Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Η φεύγεις από την χώρα η θα σε εκτελέσουμε

 

axridos
ROMFEA.GR| Συνεχίζεται το μαρτύριο του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ. Ιωάννη ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος και κάτω από άθλιες συνθήκες στις φυλακές της ΠΓΔΜ.
Πρόσφατα, τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Ιωάννη, επισκέφτηκε στη φυλακή η γερόντισσα μητέρα του, η οποία επιβεβαίωσε τις φήμες ότι είναι σε άσχημη κατάσταση υγείας (έχει διαβήτη και άλλα προβλήματα υγείας), χωρίς υγειονομική περίθαλψη και σχεδόν εντελώς απομονωμένος.
Κάθε μέρα βασανίζεται από το προσωπικό των φυλακών και με απόφαση του Διοικητή των φυλακών, εκτελείται ανελέητη πίεση πάνω του μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή να φύγει από την ΠΓΔΜ.
Επίσης αποστέλλουν κρατούμενους να τον απειλήσουν, πως αν δεν συμφωνήσει να εγκαταλείψει την ΠΓΔΜ θα τον εκτελέσουν.
Η ηλικιωμένη μητέρα του, γνωρίζοντας καλά τον γιο της, ότι δεν θα της το έλεγε ποτέ αυτό, αν πράγματι δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την ζωή του.
Για δώδεκα χρόνια όσο διαρκούν οι διώξεις του, αυτή δεν άκουσε παράπονο από τον ίδιο, αλλά αντιθέτως αυτός παρηγορούσε και την ίδια και τους άλλους.
Αλλά τώρα, σαν να φαίνεται σπασμένος από τα καθημερινά βασανιστήρια.
Στον Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη παράνομα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί το νόμιμο δικαίωμα για διήμερη άδεια αν και ήδη δέκα μήνες εκπληρώνει όλες τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.
Αυτός μέχρι τώρα είναι στη φυλακή για τρία συνεχόμενα χρόνια και έχει το νόμιμο δικαίωμα της διήμερης αδείας, αλλά ο Διευθυντής της φυλακής το απαγορεύει αυτό, και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης η απαγόρευση προέρχεται από το γραφείο του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης δια μέσου της μητέρας του παρέδωσε την επιστολή του, και ζητεί να σταλεί στο τμήμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, γιατί αν είχε στείλει μέσω των αρχών των Φυλακών ποτέ δεν θα έφθανε στην συγκεκριμένη διεύθυνση.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης στο γράμμα μεταξύ άλλων γράφει:
«Αν εδώ και πολύ καιρό εκπλήρωσα όλες τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις να πάρω μια διήμερη αδεία, ο Διευθυντής δεν ήθελε να υπογράψει την εν λόγω απόφαση, χωρίς καμία εξήγηση. Πληροφορήθηκα από εκπρόσωπους της Διοίκησης Φυλακών που γνωρίζουν τα πράγματα, ότι στην πραγματικότητα η άρνηση του Διευθυντή να υπογράψει την απόφαση δεν είναι πρωτοβουλία ούτε πείσμα του, αλλά έλαβε εντολή από το γραφείο του Πρωθυπουργού.
Τι να κάνει ο Διευθυντής όταν στη χώρα μας οι νόμοι μπορεί να αλλάξουν με ένα τηλεφώνημα από την Κυβέρνηση. Γράφω αυτό το γράμμα, και αν είναι το τελευταίο να είναι γνωστό ποιος θα έχει την ευθηνή για αυτό. Αν δεν είναι το τελευταίο να είναι υπενθύμιση και για μένα και για τους άλλους πιστούς Χριστιανούς τι έπρεπε να περάσουμε για την μαρτυρία της ενότητας της Εκκλησίας».
Ο Επίσκοπος Στοβίων και Τοποτηρητής Στρώμνιτσας Δαβίδ μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι οι εκπρόσωποι της Κυβερνήσεως της ΠΓΔΜ προσφέρθηκαν να απελευθερώσουν τον Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη από τη φυλακή μόνο αν φύγει από τη χώρα.
Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης βρίσκεται σε φυλακή με 33 άτομα σε ένα δωμάτιο με μόνο μία τουαλέτα, κακό φαγητό και ανθυγιεινές συνθήκες, και η φυλακή δεν δίνει ούτε πιάτο και κουτάλι για το φαγητό, και οι κρατούμενοι πρέπει να τα φέρουν από το σπίτι.

Αυτές είναι οι καλύτερες γυμνές σκηνές ταινιών για το 2014

 

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε: 
BEST NUDE SCENES
Ένα μονταρισμένο βίντεο από τις 11 καλύτερες γυμνές σκηνές από ταινίες του 2014 δημιούργησε το MTV.
Στο βίντεο, μεταξύ άλλων θα δείτε τους Seth Rogen και Rose Byrne στο "Neighbors", τον Ben Affleck στο "Gone Girl" την Scarlett Johansson γυμνή στο "Under the Skin" and όλο το καστ του "Nymphomaniac."
Get More: Music News
"Αυτό το άρθρο βασίστηκε στο κείμενο (Watch A Supercut Of The Best Nude Movie Scenes From 2014) που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post USA".

Δημοσίευμα WSJ: Επιταχύνουν την προεδρική εκλογή στην Ελλάδα αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων

Δημοσίευμα WSJ: Επιταχύνουν την προεδρική εκλογή στην Ελλάδα αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε: 
DEFAULT
Αίσθηση προκαλεί το δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο επισπεύδεται η προεδρική εκλογή για αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, εφ' όσον δεν βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα δύο στελέχη από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ (σ.σ που δεν κατονομάζονται) τόνισαν ότι είναι πολύ πιθανό η εκλογή νέου Προέδρου να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να ξεπεράσει το αδιέξοδο των τελευταίων ημερών με τους διεθνείς πιστωτές της για τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας και το μέλλον αυτής.
“Εξετάζουμε τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων”, δήλωσε χαρακτηριστικά στην WSJ ανώτερος αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. “Είμαστε σε φαύλο κύκλο. Εφ'όσον υπάρχει πολιτική αβεβαιότητα, οι δανειστές μας θα απαιτήσουν ακόμη σκληρότερα μέτρα” και τόνισε ότι “όσο σκληρότερα είναι τα μέτρα που ζητούν τόσο μεγαλύτερη είναι και η πολιτική αβεβαιότητα της χώρας”.
Από την πλευρά του, ανώτατος αξιωματούχος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει στην WSJ “Η διεξαγωγή της εκλογής Προέδρου νωρίτερα θα διευκολύνει τη διαδικασία. Θα παράσχει στις αγορές και τους επενδυτές περισσότερη σαφήνεια”.
default
Έως το Μάρτιο, όπως σημειώνει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα, η Ελλάδα πρέπει να έχει εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ΠτΔ) με πλειοψηφία τουλάχιστον 180 βουλευτών από τους συνολικά 300 της Βουλής. Ωστόσο, συνεχίζει το άρθρο, η ελληνική κυβέρνηση δεν διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό των ψήφων αυτών και σε περίπτωση που αποτύχει να συγκεντρώσει την υποστήριξη των μικρότερων κομμάτων αλλά και των ανεξάρτητων βουλευτών, θα αναγκαστεί να προχωρήσει στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ είχε ανακοινώσει τον περασμένο Οκτώβριο ότι θα άρχιζε τη διαδικασία για την εκλογή του νέου ΠτΔ λίγο πριν τη λήξη της θητείας του Κάρολου Παπούλια η οποία λήγει στις αρχές του Μαρτίου του 2015. Αυτό σήμαινε ότι η ψηφοφορία θα διεξαγόταν προς τα τέλη του Φεβρουαρίου. Ωστόσο, από τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα (ΕΚΤ, ΔΝΤ και ΕΕ) μένουν στάσιμες προτρέπουν την Ελλάδα να εξετάσει ενδεχόμενη αλλαγή της στάσης της.
Τέλος, η WSJ σημειώνει ότι το γεγονός ότι ο τελευταίος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα αυξάνονται τις πιθανότητες να μην ολοκληρωθεί εγκαίρως η τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος και η Ελλάδα να μην μπορεί να μεταπηδήσει σε νέα πιστωτική γραμμή ενώ ίσως χρειαστεί να παραταθεί το τρέχον πρόγραμμα.
Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με την ελληνική κυβέρνηση να προτείνει επιπλέον αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών τη στιγμή που οι δανειστές πιέζουν για περισσότερη λιτότητα. Σύμφωνα μάλιστα με μερικούς Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι διεθνείς πιστωτές εξετάζουν να επεκταθεί πρόγραμμα διάσωσης της χώρας έως και 6 μήνες. Την ίδια στιγμή, κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποψιάζονται ότι οι πιστωτές έχουν σκόπιμα μεγάλες απαιτήσεις προκειμένου να επεκταθεί το τρέχον πρόγραμμα μέχρι το Μάρτιο.
Πηγή: WSJ

Οι 5 στάσεις του $ΕΞ που θα σου χαρίσουν πολλαπλούς οpγασμούς! Θα πεις όχι;

 
Μέσα από αυτή τη στήλη θέλουμε να αφυπνίσουμε τη $εξουαλική σου συνείδηση. Όχι να σε παρασύρουμε, αλλά να σου υπενθυμίσουμε πως το $εξ είναι μια πράξη στην οποία και οι δύο παρτενέρ πρέπει να αναζητούν την απόλαυση και να φτάνουν στην κοpύφωση. Ο γυναικείος οpγασμός είναι πιο δύσκολος στην επίτευξή του από τον αντρικό και για αυτόν τον λόγο έχουν γραφτεί εκατομμύρια άρθρα σε όλο τον κόσμο. Ακόμη ένα, εμπεριστατωμένο άρθρο, όμως, δεν θα σου κάνει κακό!
Για να επιτύχεις τον οpγασμό πρέπει ο σύντροφός σου να είναι διατεθημένος να ακολουθήσει τον ακόλουθο οδηγό στάσεων.
1. Ιεpαποστολική στάση. Ναι είναι κλασική. Ναι, την έχεις κάνει κατά πάσα πιθανότητα αμέτρητες φορές, αλλά οι ειδικοί ισχυρίζονται πως επειδή προσφέρει έντονη οικειότητα ανάμεσα στους δύο εpαστές τα οφέλη για τη γυναίκα είναι πολλά. Την επόμενη φορά, που θα την επιλέξετε, πες του να αλλάξει τη γωνία διεί$δυσης. Το να μπει διαγώνια και όχι ευθεία προσφέρει μεγαλύτερη κλειτοpιδική διέγεpση.
2. Ανάποδη καοϋμπόισα. Οι άντρες την λατρεύουν γιατί τους δίνει ενδιαφέρουσα οπτική γωνία και εσύ πρέπει να την λατρέψεις για αυτό που μπορεί να σου προσφέρει. Οpγασμός είναι η απάντηση. Η στάση αυτή είναι εμπνευσμένη από το ταντρικό $εξ ενώ έχει διπλά πλεονεκτήματα: Αφενός προκαλεί εpεθισμό μέσω τpιβής και αφετέρου είναι από τις στάσεις που καθυστερούν την κοpύφωση του συντρόφου με αποτέλεσμα να διαρκεί περισσότερο η εpωτική πράξη. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;
3. Πόδια… ψηλά. Εσύ είσαι ξαπλωμένη με πλάτη στο κρεβάτι. Εκείνος βρίσκεται από πάνω σου. Εσύ σηκώνεις και τα δύο πόδια σου, τα στηρίζεις στο $τήθος σου, αλλά και στους ώμους του συντρόφου σου όταν αυτός σε πλησιάζει. Με αυτόν τον τρόπο η διεί$δυσή του ενεργοποιεί το δικό σου σημείο G και έτσι η ικανοποίηση σου αυξάνεται κατακόρυφα μέσω της έξτρα διέγεpσης.
4. Το γνωστό κουτάλι. Του έχεις πλάτη και αυτός σε αγκαλιάζει τρυφερά. Ενδείκνυται κυρίως για πρωινά Κυριακής που έχετε μπόλικο χρόνο στη διάθεσή σας. Με τη στάση αυτή προκαλείται διέγεpση στο μπροστινό μέρος του κ0λπου στο οποίο και βρίσκονται τα περισσότερα νεύρα. Επιπλέον και η γωνία διεί$δυσης, που δεν είναι σε ευθεία γραμμή σε εpεθίζει περισσότερο.
5. Face to face. Καθίστε στο κρεβάτι ο ένας απέναντι στον άλλον. Έχε τα πόδια σας ανοιχτά με τα πόδια να λυγίζουν όταν ανέβεις στην αγκαλιά του. Η τριβή διεγείpει την κλειτοpίδα σου και εγγυάται ένα «απογειωτικό» αποτέλεσμα. Επίσης ελέγχεις τον ρυθμό και το βάθος διεί$δυσης.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Αντιχριστιανική έκθεση «μοντέρνας τέχνης»

 



Στην έκθεση για την «νομιμοποίηση της άμβλωσης» που παρουσιάζει το ισπανικό μουσείο της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης (Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia) στη Μαδρίτη, που ειδικεύεται στην έκθεση της «μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης», υπάρχει και ένα «έκθεμα» που δείχνει ένα κουτί σπίρτα με την επιγραφή «Η μόνη εκκλησία που φωτίζει είναι μια που καίγεται». Στο σπιρτόκουτο υπάρχει επίσης και η λέξη «Συνέβαλε!» και υπάρχει μια εικόνα μιας εκκλησίας μέσα στις φλόγες.

Το σλόγκαν αυτό χρονολογείται από τον Ρώσο αναρχικό Πιότρ Κροπότκιν (1842-1921). Αργότερα το υιοθέτησε και ο Ισπανός αναρχικός Buenaventura Durruti (1896-1936) κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου. Σήμερα, πολλοί βάνδαλοι γράφουν αυτό το σλόγκαν στους τοίχους των εκκλησιών.

ΚΟ: Τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές. Όλοι αυτοί οι μοντέρνοι «καλλιτέχνες» που τα βάζουν κάθε λίγο και λιγάκι με τον Χριστιανισμό και ζητάνε να «καούν οι εκκλησίες», όχι μόνο δεν θα τολμήσουν να πουν λέξη για άλλες θρησκείες, αλλά θα τρέξουν να υπερασπιστούν μια συναγωγή ή ένα τζαμί αν δεχτεί βανδαλισμό από «μισαλλόδοξους».    

Διάβασε :

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

ΧΑΟΣ: Αλήτες και τρομοκράτες καίνε πάλι την Ελλάδα και η κυβέρνηση τους "χαϊδεύει" [upd 3]

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 
20:58
06/12/2014
 
Χάος και εμπρησμοί στο κέντρο της Αθήνας από τις επιθέσεις περιθωριακών στοιχείων που "θρηνούν" τον χαμό του Αλέξη Γρηγορόπουλου και συμπαρίστανται στον απεργό πείνας, τον ληστή Νίκο Ρωμανό (τους γονείς του οποίου θα δεχθεί για να τους "εξηγήσει" γιατί δεν αφήνουν ελεύθερο να σπουδάσει το γιος τους, ο πρωθυπουργός Α,Σαμαράς!)! Να πούμε ότι ο Ν.Ρωμανός εξευτέλισε τον Α.Σαμαρά απαγορεύοντας στους γονείς του να τον συναντήσουν!
Αλλά αυτό είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει αυτή την στιγμή τους Ελληνες και ειδικότερα τους Αθηναίους πολίτες οι οποίοι βλέπουν την πόλη τους να γίνεται πάλι παρανάλωμα του πυρός από τις οργανωμένες ομάδες εμπρηστών τρομοκρατών τις οποίες οι αστυνομικοί κατά ένα περίεργο τρόπο αδυνατούν να συλλάβουν.
Από τις 19.15 οργανωμένες ομάδες περιθωριακών με πιθανή, πάντα, την συμμετοχή παρακρατικών στοιχείων, καίνε σπίτια αυτοκίνητα και γραφεία στο τρίγωνο Σύνταγμα, Εξάρχεια και Ομόνοια
Συγκεκριμένα, μισή ώρα μετά την έναρξη της πορείας άρχισαν τα πρώτα επεισόδια με διαδηλωτές να βάζουν φωτιά σε κάδους στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο Σύνταγμα και άλλους να προκαλούν ζημιές σε στάσεις λεωφορείων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ομάδα διαδηλωτών έχει προκαλέσει καταστροφές στο κατάστημα «ZARA», όπου έβγαλε έξω ρούχα και τους έβαλε φωτιά. Αυτή την ώρα ομάδες νεαρών. Κάηκαν σπίτι στα Εξάρχεια και οι περιθωριακοί αλήτες έχουν υπό τον ελεγχό τους ολόκληρη την προαναφερθείσα περιοχή.
Στο Σύνταγμα παρακρατικοί κουκουλοφόροι πετούν πέτρες και μάρμαρα που ξεκολλούν από τα πεζοδρόμια προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούν με τη ρίξη χημικών.
Αυτοκίνητα, μαγαζιά και κάδοι σκουπιδιών καίγονται από τις εκατοντάδες μολότοφ της οποίες αδυνατούν να σβήσουν οι πυροσβέστες.
Μην πλησιάζει κανείς στην περιοχή, καθώς η νύχτα θα είναι μεγάλη και ο κινδυνος να υπάρξουν θύματα, μεγαλύτερη.
Η αστυνομία επιστράτευσε τρία ειδικά διαμορφωμένα τεθωρακισμένα οχημάτα για τη ρίψη νερού υπό πίεση (Αίαντες) στην προσπάθειά της να ελέγξει την κατάσταση.





Φωτιές στους γύρω δρόμους και κυνηγητό με τις δυνάμεις της αστυνομίας στην πλατεία και στα στενά της περιοχής των Εξαρχείων, όπου ακόμα και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ με ισχυρές δυνάμεις. Οι δυνάμεις της αστυνομίας συνοδεύονται από τις αύρες, τα υδροφόρα οχήματα, που χρησιμοποιούνται για την κατάσβεση εστιών φωτιάς και εναντίον κουκουλοφόρων. 
 
Μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, η ένταση είχε περιοριστεί γύρω από την πλατεία Εξαρχείων και στην οδό Στουρνάρη, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν «περικυκλώσει» τους κουκουλοφόρους. Αυτοί ανά διαστήματα επιτίθενται με μολότοφ κατά των αστυνομικών που απαντούν με εκτεταμένη ρίψη χημικών και κρότου λάμψης. 
 
Γύρω από το Πολυτεχνείο επίσης σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων, με συνεχή χρήση χημικών και κρότου λάμψης και μολότοφ. Στις οδούς Στουρνάρη, πάνω από την Πατησίων και στην Σολωμού από κάτω, επιχείρησαν οι δύο αύρες της αστυνομίας, που δέχτηκαν βροχή από μολότοφ, ακόμα και από τα διαμερίσματα των πολυκατοικιών ενώ έριχναν λάδια στο δρόμο!
 
Στην Ομόνοια και τους γύρω δρόμους κουκουλοφόροι επιδώθηκαν σε «μάχες» με τις αστυνομικές δυνάμεις, μέχρι και την πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ έκλεισε για ώρα και ο σταθμός του μετρό στην πλατεία. 
Η αστυνομία έχει προχωρήσει μέχρι τώρα σε περισσότερες από 100 προσαγωγές, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί.
Στις 8.15 το βράδυ πληροφορίες ανέφεραν ότι εκδηλώθηκε φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην οδό Οικονόμου στα Εξάρχεια, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες αναφορές για τυχόν εγκλωβισμένους, ενώ το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής διαψεύδει ότι υπήρξε τέτοιο περιστατικό.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, δίνει ανταποκρίσεις από την Αθήνα ΄που διεκτραγωδεί το χάος.
Κουκουλοφόροι περιθωριακοί αφού κατέστρεψαν δύο μηχανήματα ανάληψης χρημάτων τράπεζας στο κέντρο της πόλης και προκάλεσαν ζημιές στην πρόσοψη της τράπεζας έβαλαν φωτιές σε κάδους και καλαθάκια απορριμμάτων. Αλλη ομάδα αλητών άρχισε να εκτοξεύει πέτρες προς το σημείο των αστυνομικών καθώς και βόμβες μολότοφ.
Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν με χρήση δακρυγόνων ενώ ακολούθησε για λίγα λεπτά κλεφτοπόλεμος μεταξύ των νεαρών και των αστυνομικών. Για περίπου μισή ώρα στο κέντρο των Χανίων επικράτησε αναστάτωση ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 8 προσαγωγές νεαρών.
Ενταση και ζημιές και στο Ηράκλειο
Επίθεση με μολότοφ απο διαδηλωτές εμπρηστές σημειώθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο του Ηράκλειου. Οι αστυνομικοί με πολύ μεγάλο κόπο τους απώθησαν κάνοντας χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης. Οι ίδιες εικόνες και στα Ιωάννινα.
Επεισόδια και στη Βέροια
Στην πρωτεύουσα της Ημαθίας συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και αστυνομία μπροστά από το δημαρχείο της Βέροιας. Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και προχώρησε σε κάποιες συλλήψεις.
Οδοφράγματα στο Βόλο
Οδοφράγματα από φλεγόμενους κάδους έστησαν νεαροί και στον Βόλο στην λεωφόρο Δημητριάδος. Ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ των ΜΑΤ και περιθωριακών με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων και τους νεαρούς να πετούν πέτρες.
Μολότοφ στην Πάτρα
Επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Πάτρας το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας πέταξαν προς από το δικαστικό μέγαρο βόμβες μολότοφ και οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην οδό Κορίνθου, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τουλάχιστον επτά προσαγωγές. Ομάδες αλητήριων παρέμεναν ως αργά έξω από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου. Από τις προσαγωγές οι πέντε έγιναν συλλήψεις.
Επεισόδια και στο Αγρίνιο
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο του Αγρινίου, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και οι διάφοροι περιθωριακοί αλήτες επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις. Η μάχη κράτησε δύο ώρες με τραυματίες εκατέρωθεν.
Ενταση στην Καλαμάτα - Περιθωριακοί επιτέθηκαν στα γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου
Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου και στην Καλαμάτα, από περιθωριακά στοιχεία. Διακόσια πενήντα περίπου άτομα έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης και επιτέθηκεν αν συνεχεία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, πετώντας πέτρες, ξύλα φωνάζοντας αντεθνικά συνθήματα. Η αστυνομική δύναμη που βρισκόταν εκεί δεν απέτρεψε την επίθεση...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ουγγαρία Vs ΗΠΑ: Oταν δεν μετρά το μέγεθος αλλά η ψυχή - Διάβημα Βουδαπέστης στην Ουάσιγκτον!

ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΘΝΙΚΑ...
 
04:55
07/12/2014
 
 
"Στο κόκκινο" βρίσκονται οι σχέσεις Ουγγαρίας και ΗΠΑ, με την μικρή Ουγγαρία να ορθώνει το ανάστημά της στην υπερδύναμη όταν ο ημίτρελος γερουσιαστής Τζον Μακ Κέιν αποκάλεσε τον Βίκτορ Όρμπαν «νέο-φασίστα δικτάτορα» και τον τελευταίο να απαντά ότι "Η εθνική κυριαρχία της Ουγγαρίας δέχεται επίθεση από τις ΗΠΑ" και ότι "Δεν θα γίνει αντιβασιλέας της Ουγγαρίας διορισμένος από κάποιο ξένο κράτος"!
Μετά από το παραλήρημα του Μακ Κέιν, το υπουργείο Εξωτερικών της Ουγγαρίας κάλεσε τον Αμερικανό επιτετραμμένο στη Βουδαπέστη, Αντρέ Γκούντφρεντ, και του επέδωσε διάβημα!
Ποια; Η Ουγγαρία! Η οποία είχε 45 χρόνια κομμουνισμό και "μάτωσε" στην εξέγερση του 1955 όταν τα κομμουστικά στρατεύματα κατέστειλαν την ουγγρική εξέγερση και θα είχε κάθε λόγο να "γλύψει" τις ΗΠΑ ή να σφυρίξει αδιάφορα στις δηλώσεις Μακ Κέϊν...
Τώρα ο ηγέτης της κάνει αυτό που ούτε να ονειρευθούν δεν τολμάνε οι Ελληνες πολιτικοί ηγέτες που συναγωνίζονται στις επικήψεις απέναντι στον "αμερικανικό παράγοντα".
Τη δήλωση έκανε ο Όρμπαν μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο «Κόσουθ» την Παρασκευή τονίζοντας ότι"Οι δηλώσεις του Μακ Κέιν ήταν συκοφαντικές και χαρακτηρίζουν αυτόν που τις έκανε".
Τα σχόλια του Μακ Κειν την Πέμπτη έγιναν ως απάντηση στη τοποθέτηση του ουγγρικής καταγωγής παραγωγού του Χόλιγουντ, Κόλιν Μπέλας, ως νέου πρέσβεως στη Βουδαπέστη. Κατά τη διάρκεια μιας έντονα φορτισμένης ομιλίας στην αμερικανική Γερουσία, ο Μακ Κέιν είπε, ότι δεν είναι ενάντια στους διορισμούς με πολιτικά κριτήρια.
"Αντιλαμβάνομαι πώς παίζεται το παιχνίδι, αλλά η Ουγγαρία είναι στο χείλος της παραχώρησης της κυριαρχίας της σε έναν νέο-φασίστα δικτάτορα που έχει πάρει στο κρεββάτι τον Πούτιν, και εμείς στέλνουμε ως πρέσβη τον παραγωγό του ‘Τόλμη και Γοητεία’"!
Με τη σειρά του, ο Όρμπαν είπε ότι "η ανεξαρτησία της χώρας στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στο τομέα της ενέργειας, και των εμπορικών σχέσεων απωθεί αυτούς που κέρδιζαν από την εξάρτηση της Ουγγαρίας πριν το 2010".
Πρόσθεσε δε, ότι ο φάκελος του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream» έκλεισε αλλά το συμφέρον της Ουγγαρίας να διαθέτει αγωγό φυσικού αερίου που να φθάνει στην Ουγγαρία, αποφεύγοντας την Ουκρανία, συνεχίζει να υφίσταται.
Στη συνέντευξή του τόνισε, ότι "Δεν θα γίνει αντιβασιλέας της Ουγγαρίας διορισμένος από κάποιο ξένο κράτος".
Η Ουάσιγκτον έχει ασκήσει ασφυκτικές πιέσεις στην Ουγγαρία για την απόφασή της να στηρίξει τον «South Stream»  επειδή φοβάται την επαναπροσέγγιση της Μόσχας με τη Βουδαπέστη και προσπαθεί να ανατρέψει τον Ούγγο πρωθυπουργό, όπως ανέτρεψε την κυβέρνηση Καραμανλή το 2009 στην Ελλάδα.
Εν τω μεταξύ, οι σχέσεις Ρωσίας-Ουγγαρίας έχουν περιλάβει θέματα γεωπολιτικής στρατιωτικής συνεργασίας και πολιτικής της ασφάλειας. Η συμφωνία που προβλέπει την αύξηση παραγωγής πυρηνικής ενέργειας ης Ουγγαρίας από την ρωσική «Rosatom» έχει επίσης επικριθεί από τις ΗΠΑ, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Με μια συμφωνία ύψους 10 δισ. ευρώ μεταξύ των δύο κρατών, η «Rosatom» θα αναλάβει την επέκταση της ισχύος του κρατικού πυρηνικού σταθμού MVM Paksi Agtomeromu, ισχύος 2000 megawatt.
Η Μόσχα παραμένει ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βουδαπέστης, εκτός Ε.Ε., με εξαγωγές που το 2013 έφθασαν τα 3,4 δισ. ευρώ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...