Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

urobank: Η Intrum αγοράζει το πακέτο κόκκινων δανείων 1,5 δισ.

  Στο 3% πωλήθηκε το πακέτο κόκκινων δανείων της Eurobank. «Ουδέτερη» η συναλλαγή σε όρους χρηματοοικονομικού αποτελέσματος και επίπτωσης στα εποπτικά κεφάλαια. Ικανοποίηση Καραβία για τη συμφωνία με τον μεγαλύτερο διαχειριστή απαιτήσεων στην Ευρώπη.

Eurobank: Η Intrum αγοράζει το πακέτο κόκκινων δανείων 1,5 δισ.
Εκλεισε η πρώτη μεγάλη πώληση πακέτου κόκκινων δανείων. Η Eurobank πούλησε καταναλωτικά δάνεια ονομαστικής αξίας 1,5 δισ. ευρώ, με αντίτιμο 3 σεντς ανά ευρώ δανείου, στην Intrum Justitia AB (Intrum). Πρόκειται για πακέτο δανείων που δεν είχε εξασφαλίσεις και ήταν για πολλά χρόνια κόκκινα, γεγονός που εξηγεί και το χαμηλό αντίτιμο. 
Στην ανακοίνωσή της η Eurobank αναφέρει ότι «υπέγραψε συμφωνία με την Intrum Justitia AB (Intrum) για την πώληση μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου ύψους €1.5 δισ. από τα οποία περίπου €620 εκατ. εμφανίζονται στον ισολογισμό της. Τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα συνεχίσει η 100% θυγατρική της Eurobank, Financial Planning Services S.A (FPS), η οποία έχει λάβει άδεια διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις.
Η πώληση αποτελεί μέρος του πλάνου της Eurobank για τη μείωση των NPEs το 2017 και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 4ου τριμήνου του 2017. Το τίμημα ανέρχεται περίπου σε 3% σε όρους συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου. Η πώληση είναι ουδέτερη για την Τράπεζα τόσο σε όρους χρηματοοικονομικού αποτελέσματος όσο και επίπτωσης στα εποπτικά της κεφάλαια.
«H Eurobank, τηρώντας τη δέσμευσή της έναντι των εποπτικών αρχών και των μετόχων της για τη μείωση του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων της μέσω ενεργού διαχείρισης, συνήψε μια σημαντική συμφωνία για την πώληση στην Intrum μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων, χωρίς εξασφαλίσεις. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ολοκληρώνουμε σήμερα αυτή τη συμφωνία με τον μεγαλύτερο διαχειριστή απαιτήσεων στην Ευρώπη, ο οποίος είναι ιδιαιτέρως γνωστός για τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης που εφαρμόζει», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας.
«Αυτή η επένδυση είναι στρατηγικά σημαντική καθώς καθιστά την Intrum έναν δυνατό συνεργάτη για τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες διαθέτουν σημαντικά χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων δανείων τα οποία πρέπει να διαχειρισθούν. Πιστεύουμε ότι η ελληνική οικονομία όσον αφορά στη διαχείριση των πιστωτικών απαιτήσεων προσφέρει σημαντικό πεδίο ανάπτυξης για την Intrum, η οποία κατέχει ήδη ηγετική θέση στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrum, Mikael Ericson.

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

8.000 τρομοκράτες της Daesh αναμένονται να επιστρέψουν τις επόμενες εβδομάδες στις χώρες τους στην Ευρώπη.

 
H τρομοκρατία η Daech, al-Nosra ή οι Αδερφοί Μουσουλμάνοι κι οι παραφυάδες τους αγωνιούν υπό τα ανηλεή χτυπήματα στη Συρία και δεν θ΄ αργήσουν να εξελιχθούν σε μια άσχημη ανάμνηση. Η Deir-Ezzor θα σηματοδοτήσει το τέλος του πολέμου.
Κάποιες πηγές αναφέρουν μια ενδεχόμενη επιστροφή τις επόμενες εβδομάδες σχεδόν 8000 μελών της Daesh στις ευρωπαικές χώρες από τις οποίες προήλθαν.  
dimpenews.com

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Βαρέλι δίχως πάτο οι οφειλές του Δημοσίου - Για κάθε ένα ευρώ που πληρώνει δημιουργεί δύο ευρώ νέα χρέη

Βαρέλι δίχως πάτο οι οφειλές του Δημοσίου - Για κάθε ένα ευρώ που πληρώνει δημιουργεί δύο ευρώ νέα χρέη
Του Προκόπη Χατζηνικολάου
Η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις που το προμηθεύουν έχει καταντήσει μια κακόγουστη φάρσα.
Κάθε φορά που η κυβέρνηση πληρώνει ένα ευρώ στην αγορά, την «φεσώνει» με άλλα δύο με αποτέλεσμα το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών να διογκώνεται αντί να περιορίζεται.
Στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι οφειλές του Δημοσίου στους ιδιώτες και τους προμηθευτές του αυξήθηκαν κατά 57,3%. Έφθασαν τα 6,026 δισ. ευρώ, όταν στα τέλη του 2014 τα χρέη αυτά είχαν περιορισθεί στα 3,8 δισ. ευρώ. Ενώ έχει καταφέρει να πληρώσει την περίοδο αυτή 3,8 δισ. ευρώ, δημιούργησε νέες οφειλές ύψους 6 δισ. ευρώ. 
Το βαρέλι μοιάζει να μην έχει πάτο όχι μόνο επειδή δεν υπάρχει προγραμματισμός αλλά επειδή δεν μπορεί να ελέγξει τι έχει πληρώσει κάθε φορέας του Δημοσίου. Και θα φθάσει οριακά στα τέλη Οκτωβρίου ώστε να ενημερώσει τους θεσμούς ότι δεν κατάφερε να μειώσει το στοκ των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αυτό ουσιαστικά θα οδηγήσει στην προσωρινή -ενδεχομένως- απώλεια 800 εκατ. ευρώ (από την δεύτερη υποδόση αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών).
Η κυβέρνηση όπως φαίνεται μικρή σημασία δίνει στην αγορά. Δεν την ενδιαφέρει που κάποιες επιχειρήσεις χρειάζονται τα χρήματα αυτά για να πληρώσουν ακόμα και τους φόρους που τους αναλογούν. Δεν την ενδιαφέρει εάν με τα χρήματα αυτά θα προσελάμβαναν έναν άνεργο. Εάν με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να επενδύσουν στην ανάπτυξη της εταιρείας τους.
Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι ενδεικτικά του τρόπου αντιμετώπισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Τον περασμένο Αύγουστο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 588 εκατ. ευρώ και έφτασαν τα 6,026 δισ. ευρώ, όταν στα τέλη του 2014 τα χρέη αυτά είχαν περιορισθεί στα 3,8 δισ. ευρώ.
Όπως προαναφέρθηκε για κάθε ένα ευρώ που εξοφλεί, δημιουργεί νέες υποχρεώσεις περίπου 2 ευρώ (1,57 ευρώ για την ακρίβεια).
Όμως θα έπρεπε να λειτουργεί εντελώς αντίθετα το διάστημα αυτό, δεδομένου ότι οι πιστωτές της χώρας εκταμίευσαν τον περασμένο Ιούλιο ένα ποσό 800 εκατ. ευρώ ακριβώς για την αποπληρωμή τμήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Η υποχρέωση που ανάλαβε η Ελλάδα ήταν να χρησιμοποιήσει άλλα 400 εκατ. ευρώ από τα δικά της ταμειακά διαθέσιμα για να μειώσει αντίστοιχα το ποσό των υποχρεώσεών του Δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα.
Συνολικά δηλαδή 1,2 δισ. ευρώ πρέπει να πέσει στην αγορά μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Στόχος που όπως φαίνεται δεν θα επιτευχθεί.
Η εξέλιξη αυτή θα είναι ιδιαίτερα αρνητική καθώς εάν τα χρήματα αυτά διοχετεύονταν στην αγορά θα άνοιγε ο δρόμος για την εκταμίευση επιπλέον 800 εκατ. ευρώ.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία:
1) Οι συνολικές οφειλές των υπουργείων, των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ανήλθαν στα 3,912 δισ. ευρώ τον Αύγουστο από 3,917 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουλίου.
Ειδικότερα:
- 2,309 δισ. ευρώ χρωστούν οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης
- 558 εκατ. ευρώ χρωστούν τα νοσοκομεία
- 465 εκατ. ευρώ είναι οι οφειλές των νομικών προσώπων
- 335 εκατ. ευρώ το χρέος των Δήμων
- 245 εκατ. ευρώ τα χρέη των υπουργείων
2) Οι εκκρεμείς επιστροφές εκτοξεύτηκαν στα 2,114 δισ. ευρώ τον Αύγουστο από 1,521 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουλίου.

Προσοχή, έρχεται βαρομετρικό χαμηλό

 

Προσοχή, έρχεται βαρομετρικό χαμηλό
Του Βασίλη Γεώργα
Στο σημείο που βρισκόμαστε δεν μπορούμε πια να μιλάμε για προειδοποιητικά «καμπανάκια». Έξω ηχεί πραγματικός συναγερμός και η κατάσταση που διαμορφώνεται πρέπει να μας θορυβήσει.
Όταν ο επικεφαλής του γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή αναφέρεται χωρίς περιστροφές στον κίνδυνο νέας εκτροπής και θεσμικοί φορείς όπως η ΓΣΕΕ ή κολοσσοί του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος όπως η Goldman Sachs, αμφισβητούν με στοιχεία το κυβερνητικό αφήγημα περί «οικονομικής επιτυχίας», αυτό σημαίνει ότι οι σειρήνες έχουν ήδη αρχίσει να ηχούν σε πλήρη ένταση δίπλα στα αυτιά μας γιατί κάτι κακό πλησιάζει.
Δεν χρειάζεται να διυλίζουμε τον κώνωπα. Βρισκόμαστε με το μισό πόδι έξω από τη χρηματοδοτική ασφάλεια του προγράμματος και το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει να δημιουργήσει εγκαίρως προϋποθέσεις στιβαρής ανάκαμψης της οικονομίας και να καλλιεργήσει ελπίδα υπέρβασης της κρίσης. Αντίθετα γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες μιας ολοένα και πιο απειλητικής συσσώρευσης νεφών και ανέμων στον ορίζοντα που μας δείχνουν ότι στην επόμενη αποτυχία ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα πλήξει με σφοδρότητα τη χώρα.
Μπορεί η Ελλάδα να μην απειλείται άμεσα με τυφώνα αντίστοιχης καταστροφικής έντασης με το 2015, αλλά η καθήλωση της οικονομίας σε ασθενικούς ρυθμούς ανάπτυξης και ο διαπιστούμενος εκτροχιασμός του προϋπολογισμού, αποτελούν δυσάρεστους οιωνούς.
Μέχρι σήμερα είχαμε την πολυτέλεια του χρόνου για να προσδοκούμε ότι αν δεν πάει κάτι καλά,  προλαβαίνει να διορθωθεί. Πλέον η κλεψύδρα έχει αδειάσει. Η χώρα καλείται να μπει πολύ σύντομα σε διπλή κρησάρα (από τις «αγορές» και τους πιστωτές) και να αποδείξει ότι χωρίς τη ρύθμιση χρέους και την ποσοτική χαλάρωση, δεν κινδυνεύει να καταρρεύσει στην προσπάθεια να πιάσει τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ.
Η αδυναμία τιθάσευσης της πραγματικής ανεργίας (στο 28,7% την υπολογίζει η ΓΣΕΕ), η ανικανότητα προσέλκυσης επενδύσεων, η αβελτηρία στη διαχείριση των σοβαρών προκλήσεων του τραπεζικού συστήματος και η ανυπαρξία ορατού και κοινά αποδεκτού σχεδίου για την επόμενη μέρα, είναι στοιχεία που επιβεβαιώνουν πως εδώ και σχεδόν τρία χρόνια η κυβέρνηση προτίμησε να κρατήσει κρυμμένη τη βόμβα κάτω από το χαλί παρά να προσπαθήσει να την απενεργοποιήσει.
Σχεδόν 10 μήνες πριν εκπνεύσει το τρίτο Μνημόνιο καμία από τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για «καθαρή έξοδο» δεν φαίνεται ότι μπορεί να εκπληρωθεί.
Αν είχε σοβαρές πιθανότητες η προοπτική εξόδου από το μνημόνιο, θα έπρεπε ήδη η οικονομία να τρέχει, να έχουμε μπει σε τροχιά διαδοχικών αναβαθμίσεων της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας (σ.σ απαιτείται αναβάθμιση πέντε βαθμίδων για να αποκτήσουν τα ομόλογα πιστοληπτική διαβάθμιση) και τα επιτόκια δανεισμού να βρίσκονται στο μισό από τα σημερινά επίπεδα.
Το γεγονός ότι δεν συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά σημαίνει ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ακόμη κι αν κλείσει η 3η αξιολόγηση μέχρι τα Χριστούγεννα και αποφευχθεί μια μεγαλύτερη επιδείνωση, οδεύουμε προς ένα 4ο Μνημόνιο που είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσει όλες τις πλευρές του τραπεζιού.
Ακόμη κι αν μιλάμε για μια αυστηρή πιστοληπτική γραμμή με αυξημένη εποπτεία, το ερώτημα είναι με ποιες προϋποθέσεις θα φτάσουμε ως τον Μάρτιο-Απρίλιο που θα ξεκινήσει η σχετική συζήτηση, και ποιος θα είναι τελικά εκείνος που θα διαπραγματευτεί τους όρους και θα υπογράψει το επόμενο μνημόνιο.
Η φθορά που υφίσταται η κυβέρνηση σε όλα τα πεδία και τα διαλυτικά φαινόμενα που έχουν αρχίσει να τη διακρίνουν, αποδυναμώνουν την διαπραγματευτική ισχύ της. Το γεγονός ότι ο λόγος της έχει πάψει να προσφέρει διέξοδο και προοπτική, και η πολιτική που ακολουθεί έχει κάψει το χαρτί της ψυχολογίας, είναι ένα μειονέκτημα όχι μόνο για την ίδια αλλά συνολικά για τη χώρα.
Το 2018 δεν θα είναι καθόλου εύκολη χρονιά. Ο πήχης έχει ανέβει τόσο ψηλά με το αφήγημα της «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια και του τερματισμού της  επιτροπείας», ώστε η διαφαινόμενη αποτυχία να προοιωνίζεται σοβαρές περιπέτειες για τη χώρα και μεγάλες δυσκολίες για την επόμενη κυβέρνηση που θα κληθεί να διαχειριστεί το πρόβλημα.

Δεν είναι κάθε απόσχιση ίδια! Η θέση των Νοτίων εθνικιστών για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

 


του Palmetto Patriot (Occidental Dissent) / ΚΟ

Πρόσφατα, ο Δρ Michael Hill, πρόεδρος της Λίγκας του Νότου (League of the South), βγήκε να διακηρύξει στο Twitter την επίσημη υποστήριξη της οργάνωσης των Νότιων Εθνικιστών στην απόσχιση της Καταλονίας από την Ισπανία.
Η Καταλονία ή Cataluña είναι μια σχετικά πλούσια, πυκνοκατοικημένη (7,5 εκατομμύρια άνθρωποι) Αυτόνομη Κοινότητα με τη δική της ιστορική γλώσσα, την Καταλανική, η οποία εξελίχθηκε από τη κοινή Λατινική μαζί με τις άλλες (στενά συνδεδεμένες) γλώσσες της Ιβηρικής (εκτός από τη Βασκική). Υπάρχουν περίπου 5.4 εκατομμύρια Καταλανοί σε όλο τον κόσμο, από τους οποίους τα 4.8 εκατομμύρια ζουν στην Καταλονία. Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της περιοχής αποτελείται από ανθρώπους που μετακόμισαν από άλλες περιοχές της Ισπανίας για καθαρά οικονομικούς λόγους. Και στην Καταλονία υπάρχει επίσης ένας μεγάλος μη ευρωπαϊκός πληθυσμός. Οι μουσουλμάνοι αποτελούν περίπου το 7,3% του πληθυσμού. Μόνο το 52% των ανθρώπων είναι καθολικοί, η ιστορική θρησκεία της περιοχής. Σύμφωνα με μελέτες, το 46% των ανθρώπων θεωρούν τα ισπανικά τη μητρική τους γλώσσα, ενώ το 37% θεωρεί την καταλανική ως τέτοια. Η περιφερειακή κυβέρνηση και τα δημόσια σχολεία χρησιμοποιούν την καταλανική ως κύρια γλώσσα τους.

Για έναν Νότιο Εθνικιστή ή αν θέλετε, ευρύτερα έναν οπαδό τηςAlt-Right, υπάρχουν κάποια προβλήματα ως προς την υποστήριξη της απόσχισης της Καταλονίας από την Ισπανία. Η υποστήριξη για την απόσχιση της Καταλανίας είναι μειοψηφική θέση ακόμη και στην Καταλονία. Οι αποσχιστές αποτελούν περίπου το 40% του πληθυσμού με σχεδόν το 50% να είναι αντίθετο στην απόσχιση. Το πρόσφατο δημοψήφισμα, το οποίο ήταν παράνομο σύμφωνα με την καταλανική και την ισπανική νομοθεσία, το μποϊκόταραν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Καταλονία και μόνο το 42% των ψηφοφόρων στην περιοχή συμμετείχε. Από αυτούς που συμμετείχαν το 92% υποστήριξε την απόσχιση. Αυτό σημαίνει ότι η απόσχιση της Καταλονίας στηρίζεται από το 39% όλων των ψηφοφόρων.

Η καταλανική αιτία (cause) έχει συσχετιστεί ιστορικά με τηριζοσπαστική Αριστερά. Κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου στα τέλη της δεκαετίας του 1930 η περιοχή ελέγχθηκε από κομμουνιστικές και αναρχικές ομάδες που διεξήγαγαν πόλεμο κατά των Ισπανών εθνικιστών και του καθολικού κλήρου. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές εικόνες αφρικανών και μουσουλμάνων αλλοδαπών που κρατούν καταλανικές σημαίες. Το Reuters, ανέφερε, στις 16 Ιουνίου 2017, ότι οι Καταλανοί αποσχιστές είναι ανοιχτά ελκυστικοί στους μετανάστες του Τρίτου Κόσμου. Διαβάζουμε:

"Σε μια αίθουσα του Δήμου στην ισπανική περιφέρεια της Καταλονίας, προβάλλουν δύο ακτιβιστές της ανεξαρτησίας με τις καταλανικές σημαίες με τις κόκκινες και κίτρινες ρίγες: ένας τουριστικός οδηγός που γεννήθηκε στη Συρία και ένας Ισπανός βουλευτής που γεννήθηκε στην Ουρουγουάη.
Μόλις τρεις μήνες πριν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, οιπολιτογραφημένοι μετανάστες έχουν αναλάβει σημαντικό και εξέχοντα ρόλο στην εκστρατεία τόσο ως ακτιβιστές όσο και ως υποστηρικτές (της ανεξαρτησίας).

Η Καταλονία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μεταναστών στην Ισπανία, με ένα 14% των κατοίκων να είναι αλλοδαποί και οι ψήφοι τους μπορεί να αποδειχθούν κρίσιμες για το κίνημα ανεξαρτησίας.

"Θέλουμε να είμαστε μια πολύ ανοιχτή και ‘ενσωματωμένη’ κοινωνία", δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Καταλονίας,Oriol Junqueras στο Reuters.

Οι επικεφαλείς της εκστρατείας για την ανεξαρτησία ενθαρρύνουν ακόμη και τους μετανάστες χωρίς δικαίωμα ψήφου να ζητήσουν από τους συμπατριώτες και τους φίλους τους να ψηφίσουν υπέρ της ανεξαρτησίας και υποστηρίζουν ότι η καταλανική ιθαγένεια θα δοθεί σε όλους τους μετανάστες που ζουν στην περιοχή αν η Καταλονία εγκαταλείψει την Ισπανία".

Πώς είναι δυνατόν να θεωρείται αυτό  καλό για τους Λευκούς, τους παραδοσιακούς ή ακόμα και τους Καταλανούς; Αυτοί οι "εθνικιστές" είναι πρόθυμοι να δώσουν την υπηκοότητα σε Αφρικανούς και Άραβες ως αντάλλαγμα για μια ψήφο υπέρ της απόσχισης.

Σε αντίθεση με την Καταλονία, η απόσχιση της Νότιας Καρολίνας από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1860προκλήθηκε συγκεκριμένα από τις φυλετικές ανησυχίες του Λευκού πληθυσμού της πολιτείας. Τα έβαλαν με τον Λίνκολ, αποκαλώντας τον “Abraham Africanus the First” (Αβραάμ Αφρικανός ο Α΄) και του επιτέθηκαν εξαιτίας της αντίθεσής του στη δουλεία – που ήταν η βάση της οικονομίας του Νότου και του πατερναλιστικού, φιλο-λευκού κοινωνικού συστήματος. Όταν οι νότιες πολιτείες αποσχίστηκαν, ο αντιπρόεδρός τους, Alexander Stephens δήλωνε ανοιχτά ότι η κυριαρχία των Λευκών στο Νότο και ο θεσμός της δουλείας, αποτελούσαν τον ακρογωνιαίο λίθο της νέας Συνομοσπονδίας. Η αιτία του Dixie στη δεκαετία του 1860 μέχρι το κίνημα των «πολιτικών δικαιωμάτων» της δεκαετίας του 1960 ήταν η κυριαρχία των Λευκών και η νότια κουλτούρα. Ο Νότος αγωνίστηκε στρατιωτικά και πολιτικά για την υπεράσπιση μιας υπέρ-λευκής, αντι-εξισωτιστικής, αντιδημοκρατικής, παραδοσιακής και πατερναλιστικής μορφής κοινωνίας. Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Καταλονίας, OriolJunqueras, λέει ότι οι συνάδελφοί του αποσχιστές στρατολογούν Αφρικανούς και Μουσουλμάνους, γιατί «θέλουμε να είμαστε μια πολύ ανοιχτή και ‘ενσωματωμένη’ κοινωνία».

Συνοπτικά, η καταλανική αιτία δεν είναι μια σαφής περίπτωση υποστήριξης της αυτοδιάθεσης, διότι δεν απολαμβάνει την υποστήριξη της πλειοψηφίας (πολύ λιγότερη στήριξη, από ότι είχαν οι αποσχιστές στη Νότια Καρολίνα και το μεγαλύτερο μέρος τηςDixie). Και η αιτία τους συνδέεται με την παγκοσμιοποίηση, τον κομμουνισμό, τον αναρχισμό και τη Λευκή γενοκτονία. Εάν υπάρχουν δεξιοί καταλανοί εθνικιστές που επιθυμούν να διατηρήσουν την εθνική τους ομάδα και να κρατήσουν την Καταλονία καταλανική τότε εντάξει. Έζησα στην Ισπανία για τέσσερα χρόνια και γνώρισα αρκετούς καλούς, αξιοπρεπείς Καταλανούς που ήταν υπερήφανοι για τον πολιτισμό τους και επίσης αφοσιωμένοι στην Ισπανία. Οι μοναδικοί Καταλανοί αποσχιστές που συνάντησα ήταν λίμπεραλ/αριστεροί παγκοσμιοποιητές που προτιμούσαν την κυριαρχία της ΕΕ από εκείνη της Μαδρίτης. Αυτό δεν αποτελεί βήμα προς τα εμπρός. Ακόμα και αν οι Καταλανοί εθνικιστές καθάριζαν το κίνημα από τους κομμουνιστές, τους globalists και τους τριτοκοσμικούς, η αιτία τους εξακολουθεί να μην απολαμβάνει την υποστήριξη της πλειοψηφίας στην Καταλονία. Οι Νότιοι εθνικιστές πρέπει να είναι έξυπνοι και να αποφύγουν να υποστηρίξουν αυτήν την αιτία Μπορούμε να είμαστε φίλοι τόσο με νόμιμους καταλανούς εθνικιστές όσο και με ισπανούς εθνικιστές. Δεν υπάρχει τίποτα να κερδίσει το Dixie από το να πάρει επίσημα μέρος σε αυτή τη διαμάχη.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με την υπόθεση ανεξαρτησία τηςΣκωτίας. Μια πιο εμπεριστατωμένη εξέταση του προγράμματος της ανεξαρτησίας της Σκωτίας αποδεικνύει ότι οι αποσχιστές επιθυμούν να αποχωρήσουν από τη Βρετανία και να υποταχθούν ολοκληρωτικά στην ΕΕ για όλα τα θέματα, δικαιοσύνης, οικονομίας, εργασίας, ακόμη και «ρητορικής μίσους» και εγκλημάτων σκέψης. Σχετικά με το ζήτημα της μαζικής μετανάστευσης, το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας έχει υιοθετήσει τις αριστερές πολιτικές της Σουηδίας. Μάλιστα. Προσκαλούσαν ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Ισλαμικού Τρίτου Κόσμου, να μετακομίσει στη Σκωτία και να τους αναγνωρίσουν ως Σκωτσέζους! (όχι, δεν είναι όλα Braveheart!)

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Αθλητικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα

Αθλητικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα


Οι τίτλοι των εφημερίδων
Η Καθημερινή: Μειώσεις-σοκ στις συντάξεις ανώτατων λειτουργών
Τα Νέα: Πλεόνασμα με υπεξαίρεση συντάξεων
Η εφημερίδα των συντακτών: Δεν πληρώνουν, δεν πληρώνουν
Αυγή: Εθισμένοι στο τζάμπα

Πολιτικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα

Πολιτικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα
Μειώσεις-σοκ στις συντάξεις ανώτατων λειτουργών
Πλεόνασμα με υπεξαίρεση συντάξεων
Δεν πληρώνουν, δεν πληρώνουν
Αυγή
Εθισμένοι στο τζάμπα
Εθισμένοι στο τζάμπα
Επέλαση της εφορίας
Ο... δρόμος προς τον γκρεμό!
Κούρσα με το ταξί της ακολασίας
Να μπουν αμέσως οι μπουλντόζες στο Ελληνικό
Εκτροπή αν χαθεί κι άλλος χρόνος

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...