Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Η κυβέρνηση ν΄ αφήσει τα επικοινωνιακά κόλπα και να πει την αλήθεια στον λαό


Η κυβέρνηση ν΄ αφήσει τα επικοινωνιακά κόλπα και να πει την αλήθεια στον λαό

Share
Η τακτική Σαμαρά είναι σαφής, από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής: Η κυβέρνηση θα πάρει τα μέτρα των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα επιχειρήσει μετά με βάση αυτά και το υπόλοιπο πρόγραμμά της να ανακτήσει την αξιοπιστία της χώρας και στην συνέχεια θα διεκδικήσει την επιμήκυνση του προγράμματος από δυο σε τέσσερα έτη και μαζί με αυτήν την αλλαγή του μίγματος οικονομικής πολιτικής.
Οι κομβικοί σταθμοί της διαπραγμάτευσης  είναι η συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωζώνης Γιούνκερ (22 Αυγούστου), η συνάντηση με την Μέρκελ και τον Ολάντ (24 και 25 Αυγούστου), η ανακοίνωση των μέτρων πριν από την ΔΕΘ και η Σύνοδος Κορυφής στις 20 Σεπτεμβρίου.
Στο μεσοδιάστημα η κυβέρνηση θα δίνει υποτίθεται σκληρή μάχη με την Τρόικα η οποία εγείρει, όπως διαβάζουμε, νέες σκληρές απαιτήσεις απαιτώντας να εξοικονομηθούν ποσά έξι δισεκατομμυρίων από τα υπουργεία. Αυτό σημαίνει νέες μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και την πλήρη κατάργηση των Δώρων Χριστουγέννων-Πάσχα και του επιδόματος αδείας. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν αποδέχεται τέτοιες παρεμβάσεις και ρίχνει το βάρος στις περικοπές σπαταλών στα υπουργεία. «Βρείτε σπατάλες για να κόψετε, αλλιώς θα πρέπει να αποφασίσετε οριζόντιες περικοπές τις οποίες θα κληθείτε να διαχειριστείτε», είναι το μήνυμα που φεύγει από το Μαξίμου.
Στο μεταξύ, δεδομένες πρέπει να  θεωρούνται, σύμφωνα με όσα ακούμε και διαβάζουμε,  οι κλιμακωτές μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, οι περικοπές έως και 40% στο εφάπαξ, η κατάργηση της 13ης και 14ης επικουρικής σύνταξης, το  μαχαίρι στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, η κατάργηση των ευνοϊκών διατάξεων για συνταξιοδότηση πριν από τα 65 έτη, η αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, ώστε να περιοριστούν οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι, οι περικοπές στους Δήμους κλπ κλπ.
Μιλάμε δηλαδή για καταιγίδα νέων μέτρων τα οποία οτιδήποτε άλλο πλην …επαναδιαπραγμάτευσης θυμίζουν. Στην πραγματικότητα πρόκειται όχι μόνο για επανάληψη της γνωστής θανατηφόρας συνταγής που τόσες φορές ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είχε καταδικάσει στο παρελθόν, αλλά και για αύξηση της φαρμακερής δοσολογίας για την κοινωνία. Να σημειωθεί ότι η αύξηση της δοσολογίας επιβάλλεται από την Τρόικα για να ισοσκελισθεί τάχα η εκτροπή του Προϋπολογισμού από τις δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις. Μας τιμωρούνε δηλαδή επειδή ψηφίσαμε και κρίναμε το πρόγραμμά τους.
Τέλος πάντως. Τα μέτρα κρίνονται και πάλι αναγκαία, επειδή οι Ευρωπαίοι μας το έχουν δηλώσει ξεκάθαρα. Αν θέλουμε δόση 32 δις πρέπει να πάρουμε μέτρα. Αν όχι, και κάνουμε κωλοτούμπες, θα πάρουμε μια ωραία δραχμή έτσι για να έχουμε να θυμόμαστε ότι κάποτε ήμασταν μια ευρωπαϊκή χώρα.
Από την στιγμή λοιπόν που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι πρέπει να υποστούμε και νέα ένεση μέτρων για να θεραπευτούμε κάποτε με την επιμήκυνση της θεραπείας και την διαπραγμάτευση της συνταγής, ας το κάνουν να τελειώνουμε και ας ελπίσουμε να μην δείξει η …νεκροψία το αποτέλεσμα. Κι ας μας πει επιτέλους η κυβέρνηση ανοικτά και καθαρά ποια είναι η τακτική και ποια η στρατηγική της για να ξέρουμε κι εμείς τι να περιμένουμε.
Το λέμε αυτό επειδή το μόνο που βλέπουμε μέχρι στιγμής είναι μια αγωνιώδης προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει τρόπους επικοινωνιακής διαχείρισης του σκληρού, μέχρι σαδιστικής μορφής, πακέτου των 11,5 δις. Έτσι, διαρρέουν συνεχώς διαφορετικά  σενάρια για το τι θα περιλαμβάνει το πακέτο, συνήθως “σκληρά” για να πέσουν μετά στα μαλακά, λες και ο κόσμος είναι χαζός και δεν καταλαβαίνει τι τον περιμένει. Για παράδειγμα, τις προηγούμενες ημέρες η κυβέρνηση αναλώθηκε  στο πώς θα περάσει τη μείωση των συντάξεων, αν το πλαφόν θα είναι στα 2.400 ή στα 2.000 ευρώ, αν θα βγαίνουμε στη σύνταξη στα 66 ή στα 67 κλπ κλπ.
Κάνουν ό, τι έκανε και το ΠΑΣΟΚ δηλαδή. Διέρρεε σκληρά μέτρα, ο κόσμος είχε εθιστεί κι έτσι με τους επικοινωνιακούς ελιγμούς και λίγα… καρότα, το μαστίγιο πέρναγε σαν αναγκαίο κακό. Κάποιοι λοιπόν έκριναν ότι και τώρα, ύστερα από όσα τραβήξαμε, με τα επικοινωνιακά τερτίπια, τις διαρροές, τα μισόλογα και τις μισόκλειστες θύρες, ο κόσμος θα πειστεί να φάει ακόμη ένα πακέτο μέτρων στο κεφάλι και θα πει κι ευχαριστώ.
Τα πράγματα δεν είναι έτσι. Πρώτα – πρώτα γιατί η λαϊκή εντολή της 17ης Ιουνίου είναι ξεκάθαρη και δεύτερον διότι η κυβέρνηση αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας. Ή θα αποτύχει και θα πάει η Ελλάδα άκλαυτη ή θα πετύχει. Μέσος δρόμος δεν υπάρχει.
Έπειτα, ο Αντώνης Σαμαράς δεν κρύφτηκε ποτέ πίσω από κλειστά κλαμπ, επικοινωνιακές διαχειρίσεις και μισόλογα. Αυτό πρέπει να κάνει και τώρα. Όπως παίρνει πάνω του όλη την υπόθεση της σωτηρίας της χώρας να βγει και να πει όλη την αλήθεια στον λαό. Όπως επίσης πρέπει να πει ότι κάποιοι θα ματώσουν για να περάσουν τα μέτρα των11,5 δις. Το στοίχημα είναι να μη ματώσουν οι ίδιοι και οι ίδιοι. Ας στύψουν το μυαλό τους οι τεχνοκράτες και ας βρουν ισοδύναμα μέτρα. Κι αυτή είναι μια άλλη αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί.
Είναι ώρα για αλήθειες, λοιπόν, και για τον Αντώνη Σαμαρά και για όλη την κυβέρνηση. Χωρίς να σπάσεις αυγά ομελέτα δε γίνεται, χωρίς σκληρές αλήθειες η χώρα δε σώζεται.
Και μια τελευταία παρατήρηση. Δυστυχώς το νεοδημοκρατικό …κομμάτι της κυβέρνησης συνεχίζει να αντιμετωπίζει την επικοινωνία λες και δεν υπάρχει το Διαδίκτυο. Όλοι λένε στις κουβεντούλες πόσο ωραίο και πόσο χρήσιμο είναι το Διαδίκτυο, στην πράξη όμως “σκοτώνονται” ποιος θα κάνει πρώτος διαρροή στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και στον κατεστημένο Τύπο…ελαχίστης κυκλοφορίας. Το αποτέλεσμα είναι μόλις βγαίνει η κάθε διαρροή να …κατασπαράζεται στο Διαδίκτυο και η καημένη η κυβέρνηση να μην ξέρει από που της ήρθε.  Κάνουν λες και νομίζουν ότι τώρα που διαλύθηκε το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν παρά να καταλάβουν την θέση του στις σχέσεις με τον Τύπο και το ΜΜΕ και θα ελέγξουν την επικοινωνία και την …κοινωνία. Μιλάμε δηλαδή για πραγματική επικοινωνιακή τραγωδία. Ακόμα να καταλάβουν αυτό που έχει καταλάβει και ο “τελευταίος” Έλληνας πολίτης. Ότι δηλαδή χωρίς το Διαδίκτυο η πολιτική κατάσταση θα ήταν τελείως διαφορετική. Ελπίζουμε να το καταλάβουν σύντομα…
This entry was posted in Επισημαίνουμε. Bookmark the permalink.

Σφοδρή αντίδραση της πανελλήνιας ομοσπονδίας πρακτόρων παιγνιδιών πρόγνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε.> -Δεν έχετε το δικαίωμα να ορίζετε πρόεδρο σε εταιρεία της οποίας κατέχετε το 5%!


 





Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε κατ’ αποκλειστικότητα από συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι ότι αλλάζει η διοίκηση του ΟΠΑΠ και συγκεκριμένα ο πρόεδρος  και Διευθύνων Σύμβουλος κος Σπανουδάκης.
Η προχειρότητα και ο ανορθόδοξος τρόπος που επιλέξατε να «διατάξετε» την αλλαγή διοίκησης δείχνει, παντελώς, έλλειψη στοιχειωδών γνώσεων –και αφήνουμε στη κρίση του ελληνικού λαού- που αφορά τις διαδικασίες που απαιτούνται για μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο ανώνυμη εταιρεία.
Τυπικά δε, δεν έχετε καν το δικαίωμα να ορίζετε προέδρους σε ανώνυμη εταιρεία τις οποίας κατέχετε πλέον μόνο το 5%, καθώς το πλειοψηφικό πακέτο του 29% ανήκει στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Αφού όμως δεν ξέρετε τα βασικά τουλάχιστον να σας πληροφορήσουμε ότι στην εταιρία εξελίσσετε ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και επενδύσεων που στόχο έχει την κυριαρχία του ΟΠΑΠ στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα με την εκμετάλλευση των αδειών που έχει προσφάτως έχουν παραχωρηθεί με τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει στην Ελλάδα αξίας 1 δις ευρώ, προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας και των δοκιμαζόμενων πολιτών.

Η αλλαγή διοίκησης σε αυτή τη χρονικά περίοδο το μόνο που θα προσφέρει είναι ατελείωτες καθυστερήσεις σε όλα τα επενδυτικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και θα είναι δώρο στους παράνομους που λυμαίνονται την αγορά των τυχερών παιχνιδιών και επιθυμούν διακαώς αυτή τη καθυστέρηση που τους προσφέρεται ως δώρο για να συνεχίζουν τις παράνομες δραστηριότητες τους. Δυστυχώς είναι οι ίδιοι παράνομοι, που λαδώνουν τα γρανάζια ενός σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού σκηνικού.

Η αλλαγή διοίκησης όμως έχει και άλλες προεκτάσεις, όπως πληροφορούμαστε,  καθώς συνοδεύεται από υπόσχεση άμεσης πώλησης του ΟΠΑΠ σε ιδιώτες και έτσι να χαθεί οριστικά ο έλεγχος του δημοσίου στην πιο κερδοφόρα εταιρία της χώρας στο πιο ευαίσθητο τομέα των τυχερών παιχνιδιών, και στήριγμα του Αθλητισμού, Πολιτισμού αλλά και της Υγείας σε μια περίοδο που γκρεμίζεται η κοινωνική πρόνοια για εκατομμύρια συμπολίτες μας.

Υποσχεθήκατε δηλαδή τη πώληση ενός περιουσιακού στοιχείου που αποφέρει με διάφορους τρόπους 600 εκ ευρώ το χρόνο και με την ανάπτυξη του επενδυτικού προγράμματος μπορεί να φθάσει τα 2 δις ετησίως σε πλήρως ελεγχόμενο περιβάλλον αυστηρά προστατευμένο και φορολογικά εξασφαλισμένο, διακυβεύοντας την ισορροπία στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών με κίνδυνο να μετατρέψετε τη χώρα σε τριτοκοσμικό κράτος που θα βασιλεύει ο τζόγος, η πορνεία και τα ναρκωτικά, για να βρουν διάφορα κυκλώματα διακίνησης μαύρου χρήματος, το παράδεισό τους να επεκταθούν .

Σας ενημερώνουμε ότι σύσσωμος ο κλάδος των νόμιμων πρακτόρων τυχερών παιχνιδιών που για περισσότερα από 50 χρόνια φέρνουν ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία και αποδίδουν μέχρι το τελευταίο ευρώ το φόρο τους στο Ελληνικό Δημόσιο  και με προσωπικές επενδύσεις εκατομμυρίων έχουν γιγαντώσει τα έσοδα του κράτους, τάσσετε αντίθετος με τις μεθοδεύσεις ξεπουλήματος του ΟΠΑΠ και σας προκαταβάλλουμε να μην προχωρήσετε σε καμία πώληση της εταιρίας που θα φέρει απώλειες τεράστιων κεφαλαίων για την ελληνική οικονομία αλλά και απορρύθμιση της αγοράς αφού οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων μεταξύ άλλων την απώλεια 5.000 σημείων πώλησης τυχερών παιχνιδιών.

Οι μεθοδεύσεις που παρασκηνιακά προωθούν διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα των γνωστών «νταβατζήδων» της Ελληνικής οικονομίας και δυστυχώς βρίσκουν ανταπόκριση στα μεγάλα κέντρα αποφάσεων, θα πέσουν στο κενό καθώς οι αντιδράσεις θα είναι πρωτόγνωρες τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε νομικό επίπεδο.

Κανείς δεν θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος το βράδυ μετά από ένα τέτοιο ξεπούλημα!

Τελικά οι εκλογές ήταν ένα στημένο παιχνίδι της Ελληνόφωνης πολιτικής ελίτ


Τελικά οι εκλογές ήταν ένα στημένο παιχνίδι της Ελληνόφωνης πολιτικής ελίτ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 5, 2012

--1_1_~1.JPG
Οι Έλληνες έδωσαν σχεδόν το 50% σε τρεις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες υποσχέθηκαν – εκτός από την παραμονή μας στο ευρώ – την επαναδιαπραγμάτευση των απεχθών όρων του μνημονίου. Μόλις ενάμιση μήνα μετά, αυτές οι δυνάμεις συνεχίζουν εκεί που σταμάτησαν οι προκατοχοί τους. Όχι μόνο συνεχίζουν, αλλά δείχνουν και τοαπαίσιο νεοφιλελεύθερο και αντικοινωνικό προσωπό τους, φτάνοντας στο σημείο οι υπάλληλοι της τρόικας να μιλάνε για excellent συναντήσεις.
Ποιοι είναι οι απεχθείς όροι: η κατάργηση των ΣΣΕ, νέα μείωση κατώτατου μισθού και αύξηση
ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, νέες μειώσεις στις συντάξεις, πλαφόν στην υγεία, ισοπέδωση των ΟΤΑ και του κοινωνικού τους έργου,πώληση ΔΕΚΟ με εκμετάλευση φυσικών αγαθών(κατά καθηγητή Στουρνάρα), συνέχιση της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας σαν να μην σημαίνει τίποτα. Θα μπορούσα να βάλω και άλλα, ο λογαριασμός είναι μεγάλος. Απλά αποτελειώνουν ότι απέμεινεΟι εκλογές για αυτούς ήταν μια φάρσα.Οδεύουμε σε ανθρωπιστική και κοινωνική έκρηξη. Η πολιτική ελίτ είναι αυτή που μας οδηγεί σε αυτήν την έκρηξη. Είναι η ίδια που χρεοκόπησε την Ελλάδα σε όλους τους τομείς. Παραφράζοντας τον καθηγητή Γιώργο Κοντογιώργη τείνω να συμφωνήσω ότι στην «Ελληνόφωνη» πολιτική ελίτ δεν….υπάρχει βούληση ανεξαρτησίας, ούτε θέληση να απελευθερωθούν και να αναπτυχθούν οι δυνατότητες της χώρας ώστε να είναι ανταγωνιστική στο διεθνές σύστημα. Δεν απαντάται στην «Ελληνόφωνη» πολιτική ελίτ συνείδηση εθνικού και κοινωνικού καθήκοντος. Και φυσικά δεν συντρέχει “όραμα” για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Το εθνικό και κοινωνικό υποτάσσεται σταθερά στο προσωπικό συμφέρον. Όταν οι «Ελληνόφωνοι» πολιτικοί μεταβαίνουν στη Βρυξέλλες ή στο Βερολίνο, πολύ λιγότερο διαπραγματεύονται τα ελληνικά συμφέροντα και πολύ περισσότερο ενδιαφέρονται να επενδύσουν στους ευρωπαίους πολιτικούς(τι θα πει η Μέρκελ) και τεχνοκράτες(ότι πει ο υπάλληλος Τόμσεν), στη θέση τους στην εσωτερική πολιτική ζωή, στην εικόνα τους ώστε να την αξιοποιήσουν στη διαδικασία διαδοχής, δηλαδή στην άντληση ερεισμάτων και υποστήριξης από τους παράγοντες της ευρωπαικής ένωσης.Κλείνω με την εξής ρήση του Κέυνς: «Τα σοβαρότερα μειονεκτήματα της οικονομικής κοινωνίας στην οποία ζούμε είναι η αποτυχία της να εξασφαλίζει πλήρη απασχόληση, και η αυθαί­ρετη και άνιοη κατανομή πλούτου και εισοδημάτων». Η Ελληνική κοινωνία λοιπόν συνεχίζει να πληρώνει την ηθελημένη αδυναμία της Ελληνόφωνης πολιτικής ελίτ να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή, την διαφθορά και την γραφειοκρατία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία είσπραξης εσόδων και την συνέχιση του φοροαρμαγεδώνα αλλά και την ολοκληρωτική καταστροφή της μεσαίας τάξης και της ελληνικής οικογένειας. Φτάσαμε στο σημείο, συνταξιούχοι και μισθωτοί των 1.500 ευρώ να θεωρείται η οροφή(από το 2013 τα 700 θα είναι η οροφή), ενώ η Ελληνόφωνη πολιτική ελίτ των 10.000 ευρώ το μήνα να μένει αλώβητη και να συνεχίζει την πορεία της Ελληνικής κοινωνίας προς τον κοινωνικό όλεθρο. Τα νέα μέτρα θα είναι η ταφόπλακα της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Ευημερίας.

Στα «μαχαίρια» Γιάννης Στουρνάρας και Φώτης Κουβέλης για την Αγροτική Τράπεζα


ΟΙ ΠΤΥΧΕΣ ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ

Στα «μαχαίρια» Γιάννης Στουρνάρας και Φώτης Κουβέλης για την Αγροτική Τράπεζα


Στα «μαχαίρια» Γιάννης Στουρνάρας και Φώτης Κουβέλης για την Αγροτική Τράπεζα
Από τα μέσα Ιουλίου, όπου βγαίνοντας από συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ο Φώτης Κουβέλης έλεγε, ότι ο Γιάννης Στουρνάρας έχει την εμπιστοσύνη όλων δεν έχουν περάσει ούτε τρεις εβδομάδες. 

Αυτό το διάστημα όμως αποδείχτηκε πολύς καιρός κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες. Κουβέλης και Στουρνάρας βρίσκονται σήμερα στα... μαχαίρια. 

Και μπορεί οι διαξιφισμοί και οι βαριές κουβέντες που αντάλλαξε ο Βενιζέλος με τον υπουργό Οικονομικών να επισκίασαν τα πάντα την περασμένη εβδομάδα, στο περιθώριο και των δύο συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών όμως έγινε ακόμα ένας καυγάς, αυτός ανάμεσα σε Κουβέλη και Στουρνάρα. 

«Πέτρα» του σκανδάλου; Η Αγροτική Τράπεζα.  

Η Δημοκρατική Αριστερά πήγε όσο μακριά μπορούσε να πάει αποδεχόμενη το σχέδιο Σαμαρά για άμεσες ιδιωτικοποιήσεις. Το θέμα της Αγροτικής Τράπεζας την «έκαιγε» όμως τόσο επειδή γενικότερα στην Αριστερά είναι διαδεδομένη η άποψη, ότι η ΑΤΕ πρέπει να μείνει στο δημόσιο, λόγω των αγροτικών δανείων, όσο και επειδή η ΔΗΜΑΡ προεκλογικά υποσχόταν έναν δημόσιο τραπεζικό πυλώνα, στο οποίο αυτονόητα θα ανήκε η ΑΤΕ. 

Είναι χαρακτηριστικό για το θέμα αυτό ότι στην περίφημη προγραμματική συμφωνία των τριών και ενώ η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έμεινε έξω από τη συμφωνία ως σημείο μη σύγκλισης, στην ΑΤΕ – κατόπιν επιμονής της ΔΗΜΑΡ – έγινε ρητή αναφορά: «Αγροτική Τράπεζα επανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανσή της. Διαφύλαξη του χαρτοφυλακίου υποθηκών αγροτικής γης», αναφέρει το κείμενο.  

Στη ΔΗΜΑΡ αιφνιδιάστηκαν και ενοχλήθηκαν από την ταχύτητα με την οποία εξελίχτηκαν τα πράγματα στην ΑΤΕ. Είναι ενδεικτικό ότι την περασμένη Παρασκευή και λίγο πριν ανακοινωθεί επίσημα το deal με την Πειραιώς, ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος κ. Δ. Χατζησωκράτης εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση, με την οποία ζητούσε να μάθει άμεσα, «τι ακριβώς έχει γίνει με το business plan που παρουσίασε η ΑΤΕ και γιατί απορρίπτεται από την Τράπεζα Ελλάδας;». 

Μάλιστα σε ευθεία αιχμή κατά της συγχώνευσης της με την Πειραιώς αναρωτήθηκε: «δεν θα αποτελεί πολιτικό ζήτημα να δίνουμε, ως κράτος, χρήματα για την ανακεφαλαίωση μιας Τράπεζας, η οποία και θα έρχεται στο κατόπιν να αγοράζει Τράπεζα με πλειοψηφική συμμετοχή του Δημοσίου;»  

Η παρέμβαση ήρθε πολύ αργά, η ΑΤΕ πέρασε στην Πειραιώς την επόμενη μέρα. 

Στη συνάντηση της Δευτέρας ο κ. Κουβέλης επέκρινε το υπουργείο Οικονομικών για αυτήν την απόφαση, με την ίδια επιχειρηματολογία. Το θέμα αυτό προξένησε έντονη αντιπαράθεση με τον κ. Στουρνάρα, δεν πήρε όμως διαστάσεις γιατί ο καυγάς με τον Βενιζέλο ήταν πιο πληθωρικός. 

Ένα είναι βέβαιο, ότι και ο κ. Κουβέλης είναι χολωμένος με τον υπουργό Οικονομικών. Δείγμα του πως θα πορευτεί πλέον η ΔΗΜΑΡ απέναντι του ίσως να ήταν και η δήλωση τουβουλευτή Ηρακλείου του κόμματος Γ. Μιχελογιαννάκη: «Η πώληση της «Αγροτικής» αποτελεί την πρώτη καταστρατήγηση της προγραμματικής συμφωνίας» κατήγγειλε χθες στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Θέμης Δαγκλής

«Αιχμαλωσία» ΕΠΟ στους παίκτες


Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

«Αιχμαλωσία» ΕΠΟ στους παίκτες

Σε ακόμα μία κίνηση που «σκοτώνει» το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο προέβη η ΕΠΟ, κρατώντας «φυλακισμένους» τους ποδοσφαιριστές στις ομάδες που έχουν οφειλές.Σύμφωνα με νέα διάταξη στον κανονισμό ιδιότητας και μεταγραφών, τα....


σωματεία που έχουν οφειλές προς την οικεία ΕΠΣ ή την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, δεν μπορούν ούτε να κάνουν μεταγραφές αλλά ούτε και να αποδεσμεύσουν παίκτες.

Κάτι τέτοιο πρακτικά σημαίνει ότι οι ποδοσφαιριστές μένουν «αιχμάλωτοι» στις ομάδες τους ακόμα και σε περίπτωση που έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για να λύσουν την συνεργασία τους.

Συγκεκριμένα η διάταξη που βρίσκεται στον Κανονισμό της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών (άρθρο 15, παράγραφος 14 - Β’ Παράρτημα), αναφέρει ότι: «Δεν μπορούν να αποκτούν να αποδεσμεύουν και να παραχωρούν με οποιονδήποτε τρόπο ποδοσφαιριστές, τα σωματεία τα οποία οφείλουν χρηματικά ποσά από οποιονδήποτε λόγο σε υπερκείμενες αρχές (Ενωσεις-ΕΠΟ)».

ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ...


ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ...

Τη γέφυρα του Νέστου έχουν κλείσει πολίτες και εκπρόσωποι φορέων της Θράκης σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την έλευση λεωφορείων που μεταφέρουν παράνομους μετανάστες από την Αθήνα στον Έβρο...
Ανάμεσα τους βρίσκονται τρεις Μητροπολίτες της Θράκης, από την Ξάνθη, το Διδυμότειχο και την Αλεξανδρούπολη. Οι παρευρισκόμενοι έχουν κλείσει με τα αυτοκίνητα τους το δρόμο και δηλώνουν ότι δε θα επιτρέψουν στα λεωφορεία να εισέλθουν στην περιοχή μεταφέροντας παράνομους μετανάστες  στις Αστυνομικές Σχολές Ξάνθης και Ροδόπης.
Να σημειώσουμε ότι όσο περνά η ώρα ο αριθμός των παρευρισκομένων αυξάνεται, ενώ η διέλευση των οχημάτων γίνεται κανονικά.

Χάρρυ Κλυνν: Γιατί δεν ανακαλείται άμεσα στην Ελλάδα ο κύριος; Ποιός τον καλύπτει;


Χάρρυ Κλυνν: Γιατί δεν ανακαλείται άμεσα στην Ελλάδα ο κύριος; Ποιός τον καλύπτει;


Οι υπηρέτες του "Ολυμπιακού Ιδεώδους" στο παζάρι.

Οι Sunday Times παγίδευσαν, και κατέγραψαν με κρυφή κάμερα, τον Καπράλο, τον Πρόεδρο της ΕΟΕ να λέει "Θα κλείναμε τα μάτια και όσο δεν ακούμε τίποτα μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε", στην τύπισα που ενδιαφερόταν να αγοράσει εισιτήρια των Ολυμπιακών αγώνων που προορίζονταν προς πώληση στην Ελλάδα από την ΕΟΕ και να τα πουλήσει στη μαύρη αγορά στη Μέση Ανατολή!!!  Δείτε το video!



Αναρτήθηκε από Χάρρυ Κλυνν στο μπλογκ του http://harryklynn.blogspot.gr/

Citi: Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα αντέξει μέχρι το τέλος του χρόνου...


Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

Citi: Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα αντέξει μέχρι το τέλος του χρόνου...


Την εκτίμηση ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ κα Δημοκρατικής Αριστεράς θα διασπαστεί πριν το τέλος του έτους, λόγω των δυσκολιών στην εφαρμογή των μέτρων σκληρής λιτότητας, εκφράζει σε έκθεσή της με ημερομηνία 2 Αυγούστου 2012 η Citi.

Οι αναλυτές του οίκου επιμένουν στα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, δίνοντας....
αυξημένες πιθανότητες επαλήθευσης 90% για το διάστημα των επόμενων 12-18 μηνών στο συγκεκριμένο σενάριο (από 50%-75% προηγουμένως), εκτιμώντας ωστόσο ότι το “Grexit” θα μπορούσε να συμβεί μέσα στα επόμενα 2-3 τρίμηνα, με κρίσιμο χρονικό σημείο τον Σεπτέμβριο, μετά την αξιολόγηση της τρόικας.

Αυτό, όπως εξηγούν, αντανακλά δύο κύρια στοιχεία: Κατά πρώτον, πριν τις εκλογές τα μέλη της τρόικας ήταν διατεθειμένα να δείξουν υπομονή για τις αποκλίσεις στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής εκ μέρους της Ελλάδας, με την ελπίδα ότι οι εκλογές θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης ικανής και πρόθυμης να επαναφέρει το πρόγραμμα σε τροχιά υλοποίησης αλλά και ότι θα υπήρχε χρόνος για να καταστεί ο ESM λειτουργικός. Πλέον, είναι ξεκάθαρο ότι οι ελπίδες αυτές διαψεύδονται. Φαίνεται ότι υπάρχει ένα μεγάλο και πιθανώς αγεφύρωτο κενό ανάμεσα στα μεταρρυθμιστικά μέτρα και τη δημοσιονομική βελτίωση που απαιτούν οι πιστωτές από τη μία πλευρά και, από την άλλη, σε εκείνα που είναι εφικτό να ληφθούν, από οικονομική και πολιτική σκοπιά, από την Ελλάδα.

Κατά δεύτερον, με τις πιθανές διασώσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας να πλησιάζουν, τα σχόλια της Τρόικας και άλλων Ευρωπαίων πολιτικών καταδεικνύουν ότι γίνονται όλο και λιγότερο υπομονετικοί με την Ελλάδα, λόγω της ανάγκης να διαβεβαιώσουν τα κράτη-πιστωτές ότι οι χώρες που αποτυγχάνουν στα προγράμματά τους δεν θα χρηματοδοτούνται.

Γενικότερα, σημειώνει η Citi, η απότομη επιδείνωση του επιπέδου διαβίωσης στην Ελλάδα και οι αυξανόμενες ενδείξεις κοινωνικής αποδιάρθρωσης, όπως η πείνα, η έλλειψη στέγης και ο κίνδυνος βίαιων αναταραχών, αποτελούν επίσης πηγές ανησυχίας. Ο οίκος «βλέπει» την Ελλάδα να εξελίσσεται σε αυτό που στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ονομάστηκε «critical fragile state». Όρος που περιγράφει πρώην εύρωστα κράτη, τα οποία καταλήγουν να διολισθαίνουν σε καταστάσεις ανομίας και αναταραχής, καθώς καθίστανται ανίκανα να εξυπηρετήσουν τις κοινωνικές και δημοσιονομικές υποχρεώσεις τους. Εξελίξεις που στην περιφέρεια της Ευρώπης θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μία σειρά από πρόσθετους κινδύνους.

«Για το λόγο αυτό, αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα παρέμενε εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμη και αν η χώρα έβγαινε από το ευρώ, προκειμένου να είναι σε θέση να συνεχίσει να λαμβάνει βοήθεια και άλλου είδους στήριξη» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Citi.

Ο οίκος κάνει αναφορά και στο ΣΥΡΙΖΑ, κατατάσσοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κατηγορία των «νέων, ακραίων ή εναλλακτικών κομμάτων» (NEAPs), μια κατηγορία κομμάτων που σταδιακά θα αρχίσει να κερδίζει έδαφος στην πολιτική σκηνή της Ευρώπης, όπως εκτιμά η Citi. Και τονίζει ότι τους τελευταίους 18 μήνες, επτά κυβερνήσεις στην Ε.Ε. έχουν ηττηθεί στις κάλπες (Δανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία και Ισπανία), η ολλανδική κυβέρνηση συνασπισμού κατέρρευσε στην προσπάθειά της να περάσει έναν προϋπολογισμό λιτότητας, ενώ η κυβέρνηση τεχνοκρατών της Ιταλίας διανύει το δεύτερο έτος της. Στο ίδιο αυτό διάστημα των 18 μηνών, αρκετά «NEAPs» είτε έχουν εισέλθει ή έχουν ενισχύσει την εκπροσώπησή τους στα κοινοβούλια, όπως το Κόμμα των Πειρατών της Γερμανίας, το Κόμμα της Ελευθερίας στην Ολλανδία, και οι True Finns στη Φινλανδία.

Σύμφωνα με τη Citi, η αυξανόμενη δυσφορία των Ευρωπαίων και η επιδείνωση της γνώμης που έχουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τα «παραδοσιακά» πολιτικά κόμματα, σε συνδυασμό με την αδύναμη οικονομική ανάπτυξη και τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα, θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να θα μπορούσε να δημιουργήσει μια αρνητική σειρά εξελίξεων η οποία θα εμποδίζει την εφαρμογή μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης, ακριβώς τη στιγμή που τα μέτρα αυτά θα είναι απολύτως απαραίτητα.

«Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, στη βάση ενός αντι-ευρωπαϊκού μηνύματος, πιθανότατα θα είναι το μοντέλο που επαναληφθεί και σε μία σειρά άλλων χρεωμένων χωρών, αν και αναμένουμε ότι οι σημερινές κυβερνήσεις της ευρωπαϊκής περιφέρειας (με εξαίρεση την περίπτωση της Ελλάδας) θα καταφέρουν να μείνουν στην εξουσία για το τρέχον έτος, πολλές από αυτές εξαντλώντας πλήρως τη θητεία τους».

Από:  capital.gr

Brea με μαυρο κορσε

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΤΕ.

 ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΤΕ.

http://www.scribd.com/embeds/102013772/content?start_page=1&view_mode=list&access_key=key-25rkocn39p2qxdp3f6gj

Της νύχτας τα καμώματα...


 

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012, 20:50


Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός - Παναγιώτης Βλαχουτσάκος


Νέα διάσταση παίρνει το περιβόητο επεισόδιο που σημειώθηκε πριν από μερικούς μήνες στο νυχτερινό κέντρο «Φαντασία» με βασικούς πρωταγωνιστές τον ποινικολόγο, Αλέξη Κούγια και τον πρώην υπάλληλο της Ε.Π.Ο., Γιάννη Παπαδόπουλο.
Μήνυση που κατέθεσε ο εκ των ιδιοκτητών του νυχτερινού κέντρου και ήδη μηνυόμενος από τον Αλέξη Κούγια ως «συνεργός» του Γιάννη Παπαδόπουλου στις απειλές που δέχθηκε για τη ζωή του, παρουσιάζει με διαφορετικό τρόπο τα όσα διαδραματίστηκαν, εντός και εκτός του νυχτερινού κέντρου, με αφορμή την αντιπαλότητα Κούγια και Παπαδόπουλου για την υπόθεση των «στημένων αγώνων».
Μέσω του δικογράφου που κατατέθηκε στις εισαγγελικές Αρχές και δημοσιεύει η zougla.gr, ο επιχειρηματίας εγκαλεί τον ποινικολόγο για διαστρέβλωση της αλήθειας και κατάθεση ψευδών περιστατικών κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας. Επικαλείται, μάλιστα, τις υπόλοιπες καταθέσεις των παρευρισκόμενων στο νυχτερινό κέντρο και εμπλεκομένων στο «θερμό επεισόδιο», οι οποίες, όπως ισχυρίζεται, τον δικαιώνουν πλήρως.

Το χρονικό
Το επεισόδιο που προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη καθώς ο γνωστός ποινικολόγος κατήγγειλε ότι ο πρώην υπάλληλος της Ε.Π.Ο. και κατηγορούμενος για την υπόθεση των ύποπτων αγώνων, έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 12ης Μαϊου.
Από το υλικό της δικογραφίας προκύπτει ότι ο Αλέξης Κούγιας και ο κουμπάρος του έφθασαν στο νυχτερινό μαγαζί γύρω στη μιάμιση. Σε κοντινή απόσταση από τους δύο άνδρες βρισκόταν ο γνωστός επιχειρηματίας και πρόεδρος της ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης.
Δεν πέρασαν περισσότερες από δύο ώρες όταν το τραπέζι του δικηγόρου «επισκέφθηκαν» τέσσερα άτομα, μεταξύ αυτών και ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Ακολούθησε λογομαχία και ένταση μεταξύ του ποινικολόγου και του πρώην υπαλλήλου της Ε.Π.Ο., με τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης να δίνουν τη δική τους εκδοχή για το τι πραγματικά συνέβη.  
Οι εκδοχές
Στην κατάθεσή του ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι λίγο πριν φύγει ο κ. Πηλαδάκης από το νυχτερινό κέντρο, από το τραπέζι του πέρασε ο Γιάννης Παπαδόπουλος με τον οποίο συνομίλησαν για μερικά λεπτά. Σύμφωνα με τον ποινικολόγο, μετά  το πέρας της συνομιλίας και ενώ ο κ. Πυλαδάκης είχε αποχωρήσει από το μαγαζί, στο τραπέζι του δικηγόρου εμφανίστηκαν τρία άτομα μαζί με τον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος τον απείλησε με όπλο λέγοντάς του: «νομίζεις ότι θα μας βάλλεις φυλακή αλλά δεν θα προλάβεις».
Στην κατάθεσή του ο πρόεδρος της Παναχαϊκής επισημαίνει ότι αντέδρασε και φώναξε, με αποτέλεσμα άνδρες του καταστήματος μαζί με τον ιδιοκτήτη να τους μεταφέρουν στον προαύλιο χώρο προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση. Μάλιστα επισημαίνει ότι πίσω από την επίθεση που δέχθηκε κρύβεται ο κ. Πηλαδάκης αλλά και ο ιδιοκτήτης του «Φαντασία», επισημαίνοντας ότι εκείνοι ειδοποίησαν τα άτομα που τον απείλησαν.
Μάλιστα ο κ. Κούγιας υπέβαλε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη του νυχτερινού μαγαζιού για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς όπως υποστηρίζει, βοήθησε αυτούς που του επιτέθηκαν να διαφύγουν.
 Από την άλλη πλευρά, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, στην μήνυση που κατέθεσε, περιγράφει τα γεγονότα με εντελώς διαφορετικό τρόπο.
Αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του κ. Κούγια, ισχυρίζεται ότι όταν έλαβε χώρα το «θερμό» επεισόδιο βρισκόταν στο προσωπικό του γραφείο, ενώ παράλληλα διευκρινίζει ότι δεν διατηρεί κανενός είδους σχέση με τον κ. Παπαδόπουλο.
Λέει για το συμβάν: «Μέχρι να ενημερωθώ ο μηνυόμενος (Κούγιας) και το πρόσωπο με το οποίο είχαν φραστικό επεισόδιο, είχαν εξέλθει του καταστήματος και βρίσκονταν στο πάρκινγκ. Βγαίνοντας έξω διαπίστωσα ότι ο μηνυόμενος και δύο ακόμα άγνωστα σε εμένα πρόσωπα διαπληκτίζονταν μεταξύ τους. Λίγο αργότερα τα δύο άτομα επιβιβάστηκαν σε όχημα και έφυγαν. Τότε ο μηνυόμενος μου ζήτησε να τους διαθέσω 1-2 υπαλλήλους για να καταθέσουν ως μάρτυρες για το επεισόδιο. Εγώ, υπολαμβάνοντας ότι εννοούσε το επεισόδιο που έλαβε χώρα στο πάρκινγκ αφού, μόνο σε αυτό ήμουν παρών, συμφώνησα. Μετά ενημερώθηκα ότι είχε υποβάλλει μήνυση και σε βάρος μου» αναφέρει χαρακτηριστικά στην αντίθετη μήνυση που κατέθεσε κατηγορώντας τον ποινικολόγο για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και ψευδορκίας.
 «Δεν φοβάμαι τέτοιου είδους ενέργειες»
Η zougla.gr επικοινώνησε με τον κ. Κούγια ο οποίος ανέφερε ότι δεν φοβάται τέτοιου είδους ενέργειες, σημειώνοντας ότι όσα έχει καταθέσει είναι αληθή.
«Μετά από τόσο καιρό ο επιχειρηματίας έκανε μήνυση. Δεν φοβάμαι αυτές τις ενέργειες. Καταλαβαίνω ότι κάποιος του είπε να το κάνει αλλά ξέρει πολύ ότι εγώ που ήμουν δικηγόρος του τόσα χρόνια πριν δεν λέω ποτέ ψέματα», δήλωσε μεταξύ άλλων.
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012, 21:05

Είδαν άγγελο πάνω από τον τόπο του μακελειού


Είδαν άγγελο πάνω από τον τόπο του μακελειού

Το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου κάνει μία φωτογραφία που τραβήχτηκε λίγο μετά το μακελειό στην πρεμιέρα του «Σκοτεινού Ιππότη».

Είδαν άγγελο πάνω από τον τόπο του μακελειού
Δύο γυναίκες συνέχισαν επάξια την μανία των Αμερικανών να «βλέπουν» τον Χριστό, την Παναγία, Αγγέλους και άλλα συναφή σε ό,τιδήποτε, λίγες ώρες μετά τα δραματικά γεγονότα στην Ορόρα του Κολοράντο.
Η Κρίσταλ Φούλερ τράβηξε φωτογραφίες της ευρύτερης περιοχής, ενώ πάνω από την πόλη συγκεντρώνονταν τα σύννεφα. «Αργότερα, όταν τις ανέβασα στο διαδίκτυο, είπα ότι είναι πολύ περίεργα τα σύννεφα. Μία φίλη μου, η Μπάρμπαρα Μασίας, είπε ότι είναι ένας άγγελος και το είδα!», σχολίασε αργότερα σε σελίδα που διαχειρίζεται τοπικό κανάλι στο Facebook.
Όπως υποστηρίζουν, η μορφή του αγγέλου στέκεται ακριβώς πάνω από τον κινηματογράφο Century 16 όπου έγινε το φονικό.
Μπορείτε να δείτε και μόνοι σας εάν πρόκειται για Αγγελο Κυρίου ή -όπως σχολίασαν καυστικά άλλοι χρήστες- τον ίδιο τον Μπάτμαν...

Αποκλεισμός και Γερμανίδας αθλήτριας λόγω... ρατσισμού!


Αποκλεισμός και Γερμανίδας αθλήτριας λόγω... ρατσισμού!

Μετά τη Βούλα Παπαχρήστου, ο Ελβετός ποδοσφαιριστής Michael Morganella και η Γερμανίδα κωπηλάτισσα Nadja Drygalla αποκλείστηκαν από τους αγώνες λόγω ρατσιστικών σχολίων και εμπλοκής με το ναζιστικό κίνημα αντίστοιχα. 

Αποκλεισμός και Γερμανίδας αθλήτριας λόγω... ρατσισμού!
Από τον Παναγιώτη Χριστόπουλο
Στην αρχή ήταν η Βούλα Παπαχρήστου. Το tweet της δεν ήταν παρά ένα ανόητο ανέκδοτο. Ωστόσο ο ντόρος που δημιουργήθηκε ήταν άμεσος, μεγάλος, καταδικαστικός. Πολλοί Έλληνες απόρησαν: Μα η ίδια η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Όταν ξεκίνησαν οι αγώνες, καταλάβαμε πως δεν υπήρχε κάποια παγκόσμια συνομωσία εναντίον μας. Φέτος η ΔΟΕ δείχνει λιγότερο ανεκτική από ποτέ. Αν η ΕΟΕ δεν είχε αποκλείσει την αθλήτρια, θα το έκανε η ΔΟΕ και η συζήτηση θα λάμβανε παγκόσμιες διαστάσεις, όπως οι δύο περιπτώσεις που ακολούθησαν.
Ένα ακόμη tweet ήταν η αιτία να χάσει την υπόλοιπη διοργάνωση ένας Ελβετός ποδοσφαιριστής. Ο Michael Morganella, έξαλλος από τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν οι Νοτιοκορεάτες αντίπαλοί του στο ματς της ομάδας του για την πρεμιέρα του ποδοσφαιρικού τουρνουά, μίλησε προσβλητικά εναντίον τους, αποκαλώντας τους «καθυστερημένους» και προσθέτοντας ένα ακραίο «να τους ρίξουν στη φωτιά».
Αλλά είναι η περίπτωση της Γερμανίδας αθλήτριας της κωπηλασίας, Nadja Drygalla, που κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση. Η Drygalla δεν αποπέμφθηκε για κάτι που είπε ή έγραψε κατά την διάρκεια των αγώνων και που περιείχε ρατσιστικό περιεχόμενο. Δεν αποπέμφθηκε καν. Ήταν η ίδια που εθελοντικά αποφάσισε να αποσυρθεί, όταν ξέσπασε σούσουρο στην αποστολή της χώρας της σχετικά με την εμπλοκή της στο ναζιστικό κόμμα NPD και την σχέση της με ένα ανώτερο στέλεχός του. Το παράξενο στην υπόθεση είναι πως το NPD, παρ' ότι σαφώς εξτρεμιστικό και ρεβιζιονιστικό, δεν είναι ένα εκτός νόμου κόμμα...
Το αυγό του φιδιού
Η Nadja Drygalla προφανώς ήξερε καλά ότι το θέμα της, από την στιγμή που ήλθε στην επικαιρότητα, δεν θα ξεχνιόταν εύκολα. Κι αυτό γιατί ειδικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμμία ανεκτικότητα απέναντι σε συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν στο Ολυμπιακό Πνεύμα. Και μπορεί η αθλήτρια να μην έπραξε κάτι επιλήψιμο στο Λονδίνο, αλλά ο πρότερος βίος της ήταν αρκετός για να ξεσπάσει ένα σκάνδαλο. Δίκαιο; Μάλλον όχι. Ωστόσο η ΔΟΕ έχει κάποιους κανόνες –υπερβολικά αυστηρούς, θα πει κάποιος- που όμως πρέπει να τηρούνται από τους αθλητές. Είναι πολύ πιθανό η Drygalla να φοβήθηκε ότι πολύ εύκολα θα βρίσκονταν και δικά της tweets ή άλλες μαρτυρίες που θα έδιναν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στις ακραίες απόψεις της.
Θα συνέβαινε, δηλαδή, περίπου αυτό που έγινε με την Παπαχρήστου –αλλά σε πολλαπλάσιο βαθμό, αφού η δική της υπόθεση θα λάμβανε χώρα κατά την διάρκεια των αγώνων. Η Παπαχρήστου είχε ελάχιστους followers στο Twitter, ωστόσο είχε ένα παρελθόν από tweets που έδειχναν συμπάθεια προς την (επίσης, καθ' όλα νόμιμη) Χρυσή Αυγή, κάτι που την έβαλε στο στόχαστρο πολλών. Στην πρώτη αφορμή, στο περίφημο ανέκδοτο με τους Αφρικανούς, την «κάρφωσαν» στην ΕΟΕ και αυτή προχώρησε στον αποκλεισμό της. Γιατί αυτό το tweet και όχι κάποιο άλλο, ίσως και πιο ακραίο από τα προηγούμενα; Μα γιατί οι ειδικοί κανονισμοί της ΔΟΕ έχουν ισχύ από ένα χρονικό σημείο και μετά, λίγες ημέρες πριν τους Αγώνες (φέτος ήταν η 18η Ιουλίου) και λήγουν την τελευταία τους μέρα.
Πολλές ομοσπονδίες ενημερώνουν τους αθλητές τους για τους κανονισμούς αυτούς, που ειδικά από φέτος περιλαμβάνουν και τα Social Media. Προφανώς αυτό δεν έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Άλλες χώρες –για παράδειγμα η Ιταλία- προχώρησαν σε πλήρη απαγόρευση της χρήσης του Facebook και του Twitter από τα μέλη της ομάδας τους, προφανώς για να προλάβουν παρόμοιες εξελίξεις.
Η ιδιαιτερότητα του Λονδίνου
Γιατί όμως, ειδικά φέτος, η ΔΟΕ μοιάζει τόσο αυστηρή, σε σημείο που να κάνει μια αθλήτρια, την Γερμανίδα κωπηλάτισσα, να πάρει από μόνη της τον δρόμο πίσω προς τη χώρα της; Από τη μία είναι η πόλη που φιλοξενεί τους Αγώνες. Το Λονδίνο πληθυσμιακά είναι ένα μείγμα πολλών φυλών. Δεν υπάρχουν «μαύροι», «κίτρινοι», «ασιάτες» εδώ. Όλοι είναι Λονδρέζοι. Επίσης, είναι μια πόλη πολύ ανοικτή στους γκέι. Οι φυλετικές ή όποιοι άλλου είδους διακρίσεις, δεν ταιριάζουν στο Λονδίνο. Η κουλτούρα των Λονδρέζων τις απορρίπτει. Συνεπώς θα ήταν προσβολή προς την διοργανώτρια πόλη αν η ΔΟΕ ήταν ελαστική σε τέτοια θέματα.
Το πιο σημαντικό, όμως, στοιχείο είναι το εξής: Η εξάπλωση των Social Media. Τα οποία υπήρχαν μεν και στο Πεκίνο, ωστόσο εκεί οι περιορισμοί που έβαζε η κινεζική κυβέρνηση στην χρήση του Internet ήταν τέτοιοι που ελάχιστα πράγματα θα μπορούσαν να βγουν από το ολυμπιακό χωριό προς τα έξω και να γίνουν αντικείμενο παρεξήγησης. Στο Λονδίνο το σκηνικό είναι εντελώς διαφορετικό. Η ΔΟΕ δεν θα ήθελε με τίποτε η συζήτηση να ξεφύγει από το στενό αγωνιστικό πλαίσιο και να πάει στις πολιτικές απόψεις του κάθε αθλητή. Γι' αυτό και προσπαθεί να λήξει κάθε ακρότητα εν τη γενέσει της.
Όταν το ολυμπιακό κίνημα μιλάει για την «διαφορετικότητα», δεν γίνεται η ΔΟΕ να είναι ελαστική με οποιαδήποτε αντίθετη συμπεριφορά. Η διαφορά με το παρελθόν είναι ότι τέτοιες συμπεριφορές υπήρχαν μεν (δεν εμφανίστηκαν στο Λονδίνο για πρώτη φορά ρατσιστές αθλητές), αλλά δεν υπήρχαν τα μέσα για να εκφραστούν. Τώρα, όμως, με τα Social Media, η ΔΟΕ θέλει να δώσει μερικά ηχηρά παραδείγματα για να κάνει όλους τους αθλητές να καταλάβουν ότι πρέπει να το σκέφτονται δύο και τρεις φορές πριν εκφράσουν άποψη για κάποιο θέμα που δεν είναι αυστηρά αθλητικό...

Ολυμπιακό ρεκόρ στον ακοντισμό Επτάθλου από την Υφαντίδου


Ολυμπιακό ρεκόρ στον ακοντισμό Επτάθλου από την Υφαντίδου

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η Σοφία Υφαντίδου στον ακοντισμό του Επτάθλου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έστειλε το ακόντιο της στα 56 μέτρα και 96 εκατοστά, επίδοση που αποτελεί την κορυφαία του αγωνίσματος στην ιστορία της διοργάνωσης.
Η Υφαντίδου, που είχε ακόμη βολές στα 54.54μ και 54.79μ, πήρε 995 βαθμούς.
Η αθλήτρια ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στο Έπταθλο με τα 800μ., όπου τερμάτισε σε χρόνο 2:22.03 και έτσι στη τελική κατάταξη πήρε την 23η θέση με 5.947 βαθμούς.
Αποκλείστηκαν οι Ελληνίδες του επί κοντώ
Δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκριση στον τελικό του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, η Στέλλα Ηρώ Λεδάκη, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου.
Η Στέλλα Ηρώ Λεδάκη, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στον προκριματικό του άλματος επί κοντώ, αλλά έμεινε εκτός τελικού. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια υπερέβη τα 4 μέτρα και 50 εκατοστά, ισοφαρίζοντας το ατομικό ρεκόρ της, αλλά είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4.55 μέτρα, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός 12αδας και να πάρει την 13η θέση.
Παράλληλα, η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη, απέτυχαν στα τέσσερα μέτρα και 40 εκατοστά (αμφότερες πέρασαν τα 4.25μ), με αποτέλεσμα να αποκλεισθούν από τον τελικό.
Η Κυριακοπούλου κατετάγη 19η και η Στεφανίδη 24η.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...