Δε φτάνουν οι σαρωτικές αλλαγές που έχει προαναγγείλει ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου για τις Πανελλήνιες, τώρα μελετά και αλλαγές στις ενδοσχολικές εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου ενισχύοντας την αγωνία των μαθητών.
Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο από τη φετινή χρονιά οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου να εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα για να πάρουν το απολυτήριό τους, αλλά και να προστεθούν δύο ακόμα εβδομάδες στο σχολικό έτος.
Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρόταση για μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων για την απόκτηση του απολυτηρίου ανήκει στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το οποίο έχει προτείνει τα μαθήματα αυτά να είναι η Νεοελληνική Γλώσσα, τα Μαθηματικά, η Ιστορία και η Βιολογία.
Τα υπόλοιπα μαθήματα θα εξετάζονται γραπτώς κατά τη διάρκεια των δύο τετραμήνων.
Όσον αφορά στην παράταση της σχολικής χρονιάς, αυτή, σύμφωνα με την εφημερίδα, προκύπτει εξαιτίας της αύξησης των διδακτικών ωρών, λόγω της περικοπής των εξεταζόμενων μαθημάτων στις εξετάσεις για το απολυτήριο.
Πάντως, οι αλλαγές αυτές, αν εφαρμοστούν θα διαρκέσουν δύο χρόνια, καθώς από το 2019 αναμένεται να εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα για την Γ΄ Λυκείου.