Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Το αριστερό πραξικόπημα

Το αριστερό πραξικόπημα

Print Friendly
Δρομολογείται την Κυριακή η απογύμνωση των Ελλήνων από τα περιουσιακά τους στοιχεία, ενώ συνεχίζεται ο ψυχικός βιασμός τους – όπως περιγράφεται στη Δίκη του Κάφκα, όπου της πλήρους υποταγής προηγείται ο απόλυτος εξευτελισμός του ατόμου.

Η αριστερή κυβέρνηση έχει αναδειχθεί στο όπλο αιχμής του πρωτόγνωρου διπλού πειράματος/εγκλήματος που διενεργείται στην Ελλάδα – με το οποίο
(α) αφενός μεν επιβάλλεται πραξικοπηματικά ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός, με την ιδιωτικοποίηση των πάντων – καθώς επίσης με την πλήρη αδιαφορία όσον αφορά το εθνικό σύνταγμα και τη διεθνή νομιμότητα των δανειακών συμβάσεων/μνημονίων
(β) αφετέρου υποδουλώνεται οικονομικά μία χώρα, χωρίς καμία απολύτως αντίσταση εκ μέρους των κατοίκων της – οι οποίοι έχουν προδοθεί βίαια από τις επιλογές τους και έχουν αποπροσανατολισθεί εντελώς, ενώ έχουν πεισθεί πλέον ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, εκτός από το Γολγοθά (μαρτυρική ανάβαση και σταύρωση).
Το πραξικόπημα της αριστεράς είναι επί πλεον μητροκτόνο, επειδή δεν αφορά μόνο την ελληνική αριστερά αλλά, επίσης, την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια – ενώ δεν θα μπορούσε να διενεργηθεί αναίμακτα από κανένα άλλο κόμμα. Ο «άθλος» αυτός έγινε εφικτός, εν πρώτοις με τη δολοφονία της τελευταίας ελπίδας των Ελλήνων από μία κατ’ επίφαση ηθική πολιτική παράταξη. Στη συνέχεια από την ντροπιαστική συνθηκολόγηση της τονπερυσινό Ιούλιο – όπου κυριολεκτικά ξεπούλησε την πατρίδα της για τριάντα αργύρια. Για ένα δάνειο της τάξης των 86 δις €, συν τη διατήρηση της στην (τυπική) εξουσία, έναντι του οποίου παραχώρησε το σύνολο της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας της Ελλάδας στις ξένες δυνάμεις κατοχής.
Το κόστος τώρα που θα πληρώσουν οι Έλληνες στα επόμενα χρόνια, εάν παραμείνουν σιωπηλοί όπως τα πρόβατα, θα είναι θηριώδες – τόσο υλικά, όσο και ψυχικά. Ειδικότερα τα εξής:
(α) Όσον αφορά το ψυχικό σκέλος, ο βαρύς εξευτελισμός που θα υποστούν οι Πολίτες φαίνεται ήδη από τον ηθικό βιασμό ενός αριστερού κόμματος εκ μέρους της Τρόικας, το οποίο καταναγκάζεται βίαια να ψηφίζει άκρως νεοφιλελεύθερα μνημόνια, εντελώς αντίθετα με την ιδεολογία του – καθώς επίσης να εγκαινιάζει έναν αμερικανικό αγωγό λίγο πριν την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου, παρά το ότι θα μπορούσε να αποτελεί μία εναλλακτική δυνατότητα για τη χώρα  ή να ζητάει την επιστροφή του ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους!
Πρόκειται για κάτι που δεν θα μπορούσαν ποτέ να φαντασθούν οι Έλληνες, ούτε να ονειρευτούν στους χειρότερους εφιάλτες τους – αφού ο διεθνής διασυρμός και οι προσβολές των δανειστών που θα βιώσουν στο μέλλον θα είναι τέτοιου μεγέθους, που μόνο με τα πιο σκοτεινά χρόνια της τουρκοκρατίας θα μπορούσε να συγκριθεί.
(β) Όσον αφορά το υλικό σκέλος, αρκεί να αναφέρει κανείς τις σχεδόν 7.500 σελίδες του πολυνομοσχεδίου με εκατοντάδες νέους φόρους και με επιβαρύνσεις που θα κληθεί να ψηφίσει η Βουλή, γεγονός που αποτελεί έναν βιασμό του Συντάγματος, του Κράτους Δικαίου και της Δημοκρατίας χωρίς κανένα ιστορικό προηγούμενο, για να κατανοήσει το έγκλημα που θα συντελεσθεί την Κυριακή 22.05.16 – έτσι ώστε να επισφραγιστεί η κατοχή της χώρας από το γερμανικό Euro Group στις 24.05.16, για να κλείσει η αξιολόγηση και να ληφθεί η δόση!
Το πολυνομοσχέδιο αυτό συμπεριλαμβάνει αυξήσεις στα αυτοκίνητα, στα τσιγάρα, στη μπύρα, στον καφέ στο ΦΠΑ και σε ότι άλλο έχει μία έστω υποτυπώδη αξία, τέλη στη συνδρομητική τηλεόραση και στη σταθερή τηλεφωνία, αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ (μεγάλες σε όσους έχουν ακίνητη περιουσία άνω των 200.000 € ενώ θα υπαχθούν και τα αγροτεμάχια), καθώς επίσης, το χειρότερο, τη σύσταση του Υπερταμείου – μέσω του οποίου θα κατασχεθεί και θα πλειστηριασθεί ολόκληρη η δημόσια και ιδιωτική περιουσία της πατρίδας μας, για να εξυπηρετείται το χρέος.
Οι θυγατρικές του συγκεκριμένου Υπερταμείου (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ) θα είναι τέσσερις: Το ΤΑΙΠΕΔ (ταμείο αποκρατικοποιήσεων), το ΤΧΣ (οι μετοχές των τραπεζών), η ΕΤΑΔ (εταιρία ακινήτων του δημοσίου) και η ΕΔΗΣ (υπό σύσταση εταιρία δημοσίων συμμετοχών, στην οποία θα περιέλθουν οι συμμετοχές κρατικών επιχειρήσεων και πιθανότατα τα δικαιώματα εξόρυξης υδρογονανθράκων).
Στα πλαίσια αυτά, το να αναφέρεται κανείς ακόμη στη δυνατότητα εκπόνησης ενός εθνικού σχεδίου ανάπτυξης, όταν δεν θα ανήκει τίποτα πια στην Ελλάδα (οπότε δεν θα μπορεί να χαρακτηρισθεί ως κράτος, αλλά ως μία γεωγραφική περιοχή), είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου, εάν όχι πλήρης ανοησία – αφού είναι προφανώς αδύνατος ο σχεδιασμός χωρίς ιδιοκτησία, χωρίς οικονομικά μέσα, καθώς επίσης χωρίς τίποτα απολύτως από τα υπόλοιπα που απαιτούνται για την εφαρμογή του (αισιοδοξία κοκ.).
Ανάπτυξη βέβαια θα υπάρξει, μετά τη θεσμοθέτηση της υφαρπαγής των περιουσιακών στοιχείων της χώρας – αλλά όχι για τους Έλληνες, οι οποίοι απλά θα δουλεύουν σαν σκλάβοι των δυνάμεων κατοχής στο ίδιο τους το κράτος, με μισθούς πείνας, καθώς επίσης με ένα υποτυπώδες κοινωνικό σύστημα.
Ολοκληρώνοντας, στο ίδιο νομοσχέδιο θα υπάρχει ο μηχανισμός προσαρμογής (κόφτης), μέσω του οποίου θα μειώνονται αυτόματα οι μισθοί και οι συντάξεις όταν δεν θα επιτυγχάνονται οι στόχοι, χωρίς να χρειάζεται να ψηφίζεται τίποτα από τη Βουλή – οπότε ουσιαστικά καταργείται εντελώς η Δημοκρατία.
Ως εκ τούτου, δεν είναι υπερβολική η αναφορά στη διεξαγωγή ενός πειράματος επιβολής του μελανού ολοκληρωτισμού στην Ελλάδα, αφού έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός τέτοιου: κυρίως την υλική απογύμνωση των Ελλήνων από τα περιουσιακά τους στοιχεία, καθώς επίσης το θηριώδη ψυχικό βιασμό τους, έτσι ακριβώς όπως περιγράφεται στη Δίκη του Κάφκα – όπου της πλήρους υποταγής προηγείται η αδυναμία κατανόησης των μαρτυρίων που υποβάλλεται το άτομο και ο απόλυτος εξευτελισμός του.
.
 

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Η φωτογραφία ενός πατέρα που κρατά τον γυμνό άρρωστο γιο του και οι αντιδράσεις στο Διαδίκτυο

 |  Newsroom

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε: 
PATERAS
Εκτύπωση
Η φωτογραφία ενός πατέρα που κρατά στα χέρια του τον άρρωστο γιο του έχει προκαλέσει εκ διαμέτρου αντίθετες αντιδράσεις στο διαδίκτυο, με το Facebook να την κατεβάζει κάθε φορά που αναρτάται στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Ο λόγος που είναι τόσο αμφιλεγόμενη σχετίζεται με το γεγονός ότι δείχνει μια πολύ προσωπική στιγμή του γονέα με το άρρωστο παιδί, με αρκετούς χρήστες του διαδικτύου να θεωρούν ότι εμπεριέχει στοιχεία «παιδεραστίας».
Τη φωτογραφία δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Αμερικανίδα φωτογράφος, Χέδερ Γουίτεν, μητέρα του παιδιού και σύζυγος του άνδρα που εικονίζονται. Η ίδια δηλώνει έκπληκτη με τις αντιδράσεις των χρηστών και διαχειριστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς, κατά τη γνώμη της, η φωτογραφία απεικονίζει μια «όμορφη στιγμή», ενώ διέψευσε ότι υπάρχει κάτι το «σεξουαλικό» σε αυτή.
Όπως εξήγησε η Γουίτεν στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, ο γιος της ήταν άρρωστος με σαλμονέλα και είχε υψηλό πυρετό. Ο πατέρας του τον κρατούσε γυμνό στην ντουζιέρα για τον ανακουφίσει από τον πυρετό και τον στομαχόπονο, χωρίς ταυτόχρονα να λερωθούν τα ρούχα τους. Κατά πολλούς, η εικόνα έδειχνε τις προσπάθειες ενός πατέρα να φροντίσει τον γιο του, ενώ άλλοι έβλεπαν μια «πορνογραφική» εικόνα με υπονοούμενα «παιδεραστίας».
Όπως επισημαίνει το BBC, δεν είναι η πρώτη φορά που η γυμνότητα των παιδιών στην τέχνη έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις. Επί παραδείγματι, το 2001 η φωτογράφος Tierney Gearon είχε τραβήξει φωτογραφίες όπου απεικονίζονταν τα παιδιά της γυμνά, γεγονός που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων.

Εurogroup: Ετοιμάζεται «υποσχετική» για το χρέος

 

Πρώτη καταχώρηση: 21/05/2016 - 08:16
Τελευταία δημοσίευση: 08:16Οικονομία
Εurogroup: Ετοιμάζεται «υποσχετική» για το χρέος
Πολύ κοντά σε μια συμφωνία (έστω και επί της αρχής) και για το χρέος βρίσκονται πλέον Ευρωπαίοι υπουργοί και ΔΝΤ εν όψει του Eurogroup αφού, παρά το γενικό κλίμα της διάστασης απόψεων, οι δύο πλευρές φαίνεται ότι βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι.
Μετά από μια «κρυφή» συνεδρίαση του Εuro Working Group που έγινε με τηλεδιάσκεψη την περασμένη Τετάρτη φαίνεται ότι και οι δύο πλευρές συγκλίνουν ότι στην σύνοδο των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα πρέπει να φανεί ότι έχει κάνει πρόοδο. 
Διαβάστε περισσότερο enikonomia.gr
Διαβάστε επίσης:

Ιωαννίνων: ''Οι Ευρωπαίοι θέλουν να καταντήσουν τους Έλληνες σαν τα μούτρα τους'' (ΦΩΤΟ)

ioanninon-maximos-24
Του Αιμίλιου Πολυγένη

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 20 Μαΐου ο Μέγας Δισαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γηροκομείου στα Ιωάννινα.
Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμος, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Πατάρων κ. Ιωσήφ.
Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης παρουσία εκατοντάδων πιστών και συνοδεία της φιλαρμονικής μπάντας.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Κωνσταντίνου ο οποίος μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον στρατιωτικό, δύναμης και εξουσίας, όμως μεγάλωσε και στην αγκαλιά μιας πιστής γυναίκας, της Βασίλισσας Ελένης.
''Χρωστάει ο Χριστιανικός κόσμος αλλά και όλος ο κόσμος στον Μέγα Κωνσταντίνο πολλά, και εμείς του χρωστάμε και την Κωνσταντινούπολη. Την όμορφη αυτή πόλη της καρδιάς μας που μπορεί σήμερα να την λένε Ιστανμπούλ, αλλά όμως όταν πάει κανείς εκεί χτυπά η καρδιά του διότι νιώθει ότι εκεί ακόμα κυλά, θα λέγαμε Ρωμέϊκο αίμα, ελληνικό αίμα και όλες οι γωνιές φωνάζουν ότι εδώ είναι η πόλις του Κωνσταντίνου, εδώ είναι η πόλις και η μάνα της χριστιανοσύνης, εδώ είναι η Αγία Σοφιά, εδώ είναι το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ιωαννίων.
''Δεν ξεχνούμε τον Μεγάλο Κωνσταντίνο και όλα αυτά τα πράγματα τα οποία γέννησαν έναν νέο πολιτισμό, γέννησαν και τον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πολιτισμό παρότι μετά «αληθώρισαν» οι Ευρωπαίοι και ξέχασαν τα δώρα που πήραν από τον Χριστιανισμό και τον Ελληνισμό για να καταντήσουν σήμερα όπως έχουν καταντήσει και να προσπαθούν και να πολεμούν με κάθε τρόπο να καταντήσουν κι εμάς τους Ρωμιούς, τους Έλληνες Ορθοδόξους σαν τα μούτρα τους'' συμπλήρωσε ο κ. Μάξιμος.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος τόνισε: ''Θέλουν να είμαστε εξαρτημένοι σε διάφορα πάθοι και εξαρτήσεις για να μας έχουν με ένα λουρί από το λαιμό και να μας λένε πως να ζούμε, και να χρωστάμε και τα δάνεια και να είμαστε πάντα σκλάβοι. Θέλουν λοιπόν σκλάβους.''
Επίσης ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος καλοσώρισε τον Επίσκοπο Πατάρων κ. Ιωσήφ στην πόλη των Ιωαννίνων και στο Γηροκομείο για τον πανηγυρικό εσπερινό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους εκατοντάδες πιστούς που αψήφισαν τις δυσμενής καιρικές συνθήκες και έδειξαν με την παρουσία τους την αγάπη τους προς την Εκκλησία και το Γηροκομείο.
Φώτο: Τηλέμαχος Παππάς

Πολιτικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα

Πολιτικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα

Αθλητικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα

Το καλύτερο άρθρο που έχει γραφεί για την… παρακμή του Συριζαίου ψηφοφόρου! Η κατάπτωση του πιο αγωνιστικού ανθρωπότυπου

 

Ο Άρης Αλεξανδρής στο thecurlysue.com γράφει ένα άρθρο ποταμό για την άνοδο και την πτώση του συριζαίου ψηφοφόρου…

«Όταν αναλύαμε το έγκλημα της απάτης στη σχολή, μου έκανε εντύπωση που ο καθηγητής του ποινικού δικαίου επέμενε πως η αστρολογία δεν εμπίπτει στο πλαίσιό του. Τι κι αν πρόκειται για εργαλείο εμπορικής εκμετάλλευσης της ανθρώπινης ηλιθιότητας, η αστρολογία ως έννοια και δραστηριότητα ενέχει τόση κοινωνική απαξία, είναι τόσο έκδηλα ανυπόστατη που είναι αυτονόητο ότι ψεύδεται.
Καταφεύγοντας στην αστρολογία για να λύσεις τα προβλήματά σου, λοιπόν, αποδέχεσαι το γεγονός ότι κάποιος θα σου πουλήσει αστοιχείωτες κουταμάρες ως αλήθεια – τις οποίες αγοράζεις αυτοβούλως γνωρίζοντας καλά ότι κανείς δεν μπορεί να τις αποδείξει. Κοροϊδεύεις τον εαυτό σου, συνεπώς δεν σε εξαπατά κανείς.
 Με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ συνέβη ακριβώς το ίδιο. Κανείς ποτέ δεν τους παραπλάνησε γιατί ούτως ή άλλως ποτέ δεν τους ενδιέφερε η κυριολεκτική αλήθεια. Δεν τους απομάκρυνε, λοιπόν, κάποιος από αυτήν-αντιθέτως, την απέρριψαν μόνοι τους επειδή ήταν δυσάρεστη.
Τα αντικειμενικά δεδομένα ήταν γι’αυτούς συνωμοσίες, κινδυνολογία και προπαγάνδα, έτσι επέλεξαν να τα αγνοήσουν, κατασκευάζοντας μια εναλλακτική πραγματικότητα εναρμονισμένη με τους ευσεβείς τους πόθους και απαλλαγμένη απ’ ό,τι τους χάλαγε.
Εξαρχής πίστεψαν ολοφάνερα ψεύδη, ιδεολογικοποίησαν το παράλογο και εμπιστεύθηκαν αστείες διακηρύξεις που αντίκεινται στη λογική, στον νόμο και την κοινή πείρα. Η πεποίθηση ότι μία χώρα μπορεί να σκίσει συμβάσεις που υπέγραψε, να διαγράψει τα χρέη της μονομερώς, να διατηρήσει κάθε της προνόμιο εν μέσω χρεοκοπίας, και να διεκδικήσει αέναη χρηματοδότηση από ξένους εταίρους, χωρίς όρους και περιορισμούς, δεν είναι πολιτική, είναι ρεμβασμός – μία φαντασίωση που κανείς δεν δικαιολογείται να πιστεύει. Και το ξέραμε όλοι, εκτός από αυτούς.
Η πιο τρομακτική, όμως, ψυχολογική πτυχή των Συριζαίων ψηφοφόρων δεν ήταν η ροπή τους στην ευήθεια. Αυτή μπορεί και να είναι συγγνωστή. Ήταν ότι ακόμα κι όταν οι εξωλογικές προσδοκίες τους διαψεύστηκαν έμπρακτα, δεν κατάλαβαν το σφάλμα τους.
Δεν τους πείραξε που πείστηκαν ότι πετάει ο γάιδαρος. Τους πείραξε που τελικά ο γάιδαρος δεν πέταξε. Και εξακολουθούν να περιμένουν (και να το θεωρούν λογικό) ότι κάτι τέτοιο πρέπει/μπορεί/θα μπορούσε να συμβεί. Και πάλι κατασκευές εχθρών, και πάλι υστερικά σενάρια, και πάλι πόλωση, και πάλι διχασμός. Άλλαξαν μόνο τα πρόσωπα του παιχνιδιού, όχι το μωρουδίστικο παιχνίδι.
Κι επειδή το θράσος είναι κατ’εξοχήν γνώρισμα των ανθρώπων που δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για τίποτα, ούτε για τα δεινά που προκάλεσαν στους φίλους τους ούτε καν για όσα επέσυραν στους εαυτούς τους, οι Συριζαίοι ψηφοφόροι σήμερα είναι τα πάντα εκτός από μεταμελημένοι.
Μερικοί τα ‘χουν βάλει με τον Τσίπρα που δεν έκανε τα μαγικά που υποσχέθηκε, άλλοι τα έβαλαν με την Ευρώπη ως οικονομία επειδή τους δανείζει υπό όρους, άλλοι με την Ευρώπη ως κουλτούρα επειδή τους ερεθίζει ό,τι δεν καθρεφτίζει τη μιζέρια τους, και άλλοι απλώς διασκεδάζουν την αμηχανία τους πλάθοντας εσωτερικούς εχθρούς.
Κάποιο κανάλι, κάποιος δημοσιογράφος, κάποιος μη αριστερός φταίει για όλα – αυτοί τα έκαναν όλα άψογα. Άλλωστε είναι αριστεροί, και στο τέλος της ημέρας αυτό καθαγιάζει και νοηματοδοτεί κάθε τους ενέργεια επιρρίπτοντας παράλληλα όλες τις ευθύνες στον αντίπαλο- ακριβώς όπως ο θεός συγχωρεί τις αμαρτίες των τέκνων του και την ευθύνη τους επωμίζεται ο διάβολος. Ίδιο σκεπτικό, ίδια μονολιθικότητα, ίδιος φανατισμός θρησκευτικού τύπου.
Το πρόβλημα με τους Συριζαίους ψηφοφόρους στην ουσία του, πάντως, δεν έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας συγκυριακός ξενιστής ενός διαχρονικού μικροβίου ισχυρότερου από αυτόν, του μικροβίου της ανεύθυνης λαϊκής ανοησίας, η οποία αυτή τη φορά έτυχε να ενισχυθεί από τα μπαχαρικά της αριστερής φαντασιοπληξίας γιατί ήταν η σειρά της αριστεράς να το φιλοξενήσει στον οργανισμό της.
Στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είναι το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ή και η Χρυσή Αυγή, όλα τους εν δυνάμει δοχεία της ακατέργαστης οργής της μάζας, που δεν φιλτράρεται ποτέ από τη λογική, μόνο συσπειρώνεται στον εκάστοτε πρόσφορο λαϊκιστή για να χυθεί μετά σαν εμετός παντού. Ιδεολόγοι της πλάκας και ευκαιριακά αρρωστάκια του trend ενώθηκαν σε ένα νοσηρό πολιτικό μείγμα χωρίς αρχές και συνοχή, για να διαμαρτυρηθούν, να εξουσιάσουν, και να κάνουν μια τρύπα στο νερό λίγο πριν διαλυθούν και τραβήξει ο καθένας την πορεία του.
Η πτώση του συριζαϊκού ιδεώδους βρίσκει τους θιασώτες του σε γνωστική ασυμφωνία. Το αριστερό μνημόνιο δεν είναι ακριβώς μνημόνιο, αλλά ακόμα κι αν είναι, δεν οφείλεται στην αριστερή κυβέρνηση. Αλλά ακόμη κι αν οφείλεται, δεν φταίνε οι ψηφοφόροι της.
Η σωστή στάση στο δημοψήφισμα ήταν το ΟΧΙ που σήμαινε ΟΧΙ στα μέτρα, αλλά τα μέτρα που παίρνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιάνονται γιατί οφείλονται στους οπαδούς του ΝΑΙ, που μπορεί να μην επικράτησε αλλά υποστήριξε την Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι είναι τοκογλύφοι, εκβιαστές και πραξικοπηματίες, αλλά εμείς μπορούμε να τους ζητάμε λεφτά κι αυτοί οφείλουν να μας τα δώσουν. Αν μας τα δώσουν, φταίνε που τα θέλουν πίσω. Αν δεν μας τα δώσουν, απεργάζονται τον αφανισμό μας βυθίζοντάς μας στη φτώχεια.
Πανικός και σύγχυση, τα συμπτώματα του ρεζιλέματος.
Εγκλωβισμένοι σε ένα συμπλεγματικό και άτοπο blame game, προσπαθούν να προσαρμόσουν την πραγματικότητα στα μέτρα τους για να διασώσουν την περηφάνια τους, αντί να έρθουν επιτέλους αυτοί στα μέτρα της πραγματικότητας. Παιδάκια με χεσμένα παντελόνια που αρνούνται ότι χέστηκαν.
Σιγά σιγά, οι Συριζαίοι ψηφοφόροι που δεν προσβλέπουν σε κάποια ευεργεσία του κόμματος, αρχίζουν να αποστασιοποιούνται από αυτό.
Έχει πλάκα, γιατί δεν παραδέχονται ευθέως την αστοχία τους, αλλα διεκδικούν σιωπηλά κάτι σαν δικαίωμα στη λήθη – όπως συμβαίνει όταν βγαίνει απ’ τη μόδα ένα ρούχο που φόρεσες και θες να ξεχαστεί απ’ όλους η εικόνα του πάνω σου. Ξαφνικά χάνουν την πολιτική τους ταυτότητα κι αρχίζουν να αυτοπροσδιορίζονται μέσα από την αντιδιαστολή· δεν κραυγάζουν πια τι είναι αλλά τι δεν είναι (η σύγκριση με κάτι εξόφθαλμα κακό αποβαίνει πάντα ευνοϊκή για τον συγκρινόμενο).
Η κυβέρνηση που στήριξαν με μανία (θυμάστε άραγε τις πορείες στήριξης της κυβέρνησης στο Σύνταγμα;) ψηφίζει τερατώδη νομοσχέδια στη Βουλή, αλλά αυτοί τώρα ασχολούνται με τη μουσική, τα live τους, τις τέχνες τους, πράγματα απαγορευμένα όσο κυβερνούσαν οι “χουντικοί” προκάτοχοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Η αγωνιστικότητα έπεσε σε νάρκη, η επανάσταση ματαιώθηκε, η πολυδιαφημισμένη ελπίδα έγινε γαργάρα ανάμεσα στο τρίτο και το τέταρτο ποτό του σαββατιάτικου αράγματος στα Εξάρχεια. Αλλά δεν πειράζει, αυτοί είναι αριστεροί και στο κάτω κάτω “οι άλλοι καλύτεροι ήταν;”

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...