Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Σε ιδιωτικές εταιρείες ο έλεγχος δαπανών 3 δισ. του ΕΟΠΥΥ

 060713163510_0304

Ελεγκτές στα ιδιωτικά νοσοκομεία επιστρατεύει ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, σε μια προσπάθεια να ελέγξει τις συσσωρευμένες δαπάνες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που προσεγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ.Ο νέος υπουργός Υγείας δηλώνει στην «Κ» «αποφασισμένος να προχωρήσει στην ανάθεση του ελέγχου σε ιδιωτικές εταιρείες, με στόχο να σταματήσει την αιμορραγία του συστήματος, αλλά και να δημιουργήσει την υποδομή για τη συγκράτηση του κόστους υγείας, χωρίς να καταφύγει σε οριζόντιες περικοπές και υποβάθμιση των παροχών».
Το εργαλείο, που ονομάζεται Κλινικός Ελεγχος (clinical audit), επιστρατεύεται στον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ κυβέρνησης και ιδιωτικών νοσοκομείων με αφορμή το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ, ενεργοποιώντας σχετική μνημονιακή υποχρέωση, η οποία έχει προβλεφθεί, αλλά δεν έχει μέχρι σήμερα υλοποιηθεί. Το θέμα του εκτροχιασμού του ελλείμματος του ΕΟΠΥΥ, στο 1,2 δισ. ευρώ -με προοπτική το 1,7 δισ. ευρώ στο τέλος του 2013- κυριάρχησε στις επαφές του υπουργείου Υγείας με την τρόικα, καθώς ήδη εκκρεμεί απόφαση του 2012, που προβλέπει τη σύναψη τριμερών συμβάσεων μεταξύ ΕΟΠΥΥ, ιδιωτικών κλινικών και ελεγκτικών εταιρειών, με σκοπό τον έλεγχο των νοσηλειών και την εκκαθάρισή τους.

Αυτό είναι το προσχέδιο του Μνημονίου για τις τράπεζες

ΞΕΠΑΓΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
 
Προσχέδιο του νέου Μνημονίου Κατανόησης (MoU) που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα το in.gr. Το συγκεκριμένο κεφάλαιο του Μνημονίου αναφέρεται στα μέτρα σταθεροποίησης του τραπεζικού τομέα και στη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα για τις τράπεζες.
Σύμφωνα με το κείμενο, η κυβέρνηση δεσμεύεται να μην επεκτείνει την αναστολή των πλειστηριασμών ακινήτων πέρα από τις 31 Δεκεμβρίου 2013, δηλαδή ουσιαστικά ξεπαγώνουν οι πλειστηριασμοί από τις αρχές του 2014. Τέλος, η κρατική ενίσχυση σε τράπεζες χωρίς προηγούμενη έγκριση από την Κομισιόν.
Σύμφωνα με το προσχέδιο:
 
  • Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχει καταρτιστεί και ολοκληρωθεί η συνολική στρατηγική για τον τραπεζικό τομέα.
  • Θα προχωρήσει έως τις 15 Ιουλίου στην πώληση του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της νέας Proton Bank, κάτι που θέτουν ως προαπαιτούμενο για να εκταμιευθεί η επόμενη δόση.
  • Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του 25% συν μιας μετοχής της Eurobank το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου 2013 σε διεθνή ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή.
  • Θα προχωρήσει η ανασυγκρότηση των συνεταιριστικών τραπεζών έως το Σεπτέμβριο 2013 με πυλώνα την Πανελλήνια Τράπεζα, αλλά και η αναθεώρηση του νομικού πλαισίου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
  • Η κυβέρνηση δεν θα λαμβάνει οποιαδήποτε μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη φερεγγυότητα των τραπεζών, εκτός εάν η Τράπεζα της Ελλάδος δώσει τη συγκατάθεσή της.
  • Η κυβέρνηση δεσμεύεται να μην επεκτείνει την αναστολή των πλειστηριασμών ακινήτων πέρα από τις τρέχουσες διατάξεις του ν. 4128/2013, δηλαδή μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2013.
  • Το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα απαιτεί από τις τράπεζες να πληρώνουν μερίσματα επί των προνομιούχων μετοχών ή τέλη ή φόρους αντ 'αυτών, εκτός εάν έχουν διανεμόμενα κέρδη (εξαιρουμένων των κερδών από εξαγορές και πωλήσεις θυγατρικών στο εξωτερικό).
  • Καμία κρατική ενίσχυση δεν θα χορηγείται στις τράπεζες πριν από την έγκρισή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάσει των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις.
  • Οι τράπεζες θα πρέπει να καθορίσουν μεσοπρόθεσμα ένα βιώσιμο μοντέλο χρηματοδότησης, διευρύνοντας τη χρηματοδοτική τους βάση και μειώνοντας την εξάρτησή τους από την έκτακτη κεντρική στήριξη της ρευστότητας των τραπεζών και των κυβερνητικών εγγυήσεων.
  • Θα δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας, που θα ασχοληθεί με την εξεύρεση τρόπων βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών επίλυσης των προβλημάτων που προκαλεί ο υπερδανεισμός σε νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρείες και έως το τέλος Οκτωβρίου 2013 να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για βελτιώσεις στον τομέα αυτό.
  • Το «Ίδρυμα για την Ανάπτυξη» θα είναι ένα μη τραπεζικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, που θα έχει κεφάλαια ύψους 350 εκατ. ευρώ και σκοπό τη χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, χωρίς να βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.
[Πηγή in.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ανεβαίνει την Κυριακή η θερμοκρασία 07/07/2013 - 09:30


 



Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίοι οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34 βαθμούς Κελσίου.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι, ενώ στα νοτιότερα πελάγη θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί δυτικοί άνεμοι. Μέτριοι και τοπικά ισχυροί βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.
 
Λίγες νεφώσεις και ενισχυμένους ανέμους, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.
 
Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή σημαντική εξασθένηση.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Russia threatens to bomb Qatar and Saudi Arabia

 

1013
A senior source in the Russian Air Force told to Moscow website Telegrafist that Russia had plans to bomb Qatar and Saudi Arabia.
He claims that the combat mission can be done by a unit of Su-27s, as well as by modern bombers Su-34s with extra fuel tanks, accompanied by the Su-27s.
“Today, the situation is such that even in case if the Su-34s do not have enough fuel to get out of Iran’s airspace on return flight, they will be able to land right there”, he said – “a combat radius of the Su-27s allows fly to the capital of Qatar and Saudi Arabia and return, the Su-34s do not have such radius”.
On the question when and why these plans developed, the Russian Air Force officer replied:
“Saudi Arabia is a key US ally in the region, not Israel, as many suggest, namely the regime of King Abdullah who is willing to get involved where you want to please his masters, so of course the Soviet Union was preparing plans for the destruction of this regime because without it – Saudi Arabia will no longer be an integral state and Washington will get hordes of barbarians who destroy their bases by using the same US military hardware”.
The Russians also claimed they needed no more than 24 hours for the entire operation to destroy the ruling circles of the two monarchies from the air.

Η ιστορία του δολαρίου αρχίζει στις 6 Ιουλίου 1785

ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ
 
Το δολάριο (dollar) αποτελεί τη νομισματική μονάδα των ΗΠΑ από το 1785. Χάριν συντομίας, απεικονίζεται με το σύμβολο $. Είναι το πιο διαδεδομένο νόμισμα στον κόσμο, καθώς υπολογίζεται ότι το 2005 κυκλοφορούσαν 760 δισεκατομμύρια δολάρια, τα δύο τρίτα των οποίων εκτός ΗΠΑ.
Αμέσως μετά την Αμερικανική Επανάσταση του 1776 το νέο έθνος είχε την ανάγκη ενός ενιαίου νομισματικού συστήματος, καθότι και στις 13 πολιτείες υπήρχαν διαφορετικά νομίσματα... Από το «Γουαμπούν», τη χρηματική μονάδα των ιθαγενών Ινδιάνων, μέχρι το χάρτινο «Κοντινένταλ», που κόπηκε από τους επαναστάτες για τις ανάγκες του αγώνα.
Η λέξη δολάριο δεν ήταν άγνωστη την εποχή εκείνη στην αμερικανική ήπειρο. Το ισπανικό πέσο ή ντολάρο κυριαρχούσε και στις αποικίες της Μεγάλης Βρετανίας στη Βόρεια Αμερική. Έτσι, στις 6 Ιουλίου του 1785 το δολάριο, υποδιαιρούμενο σε 100 σεντς, έγινε η επίσημη νομισματική μονάδα των νεοσύστατων Ηνωμένων Πολιτειών με πρωτοβουλία του Τόμας Τζέφερσον και απόφαση του Κογκρέσου. Ήταν η πρώτη φορά που ένα κράτος υιοθετούσε το δεκαδικό νομισματικό σύστημα.
Ετυμολογικά, η λέξη δολάριο προέρχεται από παραφθορά της λέξης τάλερ, που ήταν ένα νόμισμα του 16ου αιώνα στην περιοχή που καταλαμβάνει η σημερινή Τσεχία. Από τη λέξη τάλερ προέρχεται άλλωστε και το δικό μας τάλιρο.
Όσο για το σύμβολο του δολαρίου, υπάρχουν διάφορες υποθέσεις. Η κρατούσα υποστηρίζει ότι στην αρχή επρόκειτο για ένα U και ένα S, αρκτικόλεξα των λέξεων United States (Ηνωμένες Πολιτείες). Έπειτα το U, εξαιτίας μιας κακής κοπής, καταργήθηκε κι έτσι παρέμεινε το S με τις δύο κάθετες ευθείες που το τέμνουν ($). Οι δυο κάθετες γραμμές του δολαρίου συμβολίζουν τη σταθερότητα του νομίσματος, όπως συμβαίνει με τις οριζόντιες γραμμές στα σύμβολα του Ευρώ (€) και του Γιέν (¥).
Το πρώτο χάρτινο δολάριο κυκλοφόρησε μεσούντος του Εμφυλίου Πολέμου το 1862. Ως το 1975 το δολάριο είχε αντίκρισμα σε ασήμι ή χρυσό, ενώ σήμερα είναι μόνο λογιστικό χρήμα και διαπραγματεύεται ελεύθερα, ακολουθώντας τους κανόνες της προσφοράς και ζήτησης.
Το δολάριο χρησιμοποιείται ως συναλλακτικό μέσο για μία σειρά προϊόντων, όπως ο χρυσός και το πετρέλαιο. Στις μέρες μας, παραμένει το ισχυρότερο νόμισμα στο κόσμο, αν και αμφισβητείται η κυριαρχία του από το ευρώ.
Ο Πολ Σαμούελσον και άλλοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι η διεθνής ζήτηση για το δολάριο επιτρέπει στις Ηνωμένες Πολιτείες να κρατούν τα ελλείμματά τους σε υψηλά επίπεδα, χωρίς να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο υποτίμησης. Όμως, προβλέπει ότι στο μέλλον οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιμετωπίσουν έντονες πιέσεις, που θα οδηγήσουν σε καταβαράθρωση του δολαρίου, με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.
[Πηγή sansimera.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ - ΘΑ ΦΥΓΩ ΜΑΝΑ ΜΑΚΡΙΑ


Η Αγία Μεγαλομάρτυς Κυριακή

ΤΙΜΑΤΑΙ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ

 



H Αγία Μεγαλομάρτυς Κυριακή (Ιταλικά: Santa Domenica, Βουλγαρικά: Света Неделя) γεννήθηκε στη Νικομήδεια, μοναδικό παιδί του Δωρόθεου και της Ευσεβίας. Οι γονείς της ήταν Έλληνες, ευσεβείς χριστιανοί, πλούσιοι, αλλά χωρίς απογόνους. Προσευχόμενοι αδιαλείπτως, απέκτησαν ένα παιδί εκ Θεού. Εφόσον γεννήθηκε ημέρα Κυριακή (την ημέρα του Κυρίου), της δόθηκε το όνομα Κυριακή.
Από την παιδική της ηλικία η Κυριακή ήταν αφιερωμένη στο Θεό. Ήταν όμορφη στο σώμα και στην ψυχή. Πολλοί μνηστήρες τη ζήτησαν σε γάμο, αλλά απέρριπτε όλες τις προτάσεις, λέγοντας ότι είναι αρραβωνιασμένη με τον Χριστό τον Κύριο και ότι δεν επιθυμούσε τίποτε περισσότερο από το να πεθάνει εν παρθενία. Ένας δικαστής στη Νικομήδεια ήθελε να αρραβωνιάσει την Κυριακή με το γιο του, δεδομένου μάλιστα ότι εκείνη προερχόταν από πλούσια οικογένεια. Καθώς και η δική του πρόταση απορρίφθηκε, κατήγγειλε την Κυριακή και τους γονείς της ως Χριστιανούς στον αυτοκράτορα Διοκλητιανό.
Ο αυτοκράτορας διέταξε οι γονείς της να υποβληθούν σε βασανιστήρια. Ο Δωρόθεος ξυλοκοπήθηκε άγρια, μέχρι του σημείου οι στρατιώτες από την κούραση να σταματήσουν να τον χτυπούν. Επειδή ούτε η κολακεία, ούτε τα μαρτύρια είχαν αποτέλεσμα, ο Δωρόθεος και η Ευσεβία εξορίσθηκαν στη Μελιτηνή (μεταξύ Καππαδοκίας και Αρμενίας), όπου πέθαναν υπομένοντας πολλά δεινά για τον Χριστό. Έστειλε τότε ο αυτοκράτορας την Κυριακή να ανακριθεί από τον Μαξιμιανό.
Η εκκλησία της Αγίας Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη
Η Κυριακή αρνήθηκε να αποκηρύξει την πίστη της. Ως αποτέλεσμα ο Μαξιμιανός διέταξε να τη μαστιγώσουν. Οι άνδρες του αυτοκράτορα τη βασάνισαν με κάθε δυνατό τρόπο, αλλά η πίστη της ήταν ακλόνητη. Ένα βράδυ, καθώς κείτονταν στο πάτωμα του κελλιού της, άκουσε τη φωνή του Θεού να της λέει: «Μη φοβάσαι τα βασανιστήρια Κυριακή, το πνεύμα μου είναι μαζί σου». Έπειτα από πολλές και τρομερές δοκιμασίες, ο Μαξιμιανός απέτυχε να πείσει τη νεαρή γυναίκα να αλλάξει την πίστη της. Την έστειλε τότε στον έπαρχο της Βιθυνίας Ιλαρίωνα, από τον οποίο ζήτησε να κάνει την Κυριακή ειδωλολάτρη ή να του την ξαναστείλει.
Ο Ιλαρίων έβαλε τα δυνατά του για να το πετύχει αυτό. Ένα από τα βασανιστήρια που δοκίμασε ήταν να την βάζει να κρέμεται από τα μαλλιά της αρκετές ώρες ενώ στρατιώτες της έκαιγαν το σώμα με αναμμένες δάδες. Τέλος, την έριξαν σε ένα κελί φυλακής. Εκείνη τη νύχτα ο Χριστός εμφανίστηκε και της θεράπευσε τις πληγές. Βλέποντας τη θαυματουργή σωτηρία της Κυριακής πολλοί ειδωλολάτρες πίστεψαν στο Χριστό· ως συνέπεια αποκεφαλίστηκαν.
Ύστερα από εξαντλητική ανάκριση, οδήγησαν την Κυριακή στο ναό να θυσιάσει στα είδωλα. Εκείνη, εισερχόμενη, παρακαλούσε μέσα της το Χριστό να τη βοηθήσει. Ένας δυνατός σεισμός κατατρόμαξε τους δημίους και τα αγάλματα του ναού έπεσαν από τα βάθρα τους κι έγιναν θρύψαλα. Η Κυριακή βασανίστηκε ξανά από τον Απολλώνιο, ο οποίος διαδέχθηκε τον Ιλαρίωνα. Όταν όμως την έριχναν στη φωτιά, οι φλόγες δεν την έκαιγαν. Όταν την έριχναν στα άγρια ​​θηρία αυτά ημέρευαν. Εν τέλει, ο Απολλώνιος την καταδίκασε σε αποκεφαλισμό. Της δόθηκαν λίγα λεπτά για να προσευχηθεί, και ζήτησε από το Θεό να παραλάβει την ψυχή της, μνημόνευε δε αυτούς που εξ αιτίας τους είχε την τιμή να μαρτυρήσει για το Χριστό· ύστερα έγειρε στη γη.
Όταν ο δήμιος πλησίασε για να εκτελέσει τη διαταγή, είδε ότι η Κυριακή ήταν ήδη νεκρή· ήταν μόλις 21 χρονών. Η μνήμη της εορτάζεται στις 7 Ιουλίου.
Η Αγία Κυριακή είναι η πολιούχος Αγία της πόλης των Σερβίων στην Κοζάνη.
[Πηγή paterikiorthodoxia.com]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μόνιμος ο φόρος ακινήτων - Το μόνο που ξέρουν είναι να εισπράττουν

ΧΑΡΑΤΣΙ ΕΦ' ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ

 



Φόρο-«νοίκι» για την περιουσία τους θα πληρώνουν από το 2014 και εφ’ όρου ζωής 5.569.000 ιδιοκτήτες κατοικιών, γραφείων και καταστημάτων βάσει μιας νέας διευρυμένης φορολογικής κλίμακας με 33 ξεχωριστούς συντελεστές, οι οποίοι διαφοροποιούνται ανάλογα με την τιμή ζώνης της περιοχής όπου βρίσκεται η κατοικία, το γραφείο ή το κατάστημα. Πρόκειται για ένα διευρυμένο χαράτσι και μαζί με τη φορολογία των αγροτεμαχίων ο εισπρακτικός στόχος διαμορφώνεται στα 2,7 δισ. ευρώ.
Στη διαμόρφωση της κλίμακας που παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα «Το Βήμα της Κυριακής» έχουν συνυπολογιστεί τόσο το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ όσο και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας που ισχύει τα τελευταία χρόνια με αφορολόγητο ατομικής περιουσίας 200.000 ευρώ, αλλά ακόμη εκκρεμεί η αποστολή των εκκαθαριστικών 2011, 2012 και 2013 για να εισπραχθεί. Η νέα κλίμακα θυμίζει σε πολλά σημεία τους συντελεστές που εφαρμόζονται σήμερα για το χαράτσι.
Από τη σύγκριση της κλίμακας που ισχύσει σήμερα για το χαράτσι των ακινήτων με τη νέα κλίμακα για τον ενιαίο φόρο 2014 που παρουσιάζεται παραπλεύρως προκύπτει ότι ο φόρος θα είναι μειωμένος ως 21% σε σύγκριση με τα ισχύοντα για όσους έχουν ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές με χαμηλή τιμή ζώνης. Τη μεγαλύτερη μείωση (21%) θα έχουν οι ιδιοκτήτες με ακίνητα σε τιμή ζώνης ως 750 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (αφορά κυρίως την περιφέρεια), ενώ μικρότερες θα έχουν όσοι έχουν ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης από 750 ευρώ ως 2.000 ευρώ.
Ωστόσο ερωτηματικό παραμένει τι θα συμβεί αν αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες σε περιοχές όπου ως σήμερα οι τιμές ζώνης θεωρούνται χαμηλές και υπολείπονται των πραγματικών. Όταν συμβεί αυτό, αν δεν υπάρξει αναπροσαρμογή των φορολογικών συντελεστών ή των κλιμακίων, τότε οι ελαφρύνσεις μπορεί να μετατραπούν σε επιβαρύνσεις. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν προκύπτουν μειώσεις της τάξεως του 50% ή 60%, όπως αρχικώς είχε διατυπωθεί από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.
Ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 2.000 ευρώ θα δουν σε αρκετές περιπτώσεις αύξηση της φορολογίας σε σύγκριση με τα ισχύοντα. Από το 2014 όμως ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) που αφορούσε σε ακίνητη περιουσία άνω των 200.000 ευρώ θα καταργηθεί. Άρα η επιβάρυνση που προκύπτει εάν συνυπολογιστεί και ο ΦΑΠ 2013 στο παράδειγμα που παρουσιάζεται παραπλεύρως για κατοικία 100 τ.μ. με τιμή ζώνης άνω των 2.000 ευρώ θα είναι χαμηλότερη σε σύγκριση με το αποτέλεσμα που προκύπτει συγκρίνοντας την κλίμακα για το χαράτσι του 2013 με αυτήν του 2014.
Τα αγροτεμάχια: Φόρος θα μπει και στα αγροτεμάχια από 1 έως 3 ευρώ ανά στρέμμα για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, ενώ για τους υπόλοιπους το ποσό επιβάρυνσης θα είναι διπλάσιο. Όσοι διαθέτουν εκτός σχεδίου ακίνητα σε ακριβές περιοχές θα κληθούν να πληρώσουν πολύ μεγαλύτερη φορολογία σε σύγκριση με αυτήν των αγροτών.
Ακίνητα επιχειρήσεων: Τα ακίνητα νομικών προσώπων θα φορολογούνται με συντελεστή 0,2% (ιδιοχρησιμοποιούμενα) και 0,4% (ακίνητα που αποφέρουν εισόδημα).
Το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή τον Σεπτέμβριο.
Παράδειγμα
Νεόδμητο ακίνητο 100 τ.μ. με τιμή ζώνης 1.100 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
«Χαράτσι» 2013: 100 τ.μ. επί 5 ευρώ φόρος ανά τ.μ. επί 1,25 συντελεστής παλαιότητας= 625 ευρώ μείον 15% (ισχύει για το 2013)=531 ευρώ.
Ενιαίος φόρος 2014: 100 τ.μ. επί 4,1 ευρώ φόρος ανά τ.μ. επί 1,25 συντελεστής παλαιότητας= 513 ευρώ.
Διαφορά φόρου 2013-2014: Μείον 17 ευρώ ή ποσοστό -4%.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η Νοοτροπία του Κοπαδιού - Ντέιβιντ Άικ

Υγεία: Η ομαλή συμβίωση συμβάλλει στη μακροζωία

 

Πολλά είναι τα ζευγάρια που τσακώνονται για ασήμαντες αφορμές πρακτική που σίγουρα θα εγκατέλειπαν αν γνώριζαν ότι...
οι μικρές και καθημερινές διαφωνίες είναι πιθανό να βλάπτουν την υγεία τους, σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο Brigham Young στην Γιούτα.

Μελέτη, που περιλάμβανε σχεδόν 1.700 παντρεμένους ενήλικες και διήρκησε πάνω από δύο δεκαετίες, αξιολόγησε τόσο τη σωματική υγεία των συντρόφων όσο και τις απαντήσεις τους σε ερωτήσεις σχετικές με τις διαφωνίες, την ευτυχία και την ποιότητα της ζωής τους και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσο περισσότερο διαφωνεί ένα ζευγάρι τόσο χειρότερη είναι η υγεία του.

Η σύνδεση μεταξύ ευτυχισμένου γάμου και υγείας μπορεί να σχετίζεται με το πώς οι δύο σύντροφοι φροντίζουν ο ένας τον άλλο, δήλωσαν οι ερευνητές. Τα χαρούμενα ζευγάρια είναι πιο πιθανό να μαγειρεύουν και να τρώνε υγιεινά και να κάνουν μαζί και άλλα πράγματα, όπως υπαίθριες δραστηριότητες και σπορ. Επίσης, αλληλοστηρίζονται με αποτελεσμένα να μειώνεται το στρες που βιώνουν, να κοιμούνται καλύτερα και να αποβάλλουν ευκολότερα κακές συνήθειες, όπως είναι το κάπνισμα.

Το δικαίωμα του Στουρνάρα στο… φασισμό!

 

  • 560
     
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Ο Στουρνάρας έδωσε εντολή στην ΕΕΤΤ να ρίξει «μαύρο» στο nerit.gr (που εξευτέλισε διεθνώς την κυβέρνηση).
stournaras-eett-kanelos
Γιατί – λέει – ενώ δε σκέφτηκε να κατοχυρώσει ο ίδιος το domain name, ΣΚΟΠΕΥΕ να καταθέσει νομοσχέδιο και άρα είχε… δικαίωμα να ΠΡΟΣΔΟΚΑ ότι θα του εκχωρηθεί στο μέλλον!
Αυτό είναι το αστείο νομικό επιχείρημα που «έπεισε» τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ! Ο Λ. Κανέλλος εκτέλεσε αυθημερόν την εντολή του (αναρμόδιου) Στουρνάρα αλλά του πήρε 20 ημέρες – και μια εισαγγελική παραγγελία – για να ενημερώσει τους νόμιμους κατόχους του site,  το troktiko.eu και Το ΧΩΝΙ!
Στο ΧΩΝΙ αυτήν την Κυριακή το πολυσέλιδο, αποκαλυπτικό ρεπορτάζ!:

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Υφυπουργό Αθλητισμού για το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων

 

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Υφυπουργό Αθλητισμού για το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων

  
 

Συνάντηση θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον νέο Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ι. Ανδριανό, προκειμένου να συζητήσουν για τις εργασίες ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου και του ταρτάν στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», καθώς και για άλλες υπάρχουσες προγραμματικές συμβάσεις ανάμεσα στην Περιφέρεια και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Ήδη σε επικοινωνία με το νέο Υφυπουργό Αθλητισμού εκφράστηκε ο προβληματισμός για το τελικό ύψος των πιστώσεων, αλλά και το χρόνο καταβολής τους, μετά τις αλλαγές στα συναρμόδια Υπουργεία. «Καταλαβαίνετε πως με αυτές τις συνθήκες και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δημοπρασίες έχουν πλέον άλλους τρόπους εκτέλεσης, σε σχέση με το 2009 όταν έγιναν οι εργασίες στο γήπεδο Ζωσιμαδών, δεν θα μπορέσουν, μέχρι να αρχίσει η νέα σεζόν του πρωταθλήματος, να έχουν προχωρήσει κάποιες εργασίες», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.
Ερωτηθείς για την αξιοποίηση του γηπέδου του Εθνικού Σταδίου από τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για το πρωτάθλημα της Super League, υπογράμμισε: «Δεν θεωρώ πως η ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, από τη στιγμή που δεν θα αγωνιστεί στο ΟΥΕΦΑ, ότι θα έχει πρόβλημα να παίξει στο υπάρχον γήπεδο».
Πηγή: pamepreveza.gr

Κόντε Δένδια, αν οι δολοφόνοι κατάφεραν να περάσουν στην Αλβανία θα αναλάβετε τις ευθύνες σας;

 

Ή μήπως θα επιχειρήσετε να ρίξετε τις ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ;

Σας προετοιμάσαμε από νωρίς σήμερα -πριν ακόμα βρεθεί το μηχανάκι των δραπετών- για μια μεγάλη και κρίσιμη νύχτα εντατικών ερευνών των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. Ελπίδα και προσδοκία όλων
είναι να πάνε όλα καλά και να συλληφθούν οι Αλβανοί μακελάρηδες. Επειδή όμως καμιά επιχείρηση δεν έχει εκ των προτέρων εξασφαλισμένη επιτυχία, όλα είναι πιθανά. Εάν λοιπόν, οι επικίνδυνοι δραπέτες έχουν καταφέρει να περάσουν στην Αλβανία, τότε ο επτανήσιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας θα πρέπει να αναλάβει τις σοβαρότατες ευθύνες του για το μπάχαλο των 159 ημερών που ξεκίνησε από τα Τρίκαλα, συνεχίστηκε στη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και την Αιτωλοακαρνανία, πριν έρθει εδώ και τρεις ημέρες στην Άρτα και τη Θεσπρωτία. Ή μήπως θα επιχειρήσει να κρυφτεί πίσω από αυτές και να τις ρίξει εκεί όπου δεν ανήκουν; Συνολικά 162 ημέρες ανθρωποκυνηγητού, από τις οποίες μόνο τις τρεις τελευταίες η ΕΛ.ΑΣ. στάθηκε πραγματικά στο ύψος των περιστάσεων. Κι αυτό όχι επειδή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου στήριξε τη δύσκολη προσπάθειά τους αλλά επειδή τα στελέχη και οι άνδρες της Αστυνομίας έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Το ξέρουμε ότι το κλίμα στα βουνά της Θεσπρωτίας δεν είναι πανηγυρικό και γι' αυτό ίσως ο Νίκος Δένδιας δεν τόλμησε να πατήσει το πόδι του στα πεδία των επιχειρησιακών ερευνών. Συμπερασματικά, εάν τελικά οι Αλβανοί δολοφόνοι κατόρθωσαν να ξεφύγουν θα πρέπει με απόλυτη ψυχραιμία να ασκηθεί κριτική και να αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου αναλογούν και όχι εκεί που δεν υπάρχουν. Το λέμε αυτό, επειδή η σιωπή Δένδια μας υποδηλώνει ότι δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να φορτώσει ευθύνες στους αστυνομικούς. Βλέπετε, στους πρωταγωνιστές των ερευνών δεν επιτρέπεται ούτε να μιλήσουν αλλά ούτε και να αντιδράσουν!

ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!

 




Ενδιαφέρον άρθρο με έκκληση για προσευχή και συμμετοχή στα Μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας:

Του Λιακόπουλου Δημοσθένη
Τι να το κάνω που εκείνοι που έλεγαν ότι λέω φαντασιώσεις αποδείχτηκαν ανίδεοι, άσχετοι και απλά φθονεροί;

Τι να το κάνω που αποδείχτηκαν δούλοι του σατανά, εκείνοι που έλεγαν ότι αυτά που λέω εδώ και πάνω από δώδεκα χρόνια, επώνυμα και δημόσια και όχι σε συναντήσεις των πέντε ή των πενήντα ατόμων, τα λέω απλά για να ....παραπλανήσω τους ανθρώπους;

Η Ρωσία καλεί σε έκτακτη στράτευση πάνω από 150.000 νέους, το Ισραήλ μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες, η Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, ο Πάπας παραιτήθηκε και βγάλανε καινούργιον, οι τράπεζες κατάσχουν, ή καλύτερα καταληστεύουν τις αποτεμιεύσεις των ανθρώπων, τα εγκεκριμένα από την Μονσάντο άλευρα, που δεν ξέρουμε τι περιέχουν μέσα, διαφημίζονται σαν η μόνη λύση για να χορτάσουν οι φτωχοί, το συνθετικό κρέας ήδη πωλείται σε όλο τον κόσμο, στην Αμερική άρχισαν επισήμως να πασάρουν το τσιπάκι, στην Ευρώπη χούντα, ανασφάλεια και τρόμος παντού και κατά τα άλλα, εγώ έλεγα υπερβολές για να τρομάζω τον κόσμο.

Δυστυχώς φίλοι μου, αυτά τα περί υπερβολών και όλα όσα έγραψα στην προηγούμενη παράγραφο, ήταν μόνο τα πρώτα που είχα πει πριν από πολλά χρόνια
Όλα τα παραπάνω και όχι μόνο, αφού έχω πει κι άλλλα που ήδη γίνανε, επιβεβαιώθηκαν.
Και εννοείται δεν επρόκειτο περί προφητειών, αλλά για αυτά που σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχα, έβλεπα να έρχονται.
Ωστόσο, όλες οι πληροφορίες που είχα, συμφωνούσαν με αυτά που οι Άγιοι και οι γεροντάδες της Ορθοδοξίας εδώ και εκατοντάδες, χρόνια είχαν προφητεύσει.
Δυστυχώς όμως έχω πεί και έχω γράψει κι άλλα και θα επιβεβαιωθούν και εκείνα.
Σας λέω λοιπόν ότι από τις 8 Φεβρουαρίου του 2013, αυτό που ονομάζουμε "δυνάμεις του κακού", αποφάσισαν την τελική επίθεση κατά των λαών.
Μία σειρά από γεγονότα που έλαβαν χώρα από τις 8-2-2013 και μετά το επιβεβαίώνουν.
Οι πολιτικοί, όπως είχα γράψει από το 2001 ακόμη, έπεσαν πλέον παντού σε δυσμένεια. Το μόνο εύκολο είναι να πέσουν όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου, για να κυβερνήσει η μία και μοναδική παγκόσμια κυβέρνηση, που θα είναι το διοικητικό συμβούλιο της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ εταιρείας που θα ονομάζεται μητρική εταιρεία (MOTHER COMPANY) και θα παίρνει εντολές από το λεγόμενο "θηρίο της Αποκαλύψεως".
Στρατός και όχι αστυνομία θα επιβλέπει την τάξη, όπως έγραψα από το 2001. Στρατός αλλοεθνής για να μην έχει τύψεις για αυτά που θα κάνει στους ημεδαπούς πολίτες.
Τα κανάλια προωθούν την χαϊβανίτιδα και τις επιλεγμένες ειδήσεις, που σε συνδυασμό με τα γεγονότα, επιβάλουν τρόμο, απελπισία και δυστυχία παντού.
Μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν, υπάρχουν ακόμη εκείνοι που καλυμένοι πίσω από το πέπλο του δήθεν καθωσπρεπισμού, πίσω από το πέπλο του δήθεν Ορθόδοξου και πίσω από το σατανικό τους χαμόγελο, καλούν τον κόσμο να μην διαβάζει τις προφητείες και την Αποκάλυψη του Ιωάννου, για να μην "τρομοκρατηθεί" για να συνεχίσει να απολαμβάνει τα αγαθά του κόσμου τούτου.
Θυμίζω όμως ότι ο Χριστός είπε στον Ιωάννη, να μην κρύψει το περιεχόμενο της προφητείας της Αποκαλύψεως, που είναι αποκάλυψη του Χριστού και όχι του Ιωάννη, όπως κακώς συνηθίσαμε όλοι να λέμε.
Μην σφραγίσεις λοιπόν τους λόγους της προφητείας του βιβλίου τούτου, λέει ο Χριστός και όποιος αλλάξει έστω και ένα τόνο, αλοίμονό του. Σκεφθείτε αυτούς που αλλάζουν ή που παροτρύνουν την μη ανάγνωση, ή την εξαφάνιση ολόκληρου του κειμένου.
Ο Χριστός είναι πάντα δίπλα μας και περιμένει να Του εμπιστευτούμε τους φόβους και τις ανησυχίες μας. Μιλείστε Του. Προσευχηθείτε. Προσευχηθείτε καθώς δουλεύετε, καθώς βαδίζετε, καθώς οδηγείτε, συνέχεια. Κάντε τον Χριστό μέρος της καθημερινότητάς σας.
Τον χρειαζόμαστε. Χωρίς Αυτόν, είμαστε ακάλυπτοι.
Οι δυνάμεις του σατανά εργάζονται την ανομία νυχθημερόν.
Το καλύτερο όπλο μας εναντίον τους, είναι η προσευχή, η συμμετοχή στα μυστήρια της Ορθοδοξίας και η γνώση.
Ο πόλεμος μαίνεται γύρω μας και άμαχοι, δεν υπάρχουν.
Ιησούς Χριστός Νικά

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/2013/07/20_3.html

Lorenza Zorer> Sexy entry στις φαντασιώσεις μας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 



Η Lorenza Zorer ανήκει σ’ εκείνη την κατηγορία των κοριτσιών της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και του modeling που είναι εντελώς άγνωστες εκτός της πατρίδας τους και μία φωτογράφηση σε διεθνή τίτλο περιοδικού τους ανοίγει το δρόμο να γίνουν διάσημες παντού. Πρόκειται για ένα πανέμορφο κορίτσι από τη Πορτογαλία, ηθοποιός στο κύριο επάγγελμα της, που ποζάρει στις μέσα σελίδες του πορτογαλικού «Maxim» και πραγματικά εντυπωσιάζει. Κατά τα άλλα, κανείς δεν γνωρίζει τίποτα, η αναζήτηση στο Google είναι… μάταια και μόνο οι φωτογραφίες της Lorenza αρκούν για να καταλάβουμε το μάλλον ευοίωνο μέλλον αυτού του κοριτσιού στο χώρο του θεάματος. Το ελπίζουμε τουλάχιστον!










Δημήτριος Τσάτσος - χειραγωγούμενη "δημοκρατία" - Γ


Σε δόσεις, η δόση>Η Τρόικα αποφάσισε να ευτελίσει τους εγχώριους πολιτικάντηδες έναν μετά τον άλλον!

 






Επιτέλους η Τρόικα αντιλήφθηκε με τι είδους πολιτικά λαμόγια έχει να κάνει και πήρε μετά από 3 χρόνια την σωστή απόφαση:Να καταβάλει την δόση σε δόσεις κι αυτές ανάλογα με το αν εφαρμόζουν οι υπουργοί αυτά για τα οποία δεσμεύονται γραπτά η προφορικά.
Πρόκειται για μια σοφή απόφαση της Τρόικας καθώς το μαρτύριο της σταγόνας θα εξευτελίσει ακόμη πιο πολλούς πρωθυπουργούς και υπουργούς.
Η Τρόικα άργησε αλλά άρχισε να αντιλαμβάνεται τι εστί κρατικοδίαιτο διαπλεκόμενο παρακράτος και μπαίνει γερά στο παιγνίδι αποφασισμένη να καθαρίσει τους ντόπιους διαπλεκόμενους πολιτικούς και νταβατζήδες και να τοποθετήσει τους δικούς της.

Ιδού το ρεπορτάζ του έγκυρου capital σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutche Welle>
Η απόφαση του Eurogroup θα προβλέπει την τμηματική καταβολή της επόμενης δόσης. Η πολιτική απόφαση θα αφορά στο σύνολο του ποσού, αλλά τα χρήματα θα καταβάλλονται σύμφωνα με την τήρηση των δεσμεύσεων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutche Welle στη σκιά των σεναρίων επιστροφής της κρίσης στην ευρωζώνη τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Ελλάδα και την Πορτογαλία. Οι Πορτογάλοι είναι αντιμέτωποι με μια κυβερνητική κρίση που όλα δείχνουν ότι σήμερα θα ξεπεραστεί, ενώ στην Αθήνα κυβέρνηση και τρόικα δίνουν μάχες από υπουργείο σε υπουργείο για την μείωση των δημοσίων δαπανών και την τήρηση των δεσμεύσεων. 

Για πρώτη φορά, ωστόσο, είναι οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των δανειστών που δηλώνουν αισιόδοξοι ότι θα επιτευχθεί συμβιβασμός. Τη Δευτέρα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πρόκειται να αποφασίσουν κατά πόσο η Ελλάδα θα μπορεί να αναμένει σύντομα την δόση των 8,1 δισ ευρώ ή εάν η εκταμίευσή της θα γίνει τμηματικά και θα καθυστερήσει κάποιους μήνες.

«Οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν και πάλι μέχρι το τελευταίο λεπτό», εκτιμά η Süddeutsche Zeitung, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει απόφαση στο Eurogroup της Δευτέρας.

Κλειδί για τις εξελίξεις οι γερμανικές εκλογές

Όπως υπογραμμίζεται στις Βρυξέλλες, η απόφαση των υπουργών Οικονομικών θα προβλέπει την τμηματική καταβολή της επόμενης δόσης.

Δεν πρόκειται δηλαδή να εγκριθεί η εκταμίευση του συνολικού ποσού των 8,1 δισ. ευρώ, που είναι η συνεισφορά της ευρωζώνης αλλά και του ΔΝΤ.

Η πολιτική απόφαση θα αφορά στο σύνολο του ποσού, αλλά τα χρήματα θα καταβάλλονται σύμφωνα με τις ανάγκες της Ελλάδας και την τήρηση των δεσμεύσεων. Η εξέλιξη είναι αναπόφευκτη με δεδομένο ότι δεν έχει κλείσει ακόμη το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Ήταν εξαρχής σαφές ότι οι εταίροι δεν θα έκαναν καμία υποχώρηση στο τμήμα αυτό των προαπαιτουμένων.

«Είναι πιθανό, αλλά όχι βέβαιο. Όλα θα εξαρτηθούν από το εάν και κατά πόσον η Ελλάδα μπορεί να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί», είπε ο επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικά και Νομισματικά Θέματα Όλι Ρεν στην ομιλία του στην πόλη Μικέλι.
Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν στη φάση αυτή οι εταίροι είναι μια δεύτερη εστία κρίσης σε χώρα της ευρωζώνης, μετά την Πορτογαλία. Εάν επέμεναν σε μέτρα δημοσιονομικά, θα προέκυπταν μεγάλα προβλήματα για τη συνοχή της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης. Δυόμισι μήνες πριν από τις γερμανικές εκλογές κανείς δεν θα ήθελε να ρισκάρει την αναζωπύρωση της «ευρωκρίσης».

Η εκλογική αναμέτρηση της 22ας Σεπτεμβρίου είναι καθοριστικός παράγοντας για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη και για έναν ακόμη λόγο που σχετίζεται με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Μετά τις εκλογές θα τεθεί επιτακτικά το ζήτημα της «ανακούφισης» από το βάρος των υποχρεώσεων της εξυπηρέτησης του χρέους. Ήδη κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για τον τρόπο απομείωσης του ελληνικού χρέους, με επικρατέστερο εκείνο της ένταξης του χρέους στον ESM αλλά και αυτό της μείωσης των επιτοκίων και της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του.

«Να σπρώξουμε περισσότερο για να πέσει η κυβέρνηση»...

« 




Εύθραυστη χαρακτηρίζει τη νέα κυβέρνηση ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος ωστόσο προειδοποιεί ότι δεν θα πέσει από μόνη της, καλώντας το κόμμα του να «σπρώξει περισσότερο».

«Διατηρούμε σε πλήρη ισχύ το...
δικαίωμά μας για κατάθεση πρότασης μομφής και θα το χρησιμοποιήσουμε, χωρίς προαναγγελία, όποτε το κρίνουμε σκόπιμο», δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» και τάσσεται υπέρ της διάλυσης των συνιστωσών λίγο πριν από το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τριπλή και πιεστική. Ουσιαστική ενοποίηση, κυβερνητικό πρόγραμμα και διαρκής εξωστρέφεια. Οι εκλογές δεν θα αργήσουν και πρέπει να μας βρουν πανέτοιμους» δηλώνει ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος καλεί τη ΔΗΜΑΡ να αποφασίσει τον ρόλο της μεταξύ «εξωτερικού συνεργάτη» της κυβέρνησης ή δύναμης της αντιπολίτευσης.

«Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να αποφασίσει για τον ρόλο της. Εξωτερικός συνεργάτης της κυβέρνησης ή δύναμη της αντιπολίτευσης με το δικό της ασφαλώς στίγμα; Περιθώρια για “ναι μεν, αλλά…” απλά δεν υπάρχουν».

Μας συγκινησε ολους….

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουλίου 6, 2013
20130706-140624.jpg
Γραφτηκε σε αρθρο μου…
Από τον Πόρτα – Πόρτα
ΟΛΟΙ – ΜΑΖΙ – ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ – και – ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ.
ΠΠ
kartesios050713
«Ονομάζομαι Στέλιος Κυμπουρόπουλος και έχω την ηλικία των 28 χρονών (παρά λίγων ημερών). Είμαι ένας νέος ειδικευόμενος ψυχίατρος, είμαι ένας μεταπτυχιακός φοιτητής, είμαι ερευνητής, είμαι υποστηρικτής, και με κάθε τρόπο, προαγωγός των ανθρώπινων δικαιωμάτων… και τέλος είμαι ένας άνθρωπος με σοβαρή κινητική αναπηρία.
Παραπάνω περιγράφω εν συντομία τα 
όσα είμαι. Κανείς δε ξέρει όμως τα πόσα θέλω να γίνω, τα πόσα μπορώ να φτάσω, τα πόσα αξίζει να κάνω. Ούτε εγώ έχω κάποια απάντηση! Το μόνο που γνωρίζω είναι πως σε σύντομο χρονικό διάστημα δε θα μπορώ να είμαι τίποτα.
Ένας άνθρωπος χωρίς όνειρα δεν είναι άνθρωπος.
Ένας άνθρωπος χωρίς στόχους δεν είναι άνθρωπος.
Ένας άνθρωπος χωρίς ελπίδα δεν είναι άνθρωπος.
Ένας άνθρωπος χωρίς αύριο δε ζει!
Θέλω να ζω όμως σε μια Ελλάδα που έχει αξίες που μπορεί να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις.
Δεν έχει σημασία αν φάμε ακόμα μια ημέρα καλό φαγητό, όταν πολλοί συνάνθρωποί μας τρώνε ψίχουλα ή ό,τι βρουν σε συσσίτια και ανοιχτόκαρδους ανθρώπους… σύντομα εκεί θα καταλήξουμε οι περισσότεροι! Δεν έχει αξία αν δουλέψουμε μια μέρα περισσότερο, αφού είτε το 27% των συμπολιτών μας δε δουλεύει είτε και να δουλεύει κάποιος σήμερα, αύριο ο μισθός του δεν θα είναι αρκετός για τα καθημερινά απαραίτητα αγαθά. Και το ερώτημα γεννιέται: γιατί συμβαίνει αυτό;
Συμβαίνει γιατί αφήσαμε τη ζωή μας, χωρίς οδηγό, χωρίς υπηρεσίες, χωρίς όραμα. Σταματήσαμε να πιστεύουμε στην προσπάθεια και στη σωστή ανταμοιβή και πιστέψαμε στη λαχειοφόρο αγορά των ψήφων. Δεν υπολογίσαμε ώστε να φτιάξουμε μια κοινωνία για όλους, μια κοινωνία με βάση την Παιδεία, τις Επιστήμες, την Έρευνα, τη Φυσική Ελληνική Ομορφιά του εδάφους και του υπεδάφους.
Ακόμα υπάρχουν ψήγματα ελπίδας και εγώ θέλω να τα εκμεταλλευτώ και να βρεθώ όσο ζω σε μια Ελλάδα πραγματικής Δημοκρατίας, πραγματικής Ελευθερίας, πραγματικής Παιδείας, πραγματικής Υγείας, πραγματικής Διαφορετικότητας.
Μπορούμε να ξεκινήσουμε ΤΩΡΑ! Τώρα για να μη συνεχίσουν να ξενιτεύονται νέοι άνθρωποι, για ένα καλύτερο αύριο. Τώρα για να είμαστε σίγουροι πως σε 20-30 χρόνια θα υπάρχει ακόμα Ελλάδα και δε θα έχουμε αυτοαφανιστεί από την υπογονιμότητα!
Σαν άνθρωπος δε μπορώ να βλέπω άλλο την Ελλάδα να καταστρέφεται και να χάνεται. Δε μπορώ να βλέπω πως κάθε ημέρα πίνεται το αίμα των ανθρώπων μας. ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΩ!!!
Δε ξέρω αν η ώρα μηδέν έφτασε, εγώ όμως ορίζω το δικό μου σημείο μηδέν.
Την Τρίτη 16 Ιουλίου θα είναι σαν να έχω γενέθλια, θα είναι τα δικά μου διαφορετικά γενέθλια που αντί να τα γιορτάσω απολαμβάνοντας κάποιο γεύμα δίπλα στη θάλασσα με καλό κρασί και φαγητό, θέλω να γιορτάσω την αρχή μιας καινούργιας ημέρας, μιας αλλαγής.
Εγώ θα είμαι εκεί στις 20:00, μπροστά από το άγαλμα του άγνωστου Στρατιώτη μπροστά από τη Βουλή και θα σας περιμένω ΟΛΟΥΣ, να γεμίσει ο χώρος Ελπίδα έξω από το σπίτι μέσα στους δρόμους.
Ελάτε και φέρτε μαζί σας από ένα κερί να το ανάψουμε σαν σύμβολο ελπίδας για το αύριο.
Φέρτε μαζί σας, με οποιοδήποτε τρόπο ιδέες – απόψεις κι όχι φράσεις του παρελθόντος (όπως ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ), ώστε να είναι στοιχειοθετημένες και τεκμηριωμένες.
Θα είμαστε εκεί για να τα μοιραστούμε αυτά, για να τα κάνουμε μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ ελεύθερων ανθρώπων, ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.
Δεν θα βρεθούμε εκεί για διασκέδαση και γλέντι, με σουβλάκια και μπύρες.
Οι εξελίξεις δεν έρχονται με την λειτουργία της πέψης, αλλά με τη λειτουργία του πνεύματος. Καμιά αλλαγή δεν έγινε με το ξυλάκι από το καλαμάκι, αλλά όλες έγιναν με το ξίφος του πνεύματος και τη θέληση του σώματος.
Θα είμαστε εκεί για την αλλαγή, για μια βιώσιμη ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!
Είμαι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος
• Δεν υποκινούμαι από κανένα κόμμα ή πολιτική παράταξη για αυτήν την προσπάθεια για αναστολή της καταδίκης μας.
ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΑΙ όμως από τη θέλησή μου να ζω ελεύθερος και καλά!
• Χρησιμοποιώ το Facebook και άλλα social media όχι σαν τελικό αποδέκτη, αλλά ως μέσο για τη διάδοση ενός τελικού σκοπού.
Σας αφήνω με στοίχους από το ποίημα “Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος” του Τάσου Λειβαδίτη και με την ελπίδα να είμαστε μια δύναμη εκείνο το βράδυ!
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν΄αγωνίζεσαι για την ειρήνη και
για το δίκαιο.
Θα βγείς στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα
ματώσουν απ΄τις φωνές […]
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
μπορεί να χρειαστεί ν΄αφήσεις τη μάνα σου, την αγαπημένη
ή το παιδί σου.
Δε θα διστάσεις.
Θ΄ απαρνηθείς τη λάμπα σου και το ψωμί σου
Θ΄ απαρνηθείς τη βραδινή ξεκούραση στο σπιτικό κατώφλι
για τον τραχύ δρόμο που πάει στο αύριο.
Μπροστά σε τίποτα δε θα δειλιάσεις κι ούτε θα φοβηθείς.
Το ξέρω, είναι όμορφο ν΄ ακούς μια φυσαρμόνικα το βράδυ,
να κοιτάς έν΄ άστρο, να ονειρεύεσαι
είναι όμορφο σκυμένος πάνω απ΄ το κόκκινο στόμα της αγάπης σου …».
PORTA PORTA

ΒΙΝΤΕΟ ΦΡΙΚΗΣ: “Ζάλογγο” στην Αίγυπτο – ισλαμοφασίστες υποχρεώνουν παιδια να πηδήσουν στο κενό.

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουλίου 6, 2013
20130706-233321.jpg

ΖΑΛΟΓΓΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΝΕΑΡΟΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ
απο Δ.Πορφύρη και Π.Σταφυλά
Το επεισόδιο μαγνητοσκοπήθηκε στην Αλεξάνδρεια . Ομάδα ενόπλων που ανήκουν στο παρακλάδι της Αλ Κάιντα , Αν σαρ Αλ Σαρια με μέλη από την πρώην ισλαμιστική οργάνωση Αιγυπτιακό Ισλαμιστικό Τζιχάντ στο οποίο ηγείτο ο Αλ Ζαουρί , επιτίθονται σε νεαρούς
διαδηλωτές οι οποίοι στην προσπάθειά τους να διαφύγουν το μένος των ισλαμιστών έχουν ανέβει σε μια οροφή κτιρίου. Εκεί παγιδεύονται και τους εξωθούν σε πτωση στο κενο. Το βίντεο αναρτήθηκε σε φορουμ της Αλ Καιντα στο διαδίκτυο και δημοσιοποιήθηκε από το inserbie news και syriareport Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται και η εκτέλεση του κόπτη ιερέα.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...