Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ… Δημιουργείται Νέο Κόμμα… Θα Καταγγείλει τις Κυβερνήσεις που υπέγραψαν τα Μνημόνια

 

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ»
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ …
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ,ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥΖΑΛΑ – ΚΥΒΙΣΤΗΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ !!!
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ (ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ) ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ …
ΦΗΜΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΜΜΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ..
ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ … .
ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΤΡΙΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΟΜΕΣ ΚΑΘΟΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΑΝΒΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ !!!

Η Λέσβος στη φανέλα της Μπαρτσελόνα

 Πρώτη καταχώρηση: 18/03/2016 - 21:19

Τελευταία δημοσίευση: 21:19Κοινωνία
Η Λέσβος στη φανέλα της Μπαρτσελόνα
Μετά την Αντζελίνα Τζολί, η Λέσβος ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Μέσι, τον Νεϊμάρ και τα άλλα αστέρια της Μπαρτσελόνα! Τις βάσεις για τη συνεργασία με έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους του κόσμου έθεσε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο οποίος την περασμένη Τετάρτη βρέθηκε στην Βαρκελώνη, μαζί με τον δήμαρχο Αθηνών Γιώργο Καμίνη. Η παρουσία των Ελλήνων δημάρχων στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας επρόκειτο να περιοριστεί στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με τον δήμο της Βαρκελώνης  για την ένταξη Αθήνας και Λέσβου στο Δίκτυο Μεσογειακών Πόλεων.
Ωστόσο, τον Σπ. Γαληνό και τον Γ. Καμίνη περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Οι δύο τους προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Champions League, μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Άρσεναλ, στο φημισμένο γήπεδο «Καμπ Νου». Η πρόσκληση ήλθε από το Βarcelona Foundation, το  ίδρυμα του αθλητικού συλλόγου που ασχολείται με την καταπολέμηση του ρατσισμού και της εξάλειψης των ανισοτήτων που προκαλεί η φτώχεια. «Ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε, η πρόσκληση ήλθε εντελώς ξαφνικά, λόγω της δημοσιότητας που έχει λάβει η Λέσβος και γενικά η χώρα μας εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης», δηλώνει ο υπεύθυνος επικοινωνίας του δήμου Λέσβου, Μάριος Ανδριώτης.
Μάλιστα, οι εκπρόσωποι του Βarcelona Foundation, προσέφεραν στους Έλληνες δημάρχους από μία φανέλα της ομάδας, με τα ονόματα της Λέσβου και της Αθήνας.
Στόχος πλέον της συνεργασίας είναι η δημιουργία εγκαταστάσεων στο δήμο της Λέσβου, οι οποίες μπορούν να λειτουργούν υπό την αιγίδα της ίδιας της Μπαρτσελόνα. Στους χώρους αυτούς θα μπορούν να αθλούνται τα παιδιά των προσφύγων, μαζί με τα παιδιά της Λέσβου, συμμετέχοντας σε προγράμματα και εκδηλώσεις που θα διοργανώνει το Barcelona Foundation.   
H επόμενη συνάντηση του ιδρύματος με τον δήμο της Λέσβου ορίστηκε για τον προσεχή Μάιο. Έτσι, όπως συμβαίνει σε άλλες εκδηλώσεις του Barcelona Foundation, δεν αποκλείεται, μόλις η συνεργασία τελεσφορήσει, να δούμε στη Λέσβο, τα ποδοσφαιρικά ινδάλματα που αγωνίζονται με την φανέλα της «Μπάρτσα», όπως ο Αργεντίνος, Λιονέλ Μέσι…  

ΝΔ: Απαιτείται αποτελεσματική εφαρμογή της συμφωνίας

 Πρώτη καταχώρηση: 18/03/2016 - 20:53

Τελευταία δημοσίευση: 20:53Πολιτική
ΝΔ: Απαιτείται αποτελεσματική εφαρμογή της συμφωνίας
«Είναι θετικό βήμα ότι υπάρχει συμφωνία», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και προσθέτει:
«Τυχόν αποτυχία επίτευξης συμφωνίας, θα διαιώνιζε, χωρίς οποιαδήποτε προοπτική βελτίωσης, την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα, εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας.
Όμως, μόνο η συμφωνία δεν αρκεί για να λυθεί το πρόβλημα.
Απαιτείται αποτελεσματική εφαρμογή της. Εκεί θα κριθούν όλα.
Η πρώτη ανάγνωση δείχνει ότι το κείμενο που συμφωνήθηκε είναι πολύπλοκο και ασαφές.
Αυτό δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά:
1ον. Θα είναι εφαρμόσιμο στην πράξη;
2ον. Και εάν είναι, θα φέρει τα αποτελέσματα που επειγόντως χρειάζεται η χώρα;
Μέχρι να απαντηθούν έμπρακτα τα ερωτήματα αυτά, η Ελλάδα θα παραμένει με κλειστά σύνορα στο Βορρά και δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες».

Έξι προεδρικά πορτραίτα και το χάλι μας το μαύρο

 

 ΑΝΤΗΣ ΛΟΪΖΟΥ
Αφού μελέτησα με προσοχή το τελευταίο βιβλίο του Κώστα Ν. Χατζηκωστή, προβληματίστηκα και διαπίστωσα αβίαστα πολύ περισσότερα αρνητικά στοιχεία γι' αυτούς που μας κυβέρνησαν από το 1960 και εντεύθεν, χωρίς να είναι υπερβολή να πω ότι όλοι έχουν μπολιαστεί από τη μεγαλομανία, τον αυταρχισμό, τον ετσιθελισμό και τη νόσο του παντογνώστη, που είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να διακρίνει έναν ηγέτη. Κανένας από τους έξι προέδρους δεν είχε τα χαρακτηριστικά και την κουλτούρα του ηγέτη.
Δυστυχώς όμως το χειρότερο όλων, που συνάγεται μέσα από το βιβλίο, είναι η παντελής έλλειψη Εθνικής Στρατηγικής στα εθνικά μας θέματα και για μας τους Έλληνες της Κύπρου πρωτίστως στο κυπριακό πρόβλημα. Εκτιμώ ότι ο λόγος που ο συγγραφέας παρέθεσε στο παράρτημα του βιβλίου του την έκθεση Νιχάτ Ερίμ (1956) είναι για να καταδείξει τη διαχρονική ύπαρξη στρατηγικής των τουρκικών κυβερνήσεων από το 1956 (αμέσως μετά την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ) μέχρι την ολοκλήρωσή της, που εκτιμώ θα υλοποιηθεί με τη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, σε περίπτωση που γίνουν αποδεκτές οι θέσεις της Τουρκίας στις συνομιλίες. Κρίνω σκόπιμο ν' αναφέρω ότι στην περίπτωση που επικρατούσε η λύση του σχεδίου Ανάν το 2004, θα υλοποιούντο πλήρως οι στόχοι της έκθεσης Νιχάτ Ερίμ.

Σε αντίθεση με τη σταθερή και συνεπή τουρκική στρατηγική, η πλευρά μας ουδέποτε αντέταξε μια εθνική στρατηγική, διαχρονικά, αλλά, όπως συνάγεται από το βιβλίο του κ. Χατζηκωστή, κάθε υποψήφιος πρόεδρος προεκλογικά παρουσίαζε μια στρατηγική διαφορετική από αυτήν της προηγούμενης κυβέρνησης, ενίοτε για να γίνει αρεστός και πιο εκλέξιμος. Πλέον χαρακτηριστική, αντιφατική και παράλληλα αυτοαναιρούμενη η πολιτική του Γλαύκου Κληρίδη, που στην πρώτη του θητεία βασίστηκε στην ενδυνάμωση της στρατιωτικής αμυντικής ικανότητας της Κύπρου με παραγγελίες σύγχρονων οπλικών συστημάτων και με κορωνίδα τη συνομολόγηση του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου με την Ελλάδα, για μιαν αποτρεπτική στρατηγική κατά της επιθετικής Τουρκίας, και που στη δεύτερή του θητεία δεν έφερε στην Κύπρο τους αγορασθέντες από τη Ρωσία αντιαεροπορικούς πυραύλους S 300, σταδιακά υποβάθμιζε τις ένοπλες δυνάμεις και στο τέλος έφερε το σχέδιο Ανάν, με τις γνωστές σε όλους μας καταστροφικές για την πλευρά μας πρόνοιες.

Εκτιμώ ότι δεν είναι τυχαίο που ο κ. Χατζηκωστής, στο δεύτερο μέρος του παραρτήματος του βιβλίου του, παρέθεσε και την ομιλία του Μακαρίου στα Ηνωμένα Έθνη τη 19η Ιουλίου 1974, ώρα 15:45 Νέας Υόρκης, (ώρα 21:45 Κύπρου της). Η ομιλία αυτή του τότε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου εκφράζει απόλυτα και σαφέστατα την έλλειψη στρατηγικής, τη διχόνοια και τα χάλια της πλευράς μας, που δεν είχε μια ενιαία στρατηγική σε συνεργασία με την Ελλάδα στο μείζον εθνικό μας θέμα, το Κυπριακό.

Είναι αναντίλεκτα τρομακτικά και δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητος πολλά (υπάρχουν και θετικά αλλά όχι στο εθνικό θέμα) από τα όσα αναφέρονται στο εν λόγω βιβλίο και πρέπει πρωτίστως να προβληματίσουν τις κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου, τις πολιτικές δυνάμεις και τον λαό που τις εκλέγει. Δυστυχώς, η έλλειψη ενιαίας εθνικής στρατηγικής, σε συνδυασμό με τους αποδυναμωμένους παράγοντες ισχύος θα μας οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη και παρά το ότι βρισκόμαστε σε δεινή κατάσταση, ποτέ δεν είναι αργά και είναι επιβεβλημένη, έστω και την εσχάτην, η χάραξη μιας ενιαίας εθνικής στρατηγικής (στόχοι-μέσα-τρόποι) σε συνεργασία με την Ελλάδα όχι μόνο στο Κυπριακό, αλλά σε όλα τα εθνικά θέματα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα συρθούμε σε μια συνεχή υποχώρηση στα εθνικά μας θέματα, με τη λογική της αποδοχής των υποχωρήσεων που θα κάνουμε σε κάθε προηγούμενο, για το επόμενο ζήτημα.

Εάν Κύπρος και Ελλάδα δεν έχουν ηγέτες με κουλτούρα ηγέτη, με γνώσεις ιστορίας, φιλοσοφίας και με συγκεκριμένη στρατηγική στα εθνικά μας θέματα, είμαστε χαμένοι.

Σημερινή

H Τουρκία είναι έτοιμη να πέσει στην παγίδα που της έστησε η Ρωσία;

 

Του Μπουράκ Μπεγκντίλ* 
Μετά την τολμηρή ρωσική εμπλοκή στην Συρία υπέρ του Άσαντ και του σιιτικού μπλοκ οι περιφερειακές σουνιτικές δυνάμεις, η Τουρκία και η σύμμαχός της Σαουδική Αραβία νιώθουν ότι δεν είναι πλέον ικανές να επηρεάσουν τις εξελίξεις στον εκεί πόλεμο υπέρ των διαφόρων ισλαμικών ομάδων που μάχονται κατά του καθεστώτος. Τούρκοι και Σαουδάραβες, μετά από μακρόχρονες διαπραγματεύσεις, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να εμπλακούν σε έναν μεγαλύτερες έντασης πόλεμο στην Συρία. Η απόφαση αυτή περικλείει κινδύνους για τη Δύση, βασικότερος των οποίων είναι η περαιτέρω εμπλοκή της Ρωσίας και του Ιράν που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναμέτρηση Ρωσίας-ΝΑΤΟ. 

Μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24, η Μόσχα αξιοποίησε το γεγονός για να ενισχύσει την στρατιωτική της παρουσία στην Συρία, πλήττοντας και τους «μετριοπαθείς ισλαμιστές». Αυτοί είναι οι ισλαμιστές που μάχονται κατά του Άσαντ και υποστηρίζονται από την Τουρκία, την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Η Μόσχα προχώρησε ακόμα και στην ανάπτυξη προηγμένων αντιαεροπορικών πυραύλων S-400. 
Φοβούμενες ότι η Ρωσία θα καταστρέψει τα σχέδια τους για την εγκατάσταση σουνιτικού καθεστώτος στην Συρία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία δηλώνουν τώρα έτοιμες να προκαλέσουν τον συνασπισμό Ρωσίας, Άσαντ και σιιτών από το Ιράν και Λίβανο. Όπως πάντα ο Τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου χρησιμοποίησε επιθετικό τόνο. «Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά οι πανίσχυρες σοβιετικές δυνάμεις μπήκαν στο Αφγανιστάν και πως βγήκαν», είπε. «Το ίδιο θα συμβεί και τώρα στην Συρία», κατέληξε. Με άλλα λόγια ο Νταβούτογλου λέει στους Ρώσους: «Φύγετε από την Συρία γιατί ερχόμαστε». 
Οι Ρώσοι δεν απάντησαν καν, φυσικά. Απλώς συνέχισαν να βομβαρδίζουν. Η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί ότι θα επαυξήσει τον στρατιωτικό της ρόλο στην Συρία. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ακντογκάν δήλωσε πως η Τουρκία δεν θα παραμείνει πλέον στην άμυνα, βλέποντας τα εθνικά της συμφέροντα να τίθενται υπό αμφισβήτηση από τις εξελίξεις στην Συρία.
 «Μπορεί μια ομάδα να παίζει πάντα αμυντικά και να κερδίζει; Δεν μπορεί να κερδίσει τίποτα και ίσα-ίσα κινδυνεύει να χάσει τα πάντα. Υπάρχουν δυναμικές εξελίξεις στην περιοχή και πρέπει να αναγνωστούν με τον κατάλληλο τρόπο. Κάποιος πρέπει να υποχωρήσει μέσω του φόβου», είπε. 
Είναι λοιπόν η Τουρκία μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που βαδίζει σε πόλεμο για να εξυπηρετήσει τους σεχταριστικούς, σουνιτικούς της στόχους; Και οι Σαουδάραβες θα ακολουθήσουν; Αν οι σουνιτική συμμαχία δεν μπλοφάρει, τότε οι κινήσεις της μπορούν να εκληφθούν ως σημάδια αυτού που θα εξελιχθεί στο πιο αιματηρό κεφάλαιο του πολέμου δι’ αντιπροσώπων που διεξάγεται στην Συρία. Τα σημάδια αυτά είναι ξεκάθαρα. 
Πρώτον η Σαουδική Αραβία έστειλε αεροσκάφη της στο Ιντσιρλίκ για να συμμετάσχουν, όπως ανακοινώθηκε, στις επιχειρήσεις στην Συρία. 
Δεύτερο και πιο ανησυχητικό, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου, δήλωσε πως Τουρκία και Σαουδική Αραβία θα μπορούσαν να εμπλακούν σε επιχειρήσεις στο συριακό έδαφος. Δήλωσε ακόμα πως οι δύο χώρες μελετούσαν εδώ και καιρό μια χερσαία επέμβαση στην Συρία, αλλά δεν έχουν αποφασίσει ακόμα. Το πρόσχημα θα είναι η συμμετοχή στον αγώνα κατά του ΙΚ, αλλά στην πραγματικότητα για να ενισχύσουν τους σουνιτικές ομάδες που μάχονται εκεί.
 Αντίθετα Σαουδάραβες αξιωματούχοι δηλώνουν πιο ξεκάθαρα τις προθέσεις της χώρας τους και εμφανίζονται πιο σίγουροι ότι θα υπάρξει επέμβαση στην Συρία σε συνεργασία με την Τουρκία. Ένας από αυτούς, μάλιστα, δήλωσε πως τις επόμενες ημέρες θα συναντηθούν Τούρκοι και Σαουδάραβες στρατιωτικοί για να καταλήξουν στις λεπτομέρειες, την σύνθεση των εμπλεκόμενων δυνάμεων και τον ρόλο των δυνάμεων κάθε χώρας.
 Ο Άσαντ από την πλευρά του δηλώνει πως κάθε απόπειρα εισβολής θα θεωρηθεί επιθετική κίνηση και θα αντιμετωπιστεί με τα όπλα. 
Η Δύση θα πρέπει να προβληματιστεί καθώς Τουρκία και Σαουδική Αραβία, δύο σημαντικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αποφασίζουν να πολεμήσουν εναντίον διαφόρων αντιπάλων στο συριακό έδαφος, τις δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ, τους τζιχαντιστές, τις διάφορες σιιτικές ομάδες και κυρίως τη Ρωσία, μόνο και μόνο για να υποστηρίξουν τους «μετριοπαθείς ισλαμιστές». 
Μια τέτοια κίνηση ίσως αποτελεί την αφετηρία μια μεγαλύτερης της υφιστάμενης καταστροφής στην Συρία, που θα διαρκέσει 10-15 χρόνια. Ο σουνιτικός τυχοδιωκτισμός πιθανότατα θα υποχρεώσει το Ιράν να εντείνει την στρατιωτική του παρουσία στην Συρία και θα προκαλέσει νέα ένταση μεταξύ Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας και του κατά βάση σιιτικού Ιράκ και πιθανώς θα αποσταθεροποιήσει άλλα μεσανατολικά θέατρα, όπου ο σουνιτικός άξονας Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας-Κατάρ μπορεί να εμπλακεί σε νέους πολέμους δι’ αντιπροσώπων με τον σιιτικό άξονα και τη Ρωσία. 
Οι ΗΠΑ πρέπει να σκεφτούν δύο φορές αν θα επιτρέψουν στους σουνίτες συμμάχους τους να εμπλακούν με τους σιίτες αντιπάλους τους. Ένας τέτοιος πόλεμος ίσως να μην έχει νικητές και να προκαλέσει τεράστιες καταστροφές και μεγάλες απώλειες. Η εμπλοκή του σουνιτικού άξονα δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος αντιμετώπισης της Ρωσίας στην Ανατολικό Μεσόγειο και σίγουρα δεν εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντα. 
Τουρκία και Σαουδική Αραβία δεν διαθέτουν την αναγκαία ισχύ για να πλήξουν τα ρωσικά συμφέροντα. Ίσως λοιπόν η πρόκληση να αποτελεί μια ρωσική παγίδα, με τη Μόσχα να ελπίζει πως οι αντίπαλοί της θα πέσουν σε αυτή
Burak Bekdil is an Ankara-based Turkish columnist writing for Hürriyet Daily News and a Fellow at the Middle East Forum. He has covered Turkey for the U.S. weekly Defense News since 1997. Previously, Bekdil worked as Ankara Bureau Chief for Dow Jones Newswires and CNBC-e television. He contributes to annual national defense sector reviews for anti-corruption institutions like Transparency International and Global Integrity. James Cuno, art historian and President of the J. Paul Getty Trust, describes Bekdil as “a frequent critic of Prime Minister Recep Tayyip Erdogan.” In 2001, a Heavy Crimes Court in Ankara sentenced Bekdil to a suspended, 20-month prison sentence for his column in which he had satirised corruption in the judiciary.http://www.gatestoneinstitute.org/7441/russia-syria-sunni-war
Πηγή:  http://wp.me/p3kVLZ-ss2

Ανεπιθύμητος ο Φίλης στο Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College της Νέας Υόρκης

 

Διαχωρίζει τη θέση του από οποιαδήποτε πιθανή επίσκεψη του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη στο Queens College, ο διευθυντής του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών. Όπως αναφέρει το greeknewsonline.com, με επιστολή του ο δρ Χρίστος Ιωαννίδης εμμέσως πλην σαφώς εξηγεί ότι η στάση του σχετίζεται με τις δηλώσεις του Ν. Φίλη για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, στην τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Παρότι η επιστολή δεν δίνει περισσότερα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες του greeknewsonline.com, ο υπουργός Παιδείας επρόκειτο να μιλήσει στο πλαίσιο μαθήματος.
H συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Οι Τούρκοι αποκάλεσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό "ψυχικά άρρωστους" - Τι περιμένετε για να κάνετε σκληρό διάβημα κύριοι του ΥΠΕΞ;

 
Μουσταφά Κεμάλ, Ισμέτ Ινονού, Τοπάλ Οσμάν, η τριάδα που εκτέλεσε τη γενοκτονία στη δεύτερη φάση - Στη φωτογραφία προστίθεται πλέον και ο Φίλης, που συμμετέχει ενεργά στην τελευταία φάση, που είναι η άρνηση και τελικώς η δικαίωση των γενοκτόνων...
του Σάββα Καλεντερίδη
Ε βέβαια, χρόνια τώρα υπονομεύσατε εμπράκτως την ιερή υπόθεση της Γενοκτονίας, με προεξάρχοντα τον αρνητή, όπως οι νεοναζί, Φίλη, και τώρα εισπράττετε τα επίχειρα των πράξεών σας.
Όμως δεν τα εισπράττετε μόνον εσείς.
Τα εισπράττουμε κι εμείς, οι Έλληνες πολίτες, που έχουμε αγωνιστεί για να είναι υπερήφανη η Ελλάδα και για να μην μπορεί κανείς γενοκτόνος να υψώνει το ανάστημά του.
Τα εισπράτουμε κι εμείς, που αγωνιστήκαμε χρόνια τώρα, τη στιγμή που εσείς, οι "έξυπνοι προοδευτικοί", όπως ο σύμβουλος του Φίλη, Θέμης Δημητρακόπουλος, που με φασιστικό τρόπο προέβη χθες σε χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό μας, κρίνοντας την υπηρεσία μας σε μια συγκεκριμένη θέση στην πατρίδα και όχι το έργο μας στη θέση αυτή και την προσφορά μας στην Πατρίδα, περιγελούσατε και υπονομεύατε αυτόν τον αγώνα.
Καλέστε τον και διαολοστείλτε τον, τον Τούρκο πρέσβη, τον αχρείο υπερασπιστή των γενοκτόνων και πείτε του να μην ξανατολμήσει να πάρει στο στόμα του ούτε αυτός ούτε οποιοσδήποτε από το τουρκικό ΥΠΕΞ τον οιονδήποτε Έλληνα υπερασπίζεται το ζήτημα της Γενοκτονίας, πόσο μάλλον τον Πρόεδρο της Ελλάδας και τον Πρωθυπουργό!
Είναι ώρα να ξυπνήσετε κύριοι, γιατί πραγματικά κοιμάστε τον "ύπνο του δικαίου", μόνο που δεν είστε εν δικαίω, αφού με τη στάση και τις πράξεις σας προκαλείτε μεγάλη ζημιά στην πατρίδα.
Καλέστε τώρα τον Τούρκο πρέσβη στο Υπουργείο Εξωτερικών, για να σας πει ότι "Πώς είναι δυνατόν να μιλάτε για γενοκτονία, όταν ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας την αμφισβητεί δημοσίως;"
Καλέστε τον για να δικαιολογηθεί, πατώντας πάνω στην ύβρι του κ. Φίλη, που έχει συνταχθεί απολύτως με τους νεοναζί, τους κεμαλιστές και τους Τούρκους σωβινιστές.
Για να αποδειχτεί για άλλη μια φορά ότι και στην πολιτική "ό,τι σπέρνεις, θερίζεις" ή όπως το λέμε στα ποντιακά, "ήντιαν θρίβ'ς σο πινάκι σ', έρται σο χουλιάρι σ'".
Καληνύχτα εθνομηδενιστές, όπως σας είπε και ο εταίρος σας στην κυβέρνηση Πάνος Καμμένος, προχθές, γιατί χθες δεν το επανέλαβε...

Η Ρωσία και η Νίκη


18/3/16

 
του Τιερί Μεϊσάν
Η ανακοίνωση της μερικής απόσυρσης του ρωσικού στρατού στη Συρία έχει προκαλέσει πολλά σχόλια που απεικονίζουν περισσότερο τις προκαταλήψεις του ενός και του άλλου παρά την πραγματικότητα. Όχι μόνο, παρατηρεί ο Τιερί Μεϊσάν, τα γεγονότα δείχνουν ότι οι διαφωνίες μεταξύ Μόσχας και Δαμασκού έχουν επιλυθεί, αλλά η Ρωσία -η οποία κατάφερε να παρασύρει τη Δύση στο αντιτρομοκρατικό στρατόπεδο-   προτίθεται να αφήσει τους Σύρους να απελευθερώσουν οι ίδιοι το έδαφος τους.

 | Δαμασκός (Συρία)  
JPEG - 39.8 ko
Η ανακοίνωση του Ρώσου Προέδρου για την « απόσυρση της κύριας ομάδας του στρατιωτικού αποσπάσματος του » [1] προκάλεσε μια νέα εκστρατεία παραπληροφόρησης. Σύμφωνα με το δυτικό Τύπο και του Κόλπου, ο Πούτιν ήταν «ενοχλημένος» από την αδιαλλαξία του προέδρου Μπασάρ Άσαντ και έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει τη Συρία για να την τοποθετήσει απέναντι από τις ευθύνες του. Οι ίδιοι σχολιαστές προσθέτουν ότι μην έχοντας πλέον κανένα σύμμαχο, ο τελευταίος θα πρέπει να κάνει παραχωρήσεις στη Γενεύη και να συμφωνήσει να εγκαταλείψει τη χώρα του. Η Μόσχα φέρεται έτσι να έχει κάνει ένα ωραίο δώρο στην Ουάσιγκτον για τα πέντε χρόνια «εμφύλιου» πόλεμου. Αλλά όλα αυτά είναι παράλογα.

1- Η ρωσική στρατιωτική επέμβαση αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης το 2012 από τον στρατηγό Χασάν Τουρεκμανί. Εφαρμόστηκε τρία χρόνια αργότερα, η Μόσχα επιθυμώντας να ολοκληρώσει την ανάπτυξη των νέων όπλων της πριν από την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο έδαφος. Τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να εγκαθίστανται τον Ιούλιο του 2015 και ήμασταν οι πρώτοι που το ανακοίνωσαν, είδηση που αναμετάδωσε αμέσως ο ισραηλινός Τύπος και μετά τα διεθνή μίντια [2]. Συμφωνήθηκε ότι η εκστρατεία βομβαρδισμών θα άρχιζε μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και θα διαρκούσε μέχρι τα Ορθόδοξα Χριστούγεννα, στις 6 Ιανουαρίου 2016. Είχε επίσης συμφωνηθεί ότι, όταν η ειρήνη θα επιστρεφόταν, μια δύναμη του ΟΣΣΑ θα αναπτυσσόταν για να την διατηρήσει· γεγονός που δεν έχει ακόμη καταστεί δυνατό.

2. Ωστόσο, με δεδομένες τις δυσκολίες του Λευκού Οίκου να ελέγχει τους συμμάχους του, η εκστρατεία βομβαρδισμών παρατήθηκε μέχρι την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων της Γενεύης, που τελικά ορίστηκε στις 15 Μαρτίου. Είναι προφανές ότι η Ρωσία ποτέ δεν εξέλαβε αυτή την ημερομηνία ως ημερομηνία επετείου μιας ψευδο-επανάστασης.
Όλα ξεκίνησαν στις 12 Δεκεμβρίου 2003, με την κύρωση από τον George W. Bush της κήρυξης πολέμου ( Syria Accountability Act ) και συνεχίστηκε από έτος σε έτος (σύνοδος κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στην Τύνιδα το 2004 για τον εξαγνιστικό « εκδημοκρατισμό » του Λίβανου και της Συρίας, δολοφονία του Χαρίρι το 2005 και τη κατηγορία εναντίον των πρόεδρων Λαχούντ και Ασαντ ότι την οργάνωσαν, εισβολή στον Λίβανο το 2006 για να προκαλέσει την παρέμβαση της Συρίας, δημιουργία του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας από την Μουσουλμανική Αδελφότητα το 2007, καταστροφή των μέσων επικοινωνίας και τροφοδοσίας της Χεζμπολάχ το 2008, κλπ) περνώντας από την άφιξη των εχθροπραξιών στο συριακό έδαφος το 2011 μέχρι και σήμερα.

3- Η Ρωσία ξεκίνησε φαινομενικά να αποσύρει το σώμα στρατού της. Κατατέθηκαν τακτικά σχέδια πτήσης τέσσερις ημέρες πριν για όλα τα μεταγωγικά αεροπλάνα μεταφοράς ανδρών και εξοπλισμού. Η ίδια η ημερομηνία δεν ήταν έκπληξη. Έτσι, ο αρχηγός του ιορδανικού επιτελείου ΓΕΣ, στρατηγός Mishal Al Zaben, είχε ενημερωθεί στη Μόσχα τον Ιανουάριο από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Shoigu και από τον Σύρο ομόλογό του, στρατηγό Fahd al-Jassem Freij [3]. Συνεπώς, είναι γελοίο να συνδεθεί αυτή η απόφαση με υποτιθέμενες διαφωνίες που παρενέβησαν κατά τις τελευταίες ημέρες. Οι πολιτικές διαφωνίες επιλύθηκαν.

Η πρώτη αφορούσε τη ρωσική πρόταση για ένα ομοσπονδιακό σύστημα –που απορρίφτηκε τόσο από τη Δαμασκό όσο και από το Ριάντ- που παραπέμπε στη Σοβιετική εμπειρία. Αλλά οι μειονότητες στην Εγγύς Ανατολή, σε αντίθεση με εκείνες της πρώην ΕΣΣΔ, διαπλέκονται και ομιλούν την ίδια γλώσσα. Η δεύτερη ήταν για τις βουλευτικές εκλογές της 13ης Απριλίου, οι Ρώσοι ήθελαν να τις αναβάλλουν και να συμπεριληφθούν στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης ενώ η Δαμασκός αρνήθηκε να παραβιάζει το Σύνταγμα.

4. Στο στρατιωτικό πεδίο, ο ρωσικός στρατός αποσύρθηκε από το πεδίο της μάχης, αλλά όχι από το γενικό στρατηγείο. Δεν είναι πλέον απαραίτητο να συγκεντρωθούν αεροπλάνα, διότι δεν υπάρχουν πλέον στόχους να χτυπήσουν: οι οχυρώσεις που χτίστηκαν από τους τζιχαντιστές και τα μεταφορικά τους μέσα για το κλεμμένο πετρέλαιο καταστράφηκαν.
Αντίθετα, το αντιαεροπορικό σύστημα -οι πύραυλοι S-400 και Pantsir-S2- δεν μετακινούνται. Η παράδοση όπλων και πυρομαχικών, καθώς και η πρόσβαση στο ρωσικό δορυφορικό σύστημα πληροφοριών συνεχίζονται. Η Ρωσία έχει ανανεώσει τον εξοπλισμό και εκπαίδευσε στρατιώτες του Συριακού Αραβικού Στρατού, ο οποίος ήταν υπό εμπάργκο εδώ και δέκα χρόνια [4]. Από τούδε και στο εξής, δεν είναι μόνο σε θέση να υπερασπιστεί τον άμαχο πληθυσμό ενώπιον των τζιχαντιστών, αλλά και να απελευθερώσει το κατεχόμενο έδαφος, πράγμα που ήδη άρχισε να κάνει.
Η ρωσική βοήθεια είναι πλέον μια απλή αεροπορική υποστήριξη -και όχι πια μια απλή βομβιστική επιδρομή- στα χερσαία στρατεύματα, όπως είδαμε χθες στην Παλμύρα.

Μετά την επένδυση εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ρουβλιών στη Συρία, η Ρωσία δεν αποσύρεται από την Εγγύς Ανατολή σε μια εποχή που η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και ο Λίβανος βρίσκονται στο χείλος εμφυλίου πολέμου.

Αφήνει στους Σύρους τη δόξα για τη Νίκη τους.
Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά

Συνημμένα έγγραφα

Al-Watan 2358
(PDF - 168 ko)
 
[1] « России выход из Сирии » (« Ανακοίν

Ούτε στημένη να την είχαν

 

Τα μπαλάκια έβγαλαν πρόωρα την ιδανική τετράδα στο Τσάμπιονς Λιγκ και το πιο ανατριχιαστικό ματς της σεζόν στο Γιουρόπα. 

Ούτε στημένη να την είχαν
Η κληρωτίδα συνεχίζει να έχει κέφια. Μετά το ματς – παραγγελία που έβγαλε στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ έβγαλε τα ιδανικά ζευγαρώματα στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας 

Ιδανικά ζευγαρώματα γιατί στέλνουν με σχετική ευκολία την Μπάγερν και τη Ρεάλ στην τελική 4άδα. Ούτε η Μπενφίκα μπορεί να κοιτάξει στα μάτια την ομάδα του Γκουαρντιόλα, ούτε η Βόλφσμπουργκ την προβληματική είναι η αλήθεια φέτος Ρεάλ. Δύο από τους κολοσσούς, λοιπόν, θα είναι κατά πάσα πιθανότατα εκεί. 

Ιδανικό είναι και το ζευγάρωμα της Παρί με την Σίτι. Διότι πιθανότατα θα μας γλιτώσει από τις χαζομάρες που θα λέγαμε και θα γράφαμε στο ενδεχόμενο διασταύρωσης της Μπάγερν με τους Άγγλους. Της νυν με την επόμενη, δηλαδή, ομάδα του Γκουαρντιόλα. Η Παρί είναι με διαφορά καλύτερη ομάδα και θα περάσει. 

Όπως θα περάσει και η Μπαρτσελόνα. Δεν είμαι φίλος των Καταλανών αλλά δεν μπορείς να μην αναγνωρίσεις την απίστευτη ποιότητα του ποδοσφαίρου που παράγουν. Είναι, με άλλα λόγια, ο ιδανικός αντίπαλος για να δώσει στον Σιμεόνε να καταλάβει ότι δεν αρκεί η καταστροφή του παιχνιδιού των αντιπάλων. Ο Αργεντινός το έχει παρακάνει με το… προσεκτικό και σκληρό τρόπο παιχνιδιού, ήρθε η ώρα να το πληρώσει. 

Τα ίδια τρελά κέφια είχε η κληρωτίδα και στο Γιουρόπα. Δεν υπήρχαν πολλά να κάνει εκεί, το ένα το μεγάλο ματς, όμως, το έβγαλε. Η Ντόρτμουντ θα φιλοξενήσει τον Κλοπ σε ένα ματς που ίσως αποδειχθεί σε χάι λάιτ όλης της σεζόν. Θα ανατριχιάσει όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη εκείνη τη στιγμή που θα βγει στο Σίγκναλ Ιντούν και θα πάει να κάτσει στον πάγκο της φιλοξενούμενης Λίβερπουλ. Είναι τόσο ανατριχιαστικό το ζευγάρωμα αυτό που αφήνει στη σκιά ακόμα και τον ισπανικό εμφύλιο της Μπιλμπάο με τη Σεβίλλη. Για το Μπράγκα – Σαχτάρ και το Βιγιαρεάλ – Σπάρτα μια κουβέντα: και να μη γίνουν λίγοι θα το καταλάβουν.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...