Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Γεύσεις Σαρακοστής: Nόστιμο κέϊκ κακάο με πορτοκάλι

Κάθε μέρα και ένα νηστίσιμο γεύμα

  •  10/4/2016 | 00:21
  •  
  • Προσθέστε ένα σχόλιο
  • Γεύσεις Σαρακοστής: Nόστιμο κέϊκ κακάο με πορτοκάλι
    Πανεύκολο, υγιεινό, νοστιμότατο, αφράτο κέικ κακάο που θα λατρέψει η οικογένειά σας!
    Συστατικά:
    ¾ φλυτζανιού ελαιόλαδο
    1 ½ φλυτζάνια ζάχαρη
    2 φλυτζάνια χυμό πορτοκαλιού
    ξύσμα από ένα πορτοκάλι
    3 κουτ. σούπας ξίδι
    6 κουτ. σούπας κακάο
    3 ½ φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (400γρ.)
    1 κουτ. γλυκού σόδα
    λίγο αλάτι
    2 βανίλιες
    Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σ’ένα μπωλ κι ανακατεύουμε καλά (το αλεύρι στο τέλος). Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέϊκ την οποία έχουμε ελαφρά λαδώσει ή βουτυρώσει (αν είναι φόρμα σιλικόνης, δε χρειάζεται) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 40 - 45’ περίπου


    Περισσότερα: Γεύσεις Σαρακοστής: Nόστιμο κέϊκ κακάο με πορτοκάλι | E-Radio.gr Life 

    Παρέμβαση Merkel για να κλείσει η αξιολόγηση θα ζητήσει ο Τσίπρας - Νέος γύρος τηλεφωνικών επαφών

     09/04/2016 - 14:45

    Παρέμβαση Merkel για να κλείσει η αξιολόγηση θα ζητήσει ο Τσίπρας - Νέος γύρος τηλεφωνικών επαφών
    Από το μέγαρο Μέγαρο Μαξίμου πάντως βγαίνει ήδη «λευκός καπνός» με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού να σημειώνουν ότι το αργότερο έως την Τρίτη θα έχουν υπογραφεί τα δυο κείμενα
    Νέο γύρο τηλεφωνικών επαφών με ευρωπαίους ηγέτες και θεσμικούς θα έχει το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός με στόχο να καμφθούν και οι τελευταίες αντιρρήσεις και να λειανθούν οι διαφορές της ελληνικής πλευράς με το ευρωπαϊκό κομμάτι των δανειστών.
    Ο Αλέξης Τσίπρας σε κλειστή σύσκεψη που είχε στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου χθες νωρίς το πρωί με το οικονομικό επιτελείο και τους στενούς του συνεργάτες εξέτασαν ένα προς ένα τα σημεία διαφωνίας και διαφορών που διαπιστώθηκαν στις συναντήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου και των Υπουργών με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς επανατοποθετώντας τα τελικά όρια των υποχωρήσεων που είναι διατεθειμένη να κάνει η ελληνική πλευρά. 
    Μεταξύ αυτών η μείωση του αφορολόγητου κάτω από τα 9.000 ευρώ που αποτελεί το «ψυχολογικό» όριο της κυβέρνησης, τα πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής ύψους 1,8 δις, το ασφαλιστικό και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων κ.α..
    Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι έχοντας την συνολική εικόνα για τις διαφορές ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει την πολιτική παρέμβαση της Angela Merkel αλλά και ευρωπαίων θεσμικών τους οποίους θα καλέσει στο τηλέφωνο  επαναλαμβάνοντας ότι όλες οι πλευρές πρέπει να συμβάλουν τα μέγιστα ώστε να κλείσει η συμφωνία και πως αυτό πρέπει να γίνει σε πνεύμα αμοιβαίων υποχωρήσεων, και με γνώμονα την προστασία της κοινωνικής συνοχής και της πολιτικής σταθερότητας.
     Από το μέγαρο Μέγαρο Μαξίμου πάντως βγαίνει ήδη «λευκός καπνός» με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού να σημειώνουν ότι το αργότερο έως την Τρίτη θα έχουν υπογραφεί τα δυο κείμενα προτάσεων με το κουαρτέτο των δανειστών, το ένα με το ΔΝΤ και το άλλο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
    «Η κυριότερη διαφορά τους θα είναι πως στο κείμενο της ευρωπαϊκής πλευράς του κουαρτέτου ενώ θα αναφέρονται όλα τα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να έρθουν για ψήφιση στη Βουλή θα αναφέρεται και ο δημοσιονομικός στόχος για πλεόνασμα της τάξεως του 3,5% του ΑΕΠ το 2018 στόχος που δεν θα υπάρχει στο κείμενο του ΔΝΤ καθώς υπάρχει σημαντική διαφωνία» αναφέρει υψηλόβαθμοι πηγή του οικονομικού επιτελείου κάνοντας λόγω για «γκρίζες ζώνες που έχουν προκύψει από τη διαφορετική προσέγγιση του Ταμείου με τους υπόλοιπους θεσμούς». Η μάχη της διαπραγμάτευσης ειδικά για τις λεγόμενες «γκρίζες ζώνες» σε πρώτη φάση θα δοθεί τα επόμενα τρία 24ώρα επί ελληνικού εδάφους και αμέσως μετά θα μεταφερθεί σε αμερικανικό καθώς την ερχόμενη Τετάρτη στην Ουάσιγκτον θα τα δυο κείμενα θα επανεξεταστούν στο τραπέζι της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. 
    Εκεί η κυβέρνηση δια των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη θα επιδιώξουν να ανοίξει και η συζήτηση για την απομείωση του χρέους καλώντας το ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να πάρουν θέση.
    Το ιδανικό σενάριο όπως λένε τα κυβερνητικά στελέχη είναι να υπάρξουν και αποφάσεις ώστε η συμφωνία που θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή να περιλαμβάνει και κάτι για το χρέος διευκολύνοντας σημαντικά το Μέγαρο Μαξίμου και την κυβερνητική πλειοψηφία να περάσουν το πακέτο των νέων σκληρών μέτρων χωρίς κραδασμούς ή ακόμα και απώλειες.  
    Σε κάθε περίπτωση στό μέγαρο Μαξίμου οι πιο συγκρατημενοι αλλά και όσοι έχουν γνώση τών διαπραγματεύσεων εκτιμούν ότι η συμφωνία θα έρθει για κύρωση στή Βουλή αμέσως μετά την Μεγάλη Εβδομάδα. Επιπλεον, σε κυβέρνηση και οικονομικό επιτελείο κυριολεκτικά ξορκίζουν κάθε σενάριο "σαλαμοποιησης" της αξιολόγησης σημειώνοντας ότι όλα πρέπει να περάσουν ταυτόχρονα και ίσως κάποια μέτρα να μείνουν υπό τη μορφή "γκρίζας ζώνης" με ρητή δέσμευση να κλειδώσουν σε 2 με 3 μήνες.
    Όσο για τις προθέσεις του Ταμείου αναφορικά με το χρέος αυτές διατυπώθηκαν αρμοδίως από την Διευθυντήρια του Κριστίν Λαγκάρντ. 
    Μιλώντας σε συνέδριο στην Nέα Υορκη την Πέμπτη έδωσε το στίγμα εκκίνησης των θέσεων του προτείνοντας επέκτασης των ωριμάνσεων και τμείωση των επιτοκίων των ευρωπαϊκών δανείων, χωρίς να επικαλεστεί ούτε μία φορά την λέξη  "κούρεμα" ή "διαγραφής" του ελληνικού χρέους. «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι λογικοί για το χρέος που μπορεί να σηκώσει η χώρα» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «Θα πρέπει να κατανοήσουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του, ας επιλέξουν τον τρόπο που θα το πράξουν, μπορεί να γίνει με επέκταση του χρόνου αποπληρωμής ή μείωση των επιτοκίων».
    Από την πλευρά τους οι Ευρωπαίοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να προσχωρήσουν με γενία και αποφασιστικά βήματα με το Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζει το έδαφος, πολιτικά και επικοινωνιακά  πως η συμφωνία για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης δεν θα συνοδεύεται με κάτι χειροπιαστό αλλά από μια γενική δήλωση-τοποθέτηση όλων των εμπλεκομένων μερών πως ξεκινούν οι διαβουλεύσεις και οι συζητήσεις.
    Για αυτό, άλλωστε, ήδη το Μέγαρο Μαξίμου με διαρροές και ενημερωτικά σημειώματα
    Προχώρα σε σύγκριση της συμφωνίας με προηγούμενες αναφέροντας ότι «οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν πάρει μέτρα ύψους πάνω από 62 δισ. ευρώ, μιλώντας για  success story, ενώ σήμερα, με 5,4 δισ. ευρώ, καταστροφολογούν».

    Δ. Αλειφερόπουλος

    www.bankingnews.gr

    New deal!

    Η παρτίδα στην Ελλάδα είναι χαμένη. Όσοι ονειρεύονται ανάκαμψη υπό τις παρούσες συνθήκες περπατούν στα σύννεφα. Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα new deal. Καινούργια λεφτά, μεγάλες επενδύσεις, καθαρές συμφωνίες και καινοτόμες προτάσεις υποψήφιες για βραβείο Νόμπελ. Πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία ή πουλάμε τον Παράδεισο στους μελλοθάνατους; Κι ας πούμε ότι έχουμε τον χρόνο. Ποιος θα το κάνει;
    Τα τελευταία χρόνια είχαμε την ατυχία να έχουμε πέσει σε επαγγελματίες ανεπάγγελτους και πολιτικούς απατεώνες που δημιούργησαν ένα σωρό πλαστά διλήμματα σε μία κοινωνία που έχει την τάση όποτε βρίσκεται δίπλα σε γκρεμό να βουτάει στο κενό. Καταναλώσαμε απίστευτη ενέργεια στην ανόητη διαμάχη μνημονίου - αντιμνημονίου και κάψαμε πολλά εγκεφαλικά κύτταρα προσπαθώντας να αντικρούσουμε με λογικά επιχειρήματα τους ψεκασμένους.
    Η αποτυχία των προγραμμάτων ήταν –εν τέλει– νομοτελειακή. Η τραγωδία που περνάει η χώρα είναι το αποτέλεσμα μιας θεραπείας ομοιοπαθητικής. Το ισχυρό δηλητήριο με το οποίο ποτίστηκε η Ελλάδα είναι ταυτόχρονα και η μόνη ευκαιρία της χώρας να ξεφύγει από τους εφιάλτες του παρελθόντος. Η αριστερά (αυτή η αριστερά) έπρεπε να κυβερνήσει και να συντριβεί ιδεολογικά. Ήταν ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε ως κοινωνία να τελειώνουμε με τα τραύματα που δημιουργήθηκαν από τον εμφύλιο πόλεμο. Δεν είχαμε κλείσει ακόμη τα τεφτέρια.
    Όλα αυτά τα χρόνια αποκαλύφθηκε το αδιέξοδο των πολιτικών της δεξιάς των ημετέρων. Έπρεπε να αποκαλυφθεί ότι το νόμισμα του κρατισμού είχε και μία ακόμη όψη, το αδιέξοδο της αριστεράς των ημετέρων. Σύμφωνοι! Το δηλητήριο μπορεί και να μας σκοτώσει! Αλλά μπορεί και να μας σώσει.
    Η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες, οι οποίες και δεν συγκρίνονται με άλλες χώρες που σήμερα μας κουνάνε το δάκτυλο. Η Ελλάδα είναι ένας πραγματικός επίγειος παράδεισος. Ένα πράγμα χρειάζεται: Ένα κλίμα ασφάλειας για να αναπτυχθεί ο σπόρος της δημιουργίας του Έλληνα.
    New deal! Μία νέα συμφωνία με όλους και για όλα! Να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση της Οικονομίας κομμάτι - κομμάτι. Στη βιομηχανία, στη γεωργική παραγωγή, στο εμπόριο. Η κοινωνία πρέπει να αναπνεύσει, πρέπει να πιστέψει ότι υπάρχει λόγος για να αγωνιστεί. Και η ανάκαμψη πρέπει να έχει κέρδη για όλους. Δεν θέλουμε ένα καθεστώς Λατινικής Αμερικής, όπου θα κερδίσουν οι λίγοι σε βάρος ενός λαού που θα λιμοκτονεί…
    Η Παγκόσμια Οικονομία θα αντιμετωπίσει στα επόμενα χρόνια σημαντικά προβλήματα. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα σημαντικών εξελίξεων. Ακόμη κι αν δεν είχαν περάσει από πάνω μας τρία μνημόνια και ένας Αλέξης Τσίπρας, θα υποστηρίζαμε και πάλι την αναγκαιότητα μιας ισχυρής προσπάθειας ανασυγκρότησης. Η Ελλάδα θα πρέπει στα επόμενα χρόνια να μάθει να στηρίζεται στα δικά της πόδια και σε δικούς της πόρους. Πώς θα συμβεί αυτό, όταν η χώρα έχει γυρίσει την πλάτη της στην επιχειρηματικότητα;
    Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία δεν επιτρέπουν μια απλή διαχείριση της κρίσης. Το ζητούμενο δεν είναι απλά και μόνο να εφαρμόσει κάποιος το μνημόνιο και να πάμε παρακάτω. Το ίδιο ακριβώς υποστήριζα από την πρώτη ημέρα του πρώτου μνημονίου! Δεν υπάρχει πιθανότητα να βγούμε στο ξέφωτο μόνο με τα μνημόνια και δίχως ένα παράλληλο πρόγραμμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
    Αλλά γι' αυτά χρειάζεται ένα άλλο πολιτικό προσωπικό. Δεν μπορούμε να κάνουμε στα σοβαρά μία συζήτηση για το μέλλον της χώρας, αν δεν βάλουμε στο τραπέζι θέματα όπως η δημιουργία αναπτυξιακών τραπεζών, η δυνατότητα χρησιμοποίησης παράλληλων νομισμάτων, η ανάπτυξη του συνεταιριστικού κινήματος, το μέλλον της γεωργικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας, η δημιουργία οικονομικών ζωνών, η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, η πλήρης αναδιοργάνωση του τουρισμού.
    Αν έχει κάνει ένα κακό ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι πολλά από αυτά τα θέματα τα ανέδειξε και τα κακοποίησε. Αν απέδειξε κάτι η αντιπολίτευση όλο αυτό το διάστημα με τη στάση της, είναι ότι είναι παντελώς ανίκανη να αντιληφθεί ότι υπάρχουν κι άλλες προτάσεις πέραν από εκείνες των γραφειοκρατών των Βρυξελλών. Αν υπάρχει μία ελπίδα για την επόμενη ημέρα, είναι ότι μέσα από τα σημερινά αδιέξοδα μπορεί να ανοίξει μια χαραματιά. Μικρή μεν, αλλά αρκετή για να περάσουν από αυτή νέοι άνθρωποι που καταλαβαίνουν τα πραγματικά προβλήματα τη ελληνικής κοινωνίας και που θα τολμήσουν να δώσουν λύσεις.
    Η κρίση «καθαρίζει» γρήγορα τα άχρηστα υλικά και δημιουργεί στην ίδια την κοινωνία την ανάγκη να αναδείξει νέες δυνάμεις σε όλο το πολιτικό φάσμα. Δεν είναι βέβαιο ότι οι δυνάμεις αυτές θα προλάβουν να κάνουν κάτι. Είναι το ρίσκο της ομοιοπαθητικής. Το φάρμακο μπορεί να μας γιατρέψει, αλλά μπορεί και να μας σκοτώσει. Αν πάντως δεν είχε τη δύναμη να μας σκοτώσει, δεν θα μπορούσε και να μας γιατρέψει!
    Θανάσης Μαυρίδης
    thanasis.mavridis@libera

    Παράδοση στα «κοράκια» ακόμη και των «πράσινων» δανείων

     

    Παράδοση στα «κοράκια» ακόμη και των «πράσινων» δανείων

    ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ

    Κανένα περιθώριο για διαπραγματεύσεις δεν αφήνουν στην ελληνική κυβέρνηση οι δανειστές που ζητούν να βγουν στο σφυρί ακόμη και τα εξυπηρετούμενα δάνεια, με το σκεπτικό να δελεαστούν επενδυτές ώστε να προχωρήσουν σε εξαγορές και να εκκαθαριστούν τα τραπεζικά χαρτοφυλάκια.
    Στον νέο κρίσιμο γύρο των διαπραγματεύσεων το Ταμείο μπλοκάρει την πρόοδο συμφωνίας στα δημοσιονομικά μέτρα που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και μάλιστα εγείρει προκλητικές αξιώσεις ή διατυπώνει ανεδαφικές και αυθαίρετες προβλέψεις για τα μεγέθη κλειδιά της αξιολόγησης.
    Χαρακτηριστικό είναι ότι ζητά την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις πιέζοντας έτσι και τις δραστικές και οριζόντιες περικοπές, επιμένει σε μεγάλη μείωση του αφορολόγητου στα 8.000 ευρώ από 9.550 που είναι σήμερα, ενώ σταθερά αμφισβητεί τη δημοσιονομική απόδοση των μέτρων που προτείνει η Αθήνα.
    Οσον αφορά τα δάνεια σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής το κουαρτέτο δεν αφήνει κανένα περιθώριο επί του θέματος. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην τελευταία συνάντηση με το κουαρτέτο οι επικεφαλής δεν μετακινήθηκαν από τη θέση τους ούτε χιλιοστό στις εναλλακτικές της Αθήνας.
    «Απαιτείται η δημιουργία αγοράς δανείων που θα περιλαμβάνει μαζί με τα κόκκινα και τα εξυπηρετούμενα για να δελεαστούν funds να προχωρήσουν σε εξαγορές και να εκκαθαριστούν τα τραπεζικά χαρτοφυλάκια» η τοποθέτησή τους.
    Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που επικαλείται η εφημερίδα οι δανειστές δέχονται ως μοναδική εξαίρεση τα δάνεια για τα οποία έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις στο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη και για όσα βρίσκονται σε διαδικασία εκδίκασης από τα Ειρηνοδικεία.


    Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/686483/paradosi-sta-korakia-akomi-kai-ton-prasinon-daneion#ixzz45Oo8fP3X

    Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

      ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...