Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή θα σας βοηθήσει να θωρακίσετε την καρδιά σας και να αποφύγετε δυσάρεστες επιπλοκές στο μέλλον.
Δείτε ποιες είναι οι τροφές που δεν πρέπει να ξαναμπούν στην κουζίνα σας.
1. Επεξεργασμένη ζάχαρη
Η ζάχαρη αυξάνει την αρτηριακή πίεση και τα τριγλυκερίδια, συμβάλλοντας στηνπαχυσαρκία. Έτσι, μια διατροφή που περιέχει μεγάλες ποσότητες επεξεργασμένης ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει στην καρδιοπάθεια. Τα άτομα που καταναλώνουν πολλή ζάχαρη συνήθως αποφεύγουν τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια και τα προϊόντα ολικής άλεσης. Αυτές οι θρεπτικές τροφές προστατεύουν την καρδιά μας κι έτσι προλαμβάνουν επικίνδυνες παθήσεις.
2. Κορεσμένα λίπη
Τα κορεσμένα λίπη αυξάνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα κι έτσι οδηγούν μακροπρόθεσμα στην αθηροσκλήρωση. Αυτό το επικίνδυνο είδος λιπαρών που φράζει τις αρτηρίες βρίσκεται σε τροφές όπως το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος και τα αλλαντικά.
3. Αλάτι
Η υπέρταση είναι ένα από τα βασικά αίτια της καρδιοπάθειας. Η αυξημένη κατανάλωση αλατιού οδηγεί στην κατακράτηση υγρών στο σώμα κι έτσι οι πιθανότητες να αυξηθεί η αρτηριακή πίεση είναι περισσότερες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.