Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Εξουσιομανία, ανευθυνότητα και λαϊκισμός: Τρεις από τις κατάρες του έθνους

Εξουσιομανία, ανευθυνότητα και λαϊκισμός: Τρεις από τις κατάρες του έθνους

Του Σάββα Καλεντερίδη
Η πατρίδα μας τα τελευταία πέντε χρόνια βρίσκεται στη μέγγενη των δανειστών, οι οποίοι μέσα από τα περίφημα μνημόνια προσπαθούν από τη μια να διασφαλίσουν την επιστροφή των δανείων που έπαιρναν από αυτούς δεκαετίες τώρα οι ελληνικές κυβερνήσεις, για να καλύψουν τα ελλείμματα και να… χαρίσουν μια επίπλαστη ευημερία στους πολίτες που τους ψήφιζαν εύχαρεις, και από την άλλη να εξασφαλίσουν συνθήκες οικονομικής, πολιτικής και γεωπολιτικής υπουδούλωσης της χώρας μας για τις επόμενες δεκαετίες.
Όταν η κρίση ήταν στα πρόθυρα της πατρίδας μας, ο πολιτικός κόσμος και ο συνδικαλιστικός συρφετός* που δημιούργησαν τα κόμματα για να καλύψουν το κενό πολιτικής και να διασφαλίσουν την παραμονή τους στην εξουσία, δεν επέτρεψαν τη δημιουργία ενός εθνικού μετώπου, όπως τελικώς έγινε στην Κύπρο, για την «υποδοχή» και την αντιμετώπισή της με έναν οργανωμένο τρόπο.
Αντ’ αυτού, τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο σύνολό τους, συνεπικουρούμενα από τους κομματικούς συνδικαλιστές, έκαναν το παν για να μην ληφθούν εγκαίρως τα μέτρα που ήταν απαραίτητα για την το κατά το δυνατόν ανώδυνη «υποδοχή» και αντιμετώπιση της κρίσης, ανυπομονώντας όχι να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον και την πατρίδα, αλλά να εφορμήσουν και να καταλάβουν τις καρέκλες της εξουσίας!
Ακόμα πιο μελανό σημείο αυτής της κατάστασης είναι το διάστημα που μεσολάβησε από την ανάληψη της εξουσίας από τον Γιώργο Παπανδρέου, μέχρι την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο. Εκεί, το διάστημα αυτό, αντί να ληφθούν μέτρα, η κυβέρνηση, μοιράζοντας 1,5 δισεκατομμύριο, από τη μια ξεπλήρωνε στους ψηφοφόρους της για την ψήφο που της έδωσαν, και από την άλλη έκανε το παν για να αμαυρωθεί η εικόνα της χώρας στις διεθνείς αγορές. Την ίδια στιγμή, «μαγείρευαν» το έλλειμμα για να μπει η Ελλάδα στη μέγγενη των μνημονίων. Για το θέμα αυτό είναι υπόδικος για κακούργημα ο μέχρι και σήμερα πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Γεωργίου, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, με τον πρόεδρο του οποίου συνομιλούσε πριν καν αναλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου, για το πώς θα υπαχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ.
Χωρίς να θέλουμε να δικαιολογήσουμε ή να αδικήσουμε κανέναν, το διάστημα που μεσολάβησε από τις εκλογές του 2009 μέχρι την υπαγωγή στο μνημόνιο, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε εκκλήσεις προς τον τότε πρωθυπουργό να πάρει γρήγορα μέτρα.
Μετά, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και φυσικά πριν υπογράψει κι αυτός το μνημόνιο, έλεγε ότι η μόνη εξεταστική που θα συγκροτήσει η κυβέρνησή του, είναι αυτή που θα ερευνήσει το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο.
Αυτή η εξεταστική δεν έγινε ποτέ, ο υπόδικος για κακούργημα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ είναι ακόμα στη θέση του, ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζεται να επανέλθει περίπου δικαιωμένος και πολύ μεγάλο μέρος ενός ολόκληρου πολιτικού και συνδικαλιστικού κόσμου αλλά και ψηφοφόρων που πόνταραν στο λαϊκισμό και την εξουσιομανία, άλλαξαν σακάκια, δημιουργώντας ένα συνονθύλευμα με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που ετοιμάζεται σχεδόν με τους ίδιους όρους που έκανε το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου το 2009 να καταλάβει την εξουσία.
Τις ημέρες αυτές είμαστε μάρτυρες τραγελαφικών καταστάσεων. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ συναντώνται με εκπροσώπους και στελέχη μεγάλων επενδυτικών οργανισμών -αυτούς που αποκαλούσαν μέχρι πρότινος αρπακτικά και γύπες- και όπως προκύπτει από αναφορές που συντάσσονται, πέραν του ότι χρησιμοποιούν άλλη γλώσσα έξω άλλη μέσα, το οικονομικό τους πρόγραμμα χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνο όχι για τα κεφάλαιά τους αλλά για τη χώρα.
Όταν ένα φαινόμενο επαναλαμβάνεται επί σειράν ετών ανεξαρτήτως προσώπων και κομμάτων, τότε σημαίνει ότι η επανάληψη οφείλεται σε δομικά χαρακτηριστικά και εν προκειμένω αδυναμίες του συστήματος.
Στην Ελλάδα δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους ψηφοφόρους, ούτε τους πολιτικούς, για να απαλλαγούμε από τα φαινόμενα της εξουσιομανίας, της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού, που καταστρέφουν την κυριολεξία την πατρίδα μας.
Μπορούμε όμως να αλλάξουμε το σύστημα που γεννά, αναπαράγει και επιτρέπει την εμφάνιση τέτοιων φαινομένων.
Και το σύστημα, η βάση, ο θεμέλιος λίθος του συστήματος και της χώρας, είναι το Σύνταγμα, που καθορίζει το πολίτευμα.
Το πρόβλημα είναι μεγάλο και η λύση του εξαιρετικά δύσκολη. Όμως επειδή το διακύβευμα είναι η επιβίωση της πατρίδας μας και του ίδιου του Ελληνισμού, είναι επιβεβλημένο να βρεθεί λύση. Και η λύση δεν μπορεί να προέλθει από ξοφλημένους και εξωνημένους πολιτικούς και συνταγματολόγους, που είναι υπεύθυνοι για το νομικό και πολιτικό έκτρωμα υπέχει σήμερα τη θέση του συντάγματος.

Τη λύση είναι καταδικασμένοι να την βρουν οι ίδιοι οι πολίτες.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "δημοκρατία"

Αυτό είναι το νέο είδος σεξ που σαρώνει και στην Ελλάδα!

Αυτό είναι το νέο είδος σεξ που σαρώνει και στην Ελλάδα!

 Ένα νέο είδος στο σεξ κάνει θραύση το τελευταίο καιρό, αφού όλο και περισσότεροι άνδρες και γυναίκες δεν διστάζουν  να δοκιμάσουν ένα νέο είδος σεξ που ονομάζεται karezza ή της "εγκρατούς συνουσίας" όπως λέγεται αλλιώς (coitus reservatus).

 
Πρόκειται για ένα συνδυαστικό σεξ που δανείζεται στοιχεία από το τάντρα σεξ και το δυτικό πολιτισμό. Επικεντρώνεται στην σωματική επαφή και δεν έχει σκοπό τον οργασμό. 
 
Μάλιστα απαγορεύεται δια ροπάλου η επίτευξη σεξουαλικής ικανοποίησης γιατί η διαδικασία αυτή διακόπτει απότομα τη σεξουαλική εμπειρία.
 
Οι δύο σύντροφοι εστιάζονται στο να προσφέρουν και να λαμβάνουν ευχαρίστηση.
 
Να σημειωθεί έδώ ότι ο όρος Karezza επινοήθηκ από μια αμερικανίδα γυναικολόγο, τη Dr. Alice Bunker Stockham, η οποία το 1896 έγραψε ένα βιβλίο με τον τίτλο Karezza, που στα ιταλικά σημαίνει χάδι. 
 
Στο βιβλίο αυτό η Alice Bunker Stockham προτείνει στα παντρεμένα ζευγάρια να απέχουν από τον οργασμό και να ενισχύσουν το συναισθηματικό τους δεσμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.
 
Σήμερα όπως επισημαίνει ο  Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών ο όρος επανήλθε και πάλι στο προσκήνιο αφού η τακτική αυτή αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τους θεραπευτές σεξουαλικών διαταραχών. 
 
Έτσι τα ζευγάρια το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να χαλαρώνουν και να απολαμβάνουν τη σωματική επαφή  χωρίς να τους απασχολούν οι στόχοι και οι επιδόσεις.
 
Μάλιστα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η αποτελεσματικότητα της Karezza εξηγείται από τη σύγχρονη νευροεπιστήμη. Η ορμόνη ντοπαμίνη είναι αυτή που αυξάνεται κατά την αναμονή για τη σεξουαλική πράξη και πέφτει απότομα μετά τον οργασμό, δημιουργώντας ένα βιοχημικό σύνδρομο στέρησης.
 
Στους άνδρες η πτώση της ντοπαμίνης συμβαίνει σχεδόν αμέσως μετά την εκσπερμάτιση. Στις γυναίκες μπορεί να χρειαστεί πολύ περισσότερο διάστημα.
 
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι πολλά από τα ζευγάρια που έχουν εντάξει στην ερωτική τους ζωή τη τεχνική αυτή ισχυρίζονται ότι έγιναν καλύτεροι άνθρωποι και καλύτεροι εραστές απαλλαγμένοι από το άγχος των επιδόσεων και της σεξουαλικής ικανοποίησης.

Τσίπρας: Το δίλημμα των εκλογών είναι ΣΥΡΙΖΑ ή Μνημόνιο

 21:57 - 03 Ιαν 2015 - Κανένα σχόλιο

259 Views
Δύο μηνύματα, ένα προς τους Ευρωπαίους εταίρους που περιλαμβάνει το πλαίσιο διαπραγμάτευσης που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ένα προς το εσωτερικό της χώρας ότι το πρόγραμμα του κόμματος είναι αδιαπραγμάτευτο,…

απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας απόψε τις εργασίες του Διαρκούς Προγραμματικού Συνεδρίου.
Η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έγινε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα με τον κ. Τσίπρα να γίνεται δεκτός με πρωτοφανή ενθουσιασμό για τα δεδομένα του κόμματος. Ο Νίκος Βούτσης που τον υποδέχθηκε στο βήμα σημείωσε με έμφαση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της Αριστεράς . Τον τόνο του κλίματος ενθουσιασμού έδωσε η επική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη από το «Ζ» του Κώστα Γαβρά.
Το μήνυμα προς την ΕΕ
Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι «και Διαπραγμάτευση θα γίνει! και Συμφωνία θα υπάρξει! Και το μνημόνιο μαζί με τη τρόικα θα αποτελέσουν παρελθόν!» αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που προτίθεται να κάνει ως πρωθυπουργός με τους δανειστές της χώρας.
Απαντώντας σε δηλώσεις Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «μας κατηγορούν οι αντίπαλοί μας ότι επιδιώκουμε και σχεδιάζουμε τη ρήξη με τους εταίρους μας στην Ευρωζώνη». Όμως , πρόσθεσε «αυτό που επιδιώκουμε και σχεδιάζουμε όμως είναι η ρήξη με τη βαρβαρότητα. Η ρήξη με το παράλογο και το λάθος», ενώ επανέλαβε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, αλλά ούτε η σημερινή πολιτική είναι βιώσιμη.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι θα διεκδικήσει μέσα από μια ειλικρινή αλλά αποφασιστική διαπραγμάτευση, με κόκκινη γραμμή το συμφέρον του λαού μας, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και να μπει επιτέλους η Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης.
Με βάση , όπως είπε, αυτές τις απλές και ρεαλιστικές θέσεις :
Πρώτον:
Απορρίπτουμε τη λογική των εξωπραγματικών πρωτογενών πλεονασμάτων που είναι το άλλο όνομα της λιτότητας.
Και παραμένουμε σταθεροί στην επιδίωξη πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών καθώς και στην ανάγκη εξαίρεσης από τον υπολογισμό του ελλείμματος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.
Δεύτερον:
Επιδιώκουμε την συμφωνία για αναπτυξιακά εργαλεία, που θα συμβάλλουν στην συνολική ανάπτυξη που αφορά όλους τους πολίτες
Τρίτον:
Προστατεύουμε το Τραπεζικό σύστημα στα πλαίσια της ΕΚΤ και εγγυόμαστε τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών
Τέταρτον:
Διαπραγματευόμαστε εντός των πλαισίων της ευρωπαϊκής ένωσης και των ευρωπαϊκών θεσμών στα πλαίσια μιας νέας ρεαλιστικής συμφωνίας εξυπηρέτησης του χρέους και ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας για αμοιβαία ωφέλεια, ώστε να επιτύχουμε τελικώς τους ακόλουθους στόχους :
ü Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο με τεχνική που δεν θα ζημιώνει τους λαούς της Ευρώπης, αλλά μέσω των συλλογικών ευρωπαϊκών μηχανισμών. Έγινε για τη Γερμανία το 1953. Να γίνει και για την Ελλάδα το 2015.
ü «Ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του, έτσι ώστε να εξυπηρετείται από την ανάπτυξη και όχι από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού.
ü Περίοδος χάριτος, δηλαδή «moratorium» στην εξυπηρέτησή του, για την άμεση εξοικονόμηση πόρων για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας
ü Εξαίρεση του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης για ορισμένη χρονική περίοδο.
ü Συμφωνία για «Ευρωπαϊκό New Deal», με δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη.
ü Ποσοτική χαλάρωση με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ελπίζουμε ότι θα γίνει πραγματικότητα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στις 22 Ιανουαρίου.
Η συνέχεια του κράτους
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε τοποθετήσεις κυβερνητικών και ξένων αξιωματούχων για την συνέχεια του κράτους και τον ισχυρισμό , όπως είπε ότι «δήθεν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται από την υπογραφή του κυρίου Σαμαρά, εν ονόματι της «συνέχειας του κράτους», είπε ότι: «άλλο όμως η συνέχεια του κράτους και άλλο η εμμονή σε μια πολιτική αντικειμενικά αδιέξοδη και κοινωνικά καταστροφική. Ας το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν:
Στις 25 Γενάρη η υποταγή, που συνοδεύεται από την παρανομία και τον αυταρχισμό τελειώνει. Καλό είναι να το ξέρουν αυτό όλοι τους. Όταν η ίδια η Γερμανική κυβέρνηση παραβιάζει το κοινώς συμφωνημένο μέγιστο όριο του 6% εμπορικού πλεονάσματος, προτάσσοντας το εθνικό της συμφέρον, είναι αδιανόητο μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καλείται να αποδεχθεί πολιτικές που απορρίπτει από το 2010 και τις οποίες θα εκλεγεί ακριβώς με την εντολή να καταργήσει».
Δεύτερο μήνυμα
Απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, τα μέλη κατά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε απλούς ψηφοφόρους, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι «δεν θα παρασυρθούμε από τον άνεμο των δημοσκοπήσεων», τόνισε την μεγάλη ευθύνη του ιδίου και του κόμματος καθώς όπως είπε οι στιγμές είναι ιστορικές και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η νίκη θα είναι και μεγάλη και σίγουρη «όπως με βλέπετε και σας βλέπω», όπως είπε χαρακτηριστικά .
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιαπραγμάτευτο γιατί είναι ανάγκη να μπεί ένα τέλος «στην κοινωνική τραγωδία, στον εφιάλτη της λιτότητας και του αυταρχισμού» και ταυτόχρονα το μαχαίρι να μπεί βαθιά «στο κόκκαλο της διαφθοράς, της διαπλοκής, της προκλητική αδικίας».
Διατυπώνοντας έντονες επικρίσεις κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο αντίπαλος είναι αδίστακτος , έκανε λόγο για προπαγάνδα φόβου και κάλεσε τον κ. Σαμαρά να διαβάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον πρωθυπουργό για τα περί κρυφού προγράμματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας, απλώνει το χέρι σε όλους όσοι θέλουν να απαλλαγεί η χώρα από το σημερινό εφιάλτη, ανεξάρτητα από το κόμμα που ψήφιζαν μέχρι χτες, ανεξάρτητα από τα ερωτηματικά και τις αμφιβολίες που μπορεί να έχουν. Εξέφρασε στο σημείο αυτό τη βεβαιότητα , ότι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την Ελλάδα θετικό παράδειγμα προοδευτικών εξελίξεων στην Ευρώπη.
Για την εκλογική τακτική του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «μόνο ο κος Σαμαράς, η εγχώρια διαπλοκή και τα επικοινωνιακά και πολιτικά φερέφωνά της κόπτονται ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απειλή για την Ευρώπη» και πρόσθεσε ότι οι δηλώσεις πολιτικής ουδετερότητας από μια σειρά παράγοντες της ευρωπαϊκής ηγεσίας, δείχνει ότι όλοι συνειδητοποιούν πως η αλλαγή στην Ελλάδα έρχεται για να εξαπλωθεί στην Ευρώπη.
Κυβέρνηση δέκα υπουργείων
Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως είπε θα έχει μόνο δέκα υπουργεία, με έμφαση στις άμεσες προτεραιότητες, ο κ. Τσίπρας σημείωσε:
Α. Το πρόγραμμα για την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων περιλαμβάνει
1. Δωρεάν ρεύμα και κουπόνια σίτισης για τουλάχιστον, τριακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά
2. πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης
3.13η Σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους με σύνταξη κάτω από τα 700Ε
4.Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
5. Ειδική κάρτα μετακίνησης
6. Κατάργηση ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης
Β. Ο δεύτερος πυλώνας περιλαμβάνει μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Στόχος τους είναι η στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και η αύξηση των δημόσιων εσόδων από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
ü Καταργούμε τα πολυάριθμα κυβερνητικά όργανα που λειτουργούν ως φυτώρια διαφθοράς και διάχυσης της πολιτικής ευθύνης.
ü Αποσυμφορούμε το δημόσιο τομέα από τις στρατιές των Συμβούλων και των μετακλητών υπαλλήλων και προωθούμε τη στελέχωση των Γραφείων Υπουργών, Γενικών Γραμματέων και Διοικητών από τις τάξεις των δημοσίων Υπαλλήλων
ü Καταργούμε τη μνημονιακή νομοθεσία για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων
ü Καταργούμε το θεσμό της διαθεσιμότητας στα πλαίσια της κινητικότητας για τον εξορθολογισμό της κατανομής προσωπικού μεταξύ των υπηρεσιών και των υπουργείων.
ü Αποκαθιστούμε τους αντισυνταγματικά απολυμένους.
ü Καταργούμε τον αντισυνταγματικό νόμο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Η αξιολόγηση υπαλλήλων και υπηρεσιών θα γίνεται στη βάση αντικειμενικών δεικτών.
Πολιτικά κόμματα
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «σπάμε το τρίγωνο της διαπλοκής μεταξύ πολιτικών κομμάτων – οικονομικής ολιγαρχίας και Τραπεζών» και παρουσιάζοντας το πρόγραμμα δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ:
ü Θα αναμορφώσει το πλαίσιο του τραπεζικού δανεισμού των κομμάτων, με τη θέσπιση ανώτατου ορίου δανεισμού, απαγόρευση του μακροπρόθεσμου δανεισμού και γενική απαγόρευση δανειοδότησης πάνω από ένα μικρό μέρος της κρατικής χρηματοδότησης
ü Θα προωθήσει τον πλήρη έλεγχο και διαφάνεια για τα οικονομικά των κομμάτων
Για τα ΜΜΕ:
ü Ενεργοποιούμε άμεσα τις διατάξεις των νόμων, οι οποίες:
(α) επιτρέπουν στην Τράπεζα της Ελλάδος ή στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να διενεργούν ελέγχους για την προέλευση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων ενημέρωσης, και
(β) ισχύουν για όλες τις Ανώνυμες Εταιρείες και προβλέπουν ότι μια ζημιογόνα επιχείρηση δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί επ» αόριστον χωρίς να ανακεφαλαιοποιείται.
ü Προκηρύσσουμε από μηδενική βάση διαγωνισμό για τις άδειες λειτουργίας ΜΜΕ.
Παράλληλα δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει τέλος στην αναξιοπιστία, στην παρανομία, στην κακοδιοίκηση, στη διαφθορά, στην παρακμή και γι αυτό, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, είναι αναγκαία η αναδιοργάνωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.
Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενοποιήσει όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, σε ένα ενιαίο σώμα που υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό.
Σε αυτή τη κατεύθυνση, τα πρώτα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν:
1. Την ενίσχυση και στήριξη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα στην ιδιωτική οικονομία και την δημόσια διοίκηση αλλά και να εκκαθαριστεί η αγορά εργασίας από πρακτικές άγριας εκμετάλλευσης και ανασφάλιστης εργασίας,
2. Τη στήριξη της επιτυχημένης αρχής για την Καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.
3. Την επαναδραστηριοποίηση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας ζήτησε την ανάθεση ευθύνης , εντολή αλλαγής και εντολή διαπραγμάτευσης «για να κάνουμε την Ελλάδα αυτοδύναμη», όπως είπε χαρακτηριστικά , ενώ σημείωσε και την ανάγκη κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας .

Συμβουλές για την ασφάλεια από κλοπή, ληστεία, απώλεια κινητών τηλεφώνων…

 

0:49 - 04 Ιαν 2015 - Κανένα σχόλιο
406 Views
- Διατήρησε το κινητό σου τηλέφωνο αθέατο στην τσέπη σου ή την τσάντα σου όταν δεν το χρησιμοποιείς.
- Διατήρησε το κινητό…
τηλέφωνο κλειδωμένο με κωδικό κλειδώματος ή τον αριθμό PIN, όταν δεν το χρησιμοποιείς.
- Μην χρησιμοποιείς το κινητό τηλέφωνό σου όταν βρίσκεσαι σε μέρη που δεν αισθάνεσαι ασφαλής.
- Προσπάθησε να έχεις το κινητό σου όσο το δυνατόν πιο αθέατο, όταν το έχεις μαζί σου ή το χρησιμοποιείς στον δρόμο.
- Βάλε το κινητό σε ασφαλή τσέπη, όταν βρίσκεσαι σε στάση λεωφορείου, στα μέσα μεταφοράς, σε πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα, γήπεδα, χώρους διασκέδασης και γενικά σε χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
- Μην αφήνεις το κινητό σου χωρίς επίβλεψη όταν βρίσκεσαι σε καφετέρια, χώρους διασκέδασης και σε άλλους πολυσύχναστους χώρους. Μην μπαίνεις στη θάλασσα, αφήνοντας το κινητό σου τηλέφωνο (και άλλα αντικείμενα) στην παραλία, χωρίς επιτήρηση.
- Στο σπίτι, μην αφήνεις το κινητό σου τηλέφωνο κοντά σε ανοικτά παράθυρα ή πάνω σε τραπέζια στην αυλή, κοντά στον δρόμο.
- Μην αφήνεις το κινητό σου χωρίς επίβλεψη στο αυτοκίνητο. Σε περίπτωση που πρέπει να το αφήσεις μέσα στο αυτοκίνητο, τοποθέτησέ το σε σημείο, όπου δεν θα είναι ορατό.
- Κατέγραψε και διατήρησε σε ασφαλές μέρος τον αριθμό ΙΜΕΙ της συσκευής σου. Κάθε κινητό τηλέφωνο έχει έναν 15ψήφιο ΙΜΕΙ αριθμό, ο οποίος είναι μοναδικός και προσδιορίζει την ταυτότητα της συσκευής. Μπορείς να δεις αυτόν τον αριθμό στην οθόνη του κινητού σου τηλεφώνου πληκτρολογώντας *#06# (Αστέρι-Δίεση-Μηδέν-Έξι-Δίεση) .
- Κατέγραψε τον αριθμό σειράς της συσκευής σου, ο οποίος συνήθως αναγράφεται στο σημείο όπου αναγράφεται και ο αριθμός ΙΜΕΙ.
- Ενημέρωσε εγγράφως τον πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας για την κλοπή, προκειμένου να απαγορεύσει τη λήψη ή/και παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας ηλεκτρονικών επικοινωνιών από τη συσκευή σου.
- Δημιούργησε ένα σταθερό δικό σου σημάδι στη συσκευή, ώστε να είναι πιο εύκολη η αναγνώριση σε περίπτωση κλοπής. Ακόμα και μία φωτογραφία του κινητού μπορεί να φανεί χρήσιμη σε περίπτωση εντοπισμού του. (Μαρκάρισμα του κινητού μπορεί να γίνει με ένα μαρκαδόρο ή με ένα αιχμηρό αντικείμενο. Υπάρχουν και ειδικά στυλό, με ακτίνες UV, οι οποίες είναι αόρατες με γυμνό μάτι και μόνο όταν φωτιστεί εμφανίζεται η εγγραφή).
- Μην δίνεις εύκολα το κινητό σου σε κάποιον άγνωστο, ο οποίος σου ζήτησε να κάνει μία «επείγουσα κλήση», χωρίς να ερευνάς και να βεβαιώνεσαι για το ότι πράγματι υπάρχει τέτοια ανάγκη.
- Μην εμπιστεύεσαι έναν άγνωστο, ο οποίος θα σου ζητήσει να δει το κινητό σου για να διαπιστώσει αν είναι αυτό που «έχασε» ή για να εξετάσει το μοντέλο ή για άλλη παρόμοια δικαιολογία.
- Σε περίπτωση απειλής με οποιοδήποτε όπλο, μην διακινδυνεύεις τη ζωή ή τη σωματική σου ακεραιότητα, για να διατηρήσεις στη κατοχή σου το κινητό τηλέφωνο.
- Διάβασε προσεκτικά και εφάρμοσε τις συμβουλές ασφάλειας του προμηθευτή του κινητού σου τηλεφώνου.
- Ενημέρωσε αμέσως την πάροχο εταιρεία σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας του κινητού τηλεφώνου.
- Κατάγγειλε στην Αστυνομία την παράνομη αφαίρεση του κινητού σου. Κάλεσε το 100 σε οποιαδήποτε ύποπτη περίπτωση.
Πηγή: astynomia.gr

Υπογράφει στον ΠΑΟΚ ο Ουσέρο

 

  • 0
     
A55FF4D7A85AC96651222AA211D28AEC.jpg
  Ο Φερνάντο Ουσέρο πρέπει να θεωρείται ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι διοικούντες τον «Δικέφαλο του Βορρά» κάλεσαν τον Ισπανό άσο να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει.
Πηγή: sport-fm.gr
- See more at: http://arouraios.gr/2015/01/upografei-ston-paok-o-ousero/#sthash.m7dXdINb.dpuf

Χειμερινή κατάθλιψη- Επηρεάζει το κρύο τη διάθεσή μας;

 Πρώτη καταχώρηση: 03/01/2015 - 12:41

Τελευταία δημοσίευση: 06:10Κοινωνία
Χειμερινή κατάθλιψη- Επηρεάζει το κρύο τη διάθεσή μας;
Στη βαριά σκιά της κατάθλιψης ζει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.
Μάλιστα, αυτή την εποχή, που πέφτει η θερμοκρασία και η νύχτα μεγαλώνει, τα συμπτώματα της νόσου επιδεινώνονται σε όσα άτομα έχουν προδιάθεση σε αυτή.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Οι αθλητικές εφημερίδες

 

Πρώτη καταχώρηση: 04/01/2015 - 08:16
Τελευταία δημοσίευση: 08:16Media
Οι αθλητικές εφημερίδες
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων:













«Δεν κινδυνολογώ, ο ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει τον πανικό»

  •  1)
Στην πρώτη του ομιλία στο πλαίσιο των περιοδειών που ακόμη δεν έχουν «κλειδώσει» στο σύνολό τους, ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε ότι προχωρά σε μία απευθείας προσωπική σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο ταύτισε και πάλι με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ.

Γνωρίζοντας ότι η Κουμουνδούρου σχεδιάζει την αποδόμηση του επιχειρήματος - το είπε και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του - ότι μια πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή παρουσία της χώρας, ο Πρόεδρος της ΝΔ «πέταξε» από πάνω του τα περί κινδυνολογίας λέγοντας πως πρόκειται για την αποτύπωση της αλήθειας που βγαίνει μέσα από δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παύση πληρωμών τόκων και τοκοχρεωλυσίων -δηλώσεις που δεν βασίζονται σε προσωπικές απόψεις αλλά σε συγκεκριμένες συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ - όπως είπε ο Πρωθυπουργός.

«Τα ίδια τα στελέχη τους το διακηρύσσουν ότι αυτή είναι η πολιτική τους! Εγώ δεν έχω καμία ανάγκη να κινδυνολογήσω, όπως μου λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιοι τα λένε αυτά, τα έχουν επισήμως αποφασίσει, οι ίδιοι σπέρνουν έτσι τον πανικό. Και μέσα στην Ελλάδα και έξω.» είπε ο κ. Σαμαράς κάνοντας και αυτοκριτική για τα λάθη που έκανε η κυβέρνησή του - χωρίς ωστόσο να υποδείξει κάποιο από αυτά.


Real.gr Σαμαράς Λαρισα 1 by realmedialive

Μπροστά στα γαλάζια κομματικά στελέχη της Θεσσαλίας και εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου ο Πρόεδρος της ΝΔ προέβλεψε μάλιστα ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση και εφαρμόσει αυτά τα οποία υπόσχεται ο Αλέξης Τσίπρας η χώρα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία με αποτέλεσμα και ο αγροτικός κόσμος να υποστεί ένα ισχυρό οικονομικό πλήγμα:

- Απώλεια πόρων από την Κοινή Αγροτική Πολιτική

- Απώλεια κονδυλίων από το ΕΣΠΑ για τις αγροτικές υποδομές.

Σύνολο, κατά τον κ. Σαμαρά: 43,5 δισ. ευρώ για τα επόμενα επτά χρόνια

Ο κ. Σαμαράς αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του για να χρεώσει και πάλι τις εκλογές στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - κάτι το οποίο αναμένεται ότι θα αποτελέσει βασικό επιχείρημα στην προεκλογική του εκστρατεία, απέφυγε να αναφερθεί εκ νέου στο αίτημα του κ. Τσίπρα για τηλεοπτικό debate ενώ προανήγγειλε την εφαρμογή του οδικού χάρτη για συνολική μείωση των φορολογικών συντελεστών -σχεδιασμός που θα γίνει έως τα τέλη Φεβρουαρίου οπότε και τοποθέτησε την τελική συμφωνία με την τρόικα για την αξιολόγηση και την έξοδο από το μνημόνιο.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να αναφερθεί λεπτομερώς για την επόμενη μέρα των εκλογών και τις συμμαχίες που θα προκύψουν ενώ δεν έκανε καμία αναφορά, έστω και έμμεση, στο νεοσύστατο κόμμα του Γ. Παπανδρέου. Οι γαλάζιοι πάντως στο παρασκήνιο επιμένουν ότι η κίνηση του πρώην Πρωθυπουργού αλλά και το «ναυάγιο» της συμφωνίας Τσίπρα-Κουβέλη -μπορεί να αποδειχθούν καταλυτικά γεγονότα στην πορεία προς την κάλπη και στη μάχη για την πρώτη θέση. 

O Πρετεντέρης στην Α΄ Αθήνας;

OΡΓΗ ΝΤΟΡΑΣ-ΒΟΡΙΔΗ

 

8
 
Βουντού στον Σαμαρά κάνουν όσοι βουλευτές της ΝΔ δίνουν μάχη για να εκλεγούν στην Α΄ Αθήνας.
Κι αυτό γιατί ο ίδιος πρωθυπουργός πρότεινε στον γνωστό δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη να είναι υποψήφιος, δυσκολεύοντας ακόμη περαιτέρω την εκλογή των υπολοίπων.
Ο Πρετεντέρης δεν είναι ο μόνος δημοσιογράφος του ΒΗΜΑτος που δέχθηκε πρόταση από το Μαξίμου.
Ο έτερος είναι ο Αρης Ραβανός στον οποίο τηλεφώνησε ο Δημήτρης Σταμάτης.
O Σταμάτης πρότεινε στον Ραβανό να κατέβει στην Άρτα εκτιμώντας την προσφορά του γενικότερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής ο Γιάννης Πρετεντέρης αρνήθηκε ευγενικά την πρόταση Σαμαρά.
Οταν διέρρευσε η είδηση της πρότασης η Ντόρα έγινε έξαλλη, ο δε Βορίδης είδε μια απόπειρα του πρωθυπουργού να δώσει το χρίσμα της διαδοχής της ΝΔ στον δημοσιογράφο.
Δημοσίευση: 3 Ιανουαρίου 2015, 20:55
More News Desk

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...