Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο να «σερβίρει» τα μέτρα


Ανεξάρτητοι Έλληνες: Η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο να «σερβίρει» τα μέτρα


Ανεξάρτητοι Έλληνες: Η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο να «σερβίρει» τα μέτρα
Βολές κατά της κυβέρνησης εκτόξευσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σχολιάζοντας την πολιτική έναντι των αποκρατικοποιήσεων και των μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν. 

Με ανακοίνωσή τους υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση προωθεί τις αποκρατικοποιήσεις και τα οικονομικά μέτρα εντός του Αυγούστου, επειδή «ίσως νομίζουν ότι μπορούν να πιάσουν τους Έλληνες στη θερινή ραστώνη».

«Ενώ η καταιγίδα των οικονομικών μέτρων έχει αποφασιστεί και απλά ψάχνουν τρόπο να τα "σερβίρουν", οι κύριοι Σαμαράς – Βενιζέλος -Κουβέλης ετοιμάζουν μήνα Αύγουστο αποκρατικοποιήσεις εξπρές, σε τιμές όσο-όσο, με τα έσοδα να πηγαίνουν στην αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων των δανειστών μας» επισημαίνεται.

«Αλλά τους διαφεύγει ότι δεν είναι δυνατό να κοροϊδεύουν πολλούς για πολύ» καταλήγουν οι ΑΝ.ΕΛ.

Πόσο θα μειωθούν οι συντάξεις


Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

Πόσο θα μειωθούν οι συντάξεις

Οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις από 600 ευρώ και πάνω, από το πρώτο ευρώ, κλιμακωτά από 3% έως 10%, είναι η βασική αντιπρόταση του υπουργείου Εργασίας προς την τρόικα, για να γλιτώσουν το πετσόκομμα οι κατώτατες συντάξεις του....


ΟΓΑ. Πιο αναλυτικά, το πλάνο του υπουργείου περιλαμβάνει πετσόκομμα 3% από το πρώτο ευρώ για μηνιαία ποσά συντάξεων από 600 έως 1000 ευρώ μεικτές αποδοχές, για όλα τα ταμεία ανεξαιρέτως.

Ακολούθως για συντάξεις από 1000 έως 1400 ευρώ η περικοπή θα είναι 5% και 10% για συντάξεις μεγαλύτερες των 1400 ευρώ.

Στο σκέλος του εφάπαξ η τρόικα φαίνεται ότι δεν συζητά το ενδεχόμενο να μην περικοπεί κατά 22,6% στους δημοσίους υπαλλήλους. Μάλιστα, θεωρεί δεδομένο ότι θα συμπεριλάβει και τους περίπου 55.000 εργαζομένους που βγήκαν στη σύνταξη και περιμένουν στην ουρά για να πάρουν το εφάπαξ βοήθημα.

Συριακή εισβολή στην ... Ελλάδα: Ομάδες προσφύγων εξαπολύει στα σύνορα η ΜΙΤ

Συριακή εισβολή στην ... Ελλάδα: Ομάδες προσφύγων εξαπολύει στα σύνορα η ΜΙΤΕκτύπωσηE-mail
08-08-2012 08:01:29
75

Συριακή "εισβολή" αναμένεται τις επόμνες ημέρες στην Ελλάδα, καθώς τρεις ομάδες Σύρων προσφύγων, βασικά αφνατικών ισλαμιστών, έχουν εντοπιστεί ως τώρα να κατευθύνονται προς τον Έβρο μέσω Τουρκίας, με τη βοήθεια των τουρκικών αρχών.
Συνολικά υπολογίζονται σε 800-1000 άτομα, τα οποία έχουν ως πρώτο στόχο να "σφυγμομετρήσουν" την ελληνική αντίδραση και πίσω τους ετοιμάζεται ένας μικρός "στρατός" προσφύγων 15-20.000 Σύρων οι οποίοι για την ώρα στοιβάζονται στα τουρκικά προσφυγικά στρατόπεδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στις ελληνικές υπηρεσίες από τις αντίστοιχες γερμανικές, οι τρεις πρώτες ομάδες είναι καθ΄οδόν, εξ ου και η μάεση ελληνική αντίδραση με την αποστολή των επιπλέον συνοριοφυλάκων στον Έβρο. Το όλο πρόγραμμα μετακίνησης των ισλαμιστών προσφύγων σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από την ΜΙΤ, η οποία έπεισε μέλη του ΕΣΣ να ξεκινήσουν αυτή την επιχείρηση με την υποστηρίζοντας προς αυτούς ότι «αν η Ευρώπη δεχθεί σημαντική προσφυγική πίεση από τη Συρία- θα αναγκαστεί να παρέμβει ουσιαστικά στο ζήτημα και να σταματήσει τη ροή προσφύγων προς αυτήν».

Οι σχετικές πληροφορίες για την κίνηση αυτή ομάδων Σύρων προς τον Έβρο μέσω Τουρκίας, έφθασαν στην ελληνική κυβέρνηση προ δεκαημέρου και πριν το ξεκίνημα της τρίτης ομάδας, μέσω της FRONTEX.

Η τελευταία το πληροφορήθηκε από της υπηρεσίες πληροφοριών της Γερμανίας η οποία φοβάται την ύπαρξη ακραίων σαλαφιστών μαχητών ανάμεσα στα άτομα αυτών των ομάδων προσφύγων.
Επίσης έγινε αντιληπτό από ομάδες Σύρων που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα ότι προετοιμάζονταν για να δεχθούν συμπατριώτες τους που θα φθάσουν μέσα στο επόμενο δίμηνο και να βοηθήσουν στην εγκατάστασή τους. Η ειδοποίηση πραγματοποιήθηκε μέσω μηνυμάτων σε συριακά κοινωνικά δίκτυα.

Σαν άμεση αντίδραση στις πληροφορίες αυτές υπήρξε η εντολή του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, που ενημερώθηκε από τον υπουργό ΠτΠ, Νικ. Δένδια και τον αρχηγό της ΕΥΠ, Θεοδ. Δραβίλα, να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα αποτρέψουν  το νέο αυτό προσφυγικό κύμα από την είσοδο στην Ελλάδα.
Παράλληλα  ελπίζεται ότι θα στείλουν ηχηρό μήνυμα στις χώρες-πηγές παρόμοιων προσφυγικών ομάδων ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει αρνητικά παρόμοια φαινόμενα και άρα δεν θα πρέπει να θεωρείται «κατάλληλος προορισμός».

Για τους παραπάνω λόγους αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά όλων των συνοριοφυλάκων (θυμηθείτε τους 1800 συνοριοφύλακες) στον Έβρο για ενίσχυση της κάλυψης των περασμάτων και των συνόρων γενικότερα ενώ άρχισαν και οι επιχειρήσεις ελέγχου προσφύγων και μεταναστών στις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Η ΜΙΤ θεωρεί ότι μπορεί εύκολα να "πλημμυρήσει" τα ελληνικά σύνορα, τόσο στον Έβρο, όσο και στο Αιγαίο με Σύροτυς πρόσφυγες με αποτέλεσμα να αυξηθεί ακόμα περισσότερο το πρόβλημα εσωτερικής ασφάλειας της χώρας και να τεθεί για άλλη μια φορά υπό δοκιμασία η "στεγανότητα" των συνόρων...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Μειώνονται από 301 σε 150 τα Ειρηνοδικεία


Μειώνονται από 301 σε 150 τα Ειρηνοδικεία

Σε... βαθύ «κούρεμα» και των Ειρηνοδικείων της χώρας θα προχωρήσει σύντομα η κυβέρνηση για να εξορθολογιστεί η λειτουργία τους, αλλά και να εξοικονομήσει το κράτος περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ ετησίως
Σε... βαθύ «κούρεμα» και των Ειρηνοδικείων της χώρας θα προχωρήσει σύντομα η κυβέρνηση για να εξορθολογιστεί η λειτουργία τους, αλλά και να εξοικονομήσει το κράτος περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ ετησίως.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης πρόκειται να προωθήσει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που θα προβλέπει ότι τα 301 Ειρηνοδικεία που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια, θα συγχωνευθούν περίπου στα μισά.
Για το ΠΔ αυτό προηγήθηκε μελέτη από ειδική επιτροπή με σχετική γνωμοδότηση και από τον Αρειο Πάγο που κατέδειξε την ανάγκη να αναδιοργανωθούν αποτελεσματικότερα διάφορες δικαστικές υπηρεσίες. Και τούτο διότι, ενώ υπάρχουν Ειρηνοδικεία, ιδίως στις μεγάλες περιφέρειες, που «στενάζουν» από τον όγκο των υποθέσεων και προσδιορίζουν δίκες για το 2016 και το 2017 (!), την ίδια στιγμή υπάρχουν άλλα που χειρίζονται το πολύ 9 υποθέσεις τον χρόνο. Μάλιστα την προηγούμενη δικαστική χρονιά υπήρξαν λίγα ειρηνοδικεία που είχαν μηδενική κίνηση.
Βέβαια στις διάφορες τοπικές κοινωνίες, αναμένονται αντιδράσεις, αφού η παρουσία ενός ειρηνοδικείου είναι σημαντική με τη συμβολική έννοια της εκπροσώπησης της δικαστικής αρχής. Ομως στη σημερινή δύσκολη οικονομική περίοδο πολλά πρέπει να αλλάξουν, σύμφωνα με τους αρμοδίους, ενώ στις σχετικές εισηγήσεις επισημαίνεται η βελτίωση του οδικού δικτύου από τότε που αποφασίστηκε η ίδρυσή τους, καθώς και η ανάγκη να μην επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός και τελικά οι φορολογούμενοι με δαπάνες δυσανάλογες σε σύγκριση με τη χρησιμότητα και την παραγωγικότητα ορισμένων δικαστικών υπηρεσιών.
«Αγονα»
Η συγχώνευση αφορά κυρίως διάφορα ειρηνοδικεία που χαρακτηρίζονται «άγονα» ή υπολειτουργούντα, με κριτήριο τον μικρό αριθμό υποθέσεων που χειρίζονται ετησίως, με συνέπεια να μη δικαιολογείται η οικονομική επιβάρυνση σε μισθώματα και έμψυχο υλικό. Ταυτόχρονα υπάρχουν δικαστήρια που έχουν εκ των πραγμάτων καταστεί ανενεργά, αφού δεν έχουν γραμματέα, μερικές δε φορές ούτε δικαστή.
Με τη συγχώνευση αναμένεται να εξοικονομηθεί ποσό που ξεπερνά το μισό εκατ. ευρώ, το οποίο καταβάλλεται σε μισθώματα, ενώ το συνολικό όφελος θα ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ, με την εξοικονόμηση και των ποσών που διατίθενται για την κάλυψη λειτουργικής φύσης δαπανών. Η συγχώνευση είναι επιπλέον αναπόφευκτη και επειδή ο προϋπολογισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει μειωθεί περίπου στο μισό την τελευταία διετία.
Με τη συγχώνευση θα ενισχυθούν διάφορα ειρηνοδικεία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα το «μπαράζ» των χιλιάδων αγωγών που εκκρεμούν σε όλη τη χώρα για υποθέσεις «υπερχρεωμένων νοικοκυριών».
Για τον λόγο αυτό είχε αποφασιστεί και η πρόσληψη 160 ειρηνοδικών, οι οποίοι θα επιμορφωθούν τώρα για να μπορέσουν να ασχοληθούν όχι μόνο με τις εκκρεμείς αυτές υποθέσεις χρεών, αλλά και με τον καταιγισμό νέων υποθέσεων στα ειρηνοδικεία, αφού θα μεταφερθούν σε αυτά και οι δικαστικές αρμοδιότητες που αφορούν διαθήκες, κληρονομητήρια, σωματεία κ.λπ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

H Heidi Klum τρελαίνει τους followers της


H Heidi Klum τρελαίνει τους followers της

Απολαμβάνοντας τη δύναμη του Twitter και έχοντας πιο παιχνιδιάρικη διάθεση, η Heidi Klum ανέβασε δυο φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό για να ευχαριστήσει τους φανς της.
Και μπορεί η πρώτη φωτογραφία να ήταν «σεμνή», με εκείνη να είναι ντυμένη με την aαμερικανική σημαία και να τρώει ένα μεγάλο κομμάτι pizza, στη δεύτερη όμως τα λέει όλα το σχόλιο της ίδιας «Ουπς!». Το διάσημο μοντέλο ανέβασε μια vintage φωτογραφία της, όπου φαίνονται τα χρυσά της… εσώρουχα, την ώρα που σκύβει πάνω σε ένα αυτοκίνητο!

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΩΝ Συνέχεια.. (πρόεδρος, ο κύριος Πανταλάκης, βεβαίως βεβαίως…) Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 8, 2012


ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΩΝ Συνέχεια.. (πρόεδρος, ο κύριος Πανταλάκης, βεβαίως βεβαίως…)

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 8, 2012
The bondholder
Του άρθρο του marketzone (Πανταλάκης – Γενική Αποθηκών. Το σύστημα Σημίτη συνεχίζει να ξεπουλά την Ελλάδα.για την Γενική Αποθηκών έφερε μνήμες που θα ήθελα να ξεχάσω. Το παρακάτω άρθρο γράφτηκε τον Ιούλιο του 2010 στην Olympia. Διαβάστε το μέχρι τέλους.
Αγαπητοί Ανεξάρτητοι ΕΛΛΗΝΕΣ. Ζητήστε τις οικονομικές καταστάσεις των ταμείων από το 1997 μέχρι το 2006. Είναι όλες διαθέσιμες. ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.
Το έχω ξαναπεί. Η χωρά δεν πτώχευσε. Πτωχεύσαν τα ταμεία.
Και αυτοί που έπραξαν το έγκλημα όντως είναι ακόμα σε θέσεις με μεγάλα αξιώματα όχι μονό σε τράπεζες αλλά και στην «κυβέρνηση της Αλαζονείας». Και μας παρουσιάζονται σαν σωτήρες, κάτι για φως στο τούνελ, κάνουν δηλώσεις και άρθρα στις εφημερίδες πως θα βγούμε από την κρίση και άλλα. 
Όσο για τον Καρατζά όντως ήταν «μέγιστος» όπως τον βάφτισαν αλλά από μια άλλη οπτική γωνία. Ο σεβασμός προς τους νεκρούς δεν αφήνει χώρο για άλλα σχόλια.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ;
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ € 80 δις.
Μια αληθινή ιστορία
Νοέμβριος 1999. Βροχερή βραδιά.
« Περιμένοντας για ένα ραντεβού αργά το απόγευμα στα γραφεία μιας κρατικής τράπεζας άκουσα από το διπλανό γραφείο τέσσερα πολύ μα πολύ υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας  να γελάν, ναι,  να γελάν.
Γιατί;
Ο κόσμος αγόραζε την μετοχή μιας εταιρείας που είχε σαν πάγιο  μια απλή αποθήκη και η αξία της ήταν στα 4 δις δραχμές. Και ο κόσμος αγόραζε.

Ακούγοντας την ειρωνεία τους και η σχεδόν σατανική χαρά που ένιωθαν ότι ξεγέλασαν όλους και έκαναν πλούσιους τους Oppenheimer,Fidelity, την MorganStanleyτους κολλητούς τους και τους εαυτούς τους ένιωσα μια έντονη δυσφορία.

Την άλλη μέρα πήγα στο γραφείο και παραιτήθηκα.

Το κόλπο πάντα το ίδιο φίλε. Τα ΤΑΜΕΙΑ ο λαγός και το φινάλε. Ήξεραν ότι έκλεβαν τις αποταμιεύσεις μιας κοινωνίας.
Αλλά να κλέβεις και τις αποταμιεύσεις που θα είναι οι συντάξεις και η περίθαλψη μιας ολόκληρης χώρας (τα ασφαλιστικά ταμεία ) αυτό είναι το έσχατο έγκλημα μιας άπληστης οικονομικής, τραπεζικής και πολιτικής ελίτ.»

Η καταστροφή των αποθεμάτων των ταμείων είναι η μεγαλύτερη αιτία που η χωρά μας «πτώχευσε» και το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα. Έφαγαν €80 δισεκατομμύρια από τον προϋπολογισμό σε 12 χρόνια.

Το πιο συνταρακτικό;

Τρία από αυτά τα τέσσερα άτομα συνεχίζουν και σήμερα να παίζουν σημαντικό ρόλο στον τραπεζικό τομέα, κρατούν ακόμα μεγάλες θέσεις και έχουν το θράσος δημόσια να προτείνουν σενάρια σωτηρίας για το ελληνικό κράτος.

Θα δώσουν και νέα – επίσημη – παράταση στις φορολογικές δηλώσεις!


Θα δώσουν και νέα – επίσημη – παράταση στις φορολογικές δηλώσεις!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Αυγούστου 8, 2012

Του Δημοσιογράφου Βασίλη Τσεκούρα

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ευκαιρίες σε όσους φορολογουμένους δεν έχει υποβάλει ακόμα τη φορολογική τους δήλωση δίνει το Υπουργείο Οικονομικών.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναμένεται εντός της ημέρας, να ανακοινώσει επίσημη παράταση στην ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέχρι την Παρασκευή 8 Αυγούστου, καθώς χθες το βράδυ έληξε η δεύτερη κατά σειρά σιωπηρή παράταση.

Πηγές της ΓΓΠΣ ανέφεραν ότι χθες κατατέθηκαν άλλες 7.000 φορολογικές δηλώσεις, κατεβάζοντας τον τελικό αριθμό των φορολογουμένων που δεν δείξει ..ενδιαφέρον, κάτω από τις 20.000.

Έτσι, οι εναπομείναντες φορολογούμενοι καλούνται να καταθέσουν τη δήλωσή τους μέχρι την Παρασκευή, χωρίς να πληρώσουν πρόστιμα ή προσαυξήσεις.

Αντίθετα, όσοι χάσουν και αυτή την προθεσμία, θα υποστούν κυρώσεις, όπως: 500 ευρώ επιπλέον φόρο, απώλεια του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ και δεν θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση για την καταβολή του φόρου σε περισσότερες δόσεις.

Όταν ο Καμμένος αποκάλυπτε τον μέγα μάνατζερ του ΠΑΣΟΚ: Hoechtief, ΕΤΒΑ, Ναυπηγεία, τώρα και Αγροτική.


Όταν ο Καμμένος αποκάλυπτε τον μέγα μάνατζερ του ΠΑΣΟΚ: Hoechtief, ΕΤΒΑ, Ναυπηγεία, τώρα και Αγροτική.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 8, 2012

Ο Σάλλας πίσω κι απο τα Ναυπηγεία; Και την Hochtief; Κι από την ETBA; τσ..τσ..τσ

Καταλάβατε τώρα γιατί τα πρακτικά της εξεταστικής για τη Siemens “εξαφανίστηκαν” από όλα τα ΜΜ”Ε”;

Οτι ο ΟΣΕ και το Υπουργείο Άμυνας χρώσταγαν χρήματα στα ναυπηγεία. Σε κοινοβουλευτικό έλεγχο το Υπουργείο Μεταφορών ισχυρίζεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν έδινε τα χρήματα να πληρωθούν. Τα χρήματα δε, μαγικά, πληρώθηκαν με το που έγινε η πώληση των ναυπηγείων στους Γερμανούς και μάλιστα το τίμημα ήταν σχεδόν ίδιο με το τίμημα που αγόρασαν οι Γερμανοί από την ΕΤΒΑ τα ναυπηγεία. Π.Καμμένος

Δηλαδή; Εδωσαν τα Ναυπηγία στην HDW και μετά της έδωσαν και τα λεφτά για τα αγοράσει!
ΥΠ.ΟΙΚ->ΥΠ.ΜΕΤ->ΟΣΕ->ΝΑΥΠΗΓΙΑ->HDW->ETBA->ΠΕΙΡΑΙΩΣ!
ο Σάλλας είναι σοσιαλιστής , στήριξε ΠΑΣΟΚ σε όλες τις δύσκολες στιγμές, του χρώσταγαν από το 1999 όταν έχασε μέσα από τα χέρια του την Ιονική… ε ήρθε ο καιρός να του το ανταποδώσει η συγκυβέρνηση…! ! ! 
Ο Κωστόπουλος αγόρασε την Ιονική για 800εκ. € !
Ο Σάλλας που είχε κάνει προσφορά πριν από μερικά χρόνια 700εκ. για την ΤΤ και την ΑτΕ, και με τα παζάρια που θα ζήλευε κι ο Χότζας, θα (να το το δούμε πρώτα το “θα”) δώσει μόλις … 95εκ για την ΑτΕ ! ! ! !
Και εσυ μ-λ-κα Μήτσο κόψε το Μισθό σου…….
….ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε μάρτυς θυμάστε τι οφειλές είχε, πριν την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στους Γερμανούς, το Ελληνικό Δημόσιο και ο ΟΣΕ;
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Υποθέτω ότι είχαν υπογραφεί συμβάσεις και για εξοπλιστικά προγράμματα…
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πριν την πώληση εννοώ, θυμάστε τις οφειλές που υπήρχαν και δεν πλήρωνε το Ελληνικό Δημόσιο και ο ΟΣΕ;
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Οι συμβάσεις μεταξύ ΟΣΕ και ναυπηγείων είχαν γίνει πριν την πώληση των ναυπηγείων.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σωστά. Είχαν πληρωθεί τα χρήματα;
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Δεν το γνωρίζω.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εσείς έχετε υπογράψει να πληρωθούν τα χρήματα. Με μια διαφορά όμως: πληρώθηκαν τα χρήματα αφού μεταβιβάστηκαν τα ναυπηγεία. Και το τίμημα της πώλησης των ναυπηγείων ήταν σχεδόν ισόποσο των οφειλομένων του ΟΣΕ και του Ελληνικού Δημοσίου προς τα ναυπηγεία, τα οποία εισέπραξαν οι Γερμανοί και πλήρωσαν εν συνεχεία για την αγορά των ναυπηγείων. Θα σας θυμίσω δε, ότι έχετε απαντήσει σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, την οποία θα την καταθέσω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Να την καταθέσετε.
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Κύριε Καμμένε, νομίζω ότι απευθείας πληρωμές από το Υπουργείο Οικονομικών σε ναυπηγεία μου φαίνεται δύσκολο και αδιανόητο να έχουν γίνει.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι σε ναυπηγεία.
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Πρέπει να έγιναν μέσω του συμβεβλημένου μέρους, που ήταν για μεν τα εξοπλιστικά το Υπουργείο Άμυνας, για δε τις κοινοπραξίες, τις προγραμματικές συμβάσεις, ο ΟΣΕ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τα λεφτά, όμως, τα δίνει το Υπουργείο Οικονομικών. Πρέπει να εγκρίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν τα χρήματα.
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Όχι, όχι. Καταρχήν, το Υπουργείο Οικονομικών δεν χρηματοδοτεί απευθείας δαπάνες των ΔΕΚΟ. Το Υπουργείο Οικονομικών παρεμβαίνει όταν έχουν ελλείμματα οι ΔΕΚΟ και τους κάνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να σας το πω πιο απλά. Ο ΟΣΕ και το Υπουργείο Άμυνας χρώσταγαν χρήματα στα ναυπηγεία. Σε κοινοβουλευτικό έλεγχο το Υπουργείο Μεταφορών ισχυρίζεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν έδινε τα χρήματα να πληρωθούν. Τα χρήματα δε, μαγικά, πληρώθηκαν με το που έγινε η πώληση των ναυπηγείων στους Γερμανούς και μάλιστα το τίμημα ήταν σχεδόν ίδιο με το τίμημα που αγόρασαν οι Γερμανοί από την ΕΤΒΑ τα ναυπηγεία.
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Δεν το γνωρίζω αυτό.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν το θυμάστε αυτό.
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Καταρχήν, αυτό μου κάνει μεγάλη εντύπωση ως διαδικασία. Διότι σας λέω και πάλι ότι οι αμοιβές των ναυπηγείων από τις συμβάσεις θα προήρχοντο και μπορούσαν να προέρχονται μόνο από τα συμβεβλημένα μέρη.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ναι. Αν δεν δώσει το Υπουργείο Οικονομικών λεφτά στο Υπουργείο Μεταφορών για να τα πάρει ο ΟΣΕ, τότε δεν έχει λεφτά.
Εάν αυτό συνέβαινε δεν είναι κάτι το μεμπτό; Γιατί μας είπατε ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια να πουλήσετε τα ναυπηγεία, αλλά ουσιαστικά δώσατε τα λεφτά στους Γερμανούς από κάποιους άλλους πόρους του Δημοσίου.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Κύριε συνάδελφε, να κάνετε τις ερωτήσεις με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να απαντάει ο μάρτυρας.
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Καταρχήν, θέλω να σας πω είναι ότι δεν υπάρχει κανείς θεσμικός δίαυλος να καταβάλλει χρήματα το Υπουργείο Οικονομικών σε μη συμβεβλημένα μέρη. Το Υπουργείο Οικονομικών έχει ευθύνη για την εκταμίευση του προϋπολογισμού στα Υπουργεία και επίσης όταν μια ΔΕΚΟ έχει προβλήματα κάνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Μία ΔΕΚΟ, για παράδειγμα η Ολυμπιακή, όταν αγοράζει αεροπλάνα τα πληρώνει το Υπουργείο Οικονομικών; Όχι.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έχω κάνει υπουργός. Εάν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν απελευθερώσει το κονδύλι προς το υπουργείο, δεν έχει να πληρώσει.
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Στο πλαίσιο εφαρμογής του προϋπολογισμού.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το απελευθέρωσε, όμως, το κονδύλι μετά την πώληση.
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Δεν σας είπα ότι «φυτρώνουν» τα χρήματα έτσι.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ξέρετε γιατί σας ρωτάω; Η ΕΤΒΑ μετά από αυτό πού πουλήθηκε;
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Στην Τράπεζα Πειραιώς.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εσείς πού εργάζεστε τώρα;
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στην Τράπεζα Πειραιώς δεν εργάζεστε;
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Είμαι εξωτερικός σύμβουλος με δελτίο παροχής υπηρεσιών, όπως και σε πολλούς άλλους οργανισμούς.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν είστε δωρεάν, είστε επί πληρωμή. Εσείς το βλέπετε αυτό νόμιμο και ηθικό; Δηλαδή, έχει γίνει αυτή η μεταβίβαση, πουλήθηκαν τα Ναυπηγεία στους Γερμανούς, η ΕΤΒΑ στην Πειραιώς και τώρα εσείς εργάζεστε, ως πρώην Υπουργός που υπογράψατε αυτά, στην Πειραιώς;
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Επιτρέψτε μου να σας πω το εξής: Εγώ κάνω συμβουλευτικές εργασίες σε διάφορους οργανισμούς και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Μάρτυς (Παντελεήμων Καράκωστας): Πολύ. Όχι με την πολιτική, ήμουν στον αντιστασιακό αγώνα, ήμουν πρόεδρος των συλλόγων όλης της δυτικής Γερμανίας είχα μια δράση, γι’ αυτό και πέρασα πολλά έξω και εδώ στην Ελλάδα μου είχαν απαγορεύσει την είσοδο….
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ: Όχι, πού τον ξέρατε τον Λαλιώτη; Εγώ τον Τσοχατζόπουλο κατάλαβα πριν, ξέρατε και τον Λαλιώτη;
ΜΑΡΤΥΣ (Παντελεήμων Καράκωστας): Ναι, μα τον Λαλιώτη τον γνώρισα από τον Τσοχατζόπουλο, δεν ήξερα τον Λαλιώτη. Δεν ήταν μαζί μου στη Γερμανία ο Λαλιώτης, ήταν πιο μικρός, ο Λαλιώτης ήταν μικρότερος, πολύ μικρότερος. Αλλά στη Χαριλάου Τρικούπη, εκεί γνωριστήκαμε, όταν γύρισα εγώ από το εξωτερικό, ο Κώστας Λαλιώτης μου λέει: «Κοίταξε, βοήθησε, σε παρακαλώ, εκεί» και με έστειλε στον Παπανικολάου και ήταν και κάποιος Τρεπεκλής θυμάμαι τότε.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ: Κομπίνες;
ΜΑΡΤΥΣ (Παντελεήμων Καράκωστας): Βέβαια, γίνανε, πάντα γίνονται κομπίνες…
Γινόντουσαν, να σας πω ένα παράδειγμα, το αεροδρόμιο, που έγινε από την HOCHTIEF, δεν έπρεπε να γίνει από την HOCHTIEF. Έπρεπε να γίνει από την Aéroports de Paris. Τα ξέρω, γιατί εγώ αναμείχθηκα στο κονσόρτσιουμ τότε εκείνη την εποχή. Οι Γάλλοι είχαν κάνει μια πολύ πιο φτηνή προσφορά και πιο έξυπνο αεροδρόμιο και πιο λειτουργικό. Και ανετράπη το θέμα τότε, και ανετράπη και η Κυβέρνηση, εξαιτίας της HOCHTIEF και απ’ ό,τι έχω ακούσει και λόγω του Ο.Τ.Ε. τότε, που ήταν το θέμα με τα ψηφιακά, τι ήταν. Θέλω να πω, λοιπόν, ότι ακολούθησε ένας ορυμαγδός σκανδάλων και παρατυπιών, τα οποία εγώ ήμουν στη μέση, με ποια έννοια, εγώ έκανα τη δουλειά μου, πλήρωνα τα ταξίδια μου από την τσέπη μου, να τα λεφτά που ερχόντουσαν στην Τράπεζα Πειραιώς, και δεν είδα στο τέλος δουλειά και έμεινα εγώ να χαλάσω τα λεφτά που είχα βγάλει και να μείνω στη φάση αυτή που είμαι τώρα, που τώρα ανά πάσα στιγμή μπορεί κάποιος να δει πού βρίσκομαι εγώ.

Σήμερα δίνουν πάλι δωράκι στον Σάλλα την Αγροτική…!
ΠΗΓΕΣ

Κλυδωνίζεται η κυβέρνηση λόγω της εφεδρείας!


Κλυδωνίζεται η κυβέρνηση λόγω της εφεδρείας!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Αυγούστου 8, 2012

Εμπλοκή μετά τις αντιρρήσεις Κουβέλη και τις ενστάσεις Βενιζέλου. Τι προβλέπει το πρόγραμμα της ΝΔ για 45.000 δημοσίους υπαλλήλους

Σε «αγκάθι» εξελίσσεται για την κυβέρνηση συνεργασίας το θέμα της εφεδρείας, καθώς κατά τη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών προέκυψε εμπλοκή στο ζήτημα των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης συζήτησαν για τα ζητήματα των ναυπηγείων και της εργασιακής εφεδρείας, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να συγκρούεται μετωπικά με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος νωρίτερα είχε ανοίξει το θέμα της εφεδρείας.

«Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος, όπως ήμουν σταθερά από την πρώτη στιγμή που είχε τεθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Κουβέλης κάνοντας λόγο για φιάσκο, με τον Γιάννη Στουρνάρα να τον «αδειάζει» εκ νέου, αφήνοντας να εννοηθεί πως όλα εξετάζονται.

Αναφερόμενος στην εφεδρεία, ο Ευ. Βενιζέλοςδήλωσε πως έχει “αρνητική εμπειρία” από το παρελθόν, λέγοντας: “Προσωπικά έχω δεσμευτεί προεκλογικά ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο και αυτή η δέσμευση μου ισχύει απολύτως”.

Έβγαλαν μαχαίρια Κουβέλης και Στουρνάρας

Για πρώτη φορά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών διεξήχθη σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και τον υπουργό Οικονομικών να κοντράρονται για το θέμα της εφεδρείας.

«Από που προέκυψε το θέμα της εφεδρείας; Δεν υπήρξε τέτοια συμφωνία!», δήλωσε σε έντονο ύφος και απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών ο Φώτης Κουβέλης. «Αν είναι να κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα όταν κάνετε δηλώσεις, τότε να μη γίνονται συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

 

Ο κ. Στουρνάρας δεν απάντησε, ενώ για πρώτη φορά δεν τον κάλυψε ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους υπενθυμίζοντας πως «συζητάμε μόνο ζητήματα που είναι εντός της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών. .

 

Το θέμα της εφεδρείας έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη να εκφράζει τη δυσφορία του, καθώς παρακάμφθηκε σε ένα θέμα που είναι δικής του αρμοδιότητας.

Σε μια προσπάθεια να ενημερωθεί τόσο για την εφεδρεία αλλά και για το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί σήμερα τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα. Η κίνηση αυτή εξάλλου μεταφράζεται και ως μια προσπάθεια στήριξης του υπουργού Οικονομικών ο οποίος έχει βρεθεί τις τελευταίες ημέρες στο μάτι του κυκλώνα λόγω των δηλώσεων του για το θέμα της εφεδρείας.

Τι προβλέπει η πρόταση της ΝΔ

Εργασιακή εφεδρεία τριών ταχυτήτων με θεσμοθέτηση ηλικιακών κριτηρίων προβλέπει η πρόταση της ΝΔ.

Συγκεκριμένα:

• Για υπαλλήλους άνω των 50 ετών, εφεδρεία με το βασικό μισθό μέχρι τη συνταξιοδότησή τους, εκτός αν βρουν αλλού εργασία.

• Για υπαλλήλους 40 έως 50 ετών, εφεδρεία για δύο τριετίες.

• Για υπάλληλους 30 έως 40 ετών, εφεδρεία για μία τριετία.

Πηγή: newsbomb.gr

 

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ


Αθλητικές
Η ΓΑΤΑ - 08/08/12
ΠΡΑΣΙΝΗ - 08/08/12
DERBY - 08/08/12
GOAL - 08/08/12
SPORTDAY - 08/08/12
ΓΑΥΡΟΣ - 08/08/12
LIVE SPORT - 08/08/12
Ημερήσιες Πολιτικές
Η ΑΥΓΗ - 08/08/12
ΒΡΑΔΥΝΗ - 08/08/12
ΕSPRESSO - 08/08/12
ΕΘΝΟΣ - 08/08/12
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ - 06/08/11
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - 08/08/12
ΤΑ ΝΕΑ - 08/08/12
ΑΥΡΙΑΝΗ - 08/08/12
Κυριακάτικες Πολιτικές

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...