Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας


 

  • 0
     
 Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας
Το ενδιαφέρον μονοπωλεί ο αγώνας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
05:05 OTE Sport 2 MotoGP Ελεύθερα δοκιμαστικά (Σεπάνγκ)
08:50 OTE Sport 2 MotoGP Κατατακτήριες δοκιμές
09:30 Eurosport Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτου Τουρισμού
           Προκριματικός γύρος, Suzuka
12:00 Eurosport WTA Τουρνουά Τένις Hμιτελικά, Μόσχα/Ρωσία
12:15 Novasports 1 Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα F3 Χόκενχαϊμ/1η κούρσα
14:00 OTE Sport 2 Ντινάμο Δρέσδης – Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ
            Πρωτάθλημα Β’ Γερμανίας
14:45 Eurosport 2 Σανκάι Σένουα – Τσάνγκτσουν Γιατάι
            Κινέζικο πρωτάθλημα
14:45 Novasports 1 Τότεναμ – Τσέλσι Premier League
15:00 OTE Sport 3 Εργοτέλης – Ηρακλής Football League
16:00 Eurosport World Series by Renault 1η κούρσα, Βαρκελώνη
16:00 NET Πανελευσινιακός – Καβάλα Basket League ΟΠΑΠ
16:25 Novasports 4 Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα F3 Χόκενχαϊμ/2η κούρσα
16:30 OTE Sport 3 Λεβερκούζεν – Μάιντζ Bundesliga
16:30 OTE Sport 2 Φορτούνα Ντίσελντορφ – Μπάγερν Μονάχου Bundesliga
16:30 ΟTE Sport1 HD Ντόρτμουντ – Σάλκε Bundesliga
17:00 Novasports 3 Μίλωνας – ΑΟ Κηφισιάς Α1 Βόλει
17:00 Eurosport Σνούκερ: European Tour 2η μέρα, Αμβέρσα/Βέλγιο
17:15 Novasports 3 Πανιώνιος – Κέρκυρα Superleague
17:15 Novasports 2 – HD2 Ολυμπιακός – Ξάνθη Superleague
17:45 OTE Sport 3 Βουλιαγμένη – Σούρμαν Champions League
19:00 OTE Sport 2  HD Γιουβέντους – Νάπολι Serie A
19:00 OTE Sport 1 Ρεάλ Μαδρίτης – Θέλτα Primera Division
19:30 OTE Sport 3 Βέρντερ Βρέμης – Γκλάντμπαχ Bundesliga
19:30 Novasports 2 HD2 Νόριτς – Άρσεναλ Premier League
19:30 Novasports 1 HD1 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ Superleague
20:45 Sport TV Αϊντχόφεν – Βίλεμ Πρωτάθλημα Ολλανδία
21:00 ΟTE Sport1-HD Βαλένθια – Αθλέτικ Μπιλμπάο Primera Division
21:45 OTE Sport 2 Λάτσιο – Μίλαν Serie A
22:30 Eurosport 2 Νότρε Νταμ – Μπρίγκαμ Γιανγκ Γιουνιβέρσιτι American Football: NCAA
23:00 ΟTE Sport1 HD Ντεπορτίβο Λα Κορούνια – Μπαρτσελόνα Primera Division
02:20 Novasports 2 HD2 Ράσινγκ Κλουμπ – Νιούελς Όλντ Μπόις Πρωτάθλημα Αργεντινής
03:00 OTE Sport 3 Σικάγο Μπουλς – Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Γενική πρόγνωση καιρού για το Σάββατο 20 Οκτωβρίου


 

  • 1
     
 Γενική πρόγνωση καιρού για το Σάββατο 20 Οκτωβρίου
Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και νότια ορεινά, αναμένουμε  το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη λόγω ομίχλης.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 12 έως 24 στη βόρεια Ελλάδα, 14 έως 26 στη δυτική Ελλάδα, 12 έως 23 στο βόρειο Αιγαίο και από 14 έως 28 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση από 2 έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο και από 6 έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Τοπικά στο βόρειο Αιγαίο αναμένονται πολύ ισχυροί άνεμοι έως και 8 μποφόρ.
ΠΗΓΗ: weather.gr

Πάνω από 200.000 διαδηλωτές κατά των νέων μέτρων.


 


Του Γιώργου Δελαστίκ
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους και κλειστά μαγαζιά υποδηλώνουν την πλήρη διάσταση του λαού με την κυβέρνηση Σαμαρά.

Συγκλονιστική από πλευράς συμμετοχής ήταν η χθεσινή διαδήλωση στην Αθήνα εναντίον των....
νέων εξοντωτικών μέτρων λιτότητας που προωθούν η ΕΕ, το ΔΝΤ και η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη. Πάνω από 200.000 (!) εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι, άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι συμμετείχαν στην πορεία από το Πεδίον του Αρεως και την Ομόνοια ως το Σύνταγμα, καταλαμβάνοντας ουσιαστικά επί ώρες όλον τον ενδιάμεσο χώρο. Το μέγα πλήθος που κατέλαβε το κέντρο της Αθήνας ήταν υπερδιπλάσιο εκείνου που συμμετείχε στη διαδήλωση της προηγούμενης γενικής απεργίας στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ολα δείχνουν ότι η χθεσινή διαδήλωση, η οποία δικαιολογημένα ανύψωσε το ηθικό όσων αντιδρούν στα νέα μέτρα, θα αποτελέσει το προοίμιο νέων μεγαλύτερων κινητοποιήσεων και όχι την κορύφωσή τους, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί.

Ο θάνατος ενός 65χρονου διαδηλωτή του ΠΑΜΕ, ενός άνεργου επί έξι ολόκληρα χρόνια ναυτεργάτη, προσέδωσε πρόσθετη τραγικότητα στις ήδη δραματικές κοινωνικές συνέπειες της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής.

Παράλληλα, η εντυπωσιακή διαφοροποίηση της κοινωνικής σύνθεσης των διαδηλωτών σε σχέση με προηγούμενα χρόνια αποτύπωνε ανάγλυφα τις επιπτώσεις της κρίσης σε άλλα κοινωνικά στρώματα. Η μεγάλη πλειονότητα των χθεσινών διαδηλωτών ήταν πρώτα πρώτα νέοι άνθρωποι κάτω των 45 ετών, εμφανώς εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους του τομέα των υπηρεσιών. Συμμετείχε επίσης εκπληκτικά μεγάλος αριθμός νέων σε ηλικία γυναικών, οι οποίες πλήττονται ιδιαιτέρως από την ανεργία αυτή την εποχή, με όσες συνεχίζουν να εργάζονται να φοβούνται δικαίως για το άμεσο εργασιακό τους μέλλον. Η σύνθεση της χθεσινής διαδήλωσης δηλαδή αποτύπωσε την αγωνία για τη δουλειά τους νέων κοινωνικών στρωμάτων, τα οποία τα προηγούμενα χρόνια θεωρούσαν πως το ζήτημα της ανεργίας δεν τα αφορά. Είναι εμφανή πλέον τα σημάδια επερχόμενων ταχέως κοινωνικών ανατροπών, οι οποίες αναπότρεπτα θα συνεπιφέρουν και σοβαρότατες πολιτικές ανακατατάξεις.

Αναφερόμενοι σε πτυχές του πολιτικού γίγνεσθαι πρέπει να σημειώσουμε τη θεαματική αύξηση από διαδήλωση σε διαδήλωση της συμμετοχής δεκάδων χιλιάδων ατόμων στις γραμμές του ΠΑΜΕ. Η επιλογή της προπόρευσης των δυνάμεών του στις πορείες προς το Σύνταγμα και τη Βουλή αντί του διαχωρισμού του από τους υπόλοιπους διαδηλωτές μέσω άλλων διαδρομών, φαίνεται ότι επιδοκιμάζεται από την εκλογική βάση του ΚΚΕ και την ενθαρρύνει να παίρνει μέρος όλο και πιο μαζικά στις κινητοποιήσεις. Βάζοντας τέλος στην ιδιότυπη αυτοαπομόνωσή του, το ΚΚΕ σταδιακά αποκαθιστά σχέσεις ψυχολογικής επικοινωνίας, έστω και δύσκολα στην αρχή, με τους υπόλοιπους διαδηλωτές, αλλά και με άλλα τμήματα ανθρώπων της Αριστεράς. Η συνέχιση μιας τέτοιας πολιτικής θα του επιτρέψει πιθανότατα να καταγράψει αύξηση του ποσοστού του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ώστε να απομακρυνθεί από το ολέθριο 4,5%, το οποίο ελάχιστα απέχει από τον μοιραίο γκρεμό του 3% της κοινοβουλευτικής εξαφάνισης.
Ηδη από τώρα πάντως βάζει όλο και πιο έντονα και τη δική του σφραγίδα στο πολιτικό περιεχόμενο των τελευταίων διαδηλώσεων.

Συνολικά πάντως η εικόνα μιας πρωτεύουσας με κλειστά όλα σχεδόν τα μαγαζιά στο κέντρο της και τους δρόμους πλημμυρισμένους από εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, εμπόρους και επαγγελματοβιοτέχνες, είναι μια εικόνα πλήρους διάστασης του λαού με την κυβέρνηση που ο ίδιος εξέλεξε μόλις προ τεσσάρων μηνών. Ανεξαρτήτως του ποιος και κατά πόσο ευθύνεται γι' αυτό, η ουσία είναι πως η τεράστια πλειοψηφία του ελληνικού λαού αισθάνεται εξαπατημένη από τα πολιτικά κόμματα που συναπαρτίζουν την κυβέρνηση.

Παρά τα φληναφήματα περί «αποφασιστικότητας» των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, το θεμελιώδες είναι πως έχουν τους Ελληνες εναντίον τους, όπως έδειξε και η χθεσινή τεράστια πορεία. Αυτό σημαίνει πως σύντομα θα πληρώσουν ακριβά την πολιτική που ασκούν.

Ρωσική φρεγάτα πέρασε τα Δαρδανέλια προς Μεσόγειο

 

Η ρωσική φρεγάτα Smetlivy, κλάσης Kashin- πέρασε σήμερα από το στενό των Δαρδανελίων κατευθυνόμενο προς το Αιγαίο και στη συνέχεια προς τη Μεσόγειο, αν και δεν είναι γνωστός ο ακριβής προορισμός του.
Αυτό μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ τα οποία ανέφεραν επιπλέον ότι το ρωσικό σκάφος συνοδευόταν από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής. Το Smetlivy είχε βρεθεί πάλι στη Μεσόγειο μεταξύ Απριλίου και Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι το ρωσικό Ναυτικό διατηρεί ναυτική βάση στην Ταρτούς της Συρίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πυρηνική φρενίτιδα από την Ρωσία: Εκτοξεύθηκαν ακόμα πέντε πυρηνικά όπλα!




30



Φρενίτιδα εκτοξεύσεων  πυρηνικών όπλων είχαμε από την Ρωσία τις τελευταίες ώρες: Εκτός από την εκτόξευση του βαλλιστικού διηπειρωτικού βλήματος RC-12M Topol με κεφαλή 800 Kt χωρίς καμία προγενέστερη ειδοποίηση για την άσκηση όπως συνηθίζεται στις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών πυραύλων, άλλη μία δοκιμή βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου R-29R έγινε με επιτυχία υποθαλάσσια από ένα πυρηνικο υποβρύχιο βαλλιστικών βλημάτων (SLBM) στη θάλασσα του Οχότσκ.

"Αυτή η επιτυχημένη δοκιμή δείχνει το υψηλό επίπεδο των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων του ναυτικού της Ρωσίας", σημείωσε εκπρόσωπος του ρωσικού Ναυτικού μιλώντας στο πρακτορείο Ιντερφάξ. Το υποβρύχιο έπληξε εικονικό στόχο σε απόσταση 8.000 χλμ.

Σε μία τρίτη δοκιμή από το τρίτο σκέλος της τριάδας πυρηνικής αποτροπής της Ρωσίας, δύο ρωσικά βομβαρδιστικά ένα Tu-160 Blackjack και Tu-95MS  Bear, προχώρησαν στην εκτόξευση τεσσάρων πυρηνικών βλημάτων cruise κατά εικονικών στόxων σε απόσταση 2.500 χλμ.

Η άσκηση έγινε στην Δημοκρατία των Κόμι, στη βόρεια Ρωσία και "Όλοι οι πύραυλοι πέτυχαν το στόχο τους"  δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής στρατηγικής Αεροπορίας.

"Τέτοιου είδους ταυτόχρονη δοκιμή της πυρηνικής τριάδας της Ρωσίας έχει πολλά χρόνια να γίνει, πιθανόν από το τέλος του "ψυχρού πολέμου" αναφέρει ένας Αμερικανός στρατηγικός αναλυτής.

Το μήνυμα που θέλησε να περάσει η Ρωσία, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του σχεδίου επίθεσης του ΝΑΤΟ εναντίον της, αλλά και το επιβαρυμένο περιβάλλον ασφάλειας στη Μ.Ανατολή που μπορεί να οδηγήσει σε επίθεση του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας κατά της Συρίας, είναι σαφές: "Η συνέχιση αυτής της πολιτική από το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμια πυρηνική καταστροφή"...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ενίσχυση 42 εκατ. ευρώ σε δήμους


Ενίσχυση 42 εκατ. ευρώ σε δήμους

Με 42 εκατομμύρια ευρώ ενισχύει τους ΟΤΑ όλης της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών, έναντι των εσόδων από το φόρο Ζύθου, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και το Τέλος Διαφημιστικής Κατηγορίας Δ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Ειδικότερα, κατανέμεται ποσό περίπου 8,2 εκατ. από τον φόρο Ζύθου, 12,5 εκατ. από το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και 21 εκατ. από το Τέλος Διαφήμισης κατηγορίας Δ. Το υπόλοιπο ποσό, που τηρείται σε λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς και τα λοιπά έσοδα από τα τρία τέλη που θα συγκεντρωθούν, θα κατανεμηθούν στους ΟΤΑ με επόμενη απόφαση εντός του Νοεμβρίου.
Επίσης, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κατανέμεται ένα εκατ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για τα Εργοστάσια Αφαλάτωσης Ύδατος των δήμων Νισύρου, Σύμης, Ιθάκης, Θήρας, Μυκόνου, Πάρου, Σίφνου, Σύρου- Ερμούπολης, Τήνου, Οινουσσών και Χίου.

Διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ με την αντικατάσταση προϊσταμένων των εφοριών


 

 
Χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ, το οποίο διαφωνεί, κατατέθηκε στη Βουλή, από το υπουργείο Οικονομικών, η τροπολογία για τις εφορίες, όπως αναφέρουν πηγές της Ιπποκράτους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι θα έπρεπε να συντμηθεί ο χρόνος αξιολόγησης των αποτελεσμάτων, ακόμα και στους 3 μήνες, αλλά όχι να αλλάξουν οι προϊστάμενοι των εφοριών, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί πολύ πρόσφατα.
Τη θέση αυτή του ΠΑΣΟΚ μετέφεραν στον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, κατά τη συνάντησή τους, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας Φίλιππος Σαχινίδης και ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Πώς θα γίνουν οι 2.000 απολύσεις στο Δημόσιο


 

Π 

Προέρχονται από καταργούμενους φορείς και οργανογράμματα υπουργείων
Μετακινήσεις, επανεκπαίδευση προσωπικού αλλά και απολύσεις περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2012.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 2.000 «διαθεσιμότητες» δημοσίων υπαλλήλων, που αποφασίστηκαν στην τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έπειτα από πιέσεις της τρόικας, θα προκύψουν από καταργούμενους και συγχωνευόμενους οργανισμούς αλλά και από τον «σκληρό» πυρήνα των κρατικών υπηρεσιών, καθώς με τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό.
• Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»

Hit the road Jack!

H Citi βλέπει Οbama. Δεν αποκλείεται ντέρμπυ αντίστοιχο με εκείνο των Μπους-Γκορ.


H Citi βλέπει Οbama. Δεν αποκλείεται ντέρμπυ αντίστοιχο με εκείνο των Μπους-Γκορ.





Περίπου 20 ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, η Citi δίνει πιθανότητες νίκης 61,5% στον Barack Obama, παρά τη δημοσκοπική ανάκαμψη του Mitt Romney, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 17 Οκτωβρίου 2012.

Μετά την επιτυχημένη εμφάνισή του στο πρώτο debate, o ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Mitt Romney είδα τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις να ενισχύονται, ξεπερνώντας σε επίπεδο εθνικού μέσου όρου τον Barack Obamaγια πρώτη φορά φέτος. 


Ωστόσο, τα πλεονεκτήματα του προέδρου Barack Obama παραμένουν σημαντικά, αναφέρει η Citi, εξηγώντας ότι οφείλονται κατά κύριο λόγο στο βελτιωμένο οικονομικό περιβάλλον.

Η αναλύτρια που υπογράφει την έκθεση, Tina M. Fordham, σημειώνει ότι βασικό σενάριο της Citi παραμένει η εκλογική νίκη του Barack Obama, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι πλέον η «μάχη» δείχνει όλο και πιο αμφίρροπη και ότι ο ίδιος θα πρέπει να κάνει καλή εμφάνιση και στο επόμενο debate ώστε να «θωρακίσει» την εκλογική βάση του. Η βελτιωμένη εικόνα του στο δεύτερο debate ήταν αντίστοιχη των προσδοκιών, και οι αναλυτές αναζητούν τώρα ενδείξεις αλλαγής στις δημοσκοπήσεις των επόμενων ημερών.

Όπως αναφέρει η Fordham, φέτος έχουν διεξαχθεί περισσότερες από 500 δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ. Και εξηγεί ότι η Citi δίνει έμφαση στη συνολική εικόνα των δεδομένων και των τάσεων που καταγράφονται, εστιάζοντας σε κινητούς μέσους όρους οι οποίοι έχουν περισσότερο νόημα από πλευράς στατιστικής και αποφεύγοντας έτσι τις «ιδιαιτερότητες» κάθε μεμονωμένης δημοσκόπησης.

Με αφορμή τη μικρή απόσταση που φαίνεται -από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις- ότι χωρίζει τους δύο υποψήφιους, η Citi επισημαίνει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες να προκύψει μία κατάσταση αντίστοιχη εκείνης του 2000 μεταξύ των Bush και Gore, δηλαδή ο νικητής να έχει πλειοψηφία στο Εκλεκτορικό Κολλέγιο αλλά όχι την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Σύμφωνα με την έκθεση, ένα τέτοιο ενδεχόμενο μοιάζει σήμερα εξαιρετικά απίθανό, και είναι χαρακτηριστικό ότι έχει συμβεί μόνο μία φορά σε διάστημα 124 ετών.

Ο Obama έχει ακόμη το γενικό προβάδισμα. Σε ένα εκλογικό σώμα 140 εκατ. ψηφοφόρων, μία νίκη ακόμα και με 1% διαφορά «μεταφράζεται» σε υπεροχή σχεδόν 1,5 εκατ. ψήφων, σημειώνει μεταξύ άλλων η Citi. Επισημαίνει δε ότι ακόμα και αν κερδίσει ο Romney την πολιτεία της Florida, αυτό θα αντισταθμιστεί από τα περιθώρια νίκης που διαθέτει ο Obama σε πολιτείες-κλειδιά όπως το Ohio και η Pennsylvania.

Οι μεγάλες προκλήσεις 

Ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, σχολιάζει η Fordham. Πιεστικά προβλήματα παραμένουν στο «μέτωπο» του χρέους και του ελλείμματος, αλλά και οι προκλήσεις στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής αναμένεται να έρθουν με έμφαση στο προσκήνιο.

Με τις εκλογές του Ιανουαρίου στο Ισραήλ να μεταθέτουν την απειλή μιας επίθεσης στο Ιράν, με τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και με τη δυναμική της «Αραβικής Άνοιξης» να διατηρείται, η περιοχή της Μέσης Ανατολής θα παραμείνει στο επίκεντρο στο α’ εξάμηνο του 2013. Παράλληλα, ο νέος Πρόεδρος θα πρέπει να χειριστεί ζητήματα σχετικά με την επίμονη κρίση στην Ευρώπη και με την ανάδειξη νέα ηγεσίας στην Κίνα.

«Το 2012 υπήρξε ένα έντονα ‘πολιτικό’ έτος για τις ΗΠΑ, αλλά το πολιτικό ρίσκο διεθνώς δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης για το 2013», αναφέρει η Citi.

Βίντεο - Μιχαλολιάκος: Αν μας ανοίξουν την όρεξη για καψόνι γιατί όχι;


 

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παραίτησης βουλευτών της Χρυσής Αυγής ο ΓΓ του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Βίντεο - Μιχαλολιάκος: Αν μας ανοίξουν την όρεξη για καψόνι γιατί όχι;
Συγκεκριμένα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, στην τηλεοπτική του εμφάνιση στο Kontra Channel, δήλωσε:
«Αυτό δεν το αποκλείουμε. Θα είναι σε όλες τις περιφέρειες, θα είναι σε μία περιφέρεια, δεν το αποκλείουμε. Το σίγουρο είναι ότι θα καταψηφίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ στην επισήμανση ότι πιθανές παραιτήσεις θα είχαν ως αποτέλεσμα τη διεξαγωγή νέων εκλογών στις περιφέρειες που θα μείνουν κενές οι βουλευτικές έδρες ο Ν. Μιχαλολιάκος τόνισε: «Αν μας ανοίξουν την όρεξη να τους κάνουμε κανένα καψόνι γιατί όχι;».

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει και άλλη δημοσκόπηση


 

Προβάδισμα 1,1% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», που κυκλοφορεί το Σάββατο.

                       
Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει και άλλη δημοσκόπηση
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,8%, έναντι 22,7% της ΝΔ ενώ η Χρυσή Αυγή καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 9,2%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 7,2% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,1% η ΔΗΜΑΡ με 5% και τελευταίο το ΚΚΕμε 4,5%.
dim1
Η «Δημιουργία Ξανά» συγκεντρώνει το 1,8% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι το 1,4%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος διαμορφώνεται στο 11,6%, η απάντηση «άλλο» το 3,6% και το «λευκό-άκυρο» το 3,1%.
Διαβάστε επίσης:

Το «καυτό» μίνι της...


Το «καυτό» μίνι της...

Διαθέτει κορμί «θανατηφόρο» η γνωστή τραγουδίστρια! Τι κι αν είναι μανούλα δύο παιδιών διαθέτει αναλογίες μοντέλου.

Το «καυτό» μίνι της...
Διαβάστε περισσότερα στο gossip-tv.gr

Μένουν από... μπαταρία τα ελληνικά υποβρύχια!


 

Τελειώνει η ζωή των μπαταριών των υποβρυχίων τύπου 209, αλλά φαίνεται ότι αυτό κανένα δεν ανησυχεί στο ΥΕΘΑ.

Μένουν από... μπαταρία τα ελληνικά υποβρύχια!
Η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας δεν μπορεί να αποτελεί πάντα μία εύκολη δικαιολογία...
Ειδικά όταν πρόκειται για θέματα που πλέον απειλούν την ασφάλεια και τη ζωή του προσωπικού των υποβρυχίων.
Τα υποβρύχια πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή ετοιμοπόλεμα.
Συνεπώς όσοι έχουν εμπλοκή με το θέμα πρέπει να κουνηθούν και να βρουν λύση.
Οι μπαταρίες υποβρυχίων 209 έχουν προ πολλών ετών φθάσει στα όριά τους, τα έχουν ξεπεράσει και πλέον η πιθανότητα ατυχήματος από τη χρήση τους δεν αποτελεί κινδυνολογία.
Και δεν πρόκειται στη πραγματικότητα για πρόβλημα κόστους, αλλά για πρόβλημα απάθειας, που στην Ελλάδα, δυστυχώς πάντα περισσεύει.
Η εθνική ασφάλεια αποτελεί βασική προτεραιότητα για κάθε κυβέρνηση!

Ιταλοί καλλιτέχνες: Είμαστε όλοι Έλληνες!


Ιταλοί καλλιτέχνες: Είμαστε όλοι Έλληνες!

Είμαστε όλοι Έλληνες βροντοφωνάζουν Ιταλοί καλλιτέχνες...
Το Μουσείο Μπενάκη, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, διοργανώνει την εκδήλωση Siamo tutti Greci-Είμαστε όλοι Έλληνες, στην οποία παρουσιάζονται έργα 112 Ιταλών εικαστικών.
Τα έργα δώρισαν στο Μουσείο Μπενάκη οι καλλιτέχνες, σαν μιασυμβολική χειρονομία αλληλεγγύης της Ιταλίας προς την Ελλάδα.
Η πρωτοβουλία του εικαστικού Renzogallo, της Dea Bedin, διευθύντριας του πολιτιστικού φορέα ArcoDiRab Project και της ιστορικού τέχνης Alice Rubbini, υιοθετήθηκε με ενθουσιασμό από τους Ιταλούς καλλιτέχνες που επιθυμούσαν να εκφράσουν, με τη δωρεά ενός έργου τους, την συμπαράστασή τους και την αναγνώριση της κοινής ιστορικής-πολιτιστικής μνήμης που συνδέει τους δύο λαούς.
Οι Ιταλοί διοργανωτές απευθύνθηκαν στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης για την οργανωτική υποστήριξη, το οποίο με τη σειρά του πρότεινε το Μουσείο Μπενάκη ως αποδέκτη της δωρεάς και της έμπρακτης, οικονομικής υποστήριξης που θέλησε να προσφέρει ο χώρος του πολιτισμού της γειτονικής χώρας.
Στην έκθεση συμμετέχουν καταξιωμένοι και νεότεροι καλλιτέχνες από όλη την Ιταλική επικράτεια. Μερικοί επέλεξαν κάποιο προϋπάρχον έργο τους, που να ανταποκρίνεται στον συμβολικό τίτλο Siamo tutti greci, ενώ άλλοι προτίμησαν να δημιουργήσουν ένα νέο έργο, ειδικά για την συγκεκριμένη έκθεση.
Γιατί όλοι οι λαοί βιώνουμε τις ίδιες τραγικές καταστάσεις. Γιατί όλοι οι λαοί είμαστε «υπόδουλοι» των κυβερνήσεων μας! Γιατί όλοι οι λαοί είμαστε μία γροθιά...

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...