Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Κάθε φορά που στριμώχνονται, «θυμούνται» τα Paradise Papers

 
-A +A
Κάθε φορά που στριμώχνονται, «θυμούνται» τα Paradise Papers
Του Γιάννη Κ. Τρουπή
Τελικά η τακτική του Μεγάρου Μαξίμου τείνει να γίνει προβλέψιμη και εύκολα «πολιτικά» εντοπίσιμη. Πώς να εξηγήσει κάποιος διαφορετικά τη σπουδή με την οποία η κυβέρνηση «πούσαρε» την πληροφορία ότι στα Paradise Papers υπάρχει το όνομα Γεώργιου Μητσοτάκη, ξαδέρφου του προέδρου της ΝΔ.

Σύμφωνα λοιπόν με το ραδιόφωνο news247 ανάμεσα στα περισσότερα από 50.000 αρχεία που διέρρευσαν από το εταιρικό μητρώο της Αρούμπα, ενός από τους φορολογικούς παραδείσους του πλανήτη, μόνο 10 εμφανίζουν την λέξη «Ελλάδα».

Ένα από τα πρόσωπα με ελληνικό ενδιαφέρον είναι ο Γεώργιος Μητσοτάκης, εξάδερφος του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η εταιρεία με την οποία συνδέεται το όνομά του είναι η Deto-Stop International AVV, με έδρα την οδό Caya G.F. (Betico) Croes.

H συγκεκριμένη offshore ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1994 και διαγράφηκε από τα μητρώα τον Σεπτέμβριο του 1997, ενώ ο κύριος Μητσοτάκης εμφανιζόταν ως διευθύνων σύμβουλος, σύμφωνα με τα αρχεία των Paradise Papers.
H συγκεκριμένη πληροφορία βγήκε στη επιφάνεια την στιγμή που η κυβερνητική πλειοψηφία περνούσε δύσκολες ώρες με την τροπολογία περί πλειστηριασμών , με ορισμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζονται ανοιχτά εναντίον της.

Προφανώς και το επώνυμο Μητσοτάκης αποτέλεσε για το Μέγαρο Μαξίμου μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επιτεθεί στον πρόεδρο της ΝΔ, συνδέοντάς τον για μία ακόμα φορά με τα Paradise Papers.

Αρκεί όμως ένα ίδιο επίθετο για να στηρίξεις μία τόσο σοβαρή σύνδεση; Σύμφωνα με την Πειραιώς το όλο θέμα αποτελεί μία ακόμα «φούσκα», στην οποία επένδυσε η κυβέρνηση για να επιχειρήσει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

«Ο Γεώργιος Μητσοτάκης είναι τρίτος ξάδερφος του προέδρου της ΝΔ, τον οποία έχει να δει δέκα χρόνια. Ευτυχώς που τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν το λένε Παπαδόπουλο για του χρεώσουν περισσότερους εξαιτίας του συνηθισμένου επωνύμου» αναφέρει συνομιλητής του κ.Μητσοτάκη, σε ιδιαίτερο σκωπτικό τόνο.

Σε κάθε περίπτωση μετά και την νέα προσπάθεια εμπλοκής του ονόματος του προέδρου της ΝΔ στην υπόθεση με τα Paradise Papers, το συμπέρασμα είναι σαφές.

Κάθε φορά που κάτι θα πηγαίνει στραβά στον κυβερνητικό σχεδιασμό, η υπόθεση των φορολογικών παραδείσων θα αποτελεί το νούμερο ένα “καταφύγιο” της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Πρόσφατη είναι άλλωστε η επιχείρηση από την πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής της βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου να «ανοίξει» εκ νέου ζήτημα με το πόθεν έσχες της συζύγου του προέδρου της ΝΔ Μαρέβας Μητσοτάκη.

Ένα θέμα το οποίο έχει κλείσει οριστικά με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής που προΐσταται η ίδια η κυρία Χριστοδουλοπουλου.

Τι είχε αλλάξει όμως και η πρόεδρος της επιτροπής ζήτησε ξαφνικά συμπληρωματικά στοιχεία από την κυρία Μητσοτάκη;
Προφανώς και δεν είχε αλλάξει κάτι στην ουσία της υπόθεσης.
Μια προσεχτική ματιά όμως στη χρονική συγκυρία, με την οποία συνέπεσε το «ξαναζέσταμα» του θέματος, δεκαπέντε μέρες πριν, θα πείσει και τους πιο δύσπιστους για τις αιτίες.

Από την μία οι εικόνες με τα επεισόδια στις αίθουσες των δικαστηρίων εξαιτίας των πλειστηριασμών.

Από την άλλη η δημοσιοποίηση της μακράς λίστας των προαπαιτούμενων, προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, που σε συνδυασμό με την υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία αποτελούσαν εκείνες τις μέρες έναν εκρηκτικό επικοινωνιακό συνδυασμό εναντίον της κυβέρνησης.

Αθλητικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα

Αθλητικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Νέες εντάξεις σε δασικούς χάρτες
Βρόμικο παιχνίδι με το Σκοπιανό
Άγγελος Κυρίου μού είπε:
Φρένο στους πλειστηριασμούς με 2 τρόπους!
Οχιές Στουρνάρας, Λιαργκόβας
Στην ακυβερνησία επενδύει ο Τσίπρας

Σφοδρή επίθεση του Πυρήνα Υποστηρικτών Καραμανλή κατά της Ντόρας!

Εκτακτη Ειδηση
 
Μία Σφοδρή επίθεση του Πυρήνα Υποστηρικτών Καραμανλή κατά της Ντόρας Μπακογιάννη βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη του δυναμικού Πυρήνα Υποστηρικτών Καραμανλή είχαν πολύωρη συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό σε ταβέρνα της Ραφήνας η οποία είχε κλείσει για το κοινό. Μετά από αυτό οι δυναμικοί υποστηρικτές του άχαστου πατριώτη Κώστα Καραμανλή ανέβασαν στο Facebook το κείμενο που ακολουθεί:
Για τα μνημόνια φταίμε όλοι, δήλωσε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη, στο «Πρακτορείο 104,9 FM».
Και ίσως αυτή να ήταν η απάντηση της, στη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Παπαθανασίου.
Επειδή όμως κάπου αρχίζουμε και εξοργιζόμαστε, βλέποντας τους εθνοπροδότες, που εκτός των εγκλημάτων κατά της πατρίδας που έχουν διαπράξει όλα αυτά τα χρόνια, τολμούν από πάνω να βιάσουν και τη νοημοσύνη μας, ίσως έφτασε η ώρα να τ΄ακούσει για τα καλά.

Η Ντόρα, αντί να σιωπά και να είναι κρυμμένη σε κάποια σπηλιά, διότι τόσο η ίδια, όσο και η οικογένεια της, είναι από τους μεγάλους υπευθύνους της σημερινής κατάστασης, αυτή αυθαδιάζει.
Τα μνημόνια, κυρία Μπακογιάννη, ήρθαν στη χώρα διότι κάποιοι μεταξύ των οποίων και η οικογένεια σας, για μία ακόμα φορά πούλησαν την Ελλάδα στα συνεργάστηκαν με τα ξένα συμφέροντα.
Είναι οι ίδιοι γνωστοί-άγνωστοι πολιτικοί που έφεραν τη Χούντα και το διαμελισμό της Κύπρου.
Αυτοί που πούλησαν το όνομα ”Μακεδονία” στα Σκόπια.
Που με ραδιουργίες φρέναραν τη Νέα Δημοκρατία να γίνει κυβέρνηση, ώστε να μακροημερεύει ως πρωθυπουργός ο αρχιερέας της διαπλοκής και να κάνει πάρτι με μίζες και με χορηγούς της πολυεθνικές όπως η siemens.
Είναι εκείνοι που έβαζαν συνεχώς εμπόδια στις κυβερνήσεις του πατριώτη Καραμανλή.
Που μάζευαν υπογραφές υπέρ του σχεδίου Ανάν.
Που υποδαύλιζαν χρυσές εθνικές συμφωνίες, όπως εκείνη των Ελληνορωσικών αγωγών.
Εκείνοι που έκαναν σαμποτάζ στο ιστορικό Βέτο του Βουκουρεστίου από τον Καραμανλή.
Οι εργολάβοι της διάνοιξης του δρόμου προς την πρωθυπουργία για τον ολετήρα ΓΑΠ.
Οι σύγχρονοι εφιάλτες που ψήφισαν το θάνατο της χώρας μέσω του πρώτου και καθοριστικού μνημονίου.
Είναι εκείνοι που κάλυψαν, αλλά και που συνεχίζουν να καλύπτουν το εθνικό έγκλημα και τους εγκληματίες.
Οι πάντα πρόθυμοι να αφαιρέσουν το αίμα του ελληνικού λαού και να το παραδώσουν στα βαμπίρ-τοκογλύφους.Πολύ θα σας βόλευε η γενίκευση των ευθυνών, όμως οι Έλληνες πλέον γνωρίζουν την αλήθεια.
Και να είστε σίγουρη πως όσο προκαλείτε με τέτοιες τοποθετήσεις, τόσο θα εξοργίζετε το κοινό αίσθημα.

Χυδαία κινδυνολογία με τους πλειστηριασμούς – Ανοησίες ότι κινδυνεύουν οι τράπεζες και η κυβέρνηση…ως εδώ οι μπαρούφες

 

Χυδαία κινδυνολογία με τους πλειστηριασμούς – Ανοησίες ότι κινδυνεύουν οι τράπεζες και η κυβέρνηση…ως εδώ οι μπαρούφες
Όσοι κινδυνολογούν χρησιμοποιώντας τους πλειστηριασμούς ως το μέσο για να διασωθούν οι τράπεζες και η κυβέρνηση είναι επικίνδυνοι για την οικονομία του τρόπου.
Με χυδαία κινδυνολογία για τους πλειστηριασμούς επιχειρείται μια άνευ προηγουμένου τρομοκράτηση που είναι τουλάχιστον ανυπόστατη ελλείψει σοβαρών επιχειρημάτων.
Ο υπουργός οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος τρομοκρατεί το κόμμα του τον ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιώντας ότι εάν δεν προχωρήσει η τροπολογία – που στην κυριολεξία είναι ντροπολογία – να διώκονται ποινικά όσοι φέρουν αντίσταση στις διαδικασίες των πλειστηριασμών…θα πέσει η κυβέρνηση.
Ο Λιαργκόβας ο επικεφαλής του Γραφείου του Προϋπολογισμού της Βουλής κινδυνολογώντας σε ένα άλλο επίπεδο τόνισε ότι εάν δεν προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί οι τράπεζες κινδυνεύουν, όπως και οι καταθέσεις των πολιτών.
Στο ίδιο μήκος κύματος έχουν κινηθεί κατά καιρούς και άλλοι παράγοντες δηλώνοντας ότι οι τράπεζες εάν δεν προχωρήσουν με τους πλειστηριασμούς θα αποτύχουν στα stress tests…μεταξύ άλλων και ο Τσακαλώτος έχει επικαλεστεί το επιχείρημα αυτό.
Πρωτίστως να τονιστεί ότι όλα αυτά είναι χυδαίες κινδυνολογίες, ανοησίες και μπαρούφες που έχουν ένα στόχο να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου, τρόμου και απειλής.
Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους πλειστηριασμούς – φέροντας μια ντροπολογία – θέλοντας να συμμαζέψει τους βουλευτές που αντιδρούν.
Η κυβέρνηση έχει αποδειχθεί πλήρως δέσμια των δανειστών και είναι αδύναμη να εμφανίσει ένα σοβαρό λόγο και να προβάλλει ένα ισχυρό επιχείρημα έναντι των επιβαλλόμενων μέτρων.
Η κυβέρνηση προφανώς και έχει εκτεθεί καθώς αποδομείται πλήρως το φιλολαϊκό προφίλ της.
Πρόκειται για μια απαράδεκτη κινδυνολογία με στόχο την υφαρπαγή της αποδοχής ενός παράλογου μέσου.
Η τροπολογία που επιβάλλει κυρώσεις σε όσους μπλοκάρουν τους πλειστηριασμούς είναι ηθικά ανεπίτρεπτη και προσβλητική.
Η κυβέρνηση έχει απολέσει κάθε ίχνος ηθικής νομιμότητας όταν καθίσταται υπέρμαχη των πλειστηριασμών.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβιώσει και χρησιμοποιεί ακραία, χυδαία κινδυνολογία.
Όμως την μεγαλύτερη ζημία προκαλούν αναφορές ότι εάν δεν γίνουν οι πλειστηριασμοί οι καταθέτες κινδυνεύουν με κούρεμα, οι τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση και το bail in θα αποδειχθεί μονόδρομος.

Ποια είναι η αλήθεια;

Όσοι κινδυνολογούν χρησιμοποιώντας τους πλειστηριασμούς ως το μέσο για να διασωθούν οι τράπεζες και η κυβέρνηση είναι επικίνδυνοι για την οικονομία του τρόπου.
Εάν η τύχη των τραπεζών κρίνεται και δοκιμάζεται από τους πλειστηριασμούς τότε έχουμε αδύναμες τράπεζες, επικίνδυνα αδύναμες τράπεζες και θα πρέπει όλοι να πάρουμε μέτρα.
Όταν εμφανίζεται το τραπεζικό σύστημα αδύναμο, εύθραυστο και εξαρτώμενο από τους πλειστηριασμούς…η άποψη που περνάει στην κοινωνία είναι ότι έχουμε αδύναμες τράπεζες.
Πόσο όμως οι πλειστηριασμοί μπορούν να βοηθήσουν τις τράπεζες;
Ας υποθέσουμε ότι κάθε χρόνια θα πωλούνται 20.000 ακίνητα των 150 χιλιάδων ευρώ αυτό σημαίνει 3 δισεκ. ευρώ.
Από τα 3 δισεκ. ευρώ θα πρέπει να αφαιρεθούν τουλάχιστον τα 2,5 δισεκ. που είναι τιμές κτήσεις.
Άρα τον χρόνο το όφελος είναι 500 εκατ σε σύνολο 100 δισεκ. προβληματικών δανείων.
Κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι το τραπεζικό σύστημα χρειάζεται ριζικά μέτρα αναδιάρθρωσης και το ριζικότερο είναι νέες αυξήσεις κεφαλαίου το 2019.
Το να καλλιεργείται μια προσβλητική κινδυνολογία μόνο και μόνο για να περάσουν μέτρα που αφορούν τους πλειστηριασμούς ζημιώνοντας τις τράπεζες λέγοντας ότι εάν αυτό δεν συμβεί οι καταθέτες και οι τράπεζες θα καταρρεύσουν….μόνο ζημία στην εθνική οικονομία προκαλείται.
Οι πλειστηριασμοί είναι μια δευτερεύουσα δράση και όχι το μέσο διάσωσης των τραπεζών.
Οι τράπεζες χρειάζονται ισχυρά κεφάλαια για να μπορούν να πουλάνε και με ζημίες προβληματικά δάνεια.
Αυτή είναι η ουσία.
Χρειάζονται ισχυρά κεφάλαια για να μπορούν να προχωρούν σε σοβαρές κινήσεις αναδιάρθρωσης,
Αυτή είναι η ουσία.
Χρειάζονται ριζικές λύσεις για τα 100 δισεκ. προβληματικά δάνεια… ριζική θεραπεία για τον καρκίνο… οι πλειστηριασμοί είναι απλά ένα παυσίπονο.
Κάποια στιγμή σε αυτή την χώρα πρέπει να επικρατήσει η σοβαρότητα και η ωριμότητα.
Όχι άλλες μπαρούφες.

www.bankingnews.gr

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: ΘΑ… «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ» ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ «ΜΑΣ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Διαστάσεις προσωπικής διαμάχης έχει πάρει το θέμα της πρόκλησης από Τούρκο βουλευτή να προχωρήσει η Τουρκία στη κατάληψη των παρανόμων κατεχομένων από την Ελλάδα 156 νησιών και νησίδων του Αιγαίου. 

Όπως αναφέρει σήμερα ο τουρκικός τύπος, στην απάντηση του Έλληνα υπουργού Άμυνας, κ Καμένου, με το γνωστό «Μολών Λαβέ», ο αντιπρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Öztürk Yılmaz, επιτέθηκε προσωπικά στον Έλληνα υπουργό και δήλωσε πως θα αναφέρει ένα ένα τα κατεχόμενα από την Ελλάδα νησιά που θα ανακτήσει σύντομα η Τουρκία εν ανάγκη και με πόλεμο!
Έπεται πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια, ενώ εμείς ασχολούμαστε με την… ελεύθερη εκλογή των μουφτήδων της Θράκης κάτι που σημειωτέον δεν συμβαίνει σε καμία ισλαμική χώρα.
Μάλιστα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Ομόλογα 80 εκατ. ευρώ θα ‘’σπάσει’’ το επικουρικό ταμείο για να πληρώσει συντάξεις το 2018

 


Ομόλογα 80 εκατ. ευρώ θα ‘’σπάσει’’ το επικουρικό ταμείο για να πληρώσει συντάξεις το 2018
Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Σε πώληση μεριδίων από το Κοινό Κεφάλαιο στην Τράπεζα της Ελλάδας θα προβεί για άλλη μία χρονιά ο επικουρικός κλάδος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ETEAEΠ) προκειμένου να καταβάλλει απρόσκοπτα συντάξεις.
Στόχος, σύμφωνα με το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2018,το οποίο αποκαλύπτει το Capital.gr, είναι η είσπραξη 80 εκατ. ευρώ κατά το έτος αυτό.
Είναι για 3η φορά κατά την περίοδο 2016 - 2018 που επιλέγεται αυτή η τακτική. Το 2016, εισπράχτηκαν έσοδα 555 εκατ. ευρώ από την πώληση μεριδίων, ενώ φέτος εισπράχθηκαν 200 εκατ. ευρώ.
Εντύπωση πάντως προκαλεί η  συνεχής χρήσης των αποθεματικών του εν λόγω κλάδου (αν και βαίνει, σαφώς, μειούμενη), την ίδια στιγμή που από 1/6/2016, κατ΄εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου έχουν επιβληθεί μέτρα εξοικονόμησης κοντά 700 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Συγκεκριμένα, από τον περασμένο Ιούνιο επιβλήθηκαν μειώσεις έως 45% στο 20% των επικουρικών συντάξεων, ενώ οι εισφορές υπέρ της επικουρικής ασφάλισης αυξήθηκαν κατά 1 μονάδα, δηλαδή από το 6% στο 7%.
Τα μέτρα αυτά, αν και βελτίωσαν πρόσκαιρα τα οικονομικά του επικουρικού κλάδου,  δεν φαίνεται να έχουν μεσοπρόθεσμα  το αναμενόμενο αποτύπωμα στον προϋπολογισμό, παρά το γεγονός ότι μέχρι πρότινος ήταν ‘’παγωμένη’’ η έκδοση έως 115.000 επικουρικών συντάξεων .
Οι δαπάνες για επικουρικές συντάξεις μειώθηκαν από τα 4,3 δισ. ευρώ το 2016 στα 4,170 δισ. ευρώ κόντρα στις αρχικές προβλέψεις για 4,050 δισ. ευρώ το 2017, ενώ το 2018 αναμένεται να  φτάσουν τα 4,020 δισ. ευρώ.
Επίσης, τα έσοδα από εργοδοτικές και εργατικές εισφορές αυξήθηκαν από τα 2,8 δις. ευρώ το 2016 στα 3,215 δισ. ευρώ  το 2017 (έναντι πρόβλεψης για έσοδα 3,196 δισ. ευρώ),ενώ το 2018 αναμένεται να φτάσουν τα 3,340 δισ. ευρώ.
Αποτέλεσμα της μεγαλύτερης εκ της αναμενομένης δαπάνης για επικουρικές συντάξεις  είναι πως το 2017 θα εκτιμάται ότι θα υπάρξει προϋπολογισμένο έλλειμμα 103 εκατ. ευρώ έναντι πρόβλεψης για πλεόνασμα 438 εκατ. ευρώ, ενώ το 2018 αναμένεται προϋπολογισμένο πλεόνασμα 290 εκατ. ευρώ. 

Έρχονται χιλιάδες "μπιλιετάκια" της εφορίας από ελέγχους

 
Έρχονται χιλιάδες "μπιλιετάκια" της εφορίας από ελέγχους
Του Σπύρου Δημητρέλη
Χιλιάδες σημειώματα με σημειώματα αποτελεσμάτων φορολογικού ελέγχου θα αρχίσει, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, να αποστέλλει η φορολογική διοίκηση τις επόμενες εβδομάδες. 
Πρόκειται για τα σημειώματα από κάθε ελεγκτική υπηρεσία και κέντρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τα οποία πρόκειται να αποσταλούν στους ελεγχόμενους στο πλαίσιο μετά το "ξεπάγωμα" της σχετικής διαδικασίας.
Πιο συγκεκριμένα, οι διατάξεις για τη ρύθμιση εθελοντικής αποκάλυψης κεφαλαίων προέβλεπαν ότι όσο βρισκόταν σε ισχύ η ρύθμιση οι φορολογούμενοι θα μπορούσαν να υποβάλλουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις προκειμένου να υπαχθούν στη ρύθμιση. 
Μάλιστα η δυνατότητα αυτή δινόταν και στις περιπτώσεις που είχε κοινοποιηθεί στον φορολογούμενο προσωρινό διορθωτικό σημείωμα φόρου. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν ουσιαστικά οι ελεγκτικές υπηρεσίες να έχουν περιορίσει δραστικά την έκδοση σημειωμάτων ελέγχου μέχρι να εκπνεύσει η προθεσμία της ρύθμισης για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων. Η προθεσμία έληξε στις 15 Νοεμβρίου και πλέον οι ελεγκτικές υπηρεσίες έχουν "απελευθερωθεί” για την έκδοση των σχετικών σημειωμάτων.
inRead Advertisement by VIDADS since 2011
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σημειώματα που θα αποσταλούν στους ελεγχόμενους είναι χιλιάδες και αφορούν από υποθέσεις Φόρου Προστιθέμενης Αξίας μέχρι και "αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας” κατόπιν ολοκλήρωσης του φορολογικού ελέγχου με το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και άλλων πηγών πληροφόρησης των φορολογικών αρχών.
Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν στη φορολογική διοίκηση από την μαζική έκδοση των σημειωμάτων φορολογικού ελέγχου. Όπως λένε οι ίδιες πηγές οι περισσότερες από αυτές τις υποθέσεις αναμένεται να καταλήξουν στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η οποία θα κληθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποφανθεί επ' αυτών. Κάτι τέτοιο, όπως λένε οι ίδιες πηγές, είναι πρακτικά αδύνατο με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε σιωπηρή απόρριψη καθώς η νομοθεσία ορίζει ότι όταν η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών δεν αποφανθεί εντός 30 ημερών, τότε θεωρείται ότι σιωπηρώς η προσφυγή έχει απορριφθεί.
10

Μετά από απαίτηση Εκατομμυρίων Θεατών το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" παρουσιάζει:Ετσι ζουν οι Ελληνες ΜΗΝΤΙΑΡΧΕΣ! Πάνω από ένα 1 δις ευρώ θαλασσοδάνεια που τα πληρώνει ο Μήτσος, ο Φούντας, από τη Δραπετσώνα

 
Mετά από απαίτηση Εκατομμυρίων Θεατών το Κουρδιστό Πορτοκάλι ανεβάζει εκ νέου την υπερπαραγωγή
ΕΤΣΙ ΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝΤΙΑΡΧΕΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΣ, Ο ΦΟΥΝΤΑΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ.
Δηλαδή εσύ!
Πάνω από ένα 1 δις ευρώ θαλασσοδάνεια στους άθλιους μηντιάρχες της χώρας (εκδότες και καναλάρχες). Ολοι είναι βουτηγμένοι στα θαλασσοδάνεια από τον Κουρή μέχρι τον Μπόμπολα. Και όλοι κάνουν γλυκιά ζωή με βίλες, πισίνες, ελικόπτερα και μουσαντένιους λογαριασμούς. Μόνο που τα περισσότερα από τα θαλασσοδάνεια δεν δόθηκαν με πρωτοβουλία των τραπεζιτών αλλά με πολιτική παρέμβαση. Με πολιτική παρέμβαση και επί κυβερνήσεων Τσίπρα διεγράφησαν σχεδόν τα δάνεια του Μπόμπολα και πέρασε το ΕΘΝΟΣ στον Σαββίδη. Τα ίδια σκατά και με τον ΔΟΛ που πέρασε στο Μαρινάκη. Μόνο αυτά τα δύο μαγαζιά που άλλαξαν χέρια χρωστούσαν κοντά στο μισό δις ευρώ θαλασσοδάνεια την ώρα που το Δημόσιο κατάσχει τους λογαριασμούς του Μήτσου του Φούντα από τη Δραπετσώνα.
Aπό τον Ian Ford

Αστέρας Βουλιαγμένης, έτος 2026.
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος έχοντας αγοράσει από μία νεόχτιστη βίλα εντός του συγκροτήματος (ολόκληρη χερσόνησος) του Αστέρα Βουλιαγμένης που είχε πουληθεί το 2016 αντί 400 εκατομμυρίων ευρώ (εκ των οποίων τα 200 εκατ. με δάνειο ελληνικής τράπεζας) απολαμβάνουν το απέραντο γαλάζιο.
-Πρόεδρε, το βλέπεις αυτό το κωλαράκι;
.Ναι ρε συ Πρόεδρε τι εργαλείο είναι αυτό; Απίστευτο σασί…Μούναρος…
Οι δυό τους φορούν παναμέζικα καπέλα και καπνίζουν κουβανέζικα πούρα. Οι κινήσεις τους είναι σνομπ και βαριεστημένες όπως ταιριάζει σε βαθύπλουτους. Δεν έχουν λόγο να σηκωθούν από την ξαπλώστρα για λιγότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ.
Πως όμως απέκτησαν τόση κασαδούρα οι δύο πολιτικοί άνδρες;
Η απεσταλμένη του Bloomberg στην Αθήνα Jessica Pipe ήταν μία από τις λίγες δημοσιογράφους στην οποία δέχθηκαν να μιλήσουν οι δύο άνδρες και να αποκαλύψουν πως έγιναν πλούσιοι.
-Είμασταν ακόμη κυβέρνηση όταν η Εξεταστική για τα δάνεια στα ΜΜΕ έφερνε στο φως τα ιλιγγιώδη ποσά των θαλασσοδανείων που είχαν πάρει εκδότες και καναλάρχες από τις τράπεζες. Ανάμεσα σ΄αυτούς υπήρχαν και κάποιοι που δεν είχαν πληρώσει ούτε καν την πρώτη δόση. Ενας μάλιστα παράτησε το εκδοτιλίκι και απλήρωτο το θαλασσοδάνειο και έγινε ευρωβουλευτής, οπότε τον πληρώναμε για 2η φορά…Τα περισσότερα δάνεια είχαν δοθεί με πολιτικές παρεμβάσεις στους τραπεζίτες. Ηταν δε τέτοια τα νούμερα που κανείς από τους φαληρισμένους εκδότες δεν επρόκειτο να τα επιστρέψει. Στο κάτω κάτω δεν υπήρχαν πλέον αναγνώστες για τις εφημερίδες. Οι εφημερίδες για τις οποίες είχαν λάβει τα δάνεια δεν χρησίμευαν ούτε για να τυλίγουν ψάρια. Ασε που οι υποθήκες ήταν της πλάκας. Οι πιο πολλοί δε, είχαν σπεύσει να μεταβιβάσουν σε τρίτα πρόσωπα ή εξωχώριες τα περιουσιακά τους στοιχεία…Τα συνολικά θαλασσοδάνεια στους μηντιάρχες ξεπερνούσαν τα 2 δις ευρώ. Στην συνέχεια κάποιοι από δαύτους εκβίαζαν τους τραπεζίτες να συμψηφίζουν τα δάνεια με διαφημίσεις που έδιναν οι ίδιες οι τράπεζες…Οταν κάναμε την Εξεταστική και άρχισαν να σφίγγουν τα γάλατα οι εκδότες απαιτούσαν να γίνει κούρεμα των δανείων τους διαφορετικά απειλούσαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους. Αντιληφθήκαμε έτσι την τέλεια παγίδα την οποία έστηναν οι μηντιάρχες με τις πλάτες των κυβερνήσεων. Εμείς είχαμε φάει όλη μας τη ζωή στην πολιτική χωρίς να βγάλουμε δεκάρα τσακιστή πέρα από τους μισθούς μας…Εξοργιστήκαμε με αυτά που συνέβαιναν. Αισθανθήκαμε μαλάκες και παγιδευμένοι…Σκεφτείτε ότι εκείνη την εποχή ετοιμαζόμασταν να δώσουμε τηλεοπτικές άδειες σε καναλάρχες που θα ακολουθούσαν τις ίδιες μεθόδους…Αδιέξοδο…
Οπότε σε έναν από τους δυο μας και συγκεκριμένα στο Πάνο κατέβηκε μια απίστευτη ιδέα: Nα γίνουμε κι εμείς καναλάρχες-μηντιάρχες. Για την ακρίβεια θα βάζαμε μπροστινούς αχυρανθρώπους και θα παίρναμε από μία τηλεοπτικά άδεια αντί να την δώσουμε στους μαφιόζους που είχαν υποβάλλει αιτήσεις. Στην συνέχεια θα φωνάζαμε στο Μαξίμου τους τραπεζίτες. Ο μόνος τρόπος για να γίνουμε πλούσιοι ήταν να γίνουμε μηντιάρχες με δανεικά και αγύριστα…Αλλωστε δεν θα ζήσει κανείς μας για πάντα κι εμείς (όπως και οι μηντιάρχες που στο μεταξύ είχαν αποκτήσει βίλες και είχαν βγάλει τα εκατομμύρια των δανείων στο εξωτερικό) είχαμε δικαίωμα να διεκδικούμε μια άνεση στα γεράματά μας…Φωνάξαμε λοιπόν τους τραπεζίτες στο Μαξίμου και τους ανακοινώσαμε ότι η Λαική Δημοκρατία της Ελλάδος κρατικοποιεί τις τράπεζες. Με αυτό τον τρόπο είχαμε στο χέρι όλους τους θαλασσοδανεισμένους μηντιάρχες και επιχειρηματίες. Είχαμε επίσης την άνεση να πάρουμε κι εμείς από 1 δις ευρώ δάνειο για να στήσουμε τα κανάλια μας…Ηταν μια γαμάτη ιδέα και προκειμένου να δίνουμε στα λαμόγια εκεί έξω δάνεια και να μας εκβιάζουν κρατικοποιήσαμε τις τράπεζες και τους αλλάξαμε τα φώτα. Γίναμε εμείς μηντιάρχες γι΄αυτό μπορούμε σήμερα να απολαμβάνουμε την υπέροχη θέα του κόλπου της Βουλιαγμένης και τα “εργαλεία” που βλέπεις να παίζουν στην πισίνα.
Η δημοσιογράφος του Bloomberg ενθουσιασμένη για την απίστευτη αποκλειστικότητα που μόνο σε ένα κράτος όπως η Κολομβία των Βαλκανίων θα μπορούσε να συμβεί γδύθηκε και βούτηξε στην πισίνα. Τώρα τα “εργαλεία” είχαν γίνει τρία και έπαιζαν μεταξύ τους στην πισίνα…
-Αυτή είναι ζωάρα Αλέξη μου…Κατάλαβες πως ζούσαν οι μηντιάρχες όλα αυτά τα χρόνια με τα δάνεια που τους έδιναν οι τράπεζες. Ε, λοιπόν τις κρατικοποιήσαμε και τέλειωσε το πανηγύρι…Ζωάρα αδελφέ, ζωάρα…
Ludivine-Sagnier-Swimming-Pool
Είναι ότι πιο συγκλονιστικό έχει δημοσιευθεί ως τώρα για τον διαπλεκόμενο κόσμο των ΜΜΕ. Πρόκειται για ιστορικό ντοκουμέντο το οποίο εξηγεί και ερμηνεύει την κατάντια των ΜΜΕ σε όλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης.
Μέσα από τις 412 σελίδες του ΑΠΟΚΡΥΦΟΥ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟΥ μπορεί κανείς να διαπιστώσει γιατί η Ελλάδα γέμισε με τυχάρπαστους νεόπλουτους μηντιάρχες οι οποίοι καβάτζωσαν πάνω από 2 δις ευρώ δάνεια για να υποδυθούν τους εκδότες και καναλάρχες.

Η ξεφτίλα της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας μας αντανακλάται τόσο στα πρόσωπα του πολιτικού προσωπικού όσο και των “επιχειρηματιών” των ΜΜΕ.
Μέσα στις 412 απόκρυφες σελίδες μπορεί να διαβάσει κανείς και την μεθοδολογία που οι περισσότερες από δαύτες τις λινάτσες-μηντιάρχες απέκτησαν πολυτελείς βίλες, εξωχώριους λογαριασμούς και τεράστια προσωπική περιουσία.
Στο μεταξύ το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” μετά από απαίτηση εκατοντάδων χιλιάδων τηλεθεατών επεναλαμβάνει τους άχαστους διαλόγους Τσίπρα-Πολάκη.

-Ρε συ Αλέξη, δεν είναι κρίμα οι αγνές Συριζοπούλες να μην έχουν ένα ζιπουνάκι να φορέσουν και οι μηντιάρχες να έχουν πάρει 1,3 δις ευρώ θαλασσοδάνεια; Τα δάκρυα κυλάνε από τα μάτια του συντρόφου Μπαλωμενάκη που πήρε μέρος στην Εξεταστική για τα δάνεια στα ΜΜΕ…

Ο Παύλος Πολάκης εξηγεί στον πρωθυπουργό το δράμα με τα θαλασσοδάνεια στα ΜΜΕ και προτείνει την χρήση του γνωστού κονσερβοκούτι σε όσους μηντιάρχες δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.
-Πρόεδρε εγώ έχω να αγοράσω καινούργιο κοστούμι από την αξέχαστη ορκομωσία μας μετά την πανηγυρική νίκη του θεόσταλτου κομματός μας…Διαβάζω στη λίστα ότι ο ΑΝΤ1 της Μενεγάκη χρωστάει 170.000.000 εκατ. ευρώ δάνειο κι εγώ δεν μπορώ να βρω μαντήλι να κλάψω…Πολυχρονεμένε μου Πρόεδρε εάν είχαμε αυτά τα λεφτά στα Ταμεία του κόμματος θα μπορούσαμε να κάνουμε Σεισάχθεια, να δώσουμε λεφτά στους ψηφοφόρους μας…Ο Μπόμπολας χρωστάει άλλα 170-180.000.000 εκατ, ο Χατζηνικολάου καμμιά 50αριά, το STAR tsanele που κάνει εκπομπές ο Καμμένος άλλα τόσα, οι Κουρήδες επίσης, ο Κοντομηνάς καμμιά 5οαρα. Oι Αλαφούζοι 90 και βάλε-αυτοί θα μας πηδήξουν στα Survivor…

Πολυχρονεμένε μου Πρόεδρε μόνο που απαριθμώ τα νούμερα αισθάνομαι ίλιγγο, ακόμη κι εγώ που είμαι λεβένταρος. Δεν θέλω να σκέφτομαι καν τα 220.000.000 εκατ. ευρώ που χρωστάει ο Ψυχάρης. Ετούτοι εδώ οι μηντιάρχες χρωστάνε όσα 10 ΚΕΕΛΠΝΟ πολυχρονεμένε μου Πρόεδρε…Γύρευε τι γλέντια θα κάναμε εάν τα παντελονιάζαμε…
.Μα τις λες ρε συ Παύλο…Αυτά είναι λεφτά των Τραπεζών…Οι τράπεζες πρέπει να τα διεκδικήσουνε…
-Μα πως θα τα διεκδικήσουνε Πρόεδρέ μου; Με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό; Δεν υπάρχει συμβιβασμός, πρέπει να τους κατάσχουν μέχρι και τα πόμολα από τα εσωτερικά ασανσέρ για τις κούρσες. Εχεις εσύ πρόεδρέ μου εσωτερικό ασανσέρ για την κούρσα στο διαμέρισμα της Κυψέλης; Κλαίω προεδρέ μου από τα τόσα χαμένα εκατομμύρια που έχουν πάρει αυτά τα χαμένα κορμιά…Διαβάζω κάθε βράδι Κώστα Βαξεβάνη και δεν μπορώ να κλείσω μάτι…Με πλακώνει ένα βάρος ελέφαντα στο στήθος…Βγαίνω στη μπαλκόνα, κάνω κάνα μπάφο αλλά δεν μπορώ να συνέλθω...Είναι πολλά τα λεφτά προέδρέ μου…Αν τα είχαμε εμείς θα μέναμε για πάντα στην εξουσία…Με τη φτώχια πούχει πέσει γύρευε πόσους ψήφους θ΄αγοράζαμε…
.Μα τι λες ρε συ Παύλο, ούτε ο Μαδούρο δεν τα κάνει αυτά…
-Ε, και; Εμείς πρόεδρε πρέπει να μείνουμε 4 τετραετίες στην εξουσία να αλλάξουμε την Ελλάδα, να τους αλλάξουμε τα φώτα…Πρέπει να γυρίσουμε στην Δραχμή και να τυπώνουμε όσες Δραχμές θέλουμε να βάλουμε κάτι στην άκρη…
.Μα τι είναι αυτά που λες ρε συ Παύλο…
-Πρόεδρε να γίνουμε σαν τον Salvatore Giuliano ο οποίος κατάφερε να γίνει ο διασημότερος κακοποιός σε ολάκερη την ιταλική ιστορία εξαιτίας της γενναιοδωρίας του. Ο Giuliano ήταν αρχηγός μιας στρατιάς 600 ληστών που ρήμαζαν τους γαιοκτήμονες, έδιναν τα κλοπιμαία στους φτωχούς κολίγους και μετά αποσύρονταν στα βουνά. Στα χρόνια της δράσης του, ο Giuliano και η συμμορία του σκότωσαν 100 περίπου αστυνομικούς και 40 πολίτες, ενώ συγκέντρωσαν πάνω από 1 εκατ. δολάρια από 30 και πλέον απαγωγές…

.Τι λες τώρα ρε συ Παύλο; Να κάνει απαγωγές η κυβέρνησή μας και να ζητάει λύτρα;
-Πρόεδρε στόχος μας είναι να μείνουμε στην εξουσία και χρειαζόμαστε χρήματα γι΄αυτό…Πρέπει να δώσουμε λεφτά-πολλά λεφτά-σε έναν δημοφιλή καραμανλικό για να κάνει κόμμα και να έχει απώλειες από δεξιά ο Μητσοτάκης…Στο μεταξύ και στο ΠΑΣΟΚ θα υπάρξουν εξελίξεις…Αν αξιοποιήσουμε σωστά αυτά τα 2 χρόνια ως το 2019 μπορεί και να κερδίσουμε τις εκλογές. Οπως είπες κι εσύ στον Χατζηνικολάου ο κόσμος δεν αντιδρά άσε που κάθε τόσο γεμίζουν οι δρόμοι από εξοδούχους…
.Μα μεταξύ μας τώρα Παύλο, αυτοί οι εξοδούχοι είναι οι κηφήνες δημόσιοι υπάλληλοι, όπως τους λέει και το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” που παρά τα 7 χρόνια Μνημόνια την έχουν βγάλει πιο καθαρή απ΄όλους τους υπόλοιπους…
-Αυτό είναι το μυστικό πολυχρονεμένε μου Πρόεδρε: Oι δημόσιοι υπάλληλοι και οι Ολιγάρχες που είναι με το μέρος μας να κερδάνε. Ολοι οι υπόλοιποι να πάνε να πηδηχθούνε…Πρόεδρε, έχουμε 2 χρόνια μπροστά μας να κάνουμε ανίκητο τον διορισμένο στρατό του Σύριζα...Το 2019 θα πάρουμε φαλάγγι τον Μητσοτάκη…Θα μονιμοποιηθούμε στην εξουσία…Αυτό ήταν πάντα το όνειρό μου Πρόεδρε από την εποχή που κράταγα διπλά βιβλία στο χωριό…
.Εχεις δίκιο Παύλο. Αλλωστε και ο Φιντέλ έτσι κυβέρνησε 40 χρόνια τη Κούβα…

Οι γενναίοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας και Αντώνης Μπαλωμενάκης είχαν καταγράψει την πραγματική διάσταση των θαλασσοδανείων στο προσχέδιο του Πορίσματός τους:

–   Για το Star αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Υπό τις παρούσες συνθήκες, το Πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος εκτιμά ότι η διατήρηση της εταιρίας εν λειτουργία και η προοπτική εξυπηρέτησης του δανεισμού της, συνδέονται άρρηκτα με τη συνέχιση της εισροής νέων κεφαλαίων από τους μετόχους, τακτική που ακολουθείται με συνέπεια μέχρι σήμερα, εν μέσω δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος.  Όμως επιβάλλεται η ενίσχυση εκ παραλλήλου των εξασφαλίσεων, που κρίνονται απολύτως απαραίτητες» ενώ στο τέλος υπο την κεφαλίδα τεκμηρίωση αναγράφεται : «Ακόμη και το πόρισμα της ΤτΕ τονίζει ότι είναι αναγκαίο να ληφθούν εξασφαλίσεις, προσωπικές ή εμπράγματες Μάλιστα από τα 70.3 εκ που συνιστούν τους αναλαμβανόμενους κινδύνους από τις τράπεζες όπως αναφέρει και το πόρισμα της ΤτΕ του (2016) τα 44 εκ ευρώ είναι ακάλυπτα, δηλαδή το 62.5%. εκ ευρώ είναι ακάλυπτοι κίνδυνοι και οι προβλέψεις (ζημία) ανέρχονται στα 27.2 εκ ευρώ.
–   Για τον Αντ1 σημειώνεται ότι «Όλες οι καταγραφείσες υπερβάσεις είναι επιλήψιμες και ελεγκτέες. Κινούνται πέραν και εκτός των κανόνων και όρων της πιστωτικής πολιτικής εκ μέρους των οργάνων των Τραπεζών που έλαβαν τις σχετικές εγκριτικές αποφάσεις».
–   Για τον ΠΗΓΑΣΟ οι συντάκτες αναφέρουν ότι ο διευθύνων Σύμβουλος Φώτης Μπόμπολας υποστήριξε ψευδώς ότι η εταιρεία εξυπηρετεί τα δάνειά της. « Παρά τα ως άνω δεδομένα, τα οποία αποδεικνύονται από τους πίνακες οφειλών που απέστειλαν οι τράπεζες και από τις καταθέσεις των μαρτύρων, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Μπόμπολας, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής κατέθεσε ανακριβώς ότι τα δάνεια εξυπηρετούνται και είναι ενήμερα (βλ. σελ. 30 και 90 των πρακτικών συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής στις 02.08.2016). Επίσης, με την από 01.08.2016 ανακοίνωση, ο Ομίλος, κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, διαβεβαιώνει ότι εξυπηρετούνται κανονικά οι πιστώσεις προς τις τράπεζες» αναφέρεται χαρακτηριστικά και σε άλλο σημείο επισημαίνεται ότι «Το συνολικό υπόλοιπο οφειλής του ομίλου στις 31.10.2016 ήταν 161.966.451,26€, εκ των οποίων ακάλυπτο είναι το ποσό των 103.842.156,17€. Οι τράπεζες, δηλαδή, χορήγησαν δάνεια και πιστώσεις, μη λαμβάνοντας εξασφαλίσεις για το 65% αυτών».
–  Για τον Alpha : «Ο δανεισμός της εταιρίας εμφανίζεται σήμερα ενήμερος και εξυπηρετείται ομαλά. Ωστόσο, στο παρελθόν η εξυπηρέτησή του εμφάνιζε προβλήματα»
–  Για τον ΔΟΛ σημειώνεται ότι «από την πορεία δανεισμού του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και των θυγατρικών εταιριών του Οργανισμού, προκύπτει ότι  σε πλείστες περιπτώσεις η χρηματοδότηση έγινε κατά παράβαση των κανονισμών πιστοδοτήσεων, που οι ίδιες οι Τράπεζες έχουν θεσπίσει και ισχύουν για όλους τους δανειολήπτες. Πολλές δε περιπτώσεις χρήζουν και ποινικής διερεύνησης». Ως κυριότερες παραβιάσεις αναφέρονται οι εξής: 1) παροχή χρηματοδότησης χωρίς εξασφαλίσεις-Αρνητική χρηματοοικονομική κατάσταση. 2) Χορήγηση νέων δανείων χωρίς την αποπληρωμή παλαιών3) Αναχρηματοδότηση των τόκων με δανεισμό 4) Από το 2009 και εντεύθεν καμία  συμμετοχή των μετόχων.  5) Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με δανεισμό
–  Για τα Παραπολιτικά τονίζεται ότι «Όπως σημειώνεται και παραπάνω, ο τρόπος, η μεθοδολογίας, η αιτιολογία και η αντιμετώπιση του Ομίλου από τις Τράπεζες, εντάσσεται στη συνολική λογική που όπως φαίνεται υπήρχε για τη δανειακή αντιμετώπιση των ΜΜΕ από τις Τράπεζες»
Για τις Καθημερινές Εκδόσεις αναφέρεται: « Εν κατακλείδι το τελικό συμπέρασμα της Τράπεζας της Ελλάδος είναι πως με το Κοινό Ομολογιακό Δάνειο: “Οι Τράπεζες, ισχυροποίησαν τις καλύψεις τους, ενώ με την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας καθώς και τη συνεχή και ουσιαστική στήριξη της και από τους μετόχους της, δημιουργούνται προϋποθέσεις επίτευξης λειτουργικών αποτελεσμάτων για την εξυπηρέτηση των συναφών υποχρεώσεών της.»
–  Για την Αυγή: « Σύμφωνα με τα στοιχεία των Τραπεζών αλλά και όσα κατατέθηκαν στην εξεταστική επιτροπή, τα δάνεια της εφημερίδας ΑΥΓΗ εξυπηρετούνται κανονικά.  Επίσης, το 2015 η εφημερίδα ρύθμισε τις οφειλές της προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία ενώ συμφωνήθηκε χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής και για τις οφειλές προς τους εργαζόμενους». Λείπει ωστόσο η παραμικρή αναφορά για την ύπαρξη offshore στο μετοχολόγιο της εταιρείας.
Για το Πρώτο Θέμα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συνέταξαν το πόρισμα για τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αφιερώνουν 20 σελίδες, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν παρατυπίες που ουδέποτε υπήρξαν. Αφού αναπτύσσουν διάφορες καινοφανείς θεωρίες για τα τραπεζικά δεδομένα, το πόρισμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ καταλήγει: «Σήμερα η εταιρία που εκδίδει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ εμφανίζεται με ενήμερα δάνεια, υγιής και χωρίς προβλήματα».
Στα συμπεράσματα για τον ΣΚΑΙ υπογραμμίζεται ότι «Από τα ως άνω ευρήματα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι ο όμιλος του κυρίου Ιωάννη Αλαφούζου αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερα ευνοϊκό τρόπο από την Εθνική Τράπεζα που αποτελεί και την τράπεζα που χρηματοδότησε σχεδόν αποκλειστικά τον όμιλο αυτό. Εντοπίστηκαν περιπτώσεις όπου χορηγήθηκαν δάνεια με αμφίβολης αξίας εξασφαλίσεις όπως π.χ την εγγραφή προσημείωσης στο δικαίωμα ψιλής κυριότητας επί ακινήτων, όπου το προϊόν του νέου δανείου χρησιμοποιήθηκε και για την εξόφληση τόκων προηγούμενων δανείων , άλλη περίπτωση όπου χορηγήθηκε ως εξασφάλιση μη γεγεννημένη απαίτηση της εταιρείας ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ από τον ΟΤΕ…»
Ειδικό κεφάλαιο αφιερώνεται και για τον Κήρυκα Χανίων όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι «Στην περίπτωση της τουλάχιστον επί μία δεκαετία «εν υπνώσει» δανειοδότησης της εφημερίδας ΚΗΡΥΚΑΣ Χανίων αποτυπώνεται μια ιδιαίτερη πλευρά των αδιαφανών σχέσεων πολιτικής εξουσίας και τραπεζικού συστήματος».
Αντιλαμβάνεστε μετά από αυτό ότι τα ανόητα στρατιωτάκια δεν είχαν ουδεμία τύχη να την βγάλουν καθαρή. Πριν τους εκτελέσουν οι ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ φρόντισαν να τους σαπίσουν στο ξύλο προς παραδειγματισμό.
Δεν είναι μόνο ο Ψυχάρης που “κατάφερε” με 200.000.000 εκατ. ευρώ δάνεια να γκρεμίσει το οικοδόμημα του Δημητρίου και του Χρήστου Λαμπράκη. Είναι σχεδόν όλοι οι θαλασσοδανεισμένοι μηντιακοί όμιλοι που βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, όπως διαπίστωσε η περίφημη Εξεταστική της Βουλής για τα Δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα.
Ο Κυριακού για παράδειγμα χρωστάει 170.000.000 εκατ. ευρώ_πoσό ιλιγγιώδες για τα σημερινά δεδομένα.
Ο Μπόμπολας μόνο για τον ΠΗΓΑΣΟ έχει δάνεια 160.000.000 εκατ. ευρώ.
Το Πόρισμα της Εξεταστικής ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει στα συμπεράσματά του ότι όλοι σχεδόν οι μηντιακοί όμιλοι που εξετάσθηκαν εάν δεν βάλουν χρήματα οι ιδιοκτήτες-επιχειρηματίες θα έχουν την τύχη του ΔΟΛ.
Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” παρουσιάζει, σε συνέχειες θα λέγαμε, το περίφημο Πόρισμα της Εξεταστικής που σπάει τα Ταμεία.
Τις επιχειρηματικές μεθόδους των μετόχων του Real Group και την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Ομιλος των Χατζηνικολάου_Κουρή αποκάλυψε το περίφημο πόρισμα της Εξεταστικής για τα Δάνειας στα ΜΜΕ. Πιο ειδικά το πόρισμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το Real Group ξεκίνησε με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 60.000 ευρώ και τα υπόλοιπα ήταν ξένα κεφάλαια_δηλαδή κατ΄εξοχήν δάνεια.

Ετσι έφτασε σήμερα το Real Group να χρωστάει στο Δημόσιο και στους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς περί τα 6 εκατ. ευρώ όπως αναφέρει το Ιστορικό πόρισμα.







Πως ο Μήτσος, ο Φούντας, από την Δραπετσώνα πληρώνει τα θαλασσοδάνεια των ξιπασμένων μηντιαρχών


Στη Δραπετσώνα τώρα ο Μήτσος, ο  Φούντας σηκώνεται κάθε πρωί στις 4 τα χαράματα (πάγωσε η τσιμινιέρα), για να πιάσει δουλειά, πρωινή βάρδια στο χυτήριο. Με το στανιό και με πολλές υπερωρίες φέρνει στο σπίτι στο τέλος του μήνα 700 ευρώ.Η Σούλα, η γυναίκα του, κάνει κάθε μέρα το θαύμα της Κανά για να ταίσει με 50 γραμμάρια ρύζι και 150 γραμμάρια ψωμί 4 στόματα.

Ο Μπόμπολας λοιπόν ο ολιγάρχης που χρωστάς 170 εκατ. ευρώ στις τράπεζες πουλάς στον Ιβάν Σαββίδη τα σήματα των χρεοκοπημένων εφημερίδων του Πήγασου, «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής» καθώς και την εφημερίδα Ημερησία έναντι τιμήματος 3 εκατομμυρίων ευρώ και 580.000 ευρώ αντίστοιχα!!!!

Δηλαδή στην πραγματικότητα έχεις βαρέσει κανονιά το θαλασσοδάνειο των 170 εκατ. ευρώ μέρος του οποίου καλείται να πληρώσει ο Μήτσος ο Φούντας από την Δραπετσώνα, ο γιος του Μήτσου Φούντα και το δέκατο τρισέγγονο της οικογένειας που ξεκίνησε με πατριάρχη τον Μήτσο τον Φούντα-τον μεγάλο μαλάκα από την Δραπετσώνα που ψηφίζει Σύριζα.
Επειδή όμως εσύ ο Μπόμπολας δεν θέλεις να χάσεις τον έλεγχο των εφημερίδων (άσχετα αν τις διαβάζει κανείς) που πούλησες τάχα μου στον Ιβάν Σαββίδη βάζεις τον συνεταίρο σου στοιχηματζή Μάρη να αναλάβει το management του εκδοτικού σχεδίου του Ιβάν Σαββίδη!
Ετσι και τα χρέη των 170 εκατ. ευρώ ξεφορτώνεσαι και τα φορτώνεται ο Μήτσος Φούντας από την Δραπετσώνα και ο έλεγχος των εφημερίδων παραμένει στα χέρια σου.
Πάμε παρακάτω.
Με τον ίδιο τρόπο είναι πολύ πιθανό σε δύο χρόνια από σήμερα ο Σταύρος Ψυχάρης να αγοράσει από τον Βαγγέλη Μαρινάκη με 5-6 εκατ. ευρώ τον ΔΟΛ ο οποίος χρωστούσε 250 εκατ. ευρώ αλλά πέρασε στα χέρια του εφοπλιστή με 22 εκατ. ευρώ.
Ο Ψυχάρης θα μπορούσε να πάρει πίσω τον ΔΟΛ με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη και εγγυήτρια την Ντόρα.
Τα 250 εκατ. ευρώ θαλασσοδάνεια του ΔΟΛ θα τα πληρώσει η οικογένεια του μαλάκα του Μήτσου Φούντα από την Δραπετσώνα.
Θεικό ε;
Ολα αυτά με φόντο την Κολομβία της Ευρώπης…

Να δώσουμε συγχαρητήρια λοιπόν στον Τσίπρα και τον Καμμένο που κατάφεραν να πάρουν το σπίτι της μάνας του Αλέξη αλλά τα θαλασσοδάνεια των εκμαυλισμένων μηντιαρχών παραμένουν απλήρωτα.
Καναλάρχες και μηντιάρχες της συμφοράς οι περισσότεροι από τους οποίους απέκτησαν ΜΜΕ για να πηδάνε ξανθιές τηλεπερσόνες και να επηρεάζουν τις πολιτικές εξελίξεις παραμένουν ανέγγιχτοι από την κρίση τα μνημόνια και φυσικά από τους πλειστηριασμούς.
Αυτό το κράτος ονειρεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας; Τι θα έχει να πει αύριο στα παιδιά του γι΄αυτή τη ξεφτίλα;

Ο Τσίπρας και ο Καμμένος δεν έχουν δικαίωμα από την ιστορία ν αφήσουν τον πόλεμο με τους νταβατζήδες στη μέση ούτε να τα βρουν μαζί τους. Αυτοί οι ξιπασμένοι τύποι χρωστάνε δις ευρώ, κάποιοι μάλιστα δεν έχουν τίποτε στ΄όνομά τους (ενώ αγοράζουν ακόμη και κρουαζιερόπλοια) και αφήνουν στα κορόιδα την εξόφληση των θαλασσοδανείων τους. Περιμένουν μάλιστα κάποιο παραθυράκι του εξωδικαστικού συμβιβασμού για να μην πληρώσουν μία.
Την ώρα λοιπόν που ο Τσίπρας παίρνει το φτωχόσπιτο της μάνας του, οι πολυτελείς βίλες των εγχώριων μηντιαρχών εντός και εκτός Ελλάδας παραμένουν ανέγγιχτες και οι ίδιοι τα βράδια απολαμβάνουν την μυκονιάτικη πανσέληνο στην υγειά των κορόιδων.
Στο μεταξύ οι φάκελοί τους παραμένουν στα συρτάρια κάποιων διεφθαρμένων λειτουργών της Δικαιοσύνης και αναρωτιέται κανείς τι σόι συμβουλές δίνει η Βασιλική Θάνου στον Αλέξη Τσίπρα μια και η Δικαιοσύνη με προκλητικό τρόπο εξακολουθεί να καταδιώκει τη μαρίδα και να αφήνει τους καρχαρίες να σκίζουν τα δίχτυα της.

Τι σόι συμβουλές λοιπόν δίνει η Θάνου (με την πλούσια εμπειρία της) στο Μαξίμου;
Που φαίνεται το έργο της όταν οι νταβατζήδες και οι παράγκες τους οργιάζουν στο χώρο της δικαιοσύνης;
Οταν οι υποθέσεις τους δεν φθάνουν ποτέ στο ακροατήριο;
Οταν μετά από 7 χρόνια μνημόνια οι ίδιοι και οι κλεμμένες περιουσίες τους παραμένουν ανέπαφοι;
Φυσικά ούτε και από τη FAZ περιμένουμε να γράψει αυτές τις αλήθειες μια και κάποιοι από τους εγχώριους επιχειρηματίες-ολιγάρχες είναι διαχρονικά αχυράνθρωποι του γερμανικού κράτους και των γερμανικών πολυεθνικών. Οπως επίσης και οι υπόλοιποι υπηρέτες αμερικανικών, γαλλικών, ρωσικών και πάει λέγοντας συμφερόντων.
Η πρόκληση με την ασυλία των μηντιαρχών γίνεται ακόμη πιο αηδιαστική όταν οι ίδιοι οι σπερματεγχύτες βουλευτές του Σύριζα στο πόρισμα της Εξεταστικής για τα θαλασσοδάνεις στα ΜΜΕ και στα κόμματα γράφουν ότι αυτά τα δάνεια των ΜΜΕ και έχουν δωθεί καταχρηστικά και δεν αποπληρώνονται.
Καλούμε λοιπόν τον Τσίπρα, τον Καμμένο, τον Πολάκη να μας πουν τι θα κάνουν με τα θαλασσοδάνεια των μηντιαρχών και εκδοτών οι οποίοι αφού λεηλάτησαν τις τράπεζες και έβγαλαν έξω τη λεία τους εξακολουθούν να γελάνε σε βάρος των κορόιδων που πληρώνουν τα κερατιάτικα.
Κι αν ο Τσίπρας δεν θέλει να απολογηθεί στις έρμες συριζοπούλες που δεν έχουν ζιπουνάκι να φορέσουν και σεμεδάκι να ρίξουν πάνω στην συσκευή της τηλεόρασης, για να μην κρυώνει, ας απολογηθεί στη μητέρα του: Σε όλες τις ηλικιωμένες μανάδες που χάνουν τα σπίτια τους στους πλειστηριασμούς τη στιγμή που οι ξιπασμένοι καναλάρχες, εκδότες και τα στελέχη τους απολαμβάνουν με τις θαλαμηγούς τους το καλοκαίρι της Κολομβίας της Ευρώπης…

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...