Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

'Extremism to grow in Spain, Italy, France as banksters & police confron...

'Extremism to grow in Spain, Italy, France as banksters & police confron...

Τα 10 χειρότερα ραντεβού για έναν άνδρα



Τα 10 χειρότερα ραντεβού για έναν άνδρα

Έφτασε λοιπόν η μεγάλη στιγμή που τόσο καιρό περίμενες, θα βγεις επιτέλους ραντεβού με την κοπέλα των ονείρων σου! Όμως ξέχασες πως..

Δες τα 10 χειρότερα σενάρια ραντεβού που θα μπορούσαν να συμβούν ever και σίγουρα θα ευχαριστείς την καλή σου την τύχη...


Aρ. 10 : Γίνεται λιώμα
Εντάξει τα πρώτα ποτά ήταν καλοδεχούμενα προκειμένου να σπάσει ο πάγος, να χαλαρώσετε και να μπορέσεις να την πείσεις να ενδώσει στα πονηρά σχέδια σου. Αλλά μέχρι εκεί. Όμως εκείνη συνεχίζει να πίνει το ένα ποτό μετά το άλλο με αποτέλεσμα στη μέση της βραδιάς να ξεράσει πάνω σου. Άκουσες αυτόν τον ήχο; Ήταν τα όνειρα και οι φαντασιώσεις σου για αυτή την κοπέλα που διαλύθηκαν σε μικρά κομματάκια. Το αποτέλεσμα; Η διασκέδαση χάθηκε, το φαγητό για το οποίο πλήρωσες βρίσκεται σκορπισμένο τόσο στο πάτωμα όσο και στα ρούχα της και το ενδιαφέρον σου για αυτή την κοπέλα το πήρε ο άνεμος. Από κει και πέρα σου δίνεται μια μικρή επιλογή: είτε θα την φροντίσεις και θα φανείς ο ήρωας της υπόθεσης είτε θα την παρατήσεις και θα θεωρηθείς ηλίθιος και αναίσθητος.

Aρ. 9 : Φεύγει νωρίς από το ραντεβού
Εσύ είσαι έτοιμος να περάσεις όλο το βράδυ μαζί της όμως εκείνη δεν φαίνεται να έχει τα ίδια σχέδια. Μάλιστα φαίνεται να βιάζεται τόσο πολύ να φύγει που ούτε μέχρι το κυρίως πιάτο δεν δείχνει να θέλει να φτάσετε. Κι εκεί που εσύ πιστεύεις ότι περνάτε καλά, ότι έχετε το τέλειο ραντεβού και ότι είναι η γυναίκα των ονείρων σου, εκείνη σηκώνεται, σου πετάει ένα «Πέρασα πολύ ωραία, ευχαριστώ» και σηκώνεται και φεύγει. Καλά καλά δεν έχεις προλάβει να καταπιείς την μπουκιά σου και εκείνη βρίσκεται στην έξοδο. Δυστυχώς απόψε θα γυρίσεις σπίτι μόνος. Δεν έχουν όλα τα ραντεβού happy end.



Aρ. 8 : Ξεκινάει καβγά με έναν μεγαλόσωμο άντρα
Μπορεί να είναι μεθυσμένη ή μπορεί απλά να της αρέσει να μπλέκεται σε καβγάδες. Όπως και να χει επέλεξε να τα βάλει με έναν πολύ μεγαλόσωμο άντρα. Όμως καταλήγει να αποστομώνεται από αυτόν κι έτσι αυτός κοιτάει εσένα θέλοντας να τελειώσει μαζί σου τον καβγά που εκείνη ξεκίνησε. Κι ενώ εσύ προσπαθείς να εξομαλύνεις τα πράγματα και να το λήξεις ειρηνικά, εκείνη όλη την ώρα πετάγεται και ρίχνει λάδι στη φωτιά κάνοντας τα πράγματα ακόμα χειρότερα, όμως απομακρύνεται μόλις σε βρει η πρώτη ξεγυρισμένη. Κάποιος να καλέσει ένα ασθενοφόρο βρε παιδιά!

Aρ. 7 : Σε 

πιάνει το στομάχι σου
Είναι sexy. Είναι πολύ sexy. Και επιτέλους κατάφερες να βγείτε ραντεβού. Όλα κυλάνε υπέροχα μέχρι τη στιγμή που κάνουν την εμφάνιση τους οι πρώτες ενοχλήσεις. Σύντομα ακούγονται οι πρώτοι παράξενοι ήχοι από το στομάχι σου και προσπαθείς να τους καλύψεις κάνοντας ότι βήχεις. Στον επόμενο ήχο εκείνη σε ρωτάει εάν πεινάς πιστεύοντας προφανώς ότι γουργουρίζει η κοιλιά σου από την πείνα. Δεν μπορείς να απαντήσεις και προσπαθείς να συγκρατηθείς με νύχια και με δόντια. Όμως δεν το ελέγχεις πια. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να δικαιολογήσεις αυτό που μόλις συνέβη. Εννοείται ότι δεν έχεις πλέον καμιά ελπίδα μαζί της οπότε το μόνο στο οποίο μένει να ελπίζεις είναι ότι κι αν ήταν αυτό που σε πείραξε εξ αρχής τουλάχιστον να σε αποτελειώσει.

Aρ. 6 : Καταλήγετε να τσακώνεστε
Κάπου εδώ θα σου προτείναμε να ξεχάσεις τα ωραία ρομαντικά ραντεβού που καταλήγουν σε καυτό σεξ. Στην προκειμένη περίπτωση η κοπέλα που συνοδεύεις έχει αφηνιάσει και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για την σταματήσεις. Εσύ μπορεί να μην ξέρεις τι το τόσο φοβερό έκανες που την εξόργισε, αλλά μπορεί να ήταν ο τρόπος που παρήγγειλες τη σαλάτα, η ταινία που διάλεξες για να δείτε ή το ότι δεν της άνοιξες την πόρτα του αυτοκινήτου. Ότι κι αν ήταν αυτό το σίγουρο είναι ότι την τσάτισε και τώρα έχετε καταλήξει να τσακώνεστε. Εκείνη φωνάζει και την πιάνει υστερία μπροστά σε όλο τον κόσμο ενώ εσύ ζεις έναν εφιάλτη και ελπίζεις ότι αργά ή γρήγορα που θα πάει θα ξυπνήσεις. Όμως βρες έναν τρόπο να την ηρεμήσεις γιατί δυστυχώς δεν πρόκειται για όνειρο.

Aρ. 5 : Πέφτετε πάνω σε πρώην
Μέχρι στιγμής έχετε ένα υπέροχο ραντεβού, μιλάτε, γελάτε, διασκεδάζετε, μέχρι τη στιγμή που με την άκρη του ματιού σου πιάνεις τον πρώην της. Το πρώην της που σου δίνει στα νεύρα, αυτόν για τον οποίο ακόμα ίσως και να πονάει ακόμα λιγάκι το δοντάκι της, αυτόν που έχει την τέλεια εμφάνιση, το τέλειο αμάξι και φουσκωμένο πορτοφόλι ενώ εσύ ίσα που τα βγάζεις πέρα. Το σενάριο γίνεται ακόμα χειρότερο εάν τον εντοπίσει και εκείνη και ξαφνικά παραλύσει, κατακλυστεί από παλαιότερα αισθήματα κτλ. Μπορεί το ραντεβού να ήταν δικό σας αλλά από την στιγμή που θα μπει εμφανιστεί εκείνος το ραντεβού έχει φτάσει στο τέλος του.

Aρ. 4 : Η κάρτα σου δεν γίνεται δεκτή
Περνάτε ένα υπέροχο βράδυ μαζί, παραγγέλνεις το ένα πιάτο μετά το άλλο και ακριβά κρασιά για να της κάνεις εντύπωση. Όλα καλά μέχρι εδώ. Έρχεται όμως η ώρα να πληρώσεις και η κάρτα που έδωσες στον σερβιτόρο επιστρέφει πίσω λέγοντας ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Του δίνεις μια άλλη κάρτα όμως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Στη συνέχεια η συνοδός σου ανοίγει το πορτοφόλι της και πληρώνει το ακριβό δείπνο που έκανες για χάρη της. Και μπορεί να σου χαμογελάει και να σου λέει ότι όλα είναι εντάξει αλλά το ξέρεις ότι στην πραγματικότητα έχεις πέσει στα μάτια της.

Aρ. 3 : Την φλερτάρει κάποιος άλλος Εκεί που απολαμβάνεται το ραντεβού σας πιάνεις κάτι περίεργο να αιωρείται στην ατμόσφαιρα. Και επιτέλους αντιλαμβάνεσαι ότι ένας τύπος λίγα μέτρα πιο πέρα φλερτάρει τη συνοδό σου. Ωραία κοπέλα είναι, συμβαίνουν αυτά. Όμως από ότι φαίνεται εκείνη δείχνει να ενδιαφέρεται και με τα μάτια της του δίνει το πράσινο φως για να πλησιάσει. Πρέπει να κάνεις κάτι για να υπερασπιστείς τουλάχιστον τον ανδρισμό σου που μόλις ακούμπησε το πάτωμα όμως δεν κάνεις τίποτα και εν τέλει εκείνη σηκώνεται και φεύγει μαζί του ενώ εσύ ξεμένεις πίσω να πληρώσεις και το δείπνο.

Aρ. 2 : Αντιμετωπίζεις τεχνικά προβλήματα Το ραντεβού σας κύλησε υπέροχα και κατάφερες να την φέρεις στο σπίτι σου. Και εκεί που την βλέπεις να έχει ψηθεί και είστε έτοιμοι να πέσετε στο κρεβάτι συνειδητοποιείς ότι αντιμετωπίζεις τεχνικά προβλήματα... Βάζεις τα δυνατά σου για να υψώσεις την σημαία όμως δεν καταφέρνεις τίποτα με αποτέλεσμα να σε κοιτάξει με ένα βλέμμα οίκτου, να σου πει ένα «Δεν πειράζει» και να σηκωθεί να φύγει.

Aρ. 1 : Μένει έγκυος Το ραντεβού είχε μεγάλη επιτυχία και βρίσκεστε ήδη στο κρεβάτι και τα αίματα έχουν ανάψει για τα καλά. Κάνεις μια κίνηση να πάρεις ένα προφυλακτικό όμως εκείνη σε έχει ήδη καβαλήσει και δεν προλαβαίνεις να φέρεις και μεγάλες αντιστάσεις. Και μπορεί για μια στιγμή να πέρασε από το μυαλό σου ότι είναι κακή ιδέα όμως μετά από ένα λεπτό ξέχασες τα πάντα, ακόμα και το όνομα σου. Και μπορεί να το απόλαυσες όσο δεν πάει όμως όταν θα έρθει μετά από λίγο καιρό και θα σου ανακοινώσει την μεγάλη είδηση και θα δεις την ζωή σου να περνάει σε fast forward μπροστά από τα μάτια σου με εσένα να αλλάζεις πάνες, τότε θα συνειδητοποιήσεις την βλακεία που έκανες.




ΠΗΓΗ: kamikazi

Καλύτεροι στο κρεβάτι οι 50άρηδες που αδυνατίζουν...


14.7.12

Καλύτεροι στο κρεβάτι οι 50άρηδες που αδυνατίζουν...


Οι άντρες που αρχίζουν δίαιτα και γυμναστική για να απαλλαγούν από τα «παχάκια» της μέσης ηλικίας, αποκομίζουν απρόσμενα οφέλη στην ερωτική τους ζωή, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Όπως έδειξε, χάνοντας την «μπάκα» και το περιττό λίπος γύρω από τη μέση τους, τονώνεται η ...
ερωτική τους επιθυμία, αυξάνεται ο όγκος του σπέρματός τους και αποκτούν πιο δυνατή στύση.

Επιπλέον, μειώνονται κατά 50% οι πιθανότητές τους να έχουν χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα – της ορμόνης του ανδρικού φύλου που θεωρείται η ορμόνη του σεξ.
Τα ευρήματα αυτά προέρχονται από μελέτη 900 ανδρών, μέσης ηλικίας 54 ετών, οι οποίοι συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα πρόληψης του σακχαρώδους διαβήτη.
Η απώλεια βάρους μπορεί να επιβραδύνει ή να αποτρέψει την έναρξη του διαβήτη στους μεσήλικες άνδρες οι οποίοι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν τη νόσο.
Οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη μελέτη, όμως, λένε πως η βελτίωση της ερωτικής ζωής μπορεί να αποδειχθεί ένα ακόμα ισχυρότερο κίνητρο για να αδυνατίσουν οι άντρες αυτοί.

Οι 900 εθελοντές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, για να ακολουθήσουν ισάριθμα προγράμματα που στόχο είχαν να τους προστατεύσουν από τον διαβήτη.
Έτσι, οι 300 έπρεπε να κάνουν δίαιτα και 150 λεπτά γυμναστικής την εβδομάδα, άλλοι 300 έπρεπε να παίρνουν το αντιδιαβητικό φάρμακο μετφορμίνη, ενώ οι υπόλοιποι έπαιρναν μια ανενεργό ουσία (ψευδοφάρμακο).

Έπειτα από έναν χρόνο, δεν είχε παρατηρηθεί καμία αλλαγή στα επίπεδα τεστοστερόνης ή στην ερωτική ζωή των ανδρών που έπαιρναν αληθινό ή ψεύτικο φάρμακο.
Σε όσους όμως είχαν αλλάξει τον τρόπο ζωής τους, το ποσοστό εκείνων με χαμηλή τεστοστερόνη μειώθηκε από 20% σε 11%. Σχεδόν όλοι, εξάλλου, παρουσίασαν εντονότερη και πιο ικανοποιητική ερωτική ζωή.

Στην πραγματικότητα, τα επίπεδα της τεστοστερόνης αυτών των ανδρών αυξάνονταν κατ’ αναλογίαν με τα κιλά που έχαναν και με την μείωση στην περίμετρο της μέσης τους.
Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι «οι υπέρβαροι, μεσήλικες άνδρες με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης πρέπει πρώτα να προσπαθούν να αδυνατίσουν με δίαιτα και γυμναστική», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Φράνσις Χέιζ, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο St. Vincent’s στο Δουβλίνο.

«Μόνο εάν η προσπάθεια αυτή αποτύχει πρέπει να καταφύγουν στην ορμονική θεραπεία υποκατάστασης της τεστοστερόνης».
Η δρ Χέιζ εξήγησε ότι τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης είναι συχνά στους υπέρβαρους άνδρες που έχουν προδιαβήτη – μία κατάσταση που χαρακτηρίζεται από μετρίως αυξημένα επίπεδα σακχάρου, τα οποία δεν σηματοδοτούν ακόμα τον διαβήτη αλλά σίγουρα θα εξελιχθούν σε αυτόν.

«Τα ευρήματά μας δείχνουν πως η απώλεια βάρους όχι μόνον εμποδίζει τον προδιαβήτη να εξελιχθεί σε διαβήτη, αλλά αυξάνει και τα επίπεδα της τεστοστερόνης, γλιτώνοντας έτσι τους άνδρες από δύο δεινά ταυτοχρόνως», πρόσθεσε η δρ Χέιζ.

Στο έλεος της τρόικα...


14.7.12

Στο έλεος της τρόικα...


Πετούν στο καλάθι των αχρήστων τις προτάσεις της κυβέρνησης...

Αυτό το τελευταίο, πιο λαϊκά -όχι πιο χυδαία. Χυδαία είναι η μέγγενη των μέτρων που συνθλίβει το λαό- θα μπορούσαμε να το πούμε: ούτε το 'να, ούτε τ' άλλο, κάτσε κάτω να στον... ψάλλω.
Μέχρι το τέλος του Φλεβάρη, είπε ο Ρογκάκος στον ΑΝΤ-1, πρέπει να τα 'χουν εισπράξει όλα. Η κυβέρνηση, κωδικό κωδικό, συναρμολογεί τις...

περικοπές που πρέπει να κάνει.
Το χαράτσι επανήλθε, παρά τους αφορισμούς, ξανά με το λογαριασμό της ΔΕΗ, γιατί έτσι η τρόικα γουστάρει.
Η τρικομματική κυβέρνηση των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, δεν θέλει να βουτήξει άλλο τα χέρια της στο αίμα. Αλλά, λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, την τρόικα και τους Νεοχιτλερικούς δυνάστες της Ευρώπης...

Ο «μπάρμπα Μυτούσης» ...


14.7.12

Ο «μπάρμπα Μυτούσης» ...


Το σκέφτομαι από μέρες να το κάνω, δεν το έχω κάνει ακόμη, είναι και λίγος ο καιρός από τις εκλογές, αλλά κάποια στιγμή θα το επιχειρήσω. Τι δηλαδή. Να, να παραθέσω όσα λέγονταν προεκλογικά για την περίφημη επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου. Διότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι τυχερός σε αυτή τη φάση, όντας έξω από την κυβέρνηση να μην καλείται να αποδείξει τι έκανε ή τι προτίθεται να κάνει για την κατάργηση του Μνημονίου, οι υπόλοιποι όμως έχουν...

θέμα. Υποσχέθηκαν προεκλογικά είτε πλήρη επαναδιαπραγμάτευση των όρων του επαχθούς Μνημονίου είτε αναδιαπραγμάτευση κάποιων επιμέρους όρων που θεωρούνται ως ιδιαίτερα σκληροί και συμβάλλουν σημαντικά στην ύφεση. Τα είπαν, το ξέρω. Αλλος έτσι, άλλος αλλιώς, άλλος με διπλωματικό τρόπο και άλλος ξεκάθαρα υποσχέθηκαν αλλαγές. Και οι τρεις τους - Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης. Πλην όμως, με το που έφθασε η τρόικα, δεν είδα να γίνεται κάτι. Ολη η συζήτηση περιεστράφη γύρω από το πώς θα υλοποιήσουμε το Μνημόνιο. Σωστά;

Σωστά, και αντίρρηση δεν υπάρχει από κανέναν. Ομως εμείς, αν θυμάμαι καλά - και θυμάμαι, σας βεβαιώνω -, ψηφίσαμε με βάση το δίπτυχο: παραμονή στο ευρώ και αλλαγές στο Μνημόνιο. Αν ήταν να ψηφίζαμε κάτι άλλο, δηλαδή κατάργηση τoυ Μνημονίου και επιστροφή στη δραχμή, θα ψηφίζαμε ΣΥΡΙΖΑ. Ομως ψηφίσαμε το πρώτο. Και δεν βλέπουμε κάτι. Ακούω ότι θα υπάρξει αυτή η επαναδιαπραγμάτευση όρων του Μνημονίου αμέσως μετά το καλοκαίρι. Ναι, αλλά για να υπάρξει αυτή η διαπραγμάτευση, πρέπει πριν απ' όλα να υπάρχει και συνομιλητής απέναντι. Οταν όλοι σου λένε δεν συζητάμε τίποτα, εφαρμόστε αυτά που έχετε συμφωνήσει, τότε τι διαπραγμάτευση να γίνει, με ποιον και πάνω σε ποιο θέμα. Αυτό θα μας το εξηγήσει κανείς; Λέω λοιπόν ότι ωραία είναι όλα αυτά που λέγονταν προεκλογικά, αλλά αν είχαν και αντιστοιχία με την πραγματικότητα θα ήταν ακόμη καλύτερα. Αλλιώς ανήκουν στην κατηγορία «τα παραμύθια του μπαρμπα-Μυτούση»!

Από Σεπτέμβριο το «έλα να δεις»

Επίσης ένα άλλο πράγμα που θέλω να πω, για να μη βρεθεί κανείς κατόπιν και μου χρεώσει ότι δεν το είπα, είναι και το εξής: εδώ που έχουμε φτάσει, αυτή η ιστορία της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου είναι μονόδρομος. Θα πρόσθετα, δε, αν με «έκαιγε» τόσο πολύ, αλλά σας βεβαιώ ότι δεκάρα δεν δίνω μπροστά στο γενικό εθνικό θέμα που είναι η τύχη της χώρας, ότι εκτός από μονόδρομος είναι και όρος επιβίωσης του πολιτικού συστήματος. Διότι μην κοιτάνε τώρα οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι που δεν κουνιέται φύλλο - καύσωνας επικρατεί, πολλοί έχουν φύγει για διακοπές κι όσοι μένουν πίσω δεν βλέπουν την ώρα να κάνουν το ίδιο. Το «έλα να δεις» θα γίνει από τον Σεπτέμβριο με την επιστροφή του κόσμου από τις θερινές διακοπές. Αρα, η κυβέρνηση δεν έχει πολύ χρόνο μπροστά της - μόλις ενάμιση μήνα. Ε, πρέπει να δώσει σοβαρά δείγματα γραφής σ' αυτό το διάστημα. Πολύ σοβαρά...

Η πολυτέλεια της ανοχής

Τώρα θα μου πει κάποιος, ρε φίλε πόσα θες να μας τρελάνεις; Σε κόφτει εσένα για την τύχη του Σαμαρά και της - κατά βάση - νεοδημοκρατικής κυβέρνησης; Και παράλληλα θα απορήσει και δικαίως. Μα το είπα και προηγουμένως. Δεκάρα δεν δίνω. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αποτραπεί αυτό που σήμερα φαίνεται αναπόφευκτο - η καταστροφή της χώρας. Από εκεί και πέρα, καθένας θα κριθεί από το τι έκανε την κρίσιμη στιγμή, πώς χειρίστηκε τα θέματά του και τι κατάληξη είχαν οι χειρισμοί του. Με την έννοια αυτή, δεν θεωρώ ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έχει δικαίωμα στην ανοχή που παραδοσιακά δίνουν οι πολίτες σε μια νέα κυβέρνηση. Το εθνικό πρόβλημα είναι που δεν αφήνει περιθώριο για τέτοιες πολυτέλειες. Γι' αυτό, ό,τι είναι να κάνουν, ας το κάνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Χθες! Αν θέλουν να επιβιώσουν ως κυβέρνηση, το οποίο εγώ, ο Θεός να με συγχωρέσει, δεν το βλέπω... εύκολο.

Αντιπολίτευση μπαμπούλας

Βασικά δεν το βλέπω καθόλου, όχι εύκολο. Και δεν είναι μόνο το δυσοίωνο διεθνές περιβάλλον, που βγαίνει ο κάθε τυχαίος (Φινλανδός, Γερμανός, Ολλανδός, Αυστριακός) κάθε τόσο και μας πετάει μια βρεγμένη πατσαβούρα στο πρόσωπο γιατί δεν κάναμε αυτό ή εκείνο. Είναι ότι το πρόβλημα της χώρας είναι τεράστιο και αυτοί που καλούνται να το διαχειριστούν είτε δεν μπορούν είτε το κάνουν με λάθος τρόπο. Ακούω πολλούς που λένε ότι «αν δεν τα καταφέρουν αυτοί, θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ». Δεν είναι πολύ τιμητικό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει τον χαρακτήρα του μπαμπούλα. Είναι όμως απολύτως ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο ψηφίζουμε οι Ελληνες: δεν ψηφίζουμε ποτέ θετικά. Καταψηφίζουμε. Θα κάνουμε δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, γιατί σε αυτή τη φάση θέλουμε να τιμωρήσουμε τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη. Πολύ ωραία...


Γιώργος Παπαχρήστος, "Στίγμα" (ΤΑ ΝΕΑ)

Μας πίνουν το αίμα...


Μας πίνουν το αίμα...

http://nonews-news.blogspot.gr/


Ειναι πολυ το αιμα που εχουν να πιουν... κι ετσι αναγκαστηκαν να φερουν για ενισχυση και καποιους μεταλλαγμενους ιους που χρονια περιμεναν να τσιμπησουν κι'αυτοι। Να πιουν και αυτοι λιγο απο το αιμα που ρεει αφθονο στις μερες μας.

Φταιμε κι εμεις...
οταν το συνθημα ηταν.. Να τους ψεκασουμε...Εμεις ακουσαμε.. Να τους ψηφισουμε..
και να τ'αποτελεσματα..μικρα ενοχλητικα ζωυφια να φανταζουν οι αρχοντες του παιχνιδιου.


αναρχογατούλης

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:1η ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ 3-4-5/8/2012


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:1η ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ 3-4-5/8/2012

Πρόγραμμα Κατασκήνωσης
Παρασκευή 3/8
11:00 Προσέλευση
14:00 Μεσημεριανό – Ξεκούραση
21:00 Βραδινό -  Συζήτηση ιδεολογίας
Σάββατο 4/8
09:00 Πρωινό - Αθλοπαιδιές
14:00 Μεσημεριανό - Ξεκούραση
18:00 Ψυχαγωγία (μπάσκετ – ποδόσφαιρο)
21:00 Βραδινό  - Συζήτηση ιδεολογίας
Κυριακή 5/8
09:00 Πρωινό - Αθλοπαιδιές
14:00 Μεσημεριανό - Συζήτηση ιδεολογίας
18:00 Λήξη κατασκήνωσης
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6986 122363
 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Στο κόμμα Φλωρίδη οι Λοβέρδος-Στουρνάρας! Γελάει ο κόσμος με την απαξίωση της συγκυβέρνησης- τέρμα τα δίφραγκα για Σαμαρά-Κουβέλη


Στο κόμμα Φλωρίδη οι Λοβέρδος-Στουρνάρας! Γελάει ο κόσμος με την απαξίωση της συγκυβέρνησης- τέρμα τα δίφραγκα για Σαμαρά-Κουβέλη






Το Σεπτέμβριο τέρμα τα δίφραγκα της κυβέρνησης Σαμαρά.
Ο Κουβέλης θα πάει να συναντήσει τον Καρατζαφέρη στα αζήτητα της πολιτικής ιστορίας του τόπου. Θα τον θυμάται μόνο ο Μαλέλης ο οποίος χάρη στις επαφές του με τη ΔΗΜΑΡ αναβαθμίστηε, από σκάουτερ της Πετρούλας σε ομόσταυλος του Γρηγόρη Ψαριανού, έστω και για λίγο.

Ο Σαμαράς του χαρατσιού της ΔΕΗ και των μη αποκρατικοιποιήσεων, ακούει τις παρόλες τουΜανιτάκη- ο οποίος υποδύεται τον  Γκόρτζο των δημοσίων υπαλλήλων- θα αισθάνεται την καυτή ανάσα του Δημ. Αβραμόπουλου. 
Η αλλαγή ηγεσίας στο πρώτο κόμμα -όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό σήμερα που ο Ανδρέας Κωνσταντάρας στο Mega θέλει τη συγκυβέρνηση να έχει κάνει τους πολίτες ευτυχισμένους- θα είναι απαίτηση της βάσης της ΝΔ.

Χρειάστηκε να περάσουν ελάχιστες κυβερνητικές μέρες για να αποδεχθεί ότι στόχος του τρίο(Σαμαράς, Κουβέλης, Βενιζέλος) είναι η φτωχοποίηση του λαού και μόνο αυτή. Το σατανικό σχέδιο αφορά όλο το Νότο της Ευρώπης και είναι καλοστημένο.
Θα προκαλούσε εντύπωση αν τολμούσε ο Μπερλουσκόνι να επανέλθει διεκδικώντας την εξουσία χωρίς να του συμβεί κάποιο «ατύχημα».
Στα δικά μας τώρα: Το Σεπτέμβριο θα λάβει σάρκα και οστά το κόμμα του Φλωρίδη υπό τις ευλογίες Σημίτη με τους Λοβέρδο-Στουρνάρα σε κεντρικούς ρόλους. Στόχος του κόμματος Φλωρίδη θα είναι η ανακοπή της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία.
-Γιώργο, να μάθεις γερμανικά...
Ήταν η συμβολή του Κώστα Σημίτη στον Φλωρίδη ενόψει του νέου πολιτικού σχηματισμού, ο οποίος θα έλθει να ψαλιδίσει τόσο τη ΝΔ, όσο και ότι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ.

Πάντως οι 3 της συγκυβέρνησης προφανώς αγνοούν σε τι είδους περιπέτεια έχουν μπει, διαφορετικά δεν εξηγείται η αφέλεια στελεχών της κυβέρνησης όπως ο Νότης Μηταράκης, ο οποίος καταγράφει τηλεοπτικά χιλιόμετρα αντί να ξημεροβραδιάζεται στο υπουργείο του.
Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τις εκλογές και αυτή η κυβέρνηση έδειξε το απάνθρωπο πρόσωπο που έκρυβε κάτω από το προσωπείο της.

Σαν τα σκυλιά τρώγονται οι Ευρωπαίοι για το ποιον θα διορίσουν επικεφαλής του Eurogroup...


Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Σαν τα σκυλιά τρώγονται οι Ευρωπαίοι για το ποιον θα διορίσουν επικεφαλής του Eurogroup...


Μάχη αξιωμάτων και στην ΕΕ

Του Γιώργου Δελαστίκ
Οποιος νομίζει ότι μόνο στην Ελλάδα ή στις καθυστερημένες χώρες η συμπύκνωση της πολιτικής αντιπαράθεσης εστιάζεται στη «μάχη για τις καρέκλες» ενώ στην ανεπτυγμένη Ευρώπη τα κίνητρα είναι διαφορετικά, είναι πολύ γελασμένος.

Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στις γελοιότητες που γίνονται στη....
διεκδίκηση των αξιωμάτων στην Ευρωζώνη επί μήνες ολόκληρους! Αν γίνονταν τέτοια πράγματα στην Ελλάδα, η κατακραυγή εναντίον των πρωταγωνιστών θα ήταν ουρανομήκης. Το «κράξιμο» θα ήταν άγριο. Επειδή όμως αυτά συμβαίνουν «εις τας Ευρώπας» όπως έλεγαν παλιότερα, τα μέσα ενημέρωσης τα συγκαλύπτουν αντικειμενικά με τη σιωπή τους - για να μην πούμε ότι τα παρουσιάζουν ακόμη και με σεβασμό.

Σαν τα σκυλιά τρώγονται οι Ευρωπαίοι ποιον θα διορίσουν αντικαταστάτη επικεφαλής του Eurogroup, των κρατών της Ευρωζώνης, προκειμένου να διαδεχθεί τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου. Μήνες τώρα αυτή η ιστορία διαρκεί. Καμιά απόφαση δεν μπορούσαν να πάρουν.

Και τι αποφάσισαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη; Ουσιαστικά νέα αναβολή ως προς το πότε θα αποφασίσουν! Τυπικά αποφάσισαν να επανεκλέξουν τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ για μια θητεία δυόμισι χρόνων ακόμη. Ωραίο ακούγεται. Μόνο που ο Γιουνκέρ δήλωσε ήδη ότι θα παραιτηθεί από το αξίωμά του στο τέλος του χρόνου! Από δυόμισι χρόνια θητεία δηλαδή, αυτός προτίθεται να υπηρετήσει τους... έξι μήνες! Επειτα πάλι «φτου και από την αρχή»! Νέες μαραθώνιες διαβουλεύσεις για τον διάδοχο του Γιουνκέρ. 

Φυσικά, είναι μάλλον αφελής όποιος νομίζει ότι αυτή η εμπλοκή είναι τυχαία. Κάθε άλλο. Συνιστά μέρος τακτικής. Με πρόσχημα την υποτιθέμενη επανεκλογή του Γιουνκέρ στο τιμόνι του Eurogroup προωθήθηκαν ένας Γερμανός κι ένας «γερμανόφρων» σε δύο κρίσιμες θέσεις. Ο Λουξεμβουργιανός Ιβ Μερς, απολύτως πιστός στη σκληρή γερμανική αντίληψη για τα οικονομικά θέματα, τοποθετήθηκε στο προεδρείο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Θεωρείται φυσικός σύμμαχος του προέδρου της Μπούντεσμπανκ Γιενς Βάιντμαν» γράφει χαρακτηριστικά η γερμανική συντηρητική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».

Πολύ σοβαρότερη όμως είναι η τοποθέτηση του Γερμανού Κλάους Ρέγκλινγκ ως επικεφαλής του μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) - του ταμείου δηλαδή από το οποίο θα χρηματοδοτούνται κράτη της Ευρωζώνης που ζητούν βοήθεια και υπάγονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε καθεστώς Μνημονίου.

«Η τοποθέτησή του στην κορυφή του μηχανισμού (ESM) καθυστέρησε πάρα πολύ. Είχε να κάνει με την ευρωπαϊκή αντίληψη περί αναλογικής εκπροσώπησης» ομολογεί η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» και εξηγεί τι εννοεί: «Ως Γερμανός, ο Ρέγκλινγκ δεν είχε καμιά ελπίδα να τοποθετηθεί στη θέση αυτή, αν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε γινόταν αρχηγός του Eurogroup»!

Με το «κολπάκι» όμως της επανεκλογής του Γιουνκέρ και ο Ρέγκλινγκ τοποθετήθηκε σε αυτό το κρισιμότατο αξίωμα και ο Σόιμπλε μπορεί ίσως να διοριστεί πρόεδρος της Ευρωζώνης σε ένα εξάμηνο, αν ο Γιουνκέρ όντως παραιτηθεί - κάτι για το οποίο πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι εμείς δεν είμαστε και τόσο πεισμένοι εκ των προτέρων. Θα δούμε.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι σε ένα σπάνιο σχόλιό της ακόμη και η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» δείχνει εκνευρισμένη με την πολιτική βουλιμία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών που θέλει να ηγηθεί της Ευρωζώνης, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Η σύγκρουση έχει διαμορφωθεί από προσωπικές και εθνικές επιδιώξεις. Αρχισε με τη μετά δυσκολίας εξηγήσιμη υποψηφιότητα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Φαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει σκεφτεί σοβαρά μέχρι σήμερα τις επιπτώσεις της υποψηφιότητάς του - τη σπατάλη χρόνου και τη θολή εκπροσώπηση των γερμανικών συμφερόντων από έναν ''ανεξάρτητο'' πρόεδρο του Eurogoup. Του λείπει επίσης η συνειδητοποίηση ότι ο ενθουσιασμός για τις φιλοδοξίες του σε άλλες χώρες βρίσκεται πολύ πολύ κοντά στα όρια»!

Κρούει δηλαδή τον κώδωνα του κινδύνου προς τη γερμανική κυβέρνηση, ανησυχώντας μήπως με την αχαλίνωτη επιδίωξη του Βερολίνου να ελέγξει άμεσα όλα τα οικονομικά αξιώματα προκαλέσει τελικά κάποια έκρηξη εκ μέρους των υπόλοιπων Ευρωπαίων και έτσι θέσει απερίσκεπτα σε κίνδυνο τα γερμανικά συμφέροντα. Οσο όμως η Μέρκελ βλέπει τους Ευρωπαίους να υποκύπτουν σε κάθε γερμανική απαίτηση, τόσο πιο επιθετική γίνεται - και δικαίως...

EUROGROUP
Ολη η εξουσία σε.. Βερολίνο - Παρίσι!

ΔΥΣΦΟΡΙΑ έχει προκαλέσει η «πληροφορία» που εσκεμμένα τέθηκε σε κυκλοφορία ότι δήθεν η Ανγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ εξετάζουν το ενδεχόμενο να ασκούν την προεδρία της Ευρωζώνης εναλλάξ η Γερμανία και η Γαλλία! «Παράλογη πρόταση» και «προσωρινό ναδίρ της μέχρι τώρα συζήτησης» τη χαρακτήρισε σε οργισμένο άρθρό της ακόμη και η δεξιά γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», παρόλο που δεν παραλείπει βεβαίως να δείξει διακριτικά την περιφρόνησή της προς τον «νέο Γάλλο πρόεδρο που μπήκε στο παιχνίδι και δεν θέλησε να επιτρέψει καμιά επίλυση της διαμάχης (σ.σ.: για τον επικεφαλής της Ευρωζώνης) χωρίς γαλλική συμμετοχή». Το (γερμανικό) αίμα, νερό δεν γίνεται...

Από: ethnos.gr

Το άλλο μέτωπο της κυβέρνησης...


Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

Το άλλο μέτωπο της κυβέρνησης...


Του Σταύρου Λυγερού
Η χώρα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Τα οικονομικά και κοινωνικά ερείπια πολλαπλασιάζονται. Η απόγνωση ξεχειλίζει. Σαν να μην έφθανε αυτό, η κοινωνία υποφέρει και από την εκρηκτική αύξηση της εγκληματικότητας. Οι προβολείς της δημοσιότητας στρέφονται σ’ αυτό το μέτωπο όταν έχουμε ακραία περιστατικά, αλλά η καθημερινότητα είναι πια εφιαλτική.

Η διάχυτη ανασφάλεια των πολιτών δεν προκαλείται από....
το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο έχει τουλάχιστον συγκεκριμένους στόχους και διακρίνεται από στοιχειώδη ορθολογισμό. Προκαλείται από το διάσπαρτο έγκλημα, στο οποίο –σύμφωνα με τα στοιχεία– η συμμετοχή των παράνομων μεταναστών είναι δυσανάλογα μεγάλη. Σήμερα μπορεί να σε σκοτώσουν εν ψυχρώ για λίγα ευρώ. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν έχει προηγούμενο παγκοσμίως. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι πρότινος ο δημόσιος διάλογος ήταν υποτυπώδης. Η διαρκής συσσώρευση παράνομων μεταναστών, που αδυνατούν να βρουν εργασία, λειτουργεί σαν θερμοκήπιο για την ανομία και την εγκληματικότητα, με αποτέλεσμα να ανατρέπονται οι παραδοσιακές κοινωνικές ισορροπίες.

Το πολιτικό σύστημα και τα μεσαιο-ανώτερα στρώματα είχαν για χρόνια βολευθεί με το γεγονός ότι οι λαθρομετανάστες φυτοζωούσαν γκετοποιημένοι στα «υπόγεια» της κοινωνίας και εμφανίζονταν στον δημόσιο χώρο μόνο ως εξατομικευμένη κακοπληρωμένη μαύρη εργασία. Δεν υπήρχαν αυτιά για να ακούσουν τις φωνές απόγνωσης των λαϊκών στρωμάτων, που κυρίως υφίστανται επώδυνα τις συνέπειες της παράνομης μετανάστευσης. Ο λόγος τους δεν περνούσε στα ΜΜΕ, όπου διεξάγεται η δημόσια συζήτηση. Εκεί, για χρόνια κυριαρχούσε μια εκδοχή της τρομοκρατίας του «πολιτικά ορθού». Η ανοχή της παράνομης μετανάστευσης είχε αναγορευθεί σε κριτήριο «προοδευτισμού».

Σ’ αυτό έπαιξε ρόλο όχι μόνο ο ιδεολογικοποιημένος μετέωρος διεθνισμός των αριστερών κομμάτων, αλλά και το μεταμοντέρνο ιδεολόγημα περί πολυπολιτισμικής κοινωνίας που κυριάρχησε στο ΠΑΣΟΚ του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Μεσολάβησε σειρά δραματικών γεγονότων για να αρχίσουν οι βολεμένοι Ελληνες να ξεφεύγουν από τον στρουθοκαμηλισμό, να συνειδητοποιούν ότι η παράνομη μετανάστευση έχει και ένα άλλο καθόλου βολικό πρόσωπο. Η έλλειψη αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής, σε συνδυασμό με τις στείρες αντιρατσιστικές κορόνες της Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, τροφοδότησαν πολιτικοεκλογικά τη σκληροπυρηνική ακροδεξιά.

Το κενό που άφησε η πολιτεία έσπευσε να το καλύψει η Χρυσή Αυγή, βάζοντας, βεβαίως, τη δική της απεχθή σφραγίδα. Προεκλογικά, ο κ. Σαμαράς είχε δώσει έμφαση στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παράνομης μετανάστευσης. Σήμερα, καλείται να κάνει πράξη τη δέσμευσή του. Ο ίδιος και η κυβέρνηση θα κριθούν όχι μόνο στο μέτωπο της οικονομίας, αλλά και σ’ αυτό το εξίσου σημαντικό μέτωπο. Εδώ, άλλωστε, δεν υπάρχει κανένα Μνημόνιο να τους εμποδίζει. Οι ενδεχόμενες ιδεολογικές επιφυλάξεις της ΔΗΜΑΡ δεν είναι λόγος η Ελλάδα να παραμείνει επικίνδυνη για τους κατοίκους της. 


Υ.Γ. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επανειλημμένως προτείνει τις διοικητικές εργασίες στις αστυνομικές υπηρεσίες να τις διεκπεραιώνει διοικητικό προσωπικό που θα μεταταχθεί από άλλες υπηρεσίες, όπου πλεονάζει. Αυτή η διευθέτηση θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των αστυνομικών που θα ριχθούν στη μάχη εναντίον της εγκληματικότητας. Με χαρά ακούσαμε τον κ. Δένδια να το ανακοινώνει.

Από:  kathimerini.gr

0 σχόλια:

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τον Γ.Α.Παπανδρέου...


Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τον Γ.Α.Παπανδρέου...


Ο εθνικός κλαυσίγελως...
Της Ζέζας Ζήκου
Πηγή : http://www.kathimerini.gr

Ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζει τις βαλίτσες του για μια σειρά διαλέξεων στο Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, έγραψαν τα ΝΕΑ.

Στα θέματα που θα αναπτύξει περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι επιπτώσεις της κρίσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, οι συστημικές αδυναμίες της Ευρωζώνης, καθώς και προτάσεις για τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Είναι τόσο κωμικά όλα αυτά, που σου ’ρχεται να κλάψεις.
Η στήλη, πάντως, προτείνει στον κ. Παπανδρέου να αναπτύξει οικεία θέματα, όπως....
«Ελλάδα: Μια χώρα με νόμισμα το ευρώ που την πτώχευσαν έναντι του λαού της...». Η θανάσιμη διασύνδεση της αναδιάρθρωσης του χρέους (PSI), που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα μιας διαδικασίας πτώχευσης, με τη δανειακή σύμβαση και τα Μνημόνια οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία. Σε συνδυασμό με τη διαβόητη εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή μια υποτίμηση χωρίς εκείνους τους ανεξάρτητους μηχανισμούς που επιτρέπουν την υποτίμηση του νομίσματος, προκαλεί την εσωτερική πτώχευση της χώρας.
Το αποτέλεσμα ήταν απολύτως προβλέψιμο. Η χώρα ασφυκτιά, η κοινωνία αντιδρά και όσο η κοινωνία αντιδρά, η χώρα θα παραλύει. Εδώ και πολλούς μήνες γράφουμε ότι το εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα είναι το ενδεχόμενο τα σκληρά μέτρα να μην αποδώσουν. Τότε είναι που η ασφυξία οδηγεί στη φτωχοποίηση. Ο μηχανισμός των χρεών είναι η σύγχρονη μάστιγα που εγκλωβίζει τους λαούς, καθώς χάνεται ο έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων και των βασικών υποδομών μιας χώρας και οδηγούν στον οικονομικό μαρασμό.
Ενα ακόμη προσφιλές θέμα θα ήταν το «Ποιος έφερε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ευρωζώνη...». Η Ιστορία θα αναζητήσει κάποτε για να φορτώσει με ευθύνες τον Γιώργο Παπανδρέου και την ομάδα του, που μας έμπλεξαν στην υπόθεση του ΔΝΤ, είτε επειδή το θεωρούσαν σωστό είτε επειδή πίστευαν ότι θα το χρησιμοποιούσαν ως μπλόφα. Τις τότε στενές σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού με τον Ντομινίκ Στρος-Καν και τις φημολογούμενες εισηγήσεις του Αμερικανού νομπελίστα οικονομολόγου Στίγκλιτζ, ότι «εκεί που φτάσατε, συμφέρει το ΔΝΤ», τις γνωρίζουμε όλοι.
Ακόμη θυμάμαι το σχόλιο της Le Monde ότι, με αφορμή την Ελλάδα, οι Αμερικανοί «έφεραν τον μεγάλο, κακό λύκο (το ΔΝΤ) στο ευρωπαϊκό μαντρί», ενώ κύριο άρθρο της ίδιας εφημερίδας διεκτραγωδούσε το «Ευρώ made in USA». Ο τότε Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε αντιδράσει σε κάθε ρόλο του ΔΝΤ εντός Ευρωζώνης, θεωρώντας μια τέτοια εξέλιξη πολιτική ταπείνωση και επικίνδυνο δεδικασμένο, που θα έδινε στον παγκόσμιο δανειστή με έδρα την Ουάσιγκτον «πάτημα» στην οικογένεια του ευρώ. Ολα αυτά, βέβαια, πριν από τον ξεπεσμό του Ντομινίκ.
Και για να μην κοροϊδευόμαστε, όπου έχει πάει να «σώσει» το ΔΝΤ, υπάρχουν δύο φάσεις: στην πρώτη φάση γίνονται οι περικοπές μισθών, οι απολύσεις και η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Στη δεύτερη φάση, οι «σωτήρες» περνούν στο βασικό πιάτο, που δεν είναι άλλο από την ιδιωτικοποίηση του κράτους – η περιουσία και η λειτουργία του οποίου περνούν κατά κανόνα σε ξένες επιχειρήσεις.
Την πρώτη φάση τη ζούμε ήδη στο πετσί μας. Τη δεύτερη φάση θα αρχίσουμε να τη βιώνουμε προσεχώς. Η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε σούπερ ιδιωτικοποιήσεις. Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι τίποτε άλλο από την πώληση των «ασημικών», όπως έλεγαν παλιότερα τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ, όταν όμως και τα δύο κόμματα ήταν στην αντιπολίτευση.

ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΟΜΑΔΑ

Rheinische Post: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα εκτός ευρώ


Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

Rheinische Post: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα εκτός ευρώ


«Δύο χρόνια και δύο πακέτα διάσωσης αργότερα, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πιο δυσοίωνη από ποτέ (…). Στην Ελλάδα απλά απουσιάζουν οι κρατικές δομές, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί η χώρα στις προκλήσεις» αποφαίνεται άρθρο γνώμης της Rheinische Post. Η εφημερίδα του Ντίσελντορφ διερωτάται: «πού βρίσκεται η ιδέα της κυβέρνησης να βάλει....
φραγμό στους φοροφυγάδες; Ποιος να επενδύσει σε μία χώρα, όταν οι ίδιοι οι πολίτες της μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό; Γιατί δεν προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις»;

Η εφημερίδα εκτιμά επίσης ότι τα ποσά οικονομικής βοήθειας φαντάζουν πολύ μικρά μπροστά στο βάρος των 350 δισ. του ελληνικού χρέους και θέτει το ερώτημα «γιατί δεν ξεκινά η Αθήνα τις περικοπές στα υπέρογκα έξοδα για εξοπλισμούς» επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ μακριά από το στόχο να καταστήσει βιώσιμο το χρέος. «Η χώρα χρειάζεται ίσως ένα νέο ξεκίνημα εκτός ευρώ προκειμένου να μην καταλήξει να γίνει ένα ‘αποτυχημένο κράτος’(failed state). H EE θα μπορούσε να διευκολύνει την Αθήνα με διαρθρωτική βοήθεια και ένα οδικό χάρτη επιστροφής στην ευρωζώνη. Το μηνιαίο πακέτο διάσωσης από τις Βρυξέλλες πάντως, δεν βοηθά κανέναν. Ούτε την ΕΕ, ούτε την Ελλάδα» συμπεραίνει η Rheinische Post.

Από:  dw.de

Κυριακάτικες Πολιτικές


Κυριακάτικες Πολιτικές
REAL NEWS - 15/07/12
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ - 15/07/12
ΤΟ ΠΑΡΟΝ - 15/07/12
ΤΟ ΑΡΘΡΟ - 15/07/12

Έτοιμη η online διασύνδεση εφορίας - ταμειακών μηχανών


Έτοιμη η online διασύνδεση εφορίας - ταμειακών μηχανών

Η online διασύνδεση των ταμειακών μηχανών για εμπορικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες που εκδίδουν αποδείξεις λιανικής με το σύστημα TAXISNET είναι τεχνικά έτοιμη και έρχεται απο το Φθινόπωρο μαζί με το...


φορολογικό νομοσχέδιο. Την σύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) ενέκριναν οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γνωμοδοτώντας πως οι τεχνικές προδιαγραφές του έργου είναι επαρκείς.

Το μέτρο αποσκοπεί στη καταβολή και είσπραξη του ΦΠΑ στον πραγματικό χρόνο συναλλαγής, αντί όπως συμβαίνει σήμερα αυτό να γίνεται με τις τριμηνιαίες περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ που υποχρεούνται να υποβάλουν οι έμποροι.

Ο τρόπος υλοποίησης της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι απλός, ειδικότερα όταν η συναλλαγή γίνεται με πιστωτική κάρτα.

Σε αυτή ακριβώς την περίπτωση, το μέρος της τιμής που αντιπροσωπεύει ο ΦΠΑ μπορεί να πιστώνεται απευθείας στον λογαριασμό του Δημοσίου και όχι σε εκείνον του πωλητή.

Έτσι εκείνος δεν θα χρειάζεται να υποβάλει περιοδική δήλωση και να πληρώνει ΦΠΑ.

Όσο για την προσαρμογή των ταμειακών μηχανών στις προδιαγραφές του ΤAXISNET, το κόστος θα είναι μικρό.

Εκείνο που μένει να ξεκαθαριστεί είναι πως θα γίνεται η αποδοση του παρακρατηθέντος ΦΠΑ ότν οι συναλλαγές θα γίνονται με μετρητά.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...