Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

NEW YORK,NEW YORK- FRANK SINATRA

" Θα πούμε το νερό νεράκι "

" Θα πούμε το νερό νεράκι "ΕκτύπωσηE-mail
18-08-2012 11:06:44
 
 Τέρμα το δωρεάν νερό από το 2013. Σύμφωνα με κοινοτική νομοθεσία, η κοστολόγηση του νερού πρέπει να είναι σε συνάρτηση των διαθέσιμων αποθεμάτων και του περιβαλλοντικού κόστους για την απόληψή του.

Οι παράγοντες θα συνεκτιμώνται σε κάθε περιοχή ξεχωριστά, στο πλαίσιο της κατάρτισης σχεδίων διαχείρισης για καθένα από τα 14 υδατικά διαμερίσματα της χώρας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στις περιοχές που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα λειψυδρίας οι τιμές του νερού θα πρέπει να αποτρέπουν την κατασπατάλησή του.

Βάσει της οδηγίας, θα πρέπει, όπως αναφέρει η Καθημερινή, η τιμολόγηση του νερού να λαμβάνει υπόψη το κόστος των έργων και των υποδομών που κατασκευάστηκαν για τη χρήση του νερού, το περιβαλλοντικό κόστος και το κόστος του νερού ως φυσικού πόρου.

Οι αλλαγές στην τιμολόγηση του νερού εκτιμάται ότι θα έρθουν σταδιακά μέσα στο 2013, με αρκετή καθυστέρηση, λόγω του πολύτιμου χρόνου που χάθηκε στην εφαρμογή της οδηγίας. Μια καθυστέρηση που κόστισε ήδη την πρώτη καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με την οδηγία, τα κράτη - μέλη όφειλαν μέχρι τα τέλη του 2009 να έχουν καταρτίσει, εγκρίνει και αποστείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχέδια διαχείρισης για τις λεκάνες απορροής των ποταμών τους. Περαιτέρω, έως τα τέλη του 2008, θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει η διαδικασία πληροφόρησης του κοινού και οι σχετικές διαβουλεύσεις με τους διάφορους φορείς.

Η Ελλάδα παρέβη και τις δύο αυτές υποχρεώσεις, μη έχοντας μέχρι στιγμής ολοκληρώσει κανένα από τα 14 σχέδια που της αναλογούν.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, η προετοιμασία των 10 από τα 14 σχέδια έχει ολοκληρωθεί και πλέον έχει ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση, που θα ολοκληρωθεί μέσα στο φθινόπωρο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Μετακατοχικές συναλλαγές με ... χρυσές λίρες!

Μετακατοχικές συναλλαγές με ... χρυσές λίρες!ΕκτύπωσηE-mail
18-08-2012 13:44:45
8
Επιστροφή στα πρώτα μετακατοχικά χρόνια για την εύρεση ασφαλούς επενδυτικού καταφυγίου για τους Έλληνες, σημειώθηκε στα τρία τελευταία χρόνια με μαζικές αγορές ... χρυσών λιρών: Περίπου 1.100.000 χρυσές λίρες (βάρους οκτώ τόνων σε καθαρό χρυσάφι) αγοράστηκαν από τους Έλληνες για να "οχυρωθούν" επενδυτικά και να έχουν ένα αποκούμπι σε περίπτωση χρεοκοπίας.
Όπως ακριβώς συνέβαινε στα πρώτα χρόνια μετά την πρώτη γερμανική Κατοχή (1941-1944) όταν οι λίρες ήταν το βασικό και μόνο αξιόπιστο μέσο οικονομικής συναλλαγής και το χρήμα δεν είχε καμία αξία. Εκεί λοιπόν έφτασε την Ελλάδα η διεφθαρμένη οικονομική και πολιτική ελίτ: Να επιστρέψει στην μετακατοχική περίοδο και το περίφημο "ισχυρό ευρώ" να θεωρείται ένα νόμισμα με ισχυρές πιθανότητες αυτοκαταστραοφής του. Θυμάστε ταινίες, όπως "Η κάλπικη λίρα", αλλά και άλλες του παλιού ελληνικού κινηηματογράφου όπου η λίρα ήταν το μοναδικό μέσο αξιόπιστης συναλλαγής.
Και πως αλλιώς θα μπορούσε να συμβεί αφού η διεφθαρμένη οικονομική ελιτ με τους τραπεζίτες προεξάρχοντες έβαλε "λαθραία" στην ευρωζώνη την Ελλάδα το 2002, πρν αλλάξει τις δομές του κράτους μόνο και μόνο για να δανείζονται φθηνά οι τράπεζές τους και να δανείζουν πανάκριβα στους Έλληνες πολίτες (π.χ. δανείζονταν με 1 και 1,5% και δάνειζαν με 25% τις πιστωτικές). 
Συνολικά tα κεφάλαια που διοχετεύθηκαν για την αγορά λιρών είναι περί τα 290 εκατ. ευρώ. Αφορούν δε, γύρω στους 100.000 Έλληνες, οι οποίοι επέλεξαν να τοποθετήσουν μέρος των διαθεσίμων τους στην πιο «ευέλικτη» μορφή του βασιλιά των μετάλλων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Γιούνκερ> Τεχνικά δυνατή μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ


Γιούνκερ> Τεχνικά δυνατή μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ



«Μια έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ είναι τεχνικά δυνατή αλλά ο πολιτικός κίνδυνος μιας τέτοιας εξέλιξης είναι ανυπολόγιστος», αναφέρει σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Tiroler Tageszeitung» ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Οι δηλώσεις Γιούνκερ προβάλλονται σήμερα με ιδιαίτερη έμφαση και από τον ιταλικό Τύπο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup «αν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί με τα αιτήματα οικονομικής εξυγίανσης και διαρθρωτικών αλλαγών, τότε μπορεί να πρέπει να ληφθεί υπόψη το συγκεκριμένο ενδεχόμενο», αλλά, ο ίδιος, πιστεύει ότι η χώρα μας «θα παραμείνει εντός Ευρώ, διότι θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».


«Η έξοδος από το Ευρώ δεν αποτελεί μέρος των πιθανών εξελίξεων με τις οποίες ασχολούμαι», κατέληξε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί αναγκασμένη να εγκαταλείψει το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα «μόνο αν δεν σεβαστεί καμία συμφωνία και καταστρατηγήσει όλους τους κανόνες».

Χρωστάμε μόνο 303, 527 δις ευρώ!


Χρωστάμε μόνο 303, 527 δις ευρώ!

http://newpost.gr/home/



Στα 303,527 δισ. ευρώ ανήλθε στο τέλος Ιουνίου το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης, σημειώνοντας αύξηση σε τριμηνιαία βάση της τάξης του 8,3%, σε σχέση με τα 280,3 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του περασμένου Μαρτίου. Βασική αιτία για την εκτίναξη του χρέους ήταν τα πρόσθετα δάνεια από το ευρωπαϊκό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και το ΔΝΤ, στο πλαίσιο της δεύτερης δανειακής σύμβασης των 130 δισ. ευρώ. 

Τα δάνεια της Ελλάδας από το μηχανισμό στήριξης στο τέλος του Ιουνίου διαμορφώθηκαν στα 148,83 δισ. ευρώ από 111,94 δις. ευρώ που ήταν τον Μάρτιο. 

Στα 36,9 δισ. των δανείων που πήρε η Ελλάδα μέσα στο β' τρίμηνο του χρόνου περιλαμβάνονται τα 25 δισ. που δόθηκαν στο ελληνικό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η δόση των 7,2 δισ. ευρώ για την κάλυψη ομολόγων που δεν συμμετείχαν στο κούρεμα και 1 δις. ευρώ για την κάλυψη του πρωτογενούς ελλείμματος.


Στο β' τρίμηνο του χρόνου το ελληνικό δημόσιο προχώρησε σε συνολικά 6 εκδόσεις εντόκων του δημοσίου, μέσω των οποίων ζήτησε από τις αγορές 6,5 δισ. και εξασφάλισε κεφάλαια ύψους 10 δισ. ευρώ.


Το ποσοστό του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης που βρίσκεται πλέον σε διαπραγματεύσιμα ομόλογα, μετά και την ολοκλήρωση του PSI, μειώθηκε στο τέλος Ιουνίου στο 45% από 53,4 % που ήταν στο τέλος Μαρτίου, ενώ τα μη διαπραγματεύσιμα ομόλογα λόγω και της αύξησης των δανείων από ΕΕ και ΔΝΤ αυξήθηκαν στο 55% του συνολικού χρέους από 46,6% που ήταν στο τέλος Μαρτίου.


Πρακτικά αμετάβλητο λόγω και της ταμειακής αδυναμίας που παρουσιάζει το ελληνικό δημόσιο παρέμεινε στο τέλος του β’ τριμήνου του έτους το ύψος των υφισταμένων εγγυήσεων δανείων φτάνοντας στα 20,007 δισ. ευρώ από 20,046 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου.
Την ίδια ώρα τα ταμειακά διαθέσιμα στα τέλη Ιουνίου μειώθηκαν στα 3,495 δισ. ευρώ, έναντι 4,401 στα τέλη Μαρτίου.

Με siemens «ανοίγει» η κοινοβουλευτική σεζόν


Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

Με siemens «ανοίγει» η κοινοβουλευτική σεζόν

Η επερώτηση για τις εξελίξεις στην υπόθεση siemens κάνει «ποδαρικό» στη νέα βουλευτική περίοδο από Δευτέρα. Εβδομάδα …προσαρμογής θα είναι η προσεχής για τη βουλή, αφού τη Δευτέρα αρχίζει η νέα κοινοβουλευτική σεζόν και τις αυγουστιάτικες....


σιέστες αναμένεται να ταράξει η συζήτηση περί της επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα και άλλων επτά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την εξέλιξη της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης Siemens.

Η επερώτηση αναμένεται να απαντηθεί από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Εισιτήρια των ΜΜΜ θα πωλούνται και σε super markets


Εισιτήρια των ΜΜΜ θα πωλούνται και σε super markets


Εισιτήρια των ΜΜΜ θα πωλούνται και σε super markets
Αυξήσεις και 25% αναμένονται στις τιμές των εισιτηρίων όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς από το πρώτο τρίμηνο του 2013. 


Συγκεκριμένα, το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο η τιμή του εισιτηρίου για όλα τα μέσα θα «σκαρφαλώσει» από το 1,40 ευρώ στο 1,75 ευρώ, ενώ το εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ στο 1,50 από 1,20.

Και από τα super markets


Και από τα super markets θα πωλούνται τα εισιτήρια για τις αστικές συγκοινωνίες, καθώς ο ΟΑΣΑ απέκτησε την δυνατότητα χρήσης barcodes και επεξεργάζεται το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνεργασίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, σε περίπτωση που συναφθούν συμφωνίες, τα εισιτήρια θα πωλούνται σε δεσμίδες των 10 εισιτηρίων με την μορφή shrink για ποσότητα 1.000.000 εισιτηρίων.

Χρυσή Αυγή: Στην Αλβανία για να τιμήσουν τον 35χρονο που δολοφονήθηκε!


Χρυσή Αυγή: Στην Αλβανία για να τιμήσουν τον 35χρονο που δολοφονήθηκε!

 
    Χρυσή Αυγή: Στην Αλβανία για να τιμήσουν τον 35χρονο που δολοφονήθηκε!
    Mέχρι την Αλβανία έφτασαν μέλη της Χρυσής Αυγής...
    Κρατώντας χρυσαυγίτικες σημαίες, έβγαλαν "πύρινους" λόγους στη Χειμάρρα!
    Ειδικότερα, αντιπροσωπεία τους, με επικεφαλής τον Ηπειρώτη βουλευτή Επικρατείας Χρήστο Παππά, παραβρέθηκε στο διετές μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα, ο οποίος δολοφονήθηκε, επειδή μιλούσε ελληνικά!
    Ο κ. Παππάς στην ομιλία του ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως δεν υπάρχει βόρειος και νότιος Ήπειρος, αλλά μία και ενιαία, και εκφράζοντας την αγανάκτηση του για τον τρόπο που η ελληνική πολιτεία αντιμετωπίζει αυτό το κομμάτι του ελληνισμού.
    Το χρονικό της υπόθεσης:
    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι τρεις Αλβανοί -κάτοικοι Αυλώνας- πλησίασαν σε ανύποπτη στιγμή τον άτυχο 35χρονο Έλληνα και του ζήτησαν να σταματήσει να μιλάει ελληνικά. Ο 35χρονος αρνήθηκε και τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν με αποτέλεσμα οι άνδρες να λογομαχήσουν και να πιαστούν στα χέρια. Λίγη ώρα αργότερα, ο 35χρονος έφυγε με το μηχανάκι από το σημείο, προκειμένου να κρυφθεί και να γλιτώσει από τη μανία των τριών δραστών. Οι τρεις Αλβανοί, όμως, αποφάσισαν ότι η «βεντέτα» δεν είχε τελειώσει και άρχισαν να τον ακολουθούν. Κοντά στο σπίτι του τον καταπλάκωσαν με το αυτοκίνητό τους. Οι δράστες, από την άλλη, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις αρχές υποστήριξαν ότι δεν τον δολοφόνησαν και πως ο θάνατος του 35χρονου οφείλεται σε ατύχημα.
    Κάνε     για να προλάβεις το μακελειό!

    Πως θα πληρώσετε τις δόσεις στην εφορία


    Πως θα πληρώσετε τις δόσεις στην εφορία

    Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Αυγούστου 18, 2012

    Διευκρινήσεις για τον τρόπο πληρωμής των δόσεων του φόρου εισοδήματος, έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών.

    Συγκεκριμένα, η ΓΓΠΣ:

    • Από 13/08/2012 ως και 15/08/2012 προχώρησε στην μετατροπή των δόσεων όλων των δικαιούχων σύμφωνα με ρυθμίσεις που θα κατατεθούν στην Βουλή.

    • Ενεργοποίησε, την Πέμπτη 16/08/2012, την εφαρμογή αναζήτησης των νέων ειδοποιητηρίων στην ιστοσελίδα της http://www.gsis.gr (Επιλογή Αναμόρφωση δόσεων Φόρου Εισοδήματος). Εκεί οι φορολογούμενοι μπορούν με τον ΑΦΜ και τον αριθμό ειδοποίησης, που βρίσκεται τυπωμένος στο εκκαθαριστικό που τους έχει αποσταλεί, να εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο με τους κωδικούς πληρωμής των νέων δόσεων.

    Αναλυτικές οδηγίες βρίσκονται στο έγγραφο που θα βρείτε εδώ: http://www.gsis.gr/on_line_ypiresies/polites/IncDoseInfo.pdf

    • Απέστειλε από 13/08/2012 δείγμα του νέου ειδοποιητηρίου στις τράπεζες, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των φορολογουμένων

    Υπενθυμίζουμε πως από τις υπό κατάθεση διατάξεις προβλέπεται:

    • Η εξόφληση φόρου μέχρι €300 παραμένει εφάπαξ όπως και τώρα.

    • Οι φορολογούμενοι που ευεργετούνται είναι όσοι δηλώνουν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι €60.000.

    • Οι δόσεις είναι μηνιαίες με τελευταία τον Φεβρουάριο 2013.

    • Όσοι πλήρωσαν την πρώτη δόση τον Ιούνιο 2012, μπορούν να πληρώσουν τις δύο υπολειπόμενες σε 7 δόσεις, με πρώτη τον Αύγουστο 2012.

    • Όσοι πλήρωσαν την πρώτη δόση τον Ιούλιο 2012, μπορούν να πληρώσουν τις δύο υπολειπόμενες σε 6 δόσεις, με πρώτη τον Σεπτέμβριο 2012.

    • Όσοι έχουν εκκαθαριστικά με πρώτη δόση τον Αύγουστο, μπορούν να πληρώσουν όλο το ποσό σε 7 δόσεις, με πρώτη τον Αύγουστο 2012.

    • Όσοι εκκαθαριστούν μέσα στον Αύγουστο 2012, θα μπορούν να πληρώσουν όλο το ποσό σε 6 δόσεις, με πρώτη τον Σεπτέμβριο 2012.

    • Όσοι εκκαθαριστούν μέσα στον Σεπτέμβριο 2012, θα μπορούν να πληρώσουν όλο το ποσό σε 5 δόσεις, με πρώτη τον Οκτώβριο 2012.

    • Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να τις εξοφλήσουν μαζί με την πρώτη δόση ή να απευθυνθούν στις ΔΟΥ για ρύθμιση.

    Σημειώνεται πως η πλειοψηφία των χρεωστικών εκκαθαριστικών (2,2 εκ.) έχουν αποσταλεί με πρώτη δόση τον Αύγουστο και συνεπώς έχουν 7 δόσεις, ενώ και από τις υπολειπόμενες 0,5 εκ. δηλώσεις προς εκκαθάριση και αποστολή, η πλειοψηφία θα εκκαθαριστεί τον Αύγουστο ώστε να μπορούν να πληρωθούν σε 6 δόσεις.

    Ήδη στη μισή ημέρα ενεργοποίησης της εφαρμογής περισσότεροι από 70.000 φορολογούμενοι έχουν αξιοποιήσει την πληροφόρηση που τους προσφέρει ώστε να προγραμματίσουν τις υποχρεώσεις τους.

    Διευκρινίζουμε προς πληροφόρηση των φορολογουμένων:

    • Όσοι έχουν πρόσβαση στο TAXISnet αλλά δεν έχουν εύκαιρο το εκκαθαριστικό τους, μπορούν να δουν τους κωδικούς αριθμούς που απαιτούνται μέσω της επανεκτύπωσης του εκκαθαριστικού, υπηρεσίας που προσφέρει το TAXISnet.

    • Σε περίπτωση εμπρόθεσμης πληρωμής η αρχική εκτύπωση των αποδεικτικών είσπραξης που περιλαμβάνει όλες τις δόσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις τράπεζες ως έχει. Αν κάποιες δόσεις γίνουν ληξιπρόθεσμες, καλό θα είναι οι φορολογούμενοι να ξανατυπώνουν το ειδοποιητήριο πριν την πληρωμή ώστε να βλέπουν το ακριβές τρέχον ποσό με τις όποιες προσαυξήσεις.

    • Όσοι δεν έχουν λάβει εκκαθαριστικό ακόμη, δεν έχουν βεβαιωμένη οφειλή για τον φόρο εισοδήματος και συνεπώς δεν έχουν αναμορφωθεί τυχόν δόσεις τους. Όταν λάβουν το εκκαθαριστικό τους, θα μπορούν να αξιοποιήσουν την εφαρμογή για να ενημερωθούν για τις νέες δόσεις τους.

    Αυτά είναι τα γεγονότα που περιμένουν το Σεπτέμβριο οι αγορές


    Αυτά είναι τα γεγονότα που περιμένουν το Σεπτέμβριο οι αγορές

    Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Αυγούστου 18, 2012

    Καταλυτικό αντίκτυπο στην πορεία των αγορών τον μήνα Σεπτέμβριο θα έχουν οι εξελίξεις που αναμένονται τις επόμενες δύο εβδομάδες σε διεθνές επίπεδο.

    Σε ανάλυσή του για το δίκτυο CNBC, ο Bob Pisani επισημαίνει ότι οι κρίσιμες ημερομηνίες για την πορεία των αγορών είναι οι εξής:

    20 Αυγούστου: Ημερομηνία πληρωμής ελληνικών ομολόγων 3,1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότεροι φαίνεται να πιστεύουν ότι η Ελλάδα έχει τα χρήματα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

    24 Αυγούστου: Υπουργικό Συμβούλιο στην Ισπανία. Το κρίσιμο ερώτημα είναι: Θα υπάρξει επίσημο αίτημα στήριξης από την ΕΕ; Η Ισπανία θα λάβει σύντομα τα χρήματα για την ενίσχυση των τραπεζών της και λέγεται ότι θα προσπαθήσει να πείσει τους Ευρωπαίους να χρησιμοποιήσουν ένα μέρος από τα 100 δισ. ευρώ για να αγοράσουν ομόλογα του ισπανικού Δημοσίου.

    31 Αυγούστου: Ομιλία Μπερνάνκι στο Jackson Hole… Θα υπάρξει νέο πρόγραμμα αγοράς τίτλων; Πολλοί πιστεύουν πως οι κάπως καλύτερες οικονομικές ειδήσεις καθιστούν λιγότερο πιθανό αυτό το ενδεχόμενο. Όσο για τα στοιχεία που αφορούν άλλους τομείς, όπως οι θέσεις εργασίας, αυτά δείχνουν τέλμα και όχι κάμψη. Η κατάσταση στην αγορά ακινήτων φαίνεται να βελτιώνεται και η Fed δεν ξέρει κανείς αν θέλει να αναλάβει δράση ενόψει εκλογών.

    1 Σεπτεμβρίου: Ομιλία του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στο Jackson Hole. Φαίνεται πως αυτά που θα πει ο κ. Ντράγκι θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από το τι θα έχει συμβει εν τω μεταξύ με την Ισπανία.

    6 Σεπτεμβρίου: Συνεδρίαση της ΕΚΤ. Πέραν της πιθανότητας περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων, το φλέγον θέμα σε αυτή την περίπτωση είναι υπό ποιες συνθήκες μπορεί η ΕΚΤ να θελήσει να ξαναρχίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (Securities Markets Program – SMP).

    12 Σεπτεμβρίου: Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας θα αποφανθεί για τη νομιμότητα του μηχανισμού ESM. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο μηχανισμός θα εγκριθεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σίγουρο. Αν απορριφθεί ή καθυστερήσει, το βάρος της στήριξης της Ιταλίας ή της Ισπανίας, αν υπάρξει επίσημο αίτημα στήριξης, θα πέσει στους ώμους της ΕΚΤ.

    12 Σεπτεμβρίου: Ολλανδικές εκλογές. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες εκλογής σοσιαλιστικής κυβέρνησης. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι το ρεύμα που έχει αρχίσει να σχηματίζεται στην Ευρώπη υπέρ της ανάπτυξης θα ενισχυθεί, γεγονός που θα αναγκάσει τη Γερμανία να γίνει περισσότερο συνεργάσιμη.

    Πηγή: imerisia.gr

    Προδημοσίευση από το αυριανό “Χωνί”: Η Αλ Κάιντα μιλά πλέον τουρκικά.


    Προδημοσίευση από το αυριανό “Χωνί”: Η Αλ Κάιντα μιλά πλέον τουρκικά.

    Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 18, 2012
    Ολο και περισσότερες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δηµοσιότητας µιλούν για ισχυροποίηση του τουρκικού τµήµατος της τροµοκρατικής οργάνωσης και για δράση του κατά του καθεστώτος Ασάντ στη Συρία
    Στις 8 Αυγούστου αποκαλύφθηκε από τον τουρκικό Τύπο ότι στις µάχες του συριακού στρατού µε το λεγόµενο «Απελευθερωτικό Στρατό της Συρίας» της συριακής αντιπολίτευσης, στην περιοχή του Χαλεπιού, σκοτώθηκε ένα ηγετικό στέλεχος της
    τουρκικής Αλ Κάιντα, ο οποίος καθοδηγούσε τις δυνάµεις της συριακής αντιπολίτευσης. Το θύµα ήταν ο Osman Karahan, Τούρκος δικηγόρος, ηγετικό στέλεχος της τουρκικής Αλ Κάιντα. Ο Osman Karahan είχε γίνει γνωστός ως δικηγόρος του γνωστού επίσης Σύρου ηγέτη της Αλ Κάιντα, El Saka, που είχε συλληφθεί πριν από λίγα χρόνια στην Τουρκία για την οργάνωση τροµοκρατικών επιθέσεων της Αλ Κάιντα, τον Νοέµβριο του 2003, στις συναγωγές της Κωνσταντινούπολης µε πολλά θύµατα.
    Ο Σύρος El Saka είχε άµεσες διασυνδέσεις µε τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, Eymen Zevahir, από τον οποίο είχε πάρει τις εντολές για να χτυπήσει εβραϊκούς στόχους στην Κωνσταντινούπολη. Ο δικηγόρος του, ο Τούρκος Osman Karahan, σύµφωνα πάντα µε τις τουρκικές δηµοσιογραφικές πληροφορίες, είχε εισέλθει πριν από λίγο καιρό στο συριακό έδαφος επικεφαλής οµάδας Τούρκων και Αφγανών µαχητών της Αλ Κάιντα για να κατευθύνει, πάντα µε την καθοδήγηση της Αλ Κάιντα, τις επιθέσεις του «Απελευθερωτικού Στρατού» στην πόλη του Χαλεπιού, όπου και σκοτώθηκε.
    ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ… ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
    Αλλά οι αποκαλύψεις για την άµεση ανάµειξη της τουρκικής Αλ Κάιντα και γενικότερα της Αλ Κάιντα και µάλιστα µε… αµερικανική υποστήριξη, στον εµφύλιο πόλεµο της Συρίας, είχαν αρχίσει να διαρρέουν στον τουρκικό Τύπο από τον περασµένο Μάιο. Συγκεκριµένα, στις 28 Μαΐου, η τουρκική εφηµερίδα «Türkiye», σε ένα αποκαλυπτικό της δηµοσίευα έκανε γνωστό ότι ο λεγόµενος «Απελευθερωτικός Στρατός της Συρίας» κατευθύνεται από την Αλ Κάιντα και ιδιαίτερα από το πανίσχυρο τουρκικό τµήµα της, ενώ Τούρκοι της Αλ Κάιντα εκπαιδεύουν Σύρους µαχητές της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, η τουρκική εφηµερίδα αποκάλυπτε ότι ο διάδοχος του Οσάµα Μπιν Λάντεν στην ηγεσία της Αλ Κάιντα, Ayman Zevahi, από τον περασµένο Φεβρουάριο είχε αρχίσει εντατική στρατολόγηση µελών της Αλ Κάιντα σε Τουρκία, Πακιστάν και Αφγανιστάν, για να αποσταλούν στη Συρία µε σύγχρονα οπλικά συστήµατα αµερικανικής κατασκευής και να πολεµήσουν κατά του καθεστώτος Ασαντ. Η τουρκική εφηµερίδα συνέδεε το Σύρο αρχιτροµοκράτη της Αλ Κάιντα, Louaı el Sakka, γνωστό στην Τουρκία από την αιµατηρή επίθεση στη συναγωγή Nev Şalom της Κωνσταντινούπολης στις 15 Νοεµβρίου του 2003, µε τον εµφύλιο της Συρίας. Σύµφωνα µε την εφηµερίδα, ήδη από το 1998 η τουρκική Αλ Κάιντα είχε συνάψει στα Αδανα της Τουρκίας συµφωνία µε τους Σύρους για τη διενέργεια συνδυασµένων τροµοκρατικών επιθέσεων.
    «Καπάκι» σε όλες αυτές τις αποκαλύψεις ήρθε και η εκποµπή του CNNTürk, στις 25 Ιουλίου, όπου αποκάλυψε, επικαλούµενη και σχετικό δηµοσίευα των «New York Times», ότι η Αλ Κάιντα επιδιώκει τη δηµιουργία ισλαµικού φονταµενταλιστικού κράτους µεταξύ Συρίας και Ιράκ.
    Το τουρκικό κανάλι ανέφερε ότι το ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα, Ebu Thuha, από την πόλη του Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ, αποκάλυψε ότι η οργάνωση, µε τη βοήθεια Τούρκων, Καυκάσιων, Αφγανών και Πακιστανών µαχητών, σκόπευε στην ανατροπή των καθεστώτων Συρίας και Ιράκ µε σκοπό τη δηµιουργία ισλαµικού κράτους που θα πολεµήσει κατά του Ισραήλ και του Ιράν. Μάλιστα, ο Ebu Thuha αποκάλυψε ότι µέσα στην πρωτεύουσα της Συρίας, τη ∆αµασκό, δρα η οργάνωση El Nusra Cphesi, ένα από τα πιο ισχυρά παρακλάδια της Αλ Κάιντα, το οποίο έχει την αµέριστη υποστήριξη του τουρκικού τµήµατος της οργάνωσης.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Στο ΧΩΝΙ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 19 Αυγούστου

    «Σχέδιο Β» για έξωση 150.000 από το Δημόσιο

    18/08/2012

    «Σχέδιο Β» για έξωση 150.000 από το Δημόσιο


    Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΙΚΟΥ

    Σχέδιο «Β» για την αποχώρηση 150.000 εν ενεργεία υπαλλήλων από το Δημόσιο μέχρι το 2015 επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μέσα από ένα "μικτό" σύστημα υποχρεωτικής "έξωσης" άμεσα, αλλιώς σύνταξη στα 65 με παράλληλη εφαρμογή της εφεδρείας.
    Το σχέδιο "Β" για τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα ο "Α.Τ." δείχνει να είναι πιο ήπιο από το μονόδρομο της εφεδρείας και μεταφράζεται ως εξής: "Φύγετε τώρα, αλλιώς σύνταξη στα 65 με εφεδρεία από τα 55"!
    Προτείνεται η κατάργηση των συνταξιοδοτικών προνομίων για όσους θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι 31/12/2010 ώστε να διευκολυνθεί μέσα σε ένα με δύο χρόνια η αποχώρηση ενός "ιδιαίτερα σημαντικού" αριθμού δημοσίων υπαλλήλων, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.
    Για να γίνει αυτό προτείνεται να απαλειφθούν διατάξεις του νόμου 3865/10 (ασφαλιστικό Δημοσίου) με τις οποίες ορίστηκε ότι οι υπάλληλοι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι 31/12/2010, εξακολουθούν να το διατηρούν οποτεδήποτε και αν αποχωρήσουν καθώς εξαιρούνται από το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στο 65ο έτος!
    Αποτέλεσμα αυτών των ευνοϊκών διατάξεων (σ.σ. οι οποίες ισχύουν και για τις ΔΕΚΟ με το νόμο 3863/10) είναι ότι ένας υπάλληλος που είχε μέχρι τις 31/12/2010 συμπληρωμένη 25ετία στο Δημόσιο και θεμελίωνε δικαίωμα αποχώρησης από το 55ο μέχρι το 60ο έτος, να μην επηρεάζεται από την ενδιάμεση αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στο 65ο έτος ή από την αύξηση του υποχρεωτικού χρόνου ασφάλισης στα 40 έτη για σύνταξη στο 60ο έτος!
    Ετσι, πολλοί από τους εν λόγω υπαλλήλους έχοντας κλείσει το μεγαλύτερο μέρος του παραγωγικού τους βίου στο Δημόσιο και κυρίως έχοντας εξασφαλίσει "και την πίττα αφάγωτη και τον σκύλο χορτάτο", παραμένουν στο δημόσιο μόνο και μόνο για να κατοχυρώσουν μεγαλύτερη σύνταξη μέσω της βαθμολογικής τους εξέλιξης.
    Με την κατάργηση όμως αυτών των ευνοϊκών διατάξεων, θα "φύγουν" άμεσα για να γλιτώσουν μια απότομη αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης έως και 10 χρόνια!
    Οσοι δεν αποχωρήσουν θα μπουν αναγκαστικά στον προθάλαμο της εφεδρείας.

    Στα "θετικά" της πρότασης αυτής που εξετάζεται πλέον πολύ σοβαρά από την κυβέρνηση και ισοδυναμεί με ένα σχέδιο "εθελουσίας εξόδου", είναι ότι θα διευκολύνει την πρόσληψη νέων σε ηλικία υπαλλήλων (με αναλογία 1 προς 10), ενώ η εφεδρεία (που είναι ο "μπαμπούλας" του Δημοσίου) θα εφαρμοστεί σύμφωνα με εκτιμήσεις σε περίπου 25.000 αντί για 45.000 υπαλλήλους. Στα αρνητικά είναι ότι για ένα διάστημα θα υπάρξει μεγάλη πίεση στα ταμεία, αλλά ενδέχεται το κόστος για τον προϋπολογισμό να είναι μικρότερο σε σχέση με αυτό που θα πληρώσει για την εφεδρεία.

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1
    Υπάλληλος κατηγορίας ΠΕ με 29 έτη.
    1. Μισθός 1.983 ευρώ.
    2. Μισθός με εφεδρεία (60% των αποδοχών): 1.190 ευρώ.
    3. Ασφαλιστικές εισφορές κράτους: 143 ευρώ.
    4. Τελικό κόστος εφεδρείας για τον προϋπολογισμό: 1.380 ευρώ
    5. Σύνταξη μετά από τριετή εφεδρεία: 1.276 ευρώ.
    6. Αν το κράτος καλύψει και τις εισφορές του δημοσίου υπαλλήλου, τότε το συνολικό κόστος (μισθός εφεδρείας και εισφορές) μπορεί να φτάσει στα 1.790 ευρώ.

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2
    Υπάλληλος κατηγορίας ΠΕ με 29 έτη
    1. Μισθός (μικτά) 1.983 ευρώ.
    2. Συντάξιμες αποδοχές: 1.685 ευρώ(1.545+140)
    3. Ποσό σύνταξης: 1.117 ευρώ
    4. Επίδομα εξομάλυνσης: 45 ευρώ.
    5. Σύνολο σύνταξης: 1.162 ευρώ.
    6. Με την άμεση (πρόωρη) αποχώρηση θα καταβάλλεται μικρότερο ποσό σύνταξης από αυτό που θα έπαιρναν οι υπάλληλοι που θα παρέμεναν για περισσότερο χρόνο στο Δημόσιο αποφασίζοντας να αποχωρήσουν όποτε το θελήσουν.

    Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

      ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...