αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
4 βανίλιες
1 1/2 κούπα άχνη κοσκινισμένη (αν τα θελετε πιο γλυκά, βάλτε 2)
1 σφηνάκι γεμάτο ούζο ή τσίπουρο
1 κουταλάκι γεμάτο σόδα
1 1/2 με 2 κιλά μαλακό αλεύρι
Στα γρήγορα
4 βανίλιες
1 1/2 κούπα άχνη κοσκινισμένη (αν τα θελετε πιο γλυκά, βάλτε 2)
1 σφηνάκι γεμάτο ούζο ή τσίπουρο
1 κουταλάκι γεμάτο σόδα
1 1/2 με 2 κιλά μαλακό αλεύρι
Στα γρήγορα
Πώς το κάνουμε:
Ανακατεύουμε με το χέρι ή κουτάλι το βούτυρο να μαλακώσει.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, ανακατεύοντας με σύρμα να γίνουν ένα μείγμα.
Προσθέτουμε τις βανίλιες, τη σόδα διαλυμένη σε λίγο νερό, το ούζο ή το τσίπουρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι (όσο πάρει να γίνει ζύμη μαλακή κι αφράτη) και τέλος, ανακατεύουμε στη ζύμη τα αμύγδαλα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.
Πλάθουμε κουραμπιέδες και τους αρδιάζουμε σε λίγη απόσταση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών, στο 2ο ράφι, το πολύ 20 λεπτά.
Παπαλίστε τους με άφθονη κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη και στοιβάστε τους σε σχέδιο πύργου σε πιατέλα.
Καλύψτε με μεμβράνη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε, αφήστε ολόκληρα τα αμύγδαλα και τυλίξτε όσα θέλετε σε κάθε κουραμπιέ! Στα 10 λεπτά με τέταρτο, με πιρούνι κόψτε 1 κουραμπιέ, να δείτε αν έγινε. Πρέπει να σπάει αμέσως, να τρίβει και να ναι μαλακός! Είναι καλύτεροι κι από του ζαχαροπλαστείου, δοκιμάστε τους και θα με θυμηθείτε! Εχουν σίγουρη επιτυχία….εκτός απροόπτου! Καλή επιτυχία!
Ανακατεύουμε με το χέρι ή κουτάλι το βούτυρο να μαλακώσει.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, ανακατεύοντας με σύρμα να γίνουν ένα μείγμα.
Προσθέτουμε τις βανίλιες, τη σόδα διαλυμένη σε λίγο νερό, το ούζο ή το τσίπουρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι (όσο πάρει να γίνει ζύμη μαλακή κι αφράτη) και τέλος, ανακατεύουμε στη ζύμη τα αμύγδαλα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.
Πλάθουμε κουραμπιέδες και τους αρδιάζουμε σε λίγη απόσταση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών, στο 2ο ράφι, το πολύ 20 λεπτά.
Παπαλίστε τους με άφθονη κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη και στοιβάστε τους σε σχέδιο πύργου σε πιατέλα.
Καλύψτε με μεμβράνη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε, αφήστε ολόκληρα τα αμύγδαλα και τυλίξτε όσα θέλετε σε κάθε κουραμπιέ! Στα 10 λεπτά με τέταρτο, με πιρούνι κόψτε 1 κουραμπιέ, να δείτε αν έγινε. Πρέπει να σπάει αμέσως, να τρίβει και να ναι μαλακός! Είναι καλύτεροι κι από του ζαχαροπλαστείου, δοκιμάστε τους και θα με θυμηθείτε! Εχουν σίγουρη επιτυχία….εκτός απροόπτου! Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.