Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Φιλιατρά

Τα Φιλιατρά είναι η πέμπτη σε πληθυσμό κωμόπολη του νομού Μεσσηνίας, μετά την πρωτεύουσα του νομού την Καλαμάτα τηνΜεσσήνη την Κυπαρισσία και τους Γαργαλιάνους. Στην τελευταία απογραφή πληθυσμού που έγινε το 2011 τα Φιλιατρά είχαν 6.783 κατοίκους. Βρίσκεται στη νότια και δυτική πλευρά του νομού, ανάμεσα στις δυο πόλεις την Κυπαρισσία και τους Γαργαλιάνους. Υπάγεται διοικητικά στην επαρχία Τριφυλίας.

Ιστορία

Το όνομα της πόλης προέρχεται κατά πολλούς από τα πολλά πηγάδια που υπήρχαν στην περιοχή πριν από αρκετά χρόνια (φιλιατρό σημαίνει το χείλος του πηγαδιού). Τα Φιλιατρά είναι η συνέχεια της αρχαίας πόλης με την ονομασία Εράνα. Στα τέλη του 19ου αιώνα η πόλη άκμασε οικονομικά με την άνθιση του εμπορίου και την καλλιέργεια της σταφίδας καθώς και τις μεγάλες εξαγωγές της στην Ιταλία και γενικότερα στην Ευρώπη.
Ο μεγάλος και καταστροφικός σεισμός του 1896 που χτύπησε την περιοχή ισοπέδωσε σχεδόν την πόλη με αποτελέσματα καταστροφικά τόσο στην οικονομία, όσο και στην ευρύτερη ζωή της πόλης. Στο κέντρο των Φιλιατρών δεσπόζει η μεγάλη πλατεία με το βενετσιάνικο συντριβάνι του 19ου αιώνα.
Η κοινωνική σάτιρα Λάβετε θέσεις (1974) του Θόδωρου Μαραγκού εκτυλίσσεται εξολοκλήρου στα Φιλιατρά και παρουσιάζει τη σταδιακή ερήμωση της πόλης.
Το Μάιο του 2007 ξεκίνησε η γιορτή καρπουζιού Τριφυλίας η οποία το 2008 μετονομάστηκε σε γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας με έδρα τον Αγρίλη Φιλιατρών. Η έναρξη της γιορτής Καρπουζιού ξεκινά στα μέσα του Μαΐου με ημερίδα στο Βορρέειο πνευματικό κέντρο στα Φιλιατρά και ολοκληρώνεται στα μέσα του Ιουνίου στον Αγρίλη Φιλιατρών. Μια εξαιρετικά επιτυχημένη γιορτή η οποία συγκεντρώνει πλήθος κόσμους στις εκδηλώσεις της ενώ στον κόσμο προσφέρεται από τους αγροτικούς συλλόγους άφθονο δροσερό καρπούζι από την Τριφυλιακή γη.

Αξιοθέατα

Ομοίωμα του πύργου του Άιφελ
Τα Φιλιατρά διαθέτουν πολλά αξιοθέατα, με χαρακτηριστικότερο το ομοίωμα του πύργου του Άιφελ, που κοσμεί την βορειοδυτική είσοδο της πόλης. Πρόκειται για ένα ομοίωμα μικρών διαστάσεων που φιλοτεχνήθηκε τον περασμένο αιώνα με δαπάνη του ομογενούς καταγόμενου από τα Φιλιατρά ιατρού Χαράλαμπου Φουρναράκη.
cf80cf8dcf81ceb3cebfcf82 filiatra_3 filiatra1_jpg ?? ?????? ?½? ????????½? images P1090681_Φιλιατρά (640x480) ΚΑΣΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΡΙΛΗ

Ποιος νομίζεις πως είσαι;;;

 σαι;;;

Ποιος νομίζεις πως είσαι;;;
“Το να είναι, λοιπόν, τόσο ανόητα αφελής σε θέματα επικοινωνίας του είπα ότι δεν θα το πίστευα. Αλλά ποτέ δεν σταματά κανείς να μαθαίνει”.

Τις τελευταίες ώρες έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας με αφορμή τους πιο πάνω απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Β. Σόιμπλε προς το πρόσωπο του έλληνα ομολόγου του Γ. Βαρουφάκη. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς (κατόπιν συνεννόησης με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα) απέστειλε εντονότατο διάβημα προς τη γερμανική πλευρά, αποδοκιμάζοντας τις δηλώσεις Σόιμπλε.
Ο κ. Βαρουφάκης ερωτηθείς σχετικά υποστήριξε ότι “είναι επιλογή μου να μην απαντήσω στον κ. Σόιμπλε.”

Η απάντηση των Γερμανών είναι ότι …χαθήκαμε στη μετάφραση. Ούτε είπε αυτά ο κ. Σόιμπλε, ούτε ήθελε να θίξει τον έλληνα υπουργό, μας λένε. Προσωπικά δεν γνωρίζω την γερμανική γλώσσα. Σιχαίνομαι και που την ακούω, μου θυμίζει γκαζοντενεκέδες που τους αναποδογύρισε ο αέρας και τους παρασέρνει στους δρόμους. Είμαι όμως σίγουρος ότι γερμανικά γνωρίζει άπταιστα ο κ. Κοτζιάς. Αν δεν γράφει ψέματα η Wikipedia, ο κ. Κοτζιάς εκτός των άλλων έχει σπουδάσει Δίκαιο και Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης (Διδακτορικό και Μεταδιδακτορικό) στο Πανεπιστήμιο του Giessen στη Γερμανία. Συνεπώς δεν περίμενε το Mega για να του μεταφράσει τα λόγια Σόιμπλε.

Ποιος νομίζεις πως είσαι;;;

(βίντεο, 1:35)

Επειδή θα βρίσω, σας θερμοπαρακαλώ, όποιος δεν αντέχει να βγει τώρα.

Ποιος νομίζεις πως είσαι ρε γαμημένε; Ποιος νομίζεις πως σου δίνει το ηθικό, το πολιτικό ή όποιο άλλο ανάστημα να συμπεριφέρεσαι κατ’ αυτόν τον προκλητικό τρόπο απέναντι σε έναν ομόλογό σου, απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό, η πλειοψηφία του οποίου γνωρίζει και από αξιοπρέπεια και από περηφάνια; 

Στη μίζερη ζωή σου έχει τύχει ποτέ να ακούσεις αυτές τις λέξεις;

Μήπως νομίζεις ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε τις κόνξες σου, τα καμώματά σου, τις ειρωνείες σου, τα υπονοούμενα που ρίχνεις στις κάμερες, τα ηλίθια χαμόγελα όταν μιλάς για τον Βαρουφάκη στα λοιπά μαλακισμένα του γιούρογκρουπ που τα έχεις σούζα; 
Ρε γαμημένε, δανεικά παίρνουμε! Ούτε …βοήθεια (!!!) μας δίνετε - όπως σας εξιτάρει να λέτε - ούτε αγύριστα είναι. Όπως δεν ήταν ποτέ!
Δανείζεστε από ξένες τράπεζες με πολύ χαμηλό επιτόκιο (ειδικά εσείς οι γερμανοί με μηδενικό έως …αρνητικό!) για να δανείζετε με πολύ υψηλότερο εμάς. Και παίρνετε τους τόκους! Τους υψηλότατους τόκους! Στην καθομιλουμένη, υπό το πρόσχημα της "βοήθειας" μετατραπήκατε σε τοκογλύφους πολυτελείας, με το ακαταδίωκτο στην κωλότσεπη!
Πότε επιβαρύνατε τον γερμανό φορολογούμενο; Έχετε βρει το θύμα και το αρμέγετε, πέντε χρόνια τώρα. Για να μη πάμε πιο πίσω, τότε που η Ζήμενς, η ΜΑΝ, η Ντέμλερ και άλλα ευαγή σας ιδρύματα μπούκωναν τα πωλητικά μας τσογλάνια με μίζες εκατομμυρίων.

Μας κουνάς το δάχτυλο ρε παπάρα ότι αυτό που κάνεις είναι για το καλό μας. Να σου πω τα νέα;
Κανένας μας δεν έχει τράπεζα, άρα ποιον σώζεις;
Από τα 110 δισ. του πρώτου μνημονίου (επί αρχιηλίθιου) τα 108 πήγαν στις τράπεζες. Ακόμα 75 δισεκατομμύρια πήραν οι τράπεζες από το 2ο μνημόνιο, του ξεπουλημένου/ξεφτιλισμένου δίδυμου χοντρού-γκαβού. Το 2011 το ΑΕΠ μας ήταν 215 δισ. ευρώ. Σε απλά ελληνικά η διάσωση των τραπεζών μάς στοίχισε το 85% του ΑΕΠ!!!!! {1}
Γιατί;;;;;
Ποιον βοηθήσατε μωρέ;;;;;;
Οι τράπεζες που πηγαίνανε για φούντο βγήκανε παρθένες και σήμερα μας το παίζουν συστημικές και κερδοφόρες.

Έχουν γεμίσει όλες οι φυλλάδες του πλανήτη με τις ανεκδιήγητες μαλακίες σου ότι φορολογείται ο γερμανός πολίτης για να παίρνει αυξήσεις ο έλληνας κοπρίτης.
Πέραν του ότι εις γνώσιν σου λες χοντρομαλακίες - εκτός και αν είσαι παντελώς άσχετος στα οικονομικά οπότε δικαιολογείσαι – η χώρα σου τα 5 χρόνια της ελληνικής κρίσης έχει βγάλει απίστευτα δισεκατομμύρια. Όχι μόνο δεν επιβάρυνες κανέναν γερμανό φορολογούμενο, αλλά με τις εγκληματικές πολιτικές που επέβαλλες στους δικούς μας πωλητικούς μαλάκες και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη την Ε.Ε, έχεις εξασφαλίσει απίστευτη ρευστότητα στη χώρα σου, η οποία μαζεύει χρήμα από παντού χωρίς να ρισκάρει απολύτως τίποτα.
Σε απάντηση που εσύ ο ίδιος έδωσες στο γερμανικό κοινοβούλιο διαβεβαίωσες ότι τα χαμηλότατα (έως και αρνητικά) επιτόκια δανεισμού απέφεραν στη χώρα σας 40,9 δισ. (2010-2014).
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το London School of Economics από το 2009 και μετά, λόγω διαφοράς επιτοκίων, το όφελος αυτό φτάνει τα 80 δισ. ευρώ. {2}

Την ώρα ρε κωλόγερε που πεθαίνουν άνθρωποι στην Ελλάδα από την πείνα εσείς παστώνετε λεφτά σε θυρίδες. Ή τα μετατρέπετε σε ράβδους χρυσού που τις στοιβάζετε πάνω σε αυτές που κλέψατε από τα δικά μας θησαυροφυλάκια στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο! {3}
Και εξακολουθείς να κάνεις πλάκα με τον Βαρουφάκη. Δεν δέχεσαι (να πας να γαμηθείς) ούτε καν το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, θεωρώντας το μονομερή ενέργεια. Σε διαβεβαίωσε ο δικός μας ότι δεν θα έχει δημοσιονομικό κόστος αλλά στα τέτοια σου.
Έχει καταλάβει πια και ο πλέον μαλάκας αυτού του τόπου ότι αν το 2010 βρισκόταν ο Βαρουφάκης στο τιμόνι της διαπραγμάτευσης, τα πράγματα για την Ελλάδα και την Ε.Ε θα ήσαν πολύ διαφορετικά. Τότε, πριν προλάβουν οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες να ξεφορτωθούν τα 118 δισ. των ελληνικών "τοξικών" ομολόγων που κατείχαν. {4}

Θες ρε ξεφτιλισμένε να μας ταπεινώσεις. Θες τον λαό μας να πεθαίνει για να έρθει η κυβέρνηση της Αριστεράς να σε παρακαλάει στα τέσσερα. Όπως έγραψε η γερμανική πατσαβούρα Bild: “Ο Βαρουφάκης πρέπει να κατεβάσει τα παντελόνια στο Eurogroup”.
Τσιμπάτε αμφότεροι το δεξί @@@ μας και πάμε παρακάτω.
(Όπως επίσης δεν το δέχεται και το ΚΚΕ και ψήφισε ‘παρών’ στην συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση. Αλλά επίσης στα @@@ μας).

Μήπως νομίζεις ότι εξακολουθούν να είναι στο γκουβέρνο τα πειθήνια καθίκια που είχαμε μέχρι πριν; Βγάλε τα γυαλάκια σου, καθάρισε τα τζάμια και ξαναφόρεσέ τα. Τι βλέπεις; Βλέπεις μπροστά σου κανέναν από αυτούς που του προσθέτατε μηδενικά στους λογαριασμούς; Κανα πούστη που του χτίσατε βίλα; Κανέναν που του στέλνατε στεγνωτήρια ή τηλεφωνικά κέντρα; {5}

Ποιος νομίζεις πως είσαι;;;


Όχι γαμώγερε! Η σαπίλα ξεκουμπίστηκε, το σπυρί άρχισε να σπάει και θα τρέξει ποτάμι το πύον! Αρχίσαμε να μαθαίνουμε για τα ελικόπτερα και την μίζα των 41,9 εκατ. που δώσατε. {6} Δεν ξέρω σε ποιους, ξέρω όμως ότι την δώσατε εσείς που μας κουνάτε το δάχτυλο.

Πριν λίγες μέρες είχαμε μάθει για την μίζα των 62 εκατ. που έδωσαν 12 Γερμανοί για εξοπλιστικά, σε άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό "δικών" μας. {7} Θα τους πάρει και αυτούς ο διάολος.
Όσους προλάβουμε να βρούμε. Όσων δεν πρόλαβαν οι καταστροφείς εγγράφων που αγοράστηκαν 1 μήνα πριν τις εκλογές να εξαφανίσουν τα ίχνη. {8}

Ξινίσατε τις σκατόφατσες από την πρώτη ώρα. Όταν ο Τσίπρας αμέσως μετά την ορκωμοσία του πήγε στο σκοπευτήριο της Καισαριανής και κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο όπου η ναζί γενιά των δολοφόνων πατεράδων σας εκτέλεσε 200 Έλληνες Πατριώτες Αγωνιστές την Πρωτομαγιά του ’44.
Το ίδιο ξινίσατε και τώρα που μάθατε ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ διεκδικούνται οι πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Ξεκινούν ήδη οι διαδικασίες κατάσχεσης του Ινστιτούτου Γκαίτε για τις αποζημιώσεις των σφαγιασθέντων του Διστόμου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης μόλις προχθές δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι θα υπογράψει την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ινστιτούτου, κάτι που είχε γίνει και το 2000 επί Σημίτη, αλλά πήραν πίσω την απόφαση επειδή (υπογλώσσιο) …η Γερμανία συναίνεσε να ενταχθεί η Ελλάδα στην ΟΝΕ! {9}

Ποιος νομίζεις πως είσαι;;;




Ανοίγει παρένθεση:
Βέβαια έχετε (πάντα είχατε και πάντα θα έχετε) τα εγχώρια γερμανοτσολιαδάκια που ενοχλούνται με παρόμοιες κινήσεις. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος της ύπαρξής τους. Η αβάντα! “Και σήμερα κάποιοι από το κυβερνητικό στρατόπεδο διαρρέουν ότι θα κατασχέσουμε τα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας στην Ελλάδα. Μα τόσο ανόητοι είναι;” {10}

Προφανώς ενοχλήθηκαν τα αφεντικά των αφεντικών του βοθροπόταμου Σταύρακα. Είμαι σίγουρος Σταύρο μας ότι είσαι και απολύτως σύμφωνος με το από κάτω κείμενο που υπέγραψε η φασιστική Γερμανία με την φασιστική Ιταλία εις βάρος της υποδουλωμένης Ελλάδας. Διότι τα αφεντικά των αφεντικών σου πάντοτε για το καλό της Ελλάδας δούλευαν!

Ποιος νομίζεις πως είσαι;;;


Καλά κατάλαβες. Πρόκειται για την συμφωνία του Κατοχικού Δανείου. {11} Την οποία συμφωνία εμείς οι κωλοέλληνες ποτέ δεν καταλάβαμε ότι υπεγράφη “εν τώ συμφέροντι τής διατηρήσεως τής δυναμικότητος τής ελληνικής οικονομίας.”
Μια νταμιτζάνα ξύδι Σταύρο μας. Πιες την μονορούφι. Θα σε βολέψει.
Κλείνει η παρένθεση.

Κλέβετε χρήματα του ελληνικού λαού και με μέρος τους γεμίζετε τα στόματα πουλημένων παπαγάλων, μέσα και έξω στην Ελλάδα, αρκεί να κάνουν τη “δουλειά”. Χωρίς καν να βάλετε το χέρι στη τσέπη. Εμείς οι ίδιοι πληρώνουμε τους σάλιαγκες που θα μας κοροϊδέψουν.

Ποιος νομίζεις πως είσαι;;;


Ξέρεις ποιος τα λέει; Θα την γνωρίζεις αυτή τη φάτσα! Ο συμπατριώτης σου δημοσιογράφος Udo Ulfkotte, ο επί 17 χρόνια αρχισυντάκτης της Frankfurter Allgemeine Zeitung τα λέει. {12}

Σφίγγει ο κλοιός. Και το νιώθεις. Θα αργήσει κι άλλο αλλά θα έρθει!
Μπορεί το παράδειγμα του Δαβίδ-Γολιάθ να είναι μοναδικό, αλλά αυτό σημαίνει ότι ΝΑΙ, μπορεί να γίνει!

Και επειδή κωλόγερε αρχίζεις και σιγουρεύεσαι πως ο λαός μας ξύπνησε (αυτοί που ακόμα κοιμούνται να πάνε να γαμηθούνε) έχει πάρει φωτιά ο κώλος σου.
Πες μας μία, ΜΙΑ ΡΕΕΕΕ!!!, περίπτωση που να ανακατεύτηκε γερμανική εταιρεία σε "διαγωνισμό" (του κώλου) και να μην πλήρωσε μίζα για να πάρει τη δουλειά. Εδώ ή αλλού. Γνωρίζεις καμία; Εσύ που μας κουνάς απειλητικά το δάχτυλο με τη χυδαία ρητορική του προτεστάντη κήρυκα, μήπως μπορείς να ψελλίσεις λίγα λογάκια για τη μίζα των 100.000 μάρκων που πήρε το κόμμα σου από έμπορο όπλων όταν ΕΣΥ ήσουν αρχηγός του, γεγονός που όταν αποκαλύφθηκε σε οδήγησε σε παραίτηση και σε διαδέχθηκε η Μέρκελ; Κακές γλώσσες λένε ότι ο ίδιος προσωπικά πήρες την βαλίτσα της μίζας. {13}
Το να μας κάνει μαθήματα ηθικής μια πουτάνα, ε … πάει πολύ!

Ποιος νομίζεις πως είσαι;;;


Μιας και θυμήθηκα την άλλη αντιπαθητική, αλήθεια, αυτή που πήγε; Χάθηκε; Την κατάπιες; Θα έκανε πίσω γιατί βλέπει ότι εσύ γαμιέσαι τόοοσο πολύ που δεν σε απασχολεί να στο πουν και κατάμουτρα ότι γαμιέσαι!

Άκου να δεις μαλάκα, αρκετά έκανα υπομονή 5 χρόνια. Το βούλωνα γιατί αυτή η γαμημένη η δημοκρατία επιβάλλει να υποτάσσονται οι μειοψηφίες στην πλειοψηφία. Το βούλωνα γιατί τα παπαγαλάκια σου και η άχρηστη σκατοσακούλα μού είχαν πηδήξει τον εγκέφαλο ότι φταίω και εγώ για τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που έκαναν φτερά. Το βούλωνα γιατί σαν μαλάκας ψήφιζα τόσα χρόνια πωλητικούς που μου άνοιγαν τον τάφο και με θεωρούσα συνυπεύθυνο. Το βούλωνα γιατί έβλεπα ανθρώπους δίπλα μου να χάνουν τις δουλειές τους και το βιός τους, να εξαθλιώνονται, να εξευτελίζονται και έσκυβα το κεφάλι για να μη δουν τη ντροπή μου.

Σταμάτησα να το βουλώνω. Δεν έχω άλλα όπλα να σας πολεμήσω. Δεν έχω ούτε καλάσνικωφ, ούτε κανάλι, ένας παγκοσμίως άγνωστος μαλάκας είμαι. Θα σας τα λέω από εδώ μέσα. Με αυτή την ασήμαντη πένα που διαθέτω.
Μέχρι να μου το κλείσουν.
Στα αρχίδια μου! Και φυλακή να με χώσουν επίσης στα αρχίδια μου.
Όταν βλέπω παντού γύρω μου ελληνόπουλα να λιμοκτονούν και να μη δίνεις ΕΣΥ την εντολή να πάρουν παράταση ζωής, άντε γαμήσου.


Παραπομπές – Τίτλοι άρθρων
1. Το 61% του δημοσίου χρέους δημιουργήθηκε για να σωθούν οι τράπεζες
2. Πώς η Γερμανία θησαυρίζει με κέρδη μέχρι 80 δισ. ευρώ από την κρίση χρέους στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες
3. Γερμανία: Μας χρωστά το ελληνικό Δημόσιο Χρέος!
4. Τρέμει η νέα Ρώμη (Β’ μέρος)
5. Στενές επαφές Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη
6. Καμμένος: Φάκελοι σκανδάλων ελικόπτερα υποβρύχια TVKOSMOS (βίντεο)
7. Αποκάλυψη Τόσκα: Νέο σκάνδαλο με μίζες 62 εκατ. ευρώ στα εξοπλιστικά
8. Εντολή καταστροφής εγγράφων έδωσαν για τον ΣΔΟΕ
9. Πώς μπορεί να βγει στο σφυρί το ινστιτούτο Γκαίτε και γερμανική περιουσία στην Ελλάδα
10. Ξέσπασμα Θεοδωράκη: Απειλούν να κατασχέσουν το Ινστιτούτο Γκαίτε; Μα τόσο ανόητοι είναι;
11. Αριθμοί και κείμενα των εξόδων της Κατοχής και η αξίωσις της Ελλάδος
12. Οι αγορασμένοι δημοσιογράφοι της Γερμανίας
13. Τα “μαύρα ταμεία” του CDU και ο Σόιμπλε: Τα ψέμματα στη Βουλή και η δημόσια συγγνώμη

Ακυβέρνητος

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΙΚΡΑΤΙΑ ΤΟΝ ΣΓΟΥΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ...!

 

14/03/2015
####

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ  ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΝ ΠΑΣΟΚΟ ΤΟΝ ΣΓΟΥΡΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ..

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ...

ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟ  ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ...

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΝ ΟΨΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ...

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ...

Η απάντηση του Καμμένου στον Σουλτς

 

Η απάντηση του Καμμένου στον Σουλτς
Με ανάρτησή του στο Twitter o υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, απάντησε στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
«Πρόεδρε Μάρτιν Σουλτς είναι η σειρά σου τώρα. Θυμάσαι;», έγραψε στα Αγγλικά στο Twitter o Πάνος Καμμένος.
Ο Μάρτιν Σουλτς χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τον Πάνο Καμμένο σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung.
Συγκεκριμένα, ο Μάρτιν Σουλτς κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαλλαγεί από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».
Ακόμα, υποστήριξε πως ακόμα και «ένας ελέφαντας σε υαλοπωλείο είναι καλύτερος διπλωμάτης» από τον Πάνο Καμμένο με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Αμυνας στην εφημερίδα «Bild», όπου έκανε λόγο για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την ανάμειξή του σε υπόθεση δωροδοκίας, όσο και για την ανάγκη νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Eξι στους δέκα, βλέπουν θετικά τη διαπραγμάτευση...

 



Έρευνα της "Public Issue"...
Έρευνα της "Public Issue" για την "Αυγη" δείχνει, οτι 6 στους 10 πολίτες έχουν θετική γνώμη για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους καθώς πιστεύουν ότι...
δεν μπορούσε να κερδίσει περισσότερα έναντι του 36% το οποίο έχει αντίθετη άποψη. Ποσοστό 4% των ερωτηθέντων δεν έχουν γνώμη για το ερώτημα ενώ το 1% δηλώνει άλλη γνώμη.

Όσον αφορά τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 63% έναντι 19% του Αντώνη Σαμαρά. Το 13% υποστηρίζει ότι κανένας δεν είναι κατάλληλος ενώ επίσης το 4% δεν έχει γνώμη.

Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού βρίσκεται σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα καθώς συγκεντρώνει θετική γνώμη σε ποσοστό 79% (20% αρνητική), ο Πάνος Καμμένος  51% και 47% αρνητική και ο Σταύρος Θεοδωράκης 47% θετική και 47% αρνητική γνώμη. Περισσότερη αρνητική γνώμη παρά θετική έχουν οι πολίτες για τους Δημήτρη Κουτσούμπα (40% θετική, 46% αρνητική), Αντώνη Σαμαρά (28% θετική, 71% αρνητική) και Ευάγγελο Βενιζέλο (21% θετική - 77% αρνητική).

Σε ερώτηση για την εμπιστοσύνη στον Γιάνη Βαρουφάκη το 59% των πολιτών δήλωσε ότι τον εμπιστεύεται Πολύ/Αρκετά ενώ το 40% εξέφρασε Λίγη/Καθόλου εμπιστοσύνη.

Γ΄ Κυριακή των Νηστειών / Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

Θρησκεία / Ερμηνεία Αγίας Γραφής
Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Καθηγητής Παλαιάς Διαθήκης, Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Σταυροπροσκύνηση: Προς αναζήτηση νοήματος για τη ζωή (Μαρ η΄ 34 – θ΄ 1)
14 Μαρτίου 2015
Γ΄ Κυριακή των Νηστειών / Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

Η τρίτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής βρίσκεται στη μέση της περιόδου και η Εκκλησία καλεί τα μέλη της να συνεχίσουν τον πνευματικό τους αγώνα, προβάλλοντας, για να τους ενισχύσει, το πιο αμφιλεγόμενο από τα σύμβολά της, τον σταυρό του Χριστού. Και είναι πράγματι αμφιλεγόμενο σύμβολο ο σταυρός, αφού ο ίδιος ο απόστολος Παύλος, ο οποίος κατέστησε τον σταυρό κέντρο της θεολογίας του, δεν θα διστάσει να παραδεχτεί ότι το κήρυγμα για τη σταυρική θυσία του Ιησού είναι για τους λογικά σκεπτόμενους ανθρώπους “μωρία” (Α΄Κο 1:18). Γιατί κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα σκεφτόταν ποτέ να κάνει έμβλημά του ένα σύμβολο της ατίμωσης και του θανάτου, όπως ήταν την εποχή εκείνη ο σταυρός. Αυτός όμως ο ατιμωτικός θάνατος του Ιησού πάνω στον σταυρό κατανοείται από τους χριστιανούς ως η υπέρτατη θυσία που χάρισε, σύμφωνα με το αποστολικό ανάγνωσμα της ίδιας μέρας από την Πρὸς Ἑβραίους Ἐπιστολή,[1] νέες δυνατότητες ζωής στην ανθρωπότητα. Έτσι, ο σταυρός έγινε για τους μαθητές του Χριστού από σύμβολο θανάτου σύμβολο ζωής και σύμβολο της δύναμης του Θεού, γιατί αποκαλύπτει τη δύναμη του Θεού να σώσει τον κόσμο.

stavrosis2

            Αυτή είναι η πρόταση ζωής που οι χριστιανοί αντιπαραθέτουν απέναντι στον οπτιμισμό των ανθρωπιστών, στα οικονομικά συστήματα των καπιταλιστών και των μαρξιστών, στον υλισμό και στον πραγματισμό των τεχνοκρατών. Πρόκειται για μια πρόταση ζωής που φαίνεται να προσκρούει, όπως άλλωστε και το σύμβολο του σταυρού, σε κάθε ανθρώπινη λογική. Μια πρόταση που ο Χριστός, προαναγγέλλοντας στους μαθητές του τον σταυρικό του θάνατο, θα τη συνοψίσει στην λογικώς παράδοξη φράση που θα μπορούσε να θεωρηθεί κεντρική στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας: «Όποιος θέλει να σώσει τη ζωή του θα τη χάσει· όποιος όμως χάσει τη ζωή του εξαιτίας μου και εξαιτίας του ευαγγελίου, αυτός θα τη σώσει»[2].

                        Παρά το φαινομενικώς παράλογο όμως της φράσης, το πόσο ρεαλιστική μπορεί να είναι μια πρόταση, που καλεί τους ανθρώπους να απαρνηθούν και να θυσιάσουν αυτό που περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο επιθυμούν προκειμένου να το κερδίσουν, προκύπτει εύκολα από μια απλή αλλά διερευνητική ματιά στη σύγχρονη πραγματικότητα. Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει κατακτήσει περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη εποχή και ταυτόχρονα έχει χάσει όλα όσα νόμιζε ότι κατέκτησε:

Στήριξε τις ελπίδες του για ασφάλεια στα όπλα και ανέπτυξε ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα, όμως σήμερα οι άνθρωποι αισθάνονται περισσότερο ανασφαλείς από ποτέ.
Αναζήτησε την επικοινωνία και την επαφή με τους συνανθρώπους του και ανέπτυξε στον ύψιστο βαθμό τις τηλεπικοινωνίες και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, όμως σήμερα ο άνθρωπος διαπιστώνει ότι, αν και περιστοιχίζεται από δεκάδες συσκευές τηλεφώνων, φαξ, τηλεοράσεων, υπολογιστών, κλπ, η πραγματική επαφή του και κυρίως η αλληλοκατανόηση με τους συνανθρώπους του έχει γίνει δυσκολότερη από ποτέ.
Στήριξε τις ελπίδες του για άνετη ζωή στην οικονομική ανάπτυξη και ακολούθησε διάφορα οικονομικά μοντέλα, για να διαπιστώσει τελικά ότι τα δύο τρίτα του πληθυσμού της γης πλησιάζουν τα όρια της εξαθλίωσης και εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα.
Στήριξε τις ελπίδες του για μακροζωία στη χημεία και στα φάρμακα, για να διαπιστώσει σήμερα ότι η ζωή του, αν και επιμηκύνθηκε, έγινε περισσότερο κενή από ποτέ.
Αναζήτησε την ευημερία στην τεχνολογία, για να διαπιστώσει σήμερα ότι η εξαντλητική χρήση των πόρων της γης έφερε τον πλανήτη ολόκληρο στο χείλος της καταστροφής.
Έτσι, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι η σημερινή εποχή είναι ταυτόχρονα η καλύτερη και η χειρότερη όλων. Είναι η καλύτερη εποχή, λόγω των επιτευγμάτων της, αλλά και η χειρότερη, λόγω των συνεπειών αυτών ακριβώς των επιτευγμάτων.

            Σήμερα, λοιπόν, που ο άνθρωπος βλέπει να χάνει όλα όσα νόμιζε ότι κέρδισε, ψάχνει να βρει καινούργια στηρίγματα και αναζητά νέους προσανατολισμούς στη ζωή του. Κάποιος σοφός είχε προβλέψει παλιότερα πως, όταν οι άνθρωποι θα πάψουν να πιστεύουν στον Ιησού Χριστό, δεν θα γίνουν άπιστοι, αλλά θα πιστεύουν σε οτιδήποτε. Η εποχή αυτή ήρθε. Οι κοσμοϊστορικές αλλαγές του τέλους του κ΄ μ.Χ. αιώνα κλόνισαν την εμπιστοσύνη εκατομμυρίων ανθρώπων στα διάφορα κοινωνικά συστήματα και έστρεψαν τις ελπίδες πολλών στην αναζήτηση μεταφυσικών λύσεων. Πολλοί χάρηκαν τότε και κάποιοι θριαμβολόγησαν για τη λεγόμενη “επιστροφή του Θεού”. Βλέποντας όμως σήμερα τα πράγματα πιο ψύχραιμα διαπιστώνει κανείς ότι ο αληθινός Θεός δεν επέστρεψε ποτέ πραγματικά, ούτε οι άνθρωποι στράφηκαν σ’ αυτόν. Αντίθετα επέστρεψαν οι δεισιδαιμονίες και οι προλήψεις των πιο σκοτεινών εποχών της ανθρωπότητας και, μάλιστα, κυριαρχούν και καθορίζουν ακόμη και τη ζωή των χριστιανών. Οι εκπομπές με αστρολόγους μάγους και άλλους απίθανους σωτήρες πληθαίνουν συνεχώς σε όλα τα κανάλια της τηλεόρασης. Ακόμη και η Ορθοδοξία μοιάζει να έχασε το πραγματικό της νόημα και έγινε πολιτικό σύνθημα. Έτσι που σήμερα φαίνεται να βρίσκει την εκπλήρωσή της εκείνη η παλιά προφητεία που βρίσκεται καταχωρισμένη στο βιβλίο του προφήτη Ησαΐα: Ο Κύριος λέει: «Ο λαός αυτός έρχεται κοντά μου μόνο με τα λόγια και με τιμά μόνο με τα χείλη του· η καρδιά τους όμως βρίσκεται πολύ μακριά από μένα· δεν ωφελεί που με λατρεύουν, αφού διδάσκουν εντολές και διδαχές που επινόησαν οι άνθρωποι»[3].

            Καθημερινά εμφανίζονται καινούργιες θρησκείες, που ευαγγελίζονται τους πιο απίθανους τρόπους σωτηρίας, οδηγώντας δεκάδες ανθρώπους στην καταστροφή, ακόμη και στην αυτοκτονία. Ακόμη και η λατρεία του Σατανά γνωρίζει σήμερα τέτοια άνθιση, όση δεν είχε ούτε στον μεσαίωνα.

            Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η προβολή του σταυρού σήμερα αποκτά ένα πολύ πιο ουσιαστικό νόημα από αυτό μιας συμβολικής τελετής. Γιατί ο σταυρός μπορεί να γίνει σήμερα ένα σταθερό σημείο προσανατολισμού για τον άνθρωπο που ψάχνει να βρει τον δρόμο του. Και ο δρόμος που δείχνει ο σταυρός δεν είναι άλλος από αυτόν που ακολούθησε και ο Χριστός. Ο Χριστός πάνω στον σταυρό δεν έχει απολύτως τίποτε, είναι γυμνός, έχει χάσει τα πάντα· ακόμη και τα ρούχα του τα μοίρασαν οι σταυρωτές του. Και όμως, αυτήν ακριβώς τη στιγμή θα κερδίσει τη σωτηρία ολόκληρου του κόσμου. Σ’ αυτόν τον δρόμο της αγάπης και της θυσίας καλεί όλους τους ανθρώπους ο σταυρός. Τους καλεί να αρνηθούν ό,τι αγαπούν περισσότερο, τον ίδιο τους τον εαυτό· να εγκαταλείψουν τις νόμιμες και δίκαιες απαιτήσεις τους, τις φυσιολογικές και δικαιολογημένες επιθυμίες που έχει το εγώ τους μέσα στη ζωή· τους καλεί να αρνηθούν την ασφάλεια μιας καλοβολεμένης και καθωσπρέπει ζωής. Ταυτόχρονα όμως τους βεβαιώνει πως μόνον όσα θυσιάσουν θα κερδίσουν πραγματικά. Δύσκολος, βέβαια, ο δρόμος αυτός· αλλά είναι ο μόνος από τον οποίο έχει ανάγκη σήμερα ο κόσμος, καθώς είναι ο μόνος που παρέχει μια ρεαλιστική πρόταση νοηματοδότησης της ζωής.

[1] Εβρ 4:14 – 5:6

[2] Μαρ 8:35

[3] Ησα 29:13

ΕΚΤΑΚΤΟ!!!ΞΑΦΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!!!

 Posted: Μαρτίου 13, 2015 at 10:14 μμ, Last Updated: 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.
Σαν μεγάλη πρόκληση του Ρώσου πρόεδρου, Βλαδιμήρ Πούτιν, χαρακτηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ την είδηση που έρχεται από την Μόσχα

σύμφωνα με την οποία ο Ρώσος πρόεδρος θα παραστεί και θα τιμήσει τα θύματα της αρμενικής γενοκτονίας στις τελετές της 100ης επετείου που θα γίνουν στην αρμενική πρωτεύουσα Έρεβαν, στις 24 Απριλίου.
Η απόφαση αυτή του Βλαδιμήρ Πούτιν, όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του Ρώσου προέδρου Dimitri Peskov, πάρθηκε κατά την τηλεφωνική επαφή που είχαν ο Ρώσος πρόεδρος με τον πρόεδρο της Αρμενίας, Σερτζ Σαρκισιάν, την Πέμπτη 12 Μαρτίου. Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος προσκάλεσε τον Αρμένιο συνάδελφο του να τιμήσει την μεγάλη παρέλαση για την 70η επέτειο της νίκης της Ρωσίας κατά της ναζιστικής Γερμανίας που θα γίνει στην πλατεία του Κρεμλίνου στις 9 Μαΐου και στην οποία έχει προσκληθεί και ο κ Τσίπρας
Κατά την διάρκεια της διαμονής του Ρώσου προέδρου στην αρμένικη πρωτεύουσα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, θα συζητηθεί και η περεταίρω συνεργασία στων δυο χωρών στον στρατιωτικό τομέα και η διαδικασία εγκατάστασης ρωσικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στο αρμένικο έδαφος, εξέλιξη που έχει θορυβήσει έντονα την Άγκυρα.
Όπως είναι γνωστό φέτος που κλείνουν 100 χρόνια από την μεγάλη σφαγή των Αρμενίων της Μικράς Ασίας από τους Οθωμανούς και τους Κεμαλικούς, οι εκδηλώσεις θα είναι πιο μεγαλοπρεπείς από κάθε άλλη φορά και έχουν προσκληθεί να παραστούν πολλοί ξένοι ηγέτες μεταξύ των οποίων και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ. Όλα αυτά έχουν εκνευρίσει σε μεγάλο βαθμό τους Τούρκους που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα καθώς βλέπουν πως οι φετινές εκδώσεις για την επέτειο της αρμενικής γενοκτονίας θα είναι ένα μεγάλο «χαστούκι» για την Τουρκία.
Εμείς, ας παίρνουμε παράδειγμα για την αδικαιολόγητα λησμονημένη υπόθεση της δικής μας γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολής.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/03/%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%bf%ce%be%ce%b1%cf%86%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b2-%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%84.html#ixzz3UOBGaHlh

οι 9 πιο αφροδισιακες τροφες

Οι 9 πιο αφροδισιακές τροφές

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε: 
SEX
Σε περίπτωση που βρίσκετε τη σεξουαλική σας διάθεση «πεσμένη» τον τελευταίο καιρό, δοκιμάστε να ενσωματώσετε στη διατροφή σας τα παρακάτω φαγητά. Κατά πάσα, πιθανότητα θα δείτε την όρεξή σας να αυξάνεται.
Στρείδια
oysters
Ένα από τα πιο γνωστά αφροδισιακά φαγητά που λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ψευδάργυρο έχουν τη φήμη ότι βοηθούν τη σεξουαλική υγεία και τη γονιμότητα. Επιπλέον, πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι τα στρείδια περιέχουν αμινοξέα που πυροδοτούν την παραγωγή των ορμονών που ευθύνονται για την αυξημένη λίμπιντο.
Καυτερές πιπεριές τσίλι
chilly peppers
Αυτές οι πιπεριές με το έντονο κόκκινο χρώμα δεν είναι μόνο καυτερές αλλά και καυτές. Ο λόγος; Οι καυτερές τσίλι πιπεριές μιμούνται τις ενδορφίνες, ανεβάζοντας τους παλμούς της καρδιάς και προκαλώντας εφίδρωση, ακολουθώντας την ίδια οργανική πορεία που έχει κανείς ότι είναι ερεθισμένος σεξουαλικά.
Αβοκάντο
avocado
Μπορεί να φταίει το σχήμα του ή η πλούσια γεύση του που έχει δώσει στο αβοκάντο τη φήμη του φυσικού διεγερτικού από την εποχή των Αζτέκων, αλλά η επιστήμη δεν έχει καταλήξει ακόμα πόσος πόθος κρύβεται σε ένα αβοκάντο. Παρ' ολ' αυτά η καθηγήτρια Barbara Klein από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, τονίζει ότι η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίν Ε, βοηθά την ερωτική διάθεση.
Σοκολάτα
chocolate
Από τη γεύση της μέχρι το άρωμά της, η σοκολάτα κρύβει έναν αισθησιασμό. Επίσης, ενισχύει την ντοπαμίνη στον οργανισμό, μία ορμόνη που δημιουργεί το αίσθημα της ευχαρίστησης.
Μπανάνες
bananas
Δεν είναι μόνο το σχήμα τους που μπορεί να κινητοποιήσει κάθε πονηρό μυαλό, αλλά και το γεγονός ότι περιέχει ένα ένζυμο που πυροδοτεί την παραγωγή τεστοστερόνης, το κάλιο και η βιταμίνη Β που προσφέρουν επιπλέον ενέργεια στον οργανισμό.
Μέλι
honey
Το μέλι αποτελεί σύμβολο της αναπαραγωγικής διαδικασίας και όχι άδικα, αφού τα συστατικά του ρυθμίζουν τα επίπεδα των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης στον οργανισμό και αυξάνουν την ενέργεια.
Καφές
coffee
Η καφεΐνη αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς με αποτέλεσμα να κάνει το αίμα να κυλά περισσότερο στον οργανισμό. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε θηλυκούς αρουραίους αναφέρει ότι ο καφές αυξάνει τη διάθεση για σεξ ειδικά στις γυναίκες.
Κουκουνάρι
pine nuts
Με υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, το κουκουνάρι έχει συνδεθεί με την έντονη σεξουαλική ορμή.
Καρπούζι
watermelon
Κάποιοι αποκαλούν το καρπούζι «φυσικό viagra», αφού αντίστοιχη αντίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό με αυτή που έχει το μπλε χαπάκι, χαλαρώνοντας τα αγγεία του αίματος και βελτιώνοντας την κυκλοφορία.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...