Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Οφείλουμε 540 εκατ. ευρώ σε Ελβετούς ομολογιούχους!

ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 



Ενώ όλοι ασχολούνται με την ΕΡΤ, το ελληνικό Δημόσιο ετοιμάζεται να πληρώσει 540 εκατομμύρια Ευρώ στους Ελβετούς ομολογιούχους που αρνήθηκαν το PSI.
Πριν από ένα χρόνο περίπου, στις 15 Μαΐου 2012, η τότε πολιτική ηγεσία της χώρας μας αποφάσισε να πληρώσει 450 εκατομμύρια ευρώ για ένα ομόλογο ελληνικού δημοσίου που είχε όμως εκδοθεί σε αγγλικό δίκαιο. Οι ομολογιούχοι είχαν ψηφίσει να μην ανταλλάξουν τα ομόλογα τους με τα νέα και κουρεμένα κατά 53.5%.
Παρά τις μεγαλόστομες και πομπώδεις δηλώσεις του τότε διευθυντή του ΟΔΗΧ και του Βενιζέλου ως υπουργού υπεύθυνου για το PSI, ότι δεν υπάρχουν χρήματα το ομόλογο πληρώθηκε όπως πληρώθηκαν από τότε και όλα τα υπόλοιπα που δεν μπήκαν στο PSI.
Η τότε κυβέρνηση του πρωθυπουργού Παπαδήμου είχε περάσει το μπαλάκι στους πολιτικούς και ο κύριος Βενιζέλος πήρε την απόφαση να μην διακινδυνεύσει μια στάση πληρωμών εν μέσω εκλογών και να πληρώσει αυτούς που πήραν το στοίχημα. Δεν είχε δείξει βέβαια την ίδια ευαισθησία προς τους Έλληνες μικρούς ιδιώτες ομολογιούχους που είχαν επενδύσει σε ομόλογα ελληνικού δημοσίου ελληνικού δικαίου.
Όλα αυτά τα αναφέρουμε γιατί στις 5 Ιουλίου του 2013 λήγει άλλο ένα ομόλογο σταθμός αξίας 650 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (540 εκατ. ευρω). Το ομόλογο αυτό είχε εκδοθεί το 2005 και έχει κουπόνι 2.125%. Όταν έγινε η πρόσκληση ανταλλαγής ομολόγων, το λεγόμενο PSI, το ομόλογο αυτό είχε την δικιά του ξεχωριστή πρόσκληση καθότι είχε εκδοθεί στην Ελβετία και ανάδοχος του ήταν η Credit Suisse. Για όσους ενδιαφέρονται ο κωδικός ταυτοποίησης του ομολόγου είναι CH0021839524.
Στις 28 Μαρτίου 2012 έγινε η συνέλευση των ομολογιούχων στην Ζυρίχη (επίσημη ανακοίνωση εδώ) και η πλειοψηφία αποφάσισε να μη συμμετάσχει στη ανταλλαγή . Έτσι το ομόλογο αυτό συνέχισε να υπάρχει και να αποτελεί υποχρέωση του ελληνικού δημοσίου.
Τον Μάιο του 2012 ορισμένοι από τους ομολογιούχους κατέθεσαν κατά της Ελληνικής δημοκρατίας με σκοπό να κάνουν το ομόλογο άμεσα πληρωτέο (Bloomberg). Ο λόγος ήταν ότι η σύμβαση περιείχε όρο που δεν επέτρεπε στην Ελληνική δημοκρατία να δώσει εγγυήσεις προς τρίτους (Negative Pledge). Παραβίαση αυτού του όρου συνιστούσε γεγονός αθέτησης συμφωνίας (Event of Default).
Όπως πολλοί θα γνωρίζουν μέρος της συμφωνίας που υπέγραψε ο τότε υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, προέβλεπε την παροχή χρηματικών εγγυήσεων προς του Φινλανδούς σε περίπτωση μη πληρωμής. Και αυτό δεν επιτρεπόταν από τις συμβάσεις που είχε υπογράψει το Ελληνικό δημόσιο, εκτός και αν οι ίδιες εγγυήσεις δίνονταν σε όλους. Η Ελληνική αντιπροσωπία δεν φαίνεται να πήγε και πολύ διαβασμένη στις διαπραγματεύσεις και έκανε άλλη μια γκάφα. Το γεγονός είχε σχολιαστεί τότε από πολλά διεθνή μέσα.
Δεν ξέρουμε την τύχη αυτής της προσφυγής αν εκδικάστηκε ή αν αποσύρθηκε πάντως ένα είναι το σίγουρο. Το ομόλογο θα πληρωθεί στις 5 Ιουλίου έστω και αν λεφτά δεν υπάρχουν έστω και αν η δόσεις της τρόικας δεν προβλέπουν χρήματα για αυτούς που δεν μπήκαν στο PSI.
Απομένει να μας πει η Ελληνική Δημοκρατία από πού θα βρει τα 540 εκατομμύρια για να πληρώσει και αυτό το ομόλογο και να αποφευχθεί μια ακόμα στάση πληρωμών. Γιατί όπως είπαμε και πιο πάνω οι δόσεις της τρόικας δεν προβλέπουν χρήματα για αυτό το σκοπό.
[Του Ανδρέα Κούτρα, αναλυτή του ευρωπαϊκού χρέους στο Λονδίνο, από news247.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ποιος φοβάται τον Φ.Φράγκο και γιατί τον θέλουν ακόμα και ... εκτός Ελλάδος;

Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...

 



Ποιος φοβάται τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας και επίτιμο Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο και βιάζεται να τον ξαποστείλει στο εξωτερικό ή να τον βάλει "δια της πλαγίας" μέσα στην κυβέρνηση για να τον εξουδετερώσει;
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σύστημα φοβάται τον Φ.Φράγκο, ο οποίος αφού αποστρατεύθηκε ως "επίδοξος πραξικοπηματίας"μαζί με άλλους τρεις Αρχηγούς Επιτελείων στο πολιτικό πραξικόπημα των Γ.Παπανδρέου, Π.Μπεγλίτη, εν συνεχεία έχει λάβει μία θέση "Κιγκινάτου" στην πολιτική ζωή του τόπου και όποτε καλείται προσφέρε και μετά αποσύρεται πάλι στην ησυχία του γραφείου του, παρέα με τα χειρόγραφα του νέου βιβλίου που γράφει.
Όπως στην περίπτωση που του ζητήθηκε να αναλάβει υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Δεν το σκέφθηκε ούτε στιγμή, παρά το γεγονός ότι αναλάμβανε βαριά ευθύνη, αφού αν γινόταν καμία στραβή, χωρίς να ευθυνόταν, σε αυτον θα τα φόρτωναν όλα.
Σήμερα συζητήθηκε μία συνέντευξή του (έγραψε από το πρωί σχετικά το defencenet.gr) που τιτλοφορήθηκε “Δεν τα βγάζω πέρα...ψάχνω για δουλειά στο εξωτερικό”!
Είναι αλήθεια; Σε επικοινωνία που είχε το defencenet.gr μαζί του παραδέχθηκε ότι του προτάθηκε κάτι τέτοιο, αλλά το απέρριψε άμεσα.
"Πως να λείψω από την πατρίδα σε τόσο δύσκολες στιγμές; Όλοι εδώ πρέπει να είμαστε και να δώσουμε ψυχή και σώμα αν χρειαστεί για να την κρατήσουμε όρθια" ήταν η απάντησή του.
Πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που επιχειρείται η "απενεργοποίησή του": Πρν δύο μήνες πληροφορηθήκαμε από έγκυρη πηγή ότι του είχε προταθεί από τον Α.Σαμαρά να αναλάβει σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού.
"Πολυ τιμητικό, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ από την στιγμή που νιώθω ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται υπό διωγμό με μισθούς πείνας" ήταν η απάντηση και έκοψε κάθε κουβέντα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Όλα σε σένα τα βρήκα Γιαννης Πλούταρχος


Sting -Desert rose live AΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ


De Do Do Do, De Da Da Da, The Police, Tokyo Dome


Eric Clapton - Cocaine Live [HD]


Eric Clapton - I Shot the Sheriff - Hyde Park (Live)


Eric Clapton - Layla


Το ευρώ οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή - 13 χρόνια μετά...


 



Συμπληρώνονται 13 χρόνια από την ημέρα που η Ελλάδα εντάχθηκε στο ευρώ, σαν σήμερα, το 2000. Είναι λοιπόν μια καλή αφορμή για έναν απολογισμό αυτής της μέχρι τώρα πορείας. Αλλά για έναν απολογισμό επί της πραγματικότητας, όχι επί των υπαρκτών ή ανύπαρκτων διλημμάτων τύπου «να μείνουμε ή να φύγουμε».
Το ερώτημα που οφείλει να απαντήσει ένας απολογισμός δεν είναι αυτό – κάτι που έχει εντελώς άλλες παραμέτρους και διαστάσεις, καθώς τα αποτελέσματα αυτών των 13 χρόνων ούτε αναιρούνται ούτε μεταβάλλονται, την ίδια ώρα που τα δεδομένα τα οποία έχουν δημιουργήσει καθιστούν τέτοιου είδους προσεγγίσεις εξαιρετικά πολύπλοκες και τις επιλογές ασφυκτικά κλειστές και δυσχερείς. Είναι λοιπόν άλλη η συζήτηση «φεύγουμε ή μένουμε» και άλλη η συζήτηση του τι έγινε ως εδώ.
Από τα 13 αυτά χρόνια, τα πρώτα 9 η Ελλάδα τα πέρασε «μες την καλή χαρά» και τα επόμενα 4, βαδίζοντας στην κόλαση. Πώς όμως συνέβη αυτή η φοβερή ανατροπή;
Την απάντηση, ή τουλάχιστον, το ένα σκέλος της, το γνωρίζουμε όλοι: η έλευση του ευρώ ταυτίστηκε με την απόλυτη προσδοκία μιας καλύτερης ζωής, μιας συλλογικής αναβάθμισης, όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά για όλες τις χώρες της ευρωζώνης, που άρχισε να λειτουργεί «υλικά» το 2002. Αλλωστε, στα πρώτα εκείνα χρόνια, χώρες ολόκληρες πάσχιζαν να πείσουν ότι άξιζαν να μετέχουν της ελπίδας. Σήμερα, υπάρχουν χώρες, όπως η Βουλγαρία, που έχουν αποσύρει τις υποψηφιότητές τους.
Εργαλείο της προσδοκίας υπήρξε το φτηνό χρήμα, το οποίο σκορπίστηκε άφθονα και ανεξέλεγκτα, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά παντού, ιδίως στο νότο της Ευρώπης. Το ευρώ γέννησε εμπιστοσύνη, η εμπιστοσύνη έφερε το εύκολο και φτηνό χρήμα, οι πληθωρισμοί δεν ήταν απειλή, το δημόσιο, αλλά και το ιδιωτικό χρέος ( για το δεύτερο, αν και είναι τεράστιο, δεν μιλάμε ακόμα…) έφτασαν σε επίπεδα αδιανόητα.
Αυτό το μοντέλο ζωής και λειτουργίας, προπαγανδίστηκε με πάθος από τις ίδιες της κυβερνήσεις της εποχής και εδώ και αλλού. Το πλαστικό και μη χρήμα χωρίς επαρκείς εγγυήσεις, οι επιθέσεις των τραπεζών για να δανείσουν, η άυλη οικονομία όλων των επιπέδων κυριάρχησαν κατά κράτος και εκ των πραγμάτων έσπρωξαν στο παρασκήνιο της ζωής τον παλιό τρόπο, σύμφωνα με τον οποίο ήταν πολύ δύσκολο να ξεφύγεις γιατί ήταν πολύ δύσκολο να σου δώσουν χρήμα για να το κάνεις.
Παλιότερα, ο δανεισμός κόστιζε και το έβλεπες, το ένιωθες. Η πρόσβαση σε αυτόν ήταν περιορισμένη και αυστηρότερη. Σε αυτά τα 9 πρώτα χρόνια, συνέβη το αντίστροφο. Σταδιακά, τα πράγματα ξέφυγαν εντελώς. Αυτή η «βρεφική ηλικία» του ευρώ υπήρξε παρατεταμένη και ανεξέλεγκτη. Το επίπεδο της ζωής ανέβηκε απολύτως δυσανάλογα με την πραγματικότητα και πολύ γρήγορα. Όμως, κανείς δεν έδειχνε να ενοχλείται πραγματικά…
Οι κυβερνήσεις, όλες οι κυβερνήσεις, έλεγαν ότι πρέπει να «κόψουν» για να καταστρατηγούν τα λόγια τους το επόμενο λεπτό. Μιλούσαν για το σπάταλο και μεγάλο κράτος, αλλά το μεγάλωναν και το έκαναν πιο σπάταλο την ίδια ακριβώς στιγμή. Εκαναν ότι μπορούσαν και δεν μπορούσαν είτε πράττοντας είτε αδρανώντας για να εξελιχθεί αυτή η κατάσταση με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Ο λαός, όλοι εμείς, ακολουθούσαμε ανέμελοι…
Και τότε, ξέσπασε ξαφνικά η κρίση του 2008 στην Αμερική. Εμείς εδώ, τη διαβάζαμε, την ακούγαμε, αλλά δεν τη νιώθαμε. Ηταν μία άλλη κρίση, ενός άλλου κόσμου και δεν μας αφορούσε. Η απάντησή μας ήταν και τότε η «ήπια προσαρμογή», η οποία, φυσικά, ήταν τελικά καμιά προσαρμογή, τόσο ως προς το δημόσιο όσο και ως προς τον ιδιωτικό δανεισμό.
Ταυτόχρονα, όλο αυτό το διάστημα, το σκληρό, άκαμπτο και ακριβό νόμισμα κάθε άλλο παρά βοήθησε την Ελλάδα να προχωρήσει στην ουσιώδη ανάπτυξη. Το κόστος σχεδόν κάθε ελληνικού προιόντος ήταν πια πολύ υψηλότερο από όσο άντεχε για να φύγει προς τα έξω. Σε όλα αυτά προστέθηκαν και οι ενδογενείς βαριές στρευλώσεις που είχαν το δικό τους καταστροφικό ρόλο.
Κι έτσι, εκεί που νομίζαμε ότι πλουτίσαμε και πλέαμε σε πελάγη ευτυχίας, ένα πρωί ήρθε η αλλαγή πολιτικής: το χρέος και το έλλειμμα είχαν φτάσει στα ουράνια. Η Γερμανία, που είχε αποφασίσει να ελέγξει πια τα πράγματα όπως ακριβώς βόλευε την ίδια, στο σύνολο της ευρωζώνης, έδωσε το σύνθημα της επόμενης ημέρας. Η Ελλάδα όπως και άλλες χώρες βρέθηκε με το πιστόλι στον κρόταφο.
Η Γερμανία επέβαλε τους όρους της. Και, μέσα σε χρόνο μηδέν μετέτρεψε μία πράγματι πολύ μεγάλη κρίση χρέους και ελλείμματος, σε κρίση ύπαρξης ολόκληρων χωρών. Κέρδισε πολλά από αυτό: όχι μόνον τα 80 δις ευρώ που γερμανικά ινστιτούτα τώρα υπολογίζουν ότι έβγαλε η γερμανική κυβέρνηση από την ελληνική κρίση, αλλά και την πλήρη θεσμική και πολιτική κυριαρχία σε μία σειρά από χώρες – αλλά αυτά έχουν γραφτεί εδώ πολλές φορές...
Το αποτέλεσμα του συνδυασμού της απαράδεκτης ελληνικής ελαφρότητας και της γερμανικής ηγεμονικής πίεσης ήταν η κρίση να μεταλλαχθεί και να οξυνθεί αντί να βρεθεί η ισορροπία αντιμετώπισης του προβλήματος με ένα συνδυασμό περιστολών της δαπάνης μαζί με προσπάθεια ανάπτυξης. Όλα τα νομισματικά εργαλεία απαγορεύθηκαν την ώρα που ακόμα και οι ΗΠΑ ή η Ιαπωνία, χωρίς να βιώνουν τέτοιου είδους κρίση, έκοβαν – και κόβουν – διαρκώς νόμισμα. «Επενδύοντας» στην ελληνική κρίση, το Βερολίνο, για το οποίο το ευρώ υπήρξε ένα απόλυτο όχημα κυριαρχίας, όχι απλώς δεν βοήθησε να αντιμετωπιστεί, αλλά την όξυνε και τη βάθυνε τόσο, που, σήμερα, όλοι γνωρίζουν ότι βρισκόμαστε μπροστά στο απόλυτο αδιέξοδο.
Σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται, παρά τις ρητορείες, σε χειρότερο σημείο από εκείνο της στιγμής που ξέσπασε η κρίση. Ναι, το έλλειμμα υποχώρησε δραματικά, όμως το κόστος της υποχώρησης υπήρξε πολύ πιο δραματικό. Το χρέος όχι απλώς δεν υποχώρησε, αλλά είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από ότι το 2009. Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά το ένα τέταρτό της, κατά 25%, η ανεργία έφτασε εκεί που ξέρουμε. Η χώρα ουσιαστικά καταστράφηκε και τίποτα δεν υπάρχει που να στηρίζει μία πραγματική αισιοδοξία. Η συνταγή απέτυχε και το παραδέχονται πλέον και οι ίδιοι οι δανειστές, ή, τουλάχιστον, μέρος αυτών, σε βαθμό που ξέσπασε σύγκρουση μεταξύ τους γι αυτόν ακριβώς το λόγο. Η ύφεση εξακολουθεί και βαθαίνει, το πολιτικό περιβάλλον κυριαρχείται από πρωτοφανή στο μεταπολεμικό κόσμο φαινόμενα, η κοινωνία έχει πλήρως κατακερματιστεί, ενώ η ανάπτυξη είναι κάτι που συναντά κανείς μόνον στους πολιτικούς λόγους και στα κομματικά ακροατήρια. Το κράτος, που θα διορθωνόταν, καταρρέει κυριολεκτικά σα χάρτινος πύργος.
Είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε πει κάποιος ότι φταίμε εμείς περισσότερο και οι άλλοι λιγότερο ή το αντίστροφο, η πραγματικότητα είναι ότι το ευρώ κατέληξε να φέρει στην Ελλάδα την καταστροφή – όπως και σε άλλες χώρες.
Μακάρι, σε δύο χρόνια, στην επέτειο των 15 ετών από την ένταξή μας, αυτές οι σκέψεις να έχουν διαψευστεί από τα πράγματα. Η κατάσταση να έχει αντιστραφεί, η αισιοδοξία να έχει επιστρέψει. Μακάρι, όλα αυτά και, πολύ περισσότερο, αυτά που συνάγονται για το μέλλον από όλα τα παραπάνω, να αποδειχθούν στην πράξη λανθασμένα. Μακάρι, έπειτα από τα πρώτα 13 μας χρόνια στο ευρώ, να μη μας περιμένουν ακόμα πολύ περισσότερα χρόνια κομμάτια…
[Του Γεώργιου Π. Μαλούχου από Το Βήμα]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ετοιμαστείτε για το "σούπερ φεγγάρι" της 23ης Ιουνίου

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΓΕΙΟ
 

 



«Κλείστε θέση» κάτω από τον καθαρό ουρανό και απολαύστε το θέαμα μιας απίστευτης σελήνης! Μόλις δύο 24ωρα μετά τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, με την οποία μπήκαμε επίσημα στη θερινή περίοδο, μια εντυπωσιακή σε μέγεθος Πανσέληνος θα κάνει την εμφάνισή της στον νυχτερινό ουρανό το βράδυ της Κυριακής, καθώς το φεγγάρι θα βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο του από τη Γη για όλο το 2013.
Το φετινό σούπερ φεγγάρι της 23ης Ιουνίου σχεδόν συνέπεσε χρονικά με το θερινό ηλιοστάσιο της 21ης του μήνα, αλλά τα δύο φαινόμενα δεν συνδέονται. Αύριο, λοιπόν, η Σελήνη θα απέχει από τη Γη «μόλις» 356.991 χιλιόμετρα, ενώ η μέση απόσταση του πλανήτη μας από το ουράνιο σώμα είναι περίπου 382.900 χιλιόμετρα. Αυτό συμβαίνει διότι η απόσταση Γης - Σελήνης δεν είναι σταθερή, αλλά αυξομειώνεται κατά τη διάρκεια του έτους. Ο λόγος είναι ότι η τροχιά του φεγγαριού δεν είναι κυκλική, αλλά ελλειπτική.
Ειδικότερα, οι αστρονόμοι επισημαίνουν ότι ο δορυφόρος κατά την ετήσια περιφορά του γύρω από τον πλανήτη μας περιοδικά πλησιάζει προς τη Γη. Οταν το φεγγάρι βρίσκεται στη μικρότερη απόσταση του έτους, έχουμε το περίγειο. Αντίθετα, όταν το φεγγάρι βρίσκεται στη μέγιστη ετήσια απόσταση, έχουμε το απόγειο. Αύριο λοιπόν ο δορυφόρος μας θα βρίσκεται στο περίγειο και ταυτόχρονα θα βρίσκεται στη φάση της πανσελήνου. Ο συνδυασμός αυτός συμβαίνει μία φορά τον χρόνο κι έχει ως αποτέλεσμα το εντυπωσιακό φαινόμενο του σούπερ φεγγαριού. Ετσι η πανσέληνος της Κυριακής θα φαίνεται περίπου 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη απ' ό,τι στο απόγειο.
Η τελευταία φορά που είχε καταγραφεί σούπερ φεγγάρι (Πανσέληνος με περίγειο) ήταν στις 6 Μαΐου 2012, όταν η Σελήνη είχε βρεθεί σε απόσταση 356.955 χιλιομέτρων. Η πιο εντυπωσιακή εμφάνιση του αστρονομικού φαινομένου εδώ και έναν αιώνα σημειώθηκε στις 14 Ιανουαρίου 1930, όταν το φεγγάρι είχε βρεθεί σε απόσταση 356.397 χιλιομέτρων. Αυτό το ρεκόρ δεν πρόκειται να καταρριφθεί πριν την πρωτοχρονιά του... 2257, οπότε το φεγγάρι θα πλησιάσει στα 356.371 χιλιόμετρα.
[Πηγή espressonews.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Αντίποινα" Ερντογάν προς ΗΠΑ; - Έκλεισε τις οδούς ανεφοδιασμού των Σύρων ανταρτών!


 



Ο Ταγίπ Ερντογάν σε μια κίνηση που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και δείχνει σαν εφαρμογή "αντιποίνων" στην Δύση,"Αντίποινα" που κατά τους Ισραηλινούς εχουν σχεση με τις ταραχές στην Τουρκία, θεωρούν ότι σχετίζονται με την εμπεδωμένη άποψη του Ρ.Τ Ερντογάν ότι πίσω κρύβεται "δάκτυλος" των ΗΠΑ.  
 
Αλλάζει στάση στο συριακό ζήτημα και με μια "στροφή" 180 μοιρών, ενημέρωσε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ότι ο τουρκικός διάδρομος ανεφοδιασμού κλείνει γιατί φοβάται "μελλοντικές αντιδράσεις της Ρωσίας" αυτό παρουσίασε ως δικαιολογία.
 
Ο Ερντογάν είναι άνθρωπος που δεν ξεχνά και τώρα που τον είχαν ανάγκη τους θύμισε ότι "η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο".
 
Το τηλεφώνημα έγινε σύμφωνα με το debka (ο γνωστός ισραηλινός ιστότοπος) κατά την διάρκεια της απόφασης του Μπαράκ Ομπάμα 700 Αμερικανοί πεζοναύτες να παραμείνουν στην Ιορδανία μετά την λήξη της κοινής ανερικανοιορδανικής άσκησης "Eager Lion".
 
Mετά την πτώση της Αλ Κουσείρ, στους ισλαμιστές αντάρτες είχε μείνει μόνο ο τουρκικός διάδρομος (και αυτός με δυσκολίες λογω Κούρδων), και κάποιες μικρές και δύσκολες οδοί, από Ιορδανία μέσω νότιας Συρίας, οι οποίες δεν απέδιδαν και πολλά στον αγώνα για επιβίωση των ισλαμιστών ανταρτών. Ο δε ανεφοδιασμός αυτός σταματά στην νότια Συρία και δεν καταφέρνει να φτάσει στο μέτωπο του Χαλεπίου.
 
Παρά τους λεονταρισμούς των ισλαμιστών ανταρτών ότι με τα όπλα πουπαρέλαβαν από τους δυτικούς θα αλλάξουν την τροπή του πολέμου, οι Ισραηλινοί αναλυτές πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν στις συνδυασμένες δυνάμεις της Χεζμπολάχ, των συριακών στρατευμάτων, αλλά και Ιρακινών ενόππλων σιιτών, και στο τέλος οι θύλακες του Χαλεπίου θα έχουν την τύχη των ανταρτών στην Αλ Κουσείρ.
 
Το ενδαιφέρον στην επίθεση αυτή είναι ότι θα συμμετάσχουν και 1000 μαχητές της φιλικής προς την Χεζμπλάχ οργάνωσης Abu Al Fadl Abbas Brigade, η οποία φυσικά ειναι σιιτική. Δηλαδή οι εφεδρείες του συνασπισμού που πολεμά την αμερικανοκίνητη Αλ Κάιντα αυξάνονται.
 
Μάλιστα οι ισραηλινοί πιστεύουν ότι η μάχη του Χαλεπίου θα κρατήσει 45-60 μέρες και μετά από μεγάλη αιματοχυσία θα τελειώσει υπέρ του Άσαντ.
 
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ενεργός συμμετοχή στην μάχη των Κουρδων του ΡΚΚ. Σε επιδρομή των Κούρδων μαχητών κατά δυνάμεων ισλαμιστών ανταρτών σε περίχωρα του Χαλεπίου, 70 ισλαμιστές έχασαν την ζωη τους ενω τουλάχιστον 50 βρίσκονται αιχμάλωτοι στα χέρια των Κούρδων.Όλα δείχνουν ότι είναι εναντίων των ισλαμιστών εισβολεών.
 
Οι Αμερικανοί θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις πως "χαριεντίζονται" με τους Ταλιμπάν και την Αλ Κάιντα, που υποτίθεται ότι είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί τους και ότι γκρέμισαν τους Δίδυμους Πύργους (περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς δεν το πιστεύουν πλέον αυτό), και χάριν αυτής της έχθρας οι πολίτες σε όλον το κόσμο αποδέχτηκαν να παραχωρήσουν την ιδιωτική τους ελευθερία για να πολεμηθούν αυτοί οι εχθροί.
 
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αρμόδιος για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, Τζέιμς Ντόμπινς, έφτασε στην πρωτεύουσα του Κατάρ Ντόχα για μια συνάντηση με την ηγεσία του αφγανικού κινήματος «Ταλιμπάν».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένων μέσων ενημέρωσης, στη συνάντηση θα πρέπει επίσης να παραστεί ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ο οποίος είναι επίσης στη Ντόχα για να πάρει μέρος σε συνδιάσκεψη της «Ομάδας Φίλων της Συρίας». Ωστόσο, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ διαψεύδει αυτές τις πληροφορίες.
 
Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την ελπίδα για επιτυχία της διαδικασίας συμφιλίωσης μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν.Σε λίγο θα ανταλάσσουν χειραψίες και φιλάκια.
 
Η αλλαγή στάσης του Ερντογάν εάν είναι αληθινή και στέρεα και όχι απλώς ένα τούρκικο "καπρίτσιο" είναι κίνηση μεγατόνων απίστευτης στρατηγικής ισχύος, με καταλυτικά αποτελέσματα για την πολιτική των ΗΠΑ που κινδυνεύουν με ένα γεωπολιτικό "ρεζίλι" πέραν κάθε φαντασίας, καθ'ότι αυτές ξεκίνησαν το μακελειό της "ελευθερίας".
 
Ένα μακελειό το οποίο δεν έχει την συναίνεση του συριακού λαού, αφού μέχρι και η γερμανική - φίλα προσκείμενη στους ισλαμιστές αντάρτες- Die Welt αποκάλυψε ότι στον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό ΜΟΝΟ το 5% είναι Σύροι. Δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία του συριακού λαού θεωρεί τους ισλαμιστές αντάρτες εισβολείς,και τάσσεται στο πλευρό του Άσαντ, που μπορεί να μην είναι άγιος αλλά μπροστά στους "ανθρωποφάγους" ισλαμιστές, φαντάζει πολύ "καλό παιδί".
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αιγύπτιοι σουνίτες στο πλευρό των σύρων ανταρτών

Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΕΞΕΛΛΙΣΕΤΑΙ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

 



Χιλιάδες  αιγύπτιοι σουνίτες καθοδηγούμενοι από τη  θρησκευτική ρητορική των   ιεροκηρύκων  τους  και με την ανεκτική πολιτική της ισλαμικής κυβέρνησης της Αιγύπτου, ετοιμάζονται να μεταβούν  στη Συρία και να πολεμήσουν παρά το πλευρό των ανταρτών ,ενάντια στον Άσσαντ.
Τις τελευταίες ημέρες, σε πολλά  τζαμιά του Καίρου γίνονται επικλήσεις προς τους πιστούς  για «τζιχάντ» από τους σουνίτες κληρικούς κατά των σιιτών, οι οποίοι ενίσχυσαν με δυνάμεις τον Άσσαντ, με αποτέλεσμα  ο τελευταίος να σημειώνει νίκες σε βάρος των σουνιτών ανταρτών.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Αιγυπτίων είναι σουνίτες μουσουλμάνοι, αλλά μέχρι πρόσφατα, η Αίγυπτος είχε επιδιώξει να παραμείνει στο «περιθώριο του συριακού εμφυλίου». Η μουσουλμανική αδελφότητα σε ευθυγράμμιση με τον αιγύπτιο πρόεδρο Μόρσι είχαν αποφύγει την υιοθέτηση θρησκευτικής ρητορικής,καλλιεργώντας μάλιστα στενές σχέσεις με το Ιράν.Αυτό άλλαξε το Σάββατο το βράδυ. Ο Μόρσι κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε χιλιάδες υποστηρικτές του ανακοίνωσε τη διακοπή όλων των σχέσεων με την κυβέρνηση Άσσαντ και ότι θα παρέχει κάθε υποστήριξη προς τους αντάρτες.
Μόλις στα τέλη της περασμένης εβδομάδας από τη Μέκκα  ανώτατος σουνίτης κληρικός ενώπιον τηλεοπτικού σταθμού ,ξέσπασε σε δάκρυα καλώντας τους σουνίτες να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τους αντάρτες που μάχονται τον Άσσαντ στη Συρία. Αυτή η ενέργεια  φαίνεται ότι είχε μεγάλη επίδραση στους σουνίτες ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης.
Όλα δείχνουν ότι ο «συριακός εμφύλιος»  παίρνει πλέον επικίνδυνη τροπή και τείνει να  μετεξελιχθεί σε θρησκευτικό πόλεμο  μεταξύ σιιτών και σουνιτών, κυρίως. Ολοένα και περισσότεροι «ξένοι μαχητές» πλαισιώνουν ή δηλώνουν έτοιμοι να πλαισιώσουν τις τάξεις, είτε των στρατευμάτων του Άσσαντ είτε των συρίων ανταρτών, έχοντας ως κύριο κριτήριο το θρησκευτικό συναίσθημα.
Από την άλλη πλευρά οι ΗΠΑ επιθυμούν να ενισχυθεί η διαπραγματευτική ισχύς των ανταρτών, μέσα από  νίκες που οι τελευταίοι θα έχουν πετύχει  στα πεδία των μαχών κατά του Ασσαντ. Έτσι στην επικείμενη ειρηνευτική διάσκεψη θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως νικητές και όχι ως ηττημένοι που είναι μέχρι στιγμής. Δεν θέλουν όμως με τίποτα η κατάσταση να ξεφύγει στη Συρία με κίνδυνο γενικής ανάφλεξης στη Μ.Ανατολή και να οδηγηθούμε σε ένα ολοκληρωτικά θρησκευτικό πόλεμο σουνιτών-σιιτών με απρόβλεπτες συνέπειες.Κάτι τέτοιο θα είχε καταστροφικές συνέπειες σε παγκόσμια κλίμακα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Γιατί εγκατέλειψε η ΔΗΜΑΡ ξαφνικά το πλοίο;

 

Αναρτήθηκε από τον/την Εξουσία στο Ιουνίου 22, 2013
128254-17_349350. (1)Σύμφωνα με πληροφορίες, τελευταία έφτασαν στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ δημοσκοπήσεις που έδειχναν σημαντική διαρροή  ψηφοφόρων της ΔΗΜΑΡ ειδικά προς τα αριστερά, με ορατό πλέον κίνδυνο να βρεθεί το κόμμα κοντά στα όρια εισόδου στη Βουλή.  
Ταυτόχρονα έρχονται πολύ δυσκολότερα μέτρα και απολύσεις στο Δημόσιο, προκειμένου να καλυφθούν οι νέες δημοσιονομικές τρύπες που δημιουργήθηκαν. Εκτιμήθηκε λοιπόν από τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ ότι το κόμμα δεν θα μπορούσε να αντέξει αν στήριζε αυτά τα νέα μέτρα. Το βέβαιο αποτέλεσμα θα ήταν να διαγραφεί οριστικά τόσο το κόμμα όσο και ο Κουβέλης από τον πολιτικό χάρτη. Έτσι αποφασίστηκε ξαφνικά να πηδήξουν από το κυβερνητικό πλοίο καταμεσής του πελάγου με περισσότερες πιθανότητες πολιτικής επιβίωσης από την παραμονή πάνω σ’ αυτό.  
Από την άλλη μεριά, αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση είναι τα δύο κόμματα που από το 1974 μέχρι τώρα μας οδήγησαν στο σημερινό κατάντημα. Είναι τα δύο κόμματα που αποτελούν την καρδιά του πολιτικού συστήματος και τα οποία επιδιώκουν να αλλάξουν όλα τα άλλα γύρω τους, εκτός από τα ίδια. Δυστυχώς για μας, το αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο.
Πέτρος Χασάπης

Ανασχηματισμός: Με τρόμο παρακολουθούμε τις “διαρροές”. Ο Σημίτης, θα ήταν πιο διακριτικός…

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 22, 2013

Για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση, γίνεται τέτοια εξόφθαλμη, συντονισμένη ονοματολογία σε επικείμενο ανασχηματισμό και μάλιστα στα κεντρικά δελτία.

Είναι πρωτοφανής η ομοφωνία των “ρεπορτάζ”, που απλώς επιβεβαιώνει την οριστική ταφόπλακα της δημοσιογραφίας. Στρατευμένα τα ΜΜ”Ε” πλέον αναπαράγουν προπαγάνδα χωρίς καν να κρατούν τα προσχήματα. Πάμε τώρα στα πρόσωπα.

Ο αξιότιμος καθηγητής κύριος Αλιβιζάτος, φιγουράρει ως πιθανός υπουργός! Αυτό θα μπορούσε να αποτελεί όνειρο παίχτη πόκας, οταν παίζει μιζέρια πεντάφυλλη χωρίς αλλαγή.

Ο κύριος Αλιβιζάτος που ενσαρκώνει το σύστημα Σημίτη, ήταν πάντα στις παρυφές της εξουσίας και επί Γεωργίου Παπανδρέου, γράφοντας τρανταχτές επιτυχίες: Στήριξε το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια του Ραγκούση. Το διέλυσε το ΣτΕ.

Στήριξε το μνημόνιο. Το καταριούνται πλέον και αυτοί που το έφτιαξαν.

Οραματίστηκε την νέα “ΕΡΤ”. Πήγε να πέσει η κυβέρνηση, ακόμα και ο Σαμαρας υπαναχώρησε απο τις αρχικές του θέσεις.

Και όμως, αυτός ο άνθρωπος πλασάρεται ως φαβορί. Προφανώς η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει ότι ο χειρότερος κερδίζει μόνο στο γνωστό παιχνίδι της πόκας που προαναφέραμε.

Μιλτιαδης Βαρβιτσιώτης: Μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ο κύριος Μιωνής απεκάλυψε πως συζητούσε μαζί του κατά την διάρκεια των εργασιών της εξεταστικής, της οποίας είναι μέλος ο κύριος Βαρβιτσιώτης! Όταν όλη η εξεταστική αναρωτιόταν “πως θα βρει τον κύριο Μιωνή”. Όντως, η αναβάθμιση της συμμετοχής του στην Δημοκρατία, πληρεί τα ίδια κριτήρια με αυτή του κυρίου Αλιβιζάτου.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Προφανώς με την επανεμφάνιση της “Σέχτας”, ο συμπαθής κατα τα άλλα τ. υπουργός έγινε φαβορί για το υπουργείο ΠΡΟΠΟ. Προφανώς για να μην χαλάσει η παράδοση. Ακόμα ψάχνουμε και για τους εμπρηστές της Μαρφίν. Ναι, υπάρχει και η σύλληψη της 17Ν. Είναι όμως σα να βάζεις τον Δομάζο βασικό σέντερ φορ του Παναθηναϊκού για το 2014.

κλπ κλπ.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε πόσο θα επιβεβαιωθούν οι “διαρροές”. Για να δούμε πως ο πάτος του βαρελιού μετατράπηκε σε …γεώτρηση!

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης:

ΕΦΑΠΑΞ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Η Xenia Deli προκαλεί (ξανά) τις αντρικές φαντασιώσεις (21 ΕΙΚΟΝΕΣ)

 




Γεννημένη στη Μολδαβία πριν από 23 χρόνια, η Xenia ανήκει σ’ εκείνη την κατηγορία των εντυπωσιακά όμορφων κοριτσιών που δεν μπορείς να καταλάβεις τους λόγους που δεν είναι ακόμα διάσημη σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. Στην πραγματικότητα, μόλις πέρσι η Xenia μετακόμισε μόνιμα στο Λος Άντζελες και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε να παίρνει μέρος σε διάφορες διαφημιστικές καμπάνιες, κυρίως για εσώρουχα αλλά και για μαγιό αφού διαθέτει ένα καταπληκτικό κορμί, αν και σχετικά κοντούλα για μοντέλο (1,70). Πρόσφατα, φιλοξενήθηκε και σε εξώφυλλα αντρικών περιοδικών, κυρίως σε εκείνα του πρώην ανατολικού μπλοκ ενώ φήμες τη φέρνουν να φωτογραφίζεται φέτος και για το περιοδικό «Sports Illustrated».




































Μετράει μέρες ο Σταυρίδης, μετά τα απανωτά φιάσκα του ΤΑΙΠΕΔ

 ΜΕΓΑΝΗΣΙ-ΛΙΜΑΝΙΑ-ΤΑΙΠΕΔ

Εγκληματική ανεπάρκεια καταλογίζουν στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού.
Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στο Lykavitos.gr  ότι ο κ. Σταυρίδης μετράει μέρες ενώ είναι πιθανό και να ξηλωθεί ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο.
Στον κ. Σταυρίδη χρεώνουν το ναυάγιο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ και τα παρατράγουδα στον ΟΠΑΠ τα οποία βέβαια δεν θα γίνονταν χωρίς την απαραίτητη πολιτική κάλυψη κορυφής.
Πάντως η επιλογή Σταυρίδη χρεώνεται αποκλειστικά στον Κωστή Χατζηδάκη στον οποίο κυβερνητικό στέλεχος είπε ότι είναι περισσότερα τα έξοδα λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ απ’ τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων.

Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων

 

Παρατείνεται ο χρόνος υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων για τις συναλλαγές του ημερολογιακού έτους 2012, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη.


Ολόκληρο το σχετικό δελτίο τύπου:


Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, για παράταση χρόνου υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων 2012

Παρατείνεται ο χρόνος υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων για τις συναλλαγές του ημερολογιακού έτους 2012, σύμφωνα με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη.

Ειδικότερα, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη διευκόλυνσης των φορολογουμένων για την υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων φορολογικών υποχρεώσεων κατά την παρούσα χρονική περίοδο, αποφασίζεται να παραταθεί η προθεσμία, που ξεκινά την 25η Ιουνίου 2013, για την υποβολή των καταστάσεων του Κ.Β.Σ. (π.δ. 186/1992 – ΦΕΚ 84Α' ) για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το ημερολογιακό έτος 2012, ως ακολούθως:

Μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2013 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει σε 1,2,3.

Μέχρι την 3η Οκτωβρίου 2013 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει σε 4,5,6.

Μέχρι την 7η Οκτωβρίου 2013 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει σε 7,8,9.

Μέχρι την 10η Οκτωβρίου 2013 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει σε 0.
- See more at: http://left.gr/news/paratasi-ypovolis-forologikon-diloseon#sthash.qVq6qYwD.dpuf

O ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΥΨΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΣΚΟΠΙΑΝΑ ΣΥΝΟΡΑ (ΦΩΤΟ)

 

E-mail Εκτύπωση PDF
1Το ηρωϊκό φρόνημα των κατοίκων στις ακριτικές περιοχές

Ρεπορτάζ για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

"Καλούμαστε να σκεφτόμαστε αυτούς που ζουν στα σύνορα"δήλωσε αποκλειστικά στον 89,5 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από την Δοϊράνη εχθές το απόγευμα.
Ο Αρχιεπίσκοπος συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Παροναξίας κ. Καλλίνικο, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ επισκέφθηκε τους κατοίκους του ακριτικού χωριού της λίμνης Δοϊράνης λίγα μέτρα από τα σύνορα με τα Σκόπια και ύψωσε την Ελληνική σημαία, παρουσία αξιωματικών του στρατού, της ελληνικής αστυνομίας, κληρικών και λαϊκών, ενώ άπαντες έψαλλαν τον Εθνικό ύμνο.

Αμέσως μετά προσκύνησε στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Μεθοδίου και Κυρίλλου, φωτιστών των Σλάβων.

Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο πως ο Ελληνικός Στρατός παραχώρησε το πρώην Φυλάκιο στην Ιερά Μητρόπολη, η οποία με εντατικές προσπάθειες και συστηματική δουλειά θα το διαμορφώσει κατάλληλα και θα το διατηρήσει και σε λίγο καιρό θα μένει μόνιμα ένας ιερομόναχος.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις στον 89,5 ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε : "Μεταφέρουμε τους χαιρετισμούς από τις εσχατιές της πατρίδας μας, εδώ στα σύνορα στη Δοϊράνη και το ηρωϊκό φρόνημα των ανθρώπων που κατοικούν εδώ και που ζητούν από μας φροντίδα, ενίσχυση, ενδυνάμωση. Ωραία περνάμε στο κέντρο αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε και αυτούς που ζουν στης εσχατίας τα σύνορα".

Η Λίμνη Δοϊράνη βρίσκεται στα σύνορα Ελλάδας και πρώην Γιουγκοσλαβίας, 75 χιλιόμετρα βόρεια της Θεσσαλονίκης και 140 χλμ νότια των Σκοπίων. Αποτελεί κατάλοιπο της μεγαλύτερης άλλοτε, Παιονίας Λίμνης και σχηματίσθηκε στην Προπαγετώδη Γεωλογική Περίοδο, ύστερα από έντονες σεισμικές διεργασίες. Σήμερα, η λίμνη εκτείνεται σε 39,9 χλμ2.

Στα δυτικά βρίσκεται η πόλη Δοϊράνη, στα ανατολικά το χωριό Μουριές και στα βόρεια το όρος Μπέλες. Το μήκος της λίμνης από Βορρά προς Νότο είναι 8,9 χλμ ενώ το πλάτος της φτάνει τα 7,1 χλμ. Έχει μέγιστο βάθος 4 μέτρα. Βρίσκεται μεταξύ δύο τεκτονικών πλακών, αυτής που περιλαμβάνει τον ορεινό όγκο της Κερκίνης και αυτής που περιλαμβάνει τη λεκάνη του Αξιού.

Στην περιοχή διεξήχθη η ομώνυμη μάχη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών στρατευμάτων το 1913.

Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν στις παρυφές του Κιλκίς, τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, όπου η Μητρόπολη διατηρεί μία μικρή φάρμα ζώων.

1
1
1
1
1

Η ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου που δεν εκφωνήθηκε ποτέ

Η ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου που δεν εκφωνήθηκε ποτέ
Τι συνέβη όταν τότε αρχηγός της ΕΥΠ ναύαρχος Βασιλικόπουλος παρέδωσε ένα πολύ σημαντικό φάκελο με ένα χάρτη, η προετοιμασία της ΔΕΘ και ο Κώστας Σημίτης
Ο χάρτης στηριζόταν στα ευρήματα ενός αμερικανικού δορυφόρου, ο οποίος είχε εντοπίσει μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και υδρογονανθράκων στο Αιγαίο.
Τα κοιτάσματα εντοπιζόταν στην περιοχή από την Κάρπαθο έως τη Γαύδο, ενώ εμπεριείχε και τις βραχονησίδες των Ιμίων.
«Προάγγελος γεγονότων, πρέπει να οργανωθούμε», δήλωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, που κατάλαβε αμέσως ότι οι Τούρκοι έχουν ήδη στην κατοχή τους τις συγκεκριμένες πληροφορίες.
Λεπτομέρεια με μεγάλη σημασία: Ο ίδιος φάκελος εμπεριείχε και έγγραφα που αφορούσαν τον τότε υπουργό Βιομηχανίας και μετέπειτα πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.
Η ΔΕΘ και η αποπομπή Σημίτη
Λίγες ημέρες μετά, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο τότε υπουργός Εξωτερικών, Κάρολος Παπούλιας συναντήθηκαν στο περιθώριο της 60ής ΔΕΘ με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Αντρέι Κόζιρεφ.
Οι τρεις άνδρες συζήτησαν για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, θέμα στο οποίο και συμφώνησαν και παρέπεμψαν στις κατασκευαστικές εταιρείες για το χρόνο έναρξης του έργου.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου αναφέρεται στην ομιλία του στη ΔΕΘ σε επικείμενο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, αποστροφή που προκάλεσε αίσθηση, λόγω των τότε καλών σχέσεων των δύο χωρών.
Την Κυριακή, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο Ανδρέας Παπανδρέου αδειάζει τον Κ. Σημίτη, ο οποίος στις 11 Σεπτεμβρίου παραιτείται από το Εκτελεστικό Γραφείο.
Η παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου
Στις 15 Ιανουαρίου του 1996, ο Ανδρέας Παπανδρέου από το Ωνάσειο, όπου και νοσηλευόταν, αναγκάζεται να παραιτηθεί. Η παραίτησή του δεν ήταν τόσο εκούσια, αλλά έγινε υπό το καθεστώς πιέσεων που ασκήθηκαν στον πρώην πρωθυπουργό, και από τον γιο του, Γ. Παπανδρέου.
Τρεις μέρες μετά, στις 18 Ιανουαρίου, και μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, νέος πρωθυπουργός εκλέγεται ο Κώστας Σημίτης.
Θερμό επεισόδιο στα Ίμια
Η ανάληψη της πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη συμπίπτει με το θερμό επεισόδιο των Τούρκων στα Ίμια. Οι χειρισμοί της ελληνικής πλευράς οδήγησαν στη δημιουργία «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο και συμπίπτουν με την αλησμόνητη φράση «ευχαριστούμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ», από τον Κ. Σημίτης, εντός του Κοινοβουλίου.
Βέβαια, ο κ. Σημίτης είχε παραλείψει να αναφερθεί στην ύπαρξη του χάρτη καθώς και στο γεγονός ότι Αμερικανοί και Τούρκοι ήδη γνώριζαν για την ύπαρξη κοιτασμάτων στο Αιγαίο.

papandreou_simitis
Η ομιλία του Ανδρέα που δεν εκφωνήθηκε ποτέ
Το διάστημα που ακολούθησε, ο Ανδρέας Παπανδρέου βγήκε από το νοσοκομείο, ενώ όλοι είχαν στραμμένη την προσοχή τους στην ομιλία που θα εκφωνούσε στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο.
Στις 22 Ιουνίου του 1996, ο Αντώνης Λιβάνης πηγαίνει στο σπίτι της Εκάλης μαζί με τους Νίκο Αθανασάκη και Τηλέμαχο Χυτήρη.
Λίγο μετά την δακτυλογράφηση της ομιλίας από τον Ν. Αθανασάκη, ο Αντώνης Λιβάνης απεχώρησε από το σπίτι.
Οι υπόλοιποι συνέφαγαν και ο Ανδρέας Παπανδρέου απεχώρησε για το δωμάτιό του. Λίγο αργότερα, στη 1 το πρωί, η νοσοκόμα ανακοινώνει σε όσους παρευρισκόταν ότι η υγεία του πρώην πρωθυπουργού είχε πρόβλημα. Όταν ο Δημήτρης Κρεμαστινός φθάνει στο σπίτι, ο Ανδρέας είναι ήδη νεκρός.
Τι απέγινε το κείμενο της ομιλίας
Παρότι η ομιλία δεν εκφωνήθηκε ποτέ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου επρόκειτο να προχωρήσει σε αποκαλύψεις για το πολιτικό κατεστημένο αλλά και για όσους επιβουλευόταν τη χώρα.
Ωστόσο, λίγο μετά την διαπίστωση του θανάτου του πρώην πρωθυπουργού, ο Νίκος Αθανασάκης, στην προσπάθειά του να περισώσει το κείμενο και να δημιουργήσει αντίγραφο, διέγραψε το αρχείο από τον σκληρό δίσκο.
Λίγους μήνες μετά, κι ενώ ο Κώστας Σημίτης είχε εκλεγεί πρωθυπουργός, η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου προσπάθησε να βρει την ομιλία, αλλά κατέστη αδύνατον.

athanasakis_xitiris

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης της ξεκαθάρισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Νίκος Αθανασάκης είχαν πάρει «όρκο τιμής» να μην αποκαλύψουν ποτέ το κείμενο.
Τα επόμενα χρόνια, ο Κώστας Καραμανλής επιχείρησε εκ νέου το άνοιγμα προς τη Ρωσία και ενεργοποίησε το σχέδιο του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, ενώ ο διάδοχός του στην πρωθυπουργία, Γ. Παπανδρέου, με τις ενέργειές του «ακύρωσε» εκ νέου το πρόγραμμα.
Οι άνθρωποι του Ανδρέα Παπανδρέου παραγκωνίστηκαν, πλην του Νίκου Αθανασάκη και του Τηλέμαχου Χυτήρη, που αξιοποιήθηκαν από όλες τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ.
Ο «όρκος τιμής» δεν έχει σπάσει ακόμη. Όμως πάνω από τον όποιο όρκο, ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχουν αυτά που γνωρίζουν. Τα οποία, ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου ήθελε να αποκαλύψει στον ελληνικό λαό.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/319715/i-omilia-toy-andrea-papandreoy-poy-den-ekfonithike-pote#ixzz2Wy5Ghk4V

Και δεύτερη πρόβλεψη για ύφεση και το 2014 στην Ελλάδα

 

elladaekloges1Μετά τον ΟΟΣΑ έρχεται και η Ernst & Young…

Μια ακόμη χρονιά συρρίκνωσης της οικονομίας αναμένει η Ελλάδα,με ενδεχόμενη ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2014, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Eurozone Forecast (EEF) Summer 2013 της Ernst & Young.

Ειδικότερα, όπως εκτιμά η έκθεση της Ernst & Young, η ελληνική οικονομία οδεύει για μια ακόμη χρονιά έντονης συρρίκνωσης, έχοντας ήδη χάσει τουλάχιστον το 20% του ΑΕΠ την προηγούμενη πενταετία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση, η συνέχιση της λιτότητας σε συνδυασμό με την αύξηση της ανεργίας και τις συνεχιζόμενες δυσκολίες στον τραπεζικό τομέα θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του ΑΕΠ κατά 5,5% το 2013 και περαιτέρω κατά 0,3% το 2014.

Παράλληλα, προβλέπει ότι η ανάπτυξη θα αρχίσει σταδιακά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014, καθώς, όπως εξηγεί, η ηπιότερη στάση έναντι της δημοσιονομικής εξυγίανσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο δημιουργεί συνθήκες χαλάρωσης της λιτότητας, ενώ η επιτάχυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης οδηγεί σε ανάκαμψη των εξαγωγών, υποβοηθούμενη επίσης και από τη σημαντική μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας από την έναρξη της ύφεσης. Συνολικά, αναμένεται αύξηση του ΑΕΠ κατά μέσο όρο 1,5% – 2% στο διάστημα 2015-17.

Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής (23 Ιουνίου 3013)

 













Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...