Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Αποκάλυψη: Ξένοι επίτροποι και στα ΜΜ”Ε”. Ο Φον Άλτεμπουργκ ζει!


 


20121216-084107.jpgΗ μεγάλη συμφωνία της διαπλοκής.
Θυμάστε προ ολίγων ημερών το αντάρτικο που είχαν σηκώσει τα μεγάλα ΜΜ”Ε”, οι στυλοβάτες του μνημονίου, σχετικά με το θέμα των επιτρόπων στις τράπεζες. Ο λόγος ήταν ξεκάθαρος και τον ομολογούσαν και οι ίδιοι:
Οι ξένοι επίτροποι που θα ήλεγχαν την ροή των ενισχύσεων στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δεν θα έκοβαν απλά τις δανειοδοτήσεις στα σαπάκια των ΜΜ”Ε”. Θα άνοιγαν όλους τους φακέλλους των θαλασσοδανείων, αλλά και των διαφημιστικών δαπανών των προηγουμένων ετών!
Τι θα σήμαινε πρακτικά αυτό; Τον ακαριαίο θάνατο των υπερδανεισμένων συγκροτημάτων. 
Είναι κοινό μυστικό ότι μετά την καταστροφή της πραγματικής οικονομίας λόγω του μνημονίου, κανένα μέσο ενημέρωσης (πλην “μικρών” και ελαχίστων) δεν θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς την αμέριστη στήριξη των τραπεζών. Χωρίς τις δανειοδοτήσεις και την διαφημιστική δαπάνη.
Ο αναδρομικός όμως έλεγχος θα έφερνε βαρύτατες ποινικές ευθύνες σε όλους αυτούς που τα τελευταία χρόνια ενέκριναν τις χρηματοδοτήσεις και τα θαλασσοδάνεια. Έλεγχος που θα έπρεπε να είχε κάνει πρωτίστως η “αρμόδια αρχή”, η Τράπεζα της Ελλάδος δηλαδή, κοινώς ο κύριος Προβόπουλος! Δεν είναι τυχαίες οι αγιογραφίες του που βλέπουμε κατά καιρούς στα ΜΜ”Ε” της διαπλοκής, αφού ο άνθρωπος είναι πραγματικός ευεργέτης.
Γιατί σίγησαν ξαφνικά οι αντιδράσεις, μπροστα σε μία τέτοια ζοφερή πραγματικότητα;
Μα γιατί η νέα κατοχή που βιώνουμε, όπως και κάθε άλλη κατοχή ιστορικά, δεν διέλυσε ποτέ τους καθεστωτικούς αρμούς. Τους χρησιμοποίησε.
Τα κολοσσιαία μεγέθη δανεισμού των εκδοτικών συγκροτημάτων τα καθιστά έρμαια της νέας κατάστασης και θα δεχθούν οποιαδήποτε “λύση” προκειμένου να επιβιώσουν και μάλιστα “ατιμώρητα”.
Η επιτροπεία από την πλευρά της γνωρίζει πολύ καλά την χρησιμότητα των ΜΜ”Ε” ως αρμοί της εξουσίας. Και θα τους χρησιμοποιήσει αντί να τους εξαρθρώσει. Με την τοποθέτηση επιτρόπων στα ιδρύματα που θα κριθούν απαραίτητα για να επιβιώσουν!!
Πως τεκμηριώνεται αυτό λειτουργικά; Μα όπως σε κάθε ενέργεια διάσωσης υπερχρεωμένης επιχείρησης από τα τραπεζικά ιδρύματα. Με συμμετοχή στην διοίκηση της χρεωμένης επιχείρησης.
Πρακτικά, στην περίπτωση μας, με την τοποθέτηση επιτρόπων από την Τρόικα εντός των εκδοτικών συγκροτημάτων. Για να ελέγχουν την …βιωσιμότητα!
Πως θα μεταφράζεται η “βιωσιμότητα” υπερχρεωμένων επιχειρήσεων σε μία οικονομία που καταρρέει;
Μα φυσικά στο μέγεθος υποταγής της “δημοσιογραφίας”. Ο Φον Άλτεμπουργκ ζει. Αλίμονο σε αυτούς που νομίζουν ότι η ιστορία είναι “νεκρή επιστήμη”.

Οι Φανταστικοί Εισβολείς


 

20121216-082306.jpgΤου Ηλία Καραβόλια
Η σύλληψη Λαυρεντιάδη,το μποτιλιάρισμα στον Κορυδαλλό απο επωνυμους επιχειρηματίες και άλλους παράγοντες, οι συνεχείς αναφορές σε εφημερίδες και sites για ”επιχείρηση” αλλαγής του επιχειρηματικού σκηνικού στην χώρα, έχουν εδώ και μήνες συνδεθεί με ”σχέδια” απο την τρόικα, απο τους Γερμανούς, απο τους πιστωτές μας, απο πολλούς και διάφορους, αλλά ποτέ κατονομαζόμενους( ΣΗΜ: όπως εχω ξαναγράψει, ένα μικρό μέρος,οχι τόσο μεγάλο όσο εμείς πιστεύουμε, του ντόπιου απαξιωμένου οικονομικού σκηνικού, ενδιαφέρει κάποια ελάχιστα όμως και συγκεκριμένα γερμανικά ή συνδεόμενα με τον γερμανικό ιμπεριαλισμό συμφέροντα, που θέλουν να το εντάξουν στο διεθνές χαρτοφυλάκιο τους. Λιγότερο ”αληθινό” είναι το ενδιαφέρον ,που τα δικά μας ΜΜΕ υπερμεγεθύνουν ,απο ομίλους με άλλη εθνική σφραγίδα ή πολυεθνική δράση ) Εννοείται όμως ότι είναι εμφανές ,εδώ και καιρό, το σκηνικό αναδιάταξης του επιχειρηματικού-και όχι μόνο-παίγνιου ,στην χώρα. Αλλά το ζητούμενο είναι αν για εμάς, σαν κοινωνία, αυτό το 
”ανακάτεμα” της τράπουλας θα έχει άραγε, και πότε, κάποιο πρακτικό όφελος και αποτελέσματα για τους πολλούς, που πλήττονται θανάσιμα, και δύσκολα θα πάρουν ανάσες συντομα.
Πρώτα απ όλα να σταθούμε σε μια σκόπιμη αλλα βολική για τους περισσότερους παρανόηση: δεν υπάρχει Ένα κέντρο -κατά την ταπεινή μου γνώμη- που να συντονίζει, να σχεδιάζει και να επιτηρεί όλο αυτο τα σκηνικό αλλαγής των μεριδίων κάποιων συμφερόντων στην ελληνική οικονομία. Πρόκειται για φαινόμενο που συμβαίνει ταυτόχρονα στις υφεσιακές οικονομίες του ευρωπαικού νότου, σε αυτές όπου ο φονικός συνδυασμός κρατικών και ιδιωτικών χρεών οδήγησε σε ανάσχεση πιστώσεων, κατανάλωσης, επενδύσεων. Αυτή την ανάσχεση, οι φωστήρες των Βρυξελλών και οι εθνικές κυβερνήσεις ,ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο ”στερώντας” απο χρήμα την παραγωγή και το εμπόριο, με τα καταστροφικά μέτρα λιτότητας και περικοπών.
Στην Ελλάδα, εκδότες και καναλάρχες, εθνικοί εργολάβοι και κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, βλέπουν να μην έχουν πλέον πρόσβαση στα βασικά ”χέρια” που ανοίγουν τις βρύσες: τους πολιτικούς( για το κρατικό και το κοινοτικό χρήμα) και τις διοικήσεις των τραπεζών( για τα ”θαλασσοδάνεια” που τόσα χρόνια έδιναν ασύστολα). Ειδικά μετά και την επερχόμενη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, και την κατάρρευση που έχει ήδη συμβεί στους δυο βασικούς βραχίονες τους στο Δημόσιο( ΠΑΣΟΚ κυρίως, αλλά και στην ΝΔ που όσο και αν ”αντέχει” δημοσκοπίκά, δεν θα καθορίζει πλέον εξελίξεις). Νέα κόμματα, νέοι σχηματισμοί και όσα άλλα στήνονται δήθεν ”για το καλό” της ελληνικής κοινωνίας, στήνονται ερήμην της πραγματικής βούλησης των πολιτών. Ότι και να λένε οι δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί να μην βλέπει τους ίδιους ανθρώπους που μας έφεραν εδώ, να το παίζουν σωτήρες( σύντομα θα φανεί αυτό στις κάλπες, και όσο καθυστερούν οι εκλογές, τόσο χειρότερο για τους κατέχοντες σήμερα την εξουσία. Το χρήμα απο τις δόσεις τριών ετών, δεν μπαινει και ούτε θα μπεί στα σπίτια των Ελλήνων, αλλά στις τρύπες Τραπεζών-Δημοσίου)
Η δε μακροοικονομική πραγματικότητα στην χώρα, φέρει την σφραγίδα του αμείλικτου νόμου που διέπει τους κύκλους συσσώρευσης κερδών και κεφαλαίου, ειδικά εντός των πλαισίων μιας κλειστής, κρατικοδίαιτης και μή ανταγωνιστικής οικονομίας, όπως η δική μας. Το ‘χτύπημα’ απο ξένα ΜΜΕ στους έλληνες ολιγάρχες, οι ψιθυροι των Γερμανών πολιτικών για το φαγοπότι στην Ελλάδα απο λίγα ελληνικά συμφέροντα και παρόμοιες αναφορές για το τί συνέβαινε στην Ελλάδα, μας βρίσκουν σε μια στιγμή όπου σαν κοινωνία αναζητούμε ”πηγές” του κακού, σταθερά σημεία αναφοράς για το ”σχέδιο” που υφαίνεται για να ”αλώσουν” κάποιοι ”ξένοι”την χώρα, τις περιουσίες, τον ορυκτό πλούτο, τις ζωές μας . Πολύ φοβάμαι, ότι σε λίγο καιρό ίσως θα μας ταιριάζει απόλυτα ο καβαφικός στίχος(”…και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς βαρβάρους..”) Διότι οι δανειστές και εταίροι, θα πάψουν να ασχολούνται μαζί μας τόσο πολύ(ήδη το κάνουν) αφού ξέρουν ότι θα αναγκαστούν να κουρέψουν ξανά τις οφειλές μας προς αυτούς. Κάποιοι δε ξένοι ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι, δεν προσδοκούν σε βάθος χρόνου τόσο ισχυρές αποδόσεις απο το δήθεν καλό ”οικόπεδο” Ελλάδα. Όποιοι γνωρίζουν απο ποσοστά απόδοσης σε κλάδους μια χώρας σαν την δική μας, που θα ζήσει σε υφεση για πολύ καιρό ακόμη, όποιοι έχουν μελετήσει σε βάθος και χωρίς εξάρσεις υπερπατριωτισμού (βλ. πετρέλαια και άεριο …500 δις) των επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα, θα ξέρουν ότι ακόμα και ο σκοπίμως απαξιωμένος ”πλούτος” των μεγάλων δημοσίων επιχειρήσεων ( ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, κ.α) είναι πολύ μικρότερος( ως αποτέλσμα απο απο προσδοκώμενα κέρδη και υπεραξίες) συγκριτικά με αυτόν που υπάρχει σε Ισπανία, Ιταλία( μεγάλοι όμιλοι, ισχυρές ιδιωτικές και κρατικές βιομηχανίες και τράπεζες, με διεθνή παρουσία ). Εξ ίσου ελκυστικότερο του Ελληνικού τοπίου, σε βάθος χρόνου είναι αυτό σε γεωγραφικές ζώνες που τώρα θα μπούν στον ισχυρό κύκλο πίστωσης- κατανάλωσης- επένδυσης ,του δυτικού τραπεζικού χρήματος ( Β. Αφρική και μελλοντικά η Μ.Ανατολή). Το να μετατρέψουν την Ελλάδα οι ”ξένοι” σε εργοστάσιο ‘λευκών Κινέζων ‘(υπαλλήλων φθηνού κόστους δηλαδή) μάλλον απαιτεί παράλληλη απαξίωση της εργασίας και σε μεγαλύτερα ”εργοστάσια”, όπως της Ιταλίας και της Ισπανίας( ωστε να έχει νόημα μια κατανομή των κεφαλαίων τους) Εντεινόμενο σκηνικό κατάρρευσης σε Ιταλία, Ισπανία μοιάζει πολύ δύσκολο να ζήσουμε στο άμεσο μέλλον, όχι φυσικά απίθανο, διότι και εκεί ξεκίνησε να λειτουργεί ο νόμος του γέρο Κάρολου( πτωτική τάση του ποσοστού κέρδους) που μας φανερώνει ότι η κρίση σε αυτές -και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης- δεν είναι απλά δημοσιονομική ή τραπεζική, αλλά γενικότερη οικονομική – εμπορική και παραγωγής- που στηρίζεται πάνω στις κλασσικές γενεσιουργές αιτίες( υπερσυσσώρευση κερδών και υπερπιστωτική επέκταση) .
Η ντόπια ολιγαρχία, θα αναδιαρθρωθεί μερικώς στην χώρα μας, χωρίς όμως να αλλάξουν πολλά πράγματα και ονόματα στις κορυφές της πυραμίδας της. Απλά, κάποια ξένα ”πορτοφόλια” θα συμμετέχουν με εγχώριους ομιλους- που θα τους προσφέρουν διέξοδο στο κόστος εισόδου(γραφειοκρατία, δημόσιο, πολιτικοί μεσάζοντες) – στο νέο σκηνικό της ελληνικής οικονομίας. Μην περιμένουμε πλέον ”επενδύσεις” εκατοντάδων εκατομμυρίων ή δις ευρώ, απο κολοσσούς, ώστε να αναμένουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας και …ανάπτυξη. Αυτά, είναι φρούδες ελπίδες, δυστυχώς μόνο για όσους αγνοούν το τί συμβαίνει στην διεθνή γεωοικονομική σκηνή και στις ροές των όλο και λιγότερο ”διεισδυτικών” κεφαλαίων στην πραγματική οικονομία(παραγωγή -εμπόριο). Κεφάλαια ,που τα κινούν συγκεκριμένα χρηματοπιστωτικά κέντρα, στα οποία η ελληνική οικονομική διπλωματία απουσιάζει παντελώς.
Εδώ θα είμαστε, όχι μόνο σε ένα χρόνο, αλλά και αργότερα, να ξαναδούμε ποιοί θα κερδίζουν απο τους Έλληνες καταναλωτές και παραγωγούς, ποιοί θα διαχειρίζονται τον πλούτο της χώρας. Είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι απο τους μεγάλους παίχτες θα ξεχωρίζουν και πάλι τα γνωστά ελληνικά ονόματα( με πρώτο και καλύτερο το γνωστό μας …Κράτος) και κάποιοι λίγοι Έλληνες ισχυροί που κέρδισαν λεφτά εδώ και καιρο με δουλειές εκτός Ελλάδος ,οπότε και λόγω ρευστότητας και μή συμμετοχής τους στο παλιό σκηνικό ελκύουν περισσότερο τους ξένους επενδυτές . Θα υπάρξουν ,με ξένους ομίλους, συνέργιες εγχώριων παιχτών σε συγκεκριμένους κλάδους,κυρίως εξαγωγικού χαρακτήρα ή σε εκείνους όπου ελαχιστοποιείται το ρίσκο( λόγω πχ κονδυλίων, έστω και αναιμικών, απο Βρυξέλλες).
Το παιχνίδι δεν αλλάζει εύκολα. Εμείς, απελπισμένοι ως κοινωνία και με μια διαλυμένη μεσαία τάξη που δεν έχει δυνάμης επανεκκίνησης της οικονομίας, ”προτιμάμε”, σχεδόν ψυχαναγκαστικά, να βλέπουμε ξένους εχθρούς προ των πυλών, ως εισβολείς. Και δεν βλέπουμε το πλέον προφανές : ότι την τράπουλα, ναι μεν την κρατάνε ξένοι να την μοιράσουν, αλλά οι περισσότεροι πάιχτες θα είναι σχεδόν οι ίδιοι( Έλληνες) .Και μια οικονομία δεν αλλάζει, οπότε δεν ωφελείται και ο λαός της που ζεί σε βαθιά κρίση, αν δεν αλλάξει χέρια ένα μέρος του πλούτου στα πάνω στρώματα της κοινωνικής πυραμίδας. Αν δεν αλλάξουν χέρια τα χρεωμένα ρετιρέ της κορυφής, ώστε να μπεί φρέσκο χρήμα στην πολυκατοικία, οι κάτω ένοικοι δεν θα ευνοηθούν απο του κοινόχρηστους χώρους και τους νέους πλούσιους στα πάνω διαμερίσματα(αν φυσικά αυτοί φιλοτιμηθούν να δωσουν δουλειά στους απο κάτω…)

Στον σκοταδισμό της Σαρίας η “απελευθερωμένη” Αίγυπτος.


 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 16, 2012
Κραυγές για νοθεία από τον λαό, αφού στον πρώτο γύρο του δημοψηφίσματος, επικρατεί το “Σύνταγμα” της Σαρία.
Οταν σας λέγαμε ότι οι καθησυχαστικές δηλώσεις της Κλίντον κατά την πρώτη εξέγερση, τύπου “μην φοβάστε οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έχουν μόλις το 20%” ήταν γελοιότητες…
Και ο Μουσολίνι με 75.000 μαχαιροβγάλτες γονάτισε την Ιταλία.
Ας ελπίσουμε ότι ο λαός της Αιγύπτου θα αγωνιστεί για να τους εξοντώσει.

Η Alpha bank λέει την αλήθεια για το buyback…ήταν η αφαίμαξη των τραπεζών – Η Eurobank με το non paper φωτογραφίζει την Εθνική ως την πιο ζημιωμένη τράπεζα ενώ η Εθνική μιλάει για επιτυχημένη διαδικασία


Η Alpha bank είπε όλη την αλήθεια για το buyback.
Το www.bankingnews.gr δικαιώνεται ότι επί εβδομάδες ανέφερε ότι η επαναγορά χρέους θα καταστρέψει τις τράπεζες.
Τι αναφέρει σε επίσημη ανάλυση της η Alpha bank;
«Σημειώνεται ότι, για την επαναγορά των ομολόγων χρησιμοποιήθηκαν πόροι που προορίζονταν αρχικά για την αποπληρωμή έντοκων γραμματίων του δημοσίου. Η απόφαση αυτή συνιστά πλήγμα στις προοπτικές βελτίωσης της ρευστότητας στην οικονομία, σε μια συγκυρία που η διαμόρφωση καλού οικονομικού κλίματος απαιτεί την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη ομαλοποίηση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.
Η αφαίμαξη των όποιων πενιχρών διαθεσίμων διατηρούν οι τράπεζες προς τον σκοπό χρηματοδότησης του δημοσίου, στερεί πολύτιμη δυνητική ρευστότητα από την οικονομία και αντιστρατεύεται τον αναπτυξιακό χαρακτήρα άλλων μέτρων της οικονομικής πολιτικής.
Και, βεβαίως, η διαθέσιμη ρευστότητα των τραπεζών δεν είναι ανεξάντλητη»
Η θέση της Alpha bank είναι ξεκάθαρη και απόλυτα σωστή.
H Eurobank πήρε μια θέση μέσω non paper ουδέτερη. 
«Οι ελληνικές τράπεζες συμμετείχαν στο πρόγραμμα της επαναγοράς με το 100% του χαρτοφυλακίου τους, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιτυχία του εγχειρήματος - που αποτελούσε προϋπόθεση για την εκταμίευση των παραπάνω ποσών - όπως άλλωστε συνέβη και κατά το PSI+. Σημειώνεται ότι από το 2010 και μετά, οι ελληνικές τράπεζες έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους του Δημοσίου, καθώς πέρα από την καθοριστική συμμετοχή τους το PSI+ και στο πρόγραμμα επαναγοράς, παρείχαν τις απαραίτητες εγγυήσεις στη Δημοκρατία της Φιλανδίας στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος και απορρόφησαν πλήρως όλες τις εκδόσεις των εντόκων γραμματίων, που σήμερα κυμαίνονται στο €18 δισ. περίπου, καθώς το ενδιαφέρον από άλλους επενδυτές ήταν μηδενικό και η έλλειψη ρευστότητας έθετε σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου τομέα και της οικονομίας συνολικά»
Η Eurobank όμως έδωσε σημασία σε ένα πίνακα που περιλαμβανόταν και αποδείκνυε ότι τις μεγαλύτερες ζημίες τις έχει υποστεί η Εθνική.
Προφανώς για τους αναγνώστες του www.bankingnews.gr δεν είναι κάτι νέο.
Έχουμε παρουσιάσει αναλυτικότατα τις ζημίες που έχουν υποστεί οι τράπεζες και μάλιστα με πολύ μεγάλη ακρίβεια.
Η Εθνική από την πλευρά της και ο Π. Χριστοδούλου ο οποίος φέρεται να είχε συμμετοχή στους σχεδιασμούς για το buyback συνεχίζει να παίζει το χαρτί της κυβέρνησης με έμφαση στο επιτυχημένο buyback. 
Πως ήταν επιτυχημένο το buyback όταν υποχρέωσαν όλες τις ελληνικές τράπεζες να ξεφορτώσουν όλα τους τα ομόλογα;

www.bankingnews.gr

Πιθανό το σενάριο οι κυπριακές τράπεζες να ανακεφαλαιοποιηθούν από τον Ενιαίο Τραπεζικό Μηχανισμό - Στεφάνου (κυβ. εκπρόσωπος): Εφόσον συσταθεί αυτός ο Μηχανισμός, πρέπει να ευεργετηθεί και η Κύπρος, η οποία έπεσε θύμα του ελληνικού PSI...


 

15/12/12 - 22:29
Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο η ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών να γίνει από τον Ενιαίο Τραπεζικό Μηχανισμό, σύμφωνα με τον κυβερνητικό επρόσωπο της χώρας, Στέφανο Στεφάνου, ο οποίος ξεκαθάρισε εν συνεχεία ότι το θέμα της αναδρομικότητας "έχει κλείσει και θα συζητηθεί, αναλόγως των εξελίξεων".

Goldman Sachs: Οι μετοχές είναι τα νέα ομόλογα! Αυτή είναι η επενδυτική τάση που θα κυριαρχήσει στις αγορές το 2013 - Έρχεται ράλι των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων... με καύσιμο την τόνωση της παγκόσμιας ανάπτυξης!


 

15/12/12 - 09:00
"Οι μετοχές είναι τα νέα ομόλογα!". Σε αυτή τη φράση επιχειρεί να συνοψίσει τη νέα επενδυτική τάση που θα κλέψει την παράσταση στις αγορές η Goldman Sachs, ενόψει της έλευσης του 2013.
"Η συνεχιζόμενη δράση των κεντρικών τραπεζών μέσω της διαρκούς ποσοτικής χαλάρωσης που υιοθετούν έχει δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα. Υπό το πρίσμα αυτό, οι επενδυτές πρέπει να αρχίσουν να αναζητούν αποδόσεις στις μετοχές (και δη τις ευρωπαϊκές), παρά στα ομόλογα", υποστηρίζει ο Peter Oppenheimer, κορυφαίος αναλυτής της Goldman Sachs.
Όπως εξηγεί ο Oppenheimer, μπορεί η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση να οδήγησε την επενδυτική κοινότητα στα γνωστά ασφαλή επενδυτικά "καταφύγια", όπως τα γερμανικά και τα αμερικανικά ομόλογα, τα οποία εμφανίζουν μηδενικές αποδόσεις, ωστόσο πλέον οι επενδυτές πρέπει να παρατηρήσουν με προσοχή τα (ολοένα και αυξανόμενα) μερίσματα που διανέμουν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.
"Παρά τη στασιμότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, υπό το βάρος της κρίσης χρέους, ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX Europe 600 μπορεί να αποφέρει αποδόσεις άνω του 7%", υποστηρίζει ο αναλυτής.
Μέχρι πρότινος, συνεχίζει ο Oppenheimer, οι ευρωπαϊκές μετοχές θύμιζαν... ορφανά assets. Αλλά το κλίμα έχει εμφανώς αρχίσει να αλλάζει, καθώς η παγκόσμια οικονομία τροφοδοτείται συνεχώς με πρόσθετη ρευστότητα. Το γεγονός αυτό θα λειτουργήσει υπέρ των μετοχών και κυρίως των ευρωπαϊκών.
Η Goldman Sachs έχει ήδη προβλέψει πως το ράλι των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων του 2012 θα συνεχιστεί και το 2013. Ήδη, να σημειωθεί, πως για το τρέχον έτος, ο γερμανικός DAX μετρά ήδη κέρδη της τάξης του 29%.
"Εκτιμούμε πως τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια θα ξεχωρίσουν κατά το 2013, εξαιτίας των ικανοποιητικών αποτιμήσεων που εμφανίζουν οι μετοχές τους, παρά την αδυναμία της ευρωπαϊκής οικονομίας", επαναλαμβάνει ο Oppenheimer.
Κληθείς ο αναλυτής να ξεχωρίσει τις προτιμώμενες μετοχές (μεταξύ των ευρωπαϊκών) δηλώνει φανατικός υποστηρικτής των εταιρειών με υψηλές αποδόσεις και ισχυρούς ισολογισμούς.
Αναφερόμενος τέλος ο Oppenheimer στην πορεία της παγκόσμιας οικονομίας προβλέπει ανάπτυξη της τάξης του 3,3% για το 2013, έναντι ανάπτυξης 3% το 2012. 
"Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας θα προσφέρει ισχυρό... καύσιμο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια", καταλήγει ο γνωστός αναλυτής της Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Τι ήταν το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη; Πλασματικά φούσκωνε τους ισολογισμούς, δανειζόταν δισεκατομμύρια ευρώ και τα διαμοίραζε ασύμβατα στις εταιρίες και ειδικά στα μέσα ενημέρωσης και πολιτικούς – Χρησιμοποιούσε συστήματα να χτυπάει αντιπάλους;


 

14/12/12 - 17:02
Τι ήταν το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη;
Ο επιχειρηματίας Λαυρεντιάδης της Alapis, της Νεοχημικής και άλλων εταιριών ήθελε με δανεικά λεφτά να χτίσει ένα μεγάλο όμιλο.
Τα δανεικά λεφτά ήταν δυσεύρετα και τότε ξεκίνησαν οι πονηρές σκέψεις.
Πως οι εταιρίες του θα δανείζονται εκατομμύρια ευρώ;
Ο Λαυρεντιάδης, οι ορκωτοί και οι εταιρίες του ομίλου σε ένα γαϊτανάκι παρανομιών φούσκωναν πλασματικά τους ισολογισμούς των εταιριών, τις εμφάνιζαν κερδοφόρες και εν συνεχεία απευθύνονταν στις τράπεζες για δανειοδότηση.
Η πλειοψηφία των ελληνικών τραπεζών είχε και έχει χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις Λαυρεντιάδη και δεν είναι τυχαίο ότι τα δάνεια αγγίζουν το 1,5 δις ευρώ.
Στο παιχνίδι της δανειοδότησης ενεπλάκησαν και ξένες τράπεζες όπως η Lloyds και η RBS.
O Λαυρεντιάδης έστησε ένα όμιλο με δανεικά λεφτά τα οποία στηρίζονταν σε πλαστά στοιχεία.
Δηλαδή οι εταιρίες δεν είχαν την οικονομική επιφάνεια που εμφανίζονταν στους ισολογισμούς, είχε στηθεί ένα μεγάλο κόλπο ώστε ο όμιλος να έχει πρόσβαση στα δάνεια.
Κάποια στιγμή στην πορεία των εξελίξεων ο Λαυρεντιάδης δέχεται την πρόταση της Πειραιώς να εξαγοράσει την Proton bank.
Η Proton bank είχε χρηματοδοτήσει την Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και συμμετάσχει σε ορισμένα κοινοπρακτικά δάνεια.
Όταν εξαγόρασε ο Λαυρεντιάδης την Proton bank βρέθηκε η τράπεζα εκτεθειμένη σε υπέρμετρα πιστωτικό ρίσκο.
Ο Λαυρεντιάδης χρησιμοποίησε την Proton bank όχι μόνο για να δανείζει τις επιχειρήσεις του αλλά και για να την χρησιμοποιεί ως μέσω έναντι των άλλων τραπεζών που τον είχαν δανείσει.
Η ΤτΕ διέγνωσε έγκαιρα ότι υπάρχει ζήτημα υπέρμετρου ρίσκου στα δάνεια που έχει αναλάβει η Proton bank.
Να σημειωθεί όμως ότι όλα τα δάνεια χρησιμοποιούνταν ως εγγύηση στην ΕΚΤ για να λαμβάνει ρευστότητα η τράπεζα.
Παραδόξως ενώ βρίσκεται κατηγορούμενος ο πρώην αντιπρόεδρος της τράπεζας Αντώνης Αθανάσογλου ο Λαυρεντιάδης τον είχε υποβιβάσει και εκτοπίσει από τις βασικές αρμοδιότητες της τράπεζας.
Ο Λαυρεντιάδης συνεργάστηκε και με τον Τρύφωνα Κολλίντζα ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλός στην τράπεζα.
Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν ή όχι ευθύνες των προσώπων αυτών, προφανώς θα το κρίνει η δικαιοσύνη αλλά το βέβαιο είναι ότι π.χ. στην περίπτωση του Αθανάσογλου που γνωρίζουμε έχασε όλη του την περιουσία στηρίζοντας την Proton bank ενώ ο Λαυρεντιάδης τον είχε εκτοπίσει.
Ο ισχυρός καταλύτης για όλες τις εξελίξεις στην Proton bank ήταν προφανώς το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος το οποίο διαπίστωσε σοβαρές παρατυπίες και παρανομίες στην τράπεζα.
Το www.bankingnews.gr την Δευτέρα θα παρουσιάσει αναλυτικά όλο το παρασκήνιο των λεπτομερειών αυτής της περιβόητης υπόθεσης που εμπλέκονται πλήθος στελεχών.
Ποιοι είναι αθώοι, ποιοι είναι ένοχοι  δεν μπορούμε να το αποτιμήσουμε και αξιολογήσουμε, δεν είμαστε αρμόδιοι ούτως ή άλλως τον λόγο τον έχει μόνο η δικαιοσύνη.
Ωστόσο ο Λαυρεντιάδης μπορεί να ειπωθεί ότι ξεπέρασε πολλές φορές τα όρια της νομιμότητας αποδεικνύεται και από το πόρισμα της ΤτΕ.
Όμως ο Λαυρεντιάδης ήταν επιχειρηματίας που μοίραζε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Πολιτικοί σημαίνοντες πολιτικοί του τόπου και μέσα ενημέρωσης φέρονται να έχουν χρηματοδοτηθεί από τον Λαυρεντιάδη.
Προφανώς οι εξελίξεις περί το Λαυρεντιάδη αν ξεδιπλωθούν, που πρέπει να ξεδιπλωθούν θα αποκαλύψουν ένα δαιδαλώδες σύστημα το οποίο δούλευε για τον Λαυρεντιάδη ενώ το χρήμα έρρεε.
Θα πρέπει να έρθουν όλα στο φως ώστε να λάμψει η αλήθεια και το κυριότερο να διαπιστωθεί ποιους χρηματοδοτούσε ο Λαυρεντιάδης;
Είχε στοχοποιηθεί ότι χρηματοδοτούσε ακόμη και δημοσιογράφους ξένων μέσων ενημέρωσης ώστε να χτυπούν τον Προβόπουλο, τον Σάλλα και άλλους τραπεζίτες.
Είχε στοχοποιηθεί ότι χρηματοδοτούσε δημοσιογράφους που πρόσφατα βρέθηκαν στο προσκήνιο εντός και εκτός Ελλάδος.
Ήρθε η ώρα της αλήθειας ώστε να μάθει η κοινωνία το παρασκήνιο μας πολύκροτης υπόθεσης.

www.bankingnews.gr

Το σχέδιο κάθαρσης προσεχώς θα κορυφωθεί – Η Ελλάδα αλλάζει, οι ισχυροί θα συγκαλύψουν ανομήματα αλλά κάποιοι θα καταλήξουν στην φυλακή – Το Reuters εντείνει τον πόλεμο κατά τραπεζιτών και επιχειρηματιών - Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών συνεχίζεται


 

Το σχέδιο κάθαρσης προσεχώς θα κορυφωθεί  – Η Ελλάδα αλλάζει, οι ισχυροί θα συγκαλύψουν  ανομήματα  αλλά κάποιοι θα καταλήξουν στην φυλακή – Το Reuters εντείνει τον πόλεμο κατά τραπεζιτών και επιχειρηματιών - Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών συνεχίζεται
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο εξαγνισμού και καθαγιασμού των ανομημάτων του πολιτικού και οικονομικού συστήματος.
Το σχέδιο αυτό ωστόσο έχει δύο όψεις είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις.
Κάποιοι ισχυροί παράγοντες του τόπου θα καταφέρουν να εξαγνιστούν και να συμμετάσχουν στην επόμενη σελίδα της οικονομικής ιστορίας της χώρας και κάποιοι άλλοι θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου.
Θα δοθούν στην πυρά για να κοπάσει η μήνις της κοινωνίας.
Η περίπτωση Λαυρεντιάδη ενός επιχειρηματία που βρίσκεται στο επίκεντρο ενός μεγάλου οικονομικού σκανδάλου είναι μόνο η αρχή και όχι το τέλος.
Ο Λαυρεντιάδης χρησιμοποίησε το τραπεζικό σύστημα παράτυπα, αλλά το τραπεζικό σύστημα πολύ αργά κινητοποιήθηκε.
Ο Λαυρεντιάδης χρησιμοποίησε το εκδοτικό σύστημα όντας συμμέτοχος σε πλειάδα εκδοτικών ομίλων.
Ο όμιλος ΝΕΠ του Π Κυριακίδη τον οποίο ο Λαυρεντιάδης χαρακτήριζε πατέρα και με τον οποίο συνεργάστηκαν στενότατα κατείχε το 12,53% του Πήγασου και το 10,14% τής Χ. Κ. Τεγόπουλος, ελέγχει μεταξύ άλλων το 10% στον Skai FΜ, το 10% του Red FΜ, τo 50% του περιοδικού «Επίκαιρα» και το 26,66% της εταιρείας του κ. Γ.Κύρτσου.
Επίσης, με 100% ελέγχει τον ραδιοσταθμό Flash, τους τηλεοπτικούς σταθμούς Κανάλι 10 που μετονομάστηκε σε sunny TV που συνεργάζεται με το οικονομικό κανάλι SBC  και Sport ΤV.
Την αγγλόφωνη εφημερίδα και το portal «Αthens Νews» και τις εφημερίδες «Εspresso» που εν συνεχεία πουλήθηκε ενώ ήταν κάτοχος των εφημερίδων που έκλεισαν  «Χώρα», «Ισοτιμία», «Score» και την εταιρεία Daily Ρress (περιοδικός Τύπος).
Επίσης κρυφός χρηματοδότης της οικονομικής εφημερίδας Αξία  και της εφημερίδας Αυριανής. 

Ο Λαυρεντιάδης με βάση το πόρισμα της ΤτΕ έχει παρατυπώσει σκανδαλωδώς.
Έχουν γίνει σημαντικές παρανομίες.
Προφανώς η δικαιοσύνη θα κρίνει αν είναι ένοχος ή αθώος.
Ωστόσο ο Λαυρεντιάδης είχε χρηματοδοτήσει πλειάδα δραστηριοτήτων και πολιτικών.
Εκ των βασικών χρηματοδοτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ο Λαυρεντιάδης αν αρχίσει να μιλάει ίσως αποκαλύψει πόσο βρώμικο είναι ένα κομμάτι της Ελλάδος.
Ο Λαυρεντιάδης όμως είναι ένα κομμάτι του πάζλ.
Παρασκηνιακώς θεωρήθηκε και στοχοποιήθηκε ως ο υπεύθυνος για τα χτυπήματα ξένων μέσων ενημέρωσης κατά της ΤτΕ και ελλήνων τραπεζιτών.
Δεν έχει μεν αποδειχθεί αλλά προσεχώς μπορεί πολλά να έρθουν στο φως.
Η υπόθεση Λαυρεντιάδη είναι ένα βήμα από τα πολλά που θα υπάρξουν ώστε κάποιοι να καθαγιαστούν και κάποιοι να δοθούν στην πυρά για να κοπάσει η μήνις της κοινωνίας.
Ωστόσο φαίνεται ότι το σχέδιο κάθαρσης που επιχειρείται, το σχέδιο αποδόμησης και σπίλωσης έχει εκπονηθεί στο εξωτερικό και βρίσκει ορισμένους υποστηρικτές στο εσωτερικό.
Ορισμένοι θεωρούν ότι πίσω από αυτό το μεγάλο σχέδιο ανατροπής του σαθρού καθεστώτος είναι η Τρόικα η οποία επιχειρεί να αλλάξει τα πάντα παρασκηνιακώς.
Δυστυχώς αν ισχύει αυτό ορισμένα ελληνικά συμφέροντα προσπαθούν να εμφανιστούν ως τιμητές της Τρόικα για να μπορέσουν να επιβιώσουν στην νέα εποχή.
Οι τιμητές αυτοί είναι πιο επικίνδυνοι καθώς οι ίδιοι έχουν υποπέσει σε σοβαρότατα ανομήματα τα οποία επιχειρούν να συγκαλύψουν με την φιλοτροικανή πολιτική τους.
Ανερχόμενο μέσο ενημέρωσης στην τηλεόραση και παραδοσιακά ισχυρά μέσω στον τύπο θέλει να εκτοπίσει τα παλαιά συμφέροντα και να αποκτήσει την εξουσία στον εκδοτικό χώρο.
Δυστυχώς η σαπίλα συνεχίζει να υπάρχει στην Ελλάδα.
Δεν είναι δυνατό να είναι τιμητές οι βρώμικοι και οι βρώμικοι να παρουσιάζονται ως προστάτες της χώρας.
Υπάρχει σαπίλα και βρωμιά την οποία εκτοξεύουν ένθεν…ένθεν.
Σε αυτό το σκηνικό ανατροπής των παραδοσιακών πόλων οικονομικής εξουσίας ρόλο διαδραματίζει το Reuters το οποίο ετοιμάζει αρχές της εβδομάδες χτύπημα κατά επιχειρηματιών, τραπεζιτών, κατά της διαπλοκής.
Όλα αποτελούν ένα σχέδιο που έχει ένα στόχο.
Να γυρίσει σελίδα η φθαρμένη οικονομική ιστορία της χώρας και να δημιουργηθεί μια νέα με ήδη φθαρμένα στοιχεία.
Η σελίδα άλλαξε το βιβλίο συνεχίζει να παραμένει το ίδιο.
Η σαπίλα της Ελλάδος το παρελθόν το παρόν και το μέλλον ο τίτλος του βιβλίου.
Ωστόσο η πρσπάθεια αποδόμησης που επιχειρείται έχει και ένα άλλο στόχο να δημιουργηθεί ένας νέος πόλος οικονομικής εξουσίας.
Ο πόλεμος θα είναι σκληρός και αιματηρός, ο πόλεμος θα είναι εξωτερικά υποκινούμενος.
Το ερώτημα όμως παραμένει η Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο;
Οι επιθέσεις ειδικά κατά τραπεζιτών είναι δόλιες και εσωτερικά υποκινούμενες.
Βρήκαν ευκαιρία τα δήθεν καθαρά αλλά στην κυριολεξία πολύ φθαρμένα συμφέροντα να προβούν σε ξεκαθάρισμα λογαρισμών.
Αυτό συμβαίνει πραγματικά ξεκαθάρισμα λογαρισμών.

www.bankingnews.gr

Άντε στο διάολο Τζάμπα!


Άντε στο διάολο Τζάμπα!

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου
 
Είναι μακράν η πιο αντιαισθητική διαφήμιση που έχει παιχτεί ποτέ στην ελληνική τηλεόραση. Η Μάνα του Τζάμπα δημιουργεί ένα κόμπο στο στομάχι. Αν είχαμε σοβαρές καταναλωτικές οργανώσεις, όπως στη Γερμανία, θα είχαμε ήδη κηρύξει μποϊκοτάζ στα προϊόντα αυτών των απαράδεκτων που προσβάλλουν έτσι έναν ολόκληρο λαό...

Προσωπικά δεν πρόκειται να πατήσω το πόδι μου σε μαγαζί τους αν δεν ζητήσουν δημόσια συγνώμη.  Δεν περιμένω, όμως,  να ζητήσουν συγνώμη και να αλλάξουν επικοινωνιακή πολιτική επειδή τους το ζητάει ένας Έλληνας. Είμαι όμως απόλυτα βέβαιος ότι θα το έκαναν δίχως δεύτερη σκέψη αν τους το ζητούσαν όλοι οι Έλληνες. 

Το ίδιο έχει συμβεί και στην πατρίδα τους. Οι ισχυρές γερμανικές καταναλωτικές οργανώσεις έχουν επιβάλλει πολλές φορές τις θέσεις τους. Και γι΄ αυτό τους ζηλεύω τους Γερμανούς και τους βγάζω το καπέλο μου. Στην Ελλάδα απέχουμε πολύ από το να αποκτήσουμε ένα σοβαρό καταναλωτικό κίνημα. Ο Τζάμπας και η μάνα του, όμως, μπορεί να είναι η αφορμή...

Επίσης, τίθεται ένα θέμα παραπλάνησης της κοινής γνώμης. Διότι η εν λόγω αλυσίδα δεν πουλάει τζάμπα. Ούτε πουλάει φθηνότερα στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Αν υπήρχε ελληνικό κράτος θα έπρεπε ήδη να τους έχει τραβήξει το αφτί. Θα μου πείτε ότι αν υπήρχε ελληνικό κράτος δεν θα τολμούσαν να βγάλουν ένα τέτοιο διαφημιστικό μήνυμα. Θα είχε ήδη απαγορευτεί από την πρώτη ημέρα της μετάδοσής του για προσβολή της αισθητικής. Πως είναι δυνατόν σε μία πόλη που φιλοξενεί τον Παρθενώνα να ανέχεται τον τζάμπα και την παρέα του;

Α! Δεν σας το είπαμε! Στην αρχή εμφανίστηκε μόνος του ο Τζάμπας. Μετά έφερε και τη  μαμά του. Την επόμενη φορά θα φέρει τους λοιπούς συγγενείς και τους φίλους. Αν αυτό το ανεχόμαστε, μπορούμε να συνεχίσουμε να ψωνίζουμε από την εν λόγω αλυσίδα. Αν όχι, ας τους πούμε πολύ ευγενικά να πάνε στον διάολο και να πάρουν μαζί τους τον Τζάμπα, την μάνα του και τα αρρωστημένα τους μυαλά.

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

ΦΡΟΥΡΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ «ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ» «ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ» Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ


 

ΦΡΟΥΡΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ «ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ» «ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ» Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ

Στη κλίνη διασωληνωμένος, σκελετωμένος, σιωπηλός, ΦΡΟΥΡΟΥΜΕΝΟΣ, «τραυματισμένος» στην ΟΡΑΣΗ και στην Καρδιά, ο ήρωας στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής μου σφίγγει το χέρι. Δηλώνει: Μετά τον γιο μου, που έχασα, έχω ΔΥΟ Παιδιά. Τον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο και τον Γιώργο Ματζάνη. Με «πονηρό» τρόπο η φωτογραφία γιατί οι ΕΝΤΟΛΕΣ της… ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, απαγορεύουν κάθε Επίσκεψη και βέβαια φωτογραφία.

ΚΤΗΝΩΔΙΑ! Κτηνωδία.
MADE IN… ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τύπου του σημερινού πρωθυπουργού που μέχρι χθες έγλειφε την Δεξιά και Βασιλική Μεσσηνία να τον ψηφίσουν!

«ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ»
Και στο βιβλίο κρατήσεως γράφουν: «Προσοχή! Επικίνδυνος για Απόδραση».

Νέα Κτηνωδία – έως βαρύτατη ΠΕΟΚΡΟΥΣΙΑ.

Ποιος ο Ντερτιλής που λέει, 40 χρόνια τώρα, ΟΧΙ για μια υπογραφή να βγει από την φυλακή. Να γίνει ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. Που όποιος πάει στο κελί του για να του πει για αυτή την υπογραφή τον στέλνει στον ΔΙΑΒΟΛΟ.

NTERTILHS NOSOKOMEIO 2

Ποιος ο Ντερτιλής, φρουρούμενος, που υπήρξε ο ΜΟΝΟΣ Έλληνας Αξιωματικός που στην Κύπρο κέρδισε ένα μεγάλο Κομμάτι Γης, ολόκληρο χωριό, από τους Τούρκους που σήμερα είναι Ελληνικό, χωρίς να λογαριάσει τις εντολές από την Αθήνα που έρχονταν συνεχώς από τον ασύρματο… Τότε, αγανακτισμένος ο Ντερτιλής έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε τον Ασύρματο και τον διέλυσε, λέγοντας: «Και τώρα σιγή ασυρμάτου».

Τώρα, ας το πούμε και αυτό, για κάποια πρόσφατη δήλωση ατόμου που δηλώνει οδηγός του Ντερτιλή στο Πολυτεχνείο:
«Τράβηξε το όπλο του και πυροβόλησε νεαρό στο κεφάλι… και γύρισε και μου είπε:

Είδες ρε… Αν και μεγάλος τα κατάφερα».
Και το ερώτημα είναι: Πότε ο καλός οδηγός θυμήθηκε το γεγονός; ΠΟΤΕ; Μετά από ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ;

Ο στρατηγός Ντερτιλής είναι ΔΡΥΣ και δεν λογαριάζει από τέτοιες… τσεκουριές. Είναι ήρωας. Και πολέμησε για την Ελλάδα. Όσο για την 21η Απριλίου που υπήρξε πρωτεργάτης η απάντηση είναι:
- ΝΑΙ. Υπήρξε πρωτεργάτης.
Πρωτεργάτης για την ΧΡΥΣΗ ΕΠΤΑΕΤΙΑ που ο Λαός την ζητάει λέγοντας: ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ!

ΦΡΟΥΡΟΥΜΕΝΟΣ στο Νοσοκομείο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ.
Αδύναμος, αλλά η ματιά σε καρφώνει… Ο Ήρωας και από την Κλίνη της Αγωνίας για την ζωή σε κοιτάει στα μάτια!

Είναι ο Νίκος Ντερτιλής.
Ο Άνθρωπος.

Ο Ασυμβίβαστος.

Ο Ήρωας.

Ο Μαχητής.

Με τα ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΑΝΔΡΕΙΑΣ.

ΓΡΗΓ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

www.elora.gr

Ο Κονίτσης Ανδρέας για τις δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού


Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις:
«Ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα με τα όσα είπε επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως εκατό (100) ετών από την «ανεξαρτησία» της Χώρας του, αποκάλυψε τους κρυφούς πόθους και τα ανόσια σχέδια της Αλβανίας σε βάρος της Ελλάδος. Είπε, δηλαδή, ότι οι Αλβανοί έχουν πάντοτε στον νου και στα σχέδιά τους την «Μεγάλη Αλβανία», που θα περιλαμβάνη το Κόσσοβο, μέρος της FYROM, την Φλώρινα, την Καστοριά, τα Ιωάννινα, την Άρτα και την Πρέβεζα!


Βέβαια, αυτές είναι πάγιες απόψεις των Αλβανών που κάθε τόσο τις προβάλλουν, όπως προβάλλουν και το ζήτημα των διαβοήτων «Τσάμηδων».
Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, δείχνονται και αχάριστοι προς την Ελλάδα, από την οποία «χόρτασαν ψωμί», κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Ο Προκάτοχός μου, αοίδιμος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρός ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ έλεγε συχνά και με έμφαση, ότι «οι Αλβανοί δεν έχουν μπέσα».
Και το έλεγε μετά λόγου γνώσεως ...
Γι’ αυτό δοκίμασα μεγάλη ικανοποίηση όταν πληροφορήθηκα ότι ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημ. Αβραμόπουλο ματαίωσε - εξ αυτού του λόγου - το ταξίδι του στην Αλβανία.
Ήταν καιρός ! Γιατί μέχρι τώρα η πολιτική των ηπίων τόνων δεν απέδωσε καρπούς και μάλιστα, ως προς το φλέγον πάντοτε θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αδελφών μας της Βορείου Ηπείρου.
Συγχαίροντας τον κ. Υπουργό Εξωτερικών, δηλώνω ότι παρακολουθώ αγρύπνως το εθνικό θέμα της Βορείου Ηπείρου, καθώς και όλα όσα αφορούν στο Έθνος μας ».

Ήφαιστος σφυροκοπά Πρετεντέρη...


 

 
20121212-230556.jpgΑπάντηση του καθηγητή Παν. Ήφαιστου στον Γ. Πρετεντέρη, για προσβλητικό άρθρο που αφορούσε το Τάσσο Παπαδόπουλο
Γιάννη Πρετεντέρη
Αγαπητέ Γιάννη, με όλο τον σεβασμό, δεν κουράστηκες με τις περιπαικτικές ασυναρτησίες, τα άτοπα και ανείπωτα που γράφεις, την αυτοπαγίδευσή σου σε δικαιολογίες αντί σε ένα μεγάλο και δεοντολογικά τίμιο mea culpa για όσα κατά καιρούς έγραψες, καθώς επίσης και για το πασιφανές γιγαντιαίο έλλειμμα ευαισθησίας για τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα του εθνοκράτους που σε σιτίζει (και η επιβίωση του Κυπριακού ελληνισμού είναι μεγάλο και ιστορικό ζωτικό συμφέρον). 
Η κατοχή θέσης μεγάλης επικοινωνιακής εμβέλειας από άτομα που γράφουν και
μιλούν περιπαικτικά όπως εσύ συμβολίζει τα αίτια της καταστροφής της Ελλάδας μιας και αποτελεί πηγή πολιτικού ανορθολογισμού για λόγους που δεν ενδιαφέρουν καθότι δεν κάνουμε δίκη προθέσεων. Για την ιστορία, να θυμίσω μόνο ότι, όταν στην Ελευθεροτυπία έγραφα για Εθνικό Συμφέρον στον σύγχρονο κόσμο, κ.α., εσύ στα περιπαικτικά σχόλια στο Βήμα έγραφες-«απαντούσες» για την «Μαριορή» ή κάτι παρόμοια (τα έχω όλα αυτά σε κάσες και θα επανέλθω καθότι το scripta manent ισχύει). Σε κάποιο άλλο σχόλιο πιο σοβαροφανές (για τα Ίμια) έγραφες, θυμάμαι, πως όσοι από εμάς μιλούσαμε για «αποτρεπτική στρατηγική» είμαστε περίπου σε άλλο κόσμο καθότι σε στον πλανήτη Γη «οι πόλεμοι στην σύγχρονη εποχή … τελείωσαν». Για τον Τάσσο, επειδή αποτελεί είδος αντιδεοντολογικής επικοινωνιακής εξουσίας να μιλάς με τέτοια εμπαθή πολιτική και στοχαστική εξαλλοσύνη, παρακαλώ να ευαρεστηθείς να διαβάσεις τη σύντομη έκθεση εμπειρογνωμόνων για το φασιστικό, παράνομο και εγκληματικό σχέδιο Αναν: http://www.ifestosedu.gr/32RuleofLaw.htm (αυτό βέβαια εάν σε ενδιαφέρει να μιλάς με επιχειρήματα και όχι σαπουνόφουσκες, κάτι το οποίο αν ήμουν εγώ εκδότης του έγκριτου Βήματος θα με ενδιέφερε αν όχι θα το απαιτούσα από τους αρθρογράφους).
Βέβαια, μπορείς να μην διαβάσεις την έκθεση και να συνεχίσεις να λες πράγματα που συνιστούν σκέτη αερολογία και που αδικούν βαθύτατα τον Έλληνα-Κύπριο πολιτικό Τάσσο Παπαδόπουλο ο οποίος ναι μεν ήταν … πολιτικός (με την νεοελληνική έννοια του όρου) αλλά εξιλεώθηκε με το ΟΧΙ κατά του φασισμού και της υποδούλωσης. Μάλλον το εξιλεωτικό ΟΧΙ ενοχλεί και όχι ο Τάσσος. Γιατί μέχρι στιγμής η Κύπρος παραμένει ελεύθερη-ανεξάρτητη. Τέλος, για την «υπερδύναμη» που υπονόησε ο Τάσσος, πάλι μιλάς ως κυριολεκτικά άσχετος. Εκτός από τον ρητορικό χαρακτήρα του λεχθέντος του αείμνηστου Προέδρου της ΚΔ, για τον οποίο με ελαφρά πηδηματάκια παρακάμπτεις δίνοντας μια στρεβλή ερμηνεία, είναι και το γεγονός ότι στο νέο διεθνές περιβάλλον για καλά οργανωμένα κράτη με συγκροτημένους πολιτικούς ηγέτες προσκολλημένους στα εθνικά συμφέροντα οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες (αυτό το αναπτύσσει εδώ και δεκαετίες ένας από τους σημαντικότερους κλάδους της στρατηγικής ανάλυσης). Απόδειξη η ΑΟΖ και η σύγκριση Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ελληνική Δημοκρατία. Τώρα συνέχισε να μιλάς περιπαικτικά αν αυτό σε ικανοποιεί. Η ιστορία διδάσκει ότι είναι αναπόφευκτα φαινόμενα που συμβολίζουν μεγάλη παρακμή και που σηματοδοτούν κάποια επερχόμενη μεγάλη καταστροφή (πολύ μεγαλύτερη της σημερινής).
Π. Ήφαιστος – P. Ifestos
Δείτε εδώ το άρθρο:
20121212-230222.jpg
πηγη


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/blog-post_1974.html#ixzz2FCAykqww

O Πάνος και ο Αντώνης παίζουν πόλεμο


O Πάνος και ο Αντώνης παίζουν πόλεμο













Μα είναι δυνατόν, να παίζουν τέτοιο θέατρο με τοΣτρατό!
Ο υπουργός Άμυνας , Παναγιωτοπουλος (σε κλίμα "Αούστερλιτς" ) μιλάει στο κινητό με τον πρωθυπουργό και την κάμερα στημένη απέναντι, να καταγράφει τη σκηνή.
Μεσα στο σενάριο και η πάσα του κινητού στον συνταγματάρχη, που σε στάση προσοχής, χαιρετάει το  τηλέφωνο!
Κι αμέσως μετά, με την κάμερα να καταγράφει αυτές τις ηρωικές στιγμές, να λέει στον πρωθυπουργό , "φυλάμε Θερμοπύλες"!
Ετσι φυλάσσονται οι Θερμοπύλες?...
http://nonews-news.blogspot.gr/2012/12/blog-post_7604.html

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟ-ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ «ΙΕΡΕΣ» ΔΩΡΕΕΣ


 

E-mail Εκτύπωση PDF
1Από την Πέμπτη το βράδυ το νέο φορο-νομοσχέδιο έχει κατατεθεί στη Βουλή. Η ψήφισή του είναι προγραμματισμένη για μετά τις γιορτές αφού η Βουλή κλείνει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Αγιορείτικου βήματος» οι φοροαπαλλαγές που  διατηρούνται είναι μόνο αυτές που αφορούν ιατρικά έξοδα και νοσήλια, διατροφή μεταξύ συζύγων και δωρεές σε δημόσιο και κοινωφελή ιδρύματα.
Σύμφωνα με το φορολογικο  νομοσχέδιο από το ποσό του φόρου της κλίμακας θα αφαιρείται ποσοστό 10% για κάθε μία από τις παρακάτω δαπάνες: Των ποσών που καταβάλλονται λόγω δωρεάς στο Δημόσιο, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, τους Ιερούς Ναούς, τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, την Ιερά Μονή Σινά, την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, τα ημεδαπά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα κρατικά και δημοτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και τα νοσοκομεία που είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό 

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΝΕΟ-ΑΣΤΕΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


 

E-mail Εκτύπωση PDF
1Αποκαλυπτική για την κατάσταση των αστέγων στην Αθήνα,αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα ήταν η κα Άντα Αλαμάνου, υπεύθυνη στήριξης αστέγων της ΜΚΟ «ΚΛΙΜΑΚΑ».

Σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89 αποκάλυψε πωςτο προφίλ των αστέγων δεν έχει σχέση με περιθωριακούςκλπ.  «Είναι άνθρωποι που είχαν μια κανονική ζωή» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε πως το βασικό πρόβλημα δεν είναι μονάχα η σίτιση τους, αλλά είναι που θα κάνουν ένα μπάνιο κι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψή τους. Τέλος σχολίασε πως δεν έχει γίνει ποτέ επίσημη καταμέτρηση των αστέγων.«Υπολογίζουμε περίπου 20 χιλιάδες σε όλη τη χώρα και κινδυνεύουν πολλοί περισσότεροι» τόνισε 

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Μιχαλόπουλου «Η ξεχασμένη επανάσταση»


 

Ραντεβού στην Παλιά Βουλή ,(πλατεία Κολοκοτρώνη), αύριο στις 11:30 το πρωί στην παρουσίαση του βιβλίου «Η ξεχασμένη επανάσταση: Οι Έλληνες επίστρατοι και ο αγώνας τους 1916-1920» του Δημήτρη Μιχαλόπουλου από τις εκδόσεις «Πελασγός». Ομιλητές θα είναι ο συγγραφέας Δημήτρης Μιχαλόπουλος, ο πρώην υπουργός και ευρωβουλευτής Μίκης Πρωτοπαπαδάκης και ο δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας, που θα έχει και τον συντονισμό της εκδήλωσης.

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΥ 

γράφει ο Μίκης Πρωτοπαπαδάκης 

Το κείμενο που γράφτηκε από τον εγγονό του Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη, που τυφεκίστηκε από τους βενιζελικούς το 1922, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του βιβλίου του Δημήτρη Μιχαλόπουλου.

Κατά τα έτη 1916-1920, κύριο χαρακτηριστικό της βενιζελικής παράταξης ήταν οι εναντίον των αντιπάλων της διώξεις στις οποίες συστηματικώς επιδόθηκε. Οι διώξεις αυτές υπήρξαν κατά πολύ βαρύτερες από εκείνες που, ακόμη και σήμερα, είναι δυνατόν να γίνουνε σε περιόδους πολιτικών συγκρούσεων. Για την απίθανη βαρβαρότητα των διώξεων εκείνων είχε μιλήσει ανοιχτά ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σε κατάθεσή του, κατά το 1928, στην Επιτροπή του νόμου 3398 της Βουλής των Ελλήνων. (Εξυπακούεται ότι αυτό ακριβώς το τεύχος των Πρακτικών της Βουλής σήμερα κανείς δεν μπορεί να το βρει πουθενά.) 
Τι είπε ο Θ. Πάγκαλος; Τα εξής: Ποίος δύναται σοβαρώς να ισχυρισθή ότι το από του 1916 μέχρι 1ης Νοεμβρίου 1920 πολιτικόν καθεστώς ήτο ομαλόν ή νόμιμον; Το καθεστώς εκείνο, δια να διατηρηθή εις την εξουσίαν, ηναγκάσθη να φυλακίση και να τουφεκίση πολλούς, ακόμη δε να απαγορεύση δια σκληρών μέτρων και νόμων και αυτήν την εκδήλωσιν δυσαρέσκειας εις βάρος του. Από της 1ης Νοεμβρίου 1920 μέχρι του Σεπτεμβρίου 1922 παρεμβάλλεται η περίοδος τής Γ’ Εθνοσυνελεύσεως, ήτις αναντιρρήτως εξεπροσώπει την λαϊκήν θέλησιν. 
Από τους ηρακλείς του βενιζελισμού ο Πάγκαλος... άρα εξ οικείων τα βέλη… Αποκορύφωμα των παραπάνω διώξεων ήταν η φονική επίθεση που έκαναν ξένες δυνάμεις και όργανα της «κυβέρνησης» της Θεσσαλονίκης τον Δεκέμβριο του 1916 στα χωριά Απείρανθος και Μονή της Νάξου. Η επίθεση προκλήθηκε από την άρνηση των κατοίκων να αναγνωρίσουνε την «κυβέρνηση» της Θεσσαλονίκης. Ένοπλες δυνάμεις κατέφθασαν τότε στη Νάξο, για να καταστείλουν το «κίνημα». Έδρασαν με τρόπο εξαιρετικά σκληρό και βάρβαρο. 
Οι πράξεις τους υπήρξαν ανάλογες με εκείνες των Τούρκων, όταν μπήκανε στην Κωνσταντινούπολη το 1453 και στη Σμύρνη το 1922: Φόνοι, βιασμοί, ασέλγεια σε βάρος των νεκρών, συστηματικό πλιάτσικο και εκτεταμένη καταστροφή. Πολεμικό πλοίο είχε την εντολή να ισοπεδώσει το χωριό με εκατό (100) βολές τηλεβόλων. Αυτό τελικώς δεν έγινε, επειδή στο πλήρωμα συγκαταλεγόταν κάποιος που καταγόταν ακριβώς από την Απείρανθο. Σύμφωνα με παράδοση που ακόμη κυκλοφορεί, αυτός άλλαξε τον αριθμό των κανονιοβολισμών πάνω στο έγγραφο της εντολής σβήνοντας το 100 και βάζοντας στη θέση του το νούμερο δύο (2). Έτσι τα χωριά σωθήκανε. Η βαρβαρότητα που γενικώς διακατείχε όλους τους εκπροσώπους και υποστηρικτές της «κυβέρνησης» της Θεσσαλονίκης έφτασε σε τέτοιο σημείο, ώστε ὁ διοικητής της Χωροφυλακής στη Χώρα της Νάξου πήρε εντολή να συλλάβει τη Μητέρα του Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη, ογδόντα χρονών τότε, και να τη ρίξει στο κρατητήριο. Εκείνος πράγματι τη «συνέλαβε», αλλά, αντί να φυλακίσει τη σεβάσμια, γηραιά Κυρία, την κράτησε στο γραφείο του, μέχρι να «περάσει το κακό».

Ρουφιάνοι όλου του κόσμου ενωθείτε και αντε να πνιγείτε Με το ζόρι μαζεύτηκαν χίλια άτομα, στο πολυδιαφημισμένο από όλα τα ευρωρουφιανοmedia "αντιρατσιστικό συλλαλητήριο"


 


Ήσαν όλοι τους εκεί, πλην του Βαγγέλα και του Λαυρέντη. Το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα Βάσης (EGAM) Έλληνες και αλλοδαποί βουλευτές του συνταγματικού τόξου, εκπρόσωποι κοινωνικών και πολιτικών φορέων, καλλιτέχνες, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης,ο Καμίνης και άλλα καθάρματα και φυσικά οι έγχρωμοι οπαδοί του Βαγγέλα. 500 οργανώσεις 1000 άνθρωποι! 
Έκαναν σιωπηρή πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα φαινόμενα ρατσισμού, και αντισημιτισμού , για να συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά των Ελλήνων. 
Ο Λαυρέντης ο πράσινος επενδυτής δεν μπόρεσε να παρευρεθεί γιατί πήγαινε από το Δαφνί στον Ευαγγελισμό, στη ΓΑΔΑ και μετά στον Ερυθρό Σταυρό για να του πάρουν την πίεση. 
Ο λαθρό Καμίνης που συμμετείχε στην πορεία μέχρι την Ακρόπολη είπε : 
«Η πείνα και η ανάγκη δεν έχουν ούτε εθνικότητα, ούτε διαβατήριο. Ξέρουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές παρατάξεις που προσπαθούν να ρίξουν όλα τα βάρη της χώρας στους μετανάστες. Αυτό είναι απαράδεκτο, ψευδές και αθεμελίωτο». 
Το κλεφτοΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση του εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός της παρουσίας των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, καθώς και του Προέδρου της ΚΕΔΕ, κ. Κ. Ασκούνη, και του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνη. «Μόνο όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούμε να προστατεύσουμε τη δημοκρατίας μας από τους νοσταλγούς της χούντας και τους νεοναζί» είπαν από το κόμμα του ΑΚΗ του Παπαντωνίου, της Ζήμενς του ΑΣΠΙΣ/Ψωμιάδη και του Λαβρέντη που πηγαίνει από νοσοκομείο σε νοσοκομείο . 
Την Παρασκευή το απόγευμα, ήταν στον Ευαγγελισμό, οι γιατροί του οποίου είχαν αποφανθεί πως δεν υπήρχαν προβλήματα υγείας ώστε να παραμείνει στο νοσοκομείο.Λίγο μετά τις 21:00 είχε κριθεί προφυλακιστέος. Τότε ο γιατρός του είπε ότι τον έπιασε ψυχικό ταράκουλο και μεταφέρθηκε στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί. Εκεί οι γιατροί που τον εξέτασαν έκριναν πως δεν συντρέχει κανένας λόγος για την παραμονή του στη ψυχιατρική κλινική, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. 
Οι γιατροί του Ερυθρού Σταυρού που τον εξέτασαν έκριναν επίσης πως δε συντρέχει κανένας λόγος ώστε να νοσηλευτεί ο κ. Λαυρεντιάδης κι έτσι έφυγε και από τον Ερυθρό Σταυρό και πέρασε το βράδυ στη ΓΑΔΑ. Κι ενώ εντός της ημέρας αναμενόταν η μεταφορά του στον Κορυδαλλό, ο κ. Λαυρεντιάδης μεταφέρθηκε και πάλι στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός επικαλούμενος άλλο πρόβλημα υγείας. 
Στην ακτή της Θερμής στα ανατολικά της Λέσβου, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 20 πτώματα εκδρομέων από τα τουρκικά παράλια , που πήγαιναν με βάρκα στην στην Μυτιλήνη, χωρίς βίζα, για ψώνια
Το μεσημέρι της Παρασκευής, ένα ναυτικό μίλι ανοικτά της Θερμής, περισυνελέγη από το Λιμενικό 20χρονος σε κατάσταση υποθερμικού σοκ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου και νοσηλεύεται.Σε κατάθεσή του, ανέφερε ότι χθες Παρασκευή, τις πρώτες πρωινές ώρες, από ακτή της Τουρκίας και με κατεύθυνση τη Μυτιλήνη, επιβιβάστηκαν σε πλαστική λέμβο 28 άτομα συμπεριλαμβανομένου Τούρκου διακινητή. Στο μέσο της διαδρομής, λόγω υπερφόρτωσης, η λέμβος ανετράπη. 
Εν τω μεταξύ οι αντιρατσιστικές κινήσεις κατηγορούν τον νεοναζί Ποσειδώνα, διότι o κ. Ιερώνυμος Λιάπης τους διαβεβαίωσε πως ο αηΝικόλας ήταν αμέτοχος.

Τα μυστικά που δένουν τα πολύ ερωτευμένα ζευγάρια


 

Τι είναι τελικά αυτό που ξεχωρίζει ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι, ένα ζευγάρι που ο ένας έχει φτιαχτεί για τον άλλο, ένα ζευγάρι που έχει προοπτικές για να αντέξει μέσα στο χρόνο;
Μην είναι οι πολλές δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης;
Μην είναι οι κομπασμοί και οι δηλώσεις ''εμείς δεν θα χωρίσουμε ποτέ'';
1. Τα πολύ αγαπημένα ζευγάρια, δεν χωρίζουν για ψύλλου πήδημα!
Αν στην πρώτη δυσκολία λέτε αντίο, αν ξυπνάτε στραβά και λέτε δεν ρίχνουμε κι ένα χωρισμό σήμερα, η σχέση σας δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αγαπησιάρικη. Τα πολύ αγαπημένα ζευγάρια δεν καταφεύγουν ποτέ σε τέτοιες μεθόδους εκφοβισμού ή απλά με τον τρόπο αυτό πιστεύετε πως θα αποφύγετε τη ρουτίνα στη σχέση, προσοχή: την ιστορία με τον βοσκό με τα πρόβατα και το λύκο!
Κάποια στιγμή ο χωρισμός δεν θα διαρκέσει μια μερούλα αλλά θα είναι οριστικός. Αν μάλιστα εσύ συνηθίζεις να τον χωρίζεις, μην ξεχνάς πως σύντομα θα βαρεθεί ακόμα κι αυτό το παθιάρικο σεξ της επανασύνδεσης.

2. Τα πολύ αγαπημένα ζευγάρια κάνουν μαζί διακοπές/ ολιγοήμερες ή για περισσότερες μέρες.
Τον παρακαλάς να πάτε ένα ρημαδιασμένο τριήμερο στα χιόνια με κουπόνι από deal site και επιμένει πως δεν έχει χρόνο. Λες θα είναι πολυάσχολος ας κανονίσουμε καλοκαιρινές διακοπές. Έλα όμως που το καλοκαίρι θέλει να κάνει ''ζωάρα'' με τους κολλητούς από Μύκονο- Πάρο- Σκιάθο, που ούτε ο ρεπόρτερ Τσίλι να ήταν σε... ρεπορτάζ. Βέβαια, για εσάς τα δυο, χρόνια τώρα δεν υπάρχει ποτέ χρόνος για διακοπές. Άσε που δεν του βγαίνουν και τα χρήματα.
Τα αγαπημένα ζευγάρια πάντα έχουν χρόνο για διακοπές, ξεκούραση, έξοδο, ακόμα κι αν πνίγονται στη δουλειά, ακόμα κι αν δεν τους περισσεύουν λεφτά (το κάμπινγκ να είναι καλά). Και μην αναρωτιέσαι τι προσφέρουν τάχα οι έξοδοι και οι διακοπές: αναμνήσεις- κοινές, αγαπησιάρικες αναμνήσεις.

3. Τα πολύ αγαπημένα ζευγάρια τα πάνε μια χαρά με τις δεσμεύσεις!
Κάθε άνθρωπος μπροστά σε μια αλλαγή στην ζωή του – είτε αυτό λέγεται '' κάνω σχέση, παντρεύομαι, συγκατοικώ, αρραβωνιάζομαι, κάνω παιδιά- παθαίνει ένα πρώτο σοκ. Ένας άνθρωπος που έχει βρει το άλλο του μισό (όπως είπε πρόσφατα και ο Νίνο) ξεπερνά το σοκ γρήγορα.
Αντίθετα, έχουμε δει πολλές φορές κορίτσια που δεν ξέρουν αν θέλουν να είναι σε σχέση γιατί τάχα θέλουν να δώσουν έμφαση στην καριέρα τους, αγόρια που παθαίνουν αλλεργία όταν τους μιλάς για συγκατοίκηση και γάμο (αλλά μπορεί να παντρευτούν στον ένα μήνα την επόμενη από εσένα), ζευγάρια που είναι μαζί γιατί βολεύονται έτσι μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο. Μην γελιέσαι. Ζούμε τη ζωή ετούτη μια φορά και καλό είναι το άτομο που το έχουμε δίπλα μας να το θέλουμε πολύ και να θέλουμε να κάνουμε τα πάντα μαζί του.

4. Τα πολύ αγαπημένα ζευγάρια δεν ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες ακόμα και πάνω στο μεγαλύτερο καυγά.
Ακόμα και ο Ρομέος με την Ιουλιέτα, ένα καυγαδάκι θα το είχαν κάνει. Δεν υπάρχει ζευγάρι που να μην τσακώνεται, λιγότερο ή περισσότερο. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως πάνω στον καυγά, θα επιτρέψετε να ειπωθούν πράγματα που δεν ξεχνιούνται εύκολα. Όσο καλύτερη επικοινωνία έχετε ως ζευγάρι, τόσο πιο δύσκολα θα πείτε κουβέντες που δεν πρέπει, επάνω στον καυγά.

Τα πολύ αγαπημένα ζευγάρια:
-Λένε Σ' αγαπώ συχνά και το εννοούν
- Χαίρονται με την ευτυχία των γύρω τους.
- Δεν χρειάζεται να κάνουν μόστρα τον έρωτα τους.
-Θυμούνται ακριβώς την μέρα που γνωρίστηκαν και μπορούν να διηγηθούν την ιστορία αγάπης τους- κάνοντάς την ενδιαφέρουσα, ακόμα κι αν είναι ό,τι πιο βαρετό έχεις ακούσει.
woman365

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...