Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ξεκούρασε κόσμο και κοσμάκη ενόψει Μάλαγα και το γκολ του Βύντρα έφτανε στο 34'(0-1) για να φύγει ο Παναθηναϊκός νικητής από τη Λιβαδειά!
Σαρωτικές αλλαγές!
Αρκετές εκπλήξεις από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος άλλαξε κατά τα 7/11 το βασικό σχήμα που είχε επιλέξει στο παιχνίδι κόντρα στη Μάλαγα. Ο Πορτογάλος τεχνικός ήθελε να ξεκουράσει τους βασικούς ενόψει του επαναληπτικού ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως την ερχόμενη Παρασκευή, τρεις μέρες μετά το δεύτερο παιχνίδι με τους Ισπανούς, υπάρχει η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ.
Κάτω από τα δοκάρια ο Καρνέζης κράτησε την θέση του, αριστερό μπακ ο Λαγός, δεξί ο Σεϊταρίδης και στο κέντρο της άμυνας ο Πίντο με τον Βύντρα. Μαρίνος και Ζέκα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αριστερό εξτρέμ ο Μαυρίας, δεξί ο Μπαρμπαρούσης, ο Λάζαρος σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Πετρόπουλος.
Το κατά Λουκά... ημίχρονο!
Έχοντας την... αγχόνη του -2 από την περυσινή τιμωρία, μια ενδεκάδα ανάγκης και το άγχος της πρεμιέρας, ο Παναθηναϊκός άργησε αρκετά να βρει τα πατήματα του μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι τυχαίο πως η πρώτη του μεγάλη φάση ήταν στο 27' όταν ο Πετρόπουλος σε κενή εστία σπατάλησε την... πάρε-βάλε ξυραφιά του Σεϊταρίδη από δεξιά.
Το «τριφύλλι» αν και είχε την κατοχή της μπάλας, δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς στην άμυνα του Λεβαδειακού, που περίμενε θέλοντας να χτυπήσει στη κόντρα, και χρειάστηκε μια στημένη φάση για να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 34'.
Μια φάση δουλεμένη στη προπόνηση, που βγήκε... copy paste από το φιλικό με την Αλ Γιαίς στην Αυστρία. Ο δημιουργός παρέμεινε ο ίδιος και άλλαξε ο εκτελεστής. Ο Χριστοδουλόπουλος έστειλε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, ο Βύντρα κατέβασε με το δεξί, σούταρε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στο πλεκτό!
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, πάντως, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ημιχρόνου. Εκτός από τις επιθετικές του αρετές, έσωσε την ομάδα του από την ισοφάριση πέντε λεπτά αργότερα, διώχνοντας πάνω στη γραμμή την προβολή του Κόρμπος! Κατά Λουκά ημίχρονο, λοιπόν, για έναν Παναθηναϊκό που τα... χρειάστηκε και έδειχνε να ψάχνεται στον αγωνιστικό χώρο.
Έπαιξε με την... φωτιά!
Με το... καλησπέρα της επανάληψης, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έκανε διπλή αλλαγή. Σισοκό και Φορναρόλι αντί των Λάζαρου και Μαυρία με το σύστημα να αλλάξει σε ένα... περίεργο 4-3-3, με τους Σισοκό και Ζέκα εσωτερικά χαφ και τον Φορναρόλι αριστερό εξτρέμ που έκλεινε συνεχώς πίσω από τον Πετρόπουλο.
Οι αλλαγές του Πορτογάλου δεν άλλαξαν κάτι στην αναιμική εικόνα του «τριφυλλιού» και μετά το 60' ο Λεβαδειακός άρχιζε να πιέζει την εστία του Καρνέζη, καθώς οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα ενώ έχοντας μείνει από δυνάμεις είχαν αρκετά ανασταλτικά προβλήματα. Για αυτό και ο Σπυρόπουλος άλλαξε τον Ζέκα, πήγε αριστερό μπακ και ο Λαγός στον άξονα.
Οι γηπεδούχοι με τον Παράσχο να ρισκάρει όσο μπορεί(Βασιλείου, Ζαουί), έκλεισαν στα καρέ του τον Παναθηναϊκό είχαν κάποιες καλές στιγμές αλλά στην μεγαλύτερη τους ευκαιρία στο 79' ο Καρνέζης έκανε την επέμβαση του αγώνα βγάζοντας σε κόρνερ το σουτ του Πόι!
Τελικά, ο Παναθηναϊκός αν και έπαιξε με την... φωτιά δεν κάηκε και έκανε ποδαρικό με το δεξί στη φετινή Σούπερ Λίγκα.
MAN OF THE MATCH: Ο Λουκάς Βύντρα. Δεν θα μπορούσε να κάνει και κάτι παραπάνω στο αποψινό παιχνίδι. Πέτυχε το νικητήριο γκολ, έσωσε την άμυνα του πάνω στη γραμμή ενώ στο δεύτερο μέρος ήταν καλός ανασταλτικά και δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα. «Γεμάτο» ματς από τον αρχηγό του Παναθηναϊκού.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ορέστης Καρνέζης. Ο Έλληνας πορτιέρο του Παναθηναϊκού φώναξε παρών όσες φορές χρειάστηκε και έδειξε γιατί έχει κερδίσει με το... καλημέρα την θέση βασικού κάτω από τα δοκάρια του «τριφυλλιού». Σταθερότατος, κράτησε με μεγάλη επέμβαση το μηδέν στο σουτ του Πόι στο 79'.
Καλό παιχνίδι και από τον Αντώνη Πετρόπουλο που ήταν «μέσα» σε αρκετές φάσεις αλλά του έλειψε το γκολ, όπως στη φάση του 27' που έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του «τριφυλλιού». Καθοριστικές επεμβάσεις στην επανάληψη από τον Αντρέ Πίντο στο κέντρο της άμυνας.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «πράσινοι» ρίσκαραν αρκετά με την απόδοση τους, ήταν κακοί σε όλη την επανάληψη και αν δεν είχαν τον Καρνέζη δεν θα είχαν φύγει με το «διπλό» από την Λιβαδειά.
Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα του Λεβαδειακού... κοιμήθηκε στη φάση που κρίνει το παιχνίδι. Μία φάση που θα έπρεπε να είχαν προσέξει οι Βοιωτοί, καθώς αποτελεί μία από τις... γνωστές κομπίνες του Παναθηναϊκού.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Κομίνης δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Από κει και πέρα, όμως, μοίρασε πολύ εύκολα κάρτες στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Πάντως, είδε το θέατρο που κάνει ο Κόρμπος στο πρώτο ημίχρονο και δεν παρασύρθηκε.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ρίσκαρε ενόψει Μάλαγα, ξεκούρασε αρκετούς ποδοσφαιριστές, μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής αλλά ο Παναθηναϊκός έφυγε με το «διπλό» από την Λιβαδειά. Ξεκίνησε με το δεξί, πήγε στο +1 και έσβησε το αρνητικό πρόσημο από την περυσινή του τιμωρία!