Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Διώχνει τον Τούρκο πρέσβη η Αίγυπτος.

 


Να εγκαταλείψει άμεσα την Αίγυπτο διέταξε η κυβέρνηση της χώρας τον πρεσβευτή της Τουρκίας στο Κάιρο, προχωρώντας παράλληλα σε υποβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Στις ήδη τεταμένες σχέσεις προστέθηκαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου...
πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι "η αιγυπτιακή κυβέρνηση καταπιέζει τους ισλαμιστές", προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, που κάνει λόγο για "απαράδεκτη τουρκική ανάμιξη".

Παράλληλα, το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι "εφεξής οι διμερείς διπλωματικές σχέσεις υποβαθμίζονται" και σύμφωνα με τις πρώτες δημοσιογραφικές πληροφορίες οι σχέσεις θα γίνονται σε επίπεδο, μόνον, ακολούθου.

Η απόφαση του Καΐρου να απελάσει τον πρεσβευτή Huseyin Avni Botsali έρχεται μόλις μια ημέρα μετά το κάλεσμα Ερντογάν να ελευθερωθεί ο ανατραπείς ισλαμιστής πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι.

Το Σάββατο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου είπε ότι η Τουρκία "προσπαθεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη σε βάρος των συμφερόντων των Αιγυπτίων, υποστηριζόμενη από συναντήσεις οργανώσεων που προσπαθούν να δημιουργήσουν αστάθεια στη χώρα".

Οι σχέσεις των δύο χωρών είχαν ήδη μπει στον πάγο από τον περασμένο Ιούλιο και μετά την ανατροπή του Μόρσι και οι δύο είχαν ανακαλέσει τους πρσεβευτές τους τον Αύγουστο.

Ο Τούρκος πρεσβευτής στο Κάιρο επέστρεψε τον Σεπτέμβριο, όμως δεν έγινε το ίδιο και με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

Πηγή:  enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...