Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Νέο έκτακτο χαράτσι για να βρεθεί μισό δις που κόστισε στην Ελλάδα το κυπριακό κούρεμα!


Νέο έκτακτο χαράτσι για να βρεθεί μισό δις που κόστισε στην Ελλάδα το κυπριακό κούρεμα!


Νέο έκτακτο χαράτσι για να συγκεντρώσει μισό δις που είναι η ελληνική συμμετοχή στο βίαιο κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.
Αυτό το μισό δις έρχεται να προστεθεί στο αδιέξοδο που προκαλεί η είσπραξη του περίφημου
χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ το οποίο η κυβέρνηση είναι ανίκανη να εισπράξει με άλλο τρόπο.
Το χαράτσι του μισού δις πρέπει μάλιστα να βρεθεί άμεσα. Περισσότερη βία σε λίγο...

Στοιχεία της ΚΡΕΤΥΚ εξηγούν γιατί υποφέρει η Κύπρος…

 

by valentina strataki on 17 Μαρτίου 2013
Cyprus_Oil_FieldsΤα έξι τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ που έχουν μέχρι στιγμής αδειοδοτηθεί (2, 3, 9, 10, 11 και 12) μπορεί να περιέχουν αποθέματα φυσικού αερίου της τάξης των 40 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών (tcf), δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ, Χαράλαμπος Έλληνας, τονίζοντας ότι με την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών, η Κύπρος θα μπορούσε το 2020 να εξάγει υγροποιημένο ΦΑ της τάξης των 2 tcf ετησίως.
Σε ομιλία του στο 2ο ενεργειακό συμπόσιο υπέδειξε εκ νέου την ανάγκη γρήγορης υλοποίησης των σχεδιασμών εκμετάλλευσης του ΦΑ για να μην μείνει η Κύπρος εκτός εξελίξεων. Το ρεπορτάζ που μεταφέρουμε είναι της κυπριακής εφημερίδας «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ».
«Τα κοιτάσματα ΦΑ στα έξι τεμάχια στην κυπριακή ΑΟΖ υπολογίζουμε ότι μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 40 tcf», ανέφερε ο κ. Έλληνας, λέγοντας πως οι ενεργειακοί κολοσσοί ΕΝΙ/KOGAS και η γαλλική TOTAL που υπέγραψαν συμβόλαια για τα οικόπεδα 2,3 και 9 και 10 και 11 αντίστοιχα θα κάνουν πολλές ερευνητικές γεωτρήσεις στο σύντομο μέλλον που θα στοιχίσουν γύρω στα 2 δις δολάρια.

«Όλες οι ενδείξεις που έχουμε μέχρι τώρα είναι ότι το τεμάχιο 9 έχει πολύ περισσότερο ΦΑ σε σύγκριση με το 12, ίσως και διπλάσιο», είπε και πρόσθεσε: «Όλα αυτά που είπαμε μέχρι τώρα αποτελούν ισχυρές ενδείξεις ότι η Λεβαντίνη κατέχει τα 122 tcf που μας είπε η USGC (Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών) και η Κύπρος τα 60 tcf. Είμαστε σίγουροι αλλά αυτό χρειάζεται να αποδειχθεί με εξορύξεις».
Για το τεμάχιο 12, ο κ. Έλληνας αφού είπε πως η Noble εκτιμά ότι υπάρχει και άλλο κοίτασμα στο τεμάχιο, πέραν των 7 tcf, πρόσθεσε ως ο σχεδιασμός προνοεί ότι το 2015 θα καταρτιστεί η τελική επενδυτική απόφαση και ότι το 2018 θα έλθει φυσικό αέριο και αρχίζουμε εξαγωγές LNG στο τέλος του 2019, με τα έσοδα να αρχίζουν να εισρέουν γύρω στο 2020 (μέσω μακροχρόνιων συμβολαίων).
Ο Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ υπογράμμισε την ανάγκη επίσπευσης των έργων υποδομής και υλοποίησης των αποφάσεων που έχουν ληφθεί. «Χάσαμε πολύτιμο χρόνο. Μιλούμε για το τι θα κάνουμε, πήραμε αποφάσεις για το τερματικό αλλά δεν προχωρήσαμε, πρέπει να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες δομές ώστε το τερματικό στο Βασιλικό να γίνει πραγματικότητα», συμπλήρωσε.
Ανέφερε εξάλλου, ότι αν η Κύπρος καθυστερήσει τους σχεδιασμούς της, η Noble θα δώσει προσοχή στην ανάπτυξη του ισραηλινού τεμαχίου Λεβιάθαν, ενώ οι ENI και η TOTAL θα δώσουν σημασία στα μεγάλα κοιτάσματα που κατέχουν στη Μοζαμβίκη.
Ο κ. Έλληνας απέρριψε εκ νέου ως μη συμφέρουσα την επιλογή μεταφοράς του κυπριακού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας και του αγωγού Nabucco.
Είπε κατ’ αρχήν ότι με τέτοιες εκτιμήσεις ύπαρξης αποθεμάτων, δεν μπορεί ένας αγωγός να μεταφέρει τα αποθέματα αυτά μέσω Τουρκίας, αλλά «θα θέλαμε ένα σπαγγέτι από αγωγούς», είπε χαρακτηριστικά.
Ανέφερε ότι ο Επίτροπος για την Ενέργεια της ΕΕ τάσσεται υπέρ της μεταφοράς του κυπριακού ΦΑ μέσω Τουρκίας προκειμένου ο αγωγός Nabucco να είναι βιώσιμος.
Υπέδειξε ότι αν μεταφερθεί το ΦΑ μέσω Τουρκίας, υπάρχει ο κίνδυνος η χώρα αυτή «να μετατραπεί σε μια νέα Ουκρανία».
Εξάλλου, ο Διευθυντής Παρακολούθησης Διεθνών Έργων της ΔΕΠΑ Ελλάδας Δημήτριος Μανώλης ανακοίνωσε πως η ΔΕΠΑ εξετάζει τη δημιουργία του αγωγού Εastmed, ικανότητας 8 tcf, που να αρχίζει από το τεμάχιο Λεβιάθαν να συνεχίζει προς την Κύπρο και στη συνέχεια με την Κρήτη, καλύπτοντας μια απόσταση που ξεπερνά τα 1.130 χλμ.
Τόνισε πως η υλοποίηση ενός αγωγού και μιας μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου δεν αναιρούνται, αλλά αποτελεί μια win-win situation (νίκη για όλους, αμοιβαία επωφελής).
Αναφέρθηκε στην εξασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού μέσω φυσικού αερίου από διαφοροποιημένες πηγές και στην υλοποίηση των κατάλληλων υποδομών. Είπε ότι η Ευρώπη αποτελεί μια ενδιαφέρουσα αγορά, καθώς είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας, ενώ η ζήτηση αυξάνεται. Όπως είπε, αναμένεται ότι θα απαιτηθούν 100 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τα επόμενα χρόνια, μέχρι το 2025.
Στα θέματα οργάνωσης των δομών του κράτους αναφορικά με τη διαχείριση των υδρογονανθράκων, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος της Συμβουλευτικής Ομάδας για τους Υδρογονάνθρακες, Πάνος Παπαναστασίου.
Στην παρουσίασή του, ο κ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε στην πρόταση που υποβλήθηκε πέρυσι προς την Κυβέρνηση αναφορικά με τους οργανισμούς που θα έπρεπε να δημιουργηθούν. Όπως είπε,έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια, με την ίδρυση της ΚΡΕΤΥΚ, αλλά χρειάζεται να γίνει ακόμη πολύ δουλειά. Συμπλήρωσε ότι η ομάδα, στην εισήγησή της μελέτησε τα παραδείγματα δομών που υπάρχουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Νορβηγία, η οποία παρουσιάζεται ως παράδειγμα στον τομέα αυτό.
Αναφορικά με την ΚΡΕΤΥΚ, είπε ότι ο ρόλος της είναι καθαρά επιχειρηματικός, ώστε να μπορεί να συμμετάσχει σε κοινοπραξίες για τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών. Είπε επίσης ότι μελλοντικά, εφόσον η ΚΡΕΤΥΚ αναπτύξει τις δομές της, θα μπορούσε να αναμειχθεί και στην έρευνα.
Αναφορικά με το Ταμείο Υδρογονανθράκων, ο κ. Παπαναστασίου είπε ότι είναι αναγκαία η δημιουργία του για τη σωστή διαχείριση των εσόδων από την αξιοποίηση των φυσικών πόρων, ώστε να επωφεληθούν και οι επόμενες γενιές. Το Ταμείο, θα μπορούσε, κατά τον κ. Παπαναστασίου, να είναι συνδεδεμένο είτε με την Κεντρική Τράπεζα, είτε με το Υπουργείο Οικονομικών.
Εξάλλου, ανέφερε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια υπηρεσία στο αρμόδιο Υπουργείο, την οποία ονόμασε Υπηρεσία Διαχείρισης Υδρογονανθράκων (hydrocarbon resource management), που θα αποτελεί συμβουλευτικό και διοικητικό κυβερνητικό σώμα.
Ο Ντίνος Νικολάου, Γεωλόγος Πετρελαίου, Ενεργειακός Οικονομολόγος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kanenergy, αναφέρθηκε από τη μεριά του στην πορεία των σχεδιασμών για έρευνα και παραγωγή φυσικών πόρων στην Ελλάδα. Είπε ότι οι σεισμικές έρευνες στην Ελλάδα, αν και είχαν σταματήσει για πολλά χρόνια, πλέον προχωρούν και αναφέρθηκε στα παραδείγματα τριών περιοχών στην θαλάσσια περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, στα ανοιχτά του Νομού Ιωαννίνων, τον Πατραϊκό Κόλπο και το Κατάκολο.
Μίλησε για παραδείγματα εξόρυξης φυσικών πόρων γειτονικών χωρών, όπως η Αλβανία και η Ιταλία, που γειτνιάζουν γεωγραφικά, αλλά και στην εξόρυξη φυσικών πόρων εντός του ελληνικού χώρου, όπως στον Πρίνο – που εξήγαγε 120 εκ. βαρέλια πετρελαίου – και στην περιοχή της Καβάλας. Αναφέρθηκε ακόμη στις έρευνες σε άλλες περιοχές της χώρας και είπε συγκεκριμένα ότι στην Κρήτη, μπορούν να αρχίσουν γεωτρήσεις για εκμετάλλευση των φυσικών πόρων το 2018, τοποθετώντας την έναρξη της παραγωγής το 2025………………….http://www.defence-point.gr/

Ο άθλιος εκβιασμός της «μη συστημικής» Κύπρου: Καταρρεύστε

 

by valentina strataki on 17 Μαρτίου 2013
Joerg_AsmussenΤον καθοριστικό διάλογο του κύπριου υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή με το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Γιοργκ Άσμουσεν αποκαλύπτει η ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής Κύπρου.
Των Μιχάλη Περσιάνη – Γιάννη Σεϊτανίδη (Λευκωσία) και Νίκου Χρυσολωρά (Βρυξέλλες) από το «skai.gr»
Σύμφωνα με την kathimerini.com.cy, στις 03:00 έγινε ο εξής καθοριστικός διάλογος:
Σαρρής προς Εurogroup: Δεν αποδεχόμαστε το κούρεμα καταθέσεων και αποχωρούμε.
Άσμουσεν παίρνοντας το τηλέφωνο: Κύριε Πρόεδρε (της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι), παρακαλώ ετοιμάστε την τράπεζα (EKT) για κατάρρευση των δύο κυπριακών τραπεζών.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή Κύπρου, εκείνη την ώρα το προτεινόμενο κούρεμα ήταν 12.5% με επιμονή του ΔΝΤ και της Κριστίν Λαγκάρντ. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πράττοντας το ίδιο με τον Υπουργό του ανακοίνωσε στους δικούς του συνομιλητές την αποχώρηση και του ιδίου απο τις διαδικασίες μη αποδεχόμενος το κούρεμα 12.5%. Όταν ενημερώθηκε απο τον Μ. Σαρρή για την εντολή Άσμουσεν προς Ντράγκι για κατάρρευση των κυπριακών τραπεζών και με την παρέμβαση τρίτων το ποσοστό έπεσε στο 9.9% με τη διαβεβαίωση απο φίλους της Κύπρου πως σε περίπτωση μη αποδοχής της τελευταίας αυτής ”υποχώρησης” απο τους ευρωπαίους, η χώρα θα αφηνόταν να καταρρεύσει αφού θεωρείται ως μη συστημική.
Μάλιστα, έμπειρες ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές σημείωσαν στην «Κ» πως η απειλή ήταν αν και πρωτοφανής, πραγματική.
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ο υπουργός Συγκοινωνιών, Τάσος Μητσόπουλος, η κυπριακή κυβέρνηση βρέθηκε στο δίλημμα μεταξύ οριζόντιου κουρέματος καταθέσεων και άτακτου κλεισίματος δύο τραπεζών με απώλεια όλων των καταθέσεων.
«Μας είχε λεχθεί ότι η έκτακτη ρευστότητα στις τράπεζες θα τερματιστεί και ότι δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και θα έκλειναν», ανέφερε ο υπουργός.
Η απόφαση του Eurogroup
Σε αντάλλαγμα για την υπαγωγή της Κύπρου στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους του νησιού, αποφασίστηκε η επιβολή έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης (κούρεμα) στις καταθέσεις έως 100.000 ευρώ, με συντελεστή 6.75%. Στις δε καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ θα επιβληθεί εισφορά με συντελεστή 9.9%. Σημειώνεται ότι η εισφορά αυτή αφορά το κεφάλαιο των καταθέσεων, όχι τους τόκους, γεγονός ανήκουστο για ανεπτυγμένη χώρα της ευρωζώνης.
Επιπλέον, επιβάλλεται και φόρος στους τόκους των καταθέσεων, αυξάνεται ο εταιρικός φόρος και προωθούνται σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, ώστε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό ανάμεσα στο 10 περίπου δισεκατομμύρια ευρώ που είναι διατεθειμένη να παράσχει η Τρόικα στην Κύπρο και τα 17 δισεκατομμύρια, όπου υπολογίζονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες του νησιού.
Οι καταθέτες που θα πληγούν θα λάβουν σε αντάλλαγμα μετοχές των τραπεζών όπου διατηρούν τους λογαριασμούς τους, ισόποσης αξίας με το «κούρεμα» που υπέστησαν. Τονίζεται ότι οι καταθέσεις που διατηρούνται στα υποκαταστήματα και τις θυγατρικές των Κυπριακών τραπεζών της Ελλάδας δεν πλήττονται ούτε κινδυνεύουν, σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.
http://www.defence-point.gr

Βραδιά θρίλερ στην κυπριακή βουλή. Όλα τα σενάρια ανοιχτά.

 





Μετά το ολονύχτιο θρίλερ στο Eurogroup την Παρασκευή ακολουθεί το κυριακάτικο θρίλερ στα έδρανα της Βουλής όπου θα κριθεί η καταφατική ή αρνητική απάντηση στις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνουν και το κούρεμα των καταθέσεων. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η τράπουλα είναι μοιρασμένη και το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί την υστάτη μετά και τις συσκέψεις της Κυριακής

Ψηφίζουν ΝΑΙ
Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού θα ταχθεί υπέρ της πρότασης της Κυβέρνησης. Από τις 20 ψήφους θα πρέπει να αφαιρέσουμε αυτή της Στέλλας Κυριακίδου η οποία απουσιάζει στην Αργεντινή για οικογενειακές υποχρεώσεις.

 Στο ΔΗΚΟ υπάρχει έντονος σκεπτικισμός, κάτι που απορρέει και από την πρώτη τοποθέτηση του Μάριου Κάρογιαν. Ακόμη όμως και αν αποφασιστεί να συνταχθεί το κόμμα με την Κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο να υπάρξει διαφοροποίηση συγκεκριμένων βουλευτών. Ο τέως Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, είναι πρώτο φαβορί να καταψηφίσει τα νομοσχέδια και μαζί του οι Γιώργος Προκοπίου και Αντώνης Αντωνίου.

Το ΕΥΡΩΚΟ θα πρέπει να θεωρείτε χαμένος σύμμαχος για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφού τόσο ο Δημήτρης Συλλούρης όσο και ο Νίκος Κουτσού δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αποδεχθούν τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Ψηφίζουν ΟΧΙ
Είναι δεδομένο ότι τόσο οι βουλευτές του ΑΚΕΛ όσο και αυτοί της ΕΔΕΚ θα καταψηφίσουν τα νομοσχέδια χωρίς δεύτερη κουβέντα. Μαζί τους θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι θα συνταχθεί και ο Ζαχαρίας Κουλίας αλλά και ο Γιώργος Περδίκης.

Τα σενάρια
Στο καλύτερο σενάριο για την Κυβέρνηση θα υπερψηφίσουν τα μέτρα 29 βουλευτές (19 του ΔΗΣΥ, 2 του ΕΥΡΩΚΟ και 8 του ΔΗΚΟ). Στο πιο ρεαλιστικό σενάριο θα φτάσουν τις 27 ψήφους (19 ΔΗΣΥ και 8 ΔΗΚΟ) ενώ στο χειρότερο οι θετικές ψήφοι θα φτάσουν το σύνολο των 24 (19 ΔΗΣΥ και 5 ΔΗΚΟ). Σε αυτό το ενδεχόμενο οι αρνητικές ψήφοι θα φτάσουν τις 31 στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στο εξωτερικό ότι η «λύση» που αποφασίστηκε για τη σωτηρία της Κύπρου δεν είναι αποδεχτή.

Τι έγινε στο Προεδρικό της Κύπρου

 
- Δυσφορία για τους χειρισμούς που έκανε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης  - Αντιρρήσεις για την έλευση των τεχνικών κλιμακίων από ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ
Τι έγινε στο Προεδρικό της Κύπρου
Αμήχανος και μουδιασμένος εμφανίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Νίκος Αναστασιάδης στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε το βράδυ στη Λευκωσία. Από τα συμφραζόμενα, οι πολιτικοί αρχηγοί κατάλαβαν ότι η συμφωνία ήταν προσχεδιασμένη από τους Γερμανούς και δεν είχε προετοιμαστεί κατάλληλα η κυπριακή αντιπροσωπεία να απειλήσει ακόμα και με ντόμινο στην ευρωζώνη.
Διάχυτη ήταν η δυσφορία όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νίκος Αναστασιάδης ισχυρίσθηκε ότι κατά τη δεκάωρη διαπραγμάτευση δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις, προειλημμένες αποφάσεις και τετελεσμένα.
Εξέφρασε τη διάθεση να μιλήσει από καρδιάς στο διάγγελμα που θα απευθύνει το μεσημέρι της Κυριακής στον κυπριακό λαό. Επανέλαβε αρκετές φορές ότι δεν υπήρξαν περιθώρια για περαιτέρω διαπραγμάτευση. Ο κ. Αναστασιάδης μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Μιχάλης Σαρρής δέχθηκε την ευθεία επίθεση του Γερμανού ομολόγου του κ. Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, ο οποίος υποστήριξε ότι η Κύπρος δεν είναι συστημικός παράγων και δεν θα είχε σημασία μια αιφνίδια χρεωκοπία της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολιτικοί αρχηγοί έκαναν σωρεία ερωτήσεων προς τον Πρόεδρο για όσα συνέβησαν στις Βρυξέλλες. Από τις απαντήσεις, ωστόσο, δεν φάνηκε ότι επείσθησαν ως προς τα περιθώρια που είχε η κυπριακή πλευρά να επιμείνει και προωθήσει το δικό της πλαίσιο επίλυσης του προβλήματος.
Η συνέχεια θα δοθεί το πρωί με τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αλλά και το βράδυ οπότε θα συγκληθεί η Βουλή της Κύπρου προκειμένου να κυρωθεί η συμφωνία του Eurogroup.
Ας δούμε τις αντιδράσεις των πολιτικών αρχηγών:
ΑΚΕΛ: «Δεν πήραμε απαντήσεις»
Χωρίς να μάθει κάτι νεώτερο έφυγε από το Προεδρικό μέγαρο δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού. «Θέσαμε πολλές ερωτήσεις χωρίς να λάβουμε απαντήσεις» δήλωσε και ανακοίνωσε ότι αύριο θα συνεδριάσουν τα συλλογικά όργανα του κόμματος ώστε να διαμορφωθούν οι οριστικές θέσεις του ΑΚΕΛ.
Ο κ. Κυπριανού ζήτησε να μην συνεδριάσει η Βουλή αλλά ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.
ΔΗΣΥ: «Δεν υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια»
Το κόμμα του Κυπρίου Προέδρου, ο «Δημοκρατικός Συναγερμός», εμφανίστηκε πιο ήπιο. Ο αναπληρωτής πρόεδρος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια και λύσεις αναφορικώς με την απόφαση που λήφθηκε στο Eurogroup.
O κ. Νεοφύτου υποστήριξε ότι με σύνεση, σωφροσύνη, συλλογικότητα και ενότητα η πολιτική ηγεσία της Κύπρου πρέπει να σταθμίσει τις συνέπειες της συγκεκριμένης απόφασης αλλά και τις πιθανές συνέπειες αν τελικώς απορριφθεί. Επανέλαβε ότι ο σε δύο περιπτώσεις ο κ. Αναστασιάδης αρνήθηκε τις προτάσεις των ευρωπαίων εταίρων.
«Υπό την αφόρητη  πίεση που εξασκούσαν οι ηγέτες και η Διευθύντρια του ΔΝΤ και αντιμέτωπος με το δίλλημα, είτε αυτής της σκληρής απόφασης, είτε της πιθανής χρεοκοπίας της χώρας, πήρε μια συγκεκριμένη απόφαση, υπερτονίζοντας στους Ευρωπαίους εταίρους ότι αυτό είναι  υπό την αίρεση της απόφασης της Βουλής», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
Μετέφερε μάλιστα τη φράση του κ. Αναστασιάδη, σύμφωνα με την οποία, «όταν έχεις την απειλή ότι αν δεν συμφωνήσεις, την Τρίτη το τραπεζικό σου σύστημα θα είναι υπό κατάρρευση, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι τα περιθώρια σου περιορίζονται».
ΕΔΕΚ: «Δεν είναι ειλικρινείς οι εταίροι μας»
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ κ. Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος επισήμανε: «Επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι των φόβων μας, ότι δηλαδή οι προθέσεις κάποιων εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλλυλεγγύης. Αντίθετα φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο στόχος τους είναι να την οδηγήσουν στην εξουθένωση για να ελέγξουν στο τέλος τη διαχείριση του φυσικού αερίου είτε για να επιβάλουν στο τέλος μία λύση απαράδεκτη για το εθνικό μας θέμα».
Ο κ. Σιζόπουλος υπογράμμισε επίσης ότι δεν υπάρχουν ειλικρινείς τοποθετήσεις από τους ευρωπαίους εταίρους μας. «Υπάρχουν ακραίες απαιτήσεις οι οποίες συνεχώς κλιμακώνονται», πρόσθεσε και ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει το πολιτικό γραφείο της ΕΔΕΚ για τις τελικές θέσεις του κόμματος εν όψει της συζήτησης στη Βουλή.
ΔΗΚΟ: «Σκληρά τα διλλήματα»
Ο πρόεδρος του «Δημοκρατικού Κόμματος» κ. Μάριος Καρογιάν εκτίμησε ότι «είναι πρωτοφανή αυτά που συμβαίνουν, δεν θα πω τα τετριμμένα περί αλληλεγγύης και τρόπου συμπεριφοράς. Είναι πολύ σκληρά τα δεδομένα μπροστά μας και σκληρά τα διλλήματα».
Ζήτησε ξεκάθαρες θέσεις και πρόσθεσε ότι οι διαζευχτικές προτάσεις που τέθηκαν απορρίφθηκαν, επομένως θα πρέπει να υπάρξουν εναλλακτικά σενάρια. «Υπάρχουν για εμάς σκιές στην απόφαση που λήφθηκε ιδιαίτερα από το ΔΝΤ και τις προεκτάσεις που μπορεί να υπάρχουν. Μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικά σενάρια και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξέρει τις δικές μας εισηγήσεις και το τι πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει» εξήγησε ο κ. Καρογιάν.
Οικολόγοι: «Δεν συναινούμε»
Για άδικη απόφαση σε βάρος της Κύπρου κάνει λόγο το Κίνημα Οικολόγων. Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας κ. Άδωνις Γιάγκου τόνισε ότι η απόφαση του Eurogroup βρίσκει αντίθετο το Κίνημα. «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι υπό τις παρούσες περιπτώσεις, δεν νομίζω ότι  μπορούμε να συναινέσουμε σε αυτά τα μέτρα που ζητούνται», δήλωσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ έχουν κάθετες αντιρρήσεις σε κάθε ενδεχόμενο έλευσης τεχνικών κλιμακίων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Κύπρο. Οι ηγεσίες των τριών κομμάτων υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει απαίτηση για άμεσες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και σε κεκτημένα που αποκτήθηκαν με αγώνες ύστερα από την καταστροφή που προκάλεσε ο Αττίλας.
Όλα αυτά δεν μπορούν να αναιρεθούν επειδή το Βερολίνο εμφανίζει συμπτώματα πολιτικής φρενίτιδας στο όνομα της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Είναι κοινή αντίληψη στη Λευκωσία ότι το παραλήρημα του κ. Σόιμπλε έγκειται στο γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση διακατέχεται από τη βουλιμία να θέσει υπό την επιρροή της την Κύπρο ώστε να έχει αμεσότερες προσβάσεις σε περιοχές του άμεσου ενδιαφέροντος του Βερολίνου όπως είναι η Εγγύς και Μέση Ανατολή αλλά και το Σουέζ.
Το θέμα είναι εάν η Κύπρος θα εγκλωβιστεί στους αυτοκτονικούς σχεδιασμούς Γερμανών καμικάζι (όπως ο κ. Φίλιπ Ρέσλερ) από τους οποίους απειλείται με κατάρρευση ολόκληρο το ευρωπαϊκό «οικοδόμημα».

Read more: http://www.newsbomb.gr/kypros/story/289001/ti-egine-sto-proedriko-tis-kyproy#ixzz2NmAtEtxn

Ιωάννινα: Το έθιμο της «Τζαμάλας» ανάβει φωτιές στις γειτονιές

Ιωάννινα: Το έθιμο της «Τζαμάλας» ανάβει φωτιές στις γειτονιές

Κορυφώνεται το αποκριάτικο ξεφάντωμα στις συνοικίες και στις γειτονιές των Ιωαννίνων, καθώς όλα είναι έτοιμα για να αναβιώσει σήμερα το βράδυ ,το έθιμο της «Τζαμάλας», όπως λέγεται η μεγάλη φωτιά, που ανάβουν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στις διάφορες συνοικίες και γειτονιές της πόλης.
Γύρω από τη φωτιά, σύμφωνα με το έθιμο, θα στηθεί ένα μεγάλο ολονύκτιο γλέντι με χορό, κρασί και ζεστή φασολάδα. Στην πλατεία της κάθε συνοικίας μέσα σε έναν κύκλο από ψιλή άμμο, τοποθετούν κούτσουρα και μικρούς κορμούς δέντρων ανάβουν την φωτιά που θα καίει μέχρι το πρωί της Καθαρής Δευτέρας.
Το έθιμο της «Τζαμάλας», χάνεται στα βάθη των αιώνων, στηρίζεται στην αρχέγονη πίστη της δύναμης της φωτιάς, η οποία στην λαϊκή αντίληψη διώχνει το κακό. Στην ουσία ,είναι μια ιεροτελεστία εξαγνισμού, που με την πάροδο του χρόνου και ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε εποχής, έχει τον δικό της συμβολισμό. Επί Τουρκοκρατίας οι Γιαννιώτες έπαιρναν ειδική άδεια για την τέλεση του εθίμου, ενώ ο χορός γύρω από την φωτιά εξέφραζε τον πόθο των σκλαβωμένων για λευτεριά.
Ο Δήμος των Ιωαννιτών σε συνεργασία με τους συλλόγους της κάθε γειτονιάς, στηρίζει το έθιμο ώστε να μην σβήσει και αναλαμβάνει κάθε χρόνο την τροφοδοσία σε ξύλα και κρασί .
Σε συνεργασία με ειδικούς συλλόγους που έχουν οργανωθεί σε κάθε συνοικία, προκειμένου να ανάψουν μεγάλες φωτιές , φέρνουν δυο-τρεις μέρες νωρίτερα στα κεντρικά σημεία κάθε γειτονιάς και αραδιάζουν σωρούς σωρούς τα κούτσουρα, κορμούς δέντρων και σχισμένα καυσόξυλα από τα γύρω δάση της Πίνδου.

Ολονύχτιο θρίλερ με τον Αλκέτ Ριζάι - Κρατά ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και απειλεί να τινάξει στον αέρα τις φυλακές Μαλανδρίνου

 

- Νύχτα τρόμου στις φυλακές Μαλανδρίνου
- Ο κακοποιός Αλκέτ Ριζάι διαμηνύει ότι είναι οπλισμένος και αποφασισμένος
- Κρατάει ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και ζητάει αυτοκίνητο για να διαφύγει
- Τονίζει πως είναι η τρίτη απόπειρα απόδρασης και φαρμακερή
- Διαπραγματευτής και ομάδες ΕΚΑΜ στις φυλακές
Σκηνές από ταινία θρίλερ διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στις φυλακές Μαλανδρίνου! Σύμφωνα με πληροφορίες ο αλβανός κακοποιός Αλκέτ Ριζάι υποστηρίζει ότι έχει δύο χειροβομβίδες και  πως είναι ζωσμένος με εκρηκτικά. Κρατάει ομήρους 2 σωφρονιστικούς υπαλλήλους (αρχικά υπήρχε η πληροφορία για έξι ομήρους) και απειλεί να τινάξει στον αέρα τις φυλακές αν δεν αφεθεί ελεύθερος.
Σύμφωνα με μαρτυρίες σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών ο Αλκέτ Ριζάι κρατά ομήρους δυο σωφρονιστικούς υπαλλήλους και βρίσκεται μέσα σε θάλαμο μη έχοντας έξοδο διαφυγής. Έχει στην κατοχή του μαχαίρι και κρατά στο χέρι του κάτι που μοιάζει με χειροβομβίδα. Απειλεί να τινάξει τις φυλακές στον αέρα αν δεν αφεθεί ελεύθερος καθώς σκοπός της ζωής του είναι  η απόδραση όπως ισχυρίζεται. Επίσης ζητάει αυτοικίνητο για να διαφύγει  και μέσω του δικηγόρου του διαμηνύει πως είναι οπλισμένος και αποφασισμένος να αποδράσει. "Είναι η τρίτη φορά και φαρμακερή" τονίζει ο Ριζάι κάνοντας γνωστές τις διαθέσεις του.
Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες αφέθηκε ελεύθερη η σύντροφός του Σούλα και η γυναίκα που τον είχε βοηθήσει να αποδράσει στο παρελθόν.
Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ κλήθηκαν να παρουσιαστούν στην εργασία τους και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας.
Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη καθώς φαίνεται πως ο αλβανός κακοποιός φαίνεται να είναι υπό την επήρεια ουσιών. κι έχει και δύο συνεργούς που είναι επίσης αλβανοί κρατούμενοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδες ΕΚΑΜ από την Πάτρα και από Αθήνα είναι στις φυλακές σε ετοιμότητα να επέμβουν.
Στις φυλακές βρίσκεται και διαπραγματευτής προκειμένουν να πειστεί ο Αλκέτ Ριζάι να αφήσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κρατά ομήρους.
Το προφίλ του επικίνδυνου κακοποιού Αλκέτ Ριζάι
Ο αλβανός κακοποιός έχει αποδράσει άλλες δυο φορές και μάλιστα  με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον Παλαιοκώστα. Η πρώτη απόδραση ήταν στις 4 Ιουνίου το 2006 και συνελήφθη πάλι λίγες ημέρες αργότερα. Η δεύτερη απόδραση ήταν στις 22 Φεβρουαρίου του 2009 όμως συνελήφθη και πάλι στις 17 Νοεμβρίου του ίδιου έτους μαζί με τη σύντροφό του Σούλα στο Γραμματικό.
Απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του '90 για συμμετοχή σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών. Έμεινε στη φυλακή από το 1996 μέχρι το 1999.
Συνελήφθη για δεύτερη φορά στις 15 Απριλίου το 2003 σε διαμέρισμα στη Νεά Φιλαδέλφεια κι έμεινε κρατούενος σε διάφορες περιχοχές από τον κορυδαλλό εώς την Κέρκυρα μέχρι την κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο το 2006.
Την απόδραση είχαν οργανώσει μέλη συμμορίας των δυτικών προαστίων προκειμένου ο Ριζάι να βγει από τη φυλακή και να εκτελέσει συμβόλαια θανάτου που είχε αναλάβει.
Στις 26 Αυγούστου το 2006 σκότωσε εν ψυχρώ στο Περιστέρι τον Κωνσταντίνο Κουτελιέρη και τον Ιωάννη Κάτσιο. Συνελήφθη στις 8 Σεπτεμβρίου στο παραλιακό χωριό της Βοιώτιας Σαράντι.
Απέδρασε για δεύτερη φορά το Φεβρουάριο του 2009 με ελικόπτερο κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη του για την πρώτη απόδραση.
Τον Ιούλιο του 2011 σε συνέντευξή του μέσα από τις φυλακές Γρεβενών, στην εφημερίδα Gazeta Shqiptare είχε προαναγγείλει μια τρίτη απόδραση λέγοντας:
"Oι Έλληνες μου έχουν πάρει τα πιο όμορφα μου χρόνια, γιαυτό θα βγω και πάλι. Δεν θα σταματήσω, καλύτερα να με σκοτώσουν. Θα προτιμήσω καλύτερα να σκοτωθώ, αλλά όμως θα διαλύσω και εκείνους που θα προσπαθήσουν να με σταματήσουν".
Θυμουλέα Ιωάννα

Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα

 

Μέχρι πότε θα διαρκέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας. Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν έντονες καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα. Αναλυτική πρόγνωση για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.Το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς και την αργία της Καθαράς Δευτέρας ο καιρός, ο μεγαλύτερος μασκαράς όλων των εποχών θα τρελαθεί στις μεταμφιέσεις. Πιο αναλυτικά:
ΚΥΡΙΑΚΗ
Γενικά βελτιωμένος θα ειναι ο καιρος κυρίως στις ηπειρωτικές και νοτιότερες περιοχές αλλά στο Αιγαίο και κυρίως τις περιοχές των Σποράδων, του βόρειου Αιγαίου και των βόρειων Κυκλάδων περιμενουμε νεφώσεις με σποραδικές βροχές, τη νύχτα όμως στα δυτικα θα αρχίσουν να αναπτύσσονται πάλι αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφορ, στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ αλλά σιγά - σιγά θα αρχίσουν να γυρίζουν από τα νοτιοδυτικά σε νότιους - νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ, αργότερα θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση και μάλιστα τις πρωϊνές ωρες θα έχουμε παγετό στη βόρεια Ελλάδα δηλαδή θερμοκρασίες 3 με 4 βαθμούς κάτω από το 0. Πιο αναλυτικά, στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 εως 14 βαθμούς, στα νοτικα και δυτικά ηπειρωτικά από -2 εως 16 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 10 εως 17 βαθμούς.
ΑΤΤΙΚΗ
Γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανός με λίγες νεφώσεις το απόγευμα, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 εως 14 βαθμούς.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αιθριος θα είναι ο ουρανός ενώ οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι και στη συνέχεια νοτιάδες 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 εως 10 βαθμούς.
Ακούστε την πρόγνωση του καιρού της Κυριακής:
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
Περιμένουμε αραιές νεφώσεις σε ολοκληρη τη χώρα οι οποίες απο το μεσημέρι και μετά θα αρχίσουν να πυκνώνουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στο νότιοανατολικο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι - νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στη στεριά όμως οι άνεμοι δε θα είναι ισχυροί, έτσι το πέταγμα του αετού δε θα γινει με μεγάλη ευκολία. Η θερμορκασία σε άνοδο θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -3 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 0 εως 15 βαθμούς, στα νοτια και δυτικά ηπειρωτικά από 2 εως 16 βαθμούς και στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 8 εως 18 βαθμούς κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αραιές νεφώσεις που σιγά - σιγά θα πυκνώνουν και το βράδυ θα βρέξει για λίγο τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 15 βαθμούς κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιμένουμε αραιές νεφώσεις, το μεσημέρι όμως θα υπάρχουν και διαστήματα με ήλιο. Ωστόσο το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 13 βαθμούς.
Ακούστε τι προβλέπει ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός για τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας:
ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΧΑΡΤΑΕΤΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ 300 ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT

Σχεδιο Νομου Κλεψιμεικων

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 16, 2013
Γράφει ο Πόρτα – Πόρτα
Ολα ετοιμα σε 15 ωρες.
Νομος και Ειδικος Λογαριασμος Κλεψιμεϊκων.
1.5 δισ € εχασαν Ελληνες και Ελληνικες εταιριες στην Κυπρο σημερα.
Εκλεψαν λενε…5.8δισ…
α. Πριν ψηφιστει στην Βουλη Κυπρου
β. Ποιος γνωριζει ΠΟΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΛΕΨΑΝ?? ΚΑΝΕΙΣ…
γ. Λειπουν καποια δισ παλι
δ. Ποια εγγυηση πηραν οι Κυπριοι οτι θα παρουν τα 10δισ απο EFSF?? = ΚΑΜΙΑ
Τριτη κοντη γιορτη στην Ελλαδα…
Ειδατε Προβοπουλο και Σταικουρα να γελουν μετα τις δηλωσεις Στουρναρα?? Ξαναδειτε… τέτοιοι ειναι… γελουν στην καταστροφη μπροστα στις καμερες

Αιφνιδιαστική συνάντηση ισχυρών παραγόντων σε οικία του Παλαιού Ψυχικού, μετά το σο κ της Κύπρου

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 17, 2013

Από την Ιόλη Πιερίδη


Έκτακτη συνάντηση μεγαλοεπιχειρηματιών, εκδοτών και τραπεζιτών σε οικία του Παλαιού Ψυχικού.
Η συνάντηση έχει ορισθεί για το βράδι του Σαββάτου στις 10.30. Αποφασίσθηκε μετά τις εξελίξεις-σοκ στην Κύπρο με μοναδικό θέμα τις συνέπειες από την κατάρρευση του ευρώ. Οι εγχώριοι μεγαλοεπιχειρηματίες τρέμουν το ξημέρωμα της Δευτέρας στις

αγορές της Ασίας.
Ο φόβος κατάρρευσης του ευρώ γίνεται πλέον εμφανής, ενώ ο εφιάλτης της εκ νέου φυγής κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες απειλεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα λίγο πριν την ανακεφαλαιοποίηση!
Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που πιστεύουν ότι το κούρεμα θα ωφελήσει το κοινό νόμισμα αλλά η λογική λέει πως ότι έγινε στην Κύπρο αποτελεί την αρχή για το βίαιο ξήλωμα του πουλόβερ που λέγεται ενιαίο νόμισμα.
Η προσφυγή στην λύση της ληστείας των καταθέσεων αποδεικνύει περίτρανα ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν το χρήμα για να σώσουν τους χρεοκοπημένους και επιλέγουν τον ξαφνικό θάνατο των καταθέσεων.
Έρχεται η πλήρης κατάρρευση και οι εγχώριοι επιχειρηματίες αγωνιούν…
www.kourdistoportocali.com

Ο Ανα(ν)στασιάδης ζεσταίνει το ελικόπτερο

 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 17, 2013

dif-news.jpgΟι καταθέτες που έτρεξαν στη Κύπρο, να αποσύρουν τα χρήματά τους είδαν να έχει παρακρατηθεί το ποσό του “κουρέματος”,σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Mega.
Όλα αυτά χώρις να έχει αποφασίσει η Βουλή της Κύπρου, τον σχετικό νόμο και εκμεταλλευόμενοι την αργία.
Μιλάμε για πρωτοφανή γεγονότα.Συνταγματική εκτροπή.
Υπενθυμίζουμε ότι το corallito(μικρή περίφραξη) που δεν επέτρεπε στους καταθέτες στην Αργεντινή να κάνουν ανάληψη πάνω από ένα ορισμένο ποσό, οδήγησε στην εξέγερση των Αργεντίνων το Δεκέμβριο του 2001.
http://dif-news.blogspot.gr

Ανοιχτά τα ATM στην Κύπρο αλλά μόνο για 600 ευρώ - Στις 11 το βράδυ η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

 

Σοκ προκάλεσε στην Κύπρο η απόφαση του Eurogroup σε εφάπαξ εισφορά 9,9 % για τις καταθέσεις σε κυπριακές Τράπεζες άνω των 100.000 ευρώ και 6,7 % για τις καταθέσεις που είναι κάτω των 100.000.  Ηταν μία απόφαση που δεν έχει προηγούμενο τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι κύπριοι έμαθαν τα ξημερώματα του Σαββάτου τα άσχημα νέα και κατέκλυσαν τα ATM (το Σάββατο οι Τράπεζες είναι κλειστές) όπου και έσπευσαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Πολύ γρήγορα διαπίστωσαν ότι τα ΑΤΜ δε λειτουργούσαν και δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε αναλήψεις με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι οι Τράπεζες επιτρέπουν την ανάληψη ποσού μέχρι 600 ευρώ από τις αυτόματες ταμειακές μηχανές.

"Τέρμα η εγγύηση καταθέσεων σε όλη την Ευρώπη"

FORBES

Το «κούρεμα» και των εγγυημένων καταθέσεων στην Κύπρο, κάτω απ’ τα 100.000 ευρώ, υπονομεύει οτιδήποτε έχει ταμπέλα «με την εγγύηση του Δημοσίου» σε ολόκληρη την Ευρώπη, σημειώνει ο αρθρογράφος του Forbes Tim Worstal.
Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για ένα καταστροφικό προηγούμενο που μπορεί να προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές εάν ο κόσμος αρχίζει να πανικοβάλλεται και σε άλλες χώρες.
Ο Worstal υπογραμμίζεται ότι υπονομεύεται οποιαδήποτε έννοια εγγύησης που μπορεί να δίνει οποιαδήποτε Κεντρική Τράπεζα για τις καταθέσεις που τηρούνται σε όλες τις χώρες.
Μάλιστα παραθέτει το απόσπασμα του νόμου που ψηφίστηκε πέρυσι στην Κύπρο για την ασφάλεια των καταθέσεων και τις εγγυήσεις της Κεντρικής Τράπεζας!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αποχαιρέτα την Ευρώπη που φεύγει...

 
Πληθαίνουν οι φωνές (και οι φόβοι...) πως είναι πολύ πιθανόν αυτό που βιώνει η Ευρώπη και οι λαοί της στις μέρες μας, είναι το τέλος ενός ονείρου: αυτού της «Ενωμένης Ευρώπης».Το όραμα και οι μόχθοι υλοποίησής του από μια γενιά φωτισμένων πολιτικών του περασμένου αιώνα, που έζησαν δραματικά το ξεκίνημα και την αποκορύφωση δυο παγκόσμιων πολέμων από την Γηραιά Ήπειρο,με δεκάδες εκατομμύρια νεκρών, όλα δείχνουν πως κλείνει ατελέσφορα τον κύκλο του. Που, όσο κράτησε, επέτρεψε ν' ανθίσουν αισιόδοξες σκέψεις πως μπροστά στην προοπτική μιας «Ευρώπης των λαών» της, εθνικές διαφορές ιστορικά βεβαρημένες θα μπορούσαν να παραμερισθούν και να δημιουργηθεί η ευρυχωρία ενός αισιόδοξου μέλλοντος κοινής μοίρας με σεβασμό της ουσιαστικής δημοκρατίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της κληρονομιάς του διαφωτισμού, της ευημερίας...
Το εγχείρημα, δύσκολο, προκλητικό, απαιτητικό. Για να περάσει από την σφαίρα του οράματος σ' εκείνη της ουσιαστικής, μεθοδικής επιδίωξης, χρειάσθηκε οι φωτισμένοι (και τραυματικά φορτισμένοι...) ηγέτες της μεταπολεμικά καθημαγμένης Ευρώπης, να ξεπεράσουν βιώματα, να παραμερίσουν μνήμες και εθνικές οπισθέλκουσες, να δώσουν αυτοί πρώτοι το παράδειγμα , να εμπνεύσουν τους λαούς τους, ως πραγματικοί ταγοί. Οι συμβιβασμοί απαραίτητοι, η αλληλοκατανόηση μονόδρομος ,η αλληλεγγύη και η παραδοχή (όχι εύκολη πάντα) πώς η Ευρώπη μόνο ως σύνολο μπορεί να διεκδικήσει ρόλο στον ραγδαία μεταλλασσόμενο μεταπολεμικό κόσμο (και χρόνια αργότερα εσπευσμένα παγκοσμιοποιούμενο...) και κυρίως η απόλυτη πίστη των φωτισμένων ηγετών στην δύναμη της πολιτικής ως αντίβαρο στην ασπόνδυλη και κοντόφθαλμη (με όρους... ετήσιων απολογισμών κερδοφορίας!) οικονομική εξουσία , έδωσαν ζωτικό χώρο στο φιλόδοξο όραμα , με τις όποιες αναπόφευκτες δυσκολίες του.
Οι πολέμιοι της Ενωμένης Ευρώπης, εντός και εκτός της Γηραιάς Ηπείρου, καραδοκούσαν και περίμεναν. Κυρίως η αν-ηθικη νέα οικονομική εξουσία. Που με την βοήθεια της παγκοσμιοποίησης και της αποσύνδεσης του κεφαλαίου από την παραδοσιακή παραγωγική διαδικασία (κάποτε «κεφάλαιο-βιομήχανοι- εργάτες» είχαν κοινά σημεία αναφοράς και συμφερόντων, σήμερα το ιλιγγιώδες κέρδος εξασφαλίζεται για τους ελάχιστους μέσω της φούσκας του χρηματοπιστωτικού συστήματος που είναι τουλάχιστον 20 φορές μεγαλύτερο της πραγματικής παγκόσμιας παραγωγικής οικονομίας...) επιδίωξε και πέτυχε να επιβάλλει τους δικούς της όρους, να καθυποτάξει, μετατρέποντάς την σε «όργανό» της ,την πολιτική εξουσία και να καταστήσει τους πολιτικούς μαριονέτες της που κινούνται κατά πώς τραβάει τους σπάγκους. Το φαινόμενο, είναι παγκόσμιο -δείτε πως απέτυχαν όλες οι προσπάθειες ελέγχου και επιβολής κανόνων στο αδηφάγο χρηματοπιστωτικό σύστημα (χαρακτηριστικό το παράδειγμα στις ΗΠΑ επί Μπους...)- αλλά στην Ευρώπη με τις ιδιαιτερότητες της πολυεθνικής ομοσπονδίας και τις εγγενείς δυσκολίες μιας δυσκίνητης γραφειοκρατίας, οι επιπτώσεις του είναι αρνητικά πολλαπλάσιες. Το ξεπέρασμα και η αποτελεσματική αντιμετώπισή του, προϋποθέτει ηγεσίες αποφασισμένες, με πίστη στον εαυτό και την αποστολή τους, με διάθεση σύγκρουσης και ρήξης ( για να επέλθει τελικά η συνεννόηση...) με την αποθρασυμμένη οικονομική εξουσία. Και τέτοια, δυστυχώς, δεν διαθέτει σήμερα η «Ενωμένη Ευρώπη», που για να κρύψει (συχνά δολίως...) την παράδοσή της στα κελεύσματα της ολιγαρχίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, επέτρεψε ν' αναπτυχθεί η δυσκίνητη και διστακτική γραφειοκρατία του ευρω-ιερατείου για να καλύπτεται πίσω του.
Το ευρώ δημιουργήθηκε πρόχειρα και απρογραμμάτιστα, για να εξυπηρετήσει κατά κύριο λόγο τις εξαγωγικές βιομηχανικά αναπτυγμένες οικονομίες της Ευρώπης- με πρώτη της Γερμανίας. Η Ευρώπη, απέκτησε «εθνικό νόμισμα»... πριν αποκτήσει «(υπερ)εθνικό κράτος», ενιαίους (και αυστηρά άδικους) δημοσιονομικούς κανόνες, πριν εξασφαλίσει ενιαία οικονομία -και πάντως πριν φροντίσει για την κατά το δυνατόν δίκαιη κατανομή του «ευρωπαϊκού πλούτου». Λογικό επακόλουθο, τα ελλείμματα της φτωχής περιφέρειας, να σωρεύονται ως πλεονάσματα του πλούσιου βορρά. Φτωχές και πλούσιες «πολιτείες», υπάρχουν, ας πούμε, και στις ΗΠΑ. Αλλά εκεί η οικονομική και παραγωγική κατάρρευση, ακόμη και πρόσκαιρη δυσπραγία (π.χ. λόγω θεομηνιών η έκτακτων απρόβλεπτων γεγονότων) μιας πολιτείας, δεν αντιμετωπίζεται με την σκληρότητα και την περιφρόνηση που αντιμετωπίζονται στην ΕΕ οι φτωχές περιφέρειες, ιδίως όταν οι τελευταίες (πέραν των δικών τους λάθος επιλογών, όπως στην ελληνική περίπτωση...) υφίστανται τις συνέπειες του φαινομένου που προαναφέραμε, δηλαδή τα ελλείμματα των φτωχών να μετατρέπονται σε πλεονάσματα των οικονομικών και κοινωνικών ελίτ...
Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, κοντά το Βέλγιο, στη γωνία ακόμη και η Γαλλία. Δεν θέλει πολύ μυαλό για να υποψιασθεί κανείς πώς «κάτι σάπιο υπάρχει...» στο βασίλειο της Ευρώπης. Όλο και περισσότεροι φοβούνται πώς έχει μπει σε πορεία διάλυσης, με μηχανισμούς αναποτελεσματικούς ν' αντιμετωπίσουν ρηξικέλευθα την προϊούσα κρίση, με ηγέτες «δειλούς, μοιραίους κι' άβουλους...» στα πρόσκαιρα, κοντόφθαλμα συμφέροντα της αλαζονικής οικονομικής εξουσίας-που κι' αυτά νομοτελειακά θα πληγούν αν το εγχείρημα καταρρεύσει. Με πρώτη, την... άτεγκτη και βραδύνου (παρά την βαθύνοια της...) Γερμανία, που πρωτοστάτησε για το ευρώ (για να της παρέχει το κοινό νόμισμα των... μη υποτιμήσεων εξαγωγικό πλεονέκτημα) και τώρα αν διαλυθεί θα της γυρίσει μπούμερανγκ...
Η προβληματική «περιφέρεια», όπως και η χώρα μας , σίγουρα βαρύνεται με χρόνιες παθογένειες που το ευρώ δεν μπόρεσε (ίσως και δεν πρόλαβε, έτσι όπως στήθηκε...) να θεραπεύσει. Όλοι πλέον αναγνωρίζουν (πλην των οπαδών της... προτεσταντικής ορθοδοξίας!) πως εκτός από χρόνο και περισσότερο ευαίσθητο κοινοτικό πλαίσιο, απαιτείται και χρήμα. Που μόνο η ΕΕ (η οραματική και αποτελεσματική, όχι αυτή των λογιστών της γραφειοκρατίας...) μπορεί να προσφέρει. Και για το δικό της το μακροπρόθεσμο συμφέρον...
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου (μια μικρής ευρωπαϊκής χώρας, χωρίς ηγεμονικές αυταπάτες...) Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, επικεφαλής μέχρι πρόσφατα του Eurogroup και πολιτικός παλαιάς... ευρωπαϊκής κοπής, προειδοποίησε χωρίς περιστροφές: «Ας προσέξουμε, γιατί δεν μπορεί ν' αποκλεισθεί το ενδεχόμενο κοινωνικής έκρηξης στην Ευρώπη. Οι δαίμονες στην Γηραιά Ήπειρο, δεν έχουν πεθάνει...».
[Του Θάνου Οικονομόπουλου από iefimerida.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Tο defencenet.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Twitter

Ούτε τώρα Νυρεμβέργη για τον Ελληνισμό;

 
20130316-172953.jpgΌταν πριν λίγο καιρό η Ελληνική κυβέρνηση μέσω του PSI συμφωνούσε να αρνηθεί την ομολογία της, να πληρώσει δηλαδή στο ακέραιο τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει έναντι κάποιων ανθρώπων που είχαν την ατυχία να την εμπιστευτούν, ελάχιστοι ήταν αυτοί που φώναζαν ότι πρόκειται για την πιο ηλίθια ιδέα. Το «ηλίθια» είναι ο πιο ανώδυνος χαρακτηρισμός που μπορώ να προσδώσω.

Αποδείχτηκε λίγο αργότερα όταν μετά και το 2ο κούρεμα, (το θυμάστε το 2ο; Αυτό που

προέκυψε αιφνιδίως ως προϋπόθεση για την τελευταία δόση που θα την πάρουμε σε δόσεις;) το χρέος μειώθηκε ανεπαίσθητα, δεν κατέστη βιώσιμο και το όποιο όφελος εξανεμίστηκε από την περαιτέρω ύφεση που δημιούργησε η μετατροπή μέρους του χρέους από εξωτερικό σε εσωτερικό.
Το χειρότερο όμως είναι ότι χάθηκε η εμπιστοσύνη. Η λέξη αυτή είναι «μαγική» αφού αποτελεί την μοναδική προϋπόθεση που πρέπει να διαθέτει κάποιος για να μπορέσει να δανειστεί και ο βαθμός της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει, καθορίζει και το κόστος του δανεισμού.
Οι ηλίθιοι βέβαια ακόμη πανηγυρίζουν. Οι ίδιοι ηλίθιοι ίσως να θορυβηθούν σήμερα που έμαθαν ότι θα κουρευτούν και οι καταθέσεις στις Κυπριακές τράπεζες.
Είναι πολύ «χοντρό» θα πουν μερικοί.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΤΑΜΠΟΥ. Όταν μια χώρα του σκληρού πυρήνα της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης κλέβει τις αποταμιεύσεις των ανθρώπων που εμπιστεύτηκαν τα ομόλογά της, μια άλλη θα κλέψει τις καταθέσεις, τα ακίνητα, τις μετοχές, ή ότι άλλο μπορεί.
The game is over. Τίποτα δεν αποτελεί πλέον ταμπού. Νομιμοφανές πλιάτσικο!!!!
Το ερώτημα είναι πόσο πλέον μπορεί να αντέξει το ευρωπαϊκό μόρφωμα που προσπαθούν να δημιουργήσουν και να μας επιβάλλουν και όχι αν θα αντέξει.
Αν λοιπόν φτάνει στο σημείο να ανησυχεί ένας Λουξεμβουργέζος (Γιούνκερ), καλά θα κάνουμε εμείς ως λαός να ανησυχούμε εις διπλούν και ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι μερικοί λαοί που συμβαίνει να είναι και «εταίροι» μας ίσως τελικά να είναι προβληματικοί. Ειδικά όταν φαίνεται ότι για 3η φορά στη σύντομη ιστορία τους κάνουν το ίδιο μοιραίο λάθος χρησιμοποιώντας βεβαίως διαφορετικά μέσα.

http://www.arkoudanews.blogspot.gr/2013/03/blog-post_16.html
About these ads

Πανικός στη Κύπρο: Πολίτες περικυκλώνουν το Προεδρικό μέγαρο

 
Οργισμένοι είναι οι πολίτες της Κύπρου μετά την απόφαση του Eurogroup για το κούρεμα των καταθέσεων. 
Πανικός στη Κύπρο: Πολίτες περικυκλώνουν το Προεδρικό μέγαρο
Αυτήν την ώρα γύρω στα 250 άτομα  έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου και φωνάζουν συνθήματα κατά της λιτότητας και του μνημονίου!

Η προσέλευση αυξάνεται σταδιακά ενώ την ίδια ώρα υπάρχει διακριτική παρουσία αστυνομικής δύναμης.«Είμαστε σε ετοιμότητα και παρακολουθούμε την κατάσταση», δήλωσε στο Sigmalive, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος Ανδρέας Αγγελίδης.

Σημειώνεται ότι στις 23:00 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της Κύπρου.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν πως πάνω από 150 εταιρίες έχουν ήδη αποστείλει μέσω των λογιστών τους σχετικά αιτήματα για απόσυρση των καταθέσεών τους από τις τράπεζες της Κύπρου και μεταφοράς τους αλλού.

Από το πρωί χιλιάδες πολίτες προσπάθησαν να «σηκώσουν» τις καταθέσεις τους όμως βρήκαν τις τράπεζες κλειστές και τα ΑΤΜ εκτός λειτουργίας.

Π. Καμμένος: Η Κύπρος οδηγείται στην ύφεση και την ανεργία

 
«Δυστυχώς οι Βρυξέλλες συνεχίζουν την πολιτική που οδηγεί στην ύφεση και στην εξαθλίωση των εργαζομένων επιδιώκοντας σε δεύτερη φάση την φεντεραλοποίηση της Ευρώπης», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τις αποφάσεις για την Κύπρο.
Π. Καμμένος: Η Κύπρος οδηγείται στην ύφεση και την ανεργία
Μιλώντας σε προσυνέδριο του κόμματος στη Ρόδο ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι επιδιώκεται η κατάργηση του έθνους - κράτους και ότι θα πρέπει να υπάρξουν αντιδράσεις στη νέα τάξη πραγμάτων.

«Πριν από λίγες ώρες, στις 6 το πρωί είχαμε δυστυχώς την απόφαση του Eurogroup για την ένταξη της Κύπρου σε μνημόνιο, με εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η Κύπρος οδηγείται στην ίδια πολιτική, δηλαδή στην πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης που οδηγεί στην ύφεση, στην ανεργία, που οδηγεί ουσιαστικά στην κατάρρευση της οικονομίας», συνέχισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Μοχλός για την Κύπρο δεν ήταν τα δημόσια οικονομικά, όπως εδώ αλλοιώθηκαν από την κυβέρνηση Παπανδρέου και τον κ. Παπακωνσταντίνου. Μοχλός ήταν οι τράπεζες που οδηγήθηκαν σε αυτή την κατάσταση λόγω του ότι στην προσπάθεια που έκαναν να βοηθήσουν την ελληνική οικονομία ώστε να μπει στον μηχανισμό στήριξης αγόρασαν ελληνικά ομόλογα τα οποία "κούρεψε" ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κατά το 50% με αποτέλεσμα να συρθεί μία χώρα με υγιή οικονομία όπως η Κύπρος στο μηχανισμό στήριξης και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», πρόσθεσε.

Απάτης συνέχεια: Μετοχές άνευ αξίας έναντι ευρώ!

ΝΕΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι έναντι των καταθέσεων που θα «κουρευτούν», κατά 9,9% εφόσον ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ και κατά 6,75% για μικρότερα ποσά θα εκδοθούν μετοχές (!) της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής, ωστόσο είναι προφανές ότι σε μια συγκυρία τέτοιων αναταράξεων, η πίεση που θα ασκηθεί στο Χρηματιστήριο της Κύπρου θα είναι τρομακτικές, κονιορτοποιώντας την ονομαστική αξία αυτών των μετοχών.
Δηλαδή τους παίρνουν τα λεφτά και τους δίνουν ... παλιόχαρτα άνευ αξίας!
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις κυπριακές τράπεζες, οι καταθέσεις Ελλήνων στις κυπριακές τράπεζες ανέρχονται στα περίπου 2 δισ. ευρώ, αφού από το σύνολο των περίπου 4 δισ. ευρώ που είχαν φύγει τη περίοδο της κρίσης, τα μισά έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα.
Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ενσωμάτωση των εν Ελλάδι υποκαταστημάτων της Ελληνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Κύπρου και της CPB, σε ελληνική τράπεζα.
Στις 6 και μισή ώρα Ελλάδας συνεδριάζει το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την Ελληνική Ενωση Τραπεζών, με αυτό ακριβώς το αντικείμενο, δηλαδή πώς θα απορροφηθούν τα κυπριακά υποκαταστήματα στην Ελλάδα για να αποτραπεί διαφυγή κυπριακών κεφαλαίων από την παγίδα του "κουρέματος".
Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι αυτό που θα απορροφήσει τα υποκαταστήματα, με το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών- που υπολογίζονται στο 1 δισ ευρώ- να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τους Ευρωπαίους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πως "κρατάνε" τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου

Ν.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Ο ΝΕΟΣ "ΣΑΜΨΩΝ"

H Κύπρος βράζει: «Πρόκειται για ατιμωτική ενέργεια που  δεν μπορεί παρά να συγκριθεί ως προς το ποιόν της αντιλήψεως με την εκτροπή που εκτέλεσε με εντολές ξένων κέντρων και του τυράννου Δημήτρη Ιωαννίδη ο ανεκδιήγητος Νικόλαος Σαμψών στις 15 Ιουλίου 1974», σχολίασε στο dfencenet.gr αξιωματούχος της Κύπρου για την απόφαση του Eurogroup που διαλύει τον ιστό της τραπεζικής οικονομίας, το τραπεζικό της σύστημα με την αρπαγή μέχρι 10% των καταθέσεων.
Δεν είναι τυχαίο ότι εκτός από την κοινή γνώμη, πυρ και μανία είναι τόσο η αντιπολίτευση, όσο και παραδοσιακά στελέχη του «Δημοκρατικού Συναγερμού» που μετέχουν στην κυβέρνηση.
Το υπουργικό συμβούλιο που έχει ανακοινωθεί αναμένεται να είναι θυελλώδες. Δεν αποκλείεται μάλιστα απ’ αυτό να κριθεί το μέλλον του κ. Αναστασιάδη στο τιμόνι της Κύπρου.
Κατά τη δεκάωρη διαπραγμάτευση υπήρξαν ρίξεις και εμπλοκές που έφεραν σε δύσκολο σημείο τους κυρίους Αναστασιάδη και Σαρρή, οι οποίοι απείλησαν ακόμα και με αποχώρηση.
Απορίες ωστόσο προκαλούν σχόλια από τουρκικές πηγές για το παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης, οι οποίες προσβάλουν το κοινό αίσθημα στη Λευκωσία και φέρνουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους ανταποκριτές τουρκικών ΜΜΕ που παρακολούθησαν τις εργασίες της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η γερμανική πλευρά ήθελε πάση θυσία να εγκλωβίσει σε ένα αυστηρό πλαίσιο δημοσιονομικής πειθαρχίας ώστε να περάσει την Κύπρο στη σφαίρα επιρροής της.
Λέγεται πως οι Ευρωπαίοι έκαναν τον υπουργό Οικονομικών κ. Μιχάλη Σαρρή να αισθανθεί άβολα όταν άφησαν υπονοούμενα μέχρι και το «αμαρτωλό παρελθόν του». Τον Οκτώβριο του 2011 ο M.Σαρρής συνελήφθη επ’ αυτοφόρω σε ομοφυλοφιλικό όργιο με Τουρκοκυπρίους, δύο ανήλικους 15 ετών κι έναν 18χρονο. Η κατοχικές δυνάμεις είχαν φροντίσει να δώσουν έκταση στο γεγονός με την συληψή του και την προσαγωγή του στο "δικαστήριο" του «Αττίλα».
Αυτόν που τον κρατάνε όλοι  "από παντού" τον έκανε υπουργό Οικονομικών ο Ν.Αναστασιάδης για να "διαπραγματευθεί" το Μνημόνιο. Γιατί άραγε;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ν.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Ο ΝΕΟΣ "ΣΑΜΨΩΝ"

Ν.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Ο ΝΕΟΣ "ΣΑΜΨΩΝ"


H Κύπρος βράζει: «Πρόκειται για ατιμωτική ενέργεια που  δεν μπορεί παρά να συγκριθεί ως προς το ποιόν της αντιλήψεως με την εκτροπή που εκτέλεσε με εντολές ξένων κέντρων και του τυράννου Δημήτρη Ιωαννίδη ο ανεκδιήγητος Νικόλαος Σαμψών στις 15 Ιουλίου 1974», σχολίασε στο dfencenet.gr αξιωματούχος της Κύπρου για την απόφαση του Eurogroup που διαλύει τον ιστό της τραπεζικής οικονομίας, το τραπεζικό της σύστημα με την αρπαγή μέχρι 10% των καταθέσεων.
Δεν είναι τυχαίο ότι εκτός από την κοινή γνώμη, πυρ και μανία είναι τόσο η αντιπολίτευση, όσο και παραδοσιακά στελέχη του «Δημοκρατικού Συναγερμού» που μετέχουν στην κυβέρνηση.
Το υπουργικό συμβούλιο που έχει ανακοινωθεί αναμένεται να είναι θυελλώδες. Δεν αποκλείεται μάλιστα απ’ αυτό να κριθεί το μέλλον του κ. Αναστασιάδη στο τιμόνι της Κύπρου.
Κατά τη δεκάωρη διαπραγμάτευση υπήρξαν ρίξεις και εμπλοκές που έφεραν σε δύσκολο σημείο τους κυρίους Αναστασιάδη και Σαρρή, οι οποίοι απείλησαν ακόμα και με αποχώρηση.
Απορίες ωστόσο προκαλούν σχόλια από τουρκικές πηγές για το παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης, οι οποίες προσβάλουν το κοινό αίσθημα στη Λευκωσία και φέρνουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους ανταποκριτές τουρκικών ΜΜΕ που παρακολούθησαν τις εργασίες της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η γερμανική πλευρά ήθελε πάση θυσία να εγκλωβίσει σε ένα αυστηρό πλαίσιο δημοσιονομικής πειθαρχίας ώστε να περάσει την Κύπρο στη σφαίρα επιρροής της.
Λέγεται πως οι Ευρωπαίοι έκαναν τον υπουργό Οικονομικών κ. Μιχάλη Σαρρή να αισθανθεί άβολα όταν άφησαν υπονοούμενα μέχρι και το «αμαρτωλό παρελθόν του». Τον Οκτώβριο του 2011 ο M.Σαρρής συνελήφθη επ’ αυτοφόρω σε ομοφυλοφιλικό όργιο με Τουρκοκυπρίους, δύο ανήλικους 15 ετών κι έναν 18χρονο. Η κατοχικές δυνάμεις είχαν φροντίσει να δώσουν έκταση στο γεγονός με την συληψή του και την προσαγωγή του στο "δικαστήριο" του «Αττίλα».
Αυτόν που τον κρατάνε όλοι  "από παντού" τον έκανε υπουργό Οικονομικών ο Ν.Αναστασιάδης για να "διαπραγματευθεί" το Μνημόνιο. Γιατί άραγε;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καταστροφή Ελλήνων καταθετών στην Κύπρο: Εταιρείες και πολίτες χάνουν πάνω από 1,5 δισ. ευρώ!

ΚΑΗΚΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΖΩΗΣ

Περισσότερα από ένα δισ. ευρώ θα χαθούν από Έλληνες - κυρίως - καταθέτες οι οποίοι είχαν καταθέσει τις οικονομίες τους σε υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών στην Κύπρο καθώς του μέτρου του "κουρέματος" πάντως δεν εξαιρούνται ούτε οι θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών που είναι εγκαταστημένες στην Κύπρο.
Οι ελληνικές τράπεζες στη μεγαλόνησο, παρόλο που είναι ανώνυμες εταιρείες, εν τούτοις υπάγονται και ελέγχονται από την Κεντρική Τράπεζα του νησιού, όπως οι κυπριακές στην Ελλαδα που εξαιρούνται του κουρέματος, αλλά κρατικοποιούνται με το ζόρι κατόπιν εντολής της τρόικα.
Μόνο οι ελληνικές εταιρείες είχαν κατατεθειμένα στην Κύπρο περισσότερα από 5 δισ. ευρώ, άραα οι ζημιές που θα γράψουν υπολογίζονται σε 500 εκατ. ευρώ. Σε άλλο τόσο ύψος υπολογίζονται οι ατομικές καταθέσεις των Ελλήνων, αν και τραπεζίτης σημείωνε μιλώντας στο defencenet.gr ότι "Οι συνολικές καταθέσεις νομικών και φυσκών προσώπων από την Ελλάδα, ξεπερνούν τα 15 δισ. ευρώ".
Άρα η ζημιά θα πλησιάσει το 1,5 δισ. ευρώ!
«Οι αποταμιευτές πληρώνουν το μάρμαρο στο άνευ προηγούμενου πακέτο διάσωσης της Κύπρου» γράφει χαρακτηριστικά το Reuters, σημειώνοντας πως το “χαράτσι” στις κυπριακές καταθέσεις είναι μία «ριζοσπαστική αλλαγή πλεύσης» από την τακτική των προηγούμενων διασώσεων. Στο ρεπορτάζ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός πως μεγάλο μέρος των καταθετών στο νησί είναι Ρώσοι που δεν κατοικούν στην Κύπρο.
“Σοκ στην Κύπρο - οι αποταμιευτές πλήττονται με το κυπριακό σχέδιο διάσωσης» γράφει το BBC.
Ακόμα και τα γερμανικά ΜΜΕ αντιμετωπίζουν την εξέλιξη με σκεπτικισμό: η Sueddeutsche Zeitung γράφει: «Το νησί σώθηκε, οι αποταμιεύσεις εξαφανίστηκαν».
Η γαλλική Le Monde κάνει λογοπαίγνια γράφοντας πως “ο πρόεδρος του Eurogroup μπορεί να ξεφυσά (souffler) αλλά οι Κύπριοι καταθέτες θα υποφέρουν (suffrir)”.
Το πρόβλημα της Κύπρου είναι ότι οι τραπεζικές καταθέσεις της είναι μεγαλύτερες από την πραγματική της οικονομία επισημαίνει το CNN, ενώ οι Financial Times γράφουν για “σαρωτική σε κλίμακα και άνευ προηγουμένου στα τρία χρόνια της κρίσης απόφαση επιβολής κουρέματος στις κυπριακές καταθέσεις”. Και συμπληρώνει: «Ακόμα και η Ιρλανδία, της οποίας ο τραπεζικός τομέας ήταν σχεδόν τόσο μεγάλος σε σχέση με την εθνική οικονομία όσο την Κύπρου, ποτέ δεν εξέτασε ένα τέτοιο μέτρο»...
«H Ευρωπαϊκή Ένωση αναγκάζει τους αποταμιευτές της Κύπρου να πληρώσουν τη μισή διάσωση» γράφει και η ιστοσελίδα της El Pais. Mε αυτόν τον τρόπο, σημειώνει, «για πρώτη φορά πρέπει να πληρώσουν και καταθέτες για πακέτο διάσωσης, ακόμη και κάτου των ευρωπαϊκών ορίων των 100.000 ευρώ».
Στο μεταξύ ο μοιραίος πρόεδρος της Κύπρου ο Νίκος Αναστασιάδης αναμενόταν κανονικά στην Κύπρο στις 14:30, αφού από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν θα αναχωρούσε το πρωί και θα ταξίδευε μέσω Αυστρίας. Όμως υποτίθεται ότι "έχασε" την πτήση και θα φτάσει τελικά στις 22:00 το βράδυ,
Στο μεταξύ μεγάά μέτρα ασφαλείας έχει αρχίσει να λαμβάνει η κυπριακή αστυνομία γύρω από το προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία υπό το φόβο επεισοδίων.
Τέλος ο Πρόεδρος της Κύπρου αναμένεται να απευθύνει αύριο διάγγελμα στο λαό προκειμένου να δικαιολογήσει αυτήν την απόφαση του Eurogroup.

Στο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι για την εφαρμογή του προγράμματός τους στην Κύπρο Αναρτήθηκε από τον/την isnogood03 στο Μαρτίου 16, 2013 (σσΟ: Δουλεύει η προπαγάνδα… το θέμα είναι ότι δεν ψήφισαν “ΣΥΡΙΖΑ” στην Κύπρο, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο. Όπως στην Ελλάδα δεν ψήφιζαν ΚΚΕ για να μην τους φορολογήσουν τα σπίτια και να μην πληρώνει ο λαός τα τραπεζικά ιδρύματα. Μάλλον ο “υπαρκτός” αναβιώνει στην Ελλάδα και στην Κύπρο με “δεξιά” μουτσούνα). Επιτέλους ζούμε στην …Κύπρο όμως, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την φορολογία των καταθέσεων. Το όνειρο του Γλέζου έγινε πραγματικότητα στην Κύπρο! Μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος που η Ευρωπαική Ένωση άκουσε τις εισηγήσεις του. Μόνο που ο γκουρού του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει τότε για 20.000 ευρώ και φορολόγηση ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ! Ας διαβάσουμε τις θέσεις που ανέπτυξε ο Αλέξης Τσίπρας στις 5 Μαρτίου του 2013 για το θέμα της φορολόγησης των καταθέσεων κάθε χρόνο: ”Και τις καταθέσεις των φορολογούμενων με μεγάλη περιουσία θα αγγίξει ο φόρος πλούτου που περιλαμβάνεται στο αναλυτικό πρόγραμμα για τη φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σημειώνεται στο πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη θέσπιση ενός φόρου μεγάλης περιουσίας βάσει της συνολικής αξίας του πλούτου κάθε φορολογούμενου. Αυτό στην πράξη, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα, σημαίνει ότι θα αθροίζεται η αξία των περιουσιακών στοιχείων του φορολογούμενου όπως η κατοχή κτιρίων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, καταθέσεων τραπεζών, επενδυτικών προϊόντων, συμμετοχών κλπ., που βρίσκονται στην Ελλάδα και όσων κάνουν δήλωση στην Ελλάδα και κατέχουν αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό. Θα θεσπιστεί ένα υψηλό αφορολόγητο όριο (π.χ. 300.000 ευρώ ατομικό όριο) και στην υπερβάλλουσα αξία θα επιβάλλεται φόρος με προοδευτικά αυξανόμενους συντελεστές. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν καταθέσεις πάνω από ένα όριο θα πληρώνουν φόρο για αυτές, πέρα του φόρου που επιβάλλεται στο εισόδημα από τις καταθέσεις δηλαδή στους τόκους. Όχημα για την επιβολή του φόρου μεγάλης περιουσίας θα είναι το περιουσιολόγιο που ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στο οποίο οι φορολογούμενοι θα δηλώσουν το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο πρόγραμμα σημειώνεται επί λέξει ότι «με το Φόρο Μεγάλης Περιουσίας, (βάσει του περιουσιολογίου), θα φορολογηθεί η κατοχή κτιρίων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, καταθέσεων τραπεζών, επενδυτικών προϊόντων, συμμετοχών κλπ., που βρίσκονται στην Ελλάδα και όσων κάνουν δήλωση στην Ελλάδα και κατέχουν αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό (αφού ληφθεί υπόψη και η φορολόγησή τους εκεί)». Πηγή:www.capital.gr

Στο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι για την εφαρμογή του προγράμματός τους στην Κύπρο

Αναρτήθηκε από τον/την isnogood03 στο Μαρτίου 16, 2013
(σσΟ: Δουλεύει η προπαγάνδα… το θέμα είναι ότι δεν ψήφισαν “ΣΥΡΙΖΑ” στην Κύπρο, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο. Όπως στην Ελλάδα δεν ψήφιζαν ΚΚΕ για να μην τους φορολογήσουν τα σπίτια και να μην πληρώνει ο λαός τα τραπεζικά ιδρύματα. Μάλλον ο “υπαρκτός” αναβιώνει στην Ελλάδα και στην Κύπρο με “δεξιά” μουτσούνα). Επιτέλους ζούμε στην …Κύπρο όμως, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την φορολογία των καταθέσεων. Το όνειρο του Γλέζου έγινε πραγματικότητα στην Κύπρο! Μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος που η Ευρωπαική Ένωση άκουσε τις εισηγήσεις του. Μόνο που ο γκουρού του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει τότε για

20.000 ευρώ και φορολόγηση ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!
Ας διαβάσουμε τις θέσεις που ανέπτυξε ο Αλέξης Τσίπρας στις 5 Μαρτίου του 2013 για το θέμα της φορολόγησης των καταθέσεων κάθε χρόνο:
”Και τις καταθέσεις των φορολογούμενων με μεγάλη περιουσία θα αγγίξει ο φόρος πλούτου που περιλαμβάνεται στο αναλυτικό πρόγραμμα για τη φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σημειώνεται στο πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη θέσπιση ενός φόρου μεγάλης περιουσίας βάσει της συνολικής αξίας του πλούτου κάθε φορολογούμενου.
Αυτό στην πράξη, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα, σημαίνει ότι θα αθροίζεται η αξία των περιουσιακών στοιχείων του φορολογούμενου όπως η κατοχή κτιρίων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, καταθέσεων τραπεζών, επενδυτικών προϊόντων, συμμετοχών κλπ., που βρίσκονται στην Ελλάδα και όσων κάνουν δήλωση στην Ελλάδα και κατέχουν αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό. Θα θεσπιστεί ένα υψηλό αφορολόγητο όριο (π.χ. 300.000 ευρώ ατομικό όριο) και στην υπερβάλλουσα αξία θα επιβάλλεται φόρος με προοδευτικά αυξανόμενους συντελεστές.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν καταθέσεις πάνω από ένα όριο θα πληρώνουν φόρο για αυτές, πέρα του φόρου που επιβάλλεται στο εισόδημα από τις καταθέσεις δηλαδή στους τόκους. Όχημα για την επιβολή του φόρου μεγάλης περιουσίας θα είναι το περιουσιολόγιο που ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στο οποίο οι φορολογούμενοι θα δηλώσουν το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στο πρόγραμμα σημειώνεται επί λέξει ότι «με το Φόρο Μεγάλης Περιουσίας, (βάσει του περιουσιολογίου), θα φορολογηθεί η κατοχή κτιρίων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, καταθέσεων τραπεζών, επενδυτικών προϊόντων, συμμετοχών κλπ., που βρίσκονται στην Ελλάδα και όσων κάνουν δήλωση στην Ελλάδα και κατέχουν αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό (αφού ληφθεί υπόψη και η φορολόγησή τους εκεί)».
Πηγή:www.capital.gr
Αναρτήθηκε από τον/την isnogood03 στο Μαρτίου 16, 2013
(σσΟ: Δουλεύει η προπαγάνδα… το θέμα είναι ότι δεν ψήφισαν “ΣΥΡΙΖΑ” στην Κύπρο, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο. Όπως στην Ελλάδα δεν ψήφιζαν ΚΚΕ για να μην τους φορολογήσουν τα σπίτια και να μην πληρώνει ο λαός τα τραπεζικά ιδρύματα. Μάλλον ο “υπαρκτός” αναβιώνει στην Ελλάδα και στην Κύπρο με “δεξιά” μουτσούνα). Επιτέλους ζούμε στην …Κύπρο όμως, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την φορολογία των καταθέσεων. Το όνειρο του Γλέζου έγινε πραγματικότητα στην Κύπρο! Μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος που η Ευρωπαική Ένωση άκουσε τις εισηγήσεις του. Μόνο που ο γκουρού του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει τότε για

20.000 ευρώ και φορολόγηση ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!
Ας διαβάσουμε τις θέσεις που ανέπτυξε ο Αλέξης Τσίπρας στις 5 Μαρτίου του 2013 για το θέμα της φορολόγησης των καταθέσεων κάθε χρόνο:
”Και τις καταθέσεις των φορολογούμενων με μεγάλη περιουσία θα αγγίξει ο φόρος πλούτου που περιλαμβάνεται στο αναλυτικό πρόγραμμα για τη φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σημειώνεται στο πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη θέσπιση ενός φόρου μεγάλης περιουσίας βάσει της συνολικής αξίας του πλούτου κάθε φορολογούμενου.
Αυτό στην πράξη, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα, σημαίνει ότι θα αθροίζεται η αξία των περιουσιακών στοιχείων του φορολογούμενου όπως η κατοχή κτιρίων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, καταθέσεων τραπεζών, επενδυτικών προϊόντων, συμμετοχών κλπ., που βρίσκονται στην Ελλάδα και όσων κάνουν δήλωση στην Ελλάδα και κατέχουν αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό. Θα θεσπιστεί ένα υψηλό αφορολόγητο όριο (π.χ. 300.000 ευρώ ατομικό όριο) και στην υπερβάλλουσα αξία θα επιβάλλεται φόρος με προοδευτικά αυξανόμενους συντελεστές.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν καταθέσεις πάνω από ένα όριο θα πληρώνουν φόρο για αυτές, πέρα του φόρου που επιβάλλεται στο εισόδημα από τις καταθέσεις δηλαδή στους τόκους. Όχημα για την επιβολή του φόρου μεγάλης περιουσίας θα είναι το περιουσιολόγιο που ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στο οποίο οι φορολογούμενοι θα δηλώσουν το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στο πρόγραμμα σημειώνεται επί λέξει ότι «με το Φόρο Μεγάλης Περιουσίας, (βάσει του περιουσιολογίου), θα φορολογηθεί η κατοχή κτιρίων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, καταθέσεων τραπεζών, επενδυτικών προϊόντων, συμμετοχών κλπ., που βρίσκονται στην Ελλάδα και όσων κάνουν δήλωση στην Ελλάδα και κατέχουν αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό (αφού ληφθεί υπόψη και η φορολόγησή τους εκεί)».
Πηγή:www.capital.gr

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...