Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Στοιχεία-σοκ: Ένας στους δυο φορολογούμενους έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές

 

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που αφορούν στους φορολογούμενους που βρίσκονται σε ιδιαίτερα δεινή θέση λόγω της υπερφορολόγησης.
Περίπου ένας στους δυο φορολογούμενους έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία.
Ακόμα, περίπου 800.000 φορολογούμενοι ζουν κάθε μήνα με τον βραχνά της ρύθμισης για την τμηματική εξόφληση παλαιότερων οφειλών, αναφέρει το capital.gr.
Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία για τις οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση δείχνουν ότι η κρίση και η επιλογή της αντιμετώπισής της με την αύξηση όλων των φόρων, αλλά και την επιβολή καινούριων, άφησε τις πληγές της πάνω στους φορολογούμενους.
Συγκεκριμένα:
– ο αριθμός των φορολογούμενων που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση ανέρχεται σε 762.000 και το συνολικό ποσό που έχουν ρυθμίσει και εξοφλούν σταδιακά ανέρχεται σε περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ
– ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση ανέρχεται σε 4.068.857
– το 80% των οφειλετών (σχεδόν 3,2 εκατ. πολίτες) χρωστούν μικρά ή πολύ μικρά ποσά, δηλαδή μέχρι 2.000 ευρώ.
– από αυτά τα 3,3 εκατ. οφειλέτες, τα 2,2 εκατ. χρωστούν λιγότερο και από 500 ευρώ ο καθένας.
– 29.000 φορολογούμενοι, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, χρωστούν 88 δισ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν το 90% του συνόλου.
– οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση ανέρχονται σε περίπου 101,8 δισ ευρώ
– η φορολογική διοίκηση έχει χαρακτηρίσει οριστικά ως ανεπίδεκτα είσπραξης τα 13,5 δισ. ευρώ από τα 101,8 δισ. ευρώ.
– σε 1.050.057 φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα τελωνεία έχουν ήδη επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις τραπεζικών υπολοίπων και άλλες απαιτήσεις στα χέρια τρίτων
– μέσα στους επόμενους μήνες έρχονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για άλλους περίπου 690.000 φορολογούμενους οι οποίοι θα δουν τα τραπεζικά υπόλοιπα στους λογαριασμούς τους να «κάνουν φτερά”.
πηγη

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Ποιες είναι οι παγίδες στις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Οι νέοι κωδικοί

 

Ποιες είναι οι παγίδες στις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Περισσότερα από 6,2 εκατομμύρια νοικοκυριά και απλοί φορολογούμενοι θα κληθούν εντός του δευτέρου τριμήνου του τρέχοντος έτους να υποβάλουν ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τις δηλώσεις για τη φορολόγηση των εισοδημάτων που απέκτησαν το 2017.

Οι διατάξεις με βάση τις οποίες θα υπολογιστούν οι τελικές φορολογικές επιβαρύνσεις παρουσιάζουν ελάχιστες αλλαγές σε σύγκριση με αυτές που ίσχυσαν πέρυσι.

Τι αλλάζει


Οι μόνες αλλαγές, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, που θα ισχύσουν φέτος στους κανόνες υπολογισμού του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων είναι τρεις:

1. Η κατοχύρωση του δικαιώματος ετήσιας έκπτωσης φόρου έως 1.900-2.100 ευρώ από μισθωτούς, συνταξιούχους και κατ’ επάγγελμα αγρότες υπό την προϋπόθεση ότι κατά τη διάρκεια του 2017 εξόφλησαν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής δαπάνες για αγορές αγαθών και υπηρεσιών συνολικού ύψους από 10% έως και 18,75% επί του συνολικού ετήσιου – δηλωθέντος ή τεκμαρτού- εισοδήματός τους.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για τα ετήσια εισοδήματα έως 20.000 ευρώ από μισθούς, συντάξεις ή από αγροτικές δραστηριότητες προβλέπεται έκπτωση φόρου:
• 1.900 ευρώ, για φορολογούμενους χωρίς προστατευόμενα τέκνα.
• 1.950 ευρώ, για φορολογούμενους με 1 προστατευόμενο τέκνο.
• 2.000 ευρώ, για φορολογούμενους με 2 προστατευόμενα τέκνα.
• 2.100 ευρώ για φορολογούμενους με 3 ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα.

Για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ, η ισχύουσα κατά περίπτωση έκπτωση φόρου (των 1.900-2.100 ευρώ) μειώνεται κατά το 1% του πέραν των 20.000 ευρώ τμήματος του ετήσιου εισοδήματος.

Προϋποθέσεις κατοχύρωσης

Κάθε μισθωτός, συνταξιούχος και κατ’ επάγγελμα αγρότης, για να δικαιούται έκπτωσης φόρου, η οποία ισοδυναμεί με αφορολόγητο όριο από 8.636,64 έως 9.545,45 ευρώ, θα πρέπει κατά τη διάρκεια του 2017 να έχει εξοφλήσει με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής (με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή μέσω e-banking) δαπάνες για αγορές αγαθών ή υπηρεσιών συνολικού ύψους ίσου με ποσοστό:
• 10% του ετήσιου εισοδήματός του, πραγματικού ή τεκμαρτού, εφόσον το εισόδημα αυτό ανέρχεται έως 10.000 ευρώ,
• 10% επί των πρώτων 10.000 ευρώ και 15% επί του υπερβάλλοντος ποσού, εφόσον το ετήσιο -πραγματικό ή τεκμαρτό- ατομικό του εισόδημα ανέρχεται σε 10.001 έως και 30.000 ευρώ και
• 10% επί των πρώτων 10.000 ευρώ, 15% επί των επόμενων 20.000 ευρώ και 20% επί του υπερβάλλοντος ποσού, εφόσον το ετήσιο – πραγματικό ή τεκμαρτό- εισόδημά του ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία ο φορολογούμενος δεν κατάφερε να καλύψει το απαιτούμενο ποσό δαπάνης με πληρωμές μέσω καρτών ή μέσω e-banking, το «ακάλυπτο» ποσό φορολογείται με 22%.

Με μετρητά


Από την υποχρέωση να έχουν εξοφλήσει με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής τις δαπάνες που κατοχυρώνουν την έκπτωση φόρου εξαιρούνται οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες άνω 70 ετών, τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, όσοι βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση, οι φορολογικοί κάτοικοι της Ε.Ε. ή του ΕΟΧ που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα και φορολογούνται με την κλίμακα από μισθωτή εργασία και συντάξεις.

Οι παραπάνω περιπτώσεις «εξαιρέσεων» πρέπει να έχουν καλύψει τα ποσοστά του ετήσιου εισοδήματος με δαπάνες εξοφληθείσες με μετρητά. Οφείλουν να έχουν συγκεντρώσει τις αποδείξεις ώστε να είναι σε θέση να τις προσκομίσουν σε περίπτωση φορολογικού ελέγχου.

Πλήρης εξαίρεση


Πλήρης εξαίρεση από την υποχρέωση κατοχύρωσης της έκπτωσης φόρου με πληρωμές δαπανών είτε με ηλεκτρονικά μέσα είτε με μετρητά προβλέπεται για τις παρακάτω κατηγορίες:
• Υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών.
• Ανήλικοι που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων.
• Φορολογούμενοι που κατοικούν μόνιμα σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων εκτός αν πρόκειται για τουριστικούς τόπους.
• Φορολογούμενοι που δεν έχουν εισόδημα από καμία κατηγορία ή έχουν εισόδημα μόνο από κεφάλαιο ή/και από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου και το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ.
• Φορολογούμενοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ του τεκμαρτού και του συνολικού εισοδήματός τους.
• Φορολογούμενοι που είναι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
• Υπηρετούντες την υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία.
• Φορολογούμενοι που βρίσκονται σε κατάσταση μακροχρόνιας νοσηλείας (πέραν των 6 μηνών).
• Οσοι διαμένουν σε οίκους ευγηρίας και σε ψυχιατρικά καταστήματα καθώς και οι φυλακισμένοι.

2. Η κατάργηση της διάταξης που προέβλεπε έκπτωση, από τον αναλογούντα φόρο εισοδήματος κάθε φυσικού προσώπου, του 10% του ποσού των δαπανών του για ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, εφόσον οι δαπάνες αυτές υπερβαίνουν συνολικά το 5% του ετήσιου ατομικού εισοδήματός του. Οι εν λόγω δαπάνες θα συνυπολογιστούν και θα συμπεριληφθούν στις λοιπές δαπάνες που λαμβάνονται υπόψη για την κατοχύρωση της ετήσιας έκπτωσης φόρου. Συνέπεια της κατάργησης της έκπτωσης των ιατρικών και φαρμακευτικών δαπανών από το φόρο εισοδήματος θα είναι η περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση των φυσικών προσώπων όταν θα γίνει η εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για το 2017.

3. Η κατάργηση της φοροαπαλλαγής των βουλευτών και των δικαστικών λειτουργών: Οι διατάξεις που προέβλεπαν έκπτωση από το φορολογητέο ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης και των συνολικών αποδοχών των δικαστικών λειτουργών ποσού ίσου με το 25% του ακαθάριστου ποσού αυτών ως τεκμαρτού ποσού για την κάλυψη των δαπανών άσκησης του βουλευτικού και του δικαστικού λειτουργήματος καταργήθηκαν. Η κατάργηση της έκπτωσης ισχύει και για τους εν ενεργεία και συνταξιούχους λειτουργούς του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους καθώς και για τα μέλη των οικογενειών των αποβιωσάντων δικαστικών λειτουργών και λειτουργών του ΝΣΚ, τα οποία συνταξιοδοτούνται κατά μεταβίβαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του συνταξιοδοτικού νόμου, λόγω του θανάτου των λειτουργών αυτών.

Νέοι κωδικοί


Δεδομένου ότι οι αλλαγές που επέρχονται φέτος στους κανόνες υπολογισμού του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων είναι μόνο οι προαναφερθείσες τρεις, στο έντυπο Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλουν φέτος οι φορολογούμενοι οι μόνες αλλαγές που επέρχονται είναι οι εξής:

1. Στον πίνακα 7, στην 4η σελίδα του Ε1 επανενεργοποιείται ο κωδικός 049 και δίπλα σε αυτόν προστίθεται και ο κωδικός 050. Στον κωδικό 049 για τον υπόχρεο φορολογούμενο και στον κωδικό 050 για τη σύζυγό του θα είναι προσυμπληρωμένα από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ τα ποσά των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν το 2017 για αγορές αγαθών και υπηρεσιών με «πλαστικό χρήμα».

Οι κωδικοί αυτοί θα είναι προσυμπληρωμένοι μόνο στα Ε1 μισθωτών, συνταξιούχων και κατ’ επάγγελμα αγροτών. Οι κωδικοί 049-050 δεν θα είναι «κλειδωμένοι» και οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν και να προσθέσουν δαπάνες οι οποίες ενδεχομένως να μην εμφανίζονται όπως π.χ. πληρωμές που έχουν γίνει με μεταφορά χρηματικών ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους στους λογαριασμούς επιχειρηματιών και ελευθέρων επαγγελματιών (π.χ. εμπόρων, δικηγόρων, ιατρών κ.λπ.), οι οποίοι δεν έχουν δηλωθεί μέχρι σήμερα ως επαγγελματικοί. Σε κάθε τέτοια περίπτωση, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να επικαλεστούν τα ενημερωτικά (statements) των τραπεζών.

2. Από τον πίνακα 7 της 4ης σελίδας αφαιρέθηκαν οι κωδικοί 051-052 όπου συμπληρώνονταν οι δαπάνες για έξοδα ιατρικής, νοσοκομειακής και φαρμακευτικής περίθαλψης.

3. Στο φετινό Ε1 η ΑΑΔΕ πρόσθεσε για πρώτη φορά κωδικούς που πρέπει να συμπληρωθούν από όσους φορολογούμενους «φιλοξενούν» στις κύριες κατοικίες τους άτομα τα οποία δεν είναι εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους. Συγκεκριμένα, στην 1η σελίδα του εντύπου, στον πίνακα 2, όπου συμπληρώνονται διάφορα χρήσιμα πληροφοριακά στοιχεία, προστέθηκε η παράγραφος 20 με τους κωδικούς 007 και 008, όπου ο υπόχρεος και η σύζυγος ή συμβία, αντίστοιχα, πρέπει να δηλώσουν αν «φιλοξενούν» στην κύρια κατοικία τους άτομα τα οποία δεν είναι εξαρτώμενα μέλη της οικογένειάς τους.

Ο λόγος για τον οποίο προστέθηκαν οι κωδικοί αυτοί είναι για να παρασχεθεί η δυνατότητα στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ να εντοπίσουν μέσω διασταυρώσεων στοιχείων με τις δηλώσεις όσων δηλώνουν «φιλοξενούμενοι» τις περιπτώσεις των φορολογουμένων εκείνων οι οποίοι δηλώνουν ψευδώς ότι «φιλοξενούνται» σε σπίτια συγγενών ή φίλων, προκειμένου:
• Να αποφύγουν τα τεκμήρια διαβίωσης για τις κατοικίες τους. Οποιος συμπληρώνει έναν από τους κωδικούς 092, 094 ή 096 του εντύπου Ε1 δηλώνοντας «φιλοξενούμενος» δεν βαρύνεται με το τεκμήριο διαβίωσης της κύριας κατοικίας.
• Να συμβάλουν στο να αποφύγουν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών το φόρο στο εισόδημα από ενοίκια. Ενας ενοικιαστής που θα εμφανιστεί ως «φιλοξενούμενος» του ιδιοκτήτη θα τον απαλλάξει από το φόρο εισοδήματος 15% έως 45% για τα ενοίκια που του δίνει.

Γολγοθάς τεσσάρων ετών για μία σύνταξη

 

  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2018 08:00 |
Γολγοθάς τεσσάρων ετών για μία σύνταξη
Από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, δηλαδή εδώ και 22 μήνες, εξακολουθούν και δεν βγαίνουν πράξεις συνταξιοδότησης με διαδοχική ασφάλιση στο Δημόσιο
 12  0 Google +0  0
Ενας πραγματικός γολγοθάς περιμένει όσους βγαίνουν στη σύνταξη με διαδοχική ασφάλιση  ασφαλισμένοι τουλάχιστον σε δύο Ταμεία. Θα πρέπει να κάνουν υπομονή έως και 4 χρόνια για να λάβουν την σύνταξή τους ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις ασφαλισμένων που πεθαίνουν περιμένοντας. Το χάος που επικρατεί στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας αποκαλύπτεται σε πλήρη διάσταση κατά την απονομή συντάξεων διαδοχικής ασφάλισης όπου η επικοινωνία μεταξύ των Ταμείων εξακολουθεί να γίνεται μέσω αλληλογραφίας καθώς δεν υπάρχει ηλεκτρονική διασύνδεση των ασφαλιστικών φορέων. Να σημειωθεί μάλιστα ότι οι περιπτώσεις με τη διαδοχική ασφάλιση αφορούν τον μεγαλύτερο όγκο συνταξιοδοτήσεων.
«Πράγματι», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ) Βαγγέλης Θεοδωρίδης, «έχουμε στα χέρια μας υπόθεση ασφαλισμένου από την Κομοτηνή που είχε δύο ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ και ΟΓΑ) και περιμένει την έκδοση της σύνταξής του από τον Οκτώβριο του 2014! Η κατάσταση με τις εκκρεμείς συντάξεις είναι δραματική, παρατηρεί, και είναι δείγμα της εικόνας διάλυσης που παρουσιάζει ο ΕΦΚΑ.
Επισημαίνεται ότι σήμερα είναι ανέφικτο να επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών σχετικά με τη διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων στις κύριες συντάξεις έως το τέλος Ιουνίου. Σε εκκρεμότητα βρίσκονται αυτή την περίοδο 300.000 συντάξεις και εφάπαξ, εκ των οποίων οι 100.000 αφορούν κύριες συντάξεις. Μάλιστα διαπιστώνεται ότι σε περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης (πάνω από δύο Ταμεία) η σύνταξη εκδίδεται με τρία χρόνια καθυστέρηση και μέσω αλληλογραφίας αφού δεν υπάρχει ηλεκτρονική διασύνδεση των ασφαλιστικών ταμείων. Χαρακτηριστικό της αδράνειας είναι ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη μηχανογραφική εφαρμογή μετά την ένταξη των Ταμείων στον ΕΦΚΑ με αποτέλεσμα να εξαιρούνται από την έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων μέχρι και σήμερα οι ασφαλισμένοι με διαδοχική ασφάλιση του πρώην Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς και του πρώην ΙΚΑ με διατάξεις Δημοσίου. Οπως επισημαίνει η γ.γ. του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Πόπη Μουρίκη, εδώ και 22 μήνες από την ψήφιση του ν. 4387/16 (ν. Κατρούγκαλου) εξακολουθούν και δεν βγαίνουν πράξεις συνταξιοδότησης με διαδοχική ασφάλιση στο Δημόσιο με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έκδοση του εφάπαξ και στη συνέχεια η έκδοση των πετσοκομμένων επικουρικών συντάξεων».

Δευσμεύσεις. Υπενθυμίζεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε δεσμευτεί από τον Ιανουάριο του 2017 ότι «η απονομή συντάξεων θα γίνεται εντός τριμήνου από την υποβολή της αίτησης» ενώ  εξήγγειλαν ότι «έως τις 31/12/2017 θα έχουν αποδοθεί όλες οι εκκρεμούσες συντάξεις, όλα τα εφάπαξ και όλα τα μερίσματα».

ΚΟΡΟΪΔΙΑ. Στο μεταξύ, σε μια άνευ προηγουμένου κοροϊδία (αλλά και ταλαιπωρία) έχει υποβάλει τους συνταξιούχους η πολιτική ηγεσία του  υπουργείου Εργασίας μετά τις άγριες περικοπές και στις επικουρικές συντάξεις (οι οποίες έχουν μετατραπεί σε φιλοδωρήματα). Σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την παράνομη κράτηση υπέρ ΑΚΑΓΕ  (Ασφαλιστικό Κεφαλαίο Αλληλεγγύης Γενεών) στις επικουρικές συντάξεις, χιλιάδες συνταξιούχοι ταλαιπωρούνται καθημερινά, με αποτέλεσμα στο ΕΤΕΑΕΠ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών) να επικρατεί εικόνα χάους. Οι συνταξιούχοι ζητάνε με  αιτήσεις τους να τους επιστραφούν, μετά τον επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων τον Αύγουστο του 2016, όλες οι παράνομες κρατήσεις υπέρ ΑΚΑΓΕ. Το ύψος των αναδρομικών εκτιμάται ότι ανέρχεται για 150.000 συνταξιούχους στα 600 εκατ. ευρώ και αυτός ήταν ο λόγος που ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος στην πρόσφατη συνάντηση με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων δεν δεσμεύτηκε με σαφήνεια πότε θα γίνει η επιστροφή τους. Απλώς επισήμανε ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί όταν τα οικονομικά του ασφαλιστικού συστήματος το επιτρέψουν. Αυτό μεταφράζεται ότι η κυβέρνηση (για μία ακόμη φορά) θα επιδιώξει για καθαρά  ψηφοθηρικούς λόγους να κρατήσει ομήρους τους συνταξιούχους.

ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, οι συνθήκες που επικρατούν στο μοναδικό σημείο που έχει το ΕΤΕΑΕΠ για όλη την Ελλάδα, στη οδό Φιλελλήνων στην Αθήνα, για εξυπηρέτηση όλων των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, έχουν ξεπεράσει τα όρια της βαρβαρότητας και της αθλιότητας και για τους υπαλλήλους και για τους συναλλασσόμενους. Καθημερινά χιλιάδες συνταξιούχοι συνωστίζονται σε ελάχιστα τετραγωνικά για να κάνουν αιτήσεις επιστροφής των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών. Καθημερινά καταφθάνουν χιλιάδες φαξ, mail κ.λπ. με το ίδιο αίτημα, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν τα πρωτόκολλα και οι υπάλληλοι να είναι αδύνατο να διεκπεραιώσουν το έργο τους. Λόγω του μεγάλου συνωστισμού επικρατεί χαώδης κατάσταση με αποτέλεσμα να εμφανιστούν και κρούσματα κλοπών από επιτήδειους που βλέπουν απελπισμένους ηλικιωμένους ανθρώπους να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί διεξάγεται η σύνοδος της Ε.Ε. στη Βάρνα για την Τουρκία! TOPICS:ΒάρναΔημήτρης ΑπόκηςΕΕΕλλάδαΕρντογάνΚύπροςσύνοδοςΤουρκία Η αίθουσα συνεδριάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Copyright: European UnionΗ αίθουσα συνεδριάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Copyright: European Union March 17, 2018 53 SHARES Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to Google+ Google+Share to LinkedIn LinkedIn Του Δημήτρη Γ. Απόκη* Μόλις χθες, είχαμε ακόμη ένα επεισόδιο στο γνωστό πλέον σήριαλ προκλητικότητας, αναίδειας και παραφροσύνης, του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, εναντίον του δεύτερου μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσφιλή στόχου του, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ξεπερνώντας για μια ακόμη φορά κάθε όριο, ο απολυταρχικός ηγέτης της Τουρκίας, εξαπέλυσε μύδρους εναντίον της Ευρώπης, απειλώντας να ανοίξει τις πόρτες και να εξαπολύσει εκατομμύρια προσφύγων και μεταναστών προς τις ευρωπαϊκές χώρες με πρώτη και καλύτερη, όπως όλοι καταλαβαίνουμε και έχουμε ζήσει, την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, δεν απειλεί απλά, αλλά απαιτεί λίτρα δισεκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ για το προσφυγικό, φίμωση οποιασδήποτε κριτικής, της σφαγής αμάχων μέσω της επιχείρησης “Κλάδος Ελιάς», στο Αφρίν της Συρίας, των δικτατορικών μεθόδων διακυβέρνησης και καταστρατήγησης κάθε είδους δημοκρατικών ελευθεριών στο εσωτερικό της Τουρκίας, μιας αναθεωρητικής στρατηγικής διεθνών συνθηκών, και ευθείας απειλής κατά της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας και της Κύπρου, δύο χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παρίσι, συνεχίζουν να χαϊδεύουν τον παράφρονα πλέον ηγέτη της Τουρκίας, προσπαθώντας μέσω μιας προκλητικής, από την πλευρά τους, πολιτική κατευνασμού να τον αποτρέψουν από την υλοποίηση των απειλών και των σχεδίων του. Είναι να αναρωτιέται κανείς: Πιστεύουν πραγματικά ότι μέσω μιας τέτοιας ανόητης αντιμετώπισης θα πετύχουν αυτό το στόχο; Εάν πραγματικά το πιστεύουν, τότε ακόμα και για ένα σφοδρό, όπως εγώ, επικριτή της σημερινής ΕΕ, η κατάσταση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος είναι πολύ χειρότερη από αυτή που πίστευα. Ο Σουλτάνος της Άγκυρας πετάει ρουκέτες και οι Βρυξέλες και το Βερολίνο συμπεριφέρονται σαν να ψιχαλίζει. Όχι μόνο αυτό, αλλά εν μέσω αυτής της καταιγίδας προκλητικότητας, ξετσιπωσιάς, και ωμού εκβιασμού, οι τραγικές και χωρίς σπονδυλική στήλη Βρυξέλλες, προχωρούν κανονικά στο σχεδιασμό της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Μάλιστα, μόλις προχθές η Καγκελάριος της Γερμανίας και της γερμανικής Ευρώπης, Άγκελα Μέρκελ, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ερντογάν, συζήτησε το προσφυγικό, τις σχέσεις Τουρκίας – Ε.Ε., τις επιχειρήσεις της Άγκυρας στη Συρία, και την ανάγκη στενής συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά και τη σπουδαιότητα της συνόδου κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στις 26 Μαρτίου. Μια ημέρα μετά ο Σουλτάνος της Άγκυρας, φρόντισε να διασύρει, να απειλήσει και να εκβιάσει την Ευρώπη. Τι λοιπόν θα συζητήσει, μετά από όλα αυτά η Ευρώπη μαζί του στη Βάρνα. Και καλά η Ευρώπη κάθε ημέρα που περνά, οι Βρυξέλλες αποδεικνύουν ότι αποτελούν ένα τραγικό αστείο στη διεθνή πολιτική. Η Ελλάδα και η Κύπρος που η εδαφική ακεραιότητά τους, η εθνική κυριαρχία τους, το εθνικό τους συμφέρον απειλείται ευθέως από το παράφρονα ηγέτη της Τουρκίας τι κάνουν ενόψει της Συνόδου-φάρσας στη Βάρνα. Οι κυβερνήσεις σε Αθήνα και Λευκωσία, ως ισότιμα μέλη της ΕΕ γιατί, δεν έχουν συνδέσει τη συμμετοχή τους σε αυτή, με καθορισμό και δημοσιοποίηση σαφούς ατζέντας που θα περιλαμβάνει ως θέματα της συζήτησης με την Τουρκία, την προκλητικότητα και τις απειλές της στο Αιγαίο και την ΑΟΖ της Κύπρου, την αμφισβήτηση της εθνικής τους κυριαρχίας, και την αμφισβήτηση διεθνών συνθηκών; Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν απαιτεί πριν από τη Σύνοδο, δέσμευση από την ΕΕ, ότι στην περίπτωση που η Τουρκία αρνηθεί να δεσμευτεί σε σεβασμό, όλων των παραπάνω, η Ελλάδα θα κλείσει τα σύνορα της Ευρώπης (έτσι δεν τα αποκαλεί η πολιτική και πολιτειακή μας ηγεσία) με την Τουρκία, και η απόφαση αυτή θα στηριχθεί με προστασία Ευρωπαϊκών και Νατοϊκών δυνάμεων. Γιατί δεν πρέπει, παρεμπιπτόντως, να ξεχνάμε και το ΝΑΤΟ, που σφυράει κλέφτικα στην απειλητική συμπεριφορά της Τουρκίας και του παράφρονα Σουλτάνου της. Ήρθε η ώρα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κόψουν το χάιδεμα και την πλάκα με τον παράφρονα Ερντογάν. Όσο συνεχίζουν στη ρότα του κατευνασμού και του “και καλά δεν συμβαίνει τίποτα” θα οδηγηθούμε σε τραγωδία της οποίας το αβάσταχτο μάρμαρο θα πληρώσει ο Ελληνικός λαός και η πατρίδα μας. Ο Δημήτρης Απόκης, είναι Διεθνολόγος και Δημοσιογράφος, Απόφοιτος του The Paul H. Nitze, School of Advanced International Studies, The Johns Hopkins University και Μέλος του The International Institute of Strategic Studies

Πηγή: Ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί διεξάγεται η σύνοδος της Ε.Ε. στη Βάρνα για την Τουρκία! http://hellasjournal.com/2018/03/as-mas-exigisi-kapios-giati-diexagete-i-synodos-tis-e-e-sti-varna-gia-tin-tourkia/
Ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί διεξάγεται η σύνοδος της Ε.Ε. στη Βάρνα για την Τουρκία! TOPICS:ΒάρναΔημήτρης ΑπόκηςΕΕΕλλάδαΕρντογάνΚύπροςσύνοδοςΤουρκία Η αίθουσα συνεδριάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Copyright: European UnionΗ αίθουσα συνεδριάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Copyright: European Union March 17, 2018 53 SHARES Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to Google+ Google+Share to LinkedIn LinkedIn Του Δημήτρη Γ. Απόκη* Μόλις χθες, είχαμε ακόμη ένα επεισόδιο στο γνωστό πλέον σήριαλ προκλητικότητας, αναίδειας και παραφροσύνης, του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, εναντίον του δεύτερου μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσφιλή στόχου του, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ξεπερνώντας για μια ακόμη φορά κάθε όριο, ο απολυταρχικός ηγέτης της Τουρκίας, εξαπέλυσε μύδρους εναντίον της Ευρώπης, απειλώντας να ανοίξει τις πόρτες και να εξαπολύσει εκατομμύρια προσφύγων και μεταναστών προς τις ευρωπαϊκές χώρες με πρώτη και καλύτερη, όπως όλοι καταλαβαίνουμε και έχουμε ζήσει, την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, δεν απειλεί απλά, αλλά απαιτεί λίτρα δισεκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ για το προσφυγικό, φίμωση οποιασδήποτε κριτικής, της σφαγής αμάχων μέσω της επιχείρησης “Κλάδος Ελιάς», στο Αφρίν της Συρίας, των δικτατορικών μεθόδων διακυβέρνησης και καταστρατήγησης κάθε είδους δημοκρατικών ελευθεριών στο εσωτερικό της Τουρκίας, μιας αναθεωρητικής στρατηγικής διεθνών συνθηκών, και ευθείας απειλής κατά της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας και της Κύπρου, δύο χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παρίσι, συνεχίζουν να χαϊδεύουν τον παράφρονα πλέον ηγέτη της Τουρκίας, προσπαθώντας μέσω μιας προκλητικής, από την πλευρά τους, πολιτική κατευνασμού να τον αποτρέψουν από την υλοποίηση των απειλών και των σχεδίων του. Είναι να αναρωτιέται κανείς: Πιστεύουν πραγματικά ότι μέσω μιας τέτοιας ανόητης αντιμετώπισης θα πετύχουν αυτό το στόχο; Εάν πραγματικά το πιστεύουν, τότε ακόμα και για ένα σφοδρό, όπως εγώ, επικριτή της σημερινής ΕΕ, η κατάσταση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος είναι πολύ χειρότερη από αυτή που πίστευα. Ο Σουλτάνος της Άγκυρας πετάει ρουκέτες και οι Βρυξέλες και το Βερολίνο συμπεριφέρονται σαν να ψιχαλίζει. Όχι μόνο αυτό, αλλά εν μέσω αυτής της καταιγίδας προκλητικότητας, ξετσιπωσιάς, και ωμού εκβιασμού, οι τραγικές και χωρίς σπονδυλική στήλη Βρυξέλλες, προχωρούν κανονικά στο σχεδιασμό της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Μάλιστα, μόλις προχθές η Καγκελάριος της Γερμανίας και της γερμανικής Ευρώπης, Άγκελα Μέρκελ, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ερντογάν, συζήτησε το προσφυγικό, τις σχέσεις Τουρκίας – Ε.Ε., τις επιχειρήσεις της Άγκυρας στη Συρία, και την ανάγκη στενής συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά και τη σπουδαιότητα της συνόδου κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στις 26 Μαρτίου. Μια ημέρα μετά ο Σουλτάνος της Άγκυρας, φρόντισε να διασύρει, να απειλήσει και να εκβιάσει την Ευρώπη. Τι λοιπόν θα συζητήσει, μετά από όλα αυτά η Ευρώπη μαζί του στη Βάρνα. Και καλά η Ευρώπη κάθε ημέρα που περνά, οι Βρυξέλλες αποδεικνύουν ότι αποτελούν ένα τραγικό αστείο στη διεθνή πολιτική. Η Ελλάδα και η Κύπρος που η εδαφική ακεραιότητά τους, η εθνική κυριαρχία τους, το εθνικό τους συμφέρον απειλείται ευθέως από το παράφρονα ηγέτη της Τουρκίας τι κάνουν ενόψει της Συνόδου-φάρσας στη Βάρνα. Οι κυβερνήσεις σε Αθήνα και Λευκωσία, ως ισότιμα μέλη της ΕΕ γιατί, δεν έχουν συνδέσει τη συμμετοχή τους σε αυτή, με καθορισμό και δημοσιοποίηση σαφούς ατζέντας που θα περιλαμβάνει ως θέματα της συζήτησης με την Τουρκία, την προκλητικότητα και τις απειλές της στο Αιγαίο και την ΑΟΖ της Κύπρου, την αμφισβήτηση της εθνικής τους κυριαρχίας, και την αμφισβήτηση διεθνών συνθηκών; Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν απαιτεί πριν από τη Σύνοδο, δέσμευση από την ΕΕ, ότι στην περίπτωση που η Τουρκία αρνηθεί να δεσμευτεί σε σεβασμό, όλων των παραπάνω, η Ελλάδα θα κλείσει τα σύνορα της Ευρώπης (έτσι δεν τα αποκαλεί η πολιτική και πολιτειακή μας ηγεσία) με την Τουρκία, και η απόφαση αυτή θα στηριχθεί με προστασία Ευρωπαϊκών και Νατοϊκών δυνάμεων. Γιατί δεν πρέπει, παρεμπιπτόντως, να ξεχνάμε και το ΝΑΤΟ, που σφυράει κλέφτικα στην απειλητική συμπεριφορά της Τουρκίας και του παράφρονα Σουλτάνου της. Ήρθε η ώρα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κόψουν το χάιδεμα και την πλάκα με τον παράφρονα Ερντογάν. Όσο συνεχίζουν στη ρότα του κατευνασμού και του “και καλά δεν συμβαίνει τίποτα” θα οδηγηθούμε σε τραγωδία της οποίας το αβάσταχτο μάρμαρο θα πληρώσει ο Ελληνικός λαός και η πατρίδα μας. Ο Δημήτρης Απόκης, είναι Διεθνολόγος και Δημοσιογράφος, Απόφοιτος του The Paul H. Nitze, School of Advanced International Studies, The Johns Hopkins University και Μέλος του The International Institute of Strategic Studies Share this:

Πηγή: Ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί διεξάγεται η σύνοδος της Ε.Ε. στη Βάρνα για την Τουρκία! http://hellasjournal.com/2018/03/as-mas-exigisi-kapios-giati-diexagete-i-synodos-tis-e-e-sti-varna-gia-tin-tourkia/
Ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί διεξάγεται η σύνοδος της Ε.Ε. στη Βάρνα για την Τουρκία! TOPICS:ΒάρναΔημήτρης ΑπόκηςΕΕΕλλάδαΕρντογάνΚύπροςσύνοδοςΤουρκία Η αίθουσα συνεδριάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Copyright: European UnionΗ αίθουσα συνεδριάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Copyright: European Union March 17, 2018 53 SHARES Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to Google+ Google+Share to LinkedIn LinkedIn Του Δημήτρη Γ. Απόκη* Μόλις χθες, είχαμε ακόμη ένα επεισόδιο στο γνωστό πλέον σήριαλ προκλητικότητας, αναίδειας και παραφροσύνης, του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, εναντίον του δεύτερου μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσφιλή στόχου του, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ξεπερνώντας για μια ακόμη φορά κάθε όριο, ο απολυταρχικός ηγέτης της Τουρκίας, εξαπέλυσε μύδρους εναντίον της Ευρώπης, απειλώντας να ανοίξει τις πόρτες και να εξαπολύσει εκατομμύρια προσφύγων και μεταναστών προς τις ευρωπαϊκές χώρες με πρώτη και καλύτερη, όπως όλοι καταλαβαίνουμε και έχουμε ζήσει, την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, δεν απειλεί απλά, αλλά απαιτεί λίτρα δισεκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ για το προσφυγικό, φίμωση οποιασδήποτε κριτικής, της σφαγής αμάχων μέσω της επιχείρησης “Κλάδος Ελιάς», στο Αφρίν της Συρίας, των δικτατορικών μεθόδων διακυβέρνησης και καταστρατήγησης κάθε είδους δημοκρατικών ελευθεριών στο εσωτερικό της Τουρκίας, μιας αναθεωρητικής στρατηγικής διεθνών συνθηκών, και ευθείας απειλής κατά της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας και της Κύπρου, δύο χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παρίσι, συνεχίζουν να χαϊδεύουν τον παράφρονα πλέον ηγέτη της Τουρκίας, προσπαθώντας μέσω μιας προκλητικής, από την πλευρά τους, πολιτική κατευνασμού να τον αποτρέψουν από την υλοποίηση των απειλών και των σχεδίων του. Είναι να αναρωτιέται κανείς: Πιστεύουν πραγματικά ότι μέσω μιας τέτοιας ανόητης αντιμετώπισης θα πετύχουν αυτό το στόχο; Εάν πραγματικά το πιστεύουν, τότε ακόμα και για ένα σφοδρό, όπως εγώ, επικριτή της σημερινής ΕΕ, η κατάσταση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος είναι πολύ χειρότερη από αυτή που πίστευα. Ο Σουλτάνος της Άγκυρας πετάει ρουκέτες και οι Βρυξέλες και το Βερολίνο συμπεριφέρονται σαν να ψιχαλίζει. Όχι μόνο αυτό, αλλά εν μέσω αυτής της καταιγίδας προκλητικότητας, ξετσιπωσιάς, και ωμού εκβιασμού, οι τραγικές και χωρίς σπονδυλική στήλη Βρυξέλλες, προχωρούν κανονικά στο σχεδιασμό της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Μάλιστα, μόλις προχθές η Καγκελάριος της Γερμανίας και της γερμανικής Ευρώπης, Άγκελα Μέρκελ, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ερντογάν, συζήτησε το προσφυγικό, τις σχέσεις Τουρκίας – Ε.Ε., τις επιχειρήσεις της Άγκυρας στη Συρία, και την ανάγκη στενής συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά και τη σπουδαιότητα της συνόδου κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στις 26 Μαρτίου. Μια ημέρα μετά ο Σουλτάνος της Άγκυρας, φρόντισε να διασύρει, να απειλήσει και να εκβιάσει την Ευρώπη. Τι λοιπόν θα συζητήσει, μετά από όλα αυτά η Ευρώπη μαζί του στη Βάρνα. Και καλά η Ευρώπη κάθε ημέρα που περνά, οι Βρυξέλλες αποδεικνύουν ότι αποτελούν ένα τραγικό αστείο στη διεθνή πολιτική. Η Ελλάδα και η Κύπρος που η εδαφική ακεραιότητά τους, η εθνική κυριαρχία τους, το εθνικό τους συμφέρον απειλείται ευθέως από το παράφρονα ηγέτη της Τουρκίας τι κάνουν ενόψει της Συνόδου-φάρσας στη Βάρνα. Οι κυβερνήσεις σε Αθήνα και Λευκωσία, ως ισότιμα μέλη της ΕΕ γιατί, δεν έχουν συνδέσει τη συμμετοχή τους σε αυτή, με καθορισμό και δημοσιοποίηση σαφούς ατζέντας που θα περιλαμβάνει ως θέματα της συζήτησης με την Τουρκία, την προκλητικότητα και τις απειλές της στο Αιγαίο και την ΑΟΖ της Κύπρου, την αμφισβήτηση της εθνικής τους κυριαρχίας, και την αμφισβήτηση διεθνών συνθηκών; Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν απαιτεί πριν από τη Σύνοδο, δέσμευση από την ΕΕ, ότι στην περίπτωση που η Τουρκία αρνηθεί να δεσμευτεί σε σεβασμό, όλων των παραπάνω, η Ελλάδα θα κλείσει τα σύνορα της Ευρώπης (έτσι δεν τα αποκαλεί η πολιτική και πολιτειακή μας ηγεσία) με την Τουρκία, και η απόφαση αυτή θα στηριχθεί με προστασία Ευρωπαϊκών και Νατοϊκών δυνάμεων. Γιατί δεν πρέπει, παρεμπιπτόντως, να ξεχνάμε και το ΝΑΤΟ, που σφυράει κλέφτικα στην απειλητική συμπεριφορά της Τουρκίας και του παράφρονα Σουλτάνου της. Ήρθε η ώρα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κόψουν το χάιδεμα και την πλάκα με τον παράφρονα Ερντογάν. Όσο συνεχίζουν στη ρότα του κατευνασμού και του “και καλά δεν συμβαίνει τίποτα” θα οδηγηθούμε σε τραγωδία της οποίας το αβάσταχτο μάρμαρο θα πληρώσει ο Ελληνικός λαός και η πατρίδα μας. Ο Δημήτρης Απόκης, είναι Διεθνολόγος και Δημοσιογράφος, Απόφοιτος του The Paul H. Nitze, School of Advanced International Studies, The Johns Hopkins University και Μέλος του The International Institute of Strategic Studies Share this:

Πηγή: Ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί διεξάγεται η σύνοδος της Ε.Ε. στη Βάρνα για την Τουρκία! http://hellasjournal.com/2018/03/as-mas-exigisi-kapios-giati-diexagete-i-synodos-tis-e-e-sti-varna-gia-tin-tourkia/

Η Sara Sampaio με τις νέες δημιουργίες της «VS»

Victoria’s Secret 2018

 

Ένας από τους ομορφότερους Αγγέλους της αμερικάνικης φίρμας στα καλύτερα της...
Η Sara Sampaio, γεννημένη στο Πόρτο το 1991, είναι διάσημη στη χώρα της και γενικότερα στην Ιβηρική χερσόνησο από το 2011 όταν και κέρδισε για πρώτη φορά στα «Portuguese Golden Globes» ως «Μοντέλο της χρονιάς». Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο κορίτσι με απίθανα εκφραστικά πράσινα μάτια και με ένα κορμί που αν και όχι ίδιαίτερα ψηλό (1,72), διαθέτει τις τέλειες αναλογίες που αναζητά σήμερα η παγκόσμια αγορά του modeling: Μακριά πόδια, αδύνατο κορμί, πρόσωπο που μαγνητίζει και όχι και τόσο πλούσιο μπούστο Γενικότερα… [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ TAMTAM.NEWS]


[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ TAMTAM.NEWS]

Μαινόμενος Ερντογάν κατά ΕΕ: Αν ανοίγαμε τις πύλες, θα ψάχνατε τρύπα να κρυφτείτε

 

40






Μαινόμενος Ερντογάν κατά ΕΕ: Αν ανοίγαμε τις πύλες, θα ψάχνατε τρύπα να κρυφτείτε
Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκαταλείψει η Τουρκία το Αφρίν και να σταματήσει τις επιχειρήσεις στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε προ ολίγου ο Σκαϊ, απαντώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την υπόθεση του Αφρίν ο Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά:  "Πως μιλάτε για το Αφρίν, εμείς επί 7 χρόνια φιλοξενούμε 3,5 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία. Αν είχαμε ανοίξει τις πύλες θα ψάχνατε τρύπα να κρυφτείτε", ενώ πρόσθεσε "εμείς όμως θα συνεχίσουμε να φιλοξενούμε γιατί εμείς γνωρίζουμε από ανθρωπιά, εσείς δεν γνωρίζετε τίποτα από αυτό".

Μηνύματα με νόημα από Άγκυρα για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα και το ρόλο της μειονότητας

 

Μηνύματα με νόημα από Άγκυρα για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα και το ρόλο της μειονότητας
Του Νίκου Μελέτη
Συνεχίζουν τα «παράξενα» δημοσιεύματα από την ιστοσελίδα της τουρκικής Κρατικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, TRT με τελευταία, το ένα να αφορά το σενάριο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα και τον ρόλο της μειονότητας και το δεύτερο που εμφανίσθηκε συμπτωματικά χθες και συμπίπτει με την έκδοση της απόφασης για τους 8 τούρκους αξιωματικούς, να αφορά την νέα δικαστική προσφυγή της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», που εκμεταλλευόμενη την γνωστή τροπολογία, επαναδιεκδικεί την αναγνώριση της με τον όρο «τουρκικός» στον τίτλο της.
Με τίτλο «Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης: Το σενάριο των πρόωρων εθνικών εκλογών» η TRT αναπτύσσει σενάρια για τον ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει πολιτικά η μειονότητα.
Θέλοντας να αποτραπούν «δυσάρεστες» εξελίξεις με την ανακλαστική αντίδραση από τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών και την ανάδειξη τεσσάρων μειονοτικών βουλευτών, το δημοσίευμα κτυπά καμπανάκι στους μειονοτικούς βουλευτές με αφορμή και την δημοσκόπηση της Kappa Research:«Είναι λογικό ότι η εκλογή φέρνει και φθορά κυρίως σε περιόδους κρίσεως και οικονομικού μαρασμού. Τα αποτελέσματα λοιπόν για τους τρεις εν ενεργεία βουλευτές στη Ροδόπη δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκά διότι και οι τρεις κατέγραψαν αρνητικά ποσοστά. Συγκέντρωσαν ο καθένας ποσοστό αρνητικής ψήφου μεγαλύτερο από 50%...».

Κάνοντας ειδική αναφορά στην Ροδόπη το δημοσίευμα της TRT επισημαίνει: «Η περίπτωση της Ροδόπης  είναι ενδεικτική. Στις εθνικές εκλογές του 2015 τις τρεις έδρες σε επίπεδο εκλογικής περιφέρειας κατέλαβαν τρεις υποψήφιοι μέλη της Μειονότητας. Αυτό προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις κυρίως από την πλευρά της πλειονότητας. Δεν άρεσε καθόλου το σενάριο να εκπροσωπείται ο Νομός από τρεις μειονοτικούς βουλευτές. Παρόλα αυτά η ψήφος του λαού είναι αδιαπραγμάτευτη…».
Κάνοντας αναφορά στον Ευριπίδη Στυλιανίδη ως τον «μεγάλο χαμένο των εκλογών» το TRT παραπέμπει σε δηλώσεις του για να καλέσει σε επαγρύπνηση για το ενδεχόμενο κινητοποίησης του πλειονοτικού στοιχείου.
«Είναι εμφανής η δυσαρέσκεια των πολιτών της πλειονότητας και της μειονότητας προς τους κυβερνητικούς βουλευτές και διακριτή πλέον η ενόχληση όλων για την απουσία δίκαιης και ισόρροπης εκπροσώπησης μεταξύ των σύνοικων στοιχείων», είχε δηλώσει ο κ. Στυλιανίδης και είχε υποστηρίξει ότι το « 2015  με την εκλογή τριών μειονοτικών βουλευτών διαταράχθηκε η δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση των σύνοικων στοιχείων στην Ροδόπη»
Η προειδοποίηση που απευθύνεται κυρίως στους μειονοτικούς βουλευτές είναι ότι με την κινητοποίηση των εθνικών αντανακλαστικών από δηλώσεις σαν αυτές του Ε. Στυλιανίδη, ίσως επιχειρηθεί «με τον φόβο επανάληψης του ίδιου σεναρίου, τα πατριωτικά αισθήματα να καθοδηγήσουν ψήφους».
Δεν παραλείπει το δημοσίευμα να υπενθυμίσει ότι Τ. Ερντογάν στην επίσκεψή του στην Θράκη και στην ανοικτή ομιλία του στο Μειονοτικό Γυμνάσιο Τζελάλ Μπαγιάρ είχε αφήσει  αιχμές για τους μειονοτικούς βουλευτές δηλώνοντας ότι «αυτήν την στιγμή έχουμε τέσσερις βουλευτές στην Ελληνική Βουλή, 3 + 1 . Αυτοί οι τέσσερις βουλευτές πρέπει να κάνουν πολλά πράγματα στη Βουλή»….
Η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας δίνει και «γραμμή» καθώς συστήνει στους  μειονοτικούς βουλευτές, να ασχοληθούν με τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά οφείλουν όπως αναφέρει, να έχουν ευαισθησία και να δίνουν αγώνες για τα μειονοτικά δικαιώματα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι ενώ είναι στην επικαιρότητα η υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, εν αναμονή της απαγγελίας του κατηγορητηρίου αλλά και η εκδίκαση μιας ακόμη αίτησης της Τουρκίας εναντίον της χορήγησης  ασύλου  των οκτώ αξιωματικών στην Ελλάδα,  εμφανίσθηκε στην ιστοσελίδα της τουρκικής TRT εκτενέστατο άρθρο για την  δικαστική αντεπίθεση που επιχειρεί στην Ελλάδα η «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» προκειμένου να αναγνωρισθεί επίσημα.
Το ρεπορτάζ έχει τίτλο «Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης γραφεί ιστορία».
Αν και η είδηση αφορά την 9η Φεβρουαρίου  που δικάστηκε η αίτηση ανάκλησης της «ΤΕΞ» στο Εφετείο Θράκης ,με την οποία ζητά την «εξάλειψη της διαγραφής του σωματείου από το Βιβλίο Σωματείων του Πρωτοδικείου Ξάνθης και την επάνοδο στην προ της διάλυσής του κατάσταση», η απόφαση πρόκειται να εκδοθεί εντός του επομένου εξάμηνου . 
 Ισχυρό χαρτί στα χέρια  της  «ΤΕΞ» παραμένει η απόφαση πριν 10 χρόνια, (το 2008) του ΕΔΔΑ που έκρινε ότι υπήρχε  παραβίαση του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι και του συνέρχεσθαι για δύο σωματεία της Μειονότητας. Το πρώτο ήταν η «ΤΕΞ» και το δεύτερο ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Τούρκων Γυναικών Ν. Ροδόπης»
Αυτό που προβάλλεται από την TRT είναι εκείνο το απόσπασμα της απόφασης του ΕΔΔΑ που απορρίπτει την απόφαση του Αρείου Πάγου ,θεωρώντας ότι «η ύπαρξη μιας εθνικής μειονότητας δεν αποτελεί  απειλή για μια δημοκρατική κοινωνία» Η απόφαση αυτή φυσικά δεν μπορεί να λάβει υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής και το γεγονός ότι η Τουρκία η οποία αμφισβητεί σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα χρησιμοποιεί την υπόθεση εθνικών μειονοτήτων για να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα στην περιοχή.
Αφού προβάλλονται δηλώσεις του  προέδρου της «ΤΕΞ», η τουρκική TRT που λειτουργεί απολύτως εντός των πλαισίων του σκληρού μηχανισμού του τουρκικού καθεστώτος, στέλνει με νόημα το μήνυμα ότι η Άγκυρα αναμένει μια δίκαιη Δικαστική απόφαση από την Ελλάδα:
«Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην απόφαση του Εφετείου Θράκης. Κι αυτό γιατί στην συγκεκριμένη δίκη δεν θα κριθεί η τύχη ενός σωματείου. Στη θέση της ΤΕΞ δικάζονται μία σειρά ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως η αναγνώριση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι. Μαζί με αυτό δικάζονται η αντοχή και η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας στο διαφορετικό, τα όρια της δημοκρατίας».
Το μήνυμα που θέλει να στείλει η Άγκυρα είναι περισσότερο από σαφές και είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, όπου όπως όλα δείχνουν χρησιμοποιούνται ως όμηροι από το τουρκικό καθεστώς για την επιδίωξη άλλων στόχων.
Φωτογραφία: Intimenews

Πώς δημιουργείται ένας «φασίστας»

 

Του Silas Reynolds (Identity Dixie) / KO 

Αν κάποιος με ρωτούσε πριν από πέντε χρόνια αν θα καλούσαν ποτέ τραβεστί και "drag queens" να εξηγήσουν τις αρετές του cross dressing και του πρωκτικού σεξ σε ένα μάτσο παιδάκια, θα γελούσα με την ψυχή μου και θα συνέχιζα να πίνω τη μπύρα μου. Δυστυχώς, ζούμε σε αυτόν τον κόσμο σήμερα. Και γίνεται όλο και πιο ξένος και πιο υποβαθμισμένος κάθε χρόνο που περνάει. Που μπορεί να πάει αυτό; Ένας συναγωνιστής της Alt Right είπε κάποτε ότι το τελικό αποτέλεσμα του «προοδευτισμού» είναι ο πραγματικός κανιβαλισμός (ωχ!). Ένας φυσιολογικός άνθρωπος θα υποστήριζε ότι αυτό είναι μια υπερβολή, αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος πλέον σήμερα. Τι ορθώνεται για να πολεμήσει αυτή την εκφυλισμένη πτώση της ανθρωπότητας που βυθίζεται στον ηδονισμό και την ακολασία; Απ’ ότι φαίνεται οι φασίστες. Τουλάχιστον, αυτός είναι ο τίτλος που μου κόλλησαν όταν διαφώνησα με την απίστευτη διαφθορά αυτή της κοινωνίας.

Ξέρετε κάτι; Πολλοί από εμάς, θέλαμε απλά να μας αφήσουν στην ησυχία μας. Όταν ήμασταν νέοι, να παίζουμε τα βιντεοπαιχνίδια μας. Να παρακολουθούμε τις ταινίες μας. Να απολαμβάνουμε τη μουσική μας. Μετά να βρούμε μια καλή γυναίκα από μια τίμια οικογένεια. Για τους άνδρες που αγαπάνε την οικογένεια, να ζούμε σε μια αξιοπρεπή γειτονιά, με μια ασφαλή δουλειά και καλά σχολεία για τα παιδιά μας. Να πηγαίνουμε εκκλησία όπως οι παππούδες μας. Προσδοκίες για μια κανονική και υγιή κοινωνία.

Όμως όλα έπρεπε να αλλάξουν.

Η Αριστερά άλλαξε την πορεία από το (δήθεν) να βοηθάει τον εργαζόμενο άντρα στο να μισεί τον λευκό άντρα. Δεν μπορούμε να έχουμε τίποτα, γιατί η "λευκότητα" (μαζί με την αρρενωπότητα και την παράδοση) περιγράφεται ως κάτι το καταπιεστικό, το τοξικό και τελικά το κακό. Πρέπει να σβηστεί. Το κόμμα των Δημοκρατικών εγκατέλειψε τους λευκούς και σήμερα σχεδόν όλα τα λένε "λευκή υπεροχή".

Είμαστε η μάστιγα που συνεχίζει τα αέναα προβλήματα της μαύρης υποαπασχόλησης, των υψηλών ποσοστών φυλάκισης και των γενικών ανεπαρκειών. Είμαστε το ολοκληρωτικό καθεστώς που αντιμετωπίζει τις γυναίκες σαν πολίτες δευτέρας κατηγορίας και δούλους για την αόρατη πατριαρχική αυτοκρατορία. Είμαστε οι καράβλαχοι οπαδοί της θεοκρατίας που είμαστε κολλημένοι με τα όπλα και την Αγία Γραφή. Είμαστε ο λύκος που καραδοκεί στην πόρτα για τον πανάρχαιο κίνδυνο του #NeverAgain! Ένα απειλητικό φάντασμα που δημιουργεί εικόνες με φούρνους, βαγόνια που μεταφέρουν κρατούμενους και στολές Hugo Boss.

Τόσα χρόνια έχουν περάσει και η Αριστερά συνεχώς λέει ότι κάθε Ρεπουμπλικάνος είναι ένας φασίστας-ναζί-με-κουκούλα-κουκλουξκλαν που μισεί τις γυναίκες, τις μειονότητες, τους αθεϊστές και τα έξυπνα κορίτσια που πάνε στο κολλέγιο.

Ο Ρόναλντ Ρήγκαν ήταν ναζί. "Είμαι φοβισμένος ότι εάν ο Ρόναλντ Ρήγκαν αναλάβει καθήκοντα, θα δούμε περισσότερα από την Ku Klux Klan και την αναζωπύρωση του Ναζιστικού Κόμματος", είχε δηλώσει η Coretta Scott King το Νοέμβριο του 1980. Αφού το λέει μια Κινγκ έτσι πρέπει να είναι.

Ο George Bush ο πρεσβύτερος ήταν Ναζί. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η Jewish Week της Ουάσινγκτον (ω, τι έκπληξη!) αποκάλυψε ότι ο αντιπρόεδρος Τζωρτζ Μπους είχε διορίσει έναν εθνοτικό συνασπισμό για την εκστρατεία του, ο οποίος φυσικά περιλάμβανε ορισμένους ξεκάθαρους «αντισημίτες» με υποτιθέμενες ναζιστικές και φασιστικές διασυνδέσεις. Το άρθρο προκάλεσε την παραίτηση έξι ηγετών του τμήματος εθνικής εμβέλειας του GOP. Απλά, cucks.

Φυσικά, ο Μπους ο νεότερος ήταν επίσης σατανικός (πιο ηλίθιος, αλλά σατανικός) και "φασίστας". Ο κυριολεκτικά τρελός παρουσιαστής Keith Olbermann το είπε το 2008: "Είσαι φασίστας! Να τους βάλτε τα να τυπώσουν ένα μπλουζάκι με φασίστα πάνω! ... Εσείς, κύριε, δεν έχετε θέση σε μια κυβέρνηση του λαού, από τον λαό, για τον λαό". Για να πούμε την αλήθεια, υπήρχαν τόνοι προβλημάτων με τον W αλλά αυτός ο θλιβερός ζωγράφος δεν ήταν φασίστας ή ναζί. Ένας τρομαγμένος ανόητος, σίγουρα. Όμως, δεν ήταν ο Duce, ούτε από απόσταση.

Δεν χρειάζεται καν να πούμε για τον Donald. Είναι ο Χίτλερ ενσαρκωμένος για τους αριστερούς. Αλλά, το ίδιο κι εμείς. Όχι μόνο Χίτλερ, αλλά το απόλυτο κακό. Γιατί; Επειδή αντιτιθέμεθα στην Weimerica (Αμερική σαν την Γερμανία της Βαϊμάρης). Αν ο Μπους είχε χαρακτηρισθεί Ναζί γιατί πήγε να φέρει την "δημοκρατία" στο Ιράκ, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ένας ετεροφυλόφιλος λευκός που διαφωνεί με τις «αδελφές» που έχουν για αρχηγούς στους προσκόπους θα ονομαστεί ο επόμενος Ράινχαρντ Χάιντριχ από κάποια σιτεμένη υστερική «προοδευτική» με ροζ μαλλιά.

Δεν με πειράζει πια η ταμπέλα του «φασίστα», αν αυτό είναι που με χωρίζει από ένα «πυροβολημένο» κομμούνι ή «antifa».

Ο Φρανθίσκο Φράνκο παρέχει, κατά τη γνώμη μου, μια σύντομη και συνοπτική περιγραφή για την άνοδο του «αντιδραστικού φασισμού»:

«Ο φασισμός, όπως χρησιμοποιείται σήμερα, όπου κι αν εκδηλώνεται, έχει χαρακτηριστικά τα οποία ποικίλουν, στο βαθμό που οι χώρες και οι εθνικές ιδιοσυγκρασίες ποικίλλουν. Είναι ουσιαστικά μια αμυντική αντίδραση του οργανισμού, μια εκδήλωση της επιθυμίας να ζήσω, της επιθυμίας να μην πεθάνω, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις συλλαμβάνει έναν ολόκληρο λαό. Έτσι κάθε άνθρωπος αντιδρά με τον δικό του τρόπο, σύμφωνα με τη αντίληψή του για τη ζωή».

Αν γνωρίζετε ιστορία και ξέρετε ότι οι Ισπανοί κομμουνιστές είχαν συστηματικά καταστρέψει την ίδια την ψυχή της χώρας (σκεφτείτε την εκταφή πτωμάτων μοναχών και ιερέων, μια πρωτο-σεξουαλική επανάσταση, τους περιορισμούς σχετικά με την Καθολική Εκκλησία, τη δήμευση της περιουσίας, κ.λπ.), το να ξυπνήσει το εθνικό ανοσοποιητικό σύστημα και να αρχίσει τις κλωτσιές, το να υπάρχει αντίδραση (είτε πρόκειται για φασίστες, είτε εθνικιστές, είτε μοναρχικούς, είτε ό,τι θέλετε) είναι απόλυτα λογικό. Έπρεπε είτε να αφήσεις να επιδεινωθεί σε ένα ζωώδες (υπό κατάρρευση τελικά) κομμουνιστικό κράτος με εξάπλωση του θανάτου και της στέρησης ή να ζήσεις, να πάρεις τις σκληρές αποφάσεις και να σώσεις τη χώρα σου κάτω από τις δυνάμεις του Φράνκο.

Τι νομίζετε ότι συμβαίνει τώρα σε αυτή τη χώρα; Πρακτικά κάθε όνομα των media μας λέει ότι η χώρα μας είναι πιο διαιρεμένη από ποτέ. Όλα είναι έτοιμα να εκραγούν. Οι διαφωνίες και το πολιτικό μίσος σιγοβράζουν παντού. Και οι δύο πλευρές πιστεύουν ότι η άλλη πλευρά είναι το απόλυτο κακό.

Η μία πλευρά (η Αριστερά) θέλει περιορισμούς στην προσωπική σας άμυνα, ανοιχτά σύνορα, παγκοσμιοποίηση, μια παράξενη σταυροφορία ενάντια στην "λευκότητα", να δοθούν τα λεφτά σας στον «άλλον» και εγκρίνει έναν τόσο ακραίο εκφυλισμό που θα έκανε τους κατοίκους των Σοδόμων και των Γομόρρων να κοκκινίσουν. Η (πραγματική) Δεξιά θέλει πίστη, οικογένεια και λαό. Δεν καταλαβαίνω τι είναι τόσο ακραίο σε αυτά τα τρία πράγματα. Κατά την εκτίμησή μου, αυτοί είναι οι τρεις πυλώνες ενός υγιούς και επιτυχημένου πολιτισμού.

Εάν η πίστη, η οικογένεια και ο λαός και η διαφωνία με τους τύπους που ντύνονται σαν γυναίκες να ουρούν δίπλα στα παιδιά στα δημόσιες τουαλέτες θεωρούνται καθαρός κακός φασισμός, πείτε με φασίστα.


ΚΟ / πηγή

Ελληνες επιχειρηματίες ικέτες στο παλάτι του Σουλτάνου για χατήρι του Αλέξη

Αλλαχου ακμπαρ!

 

Το σκοτεινό ανατολίτικο παζάρι για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών
Ξεκίνησε το μεγάλο και σκοτεινό ανατολίτικο παζάρι ενόψει των εκλογών του Μαίου, όπως έχει αποκαλύψει το Κουρδιστό Πορτοκάλι που επανέρχεται με νέο ρεπορτάζ που θα συζητηθεί. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες μας, ο Τσίπρας ζήτησε από Ελληνες μεγαλοεπιχειρηματίες που τον στηρίζουν, να πάνε ικέτες στο Παλάτι του Σουλτάνου για να του ζητήσουν να απελευθερώσει τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς!
Γράφει η Ιόλη Πιερίδη
Κι αυτό γιατί ο Ελληνας πρωθυπουργός που πλέον θεωρεί μονόδρομο την προσφυγή στις κάλπες τον Μάιο του 2018 γνωρίζει πως το πολιτικό του μέλλον βρίσκεται στα χέρια του Σουλτάνου. Το έδειξε άλλωστε και η πρόσφατη έρευνα της οξυδερκούς Pulse. Πάνω από 85% των Ελλήνων θα μαυρίσουν τον Τσίπρα εάν συμβεί κάτι στους 2 Ελληνες στρατιωτικούς. Ακόμη κι αν φάνε κάποια ποινή 3-5 χρόνια.

Αυτό θα είναι καταστροφή για τον Αλέξη Τσίπρα. Ετσι λοιπόν την στιγμή που ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει τελεσίδικα την προσφυγή στις κάλπες εντός του Μαίου του 2018 και καθώς η ΝΔ ετοιμάζεται να βγάλει ντοκουμέντα για στενές σχέσεις κορυφαίων στελεχών του Σύριζα με γνωστό βιομήχανο στο χώρο του φαρμάκου, ο πρωθυπουργός ζήτησε την βοήθεια ισχυρών παραγόντων που τον στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια και οι οποίοι διατηρούν διάυλους επικοινωνία με την τουρκική επιχειρηματική ελίτ. Κάποιοι μάλιστα έχουν αγοράσει και από κοινού εμβληματικές ξενοδοχειακές μονάδες.

Στο μεταξύ ραγίζει καρδιές ο σπαραγμός των γονιών του  λοχία Δημήτρη Κούκλατζη που παραμένει για 16η ημέρα κρατούμενος σε φυλακή της Αδριανούπολης.
«Η αγωνία μας είναι ανείπωτη, κάθε στιγμή είναι ένας αιώνας» είπε στην εκπομπή Αυτοψία και τον Αντώνη Σρόιτερ ο πατέρας του λοχία Κούκλατζη.
«Πρέπει να οπλιστούμε με ψυχριαμία και υπομονή για να είμαστε δυνατοί απέναντι στα παιδιά» συμπλήρωσε.
Από την πλευρά της η μητέρα του κρατούμενου λοχία είπε ότι «προσεύχομαι και παρακαλώ το Θεό για να επιστρέψουν και τα δύο παιδιά».
«Ονειρεύομαι τη στιγμή που θα περάσει τα σύνορα της Ελλάδας» πρόσθεσε ενώ σχολίαζοντας αυτό που της είπε κάποιος για το φωτεινό σπίτι της είπε ότι «για μένα το σπίτι μου είναι σκοτεινό γιατί μου λείπει ο Δημήτρης, θέλω να γυρίσει και ο Άγγελος».
«Θέλω να γύρσει όχι σήμερα και αύριο, τώρα αν είναι δυνατόν» ξέσπασε η μητέρα του Δημήτρη Κούκλατζη ενώ απευθυνόμενη στις Τουρκάλες μάνες που στέλνουν τα παιδιά τους στο μέτωπο του πολέμου είπε ότι «πιστεύω ότι με καταλαβαίνουν για το πόσο δύσκολο είναι να είναι αιχμάλωτο το παιδί σου σε καιρό ειρήνης».

Κάθε εβδομάδα κράτησης των δύο στρατιωτικών ο Σύριζα χάνει σχεδόν μία μονάδα. Ως τον Μάιο θα έχει πέσει στο 15-16% εάν στο μεταξύ δεν έχουν απελευθερωθεί-πράγμα μάλλον απίθανο εάν ο Ερντογάν δεν πάρει σαν αντάλλαγμα όχι μόνο τους 8 αλλά και δικαιώματα στα πετρέλαια της Κύπρου στα οικόπεδα της οποίας βρίσκονται και τα μεγαλύτερα κοιτάσματα.
Ο Τσίπρας-το αγαπημένο παιδί της εγχώριας επιχειρηματικής ελίτ (τρομάρα της) κινδυνεύει. Σπαραγμός και συναγερμός. Συστράτευση δυνάμεων. Και όλοι μαζί γεμάτοι αγκαλιές δώρων πάσης φύσεως ικέτες στο παλάτι του Σουλτάνου. Για να διασωθεί ο Αλέξης.
Για να δούμε εάν ο Σουλτάνος θα καμφθεί από τα δώρα και τις πιέσεις Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών. Η πιο συναρπαστική προεκλογική περίοδος των τελευταίων χρόνων μόλις ξεκίνησε.
Αλλάχου άκμπαρ!

Ευρωπαϊκοί θεσμοί σε κυβέρνηση: «Ποια καθαρή έξοδος; Εμείς μιλάμε για επιτυχή ολοκλήρωση του 3ου Μνημονίου…»

 

Ευρωπαϊκοί θεσμοί σε κυβέρνηση: «Ποια καθαρή έξοδος; Εμείς μιλάμε για επιτυχή ολοκλήρωση του 3ου Μνημονίου…»

Ευρωπαϊκοί θεσμοί σε κυβέρνηση: «Ποια καθαρή έξοδος; Εμείς μιλάμε για επιτυχή ολοκλήρωση του 3ου Μνημονίου…»
«Εμείς στην Βελγική πρωτεύουσα μιλάμε για επιτυχή ολοκλήρωση του 3ου Προγράμματος και στην Αθήνα μιλάνε για καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια» επισημαίνει ευρωπαίος αξιωματούχος
Με τη δαμόκλειο σπάθη του ΔΝΤ να επικρέμεται πάνω από την 4η αξιολόγηση και την «καθαρή» έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, κυβέρνηση και δανειστές θα μπουν αρχές Μαΐου στο τελικό στάδιο των συζητήσεων για το μετα μνημονιακό πλαίσιο εποπτείας.
Το θέμα όμως είναι ότι από τις μέχρι τώρα επαφές οι δύο πλευρές δεν έχουν καταφέρει να συντονίσουν τις «κεραίες» τους.
Μπορεί να κάθονται στο ίδιο τραπέζι και να μιλάνε για το ίδιο ζήτημα, πλην όμως άλλα καταλαβαίνουν στην Αθήνα και άλλα στις Βρυξέλλες...
«Εμείς στην Βελγική πρωτεύουσα μιλάμε για επιτυχή ολοκλήρωση του 3ου Προγράμματος και στην Αθήνα μιλάνε για καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια» επισημαίνει ευρωπαίος αξιωματούχος, θέλοντας να δείξει τα διαφορετικά «σήματα» που εκπέμπουν οι δύο πρωτεύουσες.
Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εκλαμβάνουν ήδη ως τεράστια επιτυχία την ολοκλήρωση του 3ου Μνημονίου δεδομένου ότι τα δύο προηγούμενα Προγράμματα διάσωσης έμειναν κυριολεκτικά στη μέση.
Βέβαια μέχρι τις 20 Αυγούστου που η Ελλάδα «απαγκιστρώνεται»  από το συγκεκριμένο καθεστώς επιτήρησης για να περάσει σε ένα άλλο το οποίο δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη, ο δρόμος προς την ολοκλήρωση  του έχει ακόμη πολλά αγκάθια.
Η 4η και τελευταία αξιολόγηση εμπεριέχει πολλά και δύσκολα προαπαιτούμενα μέτρα που το ΔΝΤ θεωρεί αδύνατο να προλάβουν να ολοκληρωθούν έως το Eurogroup της 24ης Μαΐου που είναι ο πρώτος σταθμός για τεχνική συμφωνία.
Από τα 88 τελευταία προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου, τουλάχιστον 11 δυσκολεύουν πολιτικά την κυβέρνηση.
Μεταξύ αυτών είναι η πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το νέο Μεσοπρόθεσμο 2019 – 2022, αύξηση των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ, η κινητικότητα στο Δημόσιο αλλά και το Κτηματολόγιο.

Νούμερο ένα «αγκάθι» για την κυβέρνηση αποτελεί η απαίτηση του ΔΝΤ  για εσπευσμένη μείωση στο αφορολόγητο από το 2019 και όχι από το 2020 και μάλιστα χωρίς τα «αντίμετρα» τα θετικά μέτρα δηλαδή που προβλέπουν μειώσεις φορολογικών συντελεστών σε εισόδημα, ΕΝΦΙΑ και στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
Επειδή το Ταμείο θέλει να πάρει στα χέρια του τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 1ο τρίμηνο του 2018, τα οποία θα ανακοινωθούν στις 4 Ιουνίου το θέμα της μείωσης του αφορολογήτου θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Πάντως αφορολόγητο και συντάξεις εφόσον κοπούν ταυτόχρονα από το 2019 δημιουργούν ένα δυσβάστακτο κοκτέιλ φορολογικής επιβάρυνσης για 1,7 εκατ. υπόχρεους οι οποίοι από την αύξηση της φορολογίας και τις περικοπές στις συντάξεις θα χάσουν  3,6 δις. ευρώ συνολικά.
Οι χαμηλόμισθοι που αμείβονται με 500 ή 600 ευρώ το μήνα, από το μαχαίρι στο αφορολόγητο, θα χάσουν έως και ένα μισθό το χρόνο ενώ για τους συνταξιούχους τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα αφού τα μέτρα θα αφαιρέσουν από την τσέπη τους έως και τρεις συντάξεις.
Το ψαλίδι θα είναι μεγαλύτερο για τους παλιούς συνταξιούχους αφού η μείωση δεν  θα είναι 18% αλλά θα φθάσει μέχρι 25% καθώς εκτός από την περικοπή στις κύριες και επικουρικές συντάξεις καταργούνται και τα επιδόματα συζύγου και τέκνων.

Μάριος Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr
 

Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τις κινήσεις Σαββίδη - Φόβοι για πέρασμα της ΣΕΚΑΠ σε τουρκική ιδιοκτησία

 

Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τις κινήσεις Σαββίδη - Φόβοι για πέρασμα της ΣΕΚΑΠ σε τουρκική ιδιοκτησία
Πηγές περί την Κουμουνδούρου λένε ότι θέλουν να δουν τις διαθέσεις του συγκεκριμένου επιχειρηματία
Η κυβέρνηση δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με κανέναν επιχειρηματία και δεν παρεμβαίνει στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, είναι η απάντηση στελεχών του κυβερνώντος κόμματος στην είδηση για την πώληση της ΣΕΚΑΠ, από τον Ιβάν Σαββίδη.
Φυσικά, άσχετα με το τι λέγεται ή διαρρέει επισήμως, η κυβέρνηση παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στον επιχειρηματικό χώρο. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για έναν επιχειρηματία που η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλει ότι είναι «ομοκρέβατος με τον πρωθυπουργό».
Επιπλέον, οι κινήσεις του συγκεκριμένου επιχειρηματία γίνονται σε μία περιοχή με δύο εκατομμύρια ανθρώπους με αυξημένη εθνική ευαισθησία, αποβιομηχάνιση και υψηλή ανεργία, και που επιπλέον τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος είναι τα χαμηλότερα πανελλαδικά.
Όσον αφορά την πώληση της ΣΕΚΑΠ καθεαυτή ενδιαφέρονται στη κυβέρνηση για δύο πράγματα: το πρώτο να συνεχίσει να λειτουργεί η καπνοβιομηχανια και το δεύτερο να μην περάσει μέσω όποιας διαδρομής σε τουρκιά χέρια.
Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι στον ΣΥΡΙΖΑ που λένε ότι το δεύτερο δεν έχει σημασία γιατί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι Τούρκοι είναι φίλοι μας, αλλά είναι μία συρρικνούμενη μειοψηφία.
Στο πλαίσιο αυτό πηγές περί την Κουμουνδούρου λένε ότι θέλουν να δουν τις διαθέσεις του συγκεκριμένου επιχειρηματία.
Ο κ. Σαββίδης είναι από τους επιχειρηματίες που διαθέτουν ρευστότητα που ενισχύθηκε μετά την πώληση της εταιρείας του στην Ρωσία-παράρτημα της οποίας είναι η ΣΕΚΑΠ.
Φυσικά ένα ερώτημα που δεν θα απαντηθεί είναι εάν θα μπορούσε να εξαιρέσει την ΣΕΚΑΠ από την συμφωνία και εάν ήταν αυτό απάντηση στην επίθεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα πολλές κατευθύνσεις.
Κομματικά στελέχη πάντως έλεγαν ότι η εν γένει επιχειρηματική συμπεριφορά του κ. Σαββίδη θα εξαρτηθεί από μεγαλύτερους παράγοντες.
Από την επιμονή της Μόσχας για διείσδυση στα Βαλκάνια και στην Ελλάδα, από την αντίδραση του αμερικανικού παράγοντα, αλλά και από την στάση της κυβέρνησης η οποία δείχνει να συμπλέει με τους υπερατλαντικούς συμμάχους αλλά δίχως προς το παρόν κάποιο αντάλλαγμα.
Γιατί με αμιγώς επιχειρηματικούς όρους λένε, ο κ. Σαββίδης έχει κάθε λόγο να χρησιμοποιήσει την τεράστια ρευστότητά του για μπίζνες σε μία χώρα που με την πτώση όλων των τιμών και αξιών αποτελεί παγκόσμια ευκαιρία.

www.bankingnews.gr

Ο Ιβάν δεν είναι πλέον τσιγαράς

 

Ο Ιβάν Σαββίδης πούλησε στον Ιαπωνικό Όμιλο «Japan Tobacco» το εργοστάσιο Καπνού του Ροστόφ από όπου ξεκίνησε την επιχειρηματική του διαδρομή.
Μαζί πούλησε και την АО «Переславль-Табак», που δραστηριοποιείται στην Αρμενία. Η Donskoy Tabak είναι και η μητέρα εταιρεία της ΣΕΚΑΠ, την οποία οι Ιάπωνες θα την κρατήσουν ανοιχτή .
Στην Ελλάδα, η JTI, της Japan Tobacco, δραστηριοποιείται από τη δεκαετία του '80 και σήμερα κατέχει το 22,7% της αγοράς. Η JTI Hellas έχει παράλληλα και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, ενώ απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζόμενους.
Η τιμή πώλησης όπως ανακοίνωσαν οι Ιάπωνες είναι 1,6 δισ. δολάρια.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ

 

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Πολιτικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ


Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...