Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ηνωμένο Βασίλειο: Ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας

     2 Comments ,

We have our own dream and our own task. We are with Europe, but not of it. We are linked but not combined. We are interested and associated but not absorbed. If Britain must choose between Europe and the open sea, she must always choose the open sea.
«Έχουμε το δικό μας όνειρο και δικό μας καθήκον. Είμαστε με την Ευρώπη, αλλά όχι αυτή. Είμαστε συνδεδεμένοι αλλά όχι ενωμένοι.  Μας ενδιαφέρει η σύνδεση και όχι η απορρόφηση. Αν η Βρετανία πρέπει να επιλέξει μεταξύ της Ευρώπης και της ανοιχτής θάλασσας, πάντα  πρέπει να επιλέγει την ανοιχτή θάλασσα», είχε δηλώσει ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο οποίος το 1946 είχε κάνει λόγο για «ένα είδος Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης».
Και φτάσαμε στο σήμερα με την Ευρώπη των «27» και όχι των «28» μετά το διαζύγιο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με την απουσία κοινού στόχου και συναίνεσης και το δόγμα του «προστατευτισμού» που επιβάλλει με νύχια και με δόντια η Γερμανία, ύψωσαν τείχη στις σχέσεις της οικογένειας της Ε.Ε.
Οι ηγέτες της φανερά εκνευρισμένοι από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και την παραίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον που μεταθέτει στον διάδοχο του από Σεπτέμβριο την έναρξη της διαδικασίας για την αποχώρηση ζητούν χυδαία από την Βρετανία την τρίτη οικονομική δύναμη της Ε.Ε. να «κλείσει την πόρτα όσο πιο γρήγορα γίνεται», ενεργοποιώντας «εδώ και τώρα» το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.
O Μάρτιν Σούλτς, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πιέζει εδώ και αρκετές ημέρες δηλώνοντας απροκάλυπτα ότι  «Δεν πρέπει να περιμένουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι το Συντηρητικό κόμμα να λύσει τα εσωτερικά του προβλήματα. Μια ολόκληρη ήπειρος δεν μπορεί να περιμένει».
Ο πανικός είναι διάχυτος στην Ε.Ε. Οι δηλώσεις ορισμένων Ευρωπαίων ηγετών σκιαγραφούν την έντονη ενόχλησή τους για την καθυστέρηση της Βρετανίας να προχωρήσει τη διαδικασία αποχώρησής της από την Ένωση και την δύσκολη θέση που βρίσκονται.
Χαρακτηριστικές του πανικού είναι οι δηλώσεις του Μαρκ Ρούτε, πρωθυπουργού της Ολλανδίας, που δήλωσε ότι «η Βρετανία έχει καταρρεύσει πολιτικά, συνταγματικά και οικονομικά μετά το δημοψήφισμα», του Ξαβιέ Μπετέλ, πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, ο οποίος προειδοποίησε ότι η Βρετανία δεν μπορεί να παραμείνει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
«Παντρεμένοι ή διαζευγμένοι αλλά όχι κάτι ανάμεσα στο δύο. Δεν είμαστε στο Facebook να γράψουμε στο στάτους μας ότι η σχέση μας είναι περίπλοκη» είπε ο κ. Μπετέλ.
Προσπαθούν να πείσουν με δηλώσεις ότι «δεν υπάρχει πανικός» γεγονός που διαψεύδουν περίτρανα οι απανωτές συναντήσεις, συσκέψεις ακόμα και τηλεφωνικές επαφές που στόχο έχουν να καθησυχάσουν τις αγορές και τους οικονομικούς παράγοντες και να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Μπορεί η  Βρετανία να πρέπει τώρα να βρει τον δικό της βηματισμό αλλά και η Ε.Ε. καλείται τώρα επιτακτικά από τα γεγονότα να κατεβάσει ταχύτητα. Να αναζητήσει τρόπους επανασύνδεσης των λαών με τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης, τρόπους ρεαλιστικούς προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο ντόμινο, με άλλες χώρες να ακολουθούν το βρετανικό παράδειγμα και να ανταποκριθεί επιτέλους στις προσδοκίες των πολιτών της για ευημερία.
Οσοι οραματίζονται μοναχικό τον δρόμο της Βρετανίας θα πρέπει να το επανεξετάσουν. Για όσους νομίζουν ότι η Βρετανία είναι κάποια χώρα που θα καταστραφεί μέσα σε μοναξιά μετά από την αποχώρηση της υπενθυμίζουμε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ είναι Αρχηγός ανεξάρτητων κρατών της Κοινοπολιτείας των Εθνών η οποία αποτελείται από 54 χώρες, όπως Αυστραλία, Καναδάς, Ινδία, Νέα Ζηλανδία.
Σενάρια, όπως η στενότερη εμπορική ένωση με τις ΗΠΑ, τον Καναδά και άλλες αγγλόφωνες χώρες της Κοινοπολιτείας καθώς και η ένταξη στην βορειοαμερικανική ζώνη ελεύθερου εμπορίου, NAFTA είναι πλέον ανοιχτά.
Η λίρα δεν έχει υποστεί τις τεράστιες απώλειες που οι Σειρήνες ευαγγελίζονταν. Οι απώλειες είναι της τάξεως των 5 με 6 σεντ και όσοι επενδύσουν είναι σίγουρο ότι στο μέλλον δεν θα βγουν ζημιωμένοι. Και το μέλλον αυτό μπορεί και να σχετίζεται ακόμα και με την κατάρρευση της ήδη παραπαίουσας Ε.Ε.
Το Χρηματιστήριο δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Την επομένη του Bretix οι απώλειες στα Χρηματιστήρια ήταν Λονδίνο  -7%, στην Γερμανία -9,94% και στο Παρίσι -8% .
Η Βρετανία που είναι ένα διεθνές χρηματοπιστωτικό κέντρο μπορεί να καλείται βάσει των εξελίξεων να αναθεωρήσει σε επίπεδο Ευρωπαϊκή Ένωσης την ταυτότητά της και τις οικονομικές και εμπορικές συμφωνίες αλλά για τις συμμαχίες της ανά τον κόσμο δεν θα χρειαστεί να δώσει και ιδιαίτερη μάχη.
Στην διεθνή σκακιέρα των εξελίξεων θα συνεχίσει θα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως ισχυρός παίκτης.
Ήδη από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο πρόεδρος Ομπάμα δηλώνει ότι « Ένα που δεν θα αλλάξει σίγουρα, είναι η εξαιρετική και ιδιαίτερη σχέση που έχουμε με τη Βρετανία και με την ΕΕ».
Η Βρετανία –που αποτελούσε την μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στην Ευρώπη- εξοπλισμένη με μέσα πυρηνικής αποτροπής και με στρατό που αναλαμβάνει αποστολές στο εξωτερικό, θα συνεχίσει να αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες του ΝΑΤΟ.
Η πρώτη αντίδραση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ότι «Η Βρετανία θα παραμείνει ένας ισχυρός και αφοσιωμένος σύμμαχος και θα συνεχίσει να παίζει τον ηγετικό της ρόλο στους κόλπους της Συμμαχίας μας παρά την ιστορική απόφασή της να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση», αποτυπώνει το κλίμα.
Η ελληνική πλευρά πρέπει να ζυγίσει σωστά την θέση και στάση που θα κρατήσει. Σε καμία περίπτωση η χώρα μας δεν μπορεί να υιοθετήσει τις ακραίες και προσβλητικές συμπεριφορές των Ευρωπαίων εταίρων της ευημερούσας βόρειας Ευρώπης σε βάρος της Βρετανίας. Πολιτικές που θα φέρουν σε απομόνωση την Βρετανία κάτι που δεν θα είναι θετικό και για την υπόλοιπη Ένωση. «Να παύσει η υστερία», άλλωστε συνιστά και ο πρόεδρος Ομπάμα, μετά τις ακρότητες που ακολούθησαν το Brexit.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να υιοθετήσει συμπεριφορές καφενείου τύπου Γιούνκερ μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο «είναι η τελευταία φορά που χειροκροτάτε, γιατί βρίσκεστε εδώ;» που ακυρώνει τις ψύχραιμες δηλώσεις «σεβόμαστε το αποτέλεσμα του Βρετανικού λαού».
Κάθε άλλο παρά ψυχραιμία δείχνει αυτή η ανώριμη συμπεριφορά, η οποία δεν αρμόζει σε όσους βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις. Αντίθετα δείχνει ότι ο έλεγχος έχει χαθεί.
Η Βρετανία αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο επενδυτή στη χώρα μας με τεράστια επίδραση σε σημαντικούς κλάδους και τον κύριο προορισμό των ελληνικών εξαγωγών. Βρετανοί έχουν επιδείξει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον στη χώρα μας για projects στον τουρισμό, στον ενεργειακό και τεχνολογικό κλάδο.  Η Ε.Ε. μετά την αποχώρηση της Βρετανίας  καλείται να κλείσει την τρύπα από 4 έως και 7 δισ. ευρώ στον ετήσιο προϋπολογισμό της μειώνοντας ακόμη περισσότερο τα διαθέσιμα κονδύλια στις πιο ευάλωτες οικονομικά χώρες, με πρώτη απ όλες την Ελλάδα καθιστώντας ακόμα πιο αδύναμη την οικονομία μας. Και πολλοί εταίροι στην Ευρώπη όπως καιρό τώρα διατυμπανίζουν ότι οι αδύναμες οικονομίες της Ένωσης και της Ευρωζώνης που ζουν με δάνεια είναι «ένα βάρος που θα πρέπει να ξεφορτωθούν». Και ο κύκλος των πιέσεων σε βάρος μας καλά κρατεί.
Οι συσχετισμοί και οι ισορροπίες είναι πια για την χώρα μας σε τεντωμένο σχοινί που δεν είναι δύσκολο να σπάσει και να βρεθούμε εκτός Ε.Ε. Γιατί τα τελευταία χρόνια η σχέση μας με την Ε.Ε. έχει αποδείξει ότι ούτε και για εμάς «δεν ήταν σφοδρός έρωτας». Και η Βρετανία δεν είναι Ελλάδα.
Πέρα από πολιτικές και πολιτικούς η Βρετανία έχει εκπαιδευτεί να επιβιώνει. Η ανωτερότητα του Αγγλικού συστήματος, έχει να κάνει με ένα και μοναδικό στόχο. Αυτόν της προετοιμασίας της κατάστασης. Η Βρετανία έχει δικό της νόμισμα και μπορεί να δανειστεί σε αυτό το νόμισμα, οπότε δεν κινδυνεύει από φυγή κεφαλαίων που θα προκαλούσαν νομισματικό χάος.
Ένα είναι σίγουρο. Ότι χωρίς την Βρετανία ένα δυνατό και σημαντικό εταίρο, η Ευρώπη μίκρυνε και έγινε ακόμα πιο εύθραυστη.
Και όπως δήλωσε η βασίλισσα Ελισάβετ τη Δευτέρα κατά την πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit «Σε κάθε περίπτωση, είμαι ακόμη ζωντανή, χα!».

Αν κυκλοφορείς με το Μετρό πρέπει να διαβάσεις οπωσδήποτε αυτό το άρθρο

 

Οι χειρολαβές και άλλες επιφάνειες στο μετρό, που τόσοι άνθρωποι αποφεύγουν να αγγίξουν, βρίθουν πράγματι από μικρόβια, όμως στη 
συντριπτική πλειονότητά τους αυτά δεν είναι επικίνδυνα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Τα περισσότερα μικρόβια προέρχονται από το ανθρώπινο δέρμα και δεν είναι παθογόνα, συνεπώς δεν είναι μεν παράλογο να έχει κανείς κάποιες ανησυχίες μήπως κολλήσει κάτι στο μετρό, αλλά σίγουρα δεν χρειάζεται να φοβάται υπερβολικά.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή βιολογίας Κέρτις Χατενχάουερ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικο mSystems της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας, πραγματοποίησαν δειγματοληπτική έρευνα στο μετρό της Βοστώνης, σε συνεργασία με την εταιρεία διαχείρισης των συγκοινωνιών της πόλης.
Οι επιστήμονες πήραν δείγματα από τις χειρολαβές, τους ορθοστάτες και τις οριζόντιες μπάρες, τα καθίσματα και άλλες επιφάνειες των συρμών, καθώς και τα αυτόματα μηχανήματα των εισιτηρίων. Στη συνέχεια, έκαναν γενετικές αναλύσεις στο εργαστήριο για να δούν τι είδους μικροοργανισμοί «φιλοξενούνται» στο μετρό.
Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι αν και πράγματι όλες οι επιφάνειες του μετρό είναι μολυσμένες με πλήθος μικροβίων, τα περισσότερα είναι αθώα. Ανάμεσά τους είναι στελέχη προπιονιβακτηρίων, σταφυλόκοκκων, στρεπτόκοκκων κ.α. Αν και ορισμένα από αυτά τα στελέχη μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες υπό ορισμένες προϋποθέσεις, όλοι αυτοί οι μικροοργανισμοί ζουν στους υγιείς ανθρώπους και μεταφέρονται από το δέρμα τους, χωρίς συνήθως να έχουν παθογόνα δράση.
Η μελέτη έδειξε ότι, εκτός από τα βακτήρια του δέρματος, στις επιφάνειες του μετρό υπάρχουν επίσης μικρόβια του στόματος, συνήθως στους ορθοστάτες, στο ύψος του προσώπου των επιβατών.
«Αν και θεωρούμε το μετρό ένα βρώμικο μέρος, στην πραγματικότητα έχει μόνο εκείνο το είδος των μικροβίων που συναντά κανείς, όταν κάνει χειραψία με άλλους ανθρώπους. Εκπλαγήκαμε από το πόσο φυσιολογικά ήσαν τα δείγματα. Δεν υπήρχε τίποτε ασυνήθιστο ή επικίνδυνο στα μικρόβια που βρήκαμε. Συνεπώς, αν εξαιρέσει κανείς περιόδους έξαρσης της γρίπης ή άλλης λοίμωξης, όλοι οι μικροοργανισμοί, ακόμη και σε ένα πολυσύχναστο περιβάλλον όπως το μετρό, είναι γενικά φυσιολογικοί», δήλωσε ο Χατενχάουερ.
Η νέα έρευνα αφορά μόνο το μετρό μιας μεγάλης αμερικανικής πόλης, όμως θα μπορούσε να θεωρηθεί αντιπροσωπευτική για τα μετρό και άλλων πολυσύχναστων πόλεων σε όλο τον κόσμο.
Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα ψέματα Τσίπρα για τις συντάξεις: Ούτε ένα ευρώ μείωση σε συντάξεις και μισθούς

 Τα ψέματα Τσίπρα για τις συντάξεις: Ούτε ένα ευρώ μείωση σε συντάξεις και μισθούς

Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ – ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ – ΟΛΑ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ

Ούτε μία, ούτε δύο οι διαβεβαιώσεις του Αλέξη Τσίπρα και των υπουργών του για τις συντάξεις.
Όμως, οι υποσχέσεις πήγαν περίπατο, τη στιγμή της αλήθειας... στο ΑΤΜ. Χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι βίωσαν ήδη το σοκ, με τις μειώσεις στις επικουρικές, το «χαράτσωμα» όμως συνεχίζεται με την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την αυξημένη παρακράτηση φόρου, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και τη νέα φορολογική κλίμακα, που έχουν άμεσο αντίκτυπο στις μηνιαίες καθαρές αποδοχές και των συνταξιούχων και κατά ένα μέρος των μισθωτών.
AdTech Ad
Όσο για τις κύριες συντάξεις, έρχεται ο επανυπολογισμός τους μέχρι το Σεπτέμβρη του 2017, σύμφωνα με τους νέους χαμηλότερους συντελεστές, κρατώντας ανοιχτή την πόρτα για παραπέρα μειώσεις στο μέλλον, σε εξάρτηση από την οικονομική κατάσταση του ΕΦΚΑ, με δεδομένη τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς αυτόν.
Όπως βλέπετε και από τα βίντεο που ακολουθούν οι άνθρωποι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής εξαπάτησης και έχουν κάνει το ψέμα επιστήμη.
Δείτε τι έλεγε πριν από λίγους μήνες ο κ. Τσίπρας σε δημόσιες εμφανίσεις του:  

 Τα ίδια βεβαίως έλεγε και ο αρμόδιος υπουργός με το... μαντηλάκι, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.
Απολαύστε τον εδώ:  
Δεν μπορούμε βέβαια να μην σας θυμίσουμε τι έλεγε ο κ. Τσίπρας πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση. Τότε είχε τερματίσει κάθε όριο πολιτικού ψεύδους λέγοντας ότι θα επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα με ένα νόμο!
Δείτε τον: 
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τον κ. Τσίπρα να δηλώνει με δακρύβρεχτο ύφος, πως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι Έλληνες βουλευτές θα ψήφιζαν την κατάργηση του ΕΚΑΣ



Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/709382/ta-psemata-tsipra-gia-tis-syntaxeis-oyte-ena-eyro-meiosi-se-syntaxeis-kai-misthoys#ixzz4D8GE58qY

Οικονομικός "πόλεμος" ΗΠΑ-Γερμανίας εν εξελίξει: Από την ελληνική κρίση στο Diesel-Gate και στο Brexit

ΠΩΣ Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ "ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ" ΤΑ ΗΓΕΜΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ
 
07:40
01/07/2016
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Ένας οικονομικός “πόλεμος” μεταξύ των ΗΠΑ και της Γερμανίας φαίνεται να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αυτή την περίοδο όπως μαρτυρά όχι μόνο το Brexit, αλλά και οι συνεχείς παρεμβάσεις του ΔΝΤ προβάλλοντας αρνητικά στοιχεία για τη γερμανική οικονομία.
Την προσπάθεια του Βερολίνου να επικρατήσει ή να ηγεμονεύσει στην ΕΕ η Ουάσιγκτον δεν την είδε ποτέ με καλό μάτι. Φαίνεται λοιπόν πώς η κατάσταση τώρα έχει φτάσει στο μη περαιτέρω, λόγω και του ότι η Γερμανία θέλησε να επεκτείνει την επιρροή της εκτός Ευρωπαϊκών συνόρων και να συγκρουστεί με τα αμερικανικά συμφέροντα στην εξωτερική πολιτική και οι ΗΠΑ είπαν να αναλάβουν πιο δραστικά μέτρα για κόψουν τον “τσαμπουκά” της Μέρκελ και του Σόιμπλε.
Θα αναφέρουμε μερικά ενδεικτικά παραδείγματα ξεκινώντας από την κρίση στην Ελλάδα. Η Ουάσιγκτον υποστήριξε τη χώρα μας όταν η Γερμανία άρχισε να σφίγγει τη θηλιά γύρω από τον λαιμό της ελληνικής κυβέρνησης με τα μνημόνια και θέλησε να βάλει στο χέρι όλη τη δημόσια περιουσία.
Το έπραξε με συνεχείς παρεμβάσεις ακόμη και του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα όχι γιατί “αγαπάει” την Ελλάδα, αλλά γιατί υπήρχε ο φόβος για τις ΗΠΑ η Ελλάδα να πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας ή να περάσει στη σφαίρα επιρροής της Γερμανίας που θέλησε να “σαρώσει” τα πάντα.
Από την κόντρα Βερολίνου-ΔΝΤ τελικώς μεγάλος χαμένος βγήκε και πάλι η χώρα μας και οι πολίτες, καθώς όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια. Φάνηκε ωστόσο πώς η πολιτική λιτότητας που επιβάλει η Γερμανία στην Ευρώπη φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και τις ΗΠΑ όταν προσπαθούσαν να ξεπεράσουν την κρίση του 2008.
Το μήνυμα φάνηκε πάντως να μην το λαμβάνει η Γερμανία και λίγο καιρό αργότερα, ξέσπασε το “Diesel-Gate”. Τα αυτοκίνητα της κορυφαίας γερμανικής φίρμας, της VW βρέθηκαν με πειραγμένο λογισμικό που έκλεβε στους ρύπους. Και δεν ήταν τελικά μόνο η VW αλλά και άλλες γερμανικές εταιρείες που το έκαναν αυτό. Αποτέλεσμα να ζητούνται τώρα αποζημιώσεις της τάξεως των 15 δις ευρώ που θα προκαλέσουν τεράστια ζημιά στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.
Αφού μεσολάβησαν και αρκετά ακόμη περιστατικά που δείχνουν πώς ο “πόλεμος” μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας βρίσκεται σε εξέλιξη φτάσαμε στο Brexit. Ουδείς πλέον έχει την αμφιβολία πώς η Ουάσιγκτον στήριξε τη Μεγάλη Βρετανία στην έξοδο της από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα την στηρίξει από εδώ και στο εξής. Άλλωστε οι σχέσεις των δύο είναι πολύ στενές.
Και ποιος πλήττεται από την εξέλιξη αυτή; Σίγουρα όπως θα φανεί τους επόμενους μήνες όχι η Βρετανία, αλλά η ΕΕ που θέλησε να δημιουργήσει το Βερολίνο. Το οικοδόμημα που προσπάθησε να καπηλευθεί η Γερμανία για να κάνει μία “αυτοκρατορία” έχοντας τους υπόλοιπους λαούς στα πόδια της απειλείται με ισοπέδωση. Ήδη, οι Ευρωπαϊκοί λαοί έχουν στραφεί κατά της Γερμανίας και ακόμη είναι νωρίς... Όσο ο Σόιμπλε και η Μέρκελ επιμένουν σε αυτή την πολιτική τόσο πιο καταστροφικά θα είναι τα αποτελέσματα.
Ήρθε λοιπόν πάνω στο Brexit το ΔΝΤ να προειδοποιήσει την Γερμανία ότι η ανάπτυξη της μπορεί να αναθεωρηθεί επι τα χείρω, ενώ ακολούθησε ένα ακόμη πιο σαφές μήνυμα που αφορούσε το οικονομικό σύμβολο του Βερολίνου, τη Deutsche Bank.
«H Deutsche Bank συνιστά τον μεγαλύτερο κίνδυνο για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα», προειδοποίησε το ΔΝΤ σε έκθεσή του για το διεθνές τραπεζικό σύστημα. Το Ταμείο ανέφερε ότι η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Γερμανίας αποτελεί πηγή κινδύνων για το σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, καθώς η πιθανότητα μετάδοσης των κινδύνων είναι ιδιαίτερα υψηλή.
Αν αυτό δεν είναι καμπανάκι για την γερμανική οικονομία και ένα “χτύπημα” στην Καγκελαρία τότε τί είναι; Να σημειωθεί πώς οι αγορές ελέγχονται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ και μπορεί μία υπονόμευση της γερμανικής οικονομίας να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή. Ήδη, φαίνεται πώς αυτό γίνεται.  

Αποκάλυψη - Το κρυφό σχέδιο για τις ριζικές αλλαγές διοικήσεων στις ελληνικές τράπεζες – Πως ο SSM αλλάζει πλήρως το χάρτη

 

01/07/2016 - 00:30
Αποκάλυψη - Το κρυφό σχέδιο για τις ριζικές αλλαγές διοικήσεων στις ελληνικές τράπεζες – Πως ο SSM αλλάζει πλήρως το χάρτη
Ένα ευρύτερο σχέδιο διοικητικών αλλαγών άμεσων και μεσοπρόθεσμων φαίνεται ότι επεξεργάζονται - και σε γνώση του SSM - για το ελληνικό banking
Ένα ευρύτερο σχέδιο ριζικών αλλαγών στο τραπεζικό σύστημα με επίκεντρο τις διοικήσεις των τραπεζών φαίνεται ότι βρίσκεται σε επεξεργασία. 
Με βάση αξιόπιστη θεσμική πηγή το σχέδιο αυτό έχει ως στόχο την ριζική ανανέωση των διοικήσεων των τραπεζών με στόχο την επανεκκίνηση του ελληνικού banking. 
Οι ριζικές αλλαγές ωστόσο ενέχουν ρίσκα γιατί μπορεί ένα νέο στέλεχος να φέρνει νέο όραμα και στρατηγικές αλλά η εμπειρία των παλαιών στελεχών είναι αναντικατάστατη. 
Με βάση λοιπόν την θεσμική πηγή το κρυφό σχέδιο έχει ως εξής 
«Επανασχεδιάζεται ο τραπεζικός χάρτης και…η ανθρωπογεωγραφία του ελληνικού banking με τον SSM να έχει εποπτικό ρόλο και να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις. 

Εθνική τράπεζα – Αποχώρηση της Κατσέλη και πιθανή αποχώρηση και του Φραγκιαδάκη 

Η Λούκα Κατσέλη η πρόεδρος της Εθνικής θα βρεθεί εκτός Εθνικής λόγω ενός εκτρωματικού νόμου που είναι στρατηγικά 100% λάθος. 
Παρ΄ όλα αυτά αλλαγή στον νόμο είναι αδύνατο να υπάρξει και ως εκ τούτου η Κατσέλη θα αποχωρήσει.
Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ο CEO της Εθνικής οργάνωσε την πώληση της Finansbank και έχει προβεί σε οργανωτικές και άλλες αλλαγές. 
Ωστόσο δέχεται πιέσεις εκ της κυβερνήσεως, στοιχείο που μετράει θετικά για τον SSM που δεν θέλει όσμωση των διοικήσεων με την κυβέρνηση αλλά από την άλλη η αντικατάσταση του παραμένει στο τραπέζι. 
(Υποσημείωση bankingnews.
Θεωρούμε ότι η αντικατάσταση Φραγκιαδάκη δεν θα εξυπηρετούσε κανένα σκοπό σε αυτή την φάση αλλά ούτε και σε μελλοντική.
Οι τράπεζες δεν μπορούν να αλλάζουν διοικήσεις κάθε μήνα)

Alpha bank – Πιθανή η αποχώρηση Μαντζούνη το καλοκαίρι του 2017 με νέο CEO τον Φιλάρετο 

Το τεχνικό εμπόδιο με τα 3 ή 4 εκτελεστικά μέλη στο διοικητικό συμβούλιο που εγείρει ο SSM μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλά εσωτερικά θα δρομολογηθεί η μεταβατική φάση των διοικητικών αλλαγών στην Alpha bank. 
Ο Δ. Μαντζούνης ο CEO της Alpha bank είναι πιθανό να αποχωρήσει οικιοθελώς το Καλοκαίρι του 2017. 
Σε μια τέτοια περίπτωση ο SSM δεν μπορεί να ασκήσει πίεση για αλλαγές γιατί η Alpha bank ήδη διαθέτει ισχυρή εταιρική διακυβέρνηση. 
Εφόσον αυτό το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί νέος CEO θα αναλάβει ο Σπ. Φιλάρετος ή ο Γιώργος Αρώνης σε βάθος ενός έτους.
(Υποσημείωση bankingnews.
Θεωρούμε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει βιασύνη για το πότε θα αποφασίσει να αποχωρήσει ο Δήμος Μαντζούνης από την Alpha bank καλά τα έχει καταφέρει μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.
O Μαντζούνης είναι κορυφαίος έλληνας τραπεζίτης με σημαντική συνεισφορά στην διαμόρφωση μιας αξιόπιστης Alpha bank)

Πειραιώς – Ο πόλεμος Paulson με Σάλλα θα καταλήξει σε συμβιβασμό χωρίς νικητή ή ηττημένο 

Όντως είχε υπάρξει ένα σχέδιο ο Μιχάλης Σάλλας να αναλάβει επίτιμος πρόεδρος στην Πειραιώς και ο νέος CEO να είναι κοινής αποδοχής μεταξύ Paulson και Σάλλα. 
Το σενάριο αυτό δεν ευδοκίμησε. 
Δεν νομίζω ότι η μάχη θα εξελιχθεί σε εξοντωτικό πόλεμο.
Ο Paulson γνωρίζει ότι δεν μπορεί να ελέγξει την Πειραιώς γιατί είναι hedge funds και ο Σάλλας γνωρίζει ότι η Πειραιώς χρειάζεται μια διοικητική ανεξαρτητοποίηση. 
Ο συμβιβασμός είναι το πιθανότερο σενάριο χωρίς νικητές και ηττημένους.
(Υποσημείωση bankingnews.
Η επιχειρούμενη προσπάθεια να εξοντωθεί ο Σάλλας από την Πειραιώς είναι σαν να θέλεις να εξοντωθεί η Πειραιώς. 
Όλο το οικοδόμημα της Πειραιώς χτίστηκε από τον Σάλλα οπότε κάθε μέτοχος θα πρέπει να προσβλέπει στην συνεργασία του Σάλλα. 
Ακόμη και ήθελε να αποχωρήσει οι μέτοχοι έπρεπε να τον κρατήσουν. 
Ο Paulson έχει κινηθεί πραξικοπηματικά και οι συνεχείς ενημερώσεις του SSM εις βάρος του Σάλλα και της Πειραιώς δεν βοηθούν).

Eurobank: Το Fairfax διατηρεί το διοικητικό σχήμα 

Το Fairfax που είναι ο στρατηγικός μέτοχος διατηρεί το διοικητικό σχήμα.
H Eurobank είναι η τράπεζα όπου τα διοικητικά θέματα αφορούσαν το παρελθόν 

Egon Zehnder: Δυσφορία
Οι επιλογές και οι χειρισμοί της Egon Zehnder που εξειδικεύεται στην αναζήτηση managers και στελεχών έχουν αποδειχθεί κατώτερες των περιστάσεων.
Η Egon Zehnder θα πρέπει να αναθεωρήσει τις στρατηγικές της»

Το κείμενο που διαβάσατε προέρχεται από θεσμική πηγή σε πολύ υψηλό επίπεδο που έχει σφαιρική προσέγγιση για το ελληνικό banking.
Όπου υπάρχουν υποσημειώσεις από το bankingnews επισημαίνονται σε παρένθεση. 

www.bankingnews.gr

ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΕ - Κόβουν το EKAΣ από Συνταξιούχους και μοιράζουν επιδόματα σε Γύφτους-Αλβανούς-Πακιστανούς!

Κόβουν το EKAΣ από Συνταξιούχους και μοιράζουν επιδόματα σε Γύφτους
Πάρτε ΒΑΘΙΑ ανάσα & διαβάστε.Στα όρια της απελπισίας 160.000 συνταξιούχοι που χάνουν το ΕΚΑΣ Η απώλεια ισοδυναμεί με πέντε συντάξεις ετησίως - Με τον επαναϋπολογισμό και την «ανάπτυξη» θα αυξηθούν οι συντάξεις σας και δε θα έχετε ανάγκη το ΕΚΑΣ, διατείνεται το υπουργείο Εργασίας.
Παράνομα επιδόματα πολυτεκνίας κατηγορούνται ότι λάμβαναν, επί μία 10ετία, επτά ανδρόγυνα από οικισμό γύφτων των Διαβατών στη Θεσσαλονίκη, ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο με το ποσό των 200.000 ευρώ.
Την υπόθεση έφερε στο "φως" έρευνα αστυνομικών του τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατόπιν σχετικής παραγγελίας που είχε δώσει η τοπική Εισαγγελία Πρωτοδικών.Από την έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι ως «πρωταγωνιστές» της απάτης φέρονται δύο άνδρες, ανάμεσα στους οποίους πρόεδρος του συγκεκριμένου γυφτο-οικισμού.
Σε βάρος των συνολικά 16 εμπλεκόμενων προσώπων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της απάτης, της υφαρπαγής και χρήσης ψευδούς βεβαίωσης, της χρήσης ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης κ.ά.Η δικογραφία υπεβλήθη στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη διαλεύκανση παρόμοιων υποθέσεων.
Μέσα σε ΟΛΑ αυτά υπενθυμίζεται ότι
Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 θα γίνει η 10η και η 11η καταβολή του Επιδόματος Ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης», των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί.
Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι σε λίγες περιπτώσεις οι δικαιούχοι λαμβάνουν συγκεντρωτικά περισσότερες των μίας δόσεων και θα πρέπει να υπάρξει η ανάλογη συνεννόηση ιδιοκτητών και ενοικιαστών.
Ειδικότερα:
Α. Το ποσό των 2.776.207,82 ευρώ πιστώνεται ως 10η δόση σε 21.035 δικαιούχους, ενώ 309 λαμβάνουν τέσσερις δόσεις.
Β. Το ποσό των 2.699.967,82 ευρώ πιστώνεται ως 11η δόση σε 21.063 δικαιούχους, ενώ από δύο μέχρι έξι δόσεις λαμβάνουν συνολικά 281 δικαιούχοι.
Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώρηση -με ευθύνη των δικαιούχων- των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών.
Είναι κοινό μυστικό πλέον ότι ο μεγαλύτερος όγκος αυτών των ποσών που δίνει το κράτος με την μορφή επιδομάτων πηγαίνουν κατά κανόνα σε αλλοδαπούς, πρόσφυγες και αθίγγανους.
Την Παρασκευή 1η Ιουλίου αντιμέτωποι με την «καταιγίδα» μπροστά από τα ΑΤΜ θα έρθουν οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ και του ΝΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να κοπούν 34.500 επιδόματα από τα οποία τα 24.000 αφορούν σε ΕΚΑΣ ύψους 230 ευρώ.Και ενώ χιλιάδες ηλικιωμένοι έφτασαν χθες στα όρια της απελπισίας, το υπουργείο Εργασίας υπερασπίστηκε με ανακοίνωσή του την κατάργηση του ΕΚΑΣ, υποστηρίζοντας ότι δημιουργούσε στρεβλώσεις!!!!.
Τα συμπεράσματα για το κοινωνικό κράτος........ΔΙΚΑ ΣΑΣ!

Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός οι Ανάργυροι

Βίος Αγίου


 
Ημερομηνία εορτής: 01/07/2016Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός οι Ανάργυροι
Τύπος εορτής: Σταθερή.
Εορτάζει στις 1 Ιουλίου εκάστου έτους.
Πολιούχος: Άγιοι Ανάργυροι Αττικής, Άγιοι Ανάργυροι Αιδηψού
Ιερά Λείψανα: Μέρος της Κάρας του Αγίου Κοσμά βρίσκεται στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους.
Απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κοσμά βρίσκονται στον ρωμαιοκαθολικό Ναό Αγ. Αναργύρων Ρώμης.
Τεμάχια της Κάρας του Αγίου Δαμιανού βρίσκονται στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους.
Απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δαμιανού βρίσκονται στον ρωμαιοκαθολικό Ναό Αγ. Αναργύρων Ρώμης.
Άγιοι που εορτάζουν: Αγιος Κοσμας Ο Αναργυρος (; - 287), Αγιος Δαμιανος Ο Αναργυρος (; - 287)


Μέγεθος γραμματοσειράς κειμένου:Font ResizeFont ResizeFont Resize





Βολαῖς ἀδελφοὺς οὐ διέσπων οἱ λίθοι,
Ὡς εἰς ἕν, ἄμφω συμπεπηγότας λίθον.
Πρώτῃ Ἰουλίοιο λίθοισιν Ἀνάργυροι ἤθλουν.
Βιογραφία
Τα αδέρφια Κοσμάς και Δαμιανός, οι οποίοι έζησαν την εποχή που αυτοκράτορας των Ρωμαίων ήταν ο Καρίνος, ήταν γιατροί στο επάγγελμα και παρείχαν ιάσεις σε όλους όσους είχαν ανάγκη, και για αντάλλαγμα δεν έπαιρναν χρήματα, αλλά το μόνο πού ζητούσαν ήταν να πιστεύσουν στον Χριστό.

Κάποιοι όμως καλοθελητές διέβαλαν τους αγίους στον αυτοκράτορα και του είπαν ότι οι θεραπείες και τα θαύματα που επιτελούσαν τα έκαναν με μαγικές τέχνες. Τότε οι Άγιοι Ανάργυροι επειδή δεν ήθελαν να πάνε άλλους αντί αυτών στον αυτοκράτορα, προσήλθαν μόνοι τους ενώπιον του και ο Καρίνος προσπάθησε να τους μεταπείσει να αρνηθούν τον Χριστό. Εκείνοι όμως όχι μόνο δεν αρνήθηκαν την πίστη τους, αλλά κατάφεραν να μεταπείσουν και να αλλάξουν και τον ίδιο τον αυτοκράτορα, αφού και ο ίδιος δέχτηκε τις θεραπευτικές τους ιάσεις. Συγκεκριμένα, όταν ο Καρίνος ανέκρινε τους Αγίους, μετατοπίστηκε η θέση του προσώπου του και στράφηκε προς την ράχη του. Αμέσως τότε οι Άγιοι την θεράπευσαν με την προσευχή τους στον Χριστό. Εξαιτίας αυτού του θαύματος, πίστευσαν στον Χριστό όσοι βρίσκονταν εκείνη την στιγμή μπροστά σ' αυτό πού συνέβη και ο ίδιος ο Αυτοκράτορας τους έστειλε πίσω στους συγγενείς τους με μεγάλες τιμές.

Αργότερα όμως, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, οι Άγιοι φθονήθηκαν από τον ίδιο τον δάσκαλο που τούς είχε μάθει την ιατρική επιστήμη, γιατί είχαν αποκτήσει μεγάλη δόξα και φήμη. Γι' αυτό τον λόγο τους ανέβασε σε κάποιο όρος για να μαζέψουν δήθεν κάποια βότανα και εκεί τους επιτέθηκε με πέτρες και τους θανάτωσε.

Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος πλ. δ’.
Ἅγιοι Ἀνάργυροι καὶ θαυματουργοί, ἐπισκέψασθε τὰς ἀσθενείας ἡμῶν, δωρεὰν ἐλάβετε, δωρεὰν δότε ἡμῖν.

Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
Ὡς θεῖοι θεράποντες, καὶ ἰατῆρες βροτῶν, ἀνάργυρον βλύζετε, τὴν θεραπείαν ἠμίν, Ἀνάργυροι ἔνδοξοι, ὅθεν τοὺς προσιόντας, τὴ σεπτὴ ὑμῶν σκέπη, ρύσασθε νοσημάτων, καὶ παθῶν ἀνιάτων, Κοσμᾶ καὶ Δαμιανέ, Ρώμης βλαστήματα.

Κοντάκιον
Ἦχος β’.
Οἱ τὴν χάριν λαβόντες τῶν ἰαμάτων, ἐφαπλοῦτε τὴν ῥῶσιν τοῖς ἐν ἀνάγκαις, Ἰατροὶ θαυματουργοὶ ἔνδοξοι· ἀλλὰ τῇ ἡμῶν ἐπισκέψει, καὶ τῶν πολεμίων τὰ θράση καταβάλλετε, τὸν κόσμον ἰώμενοι ἐν τοῖς θαύμασι. 

Κάθισμα
Ἦχος πλ. δ'. Τὴν Σοφίαν καὶ Λόγον.
Οὐρανόθεν θαυμάτων τὴν δωρεάν, παραδόξως λαβόντες παρὰ Χριστοῦ, πάντα θεραπεύετε, ἀενάως τὰ πάθη· ἐν ὑμῖν γὰρ ὤφθη, ἡ χάρις τοῦ Πνεύματος, ἐνεργοῦσα θείων ἰάσεων δύναμιν· ὅθεν καὶ ἀφθάρτων, ἀγαθῶν εὐπορίαν, τῇ πίστει ἐκτήσασθε, ἀναργύρῳ φρονήματι, θεοφόροι Ἀνάργυροι. Πρεσβεύσατε Χριστῷ τῷ Θεῷ, τῶν πταισμάτων ἄφεσιν δωρήσασθαι, τοῖς ἑορτάζουσι πόθῳ, τὴν ἁγίαν μνήμην ὑμῶν.

Ἕτερον Κάθισμα
Ἦχος δ'. Ἐπεφάνης σήμερον.
Τὴν φαιδρὰν πανήγυριν, τῶν Ἄναργύρων, οἱ πιστοὶ τελέσωμεν, καθικετεύοντες αὐτούς, ἵνα ἡμᾶς ἀπαλλάττωσι, παντοίων νόσων, ψυχῆς τε καὶ σώματος.

Ἕτερον Κάθισμα
Ἦχος πλ. δ'. Τὴν Σοφίαν καὶ Λόγον.
Ἰαμάτων δοτῆρες θαυματουργοί, καὶ θαυμάτων λαμπτῆρες φωταγωγοί, πᾶσιν ἀνεδείχθητε, τῇ τοῦ Πνεύματος χάριτι· τῶν γὰρ παθῶν τὴν φλόγα, τῇ πίστει δροσίζοντες, τῶν πιστῶν ἐν ταύτῃ, τὸ φρόνημα θάλπετε· ὅθεν ἰατρεῖον, τῶν ψυχῶν κεκτημένοι, τὸν θεῖον ναὸν ὑμῶν, ἐν αὐτῷ καταφεύγομεν, θεοφόροι Ἀνάργυροι. Πρεσβευσατε Χριστῷ τῷ Θεῷ, τῶν πταισμάτων ἄφεσιν δωρήσασθαι, τοῖς ἑορτάζουσι πόθῳ, τὴν ἁγίαν μνήμην ὑμῶν.

Ὁ Οἶκος
Πάσης συνέσεως καὶ σοφίας, ὑπέρκειται ὁ λόγος τῶν σοφῶν ἰατρῶν, καὶ πᾶσι γνῶσιν παρέχουσι· τοῦ γὰρ Ὑψίστου χάριν λαβόντες, ἀοράτως τὴν ῥῶσιν δωροῦνται πᾶσιν· ὅθεν κἀμοὶ διηγήσεως χάριν δεδώρηνται, ὑμνῆσαι ὡς θεοφόρους, εὐαρέστους Χριστοῦ καὶ θεράποντας, ἰαμάτων πλήθη παρέχοντας· ἀλγηδόνων γὰρ πάντας λυτροῦνται, τὸν κόσμον ἰώμενοι ἐν τοῖς θαύμασι.

Μεγαλυνάριον
Ἴασιν σωμάτων ῥῶσιν ψυχῶν, Κοσμᾶ θεοφόρε, σὺν τῷ θείῳ Δαμιανῷ, νείματε ὑψόθεν, ἀῧλῳ χειρουργίᾳ, τοῖς κατατρυχομένοις ποικίλοις πάθεσι. 

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...