Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Δείτε τις αλλαγές στις συντάξεις


 

Κοινωνία
Δείτε τις αλλαγές στις συντάξεις 

Διετή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, φέρνει το πακέτο των κυβερνητικών μέτρων, σε όλους τους ασφαλισμένους, αρχής γενομένης από 1ηΙανουαρίου.
Οι ασφαλισμένοι, που δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ως το τέλος του 2012, βρίσκονται στο «στόχαστρο» του νομοσχεδίου που θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή και είναι συνδυασμός δύο διατάξεων.

Οι δύο ρυθμίσεις είναι:

-Πρώτον, η αύξηση του ορίου κατά δύο έτη (από τα 65 στα 67) αλλά και η αντίστοιχη αύξηση ενδιάμεσων ορίων συνταξιοδότησης.

-Δεύτερον, η άμεση ισχύς από 1.1.2013 των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης (όρια ηλικίας – έτη ασφάλισης), οι οποίες προβλεπόταν να διαμορφωθούν σταδιακά την 1-1-2015, σύμφωνα με τον νόμο Λοβέρδου – Κουτρουμάνη (3863/2010).

ΔΕΙΤΕ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ




Με τον τρόπο αυτόν από το 2013 οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης διαμορφώνονται για όλους είτε στα 62 έτη ηλικίας με 40 έτη ασφάλισης είτε στο 67ο έτος της ηλικίας τους με 15 έτη ασφάλισης.
Από την αύξηση των ορίων ηλικίας αλλά και την αύξηση των ετών ασφάλισης εξαιρούνται:

1. Οι μητέρες ανίκανων για βιοποριστική εργασία τέκνων.
2. Οι χήροι πατέρες ανίκανων για βιοποριστική εργασία τέκνων.
3. Οι ασφαλισμένοι που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας (νόμος 4024/2011).

Από την αύξηση των ορίων ηλικίας γλιτώνουν μόνο όσοι έχουν τις προϋποθέσεις να αποχωρήσουν ως τις 31 Δεκεμβρίου 2012. Χαρακτηριστικά η νομοθετική διάταξη αναφέρει πως «θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ως την 31η Δεκεμβρίου 2012, λόγω της συμπλήρωσης του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και των ορίων ηλικίας, δεν θίγονται και δύναται να ασκηθούν οποτεδήποτε».
Ταυτοχρόνως όσοι κατοχυρώνουν ως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 τις κατ’ έτος προβλεπόμενες προϋποθέσεις από τον νόμο Λοβέρδου – Κουτρουμάνη δύνανται να συνταξιοδοτηθούν με τις προϋποθέσεις αυτές.
Η αύξηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης κατά δύο έτη (από τα 65 στα 67) αναμένεται να προκαλέσει ντόμινο αυξήσεων στα όρια συνταξιοδότησης όλων των ενδιάμεσων περιπτώσεων.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το όριο ηλικίας για την καταβολή μειωμένης σύνταξης θα αυξηθεί από τα 60 στα 62 έτη. Ανάλογη θα είναι η αύξηση σε όλα τα λεγόμενα «ενδιάμεσα» όρια ηλικίας, ενώ διασώζονται μόνο όσοι ασφαλισμένοι θεμελιώνουν εφέτος συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι «κλειδώνουν» το δικαίωμα και μπορούν να αποχωρήσουν με βάση το ισχύον καθεστώς οποτεδήποτε.
Στο πακέτο μέτρων προβλέπεται η άμεση υλοποίηση των αλλαγών στα όρια ηλικίας που προβλέπονται στον νόμο Λοβέρδου – Κουτρουμάνη. Συγκεκριμένα η σταδιακή αύξηση ορίων ηλικίας και ετών ασφάλισης που ολοκληρωνόταν το 2015 θα «έλθει» δύο έτη νωρίτερα χωρίς σταδιακή εφαρμογή. Δηλαδή, τα όρια ηλικίας και τα έτη ασφάλισης του 2015 θα τεθούν σε ισχύ από το 2013.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση όσων συνταξιοδοτούνται εφέτος με 37 έτη ασφάλισης και σε ηλικία 59 ή 60 ετών – ανάλογα με το ταμείο -, ενώ από το 2013 θα απαιτούνται 40 χρόνια ασφάλισης και το 62ο έτος της ηλικίας.
Σημειώνεται ότι από το 2013 παύουν να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για συνταξιοδότηση γυναικών με ανήλικα παιδιά. Όσες ασφαλισμένες δεν θεμελίωσαν δικαίωμα ως το τέλος του 2012 θα ακολουθήσουν τις γενικές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Αίσχος! Κατάργηση υψηλών κλιμακίων περικοπών για τα ρετιρέ των συντάξεων!


 

  
Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, προτού δηλαδή στεγνώσει το μελάνι των γραφιάδων, ανακοινώθηκε ευνοϊκή ντροπολογία μείωσης των μειώσεων για τα ρετιρέ των συντάξεων. Φαίνεται έπεσε πολύ πίεση από τους υψηλοσυνταξιούχους των ΔΕΚΟ, των τραπεζών, των μεγαλοδημοσιογράφων, των πολιτικών και των δικαστικών, και γι' αυτό ο ξεσαμάρωτος από προσχήματα Αντώνης Σαμαράς - θέλει η νύφη να κρυφτεί αλλά... - έβαλε το χεράκι του για να τους ξαλαφρώσει. Κανένας οίκτος όμως για τους μικρομεσαίους συνταξιούχους!
Όπως διάβασα εδώ, «Από 5 έως 15% θα είναι τελικά οι μειώσεις των συντάξεων, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον πρωθυπουργό, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ.

Αφαιρέθηκαν τα δύο κλιμάκια περικοπής 20 και 25% για συντάξεις 3.000 έως 4.000 ευρώ και άνω των 4.000 ευρώ αντιστοίχως.»

Καλά βρε κυβερνοαλήτες, στα ζάρια παίζετε τις έτσι κι αλλιώςΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ μειώσεις των συντάξεων; Έτσι στην τύχη κοπανάτε κλιμάκια, κι...
όποιον πάρει ο χάρος;

Εσείς δεν ορκίζεστε κάθε φορά ότι τα σκληρά μέτρα τα απαιτεί οπωσδήποτε η Τρόικα για να πάρουμε τη "δόση" μας, και πως είναι υπολογισμένα επακριβώς για να εξοικονομηθούν ακριβώς αυτά που σας λείπουν για να μειωθεί το διαβολοέλλειμμα και ν' αυξηθεί το χρέος;

Κι από ποια "ισοδύναμα" θα βρείτε αυτά που σας λείπουν, βρε τομάρια; Δεν θα σας λείψουν;

Κι αφού είχατε περιθώριο να μειώσετε τη χασούρα των συντάξεων, βρε κυβερνοπρόστυχοι, γιατί δεν μειώνατε αναλογικά όλους τους συντελεστές, ώστε να ανακουφιστούν όλοι οι κατακρεουργημένοι συνταξιούχοι;

Να σας πω εγώ γιατί: Διότι για τους μόνους που νοιάζεστε είναι η κάστα σας, το βρωμοσινάφι των κρατικοδίαιτων.

Τι έγιναν, ρε, αυτά τα ωραία και σοσιαλιστικά που μας λέγετε πριν ένα μήνα για πλαφόν στο ύψος των  υψηλών συντάξεων; Τα κάνατε γαργάρα κι αντί αυτών πετσοκόβετε το φιλοδώρημα των συνταξιούχων του ΟΓΑ;  ΝΤΡΟΠΗ σας!

Να χ@@ω την κωλοδημοκρατία των προνομιούχων! Έκείνων που έπαιρναν εφάπαξ 400.000 ευρώ και αποσύρατε την επιβολή συντελεστή αναδρομικής μείωσης 3% από δαύτους!

Κι εσύ, Γιάννη Στουρνάρα, γιατί δεν υπέβαλες πάραυτα την παραίτησή σου όταν ο Σαμαράς έφτυσε τους συντελεστές μείωσης των πολύ υψηλών συντάξεων;

Εσύ Φώτη Κουβέλη, που είχες πει ότι μερικές συντάξεις δεν θάπρεπε καν να υπάρχουν, πώς θα καταπιείς τέτοια νέα κατάφωρη αδικία;

Άλλωστε, το Σύνταγμα λέει ότι "Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη,ανάλογα με τις δυνάμεις τους." (Άρθρο 4, παράγραφος 5)

Κυβερνοαλήτες,  μας εμπαίζετε καθημερινά και απροκάλυπτα, παίζοντας με την ίδια τη ζωή μας, αλλά αργά ή γρήγορα θα το πληρώσετε.

Έστιν Δίκης Οφθαλμός ος τα πανθ' ορά! 

Ποιοι θα πληρώσουν τη "νύφη" της αποτυχίας τους


ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

 



Η πιο δύσκολη χρονιά θα είναι το 2013, καθώς οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, μισθωτοί και οι συνταξιούχοι όλων των Ταμείων, θα έχουν μεγάλες εισοδηματικές απώλειες που θα ξεπεράσουν τα 9,3 δισ. ευρώ. Οι απώλειες θα προέλθουν από τις περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων από την 1η Ιανουαρίου 2013 και το «ψαλίδισμα» - και μάλιστα αναδρομικά από τον περασμένο Αύγουστο – των ειδικών μισθολογίων των πανεπιστημιακών, των γιατρών, των δικαστικών και των ενστόλων.
Το 2014, όπως αναφέρει το Βήμα, το βάρος της προσαρμογής μεταφέρεται στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών αλλά και στα μεσαία προς υψηλά εισοδήματα. Παρά τις περικοπές των αμοιβών, όλοι θα κληθούν να καταβάλουν μερίδιο στον λογαριασμό των 4,2 δισ. ευρώ που προβλέπεται για το 2014.
Για να κλείσει όμως το πακέτο ως και το 2016, θα προστεθούν και τα μη προσδιορισμένα και απαιτούμενα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού μέτρα ύψους 1,9 δισ. ευρώ για το 2015 και 2,8 δισ. ευρώ για το 2016.
Η προσαρμογή αυτή επιδιώκεται εν μέσω ύφεσης, η οποία προβλέπεται να φθάσει το 4,5% το 2013, οπότε κατά τις εκτιμήσεις θα είναι και η τελευταία χρονιά του κατήφορου που ξεκίνησε το 2009. Σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, το 2014 η οικονομία αναμένεται να σταθεροποιηθεί και εν συνεχεία να ανακάμψει, οπότε θα φανούν και τα πρώτα σημάδια μείωσης της ανεργίας.
Η πολιτική αυτή υπηρετεί τους αναθεωρημένους για πολλοστή φορά (έκτη από το 2010) στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013 και η σταδιακή βελτίωσή του κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα του ΑΕΠ κάθε χρόνο, ώστε το 2016 να φθάσει στο 4,5% του ΑΕΠ, δηλαδή 8,8 δισ. ευρώ, και να καλύπτει έτσι ένα μέρος των τόκων εξυπηρέτησης του χρέους. Ως ποσοστό του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα προσδιορίζεται σε 0,4% για το 2013, 1,5% για το 2014, 3% για το 2015 και 4,5% για το 2016.
Παρά ταύτα το γεγονός ότι χαμήλωσε ο πήχης των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις στα 10 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2016 (από 50 δισ. ευρώ που πρόβλεπε η τρόικα τον Μάρτιο του 2010 και 25 δισ. ευρώ τον Μάρτιο του 2011) καθιστά ακόμη πιο δύσκολο και μακρινό τον στόχο μείωσης του δημόσιου χρέους που θα εκτοξευθεί το 2013 στο 190% του ΑΕΠ, σε «βιώσιμο επίπεδο».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο Ομπάμα λέει «ναι» σε περαιτέρω «κούρεμα» του ελληνικού χρέους


 

Σύμφωνος με την προοπτική ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, εμφανίζεται ο Μπαράκ Ομπάμα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ....


Αξιωματούχος του υπουργείου υποστήριξε πως ο Μπάρακ Ομπάμα συμφωνεί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το κούρεμα του χρέους της Ελλάδας. Οι ΗΠΑ και το ΔΝΤ λένε πως χωρίς αναδιάρθρωση στο χρέος της Ελλάδας, η χώρα δεν θα μπορέσει να ξεπληρώσει το χρέος της, αφού αυτό δεν θα είναι πλέον βιώσιμο.
 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Μπάρακ Ομπάμα, εφόσον επανεκλεγεί, είναι αποφασισμένος να προωθήσει το νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, αφού θεωρέι πως καμία πολιτική λιτότητας χωρίς νέο κούρεμα, δεν θα έχει αποτέλεσμα και θα είναι απλώς η καταδίκη της Ελλάδας.

Επιτίθεται στην τρόικα η Deutsche Bank για την Ελλάδα


 

Mόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στηνελληνική Βουλή για τα μέτρα και τον προϋπολογισμό, των προαπαιτούμενων δηλαδή των δανειστών μας για την συνέχιση της στήριξης προς τη χώρα μας, στο Βερολίνο εξακολουθεί να υπάρχει μία....


σύγχυση αναφορικά με την «διαχείριση» του ελληνικού ζητήματος. Μπορεί η γερμανική κυβέρνηση, μέσω του υπουργού των Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να πιέζει για συνέχιση της γραμμής της λιτότητας και της τήρησης των συμφωνηθέντων, αλλά πλέον επιφανείς παράγοντες της αγοράς, αναλυτές, ακόμα και σύμβουλοι της κυβέρνησης, απευθύνουν εκκλήσεις για νέες πιστώσεις προς τη χώρα μας.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κυρίου Κουρτ Λάουκ, συμβούλου της Καγκελαρίου Μέρκελ, ο οποίος σημειώνει πως μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι «σχεδόν αναπόφευκτη». Αναγνωρίζει βέβαια πως μια νέα διαγραφή ελληνικού χρέους θα ήταν «οδυνηρή» για τους πιστωτές μας, αλλά τονίζει πως ακόμα πιο επικίνδυνη είναι «η λύση απλώς να αυξάνουμε, να επεκτείνουμε ή να συγκαλύπτουμε περαιτέρω τους κινδύνους περαιτέρω εγγύησης του χρέους της Ελλάδας».

Ακόμα περισσότερο δηλώνει ευθέως πως η πολιτική της λιτότητας στην ελληνική περίπτωση αποδεικνύεται αντιπαραγωγική, ενώ για την περιβόητη πλέον έκθεση της τρόικας λέει ότι «τείνει να καταντήσει φάρσα».

Την ίδια γραμμή ακολουθεί και ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, Ντάβιντ Φόλκερτς-Λαντάου, ο οποίος προτείνει να δοθεί νέα οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, παρά το ότι η Γερμανία αποκλείει ως τώρα τη χρηματοδότηση των υπερχρεωμένων χωρών πέραν του συμφωνηθέντων ορίων!

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ, σε ερώτημα εάν η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα νέο σχέδιο ευρωπαϊκής βοήθειας, απάντησε: «Εάν επιθυμούμε να διατηρήσουμε το ευρώ υπό την παρούσα μορφή του, τότε η απάντηση είναι ναι». Και ξεκαθάρισε πως εάν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιμένουν να αρνούνται το σενάριο μίας νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, τότε σύντομα θα πρέπει να χορηγήσουν στην Ελλάδα νέες πιστώσεις».

Όσον αφορά στις αξιώσεις της τρόικας, δήλωσε ότι αυτές «έχουν φθάσει στα όρια του τι μπορεί να γίνει πολιτικά ανεκτό στην Ελλάδα»!

Την έγκριση ενός τρίτου πακέτου στήριξης, το οποίο μάλιστα δεν θα είναι το τελευταίο, θεωρεί το πιο πιθανό σενάριο για την Ελλάδα ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank Γιοργκ Κρέμερ.

«Οι διεθνείς δανειστές δεν θέλουν να ρισκάρουν μια ανοιχτή χρεοκοπία της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι η επικρατέστερη εκδοχή είναι αυτή ενός τρίτου πακέτου στήριξης της Ελλάδας και πιστεύω ότι αυτό δεν θα είναι το τελευταίο», δήλωσε μιλώντας στο ελληνικό τμήμα της Deutsche Welle.

Αμετανόητος παραμένει ο Σόιμπλε ο οποίος επιμένει στη «σκληρή γραμμή» έναντι της Ελλάδας και συνολικά έναντι των υπερχρεωμένων χωρών.

Μιλώντας στο Reuters δήλωσε ότι για την Ελλάδα «είναι σημαντικό να ανακτήσει την αξιοπιστία της» επαναλαμβάνοντας ότι «τα συμφωνηθέντα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν» αφού σε αυτό το πεδίο «υπήρξαν καθυστερήσεις».

Καλημέρα!


 

Διάσημος "επιτίθεται" με σφοδρότητα εναντίον του Λάκη! Δείτε τι γράφει...


 

Τελιικά ο Λάκης εκτός απο φανατικούς θαυμαστές έχει και "εχθρούς" απ' ότι φαίνεται στη σόουμπιζ, ή αν προτιμάτε επικριτές της σάτυράς του! Ένας πολύ διάσημος Έλληνας του επιτέθηκε...
μέσω twitter, εξυμνώντας παράλληλα την εκπομπή "Ράδιο Αρβύλα" του Κανάκη...

Ο άνθρωπος που ανάρτησε το παρακάτω σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό είναι ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και μουσικός Ποσειδώνας Γιαννόπουλος...

ΠΑΤΡΑ: Τα τηλεφωνικά ραντεβού του ΕΟΠΥΥ κοστίζουν – Επιστροφή στις ουρές


 

  • 87
     
 ΠΑΤΡΑ: Τα τηλεφωνικά ραντεβού του ΕΟΠΥΥ κοστίζουν – Επιστροφή στις ουρές
Οι παλιές εικόνες με τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ που έπιαναν από τα ξημερώματα σειρά έξω από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ για να πάρουν το περίφημο χαρτάκι-εισιτήριο, φαίνεται να επιστρέφουν.
Το υψηλό, για την εποχή μας, κόστος των τηλεφωνικών ραντεβού αναγκάζει, κυρίως συνταξιούχους, να πηγαίνουν στο ΙΚΑ για να κλείσουν το ραντεβού που θέλουν.
«Γυρίζουμε πλέον χρόνια πίσω, που οι ασφαλισμένοι περίμεναν με τα ξημερώματα με το χαρτάκι στο χέρι για να τους δει ο γιατρός» επιβεβαιώνει ο πρόεδρος των γιατρών του ΙΚΑ Πάτρας, Χαράλαμπος Μπονάνος, μεταφέροντας τον προβληματισμό όλων των μελών του συλλόγου, αναφέρει το dete.gr

Νύχτα βίας στον Άγιο Παντελεήμονα μετά την σφαγή του μεροκαματιάρη…


 

  • 1729
     
 Νύχτα βίας στον Άγιο Παντελεήμονα μετά την σφαγή του μεροκαματιάρη…
Και μετά αναρωτιόμαστε τι φταίει. Ένας άνθρωπος χαροπαλεύει, τον έσφαξαν με τρεις μαχαιριές στο μαγαζί του εν ώρα εργασίας γιατί είχε μόνο 20 Ευρώ.
Προφανώς το ανθρωποειδές ορκ που το έκανε δεν έχει αντιληφθεί ότι τα 20 Ευρώ σήμερα είναι ικανοποιητικότατος τζίρος στη νεκρή αγορά.
Και ενώ το κράτος επιδίδεται σε νέα οικονομική καρατόμηση των πολιτών, δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει ούτε καν το δικαίωμα στην ζωή.
Μην απορεί κανείς για το ξέσπασμα της βίας με μύδρους κατά των κατοίκων και τις γνωστές ηλίθιες αποποιήσεις ευθυνών τύπου “δεν είμαστε εμείς ανίκανοι, αυτοί είναι ρατσιστές!!” που δυστυχώς αβαντάρει και μέρος της αριστεράς.
Και ναι, στα πογκρόμ πάντα την πληρώνουν αθώοι. Εάν η “λαϊκή δικαιοσύνη” ήταν αλάνθαστη, δεν θα υπήρχε ανάγκη για κρατική δικαιοσύνη. Όταν το κράτος δικαίου καταρρέει, έρχεται ο νόμος του Λυντς και όλοι είναι χαμένοι (εκτός από την ελίτ βεβαίως που τρέφεται από την κοινωνική θηριωδία).
Ξυπνήστε, αλλιώς θα δείτε την Ελλάδα αρένα.

TIMES>Ιδού τι έκανε η Αγγλία με την λίστα Λαγκάρντ


 




Στη βρετανική εκδοχή της «λίστας Λαγκάρντ» αναφέρονται οι Times του Λονδίνου, χωρίς πάντως να κατονομάζουν τους κανέναν από τους 6.000 κατόχους των φουσκωμένων και αδήλωτων τραπεζικών λογαριασμών.

Μέχρις στιγμής πάντως έχουν επιβεβαιωθεί από τις αρχές 500 περιπτώσεις φοροδιαφυγής, ενώ - σύμφωνα με το δημοσίευμα - η Βρετανική Εφορία φαίνεται - αντί της δικαστικής οδού - να επιλέξει την άμεση επιβολή φόρων και προστίμων, εκτιμώντας πως είναι το Δημόσιο, θα εισπράξει άμεσα πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια στερλίνες, ενώ παράλληλα θα απαλλάξει τα δικαστήρια από το βάρος εκδίκασης όλων αυτών των υποθέσεων.

Κλείνουν τα Τέμπη από αύριο


 

Κλειστή θα είναι η κοιλάδα των Τεμπών από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, από τις 7 πμ έως τις 8 μμ λόγω εργασιών συντήρησης.

Κλείνουν τα Τέμπη από αύριο
Σύμφωνα με ανακοίνωση του «Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου», για τις ανάγκες εργασιών «επιθεώρησης και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας στην Κοιλάδα των Τεμπών, είναι απαραίτητη η διακοπή της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών από τη Δευτέρα 05.11.2012 και κάθε μέρα έως και την Παρασκευή 09.11.2012 από τις 7 (επτά) το πρωί έως και τις 8 (οκτώ) το βράδυ».
«Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών, καθώς και οι παρακαμπτήριες διαδρομές, θα ανακοινωθούν από την Ελληνική Αστυνομία» σημειώνει η εταιρεία.


Πηγή: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/249626/kleinoyn-ta-tempi-apo-ayrio#ixzz2BESHfuKB

Πάνος Καμμένος: Κομπίνα της τρόικας η... πώληση της ΕΥΔΑΠ



 

...

Πάνος Καμμένος: Κομπίνα της τρόικας η... πώληση της ΕΥΔΑΠ
Η ανακοίνωση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες:
«Μεγάλο κλιμάκιο από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ επισκεφθήκαμε την ΕΥΔΑΠ προκειμένου να συναντηθούμε με τους εργαζόμενους, με την Ομοσπονδία των εργαζομένων αλλά και με το σύνολο των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ.
Θέλαμε με αυτό τον τρόπο να εκφράσουμε τη στήριξή μας στην ΕΥΔΑΠ αλλά και στην ΕΥΑΘ και στις εταιρίες διαχείρισης υδάτων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο μάτι των δανειστών. Για να είμαστε απόλυτα σαφείς, το νερό είναι ένα δημόσιο αγαθό. Σε όποιες χώρες ιδιωτικοποιήθηκαν οι εταιρίες ύδρευσης το αποτέλεσμα ήταν να ανέβει το κόστος στους πολίτες από 450% μέχρι 500%. Στην πατρίδα μας θα πρέπει να δούμε τι έγινε στις ευρωπαϊκές χώρες, στη Βρετανία ή τη Γαλλία όπου πρόσφατα κρατικοποιήθηκαν οι ιδιωτικοποιημένες εταιρίες υδάτων.
Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό να πωληθεί η εταιρία στη χρηματιστηριακή αξία της έστω και αν κανείς συμφωνούσε σε ένα ποσό της τάξης των 260 εκατομμύρια ευρώ παραδείγματος χάρη, όταν μόνο και μόνο οι οφειλές που μπορεί να εισπράξει και θα εισπράξει από το κράτος είναι 800 εκατομμύρια ευρώ. Εδώ πρόκειται για απάτη, πρόκειται για σχεδιασμό, πρόκειται για μια ακόμη κομπίνα στα πλαίσια της πολιτικής τηςτρόικαςΟι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ και στους πολίτες καταναλωτές του νερού».


Πηγή: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/249489/panos-kammenos-kompina-tis-troikas-i-polisi-tis-eydap#ixzz2BERq7UwA

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εγγυητής της Κεντροδεξιάς για την επόμενη μέρα


 

Ο κύβος ερρίφθη στην προχθεσινή μεταμεσονύχτια σύσκεψη της Αγίας Οικογένειας, ύστερα από πολύωρες αναλύσεις και συζητήσεις επί συγκεκριμένων επιλογών.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εγγυητής της Κεντροδεξιάς για την επόμενη μέρα
Το πολιτικό σκηνικό ενόψει της ψήφισης των νέων μέτρων είναι πιο ρευστό από ποτέ.
Με ένα ΠΑΣΟΚ να καταρρέει, μια ΔΗΜΑΡ με το ένα πόδι εκτός Κυβερνήσεως και με μια ΝΔ να παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις προσευχόμενη να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Τούτες τις κρίσιμες ώρες όμως λαμβάνονται και οι πιο καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της Κεντροδεξιάς στη χώρα μας. Σταθμό αυτών των εξελίξεων φαίνεται ότι αποτέλεσε η μεταμεσονύχτια συνάντηση της Αγίας Οικογένειας, όπως πρώτο και αποκλειστικά σας μετέδωσε το newsbomb.gr.
Το σχέδιο όπως αποτυπώθηκε το βράδυ της Τρίτης 30 Οκτωβρίου, έχει σαν βασικές παραμέτρους τη διάλυση της τρικομματικής κυβέρνησης, την αποσταθεροποίηση του πολιτικού σκηνικού και φυσικά την αλλαγή ηγεσίας της ΝΔ, με κύριο στόχο την επανένωση των κεντροδεξιών δυνάμεων.
Ποιος όμως θα μπορούσε να φέρει εις πέρας με επιτυχία αυτόν τον δύσκολο ρόλο; Τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι του "Μυστικού Δείπνου" ήταν αρκετά, με επικρατέστερα εκείνα των κ.κ. Χατζηδάκη και Αβραμόπουλου.
Ύστερα από πολύωρες συζητήσεις οριστικοποιήθηκε το όνομα του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, προκαλώντας βέβαια και την έντονη δυσαρέσκεια του Υπουργού Ανάπτυξης, ο οποίος θεωρούσε εδώ και καιρό ότι θα είναι ο πρώτος επιβάτης στο τρένο της διαδοχής.
Η απόφαση αυτή βέβαια μόνο εύκολη δεν ήταν. Οι παράμετροι και τα πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ουκ ολίγα!


Πηγή: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/249459/o-dimitris-avramopoylos-eggyitis-tis-kentrodexias-gia-tin-epomeni-mera#ixzz2BERUMlVC

Σκανδαλίδης σε Βενιζέλο: «Δεν ψηφίζω-δεν ψηφίζω»!


 

Άκαρπη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr, απέβη η προσπάθεια του Β. Βενιζέλου να πείσει τον Κ. Σκανδαλίδη να ψηφίσει την επόμενη Τετάρτη τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. 

Σκανδαλίδης σε Βενιζέλο: «Δεν ψηφίζω-δεν ψηφίζω»!
Στη συνάντησή τους που έγινε το μεσημέρι μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος απευθυνόμενος στον Σκανδαλίδη του επεσήμανε:
-Κώστα, εσύ είσαι ένα ιστορικό στέλεχος, έχει μεγάλη σημασία το τι θα κάνεις. Σε παρακαλώ να ψηφίσεις και μετά θα συζητήσουμε για το τι θα γίνει.
Αλλά η απάντηση που έλαβε δεν ήταν αυτή που περίμενε:
-Δεν μπορώ να τα ψηφίσω αυτά τα μέτρα, το έχω πει και δημόσια, έχω δεσμευτεί. Και πιστεύω ότι είναι λάθος που έβαλες κομματική πειθαρχία.
Στη συνέχεια ο Βενιζέλος προσπάθησε να δεσμεύσει τον Σκανδαλίδη, ότι τουλάχιστον δεν θα καταψηφίσει, αλλά θα κάνει αποχή ή θα δηλώσει «παρών».
Ούτε γι' αυτό δεσμεύτηκε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚαν και δεν το απέρριψε.
Ενδεικτικό του ψυχρού κλίματος που κυριάρχησε πάντως σε αυτή τη συνάντηση είναι και το γεγονός, ότι διήρκεσε μόλις 15 λεπτά...


Πηγή: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/249603/skandalidis-se-venizelo-den-psifizo-den-psifizo#ixzz2BEREDZDd

Παραλύει η χώρα από εβδομάδα - Ποιοί απεργούν


 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Όλη την επόμενη εβδομάδα και η πλέον απλή δραστηριότητα ενός πολίτη θα αποτελεί Γολγοθά.
Με την απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τη Δευτέρα, ξεκινά μια εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, έχουν εξαγγείλει 48ωρη πανεργατική απεργία την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, με αίτημα, όπως αναφέρουν στις αποφάσεις τους, «την ακύρωση όλων των αντεργατικών μέτρων που δεν επιφέρουν κανένα δημοσιονομικό όφελος, εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και εκτινάσσουν την ανεργία». Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα, τα δημόσια νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ.
Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια την Τρίτη και την Τετάρτη. Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ενώ την Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία.
Η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας αποφάσισε πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου έως την ερχόμενη Παρασκευή 9 του μήνα.
ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες αρχής γενομένης από την Δευτέρα 05/11 αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς. Όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα ημέρα κατάθεσης των μέτρων στη Βουλή δεν θα κινηθούν ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ.
Σε απεργιακό κλοιό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα βρεθεί την προσεχή Τετάρτη το κοινό, καθώς εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους, κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που πρόκειται να ψηφιστούν την ημέρα εκείνη στη Βουλή και που, εκτός από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, ανατρέπουν και τις εργασιακές σχέσεις.
Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τετάρτη τα ταξί, ενώ για τρεις ώρες θα κλείσει ο ελληνικός εναέριος χώρος, από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι. Επίσης, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα ακινητοποιηθούν από τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία.
ΧΩΡΙΣ ΤΑΞΙ Η ΑΘΗΝΑ
Η ομοσπονδία των αυτοκινητιστών κήρυξε την Παρασκευή απεργία διαρκείας, με ισχύ από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες ταξί, η αιτία δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι στο νέο μνημόνιο πέρασε άρθρο που απελευθερώνει την εναλλακτική αγορά ειδικής μίσθωσης.
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
Για την Τρίτη έχουν εξαγγελθεί δύο συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί, έχει προγραμματισθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί και για την Τετάρτη. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχισθεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές παρεμβάσεων εκτός από τις απεργίες, τόσο σε κλαδικό επίπεδο όσο και στους χώρους δουλειάς.
Από το Μάιο του 2010, οπότε προωθήθηκε το πρώτο μνημόνιο, τα συνδικάτα έχουν πραγματοποιήσει περίπου 25 μεγάλες κινητοποιήσεις, ενώ τον τελευταίο χρόνο έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις γενικές απεργίες.

Κόκκινος συναγερμός στην Συγγρού εν όψει της ΚΟ. Αναμένονται ετερόκλητες συγκεντρώσεις στελεχών.


 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 3, 2012
Το τι γίνεται από το απόγευμα στην Συγγρού δεν λέγεται..γενική κινητοποίηση, έχουν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα και καλούνται οι πρόεδροι ΝΟΔΕ και τοπικών καθώς ΟΝΝΕΔίτες να δώσουν το παρον στην Συγγρού προκειμένου να ασκήσουν πίεση στους προσερχόμενους βουλευτές! Στην ερωτηση τι δουλειά έχουμε εμείς ρε παιδιά έξω από την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομαδας;…η απάντηση είναι …για να εμψυχωθεί ο πρόεδρος και οι βουλευτές! Και εγώ ρωτάω, αν γίνουν επεισόδια τι θα κάνουν οι 
οργανωτές; Ποιός θα φταίει; ο πρόεδρος; οι φωστήρες και από τις δυο πλευρές που καλούν κόσμο; ή οι διεγραμμένοι συνδικαλιστές που μπορεί να κατέβουν και αυτοί έξω από την συνεδρίαση;
Τ. Ραβέλης

Πετρος Δούκας: Η βουλή κοιμάται ενώ οι τραπεζίτες εισπράτουν ανεξέλεγκτοι και ατιμώρητοι.


 

20121103-213753.jpgΗ Ανακεφαλαίωση των Ελληνικών Τραπεζών και ο Ύπνος της Βουλής
Από τον Πέτρο Δούκα
ΣΚΕΠΤΙΚΟ: “Η Βουλή των Ελλήνων συζητά και ψηφίζει την περικοπή των συντάξεων φτωχών ανθρώπων γιά να μειωθεί το έλειμμα κατά μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, και δεν μοιάζει να σκοτίζεται καθόλου με τα 30-50 δισεκ. Ευρώ που θα δωθούν γιά την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών. Καμία σοβαρή συζήτηση πάνω στο θέμα αυτό. Καμία ουσιαστική ακρόαση προσωπικοτήτων και εμπειρογνωμόνων του χώρου γιά το τι, πως, γιατί και σε ποιούς. Κανένας έλεγχος γιά το πως φτάσαμε εδώ! Κανείς δεν σκέφτηκε καν να ζητήσει να κατατεθεί στη Βουλη η περίφημη Έκθεση της Μπλάκ Ρόκ (έστω και αν ήταν 
προχειροδουλιά).
Και οι λαλίστατοι γιά όλα βουλευτές της Αριστεράς, εδώ τσιμουδιά!
Τι προτείνω: Εφόσον, ο Ελληνικός λαός και ο Έλληνας φορολογούμενος καλούνται να αποπληρώσουν ΟΛΟ το συσσωρευμένο Δημόσιο χρέος και το κόστος των δανείων που θα πάρουμε γιά τη χρηματοδότηση της επανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κάθε τράπεζας (δηλ. η επανακεφαλαίωση), θα πρέπει να γίνει με έκδοση ΜΟΝΟ κοινών μετοχών (προφανώς και με δικαίωμα προτίμησης γιά τους παλαιούς μετόχους), σε τιμή περίπου στο 40-50% του μέσου όρου των τιμών τους στο Χρηματιστήριο, των τελευταίων 50 ημερών.
Και όχι μόνο: Οι μετοχές να δωθούν δωρεάν -εξ´ ίσου- σε κάθε φορολογικά ενήμερο Έλληνα πολίτη (αφού αυτός/αυτοί πληρώνουν φόρους γιά να εξυπηρετηθεί το τεράστιο χρέος και το κόστος της επανακεφαλαίωσης). Ας υποθέσουμε πως οι φορολογικά ενήμεροι είναι 2 εκατομμύρια, μπορεί να εκδωθούν 200 εκατομμύρια νέες μετοχές για κάθε τράπεζα και να πάρει κάθε ενήμερος Έλληνας από 100 μετοχές ο καθένας! Θα μπορούσε και το δημόσιο να κρατήσει ένα μικρό ποσοστό, ενδειτικά, από τα 200 εκατομμύρια να κρατήσει τα 20 εκατομμύρια. Τα υπόλοιπα 190 εκατομ, να μοιρασθούν στα 2 εκατ. φορολογικά ενήμερων πολιτών, από 85 μετοχές στον καθένα!
Όποιος ενδιαφέρεται να επενδύσει σε τραπεζικές μετοχές θα μπορεί να τις αγοράσει ελεύθερα ως μικροεπενδυτής μέσω του Χρηματιστηρίου, ή αν στοχεύει στην απόκτηση της καταστατικής πλειοψηφίας και του ελέγχου κάποιας από αυτές, με Δημόσια Προσφορά (όπως ορίζει η νομοθεσία) από τους πολίτες στους οποίους θα έχουν δωθεί δωρεάν με βάση την παραπάνω Πρόταση.
Όταν κάποιος πολίτης πουλήσει τις μετοχές (που έλαβε δωρεάν) στο Χρηματιστήριο, το 30% να φορολογείται αυτοτελώς και να αποτελεί (επιτέλους), έσοδο του Δημοσίου. Η Τρόϊκα θα προτιμούσε να “κράταγε” τις μετοχές κάποιος κεντρικός φορέας, ώστε όταν άρχιζε κάποια διαδικασία “αποκρατικοποίησης”, τα έσοδα από αυτή την διαδικασία να μαζευόντουσαν κεντρικά και να διετίθεντο άμεσα και πιό εύκολα γιά την αποπληρωμή του χρέους.
Το αντεπιχείρημα είναι πως
(α) πρέπει επιτέλους να γίνουν και κάποιες κινήσεις ενεργοποίησης του κοινού, των πολιτών. Όλα γίνονται ερήμην του! Αυτός απλά καλείται να μειώσει τα εισοδήματά του και να πληρώσει και άλλους φόρους, γιά να εξυπηρετηθεί το χρέος και τα νέα δάνεια που θα συναφθούν γιά να ανακεφαλαιωθούν οι τράπεζες. Εφόσον υπόλογος τελικά γιά την εξηπηρέτηση του χρέους είναι ο κάθε Έλληνας φορολογούμενος, αυτός θα πρέπει να είναι και ο ιδιοκτήτης κάποιων από αυτά γιά τα οποία πληρώνει τόσους φόρους! Επιπλέον,
(β) θα τονωθεί τόσο πολύ το νεύρο και η ενεργητικότητα των πολιτών και του Χρηματιστηρίου, που οι ευεργετικές επιπτώσεις γιά όλη την οικονομική δραστηριότητα και γιά το επενδυτικό κλίμα θα είναι πολλαπλάσιες!
1. Όσον αφορά το μάνατζμεντ: μέχρι να δημιουργηθεί “καταστατική πλειοψηφία”, τις διοικήσεις θα τις διορίζει το ESM/EFSF. Οι νυν τραπεζίτες θα επανεξετασθούν από μηδενική βάση, λαμβάνοντας υπ´όψη την μέχρι σήμερα “παραγωγικότητά” τους!
2. Μπορεί να υπάρχει ένα lock-up period, δηλαδή μιά χρονική περίοδος κατά την οποία κανένας νέος μέτοχος δεν θα μπορεί να πωλήσει (τις μετοχές που έλαβε δωρεάν), μέχρι να σταθεροποιηθούν και κατασταλλάξουν κάπως τα πράγματα. Γιά την ίδια περίοδο οι μετοχές να είναι “άνευ δικαιώματος ψήφου”. Οι μετοχές μετατρέπονται “μετά ψήφου” (και έτσι αποκτούν μεγαλύτερη αξία), με τη λήξη της περιόδου lock-up!
3. Όποιος νέος μέτοχος πουλήσει μετοχές (που έλαβε δωρεάν), το 30% της είσπραξης να φορολογείται αυτοτελώς υπέρ του Δημοσίου (ώστε να μπορεί να αποπληρωθεί και να επαναγορασθεί το δημόσιο χρέος), και το 70% να παραμένει στην τσέπη του (ώστε να μπορεί να πληρώνει φόρους γιά την εξυπηρέτηση των δανείων που σύναψε η Χώρα για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών!)
{Κάπως έτσι έγινε και η μετάβαση από τον σοσιαλισμό και την δημόσια ιδιοκτησία όλων των παραγωγικών φορέων, των μέσων παραγωγής και της ακίνητης περιουσίας στην Πολωνία, την Τσεχοσλοβακία, την Ουγγαρία, κλπ. Τα λάθη και η εμπειρία εκείνης της περιόδου φυσικά και θα πρέπει να αξιοποιηθούν.}

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ


 

Σύνταγμα: Λαϊκή λιθογραφία που απεικονίζει την Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου του 1843και δίπλα ο αγνός αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Ιωάννης Μακρυγιάννης (1797-1864), εμπνευστής και πρωτεργάτης του δημοκρατικού κινήματος για την παραχώρηση συντάγματος από την ξενόφερτη μοναρχία (Ελαιογραφία: Αθήνα, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο).
Σκηνικό θλίψης, οδύνης και «ματώματος ψυχής» για τη σύγχρονη τραγωδία, στην οποία οδηγείται το Ελληνικό Έθνος και ο Ελληνικός λαός.
Και όμως η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.
Παραβιάζουν ακόμη και διατάξεις του Συντάγματος για να ματώσουν αυτό το λαό ακόμηπερισσότερο !!
Πιο συγκεκριμένα:
Το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, για τα «Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα» προβλέπει στο Άρθρο 4, παρ. 5 τα εξής:
«Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους»
Εισάγει τοιουτοτρόπως τον αναλογικό και τον προοδευτικό τρόπο επιβάρυνσης καιφορολόγησης (με βάση τη φοροδοτική ικανότητα έκαστου), επιβαρύνοντας περισσότεροτους «έχοντες και κατέχοντες» πολύ υψηλά εισοδήματα και πολυτελέστατα τεκμήριαδιαβίωσης.
Κι’ όμως πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι το ως άνω άρθρο, ιδιαίτερα για ταληφθέντα και προτεινόμενα μέτρα των μνημονίων, ή δεν τηρείται σωστά, ή δεν λαμβάνεταιιδιαίτερα υπ’ όψιν ή εφαρμόζεται ακόμη και αντιστρόφως ανάλογα!!
Πιο αναλυτικά:
► Αύξησαν την Έμμεση φορολογία (Φ.Π.Α. κ.α.), καθιστώντας τουτέστιν περισσότεροάδικο το φορολογικό μας σύστημα, ιδιαίτερα για τα χαμηλά εισοδήματα.
Η Έμμεση φορολογία στη χώρα μας είναι υψηλότερη κατά 41,2% της άμεσης φορολογίας (σύμφωνα με τα στοιχεία του Κρατικού προϋπολογισμού του 2012), υπονομεύονταςτοιουτοτρόπως σε υψηλό βαθμό τον προοδευτικό χαρακτήρα του φορολογικού μαςσυστήματος.
Η Νέα Κοινωνία, η Νέα Ελλάδα: «Των Κροίσων.. και των Κρισόπληκτων»
► Απειλούν με χαράτσια όλα τα νοικοκυριά (σπίτια, χαμόσπιτα, αγροτεμάχια, σαράβαλα κ.α.) και ούτε ένα μέτρο για κατόχους σύγχρονων παλατιών, θαλαμηγών, ελικοπτέρων, ιδιωτικών αεροπλάνων, λοιπών τεκμηρίων προκλητικού πλούτου κ.α. Ούτε ένα μέτροακόμη και για τα Νησιά τα οποία κατέχουν Έλληνες Κροίσοι διεθνούς φήμης.!!
► Καταργούν φοροαπαλλαγές πλέον και σε τέκνα σε μικροδανειστές, ανέργους, αδύνατους,αρρώστους, καρκινοπαθείς, παραπληγικούς, κ.α. και διατηρούν 58 φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές με το Νόμο 27/1975.
► Βομβαρδίζουν με μέτρα ετήσια εισοδήματα από 0 – 30.000 ευρώ, πλήττουν εισοδήματα ακόμη και των 5.000 ευρώ και ούτε ένα μέτρο για εισοδήματα από 200.000, από 1.000.000, από 10.000.000 ….. από 1.000.000.000 ευρώ και άνω (κλιμακωτά)!!
Την ακραία αυτή πολιτική δεν δείχνουν να την συμμερίζονται και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που ζήτησαν τη «στήριξη» του Δ.Ν.Τ.
Π.χ. -Η ανίσχυρη Λετονία ζήτησε πρώτιστα τη διασφάλιση των μισθών και των συντάξεων
-Η Ουγγαρία παίρνει μέτρα κυρίως για τους πλούσιους
-Η Πορτογαλία επιβάλλει μέτρα και για εισοδήματα πάνω από τα 153.000 ευρώ
Ακόμη όμως και η Αμερική και η Γαλλία, για να ξεπεράσουν την κρίση, προτείνουν αύξηση των ήδη υψηλών συντελεστών φορολόγησης των πλουσίων, σε ποσοστά που μπορούν να ξεπεράσουν το 60 και 70% κατά περίπτωσιν.
► Δεν αξιοποιούν το Άρθρο 4, παρ. 5 του συντάγματος που προβλέπει την προοδευτικήφορολόγηση των πλουσιότερων κοινωνικών στρωμάτων και επιλέγουν ως «ισοδύναμα μέτρα» τον σφαγιασμό των συντάξεων και του εφάπαξ που ως γνωστό έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, δημιουργώντας πρωτότυπες πατέντες και περίεργες επιλογές «Δημοσιονομικής Πολιτικής» διεθνώς.
Σχετική εξάλλου είναι και η πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου – Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου – που έκρινε αντισυνταγματικέςδιατάξεις του νομοσχεδίου με το οποίο επέρχονται μειώσεις στις συντάξεις και κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα, κ.λ.π. και ότι δεν πρέπει να θίγεται η αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας.
► Διατηρούν και ενισχύουν πρακτικές που παραβιάζουν ακόμη και τη στοιχειώδη λογική Π.χ. Τρομοκρατούν νοικοκυριά και μικροεπιχειρήσεις για οφειλές 200 και 300 ευρώ (ΔΕΗ, εφορία κ.α.) ακόμη και όταν το Κράτος τους οφείλει χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες ευρώ (πολυχρονίζον Εφάπαξ, καθυστερούμενες συντάξεις, επιστροφές ΦΠΑ, αμοιβές αγαθών και υπηρεσιών προς το Δημόσιο, λοιπές οφειλές κ.α.) χωρίς να προβαίνουν στην ψήφιση νόμων «περί συμψηφισμού χρεών».
ΚΡΙΣΗ ΗΘΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ
ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ
Η κρίση δεν είναι οικονομική. Είναι βαθύτατη κρίση ηθικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και δημοκρατικών αξιών που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν και στην οικονομική κρίση και σήψη. ​
Τιμωρούνται οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νομοταγείς, οι έντιμοι, οι εθελοντές, οι πατριώτες και διαφεύγουν επί χρόνια οι καταχραστέςτου δημοσίου χρήματος, οι αεριτζήδες, οι φοροφυγάδες, οι φοροαποφυγάδες, οι φοροαπαλλαγέντες, οι εισφοροφυγάδες, οι εξαγωγείς αφορολόγητων κεφαλαίων, οι εξαγωγείς κεφαλαίων που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες κ.α.
Προς επιβράβευσή τους μάλιστα οι «παράνομοι», καραδοκούν να λάβουν ως λεία (αντί πινακίου φακής) και την περιουσία των νομοταγών.
Τιμωρούνται οι νέοι … ακόμη και οι επόμενες γενιές και τυγχάνουν σχεδόν ατιμωρησίας,με τον περίφημο νόμο 3126/2006 περί ευθύνης υπουργών οι κατ’ εξοχήν ασκούντες τις«πτωχευόμενες» πολιτικές (επί σειρά ετών), αλλά και οι ακολουθούντες «συμπεριφορές και πρακτικές» που δεν συνάδουν προς το δημόσιο συμφέρον και τον ωφελιμισμό των πολλών, ως είθισται σε μια δημοκρατία.
Είναι ο πρώτος νόμος που έπρεπε να καταργηθεί, πριν την προσφυγή της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ., διότι αποτελεί στίγμα για κάθε σύγχρονη Δημοκρατία και βάναυση προσβολή του πολιτεύματος ιδιαίτερα για χώρες υπό «πτώχευση» … λόγω κακοδιαχείρισης.
Στις πλούσιες χώρες η Ελλάδα
Η ανάπτυξη μιας χώρας εξαρτάται κυρίως από το «φυσικό, πολιτισμικό και ορυκτό» της Πλούτο.
Η Ελλάδα διαθέτει και τα τρία στον υπέρτατο βαθμό, δίνοντας στη χώρα μας μοναδικές προοπτικές ανάπτυξης.
Πρόσφατα το 2010, πριν μπει στα μνημόνια, κατατάχθηκε στις 32 πλουσιότερες χώρες του κόσμου, με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα, και σύμφωνα με το UNDI στις 22 πιο αναπτυγμένες χώρες παγκοσμίως (βλέπε σχετική αναφορά και στην ιστοσελίδα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου).
Αν όμως αναλογιστεί κανείς ότι τις τελευταίες κυρίως δεκαετίες, καταστρέφεται ο σπάνιοςφυσικός πλούτος της χώρας μας, απαξιώνεται ο λαμπρός πολιτισμικός της πλούτος και κατάτρόπο περίεργο αγνοείται ο σπάνιος ορυκτός της πλούτος, εύκολα μπορεί να συμπεράνει ότι με μια Εθνική Πολιτική, με μια Σύγχρονη Στρατηγική και μ’ έναν άρτιοΠολιτικο-οικονομικό σχεδιασμό, η Πατρίδα μας θα μπορούσε να καταταχτεί σύντομα στις 15 τουλάχιστον πλουσιότερες χώρες του κόσμου!!
Και μ’ ένα δίκαιο κοινωνικό σύστημα (διότι ως γνωστόν το ισχύον εμφανίζει τεράστιες και αναχρονιστικές εισοδηματικές ανισότητες) θα μπορούσε και πάλι να αποτελέσει πρότυποΑνάπτυξης, Πολιτισμού και Δημοκρατίας.
Αντ’ αυτού όμως η Πατρίδα μας περιφέρεται εσχάτως μέσα στο Δούρειο Ίππο της «Ψωροκώσταινας», διασύρεται διεθνώς και προβάλλεται σαν η πρώτη Χώρα προςπτώχευση στη διεθνή ειδησεογραφία.
Πραγματικά πρόκειται περί ΑΘΛΟΥ … ΑΘΛΙΟΥ όμως.
Η αναζήτηση των διαχρονικών πολιτισμικών, κοινωνικών, ηθικών και δημοκρατικών αξιών του Ελληνικού Πολιτισμού, το πλάτεμα των κρουνών της ιστορικής μνήμης και συνείδησης και το βάθεμα των κοινωνικών και δημοκρατικών θεσμών, θα αποτελέσουν τηνπολύτιμη πυξίδα διαφυγής από τον «ιέρειο» χώρο των σπονδών προς τους Κέρβερους τηςσύγχρονης Νομισματικής Πολιτικής, από τους κατακομβιαίους σχηματισμούς του ζοφερούΠλούτωνα και από τις υποχθόνιες και φρυγματισμένες ανασαιμιές της γης προς τουςιριδισμούς των κυματιστών Ελλαδικών ονείρων, προς το λιοπερίβλητο άρμα του Φαέθοντακαι προς το άπλετο και Απολλώνιο Ελληνικό Φως.
ΔΡ. ΜΕΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...