Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Εγγραφο φωτιά καίει τον Σαρκοζί

Εγγραφο φωτιά καίει τον Σαρκοζί

Εγγραφο φωτιά καίει τον ΣαρκοζίΕγγραφο φωτιά καίει τον Νικολά Σαρκοζί οκτώ ημέρες πριν τον κρίσιμο, δεύτερο γύρο των εκλογών. Την ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος προσπαθεί να προσελκύσει ψήφους, κυκλοφορούν νέα έγγραφα που τον εμπλέκουν σε συναλλαγές με το καθεστώς Καντάφι το 2007.
Ο διαδικτυακός τόπος Mediapart αποκαλύπτει έγγραφο το οποίο αποδίδεται στον Μούσα Κούσα, πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης, το οποίο αναφέρει για το έτος 2006 ότι υπήρξε «μια καταρχήν συμφωνία με την Τρίπολη να χρηματοδοτηθεί ως και 50 εκατ. ευρώ η εκστρατεία του Σαρκοζί το επόμενο έτος.
Αμεση ήταν η αντίδραση της γαλλικής Αριστεράς η οποία ζήτησε τα… ρέστα από τον ένοικο των Ηλυσίων, άσχετα με το ότι στον διαδικτυακό τόπο δεν αναφέρεται πουθενά αν πράγματι ο Σαρκοζί χρησιμοποίησε το ποσό αυτό ή τμήμα του..
Μίνα Αγγελίνη
Πηγή protothema.gr

Εκλογές: Ας αποφύγουμε το σύνδρομο του Πόντιου Πιλάτου

| |

Εκλογές: Ας αποφύγουμε το σύνδρομο του Πόντιου Πιλάτου

Εκλογές: Ας αποφύγουμε το σύνδρομο του Πόντιου Πιλάτου
Του Ανδρέα Φαρσάρη

Ο Πόντιος Πιλάτος έμεινε στην ιστορία ως ο κυβερνήτης που ενώ είχε εξουσία να ελευθερώσει τον Ιησού Χριστό, υπέκυψε στα εκβιαστικά διλήμματα του ιουδαϊκού ιερατείου και τον οδήγησε στη Σταύρωση. Ένα πρόσωπο το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο μέλλον της Εκκλησίας. Καθοριστικό λόγω της μη αποφασιστικότητάς του. Ένα πρόσωπο εξουσίας που όμως δεν την άσκησε όπως έπρεπε, αλλά όπως του είχαν υποδείξει μέσω εκβιαστικών διλημμάτων.


Σε λίγες μέρες έχουμε στον τόπο μας εκλογές. Το εκλογικό σώμα, δηλαδή οι Έλληνες πολίτες, που έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, βομβαρδίζεται καθημερινά από διάφορα διλήμματα. Δεν θα τα χαρακτήριζα στο έπακρό τους εκβιαστικά, αλλά υποφώσκουν πολλούς μικρούς ή μεγάλους εκβιασμούς, που άλλοτε γίνονται φανεροί και άλλοτε όχι. Μερικά από αυτά είναι: δραχμή ή Ευρώ, αυτοδυναμία ή εκλογές ξανά, σεβασμός στο μνημόνιο 1 και 2 ή χρεοκοπία και άλλα πολλά.

Οι Έλληνες πολίτες καλούμαστε στις 6 Μαΐου να εκλέξουμε τριακόσιους βουλευτές και μια κυβέρνηση που θα συγκληθεί από αυτή τη βουλή. Το παράδειγμα του Πιλάτου, το οποίο είναι και πρόσφατο λόγω των ημερών, ας είναι για μας παράδειγμα αποφυγής. Έχουμε την εξουσία να εκλέξουμε αυτούς τους οποίους θεωρούμε ικανούς για τον τόπο. Έχουμε, επίσης, την εξουσία να στείλουμε στο σπίτι τους, όσους δεν σεβάστηκαν την ψήφο του λαού στις προηγούμενες εκλογές. Έχουμε την εξουσία να δώσουμε ένα «γερό μάθημα» σε όσους δεν σεβάστηκαν την εμπιστοσύνη που τους δείξαμε.

Μην φανούμε σαν τον Πιλάτο αναποφάσιστοι και ανίκανοι να κάνουμε αυτό το οποίο καλούμαστε βάσει της συνείδησής μας να πράξουμε. Μην βρεθούμε να ξεπλύνουμε και εμείς τα χέρια μας από τη λάθος απόφαση που ενδεχομένως λάβουμε. Γνωριζόμαστε, πλέον, όλοι μας. Ποιοι όντως βοήθησαν τον τόπο και ποιοι με τη στάση τους, αλλά κυρίως με τις επιλογές τους, οδήγησαν ένα Έθνος και ένα Λαό σε μια χρεοκοπία. Ποιοι είναι αυτοί που υποσχέθηκαν χρήματα «λεφτά υπάρχουν», ποιοι είναι αυτοί που έλυσαν το πρόβλημα «βάλαμε πάτο στο βαρέλι», αλλά τελικά οι συνθήκες δεν «ευνόησαν», ποιοι είναι αυτοί που κάθε δύο μήνες μας έβαζαν το δίλημμα της χρεοκοπίας ή τη «στάση πληρωμών».

Ήρθε η ώρα να πούμε ένα μεγάλο όχι σε αυτούς που εκπροσωπούν όλους αυτούς. Είναι γνωστοί, να μη λέμε ονόματα μήπως και ξεχάσουμε κανένα και δεν καταφέρουμε να τους απαριθμήσουμε όλους και αναγκαστούμε να ζητάμε συγγνώμη για αυτή μας την αμέλεια. Ήρθε η ώρα να αναδείξουμε τον εαυτό μας, ως πρόσωπο υπεύθυνο που αγαπά αυτό τον τόπο, αλλά και απεχθάνεται όλους αυτούς, οι οποίοι έκαναν το ψέμα να φαίνεται αλήθεια, που υποθήκευσαν τη ζωή μας, που ξεπούλησαν την πατρίδα μας, που δεσμεύουν τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματά μας, που φυλάκισαν, τέλος, την ελευθερία μας και τη δημοκρατία μας σε διεθνείς τραπεζικές θυρίδες.

Ήρθε η ώρα να τιμήσουμε τη δημοκρατία μας ψηφίζοντας για μια φορά έστω, χωρίς υποχρεώσεις προς διάφορα πρόσωπα, αλλά με μόνη υποχρέωση το καλό του τόπου μας. Καιρός είναι να γίνει το ξεκαθάρισμα της ήρας από το σιτάρι, να απομονώσουμε με την επιλογή μας, όλους όσοι έθιξαν την υπερηφάνεια μας, την αισθητική μας, τη λογική μας. Καιρός είναι να τελειώνουμε με καθετί το οποίο μας προκαλεί δυσφορία και μας χαλάει τη διάθεση.

Ας πούμε, λοιπόν, όχι με τη ψήφο μας. Ας πάμε ενάντια στα διλήμματα που μας θέτουν. Τουλάχιστον αυτή τη φορά, ό,τι και να γίνει, να είναι δική μας επιλογή. Να είναι δική μας πράξη και να μην αφήσουμε ξανά τις τύχες μας σε πρόσωπα που ασκούν υποτελή πολιτική. Γιατί η δημοκρατία είναι προϊόν ελευθερίας, και αν κάτι είναι αυτό που τους τρομάζει, είναι το πώς θα διαχειριστούμε την ελευθερία μας. Γιατί η ελευθερία δεν είναι μια απρόσωπη έννοια, αλλά μια προσωπική πράξη προς όφελος του συνόλου. Προς όφελος της κοινωνίας.

Ανδρέας Φαρσάρης
Θεολόγος

Οι άντρες βλέπουν μακριά οι γυναίκες κοντά

Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Οι άντρες βλέπουν μακριά οι γυναίκες κοντά

Σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα που έγινε από την ψυχολόγο Έλεν Στάνσι του Κολεγίου Χάμερσμιθ και Δυτικού Λονδίνου και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ψυχολογίας British Journal of Psychology, οι άνδρες βλέπουν καλύτερα μακρυά, δηλαδή την ευρύτερη εικόνα, ενώ οι γυναίκες βλέπουν καλύτερα κοντά, δηλαδή....





την λεπτομέρεια. Ουσιαστικά οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη ικανότητα να βλέπουν και να αξιολογούν πράγματα που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση (από το ένα μέτρο και πέρα), σε σύγκριση με τις γυναίκες οι οποίες υπερτερούν στο να βλέπουν καλύτερα από κοντά (σε απόσταση μισού μέτρου).

Η διαφορετική αυτή οπτική ανάλογα με το φύλο οφείλεται στον διαφορετικό τρόπο που έχουν εξελιχθεί οι εγκέφαλοι των δύο φύλων με το πέρασμα εκατομμυρίων χρόνων.

Στην ουσία οι άνδρες που από την αρχαιότητα ασχολούνται με το κυνήγι, ανέπτυξαν έτσι την όραση τους ώστε να βλέπουν μακριά για να αξιολογούν καλύτερα τους στόχους τους.

Αντίθετα οι γυναίκες που στην αρχαιότητα μάζευαν φρούτα και καρπούς και αργότερα κάναν οικιακές και αγροτικές δουλειές, εστίαζαν περισσότερο στη λεπτομέρεια και την προσοχή σε μικρή απόσταση από τα μάτια τους ιδιαίτερα μέσα στην ακτίνα του χεριού τους.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως σύμφωνα και με προηγούμενες έρευνες στον τομέα της νευροεπιστήμης, ο εγκέφαλος του ανθρώπου έχει δύο διαφορετικά μονοπάτια επεξεργασίας των οπτικών πληροφοριών από τον χώρο, ένα για μακρινές αποστάσεις και ένα για κοντινές, ενώ η νέα αυτή μελέτη έδειξε πως τα δύο φύλα έχουν εξειδικευθεί το καθένα σε διαφορετικό μονοπάτι.
ygeianews.gr

Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/04/blog-post_4242.html#ixzz1tPQNhFc3

H Αναστασία Σαλή-Παπασαλή καίει τη Νέα Δημοκρατία

27.4.12

H Αναστασία Σαλή-Παπασαλή καίει τη Νέα Δημοκρατία

Τελικά όπως φαίνεται ο ΓΑΠ με την περίφημη ΔΙΑΥΓΕΙΑ του έκανε και ένα καλό.
Όποιος έχει υπομονή και χρόνο ψάχνοντας στις διάφορες υπηρεσίες και δημόσιους οργανισμούς μπορεί να ανακαλύψει εκπληκτικά πράγματα. Δείτε τι ανακαλύψαμε πρόσφατα. Είναι γνωστό σε όλη την Κερκυραική κοινωνία το τεράστιο πρόβλημα στέγασης των...
φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου εξ’ αιτίας των περικοπών από το Υπουργείο Παιδείας. Για να δούμε όμως τι συμβαίνει στις Πρυτανικές Αρχές.

Στις 23-9-2011 η νέα πρύτανης , κυρία Αναστασία Σαλή-Παπασαλή υπογράφει μια εντολή μετακίνησής της προκειμένου να της καλυφθούν οδοιπορικά μετάβασης, (δηλ. αεροπορικά εισιτήρια αλλά και ημερήσια αποζημίωση!!) στη Θεσσαλονίκη.Για ποιο λόγο λετε εσεις;;;- για να παρακολουθήσει την ομιλία του κ. Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ!!!!!!!!!!!! Αλήθεια, ποια ανάγκη του Πανεπιστημίου εξυπηρετούσε αυτή η μετακίνηση;
Στην απόφαση δεν αναγράφεται το ποσό της δαπάνης, ωστόσο ένα προγενέστερο έγγραφο μας προϊδεάζει για τα ποσά που θα δαπανηθούν σε όλες τις μετακινήσεις της κυρίας πρυτάνεως για το οικ. έτος 2011 (δηλαδή για τους υπολοιπόμενους 4 μήνες από Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο, εφόσον η θητεία της ξεκίνησε από την 1η Σεπτεμβρίου).Το ποσό είναι 5.000 ευρώ (πέντε χιλιάδες)
Προσοχή όμως! Τα 5.000 ΔΕΝ αφορούν μόνο αυτήν την μετακίνηση αλλά και άλλες που έγιναν ή θα γίνουν.Τελικά, μάλλον «Λεφτά Υπάρχουν» στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο!

0 σχόλια:


 

Tελεσίγραφο τρόικας: Όλα τα ταμεία στον ΕΟΠΥΥ έως τον Ιούνιο - 50.000 απολύσεις και άρση μονιμότητας στο Δημόσιο

Tελεσίγραφο τρόικας: Όλα τα ταμεία στον ΕΟΠΥΥ έως τον Ιούνιο - 50.000 απολύσεις και άρση μονιμότητας στο Δημόσιο

Πάρτε πίσω το νόμο για τα ταμεία, λέει σε επιστολή της
- Τέλος σε διπλές συντάξεις και επιδόματα ανεργίας
- Τι περιλαμβάνει η “καταιγίδα” μέτρων του Ιουνίου

Να ενταχθούν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία με υπηρεσίες υγείας στον ΕΟΠΥΥ ζητεί με επιστολή του προς τους ...
υπουργούς Υγείας και Εργασίας ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς. Με την επιστολή του ο κ. Μορς ζητεί την απόσυρση των διατάξεων του νόμου, που προβλέπει εξαίρεση όσων Ταμείων δεν χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό,

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ της Κυριακής η επιστολή, που μάλιστα είναι γραμμένη σε απαξιωτικό ύφος, ελέγχει τους υπουργούς Λοβέρδο και Κουτρουμάνη γιατί δεν τον ενημέρωσαν για τις εξαιρέσεις του νόμου. Στη συνέχεια απαιτεί να ενημερωθεί για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, για να καταργηθούν τα συγκεκριμένα άρθρα του νόμου και την ένταξη όλων των Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ μέχρι τον Ιούνιο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, έρχεται καταιγίδα μέτρων τον Ιούνιο που περιλαμβάνει:
- περικοπή διπλών συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας
- κατάργηση των προνοιακών παροχών
- απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
- περιστολή αποζημιώσεων και επικουρικών συντάξεων
- άρση της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα.

ΤΟ ΒΑΡΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΤΗΣ Β΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

ΤΟ ΒΑΡΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΤΗΣ Β΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ!


Ο πρώτος που σήκωσε την αντιμνημονιακή σημαία μέσα στην ΝΔ και διαγράφηκε από τον Σαμαρά. Ο Γ.Αναγνωστάκος σήμερα αναπληρωτής γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υποψήφιος βουλευτής στη Β΄Πειραιώς. Είναι το βαρύ πυροβολικό του Π.Καμμένου. Στον Πειραιά τον έχουν αγκαλιάσει όλοι οι ψηφοφόροι μιας που τον γνωρίζουν από τους αγώνες του. Όλοι μας την Κυριακη θα πρέπει να ψηφίσουμε ανθρώπους επαγγελματικά καταξιωμένους και όχι τους ανεπάγγελτους...
και τους βολεμένους που μας έφεραν σε αυτό το σημείο. Τέτοιοι άνθρωποι θα πρέπει να είναι οι εκπρόσωποι μας στο Ελληνικό κοινοβούλιο!

"Εξοργισμένος με τα sms των υποψηφίων..."

2012-04-29 08:25:06
Φωτογραφία για Εξοργισμένος με τα sms των υποψηφίων...
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα μηνύματα που δέχθηκα τις τελευταίες ημέρες στο κινητό μου τηλέφωνο, χωρίς ποτέ να έχω δώσει την άδεια σε κανέναν να το χρησιμοποιήσει. Επικοινώνησα προ 10ημέρου με τον γραφείο του Προέδρου της Ν.Δ και δήλωσα ότι δεν επιθυμώ σε καμία περίπτωση να ξαναλάβω κανένα μήνυμα ούτε από το ίδιο το κόμμα αλλά και από κανέναν υποψήφιο, αφού αυτό είναι κάτι που γίνεται χωρίς την συγκατάθεση μου και παρά την θέληση μου. Με διαβεβαίωσαν ότι θα το τακτοποιούσαν και θα με διέγραφαν από τις λίστες τους.

Όχι μόνο όμως δεν με διέγραψαν αλλά τις επόμενες ημέρες συνεχίστηκε ο βομβαρδισμός μηνυμάτων από υποψηφίους ανά την Ελλάδα. Και σε προχθεσινή επικοινωνία μου με τα γραφεία της ΝΔ για το ίδιο θέμα η απάντηση ήταν η εξής : «Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να σας βοηθήσω, μπορεί εσείς να μην είστε κάπου γραμμένος αλλά μάλλον κάποιος φίλος ή γνωστός σας θα έχει δώσει τον αριθμό σας. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τους υποψήφιους που σας στέλνουν τα μηνύματα και να ζητήσετε να σας διαγράψουν, εγώ μπορώ να σας διαγράψω μόνο από την λίστα του Προέδρου».

Έτσι λειτουργούν κύριοι, έτσι θέλουν και πιστεύουν ότι μπορούν να ελέγχουν τους ψηφοφόρους. Εγώ θα πρέπει να ψάχνω να βρω τους υποψήφιους για να ζητήσω την διαγραφή μου από μια λίστα που ουδέποτε ζήτησα να εγγραφώ; Να με βρείτε και να με διαγράψετε μόνοι σας όπως μόνοι σας με βάλατε μέσα στις λίστες σας. Δεν ζητήσατε ποτέ την συγκατάθεση μου για να περιφέρετε προσωπικά μου στοιχεία στα πολιτικά σας γραφεία. Είναι παράνομο και καταχρηστικό να χρησιμοποιείται χωρίς την άδεια μου τον αριθμό του τηλεφώνου μου για να προωθήσετε ο καθένας από εσάς το προσωπείο του. Είστε το λιγότερο απαράδεκτοι και αξιοθρήνητοι για τις μεθόδους που εξακολουθείται να χρησιμοποιείται για να πλασάρεται το όνομα σας.

Απόστολος Ζ.
TreloKouneli

Mαθητές από τη Μυτιλήνη έφτιαξαν δορυφόρο!

2012-04-29 08:31:11
Φωτογραφία για Mαθητές από τη Μυτιλήνη έφτιαξαν δορυφόρο!
Ο δορυφόρος κατάφερε να βρεθεί ένα χιλιόμετρο πάνω από το έδαφος της Γης και να απεικονίσει τρισδιάστατα τις λήψεις που έκανε Μία σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση κατάφεραν να αποσπάσουν οι μαθητές του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης. Το «Icaromenippus 3D», ένας δορυφόρος που κατασκεύασαν οι μαθητές με τη βοήθεια του καθηγητή τους Γιώργου Κοντέλλη, κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «CanSat» που πραγματοποιήθηκε στη Νορβηγία.

Ο δορυφόρος κατάφερε, χάρη στη δουλειά που έχουν κάνει τους τελευταίους μήνες οι δημιουργοί του, να βρεθεί ένα χιλιόμετρο πάνω από το έδαφος της Γης και να απεικονίσει τρισδιάστατα τις λήψεις που έκανε. Και κέρδισε το δεύτερο βραβείο του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού «CanSat», χαρίζοντας στα παιδιά και τον καθηγητή τους, Γιώργο Κοντέλλη, ένα πολύ σημαντικό βραβείο.

Όπως αναφέρει το emprosnet.gr, ο «Icaromenippus 3D» είναι ένα εξελιγμένο μοντέλο του πρώτου δορυφόρου με τον οποίο συμμετείχε στον ίδιο Διαγωνισμό, πριν από δύο χρόνια, προηγούμενη ομάδα του Σχολείου, και πάλι με τον κ. Κοντέλλη, ο οποίος τότε είχε λάβει και το 3ο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Δασκάλων που ακολούθησε.
planet-greece

Οι παρακαταθήκες της σημερινής κυβέρνησης στην επόμενη

Οι παρακαταθήκες της σημερινής κυβέρνησης στην επόμενη

Με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα θα επιχειρήσουν να αφήσουν ως «παρακαταθήκη» στον επόμενο υπουργό Οικονομικών τα στελέχη του απερχόμενου.

Οι παρακαταθήκες της σημερινής κυβέρνησης στην επόμενη
Γι αυτό και τις τελευταίες ώρες προσπαθούν να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερες «μαύρες τρύπες» μπορούν.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται για παράδειγμα, η προσπάθεια που γίνεται τις τελευταίες ώρες να ξεκινήσει η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.
Όπως εκτιμάται, θα είναι ασφαλώς μεγάλη «ανάσα», αν η προσπάθεια δεν ξεκινήσει από το μηδέν, αλλά από κάποια, μικρή έστω, αφετηρία.
Το ίδιο εκτιμάται ότι θα συμβεί και με την περίπτωση των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται σε φοροελεγκτικό επίπεδο.
Για παράδειγμα, η περίπτωση της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών ή του περιεχομένου των θυρίδων, για υποθέσεις πλαστών και εικονικών τιμολογίων, αναμένεται ότι θα εξοικονομήσει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Το ίδιο θα συμβεί και με τις ανάλογες πρωτοβουλίες που ετοιμάζονται και ενδεχομένως να ανακοινωθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, η οποία θα είναι και η τελευταία της παρούσας κυβέρνησης.
Το ίδιο ισχύει επίσης και με το αίτημα για τη συνδρομή όλων των ευρωπαϊκών ελεγκτικών αρχών στη προσπάθεια εντοπισμού ελληνικής φορολογητέας ύλης που διαφεύγει.
Ωστόσο, η μεγαλύτερη υπηρεσία που εκτιμάται από το παρόν οικονομικό επιτελείο ότι αφήνεται στο επόμενο είναι η έναρξη της συζήτησης για το ενδεχόμενο χαλάρωσης του προγράμματος αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας.
Που μπορεί να μην έγινε με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς, αλλά κατόπιν κεντρικής απόφασης από τις Βρυξέλλες, αλλά, ωστόσο, στο τέλος της ημέρας αυτό είναι που μετράει λιγότερο.
Το σημαντικό είναι ότι η συζήτηση της χαλάρωσης του προγράμματος έχει πλέον ξεκινήσει και για την χώρα μας.

Σπηλιωτόπουλος: Πρέπει να λειτουργήσουμε με λογική για να δούμε φως στο τούνελ

Σπηλιωτόπουλος: Πρέπει να λειτουργήσουμε με λογική για να δούμε φως στο τούνελ


Σπηλιωτόπουλος: Πρέπει να λειτουργήσουμε με λογική για να δούμε φως στο τούνελ
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, σχετικά με την κρίση στην Ελλάδα, αρκεί όπως είπε να λειτουργήσουν οι πολίτες με τη λογική.


Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΝΤ1, ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανέφερε:

"Σ' αυτή την προεκλογική περίοδο εάν κάτι επιθυμούν οι πολίτες παραπάνω από οποιαδήποτε άλλη φορά είναι να ακούσουν αλήθειες και λύσεις όσο πικρές κι αν είναι. Υπό αυτή την έννοια εύκολες καταστάσεις δεν υπάρχουν. Προφανώς έχουμε περιέλθει σε μια δεινή θέση, τα αδιέξοδα είναι πολλά και σημαντικά, προφανώς δανειζόμαστε ως κράτος για να μπορούμε να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις.

Προφανώς για να τα βγάλουμε πέρα θα πρέπει να διανύσουμε μια ανηφόρα με κόστος και θυσίες, αλλά αν λειτουργήσουμε με ψυχραιμία, σύνεση, νηφαλιότητα και κυρίως λογική στην άκρη αυτής της ανηφόρας μπορούμε να δούμε φώς στο τούνελ".

Ο βουλευτής της Β' Αθηνών τόνισε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να εστιάσει στην ανάπτυξη, καθώς χωρίς επενδύσεις δεν πρόκειται να υπάρξουν θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος είπε ότι χρειάζεται μια ισχυρή κυβέέρνηση για να μπορέσει να τρέξει με ταχύτητα και τόλμη να εφαρμόσει αποφάσεις.

"Δηλαδή στα δύο επόμενα χρόνια να δούμε κάποια σημάδια που θα μας κάνουν και πάλι αισιόδοξους και θα φέρουν και πάλι τα χαμόγελα στα χείλη μας. Αλλά αυτό προϋποθέτει ότι θα έχουμε μια κυβέρνηση ισχυρή, που θα αρχίζει να εφαρμόζει άλλη δοσολογία οικονομικής πολιτικής, θα αρχίζει να βάζει ξανά νερό στο αυλάκι της ανάπτυξης. Γιατί αν κάτι απουσιάζει αυτή τη στιγμή είναι ότι όλα τα μέτρα που έχουμε λάβει είναι εισπρακτικού χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν μέτρα που να φέρνουν την ανάπτυξη όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, οι συγχωνεύσεις οργανισμών, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και πάνω απ' όλα συγκεκριμένα κίνητρα για να φέρουμε επενδύσεις. Γιατί χωρίς επενδύσεις δεν υπάρξουν ούτε ανάπτυξη, ούτε θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά", είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.
0
 
0
 
 
0

Sheriff: Body found in Washington bunker Updated 8h 44m ago Comments NORTH BEND, Wash. (AP) – After a 22-hour standoff, police blew the top off a rugged mountain bunker near Seattle on Saturday, only to find their target — a man believed to be a murder suspect who holed up there — dead of a self-inflicted gunshot wound inside. A sign warning of murder suspect Peter Alex Keller is seen Friday at a trailhead near Seattle. By Elaine Thompson, AP A sign warning of murder suspect Peter Alex Keller is seen Friday at a trailhead near Seattle. Enlarge By Elaine Thompson, AP A sign warning of murder suspect Peter Alex Keller is seen Friday at a trailhead near Seattle. Sponsored Links Authorities had not positively identified the body as 41-year-old Peter Keller, who hadn't been seen since his wife and daughter were found shot to death last weekend, King County sheriff's Sgt. Katie Larson said. A bomb squad cleared the bunker, built into a ridge in the Cascade Mountains, to make sure there were no booby-traps before detectives entered. Officers shouted warnings before blowing the roof, Larson said. Tear gas pumped into the bunker didn't work on Friday. With clear weather and a fresh SWAT team in place Saturday morning, it was time to act more aggressively, she said. It wasn't clear if any officers had heard the gunshot from inside the bunker, she said. The raid ended a tense week for law enforcement officials who tried to track down Keller, a gun enthusiast described by his family as having a "survivalist mentality." That Keller was likely armed and on the loose in an extremely popular hiking and mountain-biking area east of Seattle kept many people on edge. "There's been a huge sigh of relief," Larson said. "Our people are out safe, and the trails are now safe for the community to use." Keller had spent eight years building the bunker into the side of Rattlesnake Ridge, police said. It was thoroughly camouflaged and had multiple levels. Photos of the inside of the bunker, released by the King County Sheriff's Office, showed a shelf full of ammunition boxes stacked inside Ziploc bags. SWAT teams spent a grueling seven hours on the mountainside Friday morning, virtually crawling over dangerously steep terrain slick with mud from recent rains, before they found the bunker. A number of officers were treated intravenously for dehydration, and one broke his ankle, said sheriff's Sgt. Cindi West said. After long shifts, the officers appeared exhausted, their faces smeared with camouflage paint, as they rode down the mountain in sport-utility vehicles or armored carriers to be replaced by fresher teams. SWAT officers who kept watch on the bunker through Friday night said they saw lights going on and off, and they believed its occupant had everything necessary to remain inside for a long time — including a generator, food, gas mask, bullet-resistant vest and many guns. Photographs found in Keller's home after the killings gave authorities an idea of where it was; in one picture that they enhanced, detectives could make out buildings in nearby North Bend. Combined with reports from alert hikers who remembered seeing his faded red pickup truck at the Rattlesnake Ridge trailhead, the sheriff's office sent experienced trackers to the area, where they found off-trail boot prints confirming their belief that he was somewhere on the ridge. They could smell smoke from its woodstove before they found it. Authorities pumped tear gas into the structure Friday, but it failed to flush the occupant — either because it didn't penetrate deep enough into the structure, or because the person had a gas mask. Officers described the bunker as "amazingly fortified" and said the photos recovered from Keller's house don't do it justice, West said. The bunker was found at about the 1,350-foot level, several hundred yards due east of a trailhead at Rattlesnake Ridge. It had several entryways and ladders. Court documents described Keller as a loner who has a survivalist mentality and has been stockpiling supplies in the woods. An arrest warrant issued Wednesday accuses him of two counts of first-degree murder and one count of first-degree arson; the home was set on fire after Keller's wife and daughter were shot. The fire at Keller's home was stopped before the house burned down, and authorities said they found seven gasoline cans placed in different areas of the home. The King County medical examiner has determined Kaylene Keller, 18, and her mother, Lynnettee Keller, 41, both died from gunshots to the head. Their bodies were found in their bedrooms. Kaylene's boyfriend told detectives that Peter Keller had shown him his gun collection and several large-caliber rifles and handguns, court documents said. The boyfriend, who was not identified, said Kaylene had told him her father took long hikes on the weekends and was stockpiling supplies at a fort in the woods. Peter Keller withdrew $6,200 from a bank last week and told one of his co-workers at a computer refurbishing store in Preston that he might not return, according to court documents. Copyright 2012 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed. For more information about reprints & permissions, visit our FAQ's. To report corrections and clarifications, contact Standards Editor Brent Jones. For publication consideration in the newspaper, send comments to letters@usatoday.com. Include name, phone number, city and state for verification. To view our corrections, go to corrections.usatoday.com. Posted 1d 1h ago | Updated 8h 44m ago More from USATODAY Three killed at Cracker Barrel restaurant in Ohio USATODAY.com in News New evidence disclosed in death of Marine's wife in Calif. USATODAY.com in News McDreamiest: Patrick Dempsey pulls teen from totaled car USATODAY.com in LifeLine Live Body found after fire at Calif. home where deputy was slain USATODAY.com in On Deadline Nugent says he's insulted by concert cancellation USATODAY.com in Life More from the web Lost 3-Year-Old Girl Rescued Thanks To a Dog and His Microchip Vetstreet The 10 Worst Airport Terminals Frommer's Six Worst Home Fixes For the Money Fox Business New York girl helps mom become an instant millionaire InvestorPlace Boeing Could Snag a Big Jet Order from Airbus: Report Barron's [?] USA TODAY is now using Facebook Comments on our stories and blog posts to provide an enhanced user experience. To post a comment, log into Facebook and then "Add" your comment. To report spam or abuse, click the "X" in the upper right corner of the comment box. To find out more, read the FAQ and Conversation Guidelines. Videos you may be interested in Danica Patrick Makes Hearts Race in a Bikini Miss Finland's Amazing Bikini Body Couple held without bond in bloody saw slay… byTaboola More videos Most Popular Stories Former poster child for missing kids gets... Sheriff: Body found in Washington bunker 1 dead after storm blows St. Louis beer... Toddler struck by SUV, killed at softball... Moderate earthquake shakes Southern... Videos Scene around Washington fugitive bunker Raw Video: Bear wanders onto Colo. campus Raw Video: Japanese ship rides Tsunami waves Photos Editorial Cartoons New World Trade Center reaches 100 floors The space shuttle Enterprise's last flight Most Popular E-mail Newsletter Sign up to get: Top viewed stories, photo galleries and community posts of the day Most popular right now: Former poster child for missing kids gets 25 in child rape Sponsored Links

Sheriff: Body found in Washington bunker


NORTH BEND, Wash. (AP) – After a 22-hour standoff, police blew the top off a rugged mountain bunker near Seattle on Saturday, only to find their target — a man believed to be a murder suspect who holed up there — dead of a self-inflicted gunshot wound inside.
  • A sign warning of murder suspect Peter Alex Keller is seen Friday at a trailhead near Seattle.
    By Elaine Thompson, AP
    A sign warning of murder suspect Peter Alex Keller is seen Friday at a trailhead near Seattle.
By Elaine Thompson, AP
A sign warning of murder suspect Peter Alex Keller is seen Friday at a trailhead near Seattle.

Sponsored Links

Authorities had not positively identified the body as 41-year-old Peter Keller, who hadn't been seen since his wife and daughter were found shot to death last weekend, King County sheriff's Sgt. Katie Larson said.
A bomb squad cleared the bunker, built into a ridge in the Cascade Mountains, to make sure there were no booby-traps before detectives entered. Officers shouted warnings before blowing the roof, Larson said. Tear gas pumped into the bunker didn't work on Friday. With clear weather and a fresh SWAT team in place Saturday morning, it was time to act more aggressively, she said.
It wasn't clear if any officers had heard the gunshot from inside the bunker, she said.
The raid ended a tense week for law enforcement officials who tried to track down Keller, a gun enthusiast described by his family as having a "survivalist mentality." That Keller was likely armed and on the loose in an extremely popular hiking and mountain-biking area east of Seattle kept many people on edge.
"There's been a huge sigh of relief," Larson said. "Our people are out safe, and the trails are now safe for the community to use."
Keller had spent eight years building the bunker into the side of Rattlesnake Ridge, police said. It was thoroughly camouflaged and had multiple levels. Photos of the inside of the bunker, released by the King County Sheriff's Office, showed a shelf full of ammunition boxes stacked inside Ziploc bags.
SWAT teams spent a grueling seven hours on the mountainside Friday morning, virtually crawling over dangerously steep terrain slick with mud from recent rains, before they found the bunker. A number of officers were treated intravenously for dehydration, and one broke his ankle, said sheriff's Sgt. Cindi West said.
After long shifts, the officers appeared exhausted, their faces smeared with camouflage paint, as they rode down the mountain in sport-utility vehicles or armored carriers to be replaced by fresher teams.
SWAT officers who kept watch on the bunker through Friday night said they saw lights going on and off, and they believed its occupant had everything necessary to remain inside for a long time — including a generator, food, gas mask, bullet-resistant vest and many guns.
Photographs found in Keller's home after the killings gave authorities an idea of where it was; in one picture that they enhanced, detectives could make out buildings in nearby North Bend. Combined with reports from alert hikers who remembered seeing his faded red pickup truck at the Rattlesnake Ridge trailhead, the sheriff's office sent experienced trackers to the area, where they found off-trail boot prints confirming their belief that he was somewhere on the ridge.
They could smell smoke from its woodstove before they found it.
Authorities pumped tear gas into the structure Friday, but it failed to flush the occupant — either because it didn't penetrate deep enough into the structure, or because the person had a gas mask.
Officers described the bunker as "amazingly fortified" and said the photos recovered from Keller's house don't do it justice, West said.
The bunker was found at about the 1,350-foot level, several hundred yards due east of a trailhead at Rattlesnake Ridge. It had several entryways and ladders.
Court documents described Keller as a loner who has a survivalist mentality and has been stockpiling supplies in the woods.
An arrest warrant issued Wednesday accuses him of two counts of first-degree murder and one count of first-degree arson; the home was set on fire after Keller's wife and daughter were shot.
The fire at Keller's home was stopped before the house burned down, and authorities said they found seven gasoline cans placed in different areas of the home.
The King County medical examiner has determined Kaylene Keller, 18, and her mother, Lynnettee Keller, 41, both died from gunshots to the head. Their bodies were found in their bedrooms.
Kaylene's boyfriend told detectives that Peter Keller had shown him his gun collection and several large-caliber rifles and handguns, court documents said. The boyfriend, who was not identified, said Kaylene had told him her father took long hikes on the weekends and was stockpiling supplies at a fort in the woods.
Peter Keller withdrew $6,200 from a bank last week and told one of his co-workers at a computer refurbishing store in Preston that he might not return, according to court documents.

Report: Gadhafi gave to Sarkozy's 2007 campaign

Report: Gadhafi gave to Sarkozy's 2007 campaign

By Pierre Meilhan, CNN
April 28, 2012 -- Updated 2243 GMT (0643 HKT)
A document from 2006 allegedly showed that an official of Gadhafi's regime arranged to pay Sarkozy through an intermediary.
A document from 2006 allegedly showed that an official of Gadhafi's regime arranged to pay Sarkozy through an intermediary.
STORY HIGHLIGHTS
  • Mediapart reports Moammar Gadhafi contributed 50 million euros ($66.3 million)
  • Election front-runner Francois Hollande calls for a criminal investigation
  • President Nicolas Sarkozy has dismissed the allegation as "grotesque"
  • The two men face a runoff vote for the presidency on May 6
(CNN) -- The campaign of French presidential front-runner Francois Hollande called for a criminal investigation into President Nicolas Sarkozy after a media report Saturday accused the president of taking 50 million euros ($66.3 million) for his 2007 campaign from then-Libyan strongman Moammar Gadhafi.
Mediapart, a French online magazine, claimed in its report to have a Gadhafi government document, detailing an agreement to fund the campaign. The alleged document, dated December 10, 2006, states that then-Libyan intelligence chief Moussa Koussa authorized secret payments to Sarkozy through an intermediary, Mediapart reports.
CNN was not immediately able to confirm the authenticity of the published document.
Sarkozy has dismissed the allegation as "grotesque."
During a television interview aired by TF1 last month, Sarkozy addressed the accusation, which has surfaced periodically since at least last year: "If (Gadhafi) had funded (my campaign), frankly, I would not have been very grateful," he said.
France supported the 2011 NATO intervention in Libya that helped to topple the longtime leader. Gadhafi was ousted, then was fatally wounded in a gunbattle that broke out after his capture on October 20. His son and one-time heir apparent Saif al-Islam Gadhafi was captured by Libya's new authorities and is awaiting trial.
During a televised interview with Euronews in March 2011, after France recognized the National Transitional Council as the legitimate authority in Libya, Gadhafi's son claimed Libya contributed to the Sarkozy campaign.
"The first thing we want this clown to do is give the money back to the Libyan people. He was given assistance so he could help them, but he has disappointed us," Saif al-Islam Gadhafi said.
The deposed Libyan leader's son then claimed that Libya had "all the bank details for the transfer operations." Despite pledging to make these transactions public, the Gadhafi regime, before and after its downfall, never produced any evidence it financed the Sarkozy campaign.
"When one quotes Mr. Gadhafi, who is dead, or his son, who is standing trial, the credibility is zero. And when you drag up their accounts with these questions you are asking, you quite degrade this political debate," Sarkozy said in the TF1 interview.
But Hollande's campaign is calling for the president to come clean.
"The fact that these revelations take place within days of the second round of the presidential election is not sufficient to demonstrate that they are 'grotesque.' It is now up to justice to reveal the truth: Either establish the facts and prosecute, or otherwise provide proof that these are false allegations," said Hollande spokeswoman Delphine Batho.
French records for the 2007 presidential election show that the Sarkozy campaign declared 21.3 million euros ($28.2 million) in contributions it received, according to the National Commission for Campaign Accounts and Political Financing, the French government body that monitors and records campaign financing.
Hollande and Sarkozy face a runoff vote for the presidency on May 6. Sarkozy, who leads the center-right UMP party, received 27.2% of the vote in the first round of voting, just behind Hollande's 28.6%. Hollande is a member of the center-left Socialist party.
If elected, Hollande would be France's first left-wing president since Francois Mitterrand left office in 1995. Sarkozy has been president since 2007.
The two contenders are expected to take part in their first head-to-head televised debate on Wednesday.

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ !!

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ !!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 29, 2012
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ !!!!!!!!!!!!!
ΑΥΤΟ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2009 ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2012
ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ??????

 

Θα πέσει «ψαλίδι» στον ΠΑΟ

Δραματική μείωση του μπάτζετ

Θα πέσει «ψαλίδι» στον ΠΑΟ

http://img.protothema.gr/5045DD4EBCE2236D944BAA744932CA57.jpg
 
Σε δραματική μείωση του μπάτζετ θα προχωρήσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παναθηναϊκού, εφόσον ο Γιάννης Αλαφούζος πάρει τις μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Στόχος του γνωστού επιχειρηματία είναι να βοηθήσει το «τριφύλλι» σε μία ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα, έχοντας στο μυαλό του δύο πράγματα για να πάρει την αδειοδότηση και να παίξει στην Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΠΑΟΚ: Σε πρώτο πλάνο τα χρέη

Συνάντηση Βεζυρτζή – Βρύζα

ΠΑΟΚ: Σε πρώτο πλάνο τα χρέη

http://img.protothema.gr/395DA3061F2A82EADE0F2D2041E39712.jpg
 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι τα χρέη. Αυτό ήταν ένα από το κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν σε γεύμα του Νίκου Βεζυρτζή, όπου ο Ζήσης Βρύζας μίλησε με τον Γιάννη Μουρμούρα.

Στο πλαίσιο των επαφών που κάνει ο πρώην πρόεδρος του «Δικεφάλου», κάλεσε χθες σε γεύμα αρκετούς επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, ενώ παρών ήταν και ο πιο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά όσον αφορά τα οικονομικά ζητήματα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Οριστική αναβολή του τελικού βόλεϋ αντρών!

Ηρακλής - Φοίνικας Σύρου

Οριστική αναβολή του τελικού βόλεϋ αντρών!

http://img.protothema.gr/3753BD7C030B9AAB1D6136F9E7F7F1DC.jpg
 
Μετά από αρκετές διαβουλεύσεις η γιορτή του ελληνικού βόλεϊ χάλασε! Ο διαιτητής του πέμπτου τελικού της Α1 Volleyleague μεταξύ του Ηρακλή και του Φοίνικα Σύρου, Γιώργος Καραμπέτσος αποφάσισε να αναβάλλει το ματς αφού έκρινε πως τα μέτρα ασφαλείας για να διεξαχθεί η αναμέτρηση δεν ήταν επαρκή και ο κόσμος που βρισκόταν στην Μίκρα, υπεράριθμος. 

Παρόλο που η ομάδα του Φοίνικα αποφάσισε να κατέβει και να παίξει το παιχνίδι, τελικά ο πέμπτος τελικός δεν θα γίνει. 

Οι παίκτες των δύο ομάδων ταλαιπωρήθηκαν αφού αναγκάστηκαν να κάνουν δύο φορές ζέσταμα καθώς οι ιθύνοντες δεν έβγαζαν άκρη για το αν το ματς θα αρχίσει ή όχι. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

The Epitaphios in Los Angeles' Saint Sophia Cathedral 2012

Η Μύκονος στο…Λονδίνο

Η Μύκονος στο…Λονδίνο

Η Μύκονος είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, ως ένα από τα πλέον αγαπημένα νησία του πλανήτη με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την κοσμοπολίτικη ζωή που προσελκύει χιλιάδες “επώνυμους” από κάθε άκρη της Γης. Ωστόσο, επειδή ακόμα και οι πρώτοι ή οι πιό ονομαστοί πρέπει να προβάλλονται, όπως συμβαίνει άλλωστε και με τα καταναλωτικά προϊόντα και η Μύκονος προβάλλεται στη διεθνή αγορά προκειμένου να διατηρήσει ή και να αυξήσει την επισκεψιμότητά της.
Με τη λογική «μία φωτογραφία… χίλιες λέξεις», ο Δήμος Μυκόνου έπειτα από συνεννοήσεις με την εταιρία διακόσμησης της βρετανικής αλυσίδας “The Real Greek Restaurants”, συμφώνησε και τοποθετήθηκαν στο εστιατόριο του Convent Garden στο Λονδίνο, δύο υπερμεγέθεις φωτογραφίες της Μυκόνου 8 τ.μ. η καθεμιά, που «κυριαρχούν» αποκλειστικά στις πολυτελείς αίθουσες ,υπενθυμίζοντας στους θαμώνες τον δημοφιλή προορισμό.
Η ενέργεια αυτή, έρχεται σε συνέχεια της αντίστοιχης στην Διεθνή Εκθεση Τουρισμού ΒΙΤ του Μιλάνου, όπου και πάλι η Μύκονος έδωσε το «στίγμα» της με κεντρική αφίσα στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο οποίο συμμετείχε.
(Πηγή: sport-fm)
No comments yet.

Leave a Reply

Μεγάλη δωρεά ομογενών για Ελληνικές Σπουδές στο πανεπιστήμιο Richard Stockton


Μεγάλη δωρεά ομογενών για Ελληνικές Σπουδές στο πανεπιστήμιο Richard Stockton

Το ποσό του 1.150.000 δολαρίων προσέφερε το ζεύγος των ομογενών Ντιν και Ζωή Πάππας για την ενίσχυση του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών και για τη δημιουργία αποθεματικού ταμείου για το πρόγραμμα επισκεπτών καθηγητών στο Πανεπιστήμιο Richard Stockton College, στο Γκαλογουέι του Νιου Τζέρσεϊ.
Η δωρεά αυτή, όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης, είναι από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη, που δόθηκε ποτέ από ομογενείς στο εν λόγω Πανεπιστήμιο και η οποία ανέβασε τα κεφάλαια των Αποθεματικών Ταμείων του Κολεγίου στα είκοσι εκατομμύρια δολάρια.
«Το ζεύγος των ομογενών Ντιν και Ζωή Πάππας ήταν ανέκαθεν υποστηρικτές των Ελληνικών Σπουδών. Ο ομογενής επιχειρηματίας προ έξι ετών έγινε δεκτός στην Εφορία του Πανεπιστημίου Richard Stockton College στο Γκαλογουέι της Νέας Ιερσέης», τονίζεται-μεταξύ άλλων-στο δημοσίευμα του Εθνικού Κήρυκα. «Οι μέχρι προσφάτως δωρεές ήταν συχνές και επικεντρώνονταν στην κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών και την παροχή υποτροφιών».

(Πηγή: ana-mpa)

Τι έτρωγαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας…


Τι έτρωγαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας…

Εν αρχή ήταν τα βελανίδια. Μετά… εγένετο άρτος και οίνος και στη συνέχεια οι καρποί αυξάνονταν και πληθύνονταν. Όσπρια, κρέας, σίτος και λάδι. Μέχρι σήμερα, που τα λίπη φθάνουν και περισσεύουν στο ελληνικό τραπέζι.
Κάπως έτσι θα μπορούσε να αποδοθεί εν συντομία η ιστορία της μεσογειακής διατροφής. Πρόκειται βεβαίως για μια ιστορία που συνεχίζεται ή μάλλον για ένα πείραμα που ξεκίνησε πριν από 4.000 χρόνια στον ελληνικό χώρο κι εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.
Όπως αναφέρει στον Ελεύθερο Τύπο ο αναπληρωτής καθηγητής βιολογίας του ΑΠΘ, Θωμάς Σαββίδης, η μεσογειακή διατροφή δεν είναι εύρημα κάποιων ευφυών κατοίκων της Μεσογείου αλλά το αποτέλεσμα μιας διαρκούς αλληλεπίδρασης ανθρώπων και περιβάλλοντος.
Η διατροφική κατάσταση στην προ-ομηρική εποχή, πριν από την εισαγωγή της καλλιέργειας των δημητριακών, ήταν δραματική.
Οι αρχαίοι Αρκάδες τρέφονταν κυρίως με βελανίδια. Στη μυκηναϊκή εποχή η μετάβαση στη σιτοφαγία ήταν η μεγαλύτερη διατροφική επανάσταση. Οι καρποί των δημητριακών ήταν η σπουδαιότερη πηγή συμπυκνωμένων πρωτεϊνών και υδατανθράκων για τον άνθρωπο και τα ζώα.
Τα κύρια συστατικά ενός γεύματος, σύμφωνα με τον Όμηρο ήταν ο άρτος, το κρέας και ο οίνος. Ουδέποτε αναφέρονται τα λαχανικά, παρά τις συχνές αναφορές των γευμάτων. Ο λόγος της έντονης κρεατοφαγίας μπορεί να αποδοθεί στην αναζήτηση λιπών τα οποία δεν ανεύρισκαν από άλλες πηγές.
Όσο για το έλαιον ήταν ήδη γνωστό στην ομηρική εποχή. Όμως η χρήση του ήταν τότε κυρίως καλλωπιστική και τελετουργική.
Στην κλασική εποχή συμπληρώθηκε η «μεσογειακή τριάδα» σίτος, οίνος και έλαιον με την εισαγωγή του ελαιολάδου στη διατροφή.
Κατά τον Ηρόδοτο, η Αθήνα ήταν το κέντρο της ελαιοκαλλιέργειας. Έχει υπολογιστεί ότι κάθε ενήλικος Αθηναίος πολίτης που πήγαινε στο γυμναστήριο χρησιμοποιούσε κατά μέσο όρο 55 λίτρα ελαίου ετησίως.

Subscribe

Δύο μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν περαιτέρω μείωση στα ποσοστά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

 

Δύο μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν περαιτέρω μείωση στα ποσοστά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Παρατηρείται εντυπωσιακή αντιμνημονιακή στροφή στη νεολαία
Bρετανικό ιστολόγιο The Slog
28 Aπριλίου 2012

Το ιστολόγιο The Slog έχει στα χέρια του τα αποτελέσματα δύο μυστικών δημοσκοπήσεων που έγιναν στην Ελλάδα, τα οποία...
δείχνουν ότι, καθώς οι νέοι ψηφοφόροι κατασταλάζουν στο τι θα ψηφίσουν, στο ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα παρατηρείται μια σημαντική πτώση του ποσοστού που διαφαίνεται ότι θα συγκεντρώσει στις εκλογές. Στην Αθήνα, και αυτό είναι επίσης σημαντικό, λέγεται ότι έχει διεξαχθεί τουλάχιστον μία δημοσκόπηση από τους υπαλλήλους της ΕΕ που εργάζονται στα γραφεία της τρόικας στην ελληνική πρωτεύουσα. Περισσότερα για αυτό το θέμα παρακάτω.
Όπως προβλέψαμε σε πρόσφατο άρθρο μας, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, εξετάζει το ενδεχόμενο ενός συνασπισμού κομμάτων στα οποία θα αποκλείεται το ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Κατά την άποψη του Σαμαρά, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν έχει απλώς χάσει σε δημοτικότητα, πράγμα που καθιστά τον ίδιο και το κόμμα του προβληματικούς. Ο Σαμαράς είναι πεπεισμένος ότι ο Βενιζέλος θα εμποδίσει οποιαδήποτε προσπάθεια για να ακυρωθεί το 2ο μνημόνιο, η τελευταία συμφωνία "διάσωσης" της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες, που υπογράφηκε τον περασμένο Μάρτιο, αλλά θα εμποδίσει επίσης και τη δημιουργία διαύλου επικοινωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας.
Όπως σχολιάζει ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα στην ιστοσελίδα Greek Reporter, είναι σαφές πλέον ότι ο Σαμαράς επιχειρεί άνοιγμα προς τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους, οι οποίοι εγκαταλείπουν το κόμμα του εν όψει των εκλογών της 6ης Μαΐου. Aυτό είναι όντως γεγονός, αλλά ισχύει επίσης και το άλλο: ο Σαμαράς δείχνει να επιδιώκει ένα άνοιγμα προς τους αρχηγούς ακροδεξιών κομμάτων, προκειμένου να εκτοπίσει το πρόθυμο να συνεργαστεί με τις επιταγές της τρόικας "μνημονιακό" ΠΑΣΟΚ από την εξουσία. Για τον σκοπό αυτό, ο Σαμαράς χθες επανέλαβε τα παραδοσιακά συνθήματά του, δηλώνοντας ότι θα πατάξει την εγκληματικότητα, θα αποσύρει τη νομοθεσία που παρέχει ιθαγένεια σε μετανάστες δεύτερης γενιάς που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, και θα επιτρέψει στην αστυνομία να χρησιμοποιεί ειδικά οχήματα για να καταστέλλει διαδηλώσεις, με τη χρήση αντλιών που θα έχουν χωρητικότητα περίπου έξι τόνων νερού. Ο "εθνικισμός" δείχνει να αποτελεί μια ταχέως αναπτυσσόμενη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα - ειδικά ανάμεσα στα άτομα νεαρής ηλικίας.
Αρκετοί από τους μεγαλύτερους σε ηλικία, και περισσότερο παραδοσιακούς ψηφοφόρους, οι οποίοι αγνοούν σε μεγάλο βαθμό την αυξανόμενη δύναμη των "περιθωριακών" κομμάτων, δείχνουν ήδη αποφασισμένοι να ψηφίσουν είτε υπέρ της ΝΔ είτε υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, τις τελευταίες οκτώ ημέρες, υπάρχουν στοιχεία δημοσκοπήσεων (τα οποία δεν δημοσιεύονται, λόγω της ελληνικής νομοθεσίας, η οποία απαγορεύει τη δημοσίευση δημοσκοπήσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές), σύμφωνα με τα οποία οι ψηφοφόροι νεαρής ηλικίας κατασταλάζουν στις προτιμήσεις τους και κάνουν σαφείς τις προθέσεις τους. Οι δημοσκοπήσεις αυτές δείχνουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό νεαρών ψηφοφόρων θα γυρίσει την πλάτη του στα παραδοσιακά "ευρωλάγνα" κόμματα.
Μια πανελλαδική δημοσκόπηση, η οποία φέρεται να έχει διεξαχθεί κατ' εντολή των Βρυξελλών*, δείχνει ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, διατηρεί το ποσοστό που ήδη από άλλες δημοσκοπήσεις έδειξε να κατέχει, ενώ η δύναμη του ΠΑΣΟΚ έχει μειωθεί από 19,8% σε 15,5%. Στο εθνικιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή παρατηρείται μια μικρή άνοδος. Εάν ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε πρόσβαση στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αυτής, τότε εξηγείται απόλυτα η απελπισμένη έκκληση του, στην αρχή αυτης της εβδομάδας, για ένα "μεγάλο" συνασπισμό κομμάτων... ο οποίος φυσικά, θα συμπεριλαμβάνει τον ίδιο και το κόμμα του. Μάλιστα, έχουμε πληροφορηθεί εδώ στο Slog ότι οι δύο αρχηγοί του δικομματισμού, Σαμαράς και Βενιζέλος, γνωρίζουν ήδη ότι είναι απίθανο (με βάση τα τρέχοντα ποσοστά) να αποσπάσουν την πλειοψηφία.

*Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση διέρρευσε από ξένη πρεσβεία στην Αθήνα, και υπάρχει έντονη η φήμη ότι η πηγή είναι η ισπανική πρεσβεία.
Ωστόσο, μια νέα, ακόμη πιο πρόσφατη δημοσκόπηση που δόθηκε αποκλειστικά στο ιστολόγιό μας, δείχνει ότι, στον κύριο κορμό του εκλογικού σώματος, μέσα και γύρω από την Αθήνα - όπου τα δημογραφικά στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό της νεολαίας είναι υψηλότερο - τα ποσοστά που αντιστοιχούν στα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είναι ακόμη πιο μειωμένα, πράγμα που υποδεικνύει την κατάρρευσή τους.

Το δείγμα της δημοσκόπησης είναι πολύ μεγάλο, καλύπτει πολλές περιοχές, και τα αποτελέσματα είναι μεγάλης σημασίας:
Ρωτήθηκαν περίπου 1,5 εκατ. ψηφοφόροι, που ψηφίζουν σε 34 δήμους, οι οποίοι αντιστοιχούν περίπου σε 42 έδρες στη Βουλή των Ελλήνων. Τα αποτελέσματα που αφορούν τα κορυφαία 7 στην κατάταξη κόμματα έχουν ως εξής:

Έχοντας την υποστήριξη λιγότερων από 3 στους 10 ψηφοφόρους, δεν είναι δυνατόν ο "μνημονιακός" συνασπισμός να έχει οποιαδήποτε ισχύ. Αλλά διαφαίνεται επίσης ότι, με βάση την έρευνα αυτή, ούτε οι δυνάμεις της Αριστεράς (32%), ούτε της Δεξιάς (34%) θα μπορούσαν να σχηματίσουν κάποιο κυβερνητικό σχήμα.
Υπάρχουν, ωστόσο, άλλοι τρεις σημαντικοί παράγοντες.
Πρώτον, αφού τα αριστερά κόμματα αντιτίθενται σθεναρά στους όρους "διάσωσης" της χώρας από ΕΕ και ΔΝΤ, αποκλείται να ενταχθούν σε ένα συνασπισμό με το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να υπάρξει καταστροφική απώλεια της πολιτικής τους φερεγγυότητας και υπόληψης.
Δεύτερον, όπως δείχνουν τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία, το 28% των ψηφοφόρων (κυρίως νεαρής ηλικίας) εξακολουθεί να είναι αναποφάσιστο - αν και πολλοί ίσως τελικά να επιλέξουν την αποχή.
Και ο τελικός, αλλά όχι λιγότερο σημαντικός παράγοντας, είναι το γεγονός ότι τα μικρότερα κόμματα έχουν αρχίσει πλέον να κάνουν ανοίγματα προς άλλα αριστερά ή δεξιά κόμματα.
Ο Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε χθες (Παρασκευή) ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να συνεργαστεί με το νεοσύστατο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με επικεφαλής τον Πάνο Καμμένο. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από μια άλλη δήλωση, που είχε προηγηθεί χρονικά, σύμφωνα με την οποία η αριστερή αυτή συμμαχία "θα θεωρήσει τις ψήφους υπέρ των Ανεξάρτητων Ελλήνων ως μια κίνηση στήριξης ή τουλάχιστον μιας δημιουργίας αντιμνημονιακού μετώπου".
Η κατάσταση αποκτά πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κατά πρώτο λόγο, διαφαίνεται αυτή τη στιγμή μια σαφής πλειοψηφία που τάσσεται εναντίον των μνημονίων. Αν προσθέσει κανείς σε αυτό το κομματικό μέτωπο τις προφανείς αμφιβολίες του Αντώνη Σαμαρά για την συνέχιση της πολιτικής "διασώσεων", η τρόικα και οι "μνημονιακές" δυνάμεις φαίνονται να έχουν την υποστήριξη μόλις ενός στους 8 ψηφοφόρους. Επομένως, οι Βρυξέλλες θα αναγκαστούν να δεχτούν το γεγονός ότι τα σχέδιά τους που αφορούν τα πακέτα στήριξης" της χώρας, καθώς και το χρονοδιάγραμμα και οι όροι που έχουν θέσει, είναι απαράδεκτοι για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Αν δούμε ανάλογες αντιδράσεις των ευρωκρατών στο παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις, το γεγονός αυτό δεν πρόκειται να τους ανησυχήσει για περισσότερο από ένα ή δύο δευτερόλεπτα, Ωστόσο, εάν το ελληνικό αυτό μήνυμα καταστεί σαφές σε αρκετούς από τους γενικά πιο απαθείς ψηφοφόρους της ευρωζώνης, τότε θα γίνει κατανοητό και στους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες (των Βρετανών μη εξαιρουμένων) τι τους περιμένει και αυτούς μια μέρα.
Επίσης, αν βασιστούμε στην υπόθεση - πράγμα διόλου απίθανο - ότι το 1/4 από το υπόλοιπο 28% των ψηφοφόρων θα απέχει, το 1/4 θα ψηφίσει μνημονιακά κόμματα, και το 1/2 θα ψηφίσει συνεργασίες μικρότερων κομμάτων, τότε η αντιμνημονιακή ψήφος θα εκφραστεί με 42% της ψήφου υπέρ κομμάτων της Αριστεράς και 42% υπέρ κομμάτων της Δεξιάς. Το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει δεκτό σε καμιά από τις δύο αυτές τάσεις, οπότε απομένει μια συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Νέα Δημοκρατία για να σχηματιστεί ένα αντιμνημονιακό κυβερνητικό σχήμα.
Πόσο ευπρόσδεκτο, όμως, θα ήταν αυτό από τους σοσιαλδημοκράτες της πλάκας και τους αυταρχικούς ευρωκράτες της Βρυξελλών; Καθόλου ευπρόσδεκτο, και να είστε σίγουροι γι' αυτό. Για να ακριβολογούμε, μια τέτοια εκδοχή θα ισοδυναμούσε με ολοκληρωτική καταστροφή για την ΕΚΤ και τις γαλλικές τράπεζες. Θα είναι η αρχή του τέλους (ή για την ακρίβεια, η αρχή του τέλους του ευρώ) αν προκύψει ένα τέτοιο αποτέλεσμα ακριβώς τώρα, που οι αγορές αρχίζουν να εγκαταλείψουν την Ισπανία... πράγμα που σίγουρα θα κάνουν, και θα προτιμήσουν να το κάνουν στο εγγύς μέλλον παρά αργότερα.
Όπως θα έλεγε ο Βρετανός ευρωσκεπτικιστής βουλευτής Dan Hannan: "Πάλι κατάφεραν οι ευρωκράτες να μας τα κάνουν όλα λίμπα". Όμως, αν λάβει κανείς υπ' όψιν τις αποκαλύψεις που σχολιάσαμε όλη την εβδομάδα που πέρασε εδώ στο Slog, αναρωτιέται κανείς τι αντιδημοκρατικά κόλπα θα σκαρφιστούν για να ακυρώσουν και να ανατρέψουν την έκβαση των ελληνικών κοινοβουλευτικών εκλογών.
Και με τους Αμερικανούς τι γίνεται; Διαφέρει η στάση τους; Αυτό είναι, άλλωστε, ακριβώς το αποτέλεσμα που έδειχναν να επιθυμούν τον Μάρτιο. Αλλά θα εξακολουθήσουν, άραγε, να επιθυμούν το ίδιο πράγμα τον Μάιο, όταν ο Mario Draghi θα προσπαθεί μάταια να εμποδίσει την κατάρρευση της Ισπανίας;

Αυτή τη στιγμή, δεν έχω ιδέα. Αλλά πάω στοίχημα ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs έχει ιδέα, και μάλιστα σαφέστατη.
Πηγή
kostasxan

NY Times : "Τα Σκόπια βρίσκονται ακόμα στην αίθουσα αναμονής"

NY Times : "Τα Σκόπια βρίσκονται ακόμα στην αίθουσα αναμονής" Εκτύπωση E-mail
 

2
 Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν είναι στην ημερήσια διάταξη  της Συνόδου Κορυφής του Σικάγου και η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με την οικονομική κρίση και αδιαφορεί  να εκπληρώσει το αίτημα της FYROM να λάβει πρόσκληση για ένταξη στην επικείμενη σύνοδο της Συμμαχίας, αναφέρει η εφημερίδα των ΗΠΑ «New York Times».

«Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι το ζήτημα της διαφοράς βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσον μιας οικονομικής κρίσης και προσπαθεί να αποφύγει να καταστεί το πρώτο μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, που χρεοκόπησε. Υπό τις συνθήκες αυτές, το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει ελάχιστη διάθεση να επιλύσει το διεθνές πρόβλημα της γείτονος χώρας, γράφει ο Thom Shanker, ο έμπειρος ανταποκριτής της εφημερίδας στα  Βαλκάνια σε θέματα πολιτικής και ασφάλειας.Ο Σάνκερ σημειώνει  ότι η Σύνοδος κορυφής στο Σικάγο θα ασχοληθεί κυρίως με την κατάσταση στο Αφγανιστάν και το σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της Συμμαχίας, ενώ η διεύρυνση της δεν θα αποτελέσει θέμα συζήτησης.

Ο Σάνκερ μεταφέρει τα επιχειρήματα των Σκοπίων για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, όπως παρουσιάζονται από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι, ο οποίος επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες.«Στέλνουμε δυνάμεις για την ασφάλεια με το ΝΑΤΟ, αλλά, όσον αφορά την προσχώρηση σε αυτό, βρισκόμαστε ακόμη στην αίθουσα αναμονής», δηλώνει ο υπουργός Νίκολα Πόποσκι στην εφημερίδα «New York Times».

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται ότι  τα Σκόπια έχουν αποστείλει 175 στρατιώτες στο Αφγανιστάν, που μεταξύ των άλλων  φυλάσσουν την αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ και το ποσοστό των στρατιωτών της FYROM είναι από τα πρώτα σε αυτά που αποστέλλονται στο Ιράκ.
Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι η FYROM είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την αποστολή στο Αφγανιστάν μέχρι το Δεκέμβριο του 2014 και η Συνέλευση δεν πιέζει για ταχύτερη απόσυρση, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες που συμβάλλουν στην ISAF.

Και το δημοσίευμα αναφέρει ως κατακλείδα ότι  η Ελλάδα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 1952, συνεχίζει επίμονα να απαγορεύει την ένταξη της FYROM  σε αυτό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
;

Με παχυλά εισοδήματα αφορολόγητα και απαιτεί "θυσίες"!

Με παχυλά εισοδήματα αφορολόγητα και απαιτεί "θυσίες"! Εκτύπωση E-mail
 

6
Σοκαριστική όσο και άκρως εξοργιστική είναι η αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος φορολογείται ελάχιστα (έως καθόλου) για τα παχυλά εισοδήματά του. Και μάλιστα στη χειρότερη δυνατή συγκυρία για τη χώρα, κατά την οποία ο ίδιος και το επιτελείο του με καθοδηγητή την τρόικα επιβάλλουν απανωτά χαράτσια στους Έλληνες πολίτες απαιτώντας από αυτούς να σηκώσουν το βάρος μιας απάνθρωπης και αδιέξοδης πολιτικής.    
Τα εκκαθαριστικά της εφορίας που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα Το Παρόν, αποδεικνύουν ότι ο κ. Παπαδήμος, από το 2004 έως το 2011 εισέπραξε ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συνολικά 2.238.484,09 ευρώ και πλήρωσε φόρο μόλις 511 ευρώ.
Βέβαια νομίμως ο κ. Παπαδήμος δεν πληρώνει φόρο, καθώς η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει για τους υπαλλήλους της οι αποδοχές τους να είναι αφορολόγητες (!!!)
Σημειώνεται ότι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, ως ακαδημαϊκός, για έξοδα παραστάσεως παίρνει 1.400 ευρώ το μήνα που είναι κι αυτά αφορολόγητα.
Ερευνητέο είναι αν και η σύνταξη που παίρνει ως πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είναι και αυτή αφορολόγητη...
Ισχύει λοιπόν και εδώ μια χαρά το σύνθημα ενός αισχρού και άθλιου πολιτικού συναφιού που υποστηρίζει: "Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό". Ναι, μόνο που αυτοί οι ίδιοι κόβουν και ράβουν τους νόμους στα μέτρα τους! Για να μην πούμε για την ηθική... Σε περίπτωση που κάποιος πιστεύει ότι έχει βελτιωθεί κάτι ως προς το θράσος του συγκεκριμένου συναφιού ή ότι θα αλλάξει ποτέ προς το καλύτερο, ας το ξεχάσει.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Βόμβα μεγατόνων από Στρος Καν αλλάζει γαλλικές και ελληνικές εκλογές.

Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Βόμβα μεγατόνων από Στρος Καν αλλάζει γαλλικές και ελληνικές εκλογές.


Παγίδεψε ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί τον Ντομινίκ Στρος Καν σε αυτήν την αποφράδα μέρα της Ν. Υόρκης με την υπόθεση της καμαριέρας; Αυτό ισχυρίζεται ο π. επικεφαλής του ΔΝΤ στη Guardian. Αναφέρεται και στην Ελλάδα.

Η νίκη Ολάντ στον δεύτερο γύρο φαίνεται σχεδόν δεδομένη. Το δείχνουν οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις, στις οποίες....
ναι μεν ο Σαρκοζί κατορθώνει να ανακτήσει δυνάμεις, ωστόσο η διαφορά του με τον Ολάντ αγγίζει το 8%. Σε αυτήν την καυτή φάση της προεκλογικής εκστρατείας την εμφάνισή του έκανε ο π. επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος αξίζει να υπενθυμίσουμε είχε πολλές πιθανότητες να βρισκόταν στη θέση που είναι σήμερα ο Φρανσουά Ολάντ, αν δεν είχε μεσολαβήσει η πολύκροτη υπόθεση με την καμαριέρα.

Παγίδευσαν επτά κινητά

Ο Στρος Καν βάζει βόμβα που θα μπορούσε να οριστικοποιήσει τον πολιτικό θάνατο του Νικολά Σαρκοζί Στην πρώτη, εδώ και ένα χρόνο, συνέντευξη του σε εφημερίδα, την βρετανική Guardian, ο Στρος Καν αποκαλύπτει ότι διαθέτει ικανές αποδείξεις για την εμπλοκή του Γάλλου Προέδρου σε σχέδιο πολιτικής του εξόντωσης. Τον Γάλλο πρόεδρο και το κόμμα του κατηγορεί ευθέως ο Ντομινίκ Στρος Καν για συνομωσία εναντίον του σχετικά με την υπόθεση της καμαριέρας του ξενοδοχείου Σοφιτέλ στην Ν. Υόρκη.

Στη συνέντευξη του στον δημοσιογράφο ΄Εντγουαρντ Τζέι Επστάιν, συγγραφέα του βιβλίου " Τρεις ημέρες του Μαϊου" που κυκλοφορεί τη Δευτέρα στη Βρετανία, ο Ντομινίκ Στρος Καν αποκαλύπτει πως οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν παγιδεύσει τα επτά κινητά που είχε στη διάθεση του καθώς και τα προσωπικά του e-mail, κι αυτό του το αποκάλυψε φίλη του που δούλευε στο αρχηγείο του κόμματος του Σαρκοζί. Παράλληλα, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρία ιδιωτικών ερευνών Guidepost Solutions που ερευνά ακόμα την υπόθεση, ο επικεφαλής ασφαλείας του ξενοδοχειου Σοφιτέλ, γνώριζε εκ των προτέρων την αφιξη του Στρος Καν, παρόλο που ο ιδιος δεν είχε ειδοποιήσει κανένα.

Σχέδιο «comprehensive» για την Ελλάδα

Επίσης συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο, που ας σημειωθεί ανήκει στην γαλλική Ακορν, ο ιδιοκτήτης της οποίας είναι φίλος του Σαρκοζί, επέδειξαν ύποπτη συμπεριφορά και αρνήθηκαν να μιλήσουν στις αρχές. Από εξονυχιστούς ελέγχους όλων των ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης, ο κ. Στρος Καν δηλώνει ευθέως πως η όλη υπόθεση ήταν στημένη, παρόλο που δεν αρνείται ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή με την καμαριέρα, η οποία, όπως λέει, μπήκε στο δωμάτιο του ακριβώς γι αυτό το σκοπό.

Ο Ντομινικ Στρος Καν αναφέρεται συγκεκριμένα στην Ελλάδα και ευρύτερα την ευρωπαϊκή κρίση. Αποκαλύπτει ότι την αποφράδα εκείνη ημέρα του Μαίου 2011, ήταν έτοιμος να μεταβεί στο Βερολίνο για να πείσει την Αγκελα Μέρκελ να συναινέσει σε σχέδιο με την ονομασια «Comprehensive» που αφορούσε σε δραστική λύση της Ελληνικής κρίσης χρέους. " Δίχως να είμαι βέβαιος 100% πιστεύω πως θα την έπειθα και το ελληνικό πρόβλημα θα είχε λυθεί εν τη γενέσει του. Τώρα βλέπουμε την κρίση να καλπάζει. Φοβούμαι πως δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον" καταλήγει ο Ντομινικ Στρος Καν. Οι σοβαρές καταγγελίες του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, γίνονται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή που ο Σαρκοζί δίνει την ύστατη μάχη διάσωσής του.

Μαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο
Υπεύθ. Σύνταξης Ειρήνη Αναστασοπούλου
Από:  dw.de

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...