Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Αλλαγές στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων

Αλλαγές στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων

 


Νέες ανατροπές στη δήλωση και νομιμοποίηση αυθαιρέτων φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που θα δοθεί τους επόμενους μήνες. 

Το νομοσχέδιο θα δίνει νέες ευκαιρίες «τακτοποίησης» των εκκρεμμοτήτων και σε πολλές περιπτώσεις με μικρότερα πρόστιμα τα οποία θα μπορούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» θα ενεργοποιηθεί η «ταυτότητα κτιρίου» και η κατάργηση του προκαταρκτικού ελέγχου κατά την έκδοση οικοδομικών αδειών.

Τι προβλέπεται

Σύμφωνα με πληροφορίες (καθώς το περιεχόμενό του δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί), το σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα προβλέπει τα εξής:

- Επεκτείνεται και στις μισθώσεις και στις αποδοχές κληρονομιάς η υποχρέωση έγγραφης πιστοποίησης από μηχανικό, ότι το κτίριο δεν διαθέτει παρανομίες. Η υποχρέωση αυτή ισχύει από το 2011 για τις μεταβιβάσεις και έχει εξαιρετικά θετικό πρόσημο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι τα πιστοποιητικά αυτά θα ελέγχονται έστω δειγματοληπτικά και ότι οι ποινές για τους παραβάτες μηχανικούς θα είναι εξοντωτικές.

- Το ύψος των προστίμων θα κλιμακώνεται με διαφορετικά κριτήρια. Η βασική σκέψη είναι ότι, προκειμένου να γίνει πλήρης καταγραφή όλων των αυθαιρέτων, το πρόστιμο να είναι αρχικά πολύ χαμηλό. Και η πλήρης νομιμοποίηση (ή μη) του αυθαιρέτου, με την καταβολή του κυρίως προστίμου, να συναρτάται με την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού. Το θετικό αυτής της σκέψης είναι ότι θα βοηθήσει να δοθεί η «πραγματική εικόνα». Το αρνητικό είναι ότι, μετά βεβαιότητας, θα οδηγήσει απλά στη νομιμοποίηση της όποιας υφιστάμενης κατάστασης. Η δε συνάρτηση του κυρίως προστίμου με την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού δείχνει να μεταθέτει την είσπραξή του κάποια στιγμή στο μέλλον (ο πολεοδομικός σχεδιασμός είναι υπό ολοκλήρωση... από την εποχή του Τρίτση).

- Η οικοδομική άδεια θα εκδίδεται απευθείας, με την κατάθεση του φακέλου στην πολεοδομία. Στη συνέχεια η εφαρμογή της μελέτης θα ελέγχεται από δύο ελεγκτές δόμησης, σε δύο στάδια και το ακίνητο δεν θα ηλεκτροδοτείται αν υπάρχουν παρανομίες. Η πρόθεση αυτής της ρύθμισης είναι να αντιμετωπίσει τους μεγάλους, ακόμα και σήμερα, χρόνους αναμονής για την έγκριση ενός φακέλου από τις πολεοδομίες (παρά την αλλαγή της νομοθεσίας μόλις προ τριετίας). Ωστόσο, απομακρύνει ακόμα περισσότερο το Δημόσιο από τον ρόλο του ως ελεγκτή της νομιμότητας (οι ελεγκτές δόμησης είναι ιδιώτες και σήμερα δεν ελέγχονται καθόλου, ενώ οι ποινές σε περίπτωση διαπίστωσης παρανομίας είναι εξαιρετικά επιεικείς).

- Τέλος, επαναφέρεται η θεσμοθετημένη «ταυτότητα κτιρίου», μια ρύθμιση που μεταφέρει στον πολίτη το κόστος της αναδημιουργίας ψηφιακών αρχείων στις πολεοδομίες.
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016, 10:21

Νέα δημοσκόπηση υπέρ του Brexit

 

Πρώτη καταχώρηση: 12/06/2016 - 01:07
Τελευταία δημοσίευση: 05:52Διεθνή
Νέα δημοσκόπηση υπέρ του Brexit
Το ποσοστό των Βρετανών οι οποίοι τάσσονται υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται στο 43%, διατηρώντας οριακό προβάδισμα έναντι του ποσοστού των υποστηρικτών της παραμονής, το οποίο βρίσκεται στο 42%, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας The Sunday Times.
Η ίδια εταιρεία είχε διαπιστώσει ότι η εκστρατεία υπέρ της παραμονής είχε προβάδισμα μιας εκατοστιαίας μονάδας έναντι της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης σε μια δημοσκόπηση που είχε δημοσιευθεί τη Δευτέρα.
Οι Βρετανοί πάνε στις κάλπες την 23η Ιουνίου για το δημοψήφισμα το οποίο θα κρίνει εάν το ΗΒ θα παραμείνει στην ΕΕ ή θα αποχωρήσει από αυτήν, μια απόφαση που θα έχει σημαντικές συνέπειες για την πολιτική, την οικονομία, την άμυνα και τη διπλωματία στη Βρετανία και ευρύτερα.

Μνημόνιο: Δόσεις 8, 9 δις ευρώ με αντάλλαγμα έλεγχο σε όλα

 

Μνημόνιο: Δόσεις 8, 9 δις ευρώ με αντάλλαγμα έλεγχο σε όλα

Την θεσμοθέτηση του πλήρους ελέγχου των θεσμών σε Τράπεζες, έσοδα και υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και την ταχεία ολοκλήρωση μεγάλων αποκρατικοποιήσεων, επιβάλλει το αναθεωρημένο μνημόνιο, με αντάλλαγμα την καταβολή άλλων συνολικά 8,9 δις ευρώ από το δάνειο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.
Ειδικότερα, με βάση τα κείμενα της νέας συμφωνίας που διέρρευσαν, η κυβέρνηση θα πρέπει και αυτό το καλοκαίρι να ολοκληρώσει μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, 15 προαπαιτούμενα, με στόχο να πάρει άλλα 2,8 δις ευρώ από το δάνειο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ώστε να ολοκληρώσει (μαζί με τα 7,5 δις ευρώ που έρχονται αυτό το μήνα) τη συνολική δόση των 10,3 δις ευρώ που συμφωνήθηκε στο Eurogroup της 24ης Μαΐου. Η προθεσμία για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων της δεύτερης υποδόσης, συνδέεται με το όριο διαθεσιμότητας των 2,8 δις ευρώ. Αν μέχρι τώρα δεν έχουμε υλοποιήσει το μνημόνιο του καλοκαιριού, τα χρήματα δεν είναι πια διαθέσιμα και θα συνδεθούν με νέο πακέτο προαπαιτούμενων.
Για τη συνέχεια, έχει μια λίστα με 56 μέτρα (μέχρι τον Μάιο ήταν 45 αλλά προστέθηκαν άλλα 11, τα οποία από τις ουρές της αξιολόγησης που συμφωνήθηκε, να μεταφερθούν από την πρώτη στην δεύτερη αξιολόγηση) που θα πρέπει να υλοποιήσουμε ως χώρα μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2017, ώστε να ολοκληρώσουμε και την δεύτερη αξιολόγηση, ώστε να πάρουμε την τρίτη δόση του δανείου που υπολογίζεται στα 6,1 δις ευρώ.
Το θετικό είναι ότι, εκτός από τα διαδοχικά κύματα νέων μέτρων, έχει πρόβλεψη ότι μέσα στο 2016 θα εξοφληθούν 4,4 δις από τις σημερινές ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου που φτάνουν τα 6,7 δις ευρώ με βάση τα στοιχεία του ΓΛΚ και τα 9 δις ευρώ, αν συνυπολογιστούν τα περίπου 2 δις ευρώ καθυστερούμενων φόρων από τα τελωνεία. Με βάση το πρόγραμμα, οι πληρωμές θα ξεκινήσουν από τον Ιούνιο. Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο μήνα αναμένεται να δοθούν 500 εκατ. ευρώ, 800 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο, 500 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο, 800 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, 800 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο, 800 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο και 200 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο: σύνολο 4,4 δισ. ευρώ μέσα στο 2016.
Τα προαπαιτούμενα υποδόσης
Τράπεζες, υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και αποκρατικοποιήσεις. είναι ο κύριος όγκος των προαπαιτούμενων της δεύτερης υποδόσης, καθώς οι δανειστές επιμένουν στην ουσιαστική υλοποίηση όλων όσων ψηφίστηκαν τον Απρίλιο και τον Αύγουστο.
Ειδικότερα, το επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση θα πρέπει να μετασχηματίσει την Γενική Γραμματέα Εσόδων σε ανεξάρτητη αρχή εσόδων, διορίζοντας διοικητικό συμβούλιο, δημιουργώντας αυτοτελή προϋπολογισμό, μεταφέροντας την πλήρη διοίκηση του προσωπικού. Δίνοντας δηλαδή εξουσίες για προσλήψεις και απολύσεις.
Οι δανειστές περιμένουν επίσης μέσα στον Ιούνιο τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το εποπτικό συμβούλιο του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, ώστε να μπορούν να προτείνουν και αυτούς που θα είναι τα δικά τους μέλη. Παράλληλα βέβαια, θα πρέπει να συσταθεί και να οριστεί «περιουσία» της νέα Εταιρίας Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ ΑΕ).
Στο πεδίο των εν εξελίξει αποκρατικοποιήσεων ζητούν την κύρωση από την Βουλή της τελικής σύμβασης (αυτό που υπογράφηκε ήταν απλώς ένα μνημόνιο) για το Ελληνικό μέσα στον Ιούνιο. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις της ομάδας έργου με την κοινοπραξία της Lamda Development και το κείμενο να περάσει από τη Βουλή. Στην ίδια κατεύθυνση θέλουν να προχωρήσει και η μακροχρόνια παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, ενώ μέσα στον Ιούλιο αναμένουν και την προώθηση του διαγωνισμού για την πώληση του 20% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή.
Μέσα στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνεται και η αξιολόγηση των διοικητικών συμβουλίων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, με την κοινή οκταμελή επιτροπή που έχει ήδη στελεχωθεί με άτομα από το ΤΧΣ και τεχνοκράτες που έχουν υποδείξει οι θεσμοί.
Στα θέματα ενέργειας, περιλαμβάνεται η μεταρρύθμιση της αγοράς φυσικού αερίου (πρόγραμμα αποδέσμευσης φυσικού αερίου, βελτίωση συνθηκών πρόσβασης, αύξηση ποσοτήτων κ.λπ.) και η τροποποίηση της νομοθεσίας για το ΕΤΜΕΑΡ, αλλά και της δομής του λογαριασμού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Θα πρέπει επίσης να υπάρξει εξουσιοδότηση από τη γενική συνέλευση της ΔΕΗ του management για τροποποίηση των τιμολογίων. Τα νέα τιμολόγια θα είναι κοστοστρεφή.
Τέλος για την υποδόση, υπάρχουν και ουρές στο ασφαλιστικό, στο οποίο περιλαμβάνονται η κατάργηση των ελάχιστων εισφορών για τα τουριστικά καταλύματα και η κατάργηση όλων των εξαιρέσεων που επιτρέπουν χαμηλότερες εισφορές για τον κλάδο υγείας.
Η δεύτερη αξιολόγηση
Από τα 56 μέτρα και δράσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι και τον Ιούνιο του 2017, υπάρχουν και 11 που θα αλλάξουν ριζικά βασικούς τομείς του δημοσίου .
Οι υποχρεώσεις ξεκινούν από το κατάθεση του μεσοπρόθεσμου πλάνου δημοσιονομικής στρατηγικής για την περίοδο 2017 -2020, το οποίο θα έπρεπε να έχει εκδοθεί μέχρι και το τέλος Μαΐου, αλλά λόγω της καθυστέρησης που είχε η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί και θα δημοσιοποιηθεί μέσα στο μήνα.
Προβλέπεται επίσης:
1. Η παρουσίαση - άμεσα - ενός μεσοπρόθεσμου σχεδίου δράσης προκειμένου να υπάρξει συμμόρφωση με την Οδηγία για τις Καθυστερήσεις Πληρωμών.
2. Η έναρξη της σταδιακής εφαρμογής του σχεδίου για το εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα μέσα στο επόμενο διάστημα, ώστε να ισχύσει πλήρως σε όλη τη χώρα μέχρι και το πρώτο τρίμηνο τα του 2017.
3. Στη δημόσια διοίκηση, προβλέπεται η έκδοση δευτερογενούς νομοθεσίας για την εφαρμογή της μεταρρυθμισμένης λειτουργίας του σχεδίου αξιολόγησης.
Προβλέπεται επίσης η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του εξορθολογισμού των ειδικών μισθολογίων με όχημα την διάταξη περί παγώματος μισθολογικών ωριμάνσεων και προσαγωγών. Θα πρέπει ακόμη να υιοθετηθεί νομοθεσία για εισαγωγή νέου μόνιμου σχεδίου κινητικότητας στο δημόσιο.
4. Στο τρίτο τρίμηνο του χρόνου έρχεται το καυτό θέμα των εργασιακών, το οποίο αντιμετωπίζεται από το μνημόνιο με μια πολύ «γενική» διατύπωση. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η εναρμόνιση των πλαισίων μαζικών απολύσεων και βιομηχανικής δράσης και συλλογικές συμβάσεις με τις καλύτερες πρακτικές της Ε.Ε. Παράλληλα προβλέπεται και υιοθέτηση ενοποιημένου σχεδίου δράσης για την πάταξη της αδήλωτης εργασίας και η κωδικοποίηση της εργασιακής νομοθεσίας το 2017.
5. Προβλέπεται επίσης ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να ξεκινήσει τον διαγωνισμό για την πώληση τουλάχιστον του 20% της ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή μέσω ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού.
6. Θα πρέπει να εφαρμοστεί το νέο νομικό πλαίσιο για τα κτηματολογικά γραφεία σε όλη την επικράτεια.
7. Η σύσταση της εργαλειοθήκης Ι του ΟΟΣΑ για την πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών προϊόντων εκτός φαρμακείων θα πρέπει να τεθεί πλήρως σε εφαρμογή.
8. Προβλέπεται επίσης να νομοθετηθούν οι μεταρρυθμίσεις για τα κοινωνικά επιδόματα. Υπενθυμίζεται ότι το μνημόνιο του περασμένου καλοκαιριού προβλέπει την εξοικονόμηση 980 εκατ. ευρώ από τα κοινωνικά επιδόματα μέχρι και το 2018.
9. Θα πρέπει να υιοθετηθεί νομοθεσία για την ενίσχυση της θεσμικής, οικονομικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Θα πρέπει επίσης να τροποποιηθεί η όποια πρωτογενής και δευτερογενής νομοθεσία. για να αντιμετωπιστούν ζητήματα, που αφορούν σύγκρουση συμφερόντων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της στελέχωσης του εσωτερικού νομικού γραφείου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
10. Το πρώτο τρίμηνο του 2017 θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση του νόμου εταιρικής φορολόγησης στo ΙΤC. Ανάπτυξη οχημάτων συλλογικών επενδύσεων. Αναθεώρηση της φορολογικής νομοθεσίας που έρχεται σε σύγκρουση με το ITC. Αναθεώρηση του TCP για συνεργασία στους οικονομικούς ελέγχους. Αναθεώρηση της επέκτασης των φορολογικών πιστοποιητικών. Μεταρρύθμιση του ΚΕΔΕ. Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για την είσπραξη του φόρου επί εισοδήματος, που παράγεται από offshore χαρτοφυλάκια.
11. Μέχρι και το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017 προβλέπεται ότι θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων με τις τιμές της αγοράς.

Το κρυφό «ψαλίδι» στις νέες συντάξεις

 

Το κρυφό «ψαλίδι» στις νέες συντάξεις

Η τελική διάταξη για τον υπολογισμό των συντάξεων που θα χορηγούνται με το νέο σύστημα κρύβει έναν άγνωστο «κόφτη», που ψαλιδίζει τις αποδοχές των μελλοντικών συνταξιούχων κατά τουλάχιστον 10%.
Ο «κόφτης» είναι ο δείκτης μισθών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Βάσει του νέου νόμου, ο δείκτης αυτός εφαρμόζεται στις αποδοχές όλων των ετών από το 2002 έως σήμερα, προκειμένου να προκύψει ο «συντάξιμος μισθός».
Όμως, λόγω της κατάρρευσης των μισθών ειδικά από το 2009 και μετά, με την εφαρμογή του συγκεκριμένου δείκτη, οι συντάξιμες αποδοχές αντί να αυξάνονται, μειώνονται.
Έτσι, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, ακόμη και ο εργαζόμενος που θα αποχωρήσει στη σύνταξη χωρίς να έχει υποστεί μείωση αποδοχών στο διάστημα μετά το 2010 – υπάρχουν και τέτοιοι – ο συντάξιμος μισθός του (βάσει του οποίου θα προκύψει η σύνταξη) θα είναι χαμηλότερος από τον μέσο όρο των αποδοχών.
Στην περίπτωση, δε, που έχει συμβεί το… αναμενόμενο, δηλαδή οι ετήσιες αποδοχές να ακολουθούν φθίνουσα πορεία μετά το 2010, τόσο το χειρότερο για τον υποψήφιο συνταξιούχο, καθώς ο δείκτης μισθών προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ζημιά.

Υποβιβασμός και αποκλεισμός για όποιον αποχωρεί από το Κύπελλο

 

Ομάδα που αποχωρεί ή δεν κατεβαίνει σε αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας θα υποβιβάζεται και θα αποκλείεται από τα Κύπελλα Ευρώπης, σύμφωνα με σχετική τροποποίηση που υπήρξε στον ΚΑΠ. 

Υποβιβασμός και αποκλεισμός για όποιον αποχωρεί από το Κύπελλο
Τον τρόπο να προστατέψουν το «προϊόν» του Κυπέλλου Ελλάδας, ύστερα από τη φετινή άρνηση του ΠΑΟΚ να κατέβει στον επαναληπτικό αγώνα με τον Ολυμπιακό, βρήκαν στην ΕΠΟ. 

Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Σάββας Λιβάνιος στην «Live Sport», υπήρξε σχετική τροποποίηση του άρθρου 42 του ΚΑΠ και στο μεθαυριανό Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα τεθεί προς έγκριση. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με το νέο κανονισμό καμία ομάδα δεν θα τολμήσει ξανά αποχωρήσει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ή να παραιτηθεί από παιχνίδι Κυπέλλου, καθώς θα αποβάλλεται αυτόματα από το πρωτάθλημα και θα υποβιβάζεται, ενώ θα μένει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ανοιχτή πληγή τα εργασιακά: Απειλές για μειώσεις μισθών, απολύσεις και απεργίες


08:03
12/06/2016
 
 
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Δύσκολες μέρες περιμένουν τη χώρα μας το φθινόπωρο, κατά τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί, ούτε θα αλλάξει το καθεστώς των απολύσεων.
 
Οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις κατέρρευσαν, σύμφωνα με ρεπορτάζ καθημερινής εφημερίδας, με τη δημοσιοποίηση της εισήγησης του γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που κρίνει ασύμβατη με το Κοινοτικό Δίκαιο τη δυνατότητα του εκάστοτε Έλληνα υπουργού Εργασίας να ασκεί βέτο στην απόφαση μιας επιχείρησης για ομαδικές απολύσεις.
 
Η μείωση του ετήσιου εργατικού κόστους των επιχειρήσεων και η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού θα συμπεριληφθούν στην ατζέντα των θεμάτων που θα τεθούν στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης-θεσμών το φθινόπωρο.
 
Η κατάργηση των τριετιών στις κατώτατες αμοιβές, η αλλαγή του τρόπου λήψης των αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις (οι θεσμοί ζητούν να λαμβάνεται με πλειοψηφία 50%+1 της γενικής συνέλευσης). Η επιμήκυνση του χρόνου προειδοποίησης (από 24 σε 48 ώρες). Η άρση της απαγόρευσης του λοκ άουτ (ανταπεργία). Η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου 1264/1082 με την άρση της προστασίας των συνδικαλιστικών αδειών και την αλλαγή της χρηματοδότησης των συνδικάτων είναι από τα βασικότερα θέματα που θα τεθούν προς διαπραγμάτευση.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Σχολείο προετοιμάζει 15χρονες να γίνουν μαμάδες (ναι, αλλά τι παιδιών;)

 

Η παραπάνω φωτογραφία είναι από το Syke, της Γερμανίας, μία πόλη στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, 20 χλμ από την Βρέμη.

Οκτώ μαθήτριες ηλικίας 15 ετών επιλέχτηκαν να συμμετάσχουν σε ένα «βιωματικό μάθημα», για το πως θα είναι να γίνουν μητέρες ενός βρέφους. Για τον λόγο αυτό ανέλαβαν τη φροντίδα προσομοιωτών μωρού. Πρέπει να του αλλάζουν πάνες και να το ταΐζουν.  Τα «μωρά» λειτουργούν σαν αληθινά. Ξυπνάνε μέσα στην νύχτα και κλαίνε. Όλες  οι δραστηριότητές των «μαμάδων» καταγράφονται και αξιολογούνται, καθώς ένα τσιπ στον καρπό του χεριού προσδιορίζει την "σωστή" μαμά. 

Το μάθημα, όπως λένε οι καθηγήτριες Brunhilde Maskos και Gaby Flor, είναι πολύ δημοφιλές. Ο αριθμός των υποψηφίων για μια θέση στο μάθημα "γίνε μαμά" (ή μπαμπάς), ξεπερνά πάντα τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων.

Μέχρι εδώ καλά. Όπως βλέπετε όμως, όλα τα μωρά - προσομοιωτές είναι μελαμψά! Όλα! Τυχαίο δεν το λες. Είναι άραγε μια ακόμη συμβολή στον «αντιρατσισμό» από τα νεοταξικά κατηχητικά = δημόσια σχολεία;  Και κάτι παραπάνω. Μπορεί να ακούγεται ανατριχιαστικό, αλλά μετά την πλημμυρίδα τριτοκοσμικών στην Γερμανία και τους βιασμούς γερμανίδων από χιλιάδες «ξαναμμένους» λαθρομετανάστες, το σύστημα προετοιμάζει τις γερμανίδες για το μέλλον που τους έχει ετοιμάσει. 

ΚΟΚΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

ΒΟΜΒΑ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 


ΑΦΟΥ ΣΥΝΕΤΡΙΨΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ), ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΣΩΖΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ


Οι δανειστές επιστρέφουν και ζητούν κανόνες ιδιωτικού τοµέα στο ∆ηµόσιο και τις ∆ΕΚΟ

Ατοµικές συµβάσεις στο ∆ηµόσιο!

Πριν καλά-καλά στεγνώσει το µελάνι της πρώτης αξιολόγησης και λίγες ηµέρες µετά την επικείµενη εκταµίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ (αναµένεται περίπου στις 20 Ιουνίου), οι δανειστές επανακάµπτουν στην Αθήνα το τελευταίο δεκαήµερο του µήνα. Αφορµή είναι η συµµετοχή τους σε διεθνές συνέδριο, αλλά µε την ευκαιρία πρόκειται να δώσουν τις
κατευθύνσεις στην ελληνική κυβέρνηση ενόψει της φθινοπωρινής αξιολόγησης.

Η Κοµισιόν και οι εταίροι σκοπεύουν να βάλουν την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονοµικών να συγκρουστούν µε όλες τις λεγόµενες οµάδες εδραιωµένων συµφερόντων – ένα άλλο όνοµα για τοµείς εργαζοµένων στον δηµόσιο και τον ευρύτερο δηµόσιο τοµέα. Σε συνδυασµό µάλιστα µε τα εργασιακά, που βρίσκονται στο πρόγραµµα των προαπαιτούµενων, πολλοί είναι οι σύµβουλοι που εισηγούνται στις Βρυξέλλες πως στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουν οι όροι και οι σχέσεις εργασίας, όχι µόνο στον ιδιωτικό αλλά και στον δηµόσιο τοµέα.

Αξιωµατούχοι των Βρυξελλών, που έχουν γνώση των συζητήσεων, έλεγαν στη Realnews ότι στην ελληνική κυβέρνηση θα προταθεί να φέρει στο ∆ηµόσιο «κανόνες και συνθήκες εργασίας ιδιωτικού τοµέα», µε ατοµικές συµβάσεις και εργολαβίες, αλλάζοντας ριζικά το µοντέλο προσλήψεων που ισχύει έως σήµερα. Επίσης, διακινείται έντονα το σενάριο της επιβολής ενός κυκλικού συστήµατος συνεχών µετακινήσεων υπαλλήλων, ως πρόνοια για την καταπολέµηση της διαφθοράς, που είναι ενδηµική και κοστίζει στο κράτος δισεκατοµµύρια.

Ραγδαίες όµως θα είναι οι αλλαγές σε ενέργεια, ∆ΕΗ και επιχειρήσεις του ∆ηµοσίου στην πιο δύσκολη ίσως αξιολόγηση µέχρι στιγµής, η οποία θα φέρει την κυβέρνηση αντιµέτωπη µε παραδοσιακά άκαµπτες κοινωνικές οµάδες. Πρόγευση για το τι µέλλει γενέσθαι έδωσε ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί από το βήµα του Οικονοµικού Φόρουµ των Βρυξελλών, επισηµαίνοντας ότι «στην Ελλάδα θα ξεβολευτούν όλες οι λεγόµενες οµάδες εδραιωµένων συµφερόντων».

Αθλητικές εφημερίδες -

Πολιτικές εφημερίδες

 
Η συντριβή της μεσαίας τάξης
Με ανατροπές η συνταγματική αναθεώρηση
Τα κλειδιά του εκλογικού νόμου
Ριζοσπάστης
"Δίκαιη ανάπτυξη" για το κεφάλαιο, "κόφτης" δικαιωμάτων για το λαό
Αλλάζουν όλα για 2,6 εκατ. συνταξιούχους
Σκληρή απάντηση σε Ερντογάν - Ράμα
30 νέα hot spots
Με 17 βαλίτσες παρακολουθούν τους πάντες

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...