Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Οι τελευταίες 13 φωτογραφίες του Δημήτρη Διαμαντίδη με τη φανέλα του «εξάστερου»!

 

Το sportfm.gr επέλεξε 13 φωτογραφίες από την τελευταία παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη στο παρκέ και στον πάγκο με τη φανέλα που κοσμεί, πλέον, τον «ουρανό» του ΟΑΚΑ… 

Οι τελευταίες 13 φωτογραφίες του Δημήτρη Διαμαντίδη με τη φανέλα του «εξάστερου»!
inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

Νίκησε την ΤΣΣΚΑ στη βραδιά του Διαμαντίδη


Ο Παναθηναϊκός νίκησε 80-73 την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο γιορτινό ΟΑΚΑ και κατέκτησε το τουρνουά που διεξήχθη προς τιμήν του Δημήτρη Διαμαντίδη. Κατά τη διάρκεια του ματς η συγκίνηση...περίσσεψε όταν η φανέλα του αρχηγού αποσύρθηκε και ανέβηκε στην οροφή του γηπέδου.
Ούτως ή άλλως ήταν η βραδιά του Διαμαντίδη και όλα τα άλλαν πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Έστω και αν στο παρκέ του ΟΑΚΑ είχαμε μια αναμέτρηση που κάλλιστα μπορεί να είναι και τελικός για την επόμενη Ευρωλίγκα! Και έστω και αν πλέον με την αλλαγή της διοργάνωσης επιβάλλεται να είναι πανέτοιμες οι ομάδες στα μέσα Οκτώβρη και συνεπώς πρέπει να βρίσκουν σταδιακά πατήματα και τα τεστ αυτά έχουν την δική τους αξία. 
Και καθώς τα φώτα έπεσαν στο ...μονόλεπτο του "Μήτσου" που ακόμα και στην τελευταία του τιμής ένεκεν έκτακτη εμφάνιση πήγε να ...φτιάξει πάλι τους συμπαίκτες του αντι να σουτάρει,πέρασε στο ντούκου ένα εξαιρετικό και χορταστικό παιχνίδι . Το τελικό 80-73 εν μέσω διακυμάνσεων     δεν είναι το ζητούμενο. Το ευχάριστο ζητούμενο είναι ότι για ένα ακόμα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι σκοράρει με πολλούς τρόπους. Σουτάρουν όλοι από μακρυά, θέλει να τρέξει, αλλά έχει πολλές επιλογές και ατομικά και ομαδικά .
Και έτσι οι 80π που στην προηγούμενη θητεία του Άρτζι στον πάγκο ήταν κάτι σαν ...πάρτι, πλέον θα είναι ψωμοτύρι! Σαφώς όμως θέλει και πολλή δουλειά σε πολλά ακόμα πράματα αλλά είναι σε καλό δρόμο ειδικά σε σχέση με την περασμένη σεζόν.
Αυτά ισχύουν και για την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ που επίσης είναι λογικό να έχει θέματα στη διάρκεια.Θα ήταν παράλογο να είναι έτοιμες και σε διάρκεια οι ομάδες τώρα. Γι αυτό και είδαμε μεγάλες διακυμάνσεις. Το μουδιασμένο με άσφαιρο δίλεπτο ξεκίνημα του ΠΑΟ, ακολούθησε μια καταιγίδα. Το 10-13 στο 5' έγινε 23-17 και ο ΠΑΟ ξαφνικά και χωρίς ιδιαίτερο λόγο έβαλε 13π σε σκάρτα 4'!
Κάτι που με Πεδουλάκη παλιά δεν είχε στο παιχνίδι του και μην ξεχνάμε και χωρίς Διαμαντίδη πλέον. Πρώτο σημαντικό. Ο νέος Παναθηναϊκός παίζει,αρχίζει να παίζει καλά και χωρίς τον αρχηγό του που μέχρι πέρσι μόλις έβγαινε γινόταν τρικυμία...! Παρόλα αυτά όμως το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ρώσικο εξ ολοκλήρου με επιμέρους σκορ 14-29 και με τον ΠΑΟ να δέχεται 48π στην έδρα του σε ένα ημίχρονο με το ταμπλό στο 39-48 και νωρίτερα από 28-19 στο 11' στο 36-46 με ένα 8-27!!
Εκεί η ΤΣΣΚΑ με άμυνες ζώνης ή προσαρμογής παρά τους σουτέρ που έχει ο ΠΑΟ φέτος, τον εγκλώβισε στην επιθεσή του. Στην δε δική της επίθεση με συνεχή πιν εν ρολ όταν ήταν μέσα ο Μπουρούσης και ατομικές φάσεις του Ντε Κολό που έκανε πάρτι, τελείωσε το ημίχρονο με το εξωφρενικό 22/24 δίποντα!
Σε ένα πρώτο μέρος που ο ΠΑΟ δεν έπαιξε άμυνα, είχε ένα περισσότερο τρίποντο με 5/15 σύνολο και με την ΤΣΣΚΑ να έχει 22/24δ και παρά τα 0/6τρ και τα μηδέν(λογικό αυτό) επιθετικά ριμπάουντς! Το καλό για τον ΠΑΟ είναι ότι κέρδισε δίκαια με 80-73 στο τέλος και καθαρά την πρωταθλήτρια Ευρώπης επιστρέφοντας από -10. Σε ένα δεύτερο μέρος που ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την αμυνά του,έκλεισε διαδρόμους και πιν εν ρολ και η "αρκούδα" έμεινε στους 25π με τους "πράσινους" στο διάστημα αυτό να θυμίζουν την άμυνα τανάλια επί Πεδουλάκη (η ΤΣΣΚΑ από 22/24δ τελείωσε με 28/41 και συνεπώς είχε στο δεύτερο ημίχρονο μόλις 6/17 και μόλις 2/13τρ σύνολο)!
Και έτσι το 45-55 στο 24' έγινε αρχικά 62-60 και στο τέλος ο ΠΑΟ με ένα 7-0 λίγο πριν το φινάλε καθάρισε δίκαια. Το καλό για τον ΠΑΟ είναι ότι και πάλι ήταν προσεκτικός με λίγα λάθη στην επίθεση, ότι είχε 10/27τρ καθώς όλοι σουτάρουν,Νίκολς και Ρίβερς αποτελούν σοβαρές απειλές από μακρυά. Και υπάρχει πλουραλισμός επιθετικός με άνεση στο σκορ.

Που θέλει δουλειά

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού που πρέπει να λύσει βασικά είναι όταν έχει μέσα Γκιστ-Σίνγκλετον στο κομμάτι με βαριά σέντερ. Ακόμα με τον Μπουρούση στην άμυνα στα πικ εν ρολ. Ατομικά στην άμυνα στην περιφέρεια πρέπει να βρει ένα καλό αμυντικό(Ρίβερς προφανώς) καθώς ο Ντε Κολό έκανε πάρτι.Αλλά με τον Ρίβερς στο "2" είναι αργός στην ανάπτυξη,σκέψη και εκτέλεση. Και φυσικά αν και έχει πολύ καλούς σουτέρ φέτος από παντού,θέλει δουλειά σε άμυνες ζώνης ή σαν ζώνη. Σε στατικές άμυνες κοινώς. Επίσης,να βάλει και τον Φελντέιν στην εξίσωση που με περιορισμένο πλέον χρόνο δεν αισθάνεται άνετα και φαίνεται στα διστακτικά του σουτ.
Τα δεκάλεπτα: 25-19, 39-48, 63-63, 80-73.
Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 8, Νίκολς 9 (2), Ρίβερς 6 (2), Τζέιμς 8 (6ασ., 4κλ.), Μποχωρίδης, Φώτσης, Παππάς 9 (1), Φελντέιν, Γκιστ 8, Χαραλαμπόπουλος, Μπουρούσης 18(3), Ν. Καλάθης 14 (2)
ΤΣΣΚΑ: Ντε Κολό 13, Τεόντοσιτς 5 (1), Ογκουστιν 18, Μαλέικο, Φριτζόν 8 (1), Τζάκσον 5, Στρατατέλεφ, Λαζάρεφ 6, Χίγκινς 6, Χριάπα 6, Κουρμπάνοφ 6, Βόστρικοφ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού – Πού θα «χτυπήσουν» σε λίγες ώρες καταιγίδες και χαλάζι

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού – Πού θα «χτυπήσουν» σε λίγες ώρες καταιγίδες και χαλάζι
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού. Πού και πότε θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε την Παρασκευή (16/09/2016) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Ξεχάστε το καλοκαίρι… Ο καιρός φαίνεται πως θα μας δείξει «τα δόντια» του τις επόμενες ημέρες, καθώς έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, όπου δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας.
Αναλυτικά, για σήμερα στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις στα νότια βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα ανατολικά.
Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων, κυρίως έως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως έως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, όπου ενδέχεται τα φαινόμενα να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Ο καιρός γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Ο καιρός γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Σε κλοιό κακοκαιρίας από Δευτέρα η χώρα
Σημαντική μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς άνεμους (6-7 μποφόρ) και πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ενδέχεται στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο και πιθανώς τη δυτική Στερεά να εκδηλωθούν τα προαναφερθέντα φαινόμενα πρόσκαιρα και την Κυριακή (18-09-2016).
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. Τη Δευτέρα (19-09-2016)
τα νησιά του Ιόνιου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα οι υπόλοιπες ηπειρώτικες περιοχές.
2. Την Τρίτη (20-09-2016)
τα νησιά του Ιόνιου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, η Θράκη, η ανατολική νησιωτική χώρα και πιθανώς πρόσκαιρα οι υπόλοιπες ηπειρώτικες περιοχές. Από το απόγευμα προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).


Read more: http://www.newsbomb.gr/kairos/story/728725/prosoxh-ragdaia-epideinosi-toy-kairoy-poy-tha-xtypisoyn-se-liges-ores-kataigides-kai-xalazi#ixzz4KaOWD1ka

Απλοί τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

  ΠΑΙΔΙ  |  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 | 06:00  |  IMOMMY TEAM Ειδικά αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία ...