Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Χιλιάδες οικογένειες εκτός παιδικών σταθμών

ΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

 



Αυστηροποιούνται τα κριτήρια για την φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, με πολλές οικογένειες να ανησυχούν ότι τελικά δεν θα βρουν θέση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, προβλέπει τη φιλοξενία συνολικά 60.000 παιδιών, με προϋπολογισμό 150.000.000 ευρώ. Φέτος όμως και παρότι τα εισοδήματα μειώνονται, προβλέπονται αυστηρότερα οικονομικά κριτήρια σε σχέση με πέρυσι, καθώς δυνατότητα υποβολής δήλωσης έχουν όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ, έναντι 40.000 ευρώ που ήταν πέρυσι.
Για μητέρες με μέχρι τέσσερα παιδιά το πλαφόν ανεβαίνει στις 35.000 ευρώ, ενώ για μητέρες με πέντε παιδιά και άνω, το όριο φτάνει στα 40.000 ευρώ. Οι δηλώσεις θα γίνουν με βάση τα εισοδήματα του 2011, γεγονός που αναμένεται να αφήσει ακάλυπτες πολλές μητέρες, οι οποίες είχαν εντός του 2012 αρνητικές εξελίξεις όσον αφορά την εργασία τους.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ήδη πέρυσι είχαν μείνει εκτός σταθμών περίπου 35.000 παιδιά, ενώ εκτιμήσεις ανεβάζουν τις φετινές αιτήσεις έως 120.000, με αποτέλεσμα 60.000 παιδιά να απειλούνται να αποκλειστούν.
Για πρώτη φορά φέτος, δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους. Την Παρασκευή, η πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, κ. Μαρία Ηλιοπούλου, ανακοίνωσε ότι αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες με τα παιδιά που εγγράφονται στους παιδικούς σταθμούς, λέγοντας ότι τελικά θα καλυφθούν και οι 5.500 αιτήσεις που έγιναν.
Τα επιλαχόντα παιδιά είναι 845, ενώ ήδη υπάρχουν 430 κενές θέσεις, στις οποίες θα προστεθούν και άλλες 550, οι οποίες θα καλυφθούν μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ. Οσοι γονείς καλύπτουν τα κριτήρια για να είναι δικαιούχοι του αντίστοιχου προγράμματος ΕΣΠΑ πρέπει να κάνουν αιτήσεις στην κεντρική υπηρεσία του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.
Σχετικά με το σε ποιες γειτονιές υπάρχουν κενές θέσεις σε σταθμούς, σύμφωνα με την κ. Ηλιοπούλου, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 188 κενές θέσεις στο Παγκράτι και 158 στην Κυψέλη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Νέα γερμανική κατοχή: Επενδυτική τράπεζα και... χρέος επ' άπειρον για την Ελλάδα!

ΤΑ "ΚΑΛΟΥΔΙΑ" ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ

 



Μία επενδυτική τράπεζα, ένα νέο πρόσθετο δάνειο 14 δισ. ευρώ και τη συνταγή επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους εις το διηνεκές κουβαλά στις αποσκευές του, σύμφωνα με την Real News ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που θα επισκεφτεί την Αθήνα στις 18 Ιουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα ελληνογερμανική τράπεζα θα έχει την έδρα της στο Λουξεμβούργο, θα ιδρυθεί με κεφάλαια της ΕΤΕπ, του γερμανικού δημοσίου και της Ελλάδας, θα λειτουργεί στα πρότυπα της γερμανικής KWF και θα στοχεύει μόνο στην ελληνική αγορά.
Με αυτόν τον τρόπο το Βερολίνο θέλει να στείλει τριπλό μήνυμα σε Βρυξέλλες, Αθήνα και αγορές. «Οι αγορές θα πρέπει να κατανοήσουν τον βαθμό δέσμευσης της γερμανικής κυβέρνησης στην ελληνική υπόθεση, οι Βρυξέλλες να καταλάβουν ότι η καγκελαρία θα κάνει τη δουλειά της παρακάμπτοντας τους κοινοτικούς θεσμούς και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα αντιληφθεί ότι δεν επιτελεί όπως θα έπρεπε τη θεσμική λειτουργία του», σχολιάζει κοινοτικός αξιωματούχος.
Η νέα τράπεζα σκοπεύει να απορροφήσει όλους τους θεσμικούς πελάτες από κατασκευαστικές εταιρείες μέχρι μικρομεσαίες εξαγωγικές. Από αυτή τη νέα δομή θα περάσει σχεδόν όλο το ΕΣΠΑ κυρίως στον προγραμματισμό από το 2015 και μετά. Θα εκτοπίσει δε τις εγχώριες τράπεζες ως αποκλειστικούς προνομιακούς συνομιλητές των ελληνικών κυβερνήσεων, συμμετέχοντας άμεσα στον οικονομικό και χρηματοπιστωτικό σχεδιασμό της χώρας και της ευρωζώνης.
Βέβαια από τη μεγέθυνση της «πίτας» οι ελληνικές τράπεζες έχουν να κερδίσουν την ίδια τους την επιβίωση, καθώς οι κανόνες στην ευρωζώνη θα αλλάξουν.
Πάντως το σημαντικότερο μήνυμα από την ίδρυση της επενδυτικής τράπεζας οι Γερμανοί επιθυμούν να το στείλουν στην Κομισιόν και τους κοινοτικούς θεσμούς και δεν είναι άλλο από το ότι η καγκελαρία θεωρεί πως η Κομισιόν έχει αποτύχει στον ρόλο της να διαχειριστεί την κατάσταση. Ως εκ τούτου η γερμανική πλευρά θα παρακάμψει τους θεσμούς και θα κινηθεί σε διακυβερνητικό επίπεδο.
 
Είναι γνωστό εξάλλου από την Ιστορία το μοναδικό "ταλέντο" των Γερμανών να παρακάμπτουν θεσμούς και ηθικές αρχές και να κατακτούν με κάθε μέσο χώρες ολόκληρες...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πόλεμος για το Δημόσιο

Η ΤΡΟΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

 

Αρνητική εμφανίζεται η Κομισιόν σχετικά με τη χορήγηση παράτασης στις ελληνικές αρχές προκειμένου να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα κινητικότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.

Πόλεμος για το Δημόσιο
Εν όψει της επανέναρξης των συζητήσεων αύριο με την τρόικα, κύκλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποσαφήνισαν ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από τις Βρυξέλλες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής.
Τόνισαν, μάλιστα, ότι στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές υπήρξε μεν πρόοδος, αλλά παραμένουν ανοιχτά αρκετά θέματα όπως αυτό της κινητικότητας.
Γίνεται, λοιπόν, σαφές ότι στις επικείμενες διαβουλεύσεις το «αγκάθι» της κινητικότητας θα κυριαρχήσει, με τους ελεγκτές να προσέρχονται με περιορισμένα περιθώρια ευελιξίας απέναντι στο ελληνικό αίτημα για τρίμηνη παράταση.
  • Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους της Κυριακής»

Το 28ο μέλος της ΕΕ η Κροατία

ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ Η ΕΝΤΑΞΗ

 

Η Κροατία αποτελεί πλέον, από τα ξημερώματα της Κυριακής, το 28ο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι σημαίες της Ε.Ε. κυμάτιζαν στη κεντρική πλατεία του Ζάγκρεμπ, όπου πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να γιορτάσει το γεγονός. Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην πρωτεύουσα με αφορμή την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το 28ο μέλος της ΕΕ η Κροατία
Η Κροατία έγινε μέλος της Ε.Ε. δύο δεκαετίες αφότου κήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Γιουγκοσλαβία.
Η χώρα των 4,4 εκατομμυρίων κατοίκων αποτελεί μία από τις επτά χώρες που συγκροτήθηκαν μετά την κατάρρευση της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
Η Σλοβενία εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004, ενώ, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, οι λοιπές πέντε χώρες δεν πληρούν ακόμα τα κριτήρια

«Παγώνουν» τα τιμολόγια ηλεκτρικού για τα νοικοκυριά

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

«Πάγωμα» των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, επαγγελματίες που απελευθερώνονται από την 1η Ιουλίου, ανήγγειλε το Σάββατο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός.
Επίσης, αναμένονται μειώσεις της τάξης του 15 % στα βιομηχανικά τιμολόγια μέσης τάσης, ενώ σύμφωνα με το Μνημόνιο και τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, το σύνολο των τιμολογίων της ΔΕΗ, με εξαίρεση αυτά που ισχύουν για τους ευάλωτους καταναλωτές, θα διαμορφώνονται από την 1η Ιουλίου ελεύθερα.
Θα ελέγχονται όμως απολογιστικά από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.

Ο κ. Ζερβός, μιλώντας στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της επιχείρησης,τόνισε ότι τα τιμολόγια δεν θα αλλάξουν την 1η Ιουλίου και ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για την πολιτική ως το τέλος του έτους.

Σχετικά με το πρόγραμμα αποκρατικοποίησης της επιχείρησης, ο κ. Ζερβός ανέφερε ακόμη ότι η ΔΕΗ αναμένει τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τον καθορισμό των μονάδων που θα πουληθούν. Το σχέδιο αποκρατικοποίησης περιλαμβάνει πώληση συμμετοχών στα δίκτυα και διάθεση του 17 % των μετοχών (από το 51 % που ελέγχει σήμερα το Δημόσιο).

Επίσης, η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε απόσυρση παλιών, αντιοικονομικών και ρυπογόνων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο, κυρίως πετρέλαιο, αλλά και λιγνίτη.

Ωστόσο, οι πετρελαϊκές μονάδες δεν θα αποξηλωθούν, αλλά θα τεθούν σε καθεστώς ψυχρής εφεδρείας για να αξιοποιηθούν σε περίπτωση κρίσης εφοδιασμού με φυσικό αέριο.

Οι κεμαλοναζί έκαναν την Αγία Σοφία Τραπεζούντας, τζαμί. Οι ελληνόφωνοι φασίστες θέλουν και τζαμί στην Αθήνα, αιώνιοι υποτακτικοί ούνων και τσετών.

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 30, 2013

Κι όμως συνέβη αυτό που ζητούσαν οι ισλαμιστές στην Τουρκία. Η Αγία Σοφία στην Τραπεζούντα, λειτούργησε ως τζαμί το απόγευμα της Παρασκευής!
Επί 52 χρόνια ο συγκεκριμένος ναός λειτουργούσε ως μουσείο και από τώρα θα είναι και χώρος προσευχής των Μουσουλμάνων.
Κατά τη διάρκεια της προσευχής, οι βυζαντινές τοιχογραφίες καλύφθηκαν με κουρτίνες, καθώς στο Ισλάμ απαγορεύονται οι εικόνες.
Στην προσευχή παραβρέθηκαν περίπου 50 πιστοί. Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Βακουφίων της Τραπεζούντας Μαζχάρ Γιλντιρίμ δήλωσε πως «από σήμερα ξεκίνησε η προσωπική προσευχή των πιστών. Την επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε και επίσημη τελετή». Ο ίδιος ανέφερε πως εκτός των ωρών της προσευχής(σ.σ. 5 φορές την ημέρα προσεύχονται οι Μουσουλμάνοι) ο συγκεκριμένος χώρος θα συνεχίσει να λιτουργεί ως μουσείο.
Πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις Μουσουλμάνων που μίλησαν στην εφημερίδα Ηürriyet, φαίνονται οι πραγματικές προθέσεις. «Η Αγία Σοφία απέκτησε την ελευθερία της(σ.σ. ως τζαμί). Πιστεύω και με την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης θα συμβεί το ίδιο» δηλώνει ο κάτοικος Τραπεζούντας Χαμζά Καγιά.
Αυτή η μετατροπή του μουσείου σε τζαμί ενδεχομένως να ανοίξει το δρόμο της λειτουργίας της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης ως τζαμί.
Ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα χτίστηκε από τον Μανουήλ Α’ 1238-1263 με πρότυπο την Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης και διακοσμείται με θαυμάσιες τοιχογραφίες και μωσαϊκά, εξαιρετικά δείγματα τέχνης της εποχής του. Μετατράπηκε σε τζαμί και έτσι τα μωσαϊκά καλύφθηκαν με σουβά. Το 1960 η τουρκική κυβέρνηση, απεφάσισε την μετατροπή του τεμένους σε μουσείο.
ΠΗΓΗ: onalert.gr

ΤΩΡΑ: Κομάντος με Chinook στις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των ΟΥΤΣΕΚΑΔΩΝ.

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 30, 2013
imagesKυριακή 00:40.Και ο Στρατός στις έρευνες:
Σύμφωνα με αποκλειστική πληροφόρηση του Νafpaktianews.gr στις έρευνες που διεξάγονται σε ευρεία κλίμακα στην περιοχή της Δορβιτσάς Ναυπακτίας πριν από λίγο κατεύθασαν και παίρνουν μέρος  15 Κομάντος των ειδικών δυνάμεων τους οποίους  άφησε στο σημείο ελικόπτερο chinook.
15:56 Σύμφωνα με Πληροφορίες του Nafpaktainews.gr  εντοπίστηκε πρόχειρο κατάλυμα  μέσα στο ποταμό Κότσαλο, κινητοποίηση της αστυνομίας αυτή την ώρα για να διαπιστώσουν αν είναι των αδίστακτων κακοποιών. 
01:39 Σάββατο 29/6: Κλοπή σε σπίτι  στη  Δόρβιτσα: Η ηλικιωμένη που διέμενε στο σπίτι είχε βγει για λίγο από την οικία της και στην επιστροφή της αντίκρισε τα φώτα αναμμένα και από το σπίτι της να λείπουν χρυσαφικά. Την υπόθεση διερευνά η αστυνομία για τυχών εμπλοκή των κακοποιών που αναζητούνται.  Ακόμη ο ποταμός Κότσαλος φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις. Για ακόμη ένα βράδυ τοNafpaktianews.gr θα σας μεταφέρει την οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρξει στην αναζήτηση των αδίστακτων κακοποιών.
23:02 Άντρες των  ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού σώματος στην ορεινή Ναυπακτία για την αναζήτηση των δραπετών.
18:48 Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό πλέον σε όλη την Ορεινή Ναυπακτία από τις αστυνομικές αρχές.Εν’το μεταξύ σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δακτυλοσκοπικών ελέγχων στα παραβιασμένα σπίτια σε Χρύσοβο και Πόδο πλέον τα στοιχεία μαρτυρούν ότι από “κει πέρασαν οι δραπέτες,αφού ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματά τους
05:15 :Έρευνες σε διάφορα σημεία καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας χωρίς όμως να βρεθούν τα ίχνη των κακοποιών.
00:25 Παρασκευή 28/6 Έρευνες στο ποταμό  Κότσαλο σε μια δύσβατη περιοχή κοντά στον Πόδο Ναυπακτίας για τον εντοπισμό των κακοποιών- Σύμφωνα με πληροφορίες του nafpaktianews.gr  οι αστυνομικές δυνάμεις είναι κοντά στα ίχνη των κακοποιών που εκτιμάται πως βρήκαν κρησφύγετο σε κάποιο σημείο του ποταμού. Συνεχής ενημέρωση καθ’ όλη  την διάρκεια της νύχτας.
00:23 Οι μηχανές που έφθασαν απόψε στην Ναύπακτο  θα χρησιμοποιηθούν για τις αυριανές έρευνες, αυτήν ώρα τα μπλόκα συνεχίζονται κανονικά και έχουν επεκταθεί , οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του Πλατάνου συνεχίζονται.
22:40 Έρευνες και στη ευρύτερη περιοχή του Πλατάνου, οι αστυνομικές αρχές χτενίζουν την περιοχή και ελέγχουν έναν προς ένα όλα τα σπίτια.
21:00 Με 16 μηχανές ενισχύει το στόλο της η ΕΛ.ΑΣ στη Ναύπακτο. Κατεύθασαν πριν λίγο έξω από το αστυνομικό τμήμα.
Άφιξη των 16 μηχανών της ΕΛ.ΑΣ.
2013-06-27 21.24.00

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            18:00 Αποκλειστική πληροφόρηση του Nafpaktianews:Το σκηνικό των ερευνών των αστυνομικών δυνάμεων πλέον είναι γενικευμένο σε όλο τον Ορεινό όγκο της περιοχής μας.Το μεσημέρι άνδρες της ΟΠΚΕ και των ειδικών ομάδων ερευνούσαν την περιοχή της Χόμορης συνοδεία του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ.
13:25.Στο στόχαστρο η Αποδοτία.Το σκηνικό μεταφέρεται στην Άνω Χώρα;;;
Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν 5 οικίες στο χωριό Πόδος του πρώην δήμου Αποδοτίας της Ορεινής Ναυπακτίας.Στο σημείο μεταβαίνουν αστυνομικοί για να εκτίμησουν αν πρόκειται για συνέχεια στις διαρρήξεις που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό και έχουν σχέση με τους δραπέτες ή όχι.Υπάρχει και το ενδεχόμενο το περιστατικό αυτό να σχετίζεται και τους δύο ληστές που καταζητούνται από την υπόθεση της Ρέρεσης οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στο χωριό Ελευθέριανη.
00:25 Έντονη κινητηκότητα αυτή την ώρα από τις αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν όλα τα μπλόκα, μείνετε συντονισμένοι το Nafpaktianews θα σας ενημερώνει και κατά την διάρκεια της νύχτας αν υπάρξει νεότερη εξέληξη.
18:49....Ώρες αγωνίας περνούν οι λιγοστοί κάτοικοι στον Ορεινό όγκο της Ναυπακτίας και της Φωκίδας βλέποντας και ακούγωντας να παραβιάζονται οι περιουσίες τους.
Σαφής εξήγηση δεν μπορεί να δοθεί ακόμη από τις αστυνομικές αρχές για την ταυτότητα των δραστών,αλλά μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων που ενδεχομένως βρεθούν θα καθοριστεί και η ταυτότητά τους.Έτσι μετά τα περιστατατικά σε σπίτια στο Χρύσοβο Ναυπακτίας όπως σας είχαμε ενημερώσει,άλλο ένα έρχεται να προστεθεί (στην τοποθεσία Περιθιώτισσα) όπου οι εισβολείς και εδώ έδρασαν με τον ίδιο τρόπο.Δηλαδή παραβίασαν την οικία,εφοδιάστηκαν με είδη πρώτης ανάγκης(τρόφιμα-ρουχισμό),έκαναν χρήση του μπάνιου και εξαφανίστηκαν.Η Αστυνομία φυσικά και γι’αυτό το περιστατικό εξετάζει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.
Σε επίκαιρα σημεία στο μεταξύ βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας με το δάχτυλο στη σκανδάλη.Καθημερινά καταυθάνουν και νέες δυνάμεις οι οποίες ενισχύουν τις υπάρχουσες σε μια προσπάθεια αποκλεισμού και παρατήρησης όσων περισσότερων σημείων-περασμάτων γίνεται.Αυτό που θέλουν οι αστυνομικοί σε κάθε περίπτωση είναι να εξαντλήσουν τους δραπέτες και να μειώσουν τις πιθανότητες γενικευμένης εμπλοκής η οποία θα είχε πιθανόν άγνωστα αποτελέσματα.

Ο κουμπάρος του προέδρου και η «σωτηρία» των Κυπριακών Αερογραμμών

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 30, 2013

pantelis

Είχαμε αναφέρει πρόσφατα για το διορισμό του κουμπάρου του προέδρου ως επικεφαλή του «σωτήριου» έργου για διάσωση των αμαρτωλών Κυπριακών Αερογραμμών. Απλά να αναφέρουμε μερικά από τα «βαριά» βιογραφικά χαρτιά του εν λόγω διορισμού για να δει και να κρίνει και ο απλός πολίτης για το με ποια κριτήρια κάνει τις επιλογές του ο πρόεδρος και κατ’ επέκταση που μας οδηγούν οι «σωτήριες» επιλογές του.

• Ο προεδρικός κουμπάρος ιδρύει την εποχή του χρηματιστηριακού σκανδάλου την επενδυτική εταιρεία Interfund μέσω της οποίας εισπράττει από το επενδυτικό κοινό 25 εκατομμύρια λίρες. Βάσει των πορισμάτων τόσο της Ειδικής Εξεταστικής για το χρηματιστήριο επιτροπής όσο και της αντίστοιχης Κοινοβουλευτικής η εταιρεία Inderfund εισέπραξε παράνομα λεφτά καταδολιεύοντας και παραπλανώντας το επενδυτικό κοινό. Τα 25 εκατομμύρια λίρες δεν διατέθηκαν σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο (business plan) αλλά πήγαν στις τσέπες του προεδρικού κουμπάρου.
• Ο προεδρικός κουμπάρος διετέλεσε και παλιά μέλος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών την εποχή που έχει γίνει και μεγαλύτερη λεηλασία όπου γράφτηκε και η ληξιαρχική πράξη θανάτου της εταιρείας. Να θυμίσουμε ότι για τα περιβόητα Airbus είχε εισρεύσει μίζα 12 εκατομμυρίων λιρών για κάθε Airbus, το οποίο στοίχησε 90 εκατομμύρια ευρώ το ένα. Όμως ο προεδρικός κουμπάρος που διατηρούσε εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών προμήθευσε τις Κυπριακές Αερογραμμές ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πράγμα που θεωρείται άκρως παράνομο αφού όπως αναφέραμε ο ίδιος ήταν μέλος του τότε ΔΣ. Δεν έφτανε όλο αυτό τα λογισμικά που προβλέπονταν από τις προδιαγραφές δεν ήταν εγκατεστημένα στους εν λόγω υπολογιστές.
• Ο προεδρικός κουμπάρος ενώ είναι αντιπρόεδρος του ΤΕΠΑΚ (και φημολογούμενος νέος πρόεδρος) νοικιάζει κτίρια στο ΤΕΠΑΚ τα οποία είναι εκτός του πανεπιστημιακού δακτυλίου με το εξωφρενικό και σκανδαλώδες ποσό των 17 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Αυτά και αν προκληθούμε θα επανέλθουμε δριμύτεροι. Απλά να δουν οι απλοί άνθρωποι του κόπου και του μόχθου, οι άνεργοι, οι καρδιακοί και λοιποί δυσπραγούντες που τους κόβεται η πρόσβαση στα δημόσια νοσηλευτήρια ποια είναι τα κριτήρια επιλογής των ανθρώπων που μας κυβερνούν;

*ΥΓ: Φυσικά ο ΠΟΛΙΤΗΣ εδώ διαχρονικά τηρεί επιλεκτική σιγή. Αν ο εμπλεκόμενος είναι της προεδρικής αυλής καμιά απολύτως αναφορά.*

Παντελής Νικολαΐδης

ΟΙ ΜΠΛΕ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΟΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΜΩΒ ΔΕΞΙΟ – ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΙ

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 30, 2013

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
ΟΙ ΜΠΛΕ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΟΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΜΩΒ
ΔΕΞΙΟ – ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΙ
Ένα κομματικό σύστημα αποτελούμενο από κόμματα μη κόμματα, από τα δεξιό – αριστερά κατάλοιπα της μεταπολίτευσης μπορεί να προσφέρει παρόμοιες κυβερνητικές συνθέσεις. Την ανακύκλωση της κακιστοκρατίας στην δεξιά ή την αριστερή εκδοχή της.
Παρόμοια κυβερνητικά μπουκέτα έχουν να προσφέρουν και οι ονομαζόμενες αντιπολιτεύσεις. Όχι κάτι διαφορετικό.
Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ που αποσιωπάται, σκεπάζεται με την συστηματική, υποστηρικτική συμβολή των καθεστωτικών δομών.
Έχω αναφερθεί στα αίτια αυτής της λειψανδρίας, της στειρότητας.
Είναι ιστορική ευκαιρία η Ελλάδα να αρχίσει να σκέφτεται. Σ’ αυτό ως γνωστόν επικεντρώνω την δική μου δράση.
Οι οικογενειακές γιάφκες, οι εκφυλισμένες σταλινικές γιάφκες, οι Κεμαλο – Χιτλερικές γιάφκες, πολλών άλλων ειδών γιάφκες και τα ανέκδοτα του Χάρβαρντ δεν μπορούν να παράγουν πολιτικό προσωπικό, πολιτικό κεφάλαιο για μια χώρα.
Οι μπλε, οι πράσινοι, οι κόκκινοι, οι κίτρινο μώβ βασιλιάδες της μεταπολίτευσης είναι γυμνοί. Απλά τους παρουσιάζουν ντυμένους στην φτωχή δορυφορική επαρχιώτικη πολιτική πασαρέλα που την ονομάζουν εδώ και καιρό πολιτική ζωή.
Είναι η Δεξιό – Αριστερή πασαρέλα που οδήγησε την χώρα στα Μνημόνια.
Να το επαναλάβω Μνημονιακοί ήταν όλοι τους.
Αυτό κατανοούν αυτοί που σκέφτονται, όσοι είναι ή θέλουν να γίνουν πολίτες δηλαδή.

Μείον 500 μόρια οι ιατρικές, μείον 1.000 μόρια οι πολυτεχνικές σχολές

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Σε ιστορικά χαμηλά αναμένεται να κινηθούν οι φετινές βάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια οι ειδικοί κάνουν λόγο για πτώση των βάσεων ακόμα και 500 μόρια στις περιζήτητες ιατρικές σχολές, ενώ όσον αφορά στις πολυτεχνικές, η πτώση θα αγγίξει ακόμα και τα 1.000 μόρια. Οπως λέει στο «ΘΕΜΑ» ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Φροντιστών κ. Γιάννης Βαφειαδάκης, θα υπάρχει κατρακύλισμα των σχολών του 2ου, 3ου, 4ου και 5ου επιστημονικού πεδίου. Σε χαμηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθούν τα ΤΕΙ του 4ου επιστημονικού πεδίου, ενώ τα υπόλοιπα θα έχουν ανοδική τάση λόγω της μεγάλης μείωσης των θέσεων σε σχέση με πέρυσι. Καμία σχολή δεν θα ξεπερνά τα 19.000 μόρια, όπως εκτιμά ο κ. Βαφειαδάκης, ενώ μόνο η Στρατιωτική Ιατρική (ΣΑΣ) αναμένεται να σταθεί στο ύψος της. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, ανοδική τάση ενδέχεται να έχουν οι αποκαλούμενες «μεσαίες» στρατιωτικές σχολές, όπως η Ευελπίδων και η Σχολή Αστυνομίας. Καθοδική θα είναι η τάση και στις σχολές ΜΜΕ, στο Πάντειο και τις παιδαγωγικές σχολές. Στις πολυτεχνικές, όπως εκτιμά ο κ. Βαφειαδάκης η πτώση θα ξεκινά από τα 400 μόρια, ενώ αναμένεται να αγγίξει τα 1.000 μόρια. Πτώση αναμένεται και στις Φιλοσοφικές σχολές, ενώ πτωτική τάση θα έχουν οι νομικές και οι ψυχολογικές σχολές, οι οποίες αναμένεται να αποτελέσουν πόλο έλξης στο 1ο επιστημονικό πεδίο. Τα «μυστικά» του μηχανογραφικού 1. Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή των τμημάτων που θα δηλώσει ο υποψήφιος στο μηχανογραφικό του είναι τρία: Πρώτο, το πόσο ταιριάζει το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος με τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα του υποψηφίου, δεύτερο, η πόλη που βρίσκεται το τμήμα: πολλοί υποψήφιοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν μακριά από την πόλη κατοικίας τους, οπότε σε αυτήν την περίπτωση το κριτήριο της πόλης μπορεί να είναι και το πιο σημαντικό, και τρίτο, οι επαγγελματικές διέξοδοι που προσφέρει το πτυχίο του συγκεκριμένου τμήματος στην αγορά εργασίας. 2. Πώς βγαίνουν οι βάσεις, άνοδος και πτώση Η διαδικασία για τον καθορισμό των βάσεων έχει ως εξής: όταν ολοκληρώνεται η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων από όλους τους υποψηφίους, το σύστημα αρχίζει τη διαδικασία για τη συμπλήρωση των κενών θέσεων των τμημάτων. Παίρνει, λοιπόν, το μηχανογραφικό κάθε υποψηφίου, ξεκινώντας από αυτόν με τα υψηλότερα μόρια και προχωρώντας προς τα κάτω, και ελέγχει αν υπάρχει κενή θέση στην πρώτη σχολή που έχει δηλώσει. Αν υπάρχει, ο υποψήφιος εισάγεται σε αυτή τη σχολή. Αν όχι, το σύστημα ψάχνει στη δεύτερη που έχει δηλώσει, στην τρίτη κ.ο.κ. Έτσι, σιγά-σιγά συμπληρώνονται οι κενές θέσεις των τμημάτων μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία (να φτάσει το σύστημα στον τελευταίο υποψήφιο σε μόρια ή να συμπληρωθούν όλες οι θέσεις των τμημάτων). Οι βάσεις λοιπόν των τμημάτων εξαρτώνται από τρία στοιχεία: 1) τις θέσεις εισακτέων που προσφέρει το τμήμα, 2) την επίδοση των υποψηφίων στις Πανελλαδικές ιδιαίτερα στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας, 3) τις προτιμήσεις των υποψηφίων που διαφοροποιούνται σημαντικά τα τελευταία χρόνια και επηρεάζονται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας. Η βάση του τμήματος αποτελείται από τα μόρια του τελευταίου εισακτέου. Η διαφορά που έχουν οι υποψήφιοι που ανήκουν σε ειδική κατηγορία σε σχέση με τους υπολοίπους, είναι ότι τη στιγμή που το σύστημα φτάνει στα μόριά τους και εξετάζει το μηχανογραφικό τους, για κάθε σχολή που έχουν δηλώσει ελέγχει πρώτα αν υπάρχει κενή θέση στις θέσεις της γενικής σειράς 90% και μετά στις θέσεις της εκάστοτε ειδικής κατηγορίας. 3. Σειρά δήλωσης σε σχέση με άλλον υποψήφιοΗ σειρά δήλωσης των τμημάτων στο μηχανογραφικό δελτίο του υποψηφίου είναι το πιο σημαντικό σημείο σε όλη τη διαδικασία. Όπως αναφέραμε και στην προηγούμενη παράγραφο, όταν το σύστημα, κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης των θέσεων στα τμήματα, φτάσει στα μόρια του συγκεκριμένου υποψηφίου, αρχίζει να «σαρώνει» τα τμήματα που έχει δηλώσει ο υποψήφιος από πάνω προς τα κάτω (από το 1 δηλαδή) μέχρι να βρει την πρώτη κενή θέση. Εκεί θα εισαχθεί ο υποψήφιος. Ενα σύνηθες λάθος που κάνουν οι υποψήφιοι είναι να πιστεύουν ότι αν ο υποψήφιος Α δηλώσει ένα τμήμα 1ο και ο υποψήφιος Β δηλώσει το ίδιο τμήμα 5ο, τότε ο υποψήφιος Α έχει περισσότερες πιθανότητες να μπει στο τμήμα αυτό. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αυτό που έχει σημασία στην περίπτωση αυτή είναι τα μόρια που έχουν οι δύο υποψήφιοι. Αν ο υποψήφιος Α έχει περισσότερα μόρια από τον υποψήφιο Β, τότε το σύστημα θα εξετάσει πρώτο το μηχανογραφικό του, άρα έχει περισσότερες πιθανότητες να μπει στο τμήμα. 4. Τα μόρια του υποψηφίου σε σχέση με τις βάσεις των τμημάτωνΕπικρατεί γενικά μια αντίληψη ότι στόχος του μηχανογραφικού είναι να εισαχθούν οι υποψήφιοι στο υψηλότερο τμήμα που πιάνουν με τα μόρια που διαθέτουν. Αυτή η αντίληψη οδηγεί τις περισσότερες φορές τους υποψηφίους στην κατάταξη των τμημάτων βάσει των περσινών τους βάσεων, από το υψηλότερο τμήμα προς το χαμηλότερο και, επομένως, σε λανθασμένη συμπλήρωση μηχανογραφικού δελτίου. Οσο περισσότερα μόρια έχει ένας υποψήφιος τόσο περισσότερες επιλογές τμημάτων έχει στο μηχανογραφικό του. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσει στην ιεράρχηση των τμημάτων με κριτήριο να αξιοποιήσει όλα τα μόρια που έχει συγκεντρώσει, προκειμένου να μην «πάνε χαμένα», όπως χαρακτηριστικά έχουμε ακούσει πολλές φορές να λέγεται.

Χαλάει κι άλλο ο καιρός την Κυριακή

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, Κυριακή, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Θράκη και το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια, αναμένονται την Κυριακή. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ωστόσο, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς κελσίου.Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 ως 28 βαθμούς κελσίου.Αναλυτικά:Μακεδονία, ΘράκηΘα αναπτυχθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική ΠελοπόννησοςΛίγες τοπικές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική ΠελοπόννησοςΑρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός, ωστόσο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς κελσίου.Κυκλάδες, ΚρήτηΓενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς κελσίου.Νησιά ανατολικού Αιγαίου, ΔωδεκάνησαΓενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς κελσίου.

ΣΕΙΣΜΟΣ – ΛΙΜΟΣ – ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ! Μαντέψτε ποιόν παίρνει σύμβουλο ο Σοσιαλιστής Αλβανός πρωθυπουργός…

Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013

 

Μα φυσικά τον μέγα ευεργετη του 4ου ράιχ, Τόνυ Μπλαιρ. Τον σφαγέα του Κοσσυφοπεδίου, του Ιράκ, τον υποστηρικτή των βαρβάρων του Αττίλα, του οποίου η σύζυγος υπερασπίζεται κάθε δολοφονικό κάθαρμα που λυμαίνεται τις περιουσίες των Κυπρίων.

Γίνε σοσιαλιστής παιδί μου…

olympia

Η ανακοίνωση του STAR για τα νέα πρόσωπα και τις αλλαγές που θα υπάρξουν από αρχές Ιουλίου

Η ανακοίνωση του STAR για τα νέα πρόσωπα και τις αλλαγές που θα υπάρξουν από αρχές Ιουλίου
 
Το STAR εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την ανανέωση του προγράμματος και τις αλλαγές που γίνονται.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
Πάντα με γνώμονα την αντικειμενική ενημέρωση σε όλους τους τομείς ενδιαφέροντος των τηλεθεατών μας, πολιτική, οικονομία, πολιτισμός, αθλητισμός, αποφασίστηκε η αναδιοργάνωση του ειδησεογραφικού τομέα του Star.
Οι νέες ρυθμίσεις είναι οι εξής και θα ξεκινήσουν από Δευτέρα 1/7/2013:
Ο κ. Κώστας Τσιακανίκας, με πολλά χρόνια επιτυχημένης πορείας στον δημοσιογραφικό χώρο, αναλαμβάνει Διευθυντής Ειδήσεων.
Ο κ. Σταμάτης Μαλέλης, μετακινείται στη θέση του Συμβούλου του Προέδρου για θέματα ενημέρωσης και παραμένει επικεφαλής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.
Η κα Μάρα Ζαχαρέα, από τη νέα σεζόν, αναλαμβάνει παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων (Δευτέρα έως Παρασκευή) και παράλληλα συνεχίζει να έχει τη δημοσιογραφική εποπτεία των ιστοσελίδων του σταθμού.
Ο κ. Παναγιώτης Στάθης θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων τα Σαββατοκύριακα.
Ενημερωτική εκπομπή
Με χαρά ανακοινώνουμε και εγκαινιάζουμε τη συνεργασία του Star με την επιτυχημένη δημοσιογράφο κα Πόπη Τσαπανίδου. Η κα Τσαπανίδου, με τον άμεσο τρόπο επικοινωνίας που τη διακρίνει, θα επιμελείται και θα παρουσιάζει από τη νέα σεζόν τρίωρη ενημερωτική πρωινή εκπομπή. Την καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Star και της ευχόμαστε τα καλύτερα.
Το Star πάει ένα βήμα μπροστά και διατηρεί, εκτός από το ηλεκτρονικό, και το ανθρώπινο πρόσωπό του, έχοντας στόχο την καλύτερη ενημέρωση των τηλεθεατών και πάντα τη διαδραστική επικοινωνία.


Πηγή: http://www.gossip-tv.gr/Media/story/266963/i-anakoinosi-toy-star-gia-ta-nea-prosopa-kai-tis-allages-poy-tha-yparxoyn-apo-arhes-ioylioy#ixzz2XfsW718k

Οδηγίες για τα πρώτα του βήματα! Πώς θα το βοηθήσετε να περπατήσει!

Οδηγίες για τα πρώτα του βήματα! Πώς θα το βοηθήσετε να περπατήσει!
Πολλοί γονείς βλέποντας την επιθυμία των παιδιών τους να κινηθούν, την ερμηνεύουν σαν επιθυμία ότι το παιδί θέλει να περπατήσει. Και ενώ δεν είναι έτοιμο το πιέζουν.

Το παιδί για να φτάσει σε σημείο να περπατήσει πρέπει να περάσει πρώτα από διάφορα στάδια μέχρι να αισθανθεί πλέον έτοιμο να κάνει μόνο του κάποια βήματα.
Διαβάστε περισσότερα στο mothersblog.gr


Read more: http://www.newsbomb.gr/blogs/story/321911/odigies-gia-ta-prota-toy-vimata-pos-tha-to-voithisete-na-perpatisei#ixzz2XfrtrXa7

Μαίνεται η πυρκαγιά στο Διόνυσο Βοιωτίας

Μαίνεται η πυρκαγιά στο Διόνυσο Βοιωτίας
Μαίνεται έως αυτήν την ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις πέντε το απόγευμα του Σαββάτου, στην περιοχή Διόνυσος της Βοιωτίας, κοντά στον Ορχομενό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο έχει εξαπλωθεί χωρίς όμως να απειλεί προς το παρόν κατοικημένες περιοχές.
Το δύσβατο του σημείου, καθώς και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν το έργο της κατάσβεσης δυσχερές.
Σημειώνεται ότι η φωτιά καίει, κυρίως, χαμηλή βλάστηση.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/321980/mainetai-i-pyrkagia-sto-dionyso-voiotias#ixzz2XfrZClFs
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΞΕΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Τοπικά Νέα Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2013 23:04
ΚείμενοΑδαμόπουλος ΜάκηςΦωτογραφίεςΧρήστος Μπόνης
ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου σε ανάμνηση του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου.

Χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γουϊνέας κ. Γεώργιος, ως εκπρόσωπος του πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Δαμιανός, οι Μητροπολίτες Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, Αχελώου κ. Ευθύμιος, Θερμοπυλών κ. Ιωάννης και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, βουλευτές, πολιτευτές, εκπρόσωποι της 20ης Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, κληρικοί και λαϊκοί.

Ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ποιμαντική φροντίδα και στο ήθος του Αποστόλου Παύλου τονίζοντας ότι επιδίδονταν σε ένα αγώνα για τον ευαγγελισμό των ανθρώπων.

"Όταν η αγάπη απουσιάζει από τις κοινωνίες των ανθρώπων δοκιμάζεται και η ανοχή" επισήμανε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας αναφέρθηκε στις δυσκολίες της εποχής, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης λέγοντας πως "πριν από χρόνια οι υπεύθυνοι αγνόησαν τα βήματα του Αποστόλου Παύλου που έφερε το μήνυμα της λυτρώσεως, της αγάπης και της ειρήνης.

Ίσως δίδεται η ευκαιρία με μετάνοια να χαράξουμε νέες κατευθύνσεις με χριστιανική συμπεριφορά και αξίες. Η αγάπη, άλλωστε, γράφει ο Απόστολος Παύλος, δεν περιορίζεται μόνο προς τους πιστούς, αλλά προς όλους τους ανθρώπους".

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τίμησε τον Ρώσο βουλευτή και πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας Σεργκέι Ποπόφ με την ανώτατη διάκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών το μετάλλιο α΄ τάξεως του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...