Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Δικαστική σφαλιάρα στις εισπρακτικές εταιρείες -Επιδικάστηκε αποζημίωση υπέρ οφειλέτη

Δικαστική σφαλιάρα στις εισπρακτικές εταιρείας -Επιδικάστηκε αποζημίωση υπέρ οφε

 

07.06.2014 20:20
Φρένο στην ανεξέλεγκτη δράση των εισπρακτικών εταιρειών και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν στο κυνήγι των οφειλετών βάζει το Εφετείο της Αθήνας που επιδίκασε αποζημίωση και καταδίκασε εταιρεία γιατί διέρρευσε απόρρητα προσωπικά στοιχεία δανειολήπτη.
Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση αποτελεί ασπίδα προστασίας για χιλιάδες πολίτες που καταδιώκονται από τις εισπρακτικές εταιρείες και ουσιαστικά τις φέρνει προ των ευθυνών τους. Οπως γράφει το Εθνος για πρώτη φορά αναγνωρίζεται με δικαστική απόφαση ότι η έλλειψη ενημέρωσης του πολίτη και η συνακόλουθη συνεχής όχληση του δανειολήπτη στο σπίτι και στην εργασία του, αλλά και η αναζήτηση συγγενών του συνιστούν προσβολή προσωπικότητας που θεμελιώνει δικαίωμα να αξιώσει αποζημίωση.


Πηγή: Δικαστική σφαλιάρα στις εισπρακτικές εταιρείες -Επιδικάστηκε αποζημίωση υπέρ οφειλέτη | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/158424#ixzz33zRt6gDT

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΗ ΤΕΡΖΗ

Περιήγηση στους αρχαιολογικούς χώρους μέσω εφαρμογής της Google.

 

Η Ελλάδα είναι η 56η χώρα στην οποία θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή λεπτομερών εικονικών περιηγήσεων, «Street View» της Google, η οποία, μεταξύ άλλων, αποτελεί ένα πρώτης τάξεως μέσον προβολής πολιτιστικών προορισμών.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, χαιρέτισε
την πραγματοποίηση της εφαρμογής αναφέροντας: «H Ελλάδα είναι ένα απέραντο αρχαιολογικό πάρκο, που αξίζει να δουν και να περιηγηθούν άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο. Η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει τον απλούστερο, ταχύτερο και οικονομικότερο τρόπο για να προβληθεί η χώρα μας και οι πολιτιστικοί θησαυροί της. Γι’ αυτό το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα συνεχίσει και θα εντείνει τη συνεργασία που έχει ήδη εγκαινιάσει με την Google».

«Έχουμε 21 χιλιάδες αρχαιολογικούς χώρους και 65 εκατομμύρια κινητά αρχαιολογικά ευρήματα. Μόνον οι εκσκαφές και οι συνακόλουθες ανασκαφές στο μετρό της Θεσσαλονίκης αποκάλυψαν μια ολόκληρη βυζαντινή πόλη, με έναν τέλεια διατηρημένο αστικό ιστό. Αλίμονο αν μια τέτοια χώρα, αλίμονο αν η Ελλάδα δεν αξιοποιούσε τη σύγχρονη τεχνολογία για να προβάλει τη μοναδικότητα της πολιτιστικής κληρονομιάς της. Πόσο μάλλον σε μια χρονιά, που περιμένουμε περί τα 18 εκατομμύρια επισκεπτών στους αρχαιολογικούς μας χώρους», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος στη σημερινή εκδήλωση της Google, στην οποία μίλησαν και ο κ. Στέφανος Λουκάκος, γενικός διευθυντής Google Ελλάδος και ο κ. Διονύσης Κολοκοτσάς, διευθυντής εταιρικών σχέσεων Google.

Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε από το Μουσείο της Ακρόπολης και  την Ιερά Μονή της Πάτμου - την πρώτη Μονή στον κόσμο που έχει ενταχθεί στην εν λόγω εφαρμογή -  και θα επεκταθεί και σε πολλά από τα 33 Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους υψηλής επισκεψιμότητας, που εντάσσονται στο Εθνικό πιλοτικό σχέδιο αναβάθμισης.    

Πηγή: naftemporiki.gr

Κόνιτσα Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ EXTREME SPORTS

Κόνιτσα

Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ EXTREME SPORTS
Το παραδοσιακό γεφύρι της Κόνιτσας

Η Κόνιτσα είναι μία ιστορική κωμόπολη του Ν.Ιωαννίνων. Είναι χτισμένη δίπλα στον ποταμό Αώο, σε υψόμετρο 650 μ. Έχει πληθυσμό περίπου 3.000 κατοίκους και αποτελεί έδρα του Δήμου Κόνιτσας, ο οποίος καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα του Νομού. Η απόσταση από τα Γιάννενα έως την Κόνιτσα είναι 64 χλμ. Για να φτάσουμε εκεί παίρνουμε τον παλιό επαρχιακό δρόμο που πάει προς Καλπάκι, Κλειδωνιά, Κόνιτσα,Μαστοροχώρια και Κοζάνη.

Τόπος ευλογημένος η Κόνιτσα, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του σχετικά χαμηλού βουνού Τραπεζίτσα, το οποίο στην πραγματικότητα είναι τμήμα του Σμόλικα. Η Κόνιτσα αγναντεύει στο βάθος την κοιλάδα όπου σμίγουν ο Αώος με το Βοϊδομάτη. Επί τουρκοκρατίας αποτελούσε το διοικητικό και εμπορικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Ήκμασε ιδιαίτερα την περίοδο του διαβόητου Αλή Πασά λόγω του ότι από την Κόνιτσα καταγόταν η ίδια η μάνα του, η Χάμκω. Ελάχιστα παραδοσιακά σπίτια της εποχής εκείνης σώζονται σήμερα. Αυτά βρίσκονται κυρίως στην Άνω Κόνιτσα, που λέγεται και Βαρόσι. Ανάμεσά τους θα διακρίνουμε εύκολα και το πανύψηλο πατρικό σπίτι της Χάμκως.

Στην κεντρική αγορά της Κόνιτσας

Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι αναμφίβολα το πασίγνωστο γεφύρι της. Είναι ένα από τα ομορφότερα πέτρινα παραδοσιακά γεφύρια της Ελλάδας. Βρίσκεται χαμηλά στην κάτω γειτονιά, ακριβώς εκεί που βγαίνει ο Αώος από το φαράγγι του. Χτίστηκε το 1870 από τον αρχιμάστορα Ζιώγα Φρόντζο, που καταγόταν από τα Μαστοροχώρια και συγκεκριμένα την Πυρσόγιαννη. Το κόστος του έφτασε τα 120.000 γρόσια. Το γεφύρι αυτό ξεχωρίζει για τη χάρη του, την αρμονία του, τη συμμετρία του και τη στιβαρότητά του. Είναι το δεύτερο σε μέγεθος (μετά το γεφύρι της Πλάκας στα Τζουμέρκα) μονότοξο πέτρινο παραδοσιακό γεφύρι, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Βαλκανικής. Το άνοιγμά του φτάνει τα 36,50 μ. και το ύψος του τα 19,25 μ. Στο ψηλότερο σημείο της καμάρας του κρέμεται ένα μικρό καμπανάκι, το οποίο κατά την παράδοση προειδοποιούσε τους διαβάτες, τους αγωγιάτες και τους κυρατζήδες να μην επιχειρήσουν τη διάβασή του όταν έπνεε θυελώδης άνεμος. Θα το επισκεφθούμε φυσικά με το φως της ημέρας, αλλά αξίζει να το θαυμάσουμε και τη νύχτα. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια δίπλα ακριβώς από το στολίδι αυτό (μόλις 10 μ. παρακάτω) στεκόταν ένα άλλο "στολίδι", μια άθλια μεταλλική στρατιωτική γέφυρα, πάνω από την οποία περνούσε η επαρχιακή οδός Ιωαννίνων - Κοζάνης. Ήρθε κάποτε η ώρα για τη διέλευση των οχημάτων να κατασκευασθεί άλλη σύγχρονη γέφυρα λίγο πιο μακρυά, στη σημερινή της θέση. Ήρθε και η ώρα να δωθεί στην κυκλοφορία. Ωραία όλα αυτά, αλλά από κει και πέρα, μετά την παράδοση της νέας γέφυρας, πέρασαν ακόμη 15 ολόκληρα χρόνια για να απομακρυνθεί εκείνο το κακόγουστο σκουριασμένο κατασκεύασμα. Αθάνατη Ελλάδα!

Η Κόνιτσα θεωρείται η πρωτεύουσα των extreme sports

Η Κόνιτσα αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των αθλημάτων φύσης, περιπέτειας και εναλλακτικού τουρισμού. Πρωτοπόρος θεωρείται ο Νίκος Κυρίτσης, ιδρυτής του γραφείου No Limits. Με δική του πρωτοβουλία, καθώς και με την αρωγή του Δήμου Κόνιτσας, ξεκίνησε το 1997 ο Εύαθλος, η κορυφαία στην Ελλάδα διοργάνωση σπορ φύσης και περιπέτειας. Γίνεται κάθε χρόνο, διαρκεί ένα τριήμερο στα μέσα Ιουνίου και περιλαμβάνει κανό, καγιάκ, ράφτινγκ, ποδήλατο βουνού, αναρρίχηση, ορεινό τρέξιμο και αλεξίπτωτο πλαγιάς. Φυσικά όσοι αγαπούν κάποιο από αυτά τα σπορ μπορούν κάλλιστα να επισκεφθούν την Κόνιτσα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και να απευθυνθούν είτε στο γραφείο υπαίθριων δραστηριοτήτων No Limits είτε στο σωματείο Club Timfi.

ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ

Παράλληλα με τον Εύαθλο, τις ίδιες ακριβώς ημερομηνίες, στην Κόνιτσα διοργανώνεται και η "Ηπειρώτικη Γιορτή Μανιταριού". Η εκδήλωση γίνεται με πρωτοβουλία του δραστήριου συλλόγου Μανιταρόφιλοι Ηπείρουκαι την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Κόνιτσας. Περιλαμβάνει έκθεση φρέσκων ή αποξηραμένων μανιταριών, έκθεση φωτογραφιών, ομιλίες, δημιουργικό εργαστήριο, εξορμήσεις στο δάσος, μανιταρογευσίες καθώς και δωρεάν μανιταρόπιτα και μανιταρόσουπα. Τις εκδηλώσεις συμπληρώνουν διάφορα μουσικά σχήματα που παίζουν από παραδοσιακά ηπειρώτικα, ρεμπέτικα και λαϊκά μέχρι μπλουζ, ροκ και τζαζ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η όμορφη Κόνιτσα πνιγμένη στο πράσινο

Κάνοντας μια βόλτα μέσα στην Κόνιτσα θα πρέπει να περάσουμε οπωσδήποτε και από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας, το οποίο διευθύνει με μεγάλη επιτυχία η ευγενέστατη φιλόλογος Κατερίνα Τσούβαλη. Στεγάζεται στη Μαθητική Εστία Κόνιτσας και λειτουργεί από το 1995. Από δω πέρασαν ήδη 50.000 μαθητές, 8.000 εκπαιδευτικοί και χιλιάδες άλλοι ταξιδιώτες και επισκέπτες της Κόνιτσας.

Κοντά στο αρχοντικό της Χάμκως βρίσκεται και το τζαμί του σουλτάνου Σουλεϊμάν και ακριβώς δίπλα το αναστηλωμένο παλιό οθωμανικό ιεροδιδασκαλείο, το οποίο διαμορφώθηκε κατάλληλα από το Υπουργείο Πολιτισμού για να στεγάσει μία μόνιμη φωτογραφική έκθεση των μνημείων της περιοχής.

Θα περάσουμε βέβαια και από την πλατεία με τα εμπορικά μαγαζάκια, τα καφέ, τα μπαράκια, τα ψητοπωλεία κλπ. Ανάμεσά τους εύκολα θα εντοπίσουμε και το εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων Μαρμελωδία.Παράγει χειροποίητα γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, τουρσιά, μεζέδες, σάλτσες, λικέρ, κεράσματα και ζυμαρικά. Τηλ. 2655025004.

ΙΠΠΟΦΑΕΣ: ΤΟ ΦΥΤΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Ιπποφαές

Στην Κόνιτσα θα βρούμε και την επιχείρηση Ελιξήριο. Ανήκει στον κο Φίλιππο Μπάρμπα, ο οποίος καλλιεργεί, επεξεργάζεται και συσκευάζει το ιπποφαές, ένα μοναδικό ελιξήριο ζωής που χρησιμοποιείται από τη φαρμακοβιομηχανία, τη βιομηχανία καλλυντικών και τη βιομηχανία ζωοτροφών. Το ιπποφαές είναι το φυτό του μέλλοντος. Περιέχει δεκάδες πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία, όπως π.χ. βιταμίνη C (και μάλιστα 15 φορές περισσότερη από το πορτοκάλι και το ακτινίδιο), βιταμίνη Ε, καροτενοειδή, αμινοξέα, μέταλλα, β-σιτοστερόλη και πολυφαινολικά οξέα. Πωλούνται φρέσκοι καρποί, αποξηραμένοι καρποί, αποξηραμένα φύλλα, συμπυκνωμένο έλαιο, λικέρ, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού. Τηλ. 6937971879.

ΣΤΟΝ ΑΜΑΡΑΝΤΟ ΓΙΑ ΑΤΜΟΛΟΥΤΡΑ

Όσοι έλκονται από την ιδέα φυσικού ατμόλουτρου μέσα σε πανύψηλα έλατα στα 1.260 μ. υψόμετρο, δεν έχουν παρά να πάρουν το δρόμο που φεύγει βόρεια, περνάει το Σαραντάπορο και καταλήγει στο χωριόΑμάραντος, στα 27 χλμ. από την Κόνιτσα. Η διαδρομή είναι πανέμορφη, ιδιαίτερα το φθινόπωρο που το δάσος ξεδιπλώνει ολόκληρη τη χρωματική του παλέτα. Τα λουτρά αυτά είναι μοναδικά στο είδος τους σε όλη την Ευρώπη.

ΜΟΝΗ ΣΤΟΜΙΟΥ

Όσοι αγαπούν την πεζοπορία δεν πρέπει να παραλείψουν την επίσκεψη στη Μονή Στομίου, η οποία βρίσκεται εντός του εθνικού δρυμού Βίκου - Αώου. Το μονοπάτι ξεκινάει δίπλα από το γεφύρι της Κόνιτσας, συνεχίζει δίπλα στην αριστερή όχθη του ποταμού και καταλήγει περίπου σε 1 ώρα και 45 λεπτά χαλαρής πορείας στη Μονή Στομίου, με εκπληκτική θέα στη χαράδρα του Αώου. Το μοναστήρι χτίστηκε το 1774 και είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Εδώ κάποτε είχε μονάσει και ο γνωστός Γέρων Παΐσιος ο Αγιορείτης.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ "ΚΑΛΜΑ ΚΥΡΙΑΖΟ"

Πλατώνια στο περιβαλλοντικό πάρκο Μπουραζάνι

Πάμε τώρα να γνωρίσουμε και τα πέριξ. Κατεβαίνουμε στο δρόμο Ιωαννίνων - Κοζάνης και στρίβουμε δεξιά (δηλαδή προς Μαστοροχώριακαι Κοζάνη). Θα περάσουμε το βενζινάδικο της SHELL. Περίπου 600 μ. παρακάτω περνάμε και το βενζινάδικο της BP. Μόλις 300 μ. μετά το BP θα πρέπει να στρίψουμε, όπως γράφει και η πινακίδα για Μάζι, Αετόπετρα, Μελισσόπετρα, Μπουραζάνι και Μονή Μολυβδισκέπαστου. Έχουμε τώρα στα αριστερά μας τα χωράφια του μικρού κάμπου της Κόνιτσας. Πίσω τους κυλά ο Αώος, στον οποίο όμως κάπου εκεί προστίθεται και ο παραπόταμός του Βοϊδομάτης, που πηγάζει μέσα στο Φαράγγι του Βίκου. Μετά την Αετόπετρα ο δρόμος πλησιάζει πολύ την κοίτη του ποταμού. Γρήγορα φτάνουμε σε διασταύρωση στην τοποθεσία Μπουραζάνι: αν μεν συνεχίσουμε ευθεία (δεξιά) τότε σε 2 χλμ. περνάμε έξω από τη Μελισσόπετρα. Μόλις 1 χλμ. μετά τη Μελισσόπετρα φτάνουμε στον τελωνειακό σταθμό της Μέρτζιανης. Τα σύνορα με την Αλβανία βρίσκονται πάνω στη γέφυρα που περνάει πάνω από το ποτάμι. Αυτό το ποτάμι είναι ο Σαραντάπορος, ένας ακόμη παραπόταμος του Αώου. Ο Σαραντάπορος πηγάζει από τα Μαστοροχώρια του Γράμμου και περίπου 1 χλμ. πίσω από το τελωνείο (μέσα σε Αλβανικό έδαφος) ενώνεται με τον Αώο (να υπογραμμίσουμε εδώ ότι ο Αώος είναι ο μοναδικός ποταμός που πηγάζει από τα ελληνικά βουνά, αλλά εισέρχεται στην Αλβανία και τελικά χύνεται στην Αδριατική Θάλασσα). Ο δρόμος καταλήγει στο χωριό Καλόβρυση, μόλις 1 χλμ. μετά το τελωνείο της Μέρτζιανης.

Πίσω ξανά στη διασταύρωση του Μπουραζανίου. Θα περάσουμε τη γέφυρα πάνω από τον Αώο και αμέσως μετά θα φτάσουμε στον οικισμό Μπουραζάνι, σε απόσταση 12 χλμ. από την Κόνιτσα. Εύκολα θα εντοπίσουμε το ομώνυμο ξενοδοχείο. Ανήκει στην οικογένεια Τάσσου, η οποία διαθέτει εκεί κοντά μία ιδιόκτητη τεράστια δασική έκταση περίπου 2.000 στρεμάτων. Πρόκειται για το περιβαλλοντικό πάρκο "Κάλμα Κυριάζο", όπου ζουν σχετικά ελεύθερα και εκτρέφονται χιλιάδες άγρια ζώα. Πρόκειται για 6 διαφορετικά είδη: τα ελάφια, τα πλατώνια, τααγριογούρουνα, τα ζαρκάδια, τα μουφλόν και τα κρι κρι. Το πάρκο είναι επισκέψιμο καθημερινά (όχι πρωί αλλά μόνο μετά τις 4 το απόγευμα, έως και τη δύση του ηλίου). Γίνεται οργανωμένη ομαδική ξενάγηση, που περιλαμβάνει περιήγηση στο πάρκο με αυτοκίνητα, στάση στο περίπτερο ενημέρωσης και εκπαίδευσης και τέλος επίσκεψη στο κιόσκι με το εργαστήριο επεξεργασίας των κεράτων και το εκθετήριο με τα αποξηραμένα φυτά και τις βαλσαμωμένες πεταλούδες, όλα αυτά με εισιτήριο (10,00 € για τους ενήλικες και 6,00 € για τα παιδιά, αν όμως είστε μεγάλη παρέα, πάνω από 10 άτομα, θα σας κάνουν έκπτωση).

ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΟΥ

Μονή Μολυβδοσκέπαστου

Αφήνουμε το Μπουραζάνι και συνεχίζουμε έχοντας τον Αώο στα δεξιά μας. Σε 2 χλμ. στρίβουμε αριστερά για να επισκεφθούμε το Αηδονοχώρι και το καλλιτεχνικό εργαστήριο ξυλογλυπτικής του Δημήτρη Χρηστίδη. Τηλ. 2655300372 & 6937707875.

Γυρίζουμε πίσω, στρίβουμε αριστερά και σε 2 ακόμη χλμ. φτάνουμε στηΜονή Μολυβδοσκέπαστου. Βρισκόμαστε μόλις 300 μ. από τα σύνορα και 16 χλμ. από την Κόνιτσα. Το βυζαντινό αυτό μοναστήρι είναι αφιερωμένο στην Παναγία. Χτίστηκε το 670 μ.Χ. από τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνο Πωγωνάτο. Παλαιότερα ολόκληρη η μονή ήταν σκεπασμένη με μολυβένια φύλλα, τα οποία σύμφωνα με το θρύλο, ξηλώθηκαν από τους Τούρκους για να λιώσουν το μολύβι και να φτιάξουν βόλια. Σήμερα η σκεπή αποτελείται από πέτρινες πλάκες.

Έξω από το μοναστήρι τις ημέρες τουριστικής αιχμής συνήθως βρίσκονται 2-3 ντόπιοι από το γειτονικό Μολυβδοσκέπαστο που πωλούν σπιτικό ηπειρώτικο τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο).

ΣΤΗ ΛΑΚΚΑ ΤΟΥ ΑΩΟΥ

Οι αλπικές κορυφές της Γκαμήλας όπως φαίνονται από το χωριό Πάδες

Σειρά τώρα έχει μια από τις πιο όμορφες ορεινές διαδρομές στα ελληνικά βουνά. Πρόκειται για το δρόμο που αρχίζει από την Κόνιτσα, κινείται σχεδόν παράλληλα με τον Αώο, περνάει μέσα από παραδοσιακά βλαχοχώρια στις νότιες πλαγιές του Σμόλικα, διασχίζει δάση με έλατα, ρεματιές, καταρράκτες, ντριστέλες και νεροπρίονα, προσφέρει καταπληκτική θέα στην αλπική Γκαμήλα και καταλήγει στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας σε συνολικά 55 χλμ. από την Κόνιτσα, όλα σε άσφαλτο.

Δίπλα ακριβώς στο Δημαρχείο της Κόνιτσας θα βρούμε τις πινακίδες που μας δείχνουν το δρόμο προς Πηγή, Ελεύθερο, Παλαιοσέλλι, Πάδες κλπ. Ανηφορίζουμε λοιπόν, βγαίνουμε από την Κόνιτσα και βρίσκουμε την ταμπελίτσα που μας δείχνει αριστερά προς Πηγή. Εμείς συνεχίζουμε ευθεία. Ο δρόμος περνάει μέσα από το χωριό Ελεύθερο, το οποίο απέχει 18 χλμ. από την Κόνιτσα. Ακολούθως περνάμε μέσα από το όμορφοΠαλαιοσέλλι, στα 23 χλμ. από την Κόνιτσα. Μόλις 1 χλμ. μετά το Παλαιοσέλλι θα βρούμε προς τα δεξιά μας το δρόμο που κατηφορίζει μέχρι το ποτάμι, περνάει απέναντι και τελικά μας βγάζει στα Ζαγοροχώρια, δηλαδή Βρυσοχώρι, Ηλιοχώρι, Τσεπέλοβο και Καπέσοβο. Εμείς θα συνεχίσουμε ευθεία. Οδηγάμε για ακόμη 2 χλμ. ώσπου μπαίνουμε στο χωριό Πάδες, σε απόσταση 26 χλμ. από την Κόνιτσα. Το χωριό αυτό αποτελεί και βάση για όσους αγαπούν την ορειβασία. Συγκεκριμένα από δω ξεκινάει το άριστα σημαδεμένο μονοπάτι που ανηφορίζει στο Σμόλικα, περνάει από την αλπική Δρακολίμνη στα 2.200 μ.  υψόμετρο και φτάνει μέχρι και την κορυφή, στα 2.637 μ.

Η ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΣΜΟΛΙΚΑ

Η Δρακολίμνη του Σμόλικα

Ο θρύλος λέει ότι τα παλιά τα χρόνια εδώ πάνω στο Σμόλικα κατοικούσε ένας δράκος. Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και στο απέναντι βουνό, την Γκαμήλα. Υπάρχει κι εκεί μια Δρακολίμνη και το μονοπάτι που μας οδηγεί σ' αυτήν ξεκινάει από το Πάπιγκο. Άλλος δράκος εκεί πάνω. Είχαν λέει μεταξύ τους μίσος αβυσσαλέο και κάθε φορά που κάποιος από τους δύο αγρίευε εκσφενδόνιζε προς τον άλλον τεράστιες πέτρες. Όσοι τυχεροί ανέβουν μέχρι τη Δρακολίμνη, δεν πρόκειται βέβαια να δουν κανένα δράκο, τα μόνα πλάσματα που ζουν στα νερά και των δύο αυτών λιμνών είναι οι αλπικοί τρίτωνες.

Επιστροφή στους Πάδες. Συνεχίζουμε με θέα τις άγριες κορυφές της Γκαμήλας. Παντού πράσινο, έλατα, ρόμπολα και μαυρόπευκα. Άφθονα τρεχούμενα νερά κυλούν αριστερά και δεξιά. Επόμενη στάση στο χωριόΆρματα, στα 36 χλμ. από την Κόνιτσα. Είναι βλαχοχώρι και το υψόμετρό του είναι 1.000 μ. Αξιοθέατο του χωριού αποτελεί ένα νεροπρίονο, το οποίο μάλιστα το καλοκαίρι δουλεύει ασταμάτητα! Συνεχίζουμε τώρα με προορισμό το Δίστρατο.

Το Δίστρατο είναι ακόμη ένα βλαχοχώρι στα 1.000 μ. υψόμετρο. Είναι το τελευταίο χωριό του Ν.Ιωαννίνων πριν φτάσουμε στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας. Το Δίστρατο απέχει από την Κόνιτσα 44 χλμ. και από τα Γιάννενα 108 χλμ. Οι περισσότεροι κάτοικοί του είναι δασεργάτες, υλοτόμοι, πριονιτζήδες, ξυλουργοί κλπ. Όσοι αγαπούν την πεζοπορία αξίζει να επισκεφθούν την χαράδρα Βάλια Κίρνα (δηλαδή Σκοτεινή Κοιλάδα) όπου χύνονται δύο τρεις καταρράκτες, απ' τους οποίους πιο εντυπωσιακός είναι ο Άπα Σπιντζουριάτα (δηλαδή Κρεμαστό Νερό). Το μονοπάτι διασχίζει τη Βάλια Κίρνα και καταλήγει στην ξακουστή Σαμαρίνα, το πιο γνωστό από τα Βλαχοχώρια των Γρεβενών. Στη Σαμαρίνα θα βρούμε πολλούς κατοίκους με το επίθετο Μπραζιτίκος, διότι οι πρόγονοί τους ήρθαν πρόσφυγες επί τουρκοκρατίας από το γειτονικό Δίστρατο,το οποίο τότε λεγόταν Μπριάζα. Το 1928 βαφτίστηκε Δίστρατο.

Θα ανηφορίσουμε τώρα μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας. Απέχει 55 χλμ. από την Κόνιτσα. Θα καθίσουμε για καφέ ή ποτό στο πανέμορφο ξύλινο σαλέ (αν είστε φανατικοί οπαδοί του είδους μπορείτε να βρείτε εδώ όλα τα ξύλινα σπίτια, τα φινλανδικά σαλέ και τα δασικά χωριά όλης της Ελλάδας). Και μετά επιστροφή στην Κόνιτσα ή κατηφορίζουμε για τη Σμίξη Γρεβενών.

Προσοχή: στη διαδρομή αυτή δεν υπάρχει βενζινάδικο. Βάζουμε καύσιμα ή στην Κόνιτσα ή αλλιώς (αν έχουμε σκοπό να περάσουμε τη Βασιλίτσα και να συνεχίσουμε για Γρεβενά) στο χωριό Μαυραναίοι Γρεβενών, το οποίο απέχει 96 χλμ. από την Κόνιτσα!

ΦΑΓΗΤΟ

Ελάφι με κυδώνια στο εστιατόριο Μπουραζάνι

ΚΟΝΙΤΣΑ
Ταβέρνα Το Δέντρο. Ανήκει στο Γιάννη Μουρεχίδη που κατάγεται από την Καππαδοκία και τη σύζυγό του Κατερίνα που κατάγεται από την Κύπρον. Ο Γιάννης έχει γεμίσει τους μισούς τοίχους με λάβαρα του ΠΑΟΚ και η Κατερίνα τους άλλους μισούς με βαλσαμωμένες πεταλούδες. Στη μέση της ταβέρνας δεσπόζει μια μεγαλοπρεπής μασίνα, πάνω στην οποία μονίμως σιγοβράζουν ένα καζάνι φασολάδα και ακόμη ένα με εξαιρετικό σπιτικό πατσά. Το μενού συμπληρώνουν όλα τα παραδοσιακά ηπειρώτικα πιάτα. Στην αυλή υπάρχει και φούρνος με γάστρα. Το χειμώνα διαθέτει και θηράματα ενώ το καλοκαίρι στρώνει τραπεζάκια κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο. Τιμές πολύ λογικές. Τηλ. 2655022055, 2655029365 & 2655023001.

Ταβέρνα Καπνισμένο Τσουκάλι. Γίδα βραστή, αρνάκι γάστρας, μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες, χοιρινό λεμονάτο με πατατούλες, μακαρονάδες, παστίτσιο, λαδερά κλπ. Τηλ. 2655024722.

Ψησταριά Μανευτήρι. Μπριζόλα σούβλας, κοκορέτσι, κεμπάπ χοιρινό, κεμπάπ πρόβειο, γύρος, χειροποίητα σουβλάκια, ζουμερά μπιφτέκια κλπ. Τηλ. 2655022125.

Ψησταριά Τα Πλατανάκια. Στην πάνω Κόνιτσα. Κατσικάκι σούβλας, παϊδάκια στα κάρβουνα, λουκάνικο χωριάτικο, κλέφτικο, αρνάκι στη λαδόκολα κλπ. Τηλ. 2655022115.

Ταβέρνα Τόρης. Χασαποταβέρνα που προμηθεύεται τα κρεατικά από το διπλανό κρεοπωλείο, της ιδίας ιδιοκτησίας. Οι σούβλες έχουν την τιμητική τους. Τηλ. 26550229152.

Τσίπουρο με μεζεδάκια στη Villa Rustica

Ταβέρνα Το Στέκι. Σερβίρει και πίτσες και ζυμαρικά και ψητά της ώρας. Τηλ. 2655025025.

Τσιπουράδικο Μόνικα. Για τσιπουράκι με μεζέ. Ανοιχτό από το πρωί, σερβίρει και καφέδες.

Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Γεφύρι. Με θέα στο πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας. Τηλ. 2655023780.

Ταβέρνα Μύλος. Κι αυτή δίπλα στο παραδοσιακό γεφύρι. Τηλ. 2655022111.

Στη Villa Rustica. Τσίπουρο ηπειρώτικο με σπιτικά μεζεδάκια. Τηλ. 6974873433 & 6989082368.

Τσιπουράδικο - Μεζεδοπωλείο Μαγική Αυλή. Έχει και ζωντανή μουσική. Τηλ. 2655022243.

Η τραπεζαρία του ξενώνα Ποταμόλιθος

ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΙ
Στο ξενοδοχείο Μπουραζάνι. Αγριογούρουνο στιφάδο, ζαρκάδι κρασάτο, ελάφι με κυδώνια, αγριόγιδο στη γάστρα, καπνιστή μπριζόλα αγριογούρουνου, ελάφι καρυδάτο, μουφλόν σαλμί, μουσακάς με κιμά ελαφιού κλπ. Οι τιμές θα μπορούσαν να βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα... Τηλ. 2655061283, 2655061320, 6949617333 & 6944666316. 

Ταβέρνα Πανωραία Ζαχαριά. Ψητά της ώρας, πίτες χωριάτικες, κοτόπουλο στο φούρνο, μοσχαράκι με μελιτζάνες κλπ. Τηλ. 2655061376, 2655061279 & 6944614626.

ΠΑΔΕΣ
Ταβέρνα Στου Ανάσα τον Οντά. Όμορφο πέτρινο ταβερνάκι με μια ωραία ξυλόσομπα καταμεσής. Καλό φαγητό συνοδεία ρεμπέτικης μουσικής. Τηλ. 2655024791.

ΑΡΜΑΤΑ
Ταβέρνα Η Φωλιά του Σμόλικα.

ΔΙΣΤΡΑΤΟ
Ταβέρνα Η Πέστροφα. Παϊδάκια, τηγανιά. παντσέτα, κεμπάπ κλπ. Τηλ. 2655024810.

Ψησταριά Τα Καραγάτσια. Όλα της ώρας. Τηλ. 2655024841.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Ξενοδοχείο Konitsa Mountain

ΚΟΝΙΤΣΑ
Grand Hotel Δέντρο. Το ξενοδοχείο αυτό ανήκει στην οικογένεια Μουρεχίδη που έχουν και την ταβέρνα "Το Δέντρο". Αποτελείται από 22 δωμάτια, άλλα μονόχωρα (με αυτόνομη θέρμανση, A/C & TV) και άλλα δίχωρες σουίτες (που έχουν επιπλέον καθιστικό με σαλόνι και τζάκι αλλά και μπάνιο με υδρομασάζ). Λειτουργεί εστιατόριο και καφέ μπαρ. Τιμές: δίκλινο από 50 € με πρωινό. Τηλ. 2655029365 & 2655022055 & 2655023001.

Ξενοδοχείο Πανόραμα. Γνωστό και ως "Κόνιτσα Πανόραμα", είναι χτισμένο σε ήσυχο σημείο, μέσα στα πεύκα. Υπάρχουν 14 δωμάτια, όλα με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, A/C & TV. Ο ξενώνας διαθέτει εστιατόριο, καφέ μπαρ και εξωτερική πισίνα για το καλοκαίρι. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2655023135.

Ξενοδοχείο Το Γεφύρι. Έχει το προνόμιο να βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο παραδοσιακό γεφύρι της Κόνιτσας. Διαθέτει 10 δωμάτια και 1 διώροφη μεζονέτα, όλα με αυτόνομη θέρμανση, καθιστικό, A/C, TV, DVD & wi fi internet, ενώ 6 από τα 11 δωμάτια έχουν επιπλέον και τζάκι και υδρομασάζ. Λειτουργεί lounge bar bistrot restaurant με μοντέρνο design, internet corner, παιδότοπος, μπάρμπεκιου και εξωτερική πισίνα για τους θερινούς μήνες. Τηλ. 2655023780.

Ξενώνας Λιθόκτιστο. Αποτελείται από 2 μονόχωρα και 3 δίχωρα διαμερίσματα, όλα με κεντρική θέρμανση, τζάκι, A/C, TV και κουζίνα. Στην αυλή θα βρούμε φούρνο με ξύλα και ψησταριά. Τηλ. 2655022687 & 6978885565.

Ξενώνας Γερακοφωλιά. Διαθέτει 6 δίκλινα, 5 τρίκλινα, 4 τετράκλινα και 1 εξάκλινο, όλα με κεντρική θέρμανση, τζάκι, A/C, TV και κουζίνα. Το πρωινό σερβίρεται στην τραπεζαρία. Τιμές: δίκλινο από 35 € έως 55 € και τετράκλινο από 40 € έως 60 €. Τηλ. 2655022168 & 6977301668.

Ξενώνας Το Τζάκι. Υπάρχουν 4 δίκλινα και 3 τρίκλινα, όλα με αυτόνομη θέρμανση, TV, ψυγείο και μπαλκονάκι. Στο ισόγειο βρίσκεται το κοινόχρηστο καθιστικό με το πέτρινο τζάκι, την τηλεόραση, τη μικρή βιβλιοθήκη και τη γωνιά με τα επιτραπέζια παιχνίδια, ενώ στον κήπο υπάρχει και παιδική χαρά. Τηλ. 2655022867.

Ξενοδοχείο Χάμκω

Ενοικ. Διαμερίσματα Άρτεμις. Πρόκειται για 6 ανεξάρτητα διαμερίσματα με αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα, TV, DVD & wi fi internet. Ένα διαμέρισμα έχει και τζάκι. Στον κήπο θα βρούμε και μπάρμπεκιου. Τηλ. 2655024774 & 6977668390.

Villa Rustica. "Πολυτελής αγρέπαυλις" που βρίσκεται 3 χλμ. έξω από την Κόνιτσα, μέσα σε αγρόκτημα με οπωροφόρα δέντρα και οικόσιτα ζώα. Διαθέτει 8 ξύλινες σουίτες (μονόχωρες των 45 m² και δίχωρες των 65 m²), όλες με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι με άφθονα δωρεάν ξύλα, σαλονάκι με TV, κουζίνα με ψυγείο και μπαλκόνι με θέα. Σερβίρεται πλούσιο πρωινό. Δείτε και εδώ. Τηλ. 6974873433 & 6989082368.

Ξενώνας Καταφίλι Στομίου. Αποτελείται από 8 δίχωρα διαμερίσματα, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν 3 ή ακόμη και 4 άτομα και διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα, καθιστικό με τζάκι, A/C, TV και μπαλκονάκι. Στο ισόγειο βρίσκεται το κοινόχρηστο σαλόνι με το τζάκι, την TV και τα επιτραπέζια παιχνίδια. Τηλ. 6977202307.

Ενοικ. Δωμάτια Άβαλος. Υπάρχουν 4 τρίκλινα με κεντρική θέρμανση, κουζίνα και τηλεόραση. Στη διάθεση των φιλοξενουμένων και μία χτιστή ψησταριά που βρίσκεται στον κήπο. Τηλ. 2655022853 & 6947408650.

Ξενώνας Ποταμόλιθος. Διαθέτει δωμάτια δίκλινα και τρίκλινα (όλα με αυτόνομη θέρμανση, A/C, TV & wi fi internet) καθώς και δίχωρες σουίτες (που επιπλέον έχουν και καθιστικό με τζάκι και κουζίνα). Το πρωινό σερβίρεται δίπλα στο πέτρινο τζάκι, στον αναπαλαιωμένο παλιό αχυρώνα. Τηλ. 2655022663, 6974514757, 6947495373 & 6978885565.

Έπαυλη Αντώνης. Έχει 3 δίκλινα (το ένα με τζάκι), 2 τρίκλινα (το ένα με τζάκι) και 1 δίχωρο εξάκλινο, όλα όμως με αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα και TV. Το πρωινό σερβίρεται προαιρετικά με extra χρέωση. Τιμές: από 40 € έως 100 €, αναλόγως τα άτομα. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2655023618 & 6944225347.

Ξενοδοχείο Chez Alexandre

Ξενοδοχείο Κούγιας. Διαθέτει 11 δωμάτια με αυτόνομη θέρμανση, TV, NOVA και μπαλκόνι. Το πρωινό σερβίρεται στην τραπεζαρία. Δίπλα της θα βρούμε το καφέ μπαρ (με εφημερίδες, περιοδικά και επιτραπέζια παιχνίδια), όπου το βραδάκι μπορούμε να απολαύσουμε το τσίπουρο ή το κρασί που εμφιαλώνει ο Χρήστος Κούγιας και προσφέρει αποκλειστικά στους φιλοξενούμενούς του. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2655023830 & 2655022060.

Ενοικ. Δωμάτια Γαλήνη. Βρίσκονται χαμηλά (κάτω από τον παλιό επαρχιακό δρόμο Ιωαννίνων - Κοζάνης). Είναι ένα τριώροφο κτίσμα με 4 δωμάτια (δίκλινα ή τρίκλινα) που διαθέτουν κεντρική θέρμανση, TV και ψυγείο. Υπάρχει και κοινόχρηστο καθιστικό με σαλονάκι, τζάκι και κουζίνα. Τηλ. 2655022367, 6976612703 & 6977900025.

Ξενοδοχείο Chez Alexandre. Αρχοντικό του 1914 που αναπαλαιώθηκε με σεβασμό στην παράδοση. Διαθέτει 4 δίκλινα και 1 δίχωρη σουίτα, όλα με αυτόνομη θέρμανση, A/C, TV, mini bar & wi fi internet. Υπάρχει και τραπεζαρία όπου σερβίρεται πλούσιο πρωινό. Το καλοκαίρι οι φιλοξενούμενοι μπορούν να δροσιστούν στην εξωτερική πισίνα. Τηλ. 2655024060.

Ξενοδοχείο Χάμκω. Πέτρινο συγκρότημα ψηλά στην Άνω Κόνιτσα. Αποτελείται από ένα δίχωρο τετράκλινο (με σοφίτα, τζάκι, κουζίνα, αυτόνομη θέρμανση, TV 32", DVD & mini bar), ακόμη ένα δίχωρο τετράκλινο (με σαλονάκι, τζάκι, αυτόνομη θέρμανση, TV 32", DVD, mini bar και μπάνιο με σάουνα και υδρομασάζ) και ένα μεγάλο εξάκλινο διαμέρισμα (με ανεξάρτητη κρεβατοκάμαρα με τζάκι, σαλόνι με τραπεζαρία και 2ο τζάκι, αυτόνομη θέρμανση, TV 40", DVD, mini bar και μπάνιο με καμπίνα, σάουνα και υδρομασάζ). Στην αυλή υπάρχει φούρνος και μπάρμπεκιου. Τιμές: από 90 € έως 270 € με πρωινό, το οποίο σερβίρεται στο καφέ μπαρ. Τηλ. 2655023107 & 6945871903.

Casa Varosi. Πρόκειται για 6 στούντιο που "συνδυάζουν το μινιμαλιστικό design με τις σύγχρονες ανέσεις" και διαθέτουν A/C, TV 32", κουζινάκι και ψυγείο. Σερβίρεται πρωινό με οργανικά προϊόντα. Τηλ. 2655022606 & 6907598493.

Ξενοδοχείο Konitsa Mountain. Στην κορυφή της πόλης. Διαθέτει δωμάτια με αυτόνομη θέρμανση, TV, NOVA, wi fi internet και μπάνιο με υδρομασάζ. Επίσης και 3 σουίτες που επί πλεόν έχουν και τζάκι. Σερβίρεται πρωινό με τοπικά προϊόντα. Λειτουργεί cafe bar, wine bar, γυμναστήριο και τμήμα spa για χαμάμ, σάουνα και μασάζ. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2655029390.

Villa Rustica πολυτελής αγρέπαυλις

Ξενοδοχείο Αώος. Αποτελείται από 1 μονόκλινο και 10 δίκλινα, όλα με κεντρική θέρμανση, A/C, TV και μπαλκονάκι. Λειτουργεί εστιατόριο με πλήρη κουζίνα. Τηλ. 2655022079.

Ξενώνας Στόμιο. Βρίσκεται ψηλά, στην Άνω Κόνιτσα. Διαθέτει 6 δίχωρα διαμερίσματα με αυτόνομη θέρμανση, TV, ψυγείο και μπαλκόνι. Τηλ. 2655023777 & 2655300997.

Ενοικ. Δωμάτια Φιλοξενία. Διαθέτουν κεντρική θέρμανση, TV, ψυγείο, wi fi internet και μπαλκονάκι. Υπάρχει κοινόχρηστο καθιστικό με τζάκι, όπου σερβίρεται και πρωινό. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2655023330 & 6945154305.

Ενοικ. Δωμάτια Το Δέντρο. Δίπλα ακριβώς στην ομώνυμη ταβέρνα, ανήκει στην οικογένεια Μουρεχίδη. Υπάρχουν 6 δίκλινα και 4 τρίκλινα, όλα με κεντρική θέρμανση και TV. Στο ημιυπόγειο θα βρούμε το κοινόχρηστο καθιστικό με την κουζίνα και το τζάκι. Μείναμε εδώ τον Ιανουάριο του 2001 στο δωμάτιο Νο 10 τρία άτομα προς 9.500 δρχ. (27,88 €) χωρίς πρωινό. Τηλ. 2655022055, 2655029365 & 2655023001.

Ενοικ. Διαμερίσματα Κάστρο. Αποτελείται από 2 τρίκλινα διαμερίσματα με κεντρική θέρμανση, ψυγείο και TV. Τηλ. 2655022519.

Ενοικ. Δωμάτια Γιώργος Χατζηρουμπής. Θα φιλοξενηθούμε σε 3 δίκλινα και 1 τρίκλινο. Τηλ. 2655023800 & 2655022367.

Ενοικ. Δωμάτια Θωμάς Νίτσας. Με συνολική δυναμικότητα 11 κλινών. Τηλ. 2265022065.

Ενοικ. Δωμάτια Κώστας Μίσσιος. Τηλ. 2655022491 & 2655022446.

Ξενοδοχείο Μπουραζάνι

ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΙ
Ξενοδοχείο Μπουραζάνι. Φτάνοντας στη reception μας υποδέχονται... όλα τα άγρια ζώα των ελληνικών βουνών (βαλσαμωμένα φυσικά). Διαθέτει 18 δωμάτια και 2 σουίτες των 60 m². Λειτουργούν συνεδριακό κέντρο, εστιατόριο που σερβίρει θηράματα και εξωτερική πισίνα για το καλοκαίρι. Τηλ. 2655061283, 2655061320, 6949617333 & 6944666316.

Ενοικ. Κατοικίες Φτέρη. Όμορφα πέτρινα σπιτάκια μέσα σε κτήμα με γκαζόν και λουλούδια, δίπλα ακριβώς στον ποταμό Αώο. Έχουν αυτόνομη θέρμανση, καθιστικό με τζάκι, κουζίνα με τραπεζαρία, μπάνιο και ξύλινο πατάρι με σοφίτα. Στον κήπο θα βρούμε και κιόσκι με ψησταριά. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2655061447, 6946783111 & 6972222158.

Το Σπίτι του Ποταμού. Κι αυτό δίπλα στο ποτάμι. Ιδανικό για 2 οικογένειες, στο ισόγειο έχει καθιστικό 120 m² με σαλονάκι, τζάκι, κουζίνα και τραπεζαρία, ενώ στον επάνω όροφο έχει 3 δωμάτια και 1 σουίτα. Τηλ. 2655061320, 2655061283, 6949617333 & 6944666316.

Ξενώνας Χάριτες. Υπάρχουν 3 δωμάτια με κεντρική θέρμανση και μπάνιο, καθώς και κοινόχρηστο καθιστικό με τζάκι. Δίπλα ακριβώς λειτουργεί η ταβέρνα της κας Πανωραίας. Τηλ. 2655061376, 2655061279 & 6944614626.

ΜΕΛΙΣΣΟΠΕΤΡΑ
Βίλλα Ρέα. Πρόκειται για ενοικιαζόμενα δωμάτια, πιο αναλυτικά 4 δίκλινα και 1 τρίκλινο (όλα με κεντρική θέρμανση, ψυγείο και TV) καθώς και 1 σουίτα που συν τοις άλλοις διαθέτει και τζάκι. Λειτουργεί εστιατόριο. Τηλ. 2655061110, 2655061151 & 6942405884.

Έπαυλη Αντώνης

ΠΑΔΕΣ
Ξενώνας Αρρεναγωγείο. Στεγάζεται στο παλιό πέτρινο δημοτικό σχολείο του χωριού. Τηλ. 2655024687, 6932660070 & 6974359513.

Ξενώνας Θέμη και Νίτσας Μακρή. Στην πλατεία. Διαθέτει 2 δίκλινα και 2 τρίκλινα, όλα με κεντρική θέρμανση και μπάνιο. Τηλ. 6974359513.

ΔΙΣΤΡΑΤΟ
Ενοικ. Δωμάτια Τα Φρατέλια. Δηλαδή (στα βλάχικα) "τα αδέλφια". Υπάρχουν 3 δίκλινα, 4 τρίκλινα και 2 σοφίτες, όλα με αυτόνομη θέρμανση, ψυγείο και TV, ενώ κάποια έχουν και τζάκι. Θα βρούμε ακόμη αίθουσα πρωινού και καθιστικό με τζάκι και TV. Τιμές: από 45 € το δίκλινο χωρίς τζάκι έως 95 € το τρίκλινο με τζάκι και πρωινό. Τηλ. 2655024816, 6974362088 & 6974669250.

Ενοικ. Δωμάτια Στέργιος Γκόγκος. Τηλ. 2655024810 & 6974303076.

Ενοικ. Δωμάτια Δημήτρης Ρουσιάκης. Τηλ. 2655024803 & 6932298144.

Ενοικ. Δωμάτια Γιάννης Σβάρνας. Τηλ. 2655024841 & 6976701817.

Ενοικ. Δωμάτια Νίκος Μάιπας. Τηλ. 2655024929 & 6974861752.

Έρχεται μίνι καύσωνας με βροχές και καταιγίδες!

Έρχεται μίνι καύσωνας με βροχές και καταιγίδες!
Βροχές και καταιγίδες για το υπόλοιπο του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος σε κλίμα μίνι... καύσωνα
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά και το Κεντρικό Ιόνιο θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε την Κυριακή.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 33 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 14 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 17 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στις Κυκλάδες ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι στο Νότιο Ευβοϊκό.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και στα ανοιχτά ισχυροί αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Για τη Δευτέρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο 5-6 μποφόρ. Αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/456634/erhetai-mini-kaysonas-me-vrohes-kai-kataigides#ixzz33zI2VV4N

Εκνευρισμός στη Μόσχα για την απαγωγή δύο Ρώσων δημοσιογράφων

Εκνευρισμός στη Μόσχα για την απαγωγή δύο Ρώσων δημοσιογράφων
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σοϊγκού διέταξε να ληφθούν όλα τα «νόμιμα μέτρα» για την απελευθέρωση των δημοσιογράφων που ανήκουν στο τηλεοπτικό δίκτυο του στρατού
Η Ουκρανία μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε Συρία ή Ιράκ, γράφουν τα ρωσικά ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι, που αρπάζονται από αγνώστους και συμμορίτες μεταφέρονται με «κουκούλες» στο κεφάλι και «παζαρεύονται» μεταξύ των απαγωγέων τους για το πού θα καταλήξουν.
Αυτό φαίνεται πως έχει συμβεί με τον εικονολήπτη Αντρέι Σουσενκόφ και τον ηχολήπτη Αντόν Μάλισεφοι οποίοι απήχθησαν από «μαχητές» της ουκρανικής Εθνοφρουράς, στην πλειοψηφία τους φανατικούς του νεοναζιστικού Δεξιού Τομέα και παραδόθηκαν στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, που τους κρατά πιθανώτατα στο Χάρκοβο, αφού προηγουμένως είχαν υποχρεωθεί να γονατίσουν και να αναμένουν έτσι μέχρι να αποφασιστεί η τύχη τους.
Εναντίον των δημοσιογράφων απαγγέλθηκαν οι εξωφρενικές κατηγορίες ότι «κατασκόπευαν ένα από τα οδοφράγματα έξω από το Σλαβιάνσκ» με μοναδικό επιχείρημα την ιδιότητα του εργοδότη τους, το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων «Αστέρας», δορυφορική επέκταση της ιστορικής εφημερίδας «Ερυθρός Αστέρας».
Για τις ουκρανικές υποτιθέμενες Αρχές, που τους σταμάτησαν στο χωριό Μπιλμπασόφκα, μεταξύ Ντονιέτσκ και Σλαβιάνσκ, αλλά και τους επόμενους «αξιωματούχους», που τους ανέλαβαν, δεν ήταν αρκετό το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι είχαν νόμιμη διαπίστευση για να καλύψουν τις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία και δεν έκρυβαν την ιδιότητά τους. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του οδηγού τους, που απελευθερώθηκε αργά χθες τη νύχτα, τα δύο μέλη του ρωσικού τηλεοπτικού συνεργείου απομακρύνθηκαν εντέλει από την περιοχή της σύλληψής τους με πολεμικό ελικόπτερο.
Η ρωσική ηγεσία στο υψηλότερο επίπεδο ζήτησε από το Κίεβο την απελευθέρωση των δημοσιογράφων και δεν κρύβει τον εκνευρισμό της, γιατί ανήμερα της ορκωμοσίας Ποροσένκο και των διακηρύξεων περί ειρήνης, αμνηστίας και καλών προθέσεων, μαζί φυσικά με τις κατηγορίες για ρωσική επίθεση, κατοχικές δυνάμεις και Ρώσους μισθοφόρους, ακόμη δεν έχει ικανοποιηθεί η απαίτησή της.
Πριν από λίγο ο Ρώσος υπουργός Άμυνας εξέδωσε διαταγή ώστε «να ληφθούν όλα τα νόμιμα μέρα για την απελευθέρωση των δημοσιογράφων το ταχύτερο δυνατό», χωρίς να διευκρινίσει ποια θα μπορούσαν να είναι τα μέτρα αυτά και γιατί χρειάστηκε η προσωπική του διαταγή, συμπληρωματικά στην αυστηρή ανακοίνωση, που είχε νωρίτερα εκδώσει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά αυτές τις πρακτικές των ουκρανικών Αρχών ως προς τους δημοσιογράφους, οι οποίες τον τελευταίο καιρό έγιναν σταθερή τάση, ειδικά σε ό,τι αφορά την εργασία εκπροσώπων των ρωσικών ΜΜΕ», αναφέρεται στο σχόλιο, που εξέδωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.
Η απαίτηση, που διατυπώθηκε προς το Κίεβο από τις ρωσικές διπλωματικές Αρχές είναι «να ληφθούν άμεσα μέτρα για την άνευ όρων απελευθέρωση των προαναφερθέντων πολιτών της Ρωσίας και να καθοδηγούνται εφεξής από τις αρχές, που υιοθετούν οι δημοκρατικές κοινωνίες».
Δραματική έκκληση στην ουκρανική και τη διεθνή δημοσιογραφική κοινότητα να βοηθήσει στην απελευθέρωση των Ρώσων δημοσιογράφων απηύθυνε απόψε και ο Αλεξέι Πιμάνοφ, επικεφαλής του τηλεοπτικού δικτύου «Ζβεζντά/Αστέρας».


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/456642/ekneyrismos-sti-mosha-gia-tin-apagogi-dyo-roson-dimosiografon#ixzz33zGrCGUi

Allu Fun Marx: Έφυγε ένας απο τους παλαιότερους Bloggers. Η τραγική ειρωνία στο τελευταίο του μήνυμα…

 

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιουνίου 7, 2014

Καλή αντάμωση σύντροφε, έστω και ετεροχρονισμένα. Το διαδίκτυο βλέπεις μαρτυρά τον θάνατο πρωτο απ’ όλα αλλά πάντα μένεις με την ελπίδα ότι κάποιος βαρέθηκε να βαράει τα πλήκτρα.
Δυστυχώς εσύ δεν βαρεθηκες… Και το τελευταίο σου μήνυμα ειναι αυτό που σήμερα, ψυχοσάββατο, γεμίζει πίκρα. Only the good die young, all the evil seems to live forever…
Coroner.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...