Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Οι δημοσκοπήσεις των… γραφείων στοιχημάτ ων! (κατατοπιστικές…)


Οι δημοσκοπήσεις των… γραφείων στοιχημάτ ων! (κατατοπιστικές…)

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 16, 2012

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1.jpg
MEΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ 1Η, 3Η ΚΑΙ 4Η ΘΕΣΗ- AYΡΙΟ ΣΤΙΣ 3 M.M. ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ SCOTTISHTHKAMEΠάμε να δούμε τις τάσεις όπως διαμορφώνονται από τις τελευταίες πληροφορίες και τα γραφεία στοιχημάτων που αποτυπώνουν τις κυλιόμενες:
Νέα Δημοκρατία 25.5%-30% 27.5% 
ΣΥΡΙΖΑ 23.5%-28% 25.75%
ΠΑΣΟΚ 8%-12% 10%
ΑΝΕΛ 6%-9% 7.5%
Χρυσή Αυγή 5.5%-8.5% 7%
ΔΗΜΑΡ4%-7% 5.5%
ΚΚΕ 3%-6% 4.5%Δράση 1.5%-3.5% 2.5%ΛΑΟΣ 1%-3% 2%Οικολόγοι 0.5%-2% 1.5%Με βάση αυτή την εκτίμηση το ΠΑΣΟΚ δείχνει να πιέζεται και θα γίνει μάχη, αν πέσει στο 8%, με το κόμμα του Πάνου Καμμένου (ή με τη Χρυσή Αυγή). Μάχη αναμένεται να γίνει και για την 4η θέση! Την πρώτη θέση θα την πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο εάν πάρει πάνω από το 65% των αναποφάσιστων που είναι περίπου 10% και εκτοξευθεί από το 20% (χωρίς αναποφάσιστους) στο 27%-28% νικώντας τη ΝΔ στο 25.5%-26.5%! Πιστεύουμε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα πάρει από 35%-80% των αναποφάσιστων και η ΝΔ (που είναι 24% χωρίς αναποφάσιστους) το 15%-60% των αναποφάσιστων. Η Χρυσή Αυγή φαίνεται να είναι στο 5.5%-6% και μπορεί να πάρει από το 10% έως το 25% των αναποφάσιστων. Θα επανέλθουμε αύριο με διαγράμματα…

Πώς ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ βγάζουν αύριο τον νικητή των εκλογών!


Πώς ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ βγάζουν αύριο τον νικητή των εκλογών!ΕκτύπωσηE-mail
16-06-2012 14:33:39
27

Μόλις 16 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στην πλέον αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση μετά την Μεταπολίτευση, κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει με ασφάλεια την τελική έκβαση της αυριανής εκλογικής αναμέτρησης λόγω συνολικής μετακίνησης ψηφοφόρων σχεδόν απ'όλα τα κόμματα σε όλα τα άλλα.
Γνωστός αναλυτής μεγάλης εταιρείας δημοσκοπήσεων έλεγε στο defencenet.gr σχετικά:"Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά από πλευράς πρόθεσης ψήφου. Παλαιοί κομμουνιστές ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, νεοδημοκράτες του 2009 ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚοι της 6ης Μαΐου, τη ΝΔ. Που να βγάλεις άκρη; Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που δεν λέει τι θα ψηφίσει, ενώ το καταλαβαίνουμε από τις απαντήσεις του σε άλλα ερωτήματα ότι έχει αποφασίσει απλά δεν το δηλώνει"!
Όπως έχουμε σημειώσει και σε προγενέστερο σημείωμα, οι κρυφές δημοσκοπήσεις που διεξάγουν οι εταιρείες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Σε αυτές που δίνουν πρώτη της ΝΔ και σε αυτές που δίνουν πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτη τη ΝΔ δίνουν οι ALCO, ΜRB, Kapa, Marc, Pulse, πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ οι VPRC και η Public Issue.
Οι πρώτες είναι περισσότερες, αλλά τις μεγαλύτερες επιτυχίες σε ότι αφορά την πρόβλεψη του τελικού αποτελέσματις τις έχουν οι δεύτερες. Το ερώτημα που θα κριθούν οι εκλογές δε νομίζουμε ότι το δίνουν οι δύο μονομάχοι, αλλά πόσο "νερό" έχουν αυτό που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ως τις ...  "δεξαμενές τους" με την έννοια ότι για διάφορους λόγους από εκεί θα προέλθουν οι μεγάλες μετακινήσεις ψηφοφόρων προς αυτά τα δύο κομματα ή εκεί βρίσκονται τα αναπάντητα ακόμα ερωτήματα: ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ.
Τα κόμματα αυτά στις προηγούμενες εκλογές συγκέντρωσαν ακριβώς το 1/3 των ψήφων, ήτοι το 33% σχεδόν των ψηφισάντων. Αυτά πιέζονται ή δείχνουν να πιέζονται στις δημοσκοπήσεις και αυτά προσπαθούν να αντιδράσουν στην "λεηλασία" που επιχειρείται από ΝΔ κια ΣΥΡΙΖΑ.
Τα λοιπά κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής δημοσκοπικά λεηλατούνται: Οι Οικολόγοι-Πράσινοι πολύ δύσκολα θα φτάσουν το 2% αφού πάνε προς ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν οι μισοί από τους ψηφοφόρους τους, το ΛΑΟΣ το ίδιο, αλλά οι διαρροές τους είναι προς ΝΔ, η Δράση-Δημιουργία σε άλλες δημοσκοπήσεις "εξαερώνεται" σε άλλες δείχνει να παίρνει ένα μέρος των παλιών ψηφοφόρων της ΔΗΣΥ που προτιμούν πιο νεοφιλελεύθερες θέσεις παρά τη ΝΔ, όπου βρήκε καταφύγιο η Ν.Μπακογιάννη και τα λοιπά μικρά κόμματα έχουν συμπιεστεί σχεδόν κατά 60% της δύναμης που είχαν εμφανίσει στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Η Χρυσή Αυγή διατηρεί και ίσως αυξήσει την δύναμή της (ο ίδιος αναλυτής δίνει 6% "πάτο" και ... 9% (!) "οροφή" στην ΧΑ), άρα κανένα από τα δύο κόμματα δεν έχει να περιμένει κάτι από αυτά, το μόνο που απομένει είναι τα τρία κόμματα που προαναφέραμε. Και κυρίως το ΠΑΣΟΚ. Το οποίο δέχεται μεγάλες πιέσεις και από τα αριστερά του (ΣΥΡΙΖΑ) και από τα δεξιά του (ΝΔ).
"Θα είναι θαύμα για το ΠΑΣΟΚ αν κρατηθεί σε διψήφιο νούμερο και πολύ μεγάλη του επιτυχία"σημείωνε έτερος δημοσκόπος στο defencenet.gr, ο οποίος είχε προβλέψει σε σημαντικό βαθμό τα αποτελέσματα της προηγούμενης αναμέτρησης. "Η πίεση που δέχεται δείχνει ότι χάνει τον έναν στους τέσσερις ψηφοφόρους και είναι διαρκώς εντεινόμενη την τελευταία εβδομάδα όσο πολώνεται το κλίμα."
 Βέβαια, έχει σημασία προς τα που πάνε οι ψηφοφόροι αυτοί: "Προς τη ΝΔ σε αναλογία 6 προς 4. Είναι αστικής κατεύθυνσης αυτοί που του απέμειναν στις εκλογές της 6ης Μαΐου".
Το έτερο κόμμα "δεξαμενή" είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Σίγουρα έχουν υποστεί απώλειες, αλλά όχι μόνο προς ΝΔ, αλλά και προς τη  ... Χρυσή Αυγή! "Τρεις στους δέκα που δηλώνουν ότι δεν θα ξαναψηφίσουν Ανεξάρτητους, πάει προς τα δεξιά τους. Οι υπόλοιποι ΝΔ"' λέει ο ίδιος δημοσκόπος.
"Πάντως καταγράφεται αξιοσημείωτη αντοχή για ένα κόμμα ζωής τριών μηνών. Μπορεί να μην λάβει το 10,6%, αλλά θα μπορούσε να διατηρήσει το 7 ή το 8% υπό όρους, μια πολύ σημαντική προίκα για τις επόμενες εκλογές. Μην ξεχνάμε ότι το ΚΚΕ με 8,5% ήταν το σεβαστό απ'όλους τρίτο κόμμα" καταλήγει. Στη ΝΔ δίνουν τους Ανεξάρτητους στο 5%, αλλά αυτό δεν προκύπτει άμεσα από καμία δημοσκόπηση.
Το ΚΚΕ έχει ήδη λεηλατηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά το 50% της δύναμης που είχε στις 6 Μαΐου.Αν αντέξει επάνω από το 6% ο ΣΥΡΙΖΑ αποκλείεται να είναι πρώτος. Αν πάει στο 4%, τότε, ναι, μπορεί να κερδίσει.
Εν κατακλείδι από ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητους η ΝΔ δείχνει να κερδίζει στην καλύτερη περίπτωση 5% αθροιστικά (αν μείνουν στο ίδιο ποσοστό επί των εγγεγραμμένων οι ψηφοφόροι. Αν αυξηθεί η μειωθεί η αποχή αλλάζουν τα πράγματα. Στην πρώτη περίπτωση υπέρ ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη υπέρ ΝΔ). Και περίπου 5% παίρνει από τα άλλα μικρά κόμματα. Άρα η ΝΔ λαμβάνει κάπου +10% και φτάνει περίπου στο 29%, υπό ιδανικές προϋποθέσεις.
Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει το +13% για να ξεπεράσει το 29%; "Ναι" αν το ΚΚΕ πάει προς το 4%, το ΠΑΣΟΚ του δώσει περισσότερα από το 2% που υπολογίζει να λάβει και τα μικρότερα κόμματα  που συγκέντρωναν ποσοστό κάτω από 2% απορροφηθούν από την Αριστερά κατά το μεγαλύτερο ποσοστό.
Σε γενικές γραμμές η ΝΔ δείχνει να έχει μεγαλύτερες δεξαμενές, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα, αν διαταραχθεί το ποσοστό αυτών που θα ψηφίσουν επί των εγγεγραμμένων ή το χθεσινό άρθρο των Financial Times της Γερμανίας θα προκαλέσει αυτό που απεύχονται στη ΝΔ: Συσπείρωση των αντιμνημονιακών δυνάμεων...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
 
  

Αποκαλύπτουμε την εκστρατεία τρόμου από τους μνημονιακούς


Αποκαλύπτουμε την εκστρατεία τρόμου από τους μνημονιακούςΕκτύπωσηE-mail
16-06-2012 16:37:51
 


Απελπισία έχει καταλάβει τους δανειστές και τις δυνάμεις του μνημονίου που βλέπουν ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στα οποία και μόνον ελπίζουν, μάλλον δεν θα τα καταφέρουν και μάλιστα σύμφωνα και με νέα κρυφή δημοσκόπηση που αυτοί έχουν στα χέρια τους. Καταφεύγουν λοιπόν σε πάσης φύσεως τεχνάσματα, σε ανοιχτά και ξεκάθαρα αναληθείς πληροφορίες και δημοσιεύματα που έχουν διαψευσθεί αλλά επανέρχονται. Κυρίως όμως καταφεύγουν, στην τρομοκρατία του Έλληνα πολίτη και στο επικίνδυνο παιχνίδι (ξανά) με τις καταθέσεις, λίγο πριν την ψήφο. Αποκαλύπτουμε τα κόλπα τους:

    Σε μεγάλο έντυπο που διαθέτει και ηλεκτρονική σελίδα παρουσιάζεται ότι σε περίπτωση που δεν βγουν τα επιθυμητά αποτελέσματα από την κάλπη (κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), θα γίνει άμεσα, την Δευτέρα έκτακτο Eurogroup. Μα έχει διαψευσθεί αυτό αρμοδίως. Επιπλέον το δημοσίευμα αναφέρει ότι θα μας ανοίξουν επί τόπου την πόρτα της εξόδου από την Ευρωζώνη, αλλά είναι σαφές, ότι σε αυτή την περίπτωση, θα ξεκινήσει και άμεσα μάλιστα το ντόμινο στην Ευρωζώνη.

    Είναι σαφές, ότι το δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times, έχει βλάψει τη ΝΔ, την οποία εμμέσως πλην σαφώς υποδείκνυε στους Έλληνες πολίτες το γερμανικό έντυπο, ως το ενδεδειγμένο προς ψήφιση κόμμα. 

    Πληροφορίες του defencenet.gr  αναφέρουν ότι σε ελληνική μεγάλη πρωϊνή εφημερίδα διαθέτουν μυστική δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη περάσει πρώτος με μικρή διαφορά μίας ποσοστιαίας μονάδας από τη Νέα Δημοκρατία, η δε ΝΔ δεν καταφέρνει  να συσπειρώσει δεξιές ψήφους γιατί η Χρυσή Αυγή και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αντιστέκονται επιτυχώς και δεν υποχωρούν! Έτσι, οι φοβισμένοι μνημονιακοί, δεν σταματούν εκεί. Με αφορμή τη δημοσκόπηση κινδυνολογούν ασύστολα και διαδίδουν αστήρικτες ιστορίες για την ελληνική οικονομία, με τρομολαγνικά σενάρια που αν συμβούν, θα προκαλέσουν τελικά ντόμινο σε όλη την Ευρώπη, αν όχι και σε όλο τον κόσμο!!!

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ των βρετανικών Financial Times, οι Κεντρικοί τραπεζίτες λαμβάνουν μέτρα για να μην συμβεί ντόμινο από τη Δευτέρα, σε περίπτωση που η κάλπη δεν αναδείξει επιθυμητό αποτέλεσμα για τις αγορές, στην Ελλάδα.  Αφήνεται να εννοηθεί ότι εκτός από τα 100 δισ. στερλίνες στην Αγγλία, στην ΕΚΤ έχουν ετοιμαστεί να ρίξουν ακόμα και ένα τρισ. ευρώ σε πρώτη φάση!

Είναι σαφές ότι η Ευρώπη και η Γερμανία δεν θα τραβήξουν το σκοινί, γιατί αν συμβεί αυτό, τότε σύντομα θα μιλάμε για διεθνή κατάρρευση του ευρώ και των τραπεζών και μεγάλο κραχ στις ΗΠΑΚαι η Κίνα έστειλε το μήνυμα της σήμερα στην Ευρώπη, να μην τραβάει το σκοινί. Διόλου τυχαία...
 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η (επόμενη) παγίδα για την Ελλάδα


Η (επόμενη) παγίδα για την Ελλάδα

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τελικά μικρό προβάδισμα της Ν.Δ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ανατρέψιμο, σε μια Βουλή επτακομματική όπως και  αυτή που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. 

Η  (επόμενη) παγίδα για την Ελλάδα
Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα το άμεσο ζητούμενο από την Δευτέρα το πρωί θα  είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρύτερου η στενότερου συνασπισμού.
Η προεκλογική περίοδος έκλεισε με διλήμματα τύπου ευρώ ή δραχμή και πόλωση μεταξύ των δύο πρωτοπόρων Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ. Θα τολμούσαμε πάντως να σημειώσουμε ότι τα τελευταία 24ωρα, ενισχύονται και διατηρούν τις δυνάμεις τους και τα υπόλοιπα κόμματα , έστω με κάπως πιο συμπιεσμένα ποσοστά από εκείνα της πολυδιασπασμένης ψήφου των πρώτων εκλογών .
Για πολλούς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αν κυριαρχήσει συνασπισμός των «ευρωπαϊκών» δυνάμεων , με πρώτη τη Ν.Δ, η πορεία της Ελλάδας θα έχει διασφαλισθεί , τα Μνημόνια λιγότερο ή περισσότερο θα αναθεωρηθούν , θα υπάρξουν  βελτιώσεις στο τοπίο για την ανάταξη και αναπτυξιακά κεφάλαια , μιας Ευρώπης  του Ολάντ και του Μόντι , απέναντι στη δημοσιονομική πειθαρχία του σκληρού Γερμανικού πυρήνα.
Στην αντίθετη περίπτωση αν επικρατήσει συνασπισμός πολιτικών δυνάμεων , υπό τον ΣΥΡΙΖΑ , οι ευρωπαίοι θα αντιμετωπίσουν την Ελλάδα με αρνητική διάθεση, καχυποψία και  πρόθεση να την οδηγήσουν εκτός ευρώ.  Ακόμη και αν αυτό δεν συμβεί την πρώτη μέρα , με την μονομερή καταγγελία από τον Τσίπρα των Μνημονίων , θα συμβεί στη συνέχεια με τη διαφωνία της Αθήνας στις διαπραγματεύσεις της με τις Βρυξέλλες. Θα καταλήξουμε μέχρι το φθινόπωρο σε διαδικασία εξόδου από το ευρώ, αυτό θα συμβεί άμεσα , με ταυτόχρονη άτακτη χρεοκοπία, θα αναγκαστούμε να  τυπώσουμε εθνικό νόμισμα , πληθωριστικό , σε αναλογία για παράδειγμα 1200 δραχμές προς 1 ευρώ και θα γίνουμε παρανάλωμα του πυρός. Κάτι σαν την πείνα της προηγούμενης γερμανικής κατοχής. Μάλιστα κάποιοι πιο προχωρημένοι ισχυρίζονται ότι θα γυρίσουμε ικέτες στις πύλες του Βερολίνου και θα ζητήσουμε φαί και νερό με οποιοδήποτε κόστος.  Η εκδίκηση των Μνημονιακών , των παιδιών της Siemens, απέναντι σε όλους αυτούς που τόλμησαν να αμφισβητήσουν , με εθνική αγένεια , την παρέκκλιση από τους κανόνες του ευρωπαϊκού παίγνιου της Γερμανικής Ένωσης., θα χαρακτηρίσει την τελική φάση του εθνικού αποχαρακτηρισμού της Ελλάδας.
Όλα αυτά καλά ! Εκλογές έχουμε, όλη η διεθνής ομήγυρη έχει ποντάρει επί της ψήφου των Ελλήνων,  για το αν θα υπάρξει ρήγμα συνοχής , πράξη αποχώρησης , κράτους μέλους της ευρωζώνης  και τα διλήμματα τύπου Παράδεισος ή Κόλαση επιτρέπονται.
 Αν θελήσουμε όμως να δούμε που είναι η  παγίδα για την Ελλάδα την επομένη των εκλογών και χωρίς να ψάξουμε το ευρωπαϊκό παρασκήνιο ,  τις σκοτεινές λέσχες της παγκοσμιοποίησης  και τα συρτάρια του Σόιμπλε, θα διατυπώσουμε την εξής απολύτως πραγματική υπόθεση.
Η  Ν.Δ επικρατεί στις εκλογές της Κυριακής και κατορθώνει να κάνει κυβέρνηση ευρύτερου συνασπισμού με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗ. ΜΑΡ  και έχει και (ακόμη και αυτό) ανοχή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες στα θέματα  Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικής Ασφάλειας ( Νόμος και Τάξη), ανακήρυξης ΑΟΖ  και αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης . Όλα καλά λοιπόν και  μάλιστα εμπρόθεσμα  πριν το επόμενο Eurogroup. Κλίμα  ευφορίας  στην Ελλάδα, την Ευρώπη , τις αγορές  και διάγγελμα υπέρ της Ελλάδας από τον Ομπάμα.
Και αμέσως μετά είτε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης  , είτε της Συνόδου Κορυφής , στις  28 Ιουνίου , τίθεται το θέμα ότι για όποια επαναδιαπραγμάτευση και συμφωνία για νέο αναθεωρημένο Μνημόνιο , θα πρέπει να υπάρξει υπογραφή- δέσμευση από τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα είναι τότε αξιωματική αντιπολίτευση, αντίστοιχη δηλαδή διαδικασία , με αυτή που δέχθηκε ο Σαμαράς και η Ν.Δ, όταν έγινε πλέον Μνημονιακή, στα τέλη του 2011.
Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά θα αρνηθεί και η διακυβέρνηση υπό τη Ν.Δ θα ακυρωθεί στην πράξη, αφού ο συνασπισμός των κομμάτων, χωρίς τους Ανεξάρτητους Έλληνες φυσικά πλέον,  ακόμη και αν συνιστά πλειοψηφία κοινοβουλευτική, δεν θα έχει καμία αξία.
Στο ενδεχόμενο αυτό, που είναι μεγάλη παγίδα για την Ελλάδα και θα την οδηγήσει στο χάος, η ψήφος στη Ν,Δ, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗ. ΜΑΡ( ως αριστερής φιλοευρωπαϊκής εγγύησης)  , ως σταθεροποιητικής , εντός του ευρώ , θα αποδειχθεί μέγα λάθος !  Γιατί βεβαίως αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πολιτική και στρατηγική διαπραγματεύσεων είτε είναι πρώτο κόμμα , είτε δεύτερο, το καλύτερο είναι να βγει πρώτο , να σχηματίσει  κυβέρνηση «σκεπτικιστικών» δυνάμεων  ( κυρίως με Ανεξάρτητους Έλληνες και φυσικά ΔΗ. ΜΑΡ) απέναντι στην Γερμανική  Ένωση της Ευρώπης και να διαπραγματευθεί  τα Μνημόνια για λογαριασμό των Ελλήνων, ότι και να αποδώσει αυτό.
Το Βερολίνο ακόμη και εάν ζητήσει δέσμευση από την αντιπολίτευση και ιδιαίτερα από την αξιωματική αντιπολίτευση που στην περίπτωση αυτή θα είναι η Ν.Δ,  δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Αφού μάλιστα όποιο  και αν είναι το αναθεωρημένο Μνημόνιο , που θα φέρει πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι καλύτερο από το υπάρχον , για το οποίο έχουν ήδη δεσμευθεί για την εφαρμογή του Σαμαράς και Βενιζέλος ( Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ).
Πληροφορούμαστε μάλιστα και ανησυχούμε ακόμη περισσότερο ότι πίσω από την σκέψη για δέσμευση και του ΣΥΡΙΖΑ , από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης , βρίσκονται  κύκλοι των Αθηνών , που μαζί με τη Τρόικα  και φυσικά το Βερολίνο , οργάνωσαν την γενοκτονία των Ελλήνων  και την αιχμαλωσία της Ελλάδας στη Γερμανική Ευρώπη , από το 2010 και μετά.
Οι εγκληματίες των Μνημονίων παραμένουν ασύλληπτοι , η αιματοχυσία συνεχίζεται καιη ψήφος της Κυριακής , θα πρέπει να σταθμιστεί , με πολύ πιο σύνθετα κριτήρια από τον Παράδεισο και την Κόλαση , που προβάλεται. Υπάρχει ο κίνδυνος …ο καθρέπτης να είναι ή  να καταλήξει  ανεστραμμένος.  Συνηθίζεται αυτό στο πολιτικό και πολύ περισσότερο σε ένα εμπόλεμο διεθνές παρασκήνιο.

«Στεγνώνουν» την Ελλάδα και νεκρανασταίνουν τη δραχμή


«Στεγνώνουν» την Ελλάδα και νεκρανασταίνουν τη δραχμή

Με δραματικούς ρυθμούς μειώνεται η ρευστότητα της χώρας ενώ ασκούνται πιέσεις για έξοδο από την ευρωζώνη

                       
«Στεγνώνουν» την Ελλάδα και νεκρανασταίνουν τη δραχμή
Ως τις 15 Ιουλίου υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα σε ευρώ για τις ανάγκες του κράτους.
Δραματικά είναι τα νέα μηνύματα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά και την Τράπεζα της Ελλάδος για τα ταμειακά διαθέσιμα. Τα ευρώ τελειώνουν σε τράπεζες και δημόσια ταμεία.
Κατεπειγόντως χρειάζεται η οικονομική ένεση από την Ευρώπη ( έστω το 1 δισ. που μας χρωστά από τη δόση του Μαΐου) και είναι απολύτως αναγκαία η δόση του Ιουλίου.
Ωστόσο Βρυξέλλες και ΔΝΤ βάζουν κάθετα το ζήτημα: Σε περίπτωση ακυβερνησίας μετά τις εκλογές ή ανάληψη της εξουσίας από κόμμα που θα αποφασίσει μονομερώς κατάργηση των συμφωνιών με την Τρόικα αυτομάτως διακόπτεται κάθε οικονομική παροχή με τη μορφή δανείων στην Ελλάδα.
Στην ΕΚΤ
Παράγοντες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία στέλνει τα εμβάσματα στην Ελλάδα και τις ελληνικές τράπεζες για να διοχετεύεται μετά ρευστό για τη λειτουργία κράτους και ιδιωτικών επιχειρήσεων στη χώρα μας δήλωσαν κατηγορηματικά στο newsbonb:
Αμέσως μετά το αποτέλεσμα των εκλογών θα γίνουν αλλεπάλληλες διασκέψεις πολιτικών και οικονομικών παραγόντων της Ευρώπης για να αποφασίσουν αν θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα στην τύχη της ή όχι. Η απόφασή τους θα εξαρτηθεί άμεσα από το αποτέλεσμα των εκλογών αύριο κι αν η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα βάλει θέμα ακόμα προσωρινού παγώματος των συμφωνιών με την Ευρώπη, δεν θα φτάσει ούτε ευρώ στη χώρα μας τους επόμενους μήνες αναγκάζοντας έτσι ουσιαστικά την Ελλάδα σε μία άτακτη πτώχευση και άναρχη επιστροφή στη δραχμή.
Ο εφιάλτης νεκρανάστασης της δραχμής είναι υπαρκτός. Οι Γερμανοί το λένε εμμέσως πλην σαφώς σε ανεπίσημες συζητήσεις: «Οι Έλληνες πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά με αποπομπή ή "οικειοθελή έξοδο" από την ευρωζώνη για να περιοριστούν οι αντιδράσεις στην Ισπανία και την Ιταλία».
Ο φόβος για την επιστροφή στη δραχμή είναι πιθανό να προκαλέσει εσωτερικό κράχ αφού πρώτα οι τράπεζες θα κόψουν δραστικά κάθε ροή χρήματος στην αγορά. Στη συνέχεια, οι αλυσίδες του λιανεμπορίου θα προβούν σε επιλεκτικές διαθέσεις προϊόντων.
Το βέβαιο είναι ότι πρέπει να έχουμε συνειδητοποιήσει ότι το δίλημμα για ευρώ ή δραχμήθα κρίνει την επόμενη ημέρα των εκλογών...

ΏΡΑ 17:35 Καίγονται σπίτια στην Κερατέα - Οι κάτοικοι ρίχνουν νερό με κουβάδες- ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ - NEWSIT


ΏΡΑ 17:35 Καίγονται σπίτια στην Κερατέα - Οι κάτοικοι ρίχνουν νερό με κουβάδες- ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ - NEWSIT

- Εκκενώνονται οικισμοί κι ένα γηροκομείο
- Λόγω των ανέμων πετούν μόνο 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα
- Έκκληση από τις Αρχές να αδειάσει η Παραλιακή για να κινηθούν πυροσβεστικά και υδροφόρες
- Δείτε συγκλονιστικό βίντεο από το ρεπόρτερ του Newsit Μ. Λαγάνη που βρίσκεται στο σημείο της φωτιάς
- Φωτιά και στη Νεάπολη Λακωνίας
- Συνεχής ενημέρωση από το NewsIt
Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται απο το μεσημέρι στην Κερατέα οπου οι φλόγες έχουν "κυκλώσει" τον οικισμό Σιντερίνα και τον οικισμό Π. Φώκαια ενώ αυτήν την ώρα οι φλόγες έφτασαν στον οικισμό Θυμάρι. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από το ρεπόρτερ του Newsit Μ. Λαγάνη που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σημείο της φωτιάς.
Η πυρκαγιά έφτασε τον οικισμό της Π. Φώκαιας και οι αρχές διέταξαν την προληπτική εκκένωση γηροκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά περνάει ανάμεσα από τα σπίτια, και μέχρι στιχμής έχουν ήδη τυλιχτεί στις φλόγες 2 κατοικίες. Οι κάτοικοι προσπαθούν απεγνωσμένα να σώσουν τις περιουσίες τους με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Με κουβάδες στα χέρια ρίχνουν νερό στις αυλές τους.
Δείτε το βίντεο με τους κατοίκους
Δείτε το βίντεο με τις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής
Δείτε το βίνετο με την Κερατέα να είναι τυλιγμένη στις φλόγες
Η φωτιά που φαίνεται να ξεκίνησε από εργασίες οξυγονοκόλλησης, καίει βλάστηση ενώ στο σημείο βρίσκονται 120 πυροσβέστες, 30 οχήματα 4 ελικόπτερα και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη. Οι Αρχές απευθύνουν έκκληση σε όλους τους πολίτες που κινούνται χωρίς λόγο στην Παραλιακή λεωφόρο να αποχωρήσουν γιατί στο σημείο παρατηρείται μποτιλιάρισμα με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων και υδροφόρων προς το μέτωπο της φωτιάς.
Δειτε το βίντεο
Δείτε βίντεο με πλάνα από τη φωτιά
Σε εξέλιξη είναι και η φωτιά που ξέσπασε το πρωί στη Λακωνία (διαβάστε την είδηση) ενώ πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για την Κυριακή σε πολλές περιοχές.
Ρεπορταζ: Μιχάλης Λαγάνης
Διαβάστε

ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΛΕΣ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ


ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΛΕΣ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 15, 2012
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ
Την Κυριακή πας να ξαναψηφίσεις. .Όμως αυτή την φορά η ψήφο σου είναι δύο φορές πιο σημαντική  για το αύριο της χώρας
Στις 6 ΜΑΗ,  έδωσες  ένα  ηχηρό αντιμνημονιακό μήνυμα,   ότι αυτή η πολιτική δεν πάει άλλο.  Να  είσαι σίγουρος ότι το πήραν.
Γι αυτό από την επόμενη μέρα, άρχισε ένας βρώμικος πόλεμος,  με σειρά δηλώσεων με  ένα και μόνο σκοπό.
Τον εκφοβισμό σου, την τρομοκράτηση σου, ώστε στις 17 ΙΟΥΝΙΟΥ, να πάς και  να πεις ναι στο οριστικό ξεπούλημα  που έχουν σχεδιάσει από καιρό,  αλλά εσύ με τον ψήφο σου ήδη τους το έχεις  χαλάσει.
Φοβούνται αυτοί που έχουν σχεδιάσει το ξεπούλημα της χώρας, ότι στις 17 ΙΟΥΝΙΟΥ  τα σχέδια τους θα ανατραπούν.
Στις 17 ΙΟΥΝΙΟΥ, πας στην κάλπη και για μια ακόμη φορά  λες,  όχι στα βρώμικα τους σχέδια.
Στις 17 ΙΟΥΝΙΟΥ  λες με δυνατή φωνή.
1.      ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΟΥΖΑ ΑΝΕΡΓΙΑ
2.      ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.    
3.      ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΛΟΥΚΕΤΑ.
4.      ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
5.      ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ.
6.      ΟΧΙ  ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ   ΚΡΙΣΗ.
7.       ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ.
8.      ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
 
Την Κυριακή πάς στη κάλπη και έχεις ένα και μόνο σκοπό. Να στείλεις μήνυμα,  σε ντόπιους και ξένους γύπες, ότι μέχρι εδώ ήταν η λεηλασία μας.
Μην φοβηθείς, μην υποκύψεις, μην τους δώσεις το δικαίωμα να σε θάψουν μια και καλή. Μην χάσεις την ευκαιρία.
Υ.Γ. Έχουν μοιράσει τα πάντα και περιμένουν εσένα να τους δώσεις το δικαίωμα να τα πάρουν.ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ.

Νέο κατάπτυστο άρθρο από το Focus: “Η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο πορνείο”


Νέο κατάπτυστο άρθρο από το Focus: “Η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο πορνείο”

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Ιουνίου 16, 2012
Μετά το δημοσίευμα στην γερμανική έκδοση των Financial Times και μάλιστα στα ελληνικά που προκάλεσε πολιτικό σεισμό στην Ελλάδα και καταδικάστηκε από όλα σχεδόν τα κόμματα έρχεται άλλο ένα δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού Focus που δείχνει τελικά πως οι Γερμανοί έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. 
Και αυτά τα όρια τα έχουν ξεπεράσει καιρό τώρα προσβάλλοντας με τον πιο χυδαίο τρόπο την Ελλάδα, εξοργίζοντας τους πολίτες που πλέον δεν βλέπουν τη Γερμανία ως αλληλέγγυο ευρωπαίο εταίρο γιατί όπως αποδεικνύεται ουδέποτε υπήρξε. 
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Τα εκλογικά παρασκήνια των κομμάτων, με την πένα του Κομαντάντε


Τα εκλογικά παρασκήνια των κομμάτων, με την πένα του Κομαντάντε

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 16, 2012
20120616-032754.jpgΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ
** Λέτε; Να το πει ο λαός το «No pasaran»;
«No pasaran» η δήωση και το ξεπούλημα της πατρίδας, η παράδοση του λαού στην πλήρη εξαθλίωση, ο εξανδραποδισμός απ’ τα καρακόλια των μνημονίων;
** Λέτε; Να ξαναδούμε το «Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις, εκεί που πάει να σκύψει…»;
** Λέτε; Να υποστεί μέγα πλήγμα η Ύβρις, να ηττηθεί η κουστωδία των ασεβών;
** Λέτε; Να τους δώσει τούτος ο ταλανισμένος μα περήφανος λαός ισχυρό ράπισμα;
** Λέτε; Με παπαδιαμαντική χαρμολύπη να δούμε τα εκλογικά αποτελέσματα; Με χαρά για την Ανάσταση, με λύπη γιατί επί ερειπιώνος θα ξεκινήσει να χτίζει η νέα κυβέρνηση;
** Λέτε; Να απαντήσουμε ένα ηχηρό «όχι» σε όλους αυτούς που αφού μας αλυσόδεσαν με 
τις αλυσίδες των μνημονίων τώρα ζητούν την ψήφο μας για να… μας σώσουν απ’ τα μνημόνια;
** Λέτε; Η πολιτική αγυρτεία να δεχτεί σκληρό μάθημα, ταπεινωτικό, καίριο;
** Λέτε; Το δόγμα του σοκ να διαβαστεί… ανάποδα «στις αμμουδιές του Ομήρου»;
** Όπως και να ‘χει, αδέρφια, ο αγώνας ο καλός δόθηκε. Η σπορά έπεσε στο διψασμένο χώμα. Θα καρπίσει. Κανένας αγώνας δε μένει αδικαίωτος. Και θα κάμουν λάθος μέγα όσοι πιστέψουν πως τέλεψαν με τούτο το λαό, με τα ψέματα, τις συκοφαντίες, τις στημένες προβοκάτσιες, με αυτά τα όπλα της παρακμής που έχουν μάθει…
** Δεν μπορούμε να πούμε. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ την… πολιτικοποίησαν την τελευταία περίοδο προ των εκλογών! Μόνο πολιτική αντιπαράθεση θέσεων και ιδεών έκαναν! Μα τι έδειξε όλη αυτή η μάχη οπισθοφυλακών πάρεξ τον πανικό τους; Και ποια άραγε άλλα όπλα διαθέτουν εκτός της προβοκάτσιας;
** Αυτές τις μάχες μοναχά γνωρίζουν να δίνουν οι θεματοφύλακες της σήψης, της διαπλοκής. Με τη συνδρομή των μίσθαρνων οργάνων τους στα ΜΜΕ!
** Κι όχι τίποτ’ άλλο, μα επί βδομάδες όλος αυτός ο συρφετός γάβγιζε, ότι τάχα μου δεν γίνονταν πολιτική αντιπαράθεση! Οι αρχιερείς της υποκρισίας, του ψεύδους, της συκοφαντίας, οι μεταφορείς της λάσπης κι όποιον πάρει η μπάλα!
** Έτσι φαίνεται ότι την αντιλαμβάνονται την πόλωση οι συνεταίροι του εκπεσόντος δικομματισμού. Λάσπη στον ανεμιστήρα κι όποιος αντέξει! Μαθημένοι χρόνια στο κουρμπέτι της ανήθικης κοκορομαχίας. Εκεί είναι αήττητοι! Φαντάζεστε ποια διακυβέρνηση προοιωνίζεται η πολιτική τους (καλά, λέμε και καμιά ανοησία…) συμπεριφορά;
** Ναι, διδάσκουν και δίδαξαν και αυτές τις μέρες άπλετο πολιτικό ήθος!
** Ιδού η μάχη του φωτός με το σκότος!
** Ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα στο οποίο έχουν καταλήξει οι πολιτικοί αναλυτές. Μια αξιοσημείωτη δηλαδή διαρροή ψήφων τις τελευταίες μέρες απ’ το ΠΑΣΟΚ προς τη Ν.Δ., για το… φόβο των Ιουδαίων, δηλαδή του Αλέξη! Τι σημαίνει αυτό; Αναταράξεις σε επίπεδο «κορυφής», κίνδυνος απ’ την άλλη, για ακόμα μεγαλύτερη πράσινη κατάρρευση! Τι σου είναι οι συστημικοί ψηφοφόροι, ε;
** Τραχιά ανηφόρα περιμένει τον Μπένι, αν επαληθευτούν οι αναλύσεις σύμφωνα με τις οποίες αρκετοί συστημικοί πράσινοι ψηφοφόροι οδεύουν προς Σαμαρά μεριά, προκειμένου να αποφευχθεί η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ…
** Αν, επαναλαμβάνουμε, επαληθευτούν αυτές οι εκτιμήσεις, τότε το ΠΑΣΟΚ θα κινδυνέψει να συρρικνωθεί σε πολύ χαμηλά νούμερα, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και το μονοψήφιο!
** Και τότε;
** Τι θα γενεί τότε; Και περιμένει ο νέος αρχηγός ότι δεν θα εκδηλωθεί «κίνημα»;
** Ότι κάποιοι δεν θα ορμήξουν;
** Δεν αποκλείεται να επαναληφθεί το «Ζάππειο» του 2007 απ’ την ανάποδη όμως αυτή τη φορά! Βλέπετε πόσους κύκλους κάνει η ιστορία; Πόσο μπορεί να εκδικηθεί ορισμένες φορές;
** Και ποιος απ’ το πράσινο στρατόπεδο θα μπορούσε να απευθύνει προνουντσιαμέντο σε περίπτωση μιας νέας εκλογικής συντριβής; Μην το πολυψάχνετε, είναι ο τέως σύμμαχος και συμμαχητής, ο οποίος με τίποτα δεν κρατιέται! Τοπική αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση!
** Και by the way (γίγαντα Κίμωνα!), αν θέλει μετά τα εκλογικά αποτελέσματα να απευθύνει… διάγγελμα ο Μπένι για να εξαγγείλει το νέο κόμμα, ας αποφύγει το Ζάππειο!
** Αφού η ιστορία έχει δείξει ότι δεν του πάει…
** Σκορποχώρι μεν η Συγγρού, όπως σας έχουμε περιγράψει (οι έμπειροι περί τα εκλογικά επιτελείς που τους έχει διαθέσει η Ντόρα τραβάνε τα μαλλιά τους!) αλλά μπροστά στο φόβο μιας εκλογικής ήττας βγάλανε απ’ τα θηκάρια τα σπαθιά της προβοκάτσιας.
** Μετρήσανε αν και πόσο αυτό τους ωφέλησε; Λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες;
** Τουλάχιστον ο έμπειρος Μητσοτάκης το 1985 έταζε αυτοκίνητα (θυμάστε το «καλύτερα παπάκι παρά το Μητσοτάκη»;), αλλά τούτοι δω είναι μειράκια μπροστά του…
** Καλά, επικοινωνιακό vertigo έχουν πάθει εκεί στη Συγγρού και διαπράττουν τη μια πατάτα μετά την άλλη; Δεν αντιλαμβάνονται ότι τα βρώμικα όπλα ενίοτε γίνονται μπούμερανγκ; «Στοιχειώδες, Γουότσον», δεν θα τους έλεγε κάποιος;
** Δηλαδή; Με πόσα πρόσωπα έχει μάθει να εμφανίζεται το επιτελείο του Αντώνη; Απ’ τη μια το σοβαροφανές και απ’ την άλλη το απεχθές;
** Το προσέξατε; Μόνο λίγες μέρες άντεξαν η Νου Δου και το ΠΑΣΟΚ να καμώνονται ότι κάνουν κριτική ο εις εναντίον του άλλου…
** Καθότι, είπαμε. Εντάξει να επιχειρούν να δουλέψουν το πόπολο, αλλά στην κρίσιμη στιγμή οι μάσκες δε γίνεται παρά να πέσουν.
** Οπότε… ξανάρθαν στα ίσια τους. Και την κρίσιμη, οριακή στιγμή οι μεταξύ τους ισορροπίες αποκαταστάθηκαν. Και πήγαν αντάμα ξανά προς τη… δόξα, ήτοι σε μονομέτωπο ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ!
** Συνεπικουρούμενοι απ’ τα δημοσιογραφικά τους κουτάβια…
** Τα οποία επίσης πολύ άντεξαν να το παίζουν… υπεράνω!
** Είπαμε, την κρίσιμη ώρα πρέπει να συσπειρώνεται όλος ο εσμός του παρελθόντος!
** Και βέβαια σε αυτές τις εκλογές το πρώτο κόμμα δεν θα είναι… κοντό, δηλαδή δεν θα έχει «ηρωικό» ποσοστό πέριξ του 19%! Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι τώρα το πρώτο κόμμα θα είναι πέριξ του 30% και από κοντά το δεύτερο… Μετά… το χάος!
** Απορία: Ισχύει η «δέσμευση» του Σαμαρά, ότι οι υπουργοί δεν θα είναι βουλευτές;
** Καθότι βλέπω διάφορα κοινοβουλευτικά μπουμπούκια να… συνωστίζονται για να ορμήξουν, σε περίπτωση που η γαλάζια παράταξη κερδίσει τις εκλογές!
** Εντάξει, θα μου πείτε, οι «δεσμεύσεις» αναλαμβάνονται πριν τις εκλογές!
** Ποιος θυμάται μετά τι ειπώθηκε;
** Είναι τέτοιο το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ, ώστε σε πολλές περιπτώσεις δυσκολεύονται να βρουν ακόμα και εκλογικούς αντιπροσώπους για όλα τα εκλογικά τμήματα!
** Χα! Απλό είναι, ας εξουσιοδοτήσουν τους γαλάζιους για να τους εκπροσωπήσουν, αφού έτσι κι αλλιώς έχουν πλέον τακιμιάσει και δίνουν… αγώνα κοινό!
** Και θα συγκυβερνήσουν, αν και εφόσον…
** Απόφθεγμα εμπειρίας έμπειρου πολιτικού στελέχους, αναφορικά με τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών: Μεσοπρόθεσμα, ο κερδισμένος αυτών των εκλογών θα είναι ο… χαμένος! Το καταγράφω…
** Βέβαια, δεν είναι μόνο… αναλυτής (λέμε τώρα…). Είναι και ραδιοσχολιαστής, ωιμέ! Και φυσικά έχει αναλάβει εργολαβικά να χύνει καθημερινά χολή ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ! Έχει μάλιστα τόσο μένος, ώστε στηρίζει ακόμα και τη Ν.Δ. προκειμένου να χτυπήσει τον Τσίπρα, αν και ο ίδιος είναι φανατικός και διαπλεκόμενος πασόκος!
** Μάλιστα δεν διστάζει να «δίνει» και φίλους του πασόκους, αν αυτό χρειάζεται για να είναι πιο αποτελεσματικά τα εναντίον της Κουμουνδούρου χτυπήματα…
** Ποιος; Ο άνθρωπος που ήταν εκ των πιο απηνών διωκτών του Καραμανλή! Ρε πού έχουμε φτάσει…
** Είναι πολύ συγκεκριμένα εκείνα τα ΜΜΕ τα οποία ακολουθούν κατά γράμμα την επικοινωνιακή στρατηγική της Συγγρού κατά ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα…
** Και δεν αναφέρομαι στα ΜΜΕ που έτσι κι αλλιώς είναι παραδοσιακά νεοδημοκρατικά, αναμενόμενη ήταν η στάση τους. Αναφέρομαι σε ΜΜΕ νταβατζήδικα, τα οποία έχουν στενές σχέσεις με την πράσινη διαπλοκή και τα οποία τώρα το έχουν στρίψει και μπροστά στον κίνδυνο εξ Αριστερών βγαίνουν πιο νεοδημοκρατικά και απ’ τα νεοδημοκρατικά!
** Αίφνης, γνωστή εφημερίδα και επίσης γνωστό κανάλι…
** Μάλιστα η εφημερίδα όχι μόνο αναπαράγει την επικοινωνιακή στρατηγική της Νου Δου, αλλά καθημερινά επιχειρεί και άλλου είδους «χειρουργικά» χτυπήματα ενάντια στον «εχθρό»…
** Και πάει η προβοκάτσια σύννεφο!
** Έμελλε να το δούμε κι αυτό. Ακόμα και νταβατζοκάναλα, ακόμα και νταβατζοφυλλάδες που έως και σχετικά πρόσφατα πελεκούσαν το Σαμαρά, ακόμα και τον προβοκάριζαν και έκαναν ό,τι περνούσε απ’ το χέρι τους για να μη γίνει ποτέ πρωθυπουργός, ακόμα κι όλοι αυτοί λοιπόν τώρα το παίζουν σκληρά υπέρ του, με μοναδικό γνώμονα να μην κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές! Πράματα και θάματα απολαμβάνουμε σε αυτές τις εκλογές, τα αποκαλυπτήρια πάνε σύννεφο!
** Μπα; Και η δημόσια ενημέρωση στο κόλπο των χτυπημάτων, ακόμα και της προβοκάτσιας ενάντια στην Κουμουνδούρου;
** Θα μου πείτε, οι άνθρωποι διαχρονικά διακρίνονται στις μεταλλάξεις και στις κωλοτούμπες! Έχουν μια… προσαρμοστικότητα φοβερή!
** Και είναι απίστευτο το πώς ορκισμένα γιουσουφάκια του ΠΑΣΟΚ κάνουν τώρα κωλοτούμπες σε άλλα αφεντικά, για να διατηρήσουν τις θεσούλες τους! Γεώργιε;
** Άπαξ ανθρωπάκι, διαχρονικά ανθρωπάκι…
** Ύστατη ελπίς του αρχηγού κωλοτούμπα μπας και μπει στη Βουλή, η αξιοποίηση της εις βάρος της Λιάνας επίθεσης του Κασιδιάρη…
** Αλλά μάλλον είναι επένδυση χωρίς απόδοση…
** Ούτως ή άλλως οι εναντίον της Χρυσής Αυγής επιθέσεις του, ειδικά οι δικές του επιθέσεις, έχουν χρώμα αναξιόπιστο και πανικόβλητο…
** Το έχασες το κορμί, πατριώτη!
** Μπα; Αν, λέει, γενεί πρωθυπουργός ο Σαμαράς και συγκυβερνήσει με τον Μπένι θα κάμει ΥΠΕΞ την Ντόρα; Ε, βέβαια, αυτό θα πει πατριωτική πολιτική… σκληρών διαπραγματεύσεων! Οι ξένοι νταβάδες θα τρομοκρατηθούν! Και μόνο γι’ αυτό αξίζει να ψηφίσουμε ούλοι για να φτιαχτεί μια τέτοια κυβέρνηση!
** Δεν χάσαμε μόνο τον κυρ Γιάννη (Ραγκούση). Κοντεύουμε να απολέσουμε και τον Α. Λοβέρδο! Και δεν είναι μόνο ότι δεν εντάχτηκε στο σχεδιασμό του επιτελείου του Μπένι για προεκλογικές περιοδείες…
** Το σημαντικό είναι πως οι σχέσεις του με την αρχηγάρα πλέον δεν είναι απλά παγωμένες. Τείνουν να γίνουν εχθρικές! Ο Μπένι, βλέπετε, δεν του συγχωρεί ότι τόνισε πως «θα μιλήσει» αμέσως μετά τις εκλογές! Κι όσο το άγχος για νέα πτώση ποσοστών μεγαλώνει, τόσο ο αρχηγός θα φτιάχνει αναχώματα…
** Και για να ‘χω καλό ρώτημα, αλήθεια πιστεύει ο Μπένι ότι βγάζοντας σε περιοδείες στελέχη σαν την Άννα και άλλες… παλιοσειρές φθαρμένες πολιτικά θα αυγατίσει τα ποσοστά του παραπαίοντος κόμματός του;
** Βέβαια, θα… ξεσηκωθεί το πόπολο! Ωρέ, τόσος πανικός;
** Στο βαθμό που συστημικές ψήφοι φεύγουν απ’ το ΠΑΣΟΚ και πάνε στο Σαμαρά προκειμένου να μην «κάτσει καμιά στραβή» με τον Τσίπρα (!), όλο αυτό μου θυμίζει το… μουρουνέλαιο που μας (ανάγκαζαν να) πίνουμε μικροί!
** Αλήθεια, ολόκληρη ομάδα… αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη έστησε ο Μιχελάκης και τα «λαβράκια» που βγάλανε ήσαν ο… Αμυράς και κάποιες γνωστές έτσι κι αλλιώς απόψεις του Λαφαζάνη;
** Δηλαδή τα παιδιά… ίδρωσαν!
** Φυσικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσιζε να παίξει στο ίδιο γήπεδο της λάσπης και παρακμής, δεν θα κουράζονταν πολύ, μάλλον δεν θα κουράζονταν καθόλου.
** Θα έφτανε να σταχυολογούσε δηλώσεις… αγάπης της Ντόρας για τον Αντώνη και τούμπαλιν!
** Χα! Ο… Ναπολέων Βενιζέλος καταργεί την… αντιπολίτευση, με αυτές τις παρόλες περί κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης!
** Δηλαδή όλοι στο τσουβάλι για να είναι κι αυτός σίγουρος πως δεν θα εισπράττει κόστος αφού αντιπολίτευση γιοκ!
** Ή μάλλον… μεγαλόψυχος παραχωρεί τουλάχιστον στο ΚΚΕ το δικαίωμα να είναι αντιπολίτευση…
** Καινοφανείς, επικίνδυνες, τυχοδιωκτικές πολιτικά θεωρίες…
** Πολιτικά γέρων… Όχι δηλαδή ότι και στα… τριάντα του που στάθηκε πλάι στον Αντρέα… εμπλούτισε την πολιτική σκέψη και θεωρία!
** Πάντως και σε αυτές τις εκλογές οι συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ κάτι προς… οικογενειακές συναθροίσεις φέρνουν!
** Επειδή πολλοί με ρωτήσατε, ποιο είναι το νυν πολιτικό στέλεχος το οποίο το 2004 εκ της θέσης του… απαγόρευε να παίζει το θέμα του Πόρτο Καρράς λέγοντας ότι «για μας τέτοιο θέμα δεν υπάρχει» (!), σας λέω ότι το εν λόγω στέλεχος διακρίθηκε όλες αυτές τις μέρες σε επιδόσεις… ντετέκτιβ και λασπομαχίες άφθονες!
** Πορτοκάλι, πορτοκάλι…
** Γιατί δηλαδή, είναι περίεργο ότι τότε υπακούοντας στο αφεντικό του αντικειμενικά ευνοούσε τους πράσινους και τώρα είναι επιφανής της γαλάζιας παράταξης;
** Έχει τη σημασία του αυτό που είπε ο Τσίπρας στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» (μια απ’ τις καλύτερες συνεντεύξεις του) για το πώς θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν είναι πρώτο κόμμα. Και για τη μορφή που θα έχει μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και για πρόσωπα που θα τη στελεχώνουν. Εμείς σας είχαμε πληροφορήσει για το πολύ πιθανό ενδεχόμενο συμμετοχής σε μια τέτοια κυβέρνηση προσωπικοτήτων πέραν του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ. Κρατήστε τα αυτά, ίσως αποδειχτούν προφητικά…
** Και βέβαια συμβιβάστηκε και ο Ραχόι και αναγκάστηκε να προσφύγει σε μηχανισμό στήριξης. Και βέβαια θα έχει «καπέλο» τους δανειστές. Ωστόσο θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι δεν παρέδωσε εντελώς τα κλειδιά, έτσι;
** Σε αντίθεση δηλαδή με αυτά τα τραγικά που έκαναν ο ΓΑΠ, ο Βενιζέλος και η παρέα τους και στα οποία αντικειμενικά έδωσε συγχωροχάρτι ο Σαμαράς ψηφίζοντας το δεύτερο μνημόνιο!
** Να μην ξεχνιόμαστε, ε;
** Και θα το ματαπώ. Πάει πολύ όλοι αυτοί (προσθέστε και Ντόρα και όλο το σχετικό σινάφι…) να μας… απειλούν πως θα μας σώσουν τώρα, με περισσό θράσος κι έχοντας την ψευδαίσθηση ότι απευθύνονται σε Λωτοφάγους!
** Μπα; Τι ήθελε να πει ο… ποιητής Ραγκούσης τονίζοντας τη «νίκη» του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές και επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ παρά τα όσα διέπραξε παρέμενε κυρίαρχη πολιτική δύναμη ως τον περασμένο Ιούλη;
** Αν θυμάμαι δηλαδή καλά (που θυμάμαι!) τότε δεν ήταν που ανέλαβε να μας… σώσει ο Βενιζέλος;
** Δηλαδή; Από τότε ξεκίνησε η άνευ επιστροφής κατρακύλα; Για ποιον χτυπά η καμπάνα;
** Βαγγέλη, τρέχα!
** Εγώ πάντως προτιμώ τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ από κάτι συνιστώσες… λαμογίων, ορφανών της διαπλοκής και λοιπών «λουλουδιών» που βασιλεύσουν τόσο σε γαλάζιους όσο και σε πράσινους!
** Επίσης, προτιμώ τη «Ρόζα» απ’ την… «Ντόρα»!
** Η οποία Ντόρα (by the way) στη γωνία περιμένει τον Αντώνη, εάν και εφόσον…
** Αμ, τι νομίζετε πως είναι οι ευκαιριακές και πολιτικά τυχοδιωκτικές συμμαχίες και συμπράξεις, με μοναδικό συνεκτικό ιστό την κουτάλα της εξουσίας;
** Ανεμομαζώματα…
** Χα! Ξανά ο απύλωτος κατά του ΣΥΡΙΖΑ! Ωρέ λέτε να είναι βαλτός για να… βγάλει τον Αλέξη πρώτο; Καθότι κάθε που αμολάει παρόλες και αθλιότητες κατά του ΣΥΡΙΖΑ, του προσφέρει και μια μονάδα!
** Δεν σας το ‘χα ξαναπεί; Όλο και περισσότερο προς… ΕΡΕ φέρνουν!
** Ναι, αυτοί οι οποίοι υποτίθεται ότι εκπέμπουν πολιτικό πολιτισμό…
** Σε τροχιά ρήξης είναι πια ο Μπένι με τον ΓΑΠ. Τελεσίδικα. Πάρα πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν απ’ το αποτέλεσμα των εκλογών. Ωστόσο το σκηνικό σφοδρής μεταξύ τους σύγκρουσης έχει αμετάκλητα στηθεί. Πώς θα αντιδράσουν τα «ορφανά» του ΓΑΠ; Μάλλον μικρές είναι οι σχετικές δυνατότητες που διαθέτουν. Μέχρι εκκαθαρίσεις προβλέπω! Και πάντως οι εξελίξεις στο πράσινο στρατόπεδο θα τρέξουν με γοργούς ρυθμούς!
** Δηλαδή; Είναι «βαθύ ΠΑΣΟΚ» ο Κοτσακάς (προσωπικά τον εκτιμώ) και τώρα το διαπίστωσαν κάποια νοικιασμένα καρακόλια της εντεταλμένης «ενημέρωσης»;
** Τι λέτε, ωρέ εξωνημένα γιουσουφάκια! Τύφλα έχετε και δεν βλέπετε πόσα στελέχη διαπλεκόμενα, διεφθαρμένα, όζοντα ναφθαλίνης και παρακμής «κοσμούν» και τους μπλε και τους πράσινους;
** Είναι δυνατό, να εγκαλούν ειδικά αυτοί οι οποίοι στην πλάτη του ελληνικού λαού επί δεκαετίες παίζουν ένα άθλιο, διαπλεκόμενο, φασίζον μπιλιάρδο;
** Είναι δυνατό να παριστάνουν τους τιμητές αυτοί οι οποίοι γιόμιζαν τα κομματικά τους ταμεία απ’ τη Siemens και άλλα… ευαγή ιδρύματα;
** Ουαί της υποκρισίας, άθλιοι!
** Κάθε ρεκόρ έχουν σπάσει οι αυτοκτονίες στη δεινά δοκιμαζόμενη απ’ τα κατοχικά μνημόνια χώρα μας. Καθημερινά τραγικές, αδιέξοδες ιστορίες έρχονται να προστεθούν στον μελανό κατάλογο της απελπισίας και να αναδείξουν μια κοινωνία σε διάλυση, σε απόγνωση, σε βαθιά παρακμή. Είδατε όμως να προβάλλουν αυτή την τραγική πραγματικότητα οι βουβουζέλες των μνημονίων; Είδατε ρεπορτάζ απ’ το MEGA, τον ΑΝΤ 1, τον ΣΚΑΪ, τη δημόσια τηλεόραση; Γιατί το θάβουν αυτό το μείζον θέμα; Θα μου πείτε, ε, αφού έχουν να ασχοληθούν με τον… Αμυρά και άλλα τέτοια φοβερά θέματα! Αυτή, ωρέ, είναι η ενημέρωση που ταιριάζει στον πολύπαθο μα περήφανο και αντιστεκόμενο ελληνικό λαό;
** Ε, είναι πολλοί οι σκελετοί στην ντουλάπια τους, μα ξύνονται αναιδέστατα στην γκλίτσα του τσοπάνη!
** Ωρέ; Μέχρι και τον… επίτιμο βγάλανε προκειμένου να… σπρώξει τη νίκη της Νου Δου;
** Για να γίνει πρωθυπουργός ο… προδότης, ο διαπλεκόμενος, ο «οξαποδώ» Σαμαράς!
** Τι άλλο να πει κανείς;
** Κι ύστερα έχουν το θράσος, οι θρασύτατοι, να μιλούν για τις… συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και να προβοκάρουν για το… βαθύ ΠΑΣΟΚ που (τάχα μου) έχει ενταχτεί στον ΣΥΡΙΖΑ!
** Όξω ρε απ’ την παράγκα!
** Ωρέ μέχρι και καλικαντζαραίους είναι ικανοί να βγάλουν, προκειμένου να αποφύγουν το στραπάτσο!
** Αυτό προσέξτε το. Είναι καρατσεκαρισμένο, που θα ‘λεγε κι η αείμνηστη Μαλβίνα! Στο επιτελείο λοιπόν του Βενιζέλου υπάρχουν προτάσεις μέχρι και για ΔΙΑΓΡΑΦΗ του ΓΑΠ, αν τα εκλογικά αποτελέσματα είναι τραγικά! Στόχος, φυσικά, να χρεωθεί ο τέως τα πάντα και να πάρει ο Μπένι «αφετηρία» για ένα… «νέο ξεκίνημα», μια «νέα κεντροαριστερά» και λοιπά φαιδρά. Το πληροφορήθηκε λοιπόν ο ΓΑΠ αυτό το κλίμα στο επιτελείο του Βαγγέλη. Και πώς αντέδρασε; Είπε σε συνεργάτες του: «Μπα, δε νομίζω ότι θα το κάνει αυτό ο Βενιζέλος, δεν θα τολμήσει, δεν έχει το τσαγανό»! Ε, ρε τσουνάμια στο πράσινο στρατόπεδο!
** Ε, βλέποντας τις διακαναλικές συνεντεύξεις και του Σαμαρά και του Τσίπρα αντελήφθην πολύ καλά, γιατί δεν έγινε –τελικά- το ντιμπέιτ…
** Ωρέ ποιος είναι αυτός ο Χανιάς, αυτός ο λεβέντης ο οποίος… ανένηψε πέντε μέρες πριν τις εκλογές (!) και κατάλαβε πόσο καταστροφικό θα είναι να μας κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήταν υποψήφιός του;
** Θυμάστε τότε, στις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 που κατέστρεψαν την Πελοπόννησο, όταν πήγε ο ΓΑΠ στην περιοχή; Τότε που τον υποδέχτηκε ένας αξιωματικός της Πυροσβεστικής ωρυόμενος ότι η κυβέρνηση Καραμανλή είναι ανίκανη και αφήνει στο έλεος της καταστροφής τα πάντα;
** Ναι, ήταν αυτός! Και η τότε κυβέρνηση Καραμανλή εγκάλεσε για στημένη παράσταση όλο εκείνο το σόου! Τώρα βέβαια η Συγγρού τον… υιοθέτησε, επικοινωνιακά!
** Στη συνέχεια ο τύπος και αφού όταν ξανάγινε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ ο Χρυσοχοϊδης όχι μόνο δεν τον αναβάθμισε αλλά τον απέταξε (ήξερε τίποτα;) εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.
** Ε, όταν στις εκλογές του Μάη ήρθε προτελευταίος στο ψηφοδέλτιο της Κορινθίας αίφνης αντελήφθη πως ο ΣΥΡΙΖΑ μας πάει για φούντο! Τι το ‘θελε ο ΣΥΡΙΖΑ να μαζεύει τον κάθε περιφερόμενο στις τάξεις του; Δεν ήξεραν, δε ρώταγαν;
** Ε κι αν δεν του κάτσει του Σαμαρά να γενεί πρωθυπουργός, ο Αβραμό καραδοκεί!
** Δεν παρατηρήσατε πόσο έντεχνα αμολάει τοποθετήσεις για… οικουμενικά σχήματα;
** Άλλος στη σειρά, παιδιά; Ή μήπως… άλλη;
** Είναι αλήθεια πως η Τόνια (Αντωνίου) αντιμετωπίζεται απ’ το στενό περιβάλλον του Βενιζέλου περίπου ως ανεπιθύμητη; Ακόμα και απ’ τους όψιμους φίλους του νέου αρχηγού; Η Τόνια η οποία είναι απ’ τους παλιότερους υποστηρικτές του και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς (και το είχε πληρώσει);
** Ναι, είναι και ντίλερ διαφόρων συμφερόντων ο… αναλυτής και ραδιοσχολιαστής! Και κάποιοι πρώην πράσινοι υπουργοί δεν έχουν ασθενή μνήμη… Χα!
** Απ’ το Σύνταγμα στον… Κορυδαλλό!
** Αλήθεια, ποιανού ήταν η φαεινή ιδέα, να πραγματοποιήσει ο Μπένι την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στον Κορυδαλλό; Μην του Αργύρη; Μην του Σαλαγιάννη; Μην του Παναγιωτάκη;
** Όποιος (κάποιος εξ αυτών ή κάποιος άλλος) κι αν την είχε, κάκιστη υπηρεσία πρόσφερε. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους –αναπόφευκτους- συνειρμούς. Γενικά η εικόνα του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος ήταν για άλλη μια φορά απελπιστική…
** Το ΠΑΣΟΚ βράζει. Κι έχουν τεράστιες ευθύνες όλοι αυτοί οι οποίοι το οδηγούν σε μια κατάσταση και εικόνα πολιτικού σούργελου!
** Εδώ οι άνθρωποι δεν κρατιούνται και ξεκίνησαν τον εμφύλιο πριν καν ανοίξουν οι κάλπες! Δεν απολαύσατε τον Μπένι απειλούντα τον Ραγκούση, τον Πάγκαλο και… όποιον άλλο έβλεπε μπροστά του;
** Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι έχει να γενεί και μετά τα αποτελέσματα. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε!
** Αν λοιπόν αυτή η παρατηρούμενη «φυγή» ψήφων απ’ το ΠΑΣΟΚ προς τη Ν.Δ., προκειμένου να μην είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος, λάβει πιο μαζικά χαρακτηριστικά τις τελευταίες –κυριολεκτικά- ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, τότε η Ν.Δ. θα έχει περισσότερες πιθανότητες για την πρωτιά. Σε μια τέτοια περίπτωση πάντως μην εκπλαγείτε, αν το ΠΑΣΟΚ πέσει σε μονοψήφια νούμερα, γύρω στο 8-8.5%! Η ΔΗΜΑΡ θα παραμείνει κοντά στα ποσοστά του Μάη, ενώ το ΚΚΕ το βλέπω πέριξ του 5.5%. Γύρω στο 6-7% βλέπω τους Ανεξάρτητους Έλληνες και πέριξ του 5% την Χρυσή Αυγή. Άλλο κόμμα δεν εκτιμώ ότι θα μπει στη Βουλή. Τις εκτιμήσεις μου σας μεταφέρω, ε;
** Το επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ο Αλέξης. Ουσιαστικά προαναγγέλλει ένα νέο «βασικό μέτοχο», κόντρα στη διαπλοκή. Και στέλνει ευδιάκριτα μηνύματα, απέχοντας απ’ το MEGA…
** Και ουδόλως βεβαίως εκπλήσσει η εύγλωττη μούγκα επ’ αυτού της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ!
** Και πριν πάτε να ψηφίσετε, αδέρφια, σκεφτείτε ποια κυβέρνηση θέλει η Ντόρα. Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, όπως είπε! Και πράξτε ανάλογα…

V+O: Σιωπή για το ΤΑΙΠΕΔ και τα «συμβόλαια» με ΔΕΚΟ Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 16, 2012


V+O: Σιωπή για το ΤΑΙΠΕΔ και τα «συμβόλαια» με ΔΕΚΟ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 16, 2012
Συνεχίζεται ο θόρυβος για τις συνεργασίες με δημόσιους φορείς και επιχειρήσεις ενώ διατυπώνονται υπαινιγμοί περί διακριτικής μεταχείρισης
V+O: Σιωπή για το ΤΑΙΠΕΔ και τα «συμβόλαια» με ΔΕΚΟ
Μετά την αποκάλυψη για την πανάκριβη (αλλά χωρίς αποτέλεσμα) επικοινωνιακή εκστρατεία της εταιρείας επικοινωνίας V+O για λογαριασμό του Ταμείου Αξιοποιήσεως της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) πολλά στελέχη της αγοράς συντηρούν το θέμα.
Πολλοί επισημαίνουν μάλιστα ότι μπορεί η συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ να μην απέδωσε καρπούς αλλά λέγεται πως ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου κ. Κώστας Μητρόπουλος πρότεινε τη συνέχιση της συνεργασίας. Όπως γράφτηκε σε εβδομαδιαία εφημερίδα, μετά το θόρυβο για διακριτική μεταχείριση της εταιρείας των κυρίων Θωμά Βαρβιτσιώτη και Γιάννη Ολύμπιου, το ποσό της συνεργασίας έπεσε παραπάνω από 50%!
Λέγεται ότι ενώ αρχικώς δόθηκαν 150 χιλιάδες ευρώ, στη δεύτερη φάση δαπανήθηκαν Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Τί γράφουν οι εφημερίδες της Κύπρου για τις αυριανές εκλογές


Τί γράφουν οι εφημερίδες της Κύπρου για τις αυριανές εκλογές

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 16, 2012

Οι αυριανές κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα και η κατάσταση της κυπριακής οικονομίας είναι τα θέματα που κυριαρχούν σήμερα στον κυπριακό Τύπο.

«Στην κάλπη Κύπρος και Ευρώπη. Με κομμένη ανάσα περιμένουν όλοι τις εκλογές στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος της εφημερίδας «Πολίτης».

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι «κόκκινο» χτυπά η αγωνία στην Ε.Ε. και στην Κύπρο ενόψει των αυριανών εκλογών. Μέσα από τον πανικό, σημειώνεται, καταγράφονται και «άγαρμπες» κινήσεις της γερμανικής «Financial Times» που κάλεσαν τους Έλληνες να ψηφίσουν ΝΔ και όχι το «δημαγωγό Τσίπρα».

Σε ό,τι αφορά την Κύπρο η εφημερίδα σημειώνει ότι θα γίνει σύσκεψη αρχηγών την ερχόμενη Πέμπτη, ότι στη Βουλή θα συζητηθεί πακέτο οικονομικών μέτρων και ότι προχωρά το δάνειο με τη Ρωσία, ενώ είναι ανοιχτό και το θέμα της αίτησης προς τον Μηχανισμό Στήριξης για ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας.

«Η Ελλάδα στο επίκεντρο» είναι ο τίτλος της «Χαραυγής», η οποία χαρακτηρίζει «προκλητική και απροκάλυπτη» παρέμβαση των Γερμανικών Financial Times υπέρ της ΝΔ. Επισημαίνει ότι η Eυρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους και προσθέτει ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης δεν θα έχουν τηλεδιάσκεψη το βράδυ της Κυριακής μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Η «Αλήθεια» χαρακτηρίζει τις αυριανές εκλογές ως τις «πιο κρίσιμες» για την Ελλάδα και αναφέρει ότι επικρατεί αγωνία και ανησυχία στην Κύπρο για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Με τίτλο «Όλα τα λεφτά οι εκλογές στην Ελλάδα» η «Σημερινή» σημειώνει ότι το αποτέλεσμα τους θα είναι καθοριστικό για τις αποφάσεις της κυπριακής κυβέρνησης. Η εφημερίδα αναφέρει πως κυβερνητικός αξιωματούχος σχολίασε ότι το ρωσικό δάνειο ίσως είναι λίγο μεγαλύτερο από το προηγούμενο των 2,5 δισ. εκατ. ευρώ που έχει επιτόκιο 4,5%.

Ο «Φιλελεύθερος» γράφει ότι οι εκλογές στην Ελλάδα «βρίσκονται στα χέρια των αναποφάσιστων» και κάνει λόγω για «ντέρμπι ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ». Προστίθεται ότι τα γραφεία στοιχημάτων «δίνουν πρωτιά στην ΝΔ». Επίσης, η εφημερίδα φιλοξενεί απόψεις Ελλήνων οικονομολόγων, που σχολιάζουν το διακύβευμα των εκλογών.

Για την κυπριακή οικονομία γράφει ότι είναι «ασπίδα τα 4 δισ. ευρώ από τη Ρωσία» και ότι υπάρχει προγραμματισμός για προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης μόνο όμως για την Λαϊκή Τράπεζα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Το αμερικανικό Stratfor που πριν λίγο έβλεπε εξεγέρσεις σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία και το ΔΝΤ στην Ελλάδα από τον Ιούνιο του 2009, τώρα εκτιμά ότι υπάρχει απόλυτη ισοπαλία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ! Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 16, 2012


Το αμερικανικό Stratfor που πριν λίγο έβλεπε εξεγέρσεις σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία και το ΔΝΤ στην Ελλάδα από τον Ιούνιο του 2009, τώρα εκτιμά ότι υπάρχει απόλυτη ισοπαλία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 16, 2012

Οι αυριανές εκλογές στην Ελλάδα έχουν προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον καθώς αναμένεται να κρίνουν όχι μόνο την πορεία της χώρας μας αλλά και όλων των κρατών – μελών της ΕΕ.

Νέες αναλύσεις βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας.

Μία απ’ αυτές ανήκει στο αμερικανικό think tank Stratfor.

Σύμφωνα με την ανάλυση από το Stratfor:

• Όποια κόμματα κι αν σχηματίσουν κυβέρνηση η επαναδιαπραγμάτευση των όρων “διάσωσης” της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη.

• Υπάρχει απόλυτη ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Συνεπώς ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας είναι επίσης αναπόφευκτη.

Τι θα πρέπει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση

“Η Ελλάδα”, γράφει το Stratfor, “οφείλει τεράστια ποσά σε ιδιώτες προμηθευτές βασικών αγαθών και υπηρεσιών. Η χώρα εισάγει περίπου το 40% των τροφίμων της, το σύνολο των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, και σχεδόν το σύνολο των φαρμακευτικών προϊόντων και ιατρικών εφοδίων…

Σε άλλα μέτωπα, στους βασικούς προμηθευτές ενέργειας στην Ελλάδα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ζήτησε ένα δάνειο έκτακτης ανάγκης στις 8 του Ιούνη για την πρόληψη κυλιόμενου μπλακάουτ που προκαλείται από τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου ΔΕΠΑ ανησυχεί για τις οφειλές της προς τους προμηθευτές, όπως η ρωσική Gazprom και την ιταλική ENI.

Η κοινωνική απογοήτευση έχει επίσης ως αποτέλεσμα την επιδείνωση του περιβάλλοντος ασφαλείας με σχεδόν καθημερινές αναφορές για επιθέσεις κατά αλλοδαπών, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη αντι-μεταναστευτική βίας και εγκληματικότητας.

Αυξανόμενη η πίεση σε όλη την Ευρωζώνη

Η κατάσταση στην Ελλάδα φαίνεται να έχει φθάσει σε οριακό σημείο, αλλά και σε όλη την Ευρώπη η πίεση αυξήθηκε τον περασμένο μήνα. Καθώς οι συνέπειες της λιτότητας είναι εμφανείς σ’ όλη τη νότια Ευρώπη ο νεοεκλεγείς Γάλλος πρόεδρος F. Hollande δημιουργεί ένα συνασπισμό κρατών για να μετατοπίσουν το επίκεντρο των προσπαθειών ανάκαμψης από λιτότητα προς την ανάπτυξη.

Η βιαστική συμφωνία της ευρωζώνης να δώσει στις ισπανικές τράπεζες έως και 100 εκατ. ευρώ ($ 125 εκατομμύρια ) απέτυχε να μετριάσει την πίεση της αγοράς για την Ισπανία, ενώ υπήρξε και άνοδος του ιταλικού κόστους χρηματοδότησης σε σχεδόν μη βιώσιμες τιμές. Η Ευρώπη δεν θέλει η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, να οδηγήσει σε μια χαοτική πτώχευση, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει επιπλέον προβλήματα σε όλη την υπόλοιπη ευρωζώνη. Έτσι, στις Βρυξέλλες φαίνεται να είναι πιο πρόθυμοι να διαπραγματευτούν με τις ελληνικές αρχές σε σχέση με ότι υποστήριζαν αμέσως μετά από τις εκλογές του Μαΐου.

Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η επιχείρηση διάσωσης της Ισπανίας αποδεικνύει ότι η λιτότητα έχει αποτύχει, δικαιώνοντας τη σκληρή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ κατά της συμφωνίας διάσωσης. Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι δεν είναι αντίθετος σε διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους. Ωστόσο, αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει την πλειοψηφία των ψήφων και καταφέρει να σχηματίσει ένα κυβερνητικό συνασπισμό, η πιθανή θέση του θα είναι να συνεχίσει μια σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ομοίως, αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει, επίσης θα επιδιώξει την επαναδιαπραγμάτευση.

Θεσμικές αδυναμίες στην Ελλάδα

Κάθε κυβερνητικός συνασπισμός θα περιλαμβάνει κόμματα που έχουν μικρή εμπειρία στην πραγματική διακυβέρνηση. Πράγματι, μέχρι τις εκλογές του Μαΐου, το παραδοσιακό κόμμα της “αριστεράς” ήταν το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Η έλλειψη εμπειρίας του σε μια τόσο ευαίσθητη στιγμή θα μπορούσε να αποδειχθεί δαπανηρή.

Εκτός από την έλλειψη μιας ισχυρής, ενωμένης πολιτικής δύναμης για να κυβερνήσει , η Ελλάδα δεν έχει καλή λειτουργία κρατικών θεσμών και πρέπει να ασχοληθεί με μυριάδες προβλήματα. Η έλλειψη αποτελεσματικών θεσμών ήταν ένας σημαντικός παράγοντας που συνέβαλλε στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει και να αναπτυχθεί οικονομικά, χωρίς εξωτερικούς πόρους. Η χώρα εισάγει περισσότερο από το 80% των προϊόντων της . Η οικονομία της είναι κυρίως προσανατολισμένη προς τις υπηρεσίες και βασίζεται στον τουρισμό και τη ναυτιλία. Στερείται σημαντικών φυσικών πόρων για την εξαγωγή, και ο βιομηχανικός και βιοτεχνικός κλάδος είναι ελάχιστα ανεπτυγμένοι. Εν ολίγοις, η Ελλάδα δεν διαθέτει τη βασική υποδομή που είναι αναγκαία για την οικοδόμηση μιας οικονομίας. Και για να αρχίζει να χτίζει απαιτείται κεφάλαιο και χρόνος”.

newsbomb.gr

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...