Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Παντελής Οικονόμου: Ο αμέσως επόμενος…

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουλίου 14, 2013
20130714-091908.jpgΟ επόμενος αποτυχημένος πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ που θα αποκατασταθεί μετά τον Παπουτσή, είναι ο συμπαθής Παντελης Οικονομου. Αυτός που κάποτε έλεγε εσχάτη προδοσία την εκχώρηση της διοίκησης του ΟΤΕ στους Γερμανούς, μέχρι που ο ΓΑΠ τον έκανε 
υπουργό.
Τώρα ο Βενιζέλος θέλει διακαώς να τον τακτοποιήσει, εδώ πέρασε του ΓΑΠ με τον Παπουτσή, δεν θα περάσει του… Βενιζέλου;

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ, ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ

 

15Γιορτάζουμε σήμερα 14 Ιουλίου, ημέρα μνήμης του Οσίου Νικοδήμου, του Αγιορείτου.

Ο Όσιος Νικόδημος γεννήθηκε στη Νάξο το έτος 1749 μ.Χ. από γονείς ευσεβείς και ενάρετους, τον Αντώνιο και Αναστασία Καλλιβούρση (η οποία εμόνασε στην Ιερά Μονή Χρυσοστόμου Νάξου, με το όνομα Αγάθη). Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Νικόλαος και από μικρός έδειχνε ότι ήταν άνθρωπος μεγάλης αρετής και φοβερής ευφυΐας.

Τα πρώτα του γράμματα τα έμαθε στη Νάξο και έπειτα στη σχολή της ίδιας πόλης επέκτεινε τις γνώσεις του, με δάσκαλο τον αδελφό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, Αρχιμανδρίτη Χρύσανθο.

Κατόπιν 16 χρόνων πήγε στην Ελληνική σχολή της Σμύρνης, όπου κοντά σε φημισμένους διδασκάλους έλαβε ανώτερη παιδεία και αρετή. Μετά από ορισμένες περιπέτειες, το 1775 μ.Χ. πήγε στο Άγιον Όρος. Εκεί, στη Μονή του Άγιου Διονυσίου εκάρη μοναχός με το όνομα Νικόδημος.

Οι Πατέρες της Μονής, που διέκριναν τα μεγάλα φυσικά και επίκτητα χαρίσματα του Νικόδημου, τον διόρισαν αναγνώστη και γραμματέα της Μονής. Στη Μονή αυτή ο Νικόδημος, υπήρξε υπόδειγμα διακονίας και πράξεων αρετής. Έπειτα αποσύρθηκε σε κάποιο κελί, όπου με ασκητικό τρόπο, επιδόθηκε στη μελέτη και συγγραφή πολλών οικοδομητικών, θεολογικών και αγιολογικών βιβλίων.

Μεταξύ αυτών είναι ο «Συναξαριστής», το «Εορτοδρόμιον», η «Νέα Κλίμακα», ο «Αόρατος Πόλεμος» και άλλα πολλά.

Τελικά μετά από διάφορες περιπέτειες, που υπέστη στη βραχύχρονη ζωή του, απεβίωσε από ημιπληγία, σε ηλικία 60 χρονών, τις πρώτες ορθρινές ώρες της 14ης Ιουλίου του έτους 1809 μ.Χ. στο κελλί των Σκουρταίων, στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Τα τελευταία του λόγια ήταν η απάντηση που έδωσε στους μαθητές του όταν τον ρώτησαν αν ησυχάζει:«Τον Χριστό έβαλα μέσα μου και πως να μη ησυχάσω;». Ενταφιάστηκε στο Λαυριωτικό Κελί των Σκουρταίων στις Καρυαίς του Άγιου Όρους, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο πνευματικό συγγραφικό έργο, που σήμερα αποτελεί κεφάλαιο για τον λαό της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η Εκκλησία μας επάξια από το έτος 1955 μ.Χ. τον κατέταξε στο Αγιολόγιο της.

Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Απολυτίκιο:
Ήχος γ'. Την ωραιότητα.
Σοφίας χάριτι, Πάτερ κοσμούμενος, σάλπιξ θεόφθογγος, ώφθης του Πνεύματος, και αρετών υφηγητής, Νικόδημε θεηγόρε, πάσι γαρ παρέθηκας, σωτηρίας διδάγματα, βίου καθαρότητας, διεκφαίνων την έλλαμψιν, τω πλούτω των ενθέων σου λόγων, δι' ων ως φως τω κόσμω έλαμψας.

Το Απολυτίκιο ψάλλει ο αρχ. π. Νικόδημος Καβαρνός

Με πληρ. από τον Ορθόδοξο Συναξαριστή 

ΕΡΧΕΤΑΙ το success story… του ΘΕΟΥ. KEIMENO META TIMHΣ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ‏

 

Ο ΜΑΝΤΑΜΑΔΙΩΤΗΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ
Όλη την νύχτα δεν μπορούσε να κοιμηθεί, άλλαζε πλευρό και το μάτι του δεν έκλεινε. Ο λογισμός του επαναστατούσε ¨να ξεκινήσουν τέτοιο success story και να το βαλτώσουν !¨ ¨τέτοιο έργο να πάει
χαμένο!¨ ¨θα πάω να ζητήσω τα πνευματικά δικαιώματα του έργου και θα το ξανασκηνοθετήσω, θα
βάλω μέσα φρέσκους πρωταγωνιστές!! Ποιος Σουλτάνος και Βεζίρης? αυτούς τους βαρέθηκε ο κόσμος. Έχω τόσες θεατρικές μουτσούνες από το ρεπερτόριο των Ευρωπαίων Εταίρων μας, του ΔΝΤ και των ντόπιων φρούτων της πιάτσας που η επιτυχία του έργου θα θεωρείται δεδομένη. Ένα πράγμα μόνο πρέπει να κάνω, να πάω στου Μαξίμου και να ζητήσω ακρόαση. Πιστεύω να με δεχθούν, άλλωστε είναι από χρόνια θαυμαστές και μιμητές μου και ξέρουν πολύ καλά την αξία της θεατρικής σκηνής και του πάλκου!!

Πρωί-πρωί ξεκίνησε ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ, κατέβηκε την Ηρώδου Αττικού και βρέθηκε στη εξωτερική φρουρά του Μαξίμου. Στα σβέλτα μίλησε στους αστυνομικούς ¨θέλω να δω τον Πρωθυπουργό, είναι για το καλό όλων μας, τόσα χρόνια κάνω θεατρικές επιτυχίες, ήρθε η στιγμή να βοηθήσω και εγώ την πατρίδα που με ανέδειξε ¨

¨¨ Καραγκιόζη εδώ μέσα δεν μπαίνεις με τίποτα, τι το πέρασες θεατρική σκηνή? Εδώ υπάρχει πρωτόκολλο ¨ του είπαν οι φρουροί και του έκλεισαν τις μεγάλες καγκελένιες πόρτες της αυλής για να μην τολμήσει να εισέλθει ¨¨ στα άδυτα των αδύτων¨¨ .

Στέγνωσε η ψυχή του Καραγκιόζη... Μα τέτοια απαξίωση, δεν την περίμενε. Μονολόγησε ¨αν το θεατρικό έργο του success story το έπαιζα σε κάθε πόλη και χωριό θα έκανα τόσα έσοδα που θα βοηθούσα τον κρατικό μας προυπολογισμό. ¨

Απαρηγόρητος μπήκε μέσα στον γειτονικό Εθνικό Κήπο και κάθισε στην βόρεια πλευρά του κοντά στην προεδρική φρουρά , σε ένα παγκάκι ήσυχο μονολογώντας δυνατά τις σκέψεις του.
Δεν πρόσεξε ότι δίπλα του κάθισε ένας ψηλός μελαχρινός Εύζωνος, ντυμένος με την στολή του αξιωματικού της φρουράς που κρατούσε στα χέρια του εκείνη την χαντζάρα που φέρουν στις παρελάσεις στην οποία μάλιστα στηριζόταν και την μύτη της την περιέστρεφε στο έδαφος.
¨¨ σταμάτα Καραγκιόζη να παραμιλάς για success story ¨¨

Του είπε με μια αυστηρή ματιά αλλά με τέτοια παρηγορητική διάθεση που του έφερε το κέφι του και τον έκανε να σωπάσει για να ακούσει με προσοχή τον παράξενο αυτόν επισκέπτη.
¨¨το μόνο success story που σήμερα και αύριο και πάντα θα παίζεται είναι αυτό του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ¨¨

¨¨σε λίγο ο λαός σου θα πάει για μπάνια, όσοι μπορέσουν φυσικά, όμως η πνευματική ραστώνη τους κάνει να μην βλέπουν τι γίνεται μέσα και έξω από την Ελλάδᨨ
¨¨ ξέχασαν το καλοκαίρι του 74 που ο Αττίλας τους επιστράτευσε με τα μαγιό¨¨. ¨¨ Από τότε μέχρι σήμερα δεν κατάλαβαν τίποτε ότι οι επίγειες δυνάμεις του αντίδικου ένα πράγμα μόνο πολεμούν με χίλιους τρόπους και αυτό είναι η Πεφιλημένη ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ των Αγίων Πατέρων μας. Τι νομίζεις να θέλουν, όταν κτυπούν την Συρία και την Αίγυπτο? Ανέκαθεν δαιμονιώδης πόθος τους ήταν να αποτελειώσουν τα Παλαίφατα Ρωμαίικα Πατριαρχεία της Αντιόχειας και της Αλεξάνδρειας και φυσικά έρχεται και η σειρά των άλλων σύμφωνα με μία προκαθορισμένη γεωπολιτική σειρά. Αλλά και εδώ στην μικρή και άσημη προς στιγμήν Ελλάδα και Κύπρο, τι βάλθηκαν να κάνουν οι αντίχριστες μουτσούνες τους? Πιστεύουν ότι με την απόγνωση και την απελπισία που δημιουργεί η δυσβάστακτη τυραννία των απάνθρωπων διαταγών τους θα λυγίσουν τον κοινωνικό ιστό. Κούνια που τους κούναγε!!! Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια γιατί τα κόβει αυτή η χαντζάρα. 

Ο γείτονας μας ο Σουλτάνος το δήλωσε...από τις ταραχές στην Πόλη ωφελούνται οι ανταγωνιστές μας στον θερινό τουρισμό... σκέψου Καραγκιόζη τι μοχθηρία οικονομική τρέφουνε τώρα καλοκαιριάτικα για εμάς οι εξ ανατολών φίλοι? Να ήτανε μόνο αυτοί, καλά θα ήταν!
Έχεις ακούσει Καραγκιόζη για τον πόλεμο των νομισμάτων και των ενεργειακών πηγών? Ένα σκέτο θέατρο για να ταλαιπωρούν το αθώο πλάσμα του ΘΕΟΥ και να το αρπάξουν από το φιλάνθρωπο χέρι του.

Όλοι βρίσκονται με την σκανδάλη στο δάκτυλο και το παράξενο είναι ότι όλοι σημαδεύουν την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ. Δεν γνωρίζουν όμως ότι το μπαρούτι της ανομίας θα σκάσει στα άπληστα μούτρα τους και τα σκάγια αυτή την φορά θα είναι πυρηνικά πάνω σε αυτούς και τα παιδιά τους. 
Λοιπόν Καραγκιόζη από εδώ και πέρα απολύεσαι γιατί απολύονται όλοι οι καραγκιοζοπαίκτες στην Ελλάδα και ήδη αθόρυβα εφαρμόζεται το success story του ΘΕΟΥ όσο εγώ στρίβω αυτή την σπάθα μου μέσα σε αυτό το Αγιοποτισμένο έδαφος.¨¨

Ακούσθηκε το στρατιωτικό προσκλητήριο και ο ψηλός Εύζωνας σηκώθηκε μονομιάς να φύγει.
¨¨πες μου σε παρακαλώ πως σε λένε παλληκάρι μου και από ποίο μέρος είσαι?¨¨ τον ρώτησε ο Καραγκιόζης...
¨¨με λένε ΜΙΧΑΛΗ και είμαι από το ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ, σε λίγες μέρες θα βρεθώ εκεί πάνω στην πατρίδα μου για να βοηθήσω...¨¨
Δεν πρόλαβε να το πει και εξαφανίσθηκε σαν αέρας που κάνουν τα μεγάλα πουλιά!!!

Υ.Γ το ελάχιστο αυτό κείμενο με τις ατέλειες του το αφιερώνω στους απεγνωσμένους συμπατριώτες μου με την παράκληση να μην αποκάμουν τώρα αλλά να εγερθούν σαν Εύζωνοι με το Ρωμαίικο Σπαθί του ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ της ράτσας μας για να συνδράμουμε στο σίγουρα πετυχημένο success story του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ.

Σε απεργιακό «κλοιό» από αύριο η χώρα

Εβδομάδα κινητοποιήσεων

 


ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου  

Στα άκρα η κόντρα με την κυβέρνηση για την κινητικότητα - Μέχρι Τετάρτη λουκέτο στους Δήμους- Τρίτη και Τετάρτη και στα νοσοκομεία- 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη - Πρόβλημα και με τα σκουπίδια

«Καυτή» θα είναι η εβδομάδα που ξεκινάει αύριο, Δευτέρα, στο πεδίο των απεργιακών κινητοποιήσεων. Συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Υγείας θα συνθέσουν το σκηνικό του απεργιακού δελτίου, υπό το φόβο ομαδικών παραιτήσεων των δημάρχων και το σοβαρό ενδεχόμενο να γεμίσουν με σκουπίδια τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Η κόντρα κυβέρνησης και εργαζομένων στο δημόσιο για το πρόγραμμα κινητικότητας φαίνεται να παίρνει διαστάσεις επικές.

Λουκέτο στους Δήμους και σκουπίδια στις γειτονιές


Με σκουπίδια στις γειτονιές και λουκέτο στους δήμους έχει ήδη απειλήσει την κεντρική εξουσία ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει νομοσχέδιο που δίνει πράσινο φως για απολύσεις στο Δημόσιο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ μιλώντας σε πολύ υψηλούς στη Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής τόνους απείλησε ούτε λίγο ούτε πολύ να μπει «φρένο» στην αποκομιδή των σκουπιδιών και να γεμίσουν με βουνά απορριμάτων οι γειτονιές.

Παράλληλα, από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, μετά από απόφαση της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας οι δήμοι που αντιδρούν στην κινητικότητα έως και την Τετάρτη, 17 Ιουλίου, οπότε θα τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Θα λειτουργήσουν μόνο οι κοινωνικές δομές, με εξαίρεση την Τρίτη, 16 Ιουλίου, παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου όπου δεν θα λειτουργήσει απολύτως τίποτα.

Το Σαββατοκύριακο όλοι οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ - ΟΤΑ θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Για τη Δευτέρα, παραμονή ψήφισης του πολύ-νομοσχεδίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Η συγκέντρωση ενδέχεται να συνδυαστεί με συναυλία, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ολονύκτιας παραμονής στην πλατεία.

Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Σε ό,τι αφορά στην αποκομιδή απορριμμάτων, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τους κατά τόπους συλλόγους και ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν στις γειτονιές αλλά και έξω από τα σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος που πρέπει να μαζεύονται τα απορρίμματα υποχρεωτικά για λόγους ασφάλειας της δημόσιας υγείας. Ειδικές αποφάσεις για ευνόητους λόγους,πρόκειται να ληφθούν για τους τουριστικούς δήμους όπου θα τους δοθεί η δυνατότητα να αποφασίσουν κατά βούληση εάν θα κλείσουν ή όχι τις κοινωνικές δομές τους.

Την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου η ΚΕΔΕ προτείνει συγκέντρωση αιρετών και πορεία προς τη Βουλή, ενώ όπως είπε ο κ. Ασκούνης οι κινητοποιήσεις και οι αντιδράσεις ενδέχεται να κλιμακωθούν καθώς εάν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο και δεν γίνει μια «σοβαρή και αποτελεσματική κινητικότητα σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης», υπάρχει πρόταση για «λουκέτο» διαρκείας στους δήμους και για παραιτήσεις δημάρχων. Άλλωστε μια μεγάλη μερίδα των δημάρχων έχουν ήδη θέσει στη διάθεση της ΚΕΔΕ τις παραιτήσεις τους σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω.

Στους δρόμους στις 16 Ιουλίου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας από κοινού με την ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην ανακοίνωση της ανέφερε:

«Οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα», αναφέρουν οι οργανώσεις που συμμετέχουν.

Λουκέτο και στα δημόσια νοσοκομεία

«Ταφόπλακα μπαίνει και την επόμενη εβδομάδα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, τόσο την Τρίτη 16 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, όσο και την Τετάρτη 24 Ιουλίου, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις δομές της πρόνοιας έχουν κηρύξει 24ωρες απεργίες.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αν και φαίνεται προς στιγμήν ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα στέκονται δίπλα στους συναδέλφους και συνεργάτες τους, που απειλούνται με απόλυση.

Οι 2.500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ θα αποβούν «ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας», δηλώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και σημειώνουν πως η κυβέρνηση, αντί να καλύψει τα 20.000 κενά προσωπικού στα νοσοκομεία «ακολουθεί τυφλά τις εντολές της τρόικας», που οδηγούν στο κλείσιμο χειρουργικών αιθουσών και κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στη διάλυση τμημάτων. «Το δημόσιο σύστημα υγείας αποσυντίθεται προκειμένου οι τοκογλύφοι δανειστές της χώρας να εξαγοράσουν Νοσοκομεία και υποδομές έναντι πινακίου φακής», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ δηλώνουν ότι η συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, για τις 16 Ιουλίου, και η 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία στις 24 του ίδιου μήνα, είναι μόνο η αρχή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, την πλήρη αντίθεσή του στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει την απόλυση 100 οδοντιάτρων που απασχολούνται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εκφράζει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, ζητώντας αξιολόγηση του ρόλου των οδοντιάτρων και ανάκληση της απόλυσης τους, που τους οδηγεί «στην κοινωνική και οικονομική εξόντωση».

“Χειρόφρενο” στα τρένα -Ματαιώσεις δρομολογίων από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη

Την Τρίτη 16 Ιουλίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σωματεία μέλη της θα συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν τόσο στις διαθεσιμότητες – απολύσεις και στα νέα χαράτσια, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση των Σιδηροδρομικών Εταιρειών, διαδικασία η οποία ήδη ξεκίνησε.

Καύσωνας την Κυριακή! Τρέξτε στις παραλίες!

 Από Newsit.gr | NewsIT – 1 ώρα 3 λεπτά πριν

Ιδιαίτερα ανεβασμένη θα είναι η θερμοκρασία την Κυριακή. Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, αλλά και τι πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα.
Είναι ίσως ο πρώτος μίνι καύσωνας που χτυπάει την πόρτα μας, γι' αυτό και θα πρέπει να προσέξετε τα εξής: 
- Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία. Παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη αποφεύγοντας τους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
- Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα μάλιστα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία. Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
- Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από πορώδες υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Φορέστε καπέλο ή άλλο κάλυμμα από φυσικό υλικό, που να επιτρέπει καλό αερισμό του κεφαλιού.
- Προτιμήστε τα ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά και περιορίστε τα λιπαρά. Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν η εφίδρωση είναι έντονη, τότε συστήνεται η πρόσθετη λήψη αλατιού για να κρατηθεί το επίπεδο των υγρών στον οργανισμό. Επίσης, συνιστάται να αποφεύγονται τα οινοπνευματώδη ποτά.
- Κάντε πολλά χλιαρά ντους κατά την διάρκεια της ημέρας. Καλό θα είναι επίσης να τοποθετούνται υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό, σαν προστατευτικά μέτρα.
- Βάλτε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά, που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου.
Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ) θα πρέπει να συμβουλευτούν το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών, κατά περίπτωση. Ιδιαίτερα, όσοι παίρνουν φάρμακα, πρέπει να συμβουλεύονται τον ιατρό τους, αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, επειδή μερικά έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν την θερμοκρασία του σώματος.
- Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με διάφορα μέσα συγκοινωνίας, κατά τη διάρκεια της υψηλής ζέστης.
Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου.
Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Βούλγαρος ληστής σκότωσε δυο ηλικιωμένες στη Μονεμβασιά!

Για μερικά χρήματα και κοσμήματα

 


 

Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στο σπίτι του 22χρονου «δένοντας» τις κατηγορίες σε βάρος του.

Για μερικά χρήματα και κοσμήματα που η αξία τους δεν ξεπερνά τα 2.000 ευρώ, ένας νεαρός Βούλγαρος κακοποιός αφαίρεσε τις ζωές δυο ανυπεράσπιστων ηλικιωμένων γυναικών και λίγο έλειψε να κάνει το ίδιο και σε έναν υπερήλικο βοσκό! Κι όλα αυτά συνέβησαν στην γαλήνια Μονεμβασιά, μέσα σε μόλις πέντε μήνες!

Οι πολύμηνες έρευνες της τοπικής Αστυνομίας οδήγησε στα ίχνη του 22χρονου αλλοδαπού ο οποίος συνελήφθη μετά από οργανωμένη επιχείρηση και ομολόγησε ότι κίνητρό του ήταν η ληστεία. Τελευταίο θύμα του αδίστακτου δολοφόνου ήταν μια 82χρονη, η οποία είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της στην περιοχή «Κεραμωτή» της Αγγελώνας στη Μονεμβασιά στις 22 Ιουνίου. Η άτυχη χήρα έφερε τραύμα στο λαιμό από αιχμηρό αντικείμενο και οι χώροι του σπιτιού της είχαν ερευνηθεί εξονυχιστικά.

Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στο σπίτι του 22χρονου «δένοντας» τις κατηγορίες σε βάρος του. Έτσι, αναγκάστηκε να ομολογήσει και το προηγούμενο έγκλημα που είχε γίνει στις 15 Φεβρουαρίου με θύμα μια 70χρονη την οποία σκότωσε μέσα στο σπίτι της στον Άγιο Δημήτριο της Μονεμβασιάς και είχε αρπάξει χρήματα και χρυσαφικά.

Μάλιστα, ο δράστης ομολόγησε ότι αυτός είχε επιτεθεί στις 10 Ιανουαρίου σε έναν 80χρονο ποιμνιοστάσιό του στη θέση «Σιδεριάς» του Αγίου Δημητρίου, τον είχε χτυπήσει ανελέητα και του είχε αρπάξει χρήματα και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του! Ο νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, ληστεία, οπλοκατοχή- οπλοχρησία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, αλλά η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν διέπραξε και άλλα εγκλήματα.

Φοροαμνηστία με μετρητά

ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

Η άμεση, εντός 20 ημερών, εξόφληση των προστίμων, που επιβλήθηκαν από τις φορολογικές Αρχές, γλιτώνει όσους έχουν κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή και «μαύρο χρήμα» από φυλάκιση και κατασχέσεις. Το υπουργείο Οικονομικών καταθέτει τη σχετική ρύθμιση στη Βουλή στις 22 Ιουλίου. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Δικαιοσύνης δρομολογεί τη δημιουργία Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών ώστε να αποσυμφορηθούν τα διοικητικά δικαστήρια που ασφυκτιούν υπό το βάρος χιλιάδων φορολογικών και άλλων υποθέσεων.

Η διάταξη συμπεριλαμβάνεται στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, ο οποίος, όπως έχει προγραμματιστεί από το υπουργείο, κατατίθεται στο Κοινοβούλιο στις 22 του τρέχοντος μήνα.
Η διάταξη συμπεριλαμβάνεται στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, ο οποίος, όπως έχει προγραμματιστεί από το υπουργείο, κατατίθεται στο Κοινοβούλιο στις 22 του τρέχοντος μήνα.
Χειροπέδες και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων θα γλιτώνουν όσοι κατηγορούνται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος», εφόσον εντός 20 ημερών πληρώσουν... τοις μετρητοίς πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί από τις φορολογικές αρχές (ΔΟΥ, ΣΔΟΕ, Τελωνεία).
Το υπουργείο Οικονομικών με νομοθετική διάταξη την οποία φέρνει άμεσα στη Βουλή παρέχει ένα καθεστώς... φορο-αμνηστίας, που προβλέπει ότι η αποπληρωμή-εξπρές των βεβαιωμένων προστίμων... απεγκλωβίζει τους φοροφυγάδες από την τσιμπίδα της Αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος»

Israel behind mystery attack on Syrian port - US sources


Και ναι. Οι πολιτικές μαριονέτες, έβαλαν για άλλη μια φορά τις υπογραφές τους καθ’ υπόδειξη των τροϊκανών για τη… δόση, η οποία πλέον λειτουργεί σαν ναρκωτική ουσία που εκλιπαρεί η Κυβέρνηση να πάρει κάνοντας οτιδήποτε της ζητηθεί!

 

Οι εκβιαστές έχουν καταλάβει πως λειτουργούν σαν υπό επήρεια και τους παίζουνκανονικά … Ανεβάζουν κάθε φορά τους τόνους στην δήθεν «διαπραγμάτευση» τονίζοντας ότι η δόση είναι σε κίνδυνο. Τα πάνε και τα φέρουν έτσι ώστε να μην τους ασκηθούν αντιστάσεις και  τα ανταλλάγματα που ζητούν να υλοποιηθούν άμεσα.
Κάπως έτσι δικοί μας οι «σωτήρες- μαριονέτες»έφεραν σε εξευτελιστικά επίπεδα τους μισθούς, άφησαν ελεύθερες τις απολύσεις, δημιούργησαν τις συνθήκες ώστε να μπουν εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις, άφησαν 500.000 νοικοκυριά χωρίς εισόδημα, για αυτές τις καταραμένες δόσεις που τελικά  ποτέ δεν είδαμε.
Ακόμη και χθες ήταν να πάρουν 8,1 δισ. - «παίρνουν» 6,8 δισ.! Κι αυτά με το σταγονόμετρο, 2,5 δισ. τον Ιούλιο (τα λεφτά αυτά θα προκύψουν από τα κέρδη που αποκομίζουν οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που κατέχουν) αν ο μεσιέ Μητσοτάκης καταφέρει να τους απολύσει όλους, 1,8 δισ. τον Αύγουστο και 0,5 δισ. τον Οκτώβριο!
Στον δρόμο αυτό της ντροπής και της ισοπεδωτικής νεογερμανικής εισβολής, πορεύεται η κυβέρνηση χωρίς αιδώ… Οι απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, σε πρώτη φάση εκπαιδευτικών, δημοτικών υπαλλήλων και σύντομα πολλών άλλων κατηγοριών, σε σύνολο 25.000 μέσα στο 2013, αναδεικνύουν το ανάλγητο και εξωφρενικά παράλογο κυβερνητικό εθισμό τους
Μας κυβερνούν ανίκανοι που δεν μπορούν να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή χιλιάδων Ελλήνων, οδηγούν με διαδικασίες εξπρές, σε νέες ανθρωποθυσίες.
Τώρα έχουν βάλει στο μάτι να διαλύσουν το δημόσιο τομέα και να μεγιστοποιήσουν τα προβλήματα δυσλειτουργίας του.
το Ποντίκι

Αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις ρωσικών μονάδων

ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ

 



Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν διέταξε αιφνιδιαστική επιθεώρηση όλων των μονάδων στην Ανατολική Στρατιωτική Περιοχή τη νύχτα από τις 12 στις 13 Ιουλίου. «Θα κοιτάξω τώρα το πρόγραμμά μου και δεν αποκλείω ότι θα συμμετέχω και εγώ σις επιθεωρήσεις που αφορούν τον έλεγχο της εκτέλεσης της εντολής», αναφέρει η εφημερίδα «Βεδομόστι» τα λόγια του Προέδρου.
Ο Β.Πούτιν υπογράμμισε ότι ιδιαίτερη προσοχή κατά την διάρκεια του ελέγχου πρέπει να δοθεί στις μεθόδους διάσωσης στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένου και του υποβρύχιου στόλου.
Στη συνάντησή του με τον υπουργό Αμύνης Σεργκέι Σόιγκου ο πρόεδρος διέταξε να είναι τα στρατεύματα της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιοχής σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα και να βγουν στο χώρο δοκιμών.
Νωρίτερα παρόμοιοι έλεγχοι έχουν διεξαχθεί: στα μέσα Ιουνίου, στις αεροπορικές βάσεις στην Καρελία, ενώ οι περιοχές των πόλεων της Αγίας Πετρούπολης και του Μούρμανσκ βρίσκονταν σε πλήρη ετοιμότητα.
Όπως έγραψε πριν η εφημερίδα «Βεδομόστι», τον Μάιο του 2013 έγινε ξαφνικός έλεγχος της ετοιμότητας των στρατευμάτων αεροπορικής και διαστημικής προστασίας, της Πολεμικής Αεροπορίας της Δυτικής Στρατιωτικής Περιοχής, της Αεροπορίας της Άπω Ανατολής και της Πολεμικής Μεταφορικής Αεροπορίας.
Τον Φεβρουάριο ελέχθηκαν τα στρατεύματα της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιοχής και στρατεύματα ειδικών δυνάμεων, το Μάρτιο έγινε έλεγχος στη Μαύρη Θάλασσα, στο Πολεμικό Ναυτικό και στις Ειδικές Δυνάμεις.
Κατά τη δήλωση του Πούτιν, ο έλεγχος έδειξε πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα και τυχόν προβλήματα που ανακαλύφθηκαν θα διορθωθούν. Ο μελλοντικός έλεγχος έχει τους ίδιους στόχους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ανοιχτή επιστολή Μ.Γλέζου: "Ανιστόρητε κύριε Σόιμπλε, δεν επαιτούμε. Απαιτούμε"

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ...

 



Ανοιχτή επιστολή με την οποία απαιτεί να διευθετηθεί το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των κλεμμένων ελληνικών αρχαιοτήτων που εκτίθενται στα γερμανικά μουσεία έστειλε στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Μανώλης Γλέζος, με αφορμή την επίσκεψή του στη χώρα μας στις 18 Ιουλίου.
Η εφημερίδα RealNews δημοσιεύει την επιστολή η οποία έχει ως εξής:
«Κύριε Σόιμπλε,
Θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στην Ελλάδα, αν ερχόσασταν ως φιλοξενούμενος. Αλλά έρχεστε σαν επικυρίαρχος. Και δεν το δικαιούστε. Έτσι θα αξιοποιήσω την πείρα δύο περισσότερων δεκαετιών ζωής, για να σας υπενθυμίσω ότι οι λαοί δεν έχυσαν το αίμα τους για μια Ευρώπη της δυστυχίας, του αυταρχισμού, της ανεργίας και της πείνας. Πιστέψαμε ότι η βελτίωση της ζωής όλων, νικητών και ηττημένων, ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος για μια Ευρώπη των πολιτών της και της ειρήνης. Γι’ αυτό και η φτωχή και καθημαγμένη Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις χώρες που δάνεισαν το 1953 την ηττημένη Γερμανία, προκειμένου να ανακάμψει.
Τον περασμένο Απρίλιο με αναγκάσατε να σας χαρακτηρίσω ανιστόρητο, όταν χαρακτηρίσατε μη νόμιμες τις διεκδικήσεις μας.
“Η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως” έλεγαν οι Λατίνοι. Σας επαναλαμβάνω λοιπόν ότι δικαιούμαστε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε:
-την επιστροφή του αναγκαστικού δανείου,
-τις επανορθώσεις λόγω βλαβών στις υποδομές της χώρας και
-την επιστροφή των κλαπέντων αρχαιολογικών θησαυρών.
Δεν θα επαναλάβω τα ποσά γιατί τα γνωρίζετε πολύ καλά. Είναι αυτά που επιδίκασε το 1946 η Διασυμμαχική Επιτροπή υπέρ της Ελλάδας. Και για ακόμη μια φορά θα σας το πω: Δεν επαιτούμε. Απαιτούμε. Δεν επιζητούμε εκδίκηση αλλά δικαίωση».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ρωσία για Ν.Αναστασιάδη: Η αποστολή του Μ.Σαρρή στη Μόσχα ήταν παγίδα

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
 
Σε αποκάλυψη βόμβα προχώρησε ο Ρώσος πρεσβευτής Βιατσεσλαβ Σιουμσκι, ότι ουδέποτε συζητήθηκε από την κυβέρνηση Αναστασιάδη η παρόχή δανείου για να αποφευχθεί η δήμευση των τραπεζικών καταθέσεων. 
 
Στην αποκαλυπτική συνέντευξή του στο Σίγμα, ο Ρώσος Πρέσβης Βιατσεσλαβ Σιουμσκι, αποκάλυψε ότι τις κρίσιμες εκείνες μέρες του Μαρτίου, ο τέως Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, πήγε στη Μόσχα απροετοίμαστος, με αποτέλεσμα η όλη προσπάθεια να στεφθεί με αποτυχία.
 
«Οι προτάσεις που πήρε μαζί του (ο κ.Σαρρης) στη Μόσχα, δεν ήταν καλά μελετημένες. Δεν ήταν προτάσεις, σωστά προετοιμασμένες για σοβαρή συζήτηση και διαβούλευση», είπε χαρακτηριστικά.
 
Σε μια προσπάθεια αποκωδικοποίησης του μηνύματος του Ρώσου πρεσβευτή το defencenet.gr επικοινώνησε με κύκλους της ρώσικης πρεσβείας στη Λευκωσία.
 
Ο Κύπριος υπουργός οικονομικών Μιχάλης Σαρρής ανέβηκε στη Μόσχα μόνο για να συζητήσει την επέκταση του πρώτου δανείου, και την μείωση του επιτοκίου.Θέσανε στον Μ.Σαρρή οι Ρώσοι έθεταν ζητήματα γεωστρατηγικών διευκολύνσεων, και ενεργειακών θεμάτων και η απάντηση του Σαρρή ήταν σύμφωνα με τους ρωσικούς κύκλους ότι "εγώ είμαι εξουσιοδοτημένος να μιλήσω μόνο για το δάνειο (το πρώτο των 2,5 δισ.) τίποτε άλλο δεν μπορώ να διαπραγματευτώ"!
 
Η αποστολή του Σαρρή είχε ένα και μοναδικό λόγο, να "παγιδευτεί" η Μόσχα και να φανεί σε Ελλάδα και Κύπρο ότι δεν είναι διατεθειμένη να βοηθήσει, και έγινε για επικοινωνιακούς λόγους δυσφήμησηςτης Ρωσίας στον ελληνικό και ελληνοκυπριακό λαό.
 
Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης προσπάθησε με δήλωσή του να αντιπαρατεθεί  και να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.
 
"Σε σχέση με τις δηλώσεις του Ρώσου Πρέσβη ο Πρόεδρος απάντησε ότι ο κ. Σαρρής, είχε συγκεκριμένες προτάσεις.
 
Στη συνομιλία του με το Ρώσο Πρόεδρο, ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης, είχε  αναφέρει όλα τα σημεία  που ενδιέφεραν τις δύο πλευρές προκειμένου να υπάρξει μια θετική από πλευράς Ρωσίας απάντηση."
 
«Δεν θα επιτρέψω μέσα από απαντήσεις προς το Πρέσβη της Ρωσίας να δοθεί η εικόνα ότι βρισκόμαστε σε αντιπαράθεση με τη Ρωσική Ομοσπονδία», τόνισε.
 
Στην απάντησή του ο Κύπριος Πρόεδρος ξεκαθαρίζει αυτό που είπε ο Ρώσος πρεσβευτής ότι ο Μ.Σαρρής πήγε στην Μόσχα με συγκεκριμένες προτάσεις και πέρα από αυτές δεν μπορούσε να συζητήσει ουδέν. Με έναν λεκτικό ελιγμό προς αποφυγήν δήθεν αντιπαράθεσης σύγκρουσης με την Ρωσία (κάτι που έχουν καταφέρει και τα δύο ελληνικά κράτη με την στάση τους) βάζει τελεία στο θέμα χωρίς καμμία εξήγηση ουσίας, αλλά ακριβώς με αυτά που αποφεύγει να πει, εξηγεί τα πάντα.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Συρία: Σε λίγο το τέλος

 

Karim BoualiAlgérie patriotique (Αλγερία)        (μτφ. Κριστιάν)
Στη Συρία, το ένα μετά το άλλο, τα «εδάφη» που είχαν περάσει υπό τον έλεγχο των τρομοκρατικών ομάδων απελευθερώνονται από τον τακτικό στρατό και ξαναπερνούν κάτω από την εποπτεία του κράτους. 

Η εξάλειψη αυτών των ομάδων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πολιτική μετάβαση, που θα κορύφωνε, σε αυτή τη χώρα, με μια μεταβίβαση της εξουσίας όπως την θέλει ο συριακός λαός, ήτοι μέσω δημοκρατικών εκλογών, και όχι μέσω των όπλων και των «καπρίτσιων» του Κατάρ και της Γαλλίας. 
Η αλλαγή στη Συρία δεν μπορεί παρά να είναι, πράγματι, το έργο των ίδιων των Σύρων και μόνο, με την εισαγωγή των μεταρρυθμίσεων που κρίνουν αναγκαίες στο πολιτικό τους σύστημα, και όχι από μια εξωτερική «ατζέντα» που αποφασίζεται από  ξένες χώρες που βάζουν τους Σύρους να αλληλοσκοτώνονται. για συμφέρον τους.

Σήμερα, η πραγματικότητα επί του εδάφους κτυπά στα μάτια όλων: «η ένοπλη αντιπολίτευση» κυριαρχείται σε μεγάλο βαθμό από ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες που αποτελούνται από μισθοφόρους οι οποίοι ήρθαν με μεγάλη δύναμη στη Συρία με σκοπό να ιδρυθεί ένα «χαλιφάτο». 
Η ανακωχή που ζητά αυτή η «αντιπολίτευση», με πρόσχημα τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού, θα δώσει ουσιαστικά μια ανάπαυλα σε αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες που βρίσκονται στο σημείο να ηττηθούν. 
Χωρίς έκπληξη, η πρόσκληση για εκεχειρία υποστηρίζεται από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν κι-Μουν. Η σιωπή της συριακής κυβέρνησης για αυτό το θέμα είναι ενδεικτική. Πέρυσι, ο συριακός στρατός είχε απαντήσει θετικά στις πολλές εξωτερικές αιτήσεις αποφασίζοντας μονομερώς για ένα είδος κατάπαυσης του πυρός, αλλά οι τρομοκράτες είχαν ερμηνεύσει αυτή τη κίνηση ως σημάδι αδυναμίας.

Στο σημερινό πλαίσιο, αρκετές ενδείξεις δείχνουν ότι τα δεδομένα έχουν εξελιχθεί αρκετά.
Στο έδαφος, χθες ο τοπικός πληθυσμός αντιτάχθηκε στους «αντάρτες» στο Χαλέπι, διαμαρτυρόμενος για την παρουσία τρομοκρατικών ομάδων που εξακολουθούν να ελέγχουν μέρος της πόλης. 
Στο εξωτερικό, το Κογκρέσο των ΗΠΑ μπλόκαρε την πρωτοβουλία του Ομπάμα να παραδώσει όπλα στην «αντιπολίτευση». Οι τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στη Συρία δεν θα λάβουν επομένως επίσημη και άμεση αμερικανική στρατιωτική βοήθεια, εκτός των όπλων που στέλνονται λαθραία ήδη από καιρό μέσω των καναλιών του ΝΑΤΟ, της CIA και άλλων μυστικών υπηρεσιών των δυτικών χωρών.

Παρόμοια στη Γαλλία, όπου, για το ίδιο θέμα, όλος ο κόσμος δεν συμφωνεί με τους Ολάντ και Φαμπιούς και όχι μόνο η κοινή γνώμη. Η διαφωνία προέρχεται από την πολιτική τάξη. Σε συνέντευξη στην λιβανέζικη εφημερίδα L'Orient-Le Jour, ο Φρανσουά Φιγιόν, πρώην πρωθυπουργός, δήλωσε ότι η βούληση της Γαλλίας να οπλίσει τους «αντιπολιτευόμενους»  στη Συρία απλώς «παρατείνει τον πόλεμο». Για τον πρώην Γάλλο πρωθυπουργό, «πρέπει να αναγκαστούν όλοι να πάνε στις διαπραγματεύσεις».

Πλησιάζει η νίκη του λαού της Συρίας κατά των εχθρών του. 
Στρατιωτικά, εγκαταλείφθηκαν οι ένοπλες ομάδες. 
Πολιτικά, οι ισλαμιστές βρίσκονται στη φάση να απελαθούν από κει όπου νόμιζαν ότι είχαν καταφέρει να επιβληθούν με δόλο.
Το παιγνίδι σίγουρα άλλαξε μόνιμα. Η «Αραβική Άνοιξη» του Ben Hamad και Ben Jassem θα αποτελέσει σε λίγο μια κακή ανάμνηση.
Karim Bouali

Ο Σουλτάνος της Τουρκίας αποδοκιμάζει τη πτώση του Φαραώ

 

MK Bhadrakumar, πρώην Πρέσβης της Ινδίας στη Τουρκία   (μτφ. Κριστιάν)  
Το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αίγυπτο εκθείασε φανερά την αδίστακτη διπλή γλώσσα των σουνιτικών αραβικών  κρατών του Περσικού Κόλπου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η μόνη χώρα που πήρε σαφή και καθαρή θέση από την αρχή είναι η Τουρκία, γεγονός που μας αφήνει να προβλέψουμε νέες γραμμές θραύσης στην πολιτική της Μέσης Ανατολής.

Οι αυταρχικές ολιγαρχίες του Περσικού Κόλπου έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης Μοχάμεντ Μόρσι  από τον αιγυπτιακό στρατό. Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλάχ  έστειλε το συγχαρητήριο τηλεγράφημα του στο Κάιρο κατά τις ώρες που ακολούθησαν την ανακοίνωση της αποπομπής του Μόρσι
.
Αισθητό είναι το αίσθημα χαράς ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα, αιχμή του δόρατος της λαϊκής αναταραχής εναντίον των καθεστώτων του Περσικού Κόλπου, έχασε την εξουσία στην Αίγυπτο. Για μια φορά, κυριαρχεί η πραγματική πολιτική, προσπερνώντας την παρουσίαση σύμφωνα με την οποία η θρησκευτική σουνιτο-σιιτική σύγκρουση είναι το νούμερο ένα πρόβλημα στη Μέση Ανατολή σήμερα.

Όσον αφορά τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς ηγέτες, φοβούνται να ονομάσουν το πραξικόπημα με το πραγματικό του όνομα, γιατί αλλιώς, οι ίδιοι οι δικοί τους νόμοι θα μπορούσαν να αποτρέψουν να διατηρήσουν ομαλές σχέσεις με τον επικεφαλής του στρατού, τον Αιγύπτιο Στρατηγό Αμπντέλ-Φατάχ Ελ-Σίσι.

Η διαπραγμάτευση με το καθεστώς Σίσι στο Κάιρο είναι μια απόλυτη αναγκαιότητα για την περιφερειακή στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών επειδή εμπλέκεται η ασφάλεια του Ισραήλ. Με την απειλή της «αναστολής» της στρατιωτικής βοήθειας, η κυβέρνηση Ομπάμα ελπίζει να κρατήσει τον Σίσσι με σφιχτό το λουρί.

Η Πυξίδα του Ερντογάν
Έτσι, αφέθηκε στην Τουρκία να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Ακριβώς τη στιγμή , που ο Τούρκος ηγέτης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν το αντικείμενο δυτικών επικρίσεων για τις αυταρχικές του τάσεις, παίρνει τον λόγο για να υπερασπιστεί την φιλελεύθερη δημοκρατία στην Αίγυπτο.

Οι δηλώσεις της Άγκυρας ήταν μια καταδίκη χωρίς έφεση  του πραξικοπήματος στην Αίγυπτο. Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε,

«Ένας ηγέτης που ήρθε [στην εξουσία], με την υποστήριξη του λαού δεν μπορεί να καθηλωθεί παρά μόνο μέσω εκλογών. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι δημοκρατικά εκλεγμένοι ηγέτες, για οποιονδήποτε λόγο, ανατρέπονται με παράνομα μέσα, ακόμα και πραξικόπημα ... Η Τουρκία θα σταθεί στο πλευρό του αιγυπτιακού λαού».

Ένας από τους αντιπροέδρους και εκπρόσωπος του κόμματος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης [ΑΚΡ] Huseyin Celik δήλωσε ωμά:
«Καταταράζω το βρώμικο πραξικόπημα στην Αίγυπτο. Ελπίζω ότι οι πλατιές μάζες που έφεραν τον Μόρσι στην εξουσία, θα υπερασπιστούν τις ψήφους τους ... πρέπει να χαιρετίσουμε την αδιάλλακτη στάση του Μόρσι. Θα χυθεί αίμα αν υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ των υποστηρικτών του Μόρσι  από τη μία πλευρά και του στρατού και των αντι-Morsi στην άλλη... Όμως δεν λέμε ότι ο Μόρσι και οι υποστηρικτές του θα πρέπει να καταπιούν απλά αυτό το πραξικόπημα».

Ο ίδιος ο Ερντογάν πήρε λίγο ύψος για να γελοιοποιήσει το διπλό πρότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ζήτησε,
«Δεν είναι η Δύση που τοποθετείται πάντα στην πλευρά της δημοκρατίας και κάνει προσπάθειες για την εφαρμογή της δημοκρατίας σε όλες τις χώρες; Αυτό είναι μια δοκιμασία για την ειλικρίνεια της Δύσης και πάλι απέτυχε σε αυτή την εξέταση». Δεν υπάρχει «δημοκρατικό πραξικόπημα». Η Ευρωπαϊκή Ένωση για άλλη μια φορά καταπάτησε τις αξίες της μη ονομάζοντας πραξικόπημα το πραξικόπημα…   ο Μόρσι έκανε λάθη, επιτρέπεται να κάνει λάθη. Υπάρχει κανείς που δεν έχει κάνει κάποιο λάθος;».

Αναμφίβολα, αυτή είναι η πιο λεπτή στιγμή του κ. Ερντογάν στην πολιτική σκηνή της μουσουλμανικής Μέσης Ανατολής. Ωστόσο, ως προικισμένος πολιτικός, γιατί το κάνει; Ποιες είναι οι υπολογισμοί του;

Αναμφίβολα, ο Ερντογάν ελπίζει να βελτιώσει την εικόνα του και τη φήμη του ως δημοκράτης, η οποίοα έχει αμαυρωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω του τρόπου που η κυβέρνηση χειρίστηκε τις λαϊκές διαμαρτυρίες στην Τουρκία. Παρουσίαζει το γεγονός ότι οι δυτικοί επικριτές του είναι κούφιοι άνδρες.

Δεύτερον, επιβεβαιώνει σε ιδεολογικό επίπεδο, ότι η δημοκρατία και το Ισλάμ είναι συμβατά. Αυτό έχει απήχηση στην τουρκική πολιτική ζωή. Τρίτον, ο Μόρσι ήταν στενός φίλος και σύμμαχος του Ερντογάν.

Ταυτόχρονα, ο Ερντογάν ξεκίνησε μια έντονη διπλωματική εκστρατεία για να «ακυρώσει» το πραξικόπημα στην Αίγυπτο. Η πρόταση της Αγκύρας είναι ότι δεν υπάρχει ανάγκη για μεταβατική κυβέρνηση και ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθούν εκλογές αμέσως.

Δυστυχώς, όπως αναφέρθηκε από την εφημερίδα Hurriyet, η Τουρκία έμεινε μόνη της και η «βαθιά απογοήτευση της ήρθε από τους συμμάχους της, συγκεκριμένα τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία ήταν οι πρώτοι που συνεχάρησαν τη νέα ηγεσία της μετάβασης και τον στρατό που οδήγησε το πραξικόπημα».

Ωστόσο, ο Ερντογάν θα επιμείνει στην εκστρατεία του. Ξέρει ότι θα «προσελκύσει τη παν-ισλαμική συμπάθεια στη Μέση Ανατολή και, στη διαδικασία, θα ενισχύσει την πολιτική βάση του στην Τουρκία κατά τη διάρκεια του κρίσιμου προεκλογικού έτους που πλησιάζει. Ο Ερντογάν θέλει να σταθεί πολύ υψηλότερα από αυτούς, τόσο εντός όσο και εκτός της Τουρκίας, του κηρύττουν τις αρετές της δημοκρατίας.

Η τουρκική αξιολόγηση είναι ότι το πραξικόπημα είναι ένα σταυροδρόμι των δρόμων και ότι είναι μόνο θέμα χρόνου η αιγυπτιακή κοινή γνώμη να αρχίσει να μάχεται κατά της χούντας, γεγονός που καθιστά σχεδόν αναπόφευκτη την επιστροφή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Η αποφασιστικότητα του Σουλτάνου
Υφασμένη σε όλα αυτά είναι η κρίσιμη διάσταση όσον αφορά την πολιτική της Τουρκίας, η οποία ήταν σε κατάσταση αναβρασμού και προετοιμάζεται να προχωρήσει σε αχαρτογράφητα ύδατα τους επόμενους μήνες, ενώ η χώρα κατευθύνεται προς μια πολύ ευαίσθητη πολιτική μετάβαση το επόμενο έτος που θα έχει τεράστιο αντίκτυπο για το μέλλον του ΑΚΡ και, φυσικά, για την ίδια τη ταραχώδη πολιτική σταδιοδρομία του κ. Ερντογάν.

Οι διαμαρτυρίες στην Τουρκία απειλούν να μετατραπούν σε μια αντιπαράθεση μεταξύ των «κοσμικών και των ισλαμιστών και υπάρχει επίσης η πανταχού παρουσία του στρατού, που ισχυρίζεται ότι είναι η πραιτοριανή φρουρά (Praetorian Guard) του κράτους.

Ο Ερντογάν παραμένει ο κύριος του σπιτιού του, αλλά τα ζιζάνια μεγαλώνουν κάτω από τα πόδια του. Το χάσμα μεταξύ του ιδίου και του προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος τρέφει φιλοδοξίες να μείνει για μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος, διευρύνεται και υπάρχουν φήμες ότι ο Γκιουλ εργάζεται πάνω σε μια πολιτική επανευθυγράμμιση που χωρίζει το ΑΚΡ και δημιουργεί μια ευρεία συμμαχία αντι-Ερντογάν.

Πράγματι, ο Γκιούλ πήρε μια πολύ διαφορετική θέση από τον Ερντογάν για τις διαδηλώσεις στην Τουρκία, διακρίνοντας ως μετριοπαθής και λογικός άνθρωπος πρόθυμος να ανεχθεί τη διαφωνία. Οι παρατηρήσεις του σχετικά με το πραξικόπημα στην Αίγυπτο ηχούν τον Ομπάμα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αρκεί να πούμε, από την άποψη ενός από τους εξωτερικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να εμπλέκονται στην «αλλαγή καθεστώτος» στην Αίγυπτο, άμεσα ή έμμεσα   - Ηνωμένες Πολιτείες, Ισραήλ, ΕΕ και  Σαουδική Αραβία, κυρίως -   ο Γκιούλ παρουσιάζεται  πολύ πιο ευχάριστο πρόσωπο σήμερα ως καπετάνιος του τουρκικού πλοίου.

Αλλά ο Ερντογάν, από την άλλη πλευρά, δεν θα λυγίσει όπως ο Beckham.
Το ψευδώνυμό του ως μέσος του γηπέδου ήταν «Ιμάμ Beckenbauer»   -ένας υπαινιγμός για το γερμανικό αστέρι του ποδόσφαιρου Franz Beckenbauer. Και σήμερα, είναι επίσης και Σουλτάνος. Πάνω απ 'όλα, θα μπορούσε κάλλιστα να αποκαλέσει μπλόφα το αιγυπτιακό πραξικόπημα.

Αναμφίβολα, η ηχηρή δήλωση του Ιράν τη Δευτέρα καταδικάζοντας τον αιγυπτιακό στρατό και καταγγέλλοντας δυτική και ισραηλινή εμπλοκή στο πραξικόπημα ενίσχυσε τη θέση του Ερντογάν. 
Ενώ φαινόταν να ήταν μοναχικός αγωνιστής μέχρι τότε, η απόφαση της Τεχεράνης να ενώσει τη φωνή της με αυτή του Ερντογάν αλλάζει το παιχνίδι.
Οι δύο κύριες περιφερειακές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή αψήφησαν ανοικτά την στρατιωτική χούντα στην Αίγυπτο. Αυτό θα έχει βαθύ αντίκτυπο για το λεγόμενο αραβικό δρόμο. Θα είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς σε μια τουρκοιρανική πλατφόρμα, σε γεωπολιτικούς όρους, για τους λάτρεις των αραβικών πραξικοπημάτων  -Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατά κύριο λόγο.

Στο Ισραήλ, επίσης, το αίσθημα χαράς μπορεί να είναι βραχύβιο. Η καλύτερη ελπίδα για το Ισραήλ είναι ότι το πραξικόπημα στην Αίγυπτο θα διαιρέσει τους μουσουλμάνους της Μέσης Ανατολής, αλλά κατά πάσα πιθανότητα, κατά ειρωνεία της τύχης, θα μπορούσε να καταλήξει να ενώσει τις δυνάμεις του Ισλαμισμού στην περιοχή.

Έτσι, τη Δευτέρα, και πάλι, το ανησυχητικό επίπεδο της βίας που εξαπέλυσε ο στρατός κατά της Αδελφότητας προκάλεσε το κόμμα Νούσρα, το κόμμα των σαλαφιστών που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία, να αποστασιοποιηθεί από την προσωρινή κυβέρνηση.

Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη ρωγμή που εμφανίστηκε στην φάλαγγα των ετερόκλητων στοιχείων που συνθέτουν το πραξικόπημα αντι-Μόρσι.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πολύ σεβόμενος ηγέτης των Φιλελεύθερων Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ο οποίος εκπροσωπεί το Tamarod (το επαναστατικό κίνημα που καθοδήγησε τις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταχρίρ) έκανε επίσης έκκληση για μια «ανεξάρτητη έρευνα» για να εξετάσει τη βία. Ίσως να ήταν μια φωνή διαφωνίας.

Η στρατιωτική χούντα δεν ήταν σε θέση να συγκεντρώσει ι μια αξιόπιστη προσωρινή κυβέρνηση μέχρι σήμερα. Εκτός από όλα αυτά, η Μουσουλμανική Αδελφότητα επιδείχνει τέτοια έντονή αντίσταση κατά της ανάληψης της εξουσίας από το στρατό που όλος ο κόσμος εξεπλάγη.

Ολοφάνερο είναι ότι η Αδελφότητα δεν προτίθεται να μείνει στο πεζοδρόμιο για άλλα 85 χρόνια για να επανακτήσει την πολιτική εξουσία.

Όλα αυτά τα στοιχεία δείχνουν μια ισχυρή πιθανότητα ότι η θέση που υιοθετήθηκε από την Τουρκία (και το Ιράν) μπορεί να δικαιολογηθεί στο τέλος. Αυτές οι τελευταίες αναλαμπές θα ενίσχυαν την αποφασιστικότητα του Σουλτάνου και θα του ενίσχυαν την ιδέα ότι βρίσκεται στη «σωστή πλευρά της ιστορίας ».


Ο MK Bhadrakumar υπηρέτησε ως διπλωμάτης καριέρας στο ινδικό υπουργείο εξωτερικών για πάνω από 29 χρόνια, με αξιώματα όπως του πρέσβη της Ινδίας στο Ουζμπεκιστάν (1995-1998) και στην Τουρκία (1998-2001).

Αρχική πηγή: http://www.atimes.com/

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...