Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Μήνυμα... δεν ελήφθη!

Μήνυμα... δεν ελήφθη!
Ο Αντώνης Σαμαράς ρίχνει τα... χαρτιά, αλλά ο Βενιζέλος έχει «σημαδέψει» την τράπουλα και ο Λοβέρδος  ράβει κουστούμι... ανάπτυξης, προκαλώντας εγκεφαλικά στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας
Όσο κι αν οι περισσότεροι υπουργοί δηλώνουν αδιάφοροι για το πότε θα γίνει ανασχηματισμός, η αλήθεια είναι ότι όλοι περιμένουν πάνω από το ακουστικό.
“Ο κύβος ερρίφθη” και ο Α. Σαμαράς μέχρι του Αγίου Πνεύματος θα ανακοινώσει το νέο κυβερνητικό σχήμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανασχηματισμός θα είναι και ευρύς και σαρωτικός, με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι τελικά πήρε το μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών.
Αλήθεια, το πήρε; Για να δούμε...
Για τους γνωρίζοντες, η πρόθεση του πρωθυπουργού να «ανακατέψει την κυβερνητική τράπουλα» είναι σαφής, καθώς, πέραν των άλλων, θέλει να σηματοδοτήσει με πολλούς τρόπους την πολυαναμενόμενη αλλά μέχρι στιγμής άφαντη αλλαγή σελίδας στη χώρα.
Για το λόγο αυτό ο κ. Σαμαράς θέλει να εντάξει τον ανασχηματισμό στο ευρύτερο σχέδιό του για ένα πιο σύγχρονο προφίλ της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο σχεδιάζεται να υλοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι, λογαριάζοντας όμως και εδώ χωρίς τον ξενοδόχο (βλ. Καραμανλικό μπλοκ).
Τώρα, αν αυτό θα σηματοδοτήσει και τη δημιουργία της “Νέας Ελλάδας” θα το δούμε. Οι ζυμώσεις πάντως έχουν ήδη ξεκινήσει.
Ο παράγοντας ΠΑΣΟΚ
Θεωρείται βέβαιο πως ο πρωθυπουργός θα εντάξει στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη όχι μόνο του σημερινού ΠΑΣΟΚ αλλά και του... παλαιού, ακόμα και ορισμένους που έχουν κακή φήμη και το όνομά τους έχει συνδεθεί με τις πιο βάρβαρες και αντιλαϊκές πολιτικές. Εδώ ο κ. Σαμαράς λογαριάζει τον... ξενοδόχο Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και εκπλήξεις προερχόμενες από τους κόλπους της ΔΗΜΑΡ που βρίσκεται στα πρόθυρα της ολοκληρωτικής κατάρρευσης.
Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η ένταξη στο κυβερνητικό σχήμα του Α. Λοβέρδου που ενώ τα έκανε “θάλασσα” κατά τις θητείες του στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, τώρα ζητάει και τα ρέστα, απαιτώντας (;) υπουργείο !ακίνδυνο και αναπτυξιακό ώστε να καθορίσει και τη στάση του από εδώ και στο εξής.
Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ “χτυπά” κι άλλα ενδιαφέροντα υπουργεία, όπως για παράδειγμα το υπουργείο Εσωτερικών μόνο που κάτι τέτοιο το έχει ξεκόψει ήδη ο κ. Σαμαράς... Η ορμή με την οποία εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές, παρόλο που έχει χάσει το 30% της εκλογικής του δύναμης σε σχέση με το 2012, ενοχλεί βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ που έτσι κι αλλιώς δυσκολεύονταν να συνηθίσουν τη «συγκατοίκηση» με τους «πράσινους».
Ο κ. Βενιζέλος νομίζει πως με το 8% μπορεί να διαμορφώσει τις εξελίξεις και με ύφος χιλίων καρδιναλίων ζητά από τον Σαμαρά κομβικά υπουργεία με τον Πρωθυπουργό να είναι έντονα πρεσαρισμένος και υποχρεωμένος να κάνει σημαντικές υποχωρήσεις. 
Δεν είναι, όμως, αυτό το μοναδικό πρόβλημα για τον Α. Σαμαρά. Η ΝΔ έχασε κάτι παραπάνω από έξι μονάδες και οι προσωπικές του επιλογές δεν δικαιώθηκαν στο δήμο Αθηναίων, στην περιφέρεια Αττικής, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Γ. Κουμουτσάκος λέγεται ότι θα μπουν στην κυβέρνηση και ότι αυτό είχε συμφωνηθεί από πριν, προκειμένου να δώσουν τη μάχη της αυτοδιοίκησης. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει ήδη τριγμούς στη Συγγρού που απορούν με τις αποφάσεις του πρωθυπουργού.
Το ερώτημα λοιπόν είναι ένα: Το πήρε τελικά ο κ. Σαμαράς το μήνυμα της κάλπης; Από αυτά που ετοιμάζεται να κάνει στον ανασχηματισμό φαίνεται πως όχι μόνο δεν πήρε το μήνυμα του λαού αλλά επιμένει να ακούει μόνο τους αυλικούς του και να υποκύπτει στους εκβιασμούς του Βενιζέλου.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/453606/minyma-den-elifthi#ixzz33MsuTFz9

Το μυστικό προσκύνημα του Πούτιν στον Άγιο Ιωάννη της Κροστάνδης

 
 
 
O Πρωτοπρεσβύτερος Gennady Belovolov ,ηγούμενος της Ι.Μ. Αγίου Ιωάννη Ευαγγελιστή, Leushinsky αποκαλύπτει τώρα στο blog του  τη μυστική -ανεπίσημου χαρακτήρα- επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου:
Κλήση στο κινητό μου τηλέφωνο.
“Γεια σας, πάτερ Γεννάδιε”
Η φωνή μου φάνηκε γνώριμη αλλά δεν μπορούσα να θυμηθώ από που την ήξερα.
«Ποιος είστε παρακαλώ; … “
“Vladimir Vladimirovich Poutin.”
Παύση … Κάποιος μου κάνει φάρσα, σκέφτηκα !
« Πλάκα μου κάνετε; »
« O Πούτιν σας καλεί ! »
btNu6XWrzJg
Ο ηγούμενος συνεχίζει την αφήγηση:
“Όντως ήταν ο Πρόεδρος Πούτιν. Στις 25 Μαΐου ημέρα Κυριακή, ο Ρώσος πρόεδρος μας επισκέφθηκε τελείως απροσδόκητα. Η επίσκεψη δεν ήταν επίσημη και δεν καλύφθηκε από τον Τύπο. Και όμως ο αρχηγός του κράτους επισκέφθηκε την παραθαλάσσια πρωτεύουσα της Ρωσίας και ειδικά την πόλη μας την Κροστάνδη. Η επίσκεψη του Προέδρου στον Άγιο Ιωάννη Κρονστάνδης, συνέπεσε με τον εορτασμό της πόλης της Αγίας Πετρούπολης και σε λίγες ημέρες θα έχουμε την επέτειο του ιδρύματος Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης. Έτσι, η πόλη φορούσε τα γιορτινά της και δεν χρειάστηκε καμιά ειδική προετοιμασία για την προεδρική επίσκεψη.
Ο Πρόεδρος Πούτιν ενδιαφέρθηκε κυρίως να επισκεφθεί δύο ιερούς τόπους : τον Ναυτικό καθεδρικό ναό της Κροστάνδης (Άγιος Νικόλαος) και την κατοικία-μουσείο του Αγίου. Στον καθεδρικό ναό, ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Αρχιμανδρίτη Αλέξη Ganzhin, ο οποίος είναι πρόεδρος του Τμήματος της Επισκοπής για τις σχέσεις με τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Cxfb7naLuZA
Μετά την επίσκεψη στον καθεδρικό ναό, ο Πρόεδρος κατευθήνθηκε στην οικία του Αγίου Ιωάννη της Κροστάνδης. Μάθαμε για την προεδρική επίσκεψη κυριολεκτικά 10 λεπτά πριν την άφιξή του και όπως ήταν φυσικό δεν είχαμε κάνει καμιά προετοιμασία . Άλλωστε το σπίτι του Αγίου είναι πάντα έτοιμο για να καλωσορίσει τον κάθε πιστό.
Ο Πρόεδρος έφθασε στην κατοικία του Αγίου που λειτουργεί ως μουσειακός χώρος λίγο πριν κλείσει, όταν συνήθως έχουν αποχωρήσει οι επισκέπτες.
Στο σπίτι εκείνη την ώρα είχαν διακόνημα τρεις αδελφές, οι μοναχές Βικτωρία, Ιρίνα και Τατιάνα. Αυτές είχαν την τιμή να συναντήσουν τον Πρόεδρο.
Οι μοναχές όταν τον είδαν του απεύθυναν τον πασχαλινό χαιρετισμό: «Χριστός Ανέστη», στον οποίο ο Πρόεδρος ανταπέδωσε: «Αληθώς ανέστη!”
WuMAhfPboaU
Από το σπίτι του Αγίου Ιωάννη της Κρονστάνδης ο Πρόεδρος Πούτιν θεώρησε ευγενικό να τηλεφωνήσει στο διευθυντή του Μουσείου.
Ο Vladimir Vladimirovich τον ευχαρίστησε για την ευκαιρία που του δόθηκε να ξεναγηθεί και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο: «Όλα είναι πολύ καλά εδώ! Έγινε πολύ καλή δουλειά! “
hAPGqO-_Rl4
Ο Πρόεδρος δεν παρέλειψε να θυμηθεί ότι ο πλησιέστερος ναός στο σπίτι του στο Басков переулок (Baskov Lane),εκεί όπου γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα 10 χρόνια της ζωής, είναι αυτός της μονής μας. Παρά το γεγονός ότι ο Πούτιν βαφτίστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο πιο κοντινός του ναός ήταν η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο αγρόκτημα Leushinsky που την εποχή εκείνη δεν λειτουργούσε. Ο Πρόεδρος ζήτησε να μάθει σχετικά με την τύχη του ναού . Του περιέγραψα λεπτομερώς την εκκλησία μας και τον κάλεσα να την επισκεφθεί αν « όντως είναι ο ναός της παιδικής ηλικίας σας! » Η συζήτηση ήταν πολύ ζωντανή. Ένιωσα ότι ο Πρόεδρος θυμάται και αγαπά πάντα το μικρό σπίτι του και όλην την περιοχή της Αγίας Πετρούπολης.
qFrtYNud210
Ύστερα άκουσε πολύ προσεκτικά τη διήγηση των αδελφών. Επιθεώρησε το σαλόνι και τα προσωπικά αντικείμενα του αγίου Ιωάννη της Κρονστάνδης στο γραφείο του. Ασπάσθηκε λείψανο φυλακτό του Αγίου. Κατόπιν προσκύνησε και την εικόνα της Παναγίας, με την οποία ο πατέρας Ιωάννης ευλογούσε τα πνευματικά του τέκνα. Ο Πρόεδρος δεν αρνήθηκε την προσφορά να καθίσει στην καρέκλα του μεγάλου Ποιμενάρχη και επίσης έκανε μια καταχώρηση στο βιβλίο επισκεπτών.
785874_original
Συνολικά, ο Πρόεδρος πέρασε περίπου μία ώρα στο μουσείο του Αγίου.
Μια αδελφή υπογράμμισε ότι ο Πρόεδρος δεν έκανε μια απλή περιήγηση, αλλά προσευχήθηκε με μεγάλη προσήλωση στον Άγιο.
Εκείνη την ημέρα διεξάγονταν οι εκλογές στην Ουκρανία. Ο Πρόεδρος ζήτησε από τις αδερφές να προσευχηθούν, όχι μόνο για την αδερφική μας γείτονα χώρα, αλλά και για όλη τη Ρωσία.
Σαν αναμνηστικά δώρα προσφέραμε στον Πρόεδρο μια εικόνα του Αγίου Ιωάννη της Κροστάνδης, καθώς και εικόνες της Μητέρας του Θεού και του Κυρίου με την επιγραφή “Ει ο Θεός μεθ ημών, ουδείς καθ ημών.”
Ο Πρόεδρος είπε ότι ελπίζει να μας ξαναδεί.
786362_original
Πρέπει να πω ότι ο Πούτιν έκανε μεγάλη εντύπωση στις αδελφές μας γιατί ήταν ευλαβικός και τις άκουγε προσεκτικά.
Η επίσκεψη ήταν ανεπίσημου χαρακτήρα χωρίς καμιά δημοσιογραφική διαπίστευση μόνο μερικές φωτογραφίες τραβήχθηκαν από κινητό. Θα έλεγα ότι ήταν ένα αληθινό προσκύνημα. Ο Πρόεδρος δεν ήρθε για να τον τιμήσουν αλλά για να τιμήσει τον Άγιο ως απλός προσκυνητής.
Μετά από αυτήν την επίσκεψη, θυμήθηκα ότι την τελευταία φορά που Ρώσος ηγέτης επισκέφθηκε τον άγιο Ιωάννη της Κροστάνδης ήταν πριν από 100 χρόνια, το 1913. Τότε, ο τσάρος Νικόλαος μετά την επίσκεψή στον Καθεδρικό Ναό είχε ζητήσει να αποτίσει φόρο τιμής στον άγιο Ιωάννη της Κροστάνδης και ήρθε στο σπίτι του. Επιθεώρησε το σπίτι από έξω χωρίς να εισέρθει στο εσωτερικό. Ο Πούτιν προχώρησε μέσα στο σπίτι, έχοντας πριν κάνει την ίδια διαδρομή με τον τσάρο.”
Άγιος Ιωάννης Κροστάνδης
Άγιος Ιωάννης Κροστάνδης
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«Μην περιμένετε ανακούφιση με κούρεμα χρέους» ...

 

«Μην περιμένετε ανακούφιση με κούρεμα χρέους» διαμηνύει ο Γιούργκεν Φίτσεν της Deutsche Bank
...διαμηνύει ο Γιούργκεν Φίτσεν της Deutsche Bank ...
Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες στέλνει ο συνδιευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, καθώς θεωρεί λάθος της Ελλάδας αν πει ότι έχει κάνει αρκετά και τώρα αναμένει ανακούφιση με την απομείωση του χρέους.
« Αν η Ελλάδα δημιουργήσει την...
εντύπωση ότι έχει κάνει αρκετά και τώρα η ανακούφιση θα πρέπει να έλθει απ έξω με την απομείωση του χρέους αυτό θα ήταν το λάθος μήνυμα».
Αυτό διαμηνύει στην ελληνική κυβέρνηση μέσω συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο Γιούργκεν Φίτσεν της Deutsche Bank .

O συνδιευθύνων σύμβουλος του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού αφού εκφράζει τον ειλικρινή του όπως λέει σεβασμό για όλα όσα έχουν επιτευχθεί στην Ελλάδα επισημαίνει ότι μένουν πολλά που δεν έχουν γίνει .
« Η διαδικασία της μεταρρύθμισης και της αλλαγής δεν έχει ολοκληρωθεί» αναφέρει και προσθέτει πως αν και οι έλληνες πολίτες θα ήθελαν να ακούσουν 'ναι τελειώσαμε' « η αποδυνάμωση αυτής της πολύ σημαντικής μεταρρυθμιστικής διαδικασίας θα ήταν λάθος» .

Χαρακτηρίζει επίσης κατανοητή την επιθυμία για περιορισμό του χρέους σε επίπεδα πιο διαχειρίσιμα αλλά δεν θεωρεί και εφικτό το στόχο που έχει θέσει η Ε Ε για ποσοστό 60% του ΑΕΠ στο τέλος του προγράμματος.
« Πρόκειται για ένα στόχο που δεν είναι ρεαλιστικός στο ορατό μέλλον για την Ελλάδα» λέει και θεωρεί αναγκαίο ένα λογικό χρονοδιάγραμμα.
Ολα πάντως θεωρεί θα κριθούν απο την αξιοπιστία, την εμπιστοσύνη και τη φήμη.

Ο Βαυαρός αριστοκράτης που έκανε πλούσιους τους Rolling Stones, αν και σιχαινόταν τη μουσική τους

Απεβίωσε πριν λίγες ημέρες στα 80 του ο οικονομικός εγκέφαλος που συνέβαλε στην ανάδειξη του ιστορικού ροκ συγκροτήματος

 

Η μουσική των Rolling Stones δεν είχε τίποτα να πει στον Rupert zu Loewenstein, εκτός ίσως από το Paint it Black. Η αλήθεια είναι ότι ο Βαυαρός αριστοκράτης θεωρούσε τις ροκ κραυγές του Jagger κακοφωνία κι αν κάποιος πήγαινε στο backstage των συναυλιών των Stones, θα αντίκριζε ανάμεσα σε δεκάδες τεχνικούς, κορίτσια με αδαμιαία περιβολή και ενθουσιώδεις groupies έναν ευγενικό, γραβατοφορεμένο κύριο με τις παλάμες να καλύπτουν τα αφτιά του. Αυτός ήταν ο  Loewenstein που, αν και μισούσε τη μουσική των Stones, εντούτοις τους βοήθησε να γλιτώσουν την οικονομική καταστροφή και να γίνουν “βασιλιάδες” της ροκ.
Γεννημένος μέσα στον πλούτο, με γονείς Βαυαρούς αριστοκράτες ( ο πατέρας του προερχόταν από τον βασιλικό οίκο του Wittelsback και η μητέρα του είχε δεσμούς με τη βασιλική οικογένεια της Βραζιλίας). Ήταν ένας αληθινός πρίγκιπας, μπήκε στον κόσμο των οικονομικών το 1962 σε ηλικία 32 ετών, όταν αποφάσισε να αγοράσει μια τράπεζα και πολύ σύντομα απέκτησε το ψευδώνυμο “άνθρωπος-αριθμομηχανή”, καθώς ήταν αυθεντία στο στο να εξοικονομεί χρήματα για τους πελάτες του.
Την ίδια περίοδο, ήταν η εποχή της τρέλας, της φήμης, της κραιπάλης και των πάρτι για τους Rolling Stones. Στα τέλη της δεκαετίας του '60 είχαν καταφέρει ήδη όχι απλά να γίνουν γνωστοί στη Βρετανία, αλλά να σκαρφαλώσουν στην κορυφή των charts σε όλο τον κόσμο. Η απότομη προσγείωση έρχεται όταν ο  Allen Klein αποχωρεί από τη θέση του μάνατζερ αφήνοντας πίσω του ένα πραγματικό χάος και δη στα οικονομικά του συγκροτήματος. Μια κίνηση που αφήνει ξεκρέμαστους τον Jagger, τον Keith Richards και τους υπόλοιπους Stones, οι οποίοι ήταν ιδανικοί στο να βγάζουν και να σκορπάνε λεφτά, αλλά όχι και να τα διαχειρίζονται. Τα μέλη του συγκροτήματος βρίσκονται σε πραγματική απόγνωση.
Τότε έρχεται η ώρα του Loewenstein.  Το 1968 ο έμπορος τέχνης Christopher Gibbs τον γνώρισε με τον Jagger. Ο Loewenstein παραδέχθηκε ότι έως τη μέρα που του γνώρισαν τους Rolling Stones, δεν είχε ακούσει καν το συγκρότημα, δεν ήξερε ποιοι ήταν. Ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να αναλάβει τη δουλειά και να τη συνεχίσει για περίπου 40 χρόνια. Αυτό που κατάφερε ήταν να μετατρέψει τους σχεδόν χρεοκοπημένους  Stones στην πιο πλούσια μπάντα του πλανήτη, καθώς, όχι μόνο τους γλίτωνε χρήματα, αλλά κατάφερνε να τους τα τριπλασιάζει. Τους υποχρέωσε  να φύγουν από την Αγγλία και να δηλώσουν ως έδρα τους τη Γαλλία, καθώς είχε ευνοϊκότερη φορολογία.
Επέλεγε τα μέρη που θα δώσει συναυλία το συγκρότημα ανάλογα με τη παρακράτηση φόρων. Ήταν αυτός που τη δεκαετία του ’80 έκλεισε το deal με τον promoter Michael Cohl, ο οποίος οργάνωσε το Steel Wheels tour – δηλαδή τη περιοδεία που έδωσε στους Stones 200 εκατ. ευρώ και τους έκανε παντοκράτορες του rock. Πέτυχε δε και χρυσές συμφωνίες με σπόνσορες, όπως η μπύρα  Budweiser, η Volkswagen, η Chase Manhattan. Ήταν χάρη σε αυτός που το 2006 οι Stones πλήρωσαν φόρο μόλις 1,6% στα κέρδη 20 ετών  που ανέρχονταν σε 242εκατ. στερλίνες. Μέχρι το 2007 που οι δρόμοι τους χωρίζουν, τους συμβούλευεε πώς να επενδύσουν 40 εκατ. στερλίνες σε μετοχές.
Όπως πολύ εύστοχα είχε πει το 2002 ο Richards «είναι το μεγαλύτερο μυαλό στο χώρο της οικονομίας. Παίζει αυτό το παιχνίδι τόσο καλά όσο παίζω εγώ κιθάρα».
Το 2007 θεώρησε ότι ήρθε ο καιρός να αποσυρθεί από τη θέση του οικονομικού διαχειριστή του συγκροτήματος. Η τελευταία συμβουλή που τους έδωσε πριν φύγει ήταν να πουλήσουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που είχαν ως μπάντα έναντι ενός μνημειώδους ποσού και να αποσυρθούν πια από την ενεργό δράση. Αυτή τη συμβουλή δεν την ακολούθησα ποτέ.
Από εκεί και πέρα συνέχισε να έχει επαφή με το συγκρότημα, ωστόσο πριν από ένα χρόνο ήρθε σε ρήξη με τον Jagger, όταν κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που περιέγραφε όλα τα κόλπα που έκανε για να μετατρέψει τη μπάντα σε οικονομικό κολοσσό. “Ένας άνθρωπος που διαχειρίζεται τα λεφτά σου για τόσο μεγάλο διάστημα δεν πρέπει μετά να αποκαλύπτει τα μυστικά του” είχε πει έξαλλος ο Mick.
Ο Loewenstein πριν από λίγες ημέρες απεβίωσε στα 80 του χρόνια και μάλλον θα μείνει στην ιστορία ως ο πρίγκιπας που κατάφερε να κάνει τη νεανική μπάντα από το Λονδίνο...”βασιλιάδες”.


Πηγή: Ο Βαυαρός αριστοκράτης που έκανε πλούσιους τους Rolling Stones, αν και σιχαινόταν τη μουσική τους | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/53314/o-vayaros-aristokratis-poy-ekane-ploysioys-toys-rolling-stones-kai-sihainotan-ti#ixzz33MlACQro

Το Φθινόπωρο οι νέες ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια: Από παραχωρήσεις ακινήτων μέχρι κούρεμα

Νωρίτερα θα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος Κώδικας «καλών πρακτικών» από τις τράπεζες για τους δανειολήπτες, ύστερα από απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους

 

Του Κωστή Πλάντζου
Νωρίτερα από το αναμενόμενο θα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος Κώδικας «καλών πρακτικών» από τις τράπεζες για τους δανειολήπτες, που θα υποκαταστήσει σταδιακά μέτρα και νόμους που ίσχυσαν την τελευταία δεκαετία για προστασία των δανειοληπτών. Από το φθινόπωρο ήδη το νέο καθεστώς θα λειτουργεί προαιρετικά, ενώ θα καταστεί υποχρεωτικό από την 1.1.2015.
Το μέτρο εντάσσεται στις ευρύτερες αλλαγές που αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και με συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και Εργασίας Γ. Βρούτση. Το Συμβούλιο πήρε αποφάσεις και για ευρύτερες αλλαγές στο πτωχευτικό δίκαιο και τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Ο Κώδικας Καλών Πρακτικών της Τράπεζας της Ελλάδος θα θεσμοθετηθεί με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου ώστε το κείμενο να έχει αυξημένο ειδικό βάρος και θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή στα τέλη του έτους ώστε να προσαρμοστούν τόσο οι τράπεζες όσο και οι δανειολήπτες.
Στο κείμενο έχουν ληφθεί παρατηρήσεις και των Ενώσεων δανειοληπτών (ΕΚΠΟΙΖΩ και άλλες) θα προβλέπει διάφορα στάδια παρέμβασης, ανάλογα με τις ημέρες καθυστέρησης των οφειλών, ενώ θα υποδεικνύει εναλλακτικές δυνατότητες ρύθμισης των δανείων σε καθυστέρηση που περιλαμβάνουν:
Βραχυπρόθεσμες λύσεις: καταβολή μόνο τόκων, μειωμένες δόσεις, περίοδο χάριτος, αναβολή πληρωμής δόσης/δόσεων, τακτοποίηση καθυστερούμενου υπολοίπου και κεφαλαιοποίηση καθυστερήσεων.
Μακροπρόθεσμες λύσεις: μόνιμη μείωση του επιτοκίου ή του συμβατικού περιθωρίου, αλλαγή Τύπου Επιτοκίου (π.χ. από κυμαινόμενο σε σταθερό), παράταση της διάρκειας, διαχωρισμό ενυπόθηκου δανείου σε βιώσιμο δάνειο με εμπράγματη εξασφάλιση, το οποίο ο δανειολήπτης αποπληρώνει, και το υπόλοιπο του δανείου, στο οποίο δεν λογίζονται τόκοι έως μια μεταγενέστερη ημερομηνία αποπληρωμής. Επίσης, παροχή πρόσθετης εξασφάλισης από τον δανειολήπτη, λειτουργική αναδιάρθρωση επιχείρησης και συμφωνίες ανταλλαγής χρέους με μετοχικό κεφάλαιο.
Λύσεις οριστικής διευθέτησης που αποσκοπούν στην οριστική τακτοποίηση της απαίτησης της τράπεζας έναντι του δανειολήπτη όπως η εθελοντική παράδοση ενυπόθηκου ακινήτου, η μετατροπή σε Χρηματοδοτική Μίσθωση, η πώληση και ενοικίαση (ο δανειολήπτης μεταβιβάζει την κυριότητα του ακινήτου είτε στο ίδρυμα είτε σε τρίτο αποπληρώνοντας μέρος ή το σύνολο του δανείου), μεταβίβαση του δανείου σε άλλο ίδρυμα, αντικατάσταση παλαιού δανείου με νέο μικρότερου υπολοίπου, διαχείριση σε εκκαθάριση στο πλαίσιο της πτωχευτικής διαδικασίας, ρευστοποίηση εξασφαλίσεων και δικαστικές/νομικές Ενέργειες πέραν της ρευστοποίησης εξασφαλίσεων.
"Δεύτερη ευκαιρία"
Για το πτωχευτικό δίκαιο, σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, στόχος των αλλαγών είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών και η παροχή δεύτερης ευκαιρίας στους επιχειρηματίες που πτωχεύουν, αλλά με ασφαλιστικές δικλείδες που θα αποτρέπουν την κατάχρηση του μέτρου και τις εικονικές πτωχεύσεις.
Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου αποφασίσθηκε και η εκπόνηση τριών μελετών στις οποίες θα βασιστούν οι απαιτούμενες νομοθετικές αλλαγές. Οι μελέτες αυτές αφορούν το πτωχευτικό πλαίσιο φυσικών και νομικών προσώπων καθώς και τη λειτουργία της αγοράς ακινήτων και θα είναι έτοιμες ως το τέλος Ιουνίου.
Παράλληλα το υπουργείο Δικαιοσύνης ολοκληρώνει άμεσα και τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών και η επίσπευση των δικών. Στο πλαίσιο αυτό καθίσταται υποχρεωτική η εξωδικαστική διαμεσολάβηση (ώστε να φθάνουν κατά το δυνατόν λιγότερες υποθέσεις στα δικαστήρια και να επιτευχθεί αποσυμφόρηση). Επίσης καταργείται η δυνατότητα πολλαπλών ανακοπών που καθυστερούν την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων.


Πηγή: Το Φθινόπωρο οι νέες ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια: Από παραχωρήσεις ακινήτων μέχρι κούρεμα | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/53510/fthinoporo-oi-nees-rythmiseis-gia-ta-kokkina-daneia-apo-parahoriseis-akiniton-mehri#ixzz33MkMV5hx

«Βόμβα» τα απλήρωτα κοινόχρηστα...

 


Κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα στους κοινόχρηστους χώρους, ακινητοποιημένοι ανελκυστήρες, απλήρωτα συνεργεία καθαρισμού, ακόμη και διακοπή συνεργασίας με...
εταιρείες έκδοσης κοινοχρήστων είναι το αποτέλεσμα της συσσώρευσης χρεών από ιδιοκτήτες ακινήτων.

Οι διαχειριστές των πολυκατοικιών αδυνατούν να εισπράξουν τα κοινόχρηστα, με αποτέλεσμα να «βάζουν χέρι» στο απόθεμα και τελικά να μην μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος ή συντήρηση των ασανσέρ.

Εν τέλει αναγκάζονται οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες να πληρώσουν περισσότερα προκειμένου να συμπληρώσουν το αποθεματικό. Ουσιαστικά καλύπτουν και τους κακοπληρωτές, είτε αυτοί δεν μπορούν να πληρώσουν κοινόχρηστα λόγω αντικειμενικής δυσκολίας, είτε γιατί είναι κατ’ επάγγελμα «φεσατζήδες».

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Στρ. Παραδιάς, «η πολυκατοικία έχει ήδη τελειώσει.

Επικρατεί το απόλυτο χάος καθώς μετά το “κλείδωμα” της κεντρικής θέρμανσης λόγω αδυναμίας πληρωμής πετρελαίου, τώρα κλειδώνουν και τα ασανσέρ ενώ δεν υπάρχει ρεύμα σε κοινόχρηστους χώρους εξαιτίας των χρεών προς τη ΔΕΗ.

Το αποθεματικό των διαχειριστών δεν φτάνει, μεγάλο μέρος των ενοικιαστών ή ιδιοκτητών δεν πληρώνουν κοινόχρηστα και το πρόβλημα έχει γίνει τσουνάμι».

Πολλές φορές οι ιδιοκτήτες διώκονται για χρέη που έχουν οι μισθωτές των ακινήτων τους. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, εκατοντάδες ενοικιαστές αφήνουν απλήρωτα μισθώματα και κοινόχρηστα και εγκαταλείπουν τα ακίνητα φορτώνοντας με μεγάλα «φέσια» τον ιδιοκτήτη.

Για παράδειγμα, ενοικιαστής διαμερίσματος στην Αθήνα εγκατέλειψε το ακίνητο έχοντας «φεσώσει» τον ιδιοκτήτη με 6 ενοίκια αλλά και με κοινόχρηστα ύψους 1.200 ευρώ. Το «φέσι» κλήθηκαν να πληρώσουν οι συνιδιοκτήτες αφού έμεινε η πολυκατοικία από ασανσέρ και καθαριότητα.

Ιδιοκτήτης επιχείρησης με γραφεία στο κέντρο έχει να πληρώσει πάνω από 1 χρόνο κοινόχρηστα, ένα ποσό κοντά στα 2.000 ευρώ. Δηλώνει δε ότι αδυνατεί να πληρώσει για πάντα. Η υπόθεση εκκρεμεί εδώ και δύο χρόνια στα δικαστήρια.

Τέλος, ιδιοκτήτης καταστήματος και τρεις άλλοι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων δεν έχουν πληρώσει κοινόχρηστα πάνω από 4.000 ευρώ. Ο διαχειριστής δεν έχει αποθεματικό και κόπηκε επί μήνες το ρεύμα στους κοινόχρηστους χώρους.

  ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Έτσι θα είναι ο νέος φόρος ακινήτων - Ποιοι οι συντελεστές για κτίσματα, οικόπεδα και χωράφια - Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν - Παραδείγματα

Πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση σημαντικού ύψους θα περιμένει όσους έχουν μη ηλεκτροδοτούμενα ή ημιτελή κτίσματα, τα οποία δεν αποδίδουν καθόλου εισόδημα

 

Χωρίς αφορολόγητο όριο και για όλα σχεδόν τα ακίνητα θα επιβληθεί φέτος ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο για τον υπολογισμό του φόρου για τις κατοικίες λαμβάνονται υπόψη συντελεστές όπως αυτός του βασικού φόρου, της παλαιότητας του κτίσματος, της απομείωσης επιφάνειας, ο συντελεστής ορόφου, ο συντελεστής μονοκατοικίας, ο συντελεστής πρόσοψης, βοηθητικών χώρων, ημιτελών κτισμάτων και τέλος αυτός των ειδικών κτιρίων.
Συγκεκριμένα, ο βασικός φόρος προκύπτει με βάση μία κλίμακα 12 συντελεστών, με τον φόρο να κυμαίνεται από 2 έως 13 ευρώ το τετραγωνικό, ανάλογα με την τιμή ζώνης.
Ο συντελεστής παλαιότητας κυμαίνεται από 0,6 για κτίσματα παλαιότητας άνω των 100 ετών, έως 1,25 για κτίσματα παλαιότητας έως 4 ετών. Η παλαιότητα του κτίσματος προκύπτει από τη διαφορά μεταξύ τους έτους φορολογίας και του έτους έκδοσης της της νεότερης οικοδομικής άδειας.
Ο συντελεστής απομείωσης επιφάνειας, εφαρμόζεται στις περιπτώσεις ειδικών κτιρίων και κλιμακώνεται αντιστρόφως ανάλογα του αριθμού των τετραγωνικών μέτρων των κύριων χώρων.
Ο συντελεστής ορόφου, προκύπτει με βάση τον όροφο στον οποίο βρίσκεται το κτίσμα, ο συντελεστής μονοκατοικίας αφορά στις μονοκατοικίες και είναι 1,02.
Ο συντελεστής πρόσοψης κυμαίνεται από 1 έως 1,02 ανάλογα με τον αριθμό των προσόψεων του κτίσματος σε δρόμους, ενώ ο συντελεστής βοηθητικών χώρων, ορίζεται σε 0,1.
Ο συντελεστής ημιτελών κτισμάτων ισούται με 0,4% και αφορά σε κτίσματα ημιτελή που δεν ηλεκτροδοτούνται, ενώ ο συντελεστής ειδικών κτιρίων ορίζεται στο 0,5 και δεν εφαρμόζεται όταν χρησιμοποιείται  συντελεστής βοηθητικών χώρων. Στα κτίρια αγροτικής χρήσης, οι συντελεστές ειδικών κτιρίων και βοηθητικών χώρων είναι μηδέν.
Εντός σχεδίων πόλεων ή οικισμών εφαρμόζεται ο βασικός συντελεστής υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος κλιμακώνεται από 0,003 ευρώ έως 9 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με την αξία ανά τ.μ. Οικοπέδου.
Για αγροτεμάχια, αγρούς, βοσκότοπους κλπ, προβλέπεται η εφαρμογή ενός βασικούς συντελεστή, ο οποίος ορίζεται σε 0,001 ευρώ ανά τετραγωνικό ή σε 1 ευρώ ανά στρέμμα.
Στις περιπτώσεις εκτάσεων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, λαμβάνοται υπόψη ο συντελεστής θέσης, που αντιστοιχει στην ελάχιστη αντικειμενική αξία της Δημοτικής Ενότητας στην οποία ανήκει η έκταση και κλιμακώνεται από 1 έως 3.
Επίσης ισχύει ο συντελεστής χρήσης, που εφαρμόζεται ανάλογα με την χρήση της έκτασης και κυμαίνεται από 0,1 έως 2,5, συντελεστής άρδευσης ο οποίος ορίζεται σε 1,1 και ο συντελεστής απαλλοτρίωσης που είναι 0,75.
Ένας άλλος συντελεστής είναι και αυτός της κατοικίας, που ισχύει σε περίπτωση κατοικίας εντός της έκτασης και είναι ίσος με 5.
Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, φέτος θα ισχύσουν μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων για όσους φορολογούμενους κατέχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, συνολικής αντικειμενικής αξίας πολύ υψηλότερης των 300.000 ευρώ, μετά την αντικατάσταση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας και του Έκτακτου Ειδικούς Τέλους Ακινήτων με τον ΕΝΦΙΑ. Έτσι οι μειώσεις για τους φορολογούμενους αυτούς θα ξεκινούν απο το 15% και θα φτάνουν έως 23%.
Επίσης για τους ιδιοκτήτες ενός ή περισσοτέρων ηλεκτροδοτούμενων διαμερισμάτων ή μονοκατοικιών που έχουν εξαντλήσει τους συντελεστές δόμησης των οικοπέδων τους, θα πληρώνουν λιγότερο φόρο από αυτόν που κατέβαλλαν μέχρι τώρα, μειωμένο από 4,4% έως 21,6%.
Η φορολογική επιβάρυνση στα ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα θα είναι με τον ΕΝΦΙΑ μικρότερη κατά 10 με 21,6% σε σχέση με τον ΕΕΤΑ, ενώ η φορολογική επιβάρυνση από τον συμπληρωματικό Ενιαίο Φόρο, δηλαδή τον “νέο ΦΑΠ”, θα είναι χαμηλότερη, αφού ο νέος φόρος θα έχει αφορολόγητο όριο αυξημένο κατά 100.000 ευρώ και μειωμένους συντελεστές φορολόγησης.
Πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση σημαντικού ύψους θα περιμένει όσους έχουν μη ηλεκτροδοτούμενα ή  ημιτελή κτίσματα, τα οποία δεν αποδίδουν καθόλου εισόδημα και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας τους είναι κάτω των 200.000 ευρώ, οι οποίοι και θα πληρώσουν φόρο για πρώτη φορά, ενώ αυξημένους φόρους θα κληθούν να καταβάλουν φέτος και οι κάτοχοι αυθαίρετων κτισμάτων που τα νομιμοποίησαν το 2013.
Για παράδειγμα, ο ΕΝΦΙΑ για ένα διαμέρισμα 60 τετραγωνικών μέτρων, 3ου ορόρου και παλαιότητας 14 ετών, στην περιοχή του Περιστερίου, με τιμή ζώνης 800 ευρώ το τετραγωνικό και πρόσοψη σε έναν δρόμο θα είναι:
Φόρος διαμερίσματος = Βασικός φόρος ανά τ.μ για τιμή ζώνης 800 ευρώ x αριθμό τετραγωνικών μέτρων διαμερίσματος x συντελεστή παλαιότητας x συντελεστή ορόφου x συντελεστή πρόσοψης. |Δηλαδή 2,9 ευρώ ανά τ.μ x 60 τ.μ x 1,15 x 1,01 = 204,12 ευρώ.
Με το ισχύον μέχρι 31-12-2013 φορολογικό καθεστώς με την φορολόγηση μέσω του ΕΕΤΑ (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων), το συγκεκριμένο ακίνητο επιβαρύνονταν με 234,60 ευρώ.
Επίσης για αγροτεμάχιο 3.500 τ.μ αρδευόμενο, με μονοετή καλλιέργεια, σε περιοχή του Αγίου Στεφάνου Αττική με αυθαίρετο κτίσμα 100 τ.μ εντός του αγροτεμαχίου, που έχει νομιμοποιηθεί και δεν αποτελεί πρώτη κατοικία του ιδιοκτήτη, η αρχική βασική αξία και ο συντελεστής θέσης είναι 32 ευρώ ανά τ.μ και 3 αντίστοιχα, ο συντελεστής χρήσης είναι 2, ο συντελεστής άρδευσης είναι 1,1 και ο συντελεστής κατοικίας θα είναι 5.
Έτσι ο φόρος του αγροτεμαχίου θα είναι: 3.500 τ.μ x 0,001 ευρώ x 3 x 2 x 1,1 x 5 = 115,50 ευρώ.


Πηγή: Έτσι θα είναι ο νέος φόρος ακινήτων - Ποιοι οι συντελεστές για κτίσματα, οικόπεδα και χωράφια - Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν - Παραδείγματα | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/53556/etsi-tha-einai-o-neos-foros-akiniton-poioi-oi-syntelestes-gia-ktismata-oikopeda-kai#ixzz33MhgChhJ

Μίνι ρύθμιση για τα χρέη στην εφορία σε 48 δόσεις!

 

Μέγεθος κειμένου
Μίνι ρύθμιση για τα χρέη στην εφορία σε 48 δόσεις!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

 

Τελευταία ενημέρωση: 27.05.2014 | 10:21
Πρώτη δημοσίευση: 27.05.2014 | 07:38
Διαδώστε το:

- Σχέδιο για μείωση της εισφορά αλληλεγγύης από το Φθινόπωρο
- Δυνατότητα αποπληρωμής των χρεών σε πολλές δόσεις 
- Στο τραπέζι με την τρόικα η μείωση του ΦΠΑ και σε άλλες κατηγορίες και ο φόρος στο πετρέλαιο
- Τα σχέδια για να μην ... ρίξουν την κυβέρνηση η φόροι

Τα εκκαθαριστικά της εφορίας που έχουν αυξημένους ως και κατά σχεδόν 1.000 ευρώ φόρους για όλους θα προκαλέσουν οργή στο σύνολο των πολιτών που θα δουν τη φορολογία τους ακόμη και να διπλασιάζεται σε κάποιες περιπτώσεις.
Με τους φόρους να πλήττουν κυρίως το μεσαίο εισόδημα, τους γνωστούς και ως νοικοκυραίους για τα κόμματα εξουσίας, αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες στην κυβέρνηση αναζητείται λύση που δεν θα έχει εξαμβλωματικό χαρακτήρα όπως το κοινωνικό μέρισμα ή τα επιδόματα.

Φόροι: στόχος για 12% ΦΠΑ και ανώτατο συντελεστή το 33% για φυσικά πρόσωπα

Ο πολλαπλασιασμός των φόρων ειδικά στο επίπεδο της ακίνητης περιουσίας, αλλά και ο διπλασιασμός των φόρων για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες αναμένεται να προκαλέσει νέο κραχ στις σχέσης κυβέρνησης ψηφοφόρων.
Μόνο τα χαμηλά εισοδήματα θα έχουν κάποια φοροελάφρυνση, όμως αυτό δεν αρκεί.
Έτσι ζητείται λύση που θα δώσει μια κάποια ανάσα στο σύνολο του πληθυσμού. Μικρή έστω αλλά εμφανής και μάλιστα στο μηνιαίο εισόδημα.
Αυτή η λύση δεν είναι άλλη από την έκτακτη εισφορά η οποία θεωρείται δεδομένο ότι θα επεκταθεί άλλα δύο χρόνια ωστόσο θα επιχειρηθεί από το Οικονομικό επιτελείο να μην είναι στα σημερινά επίπεδα. Να είναι σαφώς μειωμένη δηλαδή ώστε κάθε μισθωτός και κάθε συνταξιούχος να δουν σαφή αύξηση στο μηνιαίο εισόδημά τους καθώς θα είναι μικρότερη η αυτόματη παρακράτηση που γίνεται.

Έρχεται μείωση αλλά και παράταση της εισφοράς
Ταυτόχρονα θα επιχειρηθεί να υπάρξει και μείωση και στην εισφορά που πληρώνουν όσοι χρησιμοποιούν μπλοκάκια και που στην πλειοψηφία των εργαζόμενων το ποσό αυτό ισούται με ένα μηνιάτικο...
Το δεύτερο επίπεδο στο οποίο θα κινηθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα είναι ο ΦΠΑ. Πρώτος στόχος η παγιοποίηση του φόρου στην εστίαση στο 13% αλλά και η μείωσή του σε ήδη πρώτης ανάγκης ώστε να υπάρξει μια μικρή μείωση και των τιμών.
Το τρίτο πακέτο περιλαμβάνει τα καύσιμα όμως εδώ το ποσοστό επιτυχίας απέναντι στην τρόικα είναι μικρό.
Η επιστροφή του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης στο παλιό καθεστώς θα πρέπει να θεωρείται απίθανη και έτσι μάλλον θα πρέπει να μιλάμε για κάποια μικρή μείωση. Ωστόσο τα ποσά είναι μεγάλα και ανάλογη θα πρέπει να αναμένεται σε αυτή την περίπτωση και αντίδραση της τρόικας.
Παράλληλα θα τρέξουν έμμεσες ελαφρύνσεις, όχι φόρων αλλά των υποχρεώσεων των πολιτών.
Αλλαγή δηλαδή στον τρόπο πληρωμής των φόρων.
Ήδη υπάρχει η σκέψη για ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής των χρεών προς την εφορία σε 48 δόσεις.
Τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξάνονται κατά 1 δισ. το μήνα και έτσι ζητείται ... λύση που θα αυξήσει και τα έσοδα του κράτους.

Στην Αλβανία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στην Αλβανία ο Οικουμενικός Πατριάρχης  

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Στα Τίρανα της Αλβανίας έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος.Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκε ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, αλλά και παιδιά της ελληνικής ομογένειας.
Την Κυριακή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα εγκαινιάσει τον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως.

Προφητικό ΒΙΝΤΕΟ! Θ. Βέγγος: “Για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είμαστε όλοι”

 

veggos

Δεν φτάνει που ο Σύριζα έχασε 100.000 ολόκληρες ψήφους σε σχέση με το 2012, δεκάδες χιλιάδες που τον ψήφισαν, λένε, ας του δώσουμε μια ευκαιρία και αν τα κάνει και αυτός μούσκεμα, που μούσκεμα θα τα κάνει με τούτους τους κλεφτοπασόκους που έχει μαζέψει, τότε πάμε βουρ για Χρυσή Αυγή, για να σωθεί η Πατρίδα.
Κοίτα όμως που το ίδιο είχε πει ο αξέχαστος Θανάσης Βέγγος…
Χωρίς άλλα λόγια, δείτε το παρακάτω… προφητικό BINTEO:

 
ethnikismos.net

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...