Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Ήφαιστος Περιστερίου - Παλαιό Φάληρο 3-1

 

Ήφαιστος Περιστερίου - Παλαιό Φάληρο 3-1
Σημαντικό τρίποντο πήρε ο Ήφαιστος Περιστερίου επί του Παλαιού Φαλήρου με 3-1.
Η ομάδα του Γιάννη Τάμπρατζη ήταν ανώτερη καθ΄όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και με δυο γκολ του Κεμαβόρ στο α΄μέρος πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.
Ο Κυριαζής στην επανάληψη άνοιξε την ψαλίδα του σκορ στο 3-0, με τον Ντεκίδη να μειώνει σε 3-1 για τους φιλοξενούμενους λίγο πριν την λήξη του αγώνα.
Επόμενη αγωνιστική:
Άγιος Δημήτριος – Ήφαιστος Περιστερίου
Παλαιό Φάληρο – Ολυμπιακός Ν. Λιοσίων
Ήφαιστος Περιστερίου: Σταυρόπουλος, Γιαννούλας,Σφίχτης, Μουρκάκης(90΄Μαυρομάτης), Ζαφειράτος, Ζήκος, Μπότης, Τζαβαράς, Κεμαβόρ, Κυριαζής(78΄Κασπίρης), Παπαγιάννι(72΄Καλαϊτζής).
Παλαιό Φάληρο:Σαραντίδης, Σακελλαρίου, Αφράτης (30΄Γιαννακόπουλος), Νικηφοράκης (46΄Τζάμος), Τσάφος, Γερακάρης, Κωσταντινίδης-Μοντεσάντο,Ντεκίδης, Ζαμπαράς, Κέντρος  (71΄Καραγιάννης),Σφενδύλης.

Επικίνδυνα σχέδια για να μην πάμε σε εκλογές ώστε με τα νέα μέτρα να μας αφανίσουν !!!

ipourgiko_simvoulio-600x343

 



Σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης; Σενάριο – βόμβα βάζει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό!
Μια πρόταση – βόμβα σχεδιάζεται στο παρασκήνιο της Βουλής που είναι πιθανό να φέρει τα πάνω – κάτω ανατρέποντας το σύνολο των σχεδιασμών των κομματικών μηχανισμών.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Παραπολιτικά», μια ομάδα 10-15 βουλευτών, με προεξάρχοντες βουλευτές από την ομάδα των «8» και της ΔΗΜΑΡ σχεδιάζουν να καταθέσουν μέσα στην εβδομάδα έγγραφη πρόταση για κυβέρνηση εθνικού σκοπού!
Στη σκέψη αυτών των βουλευτών είναι να αρθεί το αδιέξοδο που διαφαίνεται με την εκλογή του Σταύρου Δήμα.
Αυτό το ενδεχόμενο έχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να υλοποιηθεί στην περίπτωση που η κυβερνητική πρόταση για Πρόεδρο δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πάνω από 160 – 170 βουλευτές.
Η εν λόγω πρωτοβουλία, σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» που θα υπογράφεται από τους ανεξάρτητους και άλλους βουλευτές περιλαμβάνει τρία σημεία:
1. Δημιουργία κυβέρνηση ειδικού σκοπού, στα πρότυπα αυτής του Λ. Παπαδήμου, που θα ολοκληρώσει τια διαδικασίες για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, με υποψήφιο ακόμα και τον Στ. Δήμα.
2. Ρητή ημερομηνία εκλογών μέσα στο 2015, με καταληκτικό μήνα τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.
3. Ορισμό νέου υπηρεσιακού πρωθυπουργού, με αντικατάσταση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα ολοκληρώσει και τη συμφωνία με την τρόικα για τα προαπαιτούμενα και τη νέα πιστωτική γραμμή.
Το εντυπωσιακό στοιχεία είναι, όπως τονίζουν τα Παραπολιτικά, ότι την πρόταση αυτή είναι έτοιμη να τη στηρίξει και μια ομάδα 10-15 βουλευτών της ΝΔ, αλλά και μια ομάδα που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.
Να σημειωθεί ότι υπέρ του εν λόγω σεναρίου τοποθετήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τη σχετική 6σέλιδη ανακοίνωσή του και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Η πρωτοβουλία αυτή, όπως είναι φυσικό, αναμένεται να δημιουργήσει συνθήκες πίεσης για την παρούσα κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος – σύμφωνα με τα Παραπολιτικά – δεν δείχνει διατεθειμένος να αφήσει χώρο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
 crashonline

ΑΘΛΙΟΣ, ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

image001


 



Τελικά ο κύβος ερρίφθη. Η σκηνοθετημένη απόφαση επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος κατά ένα δίμηνο από τους “αιμοσταγείς” τροϊκανούς, επιταχύνει τις …
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής κόμματος “Ελλήνων Πολιτεία
egerssi@otenet.gr
… πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας μέσω της άρον-άρον διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Για τους γνωρίζοντες, η εντολή δόθηκε προ μηνός από την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ και οι εδώ υποτακτικοί της άρχισαν τις προδοτικές διαβουλεύσεις τους (Σαμαράς, Βενιζέλος, Μεϊμαράκης και Παπούλιας), προκειμένου να εξευρεθούν οι απαιτούμενοι 180 καλοθελητές-προδότες Βουλευτές που θα ψηφίσουν τον νέο Πρόεδρο στις 29 Δεκεμβρίου 2014 για να συνεχίσουν την πολιτική του “διαίρει και βασίλευε” της αναρχοκομουνίστριας Μέρκελ, εις βάρος της Πατρίδος και του λαού της.
Ωστόσο, ο σημερινός Πρωθυπουργός, το έχει στο DNAτου να μετέχει μονίμως σε δολοπλοκίες, σε συνομωσίες, σε προδοσίες κατά του λαού μας και της Πατρίδος μας, εξυπηρετώντας ξένα κέντρα αποφάσεων. Επισπεύδει την εκλογή
του Προέδρου της Δημοκρατίας, αιφνιδιάζοντας τους πάντες αφού πρώτα έστησε ένα σατανικό σκηνικό αντίστασης απέναντι στην υποτιθέμενη άκαμπτη πολιτική των τροϊκανών, για νέες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό μας που θα επιφέρουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, αλλά και την επιβολή νέων φορομπηχτικών μέτρων. Έτσι, το παίζει “ήρωας” ο οποίος σθεναρά αντιστέκεται στις πιέσεις των τροϊκανών και συνάμα ξεκινάει το τελευταίο σαφάρι εξαγοράς ψήφων από τους “ανεξάρτητους Βουλευτές” για να μπορέσει να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους και να συνεχίσει η παρούσα κυβέρνηση το προδοτικό της έργο.
Στις 6 Ιουνίου 2014, έγραφα μεταξύ των άλλων στο άρθρο μου “Η νέα αποστασία και η εκλογή Προέδρου”: «Συνεπώς, με τα σημερινά δεδομένα και με άλλα που θα ακολουθήσουν, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν 152 βουλευτές. Η διαλυμένη και κατακερματισμένη ΔΗΜΑΡ, αριθμεί 14 βουλευτές. Με την πιθανή πρόταση της συγκυβέρνησης, να είναι το προτεινόμενο πρόσωπο για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Φώτης Κουβέλης (βλέπε δηλώσεις Ρεπούση), έχουμε 152+14=166. Βέβαια, πιστεύω πως θετική θα είναι η ψήφος των ΔΗΜΑΡιτών και στην περίπτωση που ο αρχηγός τους δεν προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και η τάση αυτή φαίνεται από την σκληρή κριτική που του ασκούν για την απόφαση της αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από την συγκυβέρνηση. Έτσι, για να συγκεντρωθεί ο μαγικός αριθμός των 180 βουλευτών, υπολείπονται ακόμη 14. Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει πως από τους Ανεξάρτητους βουλευτές που αριθμούν αισίως τους 22, δεν θα βρεθούν 14 καλοθελητές να υπερψηφίσουν την προτεινόμενη υποψηφιότητα από τη συγκυβέρνηση για το ύπατο αξίωμα της Δημοκρατίας μας; Άλλωστε, είναι ήδη σίγουροι οι Λοβέρδος, Αϊδόνης και ο βουλευτής της ΝΔ που θα αντικαταστήσει τον ανεξάρτητο Σταυρογιάννη»!
Άλλωστε, ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι η πρώτη φορά που παίζει πρόστυχο και ύπουλο ρόλο στην πολιτική του καριέρα. Θα σας θυμίσω πως στα χρόνια της 10ετούς “πολιτικής του ερήμου” δεν στήριξε τη ΝΔ. Απεναντίας, συνεργάσθηκε και βοήθησε επιλογές και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.  Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, η Άνοιξη του 1995, όταν με τη λήξη της δεύτερης προεδρικής θητείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, επίκειτο νέα εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου έπρεπε να εκλέξει Πρόεδρο, προκειμένου να αποφύγει τις εκλογές, που είναι σίγουρο πως θα τις έχανε, λόγω της ραγδαίας πτώσης της δημοτικότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτήν την κομβική χρονική στιγμή, ο Αντρέας ήρθε σε συμφωνία με την “Πολιτική Άνοιξη” του Αντώνη Σαμαρά. Έτσι, το ατύχημα αποφεύχθηκε με αποτέλεσμα να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Κωστής Στεφανόπουλος, με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και βεβαίως της ΠΟΛΑΝ. Αυτή η στάση του Σαμαρά είχε ως αποτέλεσμα ο Πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ, ο οποίος επιζητούσε τη διεξαγωγή εκλογών, να ξιφουλκήσει με βαρύτατες εκφράσεις εναντίον του Σαμαρά, όπως επίσης και πολλά άλλα στελέχη της γαλάζιας παράταξης.
Ο ίδιος άθλιος, ελεεινός και προδότης Αντώνης Σαμαράς, έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το ΄93. Τότε, που στις αρχές του Σεπτεμβρίου με προτροπή του ιδίου, δυο βουλευτές της ΝΔ αποστασιοποιήθηκαν και προσχώρησαν στην ΠΟΛΑΝ, διατηρώντας την βουλευτική τους έδρα. Πρώτα αποχώρησε ο Στέφανος Στεφανόπουλος και ακολούθησε ο Γιώργος Συμπιλίδης. Έτσι, η ΝΔ απώλεσε τη δεδηλωμένη, έχοντας πλέον μόνο 150 έδρες στην Κ.Ο. Και στις εκλογές που ακολούθησαν τον Οκτώβριο του 1993 είχε ως αποτέλεσμα να μας “κάτσει στο σβέρκο” εκ νέου το ΠΑΣΟΚ. Όμως, ακόμη μεγαλύτερη αθλιότητά του ήταν ο ισχυρισμός του πως έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη δήθεν διαφωνία του στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Που δυστυχώς για εκείνον, οι σημερινές εξελίξεις του αποκαθήλωσαν αυτή τη θέση, από τη στιγμή που αυτός και η κυβέρνησή του είναι υπέρμαχοι της διπλής ονομασίας, όπου θα εμπεριέχεται το όνομα “Μακεδονία” στη σύνθετη ονομασία της γείτονας χώρας.
Από την άλλη μεριά, όλοι πλέον γνωρίζουν πως έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το ΄93, για να παραχωρηθούν οι ψηφιακές παροχές του ΟΤΕ – τεράστιο έργο της εποχής με υπαγωγή της τεχνολογίας από την αναλογική στην ψηφιακή μορφή- προς την Intracom και τη Siemens, μπρος στο διαφαινόμενο κίνδυνο να πουληθεί ο ΟΤΕ στους Ιάπωνες (συμφωνία Μητσοτάκη-Μάνου). Και η απόδειξη είναι πως μερικά χρόνια πίσω, ως υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Τζανετάκη, αλλά και ως υπουργός Εξωτερικών στην Οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα κατά την περίοδο 1989-90, συμφώνησε όταν εδραιώθηκε η πρακτική των απευθείας αναθέσεων των ψηφιακών παροχών στον ΟΤΕ, από τις εταιρείες Siemens και Intracom.
Οσονούπω, κατά την ίδια χρονική περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών στην Οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, ξαφνικά αυξήθηκαν αλματωδώς οι απόρρητες δαπάνες της υπηρεσίας ενημέρωσης του υπουργείου του (από 194 εκ. δραχμές το ΄90 σε 714 εκ. το ΄91 και 290 εκ. το πρώτο τρίμηνο του ΄92). Καθώς επίσης, και τα ποσά απόρρητων δαπανών που διατέθηκαν με προσωπική του εντολή και που ανήλθαν στα 2 δις δραχμές. Μετά δε, τις εκλογές του ΄93 που κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ, το ζήτημα των μυστικών κονδυλίων αναδείχθηκε σε σημαντικό θέμα της πολιτικής επικαιρότητας. Και όταν στις αρχές του 1994, ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Κάρολος Παπούλιας διέταξε την πραγματοποίηση σχετικής ΕΔΕ (Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης), αυτή δεν τελεσφόρησε και έτσι δεν καταλόγισε ευθύνες στη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου. Είχε όμως, προνοήσει ο άθλιος και δολοπλόκος Αντώνης Σαμαράς, να έχει καταστρέψει όλα τα σχετικά παραστατικά πριν παραδώσει το υπουργείο, επικαλούμενος λόγους Εθνικής ασφάλειας.         Γιατί, βεβαίως-βεβαίως δεν βγάζει κόρακας κοράκου μάτι. Και προφανώς η διετής και πλέον στις ημέρες μας, αγαστή συνεργασία Σαμαρά-Παπούλια έχει την εξήγησή της από το παρελθόν!!
Κλείνοντας, με σκοπό να καταδείξω το μέγεθος της πολιτικής αλητείας του Αντώνη Σαμαρά, θα αναφέρω τι ακριβώς έλεγε ο αντιμνημονιακός Αντώνης Σαμαράς, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ του  Γιώργου Παπανδρέου: «Το λέω κατηγορηματικά, αποκλείω κάθε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Συγκυβέρνηση θέλουν τριών ειδών συμφέροντα. Πρώτον: Τη συγκυβέρνηση τη θέλει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ για να πέσει στα μαλακά και για να μην ψάξουμε τις τεράστιες ευθύνες τους που μας έφεραν στο Mνημόνιο. Νομίζουν ότι θα γλυτώσουν, αλλά δε θα γλυτώσουν. Δεύτερον: Τη συγκυβέρνηση τη στηρίζουν, όλα εκείνα τα συμφέροντα και όλες εκείνες οι συντεχνίες που δε θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα και όσο το ΠΑΣΟΚ είναι στα πράγματα, ακόμη και με δεύτερο ρόλο στην κυβέρνηση, έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Τρίτον: Τη συγκυβέρνηση τη θέλουν όλες αυτές οι δυνάμεις, μέσα και έξω από την Ελλάδα, που θέλουν μια κυβέρνηση αδύναμη και μια κυβέρνηση ελεγχόμενη. Δεν μπορούμε, φίλες και φίλοι, να βγούμε από την ύφεση, μαζί με εκείνους που μας έφεραν στην ύφεση. Δεν μπορούμε να πούμε την αλήθεια στο λαό, μαζί με εκείνους που κορόιδεψαν το λαό. Όσοι θέλουν συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, είναι για να μην αλλάξει τίποτα, για να διασωθεί αυτό που χρεοκόπησε και για να σωθούν εκείνοι που μας χρεοκόπησαν». 
            Συνεπώς, Ελληνικέ Λαέ, τι ακριβώς δεν κατάλαβες από όλα τα παραπάνω; 
[www.apostoloupanos.gr]

Ποιοι είναι οι 2 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να σώσετε την α' κατοικία από πλειστηριασμό..


 
 
«Συνεργάσιμος Δανειολήπτης» που θα αποδέχεται να ρυθμίσει το δάνειό του και νόμος «Κατσέλη» είναι οι δύο λύσεις τις οποίες τα νοικοκυριά θα επιλέγουν από την 1η Ιανουαρίου του 2015 για να διασώζουν από τους πλειστηριασμούς την κύρια κατοικία τους...


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ημερησία», ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας δεν σκοπεύει να δώσει παράταση στις διατάξεις του νόμου 4224/2013, ο οποίος για το 2014 προστάτευε την κύρια κατοικία από τους πλειστηριασμούς υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως αναφέρει η Ημερησία. Μόλις 3.000 υπάχθηκαν σε αυτό το καθεστώς προστασίας, ενώ στα δικαστήρια αξιοποιώντας τον νόμο «Κατσέλη» έχουν προσφύγει 100.000.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο Κώδικας Δεοντολογίας Τραπεζών περιλαμβάνει αυστηρούς κανόνες σχετικά με τη συμπεριφορά των τραπεζών προκειμένου να διευκολύνονται οι οφειλέτες στην αποπληρωμή των δανείων τους, με την παροχή ρυθμίσεων και λύσεων που προβλέπονται από αυτόν. Λαμβάνονται υπόψη οι αρχές του «συνεργάσιμου δανειολήπτη» και των «εύλογων δαπανών διαβίωσης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που το δάνειο παρουσιάσει καθυστέρηση 30 ημερών μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα για επικοινωνία ανάμεσα στις τράπεζες και τους δανειολήπτες, στο οποίο ούτως ή άλλως δεν ξεκινούν οι διαδικασίες πλειστηριασμών.

Κάθε τράπεζα, λοιπόν, εφαρμόζει τα ακόλουθα στάδια κατά το χειρισμό δανειοληπτών που παρουσιάζουν καθυστερήσεις, καθώς και σε περιπτώσεις με ενδείξεις πιθανής καθυστέρησης.

Στάδιο 1: Επικοινωνία με τον δανειολήπτη.
Στάδιο 2: Συγκέντρωση οικονομικών και άλλων πληροφοριών.
Στάδιο 3: Αξιολόγηση των οικονομικών στοιχείων.
Στάδιο 4: Πρόταση των κατάλληλων λύσεων στον δανειολήπτη.
Στάδιο 5: Διαδικασία εξέτασης ενστάσεων.
Πρώτος τρόπος: Συνεργάσιμος δανειολήπτης

Το μεγάλο κέρδος για τον «συνεργάσιμο δανειολήπτη» είναι ότι μπορεί να πετύχει σε συνεννόηση με την τράπεζα εξωδικαστική διευθέτηση των οφειλών του γρήγορα και εύκολα, παραμένοντας πιστοληπτικά ενήμερος και διατηρώντας ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Ακριβώς με αυτόν τον στόχο και για να δημιουργηθεί μία σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τράπεζας και οφειλέτη έχουν καθοριστεί τα κριτήρια του «συνεργάσιμου δανειολήπτη».

Ενας δανειολήπτης είναι συνεργάσιμος όταν:

είναι διαθέσιμος σε επικοινωνία με την τράπεζα (πλήρη και επικαιροποιημένα στοιχεία επικοινωνίας)
ορίζει συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο ως αντίκλητο επικοινωνίας για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
απαντά σε ανακοινώσεις και επιστολές της τράπεζας με κάθε πρόσφορο μέσο εντός μίας εβδομάδας ενημερώνει αναλυτικά και με ειλικρίνεια την τράπεζα σχετικά με την τρέχουσα οικονομική του κατάσταση
προβαίνει εκουσίως σε πλήρη και ειλικρινή γνωστοποίηση πληροφοριών, οι οποίες θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη μελλοντική οικονομική του κατάσταση
Δεύτερος τρόπος: Νόμος Κατσέλη

Ο Νόμος Κατσέλη, με όλες τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει δίνει τη δυνατότητα σε νοικοκυριά με αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία να διαγράψουν οφειλές τους και να ρυθμίσουν το υπόλοιπο ποσό. Επίσης προστατεύει την κύρια κατοικία από πλειστηριασμούς έναντι τραπεζών και ιδιωτών όχι έναντι του Δημοσίου. Οι αιτήσεις από το 2010 μέχρι σήμερα ανέρχονται σε 100.000.

Τα άρθρα του προσφέρουν την προστασία της κύριας κατοικίας αλλά και συνολικά της περιουσίας του οφειλέτη από τη στιγμή που εκείνος θα υποβάλει την αίτηση στο Ειρηνοδικείο μέχρι και την έκδοση απόφασης. Για το διάστημα αυτό ο αιτών θα πρέπει να καταβάλει μία ελάχιστη δόση προς την τράπεζα. Η ελάχιστη καταβολή δεν θα μπορεί να είναι μικρότερη του 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης με ελάχιστο συνολικό ποσό καταβολής τα 40 ευρώ μηνιαίως.

Ο οφειλέτης έχει το δικαίωμα, σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, εφόσον του ζητηθεί η ρευστοποίηση ακίνητης περιουσίας να εξαιρέσει την κύρια κατοικία εφόσον η αξία της ισούται με το αφορολόγητο όριο της κύριας κατοικίας, όπως αυτό ορίζεται από τις φορολογικές διατάξεις, προσαυξημένο κατά 50%. Με πιο απλά λόγια για έναν άγαμο να μην είναι πάνω από 300.000 ευρώ και για έναν έγγαμο με δύο παιδιά να μην ξεπερνά τις 450.000 ευρώ.

ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ 4 ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

 

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε 4 νέες δημοσκοπήσεις
Σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Τύπο του Σαββατοκύριακου.
Σε γκάλοπ της Κάπα Research που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής», στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 25,5%, ενώ η Ν.Δ. 22,7%.
Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 6,7%, το Ποτάμι με 6%, η Χρυσή Αυγή με 5,9% και το ΚΚΕ με 5,8%. Οι ΑΝ.ΕΛ. συγκεντρώνουν 2,7%
Η Δημοκρατική Αριστερά δεν υπάρχει καν στο χάρτη των δημοσκοπήσεων, κάτι που σημαίνει πως ήδη ο κόσμος την ταυτίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ, μιας και Τσίπρας και Κουβέλης, όπως όλα δείχνουν, θα δώσουν τα χέρια.
Στο γκάλοπ της Αlco για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος», στην πρόθεση ψήφου η ψαλίδα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ κλείνει στις 3,6 ποσοστιαίες μονάδες υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 27,6%, έναντι 24% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα κατατάσσεται η Χρυσή Αυγή με 5,6% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ με 4,4% και το Ποτάμι με 4,1%. Οι ΑΝ.ΕΛ. καταγράφουν 2,9%.
Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 11,8%.
Στην έρευνα της εταιρίας Interwiew που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων βρίσκεται στο 3%.
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 28,6%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει 25,6%. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται τρίτο κόμμα με 5,5%, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,6%, το Ποτάμι 4,1%, η Χρυσή Αυγή 3,9%.
Εκτός Βουλής εμφανίζονται οι ΑΝ.ΕΛ. με 2,2% και η ΔΗΜ.ΑΡ. με 1,3%.
Σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 7% έναντι της ΝΔ δείχνει το γκάλοπ της ProRata που δημοσιεύει το «Παρόν».
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5% και η ΝΔ 21,5%.
Τρίτο κόμμα έρχεται «Το Ποτάμι» με 5,5%. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%, ενώ η ΔΗΜΑΡ κινείται στο 0,5%.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/532651/mprosta-o-syriza-se-4-nees-dimoskopiseis#ixzz3Lr0wQd4D

e-bill info, η ηλεκτρονική υπηρεσία της ΔΕΗ για να έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας, όπου και αν βρίσκεστε!

 

  • 3
     
ΔΕΗ, συνεχίζοντας να εξελίσσει διαρκώς τις υπηρεσίες της για την ολοένα και καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, δημιούργησε την on-line υπηρεσίαe-bill info. Mέσω της υπηρεσίας αυτής, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα οποιαδήποτε στιγμή, από όπου και αν βρίσκεται, να ενημερωθεί για τον λογαριασμό του, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια24 ώρες το 24ωρο, έχοντας απλώς πρόσβαση στο internet.
Με τη νέα υπηρεσία e-bill info της ΔΕΗ παρέχεται η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε όλους τους λογαριασμούς του τελευταίου 12μήνου, είτε αφορούν οικία, είτε εξοχική κατοικία ή επιχείρηση κλπ., με μία μόνο εγγραφή.
Βοηθά επίσης την ταχεία αρχειοθέτηση των λογαριασμών, δημιουργώντας ένα πλήρες ηλεκτρονικό αρχείο για την παρακολούθηση της εξέλιξης και μεταβολής των χρεώσεων, ανά πάσα στιγμή.
Επιπλέον η υπηρεσία e-bill info διευκολύνει ένα μεγάλο ποσοστό καταναλωτών που έχουν χάσει, για κάποιο λόγο, το λογαριασμό τους, αφού τώρα πια δε χρειάζεται να επισκεφτούν κάποιο κατάστημα για εκτύπωση του λογαριασμού τους, αλλά αυτό μπορεί να γίνει εύκολα από το σπίτι ή το γραφείο, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο.
Άλλο ένα πλεονέκτημα της υπηρεσίας e-bill info  είναι ότι ο καταναλωτής, εφόσον επιθυμεί, την ημέρα έκδοσης του νέου λογαριασμού, μπορεί να  ενημερώνεται αυτόματα στην ηλεκτρονική του διεύθυνση για τα βασικά στοιχεία του εκδοθέντος λογαριασμού του και να γνωρίζει πότε θα λάβει τον επόμενο λογαριασμό για καλύτερο οικονομικό προγραμματισμό.
Η εγγραφή στην υπηρεσία e-bill info, για να απολαμβάνει κανείς όλα τα οφέλη που προσφέρει, είναι πολύ απλή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στο www.dei.gr και να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, όπως και τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής και τον Α/Α λογαριασμού που υπάρχουν στον λογαριασμό τους.
Η υπηρεσία e-bill info αναδεικνύεται σε μια από τις πιο ασφαλείς και λειτουργικές εφαρμογές του είδους που αξίζει κανείς να δοκιμάσει για να απλοποιήσει την καθημερινότητά του και αποτελεί ένα ακόμη βήμα από τη ΔΕΗ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.
- See more at: http://arouraios.gr/2014/12/e-bill-info-i-ilektroniki-ipiresia-tis-dei-gia-na-exete-prosvasi-ston-logariasmo-sas-opou-kai-an-vriskeste/#sthash.6fvinYHb.dpuf

Κουτσούμπας: Σικέ η αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

 

  • 0
     
kke-708.jpg?itok=Qxx0co6n
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
Τον λαό να παρέμβει στις εξελίξεις ενισχύοντας το ΚΚΕ κάλεσε απόψε από τα Χανιά ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης των οργανώσεων του ΚΚΕ της περιοχής.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «το μήνυμα που στέλνει το ΚΚΕ και από την Κρήτη, από τα Χανιά, είναι ότι ο λαός μας πρέπει άμεσα να παρέμβει στις εξελίξεις για να ανακουφιστεί, για να βάλει τέρμα σε αυτή την κατάσταση, με τους αγώνες του με την λαϊκή συμμαχία του και βεβαίως η επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές να ξημερώσει με ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ».
Παράλληλα ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την άποψη ότι με τα μέχρι σήμερα δεδομένα δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα φαίνεται ότι στις 29 Δεκεμβρίου δεν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές. Αυτό βλέπουμε μέχρι σήμερα. Μένει να περιμένομε να δούμε», είπε ο κ. Κουτσούμπας. Στην ομιλία του, κάλεσε τους πολίτες να μην εγκλωβιστούν στη σικέ -όπως τη χαρακτήρισε- αντιπαράθεση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να μην υποταχτούν στα ξένα προς τα δικά τους συμφέροντα της αστικής τάξης, των μονοπωλίων. Γιατί, όπως τόνισε, «είναι εντελώς ξένα προς τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα, εάν “κουρευτεί” όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ή αν “επιμηκυνθεί” όπως λέει η ΝΔ το χρέος, εάν ακολουθηθεί “επεκτατική” πολιτική ή αν ακολουθηθεί πιο “περιοριστική” πολιτική που λένε οι μεν και οι δε».
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, η επιλογή που προβάλλουν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν στο δρόμο που επιβάλλει η ΕΕ, η ευρωζώνη, το μονοπωλιακό κεφάλαιο, οι οργανισμοί τους και οι τραπεζίτες τους κάτι που όπως τόνισε, «για το λαό σημαίνει ότι, τα μνημονιακά μέτρα θα μείνουν ως έχουν, οι εφαρμοστικοί αντιλαϊκοί νόμοι, θα εξακολουθούν να ισχύουν με όποιον κι αν κρατάει το τιμόνι της κυβέρνησης».
Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ στην ομιλία του υποστήριξε ότι, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγάζουν πλέον τσιμουδιά για την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων από την 6χρονη κρίση και χαρακτήρισε ψίχουλα τα όσα έχουν τάξει από την Θεσσαλονίκη και παλιότερα από το Ζάππειο κάποια από τα οποία όπως επεσήμανε, «τα παίρνουν πίσω, τα κουτσουρεύουν, δεν μιλάνε για την επαναφορά της 14ης σύνταξης, του 14ου μισθού, που είναι το δώρο των Χριστουγέννων, του Πάσχα και των διακοπών για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους».
Ο γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε την ανάγκη της άμεσης ανασύνταξης του λαϊκού κινήματος χωρίς να χάνεται χρόνος ώστε να ξανακερδίσει όπως είπε ο λαός δικαιώματα που του ανήκουν.
Παράλληλα επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς όπως ανέφερε η εκλογή ή όχι του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα λύσει κανένα λαϊκό πρόβλημα.
«Το πρόβλημα είναι ότι δεν λύνεται τίποτε για το λαό, αφού πρόκειται για ένα θεσμό που υλοποιεί τις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές και βάζει την τζίφρα του σε όλους τους αντιλαϊκούς νόμους. Γι” αυτό άλλωστε και το ΚΚΕ δεν ψηφίζει κανέναν τους για πρόεδρο, είτε είναι ο Δήμας, είτε άλλος, δεν αφορά το πρόσωπο. Το ζήτημα είναι τι επιλογές πρέπει να κάνει ο λαός μας σε ερχόμενες εκλογές».
Παράλληλα, υποστήριξε ότι,« τόσο η συγκυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν σε όλο τον κόσμο για σπόνσορες, για υποστηρικτές, μέσα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και στους μονοπωλιακούς ομίλους», γιατί αυτό, όπως είπε, «η μόνη λύση είναι την επόμενη μέρα από τις εκλογές, το ΚΚΕ να βγει πολύ πιο δυνατό».
- See more at: http://arouraios.gr/2014/12/koutsoumpas-sike-h-antiparathesh-nd-suriza/#sthash.g1xkiBap.dpuf

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

 

Τις έκτακτες εκδόσεις εντόκων γραμματίων, τον εσωτερικό δανεισμό και την συγκράτηση των δαπανών, άρχισαν να σκέφτονται οι οικονομικές υπηρεσίες του κράτους, ενόψει των κρίσιμων διαβουλεύσεων με την τρόικα. Σύμφωνα με το...
Mega, πονοκέφαλο προκαλεί στην κυβέρνηση η λήξη ομολόγων αφού, με το καλημέρα, χρειάζεται τον Ιανουάριο 520 εκατ. ευρώ, για την εξόφληση δόσεων προς το ΔΝΤ και την πληρωμή τόκων, ενώ τον Φεβρουάριο, που εκπνέει η δίμηνη παράταση του προγράμματος, υπάρχουν υποχρεώσεις 1,7 δισ. ευρώ και τον Μάρτιο άλλα 2,5 δισ. ευρώ.

Με βάση τον σχεδιασμό, η κύρια χρηματοδοτική πηγή για την κάλυψη αυτών  των χρηματοδοτικών αναγκών είναι τα 5,3 δισ. από τις εκκρεμείς δόσεις του ΔΝΤ και της Ε.Ε.
Την κατάσταση για την ελληνική κυβέρνηση, κάνει δυσκολότερη το γεγονός ότι η τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν έως το τέλος Φεβρουαρίου, με την προϋπόθεση πάντα, να υπάρξουν τα έσοδα εκείνα που έχουν προϋπολογιστεί.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Οικονομικών, στο πρώτο τρίμηνο οι δαπάνες για μισθούς, συντάξεις, περίθαλψη, θα φτάσουν τα 10,5 δισ. ευρώ, ενώ για την πληρωμή τόκων θα απαιτηθούν άλλα 2,2 δισ.

Με δεδομένο ότι τα καθαρά έσοδα υπολογίζονται στα 11,2 δισ. ευρώ, το γενικό λογιστήριο του Κράτους, έχει ήδη προβλέψει ταμειακό έλλειμμα 2,1 δισ.

Τον έβγαλαν...πεθαμένο και του έκοψαν την σύνταξη...

 

 
BINTEO...
Την… ηλεκτρονική διακυβέρνηση με τα μάτια του είδε ο 75χρονος Ροδίτης Κωνσταντίνος Μανωλάς του Εμμανουήλ, ο οποίος έχει να λάβει τη σύνταξή του από τον περασμένο Οκτώβριο, επειδή σύμφωνα με το επίσημο κράτος, είναι… πεθαμένος.
Το περιστατικό αναμένεται να ...
κάνει τον γύρο του… κόσμου, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά, ότι το μπάχαλο σε τούτη τη χώρα είναι γενικευμένο και ιδιαίτερα σοβαρό. Η υπόθεση του κ. Μανωλά, ήρθε στην επικαιρότητα έπειτα από την παρέμβαση του συνδέσμου συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων Δωδεκανήσου και του προέδρου τους κ. Νίκου Παπαεμμανουήλ, καθώς ο 75χρονος Ροδίτης, είχε να εισπράξει χρήματα από τον περασμένο Οκτώβριο.

Από την στιγμή που ο συμπολίτης μας, κατάλαβε ότι δεν επρόκειτο να εισπράξει τη σύνταξή του, ξεκίνησε έναν τηλεφωνικό… Γολγοθά ο οποίος συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

«Αδυνατώ να πιστέψω αυτό που μου συμβαίνει. Το λάθος το κατανοώ. Με μπέρδεψαν με άλλον συνταξιούχο που είχε αποβιώσει κι είχε το ίδιο όνομα και το ίδιο επίθετο και έκοψαν και τη δική μου σύνταξη.

Γιατί όμως τώρα εγώ πρέπει να μπω σε τέτοια διαδικασία; Γιατί πρέπει να διορθώσω εγώ και να αγωνιώ ένα λάθος που οι ίδιοι έκαναν στο γενικό λογιστήριο του κράτους; Με είχαν διαβεβαιώσει ότι στις 22 Νοεμβρίου θα έπαιρνα κανονικά τη σύνταξή μου. Μέχρι σήμερα δεν έχω εισπράξει ούτε ένα ευρώ.

Τους εξήγησα ότι έχω υποχρεώσεις να πληρώσω και να ανταποκριθώ και επειδή είχα και λίγο αυστηρό τόνο, αφού είχα αγανακτήσει, μου έβαλαν κι από πάνω και τις φωνές

Τώρα με διαβεβαίωσαν και πάλι ότι τον Δεκέμβριο θα με πληρώσουν τη σύνταξη και τα καθυστερούμενα. Για να δούμε…»

Η καταγγελία του Συλλόγου

Σε καταγγελία που έκανε ο σύνδεσμος συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων Δωδεκανήσου και ο πρόεδρος κ. Νίκος Παπαεμμανουήλ, αναφέρεται: Ο Σύνδεσμος πολιτικών συνταξιούχων του Δημοσίου Νομού Δωδ/σου, διαμαρτύρεται έντονα, για την αναλγησία του ελληνικού κράτους.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σταμάτησε να καταβάλλει τη σύνταξη στο μέλος μας Μανωλά Κώστα του Εμμανουήλ, γιατί όπως πληροφορηθήκαμε τον θεώρησε αποθανόντα, ενώ ο εν λόγω υπάλληλος συνταξιούχος έχει καταγραφεί στηνΤράπεζα που έχει δηλώσει να του κατατίθεται η σύνταξή του. Μάλλον όπως μάθαμε, κάποιος άλλος συνταξιούχος από άλλη περιοχή της χώρας μας με το ίδιο ονοματεπώνυμο, έχει φύγει από τη ζωή.

Ο κάθε συνταξιούχος εκτός από το ονοματεπώνυμο έχει το δικό του Α.Φ.Μ., έχει το δικό του Α.Μ. Σύνταξης, έχει το δικό του ΑΜΚΑ και τη δική του τράπεζα.
Όλα αυτά αγνοήθηκαν και θεώρησαν το μέλος μας πεθαμένο. Σε μια εποχή ηλεκτρονικού πολιτισμού δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη. Έγινε το λάθος προσπαθήσαμε και προσωπικά και μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μας να διορθώσουμε το λάθος και να καταβληθεί η σύνταξη.

Δυστυχώς και παρά την διαβεβαίωση του δ/ντή του Γ.Λ.Κ. ότι σύντομα θα επανορθωθεί το μοιραίο λάθος, ο συνταξιούχος μέλος μέχρι σήμερα δεν πήρε τη σύνταξή του.

Έχει να πάρει σύνταξη από το Σεπτέμβριο μήνα μέχρι σήμερα.

Όταν το κράτος πρέπει να εισπράξει, τότε οι Νόμοι λειτουργούν με ταχύτητα και σου παίρνουν και τόκους υπερημερίας. Όταν όμως σου χρωστά τότε τα γρανάζια της κρατικής μηχανής υπολειτουργούν. Σας μεταφέρουμε αυτούσιο το έγγραφο της Ομοσπονδίας μας που στάλθηκε στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Κώστα Σταϊκούρα.

«Κύριε Υπουργέ,
Σας μεταφέρομε τις έντονες διαμαρτυρίες του ακριτικού Συλλόγου μας Δωδεκανήσου επειδή από λάθος της Υπηρεσίας Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου διεκόπη από το μήνα Οκτώβριο 2014 η σύνταξη του μέλους Μανωλά Χρήστου του Εμμ. Συνταξιούχου Υπουργείου Δικαιοσύνης, κανονικά απογραφέντος με Α.Μ. 2504042390012 και παρά τας δοθείσας υποσχέσεις ότι θα καταβληθούν οι καθυστερημένες συντάξεις στις 27 Νοεμβρίου εν τούτοις δεν κατατέθηκαν.

Αντίθετα σε τηλεφωνική διαμαρτυρία του είπαν ότι θα καταβληθούν στο τέλος Ιανουαρίου 2015!
Για το θεό κ. Υπουργέ, πέντε μήνες χωρίς σύνταξη και χωρίς υπαιτιότητα πώς θα ζήσει ο άνθρωπος που είναι και ασθενής; Γιατί τόση αναλγησία; Κανείς υπεύθυνος; Σας παρακαλούμε δώστε αμέσως εντολή να του καταβληθούν αμέσως οι οφειλόμενες συντάξεις.

Δυστυχώς καμία απάντηση δεν πήραμε.

Τώρα όπως μας διαβεβαίωσαν, το μέλος μας θα πληρωθεί στις 22 Δεκεμβρίου 2014, θα πάρει τη σύνταξή του Ιανουαρίου 2015 και τις καθυστερημένες συντάξεις στο τέλος Ιανουαρίου 2015.
«Ελλάς το μεγαλείο σου, βασίλεμα δεν έχει…» όπως λέει ο ποιητής. Πώς θα ζήσει ο άνθρωπος αυτούς τους μήνες; Πώς θα πληρώσει τα φάρμακά του; Πώς θα κάνει γιορτές; Απάντηση καμία. Η απάντηση στα ερωτήματά μας είναι μια και μοναδική: Δεν μπορεί να γίνει τίποτε γιατί το σύστημα δεν λειτουργείδιαφορετικά.

Κύριε Υπουργέ, ζούμε μια δύσκολη κατάσταση. Παίρνουμε ψίχουλα, μην τα στερείτε και αυτά από τoν απόμαχο συνταξιούχο. Η αξιοπρέπεια είναι αρετή για τον Έλληνα.»

rodiaki.gr

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...