Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόεδρος Σκοπίων: «Απειλή» η Ελλάδα για την περιοχή

Πρόεδρος Σκοπίων: «Απειλή» η Ελλάδα για την περιοχή

«Το Βαλκανικό Χαλιφάτο δεν είναι μύθος»
Σκόπια.   «Η ελληνική πολιτική ενάντια στη χώρα μας είναι απειλή για την περιοχή», δήλωσε ο πρόεδρος του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, Γκεόργκι Ίβανοφ στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

«Η αναβολή της διεύρυνσης στην ΕΕ, δημιουργεί ένα κενό στην περιοχή. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει πολιτικό κενό στον γεωπολιτικό χώρο. Η ΕΕ δεν πρέπει να ξεχνά ότι τα Βαλκάνια αποτελούν μέρος της Ευρώπης και οποιαδήποτε καθυστέρηση ένταξή τους δημιουργούν πρόβλημα στο έδαφός της», είπε ο πρόεδρος των Σκοπίων που δεν παρέλειψε να καταφερθεί κατά της Ελλάδα, ζητώντας από το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβει τη φροντίδα της εφαρμογής της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
«Η Ελλάδα με τον παράνομο αποκλεισμό της FYROM στο ΝΑΤΟ, μπλοκάρει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια. Στην αρχή είχαμε μπλοκαρισθεί στον ΟΗΕ, για την ονομασία της χώρας. Τώρα είμαστε παγιδευμένοι στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όχι μόνο του ονόματος, αλλά λόγω της ονομασίας της γλώσσας και της ταυτότητας των πολιτών μας», είπε ο Ίβανοφ.
Τα Βαλκάνια βάση Τζιχαντιστών
Ο Γκεόργκι Ίβανοφ, αφού κατηγόρησε την Ελλάδα ποικιλοτρόπως, αφιέρωσε ένα μέρος της ομιλίας του στην τρομοκρατία.
Ανέφερε ότι «τα Βαλκάνια  έχουν γίνει βάση για την πρόσληψη τζιχαντιστών. Έχουν πάει στο Ιράκ και τη Συρία. Βρίσκονται κοντά τρία χρόνια. Κάποιοι από αυτούς θα γυρίσουν. Θα φέρουν επιστρέφοντας το μίσος προς τους άλλους», είπε ο Ίβανοφ, σύμφωνα με την Ούτρινσκι Βέσνικ.
Εξάλλου, η εφημερίδα ‘Βέτσερ’ των Σκοπίων σε δημοσίευμα της αναφέρει ότι οι ξένοι μαχητές που πολεμούν στο πλευρό των τρομοκρατικών ομάδων του Ισλαμικού Κράτους και της Τζαμπχάτ αλ Νούσρα έχουν γίνει προτεραιότητα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.
Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που οδηγήθηκε από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, εγκρίθηκε ψήφισμα, στο οποίο παρέχεται καθοδήγηση σε όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να βρουν τρόπους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του ισλαμικού ριζοσπαστισμού.
Καταζητούμενοι Βαλκάνιοι τζιχαντιστές
Δημοσίευμα, επίσης της αλβανικής εφημερίδας 'gazeta Shqip',   αναφέρει ότι μέσα στους δέκα πρώτους τρομοκράτες που καταζητούνται παγκοσμίως, όπως ανακοινώθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στα μέσα της εβδομάδας, δύο είναι από βαλκανικές χώρες στις οποίες ανθεί ο Ισλαμισμός.

Πρόκειται για τον Lavdrim Muhaxheri- Λαβντρίμ Μουχατζέρι, από το Κόσοβο που είναι γνωστός αποκεφαλιστής και αρχηγός ομάδας τζιχαντιστών. Οι πρόσφατες πληροφορίες περί δολοφονίας του, αμφισβητούνται από τους Αμερικανούς.
Ο δεύτερος είναι ο Νουσρέτ Ιμάμοβιτς, Βόσνιος τρομοκράτης, ο οποίος δρα στη Συρία, υποστηρίζει το βίαιο εξτρεμισμό, έχει δολοφονήσει αμάχους, ενήλικες και παιδιά και είναι ενταγμένος στην τρομοκρατική ομάδα του «Μετώπου (τζαμπχάτ) αλ Νούσρα.
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Gustave Le Bon: Πως οι πολιτισμοί παρακμάζουν και χάνονται

Gustave Le Bon: Πως οι πολιτισμοί παρακμάζουν και χάνονται


Όπως τα ανατομικά χαρακτηριστικά, έτσι και τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά, δεν είναι αιώνια. Οι συνθήκες του περιβάλλοντος, οι οποίες διατηρούν την μονιμότητα των χαρακτηριστικών αυτών, ούτε αυτές υπάρχουν για πάντα. Εάν δε συμβεί, να μεταβληθεί το περιβάλλον αυτό, τα στοιχεία της πνευματικής ιδιοσυστασίας, κάτω από την επίδραση του περιβάλλοντος, υφίστανται οπισθοδρομικές μεταμορφώσεις που τα οδηγούν στην εξαφάνιση. Σύμφωνα με τους βιολογικούς νόμους, εφαρμόσιμους τόσο στα εγκεφαλικά κύτταρα όσο και στα κύτταρα του υπολοίπου σώματος και οι οποίοι παρατηρούνται σ’ όλα τα ζώα, τα όργανα δαπανούν πολύ λιγότερο χρόνο για να εξαφανισθούν, απ’ ότι τους χρειάζεται για να διαμορφωθούν. Κάθε όργανο, που πέφτει σε αχρησία, όχι πολύ μετά, αδυνατεί να λειτουργήσει.
 
…..
Η πνευματική ιδιοσύνθεση των όντων δεν είναι δυνατόν να ξεφύγει από τους βιολογικούς νόμους. Το εγκεφαλικό κύτταρο που ασκείται, παύει να λειτουργεί και διανοητικές διαθέσεις που χρειάσθηκαν αιώνες ολόκληρους για να διαμορφωθούν, μπορεί πολύ γρήγορα να χαθούν. Η ανδρεία, η πρωτοβουλία, η ενεργητικότητα, το επιχειρηματικό πνεύμα και διάφορες άλλες χαρακτηριστικές ιδιότητες, όταν δεν τους παρουσιάζεται η ευκαιρία να εξασκηθούν-έστω κι αν ο χρόνος αποκτήσεως είναι ελάχιστος - είναι δυνατόν να εξαλειφθούν πολύ γρήγορα.
…….
Έτσι εξηγείται γιατί ένας λαός χρειάζεται πάντοτε πολύ μεγάλο χρόνο για να ανυψωθεί σε μεγάλο βαθμό ηθικής μορφώσεως και μερικές φορές απαιτείται τόσο ελάχιστος χρόνος για να καταπέσει στο βάραθρο της παρακμής.

Όταν μελετήσει κανείς τα αίτια που αλληλοδιαδόχως οδήγησαν στην καταστροφή διαφόρους λαούς, όπως οι Πέρσες και οιΡωμαίοι, για τους οποίους μας διηγείται η Ιστορία, ανακαλύπτει ότι ο θεμελιώδης παράγων που οδήγησε στην πτώση τους, ήταν πάντοτε κάποια μεταβολή της ψυχικής τους ιδιοσυνθέσεως, η όποια προήλθε από την ταπείνωση του χαρακτήρα τους. Κανένας από τους λαούς αυτούς δεν εξαφανίστηκε, λόγω ελαττώσεως της ιδιοφυίας του. Ο μηχανισμός της αποσυνθέσεως όλων των πολιτισμών του παρελθόντος υπήρξε πανομοιότυπος και μάλιστα τόσο πανομοιότυπος, ώστε να μας εξαναγκάσει να διερωτηθούμε, όπως ο ποιητής, που αναρωτιόταν αν η ιστορία, που αποτελείται από τόσα βιβλία, δεν αποτελείται παρά μόνον από μια σελίδα.

Ένας λαός, όταν φθάνει σ' έναν ορισμένο βαθμό πολιτισμού και δυνάμεως, πείθεται πλέον, ότι δεν θα προσβληθεί από τους γείτονές του και αρχίζει να απολαμβάνει τα ευεργετήματα της ειρήνης και της ευημερίας, τα οποία παρέχει ο πλούτος. Οιστρατιωτικές του αρετές όμως εξαφανίζονται, εξ αιτίας της υπερβολικής αναπτύξεως του πολιτισμού, ο οποίος δημιουργεί καινούριες ανάγκες και αναπτύσσει την φιλαυτία. Οι δε πολίτες, μη έχοντας άλλο ιδανικό εκτός από την πρώιμη απόλαυση των γρήγορα αποκτηθέντων αγαθών, εγκαταλείπουν την διοίκηση των δημοσίων υποθέσεων στο κράτος και έτσι όχι πολύ μετά χάνουν τις πρώην ιδιότητες, με τις όποιες δημιούργησαν το μεγαλείο τους.
Τότε γειτονικά βαρβαρικά φύλα, πού έχουν ελάχιστες ανάγκες, αλλά ισχυρότατα ιδανικά, εισβάλλουν στην χώρα του αρκετά πολιτισμένου λαού και διαμορφώνουν νέο πολιτισμό, από τα απομεινάρια εκείνου που κατέστρεψαν. Έτσι, παρ’ όλη την ισχυρή οργάνωση των Ρωμαίων και των Περσών, οι μεν βάρβαροι κατέστρεψαν την αυτοκρατορία των πρώτων, οι δε Άραβες την των δευτέρων. Και δεν ήταν βέβαια η ευφυΐα που έλλειπε στους ηττηθέντες λαούς. Από την άποψη αυτή δεν είναι δυνατή καμιά σύγκριση ανάμεσα στους κατακτηθέντες και στους κατακτητές.
…..
Οι Ρωμαίοι των παλαιών χρόνων είχαν ασθενέστατες ανάγκες και ισχυρότατο ιδανικό. Το ιδανικό - το μεγαλείο της Ρώμης - δέσποζε απολύτως στις ψυχές τους και κάθε πολίτης ήταν έτοιμος να θυσιάσει σ’ αυτό την οικογένεια, την περιουσία και την ζωή του. Όταν η Ρώμη έγινε το κέντρο του κόσμου, κατελήφθη από ξένους που έφθασαν από παντού και στους οποίους έδωσε επιπλέον τα δικαιώματα του Ρωμαίου πολίτη. Αναζητώντας μόνον απολαύσεις και πολυτέλειες, οι ξένοι ελάχιστα ενδιαφέρονταν για την δόξα της. Η μεγάλη πόλις έγινε τότε έναςαπέραντος ξενώνας, αλλά δεν ήταν πια η Ρώμη. Η πόλις φαινόταν ζωηρότατη ακόμη, αλλά η ψυχή της ήταν από πολλά χρόνια πεθαμένη.
…..
Οφείλομε να αναγνωρίσουμε ότι τα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά έθνη απειλούνται, όσον αφορά την ζωτικότητά τους, από μια καταφανέστατη και σημαντική παρακμή. 

Κάθε μέρα χάνουν την πρωτοβουλία τους, την ενεργητικότητα και την θέλησή τους, καθώς και την ικανότητα προς δράση. Η ικανοποίηση των υλικών τους αναγκών, που αυξάνονται καθημερινώς, τείνει να γίνει το μοναδικό τους ιδανικό. Η οικογένεια διαλύεται, τα κοινωνικά υποστηρίγματα τρίζουν επικίνδυνα. Η δυσαρέσκεια και η καχεξία εξαπλώνονται και φωλιάζουν σ’ όλες τις τάξεις, από τις πιο πλούσιες μέχρι και τις πιο φτωχές. Κι’ όπως το πλοίο που έχασε την πυξίδα του χτυπιέται και σύρεται από τους ανέμους εδώ και εκεί, έτσι και ο άνθρωπος της σημερινής εποχής πλανάται στο διάστημα, έτσι στην τύχη, εκεί πού κάποτε κατοικούσαν οι θεοί και που σήμερα είναι έρημα, εξ αιτίας της επιστήμης. Αυτός που έχασε την πίστη, έχασε και την ελπίδα. Και ο όχλος έγινε ευερέθιστος και ξεσηκώνεται πολύ εύκολα, κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να τον σταματήσει και φαίνεται καταδικασμένος να ταλαντεύεται, ανάμεσα στηνμανιασμένη αναρχία και στον βαρύτατο δεσποτισμό….Τον ξεσηκώνουν με λέξεις δίχως νόημαπείθονται τυφλά στους πιο άσημους πολιτικάντηδες και στους πιο ηλίθιους δεσπότες…. Η νεολαία παραιτείται όλο και πιο πολύ, από τα επαγγέλματα τα όποια απαιτούν κρίση, πρωτοβουλία, ενεργητικότητα, προσωπικές προσπάθειες και προπάντων θέληση. Οι ελάχιστες ευθύνες την κατατρομάζουν. Ο σκοτεινός ορίζοντας των έμμισθων λειτουργών του Κράτους της φθάνει.

Η ενεργητικότητα και η δραστηριότητα αντικαταστάθηκαν στο μεν κράτος με συζητήσεις κενές περιεχομένου μεταξύ των πολιτικών ανδρών, στην δε μάζα με καθημερινές διαφωνίες και ενθουσιασμούς και, τέλος στην τάξη των διανοουμένων, με κάποιο είδος κλαψιάρικης αισθηματικότητας, τελείως αδύναμης και αμφίβολης και με ωχρές διαλέξεις για τις ταλαιπωρίες και τα βάσανα τής ζωής. Παντού καλλιεργείται ένας απεριόριστος φιλοτομαρισμός. Οι συνειδήσεις συνθηκολογούν, η δε ηθικότητα σιγά-σιγά πέφτει και χάνεται. Ο άνθρωπος έχασε την εξουσία που έχει πάνω στον ίδιο τον εαυτό του. Δεν ξέρει πια να διαφεντεύει την ψυχή του. Κι’ αυτός που δεν ξέρει να αυτοεξουσιάζεται, είναι καταδικασμένος να διαφεντεύεται από άλλους.

Από το βιβλίο «Νόμοι Εξελίξεως των Φυλών», (εκδόσεις Ελεύθερη Σκέψις, 1985, 2014). Άλλο άρθρο του Γουσταύου Λε Μπον (1841 – 1931) εδώ

«Δεν έχει να κάνει τίποτα με το Ισλάμ»

 


 
Στην συζήτηση που έγινε χθες, στη Βουλή των Κοινοτήτων, για το αν η Βρετανία θα  συμμετάσχει στη στρατιωτική δράση εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), το πιο συγκλονιστικό πράγμα ήταν ότι σχεδόν όλοι όσοι μίλησαν επέμειναν ότι η ISIS «δεν έχει να κάνει τίποτα με το Ισλάμ». Το επαναλάμβαναν συνεχώς, σαν να μουρμούριζαν το μάντρα κάποιαςnew age σέκτας. Αν και στην πραγματικότητα πρόκειται όντως για σέκτα. Την σέκτα της «ισότητας», βασικού πυλώνα του σαθρού οικοδομήματος της πολυπολιτισμικότητας, το οποίο με νύχια και με δόντια προσπαθεί να κρατήσει η ελίτ, την ώρα που τα αντι-μεταναστευτικά κόμματα ενισχύονται συνεχώς.

Υπήρχαν δύο με τρεις Βρετανοί βουλευτές στην συζήτηση, που έδιναν την εντύπωση ότι γνώριζαν καλύτερα, για το Ισλάμ. Είναι ένα από τα περίεργα φαινόμενα της εποχής μας. Άτομα που έχουν ελάχιστη ή καθόλου ουσιαστική γνώση για μια θρησκεία, να δίνουν μαθήματα στους άλλους που την γνωρίζουν μια ζωή. Πως αυτοί, μη μουσουλμάνοι, επιμένουν ότι το ισλαμικό κράτος «δεν έχει τίποτα να κάνει με το Ισλάμ»; Τέτοιες δηλώσεις δεν φαίνεται να προκύπτουν ύστερα από κάποια ειδική μελέτη της θεωρίας ή της ιστορίας του Ισλάμ, αλλά οι ίδιοι παρουσιάζονται ως "ειδικοί" στην ισλαμική θεολογία.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Ομπάμα τις προάλλες, όταν εξηγούσε το σχέδιό του για το πώς θα διαλύσει την ISIS (ISIL, όπως την είπε), είπε και αυτός ως «ειδήμων», με ύφος σοβαρό: «Τώρα ας κάνουμε σαφή δύο πράγματα: η ISIL δεν είναι ισλαμική. Καμία θρησκεία δεν ανέχεται τη δολοφονία των αθώων, και η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων της ISIL είναι μουσουλμάνοι. ... η ISIL είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, απλά και καθαρά».

Όσο για τον αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου James Foleyδήλωσε πάλι: «Η ISIL δεν μιλάει εκ μέρους καμίας θρησκείας ... και καμία πίστη δεν διδάσκει τους ανθρώπους να σφάζουν αθώους. Κανένας δίκαιος Θεός δεν θα υποστηρίξει αυτό που έκαναν χθες και αυτά που κάνουν κάθε μέρα».

Αλλά επειδή είμαστε «αδαείς», θα πρέπει να κάνουμε το εξής ερώτημα στους "ειδικούς": αν η ISIS «δεν έχει να κάνει τίποτα με το Ισλάμ», τότε είμαστε μπροστά σε ένα «τυχαίο» κακό; Και για αυτό το κακό είναι υπεύθυνοι κάποιοι «τρελοί» που εκμεταλλεύονται την θρησκεία, η οποία δεν φταίει. Και αν το κακό είναι «τυχαίο», γιατί άραγε δεν βλέπουμε «τρελούς» Βουδιστές, Ινδουιστές, Σιχ ή Χριστιανούς, να μπαίνουν στον πειρασμό να κόψουν και αυτοί τα κεφάλια των ανθρώπων; Γιατί δεν βλέπουμε μια βουδιστική, ινδουιστική, σιχ ή χριστιανική BokoHaram ή κάτι αντίστοιχο της ISIS;

Την ίδια στιγμή, η ίδια η ISIS έχει δηλώσει δημοσίως ότι το «νέο χαλιφάτο» έχει συσταθεί «για το σκοπό να αναγκαστούν οι άνθρωποι να κάνουν ό, τι απαιτεί από αυτούς η σαρία (νόμος του Αλλάχ)». Αλλά οι δυτικοί «ειδήμονες» ούτε να ακούν τέτοιες κουβέντες.  

[Το ότι ΜΟΝΟ μέσα στο 2014 έχουν γίνει πάνω από 1850τρομοκρατικές ενέργειες από μουσουλμάνους, ενώ συνολικά, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, έχουν πραγματοποιηθεί σε όλο τον κόσμο,23.920 τρομοκρατικές ενέργειες από πιστούς του Ισλάμ, προφανώς θα είναι "τυχαίο". Ούτε αυτό θα «έχει να κάνει τίποτα με το Ισλάμ»].

«Και τελικά, αν η ISIS δεν είναι ισλαμική, τότε ούτε η Ιερά Εξέταση ήταν καθολική», όπως γράφει σε άρθρο του ο άθεος Jerry Coyne.

Βεβαίως η στάση όλων αυτών των πολύ προσεκτικών «ειδημόνων» αλλάζει ραγδαία, όταν εμφανισθεί κάποιος.. Μπρέιβικ. Εκεί, το κακό δεν είναι «τυχαίο», δεν φταίει ένας «τρελός», ένας μεμονωμένος, ή κάποια ομάδα που τα έχει λίγο «παρερμηνεύσει» τα πράγματα, αλλά γίνεται συστηματική προσπάθεια να συνδεθεί η εγκληματική ή τρομοκρατική πράξη ενός ανθρώπου ή μιας ομάδας, με ολόκληρο τον «χώρο», που μπορεί να είναι γενικά οι «νεοναζί» ή γενικότερα οι «(λευκοί) ρατσιστές» ή ακόμα πιο γενικότερα οι «εθνικιστές». Και από εκεί και πέρα ξεκινά να δουλεύει ασταμάτητα η μηχανή της προπαγάνδας, προσπαθώντας να πείσει τον κόσμο ότι η μόνη λύση για «να σωθεί η κοινωνία» από τον εθνικισμό "που γεννά εγκληματίες", είναι ο «αντιρατσισμός», τουτέστιν η φίμωση και η καταστολή με κάθε τρόπο, όσων αντιτίθενται στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες, μέσα στις οποίες βέβαια, (και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε) καιροφυλακτούν οι επόμενοι κεφαλοκόφτες!!
 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Κυριακή με κρύο και βροχές

 

Στην ανατολική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές και βαθμιαία βελτίωση μετά το απόγευμα. Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού.Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που στο Αιγαίο θα φθίνουν τα 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ τις πρωινές ώρες.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασια: από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη.
Ανεμοι: βόρειοι 6 με 8 και τις πρωινές ώρες πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 18 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και τις πρωινές ώρες πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 16 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Εντολή γιά άμεση απογείωση (scrambled) δύο Tornado & ενός Voyager της RAF απο το Ακρωτήρι !

Εντολή γιά άμεση απογείωση (scrambled) δύο Tornado & ενός Voyager της RAF απο το Ακρωτήρι !

“Άρχισαν οι πρώτες πτήσεις βρετανικών μαχητικώναεροσκαφών από τη βάση στο Ακρωτήρι για συμμετοχή σε επιχείρηση πάνω από το Ιράκ, μετά από την έγκριση που έδωσε η Βουλή των Κοινοτήτων το απόγευμα της Παρασκευής.Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την απογείωση αεροσκαφών τύπου Tornado, ενώ εκπρόσωπος δήλωσε ότι «είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν σε επιθετικό ρόλο όταν αναγνωριστούν κατάλληλοι στόχοι».


Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως για λόγους ασφαλείας δεν θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τις κινήσεις των αεροσκαφών από την Κύπρο, ωστόσο εξέφρασε την ικανοποίηση του Υπουργείου Άμυνας για την ταχεία αντίδραση των αεροσκαφών.
Πληροφορίες αναφέρουν πως δύο αεροσκάφη τύπου Tornado και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού τύπου Voyager απογειώθηκαν από την Κύπρο στις 10.30 τοπική ώρα το πρωί του Σαββάτου. 

To Voyager ετοιμάζεται για απογείωση απο το Ακρωτήρι
Οι ακριβείς λεπτομέρειες της αποστολής του δεν έχουν γίνει γνωστές. Βρετανικές πηγές αναφέρουν πως φαίνεται ότι πρόκειται για επιχείρηση αναγνώρισης στόχων, ωστόσο τα αεροσκάφη για πρώτη φορά είναι οπλισμένα με τηλεκατευθυνόμενες βόμβες και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, έτοιμα να επιτεθούν εφόσον κριθεί σκόπιμο.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά
Δύο Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη Tornado και ένα ααεροσκάφος εναερίου εφοδιασμού τύπου Voyager απογειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου από βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου για να συμμετάσχουν στις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Δύο βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tornado GR4 της RAF απογειώθηκαν στις 9.30 ώρα Κύπρου!
Έξι μαχητικά αεροσκάφη Tornado GR4 τα οποία σταθμεύουν στην Κύπρο βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής για να συμμετάσχουν στις επιδρομές..


olympia

Το δύσκολο μετεκλογικό αύριο του ΣΥΡΙΖΑ

Το δύσκολο μετεκλογικό αύριο του ΣΥΡΙΖΑ

Το δύσκολο μετεκλογικό αύριο του ΣΥΡΙΖΑ

September 28, 2014 12:09 am Category: ΓνωμεςΕλλαδα Leave a comment
Του Σταύρου Λυγερού
Η διάψευση των προσδοκιών για βελτίωση της οικονομίας κλιμακώνει την αντίθεση της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών προς τις ασκούμενες μνημονιακές πολιτικές, γεγονός που εκ των πραγμάτων αποδυναμώνει την κυβέρνηση. Το ενδεχόμενο κατάρρευσής της δεν μπορεί να αποκλεισθεί, αλλά το πιθανότερο είναι να «σέρνεται» μέχρι την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.
Ο Σαμαράς δεν πρόκειται να στήσει κάλπες. Θα προσπαθήσει πάση θυσία να συγκεντρώσει τις αναγκαίες 180 βουλευτικές ψήφους για να παρατείνει τη ζωή της κυβέρνησής του μέχρι τον Ιούνιο 2016. Η επιδίωξή του αυτή επικροτείται από το ευρωιερατείο και από τις εγχώριες άρχουσες ελίτ. Τον τελευταίο καιρό, όμως, γίνονται δεύτερες σκέψεις. Αν και το κόμμα του Τσίπρα δυσκολεύεται να πείσει ως εναλλακτική λύση, κατ’ αντιδιαστολή κερδίζει συνεχώς έδαφος. Η εδραίωση και διεύρυνση του δημοσκοπικού προβαδίσματός του ωθεί κάποιους κύκλους και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα να θεωρούν ότι όσο καθυστερούν οι εκλογές τόσο θα πλησιάζει προς την αυτοδυναμία.
Μία τέτοια εξέλιξη θα άλλαζε ριζικά τα τωρινά πολιτικά δεδομένα. Οι εγχώριες άρχουσες ελίτ ποντάρουν πολύ στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ανάγκη εταίρο για να σχηματίσει κυβέρνηση. Θεωρούν ότι μέσω αυτού θα μπορούν να επηρεάσουν όχι μόνο την πολιτική μίας μελλοντικής συμμαχικής κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά και τις ισορροπίες στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου.
Ο Σαμαράς πήγε στο Βερολίνο σε μία εναγώνια προσπάθεια να αποσπάσει την υπόσχεση ότι το επόμενο διάστημα θα ληφθεί η απόφαση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Στο Μαξίμου θεωρούν ότι μόνο αυτή η απόφαση μπορεί με το κατάλληλο πολιτικό μάρκετιν στο εσωτερικό να αντιστρέψει το σημερινό αρνητικό κλίμα. Το ευρωιερατείο, όμως, δεν δείχνει διατεθειμένο να δεσμευτεί για κάτι τέτοιο πριν ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα. Φοβάται ότι εάν λόγω προεδρικής εκλογής στηθούν κάλπες, θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος και θα βρεθεί με μία απόφαση-δώρο στα χέρια, η οποία θα του επιτρέψει να πιέσει θεσμικά την Ευρωζώνη.
Σε μία προσπάθεια και να μην λάβει απόφαση και ταυτοχρόνως να βοηθήσει πολιτικά την κυβέρνηση, είναι πολύ πιθανόν το ευρωιερατείο να επαναλάβει τον εκβιασμό που είχε ασκήσει το 2011 στον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σαμαρά. Για να δρομολογήσει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους να θέσει ως όρο την έγγραφη δέσμευση του Τσίπρα ότι θα τηρήσει τις μνημονιακές υποχρεώσεις της Ελλάδας. Και επειδή θεωρείται δεδομένο ότι η Κουμουνδούρου δεν πρόκειται να ενδώσει, το ευρωιερατείο θα βρει μία δικαιολογία για την υπαναχώρησή του και η κυβέρνηση θα αποκτήσει ένα ισχυρό προπαγανδιστικό όπλο.
Τα κατεστημένα ΜΜΕ θα βομβαρδίσουν την κοινή γνώμη ότι η πολυπόθητη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν πραγματοποιείται λόγω της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ισχυρισμός αυτός μπορεί να μην ανατρέψει το προβάδισμά του, αλλά οπωσδήποτε θα ανασχέσει την εκλογική δυναμική του και κατ’ επέκτασιν θα απομακρύνει το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας.
Το κόμμα του Τσίπρα, όμως, έχει δυσκολία να συνάψει πολιτικά συμβατές κυβερνητικές συνεργασίες. Η εκλογική συρρίκνωση της ΔΗΜΑΡ μάλλον θα την αφήσει εκτός Βουλής και άρα θα του στερήσει έναν δυνάμει εταίρο. Μία καθαρόαιμη αντιμνημονιακή επιλογή θα ήταν η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, εάν καταφέρουν και επιβιώσουν κοινοβουλευτικά. Στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, ξυνίζουν τα μούτρα τους, ενώ ενστάσεις θα προβληθούν και από την πλευρά κάποιων βουλευτών του Καμμένου.
Με επιχείρημα τη διαχωριστική γραμμή Αριστερά-Δεξιά αρκετοί στην Κουμουνδούρου προτιμούν το Ποτάμι ως κυβερνητικό εταίρο. Αυτό το κόμμα, άλλωστε, δεν ιδρύθηκε μόνο για να ανακόψει τη διαρροή απογοητευμένων κεντροαριστερών (και κεντροδεξιών) ψηφοφόρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ιδρύθηκε και για να παίξει μετά τις εκλογές ρόλο κυβερνητικού μπαλαντέρ. Το πλεονέκτημά του είναι ότι ως νέο κόμμα δεν έχει μνημονιακό παρελθόν και πολιτικές «αμαρτίες». Και βεβαίως ο Θεοδωράκης εμφανίζεται ανοικτός όσον αφορά τις συνεργασίες.
Εδώ, όμως, τελειώνουν τα εύκολα. Η δυσκολία θα προκύψει από το γεγονός ότι το Ποτάμι θεωρεί αδιαπραγμάτευτη την ευρωπαϊκή ταυτότητα της χώρας. Για την ακρίβεια, δεν πρόκειται να στηρίξει μία κυβέρνηση, η οποία θα δεσμευθεί προγραμματικά ότι θα καταργήσει μνημονιακές πολιτικές, έστω κι αν αυτό θα την φέρει σε ρήξη με το ευρωιερατείο. Στην πραγματικότητα, το Ποτάμι ιδρύθηκε και πριμοδοτήθηκε γενναιόδωρα από τις εγχώριες άρχουσες ελίτ για να παίξει τον ρόλο του οχήματος, με το οποίο θα επιχειρηθεί η ρυμούλκηση του ΣΥΡΙΖΑ στην όχθη του Μνημονίου.
Και επειδή κάποιοι στην Κουμουνδούρου έχουν ήδη αρχίσει να ψάχνουν τον τρόπο για να μεταβούν εκεί χωρίς κλυδωνισμούς, μία κυβερνητική συνεργασία με το Ποτάμι, ίσως και με ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ χωρίς τον Βενιζέλο, είναι το καλύτερο πολιτικό άλλοθι. Το γεγονός, όμως, ότι τόσο η ηγετική ομάδα όσο και η αυριανή Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι και ανομοιογενής και σε αποκλίνουσες τροχιές, δεν εγγυάται εύκολη υπέρβαση των τωρινών εσωτερικών αντιθέσεων. Όταν στις σχέσεις με την Ευρωζώνη ο κόμπος φθάσει στο χτένι και η Ελλάδα εισέλθει σε φάση πολιτικού μετεωρισμού, ο Τσίπρας θα πρέπει να αποφασίσει με ποιόν θα πάει και ποιόν θα αφήσει. Από τη δική του απόφαση θα κριθεί και το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει αρραγής ή αντιθέτως θα προκληθεί εσωτερικό ρήγμα.
Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Επίκαιρα την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 –http://www.epikaira.g

Άδωνις Γεωργιάδης: Ένας επικοινωνιακός… καταστροφέας

Άδωνις Γεωργιάδης: Ένας επικοινωνιακός… καταστροφέας
-Μετά το χώρο της Υγείας έβαλε πλώρη να διαλύσει τη ΝΔ -Με τις άνευ προηγουμένου δηλώσεις του στέλνει τους ψηφοφόρους της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ
 Στην περίπτωση του η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Από το «τίποτα» ο Αντώνης Σαμαράς τον έφερε στην ΝΔ και τον έβαλε να διαχειριστεί το κρισιμότερο υπουργείο εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης το υπουργείο Υγείας. Τα αποτελέσματα των ενεργειών του τα ζουν στο πετσί τους οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι.
Παρά το γεγονός ότι με δεκάδες ρεπορτάζ είχαμε επισημάνει στον πρωθυπουργό ότι ο συγκεκριμένος κύριος είναι «επικίνδυνος» όχι μόνο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο Αντώνης Σαμαράς τον άφησε ελεύθερο να προχωρήσει στην διάλυση της περίθαλψης. Η συμπεριφορά του απωθεί τους ψηφοφόρους της ΝΔ και τους οδηγεί απευθείας στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά τον ίδιο τρόπο τον άφησε ελεύθερο να διαχειριστεί την επιστροφή του Καρατζαφέρη στην ΝΔ μια υπόθεση που εκτυλίχθηκε σε φιάσκο και ιλαροτραγωδία για την ΝΔ αφού ο Καρατζαφέρης άρχισε να ζητά θέσεις και να το «παίζει δύσκολος» εκτοξεύοντας πάλι κατηγορίες για τη ΝΔ.
Τώρα ανέλαβε να στείλει μέχρι και τον τελευταίο ψηφοφόρο της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ με τις εξόχως τραγικές δηλώσεις του ότι θα πάρει τα λεφτά του στο εξωτερικό αν εκλεγεί ο Τσίπρας.
Το απίστευτο είναι ότι μετά, αφού προσπάθησε να το μαζέψει, είπε κάτι ακόμα χειρότερο πως «θα είναι αυτοκτονία του ελληνικού λαού αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία».
Αυτός ο άνθρωπος είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής;
Είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος στο κόμμα που υπηρέτησαν ο Ευάγγελος Αβέρωφ και ο Γεώργιος Ράλλης;
Αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός της ΝΔ;
Κι όμως ο Σαμαράς τον αφήνει ανενόχλητο να επιτελέσει το καταστροφικό του έργο έχοντας την εντύπωση ότι η πολιτική είναι κάτι σαν να πουλάς βιβλία ή πορτοκάλια…
Όμως από την άλλη μεριά θα έλεγε κανείς ότι καλά κάνει ο κ. Γεωργιάδης,  αφού στο εσωτερικό της ΝΔ και οι… πέτρες γνωρίζουν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος μόνο κακό κάνει στην παράταξη και παρόλα αυτά εξακολουθούν να τον κρατούν, ενώ στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους τον κατηγορούν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν.
Όσο λοιπόν τα στελέχη της ΝΔ δέχονται να τους εκπροσωπεί ένας καταστροφολόγος των τηλεοπτικών παραθύρων τότε η κατρακύλα της ΝΔ είναι αναπόφευκτη… Να τον χαίρεστε.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/499714/adonis-georgiadis-enas-epikoinoniakos-katastrofeas#ixzz3EaazYtAq

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ

GOAL ΚΥΡΙΑΚΗΣ
27 - 09Δεν υπάρχει διαθέσιμο.26 - 09Δεν υπάρχει διαθέσιμο.25 - 09Δεν υπάρχει διαθέσιμο.

LIVE SPORT

LIVE SPORT ΚΥΡΙΑΚΗΣ
27 - 09Δεν υπάρχει διαθέσιμο.26 - 09Δεν υπάρχει διαθέσιμο.25 - 09Δεν υπάρχει διαθέσιμο.

Η ΓΑΤΑ

Η ΓΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΠΡΑΣΙΝΗ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
27 - 09Δεν υπάρχει διαθέσιμο.26 - 09Δεν υπάρχει διαθέσιμο.25 - 09Δεν υπάρχει διαθέσιμο.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ

ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...