Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Πάει για άλλες δύο μεταγραφές άμεσα

 

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ αφήνουν να εννοηθεί πως πολύ σύντομα θα υπάρχει και συνέχεια στις μεταγραφές μετά τη συμφωνία με Μακ και Περέιρα. Στην Τενερίφη τελικά ο Χακόμπο. Γιατί είναι στεναχωρημένος ο Σπυρόπουλος.
Finance Certificates, UK
Learn Finance in Central London. Study with Experts. Apply today!
www.lsbf.org.uk/Learn-Finance
Γυναικεία Sexy Εσώρουχα
Ποιοτική κατασκευή-Ποικιλία σχεδίων Διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει!
www.mariveta.com/sexy-eswroyxa
Ο Ζήσης Βρύζας έχει συνεχείς επαφές με τον Άγγελο Αναστασιάδη με αποτέλεσμα  οι ρυθμοί στα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ να έχουν ανέβει. Πρόεδρος και προπονητής έχουν καταλήξει στους παίκτες που θέλουν και ο Ιβάν Σαββίδης αρχίζει να εγκρίνει τις κινήσεις που ήδη άρχισαν με Περέιρα και Μακ.
Θα συνεχιστούν, μάλιστα, και τις επόμενες μέρες, καθώς στον "Δικέφαλο" ευελπιστούν να κλείσουν δύο ακομη περιπτώσεις, ενός στόπερ και ενός χαφ (η ιδανική περίπτωση θα είναι ο Φορτούνης).

Σπυρόπουλος: "Ουδέποτε συζητήσαμε να φύγω από τον ΠΑΟΚ"

Ο Νίκος Σπυρόπουλος μετά τη μικροεπέμβαση στο δάχτυλο και μερικές μέρες ατομικού προγράμματος επέστρεψε σε φουλ ρυθμούς στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ, ωστόσο δεν είναι στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση. Ο λόγος; Τα δημοσιεύματα που του χρεώνουν την αποχώρηση του Λίνο από τον ΠΑΟΚ. Γράφτηκε με πιο απλά λόγια πώς από τη στιγμή που Σπυρόπουλος δεν ήθελε να λύσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ δεν προχώρησε σε συνεργασία με τον Βραζιλιάνο. Αυτό που λέει με παράπονο ο παίκτης είναι πώς ουδέποτε κλήθηκε από την ΠΑΕ για να συζητήσουν για λύση συμβολαίου, αφού ο Άγγελος Αναστασιάδης έδειξε από την αρχή ότι τον υπολογίζει.

Τενερίφη αντί Χιμπέρνιαν τελικά για Χακόμπο

Τέλος, η ΠΑΕ ενημέρωσε πως ο Σανθ Χακόμπο δεν θα πάει τελικά στη Χιμπέρνιαν, αλλά θα καταλήξει στην Τενερίφη που έκανε χθες το μεσημέρι νέα βελτιωμένη πρόταση στον ΠΑΟΚ για τον δανεισμό του.
Την Τετάρτη έδινε 20.000 ευρώ περισσότερα από την σκωτσέζικη ομάδα αλλά το ποσό ανέβηκε και η ΠΑΕ μετά από συνομιλία με Ισπανό τερματοφύλακα αποφάσισε να τον στείλει στην πατρίδα του. Ουσιαστικά, για το δανεισμό του απομένει μόνο το τυπικό  κομμάτι. Υπενθυμίζουμε πώς για τον Λόπεθ ήδη υπάρχει συμφωνία να πάει στην Κόρδοβα, που ίσως ανακοινωθεί ακόμη και σήμερα.

Με Σταντάρ Λιέγης ο Παναθηναϊκός!

 

Την Σταντάρ Λιέγης θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ όπως προέκυψε μετά την κλήρωση που έγινε σήμερα!
Με Σταντάρ Λιέγης ο Παναθηναϊκός!
Τελευταία ενημέρωση 18/07/2014, 13:20 
Την Σταντάρ Λιέγης θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ όπως προέκυψε μετά την κλήρωση που έγινε σήμερα!

Περισσότερα σε λίγο...

Οι ΗΠΑ παίζουν με τη φωτιά

 

Γράφει ο Γιώργος Καπόπουλος

Για καταστροφικές συνέπειες στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα μίλησε χθες ο επικεφαλής της ρωσικής τράπεζας VTB μετά την επιβολή των νέων αμερικανικών κυρώσεων.

Την άποψη αυτή δίχως αμφιβολία συμμερίζονται τραπεζίτες και πολιτικές ηγεσίες στην Ευρωζώνη-ΕΕ, χωρίς να μπορούν να το πουν επί του παρόντος ανοικτά, καθώς η Σύνοδος Κορυφής των 28 επέλεξε σε πιο συγκρατημένους τόνους να δηλώσει ότι ακολουθεί την Ουάσιγκτον.

Πρόκειται δίχως υπερβολή για παιχνίδια με τη φωτιά, σε ένα ήδη σε ακραίο βαθμό επιβαρημένο παγκόσμιο κλίμα: Ηδη η συνεχής μείωση της ποσοτικής επέκτασης από τη Fed έχει επιβραδύνει την ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα και πλήττει τις εξαγωγές της ΕΕ. Αν προσθέσουμε στο παραπάνω δεδομένο τη βροχή των εξοντωτικών κυρώσεων που επέβαλαν ή σχεδιάζουν να επιβάλουν οι αμερικανικές αρχές σε μεγάλους τραπεζικούς ομίλους στη Γαλλία και τη Γερμανία μαζί με τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, που θα συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο τις ευρωπαϊκές εξαγωγές και θα εκτοξεύσουν στα ύψη το κόστος της ενέργειας, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μια χιονοστιβάδα πολιτικών επιλογών που μόνον ένας αφελής μπορεί να πιστέψει ότι θα θίξουν επιλεκτικά και χειρουργικά τη Ρωσία του Πούτιν.

Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι στην Ουάσιγκτον υπάρχει άγνοια κινδύνου ή συνειδητή αυτοκαταστροφική συμπεριφορά. Πολλοί σκέπτονται τη χειρότερη υπόθεση εργασίας, την εκτίμηση της ηγεσίας των ΗΠΑ ότι υπάρχει μη αντιστρέψιμη διολίσθηση προς μια νέα παγκόσμια οικονομική κρίση, με την αμερικανική πλευρά να προσπαθεί με πολιτικούς όρους να προκαλέσει την εκτόνωση μέσω μιας ελεγχόμενης προληπτικής ανάφλεξης, ή ακόμη να αξιοποιήσει τον έλεγχο που ασκεί σήμερα στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα για να επιμερίσει το κόστος σε εταίρους και αντιπάλους.

Μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ με τα δεδομένα εσωτερικά προβλήματα στην ΕΕ- Ευρωζώνη, στην Ομάδα BRICS, αλλά και στην Ομάδα του G-20 πιστεύουν ότι ουδείς μπορεί να τους στερήσει την πρωτοβουλία κινήσεων σε αυτή την απαλλοτρίωση των χρηματοπιστωτικών μηχανισμών και εργαλείων απέναντι στη Ρωσία αλλά και στην ΕΕ-Ευρωζώνη, που με την ένταση που έχει προσλάβει τους τελευταίους μήνες παραπέμπει στην επιθετική τακτική του Πολέμου Αστραπή (Blitzkrieg) που χρησιμοποίησε επιτυχώς ο γερμανικός στρατός στην αρχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Πηγή "Έθνος"

Παραδίδουν σε ιδιωτική εταιρεία την διαχείριση πώλησης της ελληνικής ενέργειας

 

Δεν πουλάνε, αλλά χαρίζουν τα πάντα. Και μάλιστα, τα δίνουν –κυριολεκτικά- κοψοχρονιά. Αλλά, δυστυχώς, δεν είναι το μοναδικό κακό το ότι ξεπουλάνε οτιδήποτε αξίζει αυτή τη στιγμή στην χώρα. Η συμπεριφορά τους, αξίζει ιδιαίτερης μνείας και ενδεχομένως, κάποια στιγμή, και ιδιαίτερης μέριμνας από τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης.

Μήπως αυτά που ξεπουλάνε τα κληρονόμησαν;
Μήπως αυτά που ξεπουλάνε τα απέκτησαν με τον κόπο της εργασίας τους;
Μήπως αυτά που ξεπουλάνε τους τα χάρισε κάποιος;
Όχι. Δεν τους ανήκει τίποτε απολύτως. Και, δυστυχώς, ξεπουλάνε την περιουσία της χώρας, ξεπουλάνε τα «ασημικά» και ό,τι καλύτερο υπάρχει, με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Ξεπουλάνε την περιουσία του ελληνικού λαού, και, επιπλέον, χωρίς να ενημερώνουν τους… ιδιοκτήτες.

Βγάζει στο «σφυρί» ο κ. Μανιάτης τον ενεργειακό πλούτο (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) του Ιονίου και νότιας της Κρήτης, χωρίς να ενημερώσει την Βουλή, χωρίς να ενημερώσει μέσω των ΜΜΕ (ή μέσω κάποιου πρωθυπουργικού διαγγέλματος) τους πολίτες της χώρας! Προφανώς, για τον κ. Μανιάτη και φυσικά για τον ίδιο τον «πρωθυπουργό», ήταν σημαντικότερο να αναγγελθεί με ειδικό πρωθυπουργικό διάγγελμα η μείωση του ΦΠΑ εστίασης, παρά να υπάρξει μία λεπτομερής ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών για το που υπάρχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, πόσο είναι (με τους ελάχιστος –έστω- υπολογισμούς), πόσα χρήματα θα αποδώσουν οι ενεργειακές πηγές, ποιες εκδοχές εκμετάλλευσης υπάρχουν, πως θα υπάρξει -και πόσο γρήγορα θα συμβεί αυτό- ωφέλεια για τους πολίτες κ.ο.κ.

Δυστυχώς, ενώ ξεπουλιούνται οι ενεργειακές πηγές της Ελλάδας, οι μόνοι που δεν γνωρίζουν τίποτε, είναι οι Έλληνες, δηλαδή οι φυσικοί ιδιοκτήτες! Ακόμη και ο ειδικός φορέας (ΕΔΕΥ) που δημιουργήθηκε από το ίδιο το κράτος (ο οποίος θα σχεδίαζε και θα παρακολουθούσε τις διαδικασίες προκειμένου να διασφαλιστεί το μέγιστο όφελος για την Ελλάδα), δεν έχει λειτουργήσει ποτέ, αφού καμία κυβέρνηση δεν προχώρησε στο αυτονόητο, δηλαδή στη στελέχωσή του.

Σύμφωνα με ενημέρωση που μας έγινε από τον Παναγιώτη Λελιάτσο, αναπληρωτή τομεάρχη Ενέργειας και Ανάπτυξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κάτι πολύ «ιδιαίτερο» πρέπει να συμβαίνει, αφού η κυβέρνηση φαίνεται πως αίφνης αποφάσισε να προχωρήσει όχι στην στελέχωση του ΕΔΕΥ, αλλά στην ανάθεση παρακολούθησης των διαδικασιών έρευνας, πώλησης και εξόρυξης των Ελληνικών υδρογονανθράκων σε ιδιωτική εταιρεία! Και η συγκεκριμένη εξέλιξη «μυρίζει» πολύ παράξενα, αφού η νέα κυβερνητική επιλογή κατορθώνει να μεταφέρει πολύ ευαίσθητες διαδικασίες μακριά από τον κρατικό έλεγχο, ενώ ταυτόχρονα σημαίνει και σημαντική οικονομική απώλεια από τα ταμεία του κράτους.

Κατανοούμε πως η διαχείριση και η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της χώρας γίνεται επιτακτική ανάγκη (σήμερα όσο πότε άλλοτε) άμεσης πολιτικής απόφασης. Βέβαια, το Ελληνικό δημόσιο δια του αρμοδίου υπουργείου περιβάλλοντος από το 2011 σύστησε αρμόδιο φορέα με την επωνυμία Ελληνική διαχειριστική εταιρεία Υδρογονανθράκων ΕΔΕΥ ΑΕ η οποία θα είχε ως σκοπό την διαδικασία παραχώρησης και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων της χώρας. 
Από το 2011 ο Ελληνικός λαός αναμένει από τον αρμόδιο υπουργό την πολιτική απόφαση στελέχωσης του εν λόγω δημοσίου φορέα και ο οποίος θα προχωρούσε στην άμεση παραχώρηση και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Ο Κύριος Μανιάτης, όμως, προ ολίγων ημερών. παρουσίασε σε στελέχη πετρελαϊκών εταιριών στο Λονδίνο τα αποτελέσματα των ερευνών που έγιναν στο Ιόνιο και στο Κρητικό Πέλαγος, χωρίς ακόμη η κυβέρνηση να έχει ανακηρύξει την ΑΟΖ, αλλά και χωρίς να έχουν ενημερωθεί επαρκώς τα υπόλοιπα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα όμως με νέα απόφαση του αρμοδίου υπουργείου και υπογράφων τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κυρίου Μαθιουδάκη Κωνσταντίνου με ημερομηνία 24/6/2014 και ΑΔΑ: 7ΕΖΡ0-ΚΕΣ προκηρύσσεται διεθνής διαγωνισμός με κλειστή διαδικασία και με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά και ύψος δαπάνης 950.000 ευρώ σε ιδιωτική εταιρία συμβούλων η οποία θα αναλάβει την διαδικασία παραχώρησης εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων της χώρας. Γιατί συμβαίνει αυτό; Δεν υπάρχουν Έλληνες που να μπορούν να διαχειριστούν κάτι τέτοιο; 

Η συγκεκριμένη απόφαση αποδεικνύει ακόμη μια φορά τις προθέσεις της κυβέρνησης και τον τρόπο λειτουργίας έναντι του εθνικού πλούτου της χώρας. Ο φωτογραφικός διαγωνισμός ο οποίος δημοσιεύθηκε δείχνει πως ακόμη μια φορά η κυβέρνηση λειτουργεί προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων και όχι του δημοσίου συμφέροντος. Καλούμε την κυβέρνηση στην άμεση ακύρωση του εν λόγω διαγωνισμού και στην στελέχωση του δημοσίου φορέα. Δεν μπορεί και δεν νοείται ο Εθνικός πλούτος της χώρας να παραχωρείται σε ιδιωτικά συμφέροντα χωρίς τον Έλεγχο του κράτους.

Διαβάστε τα σχετικά έγγραφα, διατηρώντας την απορία για την εμπλοκή ιδιωτικής εταιρείας...






Φχαριστηθήκαμε ενημέρωση!...

 

Κι αφού επί μιάμισυ ώρα χθες ενημερωθήκαμε επιμελώς για το αδαμάντινο τού χαρακτήρος τού ειδικού φρουρού, που πάλεψε σώμα με σώμα με τον συλληφθέντα τρομοκράτηαπό συγγενείς, φίλους, τον νεοκόρο που έσβηνε τις λαμπάδες στην εκκλησία που βαφτίστηκε, κι απ' τον μανάβηστου οποίου το πεζοδρόμιο έπαιζε μπάλα μικρός ο εν λόγω φρουρός...
 
Αφού ακούσαμε και μάθαμε απ' έξω κατά λέξη, την συνομιλία που είχε μαζί του ο ''πρωθυπουργός'' απ' τις Βρυξέλλεςγια να τον ευχαριστήσει για την δράση του ως σωστού και συνεπούς πραιτωριανού... 
Η ενημέρωση των ελλήνων ολοκληρώθηκε με φωτογραφίες απ' την Μύκονο που αποκάλυπταν τις ατέλειες των κορμιών των πρωϊνατζούδων τηλεπαρουσιαστριών και των μεσημεριανάδων μαϊντανών, καθώς και με τις τσιριμόνιες του καιρού, που ενώ όταν είναι στα κέφια του ''φτιάχνει παπάδες'', όταν έχει τα διαόλια του δαιμονίζεται, και δαιμονίζει και 'μάς! 
Μετά, τ' αφεντικά των καναλιών και των εφημερίδων, ικανοποιημένα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες, στην χώρα, αλλά προπαντός στον συρφετό των κυβερνητικών δωσιλόγων, πήγαν να τα βρούν με τις τράπεζες στις οποίες χρωστάνε πάνω από 400 μύρια ευρώ, να ''κουρευτούν'' γύρω στα 300 από αυτά, ώστε να μπορέσουν να δανειστούν κι άλλα, για να συνεχίσουν το εθνοσωτήριο έργο τους...
 
ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ!
 
Και αυτήν την είδηση δεν πρόκειται να την ακούσουμε ποτέ, κι από κανένα μνημονιακό κανάλι. 

Με ανοιχτά τα κυβερνητικά-καθεστωτικά κανάλια, ή έστω με ανοιχτές  και συντονισμένες τις τηλεοράσεις μας σε αυτά, ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!
 
Τα κανάλια και οι ιδιοκτήτες τους ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.
 
Κι όπως εκείνα τα πραγματικά τανκς εκείνης της ''αθώας'' (σε σύγκριση με την σημερινή) χούντας, αντιμετωπίζονταν μόνον με δολιοφθορά, έτσι και τούτα τα τανκς της ''ενημέρωσης'' και της μνημονιακής προπαγάνδας, είναι ευαίσθητα, σταματιούνται μόνον με ''δολιοφθορά'': 
Την  ''δολιοφθορά'' του τηλεκοντρόλ μας και του κουμπιού που κλείνει την τηλεόραση!...

ΦΩΤΟ-Διαμαρτυρία Παπαδημούλη για τη Γάζα στο ευρωκοινοβούλιο

20140718_53c8d6314bd49

 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μαζί με αρκετούς ακόμα ευρωβουλευτές, διαμαρτύρονται μέσα στο ευρωκοινοβούλιο για τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
ΦΩΤΟ-Διαμαρτυρία Παπαδημούλη για τη Γάζα στο ευρωκοινοβούλιο
«Η ηγεσία του Ισραήλ εγκληματεί με τη χερσαία επίθεση στη Γάζα. Η «πολιτισμένη» Δύση ανέχεται-σιωπά. Σιωπή = Συνενοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά στο tweet που συνοδεύει την φωτογραφία.
ΦΩΤΟ-Διαμαρτυρία Παπαδημούλη για τη Γάζα στο ευρωκοινοβούλιο

Να περιμένετε να ρθεί η Τρίτη καταστροφή

Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΑΛΑΚΤΟΤΡΟΦΟΥΣΑ ΣΤΟ ΤΥΠΙΚΑΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΡΥΩΝ

 

Εικόνα της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης στο Κελλί των Καρυών “Τυπικαριό”.
Γιατί η Ελλάδα χύνει το γάλα;
¨-Βρε Δούκα, ποιος σου τα λέει αυτά τα λόγια;
- Η Μαυροφόρα που κάθεται δίπλα μου, μου λέει να σας πω
¨ Θα έρθουν ανίατες αρρώστιες.¨
¨ Θα γίνουν πόλεμοι.¨
¨ Να μετανοήσετε.¨
¨ Αν δεν μετανοήσετε, να περιμένετε να ρθεί η Τρίτη καταστροφή.¨
* Ποιά θα είναι , Δούκα, αυτή η τρίτη καταστροφή με ρώτησε ο Μάρκος.
* Που να ξέρω , Μάρκο, τι είναι αυτή η τρίτη καταστροφή; Αυτά μου λένε να σας πω, αυτά λέω.¨
Στις 8 Σεπτεμβρίου του 1959 συνέβησαν πάνω στις Καρυές- Θερμής Λέσβου και άλλα πράγματα συγκλονιστικά αφετηρία σημαντικών και απρόβλεπτων εξελίξεων. Σελ 137 από το βιβλίο ¨ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΝΕΟΦΑΝΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΡΑΦΑΗΛ , ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ¨ Μητροπολίτου Γουμενίσσης Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ Δημητρίου Ά έκδοση 2013 Σπαράγματα και από το βιβλίο ¨Σημείον Μέγα¨ του Φώτη Κόντογλου Ά έκδοση 1962
Ποίος θηλάζει την Ελλάδα;
Η ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ στην οποία ψέλνουμε…
¨Στην κοιλιά σου δέχθηκες τον ΘΕΙΟ ΛΟΓΟ, και κράτησες αυτόν που κρατάει τα πάντα. Με το γάλα έθρεψες αυτόν που μ’ ένα του νεύμα τρέφει όλη την οικουμένη.¨ Νεοελληνική μετάφραση ᾨδὴ η” Ὁ Εἱρμὸς ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ τοῦ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ
¨ἐκ ταύτης γὰρ πηγάζεις μυστικῶς, τὸ γάλα τῶν ἀΰλων δωρεῶν, καὶ ἐκτρέφεις τὰς καρδίας καὶ τὰς ψυχάς, τῶν πίστει ἐκβοώντων σοι·¨ από το Ἀπολυτίκιον της Γαλακτοτροφούσης
Ποιος χύνει το γάλα των αύλων δωρεών ΤΗΣ;
Σήμερα νομίζεται καλὸς σὲ ὅλα, ὅποιος εἶναι ἀδιάφορος, ὅποιος δὲν νοιάζεται γιὰ τίποτα, ὅποιος δὲν νιώθει καμιὰ εὐθύνη.
Ἀλλιῶς τὸν λένε σωβινιστή, τοπικιστή, μισαλλόδοξο, φανατικό.
Ὅποιος ἀγαπᾶ τὴν χώρα μας, τὰ ἤθη καὶ ἔθιμά μας, τὴν παράδοσή μας, τὴν γλώσσα μας, θεωρεῖται ὀπισθοδρομικός.
Οἱ ἀδιάφοροι περνοῦν γιὰ φιλελεύθεροι ἄνθρωποι, γιὰ ἄνθρωποι ποὺ ζοῦνε μὲ τὸ πνεῦμα τῆς ἐποχῆς μας, ποὺ ἔχουν γιὰ «πιστεύω» τὴν καλοπέραση, τὸ εὔκολο κέρδος, τὶς εὐκολίες, τὶς ἀναπαύσεις, κι ἂς μὴν ἀπομείνῃ τίποτα ποὺ νὰ θυμίζῃ σὲ ποιὸ μέρος βρισκόμαστε,
ἀπὸ ποὺ κρατᾶμε, ποιοὶ ζήσανε πρὶν ἀπὸ μᾶς στὴν χώρα μας.
Ἡ ξενομανία μᾶς ἔγινε τώρα σωστὴ ξενοδουλεία, σήμερα περνᾶ γιὰ ἀρετή,
κι ὅποιος ἔχῃ τούτη τὴν ἀρρώστεια πιὸ βαρειὰ παρμένη, λογαριάζεται γιὰ σπουδαῖος ἄνθρωπος.
Ἡ Ἑλλάδα ἔγινε ἕνα παζάρι ποὺ πουλιοῦνται ὅλα, σὲ ὅποιον θέλῃ νὰ τὸ ἀγοράσῃ.
Καταντήσαμε νὰ μὴν ἔχουμε ἀπάνω μας τίποτα ἑλληνικό, ἀπὸ τὸ σῶμα μας ἴσαμε τὸ πνεῦμα μας.
Τὸ μασκάρεμα ἄρχισε πρῶτα ἀπὸ τὸ πνεῦμα, καὶ ὕστερα ἔφθασε καὶ στὸ σῶμα.
Περισσότερο ἀντιστάθηκε σὲ αὐτὴ τὴν παραμόρφωση ὁ λαὸς καὶ βαστάξε καμπόσο, μὰ στὸ τέλος τὸν πῆρε τὸ ρεῦμα καὶ πάει καὶ αὐτός.
Μάλιστα εἶναι χειρότερος ἀπὸ τοὺς γραμματισμένους.
Τώρα μαϊμουδίζει τὰ φερσίματα καὶ τὶς κουβέντες ποὺ βλέπει στὸν κινηματογράφο, ἔγινε ἀφιλότιμος καὶ ἀδιάντροπος.
Ἐνῷ πρῶτα ξεχώριζε ἀπὸ ἄλλες φυλές, γιατὶ ἦταν σεμνός, φιλότιμος, ντροπαλός, καλοδεκτικός, τώρα ἔγινε ἀγνώριστος.
Τὰ ὄμορφα χαρακτηριστικά του, σβήνουνε μέρα μὲ τὴν μέρα.
Καὶ οἱ λιγοστοὶ ποὺ διατηροῦνε ἀκόμη λίγα σημάδια ἀπὸ τὴν ὀμορφιὰ τῆς ἑλληνικῆς ψυχῆς, παρασέρνονται σὲ αὐτὴ τὴν παραμόρφωση ἀπὸ τοὺς πολλούς, ποὺ εἶναι οἱ ἔξυπνοι, οἱ συγχρονισμένοι, οἱ μοντέρνοι, ἀλλὰ ποὺ εἶναι στ᾿ ἀληθινὰ οἱ ἀναίσθητοι καὶ οἱ ἀποκτηνωμένοι.
Οἱ καλοὶ ντρέπονται γιατὶ εἶναι καλοί, συμμαζεμένοι καὶ μὲ ἀνατροφή. Οἱ ἄλλοι τοὺς λένε καθυστερημένους.
Συμπαθητικὸς ἄνθρωπος δύσκολα βρίσκεται πιὰ σήμερα στὸν τόπο μας.
Ἡ μόδα εἶναι νὰ εἶναι κανεὶς ἀντιπαθητικός, κρύος, ἄνοστος καὶ μάγκας.
Μάλιστα ὅπως ὅλα φραγκέψανε, φράγκεψε καὶ ὁ μάγκας. Πηγήhttp://agiosioannisprodromos.blogspot.gr/
¨ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ από ένα Σοφό Πραγματικό Ρωμιό , τον κυρ Φώτη τον Κόντογλου.¨
Τώρα που βλέπουμε την ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ να πλησιάζει την αυλή μας, τι θα κάνουμε;
Το Παγκόσμιο κακό είναι μη αναστρέψιμο και οι επικυρίαρχοι ¨αυτού του αιώνος του απατεώνος¨ οδηγούν τα πράγματα για ευρύτατες πλανητικές συμφορές.
Η Γη μυρίζει ΘΑΝΑΤΟ και ο Θάνατος οσμίζεται την ΓΗ.
Καμένη σάρκα παντού σε αεροπλάνα που πέφτουν από προβοκάτσιες , σε πεδία μαχών, σε ανατινάξεις βομβών σε πολυσύχναστα μέρη, σε ανεξήγητα δυστυχήματα κ.α πολλά
Στο κανδήλι της σημερινής ανθρωπότητας στέρεψε το λάδι και δίνει τις τελευταίες μικρές φωτεινές σπίθες του.
Και εμείς σαν Ελλάδα που θηλάζαμε γνήσιο πνευματικό γάλα, το χύναμε για να τραφούμε με το οινόπνευμα και τα πάσης φύσεως κοινωνικά ναρκωτικά .
Και από τρυφεροί στην Ψυχή γίναμε δαιμονικά απολειφάδια ενός πολιτισμού που θέλει τεχνολογικά να ξεπαστρέψει την ανθρωπότητα.
Το λάκτισμα για την Τρίτη Καταστροφή δόθηκε πριν δυο μέρες μόλις τελείωσε το παγκόσμιο ¨κλοτσοσκούφι¨ .
Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ των Εθνών που έκαναν εδώ και πάρα πολλά χρόνια το χρήμα ¨θεό¨ και τον προσκυνούν μέσα στους ναούς των χρηματιστηρίων γέννησε μια νέα παγκόσμια τράπεζα ανάπτυξης, ανταγωνιστή της παλαιάς.
¨H απόφαση των χωρών BRICS να δημιουργήσουν Τράπεζα Ανάπτυξης (Development Bank) αναδεικνύει την αδυναμία και τα προβλήματα του παγκόσμιου συστήματος διακυβέρνησης, κυρίως σε ό,τι αφορά τις ΗΠΑ. Όπως επισημαίνει ο διάσημος οικονομολόγος Jim O’Neill, πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management, οι χώρες BRICS αποφάσισαν να δημιουργήσουν Τράπεζα Ανάπτυξης ως απάντηση στις αμερικανικές αδυναμίες. Να σημειωθεί εδώ πως ο Jim O’Neill είναι ο άνθρωπος που εφηύρε στον όρο ΒRICS για τις εξής χώρες: Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα. «Η απόφαση για ίδρυση Τράπεζας Ανάπτυξης αναδεικνύει την εξής πραγματικότητα: Υπάρχει μια μόνιμη ένδειξη πως η παγκόσμια διακυβέρνηση είναι ένα χάος… Η παγκόσμια διακυβέρνηση δεν ακολουθεί τον ρυθμό της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας», επισημαίνει ο Jim O’Neill.¨ 17/07/2014http://www.bankingnews.gr/
Ας πάρουμε τα¨ κουπάκια΄ ή τα κανάτια των ψυχών μας Έλληνες και Ελληνίδες και ας μην ξαναζητιανέψουμε έξω από τις τοκογλυφικές
αγορές που σε λίγο θα περιγράφονται όπως ανωτέρω με την ένδειξη ¨παγκόσμια διακυβέρνηση- ένα χάος¨.
Με αυτά τα κουπάκια και τα κανάτια μας ας πλησιάσουμε ταπεινά την ΜΑΝΑ του ΘΕΟΥ να μας τα ξαναγεμίσει με το πνευματικό γάλα των αύλων δωρεών της και σαν ΜΑΝΑ να συνεχίσει να μας Γαλακτοτροφεί στις δύσκολες μέρες που έρχονται.
Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...