Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Οι αδιόριστοι πολ. εκπ/κοί, ερωτούν: η Ν.Δ θα τηρήσει τις υποσχέσεις της;;; / Πρόσκληση 13.07.12 Θυμίζουμε στην Κυβέρνηση τις διαβεβαιώσεις της...


Οι αδιόριστοι πολ. εκπ/κοί, ερωτούν: η Ν.Δ θα τηρήσει τις υποσχέσεις της;;; / ΠρόσκλησηΕκτύπωσηE-mail
13.07.12

                                   Θυμίζουμε στην Κυβέρνηση τις διαβεβαιώσεις της...

Η ΕΡΩΤΗΣΗ
Ά. Σπηλιωτόπουλος 

Ερώτηση

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Θέμα: Για τους αδιόριστους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς
 
Είναι γεγονός, ότι το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, σε συνδυασμό με τις αυξητικές τάσεις της ανεργίας λόγω των πρόσφατων οικονομικών μέτρων της Κυβέρνησης αποτελούν θρυαλλίδα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας.
Γνωστό είναι επίσης, ότι οι νόμοι 3255/2004 και 3027/2002 λειτουργούσαν κατά το πρόσφατο παρελθόν, με καθαρά δημογραφικά κίνητρα, χωρίς κανένα κόστος για το δημόσιο και ήταν αποτελεσματικοί, καθότι έφεραν νέες γεννήσεις στον τόπο και άρχισαν να γεμίζουν με ελληνόπουλα οι άδειες αίθουσες των σχολείων μας. Για πρώτη φορά  μετά το 1981 από την εφαρμογή του ν. 3255/2004 η μεταβολή του αριθμού των παιδιών κάτω των 5 ετών απέκτησε θετικό πρόσημο με αυξητική τάση μέχρι και πέρυσι. 
Με το νόμο Ν.3848/2010, καταργήθηκε η πρόνοια του Ν. 3255/2004 για το διορισμό των πολύτεκνων εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση, εκτός των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, αλλά και του Ν. 3027/2002, που προέβλεπε ως μόνη προϋπόθεση διορισμού το να έχουν επιτύχει τη βαθμολογική βάση στον οικείο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Το γεγονός έπληξε ανεπανόρθωτα τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς καθώς οι όποιες  θετικές ρυθμίσεις προς ενίσχυση τους είχαν θεσμοθετηθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις αντικαταστάθηκαν προς το χειρότερο χωρίς λόγο. Όμως αυτή η πλήρης ανατροπή του καθεστώτος διορισμού των πολυτέκνων εκπαιδευτικών από την περυσινή νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, τους αιφνιδίασε με το χειρότερο δυνατό τρόπο και τους άφησε απροστάτευτους και μάλιστα κάτω από τις χειρότερες οικονομικές συνθήκες εξαιτίας βεβαίως και της βαθιάς κρίσης που διέρχεται η πατρίδα μας.
Σε πρόσφατη  Έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής επισημαίνεται για μια ακόμα φορά, σχετικώς με τις πολύτεκνες οικογένειες, η πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά την οποία «δεν είναι  συνταγματικώς ανεκτές, ρυθμίσεις με τις οποίες ορισμένες πολύτεκνες οικογένειες εξαιρούνται της ανωτέρω ειδικής κρατικής φροντίδος, αφού έτσι αναιρείται, ως προς αυτές, η αδιαστίκτως υπέρ των πολυτέκνων οικογενειών επιβαλλομένη από το Σύνταγμα ειδική φροντίδα του Κράτους…»
Ειδικότερα, η υποχρέωση επιτυχίας στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς και η μεταβατική περίοδος των 2 χρόνων, που μόνο ως απατηλή μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού δεν δεσμεύει την κυβέρνηση για το διορισμό όλων των πολυτέκνων εκπαιδευτικών που θα υποβάλουν αίτηση διορισμού, αποτελεί σκληρή επίθεση κατά των πολύτεκνων εκπαιδευτικών, που λόγω στενότητας χρόνου και χρήματος δε θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις συγκεκριμένες προϋποθέσεις και επομένως αποκλείονται από διορισμό στην εκπαίδευση.
Εξάλλου τί θα πείτε σ’ αυτούς που πίστεψαν στην Πολιτεία και προγραμμάτισαν τη ζωή τους και πρόκειται να αποκτήσουν και τέταρτο παιδί; Ότι η Πολιτεία σας εγκαταλείπει, διότι άλλαξε η κυβέρνηση; Ή μήπως ότι λύθηκε το δημογραφικό και πλέον δεν σας χρειαζόμαστε, διότι δεν θέλουμε άλλα παιδιά;
Επιπλέον η κατάργηση της προτεραιότητας των πολύτεκνων ως ειδική κατηγορία, (άρθρο 30 παρ. 4 και 6)  αποτελεί παράβαση του ισχύοντος Νόμου 1910/1944 αλλά και του Δημοσιουπαλληλικού Κώδικα 3528/2007, που αναφέρει ότι «πολύτεκνοι ή τέκνα αυτών δημόσιοι υπάλληλοι τοποθετούνται στον τόπο των συμφερόντων τους» καθώς και η εξαίρεση τους από τις υπεραριθμίες του ΠΔ 50/96 (άρθρο 30 παρ. 4) έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού έναντι της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος για ολοκληρωμένες και οριζόντιες πολιτικές με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των.
 Η Κυβέρνηση οφείλει έστω και την ύστατη ώρα να επιδείξει την απαιτούμενη κατανόηση απέναντι στα προβλήματα των πολύτεκνων εκπαιδευτικών και να κάνει πράξη τις υποσχέσεις της για τη στήριξη της διαβίωσης και της ποιότητας ζωής της πολύτεκνης οικογένειας.
Επειδή το νομοθετικό αυτό πλαίσιο το οποίο έχει διαμορφωθεί από την Κυβέρνηση, αδικεί τους αδιόριστους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς.
 Επειδή η χώρα μας συγκαταλέγεται ήδη στις πιο «γερασμένες» χώρες του κόσμου και παρόμοιες ενέργειες της Κυβέρνησης, όπως αυτή με τη ψήφιση του συγκεκριμένου Νόμου επιτείνουν το δημογραφικό πρόβλημα, για τη λύση του οποίου απαιτείται η λήψη ουσιαστικών και αποτελεσματικών μέτρων με την παροχή κινήτρων προς τα νέα ζευγάρια για την απόκτηση περισσότερων παιδιών και όχι η αφαίρεση των ήδη θεσμοθετημένων ευνοϊκών διατάξεων. 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός: 
1. Με ποιον τρόπο η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται στο πλευρό του πολύτεκνου εκπαιδευτικού ως αρωγός και συμπαραστάτης της πολυμελούς ελληνικής οικογένειας, όταν τα προβλήματα της ανεργίας και της υπογεννητικότητας διαρκώς εντείνονται;
2. Προτίθεται να προβεί  φέτος στο διορισμό όλων των πολύτεκνων εκπαιδευτικών που θα υποβάλουν  αίτηση διορισμού στην εκπαίδευση, μετά και την περυσινή διαβεβαίωση του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου του κ. Κουλαϊδή «ότι οι πολύτεκνοι να μην ανησυχούν.. ο πίνακας σας θα εξαντληθεί σε βάθος  2 χρόνων» ; 
3.    Προτίθεται βάσει του ισχύοντος Νόμου 1910/1944 αλλά και του Δημοσιουπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007), να  τοποθετεί τους πολυτέκνους κατά το διορισμό τους  στον τόπο των συμφερόντων τους και όχι μακριά από τις οικίες των και τους εξαναγκάζει έτσι  σε παραίτηση;
4. Προτίθεται η Κυβέρνηση για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών, αφού πλέον κατήργησε τους ευνοϊκότερους για τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς νόμους 3027/2002 και 3255/2004, να εφαρμόσει το μέτρο των προσλήψεων πολυτέκνων σε ποσοστό 20% επί των προκηρυσσομένων θέσεων,  που ισχύει εξάλλου για όλο το Δημόσιο(ν.3260/2004)  πλην των εκπαιδευτικών;
                            
                                                                                                                Αθήνα  23-5-2011
     
                                          
Ο Ερωτών Βουλευτής

Α. Σπηλιωτόπουλος
 ΠΗΓΗ: http://www.aspe.gr/index.php?optio

20/07/2012 Ο Γιάννης Βαρουφάκης στην εικπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου


Real fm97.8
20/07/2012 Ο Γιάννης Βαρουφάκης στην εικπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου
20/7/2012 10:58:00 πμ
       (0) (0)

Ακούστε το ηχητικό στο gallery.

       (0) (0)


Περισσότερα για το άρθρο...
 
  • 20-07-2012 Γιάννης Βαρουφάκης-Κοτρώτσος
 

Real fm97.8
 

Ξυπνούν οι μνήμες στην Κύπρο για την μαύρη ημέρα της 20ής Ιουλίου 1974


Ξυπνούν οι μνήμες στην Κύπρο για την μαύρη ημέρα της 20ής Ιουλίου 1974

Ξυπνούν οι μνήμες στην Κύπρο για την μαύρη ημέρα της 20ής Ιουλίου 1974

29
 
 
0
 
 
 
 

Οι μνήμες της 20ής Ιουλίου 1974 αναβιώνουν με τη συμπλήρωση 38 χρόνων από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο με τραγικές συνέπειες τη συνεχιζόμενη κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Στις 5:30 το πρωί, την ώρα που ξεκίνησε η εισβολή του «Αττίλα», ήχησαν οι σειρήνες.
Στις 8:00 τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών από την Κύπρο και την Ελλάδα.
Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ.Χριστόφιας και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης, οι οποίοι κατέθεσαν στεφάνια στο κενοτάφιο των πεσόντων. Παρούσα ήταν και η διακομματική αντιπροσωπεία της Ελληνικής Βουλής.
Τα κυπριακά κόμματα, με ανακοινώσεις τους, καταδικάζουν τη βάρβαρη τουρκική εισβολήκαι τη συνεχιζόμενη κατοχή και τονίζουν την ανάγκη για αγώνα μέχρι τη δικαίωση. Τονίζουν, επίσης, την ανάγκη για ενότητα και ομοψυχία στον κοινό αγώνα για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης.
Μετά το μνημόσυνο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας αναφέρει το in.gr, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων μετέβη στα «Φυλακισμένα Μνήματα», όπου είναι θαμμένοι αγωνιστές του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ του 1956-59.
Στο βιβλίο επισκεπτών, στα «Φυλακισμένα Μνήματα», ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έγραψε:
«Όσες φορές κι αν καταθέσεις τον σεβασμό και τον θαυμασμό σου στη γενναιότητα και ανδρεία των παλικαριών αυτών, που είναι θαμμένα στον περίκλειστο αυτόν χώρο, πάλι είναι λίγες και μικρές, μπροστά στο μέγεθος της θυσίας και της προσφοράς των νεκρών αυτών που στο άνθος της ηλικίας τους, συνεχίζοντας από αιώνων παράδοση, πότισαν το δέντρο της ελευθερίας και της ζωής ενός Έθνους με το αίμα της καρδιάς τους».
Για τη μαύρη επέτειο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε: «H ιστορική μνήμη, ιδίως όταν είναι επώδυνη, συνιστά τη βάση της εθνικής αυτογνωσίας. Η γνώση, η αξιοποίηση αλλά και η διαμόρφωση του συσχετισμού των δυνάμεων είναι αυτή που μας επιτρέπει να υπερασπιζόμαστε αποτελεσματικά, σε όλα τα επίπεδα την ακεραιότητα και την τιμή του Έθνους μας.
»Όλοι οφείλουν να αντιληφθούν ότι τα 38 χρόνια που πέρασαν δεν είναι ικανά  να αποδυναμώσουν την ισχύ του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, στο πλαίσιο των οποίων μπορεί και πρέπει να βρεθεί η δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα.  Που είναι,  πρωτίστως , πρόβλημα στρατιωτικής εισβολής και κατοχής ενός μεγάλου τμήματος της επικράτειας κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Το ΚΚΕ, με τη σειρά του, αναφέρει: «Το έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού, που οργανώθηκε και εκτελέστηκε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και συνεχίζεται εδώ και 38 χρόνια με την τουρκική εισβολή και κατοχή του 37% της Κύπρου, διδάσκει για το ρόλο του ιμπεριαλισμού. Αναδεικνύει την αναγκαιότητα της πάλης εναντίον του, εναντίον του ΝΑΤΟ και της σχεδιαζόμενης ένταξης της Κύπρου στο νατοϊκό «Συνεταιρισμό για την ειρήνη», της εμπλοκής της Ελλάδας και κάθε χώρας στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ετοιμάζουν ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ κατά της Συρίας και του Ιράν.
»Η δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού ζητήματος απαιτεί την ένταση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος και τονίζεται ότι το ΚΚΕ «παραμένει στη θέση για Κύπρο ανεξάρτητη, χωρίς ξένα στρατεύματα, βάσεις και εγγυήτριες δυνάμεις, Κύπρο κυρίαρχη με ενιαία διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια, διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία».

Συμβόλαια Οικονομικού Θανάτου εν μέσω κρίσης



symbolaia-oikonomikoy-thanatoy
Μία νέα αγορά έχ

Συμβόλαια Οικονομικού Θανάτου εν μέσω κρίσης

ουν στήσει από κοινού τράπεζες, νομικά γραφεία και εισπρακτικές εταιρείες που πολιορκούν ασφυκτικά υπερχρεωμένους δανειολήπτες. Οι διαμεσολαβητές στη διαδικασία είσπραξης οφειλών έχουν έδρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Φτάνοντας στο σημείο να αγοράζουν μέρος ή και το σύνολο της δανειακής σύμβασης ανάμεσα σε μία τράπεζα και έναν πολίτη, απασχολούν με τις πρακτικές τους τα γραφεία καταγγελιών των καταναλωτικών οργανώσεων.

Πρόσφορο έδαφος

Τα τελευταία χρόνια χιλιάδες οφειλέτες υπόκεινται σε δραστική μείωση των εισοδημάτων τους, χωρίς ωστόσο να προβλέπεται αντίστοιχη «ελάφρυνση» και στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Η αδυναμία καταβολής οφειλών από τους πολίτες, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ανάγκη των τραπεζών για ρευστότητα, διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες για τη δράση διαμεσολαβητικών εταιρειών οι οποίες αναλαμβάνουν να οχλήσουν υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ιδανικά να εισπράξουν τις προβλεπόμενες οφειλές έστω και μέσω περιουσιακών στοιχείων των δανειοληπτών.

Εταιρείες με έδρα από την Αθήνα έως το Λουξεμβούργο και τις ΗΠΑ φέρονται ακόμη και να αγοράζουν τα δικαιώματα μιας δανειακής σύμβασης με αντίτιμο αρκετά χαμηλότερο της πραγματικής της αξίας, προκειμένου να αναλάβουν οι ίδιες και προς ίδιον οικονομικό όφελος το ρόλο του «κακού» απέναντι στον οφειλέτη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τις Ελληνικής Ομοσπονδίας Προστασίας Δανειοληπτών, αντίστοιχες εταιρείες εμπλέκονται σήμερα στο 30% των εκκρεμών δανειακών συμβάσεων. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευάγγελος Κρητικός στέκεται στην απρόσωπη διαδικασία η οποία διέπει πλέον τις συνομιλίες ανάμεσα στο δανειοδότη και το δανειολήπτη, επισκιάζοντας τα όποια ανθρωπιστικά κριτήρια υπήρχαν στη συνεννόηση του πολίτη με τον υπάλληλο μιας τράπεζας.

Οι κανόνες του παιχνιδιού

Το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, πάνω στο οποίο βασίζεται αυτή η νέα πραγματικότητα, κάνει λόγο για «εταιρείες ενημέρωσης» οφειλετών. Η ΕΚΠΟΙΖΩ είναι μία από τις οργανώσεις οι οποίες προσπαθούν να συνδράμουν τουλάχιστον τη βελτίωση των κανόνων λειτουργίας ανάλογων εταιρειών. Η γενική διευθύντρια της ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου εξηγεί:

«Ένα από τα σημεία των προτάσεων τις οποίες καταθέσαμε περιλήφθηκε στην αναβάθμιση του νομικού πλαισίου η οποία σημειώθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Έκτοτε, αυτές οι εισπρακτικές εταιρείες αλλά και τα νομικά γραφεία τα οποία συνεργάζονται για ανάλογους σκοπούς με τις τράπεζες έχουν την υποχρέωση να ηχογραφούν τις συνομιλίες με τους οφειλέτες, ούτως ώστε να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για την τήρηση της υφιστάμενης νομοθεσίας. Ανάμεσα σε άλλα, προβλέπεται ότι μπορούν να καλούν τον οφειλέτη 1 φορά ανά 2 -αποκλειστικά εργάσιμες- ημέρες, μεταξύ 9 το πρωί και το 8 το βράδυ. Ασφαλώς, οφείλουν να συμπεριφέρονται με κόσμιο τρόπο. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν καταγγελίες για ενοχλητικές συμπεριφορές: μιλούν απρεπώς ή εκθέτουν τον οφειλέτη καθώς συζητούν για το θέμα με κάποιο άλλο πρόσωπο και όχι αποκλειστικά με τον ίδιο. Οι λεγόμενες εισπρακτικές εταιρείες έχουν ως αποκλειστική αρμοδιότητα την απλή ενημέρωση του καταναλωτή για τις υποχρεώσεις του. Στα νομικά γραφεία εκχωρείται το δικαίωμα να προχωρούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την είσπραξη χρεών. Υπάρχουν εταιρείες οι οποίες αναλαμβάνουν την είσπραξη οφειλών κατοχυρώνοντας συγκεκριμένο ποσοστό της συνδιαλλαγής».

Παράπλευρες πρακτικές

Γενικότερα, οι καταναλωτικές οργανώσεις εφιστούν την προσοχή σε γραφεία συμβούλων τα οποία χωρίς καμία νομιμοποίηση ζητούν μεγάλες χρηματικές προκαταβολές και αμοιβές ανά οφειλέτη για τη «διαμεσολάβηση» σε εξωδικαστικές ρυθμίσεις και παροχή συμβουλών σε σχέση με το νόμο για τη ρύθμιση οφειλών. Μάλιστα, καταγγέλλεται ότι τα συγκεκριμένα γραφεία καλούν στην τύχη από τον τηλεφωνικό κατάλογο και ρωτούν αν υπάρχει στην οικογένεια άτομο ή γνωστός που χρωστά σε τράπεζες.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για τράπεζες οι οποίες δεν διστάζουν να παραβιάζουν το ακατάσχετο των μισθών και συντάξεων, προβαίνοντας σε αυθαίρετες παρακρατήσεις ελέω οφειλών. Σημειώνεται ότι ο οφειλέτης δικαιούται ανά πάσα στιγμή να ανακαλέσει μία πάγια εντολή ή την εκχώρηση της μισθοδοσίας του σε μία τράπεζα.

Ανάμεσα στις καταγγελίες καταναλωτών βρίσκεται και η περίπτωση τράπεζας η οποία «αφού ακύρωσε αυθαίρετα και μονομερώς τις χρεωστικές τους κάρτες που ήταν συνδεδεμένες με λογαριασμούς μισθοδοσίας, τώρα προβαίνει σε έκδοση νέου βιβλιαρίου για το λογαριασμό αυτό στο οποίο αναγράφεται στην πρώτη σελίδα μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία ότι ο δικαιούχος ανήκει στους ‘πελάτες με δικαστικό συμβιβασμό’», εγείροντας ζήτημα στιγματισμού υπερχρεωμένων πολιτών σε βάρος θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων.


Πηγή : tvxs.gr


Πηγή: Συμβόλαια Οικονομικού Θανάτου εν μέσω κρίσης - RAMNOUSIA 

Τραπεζοκόμοι με ωραία κόμη. Του Κ. Βαξεβάνη


Τραπεζοκόμοι με ωραία κόμη. Του Κ. Βαξεβάνη

Τραπεζοκόμοι με ωραία κόμη. Του Κ. Βαξεβάνη
Στην γνωστή ιστορία-ανέκδοτο, δυό μπαγαπόντηδες και μπεκρήδες, αποφασίζουν να γίνουν οι ίδιοι έμποροι κρασιού. Δανείζονται λοιπόν κάποιο ποσό από τον αφελή του χωριού και αγοράζουν ένα βαρέλι με κρασί το οποίο έχουν αποφασίσει να πουλήσουν. Πάνε στην πλατεία του χωριού με το εμπόρευμα και αφού βάζουν μια ταμπέλα “πωλείται κρασί”, περιμένουν τους πελάτες. Καθώς περνά η ώρα, ο ένας από αυτούς ανακαλύπτει πως έχει πενήντα λεπτά στην τσέπη και λέει στον συνέταιρό του “να σου δώσω πενήντα λεπτά να αγοράσω ένα ποτηράκι κρασί”. Ο συνέταιρος συμφωνεί, παίρνει το πενηντάλεπτο και ο φίλος του πίνει το κρασί. Μετά από λίγο όμως έχοντας ο ίδιος πια το πενηντάλεπτο, το επιστρέφει στον συνέταιρό του για να πιεί αυτός ένα ποτήρι κρασί. Έτσι δίνοντας ο ένας στον άλλο το μοναδικό πενηντάλεπτο, οι δύο μπαγαπόντηδες, πίνουν όλο το κρασί και ρίχνουν έξω την ψευτοεπιχείρηση.

Αυτή την εβδομάδα, το πρακτορείο REUTERS με ένα ακόμη δημοσίευμά του για τις ελληνικές Τράπεζες, υποστήριξε πως αυτές λειτουργούν όπως ακριβώς οι μπαγαπόντηδες της ιστορίας. Αποκάλυψε πως ένας Τραπεζίτης έπαιρνε δάνεια από άλλη Τράπεζα για να αγοράσει μετοχές στην Τράπεζά του. Αυτό βέβαια έκαναν όλοι. Όπως έχουμε αποδείξει σε αρκετά δημοσιεύματά μας, οι ελληνικές Τράπεζες χωρίς πραγματικό χρήμα, εμφανίζονται να κάνουν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου με δάνεια που δίνουν σε offshore εταιρείες που τους ανήκουν. Ψεύτικα λεφτά, ψεύτικη ρευστότητα και ψεύτικες επενδύσεις. 

Χρησιμοποιούν τα λεφτά του καταθέτη, τα στέλνουν στα προσωπικά τους ταμεία και στη συνέχεια το κράτος σώζει τις Τράπεζες για να μην καταρρεύσουν.

Το παιχνίδι γίνεται με την συμμετοχή της Τράπεζας της Ελλάδας η οποία όταν ρωτήθηκε από εμάς (και τώρα από το REUTERS) αρνήθηκε να δώσει στοιχεία γι αυτή την λειτουργία των Τραπεζών, επικαλούμενη το απόρρητο. Δεν υπάρχει κανένα απόρρητο όταν ροκανίζεται κρατικό χρήμα καταρχήν. Οι επιχειρήσεις, ειδικά αυτές που με την εγγύηση του κράτους χρησιμοποιούν χρήμα πολιτών, πρέπει να είναι διαφανείς. Προφανώς και δεν είναι. Ειναι χαρακτηριστική η περίπτωση της PROTON. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος την χρηματοδότησε με 100 εκατομμύρια ενώ ήταν σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα που αποκάλυψε κατάχρηση 800 εκατομμυρίων. Το Γενικό Λογιστήριο του κράτους ενημέρωσε τον Βενιζέλο πως η χρηματοδότηση είναι παράνομη. Ο Βενιζέλος έβρισε τους υπαλλήλους του Λογιστηρίου του Κράτους, έδωσε τα 100 εκατομμύρια στην Τράπεζα και στη συνέχεια έκανε νόμο με τον οποίο απαλλάσεται από κάθε ποινική ευθύνη για την παρανομία του.

Λίγο πριν το REUTERS βγάλει την Τρίτη κατά σειρά έρευνα για τις Τράπεζες, διάφορα sites και βέβαια blogs (απ’ αυτά που είναι πιστόλια που πληρώνονται από επιχειρηματίες και τραπεζίτες) άρχισαν να κάνουν δημοσιεύματα πως το Διεθνές πρακτορείο σκοπεύει να χτυπήσει τις ελληνικές Τράπεζες τις οποίες μάλιστα εκβιάζει. 

Και πως κάποια ελληνικά sites θα κάνουν το ίδιο εκβιάζοντας να πάρουν διαφήμιση από Τράπεζες. Όλα αυτά για να απαξιωθεί προκαταβολικά η αποκάλυψη. Η αποκάλυψη έγινε, όπως και οι δύο προηγούμενες. Τα sites και τα blogs με τα μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών, έτρεξαν να γράψουν αυτοβούλως διαψεύσεις, χωρίς (για μία ακόμη φορά )να έχουν μεταδώσει τι είναι αυτό που διαψεύδεται.

Οι περισσότεροι βεβαίως δεν έγραψαν λέξη. Οι διάφοροι αναλυτές περί την Οικονομία που ανησυχούν για να σωθεί η Οικονομία, δεν αφιέρωσαν ούτε ένα ερώτημα για το τι γίνεται με τις ελληνικές Τράπεζες και πώς κινδυνεύει η Οικονομία από αυτές. Όχι, οι δημοσιογράφοι αυτοί και οι εκδότες, δεν είναι κακοί. Είναι απλώς χρηματιζόμενοι από τις διαφημίσεις των Τραπεζών. Δεν κατανοούν την πληρωμή τους αυτή ως χρηματισμό. Θεωρούν πως είναι το μεροκάματο «που ταϊζει χιλιάδες εργαζόμενους». Σε αυτή την χώρα, βλέπετε, όλοι οι κλέφτες και οι άτιμοι τους εργαζόμενους πάντα επικαλούνταν.
Λένε προς πάσα κατεύθυνση μπας και το πιστέψουν και οι ίδιοι, πως όλα αυτά που αποκαλύπτονται, δεν είναι στοιχεία, δεν είναι ρεπορτάζ, δεν επαληθεύονται, αλλά είναι μια προσπάθεια να χτυπηθεί η ελληνική Οικονομία.

Καμιά Οικονομία δεν θα χτυπηθεί αν ειπωθεί η αλήθεια για το πώς κατέρρευσε η Οικονομία. Η μόνη οικονομία που χτυπιέται είναι της τσέπης τους. Τα έχω καλά με τους Τραπεζίτες σημαίνει ότι λειτουργεί μεταξύ μας ένα σύστημα αλληλοεκβιασμού. Κλείνω το στόμα και αυτοί μου γεμίζουν την τσέπη. Κάνω έτσι εκπομπές, δημιουργώ sites, εμφανίζομαι ως ένας δυναμικός και ντόμπρος που καταφέρνει να πετυχαίνει. Η αλήθεια είναι πως απλώς τους εκβιάζω κυριλέ για να με χρηματοδοτούν. Βεβαίως και η σιωπή είναι χρυσός.

Ως Κουτί Πανδώρας και HOT DOC, έχουμε ανακοινώσει πως αρνούμαστε να βάλουμε κρατική διαφήμιση ή διαφήμιση Τραπεζών. Και πιστέψτε με, είχαμε πολλές προσφορές. Πριν μερικές μέρες, διαφημιστικές εταιρίες μας ανακοίνωσαν πως δεν μας ξαναδίνουν διαφήμιση γιατί στην εκπομπή μας για την «Κακή επιστήμη στην υπηρεσία της διαφήμισης» (μπορείτε να τη δείτε εδώ) λέγαμε την αλήθεια για την εξαπάτηση του καταναλωτικού κοινού. Δεν είμαστε ήρωες. Απλώς θεωρούμε ότι η δημοσιογραφία πρέπει να καθορίζει την διαφήμιση και όχι η διαφήμιση την δημοσιογραφία. Εν ολίγοις, είμαστε δημοσιογράφοι και όχι υπάλληλοι διαφημιζόμενων και διαφημιστικών εταιρειών. Και δεν θα γίνουμε ποτέ τραπεζοκόμοι με ωραία κόμη. Όσο αντέξουμε.


Κώστας Βαξεβάνης


Πηγή: Τραπεζοκόμοι με ωραία κόμη. Του Κ. Βαξεβάνη - RAMNOUSIA 

Οι προνομιούχοι, εκεί γύρω στο χιλιάρικο...


Οι προνομιούχοι, εκεί γύρω στο χιλιάρικο...

Οι προνομιούχοι, εκεί γύρω στο χιλιάρικο...
Θα ήθελα να μου πει κάποιος πως με 1070 ευρώ μισθό εκ των οποίων 460 ευρώ είναι νοίκι, θα πληρώσω πρώτη δόση (γιατί ακολουθούν κι άλλες 2) 340 ευρώ μέσα στον Αύγουστο. Υπολογίζοντας και τη ΔΕΗ που καταφθάνει, το νερό και το τηλέφωνο. Δεν φτάνουν τα 1070 ευρώ όσο και να τραβήξω από τα μαλιά, εκτός κι αν πληρώσω και μείνω με 0 για όλο το μήνα.

Η κατάσταση είναι γελοία – για να μην τη χαρακτηρίσω αλλιώς - παρόλο που είμαι στους προνομιούχους που έχουν ακόμα μισθό και μάλιστα πολύ ικανοποιητικό σύμφωνα με τα στάνταρ που βάζουν οι συμμορίες. Γιατί όταν ξεζουμίζουν κάτι γεροντάκια που έχουν τέσσερα κατοστάρικα σύνταξη, το να διαμαρτυρηθώ μοιάζει ύβρις... 


Το γεγονός βέβαια πως δουλεύω 30 χρόνια και δεν μπορώ ούτε ένα χαρτζιλίκι να δώσω στα παιδιά μου (το ένα άνεργο και το άλλο εργαζόμενο νέου τύπου...) ούτε να τολμήσω να χρειαστώ κάτι περισσότερο από στέγη, λογαριασμούς και φαί δεν είναι ύβρις, ίσα ίσα που θα πρέπει να λέω και δόξασοι γιατί θα μπορούσα να είμαι άνεργη, ασθενής, πεταμένη στο δρόμο, και να με έχουν απαγάγει οι εξωγήινοι !!! Οπότε ευτυχώς ...

Αυτό που ζητούν σε έναν άνθρωπο π.χ. της δικής μου κατηγορίας , δηλαδή τους εναπομείναντες μισθοσυντήρητους γύρω στο χιλιάρικο, (εκτός από το να τους κατεβάσουν στη κατηγορία τέσσερα κατοστάρικα ή ταμείο ανεργίας, που είναι το τελικό πλάνο) είναι πολύ απλό. Μπορώ να μένω σε ένα ημιυπόγυειο χωρίς θέρμανση (χωρίς καν αέρα) στο κέντρο της Αθήνας και μάνι μάνι να το νοίκι λιγότερο. Επίσης μπορώ να μην έχω τηλέφωνο και να μην ανάβω θερμοσίφωνο, πληντύριο και κουζίνα και να και η ΔΕΗ λιγότερη. 

Αν μένω λοιπόν κάπου γύρω στα στενά της Ομόνοιας, σε ένα σπίτι κάτω από τη γη, πλένω στη σκάφη, επικοινωνώ με τα περιστέρια και τρώω ψωμάκι, τυράκι, ντοματούλα (στη καλύτερη των περιπτώσεων) χωρίς να χρειάζεται να μαγειρεύω, θα επιβιώσω (αν δεν μου τσακίσει το κεφάλι κάποιος, αν δεν με βρουν πεταμένη σε κάποια γωνία).
Γιατί το περιθώριο μου στο σχέδιό τους είναι η υποτυπώδης επιβίωση. Η όποια επιβίωση ακόμα και στους υπονόμους των κατοικιών τους, σαν αρουραίος. Και υπάρχουν κι άλλες πολλές περικοπές που μπορεί να κάνει ένας προκομένος και ευσυνείδητος πολίτης. Αντί για χαρτί τουαλέτας μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί εφημερίδες όπως το παλιό καλό καιρό. Μπορεί να πηγαίνει με τα πόδια στη δουλειά. Να πλένει τα ρούχα του αραιά και που και τόσα άλλα.

Πολλές φορές ρωτάτε μα δεν ξέρουν τι γίνεται έξω? Εχουν προσπαθήσει να δουν πως ζει κάποιος με τέσσερα ή πέντε κατοστάρικα το μήνα? Μα φυσικά το ξέρουν. Γνωρίζουν τα πάντα. Αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι πως στο μυαλό τους έχουν την εικόνα ενός άστεγου σε ένα παγκάκι ο οποίος ζει!! IT’S ALIVE!!! Οπότε αφού αυτός ο άνθρωπος που κοιμάται σε ένα παγκάκι ή στο δρόμο, χωρίς να πλένεται με σκισμένα ρούχα, τρώγοντας από τα σκουπίδια, και απροστάτευτος από ότι βρίσκεται γύρω (εγκληματικότητα) και μέσα του (αρώστειες), ΖΕΙ , τότε όλοι μπορούν να ζήσουν και να σταματήσουν τη μουρμούρα και τη κλάψα.

Ετσι σκέφτονται. Πως τα περιθώρια επιβίωσης του λαουτζίκου είναι μεγάλα. Πως με τον άλφα ή βήτα τρόπο θα φάμε ένα κομμάτι ψωμί έστω κι από τα σκουπίδια. Πως με τον άλφα ή βήτα τρόπο , είτε ψάχνοντας για δανεικά, είτε ζητιανεύοντας είτε κλέβοντας θα επιβιώσουμε. Δεν έχεις δουλειά? Μπορείς να κάνεις πιάτσα. Να γίνεις ζιγκολό ή κ@λομπαράς. Μπορείς να γίνεις βαποράκι ή απλά ζητιάνος. Μπορείς να βρεις τη τροφή σου με οποιοδήποτε τρόπο. Νόμιμο ή παράνομο. Τα περιθώρια σ΄ενα κράτος μπουρδέλο είναι ανεξάντλητα για όσους πουλήσουν το σώμα τους, τη ψυχή τους, την αξιοπρέπειά τους, το μυαλό τους, τα πάντα, σε ότι λάχει για να επιζήσουν.

Μπορείς ακόμα να πουλήσεις τα νεφρά σου, τα μάτια σου, τα χέρια σου ή τα πόδια σου, μπορείς να πουλήσεις το παιδί σου ή τη γυναίκα σου. Κάτι θα βρεις να ξεπουλήσεις την ώρα που θα χάνεσαι. Η στη τελική αν δεν μπορείς να πουλήσεις τίποτα πηδάς από ένα μπαλκόνι και ξεμπερδεύεις.

Ετσι σκέφτονται για το πλήθος. Για τις μάζες που τις κοιτάνε από τα θεωρεία της αρένας. Δεν έχουν καν τύψεις γιατί θεωρούν πως όλοι θα επιβιώσουν. Είτε μέσα στο χρυσάφι είτε μέσα στα σκατά. Ετσι είναι η ζωή. Θεωρούν νόμο της φύσης την άνιση κατανομή της καλοπέρασης. Απόλυτα φυσιολογική τη διαφθορά, την ανωμαλία κάθε είδους, το να κατασπαράζουν τις ανθρώπινες ψυχές για να θρέφουν τα κενά κουφάρια τους.


Δεν υπάρχει λοιπόν προβληματισμός για το πως θα ζήσει κάποιος όταν η εφορία του παίρνει το μισό μισθό, όταν για να έχει ηλεκτρικό, νερό και επικοινωνία πρέπει να πληρώσει το υπόλοιπο μισό και δεν μένει τίποτα ούτε για τα απαραίτητα. Οταν δεν έχει καμιά κάλυψη αν αρρωστήσει, αν του τύχει οποιαδήποτε στραβή, αν χάσει κι αυτή τη μίζερη δουλειά του, αν τον πετάξει έξω ο σπιτονοικοκύρης αφού θα τον έχει πετάξει πριν ο τάδε εργοδότης, αφού θα τον έχει πετάξει το κράτος που ζει και πληρώνει όλη του τη ζωή σαν μαλάκας....

Ας κόψει το κεφάλι του είναι η απάντηση. Απλή και ξεκάθαρη. Η ας κάνει τα πάντα για να επιβιώσει. Γιατί αν το σκεφτείτε καλύτερα κι εκείνοι για να φτάσουν εκεί που είναι έχουν ξεπουλήσει τα πάντα στο διάβολο. Τη ψυχή τους και το σώμα τους. Εχουν γλύψει τις σόλες από τα παπούτσια στ΄αφεντικά τους, έχουν εκτελέσει κάθε διαταγή όσο πρόστυχη ή εγκληματική κι αν ήταν, έχουν βάλει σε τελευταία μοίρα οτιδήποτε κάνει τον άνθρωπο να ξεχωρίζει από ένα κτήνος. Το να μην ζουν στον υπόνομο το έχουν κερδίσει μετατρέποντας σε υπόνομο τον ίδιο τον εαυτό τους. Το τίμημα του πλούτου και της δόξας το έχουν πληρώσει πολύ ακριβά οι ίδιοι και τα παιδιά τους και τα παιδιά των παιδιών τους. Οπότε τι φωνάζουμε εμείς?

Οσοι πιστοί ας προσέλθουμε στο βωμό για σφάξιμο. Πέφτει πολύ χρήμα σ΄αυτό το βωμό και δόξες και πανηγύρια. Οι υπόλοιποι έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη δοκιμασία για τις αντοχές μας και την ικανότητά μας να μείνουμε εκτός κι όχι σαν ζητιάνοι αλλά σαν εχθροί. Ας μη φοβηθούμε να πούμε τη λέξη. Είναι εχθροί μας. Δεν μοιράζομαι το κόσμο τους. Δεν έχω τα ίδια όνειρα μ΄αυτούς. Δεν έχω τις ίδιες προτεραιότητες, ούτε τα ίδια πλάνα. Δεν βλέπουμε τη ζωή με τα ίδια μάτια. Δεν είμαστε φτιαγμένοι από την ίδια πάστα. Με θεωρούν περιττό έξοδο τους θεωρώ επικίνδυνο ιο που μολύνει ότι υπάρχει γύρω. Με θεωρούν υπήκοό τους τους θεωρώ ανεπιθύμητους εισβολείς.

Και για να χρησιμοποιήσω μια λέξη κλειδί που ο καθένας ας τη μεταφράσει όπως θέλει. Γρηγορείτε. 



vasiliskos2.blogspot.gr


Πηγή: Οι προνομιούχοι, εκεί γύρω στο χιλιάρικο... - RAMNOUSIA 

Ο κύριος...γενικώς!


Ο κύριος...γενικώς!

Πρώτη καταχώρηση: 19/07/2012
19:05Το blog μου

Ο κύριος...γενικώς!

Σχόλιο του Νίκου Χατζηνικολάου


Οι τοποθετήσεις των νέων γενικών γραμματέων των υπουργείων, με ελάχιστες εξαιρέσεις, προκαλούν δυσάρεστη έκπληξη και έντονη απογοήτευση! Έκπληξη γιατί μετά από όσα έχουν συμβεί στη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια, θα ανέμενε κανείς οι πολιτικοί μας ταγοί να έχουν αντιληφθεί το στοιχειώδες: ότι δηλαδή τα παλαιοκομματικά κριτήρια επιλογής ημετέρων στις θέσεις κλειδιά της κρατικής μηχανής πρέπει επιτέλους να εγκαταλειφθούν και οι επιλογές να γίνονται με απόλυτη αξιοκρατία και πλήρη διαφάνεια. Απογοήτευση γιατί δυστυχώς τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης ακόμη και αυτή την κρίσιμη ώρα της βαθειάς κρίσης αδυνατούν να συνεννοηθούν, να προτάξουν το εθνικό συμφέρον και να στελεχώσουν τα υπουργεία με τους ικανότερους των Ελλήνων, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. Αντίθετα μετατρέπουν για άλλη μια φορά το κυβερνητικό σχήμα σε όχημα "βολέματος" αποτυχημένων πολιτευτών και "επαγγελματιών" κομματικών γραφειοκρατών. Και μάλιστα με...ποσόστωση συμμετοχής του κάθε κόμματος στη διανομή των θώκων! Η μικροκομματική νοοτροπία της μεταπολίτευσης σε όλο της το...μεγαλείο. Ο φίλος, του φίλου...ω φίλε! Ή αλλοιώς από το opengov του Γιώργου στο...koumbarosgov των τριών αρχηγών, όπως κυκλοφορεί ευρέως ότι σχολίασε ο κυβερνητικός βουλευτής Κυριάκος Μητσοτάκης στο άκουσμα των ονομάτων των νέων γενικών γραμματέων. Ο...κύριος Γενικός στα περισσότερα υπουργεία δεν επελέγη ειδικώς για τη θέση που ανέλαβε, αλλά...γενικώς για την κομματική του προσφορά και για την αφοσίωση του στον αρχηγό. Εδώ ήρθαμε...Πάμε να φύγουμε!




Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...