Η σύγχρονη ελληνική διατροφή είναι το επόμενο food trend
«Mazi», «Opso», «The Life Goddess». Όχι, δεν πρόκειται για τα τελευταία blockbuster, ούτε για κάποια περίεργα νέα superfoods. Αυτές είναι οι 3 νέες προσθήκες στην ελληνική κουζίνα του Λονδίνου αλλά και οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι ενός νέου food trend που αναδεικνύεται στην παγκόσμια σκηνή.
Η Poorna Bell της Huffington Post συναντήθηκε με την Χριστίνα Μουράτογλου, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «Mazi» και μίλησε μαζί της για το αναδυόμενο trend. «Μοιάζει με κλισέ αλλά πάντα μου άρεσε το φαγητό. Ένιωθα μαγεμένη από τις εστιακές επιχειρήσεις και έρχομαι από μια οικογένεια που θεωρεί το φαγητό ιερό», δήλωσε η Χριστίνα. Πλέον η ίδια έχει δημιουργήσει ένα από τα πιο φρέσκα και καλαίσθητα εστιατόρια του Λονδίνου, με αέρα από Κυκλάδες αλλά σύγχρονο design και μενού που μεταφέρει με ακρίβεια την ελληνική φύση και αγάπη για το φαγητό στην βροχερή βρετανική πρωτεύουσα.
Για να ξεκινήσει την επιχείρησή της η Χριστίνα αξιοποίησε κεφάλαια των γονιών της, κάτι που όπως λέει την γέμισε ευθύνες. «Έριξαν τις ελπίδες τους πάνω μου. Ήταν δύσκολο και πιεστικό αλλά αυτό με εξανάγκασε να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά. Όταν παίρνεις τόσο μεγάλα ρίσκα και μάλιστα με λεφτά που δε σου ανήκουν, πρέπει να δουλέψεις πολύ για να τα ξεπληρώσεις, κάτι που έκανα” ομολογεί η ίδια συνδέοντας έτσι την ελληνική κρίση με την άνθηση της νεολαίας της».
Το μενού του Mazi ανανεώνεται συχνά και περνάει από διάφορα στάδια μέχρι να τελειοποιηθεί. Πάντα όμως, όπως η ίδια δηλώνει, προσέχει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στο νέο και το παραδοσιακό, να είναι παιχνιδιάρικο αλλά και προσεγμένο.
Πολλές από τις συνταγές περιέχουν ψήγματα από οικογενειακές συνταγές της ίδιας ενώ κάθε παραδοσιακό ελληνικό υλικό και φαγητό βρίσκει εδώ νέα πνοή.
Πηγή: gr.askmen.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.