Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου

Διαβάστε στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους τίτλους από την πρώτη σελίδα των εντύπων.
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015, 07:05

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Το αγίασμα της Παναγίας που «συγκλονίζει» τους Τούρκους


 

agiasmaΣτην ανατολική ακτή του Βοσπόρου, στην περιοχή του Anadolu Hisar πίσω από το μεγάλο σουπερ μάρκετ Carrefour υπάρχει ένα ονομαστό άγιασμα της Παναγίας, το Göksu Ayazmazı, ή Küçüksu Ayazması, ή Anadolu Hisar Ayazması, ή Panaya Ayazması, ή Meryem Ana Ayazması, όπως το ονομάζουν με τις διάφορες ονομασίες οι ίδιοι οι Τούρκοι, που είναι τόπος προσκυνήματος των μουσουλμάνων για τις ιαματικές και τις άλλες θαυματουργικές του ιδιότητες. Ένα ελληνορθόδοξο αγίασμα που «συγκινεί» τους Τούρκους σε σημείο να αφιερώσουν ολόκληρα άρθρα για την χαρισματικές του ιδιότητες.
Το αγίασμα αυτό αναφέρεται από το 1870 αλλά είναι πολλούς αιώνιες παλαιότερο και βρίσκεται στον ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου στην περιοχή του Anadolu Hisar, στο χωριό Vaniköy που έχει γίνει τόπος προσκυνήματος για τους Τούρκους. Όπως αναφέρει η γνωστή Τουρκάλα ιστορικός, Samiha Ayverdı, η αγιότητα της περιοχής αυτής που είναι αφιερωμένη στην Παναγία ήταν γνωστή ακόμα από την βυζαντινή περίοδο και είχε την ονομασία «Potamonion», μια περιοχή γεμάτη ψηλά πλατάνια Από την βυζαντινή περίοδο οι ελληνορθόδοξοι κάτοικοι της περιοχής συνήθιζαν να πανηγυρίζουν στις 8 Σεπτεμβρίου, μέρα όπου μαζεύονταν προσκυνητές από πολλά μέρη και της Μικράς Ασίας αλλά και της Θράκης για να προσκυνήσουν το χαρισματικό αυτό άγιασμα, το «Kutsal Kuyular».
Τα ίδια και περισσότερα αναφέρει ο Τούρκος συγγραφέας, Mehmet Yaşin, ο οποίος περιγράφει την διαδρομή των πιστών από την ευρωπαϊκή ακτή με το βαποράκι της γραμμής για να πάνε να προσκυνήσουν το αγίασμα. Στην απόβαρα οι βαρκάρηδες φώναζαν στο κοινό, «Ayazma bir lira», δηλαδή μια λίρα το εισιτήριο για να τους πάει στο αγίασμα της Παναγίας, μεγάλη η χάρη της. Γυναίκες κλασικές τουρκάλες μανδηλολοφορούσες μαζί με ένα τσούρμο παιδιά, άντρες μεροκαματιαρήδες, ηλικιωμένοι με τις γκλίτσες τους όλοι χαρούμενοι με γέλια και φωνές πήγαιναν να προσκυνήσουν το αγίασμα της Παναγίας
–Σήμερα γιορτάζουμε. -Σήμερα έχουμε πανηγύρι. –Πάμε στο Αγίασμα -Εκεί δίπλα είναι η εκκλησία της Παναγίας, Meryem Ana Kilisesi!
Το ίδιο θαυματουργό αγίασμα με τις τόσες ιαματικές του ιδιότητες αναφέρει και ο δημοσιογράφος, Figen Ünal, που περιγράφει το αγίασμα αλλά και τα γεγονότα του ανθελληνικού πογκρόμ το 1955 στις 6 -7 Σεπτεμβρίου, που είχαν σαν αποτέλεσμα εκείνη την μαύρη χρονιά να μην γιορταστεί το πανηγύρι της Παναγίας καθώς οι ελληνορθόδοξοι τρομοκρατημένοι από τις θηριωδίες του τουρκικού όχλου μετρούσαν τις πληγές τους από το δολοφονικό αυτό πογκρόμ.
Ένας άλλος Τούρκος δικαιούμενος, ο καθηγητής Perizat Erker, περιγράφει και αυτός το ιερό αυτό αγίασμα και την ιερή μαγεία της όλης περιοχής όπου αναβλύζει το ιερό ύδωρ της Παναγίας, ενώ αναφέρει και κάποια θαύματα που έχει κάνει η Αγιότητα και η Χάρη της και κάποια χαρακτηριστικά περιστατικά από τους προσκυνητές, χριστιανούς και μουσουλμάνους, που πηγαίνουν να προσκυνήσουν το αγίασμα της. Για το ίδιο αγίασμα έχει αφιερώσει ολόκληρο αφιέρωμα και ο Τούρκος δημοσιογράφος, Burcu Çalık, στην εφημερίδας Sabah.
Όλα αυτά μας δίνουν μια συγκλονιστική εικόνα από το θαυματουργό αυτό αγίασμα της Παναγίας, που γίνεται τόπος προσκυνήματος αλλά και πολλών αφιερωμάτων από τους ίδιους τους Τούρκους. Και μάλιστα σε μια εποχή που εμείς οι Νεοέλληνες αρεσκόμαστε να προβάλουμε την δήθεν «προοδευτικότητα» μας αμφισβητώντας όλα αυτά που μας κράτησαν επί αιώνες στην ύπαρξη και που σήμερα τα περιφρονούμε ενώ την ίδια στιγμή άλλη πλευρά του Αιγαίου, αναδεικνύονται με τόσο απροσδόκητο τρόπο!
Ένα καλό μάθημα για όλους εμάς εδώ, στο... ευρολιγούρικο Ελλαδιστάν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis
Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Ο Τσίπρας βγαίνει Νικητής από την διαπραγμάτευση

 

diapragmatefsi
άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Αν ρωτήσετε δέκα Έλληνες νεαράς ηλικίας «Ποιο είναι το ακριβές αντικείμενο της διαπραγμάτευσης που διεξάγει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.», είμαι σίγουρος ότι, οι περισσότεροι θα σας πουν «δεν γνωρίζω». Αν την ίδια ερώτηση την κάνετε σε δέκα Έλληνες της τρίτης ηλικίας, πιστεύω ότι, θα σας πει ο καθένας μια δική του άποψη. (Κάπως ανάλογα απαντούν και οι πολιτικοί. Οι Νεοδημοκράτες λέγοντας «δεν γνωρίζουμε» και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ – ΑΝΕΛΙΤΕΣ, λέγοντας ο καθένας μια δική του άποψη).
Εκεί όπου οι απαντήσεις όλων συγκλίνουν, είναι στο «ποιος διαπραγματεύεται και με ποιόν». Όλοι, νεαροί και ηλικιωμένοι, Νεοδημοκράτες και ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, θα σας πουν ότι διαπραγματεύεται ο Τσίπρας με την τρόικα (τους θεσμούς), το ΔΝΤ και την Μέρκελ.
Αν πάλι τους ρωτήσετε, «πότε ξεκίνησε και πότε θα λήξει η διαπραγμάτευση», είμαι βέβαιος πως όλοι θα απαντήσουν ότι «η διαπραγμάτευση ξεκίνησε μετά τις εκλογές και θα λήξει στο τέλος Ιουνίου».
Θα μου επιτρέψετε να εκφράσω και την δική μου άποψη επί των ερωτημάτων που προανέφερα, δηλαδή:
** «Ποιο είναι το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης»
** «Ποιος διαπραγματεύεται και με ποιόν» και,
** «πότε ξεκίνησε και πότε θα λήξει η διαπραγμάτευση».
Αντικείμενο της διαπραγμάτευσης δεν είναι ούτε η αποπληρωμή του χρέους, ούτε ο τρόπος και η διάρκεια της αποπληρωμής. Ούτε καν τα περί ΦΠΑ, Μείωσης συντάξεων και Μείωσης μισθών. Όλα αυτά είναι προαποφασισμένα και θα γίνουν. Ο βαθμός αξιοπιστίας του Αλέξη Τσίπρα, είναι το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης. Το πώς θα γίνουν, το πώς και το πότε θα ανακοινωθούν, είναι το τεχνικό αντικείμενο της διαπραγμάτευσης.
Δεν διαπραγματεύεται ο Τσίπρας με την τρόικα, τους θεσμούς, το ΔΝΤ ή την Μέρκελ. Διαπραγματεύεται ο Τσίπρας, με την βοήθεια του ΔΝΤ, της Μέρκελ και των Αμερικανών, με τον Ελληνικό Λαό. Ναι, με τον Ελληνικό Λαό, στον οποίο υποσχέθηκε πριν δύο χρόνια «της Παναγιάς τα μάτια» και του παίρνει, ως πρωθυπουργός, πίσω, μία μία όλες τις υποσχέσεις του. Διαπραγματεύεται την αξιοπιστία του χωρίς, ακόμη, να διατρέχει τον κίνδυνο να χαρακτηρισθεί αναξιόπιστος και ο Ελληνικός Λαός να του πει «φέρε πίσω την εντολή».
Όσον αφορά το πότε ξεκίνησε η διαπραγμάτευση και πότε λήγει, επιμένω πως η διαπραγμάτευση ξεκίνησε το 2012, με την υιοθέτηση της πολιτικής τακτικής «θα σκίσω το μνημόνιο» και θα καταλήξει, μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Τότε που οι Έλληνες, κουρασμένοι από τον ψυχολογικό και οικονομικό βιασμό που δέχονται τους τελευταίους μήνες, χωρίς ελπίδα για κάτι ή για κάποιον διαφορετικό, θα πουν, «Ο Τσίπρας έκανε ότι μπορούσε. Τουλάχιστον αυτός το πάλεψε. Πήρε και κάποια μέτρα! Δεν ήταν υπάκουος σαν τους άλλους»!
Οι Έλληνες, ψηφίζοντας Τσίπρα, δεν έδωσαν καμία εντολή «μείνε και διαπραγματεύσου σκληρά εντός της Ευρωζώνης». Οι Έλληνες ψήφισαν όπως ψήφισαν δίνοντας μια εντελώς διαφορετική απλή και καθαρή εντολή «Διώξτε τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, με ότι αυτοί και οι συνεργάτες τους εκφράζουν». Και συμπλήρωναν, όπως, ανέφεραν οι προεκλογικές έρευνες, «το 10% των όσων λέει να κάνει ο τσίπρας, καλό θα είναι».
Σήμερα, λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας, οι Έλληνες (Φορείς, πολιτικοί και απλοί πολίτες) δηλώνουν, στους δημοσκόπους και στους δημοσιογράφους σε ποσοστό άνω του 70%. «Να Υπογράψουν! Να υπογράψουν συμφωνία. Όποια συμφωνία να 'ναι».
Στην μεγάλη διαπραγμάτευση, που έγινε μεταξύ Τσίπρα και Ελληνικού Λαού, όλους αυτούς τους μήνες, με αντικείμενο τον βαθμό αξιοπιστίας του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνει, προσωπικά, Νικητής και Παντοδύναμος.
Όσον αφορά τον μέσο Έλληνα, βγαίνει από την διαπραγματευτική διαδικασία, ανακουφισμένος και παραβλέποντας τα όσα υπεσχημένα έχασε.
Νοιώθει αξιοπρεπής (αν και εξαπατημένος).
Νοιώθει κυρίαρχος (αν και η Ελλάδα γεμίζει λαθρομετανάστες).
Νοιώθει νικητής (αν και η νίκη ήταν Πύρρειος).
enimerosipeloponnisou

Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

"Είμαστε στην αρχή του τρίτου παγκοσμίου πολέμου"!

 

634634163041Δημοσιογράφος, συγγραφέας, πολιτικός, πρώην ευρωβουλευτής, πρώην ανταποκριτής της εφημερίδας του Ιταλικού ΚΚ, της «Ουνιτά», στη Μόσχα του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, του οποίου υπήρξε προσωπικός φίλος, ο Τζουλιέτο Κιέζα παραμένει ένας από τους σημαντικότερους «διαμορφωτές γνώμης» στην Ιταλία και εμπλέκεται ενεργά σε όλες τις κοινωνικές ζυμώσεις στη χώρα του αλλά και διεθνώς.
Στη συνέντευξη που ακολουθεί μας δίνει την άποψή του για το τι συμβαίνει στην Ιταλία και για το πώς βλέπουν οι Ιταλοί την ελληνική κρίση, ενώ τονίζει την ανάγκη του αγώνα για να σταματήσει η πορεία προς έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο της Δύσης εναντίον της Ρωσίας.
Eρ: Πως διαμορφώνεται σήμερα η κατάσταση στην Ιταλία;
Απ: Οι τελευταίες εκλογές σε επτά ιταλικές περιφέρειες αποτέλεσαν την πρώτη ήττα για τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντζι. Μπορεί το κόμμα του να κέρδισε τη διακυβέρνηση σε πέντε από τις επτά περιφέρειες, αλλά στην πραγματικότητα έχασε πέντε εκατομμύρια ψήφους. Και αυτή ακόμα η «νίκη» του, οφείλεται στο ότι η Forza Italia και τα άλλα δεξιά κόμματα έχασαν, όπως και το Δημοκρατικό Κόμμα. Σχεδόν 50% των ψηφοφόρων δεν πήγαν να ψηφίσουν, εξαιτίας της πλήρους απογοήτευσης για την πολιτική, αλλά και για τον Ρέντζι. Επιπλέον, το Δημοκρατικό Κόμμα ήταν και παραμένει βαθιά διχασμένο και υπάρχει μια σοβαρή πιθανότητα να διασπαστεί σύντομα. Eίναι, επίσης, όμως σαφές ότι το κόμμα δεν έχει εναλλακτική πολιτική άποψη. 'Ολοι είναι αλυσοδεμένοι στη γραμμή της νεοφιλελεύθερης λιτότητας. Ακολουθούν τη σημερινή Ευρώπη χωρίς καμιά διαφοροποίηση. Για παράδειγμα, η Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙΡ) έγινε η γραμμή της ιταλικής κυβέρνησης.
Στη διεθνή πολιτική, η Ιταλία ακολουθεί τη Μέρκελ και τον Ολάντ, όταν όμως γίνονται τα πράγματα σοβαρά η Ρώμη ακολουθεί αναμφίβολα την Ουάσινγκτον. Στην ελληνική κρίση, ο Ρέντζι ακολουθεί τη Μέρκελ. Το βάρος της Ιταλίας στη διεθνή σκηνή δεν ήταν ποτέ τόσο μκρό.
Ο μόνος νικητής της τελευταίας ψηφοφορίας ήταν η Lega του Ματέο Σαλβίνι. Απέσπασε πολλές ψήφους από τη Forza Italia και μερικές από το Δημοκρατικό Κόμμα. Κυρίως όμως από το Κίνημα Πέντε Αστέρων. Με αυτούς έχουμε ένα πολύ περίεργο αποτέλεσμα. Είναι πρώτο κόμμα σε τρεις περιφέρειες, ισχυρότεροι μερικές φορές σε ποσοστά ακόμα και από το ΔΚ. Αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα της κατάρρευσης των άλλων. Τελικά, το Κίνημα Πέντε Αστέρων έχασε μισό εκατομμύριο ψήφους. Αν πάρουμε μαζί τις ευρωεκλογές και τις εκλογές του Μαΐου, το Κίνημα έχασε σε απόλυτους αριθμούς όχι λιγότερο από 2,5 εκατομμύρια ψήφους, που είναι μια αληθινή κατάρρευση.
Ερ: Μερικοί ισχυρίζονται ότι η κάποτε τόσο σημαντική ιταλική αριστερά έχει «πεθάνει». Συμμερίζεστε τέτοιες εκτιμήσεις: Ποιοι, νομίζετε, είναι οι λόγοι της παρακμής της; Τι γίνεται με το κίνημα του Peppe Grillo ή τις προσπάθειες του Landini να δημιουργήσει καινούριο κόμμα; Γιατί η άκρα δεξιά μοιάζει πολύ ικανότερη να εκφράσει τη λαϊκη δυσαρέσκεια σε μια χώρα με την παράδοση της Ιταλίας;
Απ: Ναι, η «αριστερά» πέθανε στην Ιταλία. Παρήκμασε για μια σειρά λόγους. Ο κυριότερος ότι δεν έχει ιδέες. Η μόνη ιδέα που υπάρχει σήμερα είναι να ξαναοικοδομήσουμε την αριστερά. Αλλά η αριστερά είναι τώρα κάτι δύσκολα αντιληπτό από το ευρύ κοινό, που πιστεύει ακόμα ότι αριστερά είναι το Δημοκρατικό Κόμμα. Το οποίο ΔΚ είναι όμως ευρέως απαξιωμένο, ιδίως στο αριστερό τμήμα της κοινής γνώμης. Από κοινωνική άποψη εξάλλου, δεν υφίσταται πλέον η παραδοσιακή εργατική τάξη. Δεν εννοώ ότι δεν υπάρχουν εργάτες. Δεν νοιώθουν όμως μέλη της εργατικής τάξης. Νοιώθουν καταναλωτές, επαγγελματίες, ατομικευμένοι εργάτες. Η ταξική συνείδηση κατεστράφη με την ισχυρή δράση των mainstream ΜΜΕ, του «Αμερικάνικου Τρόπου Ζωής», από τις δυτικές αξίες. Δεν ξέρουν το παλιό κομμουνιστικό και σοσιαλιστικό λεξιλόγιο. 'Ολη η ιστορική εμπειρία έχει χαθεί. Το ψηφοδέλτιο «Λίστα για τον Τσίπρα» δεν πήγε καλά. 'Εβγαλε μόλις τρεις ευρωβουλευτές, αποσπώντας 4% των ψήφων. Και τώρα είναι τελειωμένοι, δεν έχουν καμιά επιρροή απολύτως.
Η προσπάθεια του Λαντίνι να οικοδομήσει μια νέα αριστερή συμμαχία, μου φαίνεται ότι υποφέρει από τα ίδια «ελαττώματα». Δεν διαθέτει κοινωνική βάση, ούτε διεθνή αντίληψη. Σχεδόν κανένας, στο αριστερό τμήμα του πολιτικού φάσματος, δεν έχει την ικανότητα να αναλύσει και να καταλάβει τις διεθνείς πολιτικές και στρατηγικές αλλαγές. Η Ρωσία είναι ο εχθρός για αυτούς. Η ουκρανική κρίση δεν έγινε κατανοητή.
Από την άποψη αυτή, η Lega του Σαλβίνι ήταν πολύ περισσότερο δυναμική υποστηρίζοντας σαφώς τη ρωσική πλευρά. Κι αυτή ήταν ασφαλώς μία από τις αιτίες της τόσο μεγάλης επιτυχίας του, του διπλασιασμού των ψήφων του και του υποσκελισμού του κόμματος του Μπερλουσκόνι. Η αντιευρωπαϊκή, αντι-ευρώ θέση του Σαλβίνι προστέθηκε στη φιλορωσική του θέση, δημιουργώντας μια τελείως νέα κατάσταση που στο μέλλον θα έχει αυξανόμενη πολιτική σημασία.
Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων είναι σαφώς σε παρακμή και είμαι σίγουρος ότι δεν θα την αναστρέψει.'Εχασαν ήδη 16 γερουσιαστές και περίπου 20 βουλευτές σε μόνο δύο χρόνια. Διακρίνονται από πολύ μεγάλη εσωτερική σύγχυση και δεν διαθέτουν αληθινή πολιτική ηγεσία. Και επίσης, όπως και η αριστερά, δεν έχουν σαφείς ιδέες για την παγκόσμια κρίση. 'Εχασαν την ευκαιρία της ουκρανικής κρίσης και γι' αυτό έχασαν τη συναίνεση τόσο των αριστερών, όσο και των δεξιών ψηφοφόρων τους. Πιστεύω ότι οι δυσκολίες τους θα μεγαλώσουν στο μέλλον, αν και αυτό θα γίνει σταδιακά. Πολλοί από τους κοινοβουλευτικούς τους αναζητούν καινούρια προοπτική. Μερικοί περιμένουν προτάσεις από άλλα υπάρχοντα κόμματα. Θα είναι μια παρατεταμένη, πολύ οδυνηρή διαδικασία. Το ζήτημα είναι που θα πάνε οι εννέα εκατομμύρια ψηφοφόροι τους;
Ερ: Πως βλέπουν οι Ιταλοί την ελληνική κρίση; Γιατί η κυβέρνηση της Ιταλίας, μιας χώρας του Νότου, δεν υποστηρίζει την Ελλάδα στην ΕΕ;
Απ: 'Όπως σας είπα ήδη, η θέση της ιταλικής κυβέρνησης προσανατολίζεται σε αυτό που προτείνουν οι Γερμανοί. Σε ότι αφορά την κοινή γνώμη, υπάρχει μια ουσιαστική έλλειψη κατανόησης, γεγονός που δίνει ευρύ περιθώριο ελιγμών στην κυβέρνηση. Υπάρχει κάποιο είδος αλληλεγγύης προς τα δεινά των Ελλήνων αλλά μέχρι τώρα, εξαιτίας και της απουσίας πρωτοβουλίας της αριστεράς, δεν υπήρξε παρά πολύ ασθενής κινητοποίηση της κοινής γνώμης υπέρ της Αθήνας. Η mainstream Ιταλία είναι 100% υπέρ της λιτότητας.
Ερ: Ξεκινήσατε μια καμπάνια εναντίον του ΝΑΤΟ και της συμμετοχής της Ιταλίας σε αυτό. Τι σας έκανε να αποφασίσετε κάτι τέτοιο;
Απ: Πιστεύω ότι πρέπει να δημιουργήσουμε μια ευρωπαϊκή συμμαχία, παίρνοντας υπόψη μας την πραγματικότητα. Πιστεύω ότι είμαστε στην αρχή του τρίτου παγκοσμίου πολέμου. Αν είναι έτσι, το κύριο ζήτημα είναι να δημιουργηθεί μια συμμαχία εναντίον του ΝΑΤΟ. Αλλά αυτή δεν μπορεί να είναι μια αριστερή συμμαχία. Το ευρωπαϊκό πολιτικό τοπίο αλλάζει ταχύτατα. Σε τρία με τέσσερα χρόνια πολλά πράγματα θα είναι διαφορετικά από σήμερα. 'Ηδη από τώρα έχουμε μια πολύ αλλαγμένη κατάσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στο πρόγραμμά του την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ και είναι στην εξουσία. Στην Ισπανία, ένα άλλο αριστερό κόμμα, το Podemos, αναπτύσσεται και έχει στο πρόγραμμά του ένα δημοψήφισμα για την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ. Στη Γαλλία, η Μαρίν Λεπέν καταγγέλλει έντονα την Ευρώπη και υπόσχεται ότι, σε περίπτωση νίκης της στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, και έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει, θα καταγγείλει τις συνθήκες. Ο Σαλβίνι ζητά ανοιχτά την έξοδο από το ΝΑΤΟ και, αν συμμαχήσει με τον Μπερλουσκόνι, το θέμα θα τεθεί στην ημερήσια διάταξη. Αν πετύχω να πάρω μαζί μου τουλάχιστο ένα τμήμα των πέντε αστέρων, θα δημιουργηθεί ξαφνικά μια πολύ ισχυρή διακομματική ευρωπαϊκή συμμαχία. Θα είναι προφανώς μια τακτική, όχι μια ιδεολογική συμμαχία. Αλλά δεν υπάρχει τώρα κάποια ελπίδα οικοδόμησης ευρωπαϊκής συμμαχίας σε ιδεολογική βάση.
Εξετάζοντας αυτή την ιδέα/πρόταση, πρέπει να ξεκινήσουμε εξετάζοντας την εξαιρετικά επικίνδυνη παγκόσμια κρίση. Η ιδέα βασίζεται σε μια καθαρή επιλογή: να υπερασπίσουμε τη Ρωσία από τη δυτική επίθεση. Η Ρωσία είναι τώρα η μόνη χώρα που είναι ικανή να μπλοκάρει την αμερικανο-ισραηλινή πορεία προς τον Πόλεμο.
Ερ: Πώς βλέπετε την περαιτέρω εξέλιξη της κατάστασης στην Ουκρανία και τις σχέσεις Δυτικής Ευρώπης και Ρωσίας
Απ: Δυστυχώς δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Υπάρχουν σήμερα δύο κύρια στρατόπεδα στη Δύση, πολύ ασταθή και επηρεαζόμενα από πολλούς παράγοντες. Το ένα είναι η συμμαχία που αποτελείται από τον Ομπάμα, τη Μέρκελ, τον Ολάντ και τη νότιο Ευρώπη. Κατάλαβαν, έστω και με καθυστέρηση, ότι δεν μπορεί να κερδηθεί το ουκρανικό απέναντι στη Ρωσία. Το άλλο στρατόπεδο είναι η Πολωνία, οι βαλτικές χώρες και τώρα η Ουκρανία, ως αμερικανική αποικία. Υποστηρίζονται ανοιχτά από τη συμμαχία νεοσυντηρητικών, Ρεπουμπλικάνων και των ναζί του κόμματος του τσαγιού στις ΗΠΑ, με την ισχυρή υποστήριξη επίσης του Ισραήλ, της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ. Η γνώμη μου είναι ότι το δεύτερο στρατόπεδο θα επικρατήσει. Αν συμβεί αυτό, είμαι σίγουρος ότι η εκεχειρία στην Ουκρανία θα σπάσει πριν το τέλος του καλοκαιριού. Η ναζι-αμερικανική πτέρυγα αγωνίζεται σκληρά. Η στρατηγική τους επιδίωξη είναι να καταστρέψουν τη Ρωσία, πριν μπει η Αμερική σε τροχιά μεγάλης παρακμής και πριν δυναμώσει άλλο η Κίνα.
Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος - ΑΠΕ
onalert

Λιακόπουλος: Η πιο πικρή δικαίωσή μου για το σχέδιο IRON MOUNTAIN. Αυτοκτόνησαν μέχρι σήμερα 10.000 άτομα λόγω μνημονίου.


 

dimosthenis-liakopoulos-dhmosthenhs-liakopoylos-δημοσθένης-λιακόπουλος
Του Λιακόπουλου Δημοσθένη
Τι να την κάνω τη δικαίωση, όταν 10.000 άνθρωποι δεν άντεξαν τις απειλές της νέας τάξης και αυτοκτόνησαν.
Σύμφωνα με συνέντευξη με τον διοικητή του νοσοκομείου Ελπίς, Θεόδωρου Γιάνναρου, που αναρτήθηκε στη διαδικτυακή έκδοση της «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα» με τίτλο «Δέκα χιλιάδες αυτοκτονίες σε πέντε χρόνια, η τελευταία ήταν του παιδιού μου»
«Από την αρχή της κρίσης, το 2011, έχασαν την ζωή τους περίπου 10.000 άτομα, αυτοκτόνησαν. Είναι μια μεγάλη πόλη, όχι ένα χωριουδάκι. Μια μεγάλη πόλη εξαφανίσθηκε από τον χάρτη, ο γιος μου ήταν ένας από αυτούς», δηλώνει στη συνέντευξη ο διοικητής του νοσοκομείου και προσθέτει: «Δεν ξέρω με ποιον τρόπο κάποιος μπορεί να εξηγήσει αυτό που συνέβη. Πολλά άτομα προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν, αλλά τους έσωσαν, ενώ δέκα χιλιάδες έχουν ήδη πεθάνει», προσθέτει. «Τώρα οι τράπεζες άρχισαν να παίρνουν τα σπίτια μας. Πόσους άλλους νεκρούς χρειάζονται για να καταλάβουν;» αναρωτιέται ο Θεόδωρος Γιάνναρος, αναφερόμενος στα χρέη των πολιτών, που είναι αποτέλεσμα της κρίσης, και συμπληρώνει: «Αυτή είναι μια ερώτηση στην οποία δεν είμαι σε θέση να απαντήσω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι έχουμε όλοι την ίδια καρδιά, το ίδιο χαμόγελο, τα ίδια λυπημένα μάτια των ανθρώπων του υπόλοιπου κόσμου, αλλά είμαστε τόσο κλειστοί μέσα στην Ευρώπη». «Αν στην Γερμανία ένα σκυλί πεθάνει με άσχημο τρόπο η είδηση προβάλλεται στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες. Είδατε να γίνεται αναφορά σε δέκα χιλιάδες άτομα που αυτοκτόνησαν; Δεν νομίζω, διότι αυτή την στιγμή η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι τίποτα. Μπορώ μόνο να πω ότι ντρέπομαι που είμαι Ευρωπαίος» υπογραμμίζει, τέλος, στην συγκινητική του μαρτυρία, ο διοικητής του νοσοκομείου Ελπίς.
Ακούσατε τα κανάλια να αναφερθούν στο εξωφρενικό αυτό νούμερο των 10.000 αυτοκτονιών;
Αν είχαμε πόλεμο, ένα γερό πόλεμο, πάλι τόσες απώλειες θα είχαμε και την ίδια οικονομική καταστροφή θα παθαίναμε.
Αυτό προβλέπει για ολόκληρη την υφήλιο το διαβολικό σχέδιο με τον τίτλο IRON MOUNTAIN (ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΒΟΥΝΟ), που αποκάλυψα στο ομώνυμο βιβλίο που είχα γράψει πριν από αρκετά χρόνια.
Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, πρέπει να σταματήσουν οι πόλεμοι που διεξάγουν τα δυτικά ελεγχόμενα από τη νέα τάξη κράτη, αλλά τόσο οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, όσο και σε υλικά αγαθά, πρέπει να είναι αντίστοιχες ενός σοβαρού πολέμου.
Αυτό το ζούμε από το 2010 μέχρι σήμερα που προχωρούμε ολοταχώς για το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο.
Άνθρωποι που δεν άντεξαν την απειλή της φυλάκισης για οικονομικούς λόγους, ή άνθρωποι που δεν άντεξαν το να διαλύεται η ζωή τους και να ξεφτυλίζονται από τα χρέη, αυτοκτόνησαν εξαιτίας αυτού του πολύ οργανωμένου σχεδίου στο οποίο μας έβαλε ο Ανδρέας Παπανδρέου που εξασφάλισε τα μεγάλα χρέη από την δεκαετία του ΄80 και στο οποίο συνεχίζουμε να συμμετέχουμε και σήμερα και να δούμε που θα βγάλει.

Γιατί χρειάζεται να αυξήσουμε τη δόνηση μας?

 Γράφτηκε από τον/την Sabrina Reber. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Άρθρα Μελών - Βιώματα

http://howtoraiseyourvibration.blogspot.gr
Επιλογή, μετάφραση και επιμέλεια : Νάνσυ Μακρή, Κατερίνα Δεκαβάλα, Αντα Καραβάνη
Ζούμε σε μία περίοδο επιταχυνόμενης αλλαγής και μεταμόρφωσης. Υπάρχουν πολλά ονόματα για αυτήν την περίοδο. Μερικά απ' αυτά είναι : Το μεγάλο Ξύπνημα, Η Αναγέννηση, Η νέα Γη, Η Δευτέρα Παρουσία, Η Χρυσή Εποχή, Το τέλος των καιρών, Η νέα χιλιετία, Η Εποχή του Υδροχόου, Η Επιστροφή του Χριστού, Η αποκάλυψη, Ο Αρμαγεδδών, Η Επιτάχυνση ή Η Πλανητική Ανάληψη...
Άσχετα από το πώς ονομάζουμε αυτή την αλλαγή, συμβαίνει και συμβαίνει τώρα. Μπαίνουμε στη πιο έντονη εξαγνιστική διαδικασία, την οποία δεν έχει βιώσει ποτέ ξανά ούτε η Γη ούτε η ανθρωπότητα. Ο κόσμος μας είναι προγραμματισμένος να μεταμορφωθεί.
Σύμφωνα με πολλούς μύθους, γραπτά και προφητείες – το 2012 είναι μία χρονιά εξαιρετικής σημασίας. Πιστεύεται ότι το ημερολόγιο των Μάγιας τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου 2012, με τη Γη να ευθυγραμμίζεται στο κέντρο ή τη γαλαξιακή καρδιά του Γαλαξία «Milky Way". Αυτό είναι ένα κυκλικό φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 26.000 χρόνια καθώς η Γη ολοκληρώνει ένα πλήρη κύκλο γύρω από τον Ήλιο. Σε κύκλους 13.000 χρόνων η Γη ξοδεύει 11.000 χρόνια – στο σκοτάδι της διάσπασης και της διχοτόμησης – έξω από το Φως της Ζώνης του Φωτονίου. Η ζώνη του Φωτονίου είναι μία ζώνη υψηλού παλμικού και έντονου φωτός, το οποίο έρχεται από τον μεγάλο κεντρικό Ήλιο. Αυτή την στιγμή, η Γη κινείται μέσα στην περίοδο των 2.000 χρόνων με μεταμορφωτικές ενέργειες, κινούμενες μέσα στη ζώνη του Φωτονίου. Καθόσον είμαστε μέσα στη ζώνη του Φωτονίου στέλνονται κωδικοί, μέσω των ακτινών του Ήλιου, που ενεργοποιούν τη μνήμη μας και το DNA, ενθαρρύνοντας μας να εξελιχθούμε πνευματικά πέρα από την τωρινή μας συνειδητότητα σ' ένα ανώτερο επίπεδο Φώτισης. Για τα τελευταία 11.000 χρόνια ήμασταν έξω από τη ζώνη του Φωτονίου μέσα στις σκοτεινές εποχές της πολικότητας και της διχοτόμησης. Αυτή τη στιγμή, είμαστε στη ζώνη του Φωτονίου, μπαίνοντας σ' έναν κύκλο 2.000 ετών φώτισης λαμβάνοντας τις μεταμορφωτικές και μεταβολικές ενέργειες του Χριστού.
Η επιστροφή του Χριστού είναι η επιστροφή της Χριστικής Συνειδητότητας που υπάρχει μέσα μας, η οποία ενεργοποιείται από το ζώνη του Φωτονίου. Η ζώνη είναι η ακτινοβολία της Χριστικής ενέργειας, η οποία αφυπνίζει την ανθρωπότητα και προϋπαντεί την εποχή της Ειρήνης. Είναι η στιγμή που ξεχωρίζει το στάρι από το φλοιό του. Η ανθρωπότητα αυτήν την στιγμή έχει την επιλογή είτε να παραμείνει ως έχει, αρνούμενη την εξέλιξη και τη διεύρυνση του τωρινού επιπέδου της ή να επιλέξει να συμμετάσχει ενεργά στη διαδικασία της μεταμορφωτικής διαδικασίας, αποδέχοντας πλήρως και ενσωματώνοντας τις ενέργειες της Χριστικής Συνειδητότητας. Αυτή είναι μία προσωπική επιλογή που παίρνουμε εμείς μέσω της Ελεύθερης Βούλησης και που μας επιτρέπει να μη βιώνουμε πια την αρνητικότητα του σκοταδιού της 3ης διάστασης και να μεταμορφώσουμε την πυκνότητα του σε φως, ανεβαίνοντας σε υψηλότερες δονήσεις της πλήρους συνειδητότητας, της αγνής αγάπης, ειρήνης, γαλήνης, χαράς, αρμονίας, πνευματικής αφθονίας, υγείας και θεραπείας.
Το θεϊκό σχέδιο ξεδιπλώνεται και η Γη όπως και όλα τα όντα ανυψώνονται στη δόνηση και αποδέχονται τις μεταμορφωτικές ενέργειες του Χριστού. Αυτή η διαδικασία δεν έχει να κάνει με θρησκεία. Έχει να κάνει με το επίπεδο της συχνότητας μας ή τη δόνησης και την επιθυμία μας να μεταμορφώσουμε το τωρινό επίπεδο ύπαρξης μας σε πιο φωτεινό. Οι ενέργειες του Χριστού θα διαλύσουν τις υπάρχουσες δομές της 3ης διάστασης καθώς και τους οργανισμούς που εδρεύουν σε χαμηλότερες δονήσεις του φόβου, ελέγχου, διάσπασης και του ανθρώπινου Εγώ, κάνοντας χώρο να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο και θεϊκά ευθυγραμμισμένο. Οι άνθρωποι είναι μέρος της Γης και εφόσον η Γη κινείται προς το φως του Φωτονίου, πρέπει κι οι άνθρωποι να ανυψώσουν τη δόνηση και να ξεκινήσουν τη δική τους διαδικασία καθαρισμού, απελευθέρωσης και θεραπείας. Η ψυχή σας και ο πνευματικός σας εαυτός σας πιέζουν να πετάξετε τις παλιές πεποιθήσεις και την έλλειψη γνώσης από τις σκοτεινές εποχές. Είναι η στιγμή να μπείτε στο Φως της Γνώσης ψάχνοντας για φώτιση, απομακρύνοντας τις ψευδαισθήσεις που βασίζονται στο φόβο και τη διάσπαση, απελευθερώνοντας οτιδήποτε δεν εξυπηρετεί το ανώτερο καλό σας. Είναι η στιγμή ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ και να θυμηθείτε ποιοι είστε και γιατί είστε εδώ επιτρέποντας στον εαυτό σας να ενσωματώσει πλήρως την δύναμη της δικιάς σας Χριστικής Συνειδητότητας.
Καθένας μας έχει θεϊκή καθοδήγηση από την Ανώτερη Ευφυΐα κι αν διαβάζετε αυτή τη στιγμή αυτό το κείμενο, έχετε καθοδήγηση από το θεϊκό εαυτό σας. Είναι η στιγμή να ξυπνήσετε και να σπάσετε τις αλυσίδες που σας κρατάγανε δεμένους. Είναι η στιγμή να ανυψώσετε τη δόνηση σας και να γίνεται ένας ενεργός συνειδητός μέτοχος στη δημιουργία της Νέας Γης!

Πάπας Φραγκίσκος : Αν είστε άθεοι, στείλτε μου «καλές δονήσεις»

 


 

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τους δημοσιογράφους που δεν προσεύχονται τουλάχιστον του στείλουν «καλές δονήσεις» ("GoodVibrations").

Ο Φραγκίσκος συνηθίζει να ζητά από τους ανθρώπους να προσεύχονται γι’ αυτόν, αλλά άλλαξε το αίτημά του καθώς έφευγε από μια συνάντηση με την πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ την Κυριακή.

Γύρισε στους δημοσιογράφους και είπε «αστειευόμενος» στα ισπανικά: «Προσευχηθείτε για μένα, και αν κάποιοι από εσάς δεν μπορείτε να προσευχηθείτε επειδή δεν είστε πιστοί, να μου στείλετε καλές δονήσεις».
ΚΟ: Οι «δονήσεις» είναι νεοεποχίτικος όρος.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Πρώτο ρήγμα στην κυβέρνηση: Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια

Στην επιφάνεια οι αντιθέσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

 

Πρώτο ρήγμα στην κυβέρνηση: Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια

 

Το νομοθέτημα υπερψηφίστηκε με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ - Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Νίκος Μαυραγάννης ξακαθάρισε ότι το κόμμα του καταψηφίζει επι της αρχής καθώς και τέσσερα συγκεκριμένα άρθρα

Τις πολιτικές αντιθέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ φέρνει στην επιφάνεια το νομοσχέδιο για την απονομή ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών δημιουργώντας τα πρώτα ιδεολογικά ρήγματα το κυβερνητικό οικοδόμημα.



Τελικά το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με τη θετική στάση του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά, κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Νίκος Μαυραγάννης ξακαθάρισε ότι το κόμμα του καταψηφίζει επι της αρχής καθώς και τέσσερα συγκεκριμένα άρθρα.  «Αναμέναμε κάποιες βελτιώσεις του νομοσχεδίου αλλά μέχρι στιγμής δεν είδαμε κάτι τέτοιο» είπε στηρίζοντας την στάση τους και πρόσθεσε «Επιχειρείται να ενσωματωθεί στον ελληνικό πληθυσμό μια ομάδα που γκετοποιείται και ομαδοποιείται… αφήνουμε δίχως ιθαγένεια όσους είναι σε χαμηλό κοινωνικό και οικονομικό στάτους και χωρίς εκπαίδευση». Επισήμανε ότι οι ΑΝΕΛ θέλουν να δίνεται η ιθαγένεια μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης -τουλάχιστον με την ολοκλήρωση του δημοτικού. Οι διαφωνίες των ΑΝΕΛ αφορούν και τις διατάξεις για τα εργασιακά και τις ειδικές οικονομικές ζώνες που προβλέπονται.

Πέραν αυτών, ΝΔ και Ποτάμι επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, η Χ.Α. καταψήφισε, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι το Ποτάμι έχει υπερψηφίσει επι της αρχής το νομοσχέδιο και οι επιφυλάξεις του αφορούν στην βελτίωση συγκεκριμένων άρθρων.

Πάντως, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολίτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια όσον αφορά τυχόν βελτιώσεις, ενώ απέρριψε την τροπολογία του Ποταμιού, η οποία προβλέπει ως προϋπόθεση για την απονομή ιθαγένειας σε παιδιά αλλοδαπών την εξαετή φοίτηση στο δημοτικό, και όχι, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, την εγγραφή του στην πρώτη τάξη του δημοτικού.

Παραλίγο «θερμό» επεισόδιο: Αμερικανικό RC-135U αναχαιτίστηκε από ρωσικά Su-27M ανοικτά της Κριμαίας

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ
 
 
«Θερμό» επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας στον εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα λίγο έλλειψε να σημειωθεί στις 30 Μαΐου  όπως αποκαλύπτουν σήμερα  αμερικανικά δημοσιεύματα. Όπως αναφέρεται αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου και συλλογής πληροφοριών RC-135U της αμερικανικής Αεροπορίας λίγο έλλειψε να συγκρουστεί στον αέρα  με ρωσικά μαχητικά Su-30M τα οποία είχαν απογειωθεί από την Κριμαία για την αναγνώριση του.
Πιο συγκεκριμένα και καθώς τα δύο Su-30M προσέγγιζαν  το  αμερικανικό αεροσκάφος ένα εξ αυτών  το πλησίασε  σε απόσταση μόλις 3 μέτρων πετώντας μπροστά από το ρύγχος του διασταυρώνοντας την πορεία του με αυτή του RC-135 με αποτέλεσμα ο πιλότος του  αμερικανικού αεροσκάφους να αναγκαστεί να πραγματοποιήσει ελιγμούς αποφυγής για να αποφευχθεί η σύγκρουση.
Όπως ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι του Πενταγώνου είναι άγνωστο εάν η επικίνδυνη αυτή προσέγγιση έγινε  ηθελημένα ή από άγνοια και απειρία του Ρώσου πιλότου.
Σε κάθε περίπτωση πάντως οι ίδιοι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν την προσέγγιση αυτή ως  «επικίνδυνη και μη επαγγελματική».
Είναι η δεύτερη φορά, το τελευταίο διάστημα, που ρωσικά μαχητικά προσεγγίζουν με επιθετική διάθεση αμερικανικά αεροσκάφη αναγνώρισης και συλλογής πληροφοριών.
Στις 7 Απριλίου ένα RC-135U που πετούσε στον διεθνή εναέριο χώρο ανοικτά του Καλίνινγκραντ όταν πάλι ένα ρωσικό Su-27 πραγματοποίησε σειρά γρήγορων περασμάτων από το RC-135 με τρόπο «αντιεπαγγελματικό και επικίνδυνο» όπως είχε αναφέρει τότε η αμερικανική Αεροπορία.
 Το περιστατικό στον αέρα με το αμερικανικό αεροσκάφος συνέβη περίπου την ίδια ώρα όταν ένα ρωσικό Su-24 πέταξε χαμηλά και κοντά στο αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross το οποίο αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία καθώς προσέγγιζε την Κριμαία.
Να σημειωθεί ότι το ΝΑΤΟ διεξάγει τις μεγαλύτερες ναυτικές ασκήσεις που έχει πραγματοποιήσει ποτέ στη Βαλτική με την ονομασία Baltops 15 με τη συμμετοχή 49 σκαφών από 17 χώρες ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα τρία Β-52 και δύο B-2 έχουν αναπτυχθεί στην Βρετανία στο πλαίσιο της προβολής ισχύος εκ μέρους του ΝΑΤΟ για τα όοα συμβαίνουν στην Α. Ουκρανία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δήλωση σοκ του Σεραφείμ: Η ομοφυλοφυλία προκαλεί καρκινογενέσεις

 

Πρώτη καταχώρηση: 12/06/2015 - 17:48
Τελευταία δημοσίευση: 17:48Κοινωνία
Δήλωση σοκ του Σεραφείμ: Η ομοφυλοφυλία προκαλεί καρκινογενέσεις
Την έντονη αντίδρασή του για την απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει τοσύμφωνο συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια εκφράζει με δήλωσή του οΜητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος υποστηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η ομοφυλοφυλία προκαλεί καρκινογενέσεις.
Αναλυτικά η δήλωση του Μητροπολίτη Πειραιώς:
«Ἡ δημοσιοποίηση ἀπό τό Ὑπουργεῖο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας καί Ἀνθρωπίνων Δικαιωμάτων τοῦ Νομοσχεδίου γιά τό Σύμφωνο Συμβίωσης πού ἐπεκτείνει τήν ἰσχύουσα ρύθμιση καί στά λεγόμενα «ὁμόφυλα ζευγάρια» μᾶς ὑποχρεώνει νά ἀναφέρουμε:
1. Ὅτι ὁ ἱερός θεσμός τοῦ Γάμου πού κατά τόν ἐκπληκτικό ὁρισμό τοῦ Ρωμαίου νομομαθοῦς Μοδεστίνου εἶναι «ἀνδρός καί γυναικός συνάφεια καί συγκλήρωσις τοῦ βίου παντός, θείου τε καί ἀνθρωπίνου δικαίου κοινωνία», ἀντιμετωπίζεται θεσμικά καί πάλι σάν δικαιοπρακτική ἐνέργεια καί ἀποϊεροποιεῖται πλήρως.
2. Εἶναι ἐμφανέστατη ἡ προσπάθεια τοῦ ἁρμοδίου Ὑπουργείου νά ὑποκαταστήσει τόν ἱερό θεσμό τοῦ γάμου μέ νομικές προβλέψεις πού ἀντιμετωπίζουν τήν κακοδαιμονία τοῦ ἰσχύοντος νομικοῦ πλαισίου γιά τό σύμφωνο συμβίωσης ἑτεροφύλων πού ἔχει μεταβάλει τό τιμιώτατο ἀνθρώπινο πρόσωπο σέ χρηστικό ἀντικείμενο πού μετά τή χρήση μπορεῖς εὔκολα νά πετάξεις στόν κάλαθο τῶν ἀχρήστων.
3. Δυστυχῶς γιά τόν ἁρμόδιο Ὑπουργό καί Καθηγητή τῆς Νομικῆς καί τόν Γενικό Γραμματέα τοῦ Ὑπουργείου τήν πρωτοτυπία τοῦ προτεινομένου Νομοσχεδίου τήν εἶχε ἐμπνευστεῖ ὅσον ἀφορᾶ τά λεγόμενα «ὁμόφυλα ζευγάρια» ὁ φρενοβλαβής αὐτοκράτορας τῆς Ρώμης Νέρων, αὐτός πού ἔκαψε τή Ρώμη γιά νά ἐμπνευσθεῖ τίς ἄριές του πού ὅπως καταγράφει ὁ ἐξαίρετος ἱστορικός Κάσσιος Δίων στήν Ρωμαϊκή του Ἱστορία συνῆψε ἐπίσημη ὁμοφυλοφιλική σχέση μέ δύο Ἕλληνες ἀπελεύθερους τόν «ἀνδρώδη» Πυθαγόρα καί τόν «γυνακώδη» Σπόρο, τόν ὁποῖο κατέστησε ἐκτομία καί τόν ὀνόμασε Σαββίνα!!!
4. Μέ τό ὑπό διαβούλευση νομοθέτημα πού ἀποτελεῖ συνέχεια τοῦ λεγόμενου ἀντιρατσιστικοῦ νόμου τῆς συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-Πασόκ μέ τόν ὁποῖο θεσμοθετήθηκε καί «ἕτερος» γενετήσιος προσανατολισμός στήν ἀνθρώπινη φύση, ὁλοκληρώνεται ἡ θεσμοθέτηση ἀπό τήν Ἑλληνική ἔννομη τάξη τῆς ἀνατροπῆς τῆς ἀνθρώπινης ὀντολογίας καί φυσιολογίας καί ἀπενοχοποιεῖται ἡ παράχρηση τῶν σωματικῶν ὀργάνων τοῦ ἀνθρωπίνου εἴδους μέ φαιδρότατο στρουθοκαμηλισμό γιατί φυσικά ἡ φυσιολογία τοῦ ἀνθρωπίνου σώματος εὐτυχῶς δέν ἔξαρτᾶται ἀπό τίς ἰδεοληψίες τῶν συντακτῶν τοῦ νομοσχεδίου, ἀλλά ἀπό τήν νομοτέλεια τοῦ Δημιουργοῦ Θεοῦ γι’ αὐτό καί οἱ ἐπιπτώσεις ἀπό τήν παράχρηση εἶναι ἄμεσες καί τραγικές κατά τό Εὐαγγελικό λόγιο «Οὐκ οἴδατε ὅτι ναὸς Θεοῦ ἐστε καὶ τὸ Πνεῦμα τοῦ Θεοῦ οἰκεῖ ἐν ὑμῖν; 17 εἴ τις τὸν ναὸν τοῦ Θεοῦ φθείρει, φθερεῖ τοῦτον ὁ Θεός· ὁ γὰρ ναὸς τοῦ Θεοῦ ἅγιός ἐστιν, οἵτινές ἐστε ὑμεῖς». (Α΄Κορ. Γ16-17).
5. Ταπεινῶς θά συνεβούλευα τόν κ. Ὑπουργό καί τόν κ. Γεν. Γραμματέα ἐπ’ ὠφελείᾳ τῆς τραγικῆς οἰκονομίας τῆς χώρας μας νά συμβληθῆ τό Ὑπουργεῖο τους μέ τίς μεγάλες πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες γιατί μέ τό ὑπό διαβούλευση νομοσχέδιο ἀπενοχοποιοῦνται οἱ πρακτικές τῆς ὁμοφυλοφιλίας πού ἀναπόδραστα ὁδηγοῦν σέ ἄπειρες λοιμώξεις τοῦ ὀργανισμοῦ καί καρκινογενέσεις, οἱ ὁποῖες μέ τήν σειρά τους θά αὐξήσουν τόν τζίρο τῶν μεγάλων πολυεθνικῶν τοῦ φαρμάκου.
Καί μή χειρότερα!!!»


Διαβάστε επίσης:

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...