Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

CrossTalk: The Hillary Doctrine

CrossTalk: The Hillary Doctrine

CrossTalk: The Hillary Doctrine

CrossTalk: The Hillary Doctrine

Στρατηγός εναντίον Καμμένου: Αξιότιμε υπουργέ με ποιο ηθικό δικαίωμα φοράτε στολή;

Στρατηγός εναντίον Καμμένου: Αξιότιμε υπουργέ με ποιο ηθικό δικαίωμα φοράτε στολή;

«Αλήθεια κ. Υπουργέ, πως νιώθετε όταν φοράτε τη στολή;» υπογραμμίζει ο αντιστράτηγος και προσθέτει: «Αισθάνεστε τα G στο σώμα σας που νιώθουν οι ήρωες πιλότοι μας;» επισημαίνει ο αντιστράτηγος ΕΑ Ιωάννης Δρακωνάκης

Δριμύ κατηγορώ στον Πάνο Καμμένο εξαπολύει αντιστράτηγος εν αποστρατεία με αφορμή την επιλογή του υπουργού Εθνικής Άμυνας να εμφανίζεται δημοσίως με στολή, την μία με την στολή παραλλαγής των ειδικών δυνάμεων του στρατού, την άλλη με την καλοκαιρινή στολή παραλλαγής των Ομάδων Υποβρυχίω Καταστροφών (ΟΥΚ).

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ με ποιό ηθικό δικαίωμα φοράτε στολή;» είναι το ερώτημα που θέτει ο αντιστράτηγος Ε.Α. Ιωάννης Δρακωνάκης, πρώην καταδρομέας και επίτιμος διοικητής της 1ης Μεραρχίας.
«Θεωρείτε, ότι οι υφιστάμενοι σας θα σας θεωρήσουν ¨δικό" τους, επειδή φορέσατε στολή;» είναι το ερώτημα που θέτει ο αντιστράτηγος Δρακωνάκης και συνεχίζει απευθυνόμενος στον Πάνο Καμμένο: «Θα σας πρότεινα να ρωτήσετε στελέχη όλων των βαθμών και όλων των κλάδων, όχι αυτούς που έχετε δίπλα σας στα Επιτελεία, αλλά αυτούς που περιπολούν στον Εβρο και τα νησιά, ή βρέχονται απο τα νερά του Αιγαίου πλέοντας στην επιφάνεια ή κάτω απο αυτήν, ή αγρυπνούν στις βραχονησίδες ή κάθονται στο πιλοτήριο του F-16 περιμένοντας την εντολή για αναχαίτιση».



«Αλήθεια κ. Υπουργέ, πως νιώθετε όταν φοράτε τη στολή;» υπογραμμίζει ο αντιστράτηγος και προσθέτει: «Αισθάνεστε τα G στο σώμα σας που νιώθουν οι ήρωες πιλότοι μας;
Αισθάνεστε την πίεση του νερού και το άγχος της μοναξιάς του βατραχανθρώπου, που κολυμπά εν καταδύσει με μόνο σύντροφο την πυξίδα και το φόρτο του;
Νιώθετε αυτό που νιώθει ο αλεξιπτωτιστής, όταν περιμένει να ανάψει το πράσινο για να πηδήξει στο κενό απο το αεροπλάνο, βλέποντας απο κάτω του μόνο μαύρο σκοτάδι;
Νιώθετε όπως ο πεζοναύτης, που κατεβαίνει απο το αρματαγωγό στην αποβατική άκατο μεταμεσονύχτιες ώρες στη μέση του πουθενά;
 Αισθάνεστε όπως ο πυροτεχνουργός, όταν πλησιάζει να εξουδετερώσει την βόμβα;».

Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή του αντιστρατήγου ΕΑ Ιωάννη Δρακωνάκη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο: 



«Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2016
Αξιότιμε κ. Υπουργέ Εθνικής Άμυνας
Ονομάζομαι Ιωάννης Δρακωνάκης και είμαι Αντιστράτηγος ε.α, επίτιμος Διοικητής της 1ης Μεραρχίας. Αποστρατεύτηκα το Μάρτιο 2013, που ήταν και η τελευταία φορά, που φόρεσα την τιμημένη στολή του Έλληνα Αξιωματικού και τον πράσινο μπερέ του Έλληνα Καταδρομέα.
Αυτήν τη στολή, θεωρώ ότι την τίμησα, όπως μαρτυρούν προιϊστάμενοι, ομοιόβαθμοι, υφιστάμενοι αλλά και κληρωτοί οπλίτες, που κατά καιρούς είχα υπο τις διαταγές μου, καθώς και οι αξιολογήσεις των προϊσταμένων μου.
Με λύπη μου διαπιστώνω, ότι το διάστημα της θητείας σας ως ΥΕΘΑ, φοράτε αρκετά συχνά στολή, με διακριτικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όλων των Κλάδων και προσφάτως εμφανιστήκατε με διακριτικό ΟΥΚ (Υποβρύχιου καταστροφέα), στο στήθος.
Αυτήν τη στολή θα υπερασπιστώ, αντλώντας το ηθικό δικαίωμα, απο τα σαράντα σχεδόν χρόνια που τη φόρεσα.
Δεν θα μείνω στο νομικό μέρος, που αφορά την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά θα αναφερθώ στην ηθική πλευρά του θέματος θεωρώντας, ότι αυτό είναι και το σημαντικότερο
 Αξιότιμε κ. Υπουργέ με ποιό ηθικό δικαίωμα φοράτε στολή?
Θεωρείτε, ότι οι υφιστάμενοι σας θα σας θεωρήσουν ¨δικό" τους, επειδή φορέσατε στολή? Θα σας πρότεινα να ρωτήσετε στελέχη όλων των βαθμών και όλων των κλάδων, όχι αυτούς που έχετε δίπλα σας στα Επιτελεία, αλλά αυτούς που περιπολούν στον Εβρο και τα νησιά, ή βρέχονται απο τα νερά του Αιγαίου πλέοντας στην επιφάνεια ή κάτω απο αυτήν, ή αγρυπνούν στις βραχονησίδες ή κάθονται στο πιλοτήριο του F-16 περιμένοντας την εντολή για αναχαίτιση.
Αλήθεια κ. Υπουργέ, πως νιώθετε όταν φοράτε τη στολή?
Αισθάνεστε τα G στο σώμα σας που νιώθουν οι ήρωες πιλότοι μας?
Αισθάνεστε την πίεση του νερού και το άγχος της μοναξιάς του βατραχανθρώπου, που κολυμπά εν καταδύσει με μόνο σύντροφο την πυξίδα και το φόρτο του?
 Νιώθετε αυτό που νιώθει ο αλεξιπτωτιστής, όταν περιμένει να ανάψει το πράσινο για να πηδήξει στο κενό απο το αεροπλάνο, βλέποντας απο κάτω του μόνο μαύρο σκοτάδι?
Νιώθετε όπως ο πεζοναύτης, που κατεβαίνει απο το αρματαγωγό στην αποβατική άκατο μεταμεσονύχτιες ώρες στη μέση του πουθενά?
Αισθάνεστε όπως ο πυροτεχνουργός, όταν πλησιάζει να εξουδετερώσει την βόμβα?
Κύριε Υπουργέ,
Μπορείτε εύκολα με την ιδιότητα σας να ζητήσετε ενημέρωση για όλες τις εκπαιδεύσεις αλλά και όλες τις δράσεις και έργα των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα διαπιστώσετε πως, όλοι αυτοί που κόσμησαν τους ώμους και το στήθος τους με διακριτικά, έχουν θυσιάσει πολλά, που εσείς δεν τα έχετε δεί ούτε στον ύπνο σας.
Αν μετά απο αυτήν την ενημέρωση που θα σας γίνει, θεωρήσετε ότι έχετε το ηθικό δικαίωμα να φέρετε την στολή και τα διακριτικά, συνεχίστε να την φοράτε.
Απλά να γνωρίζετε, ότι μόνο κακό κάνετε μ' αυτή σας την πράξη .
Με βαθυτάτη εκτίμηση και σεβασμό πρός το θεσμό του Υπουργού
Ιωάννης Γ. Δρακωνάκης
Αντιστράτηγος ε.α»
 

Ρωσική «απόβαση» στη Θεσσαλονίκη!

 BY  ON 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ )

deth2016_russia_logo
Ένα σημαντικό Ελληνο-ρωσικό επιχειρηματικό φόρουμ ξεκινά στη Θεσσαλονίκη, με πάνω από 100 ρωσικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων αυτών των υψηλής τεχνολογίας και ενέργειας, να συμμετέχουν.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ρωσίας ως τιμώμενης χώρας στην 81η ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου διμερές συνέδριο, όπου θα αναπτυχθεί ο ελληνορωσικός διάλογος τόσο για θέματα επιχειρείν όσο και για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Από τις 12 έως τις 14 Σεπτεμβρίου η ατζέντα περιλαμβάνει επιχειρηματικές συναντήσεις, με επισκέψεις των Ρώσων σε εταιρείες, συνεργατικούς σχηματισμούς και αγροβιομηχανικά πάρκα.
Στις 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί βιομηχανικό φόρουμ εστιασμένο στην παραγωγή τροφίμων και ποτών, ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου φόρουμ για την τουριστική βιομηχανία, με αιχμή την αξιοποίηση νέων μηχανισμών αύξησης των αμοιβαίων τουριστικών ροών.
Παράλληλα στις 11 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί workshop για τις μεταφορές/συγκοινωνίες.

ΑΡΔΗΝ: Το νέο κόμμα!

 

11:26 | 08 Σεπ. 2016

Απόστολος Διαμαντής

Έγινε χθες βράδυ η παρουσίαση της Πολιτικής Διακήρυξης του κινήματος Άρδην, από τον επικεφαλής του Γιώργο Καραμπελιά . Το Άρδην, προχωρεί στην οργάνωση πανελλαδικής συνδιάσκεψης τον Νοέμβριο και στοχεύει στην κάθοδό του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, με στόχο την παρέμβασή του στην κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς, όπω αναφέρεται στην Διακήρυξη " η Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία, η "μεταπολίτευση", έχει εξαντληθεί οριστικά. Αφού έδωσε ό,τι θετικό είχε έως το 1989, ολοκλήρωσε τη μεταβολή της χώρας σε παρασιτική απόφυση της Δύσης και έρμαιο του τουρκικού νεο-οθωμανισμού, ενώ απειλεί, μέσα από την παρακμή, να οδηγήσει σε οριστική έκλειψη έναν ιστορικό λαό".
Ο Γιώργος Καραμπελιάς, μιλώντας στην πρώτη συγκέντρωση όσων έχουν υπογράψει τη Διακήρυξη του Άρδην, τόνισε πως ο κίνδυνος της ιστορικής εξαφάνισης του ελληνισμού είναι πλέον ορατός και πιθανός, καθώς για πρώτη φορά φαίνεται να εξαντλούνται οι δυνατότητες αναπαραγωγής του, τόσο δημογραφικά, όσο- κυρίως- πολιτισμικά. Ο συνεχιζόμεννος αφελληνισμός της εκπαίδευσης, η θανάσιμη οικονομικη κρίση που αδειάζει τη χώρα από το πιο δημιουργικό της παραγωγικό κομμάτι και η συνεχιζόμενη και αυξανόμενη βίαιη είσοδος μουσουλμανικών κυρίως πληθυσμών στο έδαφός της, κλονίζουν τα θεμέλια του ελληνισμού και δημιουργούν τις προϋποθέσεις της ιστορικής του εξαφάνισης.
Ενόψει αυτού του κινδύνου, το κίνημα πολιτισμού Άρδην, με την έντονη δραστηριότητά του τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να μετασχηματιστεί σε πολιτικό κόμμα, με στόχο την άμεση παρέμβασή του στην κεντρική πολιτική σκηνή, ώστε να δωθεί μια κρίσιμη πολιτική μάχη ανάταξης των πνευματικών και κοινωνικών δυνάμεων του ελληνισμού και να αναλάβει ο λαός, αυτοδύναμα, τις τύχες του έθνους στα χέρια του.
Ο Καραμπελιάς, αναλύοντας την πολιτική συγκυρία, τόνισε επίσης πως η επερχόμενη πτώση της κυβέρνησης Συριζα, η ραγδαία αποσάρθρωση της κυβερνώσας αριστεράς, ολοκληρώνει μια περίοδο πολιτικού μηδενισμού, ο οποίος μετά το 1990 και την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού πήρε τη μορφή του εθνομηδενισμού, που εκφράστηκε από ένα τμήμα της αριστεράς και αποτελεί την αριστερή εκδοχή της Νέας Τάξης που ο παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός προωθεί με στόχο την ενιαία παγκόσμια αγορά, σε έναν κόσμο χωρίς εθνικά κράτη, δηλαδή χωρίς εθνικές κυριαρχίες, τον οποίο θα διευθύνουν οι τραπεζικές ελίτ.
Ο Καραμπελιάς τοποθετεί το Αρδην πέραν της Δεξιάς και της Αριστεράς, καθώς πιστεύει πως ο διαχωρισμός αυτός δεν υφίσταται πλέον παρά μόνον ως πολιτικό ψεύδος. Η διακυβέρνηση Συριζα Ανελ κλείνει τον κύκλο της μεταπολίτευσης με τρόπο εκκωφαντικό, προκαλεί κατάρρευση μιας δήθεν "αριστερής" και στην ουσία καθεστωτικής ιδεολογίας, η οποία όχι μόνον δεν αντιστέκεται στην μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο των Βρυξελλών, αλλά δίνει τη χαριστική βολή. Το τέλος αυτής της αριστεράς, που κατά τον Καραμπελιά και το Άρδην επέρχεται γρήγορα και με πάταγο, δημιουργεί την ανάγκη να αναδειχθούν δυνάμεις μέσα από το λαό, που θα αναζητήσουν τις λύσεις για μια νέα παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
"Οι ρίζες της ανημπόριας μας...", αναφέρει η Διακήρυξη του Αρδην, "...βρίσκονται ακριβώς στον βαθύτατο διχασμό ανάμεσα σε ένα εκσυγχρονισμό εισαγόμενο και ξενόφερτο και μια παράδοση που έσωζε την ιδιοπροσωπία μας αγκιστρωμένη στο παρελθόν. Εντούτοις, ό,τι μεγάλο καταφέραμε πραγματοποιήθηκε όταν συνδέαμε την παράδοση με το σύγχρονο, στην επανάσταση του 21, με τον Βενιζέλο και την Εθνική Αντίσταση...Ξεκινάμε ένα δύσκολο ταξίδι, έχοντας εφόδια μια μακρά αντιστασιακή πρακτική και με τη βαθιά πεποίθηση πως ο λαός άσχετα από ιδεολογική τοποθέτηση, βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο, σε εκείνο το τώρα ή ποτέ που θα κρίνει το μέλλον του".
Το Άρδην ξεκίνησε έτσι το ταξίδι του στην κεντρική πολιτική σκηνή, η οποία αναμένεται στους επόμενους μήνες να εισέλθει σε μια φάση μεγάλων πολιτικών ανακατατάξεων, με αφετηρία τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και το τέλος της διακυβέρνησης Συριζα- Ανελ.
Απόστολος Διαμαντής

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Έως και σε 10 δόσεις η παρακράτηση των αναδρομικών στις συντάξεις

 Πρώτη καταχώρηση: 09/09/2016 - 08:14

Τελευταία δημοσίευση: 08:47Οικονομία
Έως και σε 10 δόσεις η παρακράτηση των αναδρομικών στις συντάξεις
Της Αργυρώς Μαυρούλη
Μέχρι το 10% της επικουρικής σύνταξης θα μπορεί να φτάσει η παρακράτηση τωναναδρομικών ποσών που δεν κόπηκαν το τρίμηνο Ιουνίου - Αυγούστου, σύμφωνα με το τελευταίο σχεδιασμό της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γ. Κατρούγκαλου.
Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί νομοθετική διάταξη που θα ορίζει το πλαφόν παρακράτησης αναδρομικών ποσών στο 10% επί της καταβαλλόμενης σύνταξης σε σχέδιο νόμου για την Κοινωνική Οικονομία. 
Διαβάστε τη συνέχεια στο enikonomia.gr

ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ» ΔΑΝΕΙΩΝ: Το σχέδιο των τραπεζών – Ποιους αφορά – Όλες οι λεπτομέρειες

 


Οι τράπεζες εξετάζουν να κρατήσουν τα «κόκκινα» δάνεια και να προχωρήσουν σε διαγραφές χρεών προς τους δανειολήπτες, αντί να τα πουλήσουν στα λεγόμενα «κοράκια», καθώς τα ξένα funds ζητούν
να αγοράσουν τα δάνεια αυτά στο 5% της αξίας τους.Οι τράπεζες είναι έτοιμες να «σπρώξουν» ένα χαρτοφυλάκιο 3 δις με παλιά καταναλωτικά δάνεια που είναι σε καθυστέρηση πάνω από δυο χρόνια. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», για κάθε 100 ευρώ του δανείου,  τα funds θα δώσουν 1-2 ευρώ!  Μπροστά σε αυτό το δίλλημα, του να δώσουν δηλαδή, τα δάνεια σε funds στο 2% ή στο 5% της αξίας τους, οι τράπεζες επανασχεδιάζουν την στρατηγική τους, με στόχο να εισπράξουν περισσότερα από τους δανειολήπτες. Αναγκαστική προϋπόθεση είναι να υπάρξει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο που θα προστατεύει τα στελέχη των τραπεζών που θα βάζουν την υπογραφή τους σε αυτές τις ρυθμίσεις.
Το «κούρεμα» θα γίνεται με αυστηρά κριτήρια και με την προϋπόθεση της αποδεδειγμένης αδυναμίας του οφειλέτη και εφόσον δεν έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Η πρόθεση των τραπεζών να προκρίνουν τις διαγραφές δανείων, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν πωλήσεις χαρτοφυλακίων σε ξένα funds. Η ΟΤΟΕ (Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας), ωστόσο προκρίνει την δημιουργία «bad bank», που θα αναλάβει την διαχείριση των δανείων αυτών με αναπτυξιακή προοπτική και κοινωνική ευαισθησία. Την ίδια ώρα, πάντως, οι τράπεζες έχουν ήδη έτοιμους τους φακέλους για πλειστηριασμούς 2.000 ακινήτων, των οποίων οι κάτοχοι έχουν χαρακτηριστεί «στρατηγικοί κακοπληρωτές».
http://www.financialbox.gr/

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν πια – Νέα παγκόσμια ανακατάταξη

Παντελής Σαββίδης
3 Σεπτεμβρίου 2016, 09:02

 Από τον Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, κορυφαίο γεωπολιτικό των ΗΠΑ, ως τους Ευρωπαίους διευθύνοντες δεξαμενές σκέψεις, γίνεται μια κοινή διαπίστωση: Οι ΗΠΑ παραμένουν η ισχυρότερη οικονομική, πολιτική και στρατιωτική δύναμη, αλλά δεν έχουν το ρόλο που διαδραμάτισαν μέχρι σήμερα. Η Αμερική δεν είναι η παγκόσμια αυτοκράτειρα που ρυθμίζει, κατά το δοκούν, τις διεθνείς υποθέσεις.

Το κενό αυτού του ρόλου είναι ηχηρό και πρέπει να καλυφθεί. Διαφορετικά η ανθρωπότητα θα οδηγηθεί στο χάος.
Η περίοδος που διανύουμε είναι μεταβατική, και εκείνο ακριβώς που αναζητείται είναι ποιος ηγετικός συνδυασμός δυνάμεων θα προκύψει, ποια θα είναι τα κυρίαρχα στοιχεία στην οικονομία, την ιδεολογική αναπαραγωγή και την πολιτική, με την έννοια κατά πόσο θα αντέξουν τα διεθνή πολιτικά πρότυπα διακυβέρνησης που προβλήθηκαν ως σήμερα. Ακόμη και η δημοκρατία.
Η κρίση ενός οικονομικού μοντέλου που εξάντλησε τις δυνατότητές του, οι προσφυγικές ροές που αλλοιώνουν κοινωνικές και πολιτισμικές σταθερές στην πολιτική της Δύσης και η εκδήλωση ενός καταπιεσμένου θυμού από κοινωνίες που υπέστησαν τον αποικισμό αλλά και τον ιμπεριαλισμό είναι καταλύτες διαλυτικοί μιας παγκόσμιας κοινωνίας στην οποία δεν μπορεί να διατηρηθούν οι υπάρχουσες ισορροπίες.
Σε επίπεδο εγκεφάλων παραγωγής εξωτερικής πολιτικής οι ΗΠΑ έχουν συνειδητοποιήσει αυτές τις διεθνείς πιέσεις, αλλά σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας οι επιλογές τους ήταν καταστρεπτικές. Είτε με την αδράνειά τους είτε με τις λανθασμένες παρεμβάσεις τους.
Η περίπτωση χωρών της νοτιοδυτικής Ασίας (Αφγανιστάν, Πακιστάν), της Μέσης Ανατολής (Ιράκ, Συρία) και της Βορείου Αφρικής (Λιβύη) είναι χαρακτηριστικές. Οι ΗΠΑ εφάρμοσαν το αμερικανικό δόγμα: «πρώτα πυροβολώ και μετά κοιτάω πού πυροβόλησα». Άνοιξαν τα μέτωπα και στη συνέχεια αναζητούσαν τους καλύτερους, γι’ αυτές, τρόπους να τα κλείσουν. Όλα τα μέτωπα είναι ανοικτά, με πληγές χαίνουσες, και το αμερικανικό αδιέξοδο θα επιταθεί μετά τις προεδρικές εκλογές.
Ο Ομπάμα είχε την προνοητικότητα να μη ρίξει λάδι στη συριακή φωτιά, της οποίας τον έλεγχο απώλεσε, αλλά από τη νέα χρονιά η διαφαινόμενη αμερικανική πολιτική από τους υποψηφίους που διεκδικούν το χρίσμα είναι είτε απομόνωση, σε περίπτωση εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, είτε μια απερίσκεπτη νεοσυντηρητική επιθετικότητα, στην περίπτωση της Χίλαρι Κλίντον.
Στην εκδοχή Τραμπ οι ΗΠΑ θα απολέσουν διεθνές έδαφος υπέρ της Ρωσίας και της Κίνας, στην περίπτωση Κλίντον θα μπουν, και πάλι, σε μια παγκόσμια ρευστότητα από την οποία θα εξέλθουν, αν εξέλθουν, βαθύτατα τραυματισμένες.
Διότι οι καιροί άλλαξαν και οι ΗΠΑ δεν είναι η μονοκράτειρα που γνωρίζαμε. Θα ακούσουν οι πολιτικοί τα «institutions» στα οποία βασίζεται, μέχρι σήμερα, η αμερικανική πολιτική;
Μια αμερικανική υποχώρηση θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Στη μεταβατική φάση που διανύουμε, και πριν το διεθνές σύστημα αποκτήσει μια νέα ισορροπία, η ρευστότητα στη Μέση Ανατολή θα διαχυθεί στην Ασία, την Αφρική και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Δεν είναι μόνο οι θρησκευτικές αντιλήψεις που την αναπαράγουν, αλλά και ένας καταπιεσμένος ψυχισμός των λαών αυτών που έχει τις πρόσφατες ρίζες του στην αποικιοκρατία και τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές.
Οι αποικιοκρατικές και ιμπεριαλιστικές πληγές είναι βαθιές ,και η ιδεολογική αναπαραγωγή τους ενεργός και διαχρονική στις κοινωνίες αυτές. Εκατομμύρια οι σφαγιασθέντες, και δίψα για εκδίκηση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αμερικανικής αδυναμίας υπήρξε η περίπτωση της Συρίας. Η Ουάσινγκτον, μετά την εμπειρία του Ιράκ και του Αφγανιστάν, δεν τόλμησε να εμπλακεί στον συριακό βάλτο και μερικοί Αμερικανοί αναλυτές επικρίνουν την κυβέρνηση Ομπάμα γιατί δεν το έπραξε στην αρχή της κρίσης. Η φρόνιμη σκέψη της τρέχουσας αμερικανικής διοίκησης που απέτρεψε μια νέα εισβολή προήλθε από το ερώτημα ποιος θα διαδεχθεί τον Άσαντ στην περίπτωση απομάκρυνσής του από την εξουσία.
Τα διαφαινόμενα σχήματα είχαν εμφανή τρομοκρατική χροιά, με μόνη την Τουρκία να επιμένει στην αλλαγή διότι είχε διαμορφώσει διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας με σουνιτικές τρομοκρατικές οργανώσεις τις οποίες υποστήριξε και υποστηρίζει ακόμη και σήμερα, απροκάλυπτα. Και μάλιστα με τη συνεργασία ΗΠΑ και Ρωσίας, όσο και αν (θεωρητικά) Ουάσινγκτον και Μόσχα στέλνουν μηνύματα δυσαρέσκειας προς την Άγκυρα.
Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, η Τουρκία δεν είχε άλλη επιλογή από την επέμβαση. Διότι ο τουρκικός εφιάλτης δεν είναι ούτε το ισλαμικό κράτος ούτε η αγωνία για το μέλλον της Συρίας. Ο εφιάλτης της είναι η ανάδυση στον συριακό Βορρά μιας ενιαίας κουρδικής οντότητας, πρόκριμα για την περαιτέρω δραστηριοποίηση των Κούρδων που ζουν στο δικό της έδαφος.
Η τουρκική επέμβαση έγινε ακριβώς τη στιγμή που τα περιθώρια για την κατάληψη του εναπομείναντος εδάφους από τους Κούρδους, για την ενοποίηση των καντονιών τους, είχαν στενέψει.
Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες ΗΠΑ και Ρωσίας. Μόνον αφελείς μπορεί να υιοθετήσουν την εκδοχή ότι η Τουρκία ξεγέλασε την Ουάσινγκτον και τη Μόσχα, οι οποίες δεν αντιλήφθηκαν τον πραγματικό σκοπό της εισβολής της στη Συρία.
Η Άγκυρα πραγματοποιεί, μέχρι σήμερα, στρατιωτικούς περιπάτους που της εξασφάλισαν οι επαφές που είχε και διατηρεί με το ISIS. Τα πράγματα όμως θα δυσκολέψουν όσο παραμένει στον συριακό βάλτο και όσο θα αναγκάζεται να υφίσταται απώλειες από το κουρδικό αντάρτικο. Διότι μπορεί οι Κούρδοι να αποφεύγουν, φρονίμως ποιούντες, να έρθουν σε άμεση αντιπαράθεση με τις τακτικές τουρκικές δυνάμεις, γνωρίζουν όμως καλά από την εμπειρία τους στο αντάρτικο, μέσα στην Τουρκία, πώς να τις φθείρουν.
Η μεγαλύτερη όμως φθορά των τουρκικών δυνάμεων και της Τουρκίας γενικότερα θα προέλθει από τη παράταση της παραμονής τους στο συριακό έδαφος. Καμιά χώρα –ούτε οι μεγάλες δυνάμεις– δεν μπόρεσε να αποφύγει μια τεράστια οικονομική αιμορραγία από έναν παρατεταμένο πόλεμο φθοράς.
Άλλωστε, στο περίφημο βιβλίο του Η άνοδος και η πτώση των μεγάλων δυνάμεων ο Πολ Κένεντι εντόπιζε σαν σημαντική αιτία της κατάρρευσής τους την αναγκαστική στρατιωτική επέκτασή τους.
Και όταν αυτό ισχύει για τις μεγάλες δυνάμεις, ισχύει, κατά μείζονα λόγο, και για τις περιφερειακές, όπως η Τουρκία.
Οι διαμορφωτές της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής έχουν αντιληφθεί πως η χώρα τους δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη της τις παγκόσμιες υποθέσεις. Γι’ αυτό αναζητούν, επιμόνως, τη συνεργασία Ρωσίας και Κίνας – ή, εν ανάγκη, μίας εκ των δύο δυνάμεων.
Ο Μπρεζίνσκι βλέπει το μέλλον της Ρωσίας στην ισχυροποίησή της ως εθνικού κράτους και την ένταξή της στην Ευρώπη. Και της Κίνας στη συνεργασία με τις ΗΠΑ.
Για τη σημερινή Ευρώπη οι εκτιμήσεις δεν είναι κολακευτικές και περιορίζονται στο να αποφύγει τη διάλυση με τα διάφορα exit, και να αναβιώσει στους ευρωπαϊκούς λαούς την επιθυμία ένταξης στους κόλπους της.
Μια νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική, όμως, θα πρέπει να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και να μην αποκλείει ούτε τη ρωσική ένταξη.
Ούτε όμως η Ρωσία ούτε και η Κίνα βρίσκονται στο απυρόβλητο των διεθνών απειλών, και μάλιστα των μεσανατολικών.
Η αποτυχία συγκράτησης της μεσανατολικής ρευστότητας θα δημιουργήσει προβλήματα και στον ρωσικό Νότο και στις κινεζικές βορειοδυτικές επαρχίες. Η Κίνα δεν θα μπορέσει να αποφύγει πολέμους και η Ρωσία δεν μπορεί να σταθεί στο χρυσό βάθρο της παγκόσμιας ηγεμονίας.
Άρα, τα ζητήματα που θα τεθούν το επόμενο διάστημα είναι η συνεργασία Αμερικής-Ρωσίας-Κίνας, ένας εποικοδομητικός ευρωπαϊκός ρόλος, και άσκηση πολιτικής από τοπικούς δρώντες, στην περίπτωση της Μέσης Ανατολής την Τουρκία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, το Ιράν, ακόμη και τη Σαουδική Αραβία αν εγκαταλείψει τον ακραίο ουαχαμπιτισμό της στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής.
Και η Ελλάδα;
Η Ελλάδα περιστρέφεται στον αστερισμό των ιδεολογημάτων μιας ομάδας ανθρώπων που «δεν καταλαβαίνει, και όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει πού πατεί και πού πηγαίνει».
Τα επόμενα 20 χρόνια είναι καθοριστικά για την ύπαρξή μας ως κράτους.

Η ενδοστρατηγική των Κούρδων

Σάββας Καλεντερίδης
3 Σεπτεμβρίου 2016, 14:02

 

Στις 23 Αυγούστου 2016, μια μέρα πριν από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία, επισκέφθηκε την Άγκυρα ο Μεσούτ Μπαρζανί, πρόεδρος της Αυτόνομης Κουρδικής Διοίκησης, όπως ονομάζεται επίσημα το αυτόνομο κουρδικό κράτος που λειτουργεί στο βόρειο Ιράκ με συνταγματική κατοχύρωση από το 2005. Ο Μεσούτ Μπαρζανί είναι γιος του Μολά Μουσταφά Μπαρζανί, ιστορικού ηγέτη των Κούρδων του Ιράκ, ιδρυτή του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΔΚΚ). Γενικός γραμματέας του ΔΚΚ ήταν ο Τζελάλ Ταλαμπανί, ο οποίος μετά το θάνατο του Μολά Μουσταφά, αποχώρησε από το ΔΚΚ και ίδρυσε την Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν (ΠΕΚ).
Οι Μπαρζανί και το ΔΚΚ εκφράζουν κυρίως του Κούρδους που μιλούν τη γλώσσα μπαντινί ή κουρμάντσι, ενώ ο Ταλαμπανί και η ΠΕΚ εκείνους που μιλούν τη σοράνι.
Οι πρώτοι κατοικούν στην περιοχή Ντόχουκ και κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, οι δεύτεροι στη Σουλεϊμανίγια και σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Ιράν. Αυτοί οι δύο ηγέτες με τα κόμματά τους, μαζί με τον Αμπντουλλάχ Οτζαλάν και το ΡΚΚ, εκφράζουν μεγάλο μέρος των κουρδικών πληθυσμών σε Ιράκ, Συρία και Τουρκία. Στους Κούρδους του Ιράν ασκεί επιρροή το ΡΚΚ αλλά και τα άλλα κόμματα, μαζί με το ιρανικό ΔΚΚ.
Η κάθε μια κουρδική συνιστώσα είναι υποχρεωμένη, για λόγους γεωπολιτικούς, να διατηρεί καλές σχέσεις με κάποια από τις γύρω χώρες. Για παράδειγμα, το ΔΚΚ διατηρούσε παραδοσιακά καλές σχέσεις με τις κυβερνήσεις της Βαγδάτης και της Άγκυρας, η ΠΕΚ με την Τεχεράνη και το ΡΚΚ με τη Δαμασκό, επωφελούμενα όλα τα κόμματα τις αντιθέσεις που υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν και μεταξύ των χωρών που «φιλοξενούν» κουρδικούς πληθυσμούς.
Τα παραπάνω αποτελούν ένα πολύ γενικό πλαίσιο της λεγόμενης ενδοστρατηγικής των Κούρδων, την οποία για να αναλύσει κανείς, χρειάζεται να γράψει ένα ογκώδες βιβλίο.
Θυμίζει κάτι από το Αγγλικό, Γαλλικό και Ρωσικό κόμμα των πρώτων μεταεπαναστατικών χρόνων της Ελλάδας. Όμως, παρά τα παραπάνω, οι Κούρδοι, οι ηγέτες των τριών προαναφερθεισών ηγεσιών, έχουν συμφωνήσει σε γενικές γραμμές στην εθνική στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν για την εθνική τους ολοκλήρωση.
Γιατί τα γράφουμε αυτά; Για όσους βιάστηκαν να κατηγορήσουν τον Μπαρζανί για τη στάση που τηρεί απέναντι στους Κούρδους της Ροζάβα και για την επίσκεψή του στην Άγκυρα (στις 23 Αυγούστου), όπου ενημερώθηκε για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία. Δεν δικαιολογούμε κανέναν, απλά να σημειώσουμε ότι η Αυτόνομη Διοίκηση του Κουρδιστάν του β. Ιράκ είναι ένα εξαρτημένο κράτος από την Άγκυρα, αφού για να επιβιώσει είναι υποχρεωμένο να εξάγει το πετρέλαιό του μέσω Τουρκίας. Άρα να έχει καλές σχέσεις με τις κυβερνήσεις της Άγκυρας. Γι’ αυτό λέμε ότι είναι μείζονος σημασίας η δημιουργία του Κουρδικού Διαδρόμου στη Ροζάβα, γιατί μέσω αυτής οι Κούρδοι θα αποκτήσουν την πραγματική τους ανεξαρτησία.

Die Welt: Ο νότος της Ευρώπης κηρύσσει τον πόλεμο στην λιτότητα

 Αναρτήθηκε από τον Κωνσταντίνος Τερζής ~ την 8 Σεπ 2016 ~ 0 σχόλια


«Την Παρασκευή συναντώνται οι ηγέτες των κρατών της νότιας Ευρώπης σε μια μίνι σύνοδο κορυφής στην Αθήνα. Μετά το Brexit σχεδιάζουν να αυξήσουν την επιρροή τους. Οι ισορροπίες στην Ευρώπη μετατοπίζονται» γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt για την αυριανή Σύνοδο των Μεσογειακών Κρατών της Ε.Ε.

«Πρόκειται για μια λαμπρή συνάθροιση. Το σύνθημα της συνάντησης το καθόρισε ο Τσίπρας "Ανάπτυξη ή λιτότητα". Πρόκειται για την κήρυξη πολέμου στην πολιτική της λιτότητας στης Ευρώπη. Η μίνι σύνοδος κορυφής δεν είναι μια συνάντηση για ανταλλαγή απόψεων, αλλά μια συνάντηση για την οποία η καγκελάριος Merkel πρέπει να τρέμει. To "Club Med" μυρίζεται πρωινό ευνοϊκό αεράκι μετά το Brexit. Πρόκειται για την απαρχή μια σειράς από άλλες τέτοιες συναντήσεις. Να γίνουν οι μεσογειακές χώρες οι χώρες που δίνουν τον τόνο στην Ευρώπη, αυτό είναι τουλάχιστον το όραμα των συμμετεχόντων. Η χρονική συγκυρία της συνάντησης δεν είναι συμπτωματική. Γίνεται μια βδομάδα πριν την έκτακτη σύνοδο κρυφής στη Μπρατισλάβα», γράφει η Welt.

«Οι χώρες του "Club Med" φαίνεται πως έχουν απάντηση στα προβλήματα της Ευρώπης: λιγότερη λιτότητα, περισσότερη αλληλεγγύη, περισσότερη συνευθύνη. Θέλουν περισσότερη Ευρώπη. Θέλουν μια Ευρώπη στην οποία ισχυρότερες χώρες όπως η Γερμανία να έλκουν τις πιο αδύναμες. Θέλουν μιαν άλλη Ευρώπη».

Η Welt αφού κάνει μια αναφορά στις διαφορετικές αντιλήψεις άλλων χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης λ.χ. για το προσφυγικό καταλήγει: «Οι ισορροπίες στην Ευρώπη μετατοπίζονται. Ο άξονας Παρισιού - Bερολίνου είναι εύθραυστος, εκείνοι οι οποίοι έδιναν τον τόνο παλαιότερα απειλούνται να βγουν από την πορεία τους. Διαμορφώνονται νέες συμμαχίες. Η Γαλλία αναζητά άλλους εταίρους. Η σύνοδος κορυφής της Αθήνας είναι μόνο μια πρόγευση».

Στόχος της Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών 
είναι η διαμόρφωση ενός νέου οράματος για την ΕΕ

Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιείται αύριο στην Αθήνα η Σύνοδος των Μεσογειακών Χωρών της Ε.Ε. στην οποία θα συμμετάσχουν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Μάλτας, καθώς και εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ισπανίας.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι "μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και την επιλογή των Βρετανών για Brexit, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις και εξελίξεις σχετικά με το πώς θα συνεχίσει, πώς θα ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις ανησυχίες των πολιτών της και θα διαμορφώσει ένα νέο όραμα που θα εμπνεύσει εκ νέου τους πολίτες της. Εξάλλου, στις 16 Σεπτεμβρίου συνέρχεται στην Μπρατισλάβα άτυπη σύνοδος των 27 κρατών - μελών (δηλαδή, πλην της Μ. Βρετανίας) προκειμένου να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα. Ενόψει της συνόδου αυτής, αναπτύσσονται έντονη κινητικότητα και επαφές ανάμεσα στα κράτη - μέλη και τους θεσμούς της Ε.Ε."

Σε αυτό το πλαίσιο, προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι "η ελληνική κυβέρνηση έλαβε την πρωτοβουλία να συγκαλέσει τη Σύνοδο των Μεσογειακών Χωρών της Ε.Ε. Η σύνοδος αυτή δεν στοχεύει στη διαμόρφωση ενός «μετώπου του Νότου» ή της ευρωπαϊκής περιφέρειας σε αντιπαράθεση με τον Βορρά και τον «πυρήνα» της Ε.Ε. Αντιθέτως, συμπεριλαμβάνει ιδρυτικά κράτη - μέλη, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, που ταυτοχρόνως ανήκουν και στον Νότο και στον Βορρά, συμμετέχουν στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. ενισχύοντας έτσι την επιρροή της Συνόδου αυτής. Ομοίως, δεν αποτελεί ένα κλειστό πολιτικό κλαμπ σοσιαλιστικών ή αριστερών κυβερνήσεων, αλλά συμπεριλαμβάνει δυνάμεις από την Αριστερά ως την Κεντροδεξιά".

Υπογραμμίζουν ότι "στόχος της Συνόδου είναι να συμβάλλει στην διαμόρφωση ενός νέου οράματος για την Ε.Ε., προκειμένου αυτή να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις κοινές προκλήσεις, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας, της μετανάστευσης και της ασφάλειας. Όπως επανειλημμένα έχει αναλύσει ο Αλέξης Τσίπρας, η Ευρώπη και οι χώρες της αντιμετωπίζουν τρεις παράλληλες κρίσεις σε αυτούς τους τομείς. Οι μεσογειακές χώρες που συμμετέχουν στη σύνοδο, έχουν έρθει αντιμέτωπες με μια ή περισσότερες από αυτές τις κρίσεις. Επομένως, έχουν κοινό ενδιαφέρον να συνεργαστούν προκειμένου να προωθήσουν κοινές πρωτοβουλίες και προτεραιότητες σε ευρωπαϊκό επίπεδο".

Οι κύκλοι της κυβέρνησης αναφέρουν πιο συγκεκριμένα ότι:

● Στον τομέα της Οικονομίας χρειάζονται:

- περισσότερες επενδύσεις και ανάπτυξη για την οριστική υπέρβαση της οικονομική κρίσης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, και προστασία του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου,

- η βέλτιστη χρήση της ευελιξίας εντός των ευρωπαϊκών κανόνων,

- να διασφαλιστεί το κοινωνικό κεκτημένο της Ευρώπης, οι ελάχιστοι μισθοί και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις,

- να ενισχυθούν τα επενδυτικά πακέτα (Γιούνκερ) με περισσότερους πόρους που θα κατευθυνθούν εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες και προτεραιότητες.

● Στον τομέα της Μετανάστευσης χρειάζονται:

- αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. και αποτελεσματική διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, με δυνατότητα κοινωνικής ένταξης απέναντι στην άνοδο ακραίων και ξενοφοβικών τάσεων,

- να αντικατασταθούν οι παράτυπες οδοί μετανάστευσης με νόμιμες και ασφαλείς οδούς μετανάστευσης και επανεγκατάστασης, και εφαρμογή των συμφωνιών επανεισδοχής,

- η υποστήριξη της Συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας, η οποία έχει πετύχει τη ραγδαία μείωση των θανάτων στο Αιγαίο,

- η ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου και των υπηρεσιών των κρατών - μελών πρώτης γραμμής,

- η ταχεία εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την μετεγκατάσταση και τη δίκαιη κατανομή των βαρών,

- η μεταρρύθμιση του «συστήματος του Δουβλίνου».

● Στον τομέα της Ασφάλειας χρειάζονται:

- η Ε.Ε. να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών της με αλληλεγγύη και συνεργασία των κρατών - μελών και των αρχών τους,

- η Ε.Ε. να προωθήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο με ενίσχυση της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και άμυνας της,

- να αποτελέσει προτεραιότητα της Ε.Ε. ο τερματισμός της κατοχής στην Κύπρο και η υποστήριξη των διαπραγματεύσεων για μια δίκαιη, βιώσιμη και συνολική λύση βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτος-μέλος της Ε.Ε.,

- ενίσχυση της αντι-τρομοκρατικής συνεργασίας με τρίτες χώρες και αντιμετώπιση της ρίζας της τρομοκρατίας.

Καταλήγουν, αναφέροντας πως "στόχος είναι η συνεργασία των Μεσογειακών Χωρών της Ε.Ε. να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά."

ΑΛΛΑ ελεγε το πρωι ο χοντρος....Συνάντηση Μαρινάκη – Ψυχάρη στα γραφεία του ΔΟΛ συζήτησαν για το Mega

 

marinakis_psinakisΣυνάντηση μεταξύ των κυρίων Ψυχάρη και Μαρινάκη πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του ΔΟΛ. Η συνάντηση κράτησε κατά τις ίδιες πληροφορίες πάνω...
από δύο ώρες και ο κ. Μαρινάκης εξήλθε από το γκαράζ του κτιρίου του ΔΟΛ γύρω στις 15:45.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση θα επαναληφθεί και αύριο και Παρασκευή.
Οι δύο άνδρες φέρονται να συζήτησαν την υπόθεση του Mega χωρίς να έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής η κατάληξη της συζήτησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος ΔΟΛ έχει κρατήσει πολύ σκληρή γραμμή στην υπόθεση του Mega. Στην αρχή ο κ. Παναγιώτης Ψυχάρης έκανε λόγο για αξίας της ταινιοθήκης του Mega ύψους 100 εκ ευρώ ενώ η αποτίμηση στα βιβλία της εταιρίας είναι 70 εκ ευρώ και οι τράπεζες θεωρούν ότι μπορεί να πουληθεί στα 35 εκ ευρώ.
Χθες το vima.gr είχε δημοσίευμα με τίτλο « Οι τράπεζες επεξεργάζονται λύση Μαρινόπουλου στο Mega» και επανήλθε σήμερα στο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ο οποίος αναφέρει ότι «Όπως ήδη πληροφορηθήκατε από το vima.gr οι τράπεζες ψάχνουν να βρουν λύση για το Mega.
Από τη στιγμή που έχει απολέσει την άδεια και εκκρεμεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και δεν υπάρχουν προοπτικές κάλυψής της, αναζητείται λύση. Φαίνεται ότι κάποιος εκ των νέων καναλαρχών τις έχει προσεγγίσει και εργάζονται ήδη για αυτόν.
Δηλαδή ο νέος καναλάρχης που δεν διαθέτει κανάλι, εάν συμφωνήσει με τις τράπεζες, θα προικοδοτηθεί με την περιουσία, τη φήμη, την αξία και τα λεφτά του, που είναι δεσμευμένα στα πιστωτικά ιδρύματα. Μπορεί μάλιστα να του προσφέρουν και κούρεμα των δανείων και δανεικά λεφτά ώστε να λειτουργήσει το πρώτο διάστημα για να αποδειχθεί ότι το τρόπαιο όλης της επιχείρησης ήταν εν τέλει το Mega».
Παράλληλα η Τηλέτυπος χθες έστειλε επιστολή στις Τράπεζες με την οποία ζητούσε να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί της και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε μήνες. Στην επιστολή προς τις τράπεζες η εταιρεία, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι έχει εκπληρώσει σημαντικό μέρος των υποχρεώσεών της και είναι ουσιαστικώς τραπεζικά ενήμερη.
Με τις κινήσεις αυτές αν μη τι άλλο η πλευρά του ΔΟΛ εγείρει ζητήματα καταχρηστικότητας στη συμπεριφορά των τραπεζών επιχειρώντας να μπλοκάρει τυχόν μεταβίβαση του καναλιού.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...