Τελικά όντως λεφτά υπάρχουν και μάλιστα με το παραπάνω. Ειδικά όταν πρόκειται για το ΊδρυμαΚωνσταντίνος Μητσοτάκης και την ψηφιοποίησή του αρχείου του.
Συγκεκριμένα με βάση την απόφαση με ΑΔΑ: ΒΙΦΧΩΞΕ-ΩΚ7 την οποία δημοσιεύει το tribune.gr και έχει αναρτηθεί και στο Διαύγεια, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ξόδεψε ούτε λίγο ούτε πολύ περί τα 300.280 ευρώ για την «Ψηφιοποίηση και Πολυκαναλική Διάθεση του αρχείου του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης». Το έργο ανατέθηκε έπειτα από δημόσιο διαγωνισμό στην εταιρεία «Space Hellas» και η διάρκεια υλοποίησής του ανέρχεται σε 15 μήνες.
Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι για ποιο λόγο ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ανέλαβε να ξοδέψει ένα τέτοιο ποσό και μάλιστα σε εποχές Μνημονίου για την υλοποίησή του συγκεκριμένου έργου. Σε πρώτη φάση δεν φαίνεται να υπάρχει καμία γεωγραφική σχέση μεταξύ του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και του Ιδρύματος, καθώς το τελευταίο εδρεύει στην οδό Σαλαμίνος στον Κεραμεικό.
Η απόφαση της ανάθεσης φέρει την υπογραφή του Διονύση Χατζηδάκη, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, εδώ και τέσσερις τετρατετίες. Οι σχέσεις του κ. Χατζηδάκη με την οικογένεια Μητσοτάκη είναι ιδιαίτερα στενές. Ο ίδιος θεωρείται πνευματικό παιδί της οικογένεια Μητσοτάκη, κάτι που έχει παραδεχτεί και ο ίδιος σε παλιότερη του συνέντευξη στο lifemagazine.gr.
«Εγώ 44 ετών αποστρατεύτηκα για πολιτικούς λόγους, γιατί ήμουν υπασπιστής δύο υπουργών Άμυνας, του συγχωρεμένου- που έγινε και πρωθυπουργός-του Τζαννή Τζανετάκη και του Γιάννη Βαρβιτσιώτη. Αμέσως μετά με πήρε στο γραφείο του ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Είμαι ένα πνευματικό του παιδί, με έχει βαφτίσει. Στο δημοτικό και στο Γυμνάσιο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο πατέρας μου καθόταν στο ίδιο θρανίο. Όταν λοιπόν, έχασα τον πατέρα μου στον εμφύλιο, ανέλαβε τη μόρφωσή μου και βοήθησε στην εξέλιξή μου. Τα χρόνια περνούσαν… ήμουν 9 χρόνια διευθυντής στο γραφείο του, κάτι που ήταν ένα μεγάλο μάθημα για μένα. Ένα σπουδαίο σχολείο πολιτικής και πήρα πολλά από αυτόν. Δεν σας κρύβω, ότι πολλά από τα οποία μου επέβαλλε και μου επιδείκνυε να κάνω- τα οποία ήταν σωστά και τα εφήρμοσα – δεν τα είχε εφαρμόσει αυτός», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην συνέντευξή του ο κ. Χατζηδάκης.
Απόφαση πρόκληση
Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας ο αναπληρωτής τομεάρχης Ενέργειας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτης Λελιάτσος. Σε επικοινωνία με το tribune.gr, ο κ. Λελιάτσος δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Την εποχή που η χώρα αναζητά μια δημοσιονομική πολιτική τέτοια η οποία θα την οδηγήσει στην ανάπτυξη και την ευημερία του λαού κάποιοι κύριοι των υπουργείων σε συνεργασία με δημάρχους βρίσκουν τρόπους να αυξήσουν την απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων διαθέτοντας χιλιάδες ευρώ για την ψηφιοποίηση του αρχείου του Ιδρύματος Μητσοτάκη» και συμπλήρωσε ότι «είναι πρόκληση για τον Ελληνικό λαό που σήμερα υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες σχολεία και οργανισμοί που δεν έχουν σύγχρονα μέσα λειτουργίας για να μπορούν να αυξήσουν την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα τους έναντι των πολιτών η κυβέρνηση να διαθέτει αυτά τα κονδύλια σε ένα ίδρυμα το οποίο γνωρίζουμε πολύ καλά τον ρόλο του στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Ως πότε ο Ελληνικός λαός θα παρακολουθεί ως θεατής το πάρτι των ημέτερων και αυτός να καταδυναστεύεται και να εξαθλιώνεται. Η ψηφιακή σύγκλιση της χώρας δεν περνά μέσα από το αρχειακό υλικό της οικογενείας Μητσοτάκη».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.