Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Βουλευτής Μέρκελ: Καλύτερη λύση για την Ελλάδα η έξοδος από το ευρώ

Κρίστιαν φον Στέτεν
Βουλευτής Μέρκελ: Καλύτερη λύση για την Ελλάδα η έξοδος από το ευρώ

«Η ελληνική κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να εφαρμόσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις» είπε ο επικεφαλής της επιτροπής μεσαίων επιχειρήσεων (ΡΚΜ) της κοινοβουλευτική ομάδας Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών Κρίστιαν φον Στέτεν

Παρά τις φετινές εθνικές εκλογές στη Γερμανία «δεν πρέπει να ρίξουμε στάχτη στα μάτια των πολιτών, αλλά πρέπει ανοικτά και ειλικρινά να θέσουμε το ελληνικό πρόβλημα και να συνοδεύσουμε την Ελλάδα προς την έξοδο από την Ευρωζώνη με έναν τρόπο φιλικό», είπε ο Κρίστιαν φον Στέτεν, επικεφαλής της επιτροπής μεσαίων επιχειρήσεων (ΡΚΜ) της κοινοβουλευτική ομάδας Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών, (στην επιτροπή ανήκουν περίπου οι μισοί βουλευτές των δύο αυτών κομμάτων).

Σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ «Rheinischen Post», ο Κρίστιαν φον Στέτεν ανέφερε ότι «η ελληνική κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να εφαρμόσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει στο άμεσο μέλλον να καταβάλει το χρέος της ούτε και τους συμφωνηθέντες στην αρχή τόκους. Γι' αυτό και η έξοδος από το ευρώ είναι η καλύτερη λύση», υποστήριξε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χαρίζουν χρέη στο Μέγαρο Μουσικής, αλλά τσακίζουν συνταξιούχους και μισθωτούς


Οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χαρίζουν χρέη στο Μέγαρο Μουσικής, αλλά τσακίζουν συνταξιούχους και μισθωτούς
Πρωτοφανές στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας - Χτυπούν τη διαπλοκή «καλύπτοντας» τα χρέη της – Η κυβέρνηση «σώζει» το Μέγαρο Μουσικής με τα λεφτά των πολιτών
Την ώρα που η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους δανειστές για την επιβολή νέων μέτρων βαριάς φορολογίας, απολύσεων στο δημόσιο και νέων περικοπών στις συντάξεις, παράλληλα βρίσκει τρόπο να καλύψει τα χρέη των διαπλεκόμενων που... δήθεν θα τσάκιζαν!
Μιλάμε βεβαίως για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μέσω του οποίου κάποιοι στο παρελθόν όχι απλά έβγαλαν και ξέπλυναν χρήμα, αλλά ρήμαξαν όλες τις κρατικές επιδοτήσεις κάτω από το μανδύα του πολιτισμού.
Μιλάμε για το Μέγαρο Μουσικής για το οποίο ο κ. Αλέξης Τσίπρας πριν αναλάβει την εξουσία, έβγαινε από τα ρούχα του.
Δείτε τι έλεγε ο πρωθυπουργός όταν ήταν στην αντιπολίτευση
Ο κ. Τσίπρας λοιπόν αναρωτιόταν: Τι προέχει; Η κοινωνική συνοχή ή τα συμφέροντα των λίγων;
Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αυγή», την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, διαβάσαμε έκπληκτοι το ρεπορτάζ με τίτλο, «Λ. Κονιόρδου: Μέτρα βιωσιμότητας του Μεγάρου Μουσικής». Στο ρεπορτάζ φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. φορτώνει όλα τα χρέη και τις οφειλές του Μεγάρου Μουσικής στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Η… κρατικοποίηση έγινε πριν από ένα χρόνο, στις 12 Φεβρουαρίου 2016, όταν με τροπολογία της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου περνά στο ελληνικό Δημόσιο το κτηριακό συγκρότημα των 170.000 τ.μ., αλλά και οι οφειλές του Μεγάρου Μουσικής, οι οποίες ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι το Δημόσιο έχει ήδη καταβάλει 59 εκατ. ευρώ για το Μέγαρο, από την κατάπτωση εγγυητικών, καθώς τα τρία δάνεια που είχε συνάψει το Μέγαρο ήταν με την εγγύηση του Δημοσίου.
Πάμε τώρα να δούμε τι κάνει ο Αλέξης Τσίπρας για να… σώσει το Μέγαρο Μουσικής, σύμφωνα με την Αυγή:
  • Το 2016 κατ’ εξαίρεση ενέκρινε ποσό 14.387.000 ευρώ από το τακτικό αποθεματικό του προϋπολογισμού για να εξοφληθούν οι πιστοποιημένες λειτουργικές ληξιπρόθεσμες οφειλές που είχαν γεννηθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015.
  • Αύξησε εκτάκτως κατά 1 εκατ. ευρώ την επιχορήγηση του Μεγάρου για το 2016.
  • Εντάχθηκε το προσωπικό του Μεγάρου στο ενιαίο μισθολόγιο με διατήρηση μέρους της προσωπικής διαφοράς, έτσι ώστε να μειωθεί η λειτουργική δαπάνη.
  • Η νέα διοίκηση του Οργανισμού, α)στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό έλαβε υπόψη της την ανάγκη να μην δημιουργηθούν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές  και β) εκπονεί νέο επιχειρηματικό σχέδιο προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα από εμπορικές δραστηριότητες (συνέδρια, εκμισθώσεις αιθουσών κλπ).
  • Η συνολική οφειλή του Μεγάρου στην Εφορία έπεσε από τα 104 εκατ. ευρώ στα 53 εκατ. ευρώ με το νόμο 4366/2016.
  • Το 2017 η κρατική επιχορήγηση είναι 3 εκατ. ευρώ και μπορεί να αυξηθεί.
  • Το Μέγαρο Μουσικής έως τα τέλη Φεβρουαρίου έχει απαλλαγή από προσκόμιση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας για να μπορεί να εισπράττει την επιχορήγηση.
Είναι προφανές πως η κυβέρνηση χαρίζει ή καλύπτει όλα τα χρέη και τις οφειλές με τα οποία φόρτωσαν το Μέγαρο αυτοί οι ολίγοι τους οποίους θα έβαζε ο κ. Τσίπρας στη φυλακή.
Σε μια χώρα όπου όλα κατρακυλούν, όπου κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία, σπίτια και ζωές, η κυβέρνηση του «πρώτη φορά Αριστερά» επιλέγει να σώσει το Μέγαρο Μουσικής ζητώντας από το λαό να βάλει πλάτη για τα χρέη του Λαμπράκη και του Ψυχάρη.
Η ουσιαστική προσφορά και η λειτουργία τέτοιων οργανισμών αναγνωρίζεται από τους πολίτες σαν πολύτιμη και αναντικατάστατη. Ωστόσο, η κυβέρνηση θα έπρεπε να διασφαλίσει με άλλους τρόπους τις θέσεις εργασίας και την επιβίωση του Οργανισμού και όχι φορτώνοντας νέα βάρη στις πλάτες του ήδη γονατισμένου λαού.
Με το θέμα του Μεγάρου Μουσικής έχουμε ασχοληθεί πολλάκις.
Δείτε όλες τις αποκαλύψεις του Newsbomb.gr για το Μέγαρο Μουσικής


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/767852/oi-syriza-anel-xarizoyn-xrei-sto-megaro-moysikis-alla-tsakizoyn-syntaxioyxoys-kai-misthotoys#ixzz4Xn8rozqd

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΤΗΣΗ στο Παρίσι

ΣΤΗ ΜΑΓΙΚΗ DISNEYLAND;

 Τι κρύβεται πίσω από την ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

OΆδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί του Σαββάτου, δήλωσε πως κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από τις 27 έως και τις 30 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού”, το επίμαχο διάστημα και ενώ ο Αλέξης Τσίπρας υποτίθεται ότι ήταν στη Σύνοδο των Νοτίων στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, τα πράγματα είχαν ώς εξής: Αφού ο πρωθυπουργός έβγαλε τις απαραίτητες φωτογραφίες με τα υπόλοιπα μπατήρια του Νότου, άφησε πίσω του υπουργούς και παρατρεχάμενους, πήρε την οικογένεια του και πέταξε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για να το ρίξει λίγο έξω από τη σκληρή μάχη που δίνει για την αξιολόγηση.
Από την Πειραιώς διαρρέουν ότι η οικογένεια Τσίπρα βρέθηκε στον μαγικό κόσμο της Disneyland, το ψυχαγωγικό πάρκο που βρίσκεται στο προάστιο Marne-la-Vallee, 30 χιλιόμετρα περίπου από το κέντρο του Παρισιού.
Το πάρκο άνοιξε τις πύλες του το 1992 και καλύπτει μια έκταση 4.800 στρεμμάτων, περιλαμβάνει δύο θεματικά πάρκα, το Disneyland Park και το Walt Disney Studios Park, ξενοδοχεία, αγορές, ψυχαγωγικό συγκρότημα, γήπεδο γκολφ, και αρκετούς επιπρόσθετους χώρους αναψυχής και διασκέδασης.
Ο πρωθυπουργός σκέφτεται σοβαρά να προτείνει σε επενδυτές να κάνουν ένα αντίστοιχο πάρκο στην Αθήνα με θέματα εμπνευσμένα από την πραγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ:Μπαλάφας, Θεανώ, Πολάκης, Βαρουφάκης, Σπίρτζης, Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου, Τόσκας, Παπαγγελόπουλος, Βασιλική Θάνου και οι υπόλοιποι φανταστικοί ήρωες της Κουμουνδούρου.
photo: PeterPanFan
photo: Binu Nair
photo: PeterPanFan
photo: PeterPanFan
photo: Larry White
Λίγοι γνώριζαν τον προορισμό του πρωθυπουργού μια και η οδηγία ήταν να μην τον ενοχλήσουν παρά μόνο για κάποιο πολύ σοβαρό γεγονός.
Βέβαια, θα περιμένουμε με πολύ ανυπομονησία να δούμε τι θα απαντήσει η κυβέρνηση στην ερώτηση Γεωργιάδη.
«Κατέθεσα αυτή την αίτηση για το δρομολόγιο του Πρωθυπουργικού αεροσκάφους και πιστέψτε θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον….», έγραψε στο Twitter, αναρτώντας μάλιστα και το σχετικό έγγραφο.
Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου επιβεβαίωσαν πως ο πρωθυπουργός μετέβη στη γαλλική πρωτεύουσα στις 29 Ιανουαρίου, μετά τη σύνοδο ευρωμεσογειακών κρατών στη Λισσαβόνα, όμως ξεκαθάρισαν πως στόχος της «ολιγόωρης στάσης» ήταν συναντήσεις με τον πρόεδρο της εταιρείας L’Oreal και εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild.
Όπως υποστήριξαν, η εταιρεία καλλυντικών ετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, ενώ η τράπεζα είναι σύμβουλος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους και αντικείμενο της επαφής ήταν η προετοιμασία εξόδου της χώρας στις αγορές.`
Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι τόνισαν ακόμα πως για την επίσκεψη ήταν ενήμερες τόσο η ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι όσο και η γαλλική κυβέρνηση.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ζήτησε τα σχέδια πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από τις 27 έως τις 30 Ιανουαρίου.
Ο κ. Γεωργιάδης διερωτάται σαφώς, αν κατά την επιστροφή του «ο κ. Τσίπρας πήγε και κάπου αλλού» και ζήτησε παράλληλα τη λίστα επιβαινόντων στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος.
Οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσαν πως ο κ. Τσίπρας επέστρεψε στην Αθήνα στις 30 Ιανουαρίου. Αν και δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα κατάλογος επιβατών, οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν πως τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου.
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το Μέγαρο Μαξίμου παραδέχθηκε ότι ο πρωθυπουργός – προφανώς μαζί με την οικογένειά του – πήγε στο Παρίσι, με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο με έξοδα του ελληνικού Δημοσίου, ενώ έπρεπε να επιστρέψει από τη Λισαβόνα.
Αν είχε πάει για να δει επενδυτές, θα το είχε ανακοινώσει εκ των προτέρων.
Τώρα γνωρίζουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός γιατί ο κ. Τσίπρας θέλει τόσο πολύ να μείνει στην εξουσία.
Μεγάλη ζωή για εκείνον, πολύ σκληρή για τους Έλληνες».

Η μυστική συμφωνία Β.Σόιμπλε- Π.Τόμσεν για την Ελλάδα

ΣΚΛΗΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
 07:30
05/02/2017
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Σε συμφωνία για τη σκληρή γραμμή που θα κρατήσουν όσον αφορά τις απαιτήσεις τους από την ελληνική κυβέρνηση κατέληξαν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο σκληροπυρηνικός του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους το πρωί της προηγούμενης Πέμπτης στο Βερολίνο.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και οι δύο τάσσονται υπέρ της άποψης ότι η Αθήνα πρέπει να προχωρήσει στην άμεση νομοθέτηση των μέτρων.
 
Η πάγια θέση του ΔΝΤ για μείωση του αφορολόγητου ορίου – ακραία θέση του Ταμείου κάνει λόγο για μείωση στα 4.000 ευρώ – βρέθηκε ψηλά στη λίστα των μέτρων που συζήτησαν οι δύο άνδρες. Έτσι αναμένεται να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση να νομοθετήσει τώρα τη δραστική μείωση του αφορολόγητου ορίου και αυτό να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018. Επιπλέον, στη συνάντηση του Βερολίνου ετέθη από τις δύο πλευρές η ανάγκη ενίσχυσης του δημοσιονομικού «κόφτη», τα μέτρα του οποίου θα ενεργοποιηθούν από το 2019 και μετά, για να διορθώσουν πιθανές αποκλίσεις από τον στόχο 3,5% για πρωτογενές πλεόνασμα.
 
Οι δύο σκληροί των δανειστών συμφώνησαν ότι η Αθήνα πρέπει να εντάξει στον «κόφτη» και τις κύριες συντάξεις και συγκεκριμένα την περικοπή/κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά τις προσπάθειες των διαλλακτικών στους κόλπους των δανειστών να μην περιληφθεί η «προσωπική διαφορά» στον μελλοντικό «κόφτη», το ΔΝΤ πιέζει για το αντίθετο, καθώς αποτελεί πάγια θέση του ότι το ασφαλιστικό της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και το κονδύλι που δαπανάται από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις υφιστάμενες συντάξεις είναι ιδιαίτερα υψηλό, σε σχέση με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης.
 
Οι κ.κ. Σόιμπλε και Τόμσεν άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετήσουν την πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, η οποία θα ακυρώνει τα μέτρα του «κόφτη» σε περίπτωση που επιτευχθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
 
Η συζήτηση επικεντρώθηκε και στο ζήτημα του ελληνικού χρέους και συγκεκριμένα στα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσής του χωρίς όμως να καταλήξουν σε αποφάσεις. Συζητήθηκε ωστόσο το ενδεχόμενο να υπάρξει μία πιο αναλυτική «φωτογραφική» περιγραφή.
 
Να θυμίσουμε ότι, σε διπλωματικό «θρίλερ» είχε μετατραπεί η κοινή συνάντηση στου Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και του Πολ Τόμσεν, όπου όπως φαίνεται είχαν καλέσει και τον Έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο.
 
Ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να απέρριψε την σχετική πρόσκληση, με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο, να εκδίδει ανακοίνωση, διαψεύδοντας την πληροφορία αυτή και αφού είχε προηγηθεί «καταιγισμός» σχετικών ερωτημάτων από γερμανικά και ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
 
«Δεν υπάρχει σήμερα συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Ούτε είχε προγραμματιστεί κάτι τέτοιο. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας βρίσκεται σε συστηματική ανταλλαγή με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και το ΔΝΤ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη γερμανική ανακοίνωση.
 
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», από το Βερολίνο επιβεβαιωνόταν συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «με εκπρόσωπο του ΔΝΤ, στο πλαίσιο των καθιερωμένων επαφών των δυο πλευρών».
 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να δήλωσε έκπληκτος σε συνομιλητές του για τα περί συναντήσεών του στο Βερολίνο και να λέει: «Ποιος σας είπε ότι αρνήθηκα να δω Σόιμπλε και Τόμσεν; Δεν υπάρχει ούτε ίχνος αλήθειας σε αυτό. Δεν ξέρω γιατί θα έπρεπε να έχω πρόσκληση. Εδώ διαβάζω ότι σήμερα ήμουν Βερολίνο».

ΒΕΛΓΙΟ: Eταιρία εμφύτευσε μικροτσίπ σε εργαζόμενους!

 

Αντιδράσεις που κάνουν λόγο για μαρκάρισμα των εργαζομένων σαν να είναι ζώα έχει εγείρει η είδηση ότι εταιρία στο Βέλγιο εμφύτευσε σε οκτώ υπαλλήλους της μικροτσίπ!

Ο λόγος για την εταιρία ψηφιακού marketing Newfusion, η οποία αποφάσισε να μετατρέψει το σώμα των υπαλλήλων της σε κλειδιά-πασπαρτού τόσο για τις πόρτες όσο και για τους υπολογιστές.

Τα μικροτσίπ αυτά, τα οποία, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας «Le Soir», έχουν το μέγεθος κόκκου ρυζιού, κοστίζουν 100 ευρώ το ένα και εμφυτεύονται ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα.

Αν και διευκρινίζεται ότι η εμφύτευσή του έγινε μόνο σε εργαζομένους που έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, δεν ήταν λίγοι αυτοί που είπαν ότι αυτή η διαδικασία εξομοιώνει τους ανθρώπους με ζώα ή ακόμα χειρότερα με αντικείμενα που έχουν barcode.

«Είναι ένας πραγματικός κίνδυνος. Αστυνομεύονται πια οι εργαζόμενοι από τα βάθη της σάρκας τους. Είναι ένα εργαλείο απόλυτου ελέγχου. Μπορεί κανείς να ξέρει τι ώρα αρχίζει τη δουλειά ο υπάλληλος και τι ώρα κάνει διάλειμμα για τσιγάρο» σχολιάζει ο Alexis Deswaef, πρόεδρος οργάνωσης προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

από την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (4/2/2017) & σε βελγικό site 

Σενάρια συμβιβασμού από την κυβέρνηση πάνω στα μεγάλα «αγκάθια» της β΄ αξιολόγησης - Στο επίκεντρο το ΔΝΤ 6/2

 

Σενάρια συμβιβασμού από την κυβέρνηση πάνω στα μεγάλα «αγκάθια» της β΄ αξιολόγησης - Στο επίκεντρο το ΔΝΤ 6/2
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει σε σκληρά μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ προκαταβολικά ψηφισμένα
Τα εργασιακά, το δημοσιονομικό «κενό» μετά το 2018 αλλά και τα ενεργειακά, συνεχίζουν να αποτελούν τα μεγάλα εμπόδια για την επίτευξη μιας μίνιμουμ συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. 
Κόντρα στην πίεση των δανειστών για μεγάλες παραχωρήσεις στα μείζονα αυτά ζητήματα, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι μετά τις 6 Φεβρουαρίου που θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του ΔΝΤ προκειμένου να εξετάσει τις εκθέσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την 9η του μηνός που θα συνεδριάσει το EuroWorking Group (EWG), θα υπάρξουν νέα δεδομένα τα οποία ενδεχομένως θα ξεκαθαρίσουν περισσότερο τον ορίζοντα της διαπραγμάτευσης. 
Μέχρι τώρα, η πλευρά των δανειστών ζητεί επιμόνως νομοθέτηση προληπτικών δημοσιονομικών μέτρων, με μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων, επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων με έμφαση την ενέργεια, αλλά και προώθηση της απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας. 
Όσο κι αν η ελληνική πλευρά προσπαθεί να κρατήσει κλειστά τα «χαρτιά» της εντούτοις οι πιέσεις για αφορολόγητο μόλις 6.000 ευρώ από 8.636 ευρώ σήμερα, νέες περικοπές από το 2019 στις συντάξεις και πώληση του 17% της ΔΕΗ, είναι ασφυκτικές. 
Είναι ευρύτερα γνωστό ότι οι ευρωπαίοι θιασώτες της πολιτικής της εσωτερικής υποτίμησης- προεξάρχοντος του Βερολίνου- ζητούν μέτρα με συγκεκριμένα ποσά αλλά και ιδιωτικοποιήσεις ώστε να επαναφέρουν στο τραπέζι τη λήψη ουσιαστικών μεσοπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μετά τις εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία..
Η Αθήνα συνεχίζει να ελπίζει σε πολιτική λύση. 
Ωστόσο ο χρόνος που έχει στη διάθεση της μέχρι το Euro Working Group της 9ης Φεβρουαρίου, όπου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα γίνει πιο σαφής ως προς τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τα μέτρα μετά το 2018, είναι περιορισμένος. 
Η νομοθέτηση των προληπτικών μέτρων και κυρίως του αφορολόγητου παραμένει το μεγάλο «αγκάθι» αφού αρκετοί είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ξεσηκωθεί διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν νέα μείωση. 
Στις Βρυξέλλες επικρατεί η άποψη ότι το ποσό που αντιστοιχεί στο μέτρο της μείωσης του αφορολογήτου ορίου που ζητά κυρίως το ΔΝΤ, ενδέχεται να αναδειχτεί το «κλειδί» για την επίτευξη ενός συμβιβασμού.
Απ’ την άλλη μεριά τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης δεν είναι ξεκάθαρο τι είναι διατεθειμένα να δώσουν ως προς τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος τα οποία διεκδικεί η ελληνική κυβέρνηση. 
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει σε σκληρά μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ προκαταβολικά ψηφισμένα. 
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συνεχίσει τις προσπάθειες εξεύρεσης συμμάχων στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται στη Μάλτα. 
Όσον αφορά στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την ερχόμενη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, κυβερνητικές αλλά και ευρωπαϊκές πηγές θεωρούν ότι ο διεθνής οργανισμός και πάλι δεν θα ανοίξει τα χαρτιά του, χωρίς να ξεκαθαρίσει τη θέση του για το εάν θα μετάσχει ή όχι με χρηματοδότηση (όπως απαιτεί Γερμανία και ESM) στο ελληνικό πρόγραμμα. 
Και όπως ανέφεραν, τις προηγούμενες ημέρες, πηγές της Κομισιόν, αυτό είναι το χειρότερο σενάριο στην παρούσα φάση, καθώς συνεπάγεται αυτόματα παράταση της αβεβαιότητας και μοιραίες καθυστερήσεις στις προσπάθειες ολοκλήρωσης της αξιολόγησης «το συντομότερο δυνατό».

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Ρώσος εμπειρογνώμονας για τη σύγκρουση Ελλάδας Τουρκίας στο Αιγαίο και οι κόκκινες γραμμές

Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει τους κανόνεςτου διεθνούς δικαίου της θάλασσας, με τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων στο Αιγαίο Πέλαγος.
 
Οι ασκήσεις των ελληνικών ειδικών δυνάμεων στο νησί της Κω,  παραβιάζουν τη σύμβαση σύμφωνα με τις συμβάσεις του 1947, που απαγορεύουν τη διεξαγωγή ασκήσεων στην περιοχή, επιμένει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Με τη σειρά του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δικαιολογεί τις πράξεις της χώρας εξαιτίας  των προκλήσεων της τουρκικής πλευράς.
Έτσι, πρόσφατα, τουρκικά αεροσκάφη διέσχισαν παράνομα τον ελληνικό εναέριο χώρο την 1η Φεβρουαρίου του 2017 (στα Ίμια).
Είναι απαραίτητο να εξετασθεί η κατάσταση σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πλαίσιο με την ανακατανομή των σφαιρών επιρροής.
Μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ και τις αρκετά επιτυχείς ενέργειες της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή,  πολλές, προηγούμενα, παγωμένες συγκρούσεις άρχισαν να κινούνται.
Τώρα η Τουρκία και η Ελλάδα κατηγορούν ο ένας τον άλλον και μιλούν για «κόκκινες γραμμές».
Ναι, υπάρχει κάποια συμφωνία,  αλλά,  καμία επίσημη, μεταξύ των δύο πλευρών.
Χωρίς καμία υποχώρηση,  αισθανόμενες οι δύο χώρες τη δύναμή τους,  προσπαθούν τώρα να ελέγξουν τη δύναμη του αντιπάλου τους. Θα μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε κίνηση από την κάθε πλευρά, θα μπορούσε ακόμη να δημιουργηθεί ένα νέο στρατιωτικό μπλοκ, λέει ο Αντρέι Βολοσίν.
Η Τουρκία, για παράδειγμα, αποφάσισε να μοιρασθεί τα προβλήματά της με τη Ρωσική Ομοσπονδία, και τώρα ψάχνει μια οποιαδήποτε ευκαιρία να ερμηνεύσει διαφορετικά την παμπάλαια σύγκρουσή της με την Αθήνα. Για αυτό έχει προβεί στις  τρέχουσες διπλωματικές μανούβρες ξιφασκίας πάνω από το Αιγαίο και την κατάσταση που υπάρχει (διαιωνίζει) στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.
Φυσικά, με την πρώτη ματιά, η σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών που είναι στην Βορειοατλαντική Συμμαχία, φαίνεται, ίσως, ακανόνιστη (μη φυσιολογική). Παρ’ όλα αυτά, συνεχίσει ο εμπειρογνώμονας, όλα εντάσσονται στη λογική του μεταβαλλόμενου κόσμου.
Η Αθήνα και Άγκυρα περιμένουν με την ίδια αδημονία την αντίδραση της ηγεσίας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Ειδικότερα, υπάρχει μια άλλη ερμηνεία των «κόκκινων γραμμών» σε αυτούς τους διεθνείς οργανισμούς.
«Είναι πιθανόν ότι αυτή η αντίδραση, όταν (και αν) ακολουθήσει, θα καθορίσει την όλη διαμόρφωση του διεθνούς δικαίου της θάλασσας και όλα τα χρόνια προβλήματα που σχετίζονται με τα θαλάσσια σύνορα.
Αν κοιτάξουμε σε μια παρόμοια κατάσταση στην περιοχή του Ειρηνικού, βλέπουμε ότι υπάρχει η Κίνα που υποστηρίζει τα δικαιώματά της σε ορισμένες θαλάσσιες περιοχές. Έτσι, μια παρόμοια κίνηση, δηλαδή υπάρχει η τάση για να δοκιμάσει ο ένας τον άλλον στην «κόκκινη γραμμή» και αυτό γίνεται όχι μόνο σε ευρωπαϊκό μέρος αλλά και στην Ασία, θα συνοψίσει ο Βολοσίν.
 
-
Ο Αντρέι Βολοσίν- Андрей Волошин,  είναι εμπειρογνώμονας στον τομέα της ασφάλειας στη θάλασσα
 
--

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...