Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Πανηγυρίζουν οι οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους για την αιματηρή επίθεση στο Μόναχο

Πανηγυρίζουν οι οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους για την αιματηρή επίθεση στο Μόναχο TOPICS:Ισλαμικό ΚράτοςΜόναχοΤρομοκρατία Special police forces approach the scene of a shooting at the Olympia shopping centre in Munich, Germany, 22 July 2016. Several people were reported dead and several more injured after a shooting spree in Munich's Olympia shopping centre. Public transport was brought to a halt as the search for the gunman is underway. EPA/FELIX HOERHAGER JULY 22, 2016 32 SHARES Share to FacebookShare to TwitterShare to Google+Share to LinkedIn Υποστηρικτές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος πανηγύρισαν σήμερα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για την επίθεση που εξαπέλυσαν άγνωστοι σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου, όπου σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί άνθρωποι. «Ευχαριστούμε τον Θεό, μακάρι ο Θεός να φέρει ευημερία στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους» γράφει ένας χρήστης σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στην αραβική γλώσσα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, σε έναν λογαριασμό του οποίου οι χρήστες συχνά διατυπώνουν τον ενθουσιασμό τους για τις επιθέσεις που διαπράττει η τζιχαντιστική οργάνωση. «Το Ισλαμικό Κράτος εξαπλώνεται στην Ευρώπη» γράφει ένα άλλο tweet, επίσης γραμμένο στην αραβική γλώσσα, το οποίο αναρτήθηκε σε έναν άλλο λογαριασμό επίσης φίλα προσκείμενο στο Ισλαμικό Κράτος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Κάιρο, Αίγυπτος

Πηγή: Πανηγυρίζουν οι οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους για την αιματηρή επίθεση στο Μόναχο http://mignatiou.com/2016/07/panigirizoun-i-opadi-tou-islamikou-kratous-gia-tin-ematiri-epithesi-sto-monacho/

ΔΕΝ υπαρχει σωτηρια και στην ΕΛΛΑΔΑ με τετοια νεολαια!!!Τρέλα στο Σύνταγμα: Ολοι κυνηγούν τα Pokemon Go [εικόνες]

 

Η νέα παγκόσμια μανία των χρηστών smart phones, τα Pokemon Go δεν θα μπορούσε να λείψει και από την Ελλάδα.
Στη χώρα μας έκανε την
επίσημη εμφάνισή του πριν από μια εβδομάδα. Και στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος, μαζεύονται καθημερινά νέοι – και όχι μόνο – για να πιάσουν το Pokemons.
Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες.
  iefimerida.gr 

Aυτό είναι το εμπορικό κέντρο του Μονάχου που βάφτηκε στο αίμα

 

Το εμπορικό κέντρο «Olympia-Einkaufszentrum» στα βορειοδυτικά του Μονάχου επέλεξαν οι τρεις -σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες- ένοπλοι για να πραγματοποιήσουν επίθεση.

Φιλοξενεί 135 καταστήματα

Πρόκειται για το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Βαυαρίας, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 1997.
Το «Olympia-Einkaufszentrum» είναι ένα από τα πλέον πολυσύχναστα μέρη της πόλης. Βασίζεται σε εντυπωσιακό διώροφο κτίσμα με οροφή από γυαλί και φιλοξενεί 135 καταστήματα.
tribune

A day at the races

ΑΡΩΜΑ ΑΣΚΟΤ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

 

Οι επιβάτες των αεροπλάνων σε θέση προσγείωσης απολάμβαναν ένα μοναδικό θέαμα

ascot12Nikos_Karanikolas-4177
Οι επιβάτες των αεροπλάνων που έπαιρναν θέση προσγείωσης το απόγευμα της Τετάρτης πάνω από το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος απολάμβαναν ένα μοναδικό θέαμα το οποίο δεν είχε να ζηλέψει τίποτε από τις περίφημες Βασιλικές Ιπποδρομίες του Ασκοτ, εκδήλωση οποία συγκεντρώνει τα φλάς των τοπικών και διεθνών ΜΜΕ.
EIKONEΣ>Νίκος Καρανικόλας
ascot1TEL1264
Εκείνη την ημέρα η Ιπποδρομίες ΑΕ του ΟΠΑΠ διοργάνωνε στο Μαρκόπουλο, το κορυφαίο ντέρμπι της χρονιάς, το 70ο Ντέρμπι καθαρόαιμων ελληνικών ίππων το οποίο συγκέντρωσε πάνω 2.000 θεατές.
ascot168559
Ανάμεσά τους φίλιπποι, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι φορέων και μέσων ενημέρωσης, αθλητές, καλλιτέχνες, καθώς και το σύνολο της ιπποδρομιακής κοινότητας κατέκλισαν τις κερκίδες και παρακολούθησαν μια άρτια αγωνιστικά και οργανωτικά ιπποδρομιακή συγκέντρωση η οποία περιελάμβανε συνολικά οκτώ κούρσες με πλούσιο θέαμα και δυνατές συγκινήσεις.
ascot14Nikos_Karanikolas-4257
ascot13Nikos_Karanikolas-4244
ascot3Nikos_Karanikolas-1310
ascot9Nikos_Karanikolas-3979
Οι εντυπωσιακές γυναικείες παρουσίες ήλθαν να προσδώσουν και τον χαρακτήρα της κοσμικής εκδήλωσης.
ascot2Nikos_Karanikolas-0986
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο Μαρκόπουλο, μουσική, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, πόνι για τους μικρούς φίλους και μοναδικές εκπλήξεις πλαισίωσαν το πρόγραμμα.
ascot4Nikos_Karanikolas-1313
Μετά τη λήξη των ιπποδρομιών ένα μεγάλο εορταστικό πάρτι με τη μοναδική ορχήστρα του Σταύρου Ρωμανού, που δημιούργησε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα με αγαπημένους jazz και swing ήχους ολοκλήρωσε την εντυπωσιακή βραδιά του Ελληνικού Ντέρμπι.
ascot15Nikos_Karanikolas-8253
ascot178568
Για την Ιστορία νικητής του 70ου Ντέρμπι αναδείχθηκε ο αναβάτης Μιχάλης Ξυνός ιππεύοντας τον ίππο ΜΕΝΤΩΡ, με προπονητή τον Αλέκο Γιατρά.
ascot8Nikos_Karanikolas-3968
Το Ελληνικό Ντέρμπι τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής, ο οποίος αναγνώρισε την προσπάθεια που γίνεται στις ιπποδρομίες και βράβευσε τον ιδιοκτήτη του νικητή ίππου κ. Γιάννη Μυτιληναίο.
ascot14
ascot7Nikos_Karanikolas-3949

ascot10Nikos_Karanikolas-4015ascot11Nikos_Karanikolas-4025
ascot5Nikos_Karanikolas-3627ascot6Nikos_Karanikolas-3716

H Aμερική του Ομπάμα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΣΟΚ ΤΟΥ TRUMP

 

Οι ΗΠΑ επιχειρούν να εξάγουν την κόλαση στην Ελλάδα

Πάταγο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ  ότι η Αμερική βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Εαν έχει δίκιο ο Τραμπ θα πρέπει να ανησυχούμε κι αυτό γιατί για πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι Αμερικανοί κατάφεραν το 2010 να εξάγουν στην Ελλάδα την κρίση της Lehman Brothers. Υπό αυτό το πρίσμα ακόμη και η επίσκεψη του Τζακ Λιου προκαλεί τρόμο. Σκεφθείτε τι θα μπορούσε να συμβεί εάν πράγματι η Αμερική βρίσκεται λίγο πριν την καταστροφή και ο Λευκός Οίκος επιθυμεί εκ νέου να εξάγει την κρίση στην Ελλάδα και δια μέσω αυτής στην Ευρώπη.
Η άποψη του Τραμπ ανάγκασε και τον Ομπάμα να μπει στο παιγνίδι και να προσπαθήσει να απαντήσει.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι το σκηνικό Αποκάλυψης που περιέγραψε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στην Αμερική σήμερα δεν «ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» που βιώνουν οι Αμερικανοί πολίτες.
«Αυτή η ιδέα σύμφωνα με την οποία η Αμερική βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης, αυτή η άποψη της βίας και του χάους που επικρατούν παντού, δεν ανταποκρίνεται πραγματικά σε αυτό που βιώνουν οι πολίτες» δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο.
«Δεν θα λάβουμε τις σωστές αποφάσεις εάν εκείνες βασίζονται στους φόβους που δεν επιβεβαιώνονται από τα γεγονότα» υπογράμμισε ο ίδιος.
«Στην Αμερική τα ποσοστά βίας είναι πολύ μικρότερα σε σύγκριση με 20 ή 30 χρόνια πριν και η μετανάστευση αποτελεί πολύ λιγότερο ένα πρόβλημα σε σύγκριση με 20 ή 30 χρόνια πριν όμως και σε σύγκριση με την εποχή που εγώ εξελέγην πρόεδρος», παρά το ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι επιλύσαμε όλα μας τα προβλήματα» τόνισε ο Ομπάμα.
«Αναφορικά με την εγκληματικότητα, το ποσοστό των βίαιων εγκλημάτων στην Αμερική μειώθηκε περαιτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας μου σε σύγκριση με τις 3 ή 4 προηγούμενες δεκαετίες» πρόσθεσε.
Σε σχέση δε με τον αριθμό των αστυνομικών που σκοτώθηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι είναι «σημαντικά μικρότερος σε σύγκριση με εκείνον κατά τη διακυβέρνηση του Ρόναλντ Ρίγκαν».
«Αυτά είναι γεγονότα. Αυτά είναι δεδομένα» επέμεινε ο ίδιος.
Σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης, ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών στις ΗΠΑ «μειώθηκε σήμερα κατά δύο τρίτα σε σύγκριση με την περίοδο διακυβέρνησης του Ρόναλντ Ρίγκαν» υπογράμμισε ο Ομπάμα.
«Καταγράφουμε πολύ λιγότερους παράτυπους εργαζόμενους που διασχίζουν τα σύνορα σε σύγκριση με την δεκαετία του 1980 ή του 1990 ή όταν ο Τζορτζ Μπους ήταν πρόεδρος. Αυτό είναι ένα γεγονός» σημείωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.
Α.Σ

H εβδομάδα της... κολάσεως: Ποιοι θα πληρώσουν 5 δισ. ευρώ μέχρι την επόμενη Παρασκευή

H εβδομάδα της... κολάσεως: Ποιοι θα πληρώσουν 5 δισ. ευρώ μέχρι την επόμενη Παρασκευή
Τα ψέματα… τελείωσαν, ξεκινάει η εβδομάδα (και στην πράξη τοπ εξάμηνο) των φορολογικών παθών. Ο Ιούλιος πρέπει να κλείσει με φορολογικά έσοδα τουλάχιστον πέντε δις. ευρώ στα κρατικά ταμεία προκειμένου ο προϋπολογισμός να παραμείνει εντός στόχων.
Και για να συμβεί αυτό, 2,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πρέπει να φανούν συνεπείς στην πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, πάνω από ένα εκατομμύριο επαγγελματίες θα πρέπει να αποδώσουν τον αυξημένο ΦΠΑ που εισέπραξαν από την 1η Ιουνίου.
Οι περικοπές των επικουρικών συντάξεων για περίπου 260.000 συνταξιούχους (θα αρχίσουν να φαίνονται από το τέλος του μήνα) και οι αυξημένες κρατήσεις για ασφαλιστικές εισφορές και φόρους που έχουν ήδη ξεκινήσει από τις αρχές Ιουλίου, έρχονται να προστεθούν στα βάρη ενός μήνα που έχει προγραμματιστεί να είναι ο χειρότερος ολόκληρης της χρονιάς.
Για το οικονομικό επιτελείο, η εκτέλεση του προϋπολογισμού τον Ιούλιο είναι το πρώτο δύσκολο τέστ για τη φετινή χρονιά. Τα βάρη του β’ εξαμήνου είναι κατά 8 δις. ευρώ περισσότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα του πρώτου καθώς τα έσοδα θα πρέπει να ανέλθουν στα 27 δις. ευρώ έναντι περίπου 19 δις. ευρώ που εισπράχθηκαν στο πρώτο εξάμηνο. Έτσι, μπορεί η μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού να δείχνει μικρές υπερβάσεις στόχων στο σκέλος των φορολογικών εσόδων –περίπου 350 εκατ. ευρώ στο πεντάμηνο και ενώ αναμένονται τα αναλυτικά στοιχεία Ιουνίου- ωστόσο, το ζήτημα είναι τι θα γίνει από εδώ και στο εξής.
Μόνο από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, το υπουργείο Οικονομικών περιμένει να εισπράξει 3,6 δις. ευρώ εκ των οποίων 1,2 δις. ευρώ μέσα στον μήνα. Η τελική εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος, έχει δείξει ότι τα χρεωστικά εκκαθαριστικά ανέρχονται σε 2.284.739 με το ποσό που θα πρέπει να εισπραχθεί να αντιστοιχεί σε 3,644 δις. ευρώ. Περίπου οι 38 στους 100 φορολογούμενους παρέλαβαν φέτος χρεωστικό εκκαθαριστικό και θα πληρώσουν 1594 ευρώ κατά μέσο όρο. Όσον αφορά στις πιστωτικές δηλώσεις, αυτές είναι 1.005.277 και το ποσό που πρέπει να επιστραφεί είναι μόλις 302 εκατ. ευρώ ή 300 ευρώ ανά φορολογούμενο. Για τους περισσότερους, το ποσό αυτό θα συμψηφιστεί με τον ΕΝΦΙΑ.
Βαρύς είναι φέτος ο λογαριασμός και για τις επιχειρήσεις καθώς «εγκαινιάζεται» στην πράξη ο αυξημένος συντελεστής του 29% ο οποίος σε συνδυασμό με την νέα παρακράτηση του 100% στέλνει το ύψος των εκκαθαριστικών στα ύψη. Οι εταιρείες έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι τη Δευτέρα να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να γίνει η καταβολή της 1ης δόσης. Ο φόρος θα πληρωθεί φέτος σε έξι δόσεις ενώ το συνολικό ποσό που περιμένει να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών ξεπερνά τα δύο δις. ευρώ (εκ. των οποίων τουλάχιστον 300-400 εκατ. ευρώ μέσα στον Ιούλιο.
Πρώτο crash test και για τον νέο ΦΠΑ. Τέλος Ιουλίου, θα υποβληθούν οι τριμηνιαίες δηλώσεις από τους επαγγελματίες για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου 2016 ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις θα στείλουν τον ΦΠΑ Ιουνίου. Είναι ο μήνας κατά τον οποίο επιβλήθηκε για πρώτη φορά ο ΦΠΑ του 29% και στην πράξη θα φανεί αν οι εισπράξεις θα είναι μεγαλύτερες σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.
Δεν αποκλείεται, τα φορολογικά έσοδα του φετινού μήνα να είναι αισθητά χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι. Τον περασμένο Ιούλιο, υπό την απειλή του κουρέματος καταθέσεων εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι έσπευδαν να εμβάσουν χρήματα στις εφορίες για να αποφύγουν τις συνέπειες ενός κουρέματος. Φέτος, τέτοια απειλή δεν υπάρχει οπότε μένει να φανεί πόσο εύκολα θα συγκεντρωθεί το ποσό των 5 δις. ευρώ το οποίο σημειωτέον, αντιστοιχεί περίπου στο 4-5% των καταθέσεων που έχουν απομείνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

ΗΠΑ: Ο Ντ. Τραμπ «διέλυσε» την διαφορά 10 μονάδων που είχε με την ΧΙΛΑΡΥ

   


Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος γα την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει σχεδόν ίσο ποσοστό των προθέσεων ψήφου με τη Δημοκρατική αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον για πρώτη φορά από τον Μάιο, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του GOP στο Κλίβελαντ αυτή την εβδομάδα.
Η δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη μέσω Διαδικτύου από την 18η ως την 22η Ιουλίου, κατέδειξε ότι το 41% των Αμερικανών που λένε ότι είναι πιθανό να πάνε να ψηφίσουν υποστηρίζει την Κλίντον, ενώ το 38% τάσσεται υπέρ του Τραμπ. 
Με δεδομένο ότι το ποσοστό στατιστικού σφάλματος της έρευνας κυμαίνεται περί το 4%, αυτό σημαίνει ότι ο Τραμπ και η Κλίντον πρακτικά ισοψηφούν.
Πριν αρχίσει το εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στο Κλίβελαντ της πολιτείας Οχάιο τη Δευτέρα, ο Τραμπ υπολειπόταν κατά σχεδόν δέκα εκατοστιαίες μονάδες της Κλίντον με βάση τις δημοσκοπήσεις της ίδιας εταιρείας.
Ο μεγιστάνας των ακινήτων έλαβε και τυπικά το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στο συνέδριο, κατά τη διάρκεια του οποίου όμως το κόμμα δυσκολεύτηκε να επιδείξει ενότητα, αλλά το τελευταίο του βράδυ οι παριστάμενοι χειροκρότησαν όλοι τον Τραμπ, όταν υποσχέθηκε να «πάρει πίσω» τη χώρα που όπως υποστήριξε αντιμετωπίζει προβλήματα εγκληματικότητας, τρομοκρατίας και έλλειψης πολιτικής ηγεσίας.
Το 2012, το ποσοστό του τότε υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ είχε αυξηθεί κατά περίπου 5 εκατοστιαίες μονάδες σε μια δημοσκόπηση της Ipsos αμέσως μετά το συνέδριο του GOP.
Η τελευταία φορά που ο Τραμπ καταλάμβανε σχεδόν ίσο ποσοστό προθέσεων ψήφου με την Κλίντον ήταν τον Μάιο, όταν αποσύρθηκαν οι δύο βασικοί του αντίπαλοι στην κούρσα για το χρίσμα.
Η δημοσκόπηση της Ipsos έγινε στην αγγλική γλώσσα και στις πενήντα πολιτείες, σε δείγμα 1.036 Αμερικανών.

«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Στον «αέρα» χιλιάδες ασφαλισμένοι οδηγοί αυτοκινήτων

 


Μία ακόμα μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία έβαλε «λουκέτο»! Στον αέρα βρίσκονται οι ασφαλισμένοι της εταιρείας
Enterprise Insurance Company, η οποία λειτουργεί και στην Ελλάδα με αντιπρόσωπο την Enterprise Hellas για τον κλάδο του αυτοκινήτου.

Η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Γιβραλτάρ, όπου έχει την έδρα της η εταιρεία, ειδοποίησε την Τράπεζα της Ελλάδος ότι αποφάσισε την παύση πληρωμών, εν όψει διορισμού προσωρινού εκκαθαριστή στην εταιρεία, καθώς αυτή δεν καλύπτει τις απαιτήσεις φερεγγυότητας.

Η ανακοίνωση της ΤτΕ

H Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Γιβραλτάρ (Gibraltar Financial Services Commission – GFSC) ενημέρωσε την Τράπεζα της Ελλάδος ότι αποφάσισε σήμερα να λάβει μέτρα κατά της ασφαλιστικής εταιρίας Enterprise Insurance Company Plc. Τα μέτρα αφορούν την απαγόρευση έκδοσης νέων συμβολαίων και την παύση πληρωμών, εν αναμονή της κατάθεσης αίτησης για διορισμό προσωρινού εκκαθαριστή στην εταιρία, καθώς, όπως αυτή ενημέρωσε την GFSC, δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις φερεγγυότητας και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση. Η Enterprise Insurance Company Plc εδρεύει στο Γιβραλτάρ και δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Νορβηγία και την Ελλάδα.

Η GFSC ενημέρωσε επίσης την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (European Insurance and Occupational Pensions Authority – EIOPA), καθώς και τις εποπτικές αρχές όλων των κρατών-μελών της ΕΕ, στις οποίες έχει παρουσία η εταιρία Enterprise Insurance Company Plc. Στην Ελλάδα, για τον κλάδο υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία χερσαίων αυτοκίνητων οχημάτων, η εν λόγω ασφαλιστική εταιρία έχει ορίσει ως ειδικό αντιπρόσωπο την Enterprise Hellas Ε.Π.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην GFSC στο τηλέφωνο 00 350 200 40284 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση enterprisepolicyholders@fsc.gi ή απευθείας στην εταιρία Enterprise Insurance Company Plc στο τηλέφωνο 00 350 200 50150.

Βίντεο: «Γαμ… Τούρκοι» φώναζε ο δράστης στην επίθεση του Μονάχου

 


Τον ένοπλο καταγράφει με το κινητό του πολίτης - Αναφορές ότι ο ένοπλος είναι νεοναζί


Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγη ώρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μόναχο, καταγράφεται ένας από τους δράστες να συνομιλεί με έναν πολίτη.

Ο πολίτης, ο οποίος μαγνητοσκοπεί τον ένοπλο από το μπαλκόνι ακούγεται να μιλάει μαζί του με τον τελευταίο, μεταξύ άλλων, να του απαντάει: «Γαμ… Τούρκοι».

Όλα αυτά, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο δράστης είναι νεοναζί.

Διαβάστε το διάλογο παρακάτω:

Πολίτης: Γαμ… μαλ…
Δράστης: Εξαιτίας σου… (δεν είναι κατανοητό)
Π: Αρχ…, είσαι αρχ…
Δ: Και τώρα πρέπει να αγοράσω ένα όπλο για να σε πυροβολήσω
Π: Με ένα όπλο γαμ… το κεφάλι σου. (Ο πολίτης φωνάζει στον κόσμο ότι ο δράστης έχει όπλο)
Δ: Σκατ… Γαμ… Τούρκοι
Π: Σκατ… Γαμ… ξένοι. (Ο πολίτης φωνάζει και πάλι στον κόσμο ότι ο δράστης έχει όπλο και τους λέει να καλέσουν την αστυνομία)
Δ: Είμαι Γερμανός
Π: Είσαι αρχ… αυτό είσαι
Δ: Σταμάτα να μαγνητοσκοπείς
Π: Είσαι αρχ… αυτό είσαι. Τι κάνεις γαμ…;
Δ: Ναι, αλλά εγώ γεννήθηκα εδώ
Π: Ναι και τι στο διάβολο νομίζεις ότι κάνεις;
Δ: Μεγάλωσα εδώ στην περιοχή Hartz 4 

ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Τρόμος στο Μόναχο

Τρόμος στο Μόναχο

65
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρέθηκε η Γερμανία μετά το σοβαρό περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο εμπορικό κέντρο «Olympia-Einkaufszentrum (OEZ)» και σε σταθμό του ΜΕΤΡΟ «Stachus» στο Μόναχο.

Από τους πυροβολισμούς του Ιρανο-Γερμανού δράστη έπεσαν νεκρά εννέα άτομα και τραυματίστηκαν 21 (τρία πολύ σοβαρά), ενώ στους νεκρούς συμπεριλαμβάνεται και μια 15χρονη κοπέλα. Στη συνέχεια ο δράστης αυτοκτόνησε. Το σώμα του δράστη βρέθηκε από την αστυνομία σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το εμπορικό κέντρο. Έφερε ένα κόκκινο σακίδιο, το οποίο οι αστυνομικοί ερεύνησαν με ειδικό ρομπότ για πιθανή ύπαρξη εκρηκτικών.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μονάχου δήλωσε ότι δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα θύματα της επίθεσης μέχρι στιγμής.

Μικρά παιδιά που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν σε κοντινό παιδιατρικό κέντρο. 

Το σώμα του δράστη βρέθηκε από την αστυνομία σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το εμπορικό κέντρο. Έφερε ένα κόκκινο σακίδιο, το οποίο οι αστυνομικοί ερεύνησαν με ειδικό ρομπότ για πιθανή ύπαρξη εκρηκτικών.

Αμέσως μετά το συμβάν οι αρχές κήρυξαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την πόλη του Μονάχου η οποία έληξε στις 2.40 τα ξημερώματα.

Ο δολοφόνος ήταν άγνωστος στην αστυνομία.

Αργά τη νύχτα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι βρήκαν το αυτοκίνητο του δράστη, ένα Ford Focus το οποίο μετακίνησαν για να το ερευνήσουν.

Ασφυξία δημιούργησε η κατάσταση στο Μόναχο όταν σταμάτησαν όλα τα μέσα μεταφοράς και η κυκλοφορία των πολιτών, κατάσταση η οποία επανήλθε σε φυσιολογικούς ρυθμούς στις 2 τα ξημερώματα.

Οι πολίτες είχαν κληθεί από την αστυνομία να μείνουν στα σπίτια τους παρακολουθώντας τηλεόραση με την αιτιολογία κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τρομοκρατία.«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα οποιαδήποτε σχέσης με την τρομοκρατία, ούτε να το επιβεβαιώσουμε όμως» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πίτερ Αλτμάιερ, επικεφαλής του προσωπικού στην Καγκελαρία της Άνγκελα Μέρκελ, θυμίζοντας ότι το συμβάν συμπίπτει με την ημέρα της πέμπτης μαύρης επετείου της τραγωδιας στη Νορβηγία, από τον ακροδεξιό εξτρεμιστή Μπρέιβικ ο οποίος στις 22 Ιουλίου του 2011 σκότωσε 77 άτομα και τραυμάτισε άλλα 319 μεταξύ του Όσλο και του γειτονικού νησιού Ουτόγια, επιτιθέμενος σε ένα κάμπινγκ νεολαίας σοσιαλιστικού κόμματος, το οποίο εκείνη την περίοδο ήταν στην κυβέρνηση.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο με τον δράστη του εμπορικού κέντρου. Οι εικόνες είναι σοκαριστικές με τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητος. Ο δράστης στην ταράτσα του πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου φωνάζει: «Είμαι Γερμανός».


Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μονάχου, ανέφερε πως ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο σε εννέα άτομα, ήταν 18χρονος Ιρανο-Γερμανός και σε ερώτηση αν είχε σχέσεις με το Ισλαμικό Χαλιφάτο δήλωσε πως «θα πρέπει να εξακριβωθεί, καθώς ακόμα διεξάγεται έρευνα».

O δράστης ζούσε περισσότερο από δύο χρόνια στο Μόναχο, ενώ δεν είχε απασχολήσει την αστυνομία στο παρελθόν.

Οι αστυνομικοί καταγράφηκαν από κάμερα αυτόπτων μαρτύρων να εφορμούν στο εμπορικό κέντρο ενώ άλλοι άνθρωποι εμφανίζονται να τρέχουν προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους.




Για αντικρουόμενες πληροφορίες και κίνητρα τα οποία δεν έχουν πλήρως διαλευκανθεί έκανε λόγο σε δήλωσή του για τα γεγονότα στο Μόναχο ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, δίνοντας επαίνους στις δυνάμεις ασφαλείας.

Το Σάββατο συγκαλείται το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας στο Βερολίνο, υπό την προεδρία της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και στο οποίο θα πάρουν μέρος η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο υπουργός Ανάπτυξης Γκερντ Μούλερ και ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, ο οποίος αμέσως μετά την προσγείωσή του στη Νέα Υόρκη ζήτησε να επιστρέψει στην Γερμανία.

«Η δολοφονική επίθεση στο Μόναχο με συγκλονίζει βαθύτατα. Η σκέψη μου βρίσκεται σε όλα τα θύματα και σε όλους όσοι είτε πενθούν, είτε φοβούνται για ένα αγαπημένο πρόσωπο», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ και πρόσθεσε ότι συμπαρίσταται "σε όσους βρίσκονται σε υπηρεσία προκειμένου να προστατεύσουν ανθρώπους και να σώσουν ζωές".

Εν τω μεταξύ, στη σύλληψη τριών ανδρών κοντά στη Μάριενπλατς προχώρησε η γερμανική αστυνομία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Daily Mail, η οποία δημοσιεύει και φωτογραφίες των συλλήψεων, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν οι συλληφθέντες είχαν συμμετοχή στην επίθεση στο εμπορικό κέντρο της βαυαρικής πρωτεύουσας.



Δείτε τις πρώτες εικόνες:























Η προηγούμενη αιματηρή επίθεση
Ο τρόμος χτύπησε πριν από λίγες ημέρες την πόρτα της Γερμανίας.
Ένας 17χρονος Αφγανός ονόματι Μοχάμεντ Ριάζ ήταν αυτός που σκόρπισε τον πανικό κρατώντας μαχαίρι και τσεκούρι τραυματίζοντας σοβαρά τέσσερις επιβάτες.

Σε βίντεο μάλιστα που δημοσιεύθηκε καταγράφεται να κοιτάζει την κάμερα και κρατώντας μαχαίρι να δηλώνει ότι είναι «στρατιώτης του ισλαμικού χαλιφάτου».

Ο Ριάζ εισέβαλε σε τρένο κοντά στο Βίρτσμπουργκ της Γερμανίας τραυματίζοντας σοβαρά τέσσερις ανθρώπους, οι δύο εκ των οποίων δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, ενώ ακόμη ένα άτομο έχει τραυματιστεί ελαφρά και τουλάχιστον 14 επιβάτες του τρένου είναι σε κατάσταση σοκ.

Σύμφωνα με τον Βαυαρό υπουργό Εσωτερικών Γιοάχιμ Χέρμαν, επρόκειτο για άτομο που έφθασε στη Γερμανία ως ασυνόδευτος πρόσφυγας.

Όπως προέκυψε από έρευνα που έγινε στο δωμάτιο του, ο 17χρονος είχε στα χέρια του σημαία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο δωμάτιο όπου ζούσε βρέθηκε αυτοσχέδια σημαία του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ο βαυαρός υπουργός προσθέτοντας ότι, σύμφωνα με μαρτυρία, ο νεαρός Αφγανός φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» την ώρα της επίθεσης.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...