Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Το ασφαλιστικό βάζει …μπουρλότο – Τσακαλώτος στους δανειστές: Με είπατε ψεύτη;

 

President of Eurogroup Jeroen Dijsselbloem (R) and Greek Finance Minister Euclid Tsakalotos during a Eurogroup Finance ministers meeting at the European Council headquarters in Brussels, Belgium, 07 December 2015. EPA, OLIVIER HOSLETPresident of Eurogroup Jeroen Dijsselbloem (R) and Greek Finance Minister Euclid Tsakalotos during a Eurogroup Finance ministers meeting at the European Council headquarters in Brussels, Belgium, 07 December 2015. EPA, OLIVIER HOSLET
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Η υπόθεση του ασφαλιστικού μπορεί να αποδειχθεί «βόμβα» στα θεμέλια της κυβέρνησης στην περίπτωση που η τελική κατάληξη των διαπραγματεύσεων δεν είναι θετική, όπως ευελπιστούν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά και οι δανειστές της Ελλάδας. Η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή μπορεί να είναι μία μεγάλη δοκιμασία για την κυβέρνηση, εκφράζουν φόβους οι Θεσμοί.
Σύμφωνα με αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον, το θέμα πρέπει να «κλείσει» πριν από την επιθεώρηση του Ιανουαρίου. Διαφορετικά η επιθεώρηση, που προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 15 ή στις 18 Ιανουαρίου, θα καθυστερήσει, τονίστηκε χαρακτηριστικά.
Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε τις θέσεις της στους Θεσμούς, διά του αρμόδιου υπουργού κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, οι οποίοι και τις μελετούν. Όπως τονίστηκε στο «Εθνος της Κυριακής», κατά την παραλαβή των προτάσεων, οι δανειστές δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους και είπαν ότι θα τις αξιολογήσουν με την επιστροφή στις βάσεις τους, και θα επανέλθουν με τις απαντήσεις τους μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων και άλλων τρόπων.
Οι αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι οι αρμόδιοι υπουργοί και οι επικεφαλής των Θεσμών θα συνεχίσουν στην διάρκεια των εορτών την ανταλλαγή απόψεων στοχεύοντας στον καθορισμό τελικού κειμένου που θα είναι αποδεκτό και από τις δύο πλευρές, με τρόπο που θα εξασφαλίσει την αναγκαία υποστήριξη κατά την ψηφοφορία στη Βουλή. Οι αξιωματούχοι αναμένουν ότι θα υπάρξουν διαφωνίες, δεδομένης της προχωρημένης δήλωσης του κ. Τσίπρα στην ΕΡΤ, με την οποία απέκλειε κάθε άλλη μείωση των συντάξεων. «Είναι δύσκολο να υποχωρήσει από αυτή τη δημόσια θέση του», είπαν οι αξιωματούχοι, αν και αναγνώρισαν ότι έχει καταργήσει όλες τις «κόκκινες γραμμές» του, από τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου μέχρι σήμερα.
Υποστηρίζουν πάντως, ότι εάν επιτευχθεί συμφωνία για το ασφαλιστικό, και αν ψηφιστεί αυτή στη Βουλή, θα δοθεί μεγάλη ώθηση προς τα εμπρός για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. «Είναι το πιο δύσκολο πρόβλημα του Προγράμματος», τόνισαν χαρακτηριστικά. «Τα υπόλοιπα θα προχωρήσουν εύκολα», σημείωσαν.
Οι δύο πλευρές ανιχνεύουν τις προθέσεις η μία της άλλης, και η αλήθεια είναι ότι αναζητούν τη «χρυσή τομή» που θα επιλύσει τις διαφορές τους. Η ελληνική πλευρά φαίνεται ότι έχει έτοιμη μία εναλλακτική πρόταση στην περίπτωση που η εισήγηση για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών δεν γίνει δεκτή από τους δανειστές. Αναμένεται να προτείνει την χρησιμοποίηση των δανεικών που δεν χρειάστηκαν οι τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων. Εάν οι δανειστές αποδεχθούν την πρόταση, η κατάληξη σε συμφωνία θα είναι πολύ εύκολη.
Οι αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι οι συζητήσεις μεταξύ των αρμοδίων υπουργών και των επικεφαλής των Θεσμών είναι σε αρκετές περιπτώσεις έντονες και περιέχουν δράμα. «Είδατε τη ταινία «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν»; Το ίδιο πράγμα… Μάχη μέχρι τελικής πτώσεως. Συζητούν ασταμάτητα μέχρι το πρωί», τόνισαν οι αξιωματούχοι.
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι τις πλείστες φορές ήρεμος και απολαυστικός συνομιλητής, όπως ειπώθηκε στο ΕτΚ. Όμως, όταν νοιώθει να αμφισβητείται η αξιοπιστία του γίνεται …θηρίο. Μας περιέγραψαν την εξής σκηνή όταν γινόταν συζήτηση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Ο Ελληνας υπουργός κατέθεσε την άποψη ότι δεν δείχνουν πολύ ενδιαφέρον για το θέμα οι ξένοι τραπεζίτες και επενδυτές, για να του απαντήσει ένας εκ των συνεργατών του κ. Κοστέλλο της Κομισιόν: Όχι, ενδιαφέρονται.
Εξαλλος ο κ. Τσακαλώτος του απάντησε: «Δηλαδή με χαρακτηρίζεις ψεύτη; Με χαρακτηρίζεις ψεύτη;».
Χρειάστηκε η δυναμική παρέμβαση του κ. Κοστέλλο για να ηρεμήσει ο κ. Τσακαλώτος και να συνεχιστεί η συζήτηση.
Οι Ελληνες υπουργοί εκνευρίζονται και με τον τρόπο με τον οποίο συνεννοούνται ενώπιον τους οι εκπρόσωποι των βασικών Θεσμών, του ΔΝΤ και της Κομισιόν. Ο βασικός συνομιλητής τους είναι ο κ. Κοστέλλο, ο οποίος όμως κάθε φορά που προκύπτει πρόβλημα αναζητεί την συγκατάθεση της κ. Ντέλια Βελκουλέσκου. «Συνεννοούνται με τα μάτια», είπαν οι αξιωματούχοι. «Η κ. Βελκουλέσκου δεν ομιλεί πολύ, συμμετέχει μέχρι τώρα το πολύ στο 5% των συζητήσεων. Όμως, πάντα οι υπόλοιποι συναδέλφοι της αναζητούν την συγκατάθεση της, δια νοημάτων και άλλων τρόπων για να δώσουν τη δική τους απάντηση».
Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των Θεσμών δεν έκαναν καμία συζήτηση για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού εναντίον του ΔΝΤ. «Ηταν ως να μην έγιναν ποτέ», τόνισαν οι αξιωματούχοι. «Καμία αναφορά από κανένα»…
WWW.ETHNOS.GR, WWW.MIGNATIOU.COM

«Μου έκοψε την σύνταξη αλλά τον αγαπώ»...λαος για τα μπαζα!!

 




Παίρνει 300 ευρώ σύνταξη και φάρμακα με δανεικά, υποστήριξε η γυναίκα που υποδέχθηκε με αγκαλιές και φιλιά τον πρωθυπουργό στο Κερατσίνι. «Είχα καημό να...

Που είναι τα εκλογικά τμήματα για τις εκλογές στη ΝΔ

 

Πως μπορείτε να δείτε τα εκλογικά τμήματα για τις εκλογές την ΝΔ Τα μέλη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, που θα προσέλθουν αύριο Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στην εκλογική...

Στη... Βουλγαρία καταφεύγουν Έλληνες τραγουδιστές-ΔΕΙΤΕ πόσα παίρνουν για μια εμφάνισή τους!

 

Μπορεί πλέον η νυχτερινή Αθήνα και συγκεκριμένα τα… μπουζούκια να μην θυμίζουν σε τίποτα την δεκαετία του ’90 με τα «χρυσά» νυχτοκάματα και τα υπέρογκα ποσά ..
που ξόδευαν οι Έλληνες για τη διασκέδασή τους, ωστόσο, η αγορά της Σόφιας δίνει μια ανάσα στους Έλληνες τραγουδιστές.
Εν μέσω κρίσης, όλο και περισσότεροι, καταφεύγουν στη Βουλγαρία, γνωρίζοντας την αποθέωση, αφού είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στο κοινό εκεί.
Όλα αυτά με το… αζημίωτο βέβαια, μιας και το «νυχτοκάματο» για κάποιους, όπως αναφέρει η Real News, φτάνει ακόμα και τα 3.000 ευρώ!
Πριν από λίγες εβδομάδες, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα,  ο Παντελής Παντελίδης έβαλε «φωτιά» στη νυχτερινή διασκέδαση της Σόφιας, ενώ στο κέντρο όπου τραγούδησε δεν έπεφτε καρφίτσα!
Το επόμενο μεγάλο γεγονός στη γειτονική χώρα είναι η συναυλία της Δέσποινας Βανδή στις 21 Φεβρουαρίου του 2016. Όχι όμως σε κάποιο νυχτερινό κέντρο αλλά στο αντίστοιχο του δικού μας Μεγάρου Μουσικής. Στην ίδια αίθουσα είχε δώσει το περασμένο καλοκαίρι συναυλία και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, κατακτώντας το δικό του κοινό!
Αυτός βέβαια που κάνει μεγάλη καριέρα στη Βουλγαρία είναι ο Θεσσαλονικιός Γιώργος Γιασεμής, ενώ ο Βασίλης Καρράς είναι από τους πρώτους τραγουδιστές που άνοιξαν δίαυλο συνεργασίας στη γειτονική χώρα.
Εκεί –και όχι τυχαία- γύρισε πρόσφατα βίντεο κλιπ ο Νίκος Βέρτης, με τις φήμες να θέλουν τον τραγουδιστή να ετοιμάζει και εμφανίσεις στη Σόφια. 
star.gr

Κρίση του Μάρτη ΄87, ο ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε βοήθεια από τη Συρία κι ο Άσαντ παρέταξε τα στρατεύματα της πατρίδας του για την Ελλάδα, στα σύνορα με την...Τουρκία

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκαςhttp://nikosklitsikas.gr/

Κρίση του Μάρτη ΄87, ο ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησεβοήθεια από τη Συρία κι ο Άσαντ παρέταξε τα στρατεύματα της πατρίδας του για την Ελλάδα, στα σύνορα με την...
Τουρκία, τον χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, με σαφή διακήρυξη προς την Τουρκία: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!
Οκτώβρης 2015... η Ελλάδα -και της αριστεράς του A. Τσίπρα- συμπαραστέκεται στη φίλη και σύμμαχο Τουρκία εναντίον της Συρίας!

Η επίσκεψη του "δικτάτορα" Bashar al-Assad και της συζύγου του Asma, στην Παναγία της Δαμασκού... για την προετοιμασία της γέννησης του Θεανθρώπου

Οι δανειστές απαιτούν επιπλέον μέτρα 3 δισ. – Στον αέρα και η δόση του 1 δισ.

 

Οι δανειστές απαιτούν επιπλέον μέτρα 3 δισ. – Στον αέρα και η δόση του 1 δισ.
Δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους οι δανειστές και τώρααπαιτούν επιπλέον μέτρα 3 δισ. ευρώ, ενώ έχουν και αντιρρήσεις για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας, οι δανειστές εκτιμούν ότι ο προϋπολογισμός δεν βγαίνει και θα ζητήσουν συμπληρωματικό προϋπολογισμό με μέτρα 2-3 δισ. ευρώ μόνο για το 2016.

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Σε κατάσταση γενικής διάλυσηςφέρεται το τεχνητό κράτος του Κοσσυφοπέδιου που γεννήθηκε από την εγκληματική νατοϊκή επέμβαση το 1999 σε βάρος των Ορθόδοξων Σέρβων, με τους άθλιους νατοϊκούς βομβαρδισμούς που είχαν σαν αποτέλεσμα την γέννηση ενός κράτους μαφία και λαθρεμπορίου και παράλληλα γεννήτρα διαφόρων τζιχαντιστικών ομάδων και εστιών τουρκικής αποσταθεροποιητικής προπαγάνδας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ήδη οι κάτοικοι του κρατιδίου εγκαταλείπουν ομαδικά το Κοσσυφοπέδιο αναζητώντας αλλού καλύτερη τύχη καθώς όλες οι προσδοκίες τους για την λειτουργία αυτού του κρατιδίου αποδειχτήκαν φρούδες.

Στην Μόσχα ο Παυλόπουλος για το Έτος Ελλάδας - Ρωσίας

Με τον καλύτερο τρόπο θα τιμήσει η Ελλάδα το Κοινό ΈτοςΕλλάδας - Ρωσίας 2016 το οποίο ξεκινάει την 1η Ιανουαρίου.Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΝΤ1, με την ευκαιρία το κοινού έτους, αλλά και με την αφορμή τη συμπλήρωση 1000 χρόνων από την παρουσία των Ρώσων στο Άγιο Όρος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα επισκεφθεί τη Μόσχα πιθανότατα στις 15 Ιανουαρίου.

Δράκεια Πηλίου. Το άγνωστο ολοκαύτωμα των Γερμανών…

 Μόλις πέντε ημέρες μετά το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, οιΓερμανοί κατακτητές έδειξαν πάλι το απάνθρωπο πρόσωπό τους, αυτή τη φορά στο Πήλιο. 17 Δεκεμβρίου 1943. Μια γερμανική περίπολος μοτοσικλετιστών κινούνταν στην περιοχή της Αλικόπετρας, κοντά στο χωριό Δράκεια. Κρυμμένοι Έλληνες αντάρτες, πυροβόλησαν εναντίον τους, σκοτώνοντας δύο στρατιώτες. Ένας άλλος, τραυματισμένος, κατάφερε να διαφύγει προς την Πορταριά και ενημέρωσε τη γερμανική διοίκηση για το «χτύπημα» των αντιστασιακών. Την ίδια μέρα το απόγευμα, ακούστηκαν πυροβολισμοί στα Χάνια Πηλίου. 

Πούτιν: Μπορώ να συνεργαστώ εύκολα και με Ομπάμα και με Άσαντ

Ανοικτός σε συνεργασία με όλες τις πλευρές που εμπλέκονταιστις προσπάθειες για την επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, εξηγώντας πως η Μόσχα μπορεί εύκολα να συνεργαστεί τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με τον Σύρο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ. «Όσον αφορά τη συριακή κρίση, το βρίσκουμε εύκολο να συνεργαστούμε τόσο με τον πρόεδρο Άσαντ όσο και με την αμερικανική πλευρά. Έχω μιλήσει πρόσφατα για το θέμα αυτό με τον πρόεδρο Ομπάμα και με τους φίλους μας από τη Σαουδική Αραβία και από άλλα αραβικά έθνη», είπε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οι δηλώσεις αυτές είναι από ένα ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί αύριο από τη ρωσική τηλεόραση.

Η ώρα των εκλογών στη ΝΔ – Στις 20:30 τα πρώτα αποτελέσματα

 


  • (0)
  • (0)
Άνοιξαν οι 1.290 κάλπες που έχουν στηθεί σε 883 εκλογικά κέντρα σε όλη την χώρα και από τη ΝΔ διαβεβαιώνουν πως όλα θα εξελιχτούν ομαλά, ενώ υπάρχουν και δικλίδες ασφαλείας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια τεχνικά προβλήματα υπάρξουν.

Η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα και λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ, θα ξεκινήσει η αποστολή των πρώτων αποτελεσμάτων στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Η ΚΕΦΕ υπολογίζει πως γύρω στις 10:30 θα γνωρίζουμε τον νικητή των εκλογών και αν θα υπάρξει δεύτερος γύρος που είναι και το πιο πιθανό σενάριο.

Διαβάστε τον κατάλογο με τις διευθύνσεις των εκλογικών κέντρων
Δείτε το αντίτυπο της αίτησης επαναβεβαίωσης / εγγραφής μέλους


Όσοι προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες θα πρέπει να γνωρίζουν:

• Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

• Πριν κάποιος ψηφίσει, συμπληρώνει αίτηση επαναβεβαίωσης/εγγραφής μέλους υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία του, στην οποία επισημαίνεται ότι αποδέχεται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, τις πολιτικές θέσεις του κόμματος και αναλαμβάνει την υποχρέωση να τηρεί το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του. Τα δεδομένα που θα συλλέγουν θα παραμείνουν, επί 48ωρο, στους server της Vodafone και, εν συνεχεία, βάσει νομοθεσίας, θα καταστραφούν-διαγραφούν. Νωρίτερα, όμως, θα τα έχει ζητήσει η ΝΔ, καθώς από αυτά τα αρχεία θα δημιουργηθούν- επικαιροποιηθούν τα μητρώα μελών του κόμματος.

• Οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.

• Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας www.nd.gr, ή να ενημερωθούν από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ)

• Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η επίδειξη επισήμου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Δίπλωμα οδήγησης, Διαβατήριο).

• Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.

• Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, όσοι προσέλθουν ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισαν και την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.

• Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο.

Επίσης τα μέλη και οι φίλοι της ΝΔ, που θα προσέλθουν , στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προέδρου του Κόμματος, μπορούν να ενημερώνονται για τα εκλογικά τμήματα μόνο από την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος www.nd.gr , από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ) και από τους τηλεφωνικούς αριθμούς:

210-9444732
210-9444981
210-9444340 έως 345

-Γ.Πλακιωτάκης: Ψηφίζουμε για το μέλλον της παράταξης 

Η τρίτη και μεγαλύτερη απάτη εναντίον του λαού

 

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη σύνοδο της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Φωτογραφία ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥO πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη σύνοδο της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Φωτογραφία ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ
Η καλύτερη μνημονιακή κυβέρνηση της πενταετίας αποκαλύπτεται πλέον και στους πιο αγαθούς και καλόπιστους ψηφοφόρους της, ότι υπέκλεψε την ψήφο τους με μια τρίτη απάτη.
Τον Ιανουάριο ηταν το σκίσιμο του Μνημονίου και ο “άλλος τρόπος” που τον ήξεραν μόνο ο κ. Αλέξης Τσιπρας και ο Γιάννης Βαρουφάκης. Ακολούθησε η απάτη του δημοψηφίσματος που έπεσαν μαχόμενοι υπέρ του ΟΧΙ, για να δοξαστούν την επομένη ημέρα για το ΝΑΙ τους. Και τελικά όχι μόνο να μην σκίσουν το Δεύτερο Μνημόνιο αλλά να υπογράψουν φαρδιά πλατειά το σκληρότερο τρίτο Μνημόνιο με υποσχετική και για τέταρτο…
Τον Σεπτέμβριο δακρύβρεχτοι και με βαριά καρδιά υποσχέθηκαν στον κοσμάκη που ακόμη ήλπιζε και ήθελε από κάπου να πιαστεί, ότι θα εφαρμόσουν στα γρήγορα το καλύτερο Μνημόνιο όλων των εποχών, και παράλληλα θα εφαρμόζει ο κ. Τσιπρας το Παράλληλο πρόγραμμα του, με τις παροχές, τους διορισμούς, την ανακούφιση ανέργων και άστεγων, με τις νέες τράπεζες τις Αναπτυξιακές που θα τις κουμαντάρουν οι κολλητοί του συστήματος και θα μοιράζουν χρήμα (από αυτό που δεν υπάρχει).
Πολύ απλά ο κ. Τσιπρας τον Σεπτέμβριο απέδωσε όλα τα κακά που συμβαίνουν στον τόπο, ακόμη και το Τρίτο Μνημόνιο (που έχει την δική του σφραγίδα …σκληρής διαπραγμάτευσης) στους προηγούμενους. Ενώ ο ίδιος και η κυβέρνηση του με περηφάνια θα οδηγούσαν τον λαό στην Γη της Επαγγελίας με το Παράλληλο Πρόγραμμα.
Η υπόθεση εργασίας καταλήγει φυσικά στο συμπέρασμα ότι εκτός εκείνων που περίμεναν να διορίσουν σε κάποια από τις θέσεις που άλωσε το κόμμα στο Δημόσιο, θα δυσκολευτούμε να βρούμε έστω και έναν πολίτη που να ψήφισε τον κ. Τσιπρα τον Σεπτέμβριο για το Μνημόνιο που εφαρμόζει και όχι για το Παράλληλο πρόγραμμα που είχε υποσχεθεί.
Αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη απάτη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποδείχθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
Με δικαιολογίες που προσβάλλουν αυτούς που με θράσος τις εκστομίζουν καθώς δεν είναι δυνατόν να θεωρούν τόσο χαχόλους τους Έλληνες, αντί να κρύβονται από ντροπή στο πιο σκοτεινό λαγούμι, επιχειρούν την μεγάλη απάτη (στην οποία έγιναν τσακωτοί) όχι μόνο να μην πληρώσουν το τίμημα, αλλά να βγουν και από πάνω.
Έτσι έσπευσαν να καταθέσουν το προχειρογραμμένο Παράλληλο Πρόγραμμα, να το καταθέσουν χωρίς προβλέψεις από το Γενικό Λογιστήριο, γνωρίζοντας ότι θα τους το πετάξει στα μούτρα η Τρόικα, αλλά δεν τους ένοιαζε. Απλώς να καβατζάρουν τα Χριστούγεννα με την ψήφο των βουλευτών, που όπως εκείνος ο “φτωχός” στο μυαλό κ. Σπιρτζης πονάνε, που μας βάζουν το Μνημόνιο μέχρι το λαιμό, αλλά βαυκαλίζονταν μαζί με τα φερέφωνα τους στον Τύπο και τα όλο και πιο πολλά ασφυκτικά ελεγχόμενα ΜΜΕ, ότι έρχεται το Παράλληλο Πρόγραμμα και όλοι θα περνάμε καλά.
Και όταν αποκαλύφθηκε η απάτη, τι είπαν οι αθεόφοβοι; Στην αρχή ότι αποσύρθηκε το νομοσχέδιο, γιατί η κυβέρνηση που πέρασε τα πάντα με μορφή κατεπείγοντος, από …ευαισθησία απέναντι στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης αποφάσισε να τηρήσει την κοινοβουλευτική διαδικασία και να φέρει το νομοσχέδιο μετα τις γιορτές κανονικά και όχι ως κατεπείγον.
Μετα κάποιος είχε άλλη πιο φαεινή ιδέα. Κι άρχισε η άλλη απάτη: Εμείς θέλουμε να μοιράσουμε στον κοσμάκη λεφτά και παροχές, αλλά οι κακοί δανειστές δεν αφήνουν. Και συνέχισαν με περισσότερο θράσος: μα η αντιπολίτευση φταίει που έκανε φασαρία για το ακοστολόγητο πρόγραμμα. Έτσι το έμαθαν οι δανειστές και φρέναραν το νομοσχέδιο.
Λες και η Ντέλια και ο Κοστέλο δεν διαβάζουν μεταφρασμένες εφημερίδες και δελτία ειδήσεων. Περίμεναν από τον Θεοδωράκη και τον Βρουτση να ακούσουν για το νομοσχέδιο…
Όπως και στο Δημοψήφισμα, όπως και στις εκλογές έτσι και τώρα με το δήθεν Παράλληλο Πρόγραμμα, πιστεύουν ότι και τον κοσμάκη θα ξεγελάσουν και τελικά θα τους χειροκροτήσουμε για τις καλές προθέσεις τους… Που θέλουν να μοιράσουν παροχές, αλλά δεν τους αφήνουν οι κακοί στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, και που δεν θέλουν να εφαρμόσουν Μνημόνια αλλά τους υποχρεώνουν οι ίδιοι κύκλοι να το κάνουν.
Και κάνουν το λάθος να πιστεύουν πια, ότι η Απάτη μπορεί να είναι παντοτινή…
Αυτό είναι όμως το τελευταίο λάθος που κάνουν συνήθως τα καθεστώτα…

2015, η αθλιότερη χρονιά ever – Η χρονιά του Τσίπρα!


 


Η επέλαση των ζαβών!


Πέρσι τέτοιο καιρό τα παιδάκια λιποθυμούσαν στα σχολεία από την πείνα, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι αυτοκτονούσαν κατά δεκάδες, και η χώρα μαστίζονταν από την δυστυχία που της επέβαλλαν οι εγκάθετοι γερμανοτσολιάδες σαμαροβενιζέλοι. Οι οποίοι, άλλη δουλειά δεν είχαν, αλλά καθημερινά συσκέπτονταν για το πώς θα βρουν νέους τρόπους να υποδουλώσουν τους Έλληνες, παίρνοντας απ ευθείας εντολές και γραμμή από την μαντάμ Μέρκελ και τον «σακάτη» συνεργάτη της.

Ευτυχώς όμως που λαός μας δεν ήταν μόνος του. Είχε ασπίδα προστασίας τον Αλέξη και τον Σύριζα. Που ευθύς μόλις αναλάμβανε την εξουσία, θα εφάρμοζε τα πολυσχιδή του προγράμματα και τα μελετημένα σε βάθος σχέδια για να καταργηθούν οι φόροι και τα χαράτσια, να δοθούν αυξήσεις και ανάσες, και εν πάση περιπτώσει να σκιστεί δια παντός το επαχθές και ανάλγητο μνημόνιο… και ελεύθεροι πια οι Έλληνες να συνεχίσουν να πορεύονται όπως ορίζει το DNA τους: Χωρίς ξένα αφεντικά!

Και ως κερασάκι στη τούρτα, ο Στρατούλης θα «μαστίγωνε τις αγορές», που θα μας ικέτευαν για να μας δανείσουν, ενώ ως άλλο μπόνους, ο Αλέξης θα άλλαζε και την Ευρώπη ολάκερη, αφού πρώτα γκρέμιζε τον καπιταλισμό… σε όλα μέσα δηλαδή ο αρχηγός… σαν τον Πούτιν κάπως, μόνο που ο δικός μας δεν μιλάει με τα δελφίνια…

Ο Σύριζας θα τα κατάφερνε όλα αυτά με όπλα στη φαρέτρα του τον σπινθηροβόλο Στρατούλη, που λέγαμε, (εκείνον με το κοστολογημένο πρόγραμμα για το δωρεάν ρεύμα, κλπ), και τον πλέιμποι της διεθνούς οικονομίας, τον μπον βιβέρ ακαδημαϊκό γίγαντα Δρα Μπαρουφάκη, τον ιεροκήρυκα της χρεοκοπίας (συν την Βαλαβάναινα, τον μπάρμπα Αλέκο, την ζουρλή, τον Δραχμαζάνη, και τα άλλα αριστερά παιδιά).

Και τον Γενάρη που μας πέρασε, το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ο λαός για πρώτη φορά ανέβηκε πραγματικά στην εξουσία (η προηγούμενη, με το Πασόκ, αποδείχτηκε προ πολλού τζούφια). Και να οι χοροί στο Σύνταγμα, και να τα τραγούδια, και να τα χειροφιλήματα στον Αλέξη, που θα άλλαζε τον κόσμο, και θα έκανε την Μέρκελ να χορεύει πεντοζάλι… (μπορεί και τον Σόιμπλε να θεράπευε, και να τον βλέπαμε κι αυτόν να χορεύει σαν αρκούδι στους ζουρνάδες του βασιλιά των Ρομά Σκουρλέτη).

Σήμερα, μετά από ένα σχεδόν χρόνο Αριστερής διακυβέρνησης, τι βλέπουμε; Εν κατακλείδι: Τον Λεβέντη ρυθμιστικό πολιτικό παράγοντα, και μια (δεύτερη φορά) αριστερή κυβέρνηση που εξαρτάται από δυο τρεις ψήφους του… συγκαμένου και των ψεκασμένων του! Τόσο καλά δηλαδή.

Α… επίσης έχουμε κάπιταλ κοντρόλς, πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών, συντάξεις πείνας, τέλη κυκλοφορίας και στα ακινητοποιημένα ΙΧ, νέο αυξημένο ΕΝΦΙΑ, ρεκόρ ανεργίας, ξεπουλημένες τράπεζες και αεροδρόμια στους ξένους, και παραχώρηση των κόκκινων δανείων στα διεθνή κοράκια, τα διαβολικά, κατά Σύριζα, funds δηλαδή. Χώρια και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες «πρόσφυγες πολέμου» που ξέμειναν και λιάζονται στην χώρα μας. Τώρα το ποιος πόλεμος γίνεται στο Μαρόκο ή στο Νεπάλ, θα μας το πει ο διεθνολόγος(;) κ. Κοτζιάς, η κυρά Τασία η φρεσκαδούρα, ή ο Μουζάλας, ο οποίος πιο πολύ με υπεύθυνο γραφείου ταξιδίων που οργανώνει εκδρομές ανά την Ελλάδα μοιάζει παρά με υπουργό … αλλά τέλος πάντων. Και εν πάση περιπτώσει, να τα λέμε αυτά, τουλάχιστον γλιτώσαμε από τον Αντωνάκη…

Τι άλλο έχουμε; Τι να προλάβει κανείς να πει; Αυτοί οι τελευταίοι 11 μήνες μοιάζουν περισσότερο με 11 χρόνια. Και τι δεν είχαμε; Θεαματικές κωλοτούμπες, σφαλιάρες και χλευασμό από τους εταίρους, μετονομασίες της τρόικας, δημοψήφισμα, ξανά μανά βουλευτικές εκλογές, παραιτήσεις αρχηγών κομμάτων, εξαφάνιση κάποιων άλλοτε σωτήρων στυλ Παλαβίτσα, νέα αστέρια στυλ Φώφης, «εκλογές» στη Νέα Δημοκρατία, διορισμούς ανικάνων, γυμνές φωτογραφίσεις της Ραχήλ, και χίλια δυο άλλα που οι περισσότεροι εξ ημών ούτε καν τα παίρνουν χαμπάρι μέσα στον γενικό ορυμαγδό μέτρων, και φόρων που πέφτουν δεξιά κι αριστερά σαν χαλάζι. Χώρια που αν μας τα’ λεγε κάποιος πέρσι τέτοιο καιρό, που η Ελλάδα μύριζε επανάσταση, ούτε που θα τον πιστεύαμε. Τότε δηλαδή, που η Ζωζώ περπατούσε στον δρόμο και έτρεχαν οι δεκάδες ρεζίληδες να της δηλώσουν τον θαυμασμό τους!

Εκτός όμως από τα παραπάνω, έχουμε και κάτι άλλο πιο ανησυχητικό. Επανεμφάνιση των μπαχαλάκηδων, και σαν χαλάζι να πέφτουν οι μπουνιές σε βουλευτές… άλλοτε από ακροδεξιούς και άλλοτε από αντιεξουσιαστές (αμφότεροι μπαχαλάκηδες). Με κοινό παρονομαστή ότι τις μπουνιές τις δέχονται οι συνήθεις σάκοι του μποξ, οι βουλευτές της ΝΔ! Ένα περίεργο πράγμα… οι συριζαίοι «ψηφάνε» τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, αλλά οι νεοδημοκράτες τρώνε το ξύλο! Με τους συναδέλφους τους του Σύριζα να χορεύουν ανενόχλητοι τις ζεϊμπεκιές τους, σαν να μην υπάρχει αύριο!

Και με τον Αλέξη, που πέρασε έρπη στα χείλη, λουμπάγκο, νευρικό κλονισμό, και διάφορα άλλα που δεν ξέρουμε καν, να διαδίδει όπου βρεθεί και όπου σταθεί ότι «κερδάμε», και πως όποια λίγα λάθη έγιναν είναι επειδή «αιφνιδιάστηκε», και δεν περίμενε τόση εκδικητική αντίδραση από τους «ξένοι τοκογλύφοι» … πάντως να τα λέμε αυτά, έμαθε επιτέλους στοιχειώδη αγγλικά. Εκείνο το amazing flows με έχει μαγέψει… σαν όνομα ψυχεδελικού ροκ συγκροτήματος, ένα πράγμα.

Βέβαια, ο Αλέξης ήταν έγκαιρα και με το παραπάνω προειδοποιημένος, οπότε εδώ λιγάκι ψεύδεται. Διότι άντε εγώ που τα έγραφα προ πολλού, ποιος με ξέρει και ποιος με διαβάζει… αλλά τα έγραφαν και άλλοι, σαφώς εγκυρότεροι, και πολυδιαβασμένοι… οπότε δεν δικαιολογείται να δηλώνει «έκπληκτος». Και σαν να μην έφτανε αυτό, ακόμη θυμάμαι τον ίδιο τον Μπένι να του λέει: «αγόρι μου που πας; Θα σε πηδήξουν χωρίς σάλιο οι εταίροι»…

Με αυτά και με αυτά το 2015 τελειώνει, κατ εμέ η χειρότερη χρονιά που θυμάμαι για δεκαετίες τώρα, ο κόσμος είναι λίγο (όχι πολύ) μουδιασμένος, οι συριζαίοι (ψηφοφόροι και στελέχη) δείχνουν αμετανόητοι, και το μόνο που βλέπω διαφορετικό από πέρσι τέτοιο καιρό είναι ότι η πλειονότητα όσων συναναστρέφομαι κοινωνικά και επαγγελματικά, που πέρσι τέτοια εποχή έλεγαν Αλέξη και έσταζε το στόμα τους μέλι, σήμερα δηλώνουν ότι ψήφισαν … Ποτάμι. Κι αν αυτό ισχύει τότε το Ποτάμι θα έπρεπε να είναι με 36% στη Βουλή… αλλά μάλλον είναι ψέμα… μάλλον οι συριζόπληκτοι αρνούνται να παραδεχτούν την βλακεία τους. Μια βλακεία που κατέστρεψε ολοσχερώς τη χώρα, σε μη αναστρέψιμο βαθμό, και που την έφερε σε σημείο να κρέμεται από τα τέτοια του συγκαμένου και του Λεβέντη… όπως πέρσι κρέμονταν (και έπεσε τελικά) από τα αντίστοιχα του κυρ Φώτη.

Ας ελπίσουμε ότι το 2016 θα είναι καλύτερο, αν και κρίνοντας από τις τηλεθεάσεις του Λαλάκη, μάλλον μια από τα ίδια θα είναι κι αυτό. Εκτός κι αν δούμε αρχηγό της ΝΔ τον Άδωνι, και τουλάχιστον διασκεδάσουμε λίγο με τον τζερτζελέ που θα προκύψει, αφού και μόνο το ενδεχόμενο αυτό προκαλεί ακατάσχετη συχνουρία στους μεγαλόσχημους του Σύριζα.

Ελέησον…

Strange Attractor

ΥΓ- Θυμάται κανείς την περίφημη ατάκα του οικονομολόγου(;) Λαπαβίτσα, στην αρχή των κάπιταλ κοντρόλς; Τότε που στήνονταν στις ουρές μέσα στο λιοπύρι οι ηλικιωμένοι για να πάρουν τα 60 ευρώ τους; Ότι τώρα που ο λαός μας συνήθισε στις ουρές, ήρθε η ώρα να μπει δελτίο και στα καύσιμα και στα τρόφιμα;

Αυτά ζούμε… Να τον χαίρονται κι αυτόν οι ψηφοφόροι του.

ΥΓ 2- Θυμόσαστε και το περίφημο παράλληλο πρόγραμμα του Σύριζα; Μη φάτε… θα σφάξουμε γλάρο μας λέει τώρα ο Δραγασάκης.

http://orthografos.blogspot.de

Αυτό απαγορεύεται να το πεις! Η σουηδική δημόσια τηλεόραση επιβάλλει νέο εγχειρίδιο γλώσσας στους δημοσιογράφους

 
Η Sveriges Television, ο γίγαντας της δημόσιας τηλεόρασης της Σουηδίας, αποκάλυψε ένα νέο εγχειρίδιο γλώσσας που αποσκοπεί στο να διασφαλίσει ότι οι δημοσιογράφοι θα μιλούν με ‘πολιτικά ορθό’ τρόπο, συχνά μέχρι παραλογισμού, όπως αναφέρει η σουηδική ιστοσελίδα Fria Tider.

Κάνοντας αναφορά σε εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας που προετοιμάστηκαν προσφάτως εκ μέρους της Hanna Stjarne,(φωτο κάτω) της γενικής διευθύντριας της εταιρείας, η εφημερίδα εξηγεί ότι οι δημοσιογράφοι παροτρύνονται να χρησιμοποιούν - ή να αποφεύγουν - ορισμένες λέξεις ή φράσεις. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές, όλοι οι μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων και των υπόπτων ως τρομοκρατών, οι οποίοι έχουν λάβει σουηδική υπηκοότητα, πρέπει να αποκαλούνται απλώς «Σουηδοί»ενώ εκείνοι που έχουν κατηγορηθεί για ρατσισμό τώρα ουσιαστικά δεν έχουν δικαίωμα να αντικρούσουν τις κατηγορίες.

Προτείνουν οι οδηγίες : «αν κάποιος ισχυριστεί ότι έχει πέσει θύμα διακρίσεων, αυτό σημαίνει ότι έτσι αισθάνεται και εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε από εκεί», (δηλαδή άσχετα αν λέει αλήθεια ή ψέματα!).

«Δεν πρέπει να κάνουμε γενικεύσεις για ανθρώπους βασιζόμενοι ότι ανήκουν σε κάποιο έθνος, περιοχή ή θρησκεία. Αποφεύγετε την ασαφή και απολύτως λανθασμένη έννοια του “μετανάστη”, λέει ένα άλλο απόσπασμα από το εγχειρίδιο.

('Μετανάστης' δεν είναι "έννοια" και μάλιστα "λανθασμένη", αλλά πραγματικότητα).

Στη θέση της λέξης “μετανάστης”, λέει το έγγραφο, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε καλύτερα τη φράση «γεννημένος στο εξωτερικό». Εν τούτοις, είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι «αυτοί που είναι γεννημένοι στο εξωτερικό είναι επίσης Σουηδοί, και ότι δεν υπάρχει ανακολουθία μεταξύ των δύο εννοιών».

Οι οδηγίες δηλώνουν ότι η λέξη «πρόσφυγες» μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αλλά να προτιμάται να εναλλάσσεται η λέξη με την έκφραση «άνθρωποι υπό διωγμόν».

(Εάν 'μετανάστης' είναι "έννοια", τότε "έννοια" είναι και το 'πρόσφυγας'. Αλλά επειδή έχει το στοιχείο το δραματικό εγκρίνεται).

Ίσως περισσότερο αμφιλεγόμενο από όλα είναι ότι o οδηγός της Sveriges Television προτείνει ότι όλοι, ανεξαρτήτως των πράξεών τους, πρέπει να αποκαλούνται «Σουηδοί», αν έχουν λάβει τη σουηδική υπηκοότητα. Σε αυτούς περιλαμβάνονται τρομοκράτες που συμβαίνει να είναι Σουηδοί πολίτες, οι οποίοι και αυτοί πρέπει να αποκαλούνται άνευ όρων ‘Σουηδοί’. «Είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε τη λέξη ‘Σουηδός’ παρά ‘πολίτης της Σουηδίας’, για να αποφεύγεται η διάκριση. Και αν είναι απαραίτητη η διευκρίνιση, για παράδειγμα σε περιπτώσεις τρομοκρατίας, είναι δυνατόν να χρησιμοποιείτε φρασεολογία του τύπου ‘ένας Σουηδός, που είχε δοσοληψίες με οπλισμένους και βίαιους Ισλαμιστές’».

Παραδόξως, η διεύθυνση της εταιρείας αισθάνεται δυσφορία με τη λέξη ‘μαύρος’, αν και δεν έχει τίποτα εναντίον όσων είναι ‘ανοιχτόχρωμου δέρματος’. «Οι έννοιες ‘μαύρος’ και ‘σκουρόχρωμου δέρματος’ μπορεί να εγείρουν κριτική» προτείνει το εγχειρίδιο, ενώ οι όροι ‘λευκός’, ‘ανοιχτόχρωμου δέρματος’ ή ‘ασιατικού παρουσιαστικού’ είναι ακόμη εντάξει, προφανώς.

Το κερασάκι στην τούρτα της πολιτικής ορθότητας, όπως υποστηρίζει η Fria Tider, είναι ο κανόνας του νέου εγχειριδίου που προτείνει ότι ο λόγος των μεταναστών που έχουν κατηγορήσει Σουηδούς για ρατσισμό, θα πρέπει πάντα να παίρνεται τοις μετρητοίς: «Αν κάποιος λέει ότι έχει πέσει θύμα παρενόχλησης ή διάκρισης επί τη βάσει "ρατσιστικού μίσους", πρέπει να προχωρήσουμε με βάση τα αισθήματα του ανθρώπου αυτού – το ότι αυτός ή αυτή αισθάνεται πως έχει πέσει θύμα διακρίσεων λόγω του χρώματος του δέρματός του».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /

Ψηφίζουν για αρχηγό

Ψηφίζουν για αρχηγό

 

Στη σκιά του διχαστικού κλίματος που εμφανίστηκε απειλητικό κατά τους τρεις μήνες της προεκλογικής διαδικασίας, η Νέα Δημοκρατία αναζητά αρχηγό, αυριανό πρωθυπουργό και ιδεολογική ταυτότητα.

Τα μηνύματα περί ενότητας που δίνονταν αφειδώς δημοσίως από υποψηφίους προέδρους, βουλευτές και στελέχη αναιρούνταν με εμπρηστικές δηλώσεις, κλίμα καχυποψίας, χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και αμφισβητήσεις για το αγαθό των προθέσεων. 
Ούτε την τελευταία στιγμή δεν κατέστη εφικτό, παρά τις προσπάθειες του μεταβατικού προέδρου Γιάννη Πλακιωτάκη να καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι οι τέσσερις υποψήφιοι που ενώ παρουσιάζονταν ως εγγυητές της ενότητας, έστελναν με τη στάση τους αντιφατικά μηνύματα για την επόμενη ημέρα της εκλογής.

Η αποδοχή του εκλογικού αποτελέσματος από τους τέσσερις υποψήφιους προέδρους αποτελεί ένα από τα στοιχήματα της σημερινής διαδικασίας​
Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όμως υπάρχει ακόμα η ευκαιρία να σταθεί στο ύψος του θεσμικού του ρόλου αν παύσουν οι κοντόφθαλμες και αναξιοπρεπείς κομματικές σκοπιμότητες. Η συγκυρία ευνοεί, την ώρα που η κυβέρνηση βάλλεται πανταχόθεν με τα επώδυνα μέτρα του τρίτου μνημονίου και η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών δείχνει τη ΝΔ σε απόσταση αναπνοής, μόλις 1% από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το πρώτο μεγάλο στοίχημα είναι η διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά χωρίς παρατράγουδα,όπως συνέβη την προηγούμενη φορά.

Το δεύτερο στοίχημα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα -αν βεβαίως υπάρξει από τον πρώτο γύρο- να νομιμοποιηθεί από όλους τους διεκδικητές της εξουσίας αλλά και από τους πρώην πρωθυπουργούς, οι οποίοι μπορεί να κράτησαν επισήμως αποστάσεις, είναι γνωστή όμως η επιρροή τους στο προσωποκεντρικό ιστορικό κόμμα και ο βαθμός του ελέγχου που ασκούν. 

Κλειδί η συμμετοχή

Η νομιμοποίηση του αποτελέσματος θα κριθεί από τη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία. Οι προσδοκίες είναι για 300.000 ψηφοφόρους ,αριθμός που φαντάζει ιδιαίτερα υψηλός λόγω του εορταστικού κλίματος με τα μαγαζιά ανοιχτά αλλά και του φιάσκου της 20ης Νοεμβρίου που έχει απογοητεύσει ακόμα και τους πλέον πιστούς φίλους. Η νομιμοποίηση θα κριθεί και από τη διαφορά των ψήφων μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου, από το αν θα υπάρξει δεύτερος γύρος και ποιες θα είναι οι συμμαχίες που θα διαμορφωθούν.

Οι δηλώσεις των υποψηφίων

Το εμφυλιοπολεμικό κλίμα δεν προσπάθησαν να κρύψουν οι τέσσερις διεκδικητές της αρχηγίας ούτε με τις τελευταίες τους δηλώσεις στο κλείσιμο της προεκλογικής εκστρατείας.

Τη στήριξη των πολιτών ζήτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι θα βρίσκεται στον δεύτερο γύρο​Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζήτησε τη στήριξη των πολιτών και δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που έρθει δεύτερος θα αποσυρθεί από τις επαναληπτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 10 Ιανουαρίου, οι οποίες πάντως πρόσθεσε πρέπει πάση θυσία να γίνουν αν ο πρώτος δεν ξεπεράσει το 50%. Σε αυτό τον ενδεχόμενο δεύτερο γύρο θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δεν πιστεύω ότι η ΝΔ πρέπει να έχει εξωκοινοβουλευτικό πρόεδρο και ο πρόεδρος πρέπει να έχει πάνω από μία πενταετία ως μέλος του κόμματος. Είναι αυτονόητο ποιον θα ψήφιζα» είπε.

Την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αισιοδοξεί για τον πρώτο γύρο εκτιμώντας ως δεδομένο ότι θα βρίσκεται στον επαναληπτικό. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στους πολίτες να προσέλθουν να ψηφίσουν και ανέδειξε ως βασική παράμετρο την ικανότητα του νέου προέδρου να εκπροσωπεί τη χώρα στα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων.

«Την Κυριακή ψηφίζουμε πρωθυπουργό». Το σύνθημα αυτό κυριαρχεί σε βίντεο ενός λεπτού που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook , στο οποίο υπογραμμίζει την ανεπάρκεια του Αλέξη Τσίπρα, για να καταλήξει ότι «οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν τον επόμενο πρωθυπουργό». 

Εκβιαστική η δήλωση Μεϊμαράκη ότι θα αποσυρθεί σε περίπτωση που έρθει δεύτερος στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τον Απόστολο Τζιτζικώστα​
Με πυρά κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία ο Απόστολος Τζιτζικώστας, χαρακτηρίζοντας ως εκβιαστική τη δήλωσή του ότι αν δεν εκλεγεί θα αποσυρθεί από το δεύτερο γύρο και θα στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Πρόκειται για παλαιοκομματικές λογικές, τακτικές οι οποίες ανήκουν στη δεκαετία του ΄60 πολιτικά. Και τώρα κάνει το ίδιο πράγμα την τελευταία στιγμή, εκβιάζει ουσιαστικά λέγοντας ότι αν δεν με εκλέξετε πρώτο θα φύγω. Είμαστε μία ημέρα πριν από τις εκλογές. Ακόμη και αν ήμουν εγώ στη θέση που έβαλε τον κ. Μητσοτάκη, θα σας έλεγα ακριβώς το ίδιο πράγμα» ανέφερε.

Τη δέσμευση ότι θα υπερασπιστεί την ενότητα της ΝΔ είτε εκλεγεί είτε όχι έδωσε από τη μεριά του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Εγώ θα υπερασπιστώ την ενότητα της παρατάξεως, το ξεκαθαρίζω. Δεν πρόκειται να δείτε από εμένα την παραμικρή γκρίνια και θα πάω στον επόμενο αρχηγό, όποιος και αν είναι αυτός, και θα πω όποια θέση επιλέξεις για εμένα θα την τιμήσω» ανέφερε.

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...