Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Στο απυρόβλητο οι "φεουδάρχες"


 



Στο συρτάρι παραμένει περιέργως μία από τις πολλές -ως φαίνεται- λίστες του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά συνολικά 1.750 υψηλά πρόσωπα για πωλήσεις ακινήτων, τα οποία δεν κατέβαλαν ούτε ένα ευρώ σε φόρους.

Αν και οι έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί, δεν έχει εισπραχθεί τίποτα από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.. Επιπλέον, για όσες υποθέσεις οι ελεγκτικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμενόταν να ολοκληρωθούν εντός των προσεχών μηνών, το ΥΠΟΙΚ αποφάσισε πρόσφατα να αναθέσει τους ελέγχους σε άλλες υπηρεσίες, με συνέπεια να ακυρωθούν τα προηγούμενα πορίσματα και οι έλεγχοι να διενεργηθούν εκ νέου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», στη λίστα περιλαμβάνονται εφοπλιστές, επιχειρηματίες, δικηγόροι, μηχανικοί, πρώην βουλευτής, με τους περισσότερους να δραστηριοποιούνται σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπως Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη.

Οι 1.750 φορολογούμενοι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια εντοπίστηκαν την άνοιξη του 2011 και θεωρήθηκαν ύποπτοι για φοροδιαφυγή, καθώς βρέθηκαν ενδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες μπορεί να έχουν δηλώσει στην εφορία εισοδήματα από εμπορικού χαρακτήρα αγοροπωλησίες ακινήτων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ηλεκτρονικών διασταυρώσεων που διενήργησαν οι υπηρεσίες, διαπιστώθηκε ότι πολλοί δεν εμφάνισαν στην εφορία εισοδήματα από πωλήσεις οικοδομών, τις οποίες προηγουμένως είχαν αγοράσει ή κατασκευάσει. Τα εισοδήματα αυτά πρέπει κανονικά να δηλώνονται ακόμη κι από φυσικά πρόσωπα που δεν είναι επιτηδευματίες, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Οι διασταυρώσεις στοιχείων με τις οποίες εντοπίστηκαν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι διενεργήθηκαν βάσει του Elenxis. To 2011 καταρτίστηκε η λίστα των 1.750 φυσικών προσώπων, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια που εντοπίστηκαν ως ύποπτοι φοροδιαφυγής. Στη συνέχεια, με απόφαση του πρώην υπ. Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, η διενέργεια των ελέγχων όλων ανατέθηκε σε 32 ειδικά συνεργεία από 98 συνολικά εξειδικευμένους φοροελεγκτές.
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012, 20:23

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις-Τα σενάρια για ανασχηματισμό και το δίλημμα Βενιζέλου!


 

20121013-191703.jpgΈτοιμος να δημιουργήσει «πολιτικό γεγονός» είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να διασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση, καθώς διαβλέπει να έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος εναντίον του με σκοπό την αποκαθήλωσή του από το πολιτικό σκηνικό.
Δύο είναι οι εκδοχές:
- Η πρώτη φέρει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αποσύρει τη εμπιστοσύνη του στη κυβέρνηση Σαμαρά εξαιτίας του νέου επώδυνου πακέτου μέτρων χωρίς να ικανοποιούνται οι όροι που έχει θέσει προκειμένου να το ψηφίσει τα ΠΑΣΟΚ περί τελευταίας και «συνολικής λύσης» στο ελληνικό ζήτημα
- Η δεύτερη και πιθανότερη φέρει το κ. Βενιζέλο να ψηφίζει το πακέτο μέτρων χωρίς να ικανοποιούνται απαραίτητα όλοι οι όροι που έχει θέσει και να διεκδικεί τη συμμετοχή του, αλλά και άλλων κορυφαίων σ’ ένα νέο κυβερνητικό σχήμα, με τον ίδιο σε θέση αντιπροέδρου ενδεχομένως
Άλλωστε στα αυτιά του Βενιζέλου έχουν φθάσουν πληροφορίες βάση των οποίων ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξετάζει πολύ σοβαρά το σενάριο ανασχηματισμού, καθώς έχει διαπιστώσει αρρυθμίες και αδυναμίες σε συγκεκριμένα υπουργεία και θέλει να δώσει νέα πνοή στη κυβέρνηση αφού θα έχουν ψηφιστεί και τα νέα μέτρα.
Όπως λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τις μετοχές του Αντώνη Σαμάρα στο limit up και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να πέφτει θύμα «ατυχών χειρισμών» του (…λίστα Λαγκάρντ) και του… «βάρβαρου αναδασμού οικονομικών συμφερόντων» όπως έχει πει ο ίδιος, δεν υπάρχει ίσως άλλη λύση για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος και την πολιτική του επιβίωση από το να συμμετέχει ενεργά και από τα μέσα σε μια νέα κυβέρνηση Σαμαρά, αποκομίζοντας τα όποια οφέλη αφού το κόστος ούτως ή άλλως και τώρα το μοιράζεται.
Είναι βέβαιο ότι οι επόμενες εβδομάδες οι αποφάσεις επί του οικονομικού μέλλοντος της χώρας θα πυροδοτήσουν και πολιτικές εξελίξεις στις οποίες ο κ. Βενιζέλος θα επιδιώξει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο, εκτός αν τον προλάβουν τα γεγονότα.
Αστάθμητος παράγοντας ο Φώτης Κουβέλης του οποίου οι σχέσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δεν βρίσκονται στο καλύτερο σημείο με αφορμή και την επίσκεψη Μέρκελ.
Πάντως πολλά για τα μέλλον της κυβέρνησης θα κριθούν στην επόμενη σύσκεψη τω πολιτικών αρχηγών πιθανότατα την Δευτέρα, οπότε αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το νέο πακέτο μέτρων.
Πηγή:Newsit.gr

Ο μύθος πίσω από τον Κατσουράνη!


 

[Η διοίκηση των «πρασίνων» οφείλει να εξηγήσει στον κόσμο γιατί έφυγε ο Κατσουράνης, τη στιγμή που το καλοκαίρι του έκανε νέο συμβόλαιο και εκείνος δέχθηκε μείωση αποδοχών κοντά στο 50%. Τότε ήταν καλός;] 

Αντιστάρ αλλά με έντονο χαρακτήρα, με το θάρρος της γνώμης του να τον έχει κάνει σε μεγάλο βαθμό παρεξηγήσιμο και να προκαλεί αντιπάθειες.
Φέρεται να είναι εκείνος που προξενεί προβλήματα στα αποδυτήρια των ομάδων του, με αποτέλεσμα να διοχετεύονται ειδήσεις και πληροφορίες εναντίον του, που πολλές φορές τον αδικούν, ίσως γιατί κανείς δεν έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους. Αντιθέτως, εκείνος τα λέει.
Ο Κώστας Κατσουράνης θα περάσει κάποτε στην ιστορία ως μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες των ελληνικών γηπέδων. Η πρόσφατη εκδίωξή του από τον Παναθηναϊκού ίσως για κάποιους να ήταν μια «βόμβα» αλλά για κάποιος άλλους ήταν κάτι αναμενόμενο. Οι μισοί θα είπαν «καλά του έκαναν», οι άλλοι μισοί θα αναρωτήθηκαν «μα, καλά, το καλοκαίρι που του ανανέωσαν το συμβόλαιο δεν τον ήξεραν;». Τι κρύβεται λοιπόν πίσω από αυτό το «διαζύγιο» που πολλοί ξέρουν γιατί έγινε αλλά κανείς δεν εξηγεί το γιατί;
Το μεγάλο ελάττωμα που προσάπτουν στον Κώστα Κατσουράνη όσοι τον έχουν ζήσει από κοντά είναι...
ότι έχει άποψη για όλους και για όλα. Πως του αρέσει να ρίχνει τις ευθύνες στους άλλους και ποτέ στον εαυτό του. Οταν όμως όλοι σιωπούν και η ομάδα του έχει υποστεί κάποια βαριά ήττα, εκείνος βγαίνει πάντα μπροστά και δεν κρύβεται στα αποδυτήρια, όπως κάνουν άλλοι συμπαίκτες του.
Θα μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας και θα πει τι έφταιξε. Ακόμη και αν γνωρίζει ότι οι δηλώσεις του ίσως να μην αρέσουν. Τον έχουν πει… προπονητή των αποδυτηρίων, αλλά εδώ που τα λέμε και μέσα στο γήπεδο του αρέσει να δίνει εντολές στους συμπαίκτες του και να τους λέει πώς να κινούνται στον αγωνιστικό χώρο.
ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ
Πριν από δύο χρόνια, στο ξεκίνημα της θητείας του Φερνάντο Σάντος στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας, το όνομα Κώστας Κατσουράνης είχε χρεωθεί για όσα δεινά συνέβαιναν μέσα στα αποδυτήρια. Κανείς, μα κανείς όμως δεν μίλησε ανοικτά και δεν τον κατονόμασε.
Οταν ξέσπασε το κύμα φυγής με τους Κυργιάκο, Αμανατίδη, Γκέκα (επέστρεψε έπειτα από έναν χρόνο), το χρεώθηκε ο Κατσουράνης. Μα είναι δυνατόν όμως μια τόσο πετυχημένη ομάδα να έχει τόσο κακά αποδυτήρια και αποκλειστικός υπεύθυνος να είναι μόνον ένας παίκτης; Και γιατί να είναι... δίκαιο να τον «φωτογραφίζουν», αντί αυτοί οι παίκτες που έφυγαν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους;
Αλλά και στον Παναθηναϊκό η απομάκρυνση του διεθνούς μέσου καλύφθηκε από ένα πέπλο σιωπής. Η διοίκηση των «πρασίνων» απέφυγε να τοποθετηθεί επίσημα και να εξηγήσει στον κόσμο γιατί έφυγε ο Κατσουράνης, τη στιγμή που η ίδια διοίκηση του έκανε το καλοκαίρι νέο συμβόλαιο και εκείνος προς τιμήν του δέχθηκε να γίνει μείωση των αποδοχών του κοντά στο 50%. Τότε ήταν καλός ο Κατσουράνης και τώρα δεν είναι;
Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού Βασίλης Κωνσταντίνου προσπαθώντας να δικαιολογήσει την «απόλυση» του ποδοσφαιριστή αρκέστηκε να πει ότι «όλοι έχουν ελαττώματα και το θέμα είναι κατά πόσο μπορείς να εξαφανίσεις τα ελαττώματα αυτά. Υπάρχει μια νέα διοίκηση που θέλει να φέρει ψηλά τον ΠΑΟ. Φαίνεται ότι ο Κατσουράνης δεν είχε αφουγκραστεί τις προθέσεις του κ. Αλαφούζου και τα νέα δεδομένα στην ομάδα». Δηλώσεις που ο καθένας ερμηνεύει όπως θέλει.
Δεν δίνει δικαιώματα στην προσωπική ζωή του
Στην προσωπική του ζωή ο διεθνής άσος κάθε άλλο παρά θα λέγαμε ότι απασχόλησε ποτέ τα μέσα ενημέρωσης. Αντίθετα, τα μέσα ήταν εκείνα που έτρεχαν πίσω του. Ο Πατρινός στην καταγωγή και γιος πρώην ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή Κώστας Κατσουράνης αλλά και η γυναίκα του Εφη προσπαθούν να μη δίνουν δικαιώματα και δείχνουν άνθρωποι χαμηλών τόνων.
Κάποιοι «κακεντρεχείς» διέδιναν μέσα στο καλοκαίρι ότι ο γάμος τους περνάει κρίση αλλά διαψεύστηκαν, γιατί το ζευγάρι έκανε διακοπές στη Μύκονο μαζί με τον γιο του και έδειχνε πολύ ευτυχισμένο. Τελικά, πάντα πίσω από τον Κατσουράνη κρύβεται ένας… μύθος.

(Espresso)

Tα πρωτοσέλιδα της Κυριακής (14 Οκτ 2012)


 














Επίθεση με όλμους, όχι για πρώτη φορά στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία στο Χαλέπι…


 

Η εικόνα τα μαρτυρά όλα…
Αναμένουμε μερικά “κόμματα” και “κομματίδια” που έχουν βγάλει κατά ριπάς ανακοινώσεις κατά του καθεστώτος Ασαντ, να καταδικάσουν την επίθεση…

ΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΟΥΑ-ΛΟΥΑ


 

ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πολύ ενδιαφέρον το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος. Ήταν γνωστό στη δημοσιογραφική πιάτσα ότι οΛαυρέντης Λαυρεντιάδης εξυπηρετούσε αρκετούς ανθρώπους των Media. Δεν γνωρίζαμε όμως ότι εκδότης και γνωστός δημοσιογράφος κατονομάζονται στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας ότι... πήραν χωρίς εγγυήσεις δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σαν διευκόλυνση. Κάπου πάει το μυαλό μας, αλλά θα περιμένουμε να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά της...

Ξεκίνημα με νίκη για το Περιστέρι, 77-75 τον Πανελευσινιακό


Ξεκίνημα με νίκη για το Περιστέρι, 77-75 τον Πανελευσινιακό

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012, 19:01
Ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο, το Περιστέρι επιβλήθηκε δύσκολα με 77-75 του Πανελευσινιακού στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», για την πρώτη αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των Ανδρών.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 31-46, 53-61, 77-75

Αναλυτικά σε λίγο…

Αυτό θέλουν να βάλουν στο χέρι τα κοράκια της τρόικας και οι εταιρείες που τους ακολουθούν...


 ..

BLOOMBERG: Η Ελλάδα θα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού της Ευρώπης μέχρι το 2016 ..
Η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την Φινλανδία ως η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής χρυσού της Ευρώπης μέσα σε τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς οι αρμόδιες ελληνικές αρχές «ξεμπλοκάρουν» συμφωνίες που παρέμεναν «στον πάγο» για περισσότερο από μια δεκαετία, λόγω της γραφειοκρατίας και των περιβαλλοντικών κανονισμών. 
Η Φινλανδία, η οποία εξόρυξε πέρυσι 220.000 ουγκιές χρυσού, κατέχει την 40η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των παραγωγών χρυσού.

Η Ελλάδα ήταν η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής βωξίτη της Ευρώπης και η μεγαλύτερη χώρα προμήθειας περλίτη παγκοσμίως το 2010, σύμφωνα με το U.S. Geological Survey. Ο χρυσός είναι προς το παρόν το μοναδικό μέταλλο που εντάσσεται στα προγράμματα fast track.
Η Eldorado Gold Corp και η Glory Resources Ltd αναπτύσσουν τέσσερα ορυχεία, τα οποία μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα τον μεγαλύτερου παραγωγό χρυσού της Ευρώπης μέχρι το 2016.
Η εξόρυξη χρυσού αρχίζει να «πατάει γκάζι» από τότε που η Ελλάδα ξεκίνησε το επονομαζόμενο πρόγραμμα fast-track εγκρίσεων έργων. Η καναδέζικη και η αυστραλιανή εταιρεία δήλωσαν πως τα projects τους θα προσθέσουν περίπου 425.000 ουγκιές χρυσού μέχρι το 2016, αξίας 757 εκατ. δολαρίων (τιμή spot 5ης Οκτωβρίου), στις 16.000 ουγκιές που παρήγαγε η χώρα το 2011.
«Υπάρξουν ξεκάθαρα αποδείξεις ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει τις δυνατότητες της μεταλλευτικής της βιομηχανίας», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Glory Resources, Jeremy Warthall. «Οι πολιτικοί αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο ότι μια στάση υπέρ της εξόρυξης είναι κατάλληλη, λόγω των προοπτικών δημιουργίας θέσεων εργασίας».
Eldorado Gold
Η Eldorado Gold απέκτησε τρία ορυχεία πέρυσι, μέσω της εξαγοράς της European Goldfields. Η εταιρεία αναπτύσσει τα ορυχεία της European Goldfields στις Σκουριές και την Ολυμπία, καθώς και το project στο Πέραμα. Τα τρία αυτά ορυχεία θα παράγουν περίπου 345.000 ουγκιές χρυσού μέχρι το 2016, ενώ η Glory εκτιμά ότι το ορυχείο στις Σάπες θα έχει παραγωγή περίπου 80.000 ουγκιών ετησίως.
Η Ελλάδα θα αντιπροσωπεύει περίπου το 21% της παραγωγής χρυσού 1,7 εκατ. ουγκιών της Eldorado το 2016, σύμφωνα με έρευνα της BMO Capital Markets. Η εταιρεία στοχεύει σε παραγωγή 660.000 ουγκιών φέτος. Οι ελληνικές δραστηριότητες της Eldorado το 2016 θα αποφέρουν έσοδα υψηλότερα των 500 εκατ. δολαρίων ετησίως (με 1.500 δολάρια η ουγκιά), με βάση τις προβλέψεις του Bloomberg.
Η Eldorado έχει διπλασιάσει το εργατικό δυναμικό της στη χώρα σε 800 εργαζόμενους από τότε που υλοποιήθηκε η εξαγορά, ενώ σχεδιάζει να το αυξήσει σε 1.500 άτομα όταν θα αναπτύξει πλήρως την παραγωγή της. Η Glory Resources από την πλευρά της λέει ότι θα απασχολεί περίπου 200 εργαζόμενους όταν ξεκινήσει την παραγωγή.
Η εταιρεία δηλώνει ότι θα πληρώσει φόρο 20% στην Ελλάδα, που προς το παρόν δεν υπάρχουν δικαιώματα χρήσης. Η εταιρεία αναφέρει ότι σχεδιάζει να καταβάλλει περίπου 1% των εσόδων της στις τοπικές κοινωνίες μέχρις ότου τεθούν σε ισχύ τα δικαιώματα χρήσης. Η Glory προβλέπει ότι θα καταβάλλει περίπου 80 εκατ. δολάρια σε φόρους και 22 εκατ. δολάρια σε δικαιώματα χρήσης κατά την τρέχουσα εκτιμώμενη ζωή του project, με βάση μια τιμή χρυσού 1.200 δολαρίων ανά ουγκιά. Η ανακάλυψη και άλλων αποθεμάτων θα οδηγούσε σε επέκταση του χρόνου ζωής του ορυχείου και της καταβολής φόρων και δικαιωμάτων.
Τα ορυχεία των Σκουριών και της Ολυμπίας βρίσκονται στην Κεντρική Μακεδονία, μια περιοχή με 25,1% ανεργία στο τέλος του β' τριμήνου. Η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, όπου βρίσκονται τα ορυχεία του Περάματος και των Σαπών, κατέγραφε ανεργία 24%. Και τα δυο ποσοστά αυτά είναι υψηλότερα του εθνικού μέσου όρου.
Η Ελλάδα, η οποία είχε καταγράψει 10.500 θέσεις εργασίας στον τομέα της μετάλλευσης και της εξόρυξης το β' τρίμηνο, βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο ύφεσης.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή της Eldorado στην Ελλάδα, Eduardo Moura, και τον Sharpe, που σήμερα διατελεί CEO της Euromax Resources, η αυξανόμενη ανεργία έχει οδηγήσει σε κυβερνητική στήριξη για την μετάλλευση. Το 2011 η Ελλάδα εφάρμοσε το πρόγραμμα “Fast-Track” προκειμένου να τονώσει τις επενδύσεις σε projects εθνικής σημασίας, συμπεριλαμβανομένων των χρυσορυχείων. Το ΥΠΕΚΑ έχει επιταχύνει την έκδοση αδειών.
«Παρατηρήσαμε μια τεράστια αλλαγή στην Ελλάδα, όταν ήμασταν εκεί, λόγω της οικονομικής κρίσης», σημείωσε ο Sharpe. «Με τον τουρισμό να υποχωρεί και με την κρίση με το ευρώ, στην πραγματικότητα δεν είχαν άλλη επιλογή».
Η European Goldfields προσπαθούσε για περισσότερα από πέντε χρόνια να βγάλει τις περιβαλλοντικές άδειες για την εξόρυξη χρυσού στα ορυχεία των Σκουριών και της Ολυμπίας. Η μετοχή της εταιρείας κατά καιρούς κατέγραφε πτώση ή άνοδο που ξεπερνούσε το 10%, όποτε έφταναν στα χέρια των επενδυτών αναφορές ή φήμες για καθυστερήσεις ή επικείμενες εγκρίσεις των αδειών.
Η TVX Gold είχε επανειλημμένως συγκρουστεί με τις τοπικές αρχές και είχε βρεθεί στα δικαστήρια, και τελικά εγκατέλειψε την Ελλάδα το 2003 όταν κηρύχθηκαν παράνομες και ακυρώθηκαν οι άδειές της για την Ολυμπία. Η TVX δαπάνησε περισσότερα από 250 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη projects χρυσού στην χώρα.
Η TVX διαχειρίζονταν επίσης το ορυχείο στο Στρατώνι, το οποίο έκλεισε όταν οι ελληνικές αρχές διέταξαν την εταιρεία να αναστείλει τις δραστηριότητές της λόγω του ότι ένα τούνελ περνούσε κάτω από ένα χωριό που βρίσκονταν κοντά. Οι κάτοικοι ανησυχούσαν ότι η εταιρεία θα άρχιζε τις εξορύξεις κάτω από τα σπίτια τους.
Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και η τοπική αντιπολίτευση εξακολουθούν να αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο για την εξόρυξη χρυσού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Sharpe.
Ο κ. Moura, γενικός διευθυντής της Eldorado πάντως, στοιχηματίζει περισσότερα από 3 δισ. δολάρια ότι οι αντιρρήσεις σε ότι αφορά την επέκταση των ερευνών χρυσού στην Ελλάδα θα καμφθούν. Η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 1 δισ. δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια.
«Νομίζω ότι ο κόσμος καταλαβαίνει ότι είμαστε μέρος της λύσης, ότι μέρος της οικονομικής ανάκαμψης θα οφείλεται στα μεταλλεία», σημείωσε. «Είμαι πεπεισμένος ότι αυτοί που είναι αντίθετοι στα projects μας θα καταλάβουν ότι η μετάλλευση μπορεί να αποτελέσει μια θετική δύναμη αλλαγής».
Τρία χρόνια προσπαθούσε η εταιρεία του Steve Sharpe να πείσει τις ελληνικές αρχές να της χορηγήσουν άδεια εξόρυξης χρυσού. Και πριν τελικά χορηγηθεί η έγκριση φέτος, η εξαιρετικά χαμηλή τιμή της μετοχής της European Goldfields δέχθηκε προσφορά εξαγοράς.
«Δεν θα ξαναπήγαινα ποτέ πίσω στην Ελλάδα», δηλώνει ο πρώην επικεφαλής του τμήματος επιχειρηματικής ανάπτυξης της καναδικής εταιρείας, ο οποίος αποχώρησε προκειμένου να ηγηθεί άλλης εταιρείας εξόρυξης, στην γειτονική ΠΓΔΜ.
Καθυστερήσεις όπως αυτές που αντιμετώπισε ο Sharpe είναι λιγότερο συνήθεις τώρα που η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας ωθεί την κυβέρνηση να επιδιώξει επειγόντως τη δημιουργία θέσεων εργασίας, υποστηρίζει το πρακτορείο.
imerisia.gr
Υ.Γ
Για αυτά καίγονται...
Για το υπέδαφος της Ελλάδας..
Αυτό θέλουν να βάλουν στο χέρι τα κοράκια της τρόικας και οι εταιρείες που τους ακολουθούν...
Τα ασημικά μας θέλουν.. ορυκτό πλουτο, φυσικό αέριο πετρέλαια ...και τα θέλουν κοψοχρονιάς.
Αυτή λέει η διεθνής εμπειρία και η ιστορία.
Αυτή είναι η τακτική και το σχέδιο των δανειστών απανταχού της γης, απ την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα

Κυριακάτικο τραπέζι: Κόκορας κρασάτος


 

ΥΛΙΚΑ (για 5-6 μερίδες)
- 6 μερίδες κόκορα
- ¼ μανιτάρια
- 300 γρ. μικρά κρεμμύδια
- 5-6 ψιλοκομ. μπέικον
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες ψιλοκομ. σκόρδο
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
- 300 ml κόκκινο κρασί
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 κύβος ζωμός κοτόπουλου (αραιωμένος σε 300 ml νερό)
- Δάφνη, μαϊντανός, θυμάρι, δυόσμος, αρωματικά

- Σοτάρουμε σε μία κουταλιά ελαιόλαδο το μπέικον ώσπου να πάρει χρώμα και το αφήνουμε να στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας. Κάνουμε το ίδιο με τα κρεμμυδάκια και τελειώνουμε σοτάροντας (3’-4’) με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα μανιτάρια και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
- Σοτάρουμε σε τηγάνι με βούτυρο τις φέτες του κόκορα και προσθέτουμε κλωναράκια θυμαριού, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε ώσπου να ροδίσει το κρέας και από τις δύο πλευρές για 10 περίπου λεπτά. Έπειτα και αφού κρατήσουμε τη σάλτσα του βουτύρου στο τηγάνι, βάζουμε τα κομμάτια του κόκορα σε πυρέξ (ή σε ταψάκι) μαζί με το τηγανισμένο μπέικον, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

- Στη σάλτσα βουτύρου του τηγανιού προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύομαι. Έπειτα (1’-2’), ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζωμό του κοτόπουλου και σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα και μετά την περιχύνουμε στο πυρέξ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και φτιάχνουμε ένα μπουκέτο με τα αρωματικά χόρτα (μαϊντανός, θυμάρι, δυόσμος, βασιλικός κλπ) το οποίο -αφού δέσουμε με σχοινάκι- το τοποθετούμε στο πυρέξ μαζί με το φύλο δάφνης. Ψήνουμε τον κόκορα για 60-65 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το κρέας και φύγουν τα πολλά υγρά. Στο τέλος αφαιρούμε τα αρωματικά και σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

- Μπορούμε και να μαρινάρουμε από την προηγουμένη τον κόκορα σε λεκανίτσα με τα αρωματικά χόρτα και το κόκκινο κρασί. Η συνταγή ισχύει βέβαια και για το απλό κοτόπουλο.

Οι νέες επικίνδυνες τάξεις


Οι νέες επικίνδυνες τάξεις

 
 
 
 
 
 
1 Vote

Μια απειλή πλανιέται πάνω από την Ελλάδα, όπως φαίνεται από πρόσφατα δημοσιεύματα και δηλώσεις πολιτικών, ύστερα από τα γνωστά γεγονότα με τους εργαζόμενους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Είναι η απειλή της ανομίας, της κατάλυσης του κράτους και της δημοκρατίας. Δεν είναι η απειλή της πείνας, του παγερού χωρίς πετρέλαιο χειμώνα, της ανεργίας, της κατάθλιψης, των αυτοκτονιών.
Την απειλή αυτή δεν την αντιπροσωπεύουν οι πεινασμένοι, που ίσως αρχίσουν να εισβάλλουν σε φούρνους και σούπερ μάρκετ. Την αντιπροσωπεύουν –πάντα σύμφωνα με την καθεστωτική εκδοχή– κάποιες συνδικαλιστικές και πολιτικές ηγεσίες που (έμμεσα ή ανοιχτά) προτρέπουν σε στάση. Γιατί το κάνουν; Προφανώς γιατί είναι άμυαλοι, ζημιάρηδες, γεννημένοι για την καταστροφή, όπως η μοιραία γυναίκα του παλιού λαϊκού τραγουδιού. Η διαχωριστική γραμμή δεν χαράζεται πια ανάμεσα σε δεξιούς και αριστερούς, ούτε ανάμεσα σε εκσυγχρονιστές και βολεμένους, σε φίλους του ευρώ ή της δραχμής, ούτε βεβαίως ανάμεσα σε φασίστες και αντιφασίστες, αλλά ανάμεσα στους νομοταγείς και τους άνομους.
Όπως τονίζει ο Θανάσης Γιαλκέτσης στο πολύτιμο βιβλίο του Σημειωματάριο ιδεών, που μόλις εκδόθηκε, τον 19ο αιώνα ο «αντεργατικός ρατσισμός» ήταν ευρέως διαδεδομένος στην αστική…
τάξη της Γαλλίας. «Η εξίσωση “εργαζόμενες τάξεις = επικίνδυνες τάξεις” (classes laborieuses = classes dangereuses) κυριαρχούσε στο συλλογικό φαντασιακό των αστών, οι οποίοι συνέδεαν την υλική εξαθλίωση των εργατών με την εγκληματικότητα, με ένα νέο είδος βαρβαρότητας που απειλούσε την “ασφάλεια” των πόλεων και τα θεμέλια του “πολιτισμού”».
Στην Ελλάδα σήμερα, οι «επικίνδυνες τάξεις» παίρνουν τη μορφή των απλήρωτων, των μισθο-πετσοκομένων, των εργαζόμενων χωρίς δουλειά κι ελπίδα, των νέων χωρίς μέλλον. Αυτοί είναι η νέα «απειλή» που για να εξουδετερωθεί θα πρέπει να συκοφαντηθούν, να εξευτελιστούν όσοι με διάφορες μορφές (τυπικά, ουσιαστικά ή και δυνητικά) συνδέονται με αυτές τις τάξεις ή αγωνίζονται για την αυτο-έκφραση, την αυτο-οργάνωση και τη χωρίς διαμεσολαβητές αυτο-εκπρόσωπησή τους. Η πολιτική, η ιδεολογική, η πολιτιστική χειραφέτηση των «επικίνδυνων τάξεων» είναι η πραγματική απειλή. Η ειρωνεία, το σνομπάρισμα, ο φόβος και τελικά το μίσος απέναντι στους «επικίνδυνους» είναι το κοινό νήμα της στάσης κυβέρνησης, δικαιοσύνης και επίσημων ΜΜΕ απέναντι και στο παραμικρό σκίρτημα χειραφέτησης.

Το ΄΄Τσάμικο΄΄ φέρνει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή και μάλλον θα τους... χορέψει Τσάμικο !



Ω

Δύσκολα τα πράγματα για το ΥΠΕΞ ,οι Χρυσαυγίτες δεν μασάνε τα λόγια τους ...Μπαστούνια θα τα βρέι ο Αβραμόπουλος ! ... Ο Παππάς της Χρυσής Αυγής φέρνει το «Τσάμικο» στην Βουλή, ζητάει το ακριβές περιεχόμενο του «αιτήματος» της αλβανικής πλευράς !

Για άλλη μια φορά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής κ. Χρήστος Παππάς παίρνει θέση για φλέγοντα θέματα των ελληνο - αλβανικών σχέσεων. Μέτα την πρόσφατη επίσκεψη του Αλβανού ΥΠΕΞ στην Αθήνα όπου και τέθηκε "τσάμικο ζήτημα" και περιουσίες αλβανοτσάμηδων στην Ελλάδα καθώς και τις αποκαλύψεις των αλβανικών ΜΜΕ για τα όσα συζητήθηκαν  ο βουλευτής επικρατείας της Χ.Α φέρνει το "τσάμικο" στην Βουλή ρωτώντας ξεκάθαρα τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλο για το ακριβές περιεχόμενο του «αιτήματος» της αλβανικής πλευράς. Ακολουθεί η επερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Θέμα «Ανεπαρκής απάντηση του ΥΠΕΞ στο ανιστόρητο αίτημα της Αλβανίας περί «τσάμηδων» 
O «ενθουσιασμός» της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας του  Υπουργείου Εξωτερικών, όπως τουλάχιστον κατεγράφη στον ημερήσιο τύπο,  για τη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας που έλαβε χώρα την 3/10/2012 , πολύ απέχει από το να δικαιολογείται από απτά αποτελέσματα στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.
Μετά την συνάντηση των δύο Υπουργών Εξωτερικών, επ’ ευκαιρίας των εγκαινίων αλβανικού σχολείου στη Θεσσαλία, ο αλβανός Υπουργός, διαφοροποιούμενος από το «κλίμα συναίνεσης» που τεχνηέντως καλλιεργήθηκε από ελληνικής πλευράς και μιλούσε περί «παραγωγικής και εποικοδομητικής συνάντησης», έθεσε ξεκάθαρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το ζήτημα των «τσάμηδων» , απαιτώντας να βρεθεί λύση τόσο για το θέμα, όσο και για τις περιουσίες των αλβανών στην Ελλάδα! (Εφημερίδα «Το Παρόν» 7/10/2012).
Όπως μάλιστα αποδεικνύεται, παρότι το γεγονός απεκρύβη από τα ελληνικά ΜΜΕ, έλαβε μεγάλη δημοσιότητα από πλευράς Αλβανίας, πολιτική κίνηση που ερμηνεύεται ως ξεκάθαρη πρόκληση η οποία μάλιστα έλαβε χώρα σε Ελληνικό έδαφος, αφήνοντας έκθετο το Ελληνικό ΥΠΕΞ, που εξέδωσε μόνο μια χλιαρή ανακοίνωση δια του εκπροσώπου τύπου του.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1)  Ποιο το ακριβές περιεχόμενο του «αιτήματος» της αλβανικής πλευράς σε σχέση με τις «περιουσίες των τσάμηδων» στην Ελλάδα;
2)  Πώς συμβιβάζεται το κλίμα «συναίνεσης» που διοχετεύει στα ΜΜΕ η Ελληνική πλευρά την ίδια στιγμή που υφίστανται απαράδεκτες και ανιστόρητες διεκδικήσεις εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας της Αλβανίας;
3)  Υφίσταται, σε κάθε περίπτωση, οποιασδήποτε μορφής διμερής επαφή σε επίπεδο πολιτικό ή τεχνικό για τη «σύγκλιση» των δύο πλευρών στο ανιστόρητο αυτό αίτημα των αλβανών και αν όχι, γιατί δεν στηλιτεύτηκε δημόσια η νύξη του θέματος από την Ελληνική πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ; 
Αθήνα, 09/10/2012
Ο Ερωτών Βουλευτής
 Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
 http://aftonomi.gr

Ανεξάρτητοι Έλληνες: «Θα μας βρουν στο πεζοδρόμιο»


σάββατο, 13 οκτωβρίου 2012

 

thumb
Το Ποντίκι
Από τα «σαλόνια» της Βουλής στα «αλώνια» και τα πεζοδρόμια της Αθήνας θα βρεθούν το επόμενο χρονικό διάστημα οι βουλευτές τωνΑνεξάρτητων Ελλήνων.Την απόφαση αυτή για πιο σκληρή αντιπολίτευση ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος, μετά και το δακρυγόνο που δέχθηκε στο πρόσωπο.
Στις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά την αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ, αφού συνέκρινε τον Αντώνη Σαμαρά με τον Γιώργο Παπανδρέου, είπε πως «η κυβέρνηση έφτασε στο...
σημείο σε μια ειρηνική διαδήλωση να φέρει τους προβοκάτορες και να χτυπήσουν Έλληνες βουλευτές. Να ρίξουν χημικά εναντίον των Ελλήνων βου­λευτών και του ελληνικού λαού χωρίς να υπάρ­χει καμία απολύτως πρόκληση. Αφού λοιπόν θέλουν να τους αντιμετωπίσουμε εκτός από τη Βουλή και στο πεζοδρόμιο, θα είμαστε στο πε­ζοδρόμιο».
Έτσι οι πληροφορίες λένε ότι το επόμενο διά­στημα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις που θα κάνουν οι συνδικαλιστικοί φορείς, αντιστεκόμενοι στα μέτρα που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση. Την απόφαση αυτή μάλλον την είχαν πάρει πριν από τα δακρυγόνα, ύστερα όμως από αυτό το γεγονός αποφάσισαν ότι πρέπει να το κάνουν όσο πιο σύντομα γίνεται.
Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, μάλιστα, που είχε συνεδριάσει πριν από την επίσκεψη της Μέρκελ, ο Πάνος Καμμένος είχε αναφερθεί στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου λέ­γοντας ότι η Μέρκελ «έρχεται εκπροσωπώντας τους τραπεζίτες, και χαμογελώντας ζητά από τον ελληνικό λαό, που είναι ήδη νεκρός, να κά­νει περισσότερες θυσίες. Κάθε μέρα κλείνουν μαγαζιά, κάθε μέρα άνθρωποι βρίσκονται χω­ρίς δουλειά ενώ τέσσερις χιλιάδες είναι εκείνοι που αυτοκτόνησαν γιατί δεν άντεξαν».
Αναφερόμενος στα νέα μέτρα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε επισημάνει ότι βάσει στοιχείων «τετρακόσιες χιλιάδες παιδιάβρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και η κυβέρνηση συνεχίζει να μιλά για τα νέα μέ­τρα με τα οποία θα αντιμετωπίσουν την ύφεση που οι ίδιοι έφεραν».

Στροφή στη βάση
Η απόφαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να μετέχουν στα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώ­σεις σηματοδοτεί μια αλλαγή στην αντιπολιτευ­τική τακτική που είχαν ακολουθήσει μέχρι πρό­τινος. Είναι χαρακτηριστικό ότι και την ημέρα της επίσημης επίσκεψης της Μέρκελ είχαν προ­τιμήσει να πάνε μόνοι τους στη γερμανική πρεσβεία και να θυροκολλήσουν ένα ψήφισμα με το οποίο απευθύνονταν στον γερμανικό λαό, ενώ έκαναν μόνοι τους συγκέντρωση, μακριά από τα συνδικάτα, στις παρυφές του Ζαππείου.
Η αλήθεια είναι ότι στην Κοινοβουλευτι­κή Ομάδα του κόμματος επικρατεί ανησυχία μήπως με την... «καθώς πρέπει» αντιπολίτευ­ση χάνουν την επαφή τους με τον κόσμο. Μια ομάδα μάλιστα που παραδοσιακά εκφράζει τη Λαϊκή Δεξιά και προέρχεται από τονσυνδικαλι­στικό χώρο εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει με πιοδυναμικό τρόπο να απευθύνονται στην κοινωνία και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Επιπροσθέτως αντιλαμβάνονται ότι απομα­κρύνεται το ενδεχόμενο για νέες προσχωρή­σεις από το στρατόπεδο της Ν.Δ. εξ αιτίας των μέτρων, αφού μέχρι στιγμής το κόμμα του Σα­μαρά φαίνεται να έχει λίγες καιελεγχόμενες αντιδράσεις. Η στροφή προς τη βάση, λοιπόν, είναι ο καλύτερος τρόπος διείσδυσης στον κε­ντροδεξιό χώρο και αυτό θα κάνουν. Πάλης ξεκίνημα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Και έχει ο θεός...

Αποκάλυψη στην Τουρκία! Τρομοκράτες εμπορεύονται ανθρώπινα όργανα! Η Ευρωπαϊκή Ένωση του «βραβείου νόμπελ»; Υποστηρίζει τους τρομοκράτες!


 

Το τουρκικό περιοδικό «Yurt»κάνει μια αποκάλυψη που θα έπρεπε να στείλει στα τάρταρα τους ευρωπαίους ηγέτες που στηρίζουν τους ισλαμοφασίστες μισθοφόρους των ΗΠΑ στη Συρία. Μεταξύ αυτών τον πιο γελοίο υπουργό εξωτερικών της Ελλάδας, τον γνωστό για την καταστροφή του ΕΣΥ, τα εμβόλια και άλλες «εργασίες» στον τομέα της δημόσιας Υγείας, ο οποίος από την ημέρα που τον πρόκριναν το ΠΑΣΟΚ με την ΔΗΜΑΡ δεν ξεχνάει να μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να φύγει ο Άσαντ για να εκδημοκρατιστεί η Συρία.
Ο Omar Odimic, ανταποκριτής στη Συρία του τουρκικού περιοδικού «Yurt» επισημαίνει ότι ομάδες τρομοκρατών εμπορεύονται ανθρώπινα όργανα μαρτύρων υπερασπιστών της Συρίας. Τους απαγάγουν, τους...
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Εχουμε να φάμε ντόπια αγροτικά προϊόντα ή όχι;;;


 Β


Του Γιώργου Δελαστίκ
Μαύρες σκέψεις καταλαμβάνουν όλους μας όταν θέτουμε το ερώτημα: Εχουμε άραγε ελληνικά προϊόντα σε ποσότητες που να επαρκούν για τη διατροφή του πληθυσμού; Η δραστική συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού της χώρας (από περίπου 30% που ήταν προ τριακονταετίας, όταν είχε μπει η...
Ελλάδα στην ΕΟΚ το 1981, έχει απομείνει το ένα τρίτο) και η μετάλλαξη πολλών Ελλήνων αγροτών σε... διαχειριστές επιδοτήσεων της ΕΕ και σε εργολάβους ξένων εργατών γης, οδηγούν στην παραπλανητική εντύπωση ότι πλέον «δεν παράγουμε τίποτα, όλα τα αγροτικά προϊόντα τα εισάγουμε».

Αυτή η εικόνα είναι εσφαλμένη και απλουστευτική, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και σοβαρότατα διατροφικά προβλήματα με μερικά κρίσιμα προϊόντα. Χρησιμοποιώντας στοιχεία έκθεσης της ΠΑΣΕΓΕΣ για την παραγωγή ελληνικών αγροτικών προϊόντων το 2011, μπορούμε να διαπραγματευθούμε το θέμα πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα.

Ας αρχίσουμε από τα θεμελιώδη με τη νοοτροπία της «Ψωροκώσταινας» του περασμένου αιώνα: Ψωμί θα έχουμε να φάμε; Στάρι έχουμε αρκετό για τα ζυμαρικά; Η απάντηση δεν είναι και πολύ ενθαρρυντική. Στο σκληρό στάρι έχουμε επάρκεια 126,5%, αλλά στο μαλακό μόλις 33%. Ακόμη και αν αλλάξουμε δηλαδή τις αναλογίες ανάμειξης σκληρού και μαλακού σταριού σε διάφορα προϊόντα, που είναι εφικτό, θα συνεχίσει να μας λείπει αρχικά πολύ μαλακό στάρι. «Ψωμί κι ελιά» λέγανε τότε. Από ελιές άλλο τίποτα, παράγουμε... δέκα (!) φορές περισσότερες ελιές απ' όσες καταναλώνουμε (ποσοστό αυτάρκειας 996,4%). Λάδι για να βουτάμε το ψωμί μας επίσης θα έχουμε, αφού η παραγωγή καλύπτει το 139,5% της κατανάλωσης - μιλάμε για γνήσιο ελαιόλαδο, φυσικά. 

Η «Ψωροκώσταινα» ήταν επίσης η Ελλάδα των οσπρίων. Αυτό καλύτερα να το ξεχάσουμε, τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια. Η ελληνική παραγωγή οσπρίων καλύπτει μόλις το 54,4% της κατανάλωσης σε φασόλια, το 32,8% στις φακές και το 46,9% στα ρεβίθια. Στο ρύζι πάντως έχουμε υπερεπάρκεια - 171,4%. Με τις πατάτες όμως θα δυσκολευτούμε λιγάκι. Η παραγωγή τους ανέρχεται μόλις στο 82,3% της κατανάλωσης.

Στα υπόλοιπα οπωροκηπευτικά πάμε καλά: 113,9% στα αγγούρια και 104,3% στις ντομάτες, αλλά και 111,7% επάρκεια και στη βιομηχανική ντομάτα. Αλλωστε σε όλα αυτά τα προϊόντα μπορούμε σε μερικούς μήνες, το πολύ σε ένα χρόνο, να αυξήσουμε θεαματικά την παραγωγή τους. Στα κρέατα όμως δεν υπάρχει τέτοια λύση και η ντόπια παραγωγή καλύπτει λίγο παραπάνω από το 50% της κατανάλωσης. 

Αν καταναλώναμε μόνο ντόπια κρέατα, θα έπρεπε να γυρίσουμε μισόν αιώνα πίσω, τότε που στο οικογενειακό τραπέζι το κρέας εμφανιζόταν σχεδόν αποκλειστικά τις Κυριακές! Στο αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας λοιπόν έχουμε αυτάρκεια 93,7% και στο κρέας πουλερικών 83,5%. Στα μεγάλα ζώα όμως: μόλις 28,7% στο βοδινό και 35,6% στο χοιρινό. Η χοληστερίνη των Ελλήνων θα έπεφτε κατακόρυφα, αν έτρωγαν μόνο όσο κρέας παράγουν οι κτηνοτρόφοι μας! Το ψαράκι πάντως δεν θα το στερούμασταν, καθώς η αυτάρκεια σε αλιεύματα υπερβαίνει το 221%.

Δεν θα μας έλειπε ούτε το ψωμοτύρι - αλλά με το τυρί μόνο φέτα, για να εξηγούμαστε, καθώς μόνο στη φέτα έχουμε αυτάρκεια σε ποσοστό 156,5%. Γραβιέρα - κασέρι και κεφαλοτύρι προσωρινά τα διαγράφουμε (86,2% για την πρώτη κατηγορία και 66,6% για τη δεύτερη). Κρασί έχουμε για να γίνουμε... ντίρλα (105,6%), αλλά από γάλα δεν πάμε καλά: ναι μεν επάρκεια 97,5% στο αιγοπρόβειο, αλλά μόνο 58,2% στο αγελαδινό, στο οποίο υπάρχει και διπλάσια κατανάλωση. Από φρούτα, πλούσια τα ελέη. Επάρκεια παντού: ροδάκινα (122%), βερίκοκα (149,7%), καρπούζια (147,5%), πεπόνια (101%), μήλα (106,5%), σταφύλια (133,5%). Μόνο σε αχλάδια έχουμε έλλειψη (82,5%). Ολα αυτά πάντως θα τα τρώμε με... πολύ πικρό καφέ, καθώς η παραγωγή εγχώριας ζάχαρης καταβαραθρώθηκε σε ποσοστό επάρκειας... 14,3%!!!

Από:  ethnos.gr

Απίστευτο: Βάζουν χορηγούς σε σχολεία!


 

    Απίστευτο: Βάζουν χορηγούς σε σχολεία!
    Διχάζει γονείς και διευθυντές σχολείων η απόφαση να γίνουν χορηγοί τους μεγάλες εταιρείες με αντάλλαγμα την διαφήμιση στους χώρους των σχολείων.
    Δημοτικό σχολείο στην Άνοιξη Αττικής ήδη αναρτά στο διαδίκτυο τα ονόματα ιδιωτών, αλλά και εταιρειών που σπονσοράρουν, ενώ την αντίδραση των καθηγητών του Πειραιά έχει προκαλέσει η «απαίτηση» εταιρείας της περιοχής να αναλάβει τα έξοδα του σχολείου με τον όρο να δοθεί το 10% της επιφάνειας του σχολείου για την διαφημιστική καμπάνια της!
    Πολλά σχολεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, αφού δεν έχουν μελάνι για τον εκτυπωτή ή χαρτί υγείας.
    Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων δίνουν κάποια χρήματα, όμως δεν είναι αρκετά. Έτσι, στράφηκαν σε χορηγούς, προκειμένου να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα.
    Πλέον το φαινόμενο των χορηγών παίρνει διαστάσεις με αρκετούς Συλλόγους Γονέων και διευθυντών να βγαίνουν στην «αγορά».
    Αν με αυτό τον τρόπο επικρατήσουν καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά τότε χαλάλι τους...

    Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

      ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...