Τέσσερις ώρες μετά την έναρξή της ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τα ηγετικά στελέχη της ιταλικής κεντροδεξιάς και με τους υπουργούς της κυβέρνησης Λέτα που ανήκουν στη συντηρητική παράταξη. 

Σε ανακοινωθέν του αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης, ο γραμματέας του Λαού της Ελευθερίας και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Αντζελίνο Αλφάνο, τονίζει ότι "είναι αδιανόητο και θεσμικά απαράδεκτο να γίνεται αναφορά στη δυνατότητα αποπομπής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το αξίωμα του γερουσιαστή", ενώ τονίζει παράλληλα ότι "η κυβέρνηση Λέτα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της αρχίζοντας από την κατάργηση του φόρου ιδιοκατοίκησης".
"Απευθύνουμε όλοι μαζί έκκληση προς τους ανώτατους θεσμικούς ιθύνοντες και προς τον πρωθυπουργό ώστε να τύχουν πλήρους εκπροσώπησης οι ψηφοφόροι που επέλεξαν την κεντροδεξιά με επικεφαλής τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι", προσθέτει ο Αλφάνο.
Από τη μεριά της η κεντροαριστερά, διαμέσου του πρώην πρωθυπουργού Μάσιμο Ντ» Αλέμα, απαντά ότι "κανείς δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει τις δικαστικές υποθέσεις του Μπερλουσκόνι για να ζημιώσει την Ιταλία" , ενώ ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος –η Κεντρώα Επιλογή Πολιτών– καθιστά σαφές ότι "η κυβέρνηση Λέτα πρέπει να συνεχίσει το έργο της χωρίς να υποκύψει σε εκβιασμούς, διότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι έναντι του νόμου".
Σε ό,τι αφορά την αντιπολίτευση, τέλος, το Κίνημα Πέντε Αστέρων και η Λέγκα τάσσονται υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες.