Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα που «έδεσε» την ΧΑ


 
Share
Την ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη για απλή συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αντιμετωπίζουν όλοι οι συλληφθέντες βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ όσοι από αυτούς κατηγορηθούν για την τέλεση των κακουργημάτων, που προβλέπει το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, «απειλούνται» με ισόβια κάθειρξη. Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι όποιος διευθύνει την οργάνωση, όπως κατηγορείται ο Ν. Μιχαλολιάκος, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.
Η τεράστια επιχείρηση σύλληψης βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα του Σαββάτου, έγινε μετά από πόρισμα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, το οποίο στηρίζεται στο άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, περί συστάσεως εγκληματικής οργάνωσης. Τι ορίζει όμως το περιβόητο 187;
Ειδικότερα, ως εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με την πρώτη παράγραφο του άρθρου 187 του Π.Κ., ορίζεται η συγκρότηση ή η ένταξη σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα ανθρώπων, που αποτελείται από τρία τουλάχιστον ή περισσότερα άτομα με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων, τα οποία προβλέπονται είτε σε αυτοτελή άρθρα του Ποινικού Κώδικα είτε σε ειδικούς ποινικούς νόμους, όπως για παράδειγμα το 299 (ανθρωποκτονία με πρόθεση), 310 (βαριά σωματική βλάβη) και 385 (εκβίαση), δηλαδή ορισμένα από τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται η Χρυσή Αυγή.
Το ρυθμιστικό πλαίσιο που αφορά στη δράση μιας εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνει και άλλες περιπτώσεις ποινικής παραβατικότητας με μείζονα κοινωνικοηθική απαξία, όπως τα κακουργήματα που προβλέπονται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών, όπλων, εκρηκτικών υλών.
Ο νομοθέτης, συνεκτιμώντας την προοπτική ευρύτερης διαπλοκής που μπορεί να συνδεθεί με τη δράση μιας εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και τη σημασία που έχουν για τη δημόσια και ιδιωτική ασφάλεια η εξάρθρωση και ο κολασμός τέτοιου είδους παθογενειών, φρόντισε, στην τέταρτη παράγραφο του ίδιου άρθρου, να ποινικοποιήσει ρητώς τις περιπτώσεις παράνομης παρακώλυσης της απονομής δικαιοσύνης σε σχέση με την προκείμενη εγκληματική δράση και παράλληλα να θέσει το πλαίσιο των σχετικών ποινών.
Έτσι, «όποιος µε απειλή ή χρήση βίας κατά δικαστικών λειτουργών, ενόρκων, ανακριτικών ή δικαστικών υπαλλήλων, μαρτύρων, πραγματογνωμόνων και διερμηνέων ή µε δωροδοκία των ίδιων προσώπων ματαιώνει την αποκάλυψη ή τη δίωξη ή την τιμωρία του εγκλήματος της συγκρότησης ή της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση της παραγράφου 1 τιμωρείται µε κάθειρξη μέχρι δέκα (10) έτη και µε χρηματική ποινή από εκατό χιλιάδες (100.000) μέχρι πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ. Όποιος στις παραπάνω περιπτώσεις ματαιώνει την αποκάλυψη ή τη δίωξη ή την τιμωρία όχι µόνο του εγκλήματος της συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματική οργάνωση της παραγράφου 1, αλλά και άλλου εγκλήματος, από εκείνα που απαριθμούνται στην ίδια παράγραφο, τιμωρείται µε κάθειρξη και χρηματική ποινή από εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ μέχρι ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ».
Το 187Β εργαλείο κατά του οργανωμένου εγκλήματος
Το εν λόγω άρθρο, που εισήχθη στον Ποινικό Κώδικα με το νόμο 2928/2001, είναι ίσως το πιο χρήσιμο «εργαλείο» για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε μέλη εγκληματικών οργανώσεων να απαλλαγούν από τις κατηγορίες που τους βαρύνουν εάν συμβάλλουν ουσιωδώς στην εξάρθρωση της οργάνωσης της οποίας είναι μέλη. Μάλιστα, στην πρώτη παράγραφο του 187Β ορίζεται ότι: «Αν κάποιος από τους υπαιτίους των πράξεων της συ­γκρότησης εγκληματικής οργάνωσης ή συμμορίας ή της συμμετοχής σε αυτές κατά τις παραγράφους 1 και 3 του άρθρου 187 ή της συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνω­σης ή της συμμετοχής σε αυτήν κατά την παράγραφο 4 του άρθρου 187Α καταστήσει δυνατή με αναγγελία στην αρχή την πρόληψη της διάπραξης ενός από τα σχεδιαζό­μενα εγκλήματα ή με τον ίδιο τρόπο συμβάλλει ουσιωδώς στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης ή της συμμορίας ή της τρομοκρατικής οργάνωσης, απαλλάσ­σεται από την ποινή για τις πράξεις αυτές».
Σοφία Σπίγγου, στον «Τύπο της Κυριακής»

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Πόλυς Πάνου..

 .

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Πόλυς Πάνου
Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί το πρωί της Δευτέρας στο παρεκκλήσι του Α΄ νεκροταφείου η σορός της μεγάλης κυρίας του ελληνικού τραγουδιού Πόλυς Πάνου, ενώ στις ...
15:00, στην εκκλησία του ίδιου χώρου, θα ψάλει η νεκρώσιμος ακολουθία.

Στη συνέχεια, η σορός θα μεταφερθεί στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, όπου θα ταφεί σε οικογενειακό τάφο.

Στενοί φίλοι, συγγενείς αλλά και κόσμος που την αγάπησε αναμένεται να πουν το τελευταίο αντίο στην Πόλυ Πάνου που έχασε σε ηλικία 73 ετών την μάχη με τον καρκίνο.

Εξαφανισμένος ο Χρήστος Παππάς - Τι γίνεται αν δεν παραδοθεί ή συλληφθεί το επόμενο 24ωρο

 

Τεράστια ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής ΑυγήςΧρήστος Παππάς παραμένει άφαντος παρά τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας του συνδέσμου. Μεγάλο ζήτημα τίθεται από την "εξαφάνιση" του Χρήστου Παππά αφού το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται θεωρείται διαρκές. Η αυτόφωρη διαδικασία ισχύει για 48 ώρες. Ωστόσο το πρώτο 24ωρο έχει περάσει και ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής παραμένει άφαντος.
Αν δεν συλληφθεί ή παραδοθεί μέσα στις επόμενς 24 ώρες, τότε θα πρέπει να ζητηθεί η άρση της βουλευτικής του ασυλίας από τη Βουλή και στη συνέχεια να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.
Προς το παρόν ουδείς γνωρίζει που μπορεί να βρίσκεται το νούμερο 2 της Χρυσής Αυγής, αν και η αστυνομία επιχείρησε να τον εντοπίσει τόσο στο σπίτι του στην Αθήνα όσο και σε διάφορες επαρχιακές πόλεις που υπήρχαν μαρτυρίες πως βρέθηκε. 
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Το σίγουρο είναι πως ο κ. Παππάς με την εξαφάνισή του, θυμίζει ακριβώς τον τρόπο λειτουργίας συμμοριών και εγκληματικών οργανώσεων. Όταν δηλαδή μπαίνουν χειροπέδες στον αρχηγό μιας οργάνωσης, ο υπαρχηγός κάνει τα πάντα έτσι ώστε να παραμείνει ασύλληπτος και να οργανώσει την επόμενη ημέρα και τις επόμενες κινήσεις, στη συγκεκριμένη περίπτωση, της Χρυσής Αυγής. 
Το μοναδικό σημείο ζωής που έχει δώσει μέχρι τώρα ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής είναι σε ραδιοφωνική εκπομπή το πρωί του Σαββάτου, όπου συγκεκριμένα μιλώντας στον real fm τόνισε πως "ο ίδιος κυκλοφορεί ελεύθερος και δεν έχει δει κανέναν".
Προφανώς και ο Χρήστος Παππάς δεν κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά αντίθετα κρύβεται από τις αστυνομικές αρχές, ενώ μιλώντας στο ραδιόφωνο, έκανε λόγο πως η συγκυβέρνηση τρέμει τις εκλογές, "η χούντα του μνημονίου ένα ανθελληνικό και αντιλαϊκό καθεστώς διώκει τη Χρυσή Αυγή, διώκει το φρόνημα του ελληνικού λαού".

Εγγυήσεις στις στεγαστικές υποθήκες στη Βρετανία


 



Η βρετανική κυβέρνηση θα εισαγάγει ένα καθεστώς εγγυήσεων στις υποθήκες με στόχο να βοηθήσει τους πολίτες να αγοράσουν το δικό τους σπίτι τρεις μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο, ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.
«Εγώ δεν θα σταθώ απαθής ενώ οι εργαζόμενοι πολίτες δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την αγορά ενός σπιτιού. Γι 'αυτό επισπεύδουμε το σύστημα "βοήθεια για την αγορά"»,σημείωσε ο Κάμερον την παραμονή του συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος. Ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι το σύστημα, το οποίο θα προσφέρει εγγυήσεις έως και στο 95% των υποθηκών για τα σπίτια μέχρι και 600.000 λίρες θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Κανονικά επρόκειτο να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2014.
Από τη άλλη πλευρά οι επικριτές της βρετανικής κυβέρνησης έχουν πει ότι το προτεινόμενο προς εφαρμογή σύστημα είναι δούρειος ίππος που θα δημιουργήσει ένα περίβλημα φούσκας στην στεγαστική αγορά του Λονδίνου.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ολική αποδόμηση του πορίσματος: "Δεν στέκουν νομικά οι διώξεις κατά της Χ.Α." (vid)

Μ.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (vid)

 



Ο γνωστός ποινικολόγος  Μ. Δημητρακόπουλος, με παρέμβαση του στο δελτίο του ΑΝΤ1 αφού πρώτα τόνισε οτι προέρχεται από κεντροαριστερή οικογένεια και έχει φίλους εβραϊκού θρησκεύματος αποκάλυψε οτι δεν στέκουν νομικά οι διώξεις κατά του Γ.Γ. και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για σύσταση "εγκληματικής οργάνωσης". Επιπλέον τόνισε τα εξής:
"Όλες οι τοποθετήσεις που έχουν γίνει είχαν πολιτική χροιά..."
"όλη αυτή η ποινική διαδικασία και τη σύλληψη ενός εκλεγμένου από τον ελληνικό λαό, από άποψη ποινικής δικονομίας και ποινικού δικαίου, δεν μπορεί να σταθεί στα δικαστήρια.."
"Δεν βλέπω κανένα από τα κακουργήματα περί εγκληματικής οργάνωσης να μπορέσουν να δεθούν..."
"ο άνθρωπος είναι το πιο επισφαλές  αποδεικτικό μέσο που μπορεί να πεί ότι θέλει.."
"Από το 2001 που ισχύει αυτός ο νόμος δεν έχει ποτέ στοιχειοθετηθεί έτσι, με δύο μαρτυρικές καταθέσεις, η εγκληματική οργάνωση.."
Δείτε το βίντεο:
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τους συνέλαβαν γιατί τα μπλουζάκια έγραφαν ΧΑ!

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

 



Τα «μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής» εξελίσσονται σε κύριο πειστήριο των κατηγοριών για "εγκληματική οργάνωση του κόμματος", αναφέρει το πόρισμα του αντισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ.Βουρλιώτη, ενώ παράλληλα είναι διανθισμένο από εκφράσεις όπως «πυραμιδική δομή», ναζιστική αρχή Führerprinzip (Αρχή του Ηγέτη)., «σκληρούς πυρήνες» κ.α.
Σύμφωνα με το πόρισμα, η Χρυσή Αυγή δρα ως εγκληματική οργάνωση από την ίδρυσή της, ακόμα το 1987 μέχρι και σήμερα και συστάθηκε με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων βασισμένη στη ναζιστική αρχή Führerprinzip (Αρχή του Ηγέτη).
Ο ρόλος του ηγέτη αποδίδεται στο Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος «γνώριζε, συντόνιζε, οργάνωνε» τα πάντα, σε μια οργάνωση που είχε «συνωμοτικούς κανόνες και πανελλήνια δράση»
Ο κ. Βουρλιώτης θεωρεί πως υπαρχηγός της «εγκληματικής οργάνωσης» είναι ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς Στο σκληρό πυρήνα, εντάσσονται κατά το πόρισμα, οι βουλευτές Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος.
Υπό την ηγεσία αυτή, λειτουργούν «πυρήνες δράσης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην περίπτωση της Τ.Ο Νίκαιας, όπου συνελήφθη ο Γιώργος Πατέλης.
Στο πόρισμα αναφέρονται επιγραμματικά 10 δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα, που έχουν συσχετιστεί και συνδεθεί με τη Χρυσή Αυγή. Ανάμεσά τους:
1. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι:
Τηλεφωνικές συνομιλίες πριν και μετά τη δολοφονία του 34χρονου από τον Γ. Ρουπακιά, δείχνουν σύμφωνα με την αστυνομία, επικοινωνία τόσο του δράστη με στελέχη της Χρυσής Αυγή, όσο και στελεχών μεταξύ τους. Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες, έχουν πυραμιδική δομή, και φτάνουν ψηλά στην ιεραρχία της οργάνωσης.
2. Η δολοφονία του Πακιστανού ποδηλάτη στα Πετράλωνα:
Ο 27χρονου Σαχτζάτ Λουκμάν, έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου 2013, στα Πετράλωνα, χτυπημένος από μαχαίρι. Για τη δολοφονία, συνελήφθησαν ένας 29χρονος πυροσβέστης και ένας 25χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, οι οποίοι φέρονται να δήλωσαν ότι τον σκότωσαν επειδή του έκλεινε το δρόμο με το ποδήλατό του. Στο σπίτι του πυροσβέστη είχαν βρεθεί όπλα και προεκλογικό υλικό της Χρυσής Αυγής.
(Οι δράστες έχουν συλληφθεί και εκτίουν την ποινή τους. Πως στοιχειοθετείται κατηγορία εναντίον της Χρυσής Αυγής με μόνο πειστήριο τα περίφημα φυλλάδια του κόμματος είναι άγνωστο).
3. Η επίθεση σε Αιγύπτιους μετανάστες στην Ιχθυόσκαλα, πριν από ένα χρόνο
4. Η επίθεση σε κομμωτήριο πακιστανού μετανάστη στη Μεταμόρφωση, όπου 7 άτομα έριξαν μολότοφ και μαχαίρωσαν πελάτη, το Σεπτέμβριο 2012.
(Εδώ λείπουν τα «μπλουζάκια» και δεν αναφέρεται καν ότι ήταν οπαδοί της ΧΑ!)
5. Ο τραυματισμός μετανάστη με μαχαίρι, στη Μεταμόρφωση, από ομάδα δραστών που φορούσαν μπλουζάκια της Χ.Α..
(Το περίφημο πειστήριο του εγκλήματος με τα «μπλουζάκια»)
3. Ο τραυματισμός μετανάστη με μαχαίρι, στη Θεσσαλονίκη, από ομάδα δραστών που φορούσαν μπλουζάκια της Χ.Α..
(Ομοίως και εδώ με τα «μπλουζάκια»)
4. Ο τραυματισμός ενός μαθητή Λυκείου, στην Ξάνθη, κατά τη διάρκεια συμπλοκής 50 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου και μελών της Χ.Α..
(Πόσες συμπλοκές γίνονται μεταξύ αντιπάλων ομάδων είτε ποδοσφαιρικές είναι αυτές είτε ‘άλλου είδους; Μόλις εχθές στο Μεσολόγγι οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό ενός εξ αυτών. Χαρακτηρίστηκε κάποιο ποδοσφαιρικό σωματείο ως εγκληματική οργάνωση; Πως φέρει ευθύνη η με την «πυραμιδική δομή» ηγεσία της ΧΑ για ένα επεισόδιο για το οποίο είναι άγνωστο ποιος επιτέθηκε σε ποιον πρώτα;)
5. Η επίθεση ομάδας 25 μελών της Χρυσής Αυγής σε άτομα μέσα σε κατάστημα στην Ιτέα, στα οποία προκάλεσαν σωματικές βλάβες.
(Εδώ δεν υπάρχουν «μπλουζάκια», αλλά το πόρισμα φαίνεται σίγουρο πως πρόκειται για μέλη της ΧΑ).
6. Η επίθεση 5 ατόμων με μπλούζες της Χ.Α., που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, κατά μετανάστη, τον οποίο χτύπησαν µε ρόπαλο στην πλάτη και αφού τον έριξαν στο έδαφος, τον χτύπησαν σε όλο του το σώμα.
(Τα ίδια με τα «μπλουζάκια» για άλλη μια φορά)
7. Η επίθεση και ο τραυματισμός 3 μεταναστών στην Ιεράπετρα από µέλη της Χρυσής Αυγής.
(Άνευ «μπλουζακίων». Προφανώς πάλι η Αντιεισαγγελία έχει ατράνταχτες αποδείξεις ότι πρόκειται για μέλη της ΧΑ και μάλιστα τα οποία μίλησαν τηλεφωνικώς σε «πυραμοειδή» διάταξη  με την ηγεσία της ΧΑ λίγο μετά το επεισόδιο.)
Ακόμα, μία δολοφονία στο Βόλο, εκβιάσεις, κλπ.
Ποια είναι η δολοφονία στο Βόλο για την οποία ευθύνεται η Χρυσή Αυγή;
Μήπως αυτή που συνέβη στις 24/3 του 2012  όταν 84χρονη βρέθηκε δολοφονημένη από αλλοδαπούς  στο χωριό Ανάβρα του Αλμυρού στο Βόλο;
Μήπως αυτή στις 27 Μαΐου του 2012 στο Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου  όταν 81χρονη δολοφονήθηκε από ένα 55χρονο Αλβανό με κίνητρο τη ληστεία;
Για πια δολοφονία κάνει λόγο το πόρισμα;
Με τέτοιο πόρισμα  το οποίο ουσιαστικά εδράζεται σε υποθέσεις καμία κατηγορία δεν μπορεί να σταθεί σε κανένα δικαστήριο. Εκτός και αν πρόεδρος είναι ο αλήστου μνήμης Roland Freisler των ναζιστικών λαϊκών «δικαστηρίων».  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σκηνικό εκλογών Νοέμβριο ή Δεκέμβριο - Η τρόικα θέλει "κολοβό Κοινοβούλιο" αλλά...

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΦΕΡΝΕΙ...
 
28/09/13 - 20:36
Κάποιοι κυβερνητικοί κύκλοι θέλουν να ολοκληρώσουν το πολιτικό πραξικόπημα που βρίσκεται σε εξέλιξη (που ως συνήθως εκπορεύεται από το εξωτερικό...) και διαρρέουν (το είπε το πρωί και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ.Γρηγοράκος) ότι "Δεν υπάρχει πρόβλημα αν παραιτηθούν οι χρυσαυγίτες βουλευτές. Θα συνεχίσουμε κανονικά να λειτουργούμε την Βουλή", αλλά αυτό είναι πρακτικά αδύνατον, κατ'αρχήν γιατί το απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ (και οι ΑΝΕΛ που πιστεύουν ότι θα κερδίσουν από την φθορά των εθνικιστών!).
Οι κυβερνητικές διαρροές (που εκπορεύονται από τα think tank η τρόικας" υποστηρίζουν τα εξής πραγματικά επικίνδυνα για την (όποια...) δημοκρτική ομαλότητα.:
  • Η Βουλή μπορεί να λειτουργήσει ακόμη κι αν παραιτηθούν οι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Βάσει του Συντάγματος η Βουλή μπορεί να λειτουργήσει και με λιγότερους από 300 βουλευτές (το Σύνταγμα κάνει λόγο για 200 – 300 έδρες). Άρα θα μπορούσαν οι έδρες της Χρυσής Αυγής να μείνουν κενές. Κολοβό κοινοβούλιο δηλαδή...
  • Αν κριθεί ότι η Χρυσή Αυγή καταφεύγει σε καταχρηστικές παραιτήσεις βουλευτών (όπως απείλησε ο Νίκος Μιχαλολιάκος λέγοντας «θα τους πηγαίνουμε σε εκλογές κάθε μήνα) μπορεί να ψηφιστεί νόμος που θα απαγορεύει ακόμα και τις τοπικές αναπληρωματικές εκλογές, όπως ανέφερε ο συνταγμτολόγος του ΠΑΣΟΚ, Αλιβιζάτος.
Είναι τόσο επικίνδυνη αυτή η άποψη (κατ'αρχήν την απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ...) που πραγματικά δεν αντέχει σε κριτική. Αυτά που υποστηρίζουν ούτε οι χουντικοί δεν τα υποστήριζαν.
Βέβαια το Σύνταγμα είναι σαφές: Προβλέπει ότι μπορεί να μειωθούν μέχρι και 200 οι έδρες στην Βουλή, όχι οι βουλευτές. Που σημαίνει ότι όταν είχαν γίνει εκλογές οι έδρες που έπρεπε να καλυφθούν έπρεπε να ήταν 200. Τώρα υπάρχουν 300 έδρες, άρα πρέπει να υπάρχουν και 300 βουλευτές.
Το ερώτημα είναι "Έχουν τρελαθεί στην κυβέρνηση;" Δεν βλέπουν που οδηγούν την χώρα; Ή νομίζουν ότι θα καθίσουν οι άλλοι "με σταυρωμένα τα χέρια" για να τους σφάξει η τρόικα;
Φυσικά από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ διαρρέεται ως απάντηση ότι "Ήδη βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο με πιθανότερη ημερομηνία εκλογών την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου ή την πρώτη του Νοεμβρίου αν έχουμε παραιτήσεις την Δευτέρα των χρυσαυγιτών. Αλλά και πως θα λειτουργήσει η Βουλή χωρίς 6 βουλευτές της Χρυσής Αυγής που είναι προφυλακισμένοι;"
Αν οι πολιτικές εξελίξεις ξεφύγουν από κάθε έλεγχο και ο Αντώνης Σαμαράς αναγκαστεί να καταφύγει σε πρόωρες εθνικές εκλογές τότε η πιθανότερη ημερομηνία είναι η Κυριακή 3 Νοεμβρίου ή την 1η Δεκεμβρίου και οι εκλογές θα γίνουν με λίστα.
Το 18μηνο μετράει από τις εκλογές του Μαϊου ή από τις εκλογές του Ιουνίου;
Στην πρώτη περίπτωση που είναι και η επικρατέστερη έχουμε εκλογές μέχρι την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.
Στην δεύτερη περίπτωση οι εκλογές πρέπει να γίνουν μέχρι την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η αλήθεια πίσω από το timing της σύλληψης των ακροδεξιών "αδερφών" ΝΔούλας: ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ - Ναυάγιο με την τρόικα

 

Τα δις των Ασφαλιστικών Ταμείων, σε ποιών πολιτικών και διαχειριστών τις τσέπες πήγαν;

«Βόμβα» έτοιμη να εκραγεί είναι τα ασφαλιστικά ταμεία, με την τρόικα να ζητά μέτρα, για να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα».

Η χθεσινή συνάντηση των δανειστών με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση ακυρώθηκε αιφνιδιαστικά,(κάτι που, αν δεν είχε προγραμματιστεί το σόου με τους ελεγχόμενους από τη μνημονιακή χουντάρα νεοναζιστές, θα αποτελούσε ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ενέχοντας τις προσήκουσες διαστάσεις του επερχόμενου αδιεξόδου) ενώ αναζητείται τρόπος να αντιμετωπιστεί το χρηματοδοτικό κενό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για τα οικονομικά των ταμείων, αλλά και για το ότι μία σειρά μνημονιακών μέτρων δεν έχουν εφαρμοστεί (π.χ. εισφορά στον τζίρο των επιχειρήσεων).

Μεγάλο «αγκάθι» αποτελεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που πρέπει να εφαρμοστεί στα ταμεία από το 2014. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όπου υπάρχει «μαύρη τρύπα», θα κόβονται αυτομάτως επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ (με τις περικοπές να εκτιμάται πως θα είναι 20% κατά μέσο όρο).

Ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση εκτιμούν πως το έλλειμμα στα ταμεία κύριας ασφάλισης είναι 1,2 δισ. ευρώ (και μαζί με τον ΕΟΠΥΥ φθάνει τα 2 δισ. ευρώ). Στο ποσό αυτό πρέπει να προστεθούν 200 εκατ. ευρώ από το έλλειμμα στα επικουρικά ταμεία, ενώ στο «κόκκινο» είναι και το Ταμείο Πρόνοιας (εφάπαξ) του Δημοσίου.

Φέτος, το οικονομικό κενό καλύπτεται από το ειδικό αποθεματικό που υπάρχει γι΄ αυτό το σκοπό (το υπουργείο επισημαίνει πως δεν θα υπάρξει ταμειακό πρόβλημα). Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα θα υπάρξει το 2014, καθώς η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και η υποχώρηση των εσόδων θα οδηγήσει σε «μαύρη τρύπα» 1,8 δισεκατομμυρίου.

Τα μηνύματα από το μέτωπο των εσόδων είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά (υποχώρηση κατά 13%), ενώ φαίνεται πως δεν περπατά η ρύθμιση των οφειλών. Με βάση τα τελευταία στοιχεία, από τους 700.000 με 800.000 οφειλέτες, μόλις 26.000 έχουν υποβάλει αίτηση ρύθμισης των χρεών.

Σύμφωνα με ειδικούς στην κοινωνική ασφάλιση, αν την επόμενη χρονιά, δεν καλυφθεί το κενό, θα υπάρξουν νέες περικοπές στα ταμεία κύριας ασφάλισης κατά 8% με 10%.Κυρίως, απειλούνται οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ, αλλά και όσοι καλύπτονται από τα ειδικά ταμεία (όπου η μείωση των εισφορών θα συμπαρασύρει και τις παροχές).

Τα τρία «μέτωπα» που έχουν ανοίξει στο ασφαλιστικό είναι τα εξής:

- Μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το 2016.
- Εφαρμογή εισφοράς 2 τοις χιλίοις επί του τζίρου των επιχειρήσεων.
- Εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα ταμεία επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας.

Σ'όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν οι μη επισημοποιημένες αλλά σίγουρα οριστικοποιημένες αποφάσεις των τροϊκανών αφεντικών τους σχετικά - με την είσπραξη του νέου μονιμοποιημένου χαρατσιού ως "Ενιαίου Φόρου Ακινήτων" - η απελευθέρωση στη μίσθωση των ακινήτων - η απελευθέρωση των απολύσεων, ενώ ακόμα δεν έχουν καν απασφαλίσει οι βραδυφλεγείς βόμβες όπως - η απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, - οι χιλιάδες απολύσεις ή και το λουκέτο στις αμυντικές βιομηχανίες και - δεν έχει τεθεί το ζήτημα των επιβεβλημένων "brand-new" μέτρων τόσο για το 2014 όσο και για αργότερα.

Κι όλα αυτά μόνο όσον αφορά τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τα έως τώρα ψηφισμένα Μνημόνια (ΧΩΡΙΑ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, για το οποίο και αναρωτιόμαστε τι άλλο θα σκαρφιστεί η μνημονιόδουλη χουντάρα έχοντας "κάψει" ήδη το χαρτί των ελεγχόμενων από την ίδια νεοναζιστών: ίσως τότε "επιστρατευτούν" οι τμηματικές παραιτήσεις των τελευταίων από τις βουλευτικές τους θέσεις, αν δεν έχουν παρεμβληθεί ενδιάμεσα γενικές βουλευτικές εκλογές).


Αδιέξοδα και εκβιασμούς για τα...ήδη υπογεγραμένα εφευρίσκει ο ημερήσιος τύπος...καθώς και το καθεστώς των Αθηνών...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

 

Bρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Σε άρθρο του το περιοδικό Les Enigmes de l΄ Histoire (ν.14, Απρίλιος 2012) με τίτλο « Το ερμητικό τάγμα της Χρυσής Αυγής» αναφέρεται διεξοδικά στον αποκρυφιστικό χαρακτήρα της « Golden Dawn
».Πρόκειται για μια μυστική εταιρεία που διαδραμάτισε έναν σημαντικό ρόλο την βικτωριανή εποχή στον χώρο του εσωτερισμού.Αποκρυφιστικό κίνημα που δημιουργήθηκε τον 19ο αι. στο Λονδίνο.Το corpus των μαγικών και ερμητικών μελετών της παραμένει μια σταθερή αναφορά για πολυάριθμες σύγχρονες μυστικές οργανώσεις.Τα επίσημα αρχεία του τάγματος μας πληροφορούν ότι οι αρχές και η διδασκαλία της βασίστηκαν στην Societas Rosicruciana in Anglia (Eταιρεία των Ροδόσταυρων της Αγγλίας) .

Iδρυτής της είναι ο βρετανός αποκρυφιστής , 30χρονος γιατρός William Wynn Wescott που προσχώρησε στον Ελευθεροτεκτονισμό το 1871. Ειδικός μελετητής της Kαμπάλα με μεγάλη επιρροή στον χώρο του αποκρυφισμού δημοσιεύει πολλά ανάλογα έργα και συμμετέχει σε παρακλάδι του φιλοσοφικού ρεύματος της θεοσοφίας.Διατηρεί επαφές με τον φημισμένο μάγο Samouel Liddell Mathers και τον καμπαλιστή William Robert Woodman (και oι 2 ροδόσταυροι της Αγγλίας που θα γίνουν και συνιδρυτές του τάγματος). Οι 3 αυτοί μασόνοι , θα θεμελιώσουν το Ερμητικό τάγμα της Golden Dawn ( Χρυσή Αυγή).Το 1888 εγκαθιδρύουν στο Λονδίνο την πρώτη Στοά αφιερωμένη στην ΄Ισιδα –Ουρανία. Η διδασκαλία του τάγματος βασίζεται σ’ ένα σύνθετο σύστημα αναλογιών , αντιστοιχήσεων πολλαπλών τομέων όπως : Kαμπάλα , μαγεία, αστρολογία , ταρώ ,κίνηση πλανητών, αλχημεία, ερμητισμό ,γνώση, παραδοσιακά ιερά κείμενα, αστρικό ταξίδι που παραπέμπει στην μαγική πτήση των Σαμάνων.Τα μέλη της εντρυφούσαν σε όλες αυτές τις πρακτικές αλλά και στις δοξασίες των αρχαιοελληνικών μυστηρίων, των αιγυπτιακών, του ερμητισμού.Μάθαιναν το εβραικό αλφάβητο ως απαραίτητο εργαλείο για την μελέτη της εβραικής Qaballah.Εξασκούσαν την οραματική tattva χρησιμοποιώντας σύμβολα και χρώματα σ’ εναλλαγή ώστε να παραχθεί φαντασιακό flash. Επιδίδονταν στην εκμάθηση λέξεων μ’ εξουσιαστική δύναμη καθώς και στην προφορά τους αλλά και στις γλώσσες Ενώχ και αγγελική .
Eλληνικό χειρόγραφο από το site του Διεθνούς Τάγματος
Διαννοητές της εποχής διαγκωνίζονταν για να εισέλθουν σ’ αυτή την εταιρεία.Μεταξύ των μελών της συγκαταλέγεται ο ποιητής William Butler Yeats. Ενδεικτική και η αναφορά του εγχώριου ηγέτη της ομώνυμης οργάνωσης στην Ελλάδα, στον Yeats σε προλογικό του σημείωμα ποιητικής συλλογής με τον επίσης χαρακτηριστικό τίτλο, « Tο λαμπρό φως του Eωσφόρου » . Στην ίδια κλειστή αποκρυφιστική οργάνωση με τα αυστηρώς επιλεγμένα μέλη ανήκε και ο θεωρητικός του Σατανισμού Αleister Crowley (1875/1947) : « Κάνε αυτό που θέλεις, αυτός ας είναι όλος ο νόμος… πιστεύω στον όφι και στο λέοντα, μυστήριο των μυστηρίων, και το όνομα του είναι Baphomet ». O Crowley ήταν ακόμα μέλος του μασονικού τάγματος Ναού της Ανατολής (Ordo Templis Orienti) .Σύμφωνα με τον γάλλο Paul Ariès, καθηγητή -ειδήμονα των νεοσατανιστικών ρευμάτων ο οποίος πραγματοποιεί σεμινάρια επιμόρφωσης στην Εθνική Σχολή Αστυνομίας και στην Εθνική Σχολή Εισαγγελέων, οι σατανιστές δεν είναι παρά οι συνεχιστές του Αleister Crowley . Σε κεφάλαιο του βιβλίου του « Satanisme et Vampyrisme/Le livre Noir », (Golias 2004) , αναλύει τη στενή σχέση Nαζισμού με Σατανισμό :
« Tο εσωτεριστικό τάγμα μαύρης μαγείας « Τάγμα των Γερμανών », το 1912 υιοθετεί τον αγκυλωτό σταυρό και το 1918 το ίδιο τάγμα ιδρύει στη Βαυαρία την « Εταιρεία Thulé », (μυθική πρωτεύουσα της Αρείας Φυλής, των Υπερβόρειων). Αυτή η αποκρυφιστική εταιρεία έχει ως επίλεκτα μέλη τον Rudolf Hess ,μελλοντικό υπασπιστή του Χίτλερ και τον Alfred Rozenberg ιδεολογικό καθοδηγητή του. Το 1919 ο ίδιος ο Χίτλερ μυείται στην εταιρεία από τον συγγραφέα Dietrich Eckhart. Σε αυτήν την οργάνωση ο Χίτλερ εκπαιδεύεται στο ρατσιστικό πόλεμο και στην ιδέα της Ανωτέρας Φυλής. Ο Χίτλερ υπουργοποιεί τον Hess ενώ ο Rozenberg μέσα από το βιβλίο του « Ο Μύθος του 20ου αι. » αναπτύσσει το θέμα της λατρείας του αίματος : « Το αίμα είναι θεία ουσία και η ύπαρξή του μπορεί να επιτρέψει σε συνδυασμό με τελετουργείες μαύρης μαγείας την επανάκτηση επαφής με τα Ανώτερα όντα ».Αυτή η εμμονή στο αίμα θα δομήσει όλην την ιδεολογία του ναζιστικού κόμματος. Ο δε Ηimmler , αρχηγός των SS, θα επανοικοδομήσει τον πύργο του Wewelsberg για να πραγματοποιήσει εκεί τα απαραίτητα μαγικά τελετουργικά για τη γέννηση του « Υπερανθρώπου ». Η Αρεία Φυλή έχει ως αποστολή να κάνει την ανθρωπότητα να ανέλθει σε ένα ανώτερο στάδιο αλλά για να το πετύχει οφείλει να καταστρέψει τη χριστιανική τάξη . O Χίτλερ εξαρχής εκτιμηθήθηκε από το τάγμα ως ικανός λευκός μάγος δηλαδή άνθρωπος που διαθέτει τις ικανότητες να έρθει σε επαφή με τους Ανώτερους Αγνώστους και ύστερα να εμφυσήσει στα πλήθη αυτές τις πνευματικές δυνάμεις που θα έφερναν την Αρεία Φυλή στο προσκήνιο της παγκόσμιας εξουσίας. »

Tο πιο επικίνδυνο ίσως στοιχείο σε επίπεδο πνευματικής δραστηριότητας του τάγματος Golden Dawn, είναι το ότι στην κορυφή της πυραμίδας ιεράρχησης μετά τους αρχηγούς και ιδρυτές, βρίσκονται αυτές οι οντότητες που ανήκουν στο αστρικό πλάνο. Οι βαθειά μυημένοι με την απόλυτα εμπεδωμένη πειθαρχία δύνανται να θεωρήσουν ότι λαμβάνουν τελική εντολή για κάποια ενέργεια από το θολό υπερπέραν...
O ναός της Ίσιδας στο Λας Βέγκας

Σήμερα το « Ερμητικό Tάγμα της Χρυσής Αυγής » λειτουργεί με συνωμοτικούς κώδικες και κρυφούς συνδέσμους σε ΗΠΑ, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και στην Τουρκία. Το 2012 αντιπροσωπείες από τις τοπικές εθνικές οργανώσεις πραγματοποίησαν διεθνή συνάντηση στο Λας Βέγκας συμπεριλαμβανομένων τελετουργειών σε ναό της Ίσιδας (http://www.golden-dawn.com).
Eνδεικτικοί οι στίχοι από το βιβλίο του εγχώριου αρχηγού : « Η εξομολόγησις ενός εθνικού » (εκδ. Νέα Σπάρτη) : « ...σιγή στο δάσος , οσμή εγκλήματος ,σύλληψη στιγμής και ανθρωποθυσία».


Δεν υπάρχουν σχόλιαστο:Ο ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ « ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ »
Η Τρικλοποδιά ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...