Aπό τον Ian Ford
PHOTOGRAPHER Panayiotis Tzamaros
Ακόμη και μέσα στον Δεκέμβριο, σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα-από τις οποίες εξαρτάται αν ο Στουρνάρας καταφέρει να φθάσει ως τις ευρωεκλογές σαν υπ. Οικονομικών-είναι πολύ πιθανή η αντικατάσταση του Γιάννη Στουρνάρα. Ο τσάρος της Οικονομίας βρίσκεται σε δυσμένεια κυρίως εξαιτίας του κυβερνητικού στραπάτσου με το χαράτσι της ΔΕΗ (εφεύρημα Βενιζέλου) το οποίο απέτυχε ο πολύς Καραβίτης να το μετατρέψει σε ένα δίκαιο ενιαίο φόρο ακινήτων.
Είναι χαρακτηριστικό-όπως σημειώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Κεφάλαιο» που κυκλοφορεί-το γεγονός ότι οΣαμαράς δεν πήρε μαζί του τον Στουρνάρα σε δύο ταξίδια-κλειδιά. Το ένα στις ΗΠΑ όπου συναντήθηκε εκτός από τον Ομπάμα και με τον Αμερικανό υπ. Οικονομικών Τζακ Λιου και το άλλο στο Ισραήλ (στο πρώτο g2g των δύο χωρών). Παρατηρητές σημειώνουν και το γεγονός ότι ο Στουρνάρας δεν εκπροσώπησε τη χώρα στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Κουρδιστού Πορτοκαλιού» ο Σαμαράς θέλοντας να σηματοδοτήσει τη νέα εποχή στην οικονομία- αυτή της ανάπτυξης- έχει καταλήξει στο πρόσωπο της Ντόρας Μπακογιάννη για το υπ. Οικονομικών. Μάλιστα στην Γερμανία όπου βρίσκεται ενημέρωσε και την Μέρκελ για τις προθέσεις του σχετικά με την αντικατάσταση του Στουρνάρα. Εκείνη αρχικά είχε τις ενστάσεις της (το ίδιο και ο Σόιμπλε) αλλά όταν ο πρωθυπουργός έριξε στο τραπέζι το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη τόσο η Καγκελάριος-η οποία είχε πρόσφατα ευχηθεί στον Επίτιμο για τα γενέθλιά του-όσο και ο Σόιμπλε συμφώνησαν. Ο τελευταίος μάλιστα που είναι φίλος του Στουρνάρα ανέλαβε να του μεταφέρει την είδηση.
-Βόλφαγκ, δεν θα χαθούμε. Θα επιστρέψω στην Γερμανία σαν αρχηγός κόμματος...,
ήταν η απάντηση του Στουρνάρα, το όνομα του οποίου ακούγεται για την ηγεσία της Κίνησης των 58-κεντροαριστερά, με τις ευλογίες του Κώστα Σημίτη!