Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Νέα χαράτσια μαζί με τα... μπάνια του λαού


ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ & ΧΑΜΕΝΟΙ

 



Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορεί να δουν το χαράτσι για τα ακίνητα της ΔΕΗ να μειώνεται, ωστόσο δεν θα είναι όλοι κερδισμένοι αφού τα νέα που θα τους έρθουν μέσα στο καλοκαίρι με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ δεν τους χαροποιήσουν όλους. Αυτοί πάντως που τη γλίτωσαν είναι οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων.
Οπως αναφέρει και το Εθνος μετά από τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα το ΕΕΤΗΔΕ μετονομάζεται σε Ενιαίο Φόρο Ακινήτων ενώ έρχεται και οριζόντια μείωση 15% του φόρου για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων.
Ποιες θα είναι οι αλλαγές για την τσέπη των ιδιοκτητών ακινήτων
Οι μειώσεις ξεκινούν από τα 30 με 50 ευρώ για μικρά ακίνητα σε περιοχές με χαμηλές ή μεσαίες τιμές ζώνης ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 300 ευρώ για μεγάλες κατοικίες ή για όσους κατέχουν περισσότερα του ενός ακίνητα συνολικού εμβαδού άνω των 200 τετραγωνικών μέτρων.
Κερδισμένοι οι πολύτεκνοι, οι ανάπηροι και οι μακροχρόνια άνεργοι
Στους κερδισμένους του νέου συστήματος συγκαταλέγονται οι πολύτεκνοι, οι ανάπηροι και οι μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι με το ισχύον καθεστώς πληρώνουν μειωμένο ειδικό τέλος 0,5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, το οποίο θα πέσει στο 0,425 το τ.μ.
Βέβαια, η οριζόντια μείωση θεωρείται έως έναν βαθμό «άδικη», με το σκεπτικό ότι από αυτήν επωφελούνται κατά κύριο λόγο οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε «ακριβές» περιοχές με υψηλές τιμές ζώνης, αλλά όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών, δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια για ένα διαφορετικό μοντέλο μείωσης του φόρου.
Ποιοι χάνουν από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων
Στους χαμένους του νέου συστήματος συμπεριλαμβάνονται όσοι φορολογούμενοι κατέχουν ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα σε περιοχές που βρίσκονται εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών. Αυτοί θα υποστούν πρόσθετες φοροεπιβαρύνσεις, καθώς θα αυξηθεί σημαντικά ο συντελεστής με βάση τον οποίο θα υπολογιστεί ο φόρος. Ο συντελεστής για τις κατοικίες στις συγκεκριμένες περιοχές θα αυξηθεί ακόμα και στα 6 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο από 3 ευρώ το τ.μ. που ήταν σταθερά μέχρι σήμερα.
Και οι φορολογούμενοι που εκμισθώνουν τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητά τους σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου θα επιβαρυνθούν, καθώς επίσης και όλες οι δημοτικές επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.
Οι κατηγορίες αυτές φυσικών και νομικών προσώπων απαλλάχθηκαν τα έτη 2011 και 2012 από το ΕΕΤΗΔΕ αλλά τώρα θα κληθούν να πληρώσουν το νέο μειωμένο κατά 15% «χαράτσι», καθώς θα ενταχθούν στους υπόχρεους καταβολής του.
Μεταξύ άλλων αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι ιδιοκτήτες με ατομική ακίνητη περιουσία άνω των 200.000 ευρώ εκτός από το μειωμένο ΕΕΤΗΔΕ θα κληθούν φέτος να πληρώσουν διαδοχικά ΦΑΠ για το 2011, το 2012 και το 2013.
Τα νέα "ραβασάκια" αναμένεται να φτάσουν στους ιδιοκτήτες ακινήτων μέσα στον Ιούλιο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

4 ΣΕΝΑΡΙΟ: Η ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ... ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΒΙΝΤΕΟ


 

  
Μια εκδήλωση με ιστορικές συνέπειες θα διεξαχθεί στην εθνική λέσχη Τύπου στην Ουάσιγκτον, από τις 29 Απριλίου ως τις 3 Μαίου 2013. Εκείνη την περίοδο τουλάχιστον 40 ερευνητές και στρατιωτικοί / υπηρεσίας μάρτυρες θα καταθέσουν για τριάντα ώρες, πάνω από πέντε ημέρες ενώπιον πρώην μέλη του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών ...
Η ακρόαση του πολίτη για την αποκάλυψη εξωγήινης παρουσίας που δεσμεύει την ανθρώπινη φυλή, θα προσπαθήσει να επιτύχει ό, τι το Κογκρέσο απέτυχε να πράξει για 45 χρόνια - να αναζητήσουν τα πραγματικά περιστατικά γύρω από το πιο σημαντικό θέμα σε αυτή ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή.
Αλλά φυσικά, να ασκήσει πιέσεις για την "αποκάλυψη" σημαίνει ότι υπάρχει κάτι για να "αποκαλύψει", το οποίο είναι εξαιρετικά αμφίβολο. Και να οργανώσει μια έγκυρη «ακρόαση» όπου θα ερωτηθούν οι μάρτυρες ενόρκως, το οποίο φυσικά δεν θα συμβεί, αφήνοντάς τους ελεύθερους να κατασκευάσουν όσο θέλουν χωρίς να φοβούνται τις επιπτώσεις. Τα πέντε πρώην μέλη του Κογκρέσου πληρώνονται $ 20,000 ο καθένας για να συμμετάσχουν σε αυτή την φαρσοκωμωδία.
"Ο πρώην γερουσιαστής της Αλάσκα και υποψήφιος πρόεδρος Mike Gravel συμμετέχει σε ένα φόρουμ που προσπαθεί να αποδείξει ότι οι εξωγήινοι έχουν επισκεφθεί τη γη "
Το σχέδιο με τους δήθεν εξωγήινους "τέταρτο σενάριο" (τόμος 32 Γιατί και πώς ζούν ανάμεσα μας) αν εφαρμοστεί, θα αλλάξει τον κόσμο όπως τον ξέρουμε, και κυρίως το ανθρώπινο γένος.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΩΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Η' ΨΕΜΑ;


 

  
Mayer Amschel Bauer (Μάγερ Άνσελμ Μπάουερ) γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1743 σε ένα γκέττο έβραίων της Φρανκφούρτης και είναι Γερμανο-εβραϊκής καταγωγής.
Άλλαξε το όνομά του σε Rothschild (Ρότσιλντ στα Γερμανικά σημαίνει κόκκινη ασπίδα) από το σήμα της επιχείρησης του πατέρα του, που διατηρούσε ενεχειροδανειστήριο στη Φραγκφούρτη.
Οι Ρότσιλντ λοιπόν, ξεκίνησαν ώς τραπεζίτες άπό τή Φρανκφούρτη. Στή συνέχεια δημιούργησαν τράπεζες στή Βιέννη, τό Λονδίνο, τό Παρίσι καί τή Νάπολι. Στήν πορεία έκλεισαν τίς τράπεζες τής Φρανκφούρτης, τής Βιέννης καί τής Νεαπόλεως, όχι γιατί δεν πήγαιναν καλά, άλλά διότι έπρεπε νά γίνουν κάποιες στρατηγικές κινήσεις.
Δημιουργήθηκαν άλλοι μηχανισμοί χρήματος, έπρεπε νά έλεχθεί ή οίκονομία τών ΗΠΑ πού μέχρι τό 1913 ήταν έκτός έλέγχου κι ήταν ό πονοκέφαλος τών Ρότσιλντ, έπρεπε νά φτιάξουν καί τό FED τήν κεντρική τράπεζα τών ΗΠΑ, κι άλλες κεντρικές σέ όλες τίς χώρες τού κόσμου, έτσι έκλεισαν τρείς κι άνοιξαν 103, καί έλέγχουν έτσι τήν κάθε χώρα…
Ένας παγκόσμιος έλεγχος τού χρήματος άπό μιά οίκογένεια.
ΜΑΣ ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ 23 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ DNA;
ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΡΙΜΕΡΗ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ;
http://ermhs-gr.blogspot.gr
http://hellasxg.blogspot.com

Ρε σεις Αμερικανάκια…


 

Για να καταφέρουμε να εισέλθουμε νόμιμα στο έδαφός σας, μόνο που δεν χρειάζεται να καταφύγουμε σε π€⓪θηλασμό.
Για να περάσουμε από τα αεροδρόμιά σας, μόνο που δεν μας βάζετε κѠλ⓪δάχτυλο.
Για να πάρουμε άδεια παραμονής, εργασίας κτλ, μόνο που δεν απαιτείται να φιλήσουμε πισινούς.
Για να γράψουμε δυό αράδες στο διαδίκτυο, μόνο που δεν χρειάζεται να γλείψουμε τα πρακτόρια σας που μας παρακολουθούν.
Για να στείλουμε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ένα γραπτό μήνυμα κινητού, μόνο που δεν πρέπει να σας το υποβάλουμε για έγκριση.
Με τα πάντα μάς παρακολουθείτε: ρουφιάνους, πράκτορες, κοριούς, δορυφόρους.
Εδώ φακελώνετε νήπια επειδή, μες στην παιδική τους αφέλεια, ρωτάνε γιατί το διπλανό παιδάκι είναι μαύρο.
Εδώ οι σούπερ μπάτσοι σας κόβουνε πρόστιμα σε σχολιαρόπαιδα που πουλάνε σπιτική λεμονάδα για να μαζέψουν χαρτζηλίκι για να πάνε εκδρομή.
Εδώ μπαγλαρώνετε όποιον θέλετε, σε όποιο μέρος του κόσμου θέλετε και μετά Γκουαντάναμο και εικονική εκτέλεση.
Και θέλετε να πιστέψουμε ότι Τσετσένοι φανατικοί Ισλαμιστές ζουν νόμιμα στη χώρα σας, έχουν γεμίσει τα κοινωνικά δίκτυα με αντιαμερικανικές-ισλαμικές κορώνες και αφήνουν ανενόχλητοι τσάντες με εκρηκτικά μες στον ανυποψίαστο κοσμάκη, σαν να μην τρέχει τίποτε;
Σε ποιον τα πουλάτε αυτά ρε;
Για Αμερικανάκια μας περάσατε;

Ξάνθη: Μαζεύουν υπογραφές για να διώξουν… το συντριβάνι!


 


Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι για το νεόκτιστο συντριβάνι της Κεντρικής Πλατείας της Ξάνθης, που βρίσκεται κάτω από τον ιστορικό πλάτανο...


Όπως γράφει το thrakitoday, πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση υπογραφών για την άμεση απομάκρυνση του συντριβανιού που βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης κάτω από τον ιστορικό πλάτανο της πόλης ανέλαβε το ΠΑΚΕΘΡΑ.

Με μια πρωτότυπη διαμαρτυρία μέλη του ΠΑΚΕΘΡΑ συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης ζητώντας από τους διερχόμενους πολίτες να απαντήσου σε ένα πολύ απλό, όπως το χαρακτήρισαν, ερώτημα.

«Κάτω από έναν πλάτανο πρέπει να βρίσκονται πέτρες ή άνθρωποι» ρωτούσαν τους περαστικούς οι εμπνευστές της κίνησης για την απομάκρυνση του συντριβανιού από το συγκεκριμένο σημείο της νέας πλατείας της πόλης, ενώ παράλληλα ζητούσαν απ’ όσους συμμερίζονταν την πρότασή τους να την προσυπογράψουν.

Όπως σημειώνει ο κ. Βασίλης Αϊβαλίωτης εκπρόσωπος του ΠΑΚΕΘΡΑ, «σήμερα προσπαθούμε να απαντήσουμε εμείς και οι συνδημότες μας στο εξής απλό ερώτημα. Κάτω από ένα μεγάλο πλάτανο τι πρέπει να κάθεται ένας άνθρωπος ή πέτρες; Το πέτρινο σιντριβάνι που έχει μπει κάτω από τον πλάτανο στον οποίο κάθονταν τέσσερις γενιές πολιτών τη θερινή περίοδο πρέπει να φύγει και να δώσει ξανά τη θέση του στους πολίτες».

Μάλιστα όπως εξηγεί ο ίδιος «πρόκειται για ένα λάθος. Κάναμε ένα λάθος και πρέπει όλοι μαζί να το παραδεχθούμε και να το διορθώσουμε. Νομίζω ότι και ο ίδιος ο δήμαρχος το έχει καταλάβει»

Αυτήν την εικόνα πρέπει να την δει όλος ο κόσμος …


 


Ενώ περιοδικά και τηλεόραση μας ενημερώνουν για το βίο και τους έρωτες ηθοποιών, ποδοσφαιριστών και άλλων διασημοτήτων, ο Αρχηγός της φυλής Kayapo ακούει τα χειρότερα νέα της ζωής του:...


Η κα Dilma, η πρόεδρος της Βραζιλίας, έχει μόλις δώσει την έγκρισή της για την κατασκευή ενός τεράστιου υδροηλεκτρικού φράγματος (του τρίτου μεγαλύτερου στον κόσμο).

Αυτό είναι η θανατική ποινή για όλες τις φυλές που ζούν στις όχθες του ποταμού διότι το φράγμα θα κατακλύσει όχι λιγότερο από 988.421 στρέμματα του δάσους. Περισσότεροι από 40.000 ντόπιοι θα πρέπει να βρουν άλλο τόπο στον οποίο θα είναι σε θέση να επιβιώσουν. Η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, η αποψίλωση των δασών και η εξαφάνιση πολλών ειδών φυτών και ζώων θα είναι ένα τετελεσμένο γεγονός.

Γνωρίζουμε ότι μια απλή εικόνα είναι το ισοδύναμο χιλίων λέξεων, δείχνει το τίμημα που πρέπει να καταβληθεί για την «ποιότητα ζωής» των λεγόμενων «σύγχρονων ανέσεών» μας. Δεν υπάρχει χώρος στον κόσμο πια για εκείνους που ζουν διαφορετικά. Τα πάντα πρέπει να ισοπεδωθούν, ο καθένας, στο όνομα της παγκοσμιοποίησης πρέπει να χάσει και την ταυτότητα και τον τρόπο ζωής του.

Αν αυτό σας εξοργίζει, σας καλώ και σας παρακαλώ θερμά να «μοιραστείτε» αυτό το μήνυμα με όλους σας τους φίλους, συγγενείς και γνωστούς.

Σας ευχαριστώ στο όνομα της ζωής, της φύσης και της βιοποικιλότητας.

Στα σούπερ μάρκετ τσιγάρα και άλλα προϊόντα καπνού


 



Αλλάζει άρδην ο χάρτης του λιανεμπορίου μετά τις απελευθερώσεις αγορών, προϊόντων και επαγγελμάτων και ήδη τα σούπερ μάρκετ μπαίνουν σε κλάδους που μέχρι πρότινος θεωρούνταν κλειστοί ή προστατευμένοι.

Έτσι, οι αλυσίδες κάνουν το πρώτο βήμα και βάζουν στα ράφια τους τσιγάρα και άλλα προϊόντα καπνού, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης έχει προτείνει σε νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή και την άρση περιορισμών στην παραγωγή και πώληση ψωμιού. Με τον τρόπο αυτόν δίνεται η δυνατότητα στα σούπερ μάρκετ να πουλάνε και προψημένο ψωμί (τύπου bake off) κάνοντας τη διαδικασία της προπαρασκευής μέσα στους χώρους τους.

Ταυτόχρονα και σύμφωνα με πληροφορίες, αλυσίδες ετοιμάζονται να μπουν πιο δυναμικά και στην αγορά των υγρών καυσίμων, εκμεταλλευόμενες τις αλλαγές που έγιναν προ μηνών στις προϋποθέσεις για την ίδρυση βενζινάδικων.
Οι κινήσεις αυτές αφενός ανοίγουν τον ανταγωνισμό και η κυβέρνηση προσδοκά την περαιτέρω αποκλιμάκωση των τιμών.

Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να κρατήσει τις ισορροπίες και με τους μικρούς της αγοράς, προχωρά σε παρεμβάσεις δίνοντάς τους χώρους δραστηριότητας. Για παράδειγμα, στο ίδιο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης κατατέθηκαν τροπολογίες για τη δυνατότητα λειτουργίας υπαίθριων αγορών από παραγωγούς αγροτικών προϊόντων (farmers markets) αλλά και για την πώληση τυροκομικών προϊόντων από τις γνωστές λαϊκές αγορές.

Σε ό,τι αφορά την αγορά των προϊόντων καπνού και την είσοδο σε αυτήν των σούπερ μάρκετ, το πρώτο βήμα γίνεται από την αλυσίδα "Μαρινόπουλος" που ξεκινά να πουλά τσιγάρα, συσκευασμένο καπνό, φιλτράκια και χαρτάκια μετά το Πάσχα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογη κίνηση εξετάζεται και από τον όμιλο Βερόπουλου.

Οι πρωτοβουλίες αυτές ανατρέπουν τους συσχετισμούς δυνάμεων στον συγκεκριμένο κλάδο μια και μέχρι τώρα περισσότεροι από έξι στους δέκα καταναλωτές αγόραζαν τα προϊόντα αυτά από τα περίπτερα.

ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

Χαριστική βολή...

Χαριστική βολή για τον κλάδο των περιπτέρων αποτελεί η είσοδος των σούπερ μάρκετ στην αγορά καπνού. Αυτό υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτερούχων Αθήνας, Θεόδωρος Μάλλιος, δηλώνοντας στο "Έθνος" ότι τα περίπτερα θα χάνουν μερίδια και ότι δουλεύουν ως οικογενειακές επιχειρήσεις. Ο τζίρος καπνού υπολογίζεται στα 4,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,5 δισ. είναι τα έσοδα του υπ. Οικονομικών. Οι αλλεπάλληλες αυξήσεις στη φορολογία καπνού μείωσαν τα κέρδη των περιπτερούχων έως 60%. Σήμερα το καθαρό κέρδος που αφήνει ένα πακέτο τσιγάρα φτάνει έως τα 18 λεπτά το πακέτο από 30 έως 35 λεπτά το 2009.
Νομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης

Προψημένο ψωμί στις αλυσίδες και τυροκομικά στις λαϊκές αγορές

Προψημένο ψωμί από τα σούπερ μάρκετ και αγροτικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες, καθώς και τυροκομικά από λαϊκές αγορές είναι το κοντράστ των αλλαγών που έρχονται στο ελληνικό λιανεμπόριο.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις δημόσιες συμβάσεις περιλαμβάνεται άρθρο με το οποίο αίρονται οι περιορισμοί για την πώληση προψημένου ψωμιού από τις αλυσίδες λιανικού εμπορίου. Με απλά λόγια δεν θα υπάρχουν ιδιαίτερα εμπόδια στο ψήσιμο προψημένης (κατεψυγμένης ζύμης) από έναν μικρό φούρνο και στη συνέχεια να πωλείται.

Η συγκεκριμένη διάταξη έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των αρτοποιών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό κινδυνεύουν οι επιχειρήσεις τους. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως οι παραδοσιακοί φούρνοι διαφοροποιούνται και διατηρούν το πεδίο δράσης τους στην παραγωγή φρέσκου άρτου.

Στο μεταξύ, στο ίδιο νομοσχέδιο κατατέθηκαν τροπολογίες με τις οποίες καθιερώνονται οι υπαίθριες αγορές παραγωγών. Αυτές μπορούν να λειτουργούν μία φορά την εβδομάδα σε περιφερειακό ή και τοπικό επίπεδο και αγρότες θα μπορούν να πωλούν απευθείας τα προϊόντα τους στους καταναλωτές.

Είτε αυτά είναι τυποποιημένα, είτε μη. Ο θεσμός των farmers markets λειτουργεί στην ΕΕ.
Εξάλλου, με άλλη τροπολογία δίνεται η δυνατότητα, με την προϋπόθεση της τήρησης των κανόνων υγιεινής, της πώλησης τυροκομικών προϊόντων από τις κλασικές λαϊκές αγορές.

Εννοείται ότι απαιτείται η ύπαρξη ψυγείων και τα τυριά να έχουν παραχθεί σε εγκεκριμένη εγκατάσταση, με την απαραίτητη σήμανση και όλες τις προδιαγραφές που βάζει ο ΕΦΕΤ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

"Θα κατάσχουμε καταθέσεις για να σωθούν οι τράπεζες"!


Β.ΣΟΪΜΠΛΕ:

 



Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεκαθάρισε ότι εφεξής οι καταθέτες θα διασώζουν με τα δικά τους λεφτά τις τράπεζες που είναι "υπό διάσωση" (αυτό το κρίνει το ... Βερολίνο!) τονίζοντας πως η λύση που υλοποιήθηκε στις κυπριακές τράπεζες, "θα αποτελέσει το πρότυπο για ανάλογες, μελλοντικές περιπτώσεις".
Με απλά λόγια οι καταθέσεις θα κατάσχονται για να διασώζονται οι τράπεζες...
Κάτι που από τα ελληνικά ΜΜΕ πρώτο είχε μεταδώσει το defencenet.gr, όταν όλα τα λοιπά ΜΜΕ πείθονταν με τις διαβεβαιώσεις των τροικανών ότι "Η Κύπρος είναι μοναδική περίπτωση".
«Ο τρόπος που διασώθηκαν οι τράπεζες της Κύπρου θα αποτελέσει το μοντέλο του μέλλοντος για ανάλογες περιπτώσεις», τόνισε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche.
«Το μοντέλο της συμμετοχής των μετόχων, πιστωτών και μη εγγυημένων τοποθετήσεων πρέπει να είναι η συνήθης πρακτική στην περίπτωση που ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα εμφανίζει προβλήματα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση, εγείρεται θέμα ηθικής, όταν μια τράπεζα επιδίδεται σε επικίνδυνες πρακτικές με μεγάλα κέρδη, αλλά αναθέτουμε στο δημόσιο τις ζημιές, αν υπάρξει αποτυχία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ετοιμάζει ταινία-ύμνο για την Αθήνα της κρίσης!


ΓΟΥΝΤΙ ΑΛΕΝ ΜΕ ΠΕΝΕΛΟΠΕ

 



Αφού «περιπλανήθηκε» σε Ρώμη, Παρίσι και Βαρκελώνη στόχος του διάσημου σκηνοθέτη Γούντι Άλεν είναι να περιπλανηθεί και στην Αθήνα, συνεχίζοντας τον κύκλο των ταινιών του με θέμα τις ιστορικές πόλεις της Ευρώπης.
Όπως αναφέρει η Real News, ο σκηνοθέτης ετοιμάζει ταινία-ύμνο για την Αθήνα, η οποία φέρει τον προσωρινό τίτλο «Athens by night» και θα διηγείται τη ζωή ενός Αμερικανού συγγραφέα που ζει στην Πλάκα γράφοντας ένα επικό μυθιστόρημα για την ελληνική κρίση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τον ρόλο του συγγραφέα θα ενσαρκώσει ο Μπραντ Πιτ, ενώ την Ελληνίδα αγαπημένη του θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα η Πενέλοπε Κρουζ.
Μάλιστα εδώ και καιρό βρίσκεται στη χώρα μας το 11μελές συνεργείο των συνεργατών του Γούντι Άλεν για να ολοκληρώσει το ρεπεράζ της ταινίας, ενώ τα περισσότερα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, γύρω από την περιοχή της Πλάκας, στην Κεφαλλονιά, στη Σκιάθο και τη Λέσβο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η χρεοκοπία της "Δημοκρατίας": "Μεγαλύτερη ασφάλεια - Καλύτερη ζωή είχαμε το 1967"!


ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ
 
Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα δημοσκοπικής έρευνας, με αντικείμενο τη διακυβέρνηση της Ελλάδας κατά την εποχή της στρατιωτικής κυβέρνησης του 1967, καταδεικνύοντας πως η δημοκρατία στη χώρα μας διέρχεται περίοδο σοβαρής κρίσης.
Σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Metron Analysis για την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» το 30% των πολιτών που ρωτήθηκε σχετικά, υποστήριξε πως «στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα από ό,τι σήμερα».
Ειδικότερα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (59%) απάντησε πως σε θέματα ασφαλείας, η κατάσταση τότε ήταν καλύτερη. Παράλληλα, το 46% των πολιτών δήλωσε πως τότε υπήρχε καλύτερη διαβίωση, ενώ το 24% πως η χώρα είχε καλύτερη διεθνή εικόνα εκείνη την ιστορική περίοδο.
Αξίζει να σημειωθεί πως η δημοσκόπηση έγινε με αφορμή την επέτειο της 21ης Απριλίου του 1967.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κατάσχεση μισθού-ακινήτου για οφειλές άνω των 5 ευρώ!


"ΞΕΦΥΓΑΝ" ΤΕΛΕΙΩΣ

 



Σε κατάσχεση ακινήτου ή μισθού για οφειλή που έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη και ξεπερνά τα 5 ευρώ θα προχωράει η Εφορία σε λίγες εβδομάδες σε ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς.
Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπεται όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα:
-Κατάσχεση μισθών και ακινήτων για οποιαδήποτε οφειλή υπερβαίνει τα 5 ευρώ και καθίσταται ληξιπρόθεσμη. Η Εφορία θα στέλνει στο λογιστήριο της εταιρείας που εργάζεται ο φορολογούμενος ένα σημείωμα για την οφειλή και η εταιρεία θα είναι υποχρεωμένη να αποδίδει στη ΔΟΥ το ποσό που οφείλεται.
-Εάν το ποσό υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και καταστεί ληξιπρόθεσμο, τότε θα ασκείται ποινική δίωξη εναντίον του φορολογούμενου.
-Η διαγραφή οφειλών προς την Εφορία ύψους έως και 200 ευρώ από φορολογούμενους οι οποίοι μπορούν να αποδείξουν ότι αδυνατούν πλήρως να τα εξοφλήσουν λόγω μηδενικού εισοδήματος και διαβίωση σε εξαιρετικά μειονεκτικές συνθήκες (π.χ. άποροι).
«Μη εισπράξιμες» θα χαρακτηρίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η αναζήτηση περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων των οφειλετών χωρίς να έχει εντοπιστεί κάποιο ρευστοποιήσιμο ή αξιοποιήσιμο στοιχείο. Στην περίπτωση αυτή το χρέος θα χαρακτηρίζεται «μη εισπράξιμο», θα παραμένει σε «ύπνωση» για 20 έτη και αν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχει εντοπιστεί κάποιο εισόδημα ή περιουσιακό στοιχείο του οφειλέτη, τότε θα διαγράφεται οριστικά.
Υπό αυτές τις συνθήκες πολύ μεγάλο μέρος των σημερινών ληξιπρόθεσμων οφειλών θα θεωρηθεί μη εισπράξιμο και θα περάσει στα αρχεία της Εφορίας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, λοιπόν από τα 56 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογούμενων προς την Εφορία εισπράξιμα θεωρούνται μόλις τα 15 δισ. ευρώ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο Ψυχάρης αίφνης υποδύεται τον φίλο του Μελισσανίδη! Γιατί άραγε;


 




ΑΕΚ: «Τίγρης» - Ντέμης για «επανεκκίνηση»

O κουμπάρος του Κόκκαλη, Σταύρος Ψυχάρης, αίφνης υποδύεται τον φίλα προσκείμενο στην ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη. Γιατί άραγε;
Ιδού το άρθρο που ανέβασε στο BHMA με τίτλο "Τίγρης"-Ντέμης για την ΑΕΚ

Ηταν Μάρτιος του 2005 όταν ο κ.Δημήτρης Μελισσανίδηςδιεκδίκησε την προεδρία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ επί... παντοκρατορίας του κ. Ντέμη Νικολαΐδη στην ποδοσφαιρική ομάδα. Τότε ο αποκαλούμενος και «Τίγρης» είχε επιχειρήσει να γίνει ο διοικητικός ηγέτης της «μάνας ΑΕΚ» με όραμα την κατασκευή γηπέδου στην προσφυγική γειτονιά της ομάδας, τη Νέα Φιλαδέλφεια, με το κωδικό όνομα «Αγία Σοφία». Αυτός παραμένει ως σήμερα ο μεγάλος καημός και η κληρονομιά που θέλει να αφήσει πίσω του. Ωστόσο την ημέρα της διεξαγωγής των εκλογών και με τον κ. Νικολαΐδη να παρασύρει τον μεγαλύτερο πυρήνα των ψηφοφόρων (οι οποίοι ανήκαν στον οργανωμένο σύνδεσμο Original 21) στην επιλογή άλλου υποψήφιου σχήματος (συγκεκριμένα εκείνου που ηγείτο ο κ. Χρήστος Ζούπας), ο κ. Μελισσανίδης αποχώρησε κατηφής και ηττημένος.

Εκτοτε οι δύο άνδρες διατήρησαν τις μεταξύ τους αποστάσεις, ενώ οι δύο απόπειρες του κ. Μελισσανίδη να εισχωρήσει στο τότε πολυμετοχικό ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ενωσης έπεσαν στο κενό, καθώς οι χρηματοδότες της προσπάθειας του κ. Νικολαΐδη αρνούνταν την πραγματοποίηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 140 εκατ. ευρώ, με τον «Τίγρη» να δεσμεύεται ότι θα βάλει τα μισά. Να όμως που η μοίρα τα έφερε έτσι που οι δύο άσπονδοι φίλοι ενδέχεται να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια κοινή προσπάθεια, εφόσον η ΑΕΚ δεν αποφύγει τον υποβιβασμό της στη Β' κατηγορία και αναπόφευκτα την επιπλέον οπισθοχώρησή της στο ερασιτεχνικό (πλέον) πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής μέσω πτώχευσης. Εκκινώντας από το μηδέν και ελπίζοντας ότι με τη βοήθεια προσώπων με σημαντικό λαϊκό έρεισμα, όπως οι δύο προαναφερθέντες, θα επιτύχει την άμεση επιστροφή της στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας, δηλαδή εντός δύο ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κκ. Μελισσανίδης και Νικολαΐδης δέχονται πιέσεις από σημαίνοντες φίλους της ΑΕΚ, παλαιούς παράγοντες, ποδοσφαιριστές και οπαδικούς κύκλους ώστε να παρουσιαστούν ενωμένοι στην κρισιμότερη καμπή για την ιστορία της αγαπημένης τους Ενωσης και να πατήσουν μαζί το «restart» καλώντας τον κόσμο να επενδύσει σε κάτι καινούργιο και πάνω από όλα υγιές. Στην περίπτωσή τους είναι εφικτό το ραγισμένο γυαλί να ξανακολλήσει. Οι πιο «προχωρημένοι» κάνουν λόγο για διαπιστωμένη πρόθεση συνεργασίας των δύο πλευρών, η οποία μάλιστα έχει προχωρήσει και σε ανταλλαγή απόψεων. Ασφαλώς αμφότεροι περιμένουν την οριστική κατάληξη της προσπάθειας που κάνει η ΑΕΚ ώστε να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα, κάτι που θα οριστικοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη (24/4) στην επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, εφόσον οι Κιτρινόμαυροι καταφέρουν μέσω της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος να εξασφαλίσουν την αγωνιστική παραμονή τους.

Αν η προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού αποδειχθεί ανώφελη οι δύο άνδρες θα ξεκινήσουν τον καθοριστικό κύκλο επαφών για το σχέδιο που θα παρουσιάσουν, μέσω του οποίου θα εξηγείται για ποιους λόγους είναι προτιμότερη η πτώχευση της εταιρείας και η επανεκκίνησή της (με τον ΑΦΜ της ερασιτεχνικής ΑΕΚ) μέσω της Γ' Εθνικής κατηγορίας.
Στο διάστημα των (τουλάχιστον) δύο ετών που η ΑΕΚ θα επιχειρήσει την επιστροφή της στην Α' Εθνική θα ενεργοποιηθεί και το σχέδιο κατασκευής γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, σαφώς τροποποιημένο εν συγκρίσει με εκείνο που είχε παρουσιάσει ο κ. Μελισσανίδης πριν από οκτώ χρόνια, καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα τροπολογία θα πρέπει να προβλέπει μικρότερη χωρητικότητα και ακόμη ηπιότερες εμπορικές χρήσεις.

Πρωτοβουλία στους κόλπους της Εκκλησίας για την... Εθνική Τράπεζα


 

Με επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ο Μητροπολίτης
Σύρου, Τήνου και Παροναξίας Δωρόθεος Β’ προτείνει να μετάσχει η Εκκλησία στην ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, προκειμένου να μην αφελληνιστεί, όπως τονίζει χαρακτηριστικά.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Τά εἰς τήν οἰκονομικήν τῆς ἡμετέρας Πατρίδος, ἀλλ' ἐπ` ἐσχάτων καί τῆς Κύπρου, ζωήν τεκταινόμενα, μέ τάς γνωστάς ὀδυνηράς ἐπιπτώσεις εἰς τήν ὰτομικήν τῶν Ἐλλήνων ζωήν καί τήν κοινωνικήν συνοχήν, εὐλόγως ἅπαντας προβληματίζουν καί ἐντόνως ἀνησυχοῦν, μηδεμιᾶς, μάλιστα, εἰς τό ἄμέσον μέλλον ἐξόδου διαφαινομένης καί ἐν ταὐτῷ τῆς πολλαπλῆς καί πολυεπιπέδου κρίσεως διαρκῶς ὀξυνομένης.

Τῶν πραγμάτων καί τῶν καταστάσεων οὔτως ἐχόντων, φρονοῦμεν ὅτι ἴσως ἤγγικεν ἡ ὥρα μιᾶς εἰσέτι μεγάλης πρός τό χειμαζόμενον Γένος εὐθύνης τῆς Ἐκκλησίας καί ἡμῶν τῶν συγκροτούντων τό Σεπτόν Σῶμα τῆς Ἰεραρχίας.

Ὡς ἐλάχιστον ταύτης μέλος, μετά βαθυτάτου σεβασμοῦ διά τοῦ παρόντος καταθέτομεν μίαν σκέψιν ἡ ὁποία, πέραν τοῦ όντως τιτανίου φιλανθρωπικοῦ έργου, τό ὀποῖον εἰς τήν Ἱεράν Ἀρχιεπισκοπήν Ἀθηνῶν καί ἁπάσας τάς Ἱεράς Μητροπόλεις ὲπιτελεῖται, ἡ ὁποία, ἴσως ἀποτελέσει ρηξικέλευθον πρωτοβουλίαν, ἡ ὁποία θά ὰναδείξῃ τόν διαχρονικόν Ἐθναρχικόν καί ὑπέρ τοῦ Λαοῦ θυσιαστικόν ρόλον τῆς Εκκλησίας.

Αἰ πρόσφατοι ἐξελίξεις εἰς τόν Τραπεζικόν τομέα καί τό ἀνακύψαν θέμα τῆς ἀνακεφαλαιοποιήσεως τῶν Ἑλληνικῶν Τραπεζῶν, ματαιωθείσης τῆς συμφωνίας διά τήν συγχώνευσιν τῆς Ἐθνικῆς Τραπέζης τῆς Ἐλλάδος μετά τῆς Eurobank, δημιουργοῦν νέα δεδομένα καί νέας προκλήσεις διά τήν Έκκλησίαν.

Ὡς πληροφορούμεθα, ἡ Ἐθνική Τράπεζα, εἷς ἐκ τῶν μεγαλυτέρων μετόχων τῆς ὁποίας εἶναι ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος, ὡς διαθέτουσα 15.000.000 μετοχάς αὐτῆς, καλεῖται νά προβῇ μόνη της εἰς ἀνακεφαλαιοποίησιν, διά τῆς ἐξευρέσεως παρά τῶν μετόχων αὐτῆς τοῦ δέκα τοῖς ἑκατόν (10%) τῶν συνολικῶς ἀπαιτουμένων κεφαλαίων.

Κατά συγκεντρωθείσας δέ πληροφορίας μας, θά ἀπαιτηθοῦν 9,7 δίς Εὐρώ διά τήν ἀνακεφαλαιοποίησίν της. Ἐκ τούτων, τά δύο (2) δίς θά προέλθουν ἑκ μετατρεψίμων ὁμολογιῶν (τά ὑπό τῶν εἰδικῶν λεγόμενα COCO’s), τά δ` ὑπόλοιπα 7,7 δίς θά πρέπῃ νά ἀναζητηθοῦν εἴτε ἀπό ἰδιῶτας ἐπενδυτάς, μέ προτιμησιακόν δικαίωμα ἐκ τῶν ὑπαρχόντων, εἴτε ἀπό τήν κάλυψιν τοῦ δέκα τοῖς εκατόν (10%) τοῦ ποσοῦ αὐτοῦ κατ’ ἐλάχιστον ἀπό ἰδιωτικά κεφάλαια. Συμπερασματικῶς, ἠ Ἐθνική Τράπεζα τῆς Ἑλλάδος ἁναζητεῖ τήν στιγμήν αὐτήν 770 ἑκατομμύρια Ευρώ, προκειμένου νά μή κρατικοποιηθῇ.

Τό ζητούμενον, βεβαίως, δέν εἶναι ἡ κρατικοποίησις τῆς Ἑθνικῆς Τραπέζης, διά τήν ὁποίαν, ὑπό διαφορετικάς συνθῆκας, οὑδείς θά ἔφερεν ἀντίρρησιν, ἀλλ' ὁ ἐπαπειλούμενος ἀφελληνισμός τοῦ πρώτου Πιστωτικοϋ Ἱδρύματος τῆς νεωτέρας ¨Ελλάδος, μέσῳ τῶν ἐξευτελιστικῶν σήμερον τιμῶν τῶν μετοχῶν, καί ἡ ἐξ αὐτοῦ καταδολίευσις τῶν ὐφισταμένων μετόχων της, ἐν οἷς καί ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος.

Διά τοῦ παρόντος, ὅθεν, τήν πρός Ὑμᾶς καταθέτομεν ἀγωνίαν, διερωτώμενοι, ἐάν ὡς μέτοχοι, ἁλλά καί ὡς ποιμαίνουσα Ἐκκλησία, μείνωμεν ἀδιάφοροι καί ἀπαθεῖς εἰς τόν ἐπιχειρούμενον ἀφελληνισμόν τῆς μεγαλυτέρας Τραπέζης τῆς Πατρίδος μας καί τόν ἀφανισμόν τῆς ἐπενδεδυμένης εὶς αὐτήν περιουσίας μας!

Κρίνοντες δ’ ὅτι εὑρισκόμεθα ἐνώπιον ἱστορικῶν εὐθυνῶν ἔναντι τῶν τε προκατόχων καί τῶν διαδόχων ἡμῶν, βαθυσεβάστως ὑποβάλλομεν Ὑμῖν τάς ἡμετέρας σκέψεις καί προτάσεις, ὡς βαθυτέρας μελέτης καί εὑρυτέρας συζητήσεως ἀφορμήν.

Εἰδικώτερον, θεωροῦμεν ἐπιβεβλημένην τήν συμμετοχήν τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος είς τήν ἐπικειμένην αὔξησιν τοῦ μετοχικοῦ κεφαλαίου τῆς Ἐθνικής Τραπέζης, ὑπό τάς ὡς κάτωθι προϋποθέσεις, αἱ ὁποῖαι θά Τήν ἐξασφαλίζουν ὰπό πάσης ἀπόψεως:

Ἡ συμμετοχή τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ἑπιβάλλεται νά εἶναι πολύ μεγάλη, ὑπερκαλύπτουσα τό ἀναλογοῦν μερίδιόν Της.

Ἡ τοιαύτη συμμετοχή σκόπιμον εἶναι νά ἀποσκοπῇ εἰς τό πλειονοψηφικόν πακέτον τῆς Ἐθνικής Τραπέζης τῆς Ἑλλάδος.

Ἠ συμμετοχή Της νά πραγματοποιηθῇ ὑπό αὐστηρούς ὅρους, συμφωνηθησομένους μεταξύ τῆς Διοικήσεως τῆς Τραπέζης καί τῆς ἁρμοδίας καί κατά πάντα ἱκανῆς καί ἀποτελεσματικῆς Συνοδικῆς ἐπί τῶν Οὶκονομικῶν Ἐπιτροπῆς, τοῦ τε Προέδρου καί τῶν μελῶν αὐτῆς, οἱ ὁποῖοι, ἐν τέλει, τεθήσονται ὑπό τήν ἔγκρισιν τοῦ Σεπτοῦ Σώματος τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἱεραρχίας.

Θεωρεῖται δ` ὡσαύτως αὐταπόδεικτον ὅτι ἡ Ἑκκλησία τῆς Ἑλλάδος θά ὁρίζει τήν πλειονοψηφίαν τῶν μελῶν τοῦ Διοικητικοῦ Συμβουλίου τῆς Ἑθνικῆς Τραπέζης.

Ἡ συμμετοχή τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος προτείνεται νά πραγματοποιηθῇ διά τῆς χρήσεως τῶν ἀνηκόντων εἱς Αὐτήν ἀκινήτων, ἡ ἀξία τῶν ὁποίων, ὡς προκύπτει ἐκ τῶν διενεργηθεισῶν κατά τήν παριππεύσασαν τριετίαν, παρ` ἐξειδικευμένων ἐταιρειῶν τῶν Τραπεζῶν, ἐκτιμήσεων, ἀνέρχεται εἰς τό ποσόν τῶν τετρακοσίων, τοὐλάχιστον, ἑκατομμυρίων (400.000.000) Ευρώ, ἡ δ' ἀπόδοσις αὐτῶν, κατά τήν διαρρεύσασαν διετίαν βαίνει συνεχῶς μειουμένη.

Πεποιθότες ὅτι μιά τοιαύτη ἐξέλιξις καί πρωτοβουλία τῆς Ἐκκλησίας θά ἀποβῇ ἐπ` ἀγαθῷ Αὐτῆς καί κυρίως τῆς δεινῶς χειμαζομένης κοινωνίας, τάς ἀνωτέρω ὑποβάλλομεν εἱς τήν Ὑμετέραν ἐχέφρονα κρίσιν σκέψεις καί διατελοῦμεν»

Δεν θα νοσταλγήσουμε και την χούντα επειδή πτώχευσε η μεταπολίτευση!


 

Μια πολύ σημαντική δημοσκόπηση της Metron Analysis δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».  Πέρα από τα συνηθισμένα, δηλαδή ότι η ΝΔ προηγείται, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί κ.λπ. που συναντά κανείς άλλωστε και στα υπόλοιπα γκάλοπ, ιδιαίτερη σημασία έχει η ερώτηση «στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα απ’ ότι σήμερα»; Με αφορμή προφανώς την αποφράδα επέτειο της «Επανάστασης της 21ης Απριλίου» ο κόσμος ερωτάται εμμέσως σχεδόν πενήντα χρόνια μετά, αν θα ήταν καλύτερα αν δεν είχαμε δημοκρατία. Το 30% των ερωτηθέντων συμφώνησε ότι θα ήταν καλύτερα τα πράγματα, το 63% διαφώνησε και το 7% απάντησε «δεν γνωρίζω-δεν απαντώ».
Και ύστερα ο πολιτικός κόσμος και η κοινωνία μένουν έκπληκτοι διότι η Χρυσή Αυγή χτυπά 11% στις δημοσκοπήσεις παρά το γεγονός ότι κάτι τύποι χειρότεροι και από μαϊμούδες στο Αττικό πάρκο, αναμασούν συνθήματα της 4ης Αυγούστου, των Ναζί ή της Χούντας των Συνταγματαρχών.
Η απαξίωση του πολιτικού κόσμου, τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλη. Ξεπερνά κάθε άλλη χρονική περίοδο της Μεταπολίτευσης μόνο που μέχρι το 2009 τα «μπουκωμένα στόματα» έβλεπαν αλλά δε μιλούσαν. Όταν ήρθε η κρίση να σαρώσει τα πάντα και η φτώχεια να χτυπήσει την πόρτα κάθε οικογένειας, όλοι θυμήθηκαν τους πολιτικούς που κλέβουν και αφήνουν το λαό στην ανέχεια.
Εν πάση περιπτώσει, το θέμα δεν είναι η υποκρισία όλων μας που ενώ πηγαίνουμε στις κάλπες και ψηφίζουμε όλους εκείνους που έχουν εξευτελίσει την Ελλάδα την άλλη μέρα των εκλογών τους βρίζουμε και ζητάμε να «καεί το μπ…λο η Βουλή».
Το θέμα μας είναι τι είναι αυτό που οδηγεί έναν στους τρεις Έλληνες να πιστεύουν ότι μια από τις πιο στυγνές δικτατορίες της σύγχρονης εποχής θα μπορούσε να κάνει καλύτερα τα πράγματα.
Κατ’ αρχάς είναι σίγουρα ο χρόνος ο οποίος καθαγιάζει τα πάντα. Κάνει τους εγκληματίες καλούς πολίτες, μετατρέπει τους Χίτλερ και τους Στάλιν σε ήρωες, κάνει την καταστροφή της Σμύρνης «συνωστισμό» και την Άλωση της Πόλης, αναίμακτη συμφωνία. Ασφαλώς ο χρόνος είναι ο καλύτερος σύμμαχος όλων των κακών στον πλανήτη.
Όμως, μαζί με το χρόνο, βασική αιτία του καθαγιασμού είναι και η έλλειψη ιστορικής μνήμης. Όταν στα σχολεία κι όχι μόνο η πραγματική ιστορία δεν διδάσκεται αλλά επιλέγονται αμφιλεγόμενες πρακτικές, τι να περιμένει κανείς. Κι όταν οι σημερινοί 20άρηδες ή 30άρηδες δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει Χούντα, Παπαδόπουλος, Παττακός και Θεοφιλογιαννάκος, γιατί να μην πιστεύουν ότι και η Επταετία ήταν ο ελληνικός παράδεισος; Τους έμαθε ποτέ κανείς την ιστορία πέρα από συνθήματα και τσιτάτα;
Άλλη βασική αιτία της αποδοχής της Χούντας και των σύγχρονων Ούνων που έχουν πιάσει θέση και στη Βουλή είναι φυσικά η απαξίωση της πολιτικής, ασφαλώς όχι μόνο με την ευθύνη των πολιτών που τη στήριξε και τη στηρίζει. Το ίδιο το πολιτικό προσωπικό με τα σκάνδαλα, τις ρεμούλες, τους Άκηδες και τους Τσουκάτους, τις μίζες με τα εξοπλιστικά, τα πανάκριβα δημόσια έργα και τους εθνικούς νταβατζήδες, έβγαλε μόνο του τα μάτια του.
Αλλά πέρα από τα σκάνδαλα, εκείνο που εξοργίζει τον κόσμο είναι η ατιμωρησία, τουλάχιστον μέχρι πρότινος. Όταν φαγώθηκαν τόσα δισεκατομμύρια χωρίς ποτέ κανείς να πάει φυλακή γιατί να απορούμε με το ότι το 30% θεωρεί τους δικτάτορες καλύτερους; Είναι απλά τα πράγματα: Όταν ο πολίτης βλέπει απαξιωμένους πολιτικούς που δεν έχουν και καμιά κουλτούρα καθώς και όταν δε βλέπει πραγματικούς ηγέτες, είναι πανεύκολο να έλκεται από το άγνωστο. Διότι πώς να το κάνουμε: Οι χουντικοί, σχεδόν πενήντα χρόνια μετά είναι άγνωστοι στους περισσότερους. Κάτι σαν εξωτικά φρούτα που ευδοκίμησαν στην Ελλάδα.
Πιστεύει κανείς ότι θα ασχοληθεί κάποιος πολίτης σήμερα με τα τόσα προβλήματα που έχει, με το αν η Χούντα κατάλυσε τη δημοκρατία; Αν φυλάκισε, βασάνισε ή σκότωσε κανέναν; Αν είναι υπεύθυνη για την κατοχή της Κύπρου;
Ποιο εύκολα περνάνε οι φωτογραφίες του Παττακού με το μυστρί και οι παλαβομάρες του Παπαδόπουλου για τον κομμουνισμό και τον ασθενή που πρέπει να χειρουργηθεί, παρά το εθνικό έγκλημα και το γεγονός ότι η χώρα μπήκε στο γύψο για 7 χρόνια. Χωρίς μεγάλη αντίσταση για να λέμε την αλήθεια.
Όμως, δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε ιστορική ανάλυση για το τι ήταν η Χούντα και τι όχι. Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει την άποψή του, και σίγουρα την ελευθερία αυτή του την παρέχει η δημοκρατία που έχει κατακτηθεί με αίμα και αγώνες. Μεγαλύτερη σημασία έχει να υπάρξει ανασύνταξη των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων. Να βγουν στην πολιτική και την κοινωνία έντιμοι, έξυπνοι και εργατικοί άνθρωποι, αυτοδημιούργητοι κι όχι πολιτικά τζάκια που κάνουν κουμάντο χρόνια τώρα. Υπάρχει η ευκαιρία και η κρίση που ζούμε τώρα έχει αυτό το καλό:
Πρώτον μπορεί να οδηγήσει στη φυλακή μερικά φυντάνια που πλήγωσαν τον ελληνικό λαό, έκλεψαν, κορόιδεψαν, σκύλευαν πάνω από το μεταπολιτευτικό πτώμα της χώρας.
Και δεύτερον, μπορεί να βγάλει στον αφρό υγιείς δυνάμεις της πολιτικής που θα αντιμετωπίσουν τόσο τον εφιάλτη του παρελθόντος όσο και του παρόντος. Τόσο τους πραγματικούς νοσταλγούς της Χούντας ή του ναζισμού όσο κι εκείνους που δεν ξέρουν απλά ιστορία.
Αριστερός Ψάλτης 

Τα 10 τρομοκρατικά χτυπήματα που συγκλόνισαν τις Η.Π.Α.


ΗΠΑ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ
Μπορεί στις Η.Π.Α. να μην υπήρξε ποτέ οργανωμένη τρομοκρατία με την έννοια που τη γνωρίζουμε στην Ελλάδα (και που τη βίωσαν κι άλλα ευρωπαϊκά κράτη όπως η Ιταλία, η Γερμανία και η Ισπανία), αλλά η σημασία της χώρας ως κυρίαρχου παίκτη στην παγκόσμια σκακιέρα έκανε και τα 10 μέχρι σήμερα χτυπήματα που έχουν σημειωθεί επί του εδάφους της να μείνουν στην ιστορία.
Ας τα θυμηθούμε όλα, με χρονολογική σειρά:
1901, 6 Σεπτεμβρίου - ΜπάφαλοΟ ρωσοπολωνικής καταγωγής, γενημμένος στο Μίτσιγκαν, Λεόν Τζόλγκοζ, αναρχικός, δολοφονεί τον Ουίλιαμ ΜακΚίνλεϊ, 25ο Πρόεδρο των ΗΠΑ, στο Μπάφαλο. Ήταν άλλο ένα χτύπημα κατά πολιτικού από αναρχικούς. Εκείνη την περίοδο στην Ευρώπη -ειδικά στη Ρωσία- γεννιόταν το αναρχικό κίνημα και τέτοιου είδους χτυπήματα ήταν αρκετά συχνά. Οι αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ είχαν προετοιμασθεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά όταν τελικά προέκυψε, δεν κατάφεραν να προστατεύσουν τον πιο σημαντικό απ' όλους τους στόχους. Ο ΜακΚίνλεϊ δεν σκοτώθηκε ακαριαία. Πέθανε μία εβδομάδα αργότερα, από γάγγραινα που είχε προκληθεί στο στομάχι του από τη σφαίρα που δέχτηκε στην κοιλιά.
1920, 16 Σεπτεμβρίου - Νέα ΥόρκηΜια βόμβα από ΤΝΤ εκρήγνυται μέσα σε ένα κάρο που κάποιος είχει αφήσει στην Γουώλ Στρητ. Η εκρηξη σκοτώνει 35 ανθρώπους και τραυματίζει εκατοντάδες άλλους. Το ποιος έβαλε εκεί την βόμβα δεν εξιχνιάστηκε ποτέ, αλλά θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως επρόκειτο για αναρχικούς.
1975, 24 Ιανουαρίου - Νέα Υόρκη
Μια βόμβα εκρήγνυται στην ιστορική Fraunces Tavern και σκοτώνει 4 ανθρώπους, τραυματίζοντας άλλους 50. Το FALN, η εθνικιστική οργάνωση για την απελευθέρωση του Πουέρτο Ρίκο αναλαμβάνει την ευθύνη. 
1993, 26 Φεβρουαρίου - Νέα ΥόρκηΗ πρώτη επίθεση στο World Trade Center είναι γεγονός. Μια βόμβα εκρήγνυεται στο υπόγειο του κτηρίου, σκοτώντας 6 και τραυματίζοντας περισσότερους από 1.000. 10 ισλαμιστές καταδικάζονται ως ένοχοι το 1995 και το 1998 καταδικάζεται και ο Ραμζί Γιουσέφ που συνελλήφθη αργότερα ως υποκινητής του χτυπήματος. Χωρίς να έχουν εξακριβωθεί ακόμη επισήμως, οι σχέσεις του με την Αλ Κάιντα θεωρούνται δεδομένες από την CIA. 
1995, 19 Απριλίου - Οκλαχόμα168 άνθρωποι σκοτώνονται και περισσότερα από 220 κτήρια υφίστανται σοβαρές ζημιές έπειτα από την έκρηξη ισχυρότατης βόμβας έξω από ένα ομοσπονδιακό σύμπλεγμα γραφείων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο χτύπημα που έχει σημειωθεί ποτέ στις ΗΠΑ (μέχρι τότε) και, παρότι πολλοί περίμεναν ότι θα ήταν από εξτρεμιστές ισλαμιστές, τελικά ήρθε από αντικαθεστωτικούς Αμερικανούς...
2001, 11 Σεπτεμβρίου - Νέα Υόρκη, Άρλινγκτον, Σάνκσβιλ2 αεροπλάνα που έχουν καταληφθεί από αεροπειρατές πέφτουν στους δίδυμους πύργους του World Trade Center, άλλο ένα πέφτει στο Πεντάγωνο, ενώ ένα τέταρτο πέφτει πριν προλάβει να χτυπήσει άλλο στόχο. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων φτάνει τα 2.992 (τα 2.740 στη Νέα Υόρκη). Πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις βρίσκεται η Αλ Κάιντα που καταφέρνει ένα απίστευτο πλήγμα στην καρδιά της Αμερικής, το μεγαλύτερο και πιο δολοφονικό τρομοκρατικό πλήγμα που έγινε ποτέ. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ορκίζεται ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και σύντομα θα εισβάλει σε Ιράκ και Αφγανιστάν. 
2009, 1 Ιουνίου - Λίτλ ΡοκΔύο Αμερικανοί στρατιώτες πυροβολούνται από τον Αμπντουλακίμ Μουχαμέντ, ένα Μουσουλμάνο Αμερικανό πολίτη, από το Μέμφις, ο οποίος παραδέχεται σχέσεις με την Αλ Κάιντα. Ο ένας από τους δύο στρατιώτες υποκύπτει στα τραύματά του.
2010, 1 Μαΐου - Νέα ΥόρκηΜια βόμβα αναφλέγεται, αλλά δεν εκρήγνυεται, στην Times Square, το κεντρικότερο σημείο της Νέας Υόρκης. Εξουδετερώνεται πριν προλάβει να κάνει ζημιά, όταν οι περαστικοί παρατηρούν ότι βγαίνουν καπνοί από ένα αυτοκίνητο. Ο ισλαμιστής Φαϊζάλ Σαζάντ παραδέχεται ότι τοποθέτησε τη βόμβα με σκοπό ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.
2011, 17 Iανουαρίου - ΟυάσινγκτονΜια βόμβα ανακαλύπτεται στην διαδρομή απ' όπου θα περνούσε η παρέλαση στη μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Είναι κατασκευασμένη έτσι ώστε με την έκρηξή της να πετάξει αιχμηρά αντικείμενα στους περαστικούς -ακριβώς όπως αυτές της Βοστώνης. Εξουδετερώνεται πριν εκραγεί, αλλά δεν γίνεται γνωστό ποιος την τοποθέτησε.
2013, 15 Απριλίου - Βοστώνη3 άνθρωποι σκοτώνονται και πάνω από 170 τραυματίζονται όταν 2 βόμβες, παρόμοιες με αυτήν που εξουδετερώθηκε στην Ουάσινγκτον το 2011, εκρήγνυνται λίγα μέτρα από την γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης. Μια τρίτη βόμβα εκρήγνυεται αργότερα, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο από τις αρχές, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Δύο ακόμη βόμβες εξουδετερώνονται πριν εκραγούν. 
Πολλά ακόμη τρομοκρατικά χτυπήματα κατά αμερικανικών στόχων έχουν σημειωθεί εκτός ΗΠΑ. Η σημασία, όμως, αυτών που γίνονται επί αμερικανικού εδάφους μοιάζει να έχει μεγαλύτερη επιρροή στις αποφάσεις που λαμβάνει η αμερικανική ηγεσία. Η ευαισθησία των Αμερικανών σε θέματα ασφάλειας αλλάζει πάρα πολλά στον κόσμο μας μετά από κάθε επίθεση. Ειδικά μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ο πλανήτης Γη δεν θα μπορέσει να αποκτήσει ξανά την ίδια αθωότητα με πριν. Κάμερες ασφαλείας εγκαθίστανται παντού, οι έλεγχοι στα αεροδρόμια είναι εξοντωτικοί, όλοι μοιάζουν ύποπτοι.
Όχι τυχαία διάφορες θεωρίες συνομωσίας ακούγονται κάθε φορά, θεωρίες που λένε ότι τα χτυπήματα έχουν οργανωθεί από τις ίδιες τις ΗΠΑ, ως μια αφορμή για επέμβαση στο εξωτερικό. Η δράση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων μετά την 11η Σεπτεμβρίου θα ήταν αδύνατη χωρίς να έχει προηγηθεί ένα τέτοιο πλήγμα στην τιμή και την αυτοπεποίθηση των Αμερικανών. Το χτύπημα της Βοστώνης έρχεται σε μια περίοδο όπου πολλή συζήτηση γίνεται για πιθανές επεμβάσεις σε Βόρεια Κορέα και Ιράν, με αποτέλεσμα, για μια ακόμη φορά οι θεωρίες συνομωσίας να βγαίνουν στο προσκήνιο...


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/299577/ta-10-tromokratika-htypimata-poy-sygklonisan-tis-ipa#ixzz2R4U1XHU3

Pravda:Η καταστροφή της Κύπρου είναι βήμα προς τη «νέα παγκόσμια τάξη»


 

    Pravda:Η καταστροφή της Κύπρου είναι βήμα προς τη «νέα παγκόσμια τάξη»
    Η σχεδιασμένη πορεία του κόσμου προς τη "νέα παγκόσμια τάξη" είναι μια καθαρά αγγλοαμερικανική υπόθεση με την ευγενική συνδρομή της Γερμανίας... Καθοριστική καμπή το καλοκαίρι του 2013.
    Θα ήταν αφελές να πιστέψει κανείς ότι η καταστροφή της «υπεράκτιας ζώνης» (offshore) της Κύπρου ήταν ένα «τρομερό λάθος» της ευρωπαϊκής πολιτικής στα πλαίσια ενός ιερού αγώνα εναντίον των υπεράκτιων εταιρειών γενικά ή εναντίον εκείνων στις οποίες η ρωσική ολιγαρχία «ξεπλένει» το μαύρο χρήμα της.
    Η ανάλυση δείχνει πως ό,τι έγινε στην Κύπρο είναι μέρος του σχεδίου για την οικοδόμηση μιας νέας παγκόσμιας τάξης, το απαραίτητο βήμα για την επικείμενη κατάρρευση της πυραμίδας του χρέους των ΗΠΑ. Εμπλέκεται ή όχι η Ρωσία σε αυτή τη διαδικασία;
    Η οικονομία των ΗΠΑ είναι εκείνη που καθορίζει την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, και δεδομένης της οικονομικής και πολιτικής επιρροής της Αμερικής, καθορίζει και την προοπτική της ανάπτυξής της. Στις ΗΠΑ, μόνο το 20% του ΑΕΠ παράγεται μέσω του πρωτογενούς τομέα, ενώ το υπόλοιπο 80% είναι προϊόν οικονομικής κερδοσκοπίας, με βάση το σημερινό νεοφιλελεύθερο μοντέλο ανάπτυξης σχεδόν όλων των χωρών του πλανήτη. Επί σειρά ετών το χρέος των ΗΠΑ αυξάνεται με ποσοστό 10% ετησίως, ενώ το ΑΕΠ κατά – 2%. Ακόμη και αν οι ΗΠΑ είχαν στην διάθεσή τους όλους τους πόρους που δημιουργήθηκαν πρόσφατα στον κόσμο (δηλ. το 4% του παγκόσμιου ΑΕΠ ανά έτος) θα ήταν αδύνατο να αποπληρώσουν το χρέος τους. Η αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, και θα πρέπει να μιλάμε πλέον για κάτι ακατόρθωτο.
    Οι άνθρωποι της Wall Street το γνωρίζουν καλά αυτό. Σύντομα η πυραμίδα του χρέους θα καταρρεύσει, ή μάλλον θα την «καταρρεύσουν». Τι πρέπει να γίνει ώστε να ξαναχτιστούν οι βάσεις της αποκατάστασης της οικονομικής πυραμίδας εξουσίας; Φυσικά, σε πρώτη φάση, θα πρέπει να συγκεντρωθούν στα χέρια της διεθνούς ελίτ όλοι οι πιθανοί πόροι στην «ζώνη offshore».
    Οι εταιρείες οffshore δημιουργούνται ακριβώς για να προσελκύσουν κεφάλαια με χαμηλό ή και μηδενικό φόρο επί των εισοδημάτων από επενδύσεις, και ελάχιστη εποπτεία των νομισματικών συναλλαγών στην αγορά. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες διεξάγονται σύμφωνα με μια απλοποιημένη διαδικασία, ενώ οι πελάτες και οι επενδυτές προστατεύονται από το τραπεζικό απόρρητο και άλλες παρόμοιες ρυθμίσεις. Το σύστημα αυτό επιτρέπει την προσέλκυση κεφαλαίων δεκαπλάσιων από αυτά που προκύπτουν από το τοπικό παραγωγικό τομέα. Στην Κύπρο, για παράδειγμα, τα κεφάλαια αυτά είναι επτά φορές μεγαλύτερα από το τοπικό ΑΕΠ, ή 126 δισεκατομμύρια ευρώ, και αυτά τα χρήματα θα εισρεύσουν (σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες) όχι στην ευρωπαϊκή «ζώνη offshore» - Γιβραλτάρ, Μαδέρα, Ιρλανδία, Ανδόρα, Λουξεμβούργο, Λιχτενστάιν - αλλά στην βρετανική και αμερικανική «ζώνη offshore: στις Βερμούδες και τα νησιά Κέιμαν, στο νησί Isle of Man, στην πολιτεία Delaware, στις Παρθένες Νήσους, και ούτω καθ’ εξής.
    Αν θυμηθούμε τώρα τη δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού David Cameron για μια πιθανή αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, αλλά και τις πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία μια ελεύθερης διατλαντικής οικονομικής ζώνης μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ που διέρρευσαν στον Τύπο κατά το τέλος του έτους, τότε γίνεται σαφές ότι όλα τα ανεξήγητα και συγκλονιστικά που βλέπουμε και ακούμε γύρω μας έχουν να κάνουν με ένα σχέδιο αλλαγής της παγκόσμιας τάξης. Οι παλιοί ισχυροί παίκτες θα παραμείνουν, αλλά θα υπάρξουν νέες συμμαχίες, χωρίς περιθώρια για αδύναμους κρίκους, με τη μορφή π.χ. των «περιφερειακών», αδύναμων ευρωπαϊκών οικονομιών.
    Το επόμενο βήμα είναι η απομάκρυνση των ευρωπαϊκών και άλλων «υπεράκτιων» εταιρειών από τον «αγωνιστικό χώρο», εντείνοντας το όλο σύστημα της καπιταλιστικής συσσώρευσης και συνδέοντάς το με την αγγλοαμερικανική του βάση. Μέρος αυτών των συσσωρευμένων κεφαλαίων αναγκαστικά θα απαλλοτριωθούν, με πρότυπο σενάριο όλα όσα έγιναν στην Κύπρο, ενώ τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν για την «ανάκτηση».
    Στην παγκόσμια αυτή διαδικασία, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν βρει έναν σύμμαχο στην Ευρώπη: την Γερμανία. Είναι δε προφανές ότι, στην παρούσα φάση, οι τρεις αυτοί βασικοί παίκτες διαπραγματεύονται ενεργά την ανακατανομή των χρηματοοικονομικών ροών. Η Γερμανία, αν κρίνουμε από τα γεγονότα στην Κύπρο, ενεπλάκη ενεργά στη συγκεκριμένη διαδικασία, με αποτέλεσμα η θέση της, αν και αμφιλεγόμενη, να έχει ενισχυθεί, καθώς η χώρα διαθέτει έναν ισχυρό πρωτογενή οικονομικό τομέα.
    Καθοριστικό ρόλο στις διαδικασίες αυτές, που υπαγορεύονται από τον αγγλοαμερικανικό άξονα, παίζει ο σκιώδης Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schäuble, ο οποίος είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τους χειρισμούς. Ο Schäuble είναι το υπ’ αριθμόν 2 από άποψη επιρροής πρόσωπο στην ΕΕ, αν και προσωπικά θα τολμούσαμε να πούμε ότι ίσως να είναι το υπ’ αριθμόν 1, αφού δίνει εντολές στον Πρόεδρο της ΕΚΤ Mario Draghi για το τι θα πάει στο τυπογραφείο και τι όχι. Είναι ο μόνος πολιτικός που εξελέγη με το κόμμα του (Χριστιανοδημοκρατικό) στο Γερμανικό Κοινοβούλιο επί δέκα συνεχόμενες θητείες, δηλαδή, έχει σαράντα χρόνια πείρα από την παραμονή του στην εξουσία.
    Από μια συνέντευξή του το Νοέμβριο του 2011 στους New York Times προκύπτει ότι οι ενέργειες της Γερμανίας (αλλά και των ΗΠΑ) στην Κύπρο δεν ήταν κάποιο τραγικό λάθος, αλλά ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο.
    Στην συνέντευξη εκείνη, ο Schäuble μίλησε για «την ανάγκη να προχωρήσουμε προς μια «κεντροποιημένη» Ευρώπη, αφού από μόνη της η Ευρωζώνη δεν επαρκεί για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο». Μίλησε για την ανάγκη να διαμορφωθεί μια πολιτική ένωση, της οποίας ο πρόεδρος θα εκλέγεται απευθείας από τον λαό. Είπε ακόμη ότι στην φάση εκείνη η διαδικασία βρισκόταν σε μια περιορισμένης διάρκειας μεταβατική περίοδο και ότι η νευρικότητα στην αγορά θα έπρεπε να ελεγχθεί, αλλά στα τέλη του 2012 ή τα μέσα του 2013, όλα όσα χρειάζονται για την ενίσχυση και την εμβάθυνση των πολιτικών δομών θα είναι στη θέση τους. Ο υπουργός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια τέτοια πολιτική ένωση θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο σε περιόδους κρίσης.
    Το σχέδιο είναι απλό. Θα επιτευχθεί η δημιουργία ενός «σκληρού» κεντρικού πυρήνα ελέγχου παράλληλα με την εφαρμογή βίαιων μέτρων με την ευκαιρία των αναταραχών στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
    «Στον πυρήνα θα βρίσκονται οι τρεις», είχε πει ο Schäuble, εννοώντας το αμερικανοκρατούμενο ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ. Σήμερα βλέπουμε ότι οι «τρεις» είναι έτοιμοι να υπαγορεύσουν πόσα χρήματα θα αφαιρεθούν αυτόματα από τους λογαριασμούς των καταθετών, προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανό το σύστημά τους.
    Αν υπάρξει κάποια αντίσταση, οι Βρυξέλλες θα κλείσουν τις υπηρεσίες που το ίδιο το σύστημα δημιούργησε: τις τραπεζικές υπηρεσίες μέσω διαδικτύου (online banking), τα ATM και τις τράπεζες.
    Η Γερμανία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί στην περίπτωση αυτή, αφού μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην Κύπρο, οι Ευρωπαίοι θα αρχίσουν να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε γερμανικές τράπεζες.
    Στο εγγύς μέλλον, είτε η Ευρώπη θα αποφασίσει ότι θα υποκύψει πολιτικά στη Γερμανία, είτε η ΕΕ θα διαλυθεί και μια νέα μονάδα θα σχηματιστεί στη θέση της, εκπροσωπούμενη από τις χώρες-«χορηγούς» του συστήματος, ενώ οι υπόλοιπες χώρες αναγκαστικά θα εξαφανιστούν από το πλαίσιο. Αν κρίνουμε από όσα προδιαγράφονται από τις τελευταίες εξελίξεις, μάλλον ισχύει το δεύτερο.
    Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


    Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/diethni/story/300192/pravdai-katastrofi-tis-kyproy-einai-vima-pros-ti-nea-pagkosmia-taxi#ixzz2R4TGzXKp

    Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

      ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...