«Με κυνηγάνε, γιατί θέλησα να αποδείξω την ελληνικότητα της Β. Ηπείρου
Ο πρώην καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου Παναγιώτης Μπάρκας, που έχει δικαστική διένεξη με τον πρύτανη του Ιδρύματος, υποστηρίζει με επιστολή του στην ιστοσελίδα "Βορειοηπειρώτης", ότι "με κυνηγάνε, γιατί θέλησα να αποδείξω την ελληνικότητα της Β. Ηπείρου".
Ολόκληρη η επιστολή του κ. Μπάρκα έχει ως εξής: "Η αλήθεια είναι με το μέρος μου και δεν έχει γιατί να φοβηθώ. Δεν ήθελα τη δημοσιότητα διότι όσο περνάει ο καιρός από την απόλυσή μου από το Πανεπιστήμιο,
τόσο περισσότερο πείθομαι ότι πληρώνω, εγώ και οικογένεια μου επειδή, μέσα από το πανεπιστήμιο θέλησα με επιστημονική έρευνα να αποδείξω την ελληνικότητα του πολιτισμού που κείτεται εγκαταλελειμμένος και ιδιοποιημένος από Αλβανούς και Ιταλούς στο Βόρειο Τμήμα της Ηπείρου και ότι, εμείς οι σημερινοί Έλληνες, είμαστε οι νόμιμοι και μόνιμοι κληρονόμοι του.
Δυστυχώς. Οι αλβανοί στις διεκδικήσεις τους όχι μόνο ενώθηκαν, αλλά στη δίωξή μου βρήκαν αρωγό, της σιωπή του ελληνικού κοινού και τη συμπαράσταση αρκετών παραγόντων από την ελληνική μειονότητα και Ελλάδα. Οι Αλβανοί το έκαναν πείσμα και αποτελούν πλέον μια αλυσίδα που θα χρειαστεί το τσεκούρι του δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Στρασβούργο να ηττηθεί. Οι Έλληνες αν δεν κάνουν σεχίρι, τρίβουν τα χέρια από χαρά, ή νιώθουν αδύναμοι να συμβάλουν στην αποκατάσταση της δικαιοσύνης.
ΙΙ.
Η δίκη της προηγούμενης Παρασκευής, 29.06.2012, δεν ήταν μεταξύ εμού και του κυρίου Πρύτανη. Είναι μια ακόμα δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ του εισαγγελέα και του Πρύτανη. Η εισαγγελία Αργυροκάστρου έκλεισε την ποινική υπόθεση εις βάρος μου, μετά από μήνυση του Πρύτανη, τρεις φορές. Το εισαγγελικό πόρισμα, δεν αφορά μόνο το γεγονός ότι η υπόθεση άρχισε με φωτοτυπίες εγγράφων. Μετά και από έρευνα των εισαγγελικών αρχών της Αθήνας στον Ελληνικό εταίρο του προγράμματος για το οποίο κατηγορούμε, δεν προκύπτουν στοιχεία υπέρ των ισχυρισμών του Πρύτανη.
Την τρίτη φορά η υπόθεση έκλεισε από τον εισαγγελέα μετά από έρευνα του εγκληματολογικού εργαστηρίου της αστυνομίας στα Τίρανα. Στο πόρισμά του αναφέρει ότι, παρά το γεγονός ότι εξέτασε φωτοαντίγραφα, (τα αποτελέσματα των οποίων μπορεί άμεσα να αμφισβητηθούν διότι απαιτούνται πρωτότυπα), συμπέρανε ότι τόσο η υπογραφή όσο και η σφραγίδα του πρύτανη είναι ταυτόσημα με τα πρωτότυπα δείγματα, που παρείχε στο εργαστήρι προς σύγκριση η εισαγγελία Αργυροκάστρου.
ΙΙΙ.
Η απόφαση του πρωτοδικείου Αργυροκάστρου ήταν δεδομένη. Υπέρ του αιτήματος του Πρύτανη …για να συνεχιστούν οι έρευνες…. Το εγκληματολογικό εργαστήρι στα Τίρανα δεν έφερε το ποθούμενο αποτέλεσμα υπέρ του προστατευόμενου από το δικαστήριο πρύτανη.
ΙΥ .
Παρακολούθησε τη δίκη και ο Προϊστάμενος του γραφείου του ΟΑΣΕ στο Αργυρόκαστρο και έτριψε τα μάτια. Δεν μπορούσε να το πιστέψει. Είχα παρουσιάσει τα παράπονά μου ζητώντας βοήθεια για να βγω από αυτόν το φαύλο κύκλο, όπου η εισαγγελία κλείνει την υπόθεση κατ΄ επανάληψη και το δικαστήριο ζητάει να συνεχιστούν οι έρευνες. Δεν μπορούσε να πιστέψει ούτε το φαύλο αυτό κύκλο, ούτε το γεγονός ότι η υπόθεση ήταν στημένη με φωτοαντίγραφα. Είχε ακούσει για τα στραβά της Αλβανικής δικαιοσύνης, αλλά όχι σ΄ αυτό το σημείο. Ήρθε και τα είδε… από κοντά, υποσχόμενος ότι θα παρακολουθήσει μέχρι τέλος την υπόθεση. Αν όμως υπάρξει ποτέ τέλος….
Υ
Παρόν στη δίκη και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας. Ο Κύριος Γενικός Πρόξενος, Νικόλαος Κοτροκόης στην προκειμένη περίπτωση έδειξε εμπράκτως δείγματα γραφής ότι βρίσκεται εδώ για να υπερασπίσει τα δικαιώματα των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών. Ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μου να παρευρεθεί στη δίκη. Δεν θέλω απλώς να τον ευχαριστήσω, για μένα προσωπικά αποτελεί μια σθεναρή ηθική στήριξη και αναγνώριση του έργου μου και της δράσης μου, αλλά και να πω ότι είναι ο πρώτος που αναλαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες, σε μια κρίσιμη περίοδο όταν οι Έλληνες νιώθουν απροστάτευτοι κυρίως απέναντι στα αλβανικά όργανα δικαιοσύνης και ειδικά τώρα που η Ελλάδα διέρχεται την γνωστή κρίση.
ΥΙ.
Δυστυχώς, κανείς άλλος δεν παρευρέθηκε στη δίκη, παρά την διευρυμένη πρόσκλησή μου σε φίλους, δημοσιογράφους, πολιτικούς και λοιπούς παράγοντες. Επιβεβαιώθηκε η γαλλική παροιμία που λέει, μη θέτεις σε δοκιμασία φίλους διότι θα μείνεις χωρίς φίλους. Επίσης έδειξε ότι η δύναμη της αλβανικής εξουσίας, σε οποιαδήποτε μορφή εκδηλωθεί, έχει βαρύ ίσκιο για τον Έλληνα μειονοτικό, και ακόμα, ότι ο κοινοτικός ιστός της ε.ε. μειονότητας έχει πλέον διαλυθεί στο ακέριο. Ο καθένας κλεινόμαστε στο καβούκι μας και τρίβουμε τα χέρια από χαρά που η «τύχη» αυτή δεν είναι στο τομάρι μας. Το λέω αυτό εγώ που μέχρι σήμερα συμπαραστάθηκα σε κάθε παραβίαση δικαιωμάτων ελλήνων ως άτομα και ως σύνολο.
ΥΙ.
Γιατί ο Πρύτανης βρίσκει πάντα δίκιο στα δικαστήρια Αργυροκάστρου. Διότι, παραβιάζοντας κάθε διαδικασία και νόμο, προσέλαβε ως καθηγήτρια τη σύζυγο του προέδρου του δικαστηρίου, η οποία αποφοίτησε το πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου επειδή ήταν αναμενόμενη σύζυγος του αρχιδικαστή και όχι διότι είχε την διανοητική ικανότητα να πάρει διαφορετικά πτυχίο.
Επίσης, κάνοντας κατάχρηση το αξίωμα του πρύτανη, έχει παραχωρήσει διάφορα ρουσφέτια σε άλλους δικαστικούς, εξουσιαστές και αξιωματούχους σε σημαντικά κρατικά ιδρύματα….
ΥΙΙ.
Ο Πρύτανης καταναλώνει τόσες πολλές ενέργειες και βρίσκει στηρίγματα για να με κρατήσει μακριά από τη θέση μου στο πανεπιστήμιο διότι: Αυτός ο Μπάρκας, o greku i mutit, δεν κατεβάζει το κεφάλι και με τις αλήθειες του χαλάει πολύ τη σούπα τους. Την υπόθεση Μπάρκα ο πρύτανης την έκανε υπόδειγμα στο Πανεπιστήμιο να τρομοκρατήσει τους πάντες και κυρίως τους Έλληνες καθηγητές. Φοβάται ότι μόλις πρυτανέψει η αλήθεια Μπάρκα, θα ξεπρυτανέψει ο ίδιος. Φοβάται ότι θα βγει στη φόρα η όλη βρώμικη ιστορία, σχετικά με το πώς αυτός ο πρύτανης που ήρθε στην εξουσία με τη στήριξη των Ελλήνων καθηγητών, έχει αναλάβει από την πρώτη στιγμή την επίπληξη και τη διάλυση της κοινότητάς τους.
Επειδή, ειδική ερευνητική επιτροπή του Υπουργού Παιδείας έχει αποφανθεί από την πρώτη στιγμή ότι η απόλυση Μπάρκα έγινε κατά την αυθαίρετη παράβαση όλης της σχετικής νομοθεσίας
ΥΙΙΙ
Ποια είναι η αλήθεια στην υπόθεση «πλαστογράφησης»
Το γεγονός ότι το εγκληματολογικό εργαστήρι στα Τίρανα, συμπέρανε ότι τόσο η υπογραφή όσο και η σφραγίδα είναι ταυτόσημα με τα πρωτότυπα δείγματα, αποτελεί πλέον ένα ακόμα βασικό στοιχείο υπέρ της αλήθειας ότι ο Πρύτανης, για να κατασκευάσει το κατηγορητήριο εναντίον μου, αφαίρεσε εσκεμμένα το πρωτότυπο έγγραφο σε σχέση με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και παρουσίασε ένα φωτοαντίγραφο. Τόσο το περισσότερο, όταν παραδέχεται ότι υπέγραψε σε ένα έγγραφο, αλλά όχι σε ένα δεύτερο με την ίδια ημερομηνία. Το ίδιο έκανε και με το ποσό των χρημάτων που άνηκαν στην Αλβανική πλευρά. Το συνολικό ποσό του προγράμματος ανέρχεται αλήθεια σε 380 χιλιάδες Ευρώ, αλλά αυτά αντιστοιχούν σε 6 εταίρους. Απ΄ αυτά τα λεφτά στην Αλβανία και την Ουκρανία, ως οι μοναδικές χώρες εκτός Ευρώπης ανήκουν μόνο 12 χιλιάδες Ευρώ. Επίσης, ο Πρύτανης εσκεμμένα και υπέρ της ειλημμένης απόφασης για την απόλυσή μου από το Πανεπιστήμιο ισχυρίστηκε ότι τις 380 χιλιάδες Ευρώ, θα τα επωφελούμουν προσωπικά εγώ, ενώ πολύ καλά γνωρίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση ώστε χρήματα ενός ευρωπαϊκού προγράμματος να μη ελεγχτούν από το οικονομικό επιτελείο και την αρχή του ιδρύματος που μετέχει στο πρόγραμμα.
Το γεγονός σημαίνει ότι εγώ δεν είχαν προσωπικά κανένα κίνητρο να αναλάβω τέτοιες ευθύνες, πλαστογράφησης εγγράφων.
ΙΧ.
Η απόλυσή μου από το Πανεπιστήμιο, μπορεί να ήταν θέλημα των πρυτανικών αρχών, κυρίως μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ «Η Ήπειρος –μύθος στην πραγματικότητα» και του λευκώματος «Οι Έλληνες ζωγράφοι του Αργυροκάστρου από το ΧΥΙ αιώνα», αλλά η απόφαση ελήφθη όταν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, Ι. Ριζόπουλος, ενοχλημένος από τις αντιδράσεις μου για τη στάση και δράση του σε βάρος της εθνικής ελληνικής μειονότητας και ιδιαίτερα κατά του Τμήματος Ελληνικών, άνοιξε το πράσινο φως.
Πρώτος αυτός, στις 25 Μαρτίου 2010 χρηματοδότησε την έκδοση της εφημερίδας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για να υπαγορέψει κοινή δήλωση ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ, με την οποία με κατηγορούσε για αντεθνικό έργο και συνεργάτη των αλβανών. Ακόμα και την προσπάθεια αναβάθμισης του Τμήματος με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων θεωρούνταν προδοτικό έργο. Και όλα αυτά την ημέρα της Εθνικής γιορτής. Διοχέτευσε τη δήλωση σε ελληνικά έντυπα και γραφεία πολιτικών προκαλώντας εκεί θύελλα αντιδράσεων με επιπτώσεις στις δημοσιογραφικές συνεργασίες μου που δεν επανήλθαν ξανά.
Λίγο πιο μετά αξιοποιώντας ο Ριζόπουλος συνεργάτη του, προσέγγισε την απληστία του κοσμήτορα της σχολής μου ζητώντας του την καθαίρεσή μου από Πρόεδρο του Τμήματος μέχρι και την απόλυσή μου από το πανεπιστήμιο. Ως αντάλλαγμα ήταν η παραχώρηση υποτροφίας στην κόρη του αλβανού κοσμήτορα στα ελληνικά πανεπιστήμια, από τις προορισμένες υποτροφίες για τα ελληνόπουλα. Η καθαίρεσή μου από πρόεδρος ήρθε μετά την ωμή παρέμβαση του Ριζόπουλου, από κοινού με τις αρχές του Πανεπιστημίου, απειλώντας ανοιχτά και προκλητικά τους καθηγητές να μη με ψηφίσουν, στη θέση του προέδρου του Τμήματος.
Ο Ριζόπουλος δεν σταμάτησε εδώ. Εμπιστευτική επιστολή μου προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το προαναφερόμενο αλισβερίσι, αλλά και την γενικότερη κατάχρηση και αγοροπωλησία των υποτροφιών, την προώθησε με προξενική μετάφραση και επίσημη συνοδευτική επιστολή, στον αλβανό κοσμήτορα… Και εκείνος στον εισαγγελέα. Μου έκανε μήνυση γιατί τον έλεγα αλβανό που πήρε υποτροφία ως Έλληνας… Στόχος η παραδειγματική τιμωρία…. Χρειάστηκε να παρέμβει η Γενική εισαγγελία γι΄ αυτή την ωμή παραβίαση του νόμου, ώστε το εγχείρημα Ριζόπουλου, κοσμήτορα, πρύτανη να μη πετύχει.
Δεν έβρισκαν όμως κάτι άλλο για να πετύχουν το στόχο απόλυσής μου από το Πανεπιστήμιο και σκάρωσαν την πλαστογραφία που ανέφερα.
Στις 7 Γενάρη 2011, η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η υπόθεση κοσμήτορα έκλεισε άκαρπη.
Στις 12.01.2012, ο Πρύτανης μου ανακοίνωσε την έναρξη διαδικασιών για την απόλυση από τη δουλειά με το αιτιολογικό την πλαστογράφηση . Μια μέρα πριν είχε προηγηθεί εκδήλωση του Κόμματος των Ελλήνων ΜΕΓΑ για την επέτειο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Δερβιτσιάνη, όπου εγώ παρέδωσα τον φάκελο ίδρυσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, το 1991, στον πρόεδρο του νεοσύστατου ελληνικού κόμματος, με την ευχή να προκόψει στο αρχικό όραμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Την ίδια μέρα άτομο που κινείται ανάμεσα σε Προξενείο, Μητρόπολη, ΟΜΟΝΟΙΑ και συνεργάτης διαφόρων άλλων υπηρεσιών , δήλωσε στη Δερβιτσιάνη, ότι αυτό που έκανε ο Μπάρκας σήμερα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Αύριο φεύγει οριστικά από το Πανεπιστήμιο. (!!!!)
Ήμουν έτσι και το πρώτο θύμα από τους υποστηρικτές του Κόμματος του Ελλήνων. Ο Ριζόπουλος, ήταν φλογερός υποστηρικτής του κατεστημένου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και αποτελούσε την ασπίδα και το ακόντιο υπεράσπισής του. Καμιά αντίδραση… για την απόλυσή μου.
Χ.
Μια τελευταία σήμανση. Θα ρωτήσει κανείς αν ζήτησα βοήθεια και συμπαράσταση από δικούς μας παράγοντες. Ασφαλώς και ναι ! Το αποτέλεσμα;! Ταυτίζεται με την παροιμία «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία». Δεν θέλω να κάνω άλλα σχόλια. Ευγνωμονώ και αναγνωρίζω κάθε προσπάθεια στήριξης και καλής θελήσεως, η οποία είναι για μένα πολύ σημαντική, ανεξαρτήτως των δυνάμεων που κινητοποίησε ο Πρύτανης. Ωστόσο, δεν μπορώ να μη εκφράσω τη λύπη μου για τη στάση του κυρίου Πρέσβη στα Τίρανα. Όπως επίσης και ενός ατόμου Έλληνα βουλευτή σε αλβανικό κόμμα για το οποίο χρόνια στη σειρά κατανάλωσα πολλές ενέργειες επενδύοντας πολλά για να στηρίξω στο πρόσωπό του την αρχή ότι οι Έλληνες βουλευτές στα Αλβανικά Κόμματα δεν παύει να είναι Έλληνες βουλευτές. Απέδειξε στον ευεργέτη του ότι ευλόγησε τις πράξεις του Προξένου εναντίον μου για να έχει την στήριξή του και στήριξε τις αποφάσεις του δίδυμου κοσμήτορα-πρύτανη εις βάρος μου και της οικογένειας μου".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.